Hettich Project Solutions. Architecture. Design

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hettich Project Solutions. Architecture. Design"

Transkript

1 Hettich Project Solutions Architecture Design

2 Trender. Höjdpunkter från livet Boendet i förändring Aldrig tidigare har boendets och arbetets värld förändrats så snabbt som nu. Social utveckling och nya medier förändrar vårt liv. Arbete och boende, det privata och det offentliga smälter samman mer än någonsin tidigare. Dessa nya anspråk avspeglas i de moderna rums- och möbelkoncepten: Här krävs multifunktionella och i möjligaste mån varierbara bostäder och arbetsplatser. Framtiden på spåren Trender från många områden har inflytande på vilket sätt vi kommer att bo och arbeta under de närmaste åren. Hettich följer denna utveckling noggrant och använder sig av viktiga trender för produktinnovationer. Med stor framgång: Intelligent möbelteknik från Hettich är ofta basen för innovativa möbel- och rumskoncept. Lättviktskonstruktion Det nya lätt-sinnet: Möbler av nya, viktsparande material. Kreativt och miljömedvetet. Med nya möjligheter för framtida design och funktion. Här hittar monteringstekniken Hettinject nya vägar. Ljus Ljusglimtar: Med ljus kan man ändra stämningen i ett rum, betona arkitekturen, framhäva inredningen. Magic lamporna ger en innovativ betoning. I möbler. Och i hela rummet.

3 Individualisering Lite annorlunda: Den personliga livsstilen tar sig allt oftare uttryck inom de egna fyra väggarna. Hettich tillbehör som ProDecor beslag eller InnoTech DesignSide ger möblerna en individuell karaktär. Funktionalitet Form möter Funktion: Det är synergin mellan design och det praktiska som gör möbeln tilltalande. Hur uppnår man båda delarna? Med intelligent teknik för möbler. Från Hettich. Foton: Lightweight Solutions, shutterstock.com/alias Varaktighet För framtiden: Allt fler människor satsar på miljövänliga produkter vid sina köp. Från tillverkare som handlar ansvarsfullt. Även här handlar Hettich förebildligt. Med en hållbar produktion, kontrollerat miljömanagement (t.ex. EMAS) m.m. Framtid 03

4 Gångjärn, till exempel med integrerad dämpning Skjutdörrsbeslag för att effektivt ta vara på utrymmet Project Solutions. innovativa produkter för framtidens rum Lättlöpande utdragsskenor, till exempel för fronter utan handtag Lådsystem för varierande användningskoncept Hettich möbelteknik blåser liv i dina idéer och koncept. Den gör möbler rörliga, funktionella och komfortabla. Och ser till att de fungerar säkert. Söker du kanske ovanliga lösningsmöjligheter? Vi hjälper dig. Med ett omfattande urval av produkter. Med personlig rådgivning. Och med säker leverans. Hettich kvalitet är känd över hela världen: som säker och långlivad, med en attraktiv design och en enkel och säker hantering. Som en partner till möbelindustrin har vi varit med och präglat dagens möbelteknik. Hettich produkter gör livet mer bekvämt på alla områden, från kök till sovrum, från boende till fritid. Vår ProDecor handtagskollektion och våra Magic lampor står för en enastående design och kreativitet vid inredningen av rum. Med en sensibel känsla för framtida krav utvecklar vi nya innovativa produkter för framtidens rum. För vi på Hettich iakttar uppmärksamt, hur människors levnadsvanor förändras, vilka behov de har. Vi har alltid ögonen öppna för sociala trender och teknisk utveckling. Så känner vi oss förbundna med arkitekturen: att skapa boende- och livskvalitet. Hela vår passion och erfarenhet flyter samman i ditt projekt. Med Hettich har du en stark, dynamisk och tillförlitlig partner vid din sida. Vi ser fram emot en intensiv dialog med dig. Om du har frågor eller behöver experthjälp - vi på Hettich ställer gärna upp för dig med råd och dåd. Snabbt och okomplicerat.

5 Architecture Design

6 Som en kugge i urverket: Möbelbeslaget i rummet Alla Hettich möbelbeslag uppfyller en viktig funktion i rumskonceptet. Och gagnar i detalj en överordnad idé: arkitektens intentioner. Ett rum behöver bra möbler för att uppfylla sin funktion. Och bra möbler behöver bra möbelteknik. Följande denna kausalordning, har Hettich utvecklat Rum>Möbel>Teknik-principen. För en konsekvent design från den stora helheten till den lilla detaljen. Med Hettich möbelteknik går det att skapa attraktiv funktionalitet. För butiker och hotell, för bostadshus och kontorsbyggnader, för alla slags objekt. Med Hettich serviceverktyg på webben - närmare information på sidan 16/17 - kan du redan under projekteringen målinriktat planera in och utnyttja de möjligheter som avancerad möbelteknik ger. Funktionella rum behöver intelligent möbelteknik......in i minsta detalj. För att idéer ska fungera riktigt. Vi har en passion...,, Människorna på Hettich har en passion: det intensiva arbetet med detaljer. För vi vet: Utan perfektion i det lilla kan det stora inte fungera. Denna visshet sporrar oss, att utveckla nya idéer och förbättra redan etablerad teknik. Med våra produkter börjar det röra sig på möbelfronten. Och får så även människorna som använder dem i rörelse. Det är ju ändå människornas behov som står i fokus för vårt arbete. Det förbinder oss med dig, arkitekterna och planerarna. Gemensamt strävar vi efter nya idéer och vägar, för att göra livet inom de fyra väggarna ännu mer komfortabelt, varierande och ergonomiskt. Att föra en dialog med arkitekterna har en lång tradition hos Hettich. Det hjälper oss, att få kraven från dagens arkitektur att flyta samman med vårt arbete. Du kommer att märka det på vår service - och på produkterna som är skapade för ett modernt rumskoncept. Profitera på vår passion och erfarenhet för ditt dagliga arbete. Vi kan göra en hel del för dig. Med detta magasin vill vi ge dig ett första intryck. I senare nummer av magasinet, kommer även våra medarbetare att ta till orda med egna bidrag. Vi ser fram emot en dialog med dig. Dr. Andreas Hettich Rum>Möbel>Teknik 05

7 ARC Titanic Quarter Titanic Quarter Ltd, Photographer: Donal McCann Mjuk revolution i köket: ArciTech. Aldrig förr löpte lådor så lätt, tyst och komfortabelt. Gör köksarbetet lekande lätt: OrgaWing. Intelligent plats för utensilier på en extra lådnivå. Kvalitet, som berör. Hettich referenser från hela världen Komfort, som låter människan njuta. Funktioner, som underlättar vardagen. Teknik, som man njuter av men inte ser: Med Hettich möbelteknik går det att realisera höga arkitektoniska anspråk in i minsta detalj. Flexibelt och tillförlitligt. Ju svårare och mer krävande uppgiften är i detalj, desto viktigare blir Hettich produkterna för att hela objektet ska lyckas.

8 Länkar: Hettich effekten - effektivt utnyttjande av utrymmet och bästa ergonomi. Innovativ teknik gör det möjligt: hög komfort i små kök. Objektet Titanic Quarter är för närvarande ett av de största och mest spännande maritima byggprojekt i Europa. Vid floden Lagans mynning i Iriska sjön förvandlas 75 hektar land till ett spännande maritimt område - med kilometerlånga gatustråk direkt vid vattnet. Här uppstår över lägenheter samt på en yta av m² kontor och hantverk, forskning och utbildning, hotell och restauranger. Platsen förenar illuster historia med enormt framtidspotential. Titanic Quarter kommer snabbt att utvecklas till ett viktigt socialt och ekonomiskt centrum. Referenser 07

