Remiss, Nya Värmlandsvägen förslag till övergripande styrsystem och verksamhetsstruktur för Landstinget i Värmland (LIV)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Remiss, Nya Värmlandsvägen förslag till övergripande styrsystem och verksamhetsstruktur för Landstinget i Värmland (LIV)"

Transkript

1 Protokoll Kommunstyrelsen 17 maj 1999 Ks 73 Dnr KS99/ Remiss, Nya Värmlandsvägen förslag till övergripande styrsystem och verksamhetsstruktur för Landstinget i Värmland (LIV) Inom LIV pågår ett omfattande arbete i syfte att få en helhetssyn på LIV:s verksamheter och att utveckla ett processorienterat synsätt som utgår från värmlänningarnas och patienternas behov. Frågan om hur landstinget skall styras politiskt och hur verksamheten bör organiseras strukturellt har utretts under år Landstinget överlämnar utredningsmaterialet till Arvika kommun för yttrande Landstinget i Värmland har behov av bättre samverkan och en ökad helhetssyn inom verksamheten. Helhetssyn handlar dock mer om ett förhållningssätt hos berörda politiker och anställda än om en organisatorisk princip. Med den bristande entusiasm och uppslutning som finns för Värmlandsvägen torde det bli svårt att skapa detta förhållningssätt. Nya Värmlandsvägen innebär en ökad maktkoncentration och skapar osäkerhet om förutsättningarna att ute i distrikten kunna tillhandahålla en effektiv hälso- och sjukvård byggd på lokala förutsättningar. Den samverkan som de senaste åren byggts upp mellan huvudmännen ute i distrikten utgör en nödvändig förutsättning för att leva upp till dessa mål. För detta krävs att kommunen har en samarbetspartner med mandat att bestämma över resursanvändningen i distriktet. Engagerade medarbetare som känner delaktighet och upplever sig har inflytande över verksamheten tillsammans med lokala beslutsfattare med god kännedom om de egna förutsättningarna torde utgöra den bästa garantin för att vägen ska leda till nöjda värmlänningar, nöjda medarbetare och ekonomi i balans. Kommunstyrelsens beslut Upprättat yttrande daterat den 10 maj 1999 antas. Ks 74 Dnr KS99/99 100

2 Remiss Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet, framtidens förbund för kommuner och landsting Landstingsförbundet och Svenska Kommunförbundet har tillsammans genomfört en utredning om den nationella förbundsnivån. Utredningen redovisar två grundalternativ, dels ett som utgår från att de båda förbunden kvarstår men med en förstärkt samverkan sinsemellan, dels ett som bygger på att ett nytt gemensamt nationellt förbund ersätter nuvarande två förbund. Utredningens två rapporter Framtidens förbund för kommuner och landsting - överväganden och förslag samt ett fakta- och bakgrundsmaterial överlämnas till Arvika kommun för yttrande. Socialförvaltningen föreslår i yttrande att alternativet med två förbund förordas. Utredningen visar att det finns betydande skillnader mellan förbunden vilket kan förväntas bidra till att genomförandeprocessen för en sammanslagning till ett gemensamt förbund blir komplicerad och kostsam. KommunTeknik uppger i yttrande att det ur kommunalteknisk synpunkt inte finns något uppenbart skäl till att skapa ett nytt gemensamt nationellt förbund. Frågor som rör gator och vägar, vatten och avlopp, renhållning m.m. är sakfrågor med ringa koppling till landstingsförbundets verksamhet. Däremot finns ett stort behov av att verka för regionala och nationella lösningar i många frågor av teknisk karaktär. Dessa frågor kan bevakas bäst och tillvaratas inom ramen för en kommunspecifik organisation. Barn- och utbildningsförvaltningen förordar i yttrande alternativ ett, dvs bibehållen förbundsorganisation men med utvecklad samverkan. Kommunstyrelsen antar socialförvaltningens yttrande som sitt yttrande till Svenska Kommunförbundet. Ks 75 Dnr KS97/ Folkhälsorådet i Arvika, lägesrapport samt hemställan om klarare riktlinjer för verksamheten Folkhälsorådet i Arvika genom ordförande Elisabeth Hjalmarsson hemställer i skrivelse om tydligare och klarare riktlinjer för verksamheten i rådet även vad gäller ekonomiska förutsättningar. Sedan 1993 har ett antal projekt genomförts bl a på Nya Agnetebergsskolan. Projekten "Tysta kill- och tjejgruppen" samt "Rökobligationen" har fått en god förankring bland ungdomarna. Föreläsningar har hållits i bulemi/anorexi, barns utveckling och motorik, doping, prestationspsykologi, kost och prestation.

3 Flera organisationer arbetar med samma saker vilket rådet anser är slöseri med resurser. Rådet hoppas att en fastare organisation i ett lokalt folkhälsoråd med politisk förankring skall skapa förutsättningar för ett bredare och starkare folkhälsoarbete i Arvika kommun. Socialchef JanÅke Hermansson och fritidschef Berndt Bengtsson uppger i yttrande att man tillsammans med sjukhusdirektör Olle Mattsson tagit fram ett förslag till organisation av folkhälsoarbetet i Arvika kommun. Förslaget innebär bl.a. att ansvaret för folkhälsoarbetet i kommunen läggs på samverkansorganet Lokal-LAKO. För att praktiskt genomföra åtgärder är det nödvändigt att ansvaret för och beslut om insatser på folkhälsoområdet åvilar resp förvaltning. Lokal-LAKO föreslås fungera som ett övergripande organ där folkhälsofrågor initieras och diskuteras och där frågor om samverkan mellan huvudmännen avhandlas. Ansvaret för folkhälsoarbetet i kommunen läggs på det redan etablerade samverkansorganet Lokal-LAKO. Ansvaret för och beslut om insatser på folkhälsoområdet åvilar respektive förvaltning. Lokal-LAKOs roll är att vara ett övergripande organ där folkhälsofrågor initieras och diskuteras och där frågor om samverkan mellan huvudmännen avhandlas. En referensgrupp bestående av två representanter vardera från kommun och landsting utses. Gruppen bevakar folkhälsofrågor och initierar och i förekommande fall även svarar för genomförande av olika projekt. Det lokala folkhälsorådet enligt kommunstyrelsens beslut 103/94 upplöses. Ks 76 Dnr KS99/ Förändringar i avfallshantering Med ansvaret om miljön som ledstjärna, förändras förutsättningarna för våra verksamheter i snabb takt. Speciellt gäller detta avfallshanteringen som hittills kunnat drivas enligt ganska traditionella principer. Beslut om förbud att deponera brännbart avfall från år 2002 och förbud mot deponering av organiskt avfall från år 2005, samt införande av deponiskatt, innebär att vi måste förbereda radikala förändringar i avfallshanteringen.

4 Verksamheten vid Mossebergs deponi skall bedrivas enligt de villkor som fastställts av Koncessionsnämnden för miljöskydd, och som gäller till och med utgången av år Villkoren är väl preciserade och endast smärre avvikelser accepteras av tillsynsmyndigheten. Inom KommunTeknik finns inte de specialistkompetenser som erfordras för att utföra miljökonsekvensbeskrivningar, utreda alternativa lösningar samt upprätta ansökningshandlingar, varför konsultmedverkan måste anlitas. Kostnaden bedöms uppgå till ca 300 tkr. Kommunstyrelsen uppdrar till KommunTeknik att upprätta ansökningshandlingar samt att hos Länsstyrelsen ansöka om nytt tillstånd för fortsatt verksamhet vid Mossebergs deponi. Kostnaderna får belasta gatuavdelningens driftbudget med 100 tkr samt administrativa stabens driftkostnader med 100 tkr under 1999, samt att 100 tkr inarbetas i budget för år Ks 77 Dnr KS98/ Långtidsplan för utbyggnad av gång- och cykelvägnätet i Arvika KommunTeknik har upprättat förslag till långtidsplan för utbyggnad av gång- och cykelvägnätet, som underlag för politisk prioritering. Kommunstyrelsen beslutade den 16 november 1998 att anta planen med de ändringarna att Ingesundsvägen prioriterades högst samt låta utreda behovet av gcväg längs Styckåsgatan. Tekniska utskottet gav därefter KommunTeknik i uppdrag att utreda konsekvenserna av kommunstyrelsens beslut. Utbyggnad av gc-väg till Ingesundsområdet är enligt antagen generalplan lokaliserad utefter stranden till Kyrkviken. KommunTeknik anser att en utbyggnad utefter Ingesundsvägen skulle vara ett bättre och mer realistiskt alternativ. Kommunstyrelsen har också i sitt beslut den 16 november 1998 givit stöd för detta alternativ. En sådan lokalisering måste dels inarbetas i pågående översikts-plan, dels detaljprojekteras för att klargöra eventuell marklösen samt vid behov arbetas in i ny detaljplan.

5 Projektet är av sådan storlek att statsbidrag bör sökas för genomförandet. I avvaktan på att kunna utföra gc-väg utefter Ingesundsvägen, önskar KommunTeknik kommunstyrelsens godkännande att få utföra övriga objekt på prioriteringslistan inom ramen för ordinarie anslag för utbyggnad av gc-vägnätet. Behovet av gc-väg längs Styckåsgatan avser KommunTeknik utreda i pågående trafiknätsanalys och återkomma med redovisning senare. Kommunstyrelsen uppdrar till KommunTeknik att i avvaktan på möjligheten att utföra gc-väg utefter Ingesundsvägen utföra övriga objekt på prioriteringslistan inom ramen för ordinarie anslag i budget. Kommunstyrelsen uppdrar till KommunTeknik att prioritera förberedelsearbetet för gcväg utefter Ingesundsvägen. Att behovet av gc-väg längs Styckåsgatan redovisas i samband med presentation av trafiknätsanalys för Arvika tätort. Ks 78 Dnr KS99/ Personalekonomisk redovisning för Arvika kommun år 1998 Administrativa kontoret har upprättat en personalekonomisk redovisning för Arvika kommun år Sammanfattningsvis konstateras att sjuktalet har ökat med 17,5 % från 20,6 dagar/ anställd 1997 till 24,2 dagar Kostnaden för sjukfrånvaron var ca 24,4 mkr Centralrådet överlämnar redovisningen till kommunstyrelsen för analys och eventuella åtgärdsförslag. Personalchef Lars-Erik Jonsson redovisar ärendet. Personalavdelningen har fått uppdrag från barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen med anledning av ökning av sjuktal inom några yrkeskategorier. Arbetsutskottets beslut: Personalchefen ges i uppdrag att i samverkan med berörda förvaltningschefer analysera statistiken för de yrkeskategorier som redovisar ökade sjuktal, vidta åtgärder och återrapportera ärendet till arbetsutskottet. Rapporten delgavs kommunstyrelsen.

6 Ks 79 Dnr KS98/ Ansökan om utökning av serveringsyta vid Birkekleva AB i Glava Birkekleva AB ansöker genom ägare Tomas Pettersson om utökning av serveringsyta. Företrädare för miljöskyddskontoret har muntligen förklarat sig inte ha något att erinra. Tillståndsenheten har tillsammans med räddningstjänsten besiktigat lokalerna. I källaren pågår byggnationer av bl.a. bastu. Sedan lokalerna färdigställts i alla avseenden kommer dessa att besiktigas och avsynas av räddningstjänsten. Tillståndsenheten föreslår att kommunstyrelsen beviljar att servering får ske av alla slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap i lokaler enligt ritning. Eventuella påpekanden av räddningstjänsten vid besiktning skall beaktas. 1 Servering får ske av alla slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap i lokaler enligt markeringar på ritningar instämplade den 10 mars 1999 för källaren och den 18 mars 1999 för övriga plan i Birkeklevas restaurang på Björkåsen i Glava varvid de påpekanden räddningstjänsten vid besiktning eventuellt kan komma med skall beaktas. Beslutet kan överklagas till länsrätten. Ks 80 Dnr KS99/ Ansökan om tillstånd till alkoholservering vid Husets Vegetariska Restaurang HB Husets Vegetariska Restaurang HB, genom delägare Nina Riordan, ansöker om tillstånd till servering av alla slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap året runt. Tillståndsenheten har avgett yttrande och föreslår att kommunstyrelsen beviljar Husets Vegetariska Restaurang HB tillstånd att servera alla slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap året runt.

7 1 Kommunstyrelsen beslutar bevilja tillstånd jämlikt 7 kap 7 alkohollagen för Husets Vegetariska Restaurang HB att vid restaurangen med adress Fabriksgatan 31, Arvika, servera alla slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap året runt. 2 Serveringen får ske i matsal på plan ett, i ett större rum och två smårum på plan två samt på uteterrass i anslutning till matsalen på plan ett, allt enligt tre ritningar instämplade den 12 januari 1999, 13 och 14 april Serveringen får inomhus pågå kl Vid dans samt servering till slutet sällskap får serveringen inomhus avslutas senast kl All servering på uteterrassen skall avslutas senast kl Ansvariga för serveringen är Nina Riordan, Tim Riordan, Elisabeth Omö och Merit Thorsdotter. 7 Beslutet kan överklagas till länsrätten. Ks 81 Delegationsärenden Anmäles följande fram till dagens sammanträde med stöd av delegation fattade beslut: Arbetsutskottets protokoll den 15 och 29 mars samt den 6 april 1999 och tekniska utskottets protokoll den 30 mars och 13 april. Beslut fattade av kommunstyrelsens ordförande: Förköpsärenden nr , dnr KS99/73, 257. Godkännande av utformning av uteservering, dnr KS99/301, 702. Godkännande av tidtabeller, dnr KS99/271,536. Inträdesavgift vid Valborgsmässofirande på Sågudden, dnr KS99/187, 106. Beslut fattade av trafikingenjören: Utnyttjande av allmän platsmark mars och april månad, dnr KS99/76, 269. Handikapparkeringstillstånd och tillfälliga lokala trafikföreskrifter mars och april månad, dnr KS99/176, 510. Beslut fattade av exploateringschefen: Lantmäteriförrättningar mars månad, dnr KS99/72, 254. Servitut, Nyttjanderätt april månad, dnr KS99/158, 255. Avstånd till gräns o.dyl. april månad, dnr KS99/297, 261.

8 Beslut fattade av förvaltningschefen: Avskrivningar, dnr KS99/258, 048, KS99/259, 048, KS99/260, 048, KS99/265, 048, KS99/266, 048. Beslut fattade av inköpsledaren: Ramavtal/rabattavtal om vägmarkeringar, dnr KS99/242, 050. Ramavtal/rabattavtal om kontroll och service, gymnastiksalar, dnr KS99/252, 050. Ramavtal/rabattavtal om kontorsmaskiner, dnr KS99/298, 050. Beslut fattade av t.f. skorstensfejarmästaren: Provtryckning av rökkanaler, dnr KS99/241, 174. Beslut i personalfrågor fattade enligt delegationsordningen, kommunstyrelsen 215/94: Anställning m.m. nr A 5/99 Uppsägning nr B 102/99 Avtal/Förhandlingar nr D /99 Pensioner nr E /99 Ks 82 Dnr KS99/ Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 7 juni 1999, efter kommunstyrelsens sammanträde. 1 Mats Bryngelsson utses till ordinarie ombud vid stämman med Bo Ekberg som ersättare. 2 Kommunstyrelsen beslutar uppdra till kommunens ombud vid stämman att: a) godkänna förvaltningsberättelsen och fastställa balansräkningen per den 31 december 1998, b) bevilja styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar,

9 c) besluta om disposition av bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen, d) besluta att årsarvode till ordförande och styrelsens ledamöter ska utgå enligt kommunens grunder för årsarvoden till förtroendevald samt att sammanträdesersättning enligt kommunens grunder för ersättning till förtroendevalda för deltagande i sammanträden, förrättningar m.m. ska utgå till ordföranden, styrelsens ledamöter samt lekmannarevisor, e) besluta att arvode till revisorerna ska utgå enligt räkning

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika Protokoll Kommunstyrelsen den 14 november 2005 Ks 131 Dnr KS03/470 702 Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan

Läs mer

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland Protokoll Kommunstyrelsen 14 augusti 2000 Ks 94 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Ärende Lissbritt Aurvind (v) har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000

Läs mer

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift Protokoll Kommunstyrelsen 11 september 2000 Ks 108 Dnr KS00/352 282 Kompetensgruppen i Värmland AB, uppsägning av hyreskontrakt för lokaler på Snickaregatan 8, Arvika Kompetensgruppen i Värmland AB uppger

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Kf 12 Dnr KS03/713 828 Medborgarförslag om att göra restaurangen vid Ingestrand till en motionscentral, Anders Johansson och Kristin Jonsson Anders Johansson

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, biträdande kommundirektör. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, biträdande kommundirektör. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 07.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Inger

Läs mer

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Protokoll Kommunstyrelsen 9 maj 2005 Ks 68 Dnr KS05/124 105 Kommunikationsstrategi för Arvika kommun Information - Arvika har sedan 2000 ansvaret för övergripande marknadsföring, information och kommunikation

Läs mer

Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 1 Information från Hemsö om förslag till kultur- och kunskapscenter

Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 1 Information från Hemsö om förslag till kultur- och kunskapscenter KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (17) Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Information från Hemsö om förslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande

Roland Leben (KD), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Tekniska nämnden Plats och tid Folkets Hus Långön Kl. 17.00-18.25. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

PEOL i Enskede AB, fråga om eventuell förlängning av tillfälligt serveringstillstånd m. m.

PEOL i Enskede AB, fråga om eventuell förlängning av tillfälligt serveringstillstånd m. m. Kommunstyrelsen den 27 mars 2006 Ks 48 Dnr KS05/562 702 PEOL i Enskede AB, fråga om eventuell förlängning av tillfälligt serveringstillstånd m. m. Ärende Peol i Enskede AB ansöker 2005-11-09 om både tillfälligt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Gemensamma nämnden för 2014-09-30 alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Gemensamma nämnden för 2014-09-30 alkohol, tobak och receptfria läkemedel 1 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn, kl. 10:00 12:20 ande Ledamöter S Christina Knutsson, ordf Falu kommun S Kenneth Persson, vice ordf Borlänge kommun S Ingrid Holmström Ludvika kommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-01-07 KS-2013/1623.109 1 (6) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05 Socialnämnden 2008-06-10 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, tisdagen 2008-06-10, kl. 10.00-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (c) Per Adolfsson (kd), ersättare Siw

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-15 30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-07 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Socialnämnden 2005-05-25 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 25 maj 2005 kl 11.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons

Läs mer

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter Kommunstyrelsen 2013-05-08 1 (10) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2013:228 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999

Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999 Protokoll Kommunstyrelsen 8 februari 1999 Ks 10 Dnr KS98/475 1997 Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999 Integrationsverket önskar teckna överenskommelse med Arvika kommun om flyktingmottagande

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98 Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001 Ks 137 Dnr KS01/316 531 Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan Värmlandstrafik AB har berett Arvika kommun tillfälle att yttra sig över förslag till

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Delegationsordning. för. Kommunstyrelsen

Delegationsordning. för. Kommunstyrelsen Delegationsordning för Kommunstyrelsen Allmänt om delegation Delegationens innebörd Kommunfullmäktige får, enligt 3 kap 10 kommunallagen, uppdra åt en nämnd att i kommunfullmäktiges ställe besluta i ett

Läs mer

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Christoffer Martinelle 2014-05-19 LiÖ 2014-547 Landstingsstyrelsen Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 3 juni 2009 Ärenden: Au 40 Finansiering av överföring av resultat Au 41 Strategisk plan och budget 2010-2012 Au 42 Au 43 Skolorganisationen

Läs mer

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \,

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \, HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 08.30-12.00 och 13.00-15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 22 april 2014. Kommunfullmäktige beslutar

Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 22 april 2014. Kommunfullmäktige beslutar Sida 1 av 5 Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 22 april 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20

Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20 1 (14) Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-03-17 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20 ande S Kenneth

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-08, kl 1500-1645 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Eva Alldén, tf chef personal-

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Musikhögskolan Ingesund, Arvika, kl. 8.30 12.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande (S) Aina Wåhlund, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, kl. 14:00-16:00 1(16) Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna plus föreningsnamnet plus orten inom. distriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00 Myndighetsnämndens för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Projektplan. 1. Bakgrund. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun. Projektägare: Elsa von Friesen. Projektledare: Sara Mattisson.

Projektplan. 1. Bakgrund. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun. Projektägare: Elsa von Friesen. Projektledare: Sara Mattisson. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun Projektägare: Elsa von Friesen Projektledare: Sara Mattisson Godkänt av: Datum för godkännande: Barn och unga är en prioriterad grupp i kommunens olika verksamheter.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande, 76-77, 79-88 Karl-Arne Larsson (C) Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (19) Socialnämndens arbetsutskott 2015-05-11 62 Ansökan om stadigvarande utökad serveringstid, Vallentuna Restaurang AB (SN 2015.080) Beslut Arbetsutskottet beslutar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2013-03-13 Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum Älven, Prostgatan 7, Mora, kl 08.30 10.00 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Onsdagen den 11 februari 2009 i Sammanträdesrum Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00

Onsdagen den 11 februari 2009 i Sammanträdesrum Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00 Sammanträdesprotokoll 1 (21) Plats och tid Beslutande Onsdagen den 11 februari 2009 i Sammanträdesrum Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00 Gustavsson, Christina (S), ordförande Rasko, Jeannette

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1 Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kommunkontoret, Charlottenberg, kl 13.00 16 30 Beslutande Ola Dahlström (FP) ordförande Johnny Lundgren (M) ersättare

Läs mer

Stadga. för ICA-handlarnas Förbund

Stadga. för ICA-handlarnas Förbund Stadga för ICA-handlarnas Förbund Innehåll 1 Ändamål 3 2 ICA-handlarnas Förbunds organisation 3 3 Verksamhet 3 4 Förutsättningar för medlemskap 4 5 Medlemskapets innehåll 4 6 Medlemsdistrikt 5 7 Distriktsstyrelse

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96 Socialnämnden 87-96 2 87 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - O learys...5 88 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Lejonberget AB (Savannen)...6 89 Presentation

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-11 KS 108 Risk- och sårbarhetsanalys 2012 KS 109 Yttrande över handlingsprogram för Räddningstjänsten Östra Kronoberg 2011-2012 KS 110 Revisionsrapport Granskning av tillämpning

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, kl. 08:30-10:55 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith Jansson (C)

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-10-04 klockan 10.00 15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) Åke Almqvist (M) Göran Lindgren (M)

Läs mer

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109 1(1) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13:00-15.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för anhörigorganisationer

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 15.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-06-01 Plats och tid Stadshuset, Storrummet onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf Dan-Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med samordningsförbundsstyrelsen för Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje

SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med samordningsförbundsstyrelsen för Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Samordningsförbundet för PROTOKOLL rehabilitering i Södertälje Sammanträdesdatum 2005-12-13 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med samordningsförbundsstyrelsen för Samordningsförbundet för rehabilitering i

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-06-18

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-06-18 STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 13:00-15:40 Plats Kommunhuset, Rodret Ledamöter Kent Sylvan (M) ordförande 73-82, 84-89 Bo Pettersson (S) vice ordförande, 73-82, 84-89

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (27) Socialnämnden 2005-04-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 april 2005 kl 9.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons ställe)

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer