Integritetspolicy och Säkerhetsdeklaration

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Integritetspolicy och Säkerhetsdeklaration"

Transkript

1 Integritetspolicy och Säkerhetsdeklaration SENAST UPPDATERAD: 26 juli 2012 Vi respekterar integriteten av varje person som besöker våra webbplatser. Integritetspolicyn och Säkerhetsdeklarationen ("Integritetspolicyn") beskriver vår praxis när det gäller personlig information som samlas in genom denna Webbplats. 1. Genom att gå in på denna Webbplats godkänner du villkoren i Integritetspolicyn. Denna Webbplats drivs av Brown-Forman Germany GmBH ("Företaget"), och all personlig information som samlas in genom denna Webbplats kontrolleras av Företaget, ett partnerföretag till Brown-Forman Corporation ( BFC ). Företaget vill att du ska känna till hur vi samlar in, använder och lämnar ut personlig information i efterlevnad med tillämpliga dataskyddslagstiftning. Personer som befinner sig i den Europeiska Unionen bör vara medvetna om att BFC lyder under ramverket Safe Harbor som avtalades av USA:s Department of Commerce och den Europeiska Unionen (EU), rörande personlig information som samlas in av organisationer som befinner sig i EEA/EES (Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet), och vilken sedan överförs till BFC i USA. För ytterligare information om Safe Harbor-programmet, se USA:s Department of Commerces webbplats på Företaget kan revidera denna Integritetspolicy närsomhelst genom att uppdatera detta dokument. Du kan fastställa när Integritetspolicyn senast uppdaterades genom att hänvisa till rubriken "SENAST UPPDATERAT" ovanför Integritetspolicyn. Om du fortsätter att använda Webbplatsen kommer detta att tas som ett godkännande av den uppdaterade eller ändrade Integritetspolicyn. Om du inte godkänner förändringarna bör du sluta använda denna Webbplats. Förutom som deklarerat i Sektion 3 av denna Integritetspolicy råder denna Integritetspolicy över specifika bestämmelser som finns på andra ställen på Webbplatsen, om någon konflikt mellan dessa skulle uppstå. Personer som inte har uppnått den legala minimiåldern för att förtära alkoholhaltiga drycker har inte tillåtelse att använda webbplatsen. BFC underhåller denna Webbplats för användning av personer som har uppnått den legala minimiåldern för förtäring av alkoholhaltiga drycker enligt gällande lagar. Du måste ha uppnått den legala minimiåldern för förtäring av alkoholhaltiga drycker i det land där du bor för att få tillgång till Webbplatsen eller tillhandahålla information till oss, och du måste befinna dig i ett land eller territorium där åtkomst till denna Webbplats är tillåten. Vi ber inte medvetet om eller samlar in personlig information från personer under minimiåldern för förtäring av alkoholhaltiga drycker, och vi marknadsför inte medvetet våra produkter eller tjänster till personer under minimiåldern för förtäring av alkoholhaltiga drycker. 2. Vilken typ av information samlar Företaget in? När du gick in på vår Webbplats bad vi dig om att ange ditt födelsedatum och möjligen landet du bor i. Vi lagrar inte denna information om du inte frivilligt ger den till oss genom att registrera dig med denna Webbplats eller genom någon annan åtgärd, dock kan denna information placeras i en temporär cookie (se "Cookies" nedan i Sektion 2). Du behöver inte ange någon ytterligare personlig information för att få tillgång till de flesta områden på Webbplatsen. Dock kommer vi att kräva att du anger en del personlig information för att kunna dra fördel av specifika erbjudanden på Webbplatsen (till exempel för att registrera dig för varumärkesinformation, ett lotteri eller en tävling eller för att be Företaget om specifik information). Vi kan även be dig om ytterligare information som du frivilligt kan ge oss. Exempel på sådan information och data är namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, och när det gäller dig: födelsedatum, kön, hushållsinformation, konsumtionsvanor, produktanvändning, och attityder och preferenser rörande våra 1

2 produkter. Vi kan aggregera personlig information på ett sätt att slutprodukten inte personligen identifierar dig eller någon annan användare av denna Webbplats, till exempel genom att använda personlig information för att beräkna den procentsats av våra användare som har ett specifikt postnummer. Sådan aggregerad information betraktas inte som personlig information i denna Integritetspolicy och för att sådan information inte personligen identifierar dig kan vi använda den för vilket ändamål som helst. När du besöker och interagerar med Webbplatsen, kan Företaget och tredje parter med vilka Företaget har ingått avtal om att erbjuda tjänster samla in information som din Internet Protocol (IP)-adress, operativsystem och webbläsartyp, eller din allmänna användning av internet. Dock lagras inte något av denna information i din specifika konsumentfil. Vi samlar endast in och lagrar denna information i aggregerad form. Sådan information samlas vanligen in från följande källor: Serverloggfiler. Vi använder W3C*-kompatibla utökade loggfiler när vi samlar in webbserveraktivitet på våra webbservrar, inklusive, till exempel, IT-adressen (ett nummer som automatiskt ges av din internetleverantör till datorn du använder), tidpunkt och datum av begäran, sidan som begärdes, användaragenten, hänvisande sida och cookie-värden som har skickats eller tagits emot. Servrarnas loggfiler samlas in och analyseras för att ge information om användaraktivitet i aggregerad form och för att identifiera potentiella fel eller problem med webbplatsens prestanda. Insamling av IP-adresser är standard praxis på internet och görs automatiskt av många webbplatser. *W3C är ett internationellt konsortium som utvecklar standarder och riktlinjer för webben. För vidare information, gå till Miljövariabler. Vi och våra tjänsteleverantörer kan också samla in vissa miljövariabler, som typen av din dator (Windows eller Macintosh), skärmupplösning, OS-version, webbläsare och version av webbläsaren. Dessa miljövariabler samlas in av de flesta webbläsare och kan användas för att optimera din användning av Webbplatsen. Cookies. Lees onze Cookie beleid. Pixeltaggar. Vi och våra tjänsteleverantörer kan även använda så kallade ""pixeltaggar," även kallade "web beacons," "clear GIFs", eller liknande metoder (kollektivt kallade "Pixeltaggar") i anknytning till vissa sidor på Webbplatsen och HTML-formaterade e-postmeddelanden, för att bland annat sammanställa aggregerad statistik om användning av Webbplatsen och responsfrekvenser. En Pixeltagg är en elektronisk bild, ofta med bara en pixel (1x1), som vanligtvis inte är synlig för Webbplatsbesökare och som kan associeras med cookies på besökarens hårddisk. När de används i HTML-formaterade e-postmeddelanden kan Pixeltaggar tala om för avsändaren om och när e-postmeddelandet har öppnats. 3. Hur använder och distribuerar Företaget information som har samlats in om mig? Personlig information kommer att användas och lagras av Företaget och kan användas eller lagras av BFC och dess partnerbolag [Link to och deras agenter eller partners som kommer att tillhandahålla tjänster åt Företaget. Vi kommer inte att sälja, utväxla eller på annat sätt distribuera din personliga information till tredje parter som inte är i partnerskap med oss (utom de som nämns ovan) utan ditt godkännande, förutom i det fall att detta krävs enligt lag, eller som fastställs nedan: Uppfyllande av förfrågningar. Företaget kan använda personlig information som du tillhandahåller för ändamålen att uppfylla de förfrågningar du har skickat in genom Webbplatsen, inklusive att skicka dig varumärkesinformation eller behandla transaktioner eller svara på saker du har bett om eller efterfrågat. Administrativa kommunikationer. Då och då kan vi använda personlig information för att skicka viktig information om Webbplatsen till dig. På grund av att denna information kan vara viktig när det gäller din användning av Webbplatsen har du inte möjlighet att avböja att ta emot sådana meddelanden. 2