9 TITANIC QUARTIER (UK) Inre värden för en exklusiv livskänsla: InnoTech DesignSides. Hettich aspekten De förstklassiga lägenheterna utrustas med moderna kök. Allra högsta anspråk ställs på design och funktionalitet, in i minsta detalj. När det gällde teknik och kvalitet ville den ansvarige kökstillverkaren Unibase inte göra några kompromisser. Så sörjer t.ex. lådsystemet InnoTech för exemplarisk komfort och boendekvalitet. Med det flexibla InnoTech plattformskonceptet är det lätt att genomgående i en hög kvalitet, skapa de olika utformningarna som krävs. De innovativa funktionerna förstärker den progressiva livskänslan i Titanic Quarter. Objekt: Lägenhets-residens Projektledning: Belfast Harbour and Titanic Quarter Limited, Nordirland, UK Möblering: Unibase (Märke: Kook Kitchens) Hettich produkter: InnoTech lådsystem bl.a. Ytterligare bostadsområden som referens: - The Hyde Luxury Apartment Building, Sydney, Australien - Songdo The# First World, Sydkorea Trollar fram atmosfär: Magic inbyggda belysning med energieffektiv ljusteknik. En ädel ensemble: Med InnoTech blir ordning och reda till något vackert.

10 Kontor. Ergonomiska Arbetsplatser + effektiva ytor Objektet Axis Bank är en av Indiens mest ansedda internetbanker. År 2010 inrättade banken sitt huvudkontor i miljonstaden Mumbai (tidigare Bombay). Sedan dess arbetar över personer i den 9 våningar höga byggnaden. På varje våningsplan har de olika arbetsområdena en egen färg. Möbleringen anpassades färgmässigt till varje våningsplans individuella karaktär. Målsättningen med detta koncept är att hämta motivation och inspiration från vackra platser till arbetsvärlden. Hettich aspekten I kontorsrummen sattes programmet Sedus Temptation in. Vid varje skrivbord ger förvaringsmöbler med specialmått extra ytor. Här kunde Hettich hurtsprogram Systema Top 2000 visa upp sin stora mångfald av utformningsmöjligheter. För ofta finns inte så mycket utrymme till förfogande. Men även då kan Systema Top 2000 flexibelt organisera och på så vis underlätta medarbetarnas arbete. Objekt: Axis Bank, Mumbai, Indien Möblering: Sedus Stoll, Waldshut, Tyskland (skrivbords- och skåpsystem, sittmöbler, objektmöbler) Invigning: 2010 Hettich produkter: Systema Top 2000 Ytterligare referenskontor: - Torre Agba, Barcelona, Spanien - Senatsbyggnaden, Mexico City, Mexiko - Firma Polipol, Dipenau, Tyskland AXIS BANK (INDIEN) Lite yta för alla. Mycket förvaringsutrymme för var och en. Varje kubikcentimeter räknas: Systema Top 2000 utnyttjar utrymmena effektivt och varierande. Utvald för högre uppgifter: Systema Top 2000 Skapar utrymme. Även i designen.

11 Komfort i alla hytter: TopLine skjutdörrsbeslag löper tyst och stänger mjukt. Lyxkryssare. Möbelteknik Objektet Med sina runt 317 meter är hon lika lång som tre fotbollsplaner: Celebrity Solstice. Hon är en av världens tio största kryssningsfartyg - och det största som någonsin byggts i Tyskland. En över kvadratmeter stor naturlig gräsmatta inbjuder till sportsliga aktiviteter eller en picknick ute till havs passagerarhytter erbjuder bekvämt plats åt passagerare. Det flytande palatset byggdes på varvet Meyer i Papenburg. En stor roll vid den eleganta inredningen av lyxkryssaren spelade Simon Möbel GmbH i Quedlinburg, specialist för individuell objektinredning. Hettich aspekten Det tekniskt och estetiskt mycket anspråksfulla konceptet skulle omsättas till förstklassig kvalitet. När det gällde det fasta möblemanget i hytterna och våtutrymmena var det viktigt att lösa svåra detaljer på ett säkert sätt. Simon Möbel GmbH litade helt på Hettich s möbelteknik. Så utrustades t.ex. förvaringsutrymmena med skjutdörrsbeslagen TopLine 110 och med olika Hettich utdragsskenor med kullager. Därmed uppnåddes på ett idealiskt vis den synergi av estetik och funktionalitet som krävdes. CELEBRITY SOLSTICE med vid horisont Objekt: Kryssningsfartyg Celebrity Solstice Kund: Meyer Werft, Papenburg, Tyskland Möblering: Simon Möbel GmbH, Quedlinburg, Tyskland Hettich produkter: - TopLine 110, div. utdragsskenor med kullager Referenser 10

