NeoTherm golvvärme. Säker golvvärme - med System Garanti

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NeoTherm golvvärme. Säker golvvärme - med System Garanti"

Transkript

1 NeoTherm golvvärme Säker golvvärme - med System Garanti

2 Facts om NeoTherm Golvvärme Energivänliga När det gäller energiförbrukning och termisk komfort är bäst att hålla huvudet kallt och fötterna varma. En traditionell radiator avger värmen uppe under taket, där det bryts ned i rymden. Motsatsen är fallet med användning av golvvärme. Här är lunest på golvet och svalare under taket. Detta resulterar i en mer bekväm att dela och en mer förnuftig användning av värme. NeoTherm golvvärmesystem kan kompletteras med en speciell energibesparande pump modul som ser till att pumpen endast aktiveras när cirkulations krävs. Flexibelt Systemet kan installeras i alla typer av golv, betonggolv, trägolv, flytande golv och kombineras enkelt med befintliga värmesystem. Värmekällan kan vara fast bränsle, el, olja, gas eller alternativa energikällor som sol-och värmepumpar. Specifik värme går bra med NeoTherm som golvvärme inte kräver så höga framledningstemperaturer som radiatorvarme. Trådlöst NeoTherm golvvärmesystem finns i både traditionella kabel eller trådlöst system. Fördelen med det trådlösa utrymme förordningen omfattar att det inte är nödvändigt att fastställa till rumstemperatur, vilket ger en kortare installationstid. NeoTherm trådlös rumsreglering med den senaste radiotekniken. Den låga frekvensen bandbredd och de starka skall säkerställa en tillförlitlig dataöverföring, under normala förhållanden med en rad min. 25 meter Driftsäkert NeoTherm golvvärmesystem är mycket tillförlitlig. Indikatorer på den centrala styrenheten visar om termostater är AC-tiva, är driftspänning normala och om säkringen är hel. I avsaknad av en signal från en termostat, till exempel. på grund av dåligt batteri eller inte radiokontakt till konsortiet byggt säkerhet upprätthålla en lägsta temperatur, så frostskador undviks. Slutligen lagras kodad information i styreboksens minnet så att operationen lätt kan återupptas efter ett strömavbrott. Enkel att använda När golvvärmesystemet är monterat och justeras, koncentrera dig bara på din termostat. Montera en termostat i rummet där du vill ha individuell temperaturkontroll. Termostaten reglerar konstant värme strömma in i rummet genom att öppning och stängning av ställdon på trasiga rör. Systemet kan byggas ut med en timer-modul, till exempel programmeras att sänka temperaturen på natten och därmed spara energi. Du kan också programmera timern att hålla en låg temperatur när du är på semester och ta upp den igen omedelbart innan de återvänder, så du kommer att välkomnas av en trevlig varm hem. Gratis projektering Om du har en specifik uppgift, så låt oss göra ett förslag, helt gratis. Vi utför beräkning och dimensionering av värmecentral. Vår egen studio golv cirklarna anger positionen för CAD. Osynliga Golvvärme gör det mycket lättare att utrusta och inreda ett rum. Du bör inte överväga radiatorer och rör, det är alla dolda under golvet. Den enda synliga delen, termostat, finns i en mängd olika färger och kan placeras där det är mest bekvämt.

3 NeoTherm golvvärme är morgondagens bud för uppvärmning av hela huset. Spårskiva Spån 22 Bjälklag NeoTherm Sporplade Spån 22 bjælkelag NeoTherm Spårskiva Spån 22 för montage på bjälklag, med max. c/cavstånd på 600 mm. Konstruktionen består av en 22 mm golvspånskiva med tre raka spår till värmefördelningsplåt och 16 mm golvvärmerör samt en spårvändskiva i 22 mm golvspån, fjär/not på alla kanter. En förutsättning för att få en korrekt golvvärmecomfort är, en stabil tillopps temperatur, stora svängningar i tilloppstemperaturen kan orsaka oljud från dom olika material som finns i ett träbjälklag. Därför är det viktigt att hålla en så jämn tilloppstemperatur som möjligt. Golvvärmelist 12/16/20 för ingjutning i betong NeoTherm Golvvärmelist 12/16/20 för ingjutning i betong NeoTherm Golvvärmelist är tillverkad i återvunnen plast med spår för fixering av 12, 16 och 20 mm golvvärmerör för ingjutning i betong. Golvvärmelisten är utformad så att man kan välja olika avstånd mellan rören. NeoTherm MiniHeat - låg bygghöjd NeoTherm Miniheat - golvvärme med låg bygghöjd NeoTherm MiniHeat golvvärme är 8 mm pexrör stripsat på nät bara till att rulla ut på det befintliga golvet och lätt att ansluta till det befintliga värmesystem med en returventil eller regleringsunit. NeoTherm MiniHeat är perfekt i renoveringsobjekt, t.ex. när det skall installeras golvvärme i befintliga affärslokaler med begränsad bygghöjd, och i flerfamiljshus när man gör stammbyte. Den låga bygghöjden på ca. 2 cm inkl. klinker gör möjligt att installera NeoTherm MiniHeat i stort sätt i alla objekt. Dessutom är det perfekt vid installation av golvvärme på befintliga Golv där man måste ta hänsyn till trösklar och liknande. NeoTherm MiniHeat finns i två storlekar på nätmattor, 2,5m 2 och 5m 2. Nätmattor och slingor kan kapas.