3 Annan kommunikation. Vi kan använda personlig information för att kontakta dig via post, e-post, telefon eller SMS, för att marknadsföra, för att överväga förbättringar av, eller för att skicka dig information om Jack Daniel s produkter och tjänster. Om du inte vill att vi skickar dig mer marknadsföringsmaterial kan du skicka oss ett meddelande (se detaljer i Sektion 9 nedan). E-postmeddelanden till vänner. I den händelse att vi erbjuder funktionaliteten att ge dig möjlighet att skicka meddelanden rörande Webbplatsrelaterat innehåll till en vän genom Webbplatsen kan du ge oss din väns e-postadress så att vi kan hjälpa dig skicka meddelandet till din vän; detta är dock under förutsättning att vi förbehåller oss rätten att vägra att skicka meddelandet av någon anledning, inklusive utan begränsning förbehåll som har angetts rörande denna funktionalitet av din jurisdiktion eller din väns jurisdiktion. Företaget kan behålla din väns e-postadress men vi kommer endast att använda din väns adress som beskrivet i denna Integritetspolicy och kommer inte att skicka ytterligare marknadsföringsmeddelanden till din vän om inte din vän registrerar sig med oss (eller redan har registrerat sig). Observera att personlig information som du tillhandahåller i anknytning till din begäran att skicka meddelanden till din vän kan visas för din vän. Genom att använda vår skicka-till-en-vän-funktionalitet bekräftar du att alla vänner du nominerar för att skickas meddelanden har uppnått den legala minimiåldern för att förtära alkoholhaltiga drycker i det land där de bor och att de har samtyckt till att ta emot de/det e-postmeddelande/meddelanden från denna Webbplats som du har bett oss att skicka. Kampanjer. Vi kan arrangera lotterier, tävlingar och liknande marknadsföringskampanjer (kollektivt kallade "Kampanjer") genom Webbplatsen. Normalt ber vi dig om en del personlig information när du deltar i och eventuellt vinner en Kampanj. Vi kan dela den personliga information du ger oss med personer eller organisationer som är engagerade i kampanjen eller det sätt som annars specifieras i reglerna för Kampanjen ifråga. Du bör läsa eventuella regler noggrant för varje Kampanj du deltar i genom Webbplatsen, eftersom de kan innehålla ytterligare viktig information om Företagets användning eller utlämning av personlig information. Om villkoren och bestämmelserna rörande behandlingen av personlig information i dessa regler är i konflikt med denna Integritetspolicy, kommer villkoren och bestämmelserna i dessa regler att råda. Intern statistisk och företagsanalys Vi kan använda personlig information för våra interna företagsändamål, såsom kvalitetssäkran, dataanalys, revisionsändamål eller riktade kampanjer. Dessutom kan vi också använda den för att förbättra vår information och för att hjälpa oss ge våra kunder riktade kampanjer. Vi använder personlig information för att uppskatta vår publikstorlek och användningsmönster, och för att känna igen dig när du kommer tillbaka till vår Webbplats. Partnerorganisationer. För att uppfylla de ändamål som har lagts fram i denna Integritetspolicy kan vi dela med oss av personlig information till personal som behöver veta den vid våra partnerorganisationer i EEA/EES (Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet) eller Schweiz eller vid BFC i USA. För BFC tar din integritet på allvar. BFC är certifierad med Safe Harbor (se Sektion 1). Tjänsteleverantörer. Vi kan dela personlig information med utomstående tjänsteleverantörer för ändamålet att låta dessa tredje parter tillhandahålla tjänster åt oss ("Tjänsteleverantörer"). Tjänsteleverantörer kan innefatta kundtjänstsspecialister, leverantörer av värdtjänster på webben, företag för kundinformationshantering och listförbättringar, leveransföretag (dvs. företag som behandlar produktbeställningar eller koordinerar utskick), dataanalysföretag och leverantörer av e-posttjänster. Tjänsteleverantörer kan tillhandahållas åtkomst till den personliga information de behöver för att utföra sina funktioner, men endast för detta ändamål. Information angiven av besökare. Företaget kan, genom Webbplatsen, tillhandahålla tjänster som meddelandetavlor på vilka du kan lägga in information, foton, bilder och annat material. Observera att all 3