12 Hotell. Fem stjärnor med inre värden Objektet Det är det nya arkitektoniska kännemärket vid floden Jinjis strandpromenad: hotell InterContinental i Suzhou, inte långt från Shanghai. Hotellet med 432 luxuösa rum ligger i stadens blomstrande handels-, fritids- och bostadskvarter. Tack vare den öppna arkitekturen med stora fönster har man från många av rummen en storslagen utsikt över floden och strandpromenaden. Hettich aspekten För inredningen av hotell InterContinental i Suzou hade arkitektbyrån CSL ett mycket nära samarbete med Hettich Kina. I de stilfulla, moderna rummen kombineras kinesiska influenser med modern funktionalitet. Till det femstjärniga hotellets krav hörde möbeldörrar som öppnas och stängs mjukt och därmed sörjer för en rofylld, luxuös atmosfär. Detta krav kunde lätt och tillförlitligt uppfyllas med Sensys gångjärn. För alla lådor och utdrag gällde kravet på maximalt tystgående men med hög belastbarhet. En uppgift som Hettich suveränt löste med skenorna Quadro. Objekt: Suzhou hotell InterContinental, Kina Arkitekt: Chhada Siembieda, Leung & Associates Ltd., Shanghai Invigning: December 2010 Hettich produkter: Sensys, Optimat Plus, Quadro Fler hotellreferenser: - Le Mirador, Geneve, Schweiz - Lotte City Hotel Gimpo Airport, Seoul, Sydkorea SOUZHOU HOTEL (KINA) Sensys gångjärn får skåpsdörrarna att stänga mjukt och elegant. Utan ett ljud. Med nivå. InterContinental Suzhou

13 Butiker. Utställningslokaler. Med extrafunktioner Objektet Samtliga Audi utställningslokaler realiseras över hela världen enligt ett enhetligt koncept. För produktionen av objektinredningen utsågs det erfarna Voit GmbH. Voit har varit med redan från början när det gäller detaljfrågor och säkerställer, att samtliga konstruktioner uppfyller normer och riktlinjer för LGA-besiktningen. För tillverkningen av Audi Showroommöbler har Voit en produktionsyta på över 6000 kvadratmeter till sitt förfogande. Hettich aspekten Inom kontorsområdet på Audi-utställningarna är det viktigt med en slank, flexibel organisation, där kunden kan tas om hand snabbt och säkert. Kontorsin-

14 Bärande roll: Systema Top 2000 är det ledande organisationssystemet. AUDI SHOWROOM (GERMANY) Organisationstalang: Med innovativa detaljer skapar Systema Top 2000 individuell ordning. redningen måste flexibelt anpassas till de olika rumsliga förutsättningarna på de enskilda platserna - med full funktionalitet och högsta komfort. Det variabla och mångsidiga Hettich Systema Top 2000 uppfyller här suveränt alla krav. Även inredningens eleganta utseende har fått beröm. In i minsta detalj fortsätter det höga designanspråket för Audis utställningslokaler. Fram till år 2014 ska det nya konceptet för utställningslokalerna vara genomfört hos alla Audis återförsäljare över hela världen. Systema Top 2000 kommer överallt att sörja för en topporganisation. Audi står för innovativ teknik och estetisk design. Och Systema Top 2000 står hos Audi. Objekt: Audi utställningslokaler Design: Isaria Corporate Design GmbH, Oberpframmern, Tyskland Möblering: Voit GmbH, Au, Tyskland Hettich produkter: Systema Top 2000 Ytterligare referensbutiker: - diverse märkes-flagskepp-butiker Öppen för det extraordinära: exempelvis för dörrar som aldrig står i vägen. Magic belysningssystem från Hettich sätter produkterna i rätt ljus. Sensibel och förförisk. Referenser 13

