Hettich Project Solutions. Architecture. Design

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hettich Project Solutions. Architecture. Design"

Transkript

1 Hettich Project Solutions Architecture Design

2 Trender. Höjdpunkter från livet Boendet i förändring Aldrig tidigare har boendets och arbetets värld förändrats så snabbt som nu. Social utveckling och nya medier förändrar vårt liv. Arbete och boende, det privata och det offentliga smälter samman mer än någonsin tidigare. Dessa nya anspråk avspeglas i de moderna rums- och möbelkoncepten: Här krävs multifunktionella och i möjligaste mån varierbara bostäder och arbetsplatser. Framtiden på spåren Trender från många områden har inflytande på vilket sätt vi kommer att bo och arbeta under de närmaste åren. Hettich följer denna utveckling noggrant och använder sig av viktiga trender för produktinnovationer. Med stor framgång: Intelligent möbelteknik från Hettich är ofta basen för innovativa möbel- och rumskoncept. Lättviktskonstruktion Det nya lätt-sinnet: Möbler av nya, viktsparande material. Kreativt och miljömedvetet. Med nya möjligheter för framtida design och funktion. Här hittar monteringstekniken Hettinject nya vägar. Ljus Ljusglimtar: Med ljus kan man ändra stämningen i ett rum, betona arkitekturen, framhäva inredningen. Magic lamporna ger en innovativ betoning. I möbler. Och i hela rummet.

3 Individualisering Lite annorlunda: Den personliga livsstilen tar sig allt oftare uttryck inom de egna fyra väggarna. Hettich tillbehör som ProDecor beslag eller InnoTech DesignSide ger möblerna en individuell karaktär. Funktionalitet Form möter Funktion: Det är synergin mellan design och det praktiska som gör möbeln tilltalande. Hur uppnår man båda delarna? Med intelligent teknik för möbler. Från Hettich. Foton: Lightweight Solutions, shutterstock.com/alias Varaktighet För framtiden: Allt fler människor satsar på miljövänliga produkter vid sina köp. Från tillverkare som handlar ansvarsfullt. Även här handlar Hettich förebildligt. Med en hållbar produktion, kontrollerat miljömanagement (t.ex. EMAS) m.m. Framtid 03

4 Gångjärn, till exempel med integrerad dämpning Skjutdörrsbeslag för att effektivt ta vara på utrymmet Project Solutions. innovativa produkter för framtidens rum Lättlöpande utdragsskenor, till exempel för fronter utan handtag Lådsystem för varierande användningskoncept Hettich möbelteknik blåser liv i dina idéer och koncept. Den gör möbler rörliga, funktionella och komfortabla. Och ser till att de fungerar säkert. Söker du kanske ovanliga lösningsmöjligheter? Vi hjälper dig. Med ett omfattande urval av produkter. Med personlig rådgivning. Och med säker leverans. Hettich kvalitet är känd över hela världen: som säker och långlivad, med en attraktiv design och en enkel och säker hantering. Som en partner till möbelindustrin har vi varit med och präglat dagens möbelteknik. Hettich produkter gör livet mer bekvämt på alla områden, från kök till sovrum, från boende till fritid. Vår ProDecor handtagskollektion och våra Magic lampor står för en enastående design och kreativitet vid inredningen av rum. Med en sensibel känsla för framtida krav utvecklar vi nya innovativa produkter för framtidens rum. För vi på Hettich iakttar uppmärksamt, hur människors levnadsvanor förändras, vilka behov de har. Vi har alltid ögonen öppna för sociala trender och teknisk utveckling. Så känner vi oss förbundna med arkitekturen: att skapa boende- och livskvalitet. Hela vår passion och erfarenhet flyter samman i ditt projekt. Med Hettich har du en stark, dynamisk och tillförlitlig partner vid din sida. Vi ser fram emot en intensiv dialog med dig. Om du har frågor eller behöver experthjälp - vi på Hettich ställer gärna upp för dig med råd och dåd. Snabbt och okomplicerat.

5 Architecture Design

6 Som en kugge i urverket: Möbelbeslaget i rummet Alla Hettich möbelbeslag uppfyller en viktig funktion i rumskonceptet. Och gagnar i detalj en överordnad idé: arkitektens intentioner. Ett rum behöver bra möbler för att uppfylla sin funktion. Och bra möbler behöver bra möbelteknik. Följande denna kausalordning, har Hettich utvecklat Rum>Möbel>Teknik-principen. För en konsekvent design från den stora helheten till den lilla detaljen. Med Hettich möbelteknik går det att skapa attraktiv funktionalitet. För butiker och hotell, för bostadshus och kontorsbyggnader, för alla slags objekt. Med Hettich serviceverktyg på webben - närmare information på sidan 16/17 - kan du redan under projekteringen målinriktat planera in och utnyttja de möjligheter som avancerad möbelteknik ger. Funktionella rum behöver intelligent möbelteknik......in i minsta detalj. För att idéer ska fungera riktigt. Vi har en passion...,, Människorna på Hettich har en passion: det intensiva arbetet med detaljer. För vi vet: Utan perfektion i det lilla kan det stora inte fungera. Denna visshet sporrar oss, att utveckla nya idéer och förbättra redan etablerad teknik. Med våra produkter börjar det röra sig på möbelfronten. Och får så även människorna som använder dem i rörelse. Det är ju ändå människornas behov som står i fokus för vårt arbete. Det förbinder oss med dig, arkitekterna och planerarna. Gemensamt strävar vi efter nya idéer och vägar, för att göra livet inom de fyra väggarna ännu mer komfortabelt, varierande och ergonomiskt. Att föra en dialog med arkitekterna har en lång tradition hos Hettich. Det hjälper oss, att få kraven från dagens arkitektur att flyta samman med vårt arbete. Du kommer att märka det på vår service - och på produkterna som är skapade för ett modernt rumskoncept. Profitera på vår passion och erfarenhet för ditt dagliga arbete. Vi kan göra en hel del för dig. Med detta magasin vill vi ge dig ett första intryck. I senare nummer av magasinet, kommer även våra medarbetare att ta till orda med egna bidrag. Vi ser fram emot en dialog med dig. Dr. Andreas Hettich Rum>Möbel>Teknik 05

7 ARC Titanic Quarter Titanic Quarter Ltd, Photographer: Donal McCann Mjuk revolution i köket: ArciTech. Aldrig förr löpte lådor så lätt, tyst och komfortabelt. Gör köksarbetet lekande lätt: OrgaWing. Intelligent plats för utensilier på en extra lådnivå. Kvalitet, som berör. Hettich referenser från hela världen Komfort, som låter människan njuta. Funktioner, som underlättar vardagen. Teknik, som man njuter av men inte ser: Med Hettich möbelteknik går det att realisera höga arkitektoniska anspråk in i minsta detalj. Flexibelt och tillförlitligt. Ju svårare och mer krävande uppgiften är i detalj, desto viktigare blir Hettich produkterna för att hela objektet ska lyckas.

