AGAIN COME AGAIN AGAIN AND A GAIN...AND AGAIN, IT MIGHT NOT HAPPEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AGAIN COME AGAIN AGAIN AND A GAIN...AND AGAIN, IT MIGHT NOT HAPPEN... 30.11 1.12"

Transkript

1 AGAIN

2 AGAIN COME AGAIN AGAIN AND A GAIN...AND AGAIN, IT MIGHT NOT HAPPEN

3

4 PUBLIKEN VILL SE DINA VERK IGEN, KOM ÄNNU EN GÅNG... Så löd vårt budskap efter Ina Christel Johannessens lyckade premiär av verket Now she knows på MADEfestivalen Det var hisnande att se hennes starka kompani repetera, höra Inas visioner förmedlas och ta plats i kropp och gestaltning. Skulle vi kunna locka denna norska urkraft tillbaka till oss? Ina hade inte tidigare arbetat med en symfoniorkester och den utmaningen tog skruv. Valet av tonsättare föll på Marcus Fjellström från Storuman, en perfekt medspelare till Inas koreografiska estetik. Det bokstavligen brusar, gnistrar och sprakar, ett ljudlandskap med stark atmosfär uppstår, inga enkla svar ges, dansen utmanar oss att söka vidare - vi rör oss i motsatsernas element. Ina adderade den norska ljudkonstnären Tommy Jansen, som tillför ytterligare en klangbotten till verket. Vi erbjuds följa med på en resa i en värld med nästintill förvridna perspektiv. Vilken del av verkligheten är din? Är livets motsättningar svaret i sig? Varmt välkommen! Annelie Gardell, Konstnärlig ledare Dans & Marco Feklistoff, Musikchef Kom ihåg att stänga av din mobiltelefon!

5 program del 1 konsertsalen Svit ur Zoroastre Dirigent: Rumon Gamba NorrlandsOperans Symfoniorkester Jean-Philippe Rameau ( ) Svit ur Zoroastre, lyrisk tragedi i fem akter (version 1756) Overture Air tendre en rondeau Air des espirits vif Air des espirits tres vif Sarabande Gigue Rigaudon 1er Minuet 2eme Minuet Sarabande Contredanse Längd: 25 min (PAUS) del 2 teatern Koreograf: Ina Christel Johannessen Tonsättare: Marcus Fjellström AGAIN come again again and a gain...and again, it might not happen... Längd: 80 min

6

7

8

9 INA CHRISTEL JOHANNESSEN, KOREOGRAF: jag vill skapa en helhet I mitt arbete med dansen och koreografin har musiken och det musikaliska stor betydelse. Målet är att skapa en helhet där musiken utgör en del av den. Som jag ser det finns det många komponenter som är beroende av varandra; scenografin, kläderna, ljuset, koreografin och musiken. Jag har alltid teman att utgå ifrån och jobbar med att länka samman delarna, hitta stämningarna, rummen, ljuset. Musiken är en del. Dansen en. Var börjar det, var kommer idéerna ifrån? En liten del ur en föreställning kan ibland bli fröet till nästa. Det utkristalliserar sig sedan allt eftersom, vad det blir i slutänden. Att samarbeta med Marcus har fungerat bra, han förstår hur jag tänker, att det är en process. Ina driver sitt eget kompani zero visibility corp. och har skapat hyllade dansverk för t.ex. Cullbergbaletten, Kungliga Operan, Scottish Dance Theatre, Helsinki Dance Company, Iceland Dance Company, Den Norske Nasjonalballett, och Carte Blanche. Aktuellt nu är ett nytt verk för Les Ballets de Monte Carlo. MARCUS FJELLSTRÖM, KOMPOSITÖR: Jag förlitar mig inte på ett tillstånd av inspiration För mig handlar det mer om att ta vara på små impulser och försöka följa doften av dem och se vart de leder mig. Så har det varit även den här gången. Jag har fått fokusera på det jag gör bäst; tonsätta och komponera. Det koreografiska har jag med varm hand överlåtit åt Ina. Hur är det att skapa musik till levande dans? Min musik är ganska gestisk och bygger på energiflöden och estetiska gestalter. Jag brukar undvika melodier i mitt komponerande eftersom jag hellre eftersträvar en känsla av tillstånd snarare än ett konventionellt musikaliskt förlopp. Jag tror att min musik kan ge dansen ett slags eget utrymme som gör att den inte konkurrerar så mycket med åskådarens direkta fokus. Kompositören Marcus Fjellström, boende i Berlin, är multimediaartist som skapar både orkestral och elektronisk musik. Marcus har arbetat med Svenska Kungliga Baletten, Scottish Chamber Orchestra och en mängd etablerade ensembler, solister, konstnärer och filmskapare.

