Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg"

Transkript

1 Måndag & Tisdag Klockan är 06:30 på Måndag morgon och det är dags att åka till jobbet för sista dagen på ett tag,. För i kväll bär det av mot Oslo där resan startar, som skall ta oss genom USA, på historiska Route66. Väl framme på Gardemoen fanns redan några som anlänt som vi redan på måndagskvällen. Visst blev det en lång natt fram till incheckning och att flyget avgick men det kom fler och fler medresenärer och snart flög timmarna snabbt iväg, så äntligen på tisdag morgon lättade vi och satt kosan mot Los Angeles via Paris. Väl framme på tisdag eftermiddag välkomnades vi av en klarblå himmel och ca. 30 gr. Vi tog oss snabbt ut genom flygplatsen och till vårt hotell. Här samlades vi alla snart i trädgården för en iskall och välförtjänt öl. Det märks redan här att alla är spända för vad som skall komma, men att detta kommer att bli en superresa med ett supergäng. Onsdag & Torsdag I dag behövde inte väckarklockan ringa då vi slog upp ögonen 04:00 de närmaste fyra nätterna sov man var annan natt. Efter en lugn start var det dags för en härlig Amerikansk frukost, ägg, bacon, amerikanska pannkakor, rostat bröd, lönnsirap osv. Efter all flygmat så var detta vad vi behövde inför vår dag i LA, Hollywood & Universal Studios. Vår limousin tog oss till den berömda walk of fame där vi försökte leta upp våra idoler. Här kan man se allt från filminspelningar med kända skådespelare till de galnaste vannabies allt från Malin Monroe till Alien. Så med tunnelbanan mot Drömstaden Universal Studios, Väl där tog vi en rundtur genom gamla filmscener, studios och attraktioner här finns det mesta för den filmgalna sant de som gillar nöjesparker. För lunch och lite vila tog vi oss till Hard Rock Café för några kalla öl samt en härlig bit mat. Något som slår en är den enorma skillnaden här och på motsvarande kedja där hemma, de borde ta sig en tur hit och se hur denna ikon skall vara. Efter en lång dag var det skönt med en lugn stund och en bit mat med våra nya vänner innan vi tog oss i säng för att få en tidig start i morgon då vi drar till Santa Monica Pier.

2 Även i dag blir vi hämtade med limousin för vår resa till havet. Vi släpps av en bra bit från piren så vi får en härlig promenad i perfekt väder och en svalkande bris från Stilla Havet. Efter ett vätskestopp och ytterligare en promenad var det dags för ett dopp i havet med efterföljande lunch på Hubba Gump Shrimps om ni undrar så är det Forest Gump från filmen som gett idén till denna restaurangkedja. Vi kommer att återkomma hit fast på andra orter, alltså väl värda ett besök. Efter en härlig lunch bär det av i taxi till närmaste HD-butik. Vi hade vilda diskussioner med chauffören för att hitta dit och ingen av oss kunde lista ut vilket språk han använde. Väl framme blev det givetvis en del shopping för att senare bli upphämtade för transport till hotellet. Kvällen tillbringades med våra nya Danska vänner med god spis och stämning, men nu börjar pulsen att stiga ordentligt, för i morgon skall vi hämta ut våra hojar och starta den riktiga resan mot Chicago. Fredag & Lördag Morgonen hann bli till lunch innan vi kom iväg men äntligen fick vi känna vinden i ansiktet och sätta siktet mot Las Vegas. Visst var det lite spänt att först ge sig ut i LA trafiken med sina sexfiliga motorvägar, samt att veta att vi de kommande dagarna ska ta oss igenom 8 stater och tre tidzoner. Vi var 24 Harleys och för det flesta var detta första gången man körde i en stor grupp. Visst blev det en del konstiga filbyten men allt flöt fint och efter ca. 90 min. körning hade vi vårt första stopp och var ute ur LA. Något man börjar att sakna är den svala brisen från havet, men nu var det bara att ta av sig jackan och sätta full fart ut i öknen. Vi vårt nästa stopp byttes solglasögonen mot ljusare alternativ då mörkret nu närmade sig. Efter en stunds funderande skippade vi åter jackorna och fortsatt i t-shirt, vilket var helt rätt då det var 35 gr. när vi kom fram till Vegas. Ja,. Las Vegas, vad kan man säga? Något som var otroligt häftigt var att ta sig ner från bergen i mörker och mötas av staden ljus, och de är MÅNGA. Väl framme blev det en sen middag och sedan direkt i säng. Som vanligt startade vi dagen tidigt för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Vi var tvungna att ta oss till verkstan och balansera om framhjulet då en balansvikt måste ha lossnat. Detta fixades lätt och sedan var det dags för en heldag i denna helgalna stad. Vi bodde på ett hotell med över 3000 rum, jättekasino, restauranger och ett tivoli på taket 150 meter upp. På kvällen blev det en trevlig gemensam middag på Harley Davidson Café med en lång promenad hem till hotellet nedför The Strip. Här kan jag nog fortsätta länge men slutklämmen måsta vara att detta måste upplevas.