4 information, foton, bilder eller annat material du lägger in genom sådana tjänster eller på något annat sätt på Webbplatsen blir offentlig information och kan bli tillgängligt för besökare på Webbplatsen över hela världen och för allmänheten. Dessutom, när du väljer att göra ett inlägg på sådana tjänster kommer en del personlig information att bli tillgänglig för andra besökare att se. Vi rekommenderar dig att använda ditt omdöme och vara försiktig när du bestämmer dig för att ange personlig information, eller någon annan information, på Webbplatsen. VI HAR INGET ANSVAR FÖR ANVÄNDNINGEN AV PERSONLIG INFORMATION DU FRIVILLIGT ANGER PÅ WEBBPLATSEN. Överlåtelse. Vi förbehåller oss rätten att överlåta all information vi insamlar från användare av Webbplatsen till ett annat företag eller en annan organisation i händelse av omorganisering, sammanslagning, försäljning, joint venture, överlåtelse, överföring eller annan disposition av alla eller delar av Företagets verksamhet, tillgångar eller inventarier (inklusive utan begränsning i anknytning med procedurer rörande konkurs eller liknande). Upprätthållande av lag; nödsituationer; efterlevnad. Vi förbehåller oss rätten att lämna ut personlig information till andra (a) för att efterleva juridiska processer; (b) för att agera enligt begäran av regeringar eller andra statliga myndigheter; (c) för att skydda Företagets, dina eller andras rättigheter, integritet, säkerhet eller egendomar; och (d) för att låta oss eftersträva tillgänglig kompensation eller för att begränsa de skador vi kan utsättas för. 4. Tredje parters Webbplatser. Webbplatsen kan innehålla länkar till tredje parters Webbplatser. Dessa länkade Webbplatser är inte under Företagets kontroll, och vi är inte ansvariga för integritetspraxis eller innehållet i någon sådan länkad Webbplats eller någon länk i någon länkad Webbplats. Vi tillhandahåller endast dessa länkar som en tjänst, och att en länk har innefattats på Webbplatsen betyder inte att Företaget stödjer den länkade Webbplatsen. Om du tillhandahåller personlig information genom någon sådan tredje parts webbplats kommer din transaktion att ske på den tredje partens webbplats (inte denna Webbplats) och den personliga information du tillhandahåller kommer att samlas in och kontrolleras av integritetspolicyn utfärdad av denna tredje part. Vi rekommenderar att du gör dig bekant med dessa tredje parters integritetspolicy och praxis. OBSERVERA ATT DENNA INTEGRITETSPOLICY INTE BERÖR TREDJE PARTERS POLICIES RÖRANDE INTEGRITET ELLER INFORMATION. 5. Information relaterad till anställning. Om du väljer att skicka in din meritförteckning eller ansöka om en anställning hos oss genom denna Webbplats kommer vi att använda (och överföra om det behövs) den information du tillhandahåller för att kunna utvärdera din erfarenhet som den relaterar till potentiella anställningsmöjligheter vid vårt Företag eller våra partnerföretag runt om i världen. Vi kommer att använda denna information för att kontakta dig i anknytning till positioner vi anser att du skulle kunna vilja skicka in en ansökan om, eller rörande andra möjligheter i Företaget eller våra partnerföretag vi tror kan intressera dig. 6. Säkerhet. Vi använder säkerhetsåtgärder och verktyg som brandväggar för att skydda mot förlust, missbruk och modifieringar av informationen under vår kontroll. Tyvärr kan man inte garantera att någon dataöverföring över internet eller något datalagringssystem är 100% säkert. Var vänlig och skicka oss inte känslig personlig information via e-post. 7. Arkivering av personlig information Vi arkiverar personlig information om dig så länge detta är nödvändigt för att uppfylla de ändamål som har lagts fram i denna Integritetspolicy, om inte en längre period av arkivering krävs eller tillåts av gällande lagar. 4

5 8. Dina rättigheter Du kan begära information om den personliga information vi lagrar om dig. När tillämpligt kan du även motsätta dig till att vi bearbetar vissa typer av information för vissa typer av ändamål, eller så kan du begära korrektion och/eller borttagande av den personliga information vi lagrar om dig. Du kan även utöva rättigheten närsomhelst genom att kontakta oss (se detaljer i Sektion 9 nedan). Det är möjligt att vi kommer att be dig bevisa din identitet och ge detaljer för att kunna identifiera informationen. Du kan även avböja att ta emot marknadsföringsmeddelanden från oss genom att kontakta oss (se detaljer i Sektion 9 nedan). Vänligen specifiera vilken sorts kommunikation du vill välja bort. Annars är det möjligt att du inte får de meddelanden du i övrigt förväntar dig att få från oss. 9. Kontakta oss. Om du har några frågor om denna Integritetspolicy, om du vill kontakta oss av de anledningar som beskrivs i Sektion 8, eller om du vill avböja att mottaga marknadsföringsmeddelanden, kontakta oss via e-post på och via normal post på: Dammtorwall No. 5 7, Hamburg, Deutschland 20354, eller på telefon , Till: Privacy Officer. Observera att e-postkommunikationer inte nödvändigtvis är säkra på grund av detta bör du inte skicka med information om kreditkort eller andra betalkort, eller annan känslig information i din e-postkorrespondens med oss Brown-Forman Germany GmBH. Alla rättigheter förbehållna. 5

Policy avseende sekretess och personuppgiftsbehandling Installationskonfigurator

Policy avseende sekretess och personuppgiftsbehandling Installationskonfigurator Policy avseende sekretess och personuppgiftsbehandling Installationskonfigurator Din integritet är viktig för oss Lexmark Sverige, en filial till Lexmark Nordic L.L.C. Vi inser behovet av lämpligt skydd

Läs mer

Sekretessmeddelande Kelly Services AB Innehåll

Sekretessmeddelande Kelly Services AB Innehåll Sekretessmeddelande Kelly Services AB Innehåll Vår sekretessöverenskommelse Vilken typ av personliga uppgifter som vi samlar in Med vilka vi delar informationen? Val: Tackar Nej/Tackar Ja Noggrannhet och

Läs mer

INTEGRITETS- OCH SÄKERHETSPOLICY

INTEGRITETS- OCH SÄKERHETSPOLICY INTEGRITETS- OCH SÄKERHETSPOLICY Svenska Bostadsfonden har policys för hantering av cookies och personuppgifter. Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill

Läs mer

Sekretesspolicy Salestack

Sekretesspolicy Salestack Sekretesspolicy Salestack Denna sekretesspolicy (Sekretesspolicy) anger hur vi, Wisefully AB, behandlar personuppgifter lämnade till och insamlade av oss genom registrering av konto (Konto) på salestack.se

Läs mer

SEKRETESSPOLICY. Hur vi använder och skyddar personlig information

SEKRETESSPOLICY. Hur vi använder och skyddar personlig information SEKRETESSPOLICY Denna sekretesspolicy innehåller information om hur vi samlar in, använder och delar den personliga information som vi samlar in när du besöker Genworth.se på Internet. Denna sekretesspolicy

Läs mer

AMERICAN EXPRESS. Webbplats för affärspartners regler och villkor

AMERICAN EXPRESS. Webbplats för affärspartners regler och villkor AMERICAN EXPRESS Webbplats för affärspartners regler och villkor Webbplatsen för affärspartners tillhandahålls av American Express Payment Services Limited (här även kallat "American Express", "vår/t",

Läs mer

Läs denna sekretesspolicy innan du använder AbbVies webbplatser, eller skickar personlig information till oss.

