BIL.2 till kallelsen till Brf Hornsplan 1 Årsstämma

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BIL.2 till kallelsen till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12"

Transkript

1 BIL.2 till kallelsen till Brf Hornsplan 1 Årsstämma MOTIONER a) Motion om möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A). Vi önskar att föreningsstämman godkänner att de, som så önskar, tillåtes byta de ursprungligen insatta opalglasen i balkongfronterna mot ofärgade klarglas, samt att vi går vidare med att utarbeta handlingar och annat underlag, som krävs, för att söka myndigheternas tillstånd för de önskade förändringarna av balkongglasen under förutsättning: 1. att alla kostnader förknippade med detta betalas av berörda bostadsrättsinnehavare, inkluderande material och arbetskostnader såväl som eventuella sanktionsavgifter eller viten ålagda oss av myndigheter som följd av glasbytet. 2. att berörda bostadsrättsinnehavare undertecknar en förbindelse som reglerar framtida hantering av dessa byten så att föreningen inte heller i framtiden åsamkas några kostnader. 3. att vi förbinder oss att vid en eventuell överlåtelse av bostadsrätten återmontera de ursprungliga opalglasen på egen bekostnad såvida inte överenskommelse med den som övertar bostadsrätten görs, innebärande att denne accepterar och undertecknar samma förbindelse. 4. att vi förbinder oss att utarbeta bygglovsansökan med tillhörande dokumentation innan 1 oktober Stockholm den 6 april 2016 Peter och Mitte Furusten Ronnie Nilsson Urban Ottosson Göran Sonesson och Maria Lundström Hans Loewy och Birgitta Sandin Per och Lotta Rundbom Tore Månson och Birgitta Lindohf Yttrande över motion om möjlighet att byta balkongglas. Motionärerna har utan tillstånd från föreningen under åren 2013 och 2014 bytt ut hela eller delar av de opalfärgade glasen mot klarglas i balkonger belägna i gaveln mot Tanto. Styrelsen har alltsedan dess haft en dialog med de berörda i syfte att tillvarata föreningens intressen och att få formkraven för en sådan ombyggnad uppfyllda.

2 Motionärerna önskar nu att föreningsstämman godkänner dessa byten och de eventuella framtida byten av glas som kommer att göras av de som bor i den aktuella gaveln. I motionen och i en bakgrundsinformation till denna har motionärerna på ett tydligt sätt redovisat vilket ansvar man tar för åtgärderna, vilken konsekvens detta får för den princip som säger att alla medlemmar ska behandlas lika samt hur de vill gå vidare med att ansöka om bygglov. Om motionärerna uppfyller sina åtaganden i enlighet med motionen anser vi att föreningens intressen liksom formkraven tillvaratas på ett godtagbart sätt. Styrelsen anser också att den utseendemässiga förändringen av fasaden är inom ramen för vad som bör kunna accepteras. Styrelsen tillstyrker därför motionen. b) Motion om att utforma arbetsgrupper i bostadsrättsföreningen. Som vi alla vet som är boende i en bostadsrättsförening så är det många frågor som skall hanteras, ekonomi, underhåll och reparationer, information till/från medlemmar mfl, nya lagar/förordningar, utveckling av boendeformen, tekniska frågor, gemensamma utrymmen, avtal för lokaler, garage mm. I stort sett alla dessa frågor hamnar på styrelsens bord. Många skulle kunna hanteras på ett enklare och mer engagerande sätt och därigenom involvera fler medlemmar. Dvs detta kan skapa ett större gemensamt ansvar av vår fastighet. Jag yrkar på att årsstämman beslutar om kompletterande arbetsformer. Till styrelsens förfogande bildas arbetsgrupper med frivilligt engagerade medlemmar för att utveckla, förenkla och effektivisera föreningens arbete. Styrelsen frigör därmed tid som kan användas för föreningen lite större frågor som ekonomi, utveckling av boendeformen, ändring pga lagstiftningar, mm. Förslag på arbetsgrupper och antal medlemmar Trädgårdsgrupp(finns redan) underhåll/skötsel av gemensamma utomhusytor,... 5 medlemmar. Tekniskgrupp, avtal, underhåll, löpande kontakt med leverantörer, kontakt/information till medlemmar, besiktningar, 5 medlemmar. Informationsgrupp, informera löpande om nyheter/förändringar i föreningen. Kontaktyta/stöd till nyinflyttade, 4 medlemmar. Trivselgrupp med uppgift att utveckla vårt sociala umgänge, möten, stämmor, presentationer, gårdsfester, adventskaffe, kanske någon temakväll/utbildning, 5 medlemmar.

