USA Route 66 vägen myten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "USA 2010. Route 66 vägen myten"

Transkript

1 USA 2010 Route 66 vägen myten På mässor och i MC-tidningar har vi i flera år sett information om reseföretag med Motorcykelresor som specialitet. Drömmen har funnits att följa med på en sådan resa. I december 2009 bestämde vi oss. Det företag vi fastnat för heter MC-reiser och är ett norskt företag. Efter en del mail fram och tillbaka bokade vi vår drömresa. Dag 1 Arlanda Denver För vår del startade resan med buss upp till Arlanda. Gruvligt tidigt men samtidigt väldigt bekvämt, nästan dörr till dörr. På Arlanda träffade vi delar av vårt ressällskap. Sex personer + vår guide Claus och så jag och min man. Totalt skulle vi bli 13 personer som skulle färdas på 10 hojar. Vilken säkerhetsapparat det är när man flyger till USA. Här kom säkerhetspersonal och ställde en massa frågor, kollade upp vår ESTA-anmälan och kopierade passen. Har du packat något som kan användas som vapen var en av frågorna. Om jag hade det, skulle jag ha erkänt då? Sedan kunde vi gå igenom till Gaten med sedvanlig röntgen och metalldetektor. Vid själva Gaten fick man sedan ännu en gång visa upp allt och vissa blev visiterade på nytt. Flygresan till New York gick utan minsta problem (utom träsmak av sittandet). Det var ett ganska genombrutet molntäcke så vi såg allt från Norska fjordar, Atlantens blå vatten och isberg vid Grönlands kust. Precis vid inflygningen till Newark kom Manhattans sky-line i sikte. På flygplatsen blev det ny säkerhetskontroll och bagage check. Man känner sig ganska liten, tur man har rent mjöl i påsen. Sedan var det bara att byta terminal och vänta på flyget till Denver. Här anslöt ytterligare två personer. Även denna flygtur förflöt lugnt. Tidsskillnaden gör att vi har varit på resande fot ungefär ett dygn men lokal tid här i Denver är lördag kväll. Tur att man har lätt för att sova sittande med MP3-spelaren i öronen. Temperaturen var 75F när vi landade på Denver International. Här får man ta tåget inne i terminalen för att komma till rätt Gate eller bagage utlämning. Taxi till hotellet och en kort träff med information om morgondagen. I morgon börjar äventyret! Dag 2 Denver Colorado Taos New Mexico

2 46,1mil. Högsta höjd 2820m. Via Colorado Springs, Pueblo, Walsenburg, Fort Garland, San Luis. Redan var tempen runt 25C och klarblå himmel. Nu på morgonen fick vi också träffa de två sista i gänget, nu är vi fulltaliga. Vi blev skjutsade till Eagle Riders MC uthyrning vid 10- tiden. Tyvärr var det ca 10 fransmän framför oss och där gick det inte fort med pappersarbetet. Bara en i det sällskapet pratade engelska så det var trassligt värre. Föreståndaren för uthyrningen frågade om hela Frankrike var i hans butik. Efter ivrigt väntande var vi alla med hoj och packade och klara. Konstigt, bara HD ;-). Vi är tre tjejer i gruppen men jag är den enda som kör egen hoj. Min är en Sportster 883 och maken kör en Softtail Heritage Classic. Vi körde ut ur Denver och söderut på Interstate 25. Vi kom inte så många mil innan det slog stopp på grund av en trafikolycka en bit fram. Vi tog till ett lite fult trick och körde om på vägrenen och tjänade lite tid. Lunchen fick bli en korv eller en macka på stående fot vid en mack. Vi hade totalt nästan 50 mil att köra så det kändes i baken. Vägarna har varit varierande allt från motorväg och lite smala, slingrande genom bergspass. Vi har passerat många boskapsrancher med både Long horns och vanlig boskap. Infarterna till rancherna ser ut precis som i gamla western-filmer. Alla har någon slags portal i trä eller metall. Vacker utsikt med mycket berg och betesmark där emellan. På några ställen växte solrosor direkt genom asfalten på vägrenen. Bebyggelsen vi sett är allt från Trailers, mer eller mindre permanent uppställda, till hus i bränd lera i Spansk/Mexikansk stil. Precis innan solnedgången (21.00) kom vi fram till Taos. Från början var det en indianby men på 40-talet utvecklades den till konstnärsby.