15 Veta idag, hur människor i morgon lever. Hettich innovationsmanagement De enskilda utmärkelserna: Red dot design award 2008 för hög produktkvalitet: - Sensys (gångjärn) - Easys (öppningssystem för dörrar) - Lite Inside (grepplist) Nominering för designpriset BRD 2009: - Sensys (gångjärn) if product design award 2009: - Hettinject VB insert (förbinder stommarna) - Sensys (gångjärn) - TouchIn (handtag) if product design award 2012: - ArciTech (lådsystem) Vilka behov har människor om fem eller tio år? Vilka teknologier kommer att prägla boendet och arbetsvärlden? Dessa frågor undersöker Hettich systematiskt. Gemensamt med partners från olika industrigrenar och i nära samarbete med universiteten spårar vi upp morgondagens trender. Hettich innovationsmanagement utgör fundamentet för utvecklingen av nya teknologier och produkter. Som sedan öppnar nya vägar för innovativa möbelkoncept för våra kunder - framför allt köks- och möbeltillverkare. På så vis medverkar Hettich i gestaltningen av framtidens boendekomfort. Visionärt tänkande och praktisk realisering har sedan länge varit Hettich gruppens varumärke. Ett ansvar, som vi även i framtiden med all säkerhet kommer att leva upp till. Hettich innovationsstudie: Köket Concept Ett lyckat projekt från Hettich innovationsmanagement är köket Concept, ett samarbete mellan Hettich och ledande kökstillverkare. Den första innovationsstudien presenterade Hettich 1999: Köket Concept Många av de funktioner som prognostiserades då, hör idag till standardutrustningen i moderna kök. Även den aktuella studien Köket Concept 2015 visar visioner med framtidsinriktning. Många av de där integrerade funktionerna genomgår redan industriella tester och kommer snart att vara en realitet. Till exempel spishällens multimediala nätverk med internetförbindelse och receptdatabank. Husteknikens centrala förvaltning via touchscreen. Eller höj- och sänkbara överskåp, som gör det lättare att nå de olika utrymmena. Mindre uppseendeväckande, men mycket bekvämt: lådor, frontutdrag och diskmaskin, som även går att öppna på baksidan - idealiskt för köksöar eller kökshörn. Ungt tänkande: International Design Award Vartannat år inbjuder Hettich tillsammans med REHAU till en mycket uppmärksammad designtävling. Studenter från hela världen - inriktning arkitektur och design - bjuds in att presentera sina inredningsarkitektoniska visioner, t.ex. för nya boendekoncept och innovativa möbelsystem. I fokus står framtida utmaningar inom boende-

16 Även de allra minsta detaljerna i ett rum ska kunna uttrycka arkitektens grundidé Så förverkligas en skön livsstil, både i boende och arbete. Dr. Andreas Hettich

17 och arbetsmiljön. Förslagen måste övertyga genom sin ergonomiska design, tekniska intelligens och multifunktionella användning. En grupp internationella jurymedlemmar utser de fem bästa arbetena. Vinnarna får sina utmärkelser och belönas av Hettich/REHAU med en prissumma. International Design Award är den största designtävlingen i sin art för studenter. Med den vill vi främja unga, kreativa människor och ta in unga idéer i vår innovativa process. Gestalta framtiden: future_bizz När Hettich blickar in i framtiden samarbetar de med starka partners - över alla branchgränser. För våra erfarenheter har visat, att öppna, innovativa processer är enormt effektiva. Ur olika blickvinklar och erfarenheter kommer viktiga impulser. Det är principen från future_bizz. Ett nätverk av företag, som gemensamt utvecklar visioner och koncept för hur boendet, livet och arbetet kan se ut i framtiden. Här uppstår nya affärsidéer, användningspotential och produkter görs tillgängliga. I centrum står utkastet till framtida arbetsvärldar. Aktuellt mål: inrikta klassiska arbetsplatser på år Prisbelönad: Hettich produktdesign För sin vägvisande funktionalitet och formalestetik har Hettich produkter fått flera priser, t.ex. red dot design award och if product design award. Prisbelönta Hettich produkter är bl.a. Sensys (gångjärn), Easys (elmekaniska öppningsfunktioner), Lite Inside (grepplist), Hettinject VB insert (förbinder stommarna), TouchIn (handtag) och det revolutionerande ArciTech lådsystemet. Så skulle det snart kunna se ut i köket: rörliga skåpmoduler, varierande stämningsljus, nedsänkningsbar köksteknik. Med de internationella designpriserna red dot och if prisbelönas framstående produktdesign. Hettich s produkter har prisbelönats flera gånger. Innovation 15