3 Miljögrupp, som ser över och utveckla vår boendemiljö, allt från avfallshantering/sopsortering/återvinning, städning av huset invändigt såväl som utvändigt(entreprenad). Och förbättring av vår närmiljö, 4 medlemmar. Sedan kan det tillkomma tillfälliga arbetsgrupper; jmf cykelrumsgruppen som blev väldigt lyckat! o Motverka stölder/inbrott/skadegörelser. o Idéer om metoder för att slippa klotter. o Arbetet med att förbättra vår närmiljö mot parken, alkoholister, droger o Förslag till samlingslokal, kanske via en omdisponering i fastigheten. Arbetsgrupperna bör få delegerade mandat från styrelsen för att kunna agera mer självständigt. Dock är styrelsen ansvarig inför föreningsstämman. Jag yrkar att; Styrelsen får mandat och krav på att slutligen utforma dessa grupper Stockholm den 28 februari 2016 Hans Loewy/Birgitta sandin Lägenhet 482/1602 Hornsgatan 141A Yttrande över motion om att utforma arbetsgrupper Motionärerna yrkar att årsstämman beslutar om kompletterande arbetsformer och att styrelsen får mandat och krav på att slutligen utforma arbetsgrupper. Styrelsen ser gärna arbetsgrupper för olika ändamål såsom den nuvarande trädgårdsgruppen samt föreslagen trivselgrupp och miljögrupp. Vi har också sedan tidigare bjudit in till ett sådant engagemang från medlemmarna och välkomnar således detta fortfarande. En teknisk grupp som har hand om avtal, löpande kontakt med leverantörer och besiktningar ställer vi oss mer tveksamma till. Likaså anser vi att det är styrelsens uppdrag att informera medlemmarna om nyheter och förändringar i föreningen. Valberedningen, som är styrelsens kontaktyta för beslutade arbetsgrupper, har i en enkät under våren undersökt intresset hos medlemmarna för att vara med i olika arbetsgrupper. Enligt uppgift har fyra medlemmar anmält intresse för detta. Sammantaget ser styrelsen välvilligt på motionärernas önskan om arbetsgrupper, men behöver inget ytterligare mandat för detta. Vi hoppas också att stämman har förtroende för att styrelsen även fortsatt kan utforma sina arbetsformer utan särskilda krav. Styrelsen yrkar därför avslag på motionen.

4 c) Motion angående aktivering av fjärrkontroller/radiosändare för garaget Bakgrund: Den 1 februari avaktiverade styrelsen fjärrkontrollerna för öppning/stängning av grind och port till garaget. Motiveringen var att öka säkerheten efter flera genomförda inbrott i bilar i garaget. Investeringen i radiostyrda fjärrkontroller gjordes 2013 med syftet att öka bekvämligheten för garagehyresgästerna och därmed slippa kliva ur bilen vid exempelvis regn- och snöväder. Enligt styrelsen har ett antal radiosändare som förvarats i bilar parkerade i garaget stulits men man har inte vetskap om dessa sändare sedan använts i samband med något av bilinbrotten i garaget, trots att alla in- och utpasseringar loggas i passeringssystemet. Vid kontakt med styrelsen har jag fått besked att ingen inventering av radiosändare har kunnat göras, dock har de stulna radiosändarna ändå kunnat avaktiveras. Jag har också fått besked av styrelsen att det inte går att synka grind och port bättre så att de öppnas och stängs efter varandra, en slussfunktion som innebär att de inte är öppna samtidigt. Detta ska dock enligt vår leverantör av radiosändarna kunna ske och eftersom det är tre olika leverantörer av radiosändare, grindmotor samt garageport bör då samtliga involveras för att göra denna förändring. Att en slussfunktion inte levererades från start berodde på en bugg i systemet som dock skulle justeras i en kommande programvaruversion i september Dåvarande styrelse valde dock att inte gå vidare vid det tillfället då eventuell säkerhetsaspekt fick stå tillbaka för snabbare passage via grind och port. Yrkande till stämman: 1. Att uppdra till styrelsen att i samarbete med samtliga berörda leverantörer se över möjligheten att införa en slussfunktion vid in- och utfart 2. Att styrelsen därefter åter aktiverar fjärrkontrollerna snarast möjligt samt inventerar samtliga utlämnade radiosändare 3. Att stämman beslutar att det inte är tillåtet att förvara varken blå garagetaggar och fjärrkontroller i bilen i garaget Stockholm Kjell Sivert Yttrande över motion om aktivering av fjärrkontroller. Styrelsen informerade i september 2015 om att fjärrkontrollerna av säkerhetsskäl ska avaktiveras i avvaktan på att en säkerhetsanalys ska slutföras under år Beslutet är föranlett av flera inbrott i garaget där bland annat fjärrkontroller har stulits. Efter diskussion med medlemmar som hyr garageplatser har det framkommit att ca 20 % av garagehyresgästerna förvarade sina fjärrkontroller i bilarna när de parkerat i garaget.