3 Vi lyckades övertala restaurangen på hotellet att servera oss middag trots att det var stängningsdags. Det är ett väldigt trevligt gäng vi har som reskamrater. Alla är öppna och pratar och skojar. Inget surande trots lång väntan och många tuffa mil. Dag 3 Taos NM Santa Fe NM ,6 mil. Högsta höjd 3110 m. Via Eagle nest, Red river, Questa, Taos, Espanola, Santa Fe. Amerikanarna och deras frukost. Vill man inte ha äggröra och skinka blir det i bästa fall toast med jam. Eller muffins. Grovt bröd och yoghurt vad är det? Idag började vi med en tur i trakten runt Taos. Vi åkte genom Carson National Forest. Slingrande vägar både uppför och nerför berg. Här är bergen ganska gröna och bevuxna. Vyerna tar andan ur en och kurvorna håller en skärpt och alert. Jag förstår emigranterna. Här kommer man ner från ett bergspass och framför oss öppnar sig en gnistrande grön dal med berg runt om. Dessutom en liten sjö. Att möta detta och se det som obebott, tillgängligt land måste ha varit paradis jämfört med steniga tegar i Sverige. Vi fick se Cowboys fösande boskap. Vi fick se byar som hämtade ur Western-filmer och åter i Taos den spansk-mexikanska stilen igen. Efter en god mexikanskinspirerad lunch fortsatte vi mot Santa Fe. Fortfarande är vägarna kurviga och branta! Vi kom ner till Rio Grande där de just var i färd med att sätta i gummiflottar för Rafting. Den klassiska amerikanska gula skolbussen är på plats.

4 Efter att vi installerat oss på hotellet blev det taxi in till gamla delen av staden och torget Old Plaza. Här är bebyggelsen kvar sedan New Mexico var spanskt. Många affärer med Indianhantverk. På torget hölls även ett Band-stand med både opera och soul. Mycket folk på pic-nic eller dansandes till musiken. Kvällen avslutades med gemensam middag på en Biff restaurang. Stora blodiga biffar eller starkt kryddad kyckling (typ creol). Dag 4 Santa Fe NM Gallup NM ,7 mil. Högsta höjd 2183 m. Via Albuquerque. Riktigt varmt redan på morgonen. 90F = ca 32C. Idag har vi kört genom betesland. I Sverige skulle vi inte släppa ut boskapen på så magra beten. Mest sandjord och låga buskar. Fortfarande är det mycket berg, nu är det taggiga röda åsar. Man väntar bara på att Indianerna ska stå på rad i full krigsmundering där uppe och John Wayne komma ridande över fälten. Idag har vi för första gången kunna köra på delar av den gamla Route 66. Här är det är korta snuttar som är bevarade. Vi stannade vid en gammal mack där även det målade Route 66 märket fanns kvar på vägen. Det ger en liten kick! Ibland när vi kör på Interstate 40 och tycker att den raka vägen blir lite tråkig så kommer man över en knäppa och en ny hissnande vy brer ut sig. Allt är stort i USA brukar man säga. På naturen stämmer det. Det finns inte många ställen i Sverige som har så milsvida vyer.

5 I natt sover vi i Gallup. Det här är Indianland på riktigt. Navajo, Shoshone och Zuni bland annat. Ungefär innevånare och ca en tredjedel av innevånarna har indianblod i sig. Här gick Route 66 precis genom staden, bredvid järnvägen. Godstågens visslor tjuter fortfarande och 3-4 lok drar vagnsset på över hundra vagnar. Den här staden dog lite när vägen drogs förbi. Kvällen blir lite av en vilokväll. Var och en tar en tidig middag och för vår del blir det lite slötittande på TV. Dag 5 Gallup NM Williams Arizona ,2 mil. Högsta höjd 2218 m. Via Lupton, Houck, Holbrook, Winslow, Flagstaff. Vi började på Interstaten över gränsen till Arizona och tjänade plötsligt en timma. Vi stannade vid en helt fantastisk klippformation precis bredvid vägen. Mjuka rundade röda klippor med grottliknande urgröpningar. Uppe på klippformationerna är det djurfigurer som björn, örn och hjortar uppställda. Fortfarande är det Indianland och det finns mycket vackert till försäljning. Hantverk som smycken och de vackra plädarna i klara färger lockar. Tyvärr tillåter inte packningen några större inköp. Vi åker vidare till Petrified Forest National Park. Här får man betala avgift och får stränga tillsägelser om vad man inte får göra. I vaktkuren sitter en kvinna med den typiska Park Rangers uniformen. Parken består av olika typer av landskap. Det första man kommer till är en stor dal med olika klippformationer, lite månlandskap över det hela. Givetvis slås man av storleken även här. Vägen slingrar sig vidare till sockertopps-formade berg i mjukare material. Man ser ränder i olika färger beroende på olika metallutfällningar. Sist kom vi till Petrified wood som betyder Förstenade skogen. Det är stockar som för miljontals år sedan hamnade i vatten och kapslats i sediment vilket gjorde att de inte ruttnade. Sedan har salter, (kiseldioxid) ombildats till glimmande stenar. De ser ut som stockar till formen men påminner om slagg och kristaller (Kvarts) i alla de färger. Otroligt vackert. Lunch åt vi i Holbrook. Lite gammal Diner stuk. På orten finns också ett hotell som består av Tepees (indiantält) i betong. Varje Tepee är ett rum och utanför varje står en gammal bil i diverse stilar och skick från gamla vrak utan hjul till fina pärlor från 50-talet. Vidare på färden. Här blev det en plågsam bit med krypkörning på grund av vägarbete i stekande sol och ca 35C värme. Vi kom dock fram i bra tid till Williams där vi ska stanna två nätter. Williams är en stad som ser till att hålla myten om Route 66 levande. Dessutom är den porten till Grand Canyon. Här är det som att flyttas bakåt i tiden. Lite western blandat med 50-tal.

6 Souvenirbutikerna ligger på rad med allt från Route 66. Staden känns ändå väldigt levande och är otroligt mysig och trevlig. Även de hus som är nybyggda har den gamla stilen. En stad med många besökare och många hotell. Den här kvällen gjorde ett litet teatersällskap en kort föreställning mitt på genomfartsgatan på temat om en berömd pistolduell som ska ha utspelat sig på slutet av 1800-talet. Dag 6 Grand Canyon och Sedona ,1 mil. Högsta höjd 2264 m. Via Grand Canyon, Flagstaff, Sedona, Cotton Wood, Clarkdale, Jerome, Prescott. Hur ska man sammanfatta denna dag? WOW säger kanske något. Här runt Williams är det grönare igen. Fortfarande har vi berg men de är bevuxna och bördigare marker runt om. Tallarna är inte så höga som i Sverige men det är träd igen. Vi startade direkt efter frukost till Grand Canyon. Den Nationalparken har allt. Precis som sist fick vi betala för att köra in men här löser man ett 7-dagars pass! Här finns en flygplats strax utanför parken. I parken finns det: Ett vägnät med asfalterade vägar och busslinjer. Folk står på hållplatserna och väntar. Det finns ett postkontor, bank,

7 mataffär, hotell, flera stugbyar och campingplatser och en bensinstation. Givetvis finns det även flera informationscenter. Turistfälla? Ja.. Sevärt? OM! Utsikten vid Mather point (huvud utsikten) är obeskrivbart storslagen. Det går inte att fatta hur stort, långt och djupt det är. Ibland känns det som om man tittar på en kuliss. Olika bergarter och olika färger. Coloradofloden som rinner nere i ravinen syns inte ens från utsiktsplatsen. Vår medhavda lunch intogs sittande på muren med hela sceneriet framför oss. Tänk om man hade så hemma på kontoret. Vi fortsatte mot Desert view och stannade till vid en flock hjortar som ostört betade precis bredvid vägen. (inga viltstängsel här inte) Vid nästa stopp fanns ett utsiktstorn och nu kunde man skymta floden som en liten grumlig bäck längst ner. Vi fortsatte ur parken och ner mot Flagstaff. Vägen var otroligt fin och bitvis såg man delar av canyonen. Det är synd att man inte kan fota medan man kör ;-) Man får försöka lagra i det egna minnet istället för i datorn. I Flagstaff delade vi upp oss. En del åkte tillbaka till hotellet och mer sightseeing i Williams men 5 ekipage fortsatte mot Sedona. Snabbt kom vi in på en smal slingrande väg genom ett grönskande pass och höga rödbruna berg. Träsmaken och tröttheten bara försvann. Istället sitter man och hojtar till av glädje över kurvorna och vyerna. Sedona kändes som en lyxig stad. En liten stad som lever på turismen runt de röda bergen. Att det bli snö här på vintern är svårt att förstå i den värme vi upplever. Hundra tusentals turister besöker området varje år. Fortfarande det brända utseende på husen. Fina trädgårdar och många hotell. Och dessa vackra bergsformationer in på knutarna. Efter lite fika och tankning fortsatte vi. Kurviga vägar på väg till Sedona sa jag.. Då visste jag inte vad som väntade på hemvägen. Nu skulle vi över berget på andra sidan dalen! Här var det hårnålskurvor på löpande band. Branta stup på ena sidan och det höga berget på den andra. Väldigt rolig men krävande körning på 89A mot Jerome och genom Prescott National forest. Lite obehagligt blir det när man kommer runt en kurva och en lastbil håller på att vända en liten bit framför. Sedan blev det lite vägarbete men nu stod vi i alla fall i skuggan ;-) Mörkret hade fallit innan vi var tillbaka på hotellet. Tolv timmar och runt 50 mil sedan vi startade. (på eftermiddagen var det ca 40C) Skulle inte ha velat missa denna dag för allt i världen! WOW!