3 Söndag morgon och upp i ottan för att få några svala timmar så 06:30 bär det av på våra HD-n. mot vårt första stopp Hoover Dam. Efter en snabb rundvandring och fotografering bär det vidare mot Gruvbyn Oatman där tiden stått still. Här hittar vi en miljö man inte trodde fanns. Åsnor går fritt och bryr sig inte om oss om de inte vill bli matade. Det är bara att köra eller gå runt. Längre ner på gatan hittar vi några övervintrade cowboys som är i full gång med en duell. Den största prestationen är att Du klarar av detta i denna enorma värme ca. 45 gr. Efter några timmar här med alla intryck och lukter drar vi vidare till dagen slutmål Williams. Nu går vi från öken till lummig barrskog, och när vi anländer så är det någon typ av karneval i stan. Vi får väl be om ursäkt då vi stal showen när vi anlände på våra 24 Harleys, när alla stannade upp och hälsade oss välkomna. Efter några dopp i poolen så avslutar vi kvällen med en gemensam pizzafrossa runt poolen. Måndag I dag sätter vi målet på Grand Canyon. Första stoppet på vägen blir Grand Canyon Harley för lite kompletterande shopping. Efter detta snabbstopp drar det vidare mot flygplatsen där de flesta tar en helikoptertur ut över denna mäktiga plats. När de väl är tillbaka syns det lång väg att detta var något alldeles extra. Vi stannar för lunch och filmvisning hur Grand Canyon upptäcktes och befolkades. Är Ni där är detta ett måste. Åter på våra hojar tar vi oss fram mot denna enorma spricka. Man undrar när bergen skall dyka upp tills man helt plötsligt är framme, vad som är den absolut häftigaste naturupplevelse jag haft. Det finns inte ord för att detta och varken kort eller filmer gör denna plats rättvisa. Detta är något man önskar att alla kunde få uppleva. Vi åker tillbaka till Wiliams innan mörkret lägger sig. Dagen avslutas på stan med middag på en uteservering med musik, dans, god mat och dryck från deras lokala Öl bryggeri. New Mexico Texas Vi börjar att ta oss över Rocky Mountain och når resans topp på ca meters höjd. Stigningen sker långsamt så man får ingen känsla av hur högt man är som vi fick när vi besökte Grand Canyon. Hemma står vi nedan och tittar uppåt och här är det precis tvärt om, viket är en häftig känsla. Vi fick här även den värsta regn/hagelskur jag upplevt. Jag tror att tempen sjönk från +40 till +10 på 30 sekunder, det positiva var att det blev +40 lika fort igen så efter 30 min. på hojen så var vi åter torra!. Efter detta tar vi oss mot dagens slutpunkt där vissa av oss bor på hotell men vi andra drar mot en natt på en ranch mitt ute i New Mexicos ödesmark. De som stannade på hotellet tyckte nog att vi som skulle campa var lite knäppa, men om det så var fallet skulle de komma att ångra sig ordentligt. Vi släppte av lyxlirarna och tog oss till Kellys Ranch. Väl där möttes vi av

4 en ridande cowboy som red med oss den sista biten. Väl när vi kommit av på våra hojar fick vi det hjärtligaste mottagande av hela hans familj ända ner till hans barnbarn. Kvällen går i ren och äkta cowboyanda där vi får se hur det är att arbeta med boskap med häst. Jag tror att de ryttare vi ser på dressyr tävlingarna i Olympiska Spelen, har en hel del ätt lära här. Efter detta väntar maten,. Och vilken MAT!. Allt är tillagat helt utan modern utrustning mitt ute i ingenmansland och vi får den godaste mat jag någonsin ätit med GLASS som efterrätt. De närmaste grannarna är mer en 5 mil bort och inte en elektrisk lampa så långt vi kan se. Efter vår måltid blev det någon timme framför lägerelden med kaffe och givetvis en whisky. Så är det dags att krypa ner i våra sovsäckar på de resesängar som finns i tälten, eller?. Nej vi valde att flytta ut under bar himmel för att njuta av den mest fantastiska natthimmel jag någonsin sett. Jag tror inte att jag ljuger när jag påstår att vi hann se hundratals stjärnfall innan vi föll till söms med prärievargarna ylade i fjärran. Tänk er detta för att sedan vakna av att solen väcker dig till en riktig cowboyfrukost innan vi ger oss av för vår etapp genom Texas. Här reser vi igenom den förstenade skogen, träd som du kan slå vad om att de är just träd när du ser men på avstånd, men väl framme så är det bara att konstatera att de verkligen övergått till att bli sten. Vi fortsätter genom de färgade bergen som är schatterade från grått genom rosa till lila. Efter det ställer vi kosan mot staden i himlen, en indian by mitt uppe på en platå som det enda sättet att ta sig upp på fram till talet var till fot eller på en åsna. Vi stannar till på Cadillac Ranch som nog är Världens knäppaste bilkonstverk! Detta visar hur galna och fantastiska Amerikanarna kan vara. Under vår Texasresa bor vi givetvis vid det världsberömda biffstället, Big Texan Steak, där folk från hela världen kommer för att pröva och klämma i sig en biff på hela 2,2 KILO! Klarar du det får du hela måltiden gratis! HUA!! Många har prova! men få har klarat det, men det är möjligt! DE TVÅ GALNASTE ÖVERLEVANDE HIPPISERNA ska vi besöka! Han heter faktisk Harley!,.. och hon AnnaBelle, och sjunger som en, ja vad ska man säga??,. hellre än bra är nog ordet. De går i varje fall barfota i hippiskläder, och har et Helt speciellt hem!. Detta er något av USA-s mest speciella HIPPIS De spelar egna och andras - sånger för att överleva. Kola gärna in Nu är det bara ett par dagar innan vi anländer till vårt slutmål Chicago och vi får uppleva massor av nostalgi, natur och härliga MC-vägar dessa dagar.