8 Länkar: Hettich effekten - effektivt utnyttjande av utrymmet och bästa ergonomi. Innovativ teknik gör det möjligt: hög komfort i små kök. Objektet Titanic Quarter är för närvarande ett av de största och mest spännande maritima byggprojekt i Europa. Vid floden Lagans mynning i Iriska sjön förvandlas 75 hektar land till ett spännande maritimt område - med kilometerlånga gatustråk direkt vid vattnet. Här uppstår över lägenheter samt på en yta av m² kontor och hantverk, forskning och utbildning, hotell och restauranger. Platsen förenar illuster historia med enormt framtidspotential. Titanic Quarter kommer snabbt att utvecklas till ett viktigt socialt och ekonomiskt centrum. Referenser 07

9 TITANIC QUARTIER (UK) Inre värden för en exklusiv livskänsla: InnoTech DesignSides. Hettich aspekten De förstklassiga lägenheterna utrustas med moderna kök. Allra högsta anspråk ställs på design och funktionalitet, in i minsta detalj. När det gällde teknik och kvalitet ville den ansvarige kökstillverkaren Unibase inte göra några kompromisser. Så sörjer t.ex. lådsystemet InnoTech för exemplarisk komfort och boendekvalitet. Med det flexibla InnoTech plattformskonceptet är det lätt att genomgående i en hög kvalitet, skapa de olika utformningarna som krävs. De innovativa funktionerna förstärker den progressiva livskänslan i Titanic Quarter. Objekt: Lägenhets-residens Projektledning: Belfast Harbour and Titanic Quarter Limited, Nordirland, UK Möblering: Unibase (Märke: Kook Kitchens) Hettich produkter: InnoTech lådsystem bl.a. Ytterligare bostadsområden som referens: - The Hyde Luxury Apartment Building, Sydney, Australien - Songdo The# First World, Sydkorea Trollar fram atmosfär: Magic inbyggda belysning med energieffektiv ljusteknik. En ädel ensemble: Med InnoTech blir ordning och reda till något vackert.

10 Kontor. Ergonomiska Arbetsplatser + effektiva ytor Objektet Axis Bank är en av Indiens mest ansedda internetbanker. År 2010 inrättade banken sitt huvudkontor i miljonstaden Mumbai (tidigare Bombay). Sedan dess arbetar över personer i den 9 våningar höga byggnaden. På varje våningsplan har de olika arbetsområdena en egen färg. Möbleringen anpassades färgmässigt till varje våningsplans individuella karaktär. Målsättningen med detta koncept är att hämta motivation och inspiration från vackra platser till arbetsvärlden. Hettich aspekten I kontorsrummen sattes programmet Sedus Temptation in. Vid varje skrivbord ger förvaringsmöbler med specialmått extra ytor. Här kunde Hettich hurtsprogram Systema Top 2000 visa upp sin stora mångfald av utformningsmöjligheter. För ofta finns inte så mycket utrymme till förfogande. Men även då kan Systema Top 2000 flexibelt organisera och på så vis underlätta medarbetarnas arbete. Objekt: Axis Bank, Mumbai, Indien Möblering: Sedus Stoll, Waldshut, Tyskland (skrivbords- och skåpsystem, sittmöbler, objektmöbler) Invigning: 2010 Hettich produkter: Systema Top 2000 Ytterligare referenskontor: - Torre Agba, Barcelona, Spanien - Senatsbyggnaden, Mexico City, Mexiko - Firma Polipol, Dipenau, Tyskland AXIS BANK (INDIEN) Lite yta för alla. Mycket förvaringsutrymme för var och en. Varje kubikcentimeter räknas: Systema Top 2000 utnyttjar utrymmena effektivt och varierande. Utvald för högre uppgifter: Systema Top 2000 Skapar utrymme. Även i designen.

11 Komfort i alla hytter: TopLine skjutdörrsbeslag löper tyst och stänger mjukt. Lyxkryssare. Möbelteknik Objektet Med sina runt 317 meter är hon lika lång som tre fotbollsplaner: Celebrity Solstice. Hon är en av världens tio största kryssningsfartyg - och det största som någonsin byggts i Tyskland. En över kvadratmeter stor naturlig gräsmatta inbjuder till sportsliga aktiviteter eller en picknick ute till havs passagerarhytter erbjuder bekvämt plats åt passagerare. Det flytande palatset byggdes på varvet Meyer i Papenburg. En stor roll vid den eleganta inredningen av lyxkryssaren spelade Simon Möbel GmbH i Quedlinburg, specialist för individuell objektinredning. Hettich aspekten Det tekniskt och estetiskt mycket anspråksfulla konceptet skulle omsättas till förstklassig kvalitet. När det gällde det fasta möblemanget i hytterna och våtutrymmena var det viktigt att lösa svåra detaljer på ett säkert sätt. Simon Möbel GmbH litade helt på Hettich s möbelteknik. Så utrustades t.ex. förvaringsutrymmena med skjutdörrsbeslagen TopLine 110 och med olika Hettich utdragsskenor med kullager. Därmed uppnåddes på ett idealiskt vis den synergi av estetik och funktionalitet som krävdes. CELEBRITY SOLSTICE med vid horisont Objekt: Kryssningsfartyg Celebrity Solstice Kund: Meyer Werft, Papenburg, Tyskland Möblering: Simon Möbel GmbH, Quedlinburg, Tyskland Hettich produkter: - TopLine 110, div. utdragsskenor med kullager Referenser 10

12 Hotell. Fem stjärnor med inre värden Objektet Det är det nya arkitektoniska kännemärket vid floden Jinjis strandpromenad: hotell InterContinental i Suzhou, inte långt från Shanghai. Hotellet med 432 luxuösa rum ligger i stadens blomstrande handels-, fritids- och bostadskvarter. Tack vare den öppna arkitekturen med stora fönster har man från många av rummen en storslagen utsikt över floden och strandpromenaden. Hettich aspekten För inredningen av hotell InterContinental i Suzou hade arkitektbyrån CSL ett mycket nära samarbete med Hettich Kina. I de stilfulla, moderna rummen kombineras kinesiska influenser med modern funktionalitet. Till det femstjärniga hotellets krav hörde möbeldörrar som öppnas och stängs mjukt och därmed sörjer för en rofylld, luxuös atmosfär. Detta krav kunde lätt och tillförlitligt uppfyllas med Sensys gångjärn. För alla lådor och utdrag gällde kravet på maximalt tystgående men med hög belastbarhet. En uppgift som Hettich suveränt löste med skenorna Quadro. Objekt: Suzhou hotell InterContinental, Kina Arkitekt: Chhada Siembieda, Leung & Associates Ltd., Shanghai Invigning: December 2010 Hettich produkter: Sensys, Optimat Plus, Quadro Fler hotellreferenser: - Le Mirador, Geneve, Schweiz - Lotte City Hotel Gimpo Airport, Seoul, Sydkorea SOUZHOU HOTEL (KINA) Sensys gångjärn får skåpsdörrarna att stänga mjukt och elegant. Utan ett ljud. Med nivå. InterContinental Suzhou

13 Butiker. Utställningslokaler. Med extrafunktioner Objektet Samtliga Audi utställningslokaler realiseras över hela världen enligt ett enhetligt koncept. För produktionen av objektinredningen utsågs det erfarna Voit GmbH. Voit har varit med redan från början när det gäller detaljfrågor och säkerställer, att samtliga konstruktioner uppfyller normer och riktlinjer för LGA-besiktningen. För tillverkningen av Audi Showroommöbler har Voit en produktionsyta på över 6000 kvadratmeter till sitt förfogande. Hettich aspekten Inom kontorsområdet på Audi-utställningarna är det viktigt med en slank, flexibel organisation, där kunden kan tas om hand snabbt och säkert. Kontorsin-

14 Bärande roll: Systema Top 2000 är det ledande organisationssystemet. AUDI SHOWROOM (GERMANY) Organisationstalang: Med innovativa detaljer skapar Systema Top 2000 individuell ordning. redningen måste flexibelt anpassas till de olika rumsliga förutsättningarna på de enskilda platserna - med full funktionalitet och högsta komfort. Det variabla och mångsidiga Hettich Systema Top 2000 uppfyller här suveränt alla krav. Även inredningens eleganta utseende har fått beröm. In i minsta detalj fortsätter det höga designanspråket för Audis utställningslokaler. Fram till år 2014 ska det nya konceptet för utställningslokalerna vara genomfört hos alla Audis återförsäljare över hela världen. Systema Top 2000 kommer överallt att sörja för en topporganisation. Audi står för innovativ teknik och estetisk design. Och Systema Top 2000 står hos Audi. Objekt: Audi utställningslokaler Design: Isaria Corporate Design GmbH, Oberpframmern, Tyskland Möblering: Voit GmbH, Au, Tyskland Hettich produkter: Systema Top 2000 Ytterligare referensbutiker: - diverse märkes-flagskepp-butiker Öppen för det extraordinära: exempelvis för dörrar som aldrig står i vägen. Magic belysningssystem från Hettich sätter produkterna i rätt ljus. Sensibel och förförisk. Referenser 13

15 Veta idag, hur människor i morgon lever. Hettich innovationsmanagement De enskilda utmärkelserna: Red dot design award 2008 för hög produktkvalitet: - Sensys (gångjärn) - Easys (öppningssystem för dörrar) - Lite Inside (grepplist) Nominering för designpriset BRD 2009: - Sensys (gångjärn) if product design award 2009: - Hettinject VB insert (förbinder stommarna) - Sensys (gångjärn) - TouchIn (handtag) if product design award 2012: - ArciTech (lådsystem) Vilka behov har människor om fem eller tio år? Vilka teknologier kommer att prägla boendet och arbetsvärlden? Dessa frågor undersöker Hettich systematiskt. Gemensamt med partners från olika industrigrenar och i nära samarbete med universiteten spårar vi upp morgondagens trender. Hettich innovationsmanagement utgör fundamentet för utvecklingen av nya teknologier och produkter. Som sedan öppnar nya vägar för innovativa möbelkoncept för våra kunder - framför allt köks- och möbeltillverkare. På så vis medverkar Hettich i gestaltningen av framtidens boendekomfort. Visionärt tänkande och praktisk realisering har sedan länge varit Hettich gruppens varumärke. Ett ansvar, som vi även i framtiden med all säkerhet kommer att leva upp till. Hettich innovationsstudie: Köket Concept Ett lyckat projekt från Hettich innovationsmanagement är köket Concept, ett samarbete mellan Hettich och ledande kökstillverkare. Den första innovationsstudien presenterade Hettich 1999: Köket Concept Många av de funktioner som prognostiserades då, hör idag till standardutrustningen i moderna kök. Även den aktuella studien Köket Concept 2015 visar visioner med framtidsinriktning. Många av de där integrerade funktionerna genomgår redan industriella tester och kommer snart att vara en realitet. Till exempel spishällens multimediala nätverk med internetförbindelse och receptdatabank. Husteknikens centrala förvaltning via touchscreen. Eller höj- och sänkbara överskåp, som gör det lättare att nå de olika utrymmena. Mindre uppseendeväckande, men mycket bekvämt: lådor, frontutdrag och diskmaskin, som även går att öppna på baksidan - idealiskt för köksöar eller kökshörn. Ungt tänkande: International Design Award Vartannat år inbjuder Hettich tillsammans med REHAU till en mycket uppmärksammad designtävling. Studenter från hela världen - inriktning arkitektur och design - bjuds in att presentera sina inredningsarkitektoniska visioner, t.ex. för nya boendekoncept och innovativa möbelsystem. I fokus står framtida utmaningar inom boende-

16 Även de allra minsta detaljerna i ett rum ska kunna uttrycka arkitektens grundidé Så förverkligas en skön livsstil, både i boende och arbete. Dr. Andreas Hettich

17 och arbetsmiljön. Förslagen måste övertyga genom sin ergonomiska design, tekniska intelligens och multifunktionella användning. En grupp internationella jurymedlemmar utser de fem bästa arbetena. Vinnarna får sina utmärkelser och belönas av Hettich/REHAU med en prissumma. International Design Award är den största designtävlingen i sin art för studenter. Med den vill vi främja unga, kreativa människor och ta in unga idéer i vår innovativa process. Gestalta framtiden: future_bizz När Hettich blickar in i framtiden samarbetar de med starka partners - över alla branchgränser. För våra erfarenheter har visat, att öppna, innovativa processer är enormt effektiva. Ur olika blickvinklar och erfarenheter kommer viktiga impulser. Det är principen från future_bizz. Ett nätverk av företag, som gemensamt utvecklar visioner och koncept för hur boendet, livet och arbetet kan se ut i framtiden. Här uppstår nya affärsidéer, användningspotential och produkter görs tillgängliga. I centrum står utkastet till framtida arbetsvärldar. Aktuellt mål: inrikta klassiska arbetsplatser på år Prisbelönad: Hettich produktdesign För sin vägvisande funktionalitet och formalestetik har Hettich produkter fått flera priser, t.ex. red dot design award och if product design award. Prisbelönta Hettich produkter är bl.a. Sensys (gångjärn), Easys (elmekaniska öppningsfunktioner), Lite Inside (grepplist), Hettinject VB insert (förbinder stommarna), TouchIn (handtag) och det revolutionerande ArciTech lådsystemet. Så skulle det snart kunna se ut i köket: rörliga skåpmoduler, varierande stämningsljus, nedsänkningsbar köksteknik. Med de internationella designpriserna red dot och if prisbelönas framstående produktdesign. Hettich s produkter har prisbelönats flera gånger. Innovation 15

18 I Hettichs onlinekatalog hittar du utförlig information om alla produkter samt utannonseringstexter. Arbeta +Planera. Hettich serviceverktyg HettCAD hjälper dig vid planeringen och i att bygga ihop möblerna och visar var beslagen ska placeras. För att du alltid ska vara väl förberedd - Hettich serviceverktyg: I den dagliga hanteringen orsakar ofta de små detaljerna det största arbetet. Det ser väl knappast annorlunda ut hos dig. Därför har vi på Hettich utvecklat vissa serviceverktyg som effektivt understödjer arkitekter och planerare. Dessa serviceverktyg når du direkt över vår serviceplats för arkitekter och planerare på Här en kort överblick: Om du snabbt vill se hur ett speciellt Hettich möbelhandtag ser ut på en färgad front: ProDecor konfigurator. Digital dialog: På facebook och twitter har du möjlighet att uppleva Hettich s växlingsrika värld. Utannonseringstexter För varje Hettich produkt har vi detaljerade beskrivningar färdiga, som du oförändrat kan överta som utannonseringstext. Texterna finns i olika filformat. Bildmaterial För att du ska kunna visualisera dina planer ställer vi gärna högklassiga produktbilder till förfogande. Prov service En produkts funktion, material, kvalitet - det kan bara en originalmodell fullständigt förmedla. Du vill se en Hettich produkt? Vi skickar den till dig så snabbt som möjligt. Konfiguratorer Visualisera olika designlösningar med våra virtuella konfiguratorer på webben. Se själv hur olika Hettich möbelhandtag ser ut på fronter med olika färger - på sekunden med ett enkelt musklick. CAD service Den perfekta hjälpen vid din detaljplanering: HettCAD, beslagsbiblioteket från Hettich. Med beslagsritningar med över 50 format, i 2D och 3D - kan sättas in i de flesta vanliga CAD-system. Med hjälp av ritningarna får man lätt fram beslagets rätta position på möbeln och de nödvändiga borrpunkterna för montaget.

19 Specifikation service Har du gjort ett utkast till ett objekt och behöver hjälp att ta fram en stycklista med de enskilda möbelbeslagen? Skicka då helt enkelt ditt utkast till oss. Vi övertar gärna din specifikation - naturligtvis utan kostnad. Produktträning Hur Hettich möbelteknik kan berika inredningsarkitekturen med nya möjligheter - det visar vi dig gärna i spännande kurser. Där belyser vi även möbelteknikens arkitekturrelevanta aspekter: formalestetik, funktionalitet, involveringen i rumskonceptet etc. Tekniska bakgrunder avrundar träningen. Ta kontakt med oss. Hettich Newsletter Med vårt nyhetsbrev är du alltid uppdaterad. Prenumerera helt enkelt på vår webbsida. Social Media Erfar mer om företaget Hettich, produkterna, tjänsterna och de senaste aktiviteterna. Hettich Skandinaviska AB Box 9048 Bultvägen 4 SE Jönköping / Sverige Telefon +46 (0) Telefax +46 (0) Beställningsnr Vi förbehåller oss samtliga rättigheter gällande upphovsrätten till denna broschyr. Utan vårt tillstånd är det inte tillåtet att i någon som helst form kopiera broschyren eller delar av den. Ingen garanti för tryckfel eller misstag. Färgavvikelser förbehålles. Service 17

20 _ProjectSolutions_0315_HSK_se

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

VIONARO lådsystem. www.grass.eu

VIONARO lådsystem. www.grass.eu VIONARO lådsystem De kubistiska lådsidorna i minimalistisk design bildar i kombination med Dynapro utdragsskenor ett modern och elegant lådsystem. www.grass.eu Funktion. Fulländad form. Vionaro. Öppna

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.eu Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja utrymmet är en av de

Läs mer

GE DIN HISSKORG EN NY FRÄSCH INREDNING. KONE ReFresh

GE DIN HISSKORG EN NY FRÄSCH INREDNING. KONE ReFresh GE DIN HISSKORG EN NY FRÄSCH INREDNING KONE ReFresh På bara några dagar kan din hiss få ett helt nytt utseende. Ger hissen i din lobby en välkomnande, hemtrevlig känsla? Ger den ett gott första intryck

Läs mer

www.vindsvaningar.com Norr Mälarstrand 64 112 35 Stockholm 08-650 00 40 info@bltprojektering.se

www.vindsvaningar.com Norr Mälarstrand 64 112 35 Stockholm 08-650 00 40 info@bltprojektering.se www.vindsvaningar.com Norr Mälarstrand 64 112 35 Stockholm 08-650 00 40 info@bltprojektering.se VÄLKOMMEN UPP! BLT Projektering siktar högt genom att skapa kvalitativa och stillfulla drömlägenheter av

Läs mer

Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega.

Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega. Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega. 1 2 Hur ofta kommer man i beröring med det perfekta? Med Visign varje dag. Kan man egentligen uppfinna en rent funktionell produkt

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

Design your story. skype. Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också.

Design your story. skype. Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också. Design your story skype Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också. Specialritat och prisbelönat UMGÄNGE Skypes chill out-område angränsar till entrén och receptionen. Här finns

Läs mer

Showroom Blaha Office, Korneuburg

Showroom Blaha Office, Korneuburg Showroom Blaha Office, Korneuburg Arkitekt: Arkitektbyrån Eichinger oder Knechtl, Wien / Österrike Fotograf: Gustavo Allidi Bernasconi, Wien / Österrike Ort: Korneuburg / Österrike Det familjeägda kontorsmöbelföretaget

Läs mer

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND OM OSS VISION Europas ledande leverantör av inredning med design från land och hav. Nordic Green Design en naturlig del av kontor och offentliga miljöer

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster.

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster. 2012 NY HET ER Se ditt kök med nya ögon Utmana dig själv. Utmana dina föreställningar. Låt dig inspireras på nytt. Hos HTH är vi experter på att se kök i helt nya perspektiv och att ge dig inspirerande

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Vårt löfte: THINK 360 Intelligenta passerlösningar utgör i dag en central beståndsdel av säkerhetskoncepten inom många branscher. THINK 360 är en filosofi

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Mjuklandning i ditt nya hem

Mjuklandning i ditt nya hem INNEHÅLL Mjuklandning i ditt nya hem...3 Linköping - en stad i förändring...5 Gottfridsberg - en plats nära hjärtat...6 Livskvalitet för många smaker...7 Därför bor du bättre hos oss... 10 Mjuklandning

Läs mer

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös.

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. GRASS UTDRAGSSYSEM NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. www.grass.eu Nova Pro Scala Synonymt för flexibilitet, design, inspiration och kreativitet. Nova Pro Scala präglas av avskalad

Läs mer

Palais de la Cambre. Stilfullt i. sommardrink. svenska lanthus. chicago lockar. husbåten. 8 000 kr N 05 2014. inspirerande läsning

Palais de la Cambre. Stilfullt i. sommardrink. svenska lanthus. chicago lockar. husbåten. 8 000 kr N 05 2014. inspirerande läsning säsongens snyggaste sidobord dynor stolar kuddar bärbart ljud till bryggan 5 inspirerande läsning bryssel São Paulo london dorset melbourne shanghai Warszawa N 05 2014 59 KRONOR 80 NOK vinn digitalt hemsystem

Läs mer

Karlstad - Norra Stockfallet EGNA VAL. Brf Solslingan

Karlstad - Norra Stockfallet EGNA VAL. Brf Solslingan Karlstad - Norra Stockfallet EGNA VAL Brf Solslingan Inredningsstilar Våra inredningsstilar är noga utvalda. I bilderna längre fram ser du exempel på våra stilar som du kan göra som egna val. Vårt grundutförande

Läs mer

"Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein)

Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare. (A. Einstein) As easy as that. 12345 "Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein) 12345 Lenze gör mycket enkelt. Tiderna förändras i rasande takt och bjuder på många utmaningar. I framtiden

Läs mer

ARKITEKTUR. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

ARKITEKTUR. Ämnets syfte. Kurser i ämnet ARKITEKTUR Ämnet arkitektur behandlar den byggda miljön, såväl den yttre som den inre. Det är till sin karaktär tvärvetenskapligt, och det är främst kunskaper i teknik och estetik som samverkar. Arkitektur

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg Välkommen hem Äppelträdgården är inget vanligt bostadsområde, hastigt hoprafsat för att tjäna snabba pengar. Så vill vi inte jobba. Därför började vi med att verkligen tänka efter: hur ser ett optimalt

Läs mer

När materialen får tala

När materialen får tala kök när materialen får tala När materialen får tala HUSET Bostadsrätt om 225 kvm på Östermalm. KÖKET Klassiskt med moderna inslag, ritat av Martin Zetherström och Svante Bengtsson på 2BK Arkitekter. Mycket

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

ntracithus Arkitektur och design med attityd

ntracithus Arkitektur och design med attityd ntracithus Arkitektur och design med attityd Antracithus med tornet i fokus Alla Antracithus börjar med ett torn. Tornet förenar och karaktäriserar våra hus och skapar en fantastisk rymd och atmosfär.

Läs mer

GENOMTÄNKTA BOSTÄDER. Intill den pampiga Skvallereken i Ektorp skapas nu 67 smakfulla och välplanerade bostadsrätter om 1-4 rum och kök.

GENOMTÄNKTA BOSTÄDER. Intill den pampiga Skvallereken i Ektorp skapas nu 67 smakfulla och välplanerade bostadsrätter om 1-4 rum och kök. 4 Oakhouapplese GENOMTÄNKTA BOSTÄDER Intill den pampiga Skvallereken i Ektorp skapas nu 67 smakfulla och välplanerade bostadsrätter om 1-4 rum och kök. fasaden 7 Oakhouapplese Bild område I Ektorp har

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar.

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar. OM TEMAL Temal är ett finlandssvenskt familjeföretag som grundandes 1994 och som i egna fabriker i Nakkila och Järvenpää tillverkar möbler för badrum, tvättstuga, kök och förvaring. Huvudkontor, showroom

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

MED KÄNSLA FÖR DETALJER

MED KÄNSLA FÖR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA När Daniel Figueroa designade Esencia gav han stolen både själ och personlighet. Vi gav den namnet Esencia från latinets essentia. Det betyder det väsentliga, tingets

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Ett nytt liv byggt för Dig på Din

Ett nytt liv byggt för Dig på Din MED KVALITET OCH KONSEKVENS BYGGER VI VÅR FRAMTID Ett nytt liv byggt för Dig på Din egen bit av paradiset! PATROCLOS GEORGHIOU Ordförande Några Ord Från Styrelsens Ordförande Kära vänner, Det är med

Läs mer

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y.

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Design by Överst och mitten: Sydney ljusgrå. Nederst: Höganäs grågrön och ljusgrå. Stora bilden: Ljusgrå elegans, Sydney på väggen, Höganäs på golvet. Skandinavisk

Läs mer

Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG. Program för stomplanering och beslagsbeställning. www.blum.se

Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG. Program för stomplanering och beslagsbeställning. www.blum.se Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG Program för stomplanering och beslagsbeställning www.blum.se Varför ska just du installera DYNALOG? Planering av skåpstommar och mycket mer Tack vare enkel och

Läs mer

KÄLLEMO MÄSSMONTER 2014

KÄLLEMO MÄSSMONTER 2014 VÄLKOMMEN... till min portfolio där du kan se ett urval av projekt som jag genomfört under mina studier. Jag heter Marie Borgquist och brinner för färg och form. Min passion för kreativitet har funnits

Läs mer

LUNA NU FÅR DU MYCKET MER FÖR PENGARNA LUNA KAMPANJ 2010 14.995,- EXKL. TILLBEHÖR 17.995,-

LUNA NU FÅR DU MYCKET MER FÖR PENGARNA LUNA KAMPANJ 2010 14.995,- EXKL. TILLBEHÖR 17.995,- LUNA KAMPANJ 2010 LUNA NU KAN DU SPARA PENGAR PÅ UTVALDA LUNAINREDNINGAR OCH FÅ FUNKTIONELLA TILLBEHÖR TILL DINA LÅDOR 4.015,- DE LUXE-PAKET SPARA 5.740,- NU FÅR DU MYCKET MER FÖR PENGARNA KOMPLETTERA

Läs mer

Palm Village, Strömstad

Palm Village, Strömstad Exclusive Living Detta designprogram omfattar 12 vackra tomter intill Strömstads Golfklubb, granne med nybyggda Strömstad Quality Spa. Designprogrammet ger en gemensam minimalistisk karaktär åt husen på

Läs mer

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar R Aluminium in Architecture För ett ljusare liv WICSLIDE 65FS Vikdörrar Dörrar som flexibla rumsavslutningar mellan inne och ute Vem önskar sig inte ett rum vars gränser vid vackert väder kan utökas med

Läs mer

Det naturliga ljuset från LED: Hotell Kempinski Berchtesgaden

Det naturliga ljuset från LED: Hotell Kempinski Berchtesgaden Reportage Det naturliga ljuset från LED: Hotell Kempinski Berchtesgaden Projekt: Restaurang Johann Grill/hotell Kempinski Berchtesgaden, Bayerska Alperna, Tyskland Arkitektur: sporer plus Gesellschaft

Läs mer

ÖPPNINGSSYSTEM FÖR kvalitetsmöbler. www.grass.eu

ÖPPNINGSSYSTEM FÖR kvalitetsmöbler. www.grass.eu ÖPPNINGSSYSTEM FÖR kvalitetsmöbler www.grass.eu GRASS ÖPPNINGSSYSTEM Vår passion är att erbjuda en perfekt öppningslösning för varje möbel. 08 Kinvaro KLAFFBESLAGSSYSTEM 14 Tiomos GÅNGJÄRNSSYSTEM 20 Dynapro

Läs mer

Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Sparring entreprenören som blev ett begrepp Svensk klassiker sedan 2015 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade

Läs mer

ÖPPNINGSSYSTEM FÖR kvalitetsmöbler. www.grass.at

ÖPPNINGSSYSTEM FÖR kvalitetsmöbler. www.grass.at ÖPPNINGSSYSTEM FÖR kvalitetsmöbler www.grass.at GRASS ÖPPNINGSSYSTEM Vår passion är att erbjuda en perfekt öppningslösning för varje möbel. 08 Kinvaro KLAFFBESLAGSSYSTEM 14 Tiomos GÅNGJÄRNSSYSTEM 20 Dynapro

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer

Betyg MVG. Inredning för utbildning

Betyg MVG. Inredning för utbildning Betyg MVG Inredning för utbildning VÄLJ MELLAN TVÅ INREDNINGSSYSTEM För att möta nya krav på estetik och valmöjligheter erbjuder iab två omfattande inredningssystem för utbildning iab EDU och ST. Med utgångspunkt

Läs mer

De finaste handtagen för de bästa idéerna

De finaste handtagen för de bästa idéerna 316 De finaste handtagen för de bästa idéerna Låt detaljerna lyfta helheten På Habo har vi en passion för detaljer. Som Nordens ledande företag inom beslag vet vi att valet av dörrhandtag gör stor skillnad

Läs mer

Spännande och strålande

Spännande och strålande LEDlamps DiamondSpark Spännande och strålande MASTER LEDkron och MASTER LEDklot Världsledande inom LED-belysning Med vår senaste LED-teknik och mer än 100 års erfarenhet inom optik och elektronik är Philips

Läs mer

MC 2000. Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga. Den svenska kvalitetslösningen

MC 2000. Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga. Den svenska kvalitetslösningen MC 2000 Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga Den svenska kvalitetslösningen Stort utbud av tillval Ingen Motala MC2000 är den andra lik eftersom

Läs mer

Crawford Superior+ 42, modell Style i Antracitgrå (RAL 7016) med designfönster D702 Crawford Superior+ 42

Crawford Superior+ 42, modell Style i Antracitgrå (RAL 7016) med designfönster D702 Crawford Superior+ 42 Crawford Superior+ 42, modell Style i Antracitgrå (RAL 7016) med designfönster D702 Crawford Superior+ 42 Solida och eleganta lösningar Crawford Superior+ 42 För den kräsne köparen Med Crawford Superior+

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns.vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

2017. SVENSKA NYDEFINIERAD FRIHET HOME FIRST CLASS REISEMOBILE. MADE IN GERMANY

2017. SVENSKA NYDEFINIERAD FRIHET HOME FIRST CLASS REISEMOBILE. MADE IN GERMANY 2017. SVENSKA NYDEFINIERAD FRIHET HOME FIRST CLASS REISEMOBILE. MADE IN GERMANY 2 3 VÅRA PARTNERS MÅNGA SPECIALISTER, ETT MÅL VB AIRSUSPENSION Denna specialist på luftfjädring gör våra husbilar ännu bekvämare

Läs mer

Elements of Vision. PAROC -elementlösningar

Elements of Vision. PAROC -elementlösningar Elements of Vision PAROC -elementlösningar Panel System 2.00 SE Juni 2012 Ersätter: Januari 2008 PAROC-ELEMENT ERBJUDER STORA ARKITEKTONISKA MÖJLIGHETER OCH INDIVIDUELLA LÖSNINGAR. VÅRA PRAKTISKA OCH SPECIALUTFORMADE

Läs mer

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6.

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6. 1 84 DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! Läs mer på s. 61 Ett original format 4 miljö 6 endless plank 8 natural variation 10 total design 12 inspiration 16 kvalitetsnivåer 60 lätt att lägga 65 ytstruktur 66

Läs mer

Stockholm 15 april 2010 Creative Technology Ltd. presenterade idag ZiiSound TM D5 - högtalarsystemet som personifierar

Stockholm 15 april 2010 Creative Technology Ltd. presenterade idag ZiiSound TM D5 - högtalarsystemet som personifierar KONTAKTINFORMATION Jan Ström janne@notrocketscience.nu 0708-795700 Creative presenterar ZiiSound TM D5 - Prisbelönt trådlöst högtalarsystem med det renaste trådlösa Bluetooth-ljudet Vinnare av red dot

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING 2 Next office ABW Next office ABW 3 NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING I vår version av den aktivitetsbaserade arbetsmiljön, Next Office ABW, erbjuder vi ett helhetsgrepp

Läs mer

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse TYLÖ EVOLVE I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse Läs mer på www.tylo.se/evolve Välkommen in i värmen. Här finns inga problem. Här är det avslappnat och skönt. I vår nya serie Evolve

Läs mer

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum!

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Välkommen till kvarteret Lampan i Helsingborg. Perfekt läge i Olympiakvarteren. Välkommen hem till kvarteret Lampan! Tänk dig att cykla ner till

Läs mer

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har varje kurva en mening. Varje linje ett syfte. Formgiven av Idesign och namngiven efter en klassisk skönhet. En vacker stol som är enkel att tycka om. Med

Läs mer

synergy element enkelhet som ledord

synergy element enkelhet som ledord synergy element enkelhet som ledord elevator ThyssenKrupp elevator 2 Welcome to the I Next Level lovar vi kvalitetslösningar som är anpassade efter dina krav och som har ett ambitiöst syfte: att sträva

Läs mer

IMAGEBROSCHYR SE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY

IMAGEBROSCHYR SE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY IMAGEBROSCHYR SE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY 2 FÖRETAGSLEDNING PERFORMANCE FOR SIMPLICITY Dr. Sven Bär Verkställande direktör ESYLUX GmbH Peter Kremser Verkställande direktör ESYLUX GmbH Mareks Peters Verkställande

Läs mer

Persienner. Kontrollerar ljuset med klassisk design. Designed by Luxaflex. Inspired by you.

Persienner. Kontrollerar ljuset med klassisk design. Designed by Luxaflex. Inspired by you. Persienner Kontrollerar ljuset med klassisk design Designed by Luxaflex. Inspired by you. Couture-kollektionen: De nya och exklusiva persiennerna i kollektionen ger oss en helt ny syn på persiennen och

Läs mer

Persienner. Kontrollerar ljuset med klassisk design. Designed by Luxaflex. Inspired by you.

Persienner. Kontrollerar ljuset med klassisk design. Designed by Luxaflex. Inspired by you. Persienner Kontrollerar ljuset med klassisk design Designed by Luxaflex. Inspired by you. 2 Couture-kollektionen: De nya och exklusiva persiennerna i kollektionen ger oss en helt ny syn på persiennen och

Läs mer

Design your story. microsoft. jobbet är i huvudsak något man gör, inte en plats man går till.

Design your story. microsoft. jobbet är i huvudsak något man gör, inte en plats man går till. Design your story microsoft jobbet är i huvudsak något man gör, inte en plats man går till. 1 SITTPLATSER En arbetsplats på Microsoft är ett ställe där man kan utföra sitt arbete. Företaget har gått från

Läs mer

Komplexa kulörer skapar lugn

Komplexa kulörer skapar lugn DOVT & LUGNT Komplexa kulörer skapar lugn Vad har kulörer för uttryck och vad ger de egentligen för intryck? Det är sådana frågor som Per Nimer funderar på varje minut. Han är nordisk designchef på Nordsjö,

Läs mer

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND VÄLKOMMEN TILL OSCARSSONS MÖBEL! BESÖK VÅR WEBB WWW.OSCARSSONSMOBEL.SE För att hitta din närmaste återförsäljare, se våra produkter eller få annan information

Läs mer

Det första självrensande tegeltaket

Det första självrensande tegeltaket Tegeltak Sortiment Erlus Lotus Det första självrensande tegeltaket Ett tegeltak från Erlus Lotus håller sig rent under mycket längre tid än ett vanligt tegeltak. Principen är revolutionerande. Den inbrända

Läs mer

Easy ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TEA

Easy ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TEA Easy ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TEA ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

EMBRACE BETYDER OMFAMNING

EMBRACE BETYDER OMFAMNING EMBRACE Embrace 3 EMBRACE Gör dig redo att bli omsluten. Av Embrace. En ny typ av stol. Utformad med omsorg och eftertanke. Med känsla. Skapad inte bara för olika möten. Utan även besök. Eget arbete.

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

Q-Inspirations by Q-railing

Q-Inspirations by Q-railing Q-Inspirations by Q-railing Kvalitet, enkelhet Låt dig inspireras och stil Du funderar över den miljö du bor eller arbetar i och idéer börjar ta form. Det handlar om kvalitet, modern design och särskilda

Läs mer

XS S M L XL ALL. Upp till 45 dbrw* Höjd 2.5 m. Modifierbar* Luftkylning * Höjd 2.1 m. Rum för. Barriärfri. 1 person 1-2. personer 1-4.

XS S M L XL ALL. Upp till 45 dbrw* Höjd 2.5 m. Modifierbar* Luftkylning * Höjd 2.1 m. Rum för. Barriärfri. 1 person 1-2. personer 1-4. n ä s t a Rum för 2.1 m 2.5 m Upp till 45 dbrw* Modifierbar* Luftkylning * Barriärfri XS S M L XL 1 person 1-2 personer 1-4 personer 1-6 personer Fler än 8 personer Lätt att montera Lätt att flytta Självbärande

Läs mer

Open your mind, free your office.

Open your mind, free your office. Spacefulness Open your mind, free your office. Spara utrymme med all-in-one kontorsarkiv Kontorsarkivet som ger dig mer yta Spacefulness Vad skulle du göra om du kunde rensa ut hela kontoret och börja

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING TALLIN SKAPA EN PERFEKT KÄNSLA Trenden är tydlig vi spenderar allt mer tid i våra badrum och ställer högre krav på att få till den där perfekta känslan. Ska ditt badrum kännas

Läs mer

WONDERBOX PLUG AND PLAY LIVING SMARTA, SNYGGA HYRESBOSTÄDER FÖR UNGA VUXNA

WONDERBOX PLUG AND PLAY LIVING SMARTA, SNYGGA HYRESBOSTÄDER FÖR UNGA VUXNA WONDERBOX PLUG AND PLAY LIVING SMARTA, SNYGGA HYRESBOSTÄDER FÖR UNGA VUXNA KONCEPTET URBANA NOMADER. En allt tydligare trend bland dagens unga vuxna är att man rör sig obehindrat mellan storstadsregioner

Läs mer

FLEXIBLA MODUL LÖSNINGAR. WORLDWIDE.

FLEXIBLA MODUL LÖSNINGAR. WORLDWIDE. FLEXIBLA MODUL LÖSNINGAR. WORLDWIDE. KONTOR OCH OFFENTLIG SEKTOR FRITIDSHEM OCH SKOLOR BYGG OCH INDUSTRI VÅRDCENTRALER OCH VÅRDHEM EVENT, MÄSSOR OCH UTSTÄLLNINGAR ON- OCH OFFSHORE SERVICELOKALER ÖVER 50

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

Diskar där det passar dig bäst.

Diskar där det passar dig bäst. Diskar där det passar dig bäst. De nya speedmatic Modular-diskmaskinerna från Siemens. Framtiden flyttar in. Den första inbyggda diskmaskinen som hänger med på alla köksidéer. För det egna drömköket finns

Läs mer

Med stor fantasi, kreativitet & långt ifrån minimalismen

Med stor fantasi, kreativitet & långt ifrån minimalismen portfolio Med stor fantasi, kreativitet & långt ifrån minimalismen Finns jag; som älskar färg och prylar i mängder. Som vill skapa inspirerande miljöer och berättelser med inredning. Med mitt ordningssinne

Läs mer

Zink - alla tiders material

Zink - alla tiders material Zink - alla tiders material Zink - i alla tider Redan tidigt i historien var zinken, med sin hållbarhet, flexibilitet och naturliga, rustika skönhet, det ultimata alternativet för vindskupor, takrännor

Läs mer

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 HANDLAR DET BARA OM LJUD? Givetvis skall en ljudabsorbent minimera ljudproblem, det vet vi. Men vi vet också att en genomtänkt inredning är så

Läs mer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer MOVE or BE INNOVATIVA SKOLMÖBLER Justerbart fotstöd Opti+ skolbänk är utrustad med ett höjdjusterbart fotstöd som flyttas längs mittstolpen. Det justerbara

Läs mer

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Constructor Sverige AB Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Regionkontor Solna Torg 19 171 45 Solna Tel: 08-470 03 30 Fax: 08-83 40 06 Compactus Office

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Ett träd, en framtid eller klädseln i nya Volvo V70?

Ett träd, en framtid eller klädseln i nya Volvo V70? VÄLKOMMEN TILL WOOD FUSION, EN DEL AV TRÄ & TEKNIKMÄSSAN. Ett träd, en framtid eller klädseln i nya Volvo V70? På Wood Fusion ställer vi frågan vad vi kan göra med trä. I nyskapande produkter och design,

Läs mer

Aviabulevarden Knutpunkten för experter

Aviabulevarden Knutpunkten för experter Aviabulevarden Knutpunkten för experter Huvudstadsregionens snabbast växande företagsområde i Finlands logistiska mittpunkt innebär möjligheter till framgång och nätverkande Redan läget är unikt. Kontorslokalerna

Läs mer

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes fokussortiment 2015 Inspiration från Simes Ljus för människor Alla utomhusmiljöer bör planeras med ett konstant fokus på människan och med hänsyn till hur människor både reagerar och fungerar. Ljus handlar

Läs mer

«Skapa en attraktiv och»

«Skapa en attraktiv och» Butikskommunikation Varuexponering Innovation & ny teknologi Butiksinredning «Skapa en attraktiv och» säljande butiksmiljö som stärker konsumentens köpupplevelse Vi arbetar hand i hand med både detaljhandel

Läs mer

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft.

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. MEISER 3 Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. Våra kunder efterfrågar kompetens, produktsäkerhet och komfort. Vi löser det för det mesta med hjälp av kreativa gallerdurksapplikationer,

Läs mer

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA.

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA. www.adria.se Designa din alldeles egen husvagn och njut av Altea4fours prisbelönta funktioner. Designa din egen Altea4four. Med nya Altea4four firar vi 50 år som framgångsrika husvagnstillverkare. Och

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer