USA Route 66 vägen myten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "USA 2010. Route 66 vägen myten"

Transkript

1 USA 2010 Route 66 vägen myten På mässor och i MC-tidningar har vi i flera år sett information om reseföretag med Motorcykelresor som specialitet. Drömmen har funnits att följa med på en sådan resa. I december 2009 bestämde vi oss. Det företag vi fastnat för heter MC-reiser och är ett norskt företag. Efter en del mail fram och tillbaka bokade vi vår drömresa. Dag 1 Arlanda Denver För vår del startade resan med buss upp till Arlanda. Gruvligt tidigt men samtidigt väldigt bekvämt, nästan dörr till dörr. På Arlanda träffade vi delar av vårt ressällskap. Sex personer + vår guide Claus och så jag och min man. Totalt skulle vi bli 13 personer som skulle färdas på 10 hojar. Vilken säkerhetsapparat det är när man flyger till USA. Här kom säkerhetspersonal och ställde en massa frågor, kollade upp vår ESTA-anmälan och kopierade passen. Har du packat något som kan användas som vapen var en av frågorna. Om jag hade det, skulle jag ha erkänt då? Sedan kunde vi gå igenom till Gaten med sedvanlig röntgen och metalldetektor. Vid själva Gaten fick man sedan ännu en gång visa upp allt och vissa blev visiterade på nytt. Flygresan till New York gick utan minsta problem (utom träsmak av sittandet). Det var ett ganska genombrutet molntäcke så vi såg allt från Norska fjordar, Atlantens blå vatten och isberg vid Grönlands kust. Precis vid inflygningen till Newark kom Manhattans sky-line i sikte. På flygplatsen blev det ny säkerhetskontroll och bagage check. Man känner sig ganska liten, tur man har rent mjöl i påsen. Sedan var det bara att byta terminal och vänta på flyget till Denver. Här anslöt ytterligare två personer. Även denna flygtur förflöt lugnt. Tidsskillnaden gör att vi har varit på resande fot ungefär ett dygn men lokal tid här i Denver är lördag kväll. Tur att man har lätt för att sova sittande med MP3-spelaren i öronen. Temperaturen var 75F när vi landade på Denver International. Här får man ta tåget inne i terminalen för att komma till rätt Gate eller bagage utlämning. Taxi till hotellet och en kort träff med information om morgondagen. I morgon börjar äventyret! Dag 2 Denver Colorado Taos New Mexico

2 46,1mil. Högsta höjd 2820m. Via Colorado Springs, Pueblo, Walsenburg, Fort Garland, San Luis. Redan var tempen runt 25C och klarblå himmel. Nu på morgonen fick vi också träffa de två sista i gänget, nu är vi fulltaliga. Vi blev skjutsade till Eagle Riders MC uthyrning vid 10- tiden. Tyvärr var det ca 10 fransmän framför oss och där gick det inte fort med pappersarbetet. Bara en i det sällskapet pratade engelska så det var trassligt värre. Föreståndaren för uthyrningen frågade om hela Frankrike var i hans butik. Efter ivrigt väntande var vi alla med hoj och packade och klara. Konstigt, bara HD ;-). Vi är tre tjejer i gruppen men jag är den enda som kör egen hoj. Min är en Sportster 883 och maken kör en Softtail Heritage Classic. Vi körde ut ur Denver och söderut på Interstate 25. Vi kom inte så många mil innan det slog stopp på grund av en trafikolycka en bit fram. Vi tog till ett lite fult trick och körde om på vägrenen och tjänade lite tid. Lunchen fick bli en korv eller en macka på stående fot vid en mack. Vi hade totalt nästan 50 mil att köra så det kändes i baken. Vägarna har varit varierande allt från motorväg och lite smala, slingrande genom bergspass. Vi har passerat många boskapsrancher med både Long horns och vanlig boskap. Infarterna till rancherna ser ut precis som i gamla western-filmer. Alla har någon slags portal i trä eller metall. Vacker utsikt med mycket berg och betesmark där emellan. På några ställen växte solrosor direkt genom asfalten på vägrenen. Bebyggelsen vi sett är allt från Trailers, mer eller mindre permanent uppställda, till hus i bränd lera i Spansk/Mexikansk stil. Precis innan solnedgången (21.00) kom vi fram till Taos. Från början var det en indianby men på 40-talet utvecklades den till konstnärsby.

3 Vi lyckades övertala restaurangen på hotellet att servera oss middag trots att det var stängningsdags. Det är ett väldigt trevligt gäng vi har som reskamrater. Alla är öppna och pratar och skojar. Inget surande trots lång väntan och många tuffa mil. Dag 3 Taos NM Santa Fe NM ,6 mil. Högsta höjd 3110 m. Via Eagle nest, Red river, Questa, Taos, Espanola, Santa Fe. Amerikanarna och deras frukost. Vill man inte ha äggröra och skinka blir det i bästa fall toast med jam. Eller muffins. Grovt bröd och yoghurt vad är det? Idag började vi med en tur i trakten runt Taos. Vi åkte genom Carson National Forest. Slingrande vägar både uppför och nerför berg. Här är bergen ganska gröna och bevuxna. Vyerna tar andan ur en och kurvorna håller en skärpt och alert. Jag förstår emigranterna. Här kommer man ner från ett bergspass och framför oss öppnar sig en gnistrande grön dal med berg runt om. Dessutom en liten sjö. Att möta detta och se det som obebott, tillgängligt land måste ha varit paradis jämfört med steniga tegar i Sverige. Vi fick se Cowboys fösande boskap. Vi fick se byar som hämtade ur Western-filmer och åter i Taos den spansk-mexikanska stilen igen. Efter en god mexikanskinspirerad lunch fortsatte vi mot Santa Fe. Fortfarande är vägarna kurviga och branta! Vi kom ner till Rio Grande där de just var i färd med att sätta i gummiflottar för Rafting. Den klassiska amerikanska gula skolbussen är på plats.

4 Efter att vi installerat oss på hotellet blev det taxi in till gamla delen av staden och torget Old Plaza. Här är bebyggelsen kvar sedan New Mexico var spanskt. Många affärer med Indianhantverk. På torget hölls även ett Band-stand med både opera och soul. Mycket folk på pic-nic eller dansandes till musiken. Kvällen avslutades med gemensam middag på en Biff restaurang. Stora blodiga biffar eller starkt kryddad kyckling (typ creol). Dag 4 Santa Fe NM Gallup NM ,7 mil. Högsta höjd 2183 m. Via Albuquerque. Riktigt varmt redan på morgonen. 90F = ca 32C. Idag har vi kört genom betesland. I Sverige skulle vi inte släppa ut boskapen på så magra beten. Mest sandjord och låga buskar. Fortfarande är det mycket berg, nu är det taggiga röda åsar. Man väntar bara på att Indianerna ska stå på rad i full krigsmundering där uppe och John Wayne komma ridande över fälten. Idag har vi för första gången kunna köra på delar av den gamla Route 66. Här är det är korta snuttar som är bevarade. Vi stannade vid en gammal mack där även det målade Route 66 märket fanns kvar på vägen. Det ger en liten kick! Ibland när vi kör på Interstate 40 och tycker att den raka vägen blir lite tråkig så kommer man över en knäppa och en ny hissnande vy brer ut sig. Allt är stort i USA brukar man säga. På naturen stämmer det. Det finns inte många ställen i Sverige som har så milsvida vyer.

5 I natt sover vi i Gallup. Det här är Indianland på riktigt. Navajo, Shoshone och Zuni bland annat. Ungefär innevånare och ca en tredjedel av innevånarna har indianblod i sig. Här gick Route 66 precis genom staden, bredvid järnvägen. Godstågens visslor tjuter fortfarande och 3-4 lok drar vagnsset på över hundra vagnar. Den här staden dog lite när vägen drogs förbi. Kvällen blir lite av en vilokväll. Var och en tar en tidig middag och för vår del blir det lite slötittande på TV. Dag 5 Gallup NM Williams Arizona ,2 mil. Högsta höjd 2218 m. Via Lupton, Houck, Holbrook, Winslow, Flagstaff. Vi började på Interstaten över gränsen till Arizona och tjänade plötsligt en timma. Vi stannade vid en helt fantastisk klippformation precis bredvid vägen. Mjuka rundade röda klippor med grottliknande urgröpningar. Uppe på klippformationerna är det djurfigurer som björn, örn och hjortar uppställda. Fortfarande är det Indianland och det finns mycket vackert till försäljning. Hantverk som smycken och de vackra plädarna i klara färger lockar. Tyvärr tillåter inte packningen några större inköp. Vi åker vidare till Petrified Forest National Park. Här får man betala avgift och får stränga tillsägelser om vad man inte får göra. I vaktkuren sitter en kvinna med den typiska Park Rangers uniformen. Parken består av olika typer av landskap. Det första man kommer till är en stor dal med olika klippformationer, lite månlandskap över det hela. Givetvis slås man av storleken även här. Vägen slingrar sig vidare till sockertopps-formade berg i mjukare material. Man ser ränder i olika färger beroende på olika metallutfällningar. Sist kom vi till Petrified wood som betyder Förstenade skogen. Det är stockar som för miljontals år sedan hamnade i vatten och kapslats i sediment vilket gjorde att de inte ruttnade. Sedan har salter, (kiseldioxid) ombildats till glimmande stenar. De ser ut som stockar till formen men påminner om slagg och kristaller (Kvarts) i alla de färger. Otroligt vackert. Lunch åt vi i Holbrook. Lite gammal Diner stuk. På orten finns också ett hotell som består av Tepees (indiantält) i betong. Varje Tepee är ett rum och utanför varje står en gammal bil i diverse stilar och skick från gamla vrak utan hjul till fina pärlor från 50-talet. Vidare på färden. Här blev det en plågsam bit med krypkörning på grund av vägarbete i stekande sol och ca 35C värme. Vi kom dock fram i bra tid till Williams där vi ska stanna två nätter. Williams är en stad som ser till att hålla myten om Route 66 levande. Dessutom är den porten till Grand Canyon. Här är det som att flyttas bakåt i tiden. Lite western blandat med 50-tal.

6 Souvenirbutikerna ligger på rad med allt från Route 66. Staden känns ändå väldigt levande och är otroligt mysig och trevlig. Även de hus som är nybyggda har den gamla stilen. En stad med många besökare och många hotell. Den här kvällen gjorde ett litet teatersällskap en kort föreställning mitt på genomfartsgatan på temat om en berömd pistolduell som ska ha utspelat sig på slutet av 1800-talet. Dag 6 Grand Canyon och Sedona ,1 mil. Högsta höjd 2264 m. Via Grand Canyon, Flagstaff, Sedona, Cotton Wood, Clarkdale, Jerome, Prescott. Hur ska man sammanfatta denna dag? WOW säger kanske något. Här runt Williams är det grönare igen. Fortfarande har vi berg men de är bevuxna och bördigare marker runt om. Tallarna är inte så höga som i Sverige men det är träd igen. Vi startade direkt efter frukost till Grand Canyon. Den Nationalparken har allt. Precis som sist fick vi betala för att köra in men här löser man ett 7-dagars pass! Här finns en flygplats strax utanför parken. I parken finns det: Ett vägnät med asfalterade vägar och busslinjer. Folk står på hållplatserna och väntar. Det finns ett postkontor, bank,

7 mataffär, hotell, flera stugbyar och campingplatser och en bensinstation. Givetvis finns det även flera informationscenter. Turistfälla? Ja.. Sevärt? OM! Utsikten vid Mather point (huvud utsikten) är obeskrivbart storslagen. Det går inte att fatta hur stort, långt och djupt det är. Ibland känns det som om man tittar på en kuliss. Olika bergarter och olika färger. Coloradofloden som rinner nere i ravinen syns inte ens från utsiktsplatsen. Vår medhavda lunch intogs sittande på muren med hela sceneriet framför oss. Tänk om man hade så hemma på kontoret. Vi fortsatte mot Desert view och stannade till vid en flock hjortar som ostört betade precis bredvid vägen. (inga viltstängsel här inte) Vid nästa stopp fanns ett utsiktstorn och nu kunde man skymta floden som en liten grumlig bäck längst ner. Vi fortsatte ur parken och ner mot Flagstaff. Vägen var otroligt fin och bitvis såg man delar av canyonen. Det är synd att man inte kan fota medan man kör ;-) Man får försöka lagra i det egna minnet istället för i datorn. I Flagstaff delade vi upp oss. En del åkte tillbaka till hotellet och mer sightseeing i Williams men 5 ekipage fortsatte mot Sedona. Snabbt kom vi in på en smal slingrande väg genom ett grönskande pass och höga rödbruna berg. Träsmaken och tröttheten bara försvann. Istället sitter man och hojtar till av glädje över kurvorna och vyerna. Sedona kändes som en lyxig stad. En liten stad som lever på turismen runt de röda bergen. Att det bli snö här på vintern är svårt att förstå i den värme vi upplever. Hundra tusentals turister besöker området varje år. Fortfarande det brända utseende på husen. Fina trädgårdar och många hotell. Och dessa vackra bergsformationer in på knutarna. Efter lite fika och tankning fortsatte vi. Kurviga vägar på väg till Sedona sa jag.. Då visste jag inte vad som väntade på hemvägen. Nu skulle vi över berget på andra sidan dalen! Här var det hårnålskurvor på löpande band. Branta stup på ena sidan och det höga berget på den andra. Väldigt rolig men krävande körning på 89A mot Jerome och genom Prescott National forest. Lite obehagligt blir det när man kommer runt en kurva och en lastbil håller på att vända en liten bit framför. Sedan blev det lite vägarbete men nu stod vi i alla fall i skuggan ;-) Mörkret hade fallit innan vi var tillbaka på hotellet. Tolv timmar och runt 50 mil sedan vi startade. (på eftermiddagen var det ca 40C) Skulle inte ha velat missa denna dag för allt i världen! WOW!

8 Dag 7 Williams AZ Laughlin Nevada ,8 mil. Högsta höjd 2109 m. Via Ash Fork, Seligman, Peach Springs, Kingman, Oatman, Mohave Valley, Bull Head City. Starten idag från Williams kändes ett tag som en tur i Sverige. Ganska gröna kullar, lite träd och en å som sakta flyter fram. MEN sen kommer man över ett krön och de stora vidderna öppnar sig igen. Idag har de mesta av turen gått på gamla Route 66. I städerna man passerar har man gjort allt för att bevara myten och locka turister. Vi stannade först i Seligman. Inte mycket mer än en gata med souvenirbutiker vägg i vägg. Skyltar som påminner om storhetstiden och även extrem skyltning för att locka extra. På The Rusty bolt har man skyltdockor utklädda bland annat till Marilyn och Elvis. Det är bara att sätta sig ner och bli fotat med The King, sånt säljer. Buss efter buss stannar och turister pratande många olika språk stannar och handlar. Vi stannar till i Kingman för lunch. Vi frågar ortsborna lite om värmen. Idag är det 110F. De svarar idag blåser det ju, ni skulle ha varit här igår när det var vindstilla. Vi får också varningen att inte kliva ner från vägen för där finns det gott om skallerormar. Vi åker vidare mot Oatman. Här pratar vi kurvig väg igen. Den här är riktigt smal, kanterna börjar ge sig på vissa ställen och vägräcken har man visst inte hört talas om här. Bara på några få ställen finns en rostig kedja uppspänd i några meter. Spännande, hög koncentration anbefalles. Nu är vi i öknen. Man föreställer sig cowboyen på sin trötta häst som skakar på sin vattenflaska och dricker de sista två klunkarna. Här växer inte mycket mer än kaktusar. Vi stannar till vid en gammal mack och laddar med vatten. Nutidens vattenhål har väl kylda flaskor. En termometer i skuggan visar 100F. Bakom huset finns en liten trädgård. I en stor zinkbalja har man planterat. Kaktusar. Vi kommer fram till Oatman. Den här staden är som en kuliss i en westernfilm. Du har till och med gångbanorna i trä framför affärerna och bindräcken för hästarna. Några hästar ser vi inte men massor med åsnor. Här går åsnorna lösa på gatorna. Ett litet klistermärke i pannan ber oss att inte mata djuren, men klappa går bra.

9 Vi fortsätter nu mot kvällens mål Laughlin. Vi kör sista biten genom Bullhead City, många trafikljus som tar på krafterna i värmen. De som har termometer på hojarna pratar om 125F. Coloradofloden flyter fram och ser väldigt lockande ut. Snabba båtar och jet-skis far fram på vattnet. Floden utgör här gränsen mellan Arizona som vi är på väg att lämna och sydspetsen av Nevada vi ska till. Laughlin är ett Las Vegas i miniatyr. Längs flodstranden ligger jättehotell med casinon på rad. Vi bor på Edgewater. När man kommer genom dörrarna kliver man rakt in bland ljuden av hundratals enarmade banditer. Granne ligger en flodbåt av betong i jätteformat som också den är ett kasino och hotell. Vi är alla riktigt påverkade och darriga av hettan. Efter en välbehövlig dusch och ordentlig påfyllning med vatten tar vi en sväng genom spelhallarna och ser till att få lite att äta. Nästa morgon när vi är på väg till frukosten möter vi människor som inte lagt sig än. En kille med hästsvans och jeansväst sitter vid samma enarmade bandit som jag såg honom vid på kvällen. Dag 8 Laughlin NV Victorville Kalifornien ,8 mil. Högsta höjd 961 m. Via Ludlow, Newberry Springs, Barstow. Vi försökte starta lite tidigare idag för att slippa den värsta hettan. Vi valde också bort biten genom Mojave öknen. Det blev Interstate till största delen idag. Vi är nu inne i Kalifornien. Även här fortsätter det karga torra landskapet. Bara när vi kör en bit längs floden blir det lite lummigare. Det ser lite konstigt ut när man ser bilar med båtkärror och vattenskotrar på flaken mitt i öknen.

10 Vi fick också en kul inblick i delstatens lagar. Här måste alla visa legitimation när man köper cigaretter. Det betydde att en i ressällskapet, en gråskäggig man runt 60, fick gå ut och hämta passet. Slutmålet idag är Victorville. Dit kom vi redan vid lunchtid idag. Här är klimatet lite bättre. Inte fullt så varmt och så blåser det. Det blev lite strul med hotellbokningen så vi fick byta hotell. Medan vi väntade gick några av oss och tog lunch. Vi hamnade på ett kul ställe, Johnnys Ribs. Såg ut som en fallfärdig lada helt utan räta vinklar. Handtaget på dörren var en sked, modell större. När man öppnar dörren gal en tupp. Inne var det träbås, på golvet ligger det fullt av skal från jordnötter. Coca-Colan fick man i en glasburk (typ syltburk). Knepigt, men gott och rikligt med mat. Sen blev det incheckning på hotellet och slöande vid poolen. Svalka och avkoppling. Förutom oss på hotellet så är det ett stort MC-gäng, Ruff Ryders. Sporthojar och hög musik. (Vi befarade det värsta inför natten men det var riktigt lugnt.) På kvällen gick vi rakt över gatan till en Koreansk grill-restaurang. Det var en gasolgrill på varje bord och så fick man in kött av alla slag att grilla själv. Tunna skivor skinka, kyckling, bläckfisk, lax och nötkött. Marinerat i fina smaker. All you can eat. Häftigt och jättegott. När vi höll på och diskuterade menyn svarade servitrisen oss på svenska. Hon hade bott 10 år i Tyresö utanför Stockholm! Dag 9 Victorville CA Santa Monica CA ,6 mil. Via Burbank. Sista MC-dagen. Känns sorgligt. Vi gick iväg till en Diner och åt frukost. Här var det rejäla portioner med varma mackor eller pannkakor. Idag var bergen närmare. Vi åkte länge genom en grön dalgång. Bitvis låg dimman lågt och det var kallt. Dags att dra igen jackan för första gången på resan. Är vi inte i Kalifornien? Som tur var värmde solen snart igenom morgondimman. Ganska snart märktes det att vi var i utkanten av en storstad. Trots att det var söndagsmorgon var trafiken tät. 6-filiga Interstate 15 tog oss mot Santa Monica. Lite trixigt att få med alla vid trafikljusen. Sista biten fick vi föråkare från Eagle Rider. Då gick det undan. Han tyckte nog vi var för laglydiga som inte körde mot gult. Allt gick bra, vi har ju lärt oss en del om samspel och kortegekörning under resan.

11 Dags att säga hej då till hojen. En snabb besiktning och lite pappersarbete blir slutklämmen efter 270 körda mil. Killen som tog emot min hoj skojade och sa att med en Sportster räknas milen dubbelt. Efter incheckning på hotellet gick vi ner till Santa Monica Beach. Jag har svårt att se ett hav utan att bada så det blev givetvis ett snabbt dopp innan vi gick ut på piren. Här står slutskylten på Route 66. Det måste ju givetvis dokumenteras med kameran. Efter en gemensam middag på en skaldjursrestaurang var det dags att säga hejdå till hela gänget. De andras flyg gick redan 7.00 dagen därpå. Jag och min man fick sovmorgon. Vi skulle stanna några dagar i New York så vårt flyg gick Vilken tur vi har haft med ressällskapet. Otroligt lättsamma personer och vi skojar och pratar som om vi känt varandra länge. Vår guide Claus har styrt oss med fast hand gällande tider och trafiksituationer och bjudit oss på helt otroliga upplevelse under veckan. Tack Claus! Skulle man ha kört detta på egen hand hade man garanterat missat massor med vackra, svåra och roliga vägar och äventyr. Tillbaka till myten. Route 66 försvann officiellt som landsväg Bitvis är vägen kvar under Interstaten, bitvis är den helt uppriven och marken återlämnad till ägaren. Ibland finns den som en kort omväg, ibland som långa partier i originalskick. Vissa orter dog när vägen drogs om, vissa lever högt

12 på myten. Om du gör resan för just vägens skull blir du kanske besviken. Kör du för att uppleva en bit av USA kommer du att älska det. Route 66 är en bit amerikansk historia. Den ska tas för vad den är och har fortfarande otroligt mycket att ge på och omkring en väg som inte finns. /Gunilla

Alaskaresan Hallo Bay 2013

Alaskaresan Hallo Bay 2013 Måndag den 12/8 middag kl 12.00 Nu närmar sig resan till Alaska. Jag har packat färdigt 2 stora resväskor och ett stort handbagage med kameragrejor, pass och diverse papper, bl a inresetillstånd till Alaska.

Läs mer

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni.

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni. Italienresan 2010 Då var det dags för en resa till outforskat territorium igen, södra Italien. Vi har hyrt en stuga på en svenskägd turistanläggning 6 mil norr om Neapel kallad La Serra. 14 dagar skall

Läs mer

MED INDIANKLUBBEN TILL USA SOMMAREN 1994

MED INDIANKLUBBEN TILL USA SOMMAREN 1994 1 1 MED INDIANKLUBBEN TILL USA SOMMAREN 1994 Tisdag 94-06-28 Jobbade till klockan 22.00 dagen innan avresa. Stackars hustru, fick packa och ordna allt praktiskt hemma på egen hand. Men hon börjar bli van.

Läs mer

Resebrev oktober 2011. Semester i Kalifornien utan båt

Resebrev oktober 2011. Semester i Kalifornien utan båt Resebrev oktober 2011. Semester i Kalifornien utan båt Upp 03.30 och lite senare lämnade vi seaqwest i Green Turtle Bays marina för att bli skjutsade till den lilla flygplatsen i Paducah. Vi tog ett plan

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

Venezuela den 30 april 2006

Venezuela den 30 april 2006 Venezuela den 30 april 2006 Tapir är ett mycket märkligt djur. Ser nästan ut som en jättestor gris, men tillhör nog inte grissläktet alls. På håll ser den ganska fredlig och korkad ut, men lär vara nog

Läs mer

ACONCAGUA Av Ronnie Kilman

ACONCAGUA Av Ronnie Kilman ACONCAGUA Av Ronnie Kilman Onsdag 9 december 1998 Tog taxi från Slipgatan på söder klockan halvfem på morgonen, kände mig lite trött i huvudet efter att ha delat en Spansk rödvinsflaska Faustino I, en

Läs mer

I en Indigo 3000 i Skottland maj 2000. av Bengt Lidmalm

I en Indigo 3000 i Skottland maj 2000. av Bengt Lidmalm I en Indigo 3000 i Skottland maj 2000 av Bengt Lidmalm Skottland har alltid stått högt på önskelistan för besök. Att jag i tjänst hos Volvo varit i Glasgow och hållit ett föredrag på ett hotell en kväll

Läs mer

V.1(51) Akvarell av Isabelle Scharin. Sju gånger sju. Skapad den 12 juni 2002 16:47:37 Redigerad 2015-01-09 09:33:00

V.1(51) Akvarell av Isabelle Scharin. Sju gånger sju. Skapad den 12 juni 2002 16:47:37 Redigerad 2015-01-09 09:33:00 V.1(51) Akvarell av Isabelle Scharin Sju gånger sju V.2(51) V.3(51) Innehållsförteckning 1. Äventyret börjar... 4 2. Den halsbrytande färden.... 10 3. Övergivna i öknen... 15 4. Med naturens magi... 23

Läs mer

Farväl till Las Palmas

Farväl till Las Palmas Loggbok nr 12 Vi blev kvar ytterligare några dagar i Las Palmas. Här kunde vi ju proviantera lite billigare på de stora supermerkadorna. Som tur är har vi med oss både ryggsäckar och en liten kärra som

Läs mer

EXPEDITION TREKKING KILIMANJ ARO

EXPEDITION TREKKING KILIMANJ ARO EXPEDITION TREKKING KILIMANJ ARO EXPEDITION TREKKING KILIMANJARO EXPEDITION TREKKING KILIMANJARO Här ligger Kilimanjaro. Här ligger Serengeti. Här ligger Ngorongoro. Platser som på ett eller annat sätt

Läs mer

På trottoaren, som löper längs Patongs strandpromenad,

På trottoaren, som löper längs Patongs strandpromenad, Allt du vill köpa är till salu På trottoaren, som löper längs Patongs strandpromenad, trängs turisterna. De sicksackar sig med stor möda förbi varandra på väg framåt, försöker ta sig runt dem som har stannat

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Förord. Idén till boken kommer från alla frågor vi får om hur vi hamnade här, om hur det är att bo här, vad vi gör på vintern o s v.

Förord. Idén till boken kommer från alla frågor vi får om hur vi hamnade här, om hur det är att bo här, vad vi gör på vintern o s v. Sid 124 Sid 1 Förord Idén till boken kommer från alla frågor vi får om hur vi hamnade här, om hur det är att bo här, vad vi gör på vintern o s v. Jag har valt att lägga tonvikten på det som sker i vardagen

Läs mer

D Tour 2001. Examensreseföreningen vid Datatekniksektionen. Lunds Tekniska Högskola. Dagbok från resan till Peru 24 juni 16 juli.

D Tour 2001. Examensreseföreningen vid Datatekniksektionen. Lunds Tekniska Högskola. Dagbok från resan till Peru 24 juni 16 juli. D Tour 2001 Examensreseföreningen vid Datatekniksektionen Lunds Tekniska Högskola Dagbok från resan till Peru 24 juni 16 juli Deltagare: Henrik Håkansson Martin Kretz Mattias Larsson Josefin Mandorsson

Läs mer

det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising

det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising det enda som räknas det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising 2012 BookHouse Editions Det enda som räknas, socialt entreprenörskap på riktigt

Läs mer

Kvinnorna i Allys hus

Kvinnorna i Allys hus Kvinnorna i Allys hus ISBN: 978-91-980510-0-1 Julia Jung och Ultima Esperanza Förlag Stockholm 2012 Utgivare: Ultima Esperanza Förlag ultimaesperanzabooks@gmail.com Foto omslagets 1:a sida: Jeff Ellis

Läs mer

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6)

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6) Eastern Promises -09 Allt började en kväll i vintras när Jonas ringde och berättade om sin nya idé att köra till Tjernobyl och kolla läget. Vet ej om han ringde för att locka mig att åka med eller inte.

Läs mer

DU FÖLJER MED RESEDAGBOK FORSRÄNNING PÅ DEL 4. MikLin tar pulsen på turistfällorna. Kinesiskt tempel. Utflykt i naturen.

DU FÖLJER MED RESEDAGBOK FORSRÄNNING PÅ DEL 4. MikLin tar pulsen på turistfällorna. Kinesiskt tempel. Utflykt i naturen. RESEDAGBOK DEL 4 Utgivare: Michael Jensen - MikLinMediaProduction miklinproduction@miklinproduction.se FORSRÄNNING PÅ KO H P H A - N G A N MikLin tar pulsen på turistfällorna. H E A L I N G M E D V Y Möt

Läs mer

San Francisco - Sex, Drugs and Rock n Roll

San Francisco - Sex, Drugs and Rock n Roll San Francisco - Sex, Drugs and Rock n Roll San Francisco är kanske den stad i världen som det finns mest information om på Internet, men så är det också en stad med allt för alla, inte minst live music

Läs mer

Första delsträckan Natur

Första delsträckan Natur Vår livräddningsflotte anlände och med den en faktura på nästan åttatusen kronor. Vi nekade att ta emot den och hänvisade till en överenskommelse vi hade med firman. Hur detta skulle lösas stod inte ens

Läs mer

I en Indigo 3000 Arvika-Marbella september 2002. av Bengt Lidmalm

I en Indigo 3000 Arvika-Marbella september 2002. av Bengt Lidmalm I en Indigo 3000 Arvika-Marbella september 2002 av Bengt Lidmalm 1 En ny tur i Indigon! Vi var inte nöjda med bara en resa i år, nu skulle vi, Bibi och jag, dra till Spanien för att lämna min bil där kanske

Läs mer

Rapport från Teater Albatross turné till Kongo och Rwanda 5-20 juni 2010

Rapport från Teater Albatross turné till Kongo och Rwanda 5-20 juni 2010 Rapport från Teater Albatross turné till Kongo och Rwanda 5-20 juni 2010 I samband med att Kongo (DRK) i juni 2010 firade 50 år av självständighet, gästspelade Teater Albatross föreställningen KONGO på

Läs mer

From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/

From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/ From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/ 2 Contents 1 2011 5 1.1 October....................................... 5 1.1.1 Inloggad (2011-10-19 20:18)....................... 5 1.1.2 App förberedelser

Läs mer

Kanadafärden. 135 mil med träkanot i fri natur

Kanadafärden. 135 mil med träkanot i fri natur EXPEDITIONSRAPPORT KANADAFÄRDEN 2010 Kanadafärden 135 mil med träkanot i fri natur Alma Bågefalk, David Engström, Maria Ferm, Tomas Johansson, Josef Kjellqvist, Tobias Lundgren, Frida Söderlind 2 EXPEDITIONSRAPPORT

Läs mer

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

Resebrev december 2009. Vi seglar till Kap Verde & utforskar öar

Resebrev december 2009. Vi seglar till Kap Verde & utforskar öar Resebrev december 2009. Vi seglar till Kap Verde & utforskar öar Ytterligare ett par dagar blev vi kvar på La Gomera. Detta är helt klart inte Elins domäner! Förra året när vi var här försvann vår Elin

Läs mer

INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till

INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till THE PACIFIC NORTHWEST en resebeskrivning författad av BERTIL THÖRN Helsingborg oktober 2010 THE PACIFIC NORTHWEST BESKRIVNING AV

Läs mer