5 1. Om en slussfunktion ska införas måste läsarna för in- och utfart byggas om. Nuvarande läsare kan endast avgöra om port och grind ska öppnas och verkställer det. Vid slussfunktion måste läsaren avgöra om passagen ska ske inifrån garaget och ut eller tvärtom. I det första fallet ska porten öppnas först och efter att bilen körts upp på rampen ska den stängas och grinden ska öppnas. Vid infart ska i stället grinden öppnas först och bilen köras ned på rampen varefter grinden ska stängas och porten öppnas. Styrelsen bedömer att det i dagsläget inte är motiverat att belasta föreningen med ytterligare kostnader för en sådan ombyggnad utan att det först gjorts en genomgående analys av säkerheten för hela fastigheten. Vi räknar med att vara klara med det arbetet vid utgången av år Styrelsen avser att fatta beslut om fjärrkontrollerna efter att säkerhetsanalysen är klar. 3. Föreningen hyr ut garaget till Mobilpark AB som har tecknat avtal med garagehyresgästerna. För att ett förbud mot att förvara garagetaggar och fjärrkontroller i bilarna vid parkering i garaget ska få någon verkan bör det därför skrivas in i kontrakten. Detta kan bara göras om nuvarande kontrakt sägs upp och nya kontrakt med det förbehållet tecknas. Styrelsen anser att detta är en alltför omständlig procedur i nuläget. Styrelsen yrkar därför avslag på motionen. d) Motion angående andrahandsuthyrning av våra kommersiella lokaler Bakgrund: Styrelsen har under föregående samt detta år tillåtit hyresgästen Arigato att hyra ut sin lokal i andra hand. Det påstås också att andrahandsuthyrning av lokalen skett illegalt även tidigare år dock utan att styrelsen blivit tillfrågad av hyresgästen eller haft kännedom om detta. I samband med en förfrågan om överlåtelse av kontraktet sa styrelsen under 2014 nej till detta då den tilltänkta nya hyresgästen hade för avsikt att laga varm mat i lokalen något som dock inte kan tillåtas pga otillräcklig ventilation. Yrkande till stämman: Att styrelsen redovisar villkoren för andrahandsuthyrning av kommersiella lokaler samt redogör för sin strategi med att tillåta andrahandsuthyrning av våra kommersiella lokaler och hur detta stärker föreningens ekonomi på sikt. Stockholm Kjell Sivert Yttrande över motion angående andrahandsuthyrning av våra kommersiella lokaler. Motionen innehåller inget yrkande om förändring och vi betraktar den därför närmast som en fråga för styrelsen att besvara.

6 Styrelsen har på ansökan av hyresgästen Arigato beviljat andrahansuthyrning av lokalen för restauratören Guangpeng Fan, som förklarat sig intresserad av att ta över lokalen och driva motsvarande verksamhet i egen regi. Föreningen har inga utarbetade villkor för andrahandsuthyrning av hyreslokaler och styrelsen anser att det med nuvarande frekvens på uthyrningar inte är nödvändigt utan bedömer i stället ansökningarna från fall till fall. Strategin bakom detta är att ha nöjda hyresgäster, samt att underlätta ett övertagande av hyreskontraktet. I och runt Hornstull finns för närvarande ett relativt stort antal lediga lokaler och styrelsen finner att det mest lönsamma är att ha kontinuitet i uthyrningen. Vår bedömning är också att varken tiden eller läget på lokalen kan jämföras med när apoteket lämnade sitt kontrakt till förmån för annan lokal. Guangpeng Fan har nu meddelat att han är beredd att ta över lokalen och fortsätta att driva en sushirestaurang om föreningen godkänner honom som hyresgäst. Styrelsen avser att göra en sedvanlig prövning av honom och hans företag innan beslut fattas. Styrelsen anser därmed motionen som besvarad. e) Motion om informationsmail till samtliga medlemmar Gunnar Ljunggren vill lämna följande motion till föreningens stämma: Styrelsen bör skicka ut ett informationsmail till samtliga medlemmar efter varje styrelsemöte. I den informationen ska framgå vad som avhandlats under styrelsemötet, vilka beslut som tagits, vilka konsekvenser det får för medlemmarna och vilka ekonomiska konsekvenser det får för föreningens ekonomi. Yttrande över motion om information till samtliga medlemmar. Styrelsen skickar redan nu ut ett nyhetsbrev till medlemmarna efter varje styrelsemöte. Medlemmarna informeras där om aktuella och kända nyheter samt i förekommande fall kända konsekvenser av sådan art som det inte föreligger sekretess kring. Ekonomiska konsekvenser och föreningens ekonomi i sin helhet redovisas i sedvanlig ordning en gång per år till stämman. Styrelsen yrkar därför avslag på motionen.