Läs denna sekretesspolicy innan du använder AbbVies webbplatser, eller skickar personlig information till oss. SEKRETESSPOLICY Ikraftträdandedag: 16.10.2014 Denna sekretesspolicy förklarar hur vi hanterar den personliga information du förser oss med på webbplatser som kontrolleras av AbbVie (inklusive dess dotterbolag

Läs mer

Integritetspolicy och samtycke

Integritetspolicy och samtycke Integritetspolicy och samtycke enligt personuppgiftslagen (PuL) avseende E-medborgarkonto V.1.0 1(5) VI BRYR OSS OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET OCH SÄKERHET Svensk e-identitet anstränger sig hårt för att

Läs mer

Villkor för resenärer

Villkor för resenärer Villkor för resenärer Ladda ner i PDF-format Senast uppdaterad: 10 juni 2016 1. HomeAway (enligt definitionen nedan) är ett dotterbolag till Expedia, Inc. ( Expedia ) i USA. HomeAway Group (enligt definitionen

Läs mer

Våra nuvarande leveranskostnader är följande och kan ändras när som helst: Vanlig posttjänst kommer att användas för att leverera din beställning.

Våra nuvarande leveranskostnader är följande och kan ändras när som helst: Vanlig posttjänst kommer att användas för att leverera din beställning. Regler och villkor DISOLUT / Laktase.se 1. Inledning Ägaren av denna webbplats är DISOLUT vars juridiska adress är Kolkrijst 55, 3828 EK, Hoogland, Nederländerna ("DISOLUT / 'vi' / 'oss' / 'vår'). Registreringsnummer

Läs mer

Integritetspolicy. Innehåll. Gäller från och med 1 januari 2016

Integritetspolicy. Innehåll. Gäller från och med 1 januari 2016 Integritetspolicy Gäller från och med 1 januari 2016 Innehåll Integritetspolicy... 1 1 Inledning... 2 2 Viktiga delar som du samtycker till... 2 3 Den information vi samlar in... 3 3.1 Registreringsuppgifter...

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR för TomToms Webbplatser

ANVÄNDARVILLKOR för TomToms Webbplatser ANVÄNDARVILLKOR för TomToms Webbplatser 1 Tillämpningsområde Dessa Användarvillkor gäller för användning av TomToms Webbplatser och innehåller dina rättigheter, skyldigheter och restriktioner vid användning

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR PRIVATPERSONER

ALLMÄNNA VILLKOR PRIVATPERSONER ALLMÄNNA VILLKOR PRIVATPERSONER 1 Allmänt 11 12 13 HiSekai AB, org nr 556979-8613, ( AddTruly ) gör det möjligt för konsumenter att skänka pengar till välgörande ändamål i samband med köp via webben AddTruly

Läs mer

TILLÄGG TILL LICENSAVTALET FÖR BLACKBERRY-LÖSNINGEN FÖR BLACKBERRY BUSINESS CLOUD-TJÄNSTER FÖR MICROSOFT OFFICE 365 ( TILLÄGGET )

TILLÄGG TILL LICENSAVTALET FÖR BLACKBERRY-LÖSNINGEN FÖR BLACKBERRY BUSINESS CLOUD-TJÄNSTER FÖR MICROSOFT OFFICE 365 ( TILLÄGGET ) TILLÄGG TILL LICENSAVTALET FÖR BLACKBERRY-LÖSNINGEN FÖR BLACKBERRY BUSINESS CLOUD-TJÄNSTER FÖR MICROSOFT OFFICE 365 ( TILLÄGGET ) VIKTIG INFORMATION: För att tillgå och/eller använda denna Cloud-tjänst

Läs mer

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy Plus500UK Limited Sekretesspolicy Sekretesspolicy Sekretesspolicy hos Plus500 Vår högsta prioritet är att skydda våra kunders och våra webbplatsbesökares personliga och ekonomiska information. I följande

Läs mer

Villkor och bestämmelser för Sverige. LEGO Batman 3: Beyond Gotham Facebook-tävling: 'Dela karaktärskort' ( Tävling )

Villkor och bestämmelser för Sverige. LEGO Batman 3: Beyond Gotham Facebook-tävling: 'Dela karaktärskort' ( Tävling ) Villkor och bestämmelser för Sverige LEGO Batman 3: Beyond Gotham Facebook-tävling: 'Dela karaktärskort' ( Tävling ) Genom att delta i tävlingen godtar och samtycker varje deltagare (enligt definitionen

Läs mer

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE FÖR SONY PROGRAMVARA DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN ANVÄNDNING AV PROGRAMVARAN UTGÖR DIN ACCEPT TILL AVTALET. VIKTIGT LÄS NOGGRANT:

Läs mer

Dataskyddsförklaring

Dataskyddsförklaring Dataskyddsförklaring Datum: 19.04.2016 Allmänna dataskyddsanvisningar Skydd av personliga uppgifter för våra kunder är viktigt för oss. Hemsidan klickskydd.se drivs av simplesurance GmbH, Am Karlsbad 16,

Läs mer

Fieldglass integritetspolicy

Fieldglass integritetspolicy Fieldglass integritetspolicy Revisionshistorik Dokumentrevisionshistorik Revision Datum Sammanfattning av ändringar Författare 1 Februari 2014 Integritetspolicyn anpassad till branschstandard Pamela Bellner

Läs mer

VÄNLIGEN LÄS FÖLJANDE HANDELSVILLKOR GRUNDLIGT INNAN DU BESTÄLLER VAROR FRÅN webshop.sivantos.se.