8 Dag 7 Williams AZ Laughlin Nevada ,8 mil. Högsta höjd 2109 m. Via Ash Fork, Seligman, Peach Springs, Kingman, Oatman, Mohave Valley, Bull Head City. Starten idag från Williams kändes ett tag som en tur i Sverige. Ganska gröna kullar, lite träd och en å som sakta flyter fram. MEN sen kommer man över ett krön och de stora vidderna öppnar sig igen. Idag har de mesta av turen gått på gamla Route 66. I städerna man passerar har man gjort allt för att bevara myten och locka turister. Vi stannade först i Seligman. Inte mycket mer än en gata med souvenirbutiker vägg i vägg. Skyltar som påminner om storhetstiden och även extrem skyltning för att locka extra. På The Rusty bolt har man skyltdockor utklädda bland annat till Marilyn och Elvis. Det är bara att sätta sig ner och bli fotat med The King, sånt säljer. Buss efter buss stannar och turister pratande många olika språk stannar och handlar. Vi stannar till i Kingman för lunch. Vi frågar ortsborna lite om värmen. Idag är det 110F. De svarar idag blåser det ju, ni skulle ha varit här igår när det var vindstilla. Vi får också varningen att inte kliva ner från vägen för där finns det gott om skallerormar. Vi åker vidare mot Oatman. Här pratar vi kurvig väg igen. Den här är riktigt smal, kanterna börjar ge sig på vissa ställen och vägräcken har man visst inte hört talas om här. Bara på några få ställen finns en rostig kedja uppspänd i några meter. Spännande, hög koncentration anbefalles. Nu är vi i öknen. Man föreställer sig cowboyen på sin trötta häst som skakar på sin vattenflaska och dricker de sista två klunkarna. Här växer inte mycket mer än kaktusar. Vi stannar till vid en gammal mack och laddar med vatten. Nutidens vattenhål har väl kylda flaskor. En termometer i skuggan visar 100F. Bakom huset finns en liten trädgård. I en stor zinkbalja har man planterat. Kaktusar. Vi kommer fram till Oatman. Den här staden är som en kuliss i en westernfilm. Du har till och med gångbanorna i trä framför affärerna och bindräcken för hästarna. Några hästar ser vi inte men massor med åsnor. Här går åsnorna lösa på gatorna. Ett litet klistermärke i pannan ber oss att inte mata djuren, men klappa går bra.

9 Vi fortsätter nu mot kvällens mål Laughlin. Vi kör sista biten genom Bullhead City, många trafikljus som tar på krafterna i värmen. De som har termometer på hojarna pratar om 125F. Coloradofloden flyter fram och ser väldigt lockande ut. Snabba båtar och jet-skis far fram på vattnet. Floden utgör här gränsen mellan Arizona som vi är på väg att lämna och sydspetsen av Nevada vi ska till. Laughlin är ett Las Vegas i miniatyr. Längs flodstranden ligger jättehotell med casinon på rad. Vi bor på Edgewater. När man kommer genom dörrarna kliver man rakt in bland ljuden av hundratals enarmade banditer. Granne ligger en flodbåt av betong i jätteformat som också den är ett kasino och hotell. Vi är alla riktigt påverkade och darriga av hettan. Efter en välbehövlig dusch och ordentlig påfyllning med vatten tar vi en sväng genom spelhallarna och ser till att få lite att äta. Nästa morgon när vi är på väg till frukosten möter vi människor som inte lagt sig än. En kille med hästsvans och jeansväst sitter vid samma enarmade bandit som jag såg honom vid på kvällen. Dag 8 Laughlin NV Victorville Kalifornien ,8 mil. Högsta höjd 961 m. Via Ludlow, Newberry Springs, Barstow. Vi försökte starta lite tidigare idag för att slippa den värsta hettan. Vi valde också bort biten genom Mojave öknen. Det blev Interstate till största delen idag. Vi är nu inne i Kalifornien. Även här fortsätter det karga torra landskapet. Bara när vi kör en bit längs floden blir det lite lummigare. Det ser lite konstigt ut när man ser bilar med båtkärror och vattenskotrar på flaken mitt i öknen.

10 Vi fick också en kul inblick i delstatens lagar. Här måste alla visa legitimation när man köper cigaretter. Det betydde att en i ressällskapet, en gråskäggig man runt 60, fick gå ut och hämta passet. Slutmålet idag är Victorville. Dit kom vi redan vid lunchtid idag. Här är klimatet lite bättre. Inte fullt så varmt och så blåser det. Det blev lite strul med hotellbokningen så vi fick byta hotell. Medan vi väntade gick några av oss och tog lunch. Vi hamnade på ett kul ställe, Johnnys Ribs. Såg ut som en fallfärdig lada helt utan räta vinklar. Handtaget på dörren var en sked, modell större. När man öppnar dörren gal en tupp. Inne var det träbås, på golvet ligger det fullt av skal från jordnötter. Coca-Colan fick man i en glasburk (typ syltburk). Knepigt, men gott och rikligt med mat. Sen blev det incheckning på hotellet och slöande vid poolen. Svalka och avkoppling. Förutom oss på hotellet så är det ett stort MC-gäng, Ruff Ryders. Sporthojar och hög musik. (Vi befarade det värsta inför natten men det var riktigt lugnt.) På kvällen gick vi rakt över gatan till en Koreansk grill-restaurang. Det var en gasolgrill på varje bord och så fick man in kött av alla slag att grilla själv. Tunna skivor skinka, kyckling, bläckfisk, lax och nötkött. Marinerat i fina smaker. All you can eat. Häftigt och jättegott. När vi höll på och diskuterade menyn svarade servitrisen oss på svenska. Hon hade bott 10 år i Tyresö utanför Stockholm! Dag 9 Victorville CA Santa Monica CA ,6 mil. Via Burbank. Sista MC-dagen. Känns sorgligt. Vi gick iväg till en Diner och åt frukost. Här var det rejäla portioner med varma mackor eller pannkakor. Idag var bergen närmare. Vi åkte länge genom en grön dalgång. Bitvis låg dimman lågt och det var kallt. Dags att dra igen jackan för första gången på resan. Är vi inte i Kalifornien? Som tur var värmde solen snart igenom morgondimman. Ganska snart märktes det att vi var i utkanten av en storstad. Trots att det var söndagsmorgon var trafiken tät. 6-filiga Interstate 15 tog oss mot Santa Monica. Lite trixigt att få med alla vid trafikljusen. Sista biten fick vi föråkare från Eagle Rider. Då gick det undan. Han tyckte nog vi var för laglydiga som inte körde mot gult. Allt gick bra, vi har ju lärt oss en del om samspel och kortegekörning under resan.

11 Dags att säga hej då till hojen. En snabb besiktning och lite pappersarbete blir slutklämmen efter 270 körda mil. Killen som tog emot min hoj skojade och sa att med en Sportster räknas milen dubbelt. Efter incheckning på hotellet gick vi ner till Santa Monica Beach. Jag har svårt att se ett hav utan att bada så det blev givetvis ett snabbt dopp innan vi gick ut på piren. Här står slutskylten på Route 66. Det måste ju givetvis dokumenteras med kameran. Efter en gemensam middag på en skaldjursrestaurang var det dags att säga hejdå till hela gänget. De andras flyg gick redan 7.00 dagen därpå. Jag och min man fick sovmorgon. Vi skulle stanna några dagar i New York så vårt flyg gick Vilken tur vi har haft med ressällskapet. Otroligt lättsamma personer och vi skojar och pratar som om vi känt varandra länge. Vår guide Claus har styrt oss med fast hand gällande tider och trafiksituationer och bjudit oss på helt otroliga upplevelse under veckan. Tack Claus! Skulle man ha kört detta på egen hand hade man garanterat missat massor med vackra, svåra och roliga vägar och äventyr. Tillbaka till myten. Route 66 försvann officiellt som landsväg Bitvis är vägen kvar under Interstaten, bitvis är den helt uppriven och marken återlämnad till ägaren. Ibland finns den som en kort omväg, ibland som långa partier i originalskick. Vissa orter dog när vägen drogs om, vissa lever högt

12 på myten. Om du gör resan för just vägens skull blir du kanske besviken. Kör du för att uppleva en bit av USA kommer du att älska det. Route 66 är en bit amerikansk historia. Den ska tas för vad den är och har fortfarande otroligt mycket att ge på och omkring en väg som inte finns. /Gunilla

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

Svinga lasso och fösa kor. Rida iväg och Cecilia Bang-Melchior har testat hur det

Svinga lasso och fösa kor. Rida iväg och Cecilia Bang-Melchior har testat hur det resa ranchliv i USA Bli cowgirl Nära naturen. På ranchen lever Cecilia och de andra besökarna i symbios med djuren och naturen. Det är magiskt, man får en otroligt nära relation med hästarna, hundarna

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

The travel game en español

The travel game en español The travel game en español Nombre: Grupo: Utgångspunkten är att 3-5 personer representerar en grupp svenska ungdomar som ska besöka ett spansktalande land för att turista, lära sig mer om landet och framför

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Västra USA & Nationalparker

Västra USA & Nationalparker Västra & Nationalparker Detta är en komplett rundresa med bil i Västra. Upplev San Francisco, vackra Yosemite National Park, mäktiga Grand Canyon, spännande Death Valley, Las Vegas och Los Angeles nöjesparker

Läs mer

Döda bergen Elevmaterial

Döda bergen Elevmaterial sidan 1 Kapitel 1 Min vän Mugul 1. Varför tror du att Aram inte vill att rövarna ska hitta kartan i hans ficka? 2. På sidan 12 säger Aram: Först vill jag att vi kommer överens om en sak. Om jag visar er

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Västra USA & Nationalparker

Västra USA & Nationalparker Västra USA & Nationalparker Boka resan mellan 9/11-8/12 och få2 för 1 på valfri utflykt till ettmaxvärde av 1.500 kr. Detta är en komplett rundresa med bil i Västra USA. Upplev San Francisco, vackra Yosemite

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010

Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010 Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010 Dag 1: Så är det då dags. Marcus och jag är först på plats, en dag innan till och med. Allt för att kunna tvätta underkläder. Vi har redan varit ute och kört motorcykel

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1 Ingen gråter (Katarina och Alf) Inledning Bastian kan inte sova. Han ligger i sängen och tittar rakt upp i taket, vänder och vrider på täcket och puffar till kudden. Det är tyst, det enda Bastian hör är

Läs mer

Rally SM.. Rally SM... Rally SM.. så var det åter dags.. för denna underbart trevliga form av rally.. denna gång på "hemmaplan", vilket som vanligt ställer till en hel del extra problem som man inte behöver

Läs mer

Min resa i Japan Min resa börjar på centralen i Malmö där min avdelning samlades (Turning torso). Där sa vi hej då till ens kära familj och bar oss av till Kastrup med tåg. Efter att vi äntligen hade checkat

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april The Travel Gallery AB E-mail: res@travelgallery.se Org.nr: 556519-2795 Jörgen Ankersgatan 12 www.travelgallery.se 21145

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

3 Day 4WD Goanna Dreaming

3 Day 4WD Goanna Dreaming 3 Day 4WD Goanna Dreaming Red Centre Safari Detta är en äkta vildmarkstur för er som vill uppleva den röda öknen - på riktigt! Under denna tredagars äventyrstur upplever ni bland annat Ayers Rock (Uluru),

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 28 maj Solen skiner från en klarblå himmel denna morgon när 47 förväntansfulla medlemmar ska ge sig ut på resa till Lofoten med Högbergs

Läs mer

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013 SKOTEREXPEDITION PÅ APRIL 2013 R FÖLJ MED PÅ DITT LIVS ÄVENTYR PÅ Europas sista riktiga vildmark! Bara några timmar med flyg från Oslo. SKOTEREXPEDITION Äventyr i Isbjörnens rike MITT EMELLAN NORDNORGE

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria, Salzburg St Wolfgang, 5 nätter 1(5) Vandra i Österrike Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria är en pilgrimsled som går mellan Altöttingen i Tyskland och Mariazell

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Tåg i USA - Natur & storstäder

Tåg i USA - Natur & storstäder Tåg i - Natur & storstäder Detta är den perfekta tågresan för naturälskare. Från Denver kommer du till bergstoppar och vackra sjöar i Rocky Mountains National Park. Därefter går tåget genom svindlande

Läs mer

Min APU i Polen! V10S. John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011

Min APU i Polen! V10S. John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011 Min APU i Polen! John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011 V10S Inledning Jag heter John Pettersson och går V10S. Jag går inriktning skog på Vretagymnasiet 1a året, i den här rapporten kommer du som läser få

Läs mer

Nationalparker med privatflyg

Nationalparker med privatflyg Nationalparker med privatflyg Res lite lyxigare och upplev Västra 's nationalparker med privatflyg med max 16 passagerare per flyg. Vi erbjuder nu er möjligheten att lägga mer tid till upplevelser och

Läs mer

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar: Paket inkluderar: 4 nätter på 4* Icelandair Hotel Marina Del i dubbelrum, 25 nov 29 nov Frukost samtliga dagar Flyg, Göteborg Island T/R Transfer, flygplats hotell flygplats Blå Lagunen vid ankomst Välkomstdrink

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden DAG 1 Avresa från Sverige Avresa med Ethiopian Airlines kl 20. Mellanlandning i Addis Ababa vid 7-tiden dag 2.

Läs mer

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Vid höstmötet i november beslöts att bilda två grupper med skilda resmål. Den ena gruppen skulle under ledning av Kent att åka till Skåne. Slutmålet blev Höganäs och

Läs mer

I sanning en verkligt hisnande upplevelse redan när man landar. Här står guiden precis vid ett stup på 30 m, orädd eller dum, men en bra bild blev det

I sanning en verkligt hisnande upplevelse redan när man landar. Här står guiden precis vid ett stup på 30 m, orädd eller dum, men en bra bild blev det av Anders A I sanning en verkligt hisnande upplevelse redan när man landar Här står guiden precis vid ett stup på 30 m, orädd eller dum, men en bra bild blev det Dag1 Uppe med tuppen, nej örnen ska det

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt).

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). 23 glada Rapphönor från många delar av Sverige droppade på fredagseftermiddagen den 14/9 2012 efter

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från 25 500 kr Machameleden på Mount Kilimanjaro i Tanzania (paketresa) I priset ingår vandring på Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro via Machameleden.

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga.

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga. STAL HENDRIX När jag blev uppkallad bland de andra tjejerna för att höra om vi fått utlandspraktik eller inte var jag väldigt förhoppningsfull men samtidigt nervös. Så fort vi klivit in i rummet fick vi

Läs mer

Atacamaöknen, Chile 2013.

Atacamaöknen, Chile 2013. Atacamaöknen, Chile 2013. Den sista utflykten blev en fantastisk biltur längs en mycket hög väg, som går till Argentina och Bolivia. Gränsen mellan Chile och Bolivia går rakt genom båda vulkanernas topp

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014 Logg fra n A lva Datum: 11 mars 2014 Elevloggare: Ella, Aliide, Madde, Sara, Erik W, Alexander, Olle och Emil Personalloggare: Catharina Position: Förtöjda i Agadir Beräknad ankomst till nästa hamn: Arrecife

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 Häng med till Kalifornien, flyg nonstop med SAS från Arlanda, se 3 NHL matcher med bl.a Henke Lundqvist och hans Rangers och träffa Sollentunakillen

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Vi släpper förtöjningarna i Calheta, Madeira den 27 september och sätter sikte mot Graciosa, en lite sandig ö som ligger strax norr om Lanzarote. En segling

Läs mer

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND AV HÉLÈNE LUNDGREN UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND Kraftiga dyningar, grottor, vikingahistoria, sandstränder och vackra klipportaler längs Shetlandsöarnas kust. En dramatisk natur med

Läs mer

SAS, San Francisco & bilhyra

SAS, San Francisco & bilhyra SAS, San Francisco & bilhyra MyPlanet har satt samman en resa till Kalifornien under sommarsemestern 2014 (juni och juli) till ett mycket attraktivt pris. Enkelt. Snabbt. Bra pris. Massor av frihet. Vi

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer