2016 SV. Svenskutvecklade bilbarnstolar Axonkids AB Sweden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2016 SV. Svenskutvecklade bilbarnstolar Axonkids AB Sweden"

Transkript

1 2016 SV Svenskutvecklade bilbarnstolar Axonkids AB Sweden

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING NYTTIG INFORMATION TESTINFORMATION Här kan Ni läsa om de olika testerna Axkids stolar går igenom. 4-9 BAKÅTVÄNT ÅKANDE Här kan du följa historien om bakåtvänt åkande. Vi förklarar även alla fördelarna med att låta ditt barn åka bakåtvänt. UNIKA AXKID Vi visar Axkids unika funktioner. Allt för att underlätta för dig som förälder BABYSKYDD & BAS 0-13KG LIBERIX Axkid Liberix ger det nyfödda barnet det bästa skyddet i bilen och har unika funktioner som till exempel sidokrockskyddet ASIP. NYHET! BABYFIX & BASE Axkid Babyfix ger det nyfödda barnet det bästa skyddet i bilen med sitt fempunktsbälte och höga sidoskydd. Babyfix bas går att montera med Isofix eller 3-punktsbälte. 0-13kg. BAKÅTVÄNDA BILBARNSTOLAR 9-25KG MINIKID Axkid Minikid är utformad för säkert bakåtvänt åkande med god komfort i både stora och små bilar. Dess innovativa design gör också att den tar väldigt liten plats i bilen. 9-25kg, plusgodkänd upp till 25kg REKID Axkid Rekid är utformad så att ditt barn kan sitta bakåtvänt så länge som möjligt. Rekid har infällbara Isofix-armar som tillåter installation med Isofix upp till 18 kg, men kan även monteras med bilens trepunktsbälte bakåtvänt upp till 25 kg. NYHET!

3 18-21 BILBARNSTOLAR 9-25KG DUOFIX Axkid Duofix är ledande inom utvecklingen av bilbarnstolar med sitt integrerade självjusterande fempunktsbälte och den speciella vick-funktionen. För barn mellan 9-25kg, 9-18 med Isofix. KIDZONE Axkid Kidzone är en av marknadens mest flexibla kombistolar utrustad med det patenterade självjusterande fempunktsbälte och extra långt stödben. 9-25kg. BÄLTESSTOLAR 15-36KG APOLLO Axkid Apollo är en framåtvänd bilbarnstol som är trygg och säker för barn mellan 15 och 36 kg. Apollo har infällbara Isofix armar. NYHET! METRO Axkid Metro är en framåtvänd bilbarnstol som är trygg och säker för barn mellan 15 och 36 kg. Metro växer med ditt barn eftersom både sidoskydden och nackstödet växer med ditt barn i sju steg. NYHET! DALLAS Axkid Dallas är en framåtvänd bilbarnstol med extra tjock fyllning för att ge barnet optimal komfort och åkupplevelse kg. MATE Axkid Mate är en lätt och smidig kudde för barn mellan 15 och 36kg AXKIDS ALLA ACCESSOARER ACCESSOARER

4 4 TESTINFORMATION Sverige har den lägsta dödlighetsgraden i hela världen vad gäller barn 0-6 år. Axkid är ett svenskt bilbarnstolsföretag, och följer därför de senaste standardtesterna inom branschen.

5 5 PLUSTEST Plustestet är ett frivilligt kompletterande test som utförs av de bilbarnstolstillverkare som vill påvisa egenskaper utöver de som är obligatoriska vid godkännande av bilbarnstolar. Vid ett plustest mäter man även de krafter som barnets nacke utsätts för vid en frontalkollision. Plustestet är ett kompletterande test som görs på bilbarnstolar avsedda för den svenska marknaden. En plustestad bilbarnstol ger barnet lite extra säkerhet och ett godkännande visar att bilbarnstolen håller högsta kvalité. REACH REACH är en kemikalielagstiftning som ersätter stora delar av de kemikalieregler som gällde före den 1 juni 2007 i EU och därmed även i Sverige. REACH står för Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals. På Svenska: Registrering, Utvärdering, Godkännande och Begränsning av Kemikalier. Förordningen trädde i kraft inom hela EU den 1 juni 2007, men bestämmelserna i REACH börjar gälla stegvis. CCC Kinas obligatoriska certifieringsmärke, allmänt känt som ett CCC märke, är en obligatorisk säkerhetsmärkning för de produkter som importeras, säljs och används på den kinesiska marknaden. CCC-märket krävs för både kinesiskt tillverkade och utländska importerade produkter. BÄST-I-TEST Bäst-i-test.se gör konsumenttester och ger opartiska omdömen och betyg för konsumentprodukter. För att testerna ska bli så bra som möjligt samarbetar de med olika typer av experter. Experterna är alltså kunniga inom sitt specifika område, något som göra testerna mer relevanta. Såväl billiga som dyra produkter ingår i deras test. De ger rekommendationer så att du kan göra bästa möjliga köp oavsett vilken budget du har.

6 6 Idén med bakåtvända bilbarnstolar för barn väcktes i Sverige på 1960-talet av professor Bertil Aldman på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Professor Aldman tog sin inspiration från de specialstolar som användes av Geminis astronauter vid start och landning, stolarna var utvecklade för att skydda astronauternas ryggar vid höga G-krafter. Principen bakom bakåtvända bilbarnstolar är precis detsamma, att fördela påfrestningen över barnets rygg och nacke vid en frontalkrock, inte bara över den svaga nacken som annars tar stor skada vid åkande i en framåtvänd bilbarnstol. Det säkraste sättet att färdas i en bil är att åka bakåtvänt. Det skulle faktiskt vara bättre för oss alla om vi åkte bakåtvänt, men med tanke på hur dagens bilar är konstruerade är detta inte möjligt för vuxna. Men små barn kan och borde färdas bakåtvänt så länge som möjligt. Vid en frontalkollision kommer fronten på en framåtvänd bil kastas framåt med stor kraft och om ett barn som väger 15kg färdas i en framåtvänd bilbarnstol vid en kollision i 50km/h kommer nacken att bli utsatt för krafter liknande 200kg. Men om barnet sitter i en bakåtvänd bilbarnstol kommer krafterna enbart att bli 50kg. Detta är livsavgörande på grund av att barnets nacke inte blivit fullt utvecklad och stabil förrän vid 6 års ålder. Kollisionens kraft gör att huvudet åker ner mot bröstbenet och upp igen, en påfrestning som en vuxens nacke klarar men ett ungt barns nacke gör inte det. Med tanke på att frontalkollisioner är den vanligaste typen av bilkrascher och också den mest allvarligaste, är det därför extra viktigt för mycket små barn att sitta i en bakåtvänd bilbarnstol.