MOTION. Sida 1. Till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12. Möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A).

MOTION. Sida 1. Till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12. Möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A). Sida 1 Till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12 MOTION Möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A). Vi önskar att föreningsstämman godkänner att de, som så önskar,

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Motion anga ende trivsela tga rder i entre er och hissar

Motion anga ende trivsela tga rder i entre er och hissar Motion anga ende trivsela tga rder i entre er och hissar Det första intrycket man får av en fastighet är nog entrén och hissen. Därför vill jag rekommendera en uppsnyggning av ytorna utanför entrédörren

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Landbyska Verket 4 och 11 på Östermalm

Försäljning av fastigheterna Landbyska Verket 4 och 11 på Östermalm Utlåtande 2002:64 RIII (Dnr 698/02) Försäljning av fastigheterna Landbyska Verket 4 och 11 på Östermalm Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Försäljning av fastigheten Landbyska

Läs mer

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21)

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) 1 Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) Innehåll 1 Föreningsnamn... 4 2 Ändamål och verksamhet... 4 3 Föreningens säte... 4 4 Inträde i föreningen... 4 5 Antagande av medlem... 4 6 Vägrat medlemskap...

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

Mäta effekten av genomförandeplanen

Mäta effekten av genomförandeplanen Vård- och omsorgsförvaltningen Mäta effekten av genomförandeplanen -rapport från utvärderingsverkstad 2014 Utvärderingsverkstad Regionförbundet Uppsala län och Uppsala universitet Birgitta Lind Maud Sandberg

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-03-15 1(6)

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-03-15 1(6) 2016-03-15 1(6) Plats och tid Norrtull, kl. 13:30-15.00 Beslutande Barbro Axelsson (S), tillförordnad ordförande Pertti Rolöf (S) ersätter Wilhelm Bodmark (S) Sofia Karlsson (S) Sven Callenberg (C) Michael

Läs mer

Trafik. Boendeinformation Halmstadshus nr 6. Sept 2010. Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten.

Trafik. Boendeinformation Halmstadshus nr 6. Sept 2010. Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten. Boendeinformation Halmstadshus nr 6 Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten. Sept 2010 Styrelsen Halmstadshus nr 6 vill med detta informationsblad upplysa om några regler och viktiga målsättningar för

Läs mer

Berörd verksamhet Vård och Omsorg. Antagande organ, datum Vård- och omsorgsnämnden

Berörd verksamhet Vård och Omsorg. Antagande organ, datum Vård- och omsorgsnämnden PARBOENDE, RUTIN Ansvarig Förvaltningschef Utfärdare Anna Fremner Berörd verksamhet Vård och Omsorg ID-nummer 000000 Typ av dokument Rutin Ämne Rutin, parboende Antagande organ, datum Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Social- och omsorgskontoret Rätten att få åldras tillsammans

Social- och omsorgskontoret Rätten att få åldras tillsammans Social- och omsorgskontoret Rätten att få åldras tillsammans Parboendegaranti, riktlinjer Lagstiftning...3 Riktlinjer...3 Tillämpningsområde...3 Definitioner...3 Ansökan...3 Överklagan...4 Aktuell situation...4

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Att leda förändring. Jostein Langstrand Daniel Lundqvist. Helixdagen 2015

Att leda förändring. Jostein Langstrand Daniel Lundqvist. Helixdagen 2015 Att leda förändring Jostein Langstrand Daniel Lundqvist Helixdagen 2015 Det är farligt, Frodo, att gå ut genom dörren och ut på vägen. Håller du inte fötterna i styr, vet ingen vart du kan svepas i väg.