4 Säker golvvärme - med System Garanti Värmefördelingsplåtar - på träbjälklag NeoTherm Värmefördelingsplåtar - på träbjälklag Detta förläggningssätt av golvvärme, användes när det läggs ovanpå bjälklag samman med självbärande övergolv. Bygghöjden på bjälklaget blir ej högre. NeoTherm värmefördelingsplåtar är 0,5 mm aluminiumplåt med 3 spår för 16 mm golvvärmerör och 2 spår får 20 mm golvvärmerör. Aluminiumplåten gör tillsammans med träkonstruktionen, att vid stora temperaturändringar i rummet (solinstrålning/stora fönsterpartier ger en snabb reaktionstid på rumsregleringen. Värmefördelningsplåtar - på glespanel NeoTherm Värmefördelningsplåtar - på glespanel Detta förläggningssätt av golvvärme, användes när man har andra c/c mått än 600 mm. Glespanelen lägges på motsvarande håll som golvbjälkarna, så att det motsvarar ett 22mm spånplattegolv uppreglatt på golvreglar med c/c 600mm. På glespanelen monteras värmefördelningsplåtarna. NeoTherm Värmefördelningsplåtar är i 0,5 mm aluminiumsplåt med spår för 16 mm eller 20 mm golvvärmerör. Aluminiumsplåten gör tillsammans med träkonstruktionen, att vid stora temperaturändringar i rummet (solstrålning/stora fönsterpartierpartier och liknande), är snabb reaktionstid på rumsregleringen. Spårskiva EPS 30/50/70 NeoTherm Spårskiva EPS 30/50/70 Neotherm Spårskiva EPS 30/50/70 är avsedd att användas på bärande golv, var man har behov för särskilt låg bygghöjd, eller som isolering i våningsplan. Systemet är uppbyggt av en spårskiva med tillhörande värmefördelningsplåt av 0,5 mm aluminium. Värmefördelningsplåten täcker hela ytan på spårskivan. Spårskiva med spår för vänd och matarledning, är framställt av expanderad polystyren (EPS) med mycket goda egenskaper vid både kort- och långtidsbelastning. EPS30 og EPS50 leveraes med spår och värmefördelning plattor till 16 mm golvvärme rör med ett centrum avstånd av spåren är 200 mm. EPS50 finns även med spår och värmefördelning plattor till 20 mm rör golvvärme där centrumavståndet av spåren är 300 mm. EPS70 hittades med spår och värmefördelning plattor till 20 mm golvvärme rör med ett centrum avstånd av spåren är 300 mm.

5 NeoTherm rumsreglering Rumsreglering NeoTherm golvvärme kontroller finns som trådlösa och trådbundna. De är modulära, som reglerar upp till standard, respektive. 6 eller 12 platser. Med NeoTherm basmoduler kan alltid utökas reglering av pumpstyrning, varme-/kølemodul, timmar, osv och därmed har en mycket flexibel tillämpning. Rumstermostaten finns med eller utan digital visning, och det finns en möjlighet till två-temperaturkontroll på golvet och rumstemperatur. Sende-/modtagefrekvensen är 868 MHz är inte lika känslig för yttre störningar. Därför en NeoTherm trådlös rumsreglering, mycket pålitlig, med färre serviceställen utryckningar Golvvärmerör NeoTherm Golvvärmerör syrebarriär NeoTherm MIDI golvvärme, byggt på PE-RT 5-lager-teknik som ger ett starkare rör, mer säkerhet och mer flexibla röret att lägga ner. En av de viktigaste är att skydda syrebarriär, och naturligtvis röret, som tillsammans säkerställa en längre livslängd på slangen. NeoTherm MIDI golvvärme är mittemot en traditionell 3-lagers PE-X rör med syrebarriär utanför, tillverkade med 5 lager, där syrebarriär ligger väl skyddad för mellanlagret, mot oavsiktlig påverkan under transport eller på plats. NeoTherm MIDI golvvärmerör tillgodose mer än tillräckligt olika standarder (DIN) och faller inom normen för 50 år livslängd golvvärmerör. NeoTherm MIDI golvvärmerör finns i storlekarna 8, 12, 16, 20 mm. Golvvärmefördelare NeoTherm Golvvärmefördelare med eller utan flowmeter Fördelarröret levereras monterat till det beställda antal kretsar (2-12 golvvärmekretsar) med monterat väggbeslag. Där ingår automatisk avluftare, avtappningsventil och anslutningskopplingar till 20 mm golvvärmerör. Kan levereras med kopplingar till andra dimensioner. Förinställning göres med den medleverade nyckel, nycklen användes också till att låsa inställningen. Fördelare med flowmeter cirkulerar ej vatten från värmesystemet i själva flowmeterns synglas, vilket betyder att synglaset är lätt att avläsa. Fördelare med flowmeter ger möjlighet för att kontrollera den verkliga genomströmmningen i varje golvvärmekrets. Då får man ett korrekt flöde, i varje krets.

6 Megashunt NeoTherm Megashunt NeoTherm Megashuntär monterad i samband med golvvärmesystem upp till ca. 700 m². Den levereras fullt utrustad med en Grundfos UPS 25-80, 3-vägs motorventil med temperatur, flöde och backventiler flöde med inbyggd termometrar och isolering jacka. Utbyggbar med vejrkompenseringsstyring och Grundfos elektroniska pumpar Unishunt, Midishunt och Minishunt NeoTherm Unishunt, Midishunt og Minishunt De tre mindre shuntar som används för alla sina uppgifter och varierar från ca. 30 m² och upp till ca. 300 m² Unishunt (bilden) används vanligtvis tillsammans med NeoTherm gulvvarmefordelerør där Midi och Minishunt har alla sina egna tillgång till detaljer. Beroende på val av pump som används respektive. Unishunt upp till ca. 300 m2, Midishunt upp till ca. 100 m2 och Minishunt upp till ca. 70 m2 Universalstativ NeoTherm Universalstativ NeoTherm Universalstativ ger möjlighet för ett stort antal anslutningsmöjligheter för tappvatten, radiatorer samt golvvärme, NeoTherm Universalstativ kan i dom flesta fall monteras i ett 600mm skåp i inredningen. NeoTherm Universalstativ levereras objektanpassat med många olika varianter för vatten värme installationer,såsom fördelare för tappvatten,golvvärme och radiatorer med shunt, styrning för golvvärme o.s.v. Man kan t.ex få styrningen till golvvärmen levererat på en senare tidspunkt, där t.ex. den elektroniska styrningen efterleveres på en senere tidspunkt. Den trådlösa styrningen kan beställas färdigprogrammerad till varje rumstermostat. Ett NeoTherm Universalstativ kan leveras formonterat så att man bara ansluter vatten och värme, och el-styrningen och eventuellt cirkulationspump med stickkontakter.

7 Gratis projektering Gratis projektering Om du har en specifik uppgift, så låt oss göra ett förslag, helt gratis. Vi utför beräkning och dimensionering av värmecentral. Vår egen studio golv cirklarna anger positionen i CAD och kan nu dra nytta av en icke-cadritning. Därför, låt oss hjälpa dig med din dokumentation till din kund. 10 års NeoTherm System Garanti 10 års NeoTherm System Garanti En av styrkorna i P. Henning Jensen är att tekniskt stöd kan delta i alla faser. I praktiken innebär detta att när vi bidrar från början till slut, med konstruktion, beräkning och eventuella uppdrag ritning kommer att vara ett val av en NeoTherm golvsystem kan vara upp till 10 år NeoTherm System garanti. Skulle ett fel uppstå, det är vår tekniker som rättar till felet. PHJ är myket mer PHJ är mycket mer P. Henning Jensen ApS är mycket mer än uppvärmning. I produktprogramet kan inbegripa de industriell uppvärmning produkter, till exempel. Farex Radiant Uppvärmning, värmefläktar, luftridåer och Kylning tak. Dessutom NeoTherm Solar ett brett program av förnybar energi för både värme och varmvatten. På ger en översikt av våra produktgrupper.

8 P. Henning Jensen ApS är en VVS-grossist, som är grundat Vi marknadsför ett omfattande produktprogram til kund/objektanpassade system til VVS-branchen, såsom NeoTherm Solenergi, NeoTherm gulvvärmesystem, produkter till industriel uppvärmning såsom Farex strålevärmepaneler, GiacoKlima kyltak och produkter till installationsteknik. P. Henning Jensen ApS påtager sig inget ansvar för eventuella fel i kataloger, broschyrer och annat tryckt material. UTG.11/2010 Virksomheden sysselsätter 27 anställda och huvudkontor/lager ligger på Nordsjälland i Danmark och med säljkontor i Sverige. Verksamheten är i kraftig expansion med ökad avsättning och utökat produktsortiment. Centervej 18 DK Frederikssund Tlf Fax salg@phj.dk

Neotherm Golvvärme Säker golvvärme - med systemgaranti BROSCHYR THE FLOW OF ENERGY

Neotherm Golvvärme Säker golvvärme - med systemgaranti BROSCHYR THE FLOW OF ENERGY Säker golvvärme - med systemgaranti THE FLOW OF ENERGY Beskrivning Energivänliga När det gäller energiförbrukning och termisk komfort är bäst att hålla huvudet kallt och fötterna varma. Vid uppvärmning

Läs mer

Värme att längta hem till

Värme att längta hem till LK Golvvärme LK GOLVVÄRME KOMPLETTA SYSTEM INDIVIDUELL RUMSREGLERING Värme att längta hem till Lättlagda och smarta lösningar för vattenburen golvvärme Ett golv som sprider värme och välbehag Om du är

Läs mer

NeoTherm Golvvärme. Ledningsfört styrning. NeoTherm monteringsanvisning

NeoTherm Golvvärme. Ledningsfört styrning. NeoTherm monteringsanvisning NeoTherm Golvvärme Ledningsfört styrning S NeoTherm monteringsanvisning Innehållsförteckning Om NeoTherm Golvvärme...2 Teknisk beskrivning...3 Tekniska data...3 Fördelarunit...3 Basisenhet (se särskild

Läs mer

Roth Minishunt. För reglering av golvvärme i enstaka rum

Roth Minishunt. För reglering av golvvärme i enstaka rum För reglering av golvvärme i enstaka rum Roth Minishunt är avsedd för mindre golvvärmeytor. Shunten kan anslutas ute i anläggningen på samma sätt som en radiator och kan förses med en duofördelare för

Läs mer

PRODUKTÖVERSIKT. NeoTherm varmvattenberedare och ackumulatortankar

PRODUKTÖVERSIKT. NeoTherm varmvattenberedare och ackumulatortankar PRODUKTÖVERSIKT NeoTherm varmvattenberedare och ackumulatortankar Innehåll Fördelar med ECO SKIN isolering 3 KDO el-beredare 4 EKH el-beredare 4 FS Varmvattenberedare med värmespiral 4 FS-E Varmvattenberedare

Läs mer

Shunt FS 160. Installationsanvisning

Shunt FS 160. Installationsanvisning Shunt FS 160 Installationsanvisning 1 Introduktion Vattenburna värmegolv är så kallade lågtemperatursystem, vilket innebär att framledningstemperaturen är betydligt lägre än vad konventionella radiatorsystem

Läs mer

Nu behöver du inte längre få kalla fötter

Nu behöver du inte längre få kalla fötter Nu behöver du inte längre få kalla fötter Garanti för korrekt reglering och installation av golvvärme med Danfoss nya fulländade shunt- och fördelarprogram En lösning som garanterar optimal reglering och

Läs mer

Teknisk information NeoTherm golvvärme. Moduluppbyggt ledningsfört rumsreglering 24V

Teknisk information NeoTherm golvvärme. Moduluppbyggt ledningsfört rumsreglering 24V Teknisk information NeoTherm golvvärme Moduluppbyggt ledningsfört rumsreglering NeoTherm moduluppbyggt ledningsfört rumsreglering Teknisk beskrivning NeoTherm Basis är moduluppbyggt med ledningsfört rumsreglering,

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12. Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12. Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12 Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 02 2008 509 2 Uponor Push 12/Uponor ElPush 12 Pump- och shuntgrupp för golvvärme i enstaka rum Uponor Push 12/Uponor ElPush

Läs mer

Teknisk information. NeoTherm golvvärme Trådlös golvvärmereglering

Teknisk information. NeoTherm golvvärme Trådlös golvvärmereglering Teknisk information NeoTherm golvvärme Trådlös golvvärmereglering NeoTherm trådlös golvvärmereglering Teknisk beskrivning NeoTherm Basis är en moduluppbyggd trådlös rumsreglering, där som standard reglerer

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5 Innehållsförteckning Generella anvisningar... 2 LK Golvvärmepaket 5 m 2... 2 Verktyg och material du behöver...2 Innan du börjar... 3 Viktig information... 3 Förutsättningar för en god funktion... 3 Allmänt

Läs mer

F Ö R L Ä G G N I N G S A N V I S N I N G. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a. Förläggning med systemskiva Diverse.

F Ö R L Ä G G N I N G S A N V I S N I N G. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a. Förläggning med systemskiva Diverse. Kantbandsisolering läggs runt väggar, pelare etc. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a Börja med att lägga ut en skiva i ett hörn. Skivorna läggs ut från vänster till höger. Skivorna har

Läs mer

Väggkompakt är en prefabricerad fjärrvärmecentral

Väggkompakt är en prefabricerad fjärrvärmecentral Drift- och skötselinstruktion VK LPM Väggkompakt, prefabricerad fjärrvärmecentral VK Väggkompakt Utförande kan skilja sig från den här bilden. Innehåll Allmän beskrivning... 1 Varningstexter... 2 Installation...

Läs mer

Neotherm MiniHeat Golvvärme med låg bygghöjd

Neotherm MiniHeat Golvvärme med låg bygghöjd Golvvärme med låg bygghöjd Neotherm MiniHeat är perfekt i renoveringsobjekt, t.ex. när det skall installeras golvvärme i befintliga affärslokaler med begränsad bygghöjd, och i flerfamiljshus när man gör

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING SHUNT FS 36. Installationsanvisning. Shunt FS 36

INSTALLATIONSANVISNING SHUNT FS 36. Installationsanvisning. Shunt FS 36 Installationsanvisning Shunt FS 36 1 Introduktion Vattenburna värmegolv är så kallade lågtemperatursystem, vilket innebär att framledningstemperaturen är betydligt lägre än vad konventionella radiatorsystem

Läs mer

Golvvärme för alla typer av golv

Golvvärme för alla typer av golv Golvvärme för alla typer av golv T2Röd självbegränsande värmekabel T2Reflecta energismart isolerskiva + T2Reflecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

Wirsbo Golvvärme Handbok för Wirsbo Golvvärme 17. FLIK 5:13 Feb 1996

Wirsbo Golvvärme Handbok för Wirsbo Golvvärme 17. FLIK 5:13 Feb 1996 Wirsbo Golvvärme Handbok för Wirsbo Golvvärme 17 FLIK 5:13 Feb 199 Wirsbo Golvvärme 17 Projektering Det ideala golvvärmesystemet för nya trägolv Vattenburen golvvärme är det moderna och energisnåla sättet

Läs mer

Upplev glädjen med äkta golvvärmekomfort

Upplev glädjen med äkta golvvärmekomfort image Upplev glädjen med äkta golvvärmekomfort Danfoss trådlösa golvvärmereglering CF2 Vad är äkta golvvärmekomfort? Golvvärme och värme i golvet! Golvvärme är inte entydigt med att man alltid har värme

Läs mer

Neotherm varmvattenberedare

Neotherm varmvattenberedare ECOSKIN 2.0 ISOLERING Neotherm varmvattenberedare 36% energibesparing BROSHYR THE FLOW OF ENERGY BROSHYR 2 2 ECOSKIN 2.0 ISOLERING / NEOTHERM / 10 2014 2.0 -DEN NYA GENERATIONEN Isolering är inte bara

Läs mer

Wirsbo Golvvärme Wirsbo Push 20/25

Wirsbo Golvvärme Wirsbo Push 20/25 Push 20 145 80 90 Wirsbo Golvvärme Wirsbo Push 20/25 FLIK 5:41 Jan 1996 Pump- och shuntgrupp för golvvärme 150 580 Port AB 225 310 Port B Port A Push 25 135 Bild1 Mått från vägg C-rör 50 mm, totalt byggdjup

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer

Spårad stryrolitskiva inklusive vändbitar och utfyllnadsbitar. För 12 x 2 rör, C/c 200mm. 222-020-012. Storlek: 1200 x 600 mm, Tjocklek: 20mm.

Spårad stryrolitskiva inklusive vändbitar och utfyllnadsbitar. För 12 x 2 rör, C/c 200mm. 222-020-012. Storlek: 1200 x 600 mm, Tjocklek: 20mm. Spårad Styrolitskiva Spårad stryrolitskiva inklusive vändbitar och utfyllnadsbitar. För 12 x 2 rör, C/c 200mm. 222-020-012 Storlek: 1200 x 600 mm, Tjocklek: 20mm. För 17 x 2 rör, C/c 300mm. 222-030-017

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Roth Golvvärmesystem. Roth Golvvärmecentral, GVC. ... living full of energy! Projekterings- och Monteringsanvisningar

Roth Golvvärmesystem. Roth Golvvärmecentral, GVC. ... living full of energy! Projekterings- och Monteringsanvisningar Roth Golvvärmesystem Projekterings- och Monteringsanvisningar Roth Golvvärmecentral, GVC... living full of energy! 1 Rumstemperaturstyrd shuntgrupp för mindre golvvärmeytor Komplett shuntgrupp bestående

Läs mer

Solfångarstyrning SWP140

Solfångarstyrning SWP140 Solfångarstyrning SWP140 Innehåll. Solfångarstyrningen består av ett antal komponenter. 1 st Styrning kapslad i ljusblå/vit låda 1 st Givarkabel för solpanel, längd ca 12 meter. Gul anslutningskontakt.

