NYTT NUMMER VÄLKOMMEN TILL ETT. intryck!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYTT NUMMER VÄLKOMMEN TILL ETT. intryck!"

Transkript

1 POLE POSITION #

2 VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT NUMMER av pole position Pole Position är en nyhetstidning från design- och REKLAM byrån Position samt Position Förlag i Västervik. Här kan du läsa om OLIKa jobb som Position har gjort UNder HÖSTEN och kommer att göra fram över, olika kundreferenser, nyheter I företaget och framtida händelser. Position är en reklam- och produktionsbyrå samt bokförlag som arbetar med allt från punktinsatser för lokala småföretag till större projekt för internationellt verksamma företag. Position vill utveckla kundens affärsidéer genom en långsiktig, kostnadseffektiv marknadsföring. Det kan vi uppnå genom en nära kund/ byrårelation som bygger på ömsesidig respekt och förtroende. Du får aldrig mer än en chans att göra ett första intryck! Det gäller inte minst företag, där en order eller en kontakt står och faller med vilket intryck man ger. Position hjälper företag stora som små med presentationsmaterial som ger ett professionellt intryck. Marknadsföring handlar om att lyssna på sina kunder och anpassa sina erbjudanden till kundernas behov. Det gäller att tränga igenom det stora mediabrus som finns mellan dig och dina kunder. Den som inte syns finns inte. Position hjälper dig att synas. Hur och med vilka medel beror på ditt företags situation och den marknad du vill nå. Utifrån de förutsättningarna formar Position den helhet som ger ditt företag en slagkraftig marknadsföring. Du får aldrig mer än en chans att göra ett första intryck!

3 Istället för att, som normalt, visa hur många väl designade logotyper vi har gjort under åren...att Position hjälper stora och små företag med olika marknadsföringsstrategier...att vi designar produktf ör packningar...planerar och anpassar utställningssystem i olika modeller till mässor, event eller för utom husbruk...att vi formger, producerar och anpassar annonser till en mängd olika företag som sedan ska in i en ännu större mängd olika tidningar och magasin i rätt format och i korrekt färgåter givning...att Position projektleder, formger och producerar mängder med olika typer av trycksaker varje år, så som foldrar, kund tidningar, böcker, event inbjudningar, mappar, produktblad, kataloger och broschyrer osv...och att Position AB även driver bokförlaget Position Förlag, blir lite tjatigt i längden......så vi tänkte låta några av våra trogna kunder uttala sig om Position som samarbetspartner istället!

4 KunsKap i praktiken om temperaturmätning och Kalibrering >> Jag har samarbetat med Position i över 20 år avseende layout/formgivning av kundtidningar, annonser, reklambilagor, kursmaterial av olika sorter samt illustrationer och utformning av logotyper. Tack vare personlig kontakt och flexibilitet når vi fram till bra lösningar. Position har en bra känsla för konsekvent grafisk design som passar >> vårt företag. Genom sitt stora kontaktnät fungerar Position som en fullservicebyrå. Hans wenegård Marknads & Utbildningsansvarig Pentronic AB URVAL AV JOBB SOM POSITION GJORT ÅT PENTRONIC utbildningsprogram Pentronic är en av Europas mest kompletta leverantörer av industriella temperaturgivare. De utvecklar, tillverkar och säljer termoelement och Pt-100 resistanstermometrar, kablar och kontakter samt processanslutningar och marknadsför IR-pyrometrar, transmittrar och instrument för indikering, reglering, loggning och kalibrering. Pentronic har två ackrediterade kalib rerings laboratorier i kvalitetsnivå med många nationella labb. De erbjuder utbildning i temperaturmätning och kalibrering samt konsulttjänster. Anknytande instrumenteringar finns i form av flödesmätare och mätsystem för fukt, fett, protein och tjocklek. Pentronics temperaturgivare återfinns i utrustningar över hela världen.

5 FOTO: BILD-BOLAGET, ROLF ANDERSSON

6 ETT MAGASIN FöR DIG SOM ÄlSKAR ATT laga BRA MAT Toro i Sverige! Direkt från Provence Smakfulla kryddor >> Vi har anlitat Position i 10 år. Vår marknad kräver att vi kontinuerligt presenterar nyheter och inspirerar våra kunder till att använda mer av våra produkter. Det ställer stora krav på Position att samordna våra projekt med alla inblandade matdesigners, översättare och fotografer m fl utan att ge avkall på utförandet. Lyckas vi inte med att inspirera kunden under den korta tid som kunden har att värdera vårt erbjudande, misslyckas vi med att få affären i hamn. Till sist inte minst viktigt för att nå framgång att >> beställt material är färdigt och finns på rätt plats i tid. Det har alltid fungerat perfekt. magnus nilsson Försäljningschef rieber & Son - food service URVAL AV JOBB SOM POSITION GJORT ÅT RIEBER & SON - FOOD SERVICE God smak1/2009 Ny ak tör, nya produk ter Ör ter i Olja i n s p i re r a n d e re ce p t! 1 0 V I N N E N RE SA! d u e l l e N Kur t Weid vs Henrik Arkåsen Sortimentslista 09 WOK THE Malaysian Way Kalender 2010 Rieber & Son är den svenska grenen av den norska matkoncernen Rieber & Søn. Rieber & Søn är en av Norges ledande matvarutillverkare. Huvudmarknaderna är Norden och utvalda länder i Central- och Östeuropa, där Rieber & Søn har betydande marknadsandelar inom dagligvaruhandeln. Dessutom är Rieber & Søn en betydande leverantör till foodservice-marknaden och även en stor producent av ingredienser till andra matvaruföretag. I Sverige har Rieber & Son följande varumärken: Frödinge, K-Sallad, Mrs Cheng s och Toro.

7 FOTO: FOTOGRAF JOHNNY FRANZÉN

8 >> Position är en viktig partner för oss i vårt långsiktiga varumärkesarbete. Vår verksamhet kräver ofta korta produktionstider, men med mycket stora krav på att informationen är korrekt. Under mer än de 10 år som vi samarbetat, har leveranserna från Position alltid hållit högsta kvalitet och kommit i tid! >> tobias bååth Marknadschef tjustbygdens sparbank URVAL AV JOBB SOM POSITION GJORT ÅT TJUSTBYGDENS SPARBANK PENGAR I TJUST En tidning om guldkant och vardag från Tjustbygdens Sparbank Nummer PRATA PENSION MED OSS! fotboll för hela SLANTEN Du hänger väl med i vår fotbollsskola! DET GÅR BRA NU TJUSTBANkEN REScUE PENGARNA STANNADE I VäSTERVIk NäR familjen flyttade MER LOkAL historia MED PRIVATE BANkING Så ett frö A SPAR T DIT TILL! BARN FÖR FRAMTIDEN NYHET! Alla barn som deltar får ett teknikmärke! SJUkhUSchEfEN BJöRkEGREN PÅ EGNA BEN INNEHÅLLER FRÖER TILL VÅRBLOMMOR När tjänsten som sjukhuschef utlystes för ett år sedan var det många som kände sig lockade, men det var den som var mest tveksam till att söka som fick jobbet. Med ansvar för medarbetare och kommuninvånare har han ett extremt utmanande jobb. Vi har träffat chefen, privatpersonen, arvtagaren och hemmasonen krister Björkegren Tjustbygdens Sparbank är regionens egen bank med huvudkontor i Västervik. Tjustbygdens Sparbank har inga externa ägare som kräver utdelning. Vinsterna återinvesteras istället i verksamheten och genom ägarstiftelsen i den lokala marknaden. Som en fristående lokal bank lyssnar de på sina kunder och erbjuder rätt tjänster och produkter just för dem som lever och verkar i Tjustbygden. Alla beslut fattas här hemma och alla vinster stannar i Tjustbygden. Därför har de också råd att erbjuda mer personlig service på fler kontor samt bidra till det lokala samhälls livet. Genom bankens arbetssätt bidrar de till regionens utveckling, vilket är till nytta för alla som bor och arbetar här. Dessutom har de en ägare som använder vinsten från banken till att utveckla Västervik och Tjustbygden.

9 FOTO: SWEDBANK

10 >> Personlig service, snabb handläggning och smidighet i samarbetet är faktorer som påverkar mitt val att vända mig till Position när det gäller produktioner av typen >> mailingar, annonser och publikationer i form av tidningar, broschyrer och skrifter. roger svensson Field Product Manager h. lundbeck ab URVAL AV JOBB SOM POSITION GJORT ÅT H. LUNDBECK Parkinsons sjukdom Parkinsons sjukdom Parkinsons sjukdom RefeRat, Rön Och ReflexiOneR Om icke-motoriska symptom Nya synpunkter På: Patofysiologi sjukdomsmodifierande terapi RefeRa t Råd, och Rön av Johan Lökk Enkelt tillägg vid Parkinsons sjukdom Dresden, oktober 2008 K o n g re s s e n o m : Me n t a l d y s f u n c t i o n s a n d o t h e r n o n - m o t o r f e a t u re s in Parkinsons disease and related disorders Professor Jan-Edvin Olsson Universitetssjukhuset Linköping Symposierapport från Stavanger 2007 Referat, råd och rön från AD /PD kongressen i Prag, mars Lundbeck är ett danskt läkemedelsföretag, och det enda läkemedelsföretaget i världen, som forskar och utvecklar läkemedel enbart för det centrala nervsys temet (CNS). Lundbecks huvudägare är Lundbeckstiftelsen och deras uppdrag är att förbättra livs kvaliteten för människor som lider av psykiska och neurologiska sjukdomar som t ex Alzheimers sjukdom, depression, Parkinsons sjukdom och schizofreni. H. Lundbeck AB i Helsingborg har i Sverige lanserat ett nytt läkemedel för behandling av Parkinsons sjukdom. Västerviksbaserade Dizlin Medical Design AB fick inledningsvis genom Roger Svensson uppdraget marknadsföra detta nya läkemedel på uppdrag av H. Lundbeck AB.

11 FOTO: H. Lundbeck

12 >>Snabbt, snyggt och prisvärt. Så summerar jag gärna våra erfarenheter av att arbeta med Position. Alla som arbetat med stora byråer vet att minsta fråga leder till att många personer måste sammanträda för att avgöra om man ska ha ett lila komma, eller om det går bra med ett vanligt svart. Position ger oss en produktionskapacitet och en servicenivå som är outstanding jämfört med namn kunniga storstadsbyråer. Vill vi ha kreativitet får vi det och vill vi att de ska följa fastställda riktlinjer, så får vi det. >> anna adler Project Manager iggesund paperboard URVAL AV JOBB SOM POSITION GJORT ÅT IGGESUND PAPERBOARD Iggesund Paperboard är en del av Holmen-koncernen och är en av världens ledande till verkare av högkvalitativ nyfiberkartong för användning i förpackningar och i den grafiska sektorn. Iggesunds varumärken, Invercote och Incada, är de två starkaste på den europeiska kartongmarknaden. Iggesund Paperboards produktion och marknadsföring syftar till att ge kunderna bästa möjliga förutsättningar för att skydda sina produkter igenom hela distributionskedjan, samtidigt som man kommunicerar sina idéer och varumärken med hjälp av ändamålsenliga förpackningar som fångar konsumentens öga. Det gör Iggesund genom att ständigt utveckla sina produkter och sin service, i nära samarbete med kunder i över 100 länder.

13 FOTO: BILD-BOLAGET, ROLF ANDERSSON

14 ATT PROFILERA EN MACK Vid Stora Infartsvägen/Rullstensvägen ligger Västerviks första biogasmack som öppnades i augusti I våras designade Hanna på Position logotypen för Västervik Biogas. Ofta har vi skapat logotyper som hamnat på skyltar, flaggor, bilar eller trycksaker men aldrig tidigare har vi profilerat en hel mack. SAMARBETE LÖNAR SIG När Rieber & Son skulle ge ut en smakfull matalmanacka för sitt varumärke Mrs Cheng s, valde vi att trycka den på Iggesund Paperboards kartong Invercote för att få bästa tänkbara kvalitet. Det resulterade i att Mrs Cheng s vägg kalender visades upp i Iggesund Paperboards pretigefulla kund tidning Inspire. Inspire ges ut på fem olika språk, till mottagare över hela världen. På så sätt kunde två av Positions största kunder dra nytta av varandra. VÄSTERVIKSBRICKAN Position har tillsammans med den mycket erfarne och otroligt duktige tecknaren Claes Folkeson (tidigare illustratörslärare på Berghs School of Communication i Stockholm) tagit fram en läcker serveringsbricka, 34 x 24 cm över staden Västervik i fågelperspektiv. Motivet är tecknat och målat för hand i akvarell, utan några hjälpmedel med digitalteknik. Brickan kostar 190:- inkl. moms och kan beställas från: kontakt@position.nu BÖCKER FRÅN POSITION FÖRLAG Position Förlag är ett oberoende bokförlag som drivs av reklambyrån Position AB. Förlaget har givit ut tre titlar än så länge. Det är K-Spaning i Tjust (2000) och Herresäten i Tjust (2007) och Herresäten i Tjust del 2 & Misterhult (2009). Läs mer om boktitlarna på SBN sidor, format: 245 x 265 mm, 4-färg i hela boken. Hårdband. ISBN sidor, format: 245 x 265 mm, 4-färg i hela boken. Hårdband. 36 sidor, Häftad. format: 210 x 150 mm.

15 >> Position har designat träffsäker reklam och skapat fungerande marknadsföring sedan 1998! >>

16 DIGITALTRYCKT AV TELLOGRUPPEN, SÖDERKÖPING TACK SKA NI HA! Position tackar dessa personer och företag. Utan er skulle det inte bli lika mycket bra producerat. Bild-bolaget/Rolf Andersson Fotograf Johnny Franzén Fotograf Örjan Karlsson ekovik Lenanders Grafiska TELLOGRUPPEN CREAV Janne Näsström AB Pro Humanum Myr-Info Design Stegra Mat & Kultur/Henrik Arkåsen Andebo Design INFORMERA ALBIN WIBERG media havet Fenela Childs Gigantprint Gävle- offset Östkustens Tryckeri Strand-Grafiska Mindbite attention-media harry kuvert BEST-BINDER Har vi glömt någon? Meddela oss gärna. Position AB, Kvarngatan 32, Västervik, Tel , Fax ,

boken rieber & son iggesund design form produktion västervik i mitt hjerta etikettsdesign sortimentslistor design på kartong

boken rieber & son iggesund design form produktion västervik i mitt hjerta etikettsdesign sortimentslistor design på kartong Pole Position # 2 2008 position.nu boken västervik i mitt hjerta rieber & son etikettsdesign sortimentslistor iggesund design på kartong design form produktion typografi NYTT NUMMER Rieber & Son är den

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

LOKALA SÄLJER NYHETER. WM_8sidig_brouchure_5mmuttfall_version3.indd 1

LOKALA SÄLJER NYHETER. WM_8sidig_brouchure_5mmuttfall_version3.indd 1 LOKALA NYHETER SÄLJER WM_8sidig_brouchure_5mmuttfall_version3.indd 1 2012-02-24 14:53:04 100% täckning 14 gånger per månad i 6 kommuner Förslag 13 Vilka bor här? Folkmängd Kvinnor män 0-17 år 18-64 år

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare.

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare. LOGGBOKEN Serviceloggboken är för dig som arbetar i ett serviceyrke eller som ska börja jobba med service. Låt den bli din egen speciella loggbok. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta

Läs mer

Till dig som bryr dig

Till dig som bryr dig Till dig som bryr dig i Uppdrag från regeringen Regeringen har tagit initiativ till en rikstäckande satsning för att öka kunskapen om och förändra attityder till psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning.

Läs mer

Bemötandeguide. En vägledning med enkla tips när du möter människor med olika funktionsnedsättningar

Bemötandeguide. En vägledning med enkla tips när du möter människor med olika funktionsnedsättningar Bemötandeguide En vägledning med enkla tips när du möter människor med olika funktionsnedsättningar 1 Bemötandeguide En vägledning med enkla tips när du möter möter människor med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects Lönestatistik Från 2014 års löneenkät 2 Löneenkät 2014 Innehåll Inledning 4 Ingångslöner 5 Privat sektor 6 Kommunal sektor 11 Statlig sektor 13 Chefer

Läs mer

Entreprenörshandboken

Entreprenörshandboken Entreprenörshandboken Tryck: Gävle Offset Formgivning: Ralf Fredriksson/Gavlegårdarna Illustrationer: Anette Hedberg/AH Form 2009/01 Andra upplagan 2012/10 4 5 6 7 8 10 13 14 17 18 20 23 Entreprenören,

Läs mer

One company, one voice?

One company, one voice? One company, one voice? Företagsidentitet Varumärken Kommunikation 13 tips/voice UC.20x20.141119.indd 1 2014-11-19 10.48 Det sitter i detaljerna. Man förvånas hur ofta hur många som missar att vårda och

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

Anki Olsson Växel & ekonomi. Fredrik Simonsson Marknadsansvarig. Lasse Brink Produktion

Anki Olsson Växel & ekonomi. Fredrik Simonsson Marknadsansvarig. Lasse Brink Produktion Visningsmaterial Lennart Simonsson VD Hampus Simonsson Tillträdande VD Anki Olsson Växel & ekonomi Eva-Marie Lönn Lindqvist Key account manager Gunilla Westergren Säljare 035-17 17 73 lennart@tyloprint.se

Läs mer

Att leva med Parkinsons sjukdom

Att leva med Parkinsons sjukdom SE_My Life my PD_Booklet_2april2010:A5 Hur kan jag förbättra min sömn? Hur får jag bästa möjliga effekt av min Parkinsonmedicin? 05.04.2010 15:45 Hur kan jag göra det lättare för människor att förstå vad

Läs mer

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Antagen av regionstyrelsen den 28 januari 2016 Box 325, 611 27 Nyköping Besöksadress: Storhusqvarn, Västra Kvarngatan 64 Telefon: 0155-778 90 E-post: info@region.sormland.se

Läs mer

Transnationellt utbyte Reggio Emilia

Transnationellt utbyte Reggio Emilia CREARE VIVERE Transnationellt utbyte Reggio Emilia Rapport från resa 16 20 mars 2014 Reflektioner från resan till Reggo Emilia med deltagare från Sunne kommun, Torsby kommun och Munkfors kommun genom EU-projektet

Läs mer

Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller kan jag göra det själv?

Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller kan jag göra det själv? Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller kan jag göra det själv? Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Level Recruitment AB - 2015 Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller

Läs mer

www.julklappskortet.se

www.julklappskortet.se www.julklappskortet.se Varför Julklappskortet? Svårt att välja rätt julklapp? Vi har över 100 produkter från kända varumärken att välja bland. Snabbt och Säkert Vi har marknadens snabbaste leverans till

Läs mer

Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB

Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB Till alla medarbetare på Active Landvetter Denna handbok är skapad för alla medarbetare på Active Landvetter AB. Handboken beskriver företagets värderingar & kultur,

Läs mer

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på!

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Vi hjälper dig att välja RÄTT! Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Oberoende professionella tester Varje år får hundratals produkter genomgå

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om naturvetenskap och teknik i samhället. Enkäten innehåller

Läs mer

MARS VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA I ÄLMHULT. Om Mässan. Kolla in årets UF-företagare. Programmet. Krönika: Det handlar om att våga!

MARS VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA I ÄLMHULT. Om Mässan. Kolla in årets UF-företagare. Programmet. Krönika: Det handlar om att våga! VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA 2014 I ÄLMHULT Om Mässan (s.2) Kolla in årets UF-företagare (s. 3-5) Programmet (s. 6) Krönika: Det handlar om att våga! (s. 7) 5 MARS 11:00-18:00 IKEA:S Multihall Aktivitetshuset

Läs mer

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial Anpassning av Europarådets språkliga referensnivåer för arbete inom äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning Framtaget av lärargruppen inom projekt ArbetSam hösten 2011 våren 2012 Handledare:

Läs mer

Orolig för ett barn. vad kan jag göra?

Orolig för ett barn. vad kan jag göra? Orolig för ett barn vad kan jag göra? Rädda Barnen 2016 Formgivning: Rädda Barnen Foto: Oskar Kullander Upplaga: 4 000 ex Artikelnummer: 11505 ISBN: 978-91-7321-366-0 Barn i utsatta situationer behöver

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

November 2013 Nummer 3-2011

November 2013 Nummer 3-2011 November 2013 Nummer 3-2011 Löneförhandlingarna avslutade Enkäter Nyhetsbrevets framtid? Lönerörelsen avslutad för den här gången Av Per Hammarqvist Sidan två Så har vi tagit igenom oss årets lönerörelse

Läs mer

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström Eget val hemtjänsten Information utgiven i april 2011 i Karlskrona Fotograf Matz Arnström INNEHÅLLSFÖRTECKNING Eget val i hemtjänsten Sid 3-5 Vad ingår i de olika alternativen? Sid 6 Valbara hemtjänstalternativ

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

Englundavägen 7. Kontor, 1108 m 2, Stockholm, Solna. Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/266657

Englundavägen 7. Kontor, 1108 m 2, Stockholm, Solna. Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/266657 Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/266657 Englundavägen 7 Kontor, 1108 m 2, Stockholm, Solna Den lediga lokalen ligger i Solna Business Park, den dynamiska företagsparken med det bästa företagsklimatet.

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

Ny VD för Rejlers Energitjänster

Ny VD för Rejlers Energitjänster Motala, 2015-04-20 I det här numret 1 Nyheter i nytt format! 2 Ny VD för Rejlers Energitjänster 3 Nya säljare 4 Elmarknadsutbildning för hela företaget på Torpa Gård 5 Ediel- och avräkningskonferens 2014

Läs mer

Nyföretagarcentrum 5, 2, 3, 30, 4, 5, 5, 1, 1, 10, 10, 1, 6, 4, 1, 7, 6 20, 15, 10, 20, 3, 30, 4, 6, 20, 20, 3, 15, 10, 3, 1, 1, 2, 2, 3, 30, 10,

Nyföretagarcentrum 5, 2, 3, 30, 4, 5, 5, 1, 1, 10, 10, 1, 6, 4, 1, 7, 6 20, 15, 10, 20, 3, 30, 4, 6, 20, 20, 3, 15, 10, 3, 1, 1, 2, 2, 3, 30, 10, Bilaga 4 Sida 1(11) KL 1900 Inger Åckander, 630222 SAMMANSTÄLLNING AV FRÅGORNA AV TOTALT 37 INTERVJUER FÄRGADE SIFFROR FRÅN STORSTADSLÄN - 24 FRÅN STORSTADSLÄN OCH 13 FRÅN ÖVRIGA LÄN Frågor Ja Nej Hur

Läs mer

Det ärinte pengar som får världen att fungera.

Det ärinte pengar som får världen att fungera. Det ärinte pengar som får världen att fungera. Det är standarder. Varför börjar du läsa just här i övre vänstra hörnet? Varför lämnar du raden här, och flyttar blicken hit till den här raden? Varför följer

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:2011-03-23 Diarienummer:2008-001 R Turismcheckens namn Elinor Krabbe Sökande (Namn/Förening) Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av

Läs mer

kommunikation vi uppfyller förväntningar... tillsammans med Ballingslöv bad tillsammans med

kommunikation vi uppfyller förväntningar... tillsammans med Ballingslöv bad tillsammans med kommunikation 2013 vi uppfyller förväntningar... 1 Annonsmallar För att underlätta för er på fältet samt för våra kunder har vi tagit fram ett antal annonsmallar som följer Macros grafiska profil. De mest

Läs mer

Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer

Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer Vi siktar högt. Men arbetar jordnära. Sandström erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom Mark & Miljö, Bygg & Anläggning

Läs mer

Lifeplus. Globalt utbildningssystem. Start. Namn: PIN-nummer: Sponsor: Upline-support Diamant:

Lifeplus. Globalt utbildningssystem. Start. Namn: PIN-nummer: Sponsor: Upline-support Diamant: Lifeplus Globalt utbildningssystem Start Namn: PIN-nummer: Sponsor: Upline-support Diamant: Lifeplus utbildningshjul Det här enkla utbildningshjulet visar vilka steg du behöver ta när du startar ditt företag,

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Samverkansmodell för ett hälsosamt åldrande. Suzanne Nilsson, utredare, enheten för hälsofrämjande levnadsvanor 2014-09-04

Samverkansmodell för ett hälsosamt åldrande. Suzanne Nilsson, utredare, enheten för hälsofrämjande levnadsvanor 2014-09-04 Samverkansmodell för ett hälsosamt åldrande Suzanne Nilsson, utredare, enheten för hälsofrämjande levnadsvanor 2014-09-04 En åldrande befolkning - möjligheter och utmaningar för samhället Sid 2. 2014-09-04

Läs mer

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN INLEDNING En region, ett varumärke, många möjligheter Den grafiska manualen beskriver Region Jönköpings läns visuella identitet, det vill säga hur vi presenterar

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa.

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa. Annonsfakta & Nordens största tidning om naturlig hälsa. Live Life har en köpstark målgrupp. Live Life är nordens största hälsomagasin med köpstarka och medvetna läsare. Lars Fins, koncernchef Life Europe,

Läs mer

Information juni 2004

Information juni 2004 2004-06-08 Östgöta Kräftprojekt Information juni 2004 701 45 Örebro, Sweden 1 Information från Östgöta Kräftprojekt Östgöta Kräftprojekt har under våren fortsatt enligt plan. Vi har svarat på frågor inför

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus Vilka rättigheter har barn och ungdomar på sjukhus? FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus 10 Jag har rätt till respekt Relationer, närhet och trygghet Barn skall bemötas med takt och förståelse och deras integritet

Läs mer

Mitt sätt att bli informerad. Personliga reflexioner om hur jag skaffar relevant information för att göra de bästa aktieaffärerna

Mitt sätt att bli informerad. Personliga reflexioner om hur jag skaffar relevant information för att göra de bästa aktieaffärerna Mitt sätt att bli informerad Personliga reflexioner om hur jag skaffar relevant information för att göra de bästa aktieaffärerna Vilka informationskällor finns Det finns två olika källor: Interna källor

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

Brief EuroPride 2018

Brief EuroPride 2018 Brief EuroPride 2018 1. PROCESSEN FÖR ATT BLI BYRÅ FÖR EUROPRIDE 2018 Denna brief är ett förfrågningsunderlag från EuroPride 2018 som kommer att ligga till grund för att inleda ett långsiktigt samarbete

Läs mer

Rätt mix av. Grafiska möjligheter

Rätt mix av. Grafiska möjligheter Rätt mix av Grafiska möjligheter Inhousebyrå och digitaltryckeri under samma tak Print Avant Garde digitalt tryckeri och Outhouse grafisk produktion tillsammans ett team med kreativ kompetens och avancerad

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

Äldreomsorg med omsorg.

Äldreomsorg med omsorg. Äldreomsorg med omsorg. Välkommen till Aleris och framtidens äldreomsorg. På Aleris har vi en gemensam syn på äldreomsorg; vi ger våra kunder samma trygghet, respekt och omtanke som vi själva vill ha när

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Riktlinjer för kommunikation 2 (6) Riktlinjer för information

Läs mer

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Tänk dig att du tar ett morgondopp i en klar sjö, hör fåglarna kvittra på skogspromenaden eller blickar upp mot en klarblå himmel. Vi vill att den natur som vi har idag

Läs mer

Genvägen till rätt person VÄ LKOMMEN AT T H I T TA N YA MEDA RBETA RE MED H J Ä LP AV OSS

Genvägen till rätt person VÄ LKOMMEN AT T H I T TA N YA MEDA RBETA RE MED H J Ä LP AV OSS Genvägen till rätt person VÄ LKOMMEN AT T H I T TA N YA MEDA RBETA RE MED H J Ä LP AV OSS 1 2 Söker du en person med unika erfarenheter och speciell kompetens? Behöver du snabbt anställa många på en gång?

Läs mer

JÄMLIKA MÖTEN E N B E M ÖTA N D EG U I D E

JÄMLIKA MÖTEN E N B E M ÖTA N D EG U I D E JÄMLIKA MÖTEN E N B E M ÖTA N D EG U I D E Framtagen i samarbete mellan Handikapporganisationerna, Gotlands kommun och Länsstyrelsen i Gotlands län juni 2006 Ett bra bemötande Ett bra bemötande handlar

Läs mer

KLOKT KEMVAL ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ

KLOKT KEMVAL ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ Hantering och användande av kemprodukter kan på grund av slarv och bristande kunskap leda till olyckor med allvarliga arbetsskador som följd. Ri Ri Mycket

Läs mer

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Sverige älskar fotboll Inledning Hur mycket kan man älska fotboll? Mycket. Det finns en stor grupp svenska supportrar som följer våra landslag på

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport år 8

Om mig 2014. Snabbrapport år 8 Om mig 2014 Snabbrapport år 8 Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan länets kommuner, Länsstyrelsen

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

POLICYSAMMANFATTNING FRÅN ENTREPRENÖRSKAPSFORUM VARFÖR SILOTÄNKANDE KAN VARA BRA FÖR INNOVATION

POLICYSAMMANFATTNING FRÅN ENTREPRENÖRSKAPSFORUM VARFÖR SILOTÄNKANDE KAN VARA BRA FÖR INNOVATION POLICYSAMMANFATTNING FRÅN ENTREPRENÖRSKAPSFORUM VARFÖR SILOTÄNKANDE KAN VARA BRA FÖR INNOVATION PS från Entreprenörskapsforum En viktig uppgift för Entreprenörskapsforum är att finna nya vägar att nå ut

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET. Modernt Fältskytte

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET. Modernt Fältskytte SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET Modernt Fältskytte Fotograf Jari Hjerpe Studieplan Studieplan Inledning Modernt Fältskytte Välkomna till en gemensam stund kring bordet! Styrelsepaketet syftar främst till att

Läs mer

Goda råd för ett bättre klimat

Goda råd för ett bättre klimat Goda råd för ett bättre klimat 1 Energiinformation som når över 200 000 svenskar Energimyndigheten ET 2010:22 Svenska utgåvan: 3000 ex Layout och produktion: ETC Omslagsfoto: Per Westergård Övriga bilder:

Läs mer

Diabetes och fetma hos barn och ungdomar

Diabetes och fetma hos barn och ungdomar Förtroendemannagruppen Endokrina sjukdomar september 2005 1 Diabetes och fetma hos barn och ungdomar Diabetes Förekomst I Sverige är totalt 4 %, 350 000 personer, drabbade av sjukdomen diabetes. Detta

Läs mer

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN)

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) Arbetssituation 2 Typ av ärenden Fråga: Vilken typ av ärenden arbetar du med? Är det? Barn och ungdomar 43% 55% Ekonomiskt bistånd Vuxna 3 27% 19%

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD. för äldre i Karlskrona kommun

ANHÖRIGSTÖD. för äldre i Karlskrona kommun ANHÖRIGSTÖD för äldre i Karlskrona kommun 2 Denna broschyr ger dig information om vilket anhörigstöd som finns i Karlskrona kommun. Broschyren är framtagen genom samarbete mellan Karlskrona kommun, Svenska

Läs mer

Telefonrådgivning inom psykiatrin

Telefonrådgivning inom psykiatrin Gå 4 betala för 3! Telefonrådgivning inom psykiatrin Suicidriskbedömning hur fångar du upp patientens tankar och funderingar? Sekretess, anonymitet och dokumentation vilka lagar påverkar telefonrådgivningen?

Läs mer

Grupparbete L ÄR ARHANDLEDNING TRO, HOPP & KÄRLEK. Sjömanstatueringar. www.sjohistoriska.se

Grupparbete L ÄR ARHANDLEDNING TRO, HOPP & KÄRLEK. Sjömanstatueringar. www.sjohistoriska.se Grupparbete Sjömanstatueringar L ÄR ARHANDLEDNING TRO, HOPP & KÄRLEK 1 Grupp 1 I er hand har ni fått ungefär 10 stycken tatueringsförlagor/stenciler. Förlagorna var bilder som tatueraren visade upp för

Läs mer

Målbaserat ledarskap behov av ett nytt angreppssätt för ledare och chefer

Målbaserat ledarskap behov av ett nytt angreppssätt för ledare och chefer Målbaserat ledarskap behov av ett nytt angreppssätt för ledare och chefer Texten till detta White Paper är till stor del hämtad från vår bok Målbaserat ledarskap bli effektiv som ledare och chef. Mer finns

Läs mer

Träna och maxa din förbränning. Måttband och stegräknare. ingår! Nå dina mål enklare, snabbare, roligare! Jonas Lissjanis & Gustav Ström

Träna och maxa din förbränning. Måttband och stegräknare. ingår! Nå dina mål enklare, snabbare, roligare! Jonas Lissjanis & Gustav Ström Vinter 2011-2012 Hälsa Måttband och stegräknare ingår! Träna och maxa din förbränning Jonas Lissjanis & Gustav Ström Nå dina mål enklare, snabbare, roligare! Hur kan vi få ihop ekvationen arbete, familj

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Svenskt Näringsliv/Privatvården. Patienternas syn på vårdcentraler i privat och offentlig drift

Svenskt Näringsliv/Privatvården. Patienternas syn på vårdcentraler i privat och offentlig drift Svenskt Näringsliv/Privatvården Patienternas syn på vårdcentraler i privat och offentlig drift SAMMANFATTNING Denna rapport redovisar resultatet från en undersökning som jämför privat och offentligt drivna

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

STOCKHOLMS FÄLTRITTKLUBB Grafisk Profil

STOCKHOLMS FÄLTRITTKLUBB Grafisk Profil STOCKHOLMS FÄLTRITTKLUBB Grafisk Profil Handbok Styrelsen/Jan Pallinder Grafisk Profil 2009-12-09 Sida 1 av 12 Innehållsförteckning 1. GRAFISK PROFIL... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Skölden... 3 1.2.1 Allmänt...

Läs mer

För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet

För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet OM OSS Nu vet jag att jag kan Min resa började för ett år sedan med att vi satt i ett klassrum dagarna långa och

Läs mer

RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016

RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016 NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016 RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN HEMMA HOS Februari 2016 1 LEDARE I din hand har du nu mitt allra sista nummer

Läs mer

En liten guide till kvinnohälsa

En liten guide till kvinnohälsa En liten guide till kvinnohälsa Barnmorskemottagningarna i Primärvården Skåne vart ska jag gå? får jag tvillingar? ÄR DET RÄTT FÖR MIG? är det normalt? kostar det något? Trygghet är vår specialitet är

Läs mer

Familjesidan Favoritreceptet Tema: Konstnatten Smart vardag Prylsidan

Familjesidan Favoritreceptet Tema: Konstnatten Smart vardag Prylsidan INFORMATION STATISTIK NYHETER UTGIVNINGSSCHEMA PRISER Familjesidan Favoritreceptet Tema: Konstnatten Smart vardag Prylsidan Nå hela Tidaholm! NÅR ALLA HUSHÅLL OCH FÖRETAG i Tidaholm (upplaga 5800 + 450).

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Riktlinjer för. klagomålshantering

Riktlinjer för. klagomålshantering Dokumentnamn Kapitel Riktlinje för klagomålshantering Avvikelsehantering DNR KS 2010/185 128 Ersätter DNR 45/2006 ON 77 Utgåva III Utfärdad 2010-03-12 Datum för senaste ändring 2006-08-31 Utfärdare ME

Läs mer

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess Kundcase Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess professionell rekrytering Överblick av utmaningar, fördelarna och resultatet. Om Statoil Statoil är ett integrerat olje- och gasföretag med

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

ÖKA DIN SOCIALA KOMPETENS. På en timme

ÖKA DIN SOCIALA KOMPETENS. På en timme ÖKA DIN SOCIALA KOMPETENS På en timme Henrik Fexeus Tidigare utgivning Konsten att läsa tankar När du gör som jag vill Alla får ligga Konsten att få mentala superkrafter Bokförlaget Forum, Box 3159, 103

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Arvika Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Arvika Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Arvika Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Täby kommuns anhörigstöd Program hösten 2013

Täby kommuns anhörigstöd Program hösten 2013 Täby kommuns anhörigstöd Program hösten 2013 www.taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd erbjuder föreläsningar, nätverk och samtalsgrupper för dig som hjälper en närstående. Föreläsningar Du är välkommen

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Klass 6B Guldhedsskolan

Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B i Guldhedsskolan har gjort ett temaarbete i NO, svenska och bild. Vi gör alla avtryck i miljön. Hur mycket jag tar av naturens resurser och belastar miljön brukar kallas

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Take. Mikado. Sushi. Projektbeskrivning. Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström

Take. Mikado. Sushi. Projektbeskrivning. Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström Take Mikado Sushi Projektbeskrivning Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström KREATÖRER Melissa Nordström Förutom att nörda mig i grafisk design gillar jag japansk populärkultur. Att då få jobba med

Läs mer

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 ÄNNU EN ÖAMCK-DAG PÅ RÖRKEN Det finns några tillfällen per år när det bara är ÖAMCK-medlemmar på gokartbanan och det inte är kursverksamhet.

Läs mer

sömnbrist flygrädsla EFT-knacka själv talarängslan panik vid bilkörning prestationsångest besvikelse på partner posttraumatisk stress

sömnbrist flygrädsla EFT-knacka själv talarängslan panik vid bilkörning prestationsångest besvikelse på partner posttraumatisk stress EFT-knacka själv Supermetoden hjälper dig ändra tankar, känslor & beteenden ovanligt snabbt talarängslan sötsug besvikelse på partner posttraumatisk stress flygrädsla prestationsångest sömnbrist panik

Läs mer

2015 2015-01-01 21:41

2015 2015-01-01 21:41 2015 2015-01-01 21:41 VÄLKOMMEN TILL FÖRENINGSTJÄNST I VÄNERSBORG! Föreningstjänst i Vänersborg är ett företag som genom butik och internet säljer idrottspriser, namnskyltar, skyltar, och övrig gravyr

Läs mer