10 ANTERO HEIN, DANSARE: Jag ser aldrig hindren Utöver dansen utövar du Parkour. Är det något som du har nytta av i föreställningen? Parkour går ut på att se möjligheter i att förflytta sig smidigt i förhållande till arkitektur, miljöer och byggnader. Jag kan nog se mentala möjligheter på ett annat sätt i scenografin och miljön, se vad som går att göra, inte hindren. Parkouren har gjort mig van att snabbt läsa av omgivningen, även på scen. Redan innan han examinerades från dansskolan 2012, handplockades Antero till Inas danskompani. Finsksvenske Antero, numera Oslo-bo, har dansat i flera musikaler bland annat Cats The Musical. AGAIN är Anteros första produktion med Ina. LINE TøRMOEN, dansare: Jag blir en slags dirigent på scen I AGAIN dansar ni till levande musik, finns det några särskilda utmaningar med det? Ja det är helt nytt för mig! Med en hel orkester så är det så klart fler mänskliga faktorer inblandade än vanligt. Jag har en timing i kroppen och musikerna har en, det krävs ju att man känner av varandra på ett annat sätt. Ibland är det vi dansare som sätter igång musiken, i kontakt med orkesterdirigenten då blir jag en slags dirigent på scenen. Line har jobbat med Ina i 18 år. Sedan 2000 har Line frilansat som dansare och har även arbetat med Kublai Khan Investigations, François Verret och Jo Strømgren. År 2007 mottog Line Rolf Gammleng Prisen från Fund For Performing artists. TOMMY JANSEN, LJUD- KONSTNÄR: ett visuellt element Vilken roll har det udda instrumentet du spelar på i Again? Instrumentet i Again är placerat på scenen, som ett visuellt element. Det blir både en interaktion men också distraktion, i förhållande till dansarna. Jag kan klättra upp i instrumentet rent fysiskt, och dansarna blir samtidigt delaktiga i att skapa stämningar och melodier. Det öppnar upp för att experimentera! Scenmusikern och kompositören Tommy Jansen har släppt sju egna album och deltagit i ett flertal olika remixer på andras. Han har också skrivit musik för film, tv och olika dansföreställningar. Tommys kombination av ljuddesign och scenmusik har blivit hans signum.

11

12 KRISTIN TORP, SCEN/ KOSTYMDESIGNER: Jag är en samlare Vilken är största fördelen med att ha jobbat ihop länge, som du och Ina har gjort? Vi är båda mycket intuitiva och efter så många år tillsammans så vet man vad som funkar. Ina vet exakt vad hon vill ha och inte. Vi har utvecklat en slags gemensam, mental idébank och jag samlar gärna på mig saker som kan komma till pass längre fram. Kristin Torp, som i grunden är bildkonstnär, träffade Ina Christel Johannessen första gången 1988 genom en skådespelare som ville blanda konstformer i teatern. Kristin jobbar gärna i papper, vilket kommer tilll sin rätt i Again. KYRRE HELDAL KARLSEN, LJUSDESIGNER: Jag spelar ljus När känner du att en ljussättning har blivit rätt? Det är viktigt att känna en helhet mellan rum och musik, en slags röd tråd. När det skapas ett upplevt sammanhang mellan ljus och musik för publiken, när den upplever att det som sker på scenen är en sanning, när ljus och musik blir ett, då känns det bra. Man skulle kunna säga att målet är att spela ljus! Kyrre Heldal Karlsen har bakgrund som musiker och inom arkitektur. Förutom ljusdesign och teknik till flera kända norska artister och teatrar, har Kyrre gjort ljusinstallationer, design samt scenografi för flera bildkonstnärer, dans- och teaterproduktioner. rameaus ZOROASTRE i fem akter: ett fiasko i paris Rameaus Zoroastre i fem akter blev fiasko i Paris 1749, succé 1756 och fick öppna nya operan Zoroastre är även Mozarts Sarastro i Trollflöjten och Nietzsches Zarathustra, en god härskare för ett förtryckt folk i Iran 500 fkr. Svitens elva glansfulla satser fångar prakten och glädjen vid hans hov, mindre kampen mot prästväldets ondska.

13 Marcus Fjellström

14

15 again Koreografi: Ina Christel Johannessen Musik: Marcus Fjellström Ljusdesign: Kyrre Heldal Karlsen Scenografi & kostymdesign: Kristin Torp/graa hverdag as Ljuddesign: Morten Pettersen Dirigent: Rumon Gamba Dansare: Line Tørmoen, Pia Elton Hammer, Camilla Spidsøe Cohen, Kristina Søetorp, Sudesh Adhana, Máté Mészáros, Antero Hein Ljudkonstnär: Tommy Jansen Foto: Yaniv Cohen NorrlandsOperans Symfoniorkester Produktionsteam Danschef: Annelie Gardell Konstnärlig ledare zvc: Ina Christel Johannessen Musikchef: Marco Feklistoff Orkesterchef: Pontus Björk Marknadschef: Magnus Mikaelsson Producent Dans: Johan Hallqvist Producent Orkester: Peter Lindqvist Produktionskoordinator zvc: Gunn Hernes Internationell manager zvc: Lene Bang Henningsen Administration zvc: Geir Lindahl, Frans Friis Information zvc: Cecilie Lindeman Steen Marknadsföring: Malin Lindberg, Jenny Odeblom Scen/ljud: Stefan Sandgren, Jenny Kristmansson, Anders Nyberg, Christer Engström, Sebastian Larsson, Therese Vågane Belysning: Per Larsson, Jonas Nimrodsson, Hugo Olsson och Nico Benz Kostym: Michaela Adaméc, Maria Öhgren Hedberg Kostymteknik: Maud Rönnbäck-Berlin Snickeri/smedja: Thomas Olofsson Notbibliotek: Ingrid Modin Söderberg Orkesterinspicient: Stefan Thysk Föreställningen är en samproduktion mellan zero visibility corp. och Norrlands- Operan. I samarbete med Carte Blanche - The Norwegian National Company of Contemporary Dance, Bærum Kulturhus. zero visibility corp. erhåller stöd från Norsk Kulturråd. NorrlandsOperans sponsorer NorrlandsOperan ägs till 60% av Västerbottens läns landsting och till 40% av Umeå Kommun, samt erhåller bidrag från Statens Kulturråd. Sponsor för NorrlandsOperans Symfoniorkester Sparbanksstiftelsen Norrland satsar på regional utveckling och kultur. Stiftelsen har inköpt två kvalitetsfioler som får disponeras av NorrlandsOperan i Umeå, dels en raritet tillverkad i Mantua Camilli Skola ca 1745 och dels en svensktillverkad fiol av Jan Larsson från Malung.

16 DANS PÅ NORRLANDSOPERAN VÅREN 2013 MATTIAS FRANSSON & KRISTIINA VIIALA HUSBIL MALIN HELLKVIST SELLÉN & MINNA ELIF WENDIN ETT KOREOGRAFISKT VERK embla dans & teater BÖJLIGHETER MÖJLIGHETER 24.2 JOHTTI KOMPANI JORGGÁHALLan 8.3 COLIN DUNNE OUT OF TIME Presenteras genom Dansnät Sverige SUSANNA LEINONEN BLINDED MIND 12.4 Presenteras genom Dansnät Sverige NORRDANS TWO DUOS & TWO TRIOS/ BEAUTIFUL BEAST 25.4

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND

SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND Med 35 års erfarenhet och verksamhet i danslivet har vi länge varit bekymrade över utvecklingen inom danskonsten i Göteborg. Danskonsten i Göteborg

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NorrlandsOperan söker 40 statister till medverkan i utomhusoperan Elektra 2014. Du kommer att jobba med den kända katalanska scenkonstgruppen La Fura dels Baus och blir

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND

HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND INLEDNING Hur skall danslivet i Västra Götaland lyftas till en ny nivå? Hur kan vi använda befintliga resurser och strukturer på ett effektivt och framåtriktat

Läs mer

PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014

PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014 PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014 www.teatertre.se / 08-669 00 60 Peka Trumma Dansa är en rytmisk, rörlig och rolig föreställning för de yngsta, fritt efter

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

#talasomted. Om konsten att tala - #talasomted

#talasomted. Om konsten att tala - #talasomted #talasomted Om konsten att tala - #talasomted DEL 1 #talasomted Att välja ämne Nu ska du börja sätta ihop ditt tal/föreläsning. Innan man kan skriva ihop ett bra tal måste en sak vara klar; Vad ska du

Läs mer

Man börjar från noll,

Man börjar från noll, Man börjar från noll, & själva skapandet blir centrum Borta är alla invanda professionella mönster & förväntade arbetssätt - vägen, inte målet, blir det som bär den djupaste meningen Sedan är jag övertygad

Läs mer

Johan Lundin och Josefine Wikström om A talk about Roles in a Setting. Johan Lundin: Det är väll inte jag som ska ta ton, nu?

Johan Lundin och Josefine Wikström om A talk about Roles in a Setting. Johan Lundin: Det är väll inte jag som ska ta ton, nu? Johan Lundin och Josefine Wikström om A talk about Roles in a Setting Johan Lundin: Det är väll inte jag som ska ta ton, nu? Josefine Wikström: Jag tror det är Åsa? Johan Lundin: Ja. Josefine Wikström:

Läs mer

Välkommen till Täljerevyn!

Välkommen till Täljerevyn! täljerevyn 1999 Välkommen till Täljerevyn! 1998 var året då vanliga människor helt plötsligt kunde bli kändisar. Robinson- Martin och Robinson-Kent jagade Hjalle och Heavy som blev rikskändisar genom att

Läs mer

DINKYTOWN. en kreativ fristad

DINKYTOWN. en kreativ fristad DINKYTOWN en kreativ fristad Dinkytown är en nyskapande och konstöverskridande samlingsplats där musik, poesi, konst och foto möts på en och samma plats för att framföras och visas i en gemytlig atmosfär

Läs mer

Lärarhandledning. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén

Lärarhandledning. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén Lärarhandledning till dansföreställningen Foto: Elin Svensén Inledning Detta är en folder framtagen av dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8 till dig som är rektor, lärare, fritidspedagog, fritidsledare

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge Pettson & Findus 2013 Produktion Författare Sven Nordqvist Manus Suzanne Carling Regi Suzanne Carling Koreograf Cecilia Tomasdotter Scenografi Erik Bohlin Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson

Läs mer

Innehåll. Introduktion Min Stora Sorg. Diskussionsfrågor. Bildanalys. Analysera musiktexter. Tips på ytterligare fördjupning

Innehåll. Introduktion Min Stora Sorg. Diskussionsfrågor. Bildanalys. Analysera musiktexter. Tips på ytterligare fördjupning Detta lärarmaterial är till för er som vill fördjupa er i det bildspråk som Min Stora Sorgs musik och konstnärskap berör men också koppla det till den bildvärld vi lever i idag. I denna performancekonsert

Läs mer

Kulturama Teater Ta plats på scen

Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater 1 Sveriges största center för estetiska utbildningar Drömmer du om en framtid som skådespelare? Då måste du lära dig att förstå och kunna gestalta varför

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Pettson & Findus Produktion Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign Ljusdesign Kostymdesign Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Marknadsföring Producent Sven Nordqvist Suzanne Carling

Läs mer

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater VästmanlandsTeater Slottsgatan 11 722 11 Västerås Tel 021-470 41 00 skola@vastmanlandsteater.se vastmanlandsteater.se Lärarmaterial Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh Illustration: Malin

Läs mer

TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014

TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014 TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014 Lärande med musik, dans, konst och teater Konst, kultur och skapande verksamhet är en viktig del av livet. Tonspråk är konferensen som kopplar

Läs mer

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-02-13 DNR KN 2013.004 ANDERS DAHLGREN SID 1/2 ENHETSCHEF KULTUR 08-587 853 65 ANDERS.DAHLGREN@VALLENTUNA.SE KULTURNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO VEM ÄR DU? Mellan städerna Oslo och Göteborg finns samhället Tanumshede, där bor en man med sin fru. Mannen har två barn och två barnbarn. Hans namn är Benny Ottosson. Benny är utbildad och har jobbat

Läs mer

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup Teaterläger på Krapperup Sommaren 2005 Sommarteater på Krapperup Sida 1 Hej alla ni, som varit med under ett par härliga veckor förra sommaren och alla ni som har bidragit till att vårt teaterläger kunde

Läs mer

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Jan-Peter Strömgren, förbundsordförande på Hörselskadades Riksförbund (HRF) och Kay Pollak, filmregissör, känd för bland annat "Så som i himmelen",

Läs mer

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år Skälet till att jag gillar teater är väl att jag alltid har haft livlig fantasi. Eller, det är vad folk säger. Och då har väl jag känt att teater har varit lite som en verklighetsflykt när jag har haft

Läs mer

Besök på Arvid Backlundgården

Besök på Arvid Backlundgården V Besök på Arvid Backlundgården i har i vår kommun två berömda konstnärshem öppna för besökare. Ett av dem är Arvid Backlundgården i Kyrkbyn i Svärdsjö. De flesta kulturintresserade SPF-are har troligen

Läs mer

Pinamackorna rapporterar: I N S P I R A T I O N S I N J E K T I O N E N

Pinamackorna rapporterar: I N S P I R A T I O N S I N J E K T I O N E N Pinamackorna rapporterar: I N S P I R A T I O N S I N J E K T I O N E N "Inspirationsinjektionen var vad det låter som en injektion av inspiration i form av tre workshop veckor tillsammans med tre olika

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009

Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009 Tema TID foto: Christina Hoffman Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009 Konstnär och projektledare: Berit Ångman Svedjemo Reflex är ett projekt som fokuserar på barns möte med konst. Det är barnens

Läs mer

Topboy SKOLMATERIAL. Men hur fan ska man orka byta liv? Amputera bort allt. Och vad ska jag göra istället? Jag är ju den jag är.

Topboy SKOLMATERIAL. Men hur fan ska man orka byta liv? Amputera bort allt. Och vad ska jag göra istället? Jag är ju den jag är. SKOLMATERIAL Topboy - en huliganberättelse - Vi älskar att slåss, vi hymlar inte med det. Det är det vi är bra på. Slå först och slå hårdast! Ur föreställningen Topboy Men hur fan ska man orka byta liv?

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

GLADA DRÖMMAR. Busdrömmar. www.markatta.net info@markatta.net SALTA DRÖMMAR. Knas drömmar

GLADA DRÖMMAR. Busdrömmar. www.markatta.net info@markatta.net SALTA DRÖMMAR. Knas drömmar - Får jag vara med i din dröm? -Visst, vem vill du vara? DRÖMSKAFFERIET Finurliga fantasier & kryddiga sånger med Markatta Busdrömmar Knas drömmar SALTA DRÖMMAR GLADA DRÖMMAR www.markatta.net info@markatta.net

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Plats: Lokal: Närvarande: 30 november 2015, kl:17.00 Hotell Södra berget Radiovågen Ordinarie: Maria Stenberg, Norrbotten

Läs mer

Kursplan Dansutbildningen Fastställd av FU 2014-03-24 Godkänd av MYH 2014-04-10

Kursplan Dansutbildningen Fastställd av FU 2014-03-24 Godkänd av MYH 2014-04-10 Kursplan Dansutbildningen Fastställd av FU 2014-03-24 Godkänd av MYH 2014-04-10 Sid Utbildningen 2 Pedagogiken 2 Ämnen: Modernt 3 Balett 4 Jazz 5 Stepp 6 Partnering 7 Dansrepertoar 8 Scenframställning

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

BJÄRNUMS CASINOGÄNG PRESENTERAR 2014 ÅRS REVY

BJÄRNUMS CASINOGÄNG PRESENTERAR 2014 ÅRS REVY BJÄRNUMS CASINOGÄNG PRESENTERAR 2014 ÅRS REVY Ensemble för 2014 års revy Martina Olofsson Linda Persson Mats Olofsson Pelle Svensson Paul Tilly Jeannette Storm Emelie Bengtsson Micke Andersen Rosita Elfving

Läs mer

HARDI KURDA. Diagnosmaskinen. The Diagnosis Machine

HARDI KURDA. Diagnosmaskinen. The Diagnosis Machine HARDI KURDA Diagnosmaskinen The Diagnosis Machine FÖRORD Konstenheten i Västra Götalandsregionen har initierat projektet Diagnosmaskinen, en konstnärlig gestaltning som önskar skapa interaktion med patient,

Läs mer

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal PROTOKOLLSBILAGA 1 Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal 1 Omfattning Detta avtal omfattar anställda inom angivna konstnärliga yrkesgrupper vid offentligt finansierade teater-, dans- och

Läs mer

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet 2010.11.30 Journalnr 2009-5294 VÄGEN, en musikal om Malmköping SAMMANFATTNING De positiva effekter projektet har givit oss är följande, utan inbördes

Läs mer

Söderling. Intervju Robin söderling. always travelling

Söderling. Intervju Robin söderling. always travelling Robin Söderling always travelling Text: Fredrik Thorén Foto: Anton Renborg Han gillar inte att resa, trots att han reser 30-35 veckor per år. Han är den fjärde bästa tennisspelaren i världen. Och när alla

Läs mer

Älvsjö dansskola- Examensarbete. Älvsjö dance school- Degree Project. Anna Barenghi. Handledare: Ori Merom Maria Papafingos

Älvsjö dansskola- Examensarbete. Älvsjö dance school- Degree Project. Anna Barenghi. Handledare: Ori Merom Maria Papafingos Älvsjö dansskola- Examensarbete Älvsjö dance school- Degree Project Anna Barenghi Handledare: Ori Merom Maria Papafingos Examensarbete inom arkitektur, grundnivå 15hp Degree Project in Architecture, First

Läs mer

Examination Måndagen den 3 juni kl. 11 Stora Salen, KMH

Examination Måndagen den 3 juni kl. 11 Stora Salen, KMH !"# $% &'' Examination Måndagen den 3 juni kl. 11 Stora Salen, KMH Christian Ericsson, Violin Katarina Ström-Harg, Piano Program J.S. Bach (1675 1850) ur Partita för soloviolin nr. 2 i d-moll, BWV 1004

Läs mer

Vårtal vid Agunnaryds hembygdsgård 2010

Vårtal vid Agunnaryds hembygdsgård 2010 Vårtal vid Agunnaryds hembygdsgård 2010 Kära Agunnarydsbor och besökande gäster! Jag ska berätta för er om Inget. Ja, hon hette inte Inget utan Ingrid Kajsa. Men hon kallades alltid Inget på Kjöpet. Hon

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

9B läsning av En komikers uppväxt

9B läsning av En komikers uppväxt 9B läsning av En komikers uppväxt Vi kommer att börja höstterminens arbete med att läsa en skönlitterär bok. Den roman som alla ska läsa är En komikers uppväxt som är skriven av den svenska författaren

Läs mer

Medlemsbrev september 2013

Medlemsbrev september 2013 Sid 1 av 5 Medlemsbrev september 2013 Vi samlas åter inför en spännande höst: Gemenskap, kunskap och utmaningar. Vi i styrelsen hoppas att alla i klubben haft en härlig sommar. Att ni fått tillfälle att

Läs mer

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007 På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 Innehåll 7 Förord 9 Skilda världar av

Läs mer

Slutrapport minfritid.nu 2013

Slutrapport minfritid.nu 2013 Slutrapport minfritid.nu 2013 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNIGNEN Kulturavdelningen 2013 Uppdrag och bakgrund Bakgrund 2011 genomförde sex kommuner och Habilitering & Hälsa inom Stockholms läns landsting

