USA Route 66 vägen myten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "USA 2010. Route 66 vägen myten"

Transkript

1 USA 2010 Route 66 vägen myten På mässor och i MC-tidningar har vi i flera år sett information om reseföretag med Motorcykelresor som specialitet. Drömmen har funnits att följa med på en sådan resa. I december 2009 bestämde vi oss. Det företag vi fastnat för heter MC-reiser och är ett norskt företag. Efter en del mail fram och tillbaka bokade vi vår drömresa. Dag 1 Arlanda Denver För vår del startade resan med buss upp till Arlanda. Gruvligt tidigt men samtidigt väldigt bekvämt, nästan dörr till dörr. På Arlanda träffade vi delar av vårt ressällskap. Sex personer + vår guide Claus och så jag och min man. Totalt skulle vi bli 13 personer som skulle färdas på 10 hojar. Vilken säkerhetsapparat det är när man flyger till USA. Här kom säkerhetspersonal och ställde en massa frågor, kollade upp vår ESTA-anmälan och kopierade passen. Har du packat något som kan användas som vapen var en av frågorna. Om jag hade det, skulle jag ha erkänt då? Sedan kunde vi gå igenom till Gaten med sedvanlig röntgen och metalldetektor. Vid själva Gaten fick man sedan ännu en gång visa upp allt och vissa blev visiterade på nytt. Flygresan till New York gick utan minsta problem (utom träsmak av sittandet). Det var ett ganska genombrutet molntäcke så vi såg allt från Norska fjordar, Atlantens blå vatten och isberg vid Grönlands kust. Precis vid inflygningen till Newark kom Manhattans sky-line i sikte. På flygplatsen blev det ny säkerhetskontroll och bagage check. Man känner sig ganska liten, tur man har rent mjöl i påsen. Sedan var det bara att byta terminal och vänta på flyget till Denver. Här anslöt ytterligare två personer. Även denna flygtur förflöt lugnt. Tidsskillnaden gör att vi har varit på resande fot ungefär ett dygn men lokal tid här i Denver är lördag kväll. Tur att man har lätt för att sova sittande med MP3-spelaren i öronen. Temperaturen var 75F när vi landade på Denver International. Här får man ta tåget inne i terminalen för att komma till rätt Gate eller bagage utlämning. Taxi till hotellet och en kort träff med information om morgondagen. I morgon börjar äventyret! Dag 2 Denver Colorado Taos New Mexico

2 46,1mil. Högsta höjd 2820m. Via Colorado Springs, Pueblo, Walsenburg, Fort Garland, San Luis. Redan var tempen runt 25C och klarblå himmel. Nu på morgonen fick vi också träffa de två sista i gänget, nu är vi fulltaliga. Vi blev skjutsade till Eagle Riders MC uthyrning vid 10- tiden. Tyvärr var det ca 10 fransmän framför oss och där gick det inte fort med pappersarbetet. Bara en i det sällskapet pratade engelska så det var trassligt värre. Föreståndaren för uthyrningen frågade om hela Frankrike var i hans butik. Efter ivrigt väntande var vi alla med hoj och packade och klara. Konstigt, bara HD ;-). Vi är tre tjejer i gruppen men jag är den enda som kör egen hoj. Min är en Sportster 883 och maken kör en Softtail Heritage Classic. Vi körde ut ur Denver och söderut på Interstate 25. Vi kom inte så många mil innan det slog stopp på grund av en trafikolycka en bit fram. Vi tog till ett lite fult trick och körde om på vägrenen och tjänade lite tid. Lunchen fick bli en korv eller en macka på stående fot vid en mack. Vi hade totalt nästan 50 mil att köra så det kändes i baken. Vägarna har varit varierande allt från motorväg och lite smala, slingrande genom bergspass. Vi har passerat många boskapsrancher med både Long horns och vanlig boskap. Infarterna till rancherna ser ut precis som i gamla western-filmer. Alla har någon slags portal i trä eller metall. Vacker utsikt med mycket berg och betesmark där emellan. På några ställen växte solrosor direkt genom asfalten på vägrenen. Bebyggelsen vi sett är allt från Trailers, mer eller mindre permanent uppställda, till hus i bränd lera i Spansk/Mexikansk stil. Precis innan solnedgången (21.00) kom vi fram till Taos. Från början var det en indianby men på 40-talet utvecklades den till konstnärsby.

3 Vi lyckades övertala restaurangen på hotellet att servera oss middag trots att det var stängningsdags. Det är ett väldigt trevligt gäng vi har som reskamrater. Alla är öppna och pratar och skojar. Inget surande trots lång väntan och många tuffa mil. Dag 3 Taos NM Santa Fe NM ,6 mil. Högsta höjd 3110 m. Via Eagle nest, Red river, Questa, Taos, Espanola, Santa Fe. Amerikanarna och deras frukost. Vill man inte ha äggröra och skinka blir det i bästa fall toast med jam. Eller muffins. Grovt bröd och yoghurt vad är det? Idag började vi med en tur i trakten runt Taos. Vi åkte genom Carson National Forest. Slingrande vägar både uppför och nerför berg. Här är bergen ganska gröna och bevuxna. Vyerna tar andan ur en och kurvorna håller en skärpt och alert. Jag förstår emigranterna. Här kommer man ner från ett bergspass och framför oss öppnar sig en gnistrande grön dal med berg runt om. Dessutom en liten sjö. Att möta detta och se det som obebott, tillgängligt land måste ha varit paradis jämfört med steniga tegar i Sverige. Vi fick se Cowboys fösande boskap. Vi fick se byar som hämtade ur Western-filmer och åter i Taos den spansk-mexikanska stilen igen. Efter en god mexikanskinspirerad lunch fortsatte vi mot Santa Fe. Fortfarande är vägarna kurviga och branta! Vi kom ner till Rio Grande där de just var i färd med att sätta i gummiflottar för Rafting. Den klassiska amerikanska gula skolbussen är på plats.

4 Efter att vi installerat oss på hotellet blev det taxi in till gamla delen av staden och torget Old Plaza. Här är bebyggelsen kvar sedan New Mexico var spanskt. Många affärer med Indianhantverk. På torget hölls även ett Band-stand med både opera och soul. Mycket folk på pic-nic eller dansandes till musiken. Kvällen avslutades med gemensam middag på en Biff restaurang. Stora blodiga biffar eller starkt kryddad kyckling (typ creol). Dag 4 Santa Fe NM Gallup NM ,7 mil. Högsta höjd 2183 m. Via Albuquerque. Riktigt varmt redan på morgonen. 90F = ca 32C. Idag har vi kört genom betesland. I Sverige skulle vi inte släppa ut boskapen på så magra beten. Mest sandjord och låga buskar. Fortfarande är det mycket berg, nu är det taggiga röda åsar. Man väntar bara på att Indianerna ska stå på rad i full krigsmundering där uppe och John Wayne komma ridande över fälten. Idag har vi för första gången kunna köra på delar av den gamla Route 66. Här är det är korta snuttar som är bevarade. Vi stannade vid en gammal mack där även det målade Route 66 märket fanns kvar på vägen. Det ger en liten kick! Ibland när vi kör på Interstate 40 och tycker att den raka vägen blir lite tråkig så kommer man över en knäppa och en ny hissnande vy brer ut sig. Allt är stort i USA brukar man säga. På naturen stämmer det. Det finns inte många ställen i Sverige som har så milsvida vyer.

5 I natt sover vi i Gallup. Det här är Indianland på riktigt. Navajo, Shoshone och Zuni bland annat. Ungefär innevånare och ca en tredjedel av innevånarna har indianblod i sig. Här gick Route 66 precis genom staden, bredvid järnvägen. Godstågens visslor tjuter fortfarande och 3-4 lok drar vagnsset på över hundra vagnar. Den här staden dog lite när vägen drogs förbi. Kvällen blir lite av en vilokväll. Var och en tar en tidig middag och för vår del blir det lite slötittande på TV. Dag 5 Gallup NM Williams Arizona ,2 mil. Högsta höjd 2218 m. Via Lupton, Houck, Holbrook, Winslow, Flagstaff. Vi började på Interstaten över gränsen till Arizona och tjänade plötsligt en timma. Vi stannade vid en helt fantastisk klippformation precis bredvid vägen. Mjuka rundade röda klippor med grottliknande urgröpningar. Uppe på klippformationerna är det djurfigurer som björn, örn och hjortar uppställda. Fortfarande är det Indianland och det finns mycket vackert till försäljning. Hantverk som smycken och de vackra plädarna i klara färger lockar. Tyvärr tillåter inte packningen några större inköp. Vi åker vidare till Petrified Forest National Park. Här får man betala avgift och får stränga tillsägelser om vad man inte får göra. I vaktkuren sitter en kvinna med den typiska Park Rangers uniformen. Parken består av olika typer av landskap. Det första man kommer till är en stor dal med olika klippformationer, lite månlandskap över det hela. Givetvis slås man av storleken även här. Vägen slingrar sig vidare till sockertopps-formade berg i mjukare material. Man ser ränder i olika färger beroende på olika metallutfällningar. Sist kom vi till Petrified wood som betyder Förstenade skogen. Det är stockar som för miljontals år sedan hamnade i vatten och kapslats i sediment vilket gjorde att de inte ruttnade. Sedan har salter, (kiseldioxid) ombildats till glimmande stenar. De ser ut som stockar till formen men påminner om slagg och kristaller (Kvarts) i alla de färger. Otroligt vackert. Lunch åt vi i Holbrook. Lite gammal Diner stuk. På orten finns också ett hotell som består av Tepees (indiantält) i betong. Varje Tepee är ett rum och utanför varje står en gammal bil i diverse stilar och skick från gamla vrak utan hjul till fina pärlor från 50-talet. Vidare på färden. Här blev det en plågsam bit med krypkörning på grund av vägarbete i stekande sol och ca 35C värme. Vi kom dock fram i bra tid till Williams där vi ska stanna två nätter. Williams är en stad som ser till att hålla myten om Route 66 levande. Dessutom är den porten till Grand Canyon. Här är det som att flyttas bakåt i tiden. Lite western blandat med 50-tal.

6 Souvenirbutikerna ligger på rad med allt från Route 66. Staden känns ändå väldigt levande och är otroligt mysig och trevlig. Även de hus som är nybyggda har den gamla stilen. En stad med många besökare och många hotell. Den här kvällen gjorde ett litet teatersällskap en kort föreställning mitt på genomfartsgatan på temat om en berömd pistolduell som ska ha utspelat sig på slutet av 1800-talet. Dag 6 Grand Canyon och Sedona ,1 mil. Högsta höjd 2264 m. Via Grand Canyon, Flagstaff, Sedona, Cotton Wood, Clarkdale, Jerome, Prescott. Hur ska man sammanfatta denna dag? WOW säger kanske något. Här runt Williams är det grönare igen. Fortfarande har vi berg men de är bevuxna och bördigare marker runt om. Tallarna är inte så höga som i Sverige men det är träd igen. Vi startade direkt efter frukost till Grand Canyon. Den Nationalparken har allt. Precis som sist fick vi betala för att köra in men här löser man ett 7-dagars pass! Här finns en flygplats strax utanför parken. I parken finns det: Ett vägnät med asfalterade vägar och busslinjer. Folk står på hållplatserna och väntar. Det finns ett postkontor, bank,

7 mataffär, hotell, flera stugbyar och campingplatser och en bensinstation. Givetvis finns det även flera informationscenter. Turistfälla? Ja.. Sevärt? OM! Utsikten vid Mather point (huvud utsikten) är obeskrivbart storslagen. Det går inte att fatta hur stort, långt och djupt det är. Ibland känns det som om man tittar på en kuliss. Olika bergarter och olika färger. Coloradofloden som rinner nere i ravinen syns inte ens från utsiktsplatsen. Vår medhavda lunch intogs sittande på muren med hela sceneriet framför oss. Tänk om man hade så hemma på kontoret. Vi fortsatte mot Desert view och stannade till vid en flock hjortar som ostört betade precis bredvid vägen. (inga viltstängsel här inte) Vid nästa stopp fanns ett utsiktstorn och nu kunde man skymta floden som en liten grumlig bäck längst ner. Vi fortsatte ur parken och ner mot Flagstaff. Vägen var otroligt fin och bitvis såg man delar av canyonen. Det är synd att man inte kan fota medan man kör ;-) Man får försöka lagra i det egna minnet istället för i datorn. I Flagstaff delade vi upp oss. En del åkte tillbaka till hotellet och mer sightseeing i Williams men 5 ekipage fortsatte mot Sedona. Snabbt kom vi in på en smal slingrande väg genom ett grönskande pass och höga rödbruna berg. Träsmaken och tröttheten bara försvann. Istället sitter man och hojtar till av glädje över kurvorna och vyerna. Sedona kändes som en lyxig stad. En liten stad som lever på turismen runt de röda bergen. Att det bli snö här på vintern är svårt att förstå i den värme vi upplever. Hundra tusentals turister besöker området varje år. Fortfarande det brända utseende på husen. Fina trädgårdar och många hotell. Och dessa vackra bergsformationer in på knutarna. Efter lite fika och tankning fortsatte vi. Kurviga vägar på väg till Sedona sa jag.. Då visste jag inte vad som väntade på hemvägen. Nu skulle vi över berget på andra sidan dalen! Här var det hårnålskurvor på löpande band. Branta stup på ena sidan och det höga berget på den andra. Väldigt rolig men krävande körning på 89A mot Jerome och genom Prescott National forest. Lite obehagligt blir det när man kommer runt en kurva och en lastbil håller på att vända en liten bit framför. Sedan blev det lite vägarbete men nu stod vi i alla fall i skuggan ;-) Mörkret hade fallit innan vi var tillbaka på hotellet. Tolv timmar och runt 50 mil sedan vi startade. (på eftermiddagen var det ca 40C) Skulle inte ha velat missa denna dag för allt i världen! WOW!

8 Dag 7 Williams AZ Laughlin Nevada ,8 mil. Högsta höjd 2109 m. Via Ash Fork, Seligman, Peach Springs, Kingman, Oatman, Mohave Valley, Bull Head City. Starten idag från Williams kändes ett tag som en tur i Sverige. Ganska gröna kullar, lite träd och en å som sakta flyter fram. MEN sen kommer man över ett krön och de stora vidderna öppnar sig igen. Idag har de mesta av turen gått på gamla Route 66. I städerna man passerar har man gjort allt för att bevara myten och locka turister. Vi stannade först i Seligman. Inte mycket mer än en gata med souvenirbutiker vägg i vägg. Skyltar som påminner om storhetstiden och även extrem skyltning för att locka extra. På The Rusty bolt har man skyltdockor utklädda bland annat till Marilyn och Elvis. Det är bara att sätta sig ner och bli fotat med The King, sånt säljer. Buss efter buss stannar och turister pratande många olika språk stannar och handlar. Vi stannar till i Kingman för lunch. Vi frågar ortsborna lite om värmen. Idag är det 110F. De svarar idag blåser det ju, ni skulle ha varit här igår när det var vindstilla. Vi får också varningen att inte kliva ner från vägen för där finns det gott om skallerormar. Vi åker vidare mot Oatman. Här pratar vi kurvig väg igen. Den här är riktigt smal, kanterna börjar ge sig på vissa ställen och vägräcken har man visst inte hört talas om här. Bara på några få ställen finns en rostig kedja uppspänd i några meter. Spännande, hög koncentration anbefalles. Nu är vi i öknen. Man föreställer sig cowboyen på sin trötta häst som skakar på sin vattenflaska och dricker de sista två klunkarna. Här växer inte mycket mer än kaktusar. Vi stannar till vid en gammal mack och laddar med vatten. Nutidens vattenhål har väl kylda flaskor. En termometer i skuggan visar 100F. Bakom huset finns en liten trädgård. I en stor zinkbalja har man planterat. Kaktusar. Vi kommer fram till Oatman. Den här staden är som en kuliss i en westernfilm. Du har till och med gångbanorna i trä framför affärerna och bindräcken för hästarna. Några hästar ser vi inte men massor med åsnor. Här går åsnorna lösa på gatorna. Ett litet klistermärke i pannan ber oss att inte mata djuren, men klappa går bra.

9 Vi fortsätter nu mot kvällens mål Laughlin. Vi kör sista biten genom Bullhead City, många trafikljus som tar på krafterna i värmen. De som har termometer på hojarna pratar om 125F. Coloradofloden flyter fram och ser väldigt lockande ut. Snabba båtar och jet-skis far fram på vattnet. Floden utgör här gränsen mellan Arizona som vi är på väg att lämna och sydspetsen av Nevada vi ska till. Laughlin är ett Las Vegas i miniatyr. Längs flodstranden ligger jättehotell med casinon på rad. Vi bor på Edgewater. När man kommer genom dörrarna kliver man rakt in bland ljuden av hundratals enarmade banditer. Granne ligger en flodbåt av betong i jätteformat som också den är ett kasino och hotell. Vi är alla riktigt påverkade och darriga av hettan. Efter en välbehövlig dusch och ordentlig påfyllning med vatten tar vi en sväng genom spelhallarna och ser till att få lite att äta. Nästa morgon när vi är på väg till frukosten möter vi människor som inte lagt sig än. En kille med hästsvans och jeansväst sitter vid samma enarmade bandit som jag såg honom vid på kvällen. Dag 8 Laughlin NV Victorville Kalifornien ,8 mil. Högsta höjd 961 m. Via Ludlow, Newberry Springs, Barstow. Vi försökte starta lite tidigare idag för att slippa den värsta hettan. Vi valde också bort biten genom Mojave öknen. Det blev Interstate till största delen idag. Vi är nu inne i Kalifornien. Även här fortsätter det karga torra landskapet. Bara när vi kör en bit längs floden blir det lite lummigare. Det ser lite konstigt ut när man ser bilar med båtkärror och vattenskotrar på flaken mitt i öknen.

10 Vi fick också en kul inblick i delstatens lagar. Här måste alla visa legitimation när man köper cigaretter. Det betydde att en i ressällskapet, en gråskäggig man runt 60, fick gå ut och hämta passet. Slutmålet idag är Victorville. Dit kom vi redan vid lunchtid idag. Här är klimatet lite bättre. Inte fullt så varmt och så blåser det. Det blev lite strul med hotellbokningen så vi fick byta hotell. Medan vi väntade gick några av oss och tog lunch. Vi hamnade på ett kul ställe, Johnnys Ribs. Såg ut som en fallfärdig lada helt utan räta vinklar. Handtaget på dörren var en sked, modell större. När man öppnar dörren gal en tupp. Inne var det träbås, på golvet ligger det fullt av skal från jordnötter. Coca-Colan fick man i en glasburk (typ syltburk). Knepigt, men gott och rikligt med mat. Sen blev det incheckning på hotellet och slöande vid poolen. Svalka och avkoppling. Förutom oss på hotellet så är det ett stort MC-gäng, Ruff Ryders. Sporthojar och hög musik. (Vi befarade det värsta inför natten men det var riktigt lugnt.) På kvällen gick vi rakt över gatan till en Koreansk grill-restaurang. Det var en gasolgrill på varje bord och så fick man in kött av alla slag att grilla själv. Tunna skivor skinka, kyckling, bläckfisk, lax och nötkött. Marinerat i fina smaker. All you can eat. Häftigt och jättegott. När vi höll på och diskuterade menyn svarade servitrisen oss på svenska. Hon hade bott 10 år i Tyresö utanför Stockholm! Dag 9 Victorville CA Santa Monica CA ,6 mil. Via Burbank. Sista MC-dagen. Känns sorgligt. Vi gick iväg till en Diner och åt frukost. Här var det rejäla portioner med varma mackor eller pannkakor. Idag var bergen närmare. Vi åkte länge genom en grön dalgång. Bitvis låg dimman lågt och det var kallt. Dags att dra igen jackan för första gången på resan. Är vi inte i Kalifornien? Som tur var värmde solen snart igenom morgondimman. Ganska snart märktes det att vi var i utkanten av en storstad. Trots att det var söndagsmorgon var trafiken tät. 6-filiga Interstate 15 tog oss mot Santa Monica. Lite trixigt att få med alla vid trafikljusen. Sista biten fick vi föråkare från Eagle Rider. Då gick det undan. Han tyckte nog vi var för laglydiga som inte körde mot gult. Allt gick bra, vi har ju lärt oss en del om samspel och kortegekörning under resan.

11 Dags att säga hej då till hojen. En snabb besiktning och lite pappersarbete blir slutklämmen efter 270 körda mil. Killen som tog emot min hoj skojade och sa att med en Sportster räknas milen dubbelt. Efter incheckning på hotellet gick vi ner till Santa Monica Beach. Jag har svårt att se ett hav utan att bada så det blev givetvis ett snabbt dopp innan vi gick ut på piren. Här står slutskylten på Route 66. Det måste ju givetvis dokumenteras med kameran. Efter en gemensam middag på en skaldjursrestaurang var det dags att säga hejdå till hela gänget. De andras flyg gick redan 7.00 dagen därpå. Jag och min man fick sovmorgon. Vi skulle stanna några dagar i New York så vårt flyg gick Vilken tur vi har haft med ressällskapet. Otroligt lättsamma personer och vi skojar och pratar som om vi känt varandra länge. Vår guide Claus har styrt oss med fast hand gällande tider och trafiksituationer och bjudit oss på helt otroliga upplevelse under veckan. Tack Claus! Skulle man ha kört detta på egen hand hade man garanterat missat massor med vackra, svåra och roliga vägar och äventyr. Tillbaka till myten. Route 66 försvann officiellt som landsväg Bitvis är vägen kvar under Interstaten, bitvis är den helt uppriven och marken återlämnad till ägaren. Ibland finns den som en kort omväg, ibland som långa partier i originalskick. Vissa orter dog när vägen drogs om, vissa lever högt

12 på myten. Om du gör resan för just vägens skull blir du kanske besviken. Kör du för att uppleva en bit av USA kommer du att älska det. Route 66 är en bit amerikansk historia. Den ska tas för vad den är och har fortfarande otroligt mycket att ge på och omkring en väg som inte finns. /Gunilla

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

Svinga lasso och fösa kor. Rida iväg och Cecilia Bang-Melchior har testat hur det

Svinga lasso och fösa kor. Rida iväg och Cecilia Bang-Melchior har testat hur det resa ranchliv i USA Bli cowgirl Nära naturen. På ranchen lever Cecilia och de andra besökarna i symbios med djuren och naturen. Det är magiskt, man får en otroligt nära relation med hästarna, hundarna

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

3 Day 4WD Goanna Dreaming

3 Day 4WD Goanna Dreaming 3 Day 4WD Goanna Dreaming Red Centre Safari Detta är en äkta vildmarkstur för er som vill uppleva den röda öknen - på riktigt! Under denna tredagars äventyrstur upplever ni bland annat Ayers Rock (Uluru),

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

Västra USA & Nationalparker

Västra USA & Nationalparker Västra & Nationalparker Detta är en komplett rundresa med bil i Västra. Upplev San Francisco, vackra Yosemite National Park, mäktiga Grand Canyon, spännande Death Valley, Las Vegas och Los Angeles nöjesparker

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

The travel game en español

The travel game en español The travel game en español Nombre: Grupo: Utgångspunkten är att 3-5 personer representerar en grupp svenska ungdomar som ska besöka ett spansktalande land för att turista, lära sig mer om landet och framför

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Nationalparker med privatflyg

Nationalparker med privatflyg Nationalparker med privatflyg Res lite lyxigare och upplev Västra 's nationalparker med privatflyg med max 16 passagerare per flyg. Vi erbjuder nu er möjligheten att lägga mer tid till upplevelser och

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013 SKOTEREXPEDITION PÅ APRIL 2013 R FÖLJ MED PÅ DITT LIVS ÄVENTYR PÅ Europas sista riktiga vildmark! Bara några timmar med flyg från Oslo. SKOTEREXPEDITION Äventyr i Isbjörnens rike MITT EMELLAN NORDNORGE

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

Forsränning genom. Grand Canyon september 2013

Forsränning genom. Grand Canyon september 2013 Forsränning genom Grand Canyon september 2013 R Fartfylld drömexpedition i Grand Canyon Den fartfyllda expeditionen gör att alla blir som barn på nytt. Forsränning genom Grand Canyon GLÖM ALLT DU VET OM

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

San Luis Obispo sett från Bishops Peak

San Luis Obispo sett från Bishops Peak Reseberättelse California Polytechnic State University 2014-2015 Om du läser detta och just nu funderar på att åka på utbytesstudier så har jag bara en sak att säga: SÖK! I denna reseberättelse tänker

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

etvab fastigheter www.etvab.nu 00468966545

etvab fastigheter www.etvab.nu 00468966545 Nerja Torrox Costa - Torrox charmigt vackert - unikt! Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Nyproduktion med olika lägen och boenden från 95.000 Svensk registrerad fastighetsmäklare etablerad

Läs mer

Camilla & Wilhelm Key

Camilla & Wilhelm Key Camilla & Wilhelm Key Augusti 2007 Avresa 24 augusti Resan till New York startade på Köpenhams flygplats Kastrup den 24:e augusti 2007. Vi blev uppgraderade till Economy Flex vilket vi inte alls hade något

Läs mer

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne.

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne. Del 1 Det är jag som är kvar. Det är jag som ska berätta. Jag kände dem båda två, kände till hur de levde och hur de dog. Det är inte länge sedan det hände. Jag är ung, som de. Som de? Kan det vara möjligt?

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Caribbean Tour -16. I samarbete med

Caribbean Tour -16. I samarbete med I samarbete med Caribbean Tour -16 Grattis! Ni har valt att lämna Sverige under årets i särklass tristaste månad, november. Ett dubbelt grattis för att ni har den goda smaken att välja soliga Karibien

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Atacamaöknen, Chile 2013.

Atacamaöknen, Chile 2013. Atacamaöknen, Chile 2013. Den sista utflykten blev en fantastisk biltur längs en mycket hög väg, som går till Argentina och Bolivia. Gränsen mellan Chile och Bolivia går rakt genom båda vulkanernas topp

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND AV HÉLÈNE LUNDGREN UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND Kraftiga dyningar, grottor, vikingahistoria, sandstränder och vackra klipportaler längs Shetlandsöarnas kust. En dramatisk natur med

Läs mer

Sigtuna projektet Ekilaskolan

Sigtuna projektet Ekilaskolan Sigtuna projektet Ekilaskolan Tre stenar och några träd. En kör längst bak i rummet. Några människor söker efter föda. För länge sedan Innan vi hade internet Och människan trodde Att solen var gud. Då

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Top End Safari med 4WD

Top End Safari med 4WD Top End Safari med 4WD Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin. Ni

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK RESA NEW YORK DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS Frihetsgudinnan vakar lugnt vid inloppet av Hudson River, som för att välkomna alla de förväntansfulla som anländer till storstadsmetropolen New York. New York, även

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central 20:45 Kommer till STF vandrarhem Vi handlar och gör ordning smörgås + youghurt

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Resa till Colorado med delar ur Fortum Power Riders. Denver, Red Lion Hotel.

Resa till Colorado med delar ur Fortum Power Riders. Denver, Red Lion Hotel. FPR-resa 2007 1 av 34 Resa till Colorado med delar ur Fortum Power Riders. Denver, Red Lion Hotel. Först måste sägas att, vad som än skrivs och vilka bilder som än visas kommer det inte att avspegla resan

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide

Läs mer

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Året började med att vi tog en 10 dagars semester från Sverige, i januari månad, för att besöka Trapani o möta vårsolen. Hemma var det ju svinkallt o massor med snö

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014 Januari 2014 page 1 / 39 Table Of Contents Stugor i månsken...... 3 Några fler snöklädda typer...... 8 Snöklädda gubbs och gumms på höjderna...... 12 Månadens bilder för 2009... 16 På väg till Dyverdalen......

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Grodor. Malmö Naturskola. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de

Grodor. Malmö Naturskola. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de Grodor Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de Fel. Grodor har både öron och svans. Öronen sticker inte ut på kroppen som på människor men de finns där. Örat syns

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

EC2EL Europaresa! Ons 13/5

EC2EL Europaresa! Ons 13/5 EC2EL Europaresa! Ons 13/5 Vi samlades på resecentrum kl 07:10 ovanför rulltrappan, för att senare när alla anlänt dela ut biljetter och pengar till mat. Kl 07:25 ankom tåget i tid och vi åkte förväntansfulla

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

SAS, San Francisco & bilhyra

SAS, San Francisco & bilhyra SAS, San Francisco & bilhyra MyPlanet har satt samman en resa till Kalifornien under sommarsemestern 2014 (juni och juli) till ett mycket attraktivt pris. Enkelt. Snabbt. Bra pris. Massor av frihet. Vi

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

LIMA CUSCO MACHU PICCHU TITICACA HAVANNA TRINIDAD FÖLJ MED OSS TILL PERU OCH KUBA

LIMA CUSCO MACHU PICCHU TITICACA HAVANNA TRINIDAD FÖLJ MED OSS TILL PERU OCH KUBA LIMA CUSCO MACHU PICCHU TITICACA HAVANNA TRINIDAD FÖLJ MED OSS TILL PERU OCH KUBA SVERIGE - PERU Avresa från Sverige till Peru. Ankomst till Perus huvudstad Lima någon gång natten mellan dag ett och två.

Läs mer

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Stanna tiden Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Vi tar ingenting för givet Vi är glada att ni kommit hit Vi kommer med musiken, åt er Vi kan inte stanna tiden

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Sommelier Spring Class 2012

Sommelier Spring Class 2012 Sommelier Spring Class 2012 F.V: Michael Gruden, Katarzyna Sidor, Kajsa Texmo & Kjetil Gaarder Reseskildringen om en Norsk, en Österrikare, en Polack och en Svensk som åker till Tyskland för att representera

Läs mer

MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN

MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN Foto Gunilla Löfgen MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN Med förslitning i ländrygg och artros i en höft begränsas mina fysiska aktiviteter. Att promenera mer än kortare sträckor

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

Picos de Europa, 7 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Lago Enol

Picos de Europa, 7 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Lago Enol Picos de Europa, 7 nätter 1(5) Vandra i Spanien Lago Enol Picos de Europa, 7 nätter Cangas de Onís, Arenas de Cabrales och Sotres de Cabrales, 6 vandringsdagar Det tog cirka 300 miljoner år för naturen

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg

Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg Måndag & Tisdag Klockan är 06:30 på Måndag morgon och det är dags att åka till jobbet för sista dagen på ett tag,. För i kväll bär det av mot Oslo där resan startar, som skall ta oss genom USA, på historiska

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: - Namn: Peggy norman Resa: Transylvanien Datum: 7 juli 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Vi lyfte från Arlanda sent den 30 juni och flög med ET via Addis Abeba till Zanzibar. Det var en lång flygning, så vi var riktigt glada när vi landade på

Läs mer

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Välj mellan över 20.000 bostäder lägenheter villor radhus - fincor etvab fastigheter www.etvab.nu

Läs mer

Sommarerbjudande Kalifornien

Sommarerbjudande Kalifornien Sommarerbjudande Kalifornien MyPlanet har satt samman årets julklapp - en resa till Kalifornien under sommarsemestern 2014 (juni och juli) till ett mycket attraktivt pris. Enkelt. Snabbt. Bra pris. Massor

Läs mer