VÄNLIGEN LÄS FÖLJANDE HANDELSVILLKOR GRUNDLIGT INNAN DU BESTÄLLER VAROR FRÅN webshop.sivantos.se. HANDELSVILLKOR 1 ALLMÄN INFORMATION Försäljning från denna hemsida webshop.sivantos.se sker av Sivantos A/S ("Sivantos"), Knarrarnäsgatan 7, 164 40 Kista med denna e-postadress: webshop.se@sivantos.com.

Läs mer

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på "Sekretesspolicy" längst ner på webbsidorna.

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på Sekretesspolicy längst ner på webbsidorna. Sekretesspolicy Elanco, en division inom Eli Lilly and Company (Lilly), (härefter "Elanco" eller "Lilly" i denna Sekretesspolicy) respekterar integriteten hos dem som besöker våra webbsidor och det är

Läs mer

Undersökning av skolor: IKT och utbildning MANUAL FÖR SKOLSAMORDNARE

Undersökning av skolor: IKT och utbildning MANUAL FÖR SKOLSAMORDNARE Undersökning av skolor: IKT och utbildning MANUAL FÖR SKOLSAMORDNARE Europeiska skoldatanätet Service d Approches Quantitatives des faits éducatifs Innehåll Introduktion... 2 1. ÖVERSIKT AV STUDIENS ORGANISATION...

Läs mer

ANVÄNDARAVTAL PARTER AVTALSTID ANVÄNDARENS ÅTAGANDEN

ANVÄNDARAVTAL PARTER AVTALSTID ANVÄNDARENS ÅTAGANDEN ANVÄNDARAVTAL PARTER I avtalstexten nedan kallas Du/Ditt företag för Användaren och Apptech 24 AB, 556870-0230, Sjötullsgatan 16, 82450 Hudiksvall, för Apptech. De tjänster som Du faktureras för kallas

Läs mer

EasyParks Integritetspolicy

EasyParks Integritetspolicy EasyParks Integritetspolicy Gäller från och med 1 juni 2016 1 Om EasyParks Integritetspolicy När du använder EasyPark AB:s ( EasyPark ) tjänster anförtror du EasyPark dina personuppgifter. I denna integritetspolicy

Läs mer

Användarhandbok för e-curia

Användarhandbok för e-curia Användarhandbok för e-curia Detta är en handbok för användare av datasystemet e-curia. Här beskrivs hur inlagor, domar och beslut kan utväxlas med kanslierna vid de domstolar som tillsammans utgör Europeiska

Läs mer

Sekretesspolicy. för MyLyconet Website

Sekretesspolicy. för MyLyconet Website Sekretesspolicy för MyLyconet Website Lyoness och ägaren ( ägare ) till denna MyLyconet website ( Website ) [namn på ägaren] tror starkt på skyddet av dina personuppgifter. Följande information förklarar

Läs mer

LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE

LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE Läs följande licensavtal noggrant innan du börjar använda det här programmet. Genom att acceptera detta avtal godkänner du att bli licensinnehavare och accepterar till fullo

Läs mer

Vanliga frågor om Staples EthicsLink.

Vanliga frågor om Staples EthicsLink. Vanliga frågor om Staples EthicsLink. Introduktion Syftet med detta dokument är att informera Staples medarbetare om företagets hjälptelefon, känd som Staples EthicsLink" (Staples etiklänk), för etik och

Läs mer

KONFIDENTIALITETSPOLICY

KONFIDENTIALITETSPOLICY KONFIDENTIALITETSPOLICY Konfidentialitetspolicy för gäster inom Rezidor Hotel Group Policyns omfattning. Konfidentialitetspolicyn för gäster (nedan kallad "policyn") beskriver hur vi inom Rezidor Hotel

Läs mer

När du deltar i en panelundersökning som vårt företag utför kan du känna dig säker på att eventuell personlig information stannar hos oss.

När du deltar i en panelundersökning som vårt företag utför kan du känna dig säker på att eventuell personlig information stannar hos oss. VISION CRITICAL COMMUNICATIONS INC. FÖRETAGETS INTEGRITETSPOLICY ÖVERSIKT Här hos Vision Critical Communications Inc. ("VCCI") är respekt för integriteten en viktig del av vårt åtagande gentemot klienter,

Läs mer

Hur BitTorrent fungerar

Hur BitTorrent fungerar Hur BitTorrent fungerar dator8.info Introduktion till hur BitTorrent fungerar BitTorrent är ett protokoll som möjliggör snabb nedladdning av stora filer med minst Internet bandbredd. Det kostar inget att

Läs mer

Integritetspolicy. Omfattning. Typer av uppgifter och insamlingsmetoder

Integritetspolicy. Omfattning. Typer av uppgifter och insamlingsmetoder Integritetspolicy I denna integritetspolicy ( policyn ) ger vi, Qualcomm Incorporated, och våra filialer (gemensamt benämnda vi, oss eller vår/vårt/våra ), information om hur vi samlar in, använder, behandlar

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) användning av s.k. elektroniska nycklar hos ett bostadsbolag

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) användning av s.k. elektroniska nycklar hos ett bostadsbolag Beslut Dnr 2007-11-06 526-2007 Bostadsaktiebolaget Poseidon Box 1 424 21 Angered Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) användning av s.k. elektroniska nycklar hos ett bostadsbolag Datainspektionens

Läs mer

ZA5215. Flash Eurobarometer 278 (Business Attitudes towards Enforcement and Redress in the Internal Market) Country Specific Questionnaire Sweden

ZA5215. Flash Eurobarometer 278 (Business Attitudes towards Enforcement and Redress in the Internal Market) Country Specific Questionnaire Sweden ZA5215 Flash Eurobarometer 278 (Business Attitudes towards Enforcement and Redress in the Internal Market) Country Specific Questionnaire Sweden Flash 278 Business attitudes towards enforcement and redress

Läs mer

Sekretesspolicy. Information som samlas in

Sekretesspolicy. Information som samlas in Sekretesspolicy Skriv ut Spara PDF Uppdaterad: 11 januari 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drivs och visas för användare runt om i världen av Disney Online Studios Canada Inc. (tidigare känt under