5 Så till slut är vi framme i Chicago med mycket blandade känslor. Visst är man glad att vara framme och allt har gått bra, utan olyckor eller tillbud. Samtidigt närmar ju sig resans hemfärd och det är givetvis sorgligt att skiljas från alla nya vänner man fått, och så kommer det även att kännas konstigt att återgå till den grå vardagen där hemma. Men först skall vi GÖRA Chicago och dess Jazz och Blues Klubbar! En upplevelse, där de riktigt stora pojkarna går mellan borden på restaurangen och spelar, medans vi njuter av maten. Chicago är en fantastisk stad att besöka. Många kallar det mini NEW YORK!. Däremot så måste jag tillstyrka att efter besökt nu både New York och Chicago så återkommer jag mycket hellre hit. Vi tar oss bland annat upp i CHICAGOS högsta, och en av världens tre högsta byggnader. Härifrån är det en fantastisk utsikt över staden och en av värdens största sjösystem The Great Lakes. Vi tar oss även runt och besöker dess stränder, kanaler, city, shopping distrikt, m.m. Så till slut måste man filosofera lite. När jag åker på min H-D här hemma hamnar man på ställen där tidens vingslag verkligen känns av, vare sig om man åker i Upplands eller Västsveriges dalgångar. Här kan man nästan se våra förfäders resor allt från vikingatiden och framåt. Då måste man sätta sig ner och ta sig en fundering, hur det var i detta enorma land under denna tid, hur kunde Indianerna klara av att ta sig över denna enorma kontinent och, vad sa de första nybyggarna när de kom fram till Grand Canyon i sin jakt på guldet och lyckan på västkusten. Det som först slår en är att vad fan gör vi nu då. Visst har vi haft tuffa dagar på vår resa,.. men med mat & hotell, följebil med vatten ock läsk och givetvis våra fina Harleys, måste man vara mycket ödmjuk inför vad våra förfäder utstått. Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Alaskaresan Hallo Bay 2013

Alaskaresan Hallo Bay 2013 Måndag den 12/8 middag kl 12.00 Nu närmar sig resan till Alaska. Jag har packat färdigt 2 stora resväskor och ett stort handbagage med kameragrejor, pass och diverse papper, bl a inresetillstånd till Alaska.

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

SPINT2:s resa till Island 2011

SPINT2:s resa till Island 2011 SPINT2:s resa till Island 2011 Citat ur elevernas loggböcker 28/11 Dagens arbete har varit att kryssa för checklistan och kolla så att alla tar med sig det dem ska. Jag delade upp uppgifterna till alla

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/

From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/ From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/ 2 Contents 1 2011 5 1.1 October....................................... 5 1.1.1 Inloggad (2011-10-19 20:18)....................... 5 1.1.2 App förberedelser

Läs mer

ACONCAGUA Av Ronnie Kilman

ACONCAGUA Av Ronnie Kilman ACONCAGUA Av Ronnie Kilman Onsdag 9 december 1998 Tog taxi från Slipgatan på söder klockan halvfem på morgonen, kände mig lite trött i huvudet efter att ha delat en Spansk rödvinsflaska Faustino I, en

Läs mer

Norgeresa 1 maj 6 maj. Äntligen på väg

Norgeresa 1 maj 6 maj. Äntligen på väg Denna vecka ska jag (Mikaela)) och ett gäng elever åka till Norgee på utbytesresa. Skolan vi ska till heter Mo og Jølster och är också ett Naturbruksgymnasium, ungefär som vårat. Den ligger på Norges västkust,

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

081901Brida.ORIG.indd 17 08-05-26 15.36.24

081901Brida.ORIG.indd 17 08-05-26 15.36.24 jag vill lära mig magi, sa flickan. Mästaren såg på henne. Urblekta jeans, T-shirt och det utmanande uttrycket som blyga människor gärna tar till helt i onödan. Jag måste vara dubbelt så gammal som hon,

Läs mer

FRÅN UR FORM TILL I TRIM

FRÅN UR FORM TILL I TRIM FRÅN UR FORM TILL I TRIM EN RESA PÅ 365 DAGAR Johan Nordström Från ur form till i trim 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITELL SIDA INLEDNING 3 RESULTAT 8 HÖGT OCH LÅGT 9 KRÖNIKOR 18 UTVALDA BLOGGINLÄGG 34 RECEPT

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

V.1(51) Akvarell av Isabelle Scharin. Sju gånger sju. Skapad den 12 juni 2002 16:47:37 Redigerad 2015-01-09 09:33:00

V.1(51) Akvarell av Isabelle Scharin. Sju gånger sju. Skapad den 12 juni 2002 16:47:37 Redigerad 2015-01-09 09:33:00 V.1(51) Akvarell av Isabelle Scharin Sju gånger sju V.2(51) V.3(51) Innehållsförteckning 1. Äventyret börjar... 4 2. Den halsbrytande färden.... 10 3. Övergivna i öknen... 15 4. Med naturens magi... 23

Läs mer

POLARDISTANS. Lite bakgrund

POLARDISTANS. Lite bakgrund POLARDISTANS Jag skall här försöka beskriva långdistanstävlingen POLARDISTANS och varför jag tycker att den är så värdefull för oss som har grönlandshundar. Lite bakgrund Det förekom under ganska många

Läs mer

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni.

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni. Italienresan 2010 Då var det dags för en resa till outforskat territorium igen, södra Italien. Vi har hyrt en stuga på en svenskägd turistanläggning 6 mil norr om Neapel kallad La Serra. 14 dagar skall

Läs mer

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

SPANIENRESAN 2008-2009 DEL 2

SPANIENRESAN 2008-2009 DEL 2 SPANIENRESAN 2008-2009 DEL 2 Här följer nu resten av våran övervintring i Spanien. Den föregående berättelsen avslutades med Nyårsafton. TORSDAG 1 Jan Nyårsdan Några större fyrverkerier syntes inte kl

Läs mer

Reseberättelse av. på Island

Reseberättelse av. på Island Reseberättelse av på Island Tisdag - Ankomstdagen På tisdagen träffades vi på Arlanda runt klockan 11 för att droppa vårt bagage samt växla till Isländska kontanter. Gruppen började bli hungrig och vi

Läs mer

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6)

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6) Eastern Promises -09 Allt började en kväll i vintras när Jonas ringde och berättade om sin nya idé att köra till Tjernobyl och kolla läget. Vet ej om han ringde för att locka mig att åka med eller inte.

Läs mer

Helén fotograferar på Metropolitan museét

Helén fotograferar på Metropolitan museét Reseberättelse Tycos Bariatric Consultant Nurse Training Course Norwalk, USA Lördag den 2/6 Resdag. Resan startade kl. 11.00 från centralen i Örebro och 16 timmar senare var jag framme vid mitt hotell

Läs mer

Resebrev oktober 2011. Semester i Kalifornien utan båt

Resebrev oktober 2011. Semester i Kalifornien utan båt Resebrev oktober 2011. Semester i Kalifornien utan båt Upp 03.30 och lite senare lämnade vi seaqwest i Green Turtle Bays marina för att bli skjutsade till den lilla flygplatsen i Paducah. Vi tog ett plan

Läs mer

USA resa med naturskoleföreningen 1/6-20/6-99

USA resa med naturskoleföreningen 1/6-20/6-99 USA resa med naturskoleföreningen 1/6-20/6-99 Ti 1 Vi fick skjuts av mamma till Arlanda, där vi samlades så småningom. Spänd förväntan dels på resan dels på hur alla resekompisar skulle vara när man nu

Läs mer

Räddad genom att hoppa

Räddad genom att hoppa 17 Räddad genom att hoppa Var förnuftig Igor, sa Vic, och låt mig köpa dig ur de här problemen. Men Igor bara skakade på huvudet. Nej, Vic, sa han, jag har själv försatt mig i den här situationen och jag

Läs mer

INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till

INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till INDIANKLUBBENS MEDLEMSRESA 2010 till THE PACIFIC NORTHWEST en resebeskrivning författad av BERTIL THÖRN Helsingborg oktober 2010 THE PACIFIC NORTHWEST BESKRIVNING AV

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

Dags för en förändring?

Dags för en förändring? Dags för en förändring? Dags för en skribent Karin Bengtsson foto www.matton.se Hans Runesson grafisk form Katarina Lundquist repro & tryck Löwex Trycksaker AB, Växjö upplaga 3 000 ex kontakt detgodalivet@ltkronoberg.se

Läs mer

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 I detta dokument har olika minnen och händelser blivit nedtecknade. Flera av Brasilienresenärerna har bidragit med texter, visor, fotografier, teckningar

Läs mer