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 1 [11] Kvalitetsstöd

Läs mer

Spinderella Tarantella 1 - en dramatisering

Spinderella Tarantella 1 - en dramatisering Dramatisering av Maria Bengtsson efter Lindahl & Gimbergsson 2012, Tarantella, Alvina Förlag Tarantella 1 - en dramatisering Bearbetningen endast är tillåten för användning inom undervisningssituationer

Läs mer

HANDLEDNING LÄS EN FILM. Kulturutveckling. Filmtitel: Kan du vissla, Johanna? Regissör: Rumle Hammerich

HANDLEDNING LÄS EN FILM. Kulturutveckling. Filmtitel: Kan du vissla, Johanna? Regissör: Rumle Hammerich LÄS EN FILM HANDLEDNING Filmtitel: Kan du vissla, Johanna? Regissör: Rumle Hammerich Boktitel: Kan du vissla, Johanna? Författare: Ulf Stark Rekommenderas för åldrarna 6-9 år En filmhandledning av Maria

Läs mer

Sagor och berättelser

Sagor och berättelser Projekt Sagor och berättelser Hösten 2013 Våren 2014 1 Det kompetenta barnet Jag kan du kan tillsammans kan vi mer- i en tillgänglig, tillåtande och undersökande miljö där vi ser förmågor och olikheter

Läs mer

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B Program nr 1 hösten 2009 SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B TEATER OPERA Teaterhösten 2009 startar med kritikerrosade komedier och med nya uppsättningar av Ingmar Bergmans pjäser. Ni som är medlemmar

Läs mer

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket!

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Amanda Bergqvist Ålder: 25 år Ort: Helsingborg Träningsbakgrund:

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

Sida 1 av 5. Visst gör föräldrar skillnad. en regional heldagskonferens om föräldrastöd

Sida 1 av 5. Visst gör föräldrar skillnad. en regional heldagskonferens om föräldrastöd Sida 1 av 5 Visst gör föräldrar skillnad en regional heldagskonferens om föräldrastöd 12 januari 2016 Föräldrautbildning sparar skattepengar Att kommunernas föräldrautbildningar är uppskattade kan många

Läs mer

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning - 1 - Sammanfattning Ett samarbete mellan tonsättare, kultur- och musikskolor och professionella musiker. Ny musik komponeras och framförs av elever och proffs tillsammans. Delade fioler är en fristående

Läs mer

JULMARKNAD i Jakriborg

JULMARKNAD i Jakriborg JULMARKNAD i Jakriborg Äntligen är planeringen igång inför den traditionella och populära julmarknaden i Jakriborg den medeltida Hansastaden, som ligger i Hjärup utanför Lund. Marknaden har under sina

Läs mer

Varmt välkommen till Dans i Nords sommarkurs

Varmt välkommen till Dans i Nords sommarkurs Varmt välkommen till Dans i Nords sommarkurs 11 15 augusti, Piteå Dans i Nord arrangerar för andra året i rad en sommarkurs för yrkesverksamma dansare, danslärare, dansstudenter och danspedagoger. Dansklasser

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INFÖR TEATERBESÖKET Ska du gå på teater med en grupp barn/unga? Kanske ingår teaterbesöket som en del av ett större temaarbete på skolan? Eller kanske ska ni gå för

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR församlingsbl ade t ma j -Juni 2010 2 fö r sa m lingsb l ade t m a j -j u n i 2010 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Stefan Beimark - Ansv.utg...016-702 22 Therese Ehrlin - Redaktör...016-42

Läs mer

BAKTAL, SKVALLER OCH FÖRTAL

BAKTAL, SKVALLER OCH FÖRTAL BAKTAL, SKVALLER OCH FÖRTAL Kristina Wennergren HUR VI SKADAR OCH SKADAS AV VARANDRAS PRAT I min första bok INRE HARMONI (1988) skrev jag ett kapitel om baktal. I min andra bok INRE RESOR (1989) fick jag

Läs mer

Din skattade profil inför 2012

Din skattade profil inför 2012 Jag som orienterare Din skattade profil inför 2012 Motivationsmål Målsättning inför 2012 Tekniska mål Mentala mål Din skattade profil efter 2012 Motivationsmål Uppnådda mål 2012 Tekniska mål Mentala mål

Läs mer

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NU BÖRJAR VI BLOGGA På Swedoor har vi som ambition att alltid vara en modern och relevant leverantör av design och innovation. Vi jobbar ständigt på att utveckla

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen i livet är fotbollsklubben Arsenal och Formel 1. Johan gillar inte

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING MASTER MINDS

LÄRARHANDLEDNING MASTER MINDS LÄRARHANDLEDNING MASTER MINDS Om Lärarhandledningen Dansföreställningen Master Minds är inspirerad av det populära sällskapsspelet med samma namn där spelaren utmanas att knäcka en kod av färgglada pins

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Brita Borg hyllas med show på Statt i Piteå

Brita Borg hyllas med show på Statt i Piteå 1 av 5 2013-09-20 08:45 Brita Borg hyllas med show på Statt i Piteå Mattias Enn tolkar Brita Borg på Piteå stadshotell i morgon kväll, onsdag. Showen Banne mig är hans hyllning till revystjärnan bakom

Läs mer

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare)

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) Änkans gåva Han satte sig mitt för tempelkistan och såg

Läs mer

Familjetema: STJÄRNFAMILJEN Vi är alla stjärnor. Allra bäst på att vara just den vi är!

Familjetema: STJÄRNFAMILJEN Vi är alla stjärnor. Allra bäst på att vara just den vi är! Familjepaketet Böckerna i Familjepaketet har hög igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar samtidigt många olika sätt att leva. Runt 30% av alla barn idag lever i en frånskild familj.

Läs mer

PELLE JAGEBY. från MINA INRE RUM. pia mattzon. hasse schmid. pelle jageby. sabina henriksson. eric valencia. bennie åkerfeldt.

PELLE JAGEBY. från MINA INRE RUM. pia mattzon. hasse schmid. pelle jageby. sabina henriksson. eric valencia. bennie åkerfeldt. SÅNGER från hasse schmid pelle jageby sabina henriksson eric valencia bennie åkerfeldt clara jageby elly elly persson persson Producent & arrangör: Hasse Schmid, Studio H. Plattan spelades in under vår

Läs mer

Musikteaterverkstan, MTV

Musikteaterverkstan, MTV Musikteaterverkstan, MTV Projektets motto har varit Jag vill, jag törs, jag kan! Projektägare: Västerfärnebo församling Projektledare: Sara Ulander och Gustav Enarsson Kommun: Sala Dnr: 23 Jnr: 2009 812

Läs mer

KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER

KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER Hej! Rock art in Sápmi (Västerbottens museum), River Stories (NorrlandsOperan) och Västerbottensteatern gör gemensam sak och erbjuder sju kulturhuvudstadsproduktioner

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013

AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013 AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013 Blekinges första (oss veterligen) dansfestival gick av stapeln den 16 22 september 2013. Det var ett omtumlande, spännande och överraskande event för både

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Pernilla Kans, Elin Ulander, 2008 Illustrationer

Läs mer

Barnkraft/Aladdin Ett FHM-projekt i samverkan mellan Danderyds kommun och FoU Nordost

Barnkraft/Aladdin Ett FHM-projekt i samverkan mellan Danderyds kommun och FoU Nordost Barnkraft/Aladdin Ett FHM-projekt i samverkan mellan Danderyds kommun och FoU Nordost Lotta Berg Eklundh forskningsledare Cristina Sohl Stjernberg - projektledare Bakgrund Kajsa Askesjö och Cristina Sohl

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Fri entré när landets länsteatrar kommer till Dramaten och ger sin bild av nationalismen i dagens Sverige. Föreställningen Jag vill

Läs mer

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI STÖRSTA BEVAKNINGEN AV DE OLYMPISKA SPELEN GENOM TIDERNA De olympiska spelen i Rio 3 21 augusti kommer att bli det största genom tiderna. Över

Läs mer