7 7 SVERIGE FÖRST I VÄRLDEN Tack vare Professor Aldman, kom bakåtvända bilbarnstolar att användas i en mycket stor utsträckning i Sverige tidigare än i övriga världen. Fördelarna med bakåtvänt åkande återses tydligt i krockstatistiken. Forskning gjord på statistik från försäkringsbolaget Folksam visar att risken att ett ungt barn dör eller blir allvarligt skadad är 5 gånger större i en framåtvänd bilbarnstol än en bakåtvänd bilbarnstol. Volvo har utfört olika test och har mätt krafterna som nacken får utså och de är 6,6 gånger större vid framåtvänt åkande än bakåtvänt. Om man jämför svensk krockstatistik med de länder där de flesta barnen åker framåtvänt, är skillnaderna slående. Eftersom Axkid är ett svenskt varumärke utvecklat i nära samarbete med den svenska bilindustrin, har vi fakta och information från många års erfarenhet av bakåtvänt åkande. Med detta som en grund har Axkids bilbarnstolar blivit utvecklade och vi är stolta att säga att svenska föräldrar är nöjda med vad vi har gjort. I en undersökning, utfärdad tillsammans med svenska föräldrar, rekommenderade 92 % våra stolar. Så följ den svenska säkerheten och placera ditt barn i en bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjligt, i en rekommenderad stol från Axkid!

8 8 UNIKA AXKID Vi på Axkid är stolta att visa upp våra smarta och lättanvända funktioner som finns på alla våra olika stolar.

9 9 Genom att dra i bältet kan du själv justera höjden på nackstödet och bältet. Självåtdragande underförankringsband för enkel och säker installation av stolen. Extra långt stödben möjliggör installation även i större bilar. Infällbara Isofix-armar möjliggör installation i bil med och utan Isofixfästen.

10 10

11 11 BABYSKYDD På kommande sidor finns Axkids två olika babyskydd, Liberix som är en nyhet i familjen, men även Babyfix. Dessa två monteras bäst ihop med basen.

12 12 LIBERIX Axkid Liberix är utvecklat med utgångspunkt i de senaste rönen för krocksäkerhet. Med Liberix lanserar Axkid sitt unika sidokrockskydd ASIP som ger bästa möjliga skydd för ditt barn vid krock från sidan. För att ge barnet den bästa möjliga komfort så har Liberix ett nyutvecklat system för ventilation som ser till att barnet får en behaglig resa. Bekvämligheten för barnet är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekväm nackkudde. Handtaget är justerbart i tre lägen vilket gör att stolen även kan användas som babysitter med gungfunktion när den inte är monterad i bilen. Handtaget är justerbart i tre lägen. Mjuka polstrade axelmuddar och bekväm nackkudde. Bygger på ventilation för barnets trivsel. Sidokrockskydd ASIP. BASE Axkid Liberix Base är det perfekta tillbehöret till Liberix för en extra säker montering i bilen. Basen monteras enkelt fast i bilen antingen med bilens trepunktsbälte eller med Isofix armarna. Den är utformad för maximal säkerhet med bältesklämma för att säkra bältet och med stabilt stödben. Med Axkid Liberix base monteras babyskyddet lätt i och ur bilen med ett enkelt klick. Marin Röd Svart Petrol blue Svart

13 13 BABYFIX Axkid Babyfix ger det nyfödda barnet det bästa skyddet i bilen med sitt fempunktsbälte och höga sidoskydd. Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekväm nackkudde. Handtaget är justerbart i fem lägen vilket gör att stolen kan användas som gungstol eller matstol när den inte är monterad i bilen. Babyfix är ett av marknadens lättaste babyskydd med maskintvättbar klädsel i 30 grader. Babyfix är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04 och kan användas för barn mellan 0-13kg. Vi kan rekommendera att du använder Babyfix ihop med Babyfix Base för en lättare montering i bilen. Med Babyfix adapter fäster du enkelt din Babyfix på barnvagnchassiet. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Med extra utvikningsbar skärm på solskyddet. Klädsel och muddar framtagna för att ge det nyfödda barnet en bekväm resa. Fempunktsele som justeras med enhandssträcka för maximal säkerhet. BASE Axkid Babyfix Base är det perfekta tillbehöret till Babyfix för en extra säker montering i bilen. Basen monteras enkelt fast i bilen antingen med bilens trepunktsbälte eller med Isofix armarna. Den är utformad för maximal säkerhet med bältesklämma för att säkra bältet och med stabilt stödben. Med Axkid Babyfix base monteras babyskyddet lätt i och ur bilen med ett enkelt klick. Grå tetris Svart tetris Röd tetris Svart

14 14 BAKÅTVÄND 9-25KG MED BILENS TREPUNKTSBÄLTE PLUSGODKÄND UPP TILL 25KG MINIKID Axkid Minikid är utformad för säkert bakåtvänt åkande med god komfort i både små och stora bilar. Stolen tar mycket liten plats i bilen tack vare den innovativa designen. Minikid kan monteras uppe i sätet för de allra minsta barnen. Stolen är försedd med ett långt stödben och självspännande förankringsband för en optimal säkerhet i bilen. Dessa förankringsband gör det också mycket enkelt att montera stolen i bilen, vicka helt enkelt på stolen tills den sitter stadigt. Med stolens främre justerbara ben ställs stolens lutning, så att den passar ditt barn. Minikid är försett med ett nackstöd som anpassar sig efter barnets längd för att ge ditt barn en så säker och komfortabel bilresa som det bara är möjligt. Nackstödet är försett med sju fasta lägen för ökad komfort för de minsta barnen. Minikid är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Stolen kan användas bakåtvänd för barn mellan 9-25kg med bilens trepunktsbälte. Minikid är plusgodkänd upp till 25kg. Maskintvättbar klädsel i 30 grader.

15 15 Sju fasta höjder på nackstödet. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Automatiskt inställning på nackskyddet kopplat till internbälte vilket ger barnet optimalt stöd och säkerhet. Montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbältet Generöst tilltagen längd på stödbenet som möjliggör montering i alla typer av fordon. 5 Unik vick-funktion vilket gör att du som förälder kan vicka fast stolen i bilens säte. Bäst-i-test Plusgodkänd upp till 25kg Klarar testet enligt Reach krav Fem lutningslägen, vilket möjliggör justering gentemot bilens stolsdyna. Marin tetris Grå tetris Röd tetris Svart tetris Petrol blue tetris

16 16 Sju fasta höjder på nackstödet. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Interna bältet och nackskyddet ställs in automatiskt efter barnets längd och storlek. Möjlighet att montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbälte eller med Isofix. Generöst tilltagen längd på stödbenet som möjliggör montering i alla typer av fordon. 3 Rekommenderad av svenska föräldrar Klarar testet enligt Reach krav Plusgodkänd Tre lutningslägen, vilket möjliggör justering gentemot bilens stolsdyna. Marin tetris Grå tetris Röd tetris Svart tetris Petrol blue tetris

17 17 UPP TILL 18KG MED ISOFIX UPP TILL 25KG MED BILENS TREPUNKTSBÄLTE REKID Axkid Rekid är utvecklad för att möjliggöra bakåtvänt åkande så länge som möjligt. Rekid har infällbara Isofix-armar vilket möjliggör installation med Isofix upp till 18 kg men har också möjligheten att installeras med bälte för bakåtvänt åkande upp till 25kg. Rekid har Axkids unika funktioner med sitt integrerade självjusterande fempunktsbälte och den speciella vick-funktionen som sträcker föränkringsband till optimal inspänning, innovationer som är patenterade. Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekvämt nackskydd. Utformningen på stolen är gjord i enlighet med de senaste rönen inom barnsäkerhet och i kombination med det nyutvecklade självjusterande bältet ger den ditt barn ett fullgott skydd vid krock. Rekid är godkänd i enlighet med ECE R44 rev04. Stolen kan användas bakåtvänt för barn mellan 9-25kg med bilens trepunktsbälte och 9-18kg med Isofix. Rekid är också plusgodkänd upp till 25kg.

18 KG MED ISOFIX 9-25KG MED BILENS TREPUNKTSBÄLTE DUOFIX Axkid Duofix är ledande inom utvecklingen av bilbarnstolar med sitt integrerade självjusterande fempunktsbälte och den speciella vick-funktionen som sträcker förankringsbanden till optimal inspänning, innovationer som är patenterade. Stolen kan användas både bakåt- och framåtvänd och i bilar både med och utan Isofix. Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekvämt nackskydd. Utformningen på stolen är gjord i enlighet med de senaste rönen inom barnsäkerhet och i kombination med det nyutvecklade självjusterande bältet ger den ditt barn ett fullgott skydd vid krock. Nackstödet är försett med sju fasta lägen för ökad komfort för de minsta barnen. Duofix är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Stolen kan användas bakåtvänt för barn mellan 9-25kg med bilens trepunktsbälte och 9-18kg med Isofix kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18kg med stolens fempunktsbälte.

19 19 Sju fasta höjder på nackstödet. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Automatisk inställning på nackskyddet kopplat till internbälte vilket ger barnet optimalt stöd och säkerhet. Generöst tilltagen längd på stödbenet som möjliggör montering i alla typer av fordon. Möjlighet att montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbälte eller med Isofix. 3 Unik vick-funktion vilket gör att du som förälder kan vicka fast stolen i bilens säte. Rekommenderad av svenska föräldrar Klarar testet enligt Reach krav CCC-godkänd Tre lutningslägen, vilket möjliggör justering gentemot bilens stolsdyna. Marin tetris Grå tetris Röd tetris Svart tetris Petrol blue tetris

20 20 Sju fasta höjder på nackstödet. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Interna bältet och nackskyddet ställs in automatiskt efter barnets längd och storlek. Möjlighet att montera stolen genom att dra förankringsbandet genom stolsfästet och tillbaka till infästningen på bilbarnstolen, ger dubbel kraft vid montering. Generöst tilltagen längd på stödbenet som möjliggör montering i alla typer av fordon. Klarar testet enligt Reach krav 3 Tre lutningslägen, vilket möjliggöra justering gentemot bilens stolsdyna. CCC-godkänd Röd tetris Svart tetris

21 KG MED STOLENS FEMPUNKTSBÄLTE 15-25KG MED BILENS TREPUNKTSBÄLTE KIDZONE Axkid Kidzone är en av marknadens mest flexibla kombistolar utrustad med det patenterade självjusterande fempunktsbältetet och extra långt stödben. Stolen kan användas både bakåt- och framåtvänd. Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekvämt nackskydd. Utformningen på stolen är gjord i enlighet med de senaste rönen inom barnsäkerhet och i kombination med det nyutvecklade självjusterande bältet ger den ditt barn ett fullgott skydd vid krock. Nackstödet är försett med sju fasta lägen för ökad komfort för de minsta barnen. Kidzone är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Stolen kan användas för barn mellan 9-25kg bakåtvänt, 15-25kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte. Stolen kan också monteras uppe i sätet för det mindre barnet.

22 22 BÄLTESSTOLAR I kommande kapitel hittar Ni bältesstolar. Dessa är justerbara på höjden för att kunna växa med ditt barn. Ni hittar även andra spännande funktioner.

23 23

24 24 APOLLO Axkid Apollo är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg. Apollo har infällbara Isofix armar, höjdjustering av nackstödet i sju steg samt extra sidokrockskydd. Detta ger en stol som är både bekväm för barnet samtidigt som den ger optimal säkerhet. Apollo är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Nackstödet justerbart i 7 höjdlägen för optimal bältesbana. Mugghållare integrerat i stolens armstöd. Möjlig montering med Isofix Svart tetris Röd tetris Petrol tetris

25 25 METRO Axkid Metro är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg. Metro växer med ditt barn då både sidoskydden samt nackstödet växer med ditt barn i sju steg. Ditt barn får med hjälp av detta en optimal komfort och sitter samtidigt säkert i bilen. Metro är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Sidoskydden fälls ut beroende på vilken höjd ryggstödet har. Nackstödet justerbart i 7 höjdlägen för optimal bältesbana. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Mugghållare integrerade på båda sidorna av stolen Axkid rekommenderar fixweb till din Metro. Svart tetris Petrol tetris

26 26 DALLAS Axkid Dallas är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg. Nackstödet på stolen kan justeras för att anpassa sig till barnets längd. Sittdynan och ryggen har extra tjock fyllning för att ge barnet optimal komfort och åkupplevelse. Tack vare den smidiga designen så tar sig barnet lätt i och ur stolen själv. Dallas är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Höga sidoskydd borgar för mycket god säkerhet vid sidkollision. Ryggstödet går att vinkla efter bilens ryggstödslutning. Kan också användas som bälteskudde. Axkid rekommenderar fixweb till din Dallas. 7 Nackstödet justerbart i 7 höjdlägen för optimal bältesbana. Svart

27 27 MATE Axkid Mate bälteskudde gör att bilens trepunktsbälte får rätt placering på barnets kropp. Mate är en lätt och smidig kudde som är enkel att ta med på resa, den är också godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04 och passar för barn som väger mellan 15-36kg. Bältesrem för att säkerställa höjden för axelbältet. Maskintvättbar klädsel i 30 C. Lätt och smidig kudde Röd Svart

28 28

29 29 ACCESSOARER Här finner du alla Axkids unika tillbehör. Allt för att underlätta för dig som förälder, men även för att maximera säkerheten hos ditt barn.

30 30 FÖRANKRINGSBAND Förlängningsband för bakåtvänd montering där fästöglor saknas eller där extra bandlängd behövs. Passar till Kidzone, Duofix, Minikid och Rekid. BABY ON BOARD SKYLT Visa dina medtrafikanter att du har barn i bilen. Skylten monterar du enkelt med sugpropp på insidan av bakrutan. MIDJEMUDD Mjuka muddar att montera på selens höftdel, används för ökad komfort. Passar till Kidzone, Duofix, Minikid och Rekid. ADAPTER MAXI Adapter för Babyfix och Liberix ger dig möjligheten att montera babyskyddet på alla vagnar som är anpassade för Maxi-Cosi. SOLSKYDD Solskyddet är skapat och utformat för att skugga ditt barn under färd och minska uppvärmning av stolen, då bilen står i solen. Passar Kidzone, Duofix, Minikid och Rekid. FIXWEB Monteringsband för framåtvända bilbarnstolar, håller stolen på plats när den inte används. Passar alla framåtvända bilbarnstolar. FÖRANKRINGSÖGLOR Axkids utformade förankringsöglor är skapade för att underlätta monteringen av din bilbarnstol i din bil. SOLSKYDD FÖR FÖNSTER 2-PACK Solskydd med Axkids logga som fästes med sugpropp på sidorutan. Levereras två stycken i varje paket. Hopfällbar.

31 31 BABYDYNA Mjuk dyna som ger de mindre barnen bättre stöd i sidorna. Dynan lyfter upp barnet så att bältesbanan förbättras. Passar till Kidzone, Duofix, Minikid och Rekid. ÖVERDRAGSKLÄDSEL Överdragsklädsel i frotté som är smidig att ta av och på. Går att färga hemma i valfri kulör med textilfärg. Passar till Kidzone, Duofix, Rekid and Minikid. AXKID SPEGEL Spegel som gör att du som förälder kan se ditt barn i baksätet på bilen under pågående färd. LUTNINGSKIL Kil som passar till Minikid, Duofix, Kidzone och Rekid. Kilen hjälper till att fylla ut tomrummet ned till bilens säte. Bilstolen bör luta mer än 37 grader. SOMMARKLÄDSEL Sommarklädsel för att slippa att stolen blir för varm på sommaren. Passar till Apollo, Metro och Dallas. SOMMARKLÄDSEL Sommarklädsel för att slippa att stolen blir för varm på sommaren. Passar till Duofix, Kidzone, Minikid och Rekid. SPARKSKYDD Sparkskydd för att skydda bilens klädsel mot slitage och smuts. Passar stolar med både med och utan Isofix. Kan monteras i både fram- och baksäte.

32 Axkid tel. +46 (0) Norra Ågatan 38, Mölndal Design, layout & pictures by Rosic Design

Svenskutvecklade bilbarnstolar Axonkids AB Sweden SV

Svenskutvecklade bilbarnstolar Axonkids AB Sweden SV Svenskutvecklade bilbarnstolar Axonkids AB Sweden 2015 2015 SV 4-5 DET UNIKA MED AXKID Vi visar hur våra smarta funktioner fungerar. 6-7 BABYFIX & BABYBASE 0-13KG Axkid Babyfix ger det nyfödda barnet det

Läs mer

2017 SV axkid.com 01

2017 SV axkid.com 01 2017 SV 01 04 06 07 09 10 12 Vår vision är vår passion. Unika Axkid Testinfo Om produkterna Liberix Babyskydd 0-13 kg Babyfix Babyskydd 0-13 kg. 14 16 18 20 22 26 Är din trygghet Minikid Rekid Duofix Kidzone

Läs mer

Instruktionsbok. Minikid ECE R44 / 04. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg. Testad och godkänd enligt

Instruktionsbok. Minikid ECE R44 / 04. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg. Testad och godkänd enligt Instruktionsbok Minikid Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Viktig information Tack för att du har valt en bilbarnstol från Axon Kids. Teamet bakom Minikid har

Läs mer

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder. 0+ 0-13 kg 0-12 m

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder. 0+ 0-13 kg 0-12 m Bakåtvänd montering Instruktionsbok ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 !! Tack för att du har valt BeSafe izi Sleep BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda

Läs mer

click! a b c d g h Monteringsanvisning j k > 25 cm l m Godkänd höjd 40-75 cm maximal vikt 13 kg UN regulation no. R129 i-size Ålder 0-12m

click! a b c d g h Monteringsanvisning j k > 25 cm l m Godkänd höjd 40-75 cm maximal vikt 13 kg UN regulation no. R129 i-size Ålder 0-12m 1 3 a b c d e f g h click! Monteringsanvisning 4 i j k l m > 25 cm 2 5 Godkänd höjd 40-75 cm maximal vikt 13 kg Ålder 0-12m UN regulation no. R129 i-size 8 9 Tack för att du valde BeSafe izi Go Modular.

Läs mer

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Instruktionsbok Kidzofix Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Isofix size C/R3 Framåtvänd

Läs mer

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm a f d e b c i Monteringsanvisning g h 4 > 5 cm izi Modular: bakåt- & framåtvänd izi Modular RF: bakåtvänd 5 Bakåtvänd godkänd höjd 6-05 cm Framåtvänd godkänd höjd 88-05 cm maximal vikt 8 kg Ålder 6 mån

Läs mer

Bakåtvänd montering. 0+ 0-13 0-12 m. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder

Bakåtvänd montering. 0+ 0-13 0-12 m. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder Bakåtvänd montering Instruktionsbok ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+ 0-13 0-12 m 1 Tack för att du valt BeSafe izi Go ISOfix BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda ditt

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid ISOfix. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för

Läs mer

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 1 20 21 2 5 3 4 Bakåtvänd montering Monteringsanvisning 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33 37 38 39 40

Läs mer

Denna produkt är certifierad enligt ECE R 44/04. Grupp 0+ 0-12 Månader. 0-13 kg. Placera aldrig en bakåtvänd bilbarnstol i ett framsäte med airbag.

Denna produkt är certifierad enligt ECE R 44/04. Grupp 0+ 0-12 Månader. 0-13 kg. Placera aldrig en bakåtvänd bilbarnstol i ett framsäte med airbag. EMM0016rev003 manual First Class:Layout 1 12-08-2008 15.00 Sida 2 Denna produkt är certifierad enligt ECE R 44/04. ECE R44/04 UNIVERSAL 0 13 kg Y E1 Grupp 0+ 0-12 Månader 0-13 kg EMM0016SE Rev003 Placera

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för att skydda

Läs mer

Notera. Återförsäljare: Comfy Child. Cyklon AB, Snöåvägen 115A, 77194 Ludvika Sverige.

Notera. Återförsäljare: Comfy Child. Cyklon AB, Snöåvägen 115A, 77194 Ludvika Sverige. Notera 1. Det här är en säkerhets stol för barn, provad enligt standard ECE regel 44.04, för tre olika typer av användning: - Med användande av ISOFIX och toppförankring, är bilbarnstolen klassad som "Universal"

Läs mer

Slutrapport Fästanordning för fordons specifik bilbarnstol i framsätet

Slutrapport Fästanordning för fordons specifik bilbarnstol i framsätet Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Trafikverkets skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten reflekterar författaren och överensstämmer inte nödvändighet med Trafikverkets ståndpunkter

Läs mer

click! a b c d e f g Monteringsanvisning i j > 25 cm k l Grupp 0+ maximal vikt 13 kg Ålder 0-12m ECE R44-04

click! a b c d e f g Monteringsanvisning i j > 25 cm k l Grupp 0+ maximal vikt 13 kg Ålder 0-12m ECE R44-04 1 3 click! a b c d e f g Monteringsanvisning 4 h i j k l > 25 cm 2 5 Grupp 0+ maximal vikt 13 kg Ålder 0-12m ECE R44-04 8 9 Tack för att du valde BeSafe izi Go. Det är viktigt att du läser anvisningen

Läs mer

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd.

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Vårt användarvänliga system låter dig styra dina solskydd som du vill, när du vill. Fjärrkontroller Sensorer Motorer

Läs mer

UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ

UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ februari 2008 Enkel och bekväm transport - ända in i bilen! SYSTEMET UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ 12 och 24 - transportrullstolen som ökar din frihet! Med CARONY kan du förflytta dig in och ut ur bilen

Läs mer

Notera. 4. Om det är några tveksamheter kontakta bilbarnstolens tillverkare eller återförsäljare.

Notera. 4. Om det är några tveksamheter kontakta bilbarnstolens tillverkare eller återförsäljare. Notera 1. Det här är en säkerhets stol för barn, provad enligt standard ECE regel 44.04, för användning i bilar, och den passar i de flesta, men inte i alla bilsäten. 2. Bilbarnstolen kan användas i bilen,

Läs mer

Testresultat. BeSafe izi Kid X1 i-size. Axkid Minikid. Så har vi bedömt bilbarnstolarna

Testresultat. BeSafe izi Kid X1 i-size. Axkid Minikid. Så har vi bedömt bilbarnstolarna Testresultat Så har vi bedömt bilbarnstolarna I testet har vi bedömt bilbarnstolarnas säkerhetsnivå relativt mot varandra. Varje bilbarnstols betyg baseras alltså på medelstolen. 4 poäng: rekommenderas

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Saab 9-3, Saab 9-5. 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab 9-5. 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Monteringsanvisning SITdefault Barnstol "Saab Child Seat" MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Råd & Rön 2010. Eftertryck, helt eller delvis, är förbjudet. Sida 1

Råd & Rön 2010. Eftertryck, helt eller delvis, är förbjudet. Sida 1 Tillverkare Maxi Cosi Britax Römer Volvo Modell Cabriofix + Easyfix base BabySafe Plus + Isofixbas Babystol, Isofix Testdatum 2007-05-25 2008-05-29 2008-05-29 Samlat betyg 82 80 80 Cirkapris 3 300 kr 3

Läs mer

Bruksanvisning. Babyfix ECE R44 / 04. Babyskydd. Godkänd enligt grupp 0+ för barn som väger upp till 13 kg. Testad och godkänd enligt

Bruksanvisning. Babyfix ECE R44 / 04. Babyskydd. Godkänd enligt grupp 0+ för barn som väger upp till 13 kg. Testad och godkänd enligt Bruksanvisning Babyfix Babyskydd Godkänd enligt grupp 0+ för barn som väger upp till 13 kg Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Viktig information Tack för att du har valt ett babyskydd från Axon Kids.

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

Säkerhet, ergonomi & komfort ända från början med RECARO

Säkerhet, ergonomi & komfort ända från början med RECARO RECARO - barn i bilen Säkerhet, ergonomi & komfort ända från början med RECARO Den främsta funktionen en bilbarnstol skall ha är att ge ditt barn en optimal säkerhet i bil. I över 100 år har Recaro arbetat

Läs mer

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING my baby carrier BRUKSANVISNING SVENSKA Integrerat huvudstöd VIKTIGT! SPARA BRUKS- ANVISNINGEN SÅ ATT DU HAR DEN TILL HANDS OM DU SKULLE BEHÖVA DEN IGEN! Integrerad ryggförlängning... > VARNINGAR VARNING:

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15 1 Produkten är endast avsedd att användas som en bilbarnstol producerad av. SENAST UPPDATERAD 2014-01-08 Vi gratulerar dig till ditt val av bilbarnstol Zitzi Carseat Pro. Det är en säkerhetsstol att växa

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

Thule Ligginsats Instruktioner

Thule Ligginsats Instruktioner B 51100997 Thule Ligginsats Instruktioner B C A D E VARNING ASTM F2050-16 Lämna ALDRIG barnet utan uppsikt. Kvävningsrisk: Barnvagnen kan välta på mjuka underlag och orsaka att barnet kvävs. Ställ ALDRIG