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUN Utbildningskontoret

SÖDERTÄLJE KOMMUN Utbildningskontoret SÖDERTÄLJE KOMMUN Utbildningskontoret 2007-09-28 RevA1 Hantering av personuppgifter i Södertälje kommuns Skolportal Inledning Införandet av Skolportalen som administrativt verktyg i utvecklingen av Södertäljes

Läs mer

DACHSER:s uppförandekod

DACHSER:s uppförandekod DACHSER:s uppförandekod 1. Inledning Grunden för all verksamhet hos Dachser är att vi följer juridiskt bindande bestämmelser på nationell och internationell nivå och att vi även följer sådana förpliktelser

Läs mer

Allmänna villkor för att använda på Parship.se - version 2014-06-13

Allmänna villkor för att använda på Parship.se - version 2014-06-13 Allmänna villkor Allmänna villkor för att använda på Parship.se - version 2014-06-13 Personer som ännu inte har fyllt 18 år får inte använda sig av denna tjänst. Denna tjänst får inte heller användas i

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar

Läs mer

Cookies-/sekretessmeddelande för MyFord Mobile

Cookies-/sekretessmeddelande för MyFord Mobile Cookies-/sekretessmeddelande för MyFord Mobile 1. Allmänt meddelande: Ford Motor Company, 1 American Road, Dearborn, Michigan 48126, USA, och dess dotterbolag respekterar din integritet och kommer att

Läs mer

Johnson Controls sekretessinformation

Johnson Controls sekretessinformation Johnson Controls sekretessinformation Johnson Controls, Inc. och dess dotterbolag (gemensamt benämnda Johnson Controls) värnar om din sekretess och förpliktar sig att skydda dina personuppgifter via sunda

Läs mer

Användaravtal för MyVeritas

Användaravtal för MyVeritas Användaravtal för MyVeritas LÄS IGENOM DET HÄR ANVÄNDARAVTALET ( AVTALET ) NOGGRANT INNAN DU REGISTRERAR DIG PÅ WEBBPLATSEN FÖR INTERNETBASERADE PROGRAM ( WEBBPLATSEN ). GENOM ATT ANVÄNDA WEBBPLATSEN (1)

Läs mer

Vänligen läs igenom denna integritetspolicy noggrant då den innehåller viktig information rörande dina legala rättigheter och skyldigheter.

Vänligen läs igenom denna integritetspolicy noggrant då den innehåller viktig information rörande dina legala rättigheter och skyldigheter. INTEGRITETSPOLICY Senast uppdaterad: 31 augusti 2014 Vänligen läs igenom denna integritetspolicy noggrant då den innehåller viktig information rörande dina legala rättigheter och skyldigheter. DENNA INTERNETSIDA

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. GODKÄNNANDE.

ANVÄNDARVILLKOR. 1. GODKÄNNANDE. Senaste revision 2012-09-01 ANVÄNDARVILLKOR. Sport3x med webbadress www.sport3x.se 1. GODKÄNNANDE. 1.1 Sport3x administrerar Webbsida ("Sport3x") med adress www.sport3x.se och den tjänst som där tillhandahålls

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

Tack för att du använder Vanderbilts webbplats. Vi vill nedan upplysa dig som användare av Vanderbilts webbplats om våra användarvillkor.

Tack för att du använder Vanderbilts webbplats. Vi vill nedan upplysa dig som användare av Vanderbilts webbplats om våra användarvillkor. Tack för att du använder Vanderbilts webbplats. Vi vill nedan upplysa dig som användare av Vanderbilts webbplats om våra användarvillkor. 1. Omfattning 2. Tjänster 3. Registrering, lösenord 4. Rätten att

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps Inledning Utsätt inte det trådlösa LAN PCI-kortet 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd inte

Läs mer

Information till patienten och patientens samtycke

Information till patienten och patientens samtycke Information till patienten och patientens samtycke Finlands muskelsjukdomsregister patientregister för personer med spinal muskelatrofi Information till patienten Innan du fattar beslut om att låta införa

Läs mer

It-politik Fakta i korthet

It-politik Fakta i korthet På denna sida av datorn syns inte min dövblindhet. Tala i telefon är nästintill omöjligt, men tack vare hjälpprogram på min dator kan jag kommunicera obehindrat med min omvärld på annat sätt. Citat ur

Läs mer

Stadgar för ISACA Sweden Chapter. Gäller fr.o.m. 2014/05/26

Stadgar för ISACA Sweden Chapter. Gäller fr.o.m. 2014/05/26 Stadgar för ISACA Sweden Chapter Gäller fr.o.m. 2014/05/26 Artikel I. Namn och Säte Namnet på denna ideella organisation ska vara; ISACA Sweden Chapter, (Information Systems Audit and Control Association),

Läs mer

Nationell lagstiftning, EU och ny teknik för utlämnande av data

Nationell lagstiftning, EU och ny teknik för utlämnande av data STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(7) 23:e Nordiska Statistikermötet Session 4 Nationell lagstiftning, EU och ny teknik för utlämnande av data Inledning Uppgifter som samlas in för statistik utgör en väsentlig

Läs mer

NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN

NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN Frukostseminarium med FRII - 7 mars 2016 Kerstin Wardman Bolagsjurist, Bisnode Sverige FACEBOOK BARNFÖRJUDS! 2 2016-03-07 NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN FRUKOSTSEMINARIUM MED FRII

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning Datum Diarienr 2009-12-18 513-2009 Pliktverket Att: Karolinen 651 80 KARLSTAD Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Allmänna bestämmelser och villkor för användningen av Med-Pack

Allmänna bestämmelser och villkor för användningen av Med-Pack Allmänna bestämmelser och villkor för användningen av Med-Pack Medline International Germany GmbH, Wilhelm-Sinsteden-Straße 5-7, D-47533 Kleve (i fortsättnignen Medline ) erbjuder sina kunder att använda

Läs mer

Allmänna Kundvillkor för spel via Internet samt Spelkonto

Allmänna Kundvillkor för spel via Internet samt Spelkonto Allmänna Kundvillkor för spel via Internet samt Spelkonto 2012-11-27 Uppdaterade 2014-02-12 1 ALLMÄNT 4 1.1 GENERELLT 4 1.2 VILLKORENS GILTIGHET OCH ÄNDRING AV VILLKOR 4 1.3 BEGREPP OCH DEFINITIONER 4

Läs mer

INTEGRITET I COMMUNITY-TJÄNSTER PÅ DATANÄTET, VAD ÄR DET?

INTEGRITET I COMMUNITY-TJÄNSTER PÅ DATANÄTET, VAD ÄR DET? DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ INTEGRITET I COMMUNITY-TJÄNSTER PÅ DATANÄTET, VAD ÄR DET? Uppdaterad 27.07.2010 www.tietosuoja.fi VAD ÄR INTEGRITET I COMMUNITY-TJÄNSTER PÅ DATANÄTET? "Klockan är redan tio på kvällen,

Läs mer

ARTIKEL 29 ARBETSGRUPPEN FÖR UPPGIFTSSKYDD

ARTIKEL 29 ARBETSGRUPPEN FÖR UPPGIFTSSKYDD ARTIKEL 29 ARBETSGRUPPEN FÖR UPPGIFTSSKYDD 00737/SV WP 148 Yttrande 1/2008 om dataskyddsfrågor med anknytning till sökmotorer Avgivet den 4 april 2008 Denna arbetsgrupp inrättades genom artikel 29 i direktiv

Läs mer

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 och Microsoft Dynamics CRM Online hösten 2013 Först ska du välja rätt arbetsområde försäljning,

Läs mer

JC 2014 43 27 May 2014. Joint Committee Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn (Esma) och banksektorn (EBA)

JC 2014 43 27 May 2014. Joint Committee Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn (Esma) och banksektorn (EBA) JC 2014 43 27 May 2014 Joint Committee Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn (Esma) och banksektorn (EBA) 1 Innehåll Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn

Läs mer

EFCA CA FGIII 1602 CHEFSASSISTENT. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA.

EFCA CA FGIII 1602 CHEFSASSISTENT. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA. REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer

REHAB Förköpsinformation

REHAB Förköpsinformation REHAB Förköpsinformation Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen och information som du har rätt att få enligt lag. Fullständiga villkor hittar du på vår webbplats eller ring vår kundservice

Läs mer

Checklista för kunders upplevelse av kontaktcenter

Checklista för kunders upplevelse av kontaktcenter Checklista för kunders upplevelse av kontaktcenter Innan ni börjar förbättra ert kontaktcenter behöver ni sätta upp tydliga mål. Det finns nyckeltal att förbättra och det går att maximera effektiviteten,

Läs mer

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE 1. Bakgrund 1.1 Dessa allmänna villkor för köp via auktioner online ( Villkoren ) gäller när en näringsidkare eller annan juridisk

Läs mer

Intranätet - Så här gör du!

Intranätet - Så här gör du! Intranätet - Så här gör du! Inkorg & Utkorg Faktabibliotek med mallar, handlingsplaner, annonsmallar, logotyp med mera. Personalnyheter Blogg Kalender med kurser med mera. Även möjlighet för användare

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LÅNTAGARE. Kameo AB

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LÅNTAGARE. Kameo AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LÅNTAGARE Kameo AB 1. Vad gör Kameo?... 3 2. Definitioner... 3 3. Villkoren... 3 4. Medlemskap m.m.... 4 5. Låneauktioner... 6 6. Lånet... 8 7. Avgifter... 10 8. Betalningar... 10

Läs mer

Sekretessdeklaration. Ikraftträdande: [07/25/2011]

Sekretessdeklaration. Ikraftträdande: [07/25/2011] Sekretessdeklaration Ikraftträdande: [07/25/2011] HTC tar sekretessen för dina personuppgifter på allvar. HTC Corporation HTC Corporation på No. 23 Xinghua Road, Taoyuan City och County 330, Taiwan, Republic

Läs mer

Förköpsinformation 2016. Sjukvård Olycksfall. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar Sjukvård Olycksfall. Det här ersätter försäkringen:

Förköpsinformation 2016. Sjukvård Olycksfall. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar Sjukvård Olycksfall. Det här ersätter försäkringen: Förköpsinformation 2016 Sjukvård Olycksfall Sjukvårdsförsäkring via SH Pension Med Sjukvård Olycksfall är du garanterad snabb planerad vård inom ett rikstäckande privat vårdnätverk, när du råkat ut för

Läs mer

INREACH SEKRETESSREGLER

INREACH SEKRETESSREGLER INREACH SEKRETESSREGLER Senast uppdaterad: September 1, 2016 (v 2016.2) Din integritet är viktig för InReach, Inc. ("inreach"). Vi har utarbetat dessa Sekretessregler så att du ska veta hur vi samlar in,

Läs mer

Risk, security, and legal analysis for migration to cloud. PART 3: Privacy and security management

Risk, security, and legal analysis for migration to cloud. PART 3: Privacy and security management Risk, security, and legal analysis for migration to cloud PART 3: Privacy and security management Cloud Computing Cloud computing har visat sig vara en framgångsrik paradigm som till stor del förenklar

Läs mer

Meetings by Formpipe Integritetspolicy

Meetings by Formpipe Integritetspolicy Meetings by Formpipe Integritetspolicy Revisionsnummer: 2 ID-nummer: Meetings by Formpipe Integritetspolicy Datum: 2014-10-14 Formpipe Software AB. Alla rättigheter förbehållna. 2 (7) Innehållsförteckning

Läs mer

Installationsmanual för Tyfon ADSL

Installationsmanual för Tyfon ADSL Installationsmanual för Tyfon ADSL Introduktion För att underlätta för våra kunder har vi valt att leverera samtliga tjänster med en DHCP-tilldelad IP-adress vilket underlättar för er som kund. Har ni

Läs mer

OFFICIELLA REGLER. 4. Gå in på hemsidan www.laroche-posay.se/100familjer och klicka på länken "Delta".

OFFICIELLA REGLER. 4. Gå in på hemsidan www.laroche-posay.se/100familjer och klicka på länken Delta. OFFICIELLA REGLER 1. LIPIKAR FAMILJER-prorammet administreras av La Roche-Posay, en enhet inom L Oréal Sverige AB. Programmet är öppet för personer bosatta i Sverige och pågår från 01.10.2014 kl. 00:01

Läs mer

PROMETHEAN LIGHTING THE FLAME OF LEARNING

PROMETHEAN LIGHTING THE FLAME OF LEARNING VERSION 1 PROFESSIONELL LICENS PROMETHEAN LICENSAVTAL FÖR PROGRAMVARA: PROFESSIONELL LICENS ( Licens ) V1.5 (december 2010) För ActivInspire ( Programvaran ) LAND: Landet där Du huvudsakligen vistas (om

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR mypku Dessa allmänna användarvillkor ( Villkor ) anger de villkor som gäller mellan dig som användare ( Användaren ) och Nutricia Nordica Aktiebolag AB, org. nr. 556242-0348,

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Postadress Telefonväxel E-post: registrator@justice.ministry.se 103 33 Stockholm 08-405 10 00

Postadress Telefonväxel E-post: registrator@justice.ministry.se 103 33 Stockholm 08-405 10 00 2007-03-30 Justitiedepartementet Europeiska kommissionen Generaldirektoratet för rättvisa, frihet och säkerhet Enhet C1 Civilrättsliga frågor B - 1049 Bryssel Kommissionens grönbok om internationellt privaträttsliga

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR ANTIQNET

ANVÄNDARVILLKOR ANTIQNET Allmänt ANVÄNDARVILLKOR ANTIQNET Dessa allmänna villkor ("Allmänna Villkoren"), tillsammans med övriga villkor som finns på AntiqNets webbplats ("Webbplatsen") samt övriga villkor som AntiqNet i vissa

Läs mer

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Huvudstödsansökan

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Huvudstödsansökan Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Huvudstödsansökan Innehåll 1 Allmänt om tillämpningen... 3 1.1 Krav på maskinvara... 3 1.2 Användarrättigheter

Läs mer

Fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? tävlingsvillkor

Fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? tävlingsvillkor Fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? tävlingsvillkor 1. MÅL I fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? kan lag med ungdomar från EU svara på frågan Vad innebär vetenskap för dig? i bildformat.

Läs mer

IBM SmartCloud for Social Business. IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok

IBM SmartCloud for Social Business. IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok IBM SmartCloud for Social Business IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok IBM SmartCloud for Social Business IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok

Läs mer

INFORMATIONSSÄKERHETSÖVERSIKT 3/2009

INFORMATIONSSÄKERHETSÖVERSIKT 3/2009 INFORMATIONSSÄKERHETSÖVERSIKT 3/2009 21.10.2009 CERT-FI Informationssäkerhetsöversikt 3/2009 Inledning CERT-FI har sedan början av 2008 fram till slutet av augusti innevarande år slutbehandlat cirka 1

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1988:204) - registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1988:204) - registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Beslut Dnr 2009-01-12 767-2008 Ving Sverige AB 105 20 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1988:204) - registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Datainspektionens

Läs mer

VERSION 5.1/5.2 SNABBINTRODUKTION TILL WEBACCESS JAVA

VERSION 5.1/5.2 SNABBINTRODUKTION TILL WEBACCESS JAVA VERSION 5.1/5.2 SNABBINTRODUKTION TILL WEBACCESS JAVA TM SNABBINTRODUKTION TILL GROUPWISE 5.2 Med GroupWise WebAccess kommer du enkelt åt din e-post och din kalender i alla webbläsare som stöder HTML 3.

Läs mer

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser.

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser. LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du använder Internet Explorer 8.0

Läs mer

DATASKYDDSPOLICY. Policyns omfattning

DATASKYDDSPOLICY. Policyns omfattning Senast uppdaterad den 15 januari 2010 DATASKYDDSPOLICY Policyns omfattning Dataskyddspolicyn för gäster (nedan kallad policyn ) beskriver hur vi inom Rezidor Hotel Group genom vårt danska holdingbolag

Läs mer

BenEx Flex Benefits for Expatriates

BenEx Flex Benefits for Expatriates Försäkring för utlandsanställda Januari 2016 Trygghet i utlandet Jamil, SPP BenEx Flex Benefits for Expatriates Information till arbetsgivare Trygghet för dig som är anställd utomlands Benefits for Expatriates

Läs mer

Anslutningsavtal. inom identitetsfederationen för offentlig sektor. för leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom identitetsfederationen för offentlig sektor. för leverantör av eid-tjänst 1 (8) Anslutningsavtal för leverantör av eid-tjänst inom identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (8) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

Europeiska gemenskapernas officiella tidning

Europeiska gemenskapernas officiella tidning 31.7.2002 L 201/37 EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV 2002/58/EG av den 12 juli 2002 om behandling av personuppgifter och integritetsskydd inom sektorn för elektronisk kommunikation (direktiv om integritet

Läs mer

Norburg & Scherp ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KLIENTER MED HEMVIST I SVERIGE (VERSION 2015:1) 3. Rådgivning

Norburg & Scherp ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KLIENTER MED HEMVIST I SVERIGE (VERSION 2015:1) 3. Rådgivning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KLIENTER MED HEMVIST I SVERIGE (VERSION 2015:1) 1. Tillämpningsområde och tolkning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller utöver Sveriges Advokatsamfunds vägledande regler om god advokatsed

Läs mer

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB Allmänna villkor DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB 1. Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller för användning av DPOrganizer som är en programvara tillhandahållen av Beyano AB, org.

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1)

Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1) Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1) 1. Allmänt 1.1 Om Advokatbyrån Gulliksson AB Advokatbyrån Gulliksson AB, org. nr 556 733 5319 (Gulliksson) är ett svenskt registrerat aktiebolag som

Läs mer

Hämtning och öppning av en arbetstagares e-post

Hämtning och öppning av en arbetstagares e-post 28.4.2014/JW Anvisning Bekräftat: Samarbetsförfarande: Samarbetskommissionen 19.3.2014 Bekräftat av: Granskat: Ledningsgruppen för informationssäkerhet 24.4.2014 Hämtning och öppning av en arbetstagares

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering "Via programvaran CentreWare" på sida 3-9 "Via funktioner för skrivarhantering" på sida 3-11 Via programvaran CentreWare CentreWare Internet Services (IS) (CentreWare Internet-tjänster)

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Startsida. Högskolan Dalarna

Startsida. Högskolan Dalarna Logga in myprint-webbplatsen ger tillgång till myprint-funktioner (utskrift, inköpskredit, hantering av extra e- postadresser...). Den kan användas av studenter och personal på. Du måste logga in med din

Läs mer