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan.

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan. Brf Alströmer Alingsås Välkommen till Bostadsrättsföreningen Alströmer Alingsås Välkommen! Styrelsen önskar er välkomna till vår bostadsrättsförening - brf Alströmer - i centrala Alingsås. Området färdigställdes

Läs mer

HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT

HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT Innehållsförteckning: REGISTRERA DIG I BOSÖK OCH BÖRJA SAMLA KÖPOÄNG... 2 KÖPOÄNG... 3 GRUNDKRAV... 4 SÅHÄR SÖKER DU STUDENTLÄGENHET... 6 VISNING OCH KONTRAKTSSKRIVNING...

Läs mer

Årsstämma 2007 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2007 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2007-05-28/bw Årsstämma 2007 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick En blick över Stångån från Stångåblick Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2007-05-08 Utskriven: 2007-05-28 Justerad: 2007-xx-xx

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP Medlemskap i brf Ryttmästaren beviljas personer som har för avsikt att förvärva en bostadsrätt i bostadsrättsföreningens fastighet och:

Läs mer

Med hänvisning till ovanstående, föreslår styrelsen föreningsstämman besluta

Med hänvisning till ovanstående, föreslår styrelsen föreningsstämman besluta Styrelsen för en bostadsrättsförening tillsätts för att på medlemmarnas uppdrag förvalta föreningens egendom. I detta uppdrag ingår att planera för och utföra nödvändigt underhåll. Motionären vill begränsa

Läs mer

vattenskad Vem ansvarar för v

vattenskad Vem ansvarar för v Innehåll Vem ansvarar för vad vid vattenskador Hur bestäms underhållsansvaret? Andrahandsuthyrning Nivåjustera hyran Frågor och svar Nyheter för dig i bostadsrättsföreningens styrelse. www.bostadsratterna.se

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013 Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2 Hemtjänst servicehus Denna presentation visar resultaten för brukare med beslut om hemtjänst från Södermalm stadsdel Presentation Om undersökningen

Läs mer

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Ännu ett år närmar sitt slut. Styrelsen vill passa på att välkomna de som flyttat in till oss under året. Hoppas att ni kommer att trivas hos oss! Kontakta gärna styrelsen

Läs mer

AVSIKTSFÖRKLARING MELLAN Å ENA SIDAN STOCKHOLM VATTEN AB OCH STOCKHOLM VATTEN VA AB OCH Å ANDRA SIDAN

AVSIKTSFÖRKLARING MELLAN Å ENA SIDAN STOCKHOLM VATTEN AB OCH STOCKHOLM VATTEN VA AB OCH Å ANDRA SIDAN Bilaga 4 AVSIKTSFÖRKLARING MELLAN Å ENA SIDAN STOCKHOLM VATTEN AB OCH STOCKHOLM VATTEN VA AB OCH Å ANDRA SIDAN SCANDINAVIAN BIOGAS FUELS INTERNATIONAL AB OCH FORDONSGAS STOCKHOLM AB AVSEENDE FÖRVÄRV OCH

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-08-09 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-08-20 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Kommunstyrelseutskottet den 24 mars 2009

Kommunstyrelseutskottet den 24 mars 2009 Kommunstyrelseutskottet den 24 mars 2009 28 Förtur till seniorlägenhet 1. Ansökan om förtur till seniorlägenhet i Tyresö bifalls. En 67-årig man ansöker om förtur till seniorlägenhet i Tyresö kommun. Socialförvaltningens

Läs mer

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 PRESSMEDDELANDE Innehåll 3 Pressmeddelande 5 Varför behövs Andelsägarmetoden? 6 Allmän presentation av Andelsägarmetoden hur går det till? 7 Vad avtalen

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

2016-06-21. Promemoria. Finansdepartementet Näringsdepartementet. Sammanfattning av regeringens förslag. Innehåll.

2016-06-21. Promemoria. Finansdepartementet Näringsdepartementet. Sammanfattning av regeringens förslag. Innehåll. Promemoria 2016-06-21 Finansdepartementet Näringsdepartementet Sammanfattning av regeringens förslag Innehåll Mer byggklar mark... 1 Sänkta byggkostnader... 2 Kortare ledtider... 3 Förändrade uppskovsregler

Läs mer

Anslutningsavtal bredband

Anslutningsavtal bredband Avtalsnr (fylls i av Gäsene Fiber) Anslutningsavtal bredband Detta avtal är upprättat mellan nedanstående medlem. (nedan kallad Medlemmen) och Gäsene Fiber Ekonomiska Förening org.nr 769627-6810 (nedan

Läs mer

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma BÄCKENS PROTOKOLL SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2008-03-12 Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Bo Jonsson öppnade stämman och hälsade alla hjärtligt välkomna.

Läs mer

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10 med utlåtanden 23 Motion 7 Motion angående: Kontaktuppgifter på Eniro.se, Hitta.se m fl. Mitt förslag är att på riksnivå (eller delegerat till någon regional Hgf) utse

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Arbetsordning för kommunfullmäktige Antaget av fullmäktige den 20 januari 1992, 2 Ändrat av fullmäktige den 22 mars 2004, 16 Ändrat av fullmäktige den 26 januari 2010, 9 Arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

LVF - Aktuellt nr 5 2013

LVF - Aktuellt nr 5 2013 LVF - Aktuellt nr 5 2013 Långbro Villaförening - er lo kala villaförening sed an 1944 2013-11-27 I detta nummer Ordförande har ordet Stöld ur brevlådor Parkeringsregler Sotning Mer om parkering Tomträtt

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 Sommarvärme,, piingst Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon sedan förra

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

INFORMATION DE NYA REGLERNA OM ANDRAHANDSUTHYRNING

INFORMATION DE NYA REGLERNA OM ANDRAHANDSUTHYRNING HSB INFORMATION DE NYA REGLERNA OM ANDRAHANDSUTHYRNING Bakgrund Den 1 juli 2014 började nya regler om andrahandsupplåtelse av bostadsrättslägenhet gälla. De nya reglerna innebär två nyheter. Den första

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Bidrag till bostadsanpassning

Bidrag till bostadsanpassning Bidrag till bostadsanpassning 1 2 Vad är bostadsanpassningsbidrag? Bostadsanpassningsbidrag är ett ekonomiskt bidrag som en enskild person kan söka för att anpassa sin bostad. Syftet med bostadsanpassningsbidraget

Läs mer

Överenskommelse om förmedling av lägenheter

Överenskommelse om förmedling av lägenheter Bilaga 1 Överenskommelse om förmedling av lägenheter Mellan Stockholms Stads Bostadsförmedling AB ("Bostadsförmedlingen") och AB Familjebostäder, AB Svenska Bostäder samt AB Stockholmshem ( Bostadsbolagen

Läs mer

Uthyrningspolicy. Krokomsbostäder AB

Uthyrningspolicy. Krokomsbostäder AB Uthyrningspolicy Krokomsbostäder AB Antogs av: Styrelsen i Krokomsbostäder AB Datum: 10 december 2015 Välkommen till Krokomsbostäder Krokomsbostäder AB tillhandahåller bostäder inom Krokoms kommun. I samverkan

Läs mer

Frågor och svar. Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen.

Frågor och svar. Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag M 2010:01 Frågor och svar Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen. Blir det några ändringar kring byggherrens ansvar?...

Läs mer

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt Rune Thomsson Chefsjurist Fastighetsägarna Sverige 2008-05-12 Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt En pågående statlig utredning, Hyreslagsutredningen, har i uppdrag att göra en genomgripande

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Brf Sjömannen 7 till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Onsdagen den 14 juni 2007 klockan 19:00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie

Läs mer

Instruktion för valberedningen

Instruktion för valberedningen 1 Instruktion för valberedningen ALLMÄNT OM VALBEREDNING MM Bolaget skall ha en valberedning bestående av åtta ledamöter. Dessa ska representera kretsarna för val av fullmäktige. Av dessa ska kretsarna

Läs mer

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna.

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1(4) Art: Årsmöte Tid: kl 19.00 20.45 Plats: Kvarterslokalen N ärvarande: 18 st, se närvarolista. 1. Mötets öppnande Ordförande Christer Nilsson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149)

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2016-04-11 56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) Sammanfattning Den nya anvisningslagen innebär att Solna stad, under 2016,

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

Att vända intresset bort från dörrarna

Att vända intresset bort från dörrarna Att vända intresset bort från dörrarna Mot mindre tvång och begränsningar Foto: Robert Churchill, Getty Images 1 Introduktion lärande exempel Det här lärande exemplet beskriver ett särskilt boende för

Läs mer

Trygghetsvandring. Västermovägen på Brattberget. 17 oktober 2013 2014-01-08

Trygghetsvandring. Västermovägen på Brattberget. 17 oktober 2013 2014-01-08 Västermovägen på Brattberget 17 oktober 2013 2014-01-08 Innehåll 1 Bakgrund 2 1.1 Trygghetsundersökning... 2 2 Trygghetsvandring 3 2.1 Metod... 3 2.2 Trygghetsvandring kring Västermovägen på Brattberget...

Läs mer

Verksamhetsåret 2005

Verksamhetsåret 2005 Verksamhetsåret 2005 SKOGSBYNS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Verksamhetsåret 2005 Innehåll Styrelsens verksamhetsberättelse för 2005 Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetuppföljning 2005 och

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

CIRKULÄR 12:51. Utvidgad parbogaranti. Lagändringarna. Skälig levnadsnivå att få bo tillsammans. Sveriges 1(5) 2012-11-01.

CIRKULÄR 12:51. Utvidgad parbogaranti. Lagändringarna. Skälig levnadsnivå att få bo tillsammans. Sveriges 1(5) 2012-11-01. T Sveriges 1(5) 2012-11-01 och Landsting CIRKULÄR 12:51 Avdelningen för vård- och omsorg Sektionen för vård- och socialtjänst Emma Everitt Anna Lilja Qvarlander Utvidgad parbogaranti 1 detta cirkulär informeras

Läs mer

Samverkansavtal för samlingslokalen Alviks Medborgarhus försöksperioden 110301-121231 2011.03.01-2013.03.31

Samverkansavtal för samlingslokalen Alviks Medborgarhus försöksperioden 110301-121231 2011.03.01-2013.03.31 FÖRSLAG TILL ÄNDRINGAR Mellan Stockholms Stad genom dess kulturnämnd, org nr 212000-0142 nedan kallad förvaltningen och föreningen Alviks Kulturhus, org nr 802455-1395 nedan kallad föreningen har ingåtts

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON 1 Mötets öppnande, byaföreningens ordförande Nils Granberg hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av kallelse,

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

Stockholms universitet Statsvetenskapliga institutionen. Praktikrapport. 1) Allmänna data om praktikperioden

Stockholms universitet Statsvetenskapliga institutionen. Praktikrapport. 1) Allmänna data om praktikperioden Praktikrapport 1) Allmänna data om praktikperioden Arbetsgivare: Svenska Röda Korset/Huvudkontoret Avdelningen för flykting och folkrätt KFÅ (Kontoret för frivillig återvandring) Röda Korset Hornsgatan

Läs mer

Förslag till nytt skyltprogram för Stockholm Parkering

Förslag till nytt skyltprogram för Stockholm Parkering 2012-12-12 Nr 9 Till Styrelsen Förslag till nytt skyltprogram för Stockholm Parkering Stockholm Parkering har tagit fram ett förslag på nytt skyltprogram. Programmet syftar till att få en gemensam profil

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

Riktlinjer för parboendegaranti - rätten att få åldras tillsammans

Riktlinjer för parboendegaranti - rätten att få åldras tillsammans Vård och omsorg Jan Andreasson, tf socialchef jan.andreasson@bengtsfors.se POLICY Datum 2013-06-11 Antagen av Kommunstyrelsen Diarienummer 2013.355.735 Paragraf 180 Sida 1(2) Riktlinjer för parboendegaranti

Läs mer

Guide till påverkanstorg

Guide till påverkanstorg Guide till påverkanstorg Inledning Påverkanstorg är en mötesform som arbetades fram av Scouterna. Flera organisationer, stora som små, använder mötesformen. I den här guiden får du först en kort presentation

Läs mer

PROTOKOLL. Inspektion den 14 17 november 2011 av Socialnämnd Väster i Örebro kommun. Justitieombudsmannen Lilian Wiklund

PROTOKOLL. Inspektion den 14 17 november 2011 av Socialnämnd Väster i Örebro kommun. Justitieombudsmannen Lilian Wiklund PROTOKOLL Justitieombudsmannen Lilian Wiklund Dnr 5735-2011 Sid 1 (6) Inspektion den 14 17 november 2011 av Socialnämnd Väster i Örebro kommun Närvarande från Riksdagens ombudsmän: justitieombudsmannen

Läs mer

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se EE-blad Ekegårdsbladet kommer fr.o.m. nu att kunna fås via mail. Gå in på vår hemsida och följ instruktionerna. Stämma 2015, 22 april.

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger.

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger. 1 Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

Södertälje Båtsällskap

Södertälje Båtsällskap Styrelsemöte 4:e november 2014 kl. 19:00 21:00 i klubbhuset i Torpa Närvarande: Seppo Martikainen Per Göran Traung Rolf Pettersson Mauritz Forsström Ulf Oscarsson Lars Axelsson Hans Larsson Bertil Karlsson

Läs mer

Stadgar för Araby Båtklubb

Stadgar för Araby Båtklubb Sida 1 av 9 Stadgar för Araby Båtklubb 1 Namn Araby Båtklubb är en ideell förening för sjö- och båtintresserade Medlemmar som har eller köar för båtplatser i Araby småbåtshamn. 2 Ändamål och syfte Att

Läs mer

Fråga om rätt till barnbidrag för ett barn som fötts utomlands av en surrogatmamma. Lagrum: 5 kap. 9, 15 kap. 2 och 16 kap. 2 socialförsäkringsbalken

Fråga om rätt till barnbidrag för ett barn som fötts utomlands av en surrogatmamma. Lagrum: 5 kap. 9, 15 kap. 2 och 16 kap. 2 socialförsäkringsbalken HFD 2014 ref 45 Fråga om rätt till barnbidrag för ett barn som fötts utomlands av en surrogatmamma. Lagrum: 5 kap. 9, 15 kap. 2 och 16 kap. 2 socialförsäkringsbalken Försäkringskassan beslutade den 19

Läs mer

Arvodering på lokal nivå

Arvodering på lokal nivå Lokalavdelningarnas svar på remiss om lokal arvodering 2008/2009 Arvodering på lokal nivå Med anledning av stämmans beslut har styrelsen frågat alla lokalavdelningar om synen på lokal arvodering kontra

Läs mer

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga SÄKERHETSDÖRRAR Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga 0 Ska dörrbyte finansieras av föreningen eller enskild medlem? Styrelsen önskar att medlemmarna avgör

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

Bybladet. September 2014

Bybladet. September 2014 Bybladet September 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2014 Fasadprojektet Nyheter i lekparken Utökade tider i bastun Information från trädgårdsgruppen Välkomstmöte för nyinflyttade

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Hösten 2009 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Välkommen på kurs! Engagerade medarbetare skapar resultat, det kan jag se i min egen

Läs mer

B.O.E. Fastighetskonsult. B.O.E. Fastighetskonsults tjänster Bedömning, Besiktning, Utredning hjälper köparna i denna typ av situation

B.O.E. Fastighetskonsult. B.O.E. Fastighetskonsults tjänster Bedömning, Besiktning, Utredning hjälper köparna i denna typ av situation 1 År 2005 Köparen ville hoppa av köpet men satt fast med en ofördelaktig besiktnings och återgångsklausul. FA L L F R Å N V E R K L I G H E T E N B.O.E. Fastighetskonsult Köparen fick sina pengar tillbaka

Läs mer

Frågor inför öppen frågestund vid årsstämma den 13 maj

Frågor inför öppen frågestund vid årsstämma den 13 maj ESOF 2013-05-06 Eskilstuna Samarbetsorganisation för funktionshindersfrågor Eleonoragatan 18 633 43 Eskilstuna Eskilstuna Kommunföretag AB 630 05 Eskilstuna Frågor inför öppen frågestund vid årsstämma

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma

Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Barkarby Äng kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Tisdagen 31 maj 2016 kl. 18.30 i restaurangen på äldreboendet Flottiljen, Korpralsvägen

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Parkera Styrelsen vill meddela följande, att det endast råder P-förbud på Kärrdalsvägen och Myrekärrsvägen enligt beslut från Göteborgs kommun Trafikkontoret och

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan i Brf Strandlyckan Styrelsen i Brf Strandlyckan har upprättat denna arbetsordning och policy till ledning för sitt interna arbete. Arbetsordningen har antagits av föreningens styrelse 2013-10-21 och skall

Läs mer

Gamla Långholmen ska topprenoveras

Gamla Långholmen ska topprenoveras B omagasinet 3/2012 Gamla Långholmen ska topprenoveras Den gamla arbetarlängan Långholmen på Vallonvägen 31 ska topprustas. Våren 2013 ska tre trerummare, varav två etagevåningar vara inflyttningklara.

Läs mer

U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33

U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33 U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33 Kapellvägen 5 Överlåtelsebesiktning 2016-05-16 Adress Telefon Org nr E-post Bivägen 4 B 08-351222 556610-0169 info@husbesiktningsgruppen.se 19163 Sollentuna INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se ? Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se AiV är till för att hålla medlemmarna informerade om det som händer i vår förening. Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen

Läs mer