Läs mer

NTF Väst är en fri och idéburen organisation som på ideell grund arbetar för en trygg och säker trafik. Vi arbetar för att öka

NTF Väst är en fri och idéburen organisation som på ideell grund arbetar för en trygg och säker trafik. Vi arbetar för att öka Så arbetar NTF Väst NTF Väst är en fri och idéburen organisation som på ideell grund arbetar för en trygg och säker trafik. Vi arbetar för att öka trafiksäkerheten Stefan för mer Kaleby än en miljon invånare

Läs mer

100 % ULL 100 % BOMULL 100 % SILKE

100 % ULL 100 % BOMULL 100 % SILKE 48 Sängkläder I vår ekologiska kollektion med sängkläder har vi kuddar, täcken och bäddmadrasser för alla åldrar. Allt i rena naturfibrer som ull, silke, bomull och hirsagnar. En god sömn gör livet så

Läs mer

Zitzi Carseat & Carseat Mini

Zitzi Carseat & Carseat Mini Kombinationer Zitzi Carseat får ej kombineras med andra produkter. Reservdelar Zitzi Carseat får endast förses med reservdelar levererade av Anatomic SITT AB. BRUKSANVISNING Produkten är endast avsedd

Läs mer

Bilaga 8 Brainstorming

Bilaga 8 Brainstorming Bilaga 8 Brainstorming Datum: 2008 02 11 Deltagare: Maj Britt Voldby, Maria Bardun, Erik Westerlund, Thomas Nilsson, Anders Jönsson, Lars Johan Hjertz, Philip Ahlström Projektgruppen valde att ha en brainstorming

Läs mer

Kimba sulkys. för barnets bästa! Kimba Spring 1

Kimba sulkys. för barnets bästa! Kimba Spring 1 Kimba sulkys för barnets bästa! Kimba Spring 1 2 Otto Bock Kimba sulkys Innehåll Kimba Spring 4-7 Kimba Cross 8-11 Specialutföranden 12-13 Tekniska data 14 Otto Bock Kimba sulkys 3 4 Otto Bock Kimba sulkys

Läs mer

MODULSTOLEN REAL 9000

MODULSTOLEN REAL 9000 MODULSTOLEN REAL 9000 Artikelnr: 803336 Mercado 0811 Giltig från 960601 REAL 9000 - Den svenska kvalitetsstolen ett system där behoven bestämmer utförandet När benen är svaga behöver man en stol både

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk.

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. ANVÄNDARMANUAL VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. Vaggaro bekväm för både vuxna och barn Vaggaro är en hopfällbar kombinationsmöbel som snabbt blir oumbärlig

Läs mer

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN skräddarsydda arbetsstolar REAL 9000 PLUS REAL 9000 PLUS EL ETT modulsystem fyra basmodeller En modern arbets-/specialstol

Läs mer

dagar! 20% bilstols- rabatt 2396:- 1039:- barnenshus.com 499:- 1495:- Ord. 1795:- 499:- Priset på poolen gäller endast pris exempel pris exempel

dagar! 20% bilstols- rabatt 2396:- 1039:- barnenshus.com 499:- 1495:- Ord. 1795:- 499:- Priset på poolen gäller endast pris exempel pris exempel Priserna gäller t.o.m 24/5-3/6 2012 studsmatta 1495:- Ord. 1795:- säkerhetsnät 499:- Ord. 799:- 558 Studsmatta 4 meter Ord. studsmatta 1795:- ord. säkerhetsnät 799:- Priset på poolen gäller endast fredag

Läs mer

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. 0+ 0-13 kg 0-12 m

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. 0+ 0-13 kg 0-12 m Bakåtvänd montering Instruktionsbok ECE R44 04 GRupp Vikt Ålder 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Tack för att du har valt BeSafe izi Go BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda ditt

Läs mer

medemagruppen BESAFE BILBARNSTOLAR

medemagruppen BESAFE BILBARNSTOLAR medemagruppen medemagruppen BESAFE BILBARNSTOLAR Bilbarnstolar Izi Kid X3 med isofix Izi Kid X3 med isofix - branschens säkraste bilbarnstol Det har aldrig varit enklare att använda bakåtvänd bilbarnstol

Läs mer

Ny! M7344 Friendly Firsts Bouncer. www.fisher-price.se. Babysitter med roliga och färgglada. Dynan kan tvättas i maskin.

Ny! M7344 Friendly Firsts Bouncer. www.fisher-price.se. Babysitter med roliga och färgglada. Dynan kan tvättas i maskin. Ny! M7344 Friendly Firsts Bouncer Babysitter med roliga och färgglada djur Djup och bekväm sits med lugnande vibrationer Mjuk, avtagbar leksaksbåge Dynan kan tvättas i maskin Maxvikt 9 kg 3 alkaliska D-batterier

Läs mer

PMS 322 C. Hygienstolar

PMS 322 C. Hygienstolar PMS 322 C Hygienstolar Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations krav. Justera sitthöjden med manuell- eller

Läs mer

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS 2 INNEHÅLL 4 CIBES TWO Det första du märker med TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda trappan

Läs mer

Ryggsäckssystem 2012

Ryggsäckssystem 2012 Ryggsäckssystem 2012 Bruksanvisning Produktdata Ryggsäck Stort, löstagbart lock som väl täcker säcken Höjbart lock som kan anpassas till olika volymer. Stort topplocksfack. Hållare för hjälm eller kläder.

Läs mer

Barnsäkerhet 2015 Volvia 7 maj 2015 BARN SÄKERHETENS DAG

Barnsäkerhet 2015 Volvia 7 maj 2015 BARN SÄKERHETENS DAG Barnsäkerhet Volvia 7 maj BARN SÄKERHETENS DAG Bakgrund & metod 1000 intervjuer genomfördes. Riksrepresentativt urval bland de med minst ett barn 0-7 år. Personer i åldern 20-65 år som har bil i hushållet

Läs mer

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR CUSHIONS DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR DDKan användas direkt DDMycket bra tryckfördelning DD DDiserande DD egenskaper DDRyggdyna med enkel och stabil montering via kardborre DDRyggdynor inställbara i

Läs mer

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn Information på lättläst svenska För din egen säkerhet Här kan du läsa om vad du kan göra för dig och ditt barn så att det blir säkrare att åka bil och

Läs mer

Netti III 74324A 040622

Netti III 74324A 040622 B R U K A R M A N U A L 2 0 0 4 Netti III 74324A 040622 1. INTRODUKTION Netti III är en komfort rullstol producerad för både inom- och utomhusanvändning. Den har genomgått test hos TÜV Product Service

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Babyskydd CC Carry Gr.0+ (0-13kg) Användarmanual för Babyskydd CC Carry

Babyskydd CC Carry Gr.0+ (0-13kg) Användarmanual för Babyskydd CC Carry Babyskydd CC Carry Gr.0+ (0-13kg) Användarmanual för Babyskydd CC Carry 1. Carry babyskydd i bilen Stolen har testats och godkänts i enlighet med den senaste versionen av säkerhetsstandarden ECE 44/04.

Läs mer

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB TEMPUR PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB 1 MADRASSER 80 x 200 x 15 cm 90 x 200 x 15 cm 105 x 200 x 15 cm 120 x 200 x 15 cm 140 x 200 x 15 cm 1 Övre skikt 7 cm viskoelastiskt

Läs mer

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen BRUKSANVISNING HS Fåtöljen Version 1 2014 HS fåtöljen 2 Innehållsförteckning Sida Introduktion till HS Fåtöljen 3 Vad är HS Fåtöljen? 3 Varför behövs HS Fåtöljen? 3 Vem bör använda HS Fåtöljen? 4 Produktinformation

Läs mer

Monteringsanvisning. Bakåtvänd montering. Godkänd höjd 61-105 cm. Maximal vikt 18 kg. UN regulation no. R129 i-size. Ålder 6 mån - 4 år

Monteringsanvisning. Bakåtvänd montering. Godkänd höjd 61-105 cm. Maximal vikt 18 kg. UN regulation no. R129 i-size. Ålder 6 mån - 4 år 1 23 2 4 3 Monteringsanvisning 5 6 7 24 25 8 9 10 11 12 13 27 14 26 Bakåtvänd montering Godkänd höjd 61-105 cm 16 17 18 20 Maximal vikt 18 kg 15 19 Ålder 6 mån - 4 år UN regulation no. R129 i-size 21 22

Läs mer

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren Rambodal VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM! Tillsammans med PEAB erbjuder vi solskyddslösningar som enkelt kan skräddarsys utifrån just dina behov, och integreras med huset samtidigt som det byggs. Vi hjälper

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer

Testresultat

Testresultat Testresultat 14.2.2017 Så har vi bedömt bilbarnstolarna I testet har vi bedömt bilbarnstolarnas säkerhetsnivå relativt mot varandra. Varje bilbarnstols betyg baseras alltså på medelstolen. 4 poäng:uppfyller

Läs mer

Framåtvänd. Instuktionsbok ECE R44 04. 2-3 15-36 kg 4-12 år

Framåtvänd. Instuktionsbok ECE R44 04. 2-3 15-36 kg 4-12 år Framåtvänd Instuktionsbok ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 2-3 15-36 kg 4-12 år 1 ! Tack för att du valt BeSafe izi Up FIX BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda ditt barn

Läs mer

Fiffig finsk bilbarnstol från Klippan täcker alla åldrar

Fiffig finsk bilbarnstol från Klippan täcker alla åldrar Pressmeddelande 18.11.2011 Fiffig finsk bilbarnstol från Klippan täcker alla åldrar Klippans nya bilbarnstol Triofix är marknadens mångsidigaste, för den kan med små justeringar anpassas för barn i åldern

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL

PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL PERFEKT SUPPORT ÄR INOM RÄCKHÅLL Utvilande sömn är avgörande för en välmående kropp och själ. Därför tycker vi det är viktigt att ge dig förutsättningar för en lugn,

Läs mer

Din manual RENAULT GRAND SCENIC http://sv.yourpdfguides.com/dref/3820055

Din manual RENAULT GRAND SCENIC http://sv.yourpdfguides.com/dref/3820055 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för RENAULT GRAND SCENIC. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

TRAMPOLINE. Monteringsanvisningar för följande studsmattor: NORTH EXPLORER 360, 460, 510. vers 1.0

TRAMPOLINE. Monteringsanvisningar för följande studsmattor: NORTH EXPLORER 360, 460, 510. vers 1.0 NORTH TRAMPOLINE Monteringsanvisningar för följande studsmattor: NORTH EXPLORER 360, 460, 50 vers.0 NORTH EXPLORER 360, 460, 50 INNEHÅLL OM NORTH TRAMPOLINE............................... INNAN DU BÖRJAR.....................................

Läs mer

Bruksanvisning. Keezone ECE R44 / 04. Bältesstol 15-25 kg. Bälteskudde 9-36 kg. Testad och godkänd enligt

Bruksanvisning. Keezone ECE R44 / 04. Bältesstol 15-25 kg. Bälteskudde 9-36 kg. Testad och godkänd enligt Bruksanvisning Keezone Bältesstol 15-25 kg Bälteskudde 9-36 kg Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Viktig information Tack för att du har valt en bilbarnstol från Axon Kids. Teamet bakom Kidzofix har

Läs mer

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport Från Sveriges största expert på garageportar Tre smarta alternativ när du ska byta garageport GPE 200/300/400 takskjutportar www.garageportexperten.se Tre speciellt utvalda och prisvärda garageportar.

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

Axonkids AB. Emissionsmemorandum 2014

Axonkids AB. Emissionsmemorandum 2014 Axonkids AB Emissionsmemorandum 2014 Innehåll Styrelsens försäkran 3 Villkor och anvisningar 5 Handel i aktien 6 Välkommen som aktieägare 7 Bakgrund till noteringen och framtida kapitalbehov 8 Axonkids

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

T L I L L BEHÖR & SE & SE V R I V C I E

T L I L L BEHÖR & SE & SE V R I V C I E TILLBEHÖR & SERVICE APRIL-JULI 2015 BRA VAL! SE PRISET! 164-/mån Twist 17" Fälgdim: 7,5Jx17" ET49 Passar: Superb II (2009 2015) Rek däckdim: 225/45 R17" Kulör: Svart 1975:- Ord 2320:- Art 3T0 071 497 JX2

Läs mer

En konsument som ser Nyckelflaggan i anslutning till produkter eller tjänster vet ögonblickligen att dessa är producerade i Finland.

En konsument som ser Nyckelflaggan i anslutning till produkter eller tjänster vet ögonblickligen att dessa är producerade i Finland. Båttrailers 2012 Extra tillbehör Stöldlås Tillbehörs låda Reservhjulshållare och reservhjul Flyttbara kölrullar Vinterhjul Sidostödhjul i olika bredder och längder Gasdämpade sidostöd Bromssköljninsystem

Läs mer

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från Skötselråd Tack för ditt val Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från OFFECCT. Den är formgiven för din livsstil och tillverkad av de allra bästa materialen. Våra möbler tål att

Läs mer

Zitzi Sharky INNEHÅLL. Plats för etikett! BRUKSANVISNING

Zitzi Sharky INNEHÅLL. Plats för etikett! BRUKSANVISNING 16:1) Sammanfattning/Efterkontroll Fortsätt kontinuerligt att utföra efterkontrollerna som anges under respektive punkt. Kontrollera regelbundet att alla skruvar är ordentligt åtdragna. Kontrollera regelbundet

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Type R

Originaltillbehör. Civic. Type R Originaltillbehör Civic Type R Förverkliga dina drömmar Honda Civic Type R är sannerligen ett uttryck för vacker och potent ingenjörskonst. Ingredienser som Hondas solida racingtradition och en god portion

Läs mer

Tillvals Prislista 3,800:- Främre Kastdäck 4,300:- 2 delad däck. Bakre Kastdäck flyttbar i 3 delar 4,235:-

Tillvals Prislista 3,800:- Främre Kastdäck 4,300:- 2 delad däck. Bakre Kastdäck flyttbar i 3 delar 4,235:- Tillvals Prislista Kastdäck Det främre kastdäcket ger dig full kontroll och rörlighet i fören. Däcket kan med lätthet öppnas om man vill komma åt det generösa stuv utrymmet under däck. Däcket kan beställas

Läs mer

Din manual RENAULT LAGUNA http://sv.yourpdfguides.com/dref/2825616

Din manual RENAULT LAGUNA http://sv.yourpdfguides.com/dref/2825616 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för RENAULT LAGUNA. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath GOLIATH Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath Professionellt dagsljus dygnet runt. För stort, smått och allt däremellan Goliath När solen går

Läs mer

Serviceinformation. Volvo Lastvagnar AB. Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH

Serviceinformation. Volvo Lastvagnar AB. Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH Serviceinformation Volvo Lastvagnar AB Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH Förord Beskrivningarna och serviceprocedurerna som tas upp i denna handbok är baserade

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING OCH SOLSKYDD I OFFENTLIG OCH PRIVAT MILJÖ Stora glasade fasadpartier släpper in inte bara vackert ljus, utan också mycket värme.

Läs mer

Your travel companion Member of Isabella Group [ ]

Your travel companion Member of Isabella Group [ ] Copyright 2007 Ventura Camping A/S. All rights reserved. Your travel companion Member of Isabella Group ÅTERFÖRSÄLJARE [ ] Importör: KAMA Fritid AB Box 114 560 27 Tenhult Tfn 036-353 700 Fax 036-353 720

Läs mer

Slutrapport Fordonsspecifik bilbarnstol

Slutrapport Fordonsspecifik bilbarnstol Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Trafikverkets skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten reflekterar författaren och överensstämmer inte nödvändighet med Trafikverkets ståndpunkter

Läs mer

Endast det bästa är gott nog

Endast det bästa är gott nog Tillbehör 2 Endast det bästa är gott nog Komplettera den goda kvaliteten och hållbarheten på din Carens med originaltillbehör. De är utvecklade för att passa din Kia perfekt, de är de enda tillbehör som

Läs mer

Oberoende förare Autoadapt. Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon.

Oberoende förare Autoadapt. Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon. Oberoende förare Autoadapt Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon. Välkommen till Autoadapt, varsågod och starta motorn. NORMALT SETT KÖR man ett fordon med pedaler, en ratt och ibland även en växelspak.

Läs mer

äkta komfort 8.590:- Ordinarie pris 10.160:- Pall 2.690:- Ordinarie pris 3.230:-

äkta komfort 8.590:- Ordinarie pris 10.160:- Pall 2.690:- Ordinarie pris 3.230:- äkta komfort Stressless Mayfair (M) Fåtölj med pall i läder Batick Cream eller Svart. Valfri färg på underrede. 8.590:- Ordinarie pris 10.160:- Pall 2.690:- Ordinarie pris 3.230:- Comfort Zones ger ännu

Läs mer

2007 Powered By Suzuki 9

2007 Powered By Suzuki 9 2007 9 Powered By Suzuki Cantieri Capelli Capelli är en av Italiens ledande båttillverkare och den enda som levererar både RIB och glasfiberbåtar. De producerar närmare 3000 båtar per år. Capelli håller

Läs mer

B A S T U D U S C H Å N G B A D

B A S T U D U S C H Å N G B A D B A S T U D U S C H Å N G B A D Tylö Felicity ångduschen som spränger gränser. Med Tylö Felicity har våra designers och produktutvecklare skapat den fulländade ångduschen. Tylö Felicity är en toppmodell

Läs mer

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7 Så här fungerar din nya rollator Volaris S7 1 Grattis till din nya rollator! Volaris S7 kommer på många sätt att göra din vardag lättare. För att du ska lära känna din nya rollator ber vi dig att noga

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak

Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak 2 Modulära takhögtalare Utformad med installatören i åtanke Perfekt för nästan alla slags tak Nyskapande modulär arkitektur Lätt att installera

Läs mer

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Smarta skorstenslösningar Smarta skorstenslösningar Schiedel är Europas största skorstenstillverkare och har tillverkat skorstenar för den svenska marknaden

Läs mer

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med Kemskydd Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med slutanvändare över hela världen. Idag kan vi erbjuda

Läs mer

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO A registered trademark of SNA Europe Group Bahcos första verktyg i ERGO -serien lanserades 1982. Vår övertygelse är det är viktigt att anpassa verktygen till människans anatomi,

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

BRUKSANVISNING. ver. 1.2

BRUKSANVISNING. ver. 1.2 BRUKSANVISNING ver. 1.2 OBS Denna produkt är ämnad för barn över tre (3) år gamla. OBS Vi (Lillagunga) bär inget ansvar för eventuella olyckor eller skador som uppstått som följd av att ha missförstått

Läs mer

Så här fungerar din nya rollator

Så här fungerar din nya rollator Viktigt, läs innan användande! SV Så här fungerar din nya rollator Volaris S7 SMART Grattis till din nya rollator! Volaris S7 SMART kommer på många sätt att göra din vardag lättare. För att du ska lära

Läs mer