Läs mer

UNDERHÅLLSFRITT LÅGENERGI MOBILT

UNDERHÅLLSFRITT LÅGENERGI MOBILT UNDERHÅLLSFRITT LÅGENERGI MOBILT Smart och nytt boende med många möjligheter.varje boende anpassas efter dina önskemål. Vare sig du vill ha din småbo på en camping eller på fjälltopparna med egen elförsörjning

Läs mer

Roth Golvvärmesystem. Produktsortiment

Roth Golvvärmesystem. Produktsortiment Roth Golvvärmesystem Produktsortiment... VARME- living OG full SANITÆRTEKNIK of energy! Roth Golvvärmesystem RÖRÅTGÅNG Röråtgången kan beräknas genom att det åtgår ett antal meter rör per kvadratmeter

Läs mer

Roth Golvvärmesystem. Roth NOVA+ TM trådlös golvvärmereglering. ... living full of energy! Projekterings- och Monteringsanvisningar

Roth Golvvärmesystem. Roth NOVA+ TM trådlös golvvärmereglering. ... living full of energy! Projekterings- och Monteringsanvisningar Roth Golvvärmesystem Projekterings- och Monteringsanvisningar Roth NOVA+ TM... living full of energy! 1 Roth NOVA+ TM trådlöst reglersystem är baserat på en trådlös 2-vägs-kommunikation, vilket medför

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning 5070 09 2009 Uponor Control System Radio Dynamic Energy Management (DEM) Uponor Control System

Läs mer

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Monteringsanvisning för golvvärme Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Tack för att du valt våra golvvärmeprodukter. Du kommer att ha ett varmt och skönt golv i många år. Läs igenom denna

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

WehoFloor Golvvärmesystem

WehoFloor Golvvärmesystem WehoFloor Golvvärmesystem TRIVSEL Klimatförhållandena i norden ställer höga krav på värmesystem. Värmesystemet måste fungera energiekonomiskt även under långa köldperioder, utan att komforten för den skull

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4 Produkter Indivo-lyftenheter för köket Version 4 Det flexibla köket Oavsett om det är ett nytt kök eller ett kök man har njutit av i många år så krävs det bara några få ändringar för att göra det flexibelt

Läs mer

Installations- och skötselanvisning

Installations- och skötselanvisning OPEX Installations- och skötselanvisning 2009-05-01 www.trebem a.se Innehåll Leveransomfattning...2 Komponentförteckning...2 Installation Pannrum och skorsten...3 Rökrörsanslutning...3 Elektrisk installation...3

Läs mer

Med all säkerhet. Geberit PushFit rör-i-rör-system.

Med all säkerhet. Geberit PushFit rör-i-rör-system. Med all säkerhet. Geberit PushFit rör-i-rör-system. Säker installation med systemgaranti. Läckagesäkert i moderna badrum. Rörledningar för tappvatten måste installeras så att eventuella läckor inte leder

Läs mer

Fyra produkter för Er Trivsel GOLVVÄRMEKABEL GOLVVÄRMEMATTA TERMOSTATER LÄCKAGESKYDD

Fyra produkter för Er Trivsel GOLVVÄRMEKABEL GOLVVÄRMEMATTA TERMOSTATER LÄCKAGESKYDD Fyra produkter för Er Trivsel GOLVVÄRMEKABEL GOLVVÄRMEMATTA TERMOSTATER LÄCKAGESKYDD FÖR DIN KOMFORT Golvvärme är ett ekonomiskt och mycket praktiskt sätt att få en «varm känsla» i en så vacker men kall

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME SYSTEM 17. Handbok för Uponor Golvvärmesystem 17

UPONOR VVS GOLVVÄRME SYSTEM 17. Handbok för Uponor Golvvärmesystem 17 UPONOR VVS GOLVVÄRME SYSTEM 17 Handbok för Uponor Golvvärmesystem 17 12 2006 5013 Uponor Golvvärmesystem 17 Det ideala golvvärmesystemet för nya trägolv Vattenburen golvvärme är det moderna och energisnåla

Läs mer

30 - Produktkatalog 2005 *8375008* *8375011* *8375014* *8375016* *8375018* *8375026* *8375028* *8375031* *8375058* *8375061* UNIVARM GOLVVÄRMERÖR

30 - Produktkatalog 2005 *8375008* *8375011* *8375014* *8375016* *8375018* *8375026* *8375028* *8375031* *8375058* *8375061* UNIVARM GOLVVÄRMERÖR Golvvärmerör Pex rör i rör Pex rör Snowmelt U-skena Fästbygel / strips Galvaniserad vinkel Stiftverktyg / kramper Haspel för utläggning Verktyg för pexrör Värmefördelningsplåtar Stegljudsplattor Fördelare

Läs mer

LK Fördelarskåp VT RF / VT RF -komplett

LK Fördelarskåp VT RF / VT RF -komplett LK Fördelarskåp VT RF / VT RF -komplett Utförande LK Fördelarskåp VT RF LK Fördelarskåp VT RF är avsedd att användas där man önskar dölja LK Värmekretsfördelare RF. Skåpet har en tät botten med rörgenomföringar

Läs mer

3. Installation av WehoFloor-systemet

3. Installation av WehoFloor-systemet 3. Installation av WehoFloor-systemet Installationen av golvvärmesystemet förutsätter godkännande av dem som planerat objektet. Läs noga igenom installationsanvisningarna inklusive bilagor innan installationsarbetena

Läs mer

På bärande golv med LK Spårskiva EPS 16

På bärande golv med LK Spårskiva EPS 16 På bärande golv med Utförande LK Golvvärme i utförande med LK Spårskiva EPS 16 avsedd att läggas på bärande golv där man eftersträvar särskilt låg bygghöjd. Produkten är främst avsedd för privat boendemiljö.

Läs mer

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA FÖRDELAR Stilren design Komplett monterad vid leverans Låg vikt Inbyggd avluftare Enkel installation Reglercentral med bl.a. - Varvtalsstyning av pump - 13 förprogrammerade system FAKTA ARTIKELNUMMER 81600

Läs mer

GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064

GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064 1 GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064 ANVÄNDARMANUAL Innehåll: A. Bra att veta före användning. B. Säkerhetsanordningar C. Installation och Användning D. Installera

Läs mer

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM och MobiArm TM MobiCrane TM flexibla och mycket enkla att flytta och MobiArm TM Fördelar MobiCrane och MobiArm skapar en bättre arbetsmiljö. Du lyfter

Läs mer

Montageansvisning NeoPEX tappvattenfördelare

Montageansvisning NeoPEX tappvattenfördelare Montageansvisning NeoPEX tappvattenfördelare NeoPex Tappvattenfördelare skall monteras ihop med NeoTherm PEX/PERT universalrör eller Fränkische AlPexrör tillsammans NeoTherms NeoPex kopplingsset för respektive

Läs mer

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minishunt M60... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 6. Idrifttagande...

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minishunt M60... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 6. Idrifttagande... Innehållsförteckning Generella anvisningar... 2 LK Golvvärmepaket 10 m 2... 2 Verktyg och material du behöver...2 Innan du börjar... 3 Viktig information... 3 Förutsättningar för en god funktion... 3 Allmänt

Läs mer

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO Designanpassade produkter från ELKO Scandic Grand Central Hotell ELKO vill som ledande leverantör av designprodukter, inom elinstallation, ge dig en helhetsbild av lösningar för hotellmiljöer. I denna

Läs mer

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER funktion, trygghet, flexibilitet Funktion och trygghet med moderna skorstenar Våra skorstenar kan du ansluta till olika typer av små eller stora

Läs mer

Intelligent heating system

Intelligent heating system SWEDEN www.wosab.se www.wosab.se www.wosab.se www.wosab.se WÖSAB har i flera decennier varit ledande producent av oljefyllda elektriska radiatorer. Vårt mål har alltid varit att utveckla energibesparande

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET THERMOPANEL ThermoCon Konvektorer ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET Stora glaspartier och öppna planlösningar. Det är 2000-talets boende, både i exklusiva villor och vanliga lägenheter. Här är det låga och

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Se till att vara noggrann när du räknar, det kommer att löna sig i slutet. Fungera

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 1 Innehållsförteckning Vilket skötbord ska man välja?... 3 Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 Fasta skötbord Budget... 6 Fast... 7 Björk... 8 Mäta... 9 Eldrivna höj- och sänkbara skötbord

Läs mer

Svesol Optima 15. Svesol Optima 15. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling

Svesol Optima 15. Svesol Optima 15. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling Svesol Optima 15 www.svesol.se Monteringsanvisning Montering Inkoppling Tack För att Ni köpt en Svesol värmeanläggning. Läs denna instruktion noggrant så kan Ni få anläggningen att fungera på bästa sätt

Läs mer

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Vattenburen Golvvärme Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Fördelar med vattenburen golvvärme Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga

Läs mer

PRODUKTKATALOG SUNCARRY SOLVÄRME

PRODUKTKATALOG SUNCARRY SOLVÄRME PRODUKTKATALOG SUNCARRY SOLVÄRME 2010 1 Innehåll Sidan 3 4 Solfångare Sidan 4 5 Drivpaket Sidan 5 6 Drivpaket tillbehör Sidan 7 Special kopplingar Sidan 7 Solautomatik Sidan 8 Övriga tillbehör Sidan 8

Läs mer

HANDDUKSTORKAR PR OGR A M 2014

HANDDUKSTORKAR PR OGR A M 2014 HANDDUKSTORKAR PROGRAM 2014 UNNA DIG DEN SKÖNA KÄNSLAN av att alltid kunna svepa in dig i torra, varma handdukar. Somatherms handdukstork ger dig denna vardagslyx året om. Handdukstorken i sig blir också

Läs mer

Vattenburen Golvvärme

Vattenburen Golvvärme Vattenburen Golvvärme ETT AV MARKNADENS TUNNASTE PASSAR BÅDE VID NYBYGGNATION OCH RENOVERING LÄTT ATT INSTALLERA GÖR DET SJÄLV HELT ENKELT BÄTTRE De många fördelarna med golvvärme. De många fördelarna

Läs mer

LK Styr & LK Styr RA. Utförande. Reglercentral

LK Styr & LK Styr RA. Utförande. Reglercentral K Styr & K Styr RA Utförande K Styr och K Styr RA är en komplett enhet för utetemperaturstyrd värmereglering och är anpassad till Ks shuntprogram (gäller ej K Minishunt M60) enligt följande. K Styr används

Läs mer

Nobö Sparpanel. Nobö Miljöpanel. Möjligheternas panel. Radiator utan vätska... ...med styrning för bättre ekonomi. Nobö Sparpanel är modern, stilren

Nobö Sparpanel. Nobö Miljöpanel. Möjligheternas panel. Radiator utan vätska... ...med styrning för bättre ekonomi. Nobö Sparpanel är modern, stilren Nobö Sparpanel Möjligheternas panel Nobö Sparpanel är modern, stilren och säker. 6 olika funktionsenheter/ termostater gör det enkelt att anpassa elpanelen till alla önskemål och behov. Nobö Sparpanel

Läs mer

Fläktkonvektorer Sprid värme och kyla med våra tysta fläktkonvektorer VENETO www.kinnan.se

Fläktkonvektorer Sprid värme och kyla med våra tysta fläktkonvektorer VENETO www.kinnan.se Fläktkonvektorer Sprid värme och kyla med våra tysta fläktkonvektorer VENETO www.kinnan.se Kinnan AB som är generalagent för VENETO fläktkonvektorer erbjuder ett komplett sortiment för alla behov. Vår

Läs mer

Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service. Automatiska dörrsystem. Automatiska skjutdörrar

Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service. Automatiska dörrsystem. Automatiska skjutdörrar Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service Automatiska dörrsystem Automatiska skjutdörrar Automatiska dörröppnare Dörrpartier Xxxxxx Vänerfasader montage AB montage Vänerfasader AB, din samarbetspartner

Läs mer

PERIFAL SOL SOLEN SOM ENERGIKÄLLA

PERIFAL SOL SOLEN SOM ENERGIKÄLLA PERIFAL SOL SOLEN SOM ENERGIKÄLLA Perifal Sol Solen är den stjärna som är belägen i centrum av vårt solsystem. I omloppsbanor kring solen rör sig solsystemets planeter, bland dessa jorden. Solljuset förser

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

En- Pos Text Mängd het

En- Pos Text Mängd het Datum 1.3 Sid 1-5 56 VÄRMESYSTEM PHB.12 Elpannor för värmevatten Vägghängd LK Elpanna 11 kw 3-fas 400 V LK Elpanna 11 komplett med utetemperaturkompenserad framledningstemperatur, expansionskärl, säkerhetsventil

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

Installation. Upphängning

Installation. Upphängning Utförande och mått Installation & upphängning Utförande Thermopanel radiatorn är försedd med insvetsat dolt ventilarrangemang med både botten och sidoanslutning. Thermopanel radiatorn levereras i standardutförande

Läs mer

Uponor Control System Radio Bruksanvisning Reglercentral och Termostater, SE 9416-060-10 / IOM- V_07-02

Uponor Control System Radio Bruksanvisning Reglercentral och Termostater, SE 9416-060-10 / IOM- V_07-02 Uponor Control System Radio Bruksanvisning Reglercentral och Termostater, SE 946-060-0 / IOM- V_07-0 Uponor AB, VVS Sverige förbehåller sig rätten att utan föregående meddelande ändra de tekniska egenskaperna

Läs mer

Spisfläkt Trinda T Ö

Spisfläkt Trinda T Ö Spisfläkt Trinda T Ö SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Smart Ring 12kV kompaktställverk

Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV Enfasisolerat kompaktställverk Allmänt Smart Ring är ett nyutvecklat kompaktställverk från HM Power avsett för distributionsnät. Ställverket kan erbjudas

Läs mer

Centraldammsugare. Enklare snabbare renare

Centraldammsugare. Enklare snabbare renare Centraldammsugare Enklare snabbare renare Överlägsen sugeffekt Olika modeller Golvmunstycken med hjul Handtag med start/stopp och teleskoprör Enklaste tömningssystemet Tystgående Enkel montering i gamla

Läs mer

Inspiration, idéer och fakta för dig som planerar och bygger cykelparkeringar i Västerås. Den perfekta cykelparkeringen

Inspiration, idéer och fakta för dig som planerar och bygger cykelparkeringar i Västerås. Den perfekta cykelparkeringen Inspiration, idéer och fakta för dig som planerar och bygger cykelparkeringar i Västerås Den perfekta cykelparkeringen 2 Cykelparkeringar Ja, tack! Västerås är en kommun med en stolt cykeltradition. Att

Läs mer

NY-BOK. Den lilla idéboken om hur du får ett effektivt radiatorsystem

NY-BOK. Den lilla idéboken om hur du får ett effektivt radiatorsystem NY-BOK Den lilla idéboken om hur du får ett effektivt radiatorsystem 2 Effektiv reglering av ditt radiatorsystem är viktig för att minska din energianvändning Ett väl balanserat värmesystem i fastigheten

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

BRUKSANVISNING SMART. Äggkläckningsmaskin

BRUKSANVISNING SMART. Äggkläckningsmaskin BRUKSANVISNING SMART Äggkläckningsmaskin A. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bruksanvisning - SMART Äggkläckningsmaskin A. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 B. KOMPONENTBESKRIVNING 2 C. FÖRE ANVÄNDNING 3 Packa upp maskinen 3

Läs mer

Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP. Anläggning:. Datum:. Utgåva 2012-06-19

Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP. Anläggning:. Datum:. Utgåva 2012-06-19 Utgåva 2012-06-19 Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP Anläggning:. Datum:. 2012-06-19 OBS! Denna anvisning utgör komplement till tillverkarens anvisning. Om dessa står i strid med varandra har

Läs mer

Gjut en platta på mark

Gjut en platta på mark http://www.viivilla.se/bygg-och-byggmaterial/gjut-en-platta-pamark.aspx?menu=41297&area=&noarea=0&category=&std=true Gjut en platta på mark Steg för steg ger vi dig här handfasta råd om hur du bygger din

Läs mer

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 bildar ett harmoniskt tak som ger ett vackert helhetsintryck. Ett nytt taksystem med dolt bärverkssystem En trivsam känsla Ett tak

Läs mer

LK Elpanna - 4,5. Utförande. Rörinstallation. Funktion/Förutsättningar. Montage

LK Elpanna - 4,5. Utförande. Rörinstallation. Funktion/Förutsättningar. Montage LK Elpanna -,5 Utförande LK Elpanna,5 kw är en vägghängd elpanna, främst avsedd för lågtempererade värmesystem som t.ex. golvvärme. LK Elpanna,5 kw levereras helt komplett. Endast vatten och ström behöver

Läs mer

Coolpart Kyl-Frysrum. www.coolpart.se info@coolpart.se tel 08-554 40500

Coolpart Kyl-Frysrum. www.coolpart.se info@coolpart.se tel 08-554 40500 Kyl- och frysrum Coolpart Kyl-Frysrum Kyl- och frysrum beskrivning Kyl- och frysrummen levereras i prefabricerade sektioner av golv, väggar och tak. Levereras rummet/rummen med maskin så finns det normalt

Läs mer

Drift- och skötselanvisning. Pannväljare ER-p3. Pannväljare typ ER-p3.

Drift- och skötselanvisning. Pannväljare ER-p3. Pannväljare typ ER-p3. Drift- och skötselanvisning. Pannväljare ER-p3 Pannväljare typ ER-p3. Apparatskåp. Apparatskåpet är i plug-in-utförande, för vägg eller panelmontage (stort rack). Det består av display, inställningsrattar,

Läs mer

LK Värmekretsfördelare RF

LK Värmekretsfördelare RF LK Värmekretsfördelare RF Utförande LK Värmekretsfördelare RF är tillverkad i rostfritt stål och finns i utförande från 2 till 12 st golvvärmekretsar. Värmekretsfördelaren levereras färdigmonterad på konsol.

Läs mer

Article: 08095873 Version: 01.01

Article: 08095873 Version: 01.01 Article: 08095873 Version: 01.01 SE Devireg TM 535 Installationsanvisning och manual Gratulerar till... ditt golvvärmesystem från DEVI Du har fått ett golvvärmesystem från DEVI installerat. DEVI är Europas

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Årnäs 2:24

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Årnäs 2:24 Utgåva 1:1 2015-03-27 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Årnäs 2:24 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Comfortinfra CIR För diskret design och funktion

Comfortinfra CIR För diskret design och funktion 500-2000 W Elvärme 12 13 modeller Comfortinfra CIR För diskret design och funktion Användningsområden CIR ger behaglig värme året runt på skyddade terrasser, balkonger och uteserveringar. CIR kan också

Läs mer

KomfortEl. Bruksanvisning INNOVATION VABA 02.01 1

KomfortEl. Bruksanvisning INNOVATION VABA 02.01 1 KomfortEl Bruksanvisning VABA 02.01 1 INNOVATION Så här fungerar KomfortEl KomfortEl består av en reglercentral, en utegivare och en eller flera rumsgivare. Reglercentralen pulsar ut energi till elradiatorerna

Läs mer

SES Fatvärmare. Postadress Box 102 40 434 23 Kungsbacka. Besöksadress Magasinsgatan 8C 434 37 Kungsbacka

SES Fatvärmare. Postadress Box 102 40 434 23 Kungsbacka. Besöksadress Magasinsgatan 8C 434 37 Kungsbacka SES Fatvärmare Till standard 200 l fat. Mobil, svep värmaren runt fatet Inga uppvärmda utrymmen. Lätt att hantera. Inga värmeytor, säker även vid känsliga material. Exakt temperaturreglering. SES MANTEL/200

Läs mer

VACCUMRÖRSOLFÅNGARE EXO SOL, OPC 10 EXO SOL, OPC 15

VACCUMRÖRSOLFÅNGARE EXO SOL, OPC 10 EXO SOL, OPC 15 www.euronom.se EXO SOL, OPC 10 EXO SOL, OPC 15 TM VACCUMRÖRSOLFÅNGARE Med vaccumrörsolfångarna, ExoSol OPC 10 och OPC 15, kan inte bara den direkta solstrålningen (som hos plana fångare), utan även den

Läs mer

Installations- och skötselanvisning

Installations- och skötselanvisning Installations- och skötselanvisning ALLMÄNT S2 D-X är ett komplett värmepumpsanläggning för ytjordvärme.d-x står för direktförångning, även kallat direktexpansion, som innebär att köldmediet i systemet

Läs mer

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar CareVan & Tillbehör Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar Konstruktion Stommen i CareVan är framställd av 16 mm spånplatta, belagda med melamin i vit kulör (RAL K101PE). Alla sidor

Läs mer

088U0240 / 088U0245. Instruktion för huvudstyrenheten CF-MC

088U0240 / 088U0245. Instruktion för huvudstyrenheten CF-MC 088U0240 / 088U0245 SE Instruktion för huvudstyrenheten CF-MC 2 Danfoss Heating Solutions VIUHK707 Danfoss 2010/09 Index 1. Introduktion..................................................................

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Användningsområde Med Neotherm värmeväxlarpaket är det möjligt att installera vattenburen golvvärme kopplad till husets värmesystem i t. ex. små markvärmeanläggningar

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

Varmt och ombonat i alla väder

Varmt och ombonat i alla väder 2009 Värme ombord Varmt och ombonat i alla väder I vårt nordiska klimat är bra värme en av de förnuftigaste investeringar en båtägare kan göra. Med ett pålitligt och driftssäkert värmesystem är det trivsamt

Läs mer

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. living connect. Installations- och användarhandbok. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. living connect. Installations- och användarhandbok. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE living connect Installations- och användarhandbok Danfoss Heating Solutions 2 living connect Tack för att du köpte en Danfoss-produkt Danfoss Heating Solutions 3 Innehåll

Läs mer