18 I Hettichs onlinekatalog hittar du utförlig information om alla produkter samt utannonseringstexter. Arbeta +Planera. Hettich serviceverktyg HettCAD hjälper dig vid planeringen och i att bygga ihop möblerna och visar var beslagen ska placeras. För att du alltid ska vara väl förberedd - Hettich serviceverktyg: I den dagliga hanteringen orsakar ofta de små detaljerna det största arbetet. Det ser väl knappast annorlunda ut hos dig. Därför har vi på Hettich utvecklat vissa serviceverktyg som effektivt understödjer arkitekter och planerare. Dessa serviceverktyg når du direkt över vår serviceplats för arkitekter och planerare på Här en kort överblick: Om du snabbt vill se hur ett speciellt Hettich möbelhandtag ser ut på en färgad front: ProDecor konfigurator. Digital dialog: På facebook och twitter har du möjlighet att uppleva Hettich s växlingsrika värld. Utannonseringstexter För varje Hettich produkt har vi detaljerade beskrivningar färdiga, som du oförändrat kan överta som utannonseringstext. Texterna finns i olika filformat. Bildmaterial För att du ska kunna visualisera dina planer ställer vi gärna högklassiga produktbilder till förfogande. Prov service En produkts funktion, material, kvalitet - det kan bara en originalmodell fullständigt förmedla. Du vill se en Hettich produkt? Vi skickar den till dig så snabbt som möjligt. Konfiguratorer Visualisera olika designlösningar med våra virtuella konfiguratorer på webben. Se själv hur olika Hettich möbelhandtag ser ut på fronter med olika färger - på sekunden med ett enkelt musklick. CAD service Den perfekta hjälpen vid din detaljplanering: HettCAD, beslagsbiblioteket från Hettich. Med beslagsritningar med över 50 format, i 2D och 3D - kan sättas in i de flesta vanliga CAD-system. Med hjälp av ritningarna får man lätt fram beslagets rätta position på möbeln och de nödvändiga borrpunkterna för montaget.

19 Specifikation service Har du gjort ett utkast till ett objekt och behöver hjälp att ta fram en stycklista med de enskilda möbelbeslagen? Skicka då helt enkelt ditt utkast till oss. Vi övertar gärna din specifikation - naturligtvis utan kostnad. Produktträning Hur Hettich möbelteknik kan berika inredningsarkitekturen med nya möjligheter - det visar vi dig gärna i spännande kurser. Där belyser vi även möbelteknikens arkitekturrelevanta aspekter: formalestetik, funktionalitet, involveringen i rumskonceptet etc. Tekniska bakgrunder avrundar träningen. Ta kontakt med oss. Hettich Newsletter Med vårt nyhetsbrev är du alltid uppdaterad. Prenumerera helt enkelt på vår webbsida. Social Media Erfar mer om företaget Hettich, produkterna, tjänsterna och de senaste aktiviteterna. Hettich Skandinaviska AB Box 9048 Bultvägen 4 SE Jönköping / Sverige Telefon +46 (0) Telefax +46 (0) Beställningsnr Vi förbehåller oss samtliga rättigheter gällande upphovsrätten till denna broschyr. Utan vårt tillstånd är det inte tillåtet att i någon som helst form kopiera broschyren eller delar av den. Ingen garanti för tryckfel eller misstag. Färgavvikelser förbehålles. Service 17

20 _ProjectSolutions_0315_HSK_se

FOR SUSTAINABLE DESIGN. office. Sveriges. snyggaste kontor. visar riktningen Arkitektur. konst och ljud. Energieffektivitet.

FOR SUSTAINABLE DESIGN. office. Sveriges. snyggaste kontor. visar riktningen Arkitektur. konst och ljud. Energieffektivitet. FOR SUSTAINABLE DESIGN office Sveriges snyggaste kontor Akustiktak visar riktningen Arkitektur konst och ljud Energieffektivitet och rumsakustik Foto: Hans Georg Esch Innehåll 4 Sveriges snyggaste kontor

Läs mer

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13 ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS MODERNA KONTORET DIN GUIDE TILL EN SMARTARE KONTORSLÖSNING FOTO:THERESE ALDGÅRD MAJ 2006 Framtiden ställer krav på kreativitet, flexibilitet

Läs mer

DALÉNUM. Välkommen till en ny sida av Lidingö

DALÉNUM. Välkommen till en ny sida av Lidingö stockholm lidingö DALÉNUM Välkommen till en ny sida av Lidingö Innehåll Intervju med JMs VD...sid. 4 Visionen för Dalénum...sid. 6 Kommunikationer...sid. 8 Dina nya vyer...sid. 10 Det goda livet...sid.

Läs mer

viegajournal Håkan har kommit upp till ytan 1/08 Inbyggnadsteknik och välbefinnande Det svåra materialvalet Sida 12-13 Sida 8-11

viegajournal Håkan har kommit upp till ytan 1/08 Inbyggnadsteknik och välbefinnande Det svåra materialvalet Sida 12-13 Sida 8-11 Håkan Kronlund kom till Viega i Sverige för tre år sedan. Sedan dess har han tyckt det varit roligt att gå till jobbet varje dag. På fritiden kör han en Corvette och ryktet säger att han springer maraton

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

För dig som tänker sitta ett tag. stöd, avlastning, avslappning och rörelse

För dig som tänker sitta ett tag. stöd, avlastning, avslappning och rörelse stöd, avlastning, avslappning och rörelse För dig som tänker sitta ett tag Forskning och arbetsplatsergonomi Ergonomiska finesser kommer bara till sin rätt om de verk ligen används. Med rätt inställning

Läs mer

innovation Susanna Bill från idé till verklighet sid04 SKYLTBUTIKEN Ny kostym! skånsk företagskraft nr 1/2012

innovation Susanna Bill från idé till verklighet sid04 SKYLTBUTIKEN Ny kostym! skånsk företagskraft nr 1/2012 infrastruktur Människa mot ås. Ett visst mått av envishet kan man väl utan att överdriva hävda har präglat tunnelbygget. POSTENS GRUPPREKLAM TILL KONTOR tema Intensivt brobygge mellan forskning och näringsliv.

Läs mer

JAG TROR ATT MÄNNISKOR ÄR DEN VIKTIGASTE TILLGÅNGEN FÖR ALLA FÖRETAG

JAG TROR ATT MÄNNISKOR ÄR DEN VIKTIGASTE TILLGÅNGEN FÖR ALLA FÖRETAG NUMMER 01 juni 2012 A N S I K T E N A B A K O M V A R U M Ä R K E T JAG TROR ATT MÄNNISKOR ÄR DEN VIKTIGASTE TILLGÅNGEN FÖR ALLA FÖRETAG Tomas Johansson VD Dahl Sweden HISTORIEN BAKOM tinos paros FAMILJENS

Läs mer

Human Resources och Volontärsamordning basnivå

Human Resources och Volontärsamordning basnivå Human Resources och Volontärsamordning basnivå Modul 1: Introduktion till ideellt engagemang DU 1.1 Det ideella engagemangets betydelse: bidrar till ett samhälle med sammanhållning Vad är ideellt engagemang

Läs mer

VD har ordet. Om Informus. Våra sponsorer och partners

VD har ordet. Om Informus. Våra sponsorer och partners Årets Ametist 2015 VD har ordet Nu utser Informus jury för nionde gången Årets Ametist. Bevis för att man har branschens bästa hemsida får vinnaren i form av en stor ametistgrotta, ett underverk från jordens

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

MyBusiness. Plattformen har landat! Magazine Special. Användteknik somärvärdeskapande. Plattformär detendavettiga. Forskaren: Företagaren:

MyBusiness. Plattformen har landat! Magazine Special. Användteknik somärvärdeskapande. Plattformär detendavettiga. Forskaren: Företagaren: MyBusiness Magazine Special En tidning för företagare Forskaren: Användteknik somärvärdeskapande Företagaren: Plattformär detendavettiga Undersökning: 80 Procent gillar den ekonomiska överblicken PwC:s

Läs mer

Nr. 22/2010. In practice

Nr. 22/2010. In practice Nr. 22/2010 In practice Innehållsförteckning 04 SFS-pionjären Hans Huber ser tillbaka på 50 års tillverkning. 14 Möbelvaruhuset IKEA har just avslutat den första etappen av ett av dess största logistikcentra

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Min portfolio om Projektledning

Min portfolio om Projektledning Örebro Universitet Pedagogik B Projektledarutbildning II 7,5 hp Min portfolio om Projektledning Av: Cathie Andersson Innehållsförteckning Moment 1 Avsnitt 1. Förändringsarbete och projekt i organisationer......2

Läs mer

sätt färg på det öppna landskapet

sätt färg på det öppna landskapet Postens gruppreklam till kontor t i d n i n g e n o m d e t a k t i v a n ä r i n g s l i v e t p r i s 2 5 : - n r 1 / 2 0 1 1 Duktiga nätverkare lyssnar Bakslag för den "gröna" linjen Här finns Sveriges

Läs mer

MALMÖi serien om framtidens kommuner

MALMÖi serien om framtidens kommuner kreativa MALMÖi serien om framtidens kommuner FOTO: KASPER DUDZIK I Hyllie skapas ett svenskdanskt centrum, sidan 28 I Västra Hamnen samlas talangen, sidan 6 Mer än en rättvisemärkt stad - Malmö satsar

Läs mer

Boverket jobbar för dig. Nu visar vi vad vi gör!

Boverket jobbar för dig. Nu visar vi vad vi gör! Boverket jobbar för dig Nu visar vi vad vi gör! I den här broschyren berättar några av oss som jobbar på Boverket om myndighetens arbete. Vi vill göra vårt uppdrag och nyttan av vårt arbete tydligt och

Läs mer

Omtanke om hus och människor

Omtanke om hus och människor Omtanke om hus och människor JUNGMANSGATAN 15, 413 15 GÖTEBORG, TEL 031-42 84 00, FAX 031-42 84 50 www.kjellberg.se, fastighet@kjellberg.se oesterreichreklam.se Välkommen till ett personligt fastighetsföretag!

Läs mer

GODA RUM. MED KÄNSLA FÖR GRANNSKAPET Sjöterrassen består av moderna, modulbyggda bostäder som har gett nytt liv åt Stockholmsförorten Fittja.

GODA RUM. MED KÄNSLA FÖR GRANNSKAPET Sjöterrassen består av moderna, modulbyggda bostäder som har gett nytt liv åt Stockholmsförorten Fittja. NUMMER 02/2014 GODA RUM EN INSPIRATIONSTIDSKRIFT FRÅN MOELVEN / GODA-RUM.SE MED KÄNSLA FÖR GRANNSKAPET Sjöterrassen består av moderna, modulbyggda bostäder som har gett nytt liv åt Stockholmsförorten Fittja.

Läs mer

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna Jobba hos oss här hittar du möjligheterna 1 Överallt där människor arbetar och kommunicerar! För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare som ger goda möjligheter till personlig utveckling

Läs mer

kreativitet på jobbet Vi vet hur du skapar ljus som inspirerar

kreativitet på jobbet Vi vet hur du skapar ljus som inspirerar kreativitet på jobbet Vi vet hur du skapar ljus som inspirerar Välkommen till det kreativa kontoret! Var har du ditt kontor? Ett nytryckt visitkort skvallrar om ett arbetsliv i förändring. Allt färre väljer

Läs mer

Välkommen till den nya elektroniska utgåvan av cadmagasinet

Välkommen till den nya elektroniska utgåvan av cadmagasinet Nr. 1/2013 Autodesk Inventor 2014 Det är med en spänning man startar upp en ny version... Autodesk Revit 2014 - Molnet är framtiden och framtiden är här Välkommen till den nya elektroniska utgåvan av cadmagasinet

Läs mer

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda Montage » Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och har 850 ingenjörer anställda för forskning och utveckling Hager specialisten inom elinstallation HAGER ELEKTRO ÄR ETT FAMILJEÄGT företag

Läs mer

Eddie the Worldsaver

Eddie the Worldsaver Eddie the Worldsaver Eddie är en konceptlösning som hjälper oss att minska energiförbrukningen genom att förändra våra beteenden. Att nå en bred folkgrupp är mer effektivt än att tillverka en produkt som

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 3: E-bok Så fungerar eventbranschen Holger Wästlund 1 Denna e-bok är utgiven av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil: 070 594 36 20 Hemsidor:

Läs mer