Dagordning till årsmöte. IF Frisks&Svettis Nyköping. Tid: Söndagen den 3 maj kl Plats: Glödis, Brunnsgatan 2, Nyköpig. Väkomna! Styrelsen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning till årsmöte. IF Frisks&Svettis Nyköping. Tid: Söndagen den 3 maj kl 11.00 2015. Plats: Glödis, Brunnsgatan 2, Nyköpig. Väkomna! Styrelsen!"

Transkript

1 Dagordning till årsmöte IF Frisks&Svettis Nyköping Tid: Söndagen den 3 maj kl Plats: Glödis, Brunnsgatan 2, Nyköpig Väkomna! Styrelsen! Dagordning 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3. Val av protokollsjusterare, tillika rösträknare, som liksom ordförande ska justera protokollet 4. Fråga om mötet utlysts enligt stadgarna 5. Fastställande av dagordning och procedurregler 6. Uppföljning av föregående årsmötesprotokoll 7. Genomgång av styrelsens verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse samt resultat- och balansräkning för senaste verksamhetsåret 8. Revisorernas berättelse 9. Fastställande av resultat- och balansräkning 10. Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna 11. Fastställande av medlemsavgifter 12. Presentation av verksamhetsplan och budget för innevarande verksamhetsår 13. Beslut om antal ordinarie ledamöter respektive suppleanter i styrelsen 14. Val av föreningens ordförande, tillika styrelseordförande för en tid av ett år 15. Val av ledamöter i styrelsen för en tid av två år samt val av suppleanter för en tid av ett år med en för suppleanterna fastställd turordning. 16. Val av revisorer och revisorssuppleant för en tid av ett år 17. Fastställande av valberedningens arbetsordning 18. Val av ledamöter till valberedningen för en tid av ett år, varav en ska väljas till sammankallande 19. Övriga frågor 20. Avslutande av årsmötet

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 VERKSAMHETSSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping

22 Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över människor. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis medlemmar. År 2000 var vi Nu är vi över en medlemmar. Det betyder 5,4% av svenska folket. Och fler medlemmar än vad alla politiska partier har tillsammans. I Sverige och på de orter i Norden och Europa som Friskis&Svettis finns är vi en viktig medspelare inom träning. För fjärde året i rad konstaterar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) att Friskis&Svettis har nöjdast medlemmar. Friskis&Svettis är även en plattform för ideella funktionärer och anställda medarbetare som alla har möjligheten att bidra till utvecklingen av Friskis&Svettis och utvecklas som individer i en organisation med ett starkt varumärke. Det är vi alla som engagerar oss i Friskis&Svettis som lyckats bredda, fördjupa och toppa verksamheten på många olika sätt under 2000-talet. Under det senaste året har Friskis&Svettis ideella funktionärer erhållit ett särskilt tack från regeringen med anledning av den viktiga uppgift Friskis&Svettis utför för folkhälsan i Sverige. Friskis&Svettis Nyköping IF Friskis&Svettis Nyköping är en ideell allmännyttig förening som startade i Nyköping Jympan bedrevs då i kommunala gymnastiksalar. År 1997 skaffades en egen lokal som hyrs av Kungshem Fastighetsförvaltning. Fabrikslokalen byggdes om till en gympasal, omklädningsrum, dusch, bastu och kansli. År 2001 fick föreningen tillfälle att även hyra våningsplanet under och där inreda en mindre jympasal, kansli och rum för spincykling. År 2005 fick vi så hyra utrymme för att starta ett eget gym. Vid årsskiftet 2011/2012 utökade vi gymverksamheten med ett Multisportgym där fokus ligger på den funktionella träningen. All gruppträning flyttade upp i den stora Träningssalen. Under hösten 2012 skrevs ett nytt avtal med fastighetsägaren vilket innebar en utökning av vår yta nästan 400 kvm. Dessa kvadratmeder inhyser gym och kontors-/funktionärsutrymmen. Vision Människor ler när de tänker på träning. Verksamhetsidé Att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalité för alla.

23 VERKSAMHETSPLAN FÖR Utgångspunkten i föreningens verksamhetsutveckling och årsplanering grundar sig på de riktlinjer som Friskis&Svettis Riks kommunicerar. Det är dock våra lokala förutsättningar, ambition och ekonomi som sätter de gränser vi slutligen kommer att arbeta utifrån. FRISKIS&SVETTIS RIKS UTVECKLINGSLINJER Idén är att: Bli ännu bättre på träningsutveckling och kommunikation kring träningen. Utifrån människors förändrade träningsvanor, och livsstil, stärka det unika i vår individuella träning och fortsätta utveckla en stark, tydlig, gruppträning. Skapa fortsättningen på träningstrenden - via att inspirera till hållbar träning och att utveckla det upplevelsebaserade i vår träning. Skapa fler sätt att leda och utbildas, utifrån vår träningsutveckling. Träningstrender När vi ser träningstrenderna i ett omvärldsperspektiv finns det två tydliga trender. Dels den högintensiva träningen. Dessutom dess motsats den lugna meditativa träningen. Här vill vi se över vår möjlighet att kunna haka på dessa trender och bredda vårt utbud. Demografiska förändringar Vi är i en tid av demografiska förändringar; vi får fler äldre, färre unga, fler med utländsk bakgrund och urbaniseringen är stark. För oss i Friskis&Svettis påverkar detta oss på flera sätt när det bl a gäller att: Anpassa träningsutbudet när vi får en högre andel medlemmar och funktionärer som är äldre. Hur kan vi vara med och konkurrera om de unga, hur blir vi ett attraktivt alternativ? Inkludera fler med utländsk bakgrund

24 Träningsutbudet i stort inom Nyköping/Oxelösund Antalet aktörer som finns och etablerar inom vårt närområde ökar hela tiden. I dagsläget (november 2013) finns det totalt 12 företag som erbjuder någon form av träning och motion. Våra kollegor är inte heller sena med att erbjuda nya spännande träningsformer och koncept. Med automatik innebär det att trycket på oss som förening och idrottsrörelse stiger i omfattning och jakten på potentiella medlemmar ökar. Framför allt är det inom området gym som detta framträder starkast. På jympasidan är inte konkurrensen lika tydligt även om det inom detta område också sker förändringar i vårt marknadsområde. Efterfrågan efter dagens utbud inom Friskis&Svettis Nyköping Jympan i olika former har haft i stort sett en stabil efterfrågan under många år även om vissa bottenår kan noteras. Inom denna träningsform finns också vår mest stabila medlemskår. Medlemmarna i denna grupp är vana att planera sin fritid efter vårt schema och ses också efterfråga att de olika intensiteterna återkommer vid samma tidpunkt termin efter termin. Däremot kan vi konstatera att trycket på gymverksamheten ökat år från år. Inom denna träningsform finns 42% av våra medlemmar. Många av dessa medlemmar finns i ålderskategorierna (0-29 år) och ses också som de mest rörliga vilket gör att också befintliga och nya kollegor vill nå med olika former av utbud och erbjudanden. Då gymmet har öppet hela tiden har man som medlem en större flexibilitet att förlägga sin träning när det helst passar. Vi kan dock se att den mest intensiva tiden är på kvällstid. VERKSAMHTESUTVECKLING UNDER 2014 Utvecklingen i stort Vi är alla eniga om att det är gymmet/multihallen vi behöver satsa på för att kunna möta våra kollegors utveckling. Här handlar det inte bara om maskiner och utrustning utan även om fler instruktörer, breddat utbud, högre service etc. Det är också här vi har flest motionärer och därmed den största inkomstkällan. Vårt ursprung är jympan varför vi även vill bredda och utöka utbudet inom dessa träningsformer. Också den mest inbitne jympamedlemmen förväntar sig att det händer något inom detta område. Risken kan då vara överhängande att jympa-medlemmen uppfattar att gymmet helt tar över vår verksamhet och får allt för stort fokus.

25 Gym Vi ser en utveckling av gymmet mot en multihall, där vi tillhandahåller öppna ytor och utrustning för funktionell träning. Vi ser också ett behov av att utöka antalet konditionsmaskiner. Vi vill ha ett levande gym med många individuella tränare som finns tillgängliga för våra medlemmar, men som också leder gruppträningspass i gymmet TMI och Small Group. Förslag på att enkelt få fler öppna ytor och förbereda för större konditionspark är att ta bort vissa maskiner och återigen se över möbleringen. Men vi tror även på ett behov att utöka den fysiska ytan. Om vi tar bort några maskiner, för att ge plats åt funktionell träning, så behöver vi också planera in övningsvisningar av maskinerna samt hur den funktionella träningen går till. Det bidrar till behovet av att utbilda fler individuella instruktörer. Vi behöver visa en träningsbarometer som visar belastningen är under veckan och när det är minst/flest motionärer. För att kunna hålla god standard av maskinerna behöver vi se över möjligheten att teckna serviceavtal i stället för som nu att vi kallar på tekniker vid behov. Spinning Det gamla spinupplägget med Bas, Medel och Intensiv har fasats ut och ersatts av Spin+tid och Spin Intervall. Detta gör att vi behöver bredda vårt utbud på spinning. Spin Soft ett pass för den som vill ha lite lugnare och mer hänsynsfull träning, återhämtningsträna eller för den som är helt ny och vill komma igång med spinning. Denna träningsform skulle bredda vårt utbud och öka möjligheterna till värvning av nya medlemmar och skulle därför vara ett utmärkt komplement till dagens utbud. Träna ute Träningsformerna som ligger under Träna-ute ökar i antal besökare. Detta är en trend som finns i hela Sverige. Fler och fler väljer att träna ute. Det vi ser är att många har ett specifikt mål, ofta en tävling/lopp man ska vara med på. För att möta upp detta vill vi utöka Träna-ute verksamheten dels med fler pass/vecka men också med ett breddat utbud som till viss del är säsongs-och loppsanpassat.

26 Gruppträning Vi vill definiera ett grundutbud som vi ska erbjuda våra medlemmar. Grundutbudet är det som F&S Nyköping ska stå på. Tänkt grundutbud Erbjuda Jympa 2 pass/dag, mån-sö, utom lördag Erbjuda Skivstång 1 pass/dag, mån-sö, utom lördag Utöver detta även 1 Övrigt gruppträningspass/dag mån-sö, utom lördag Erbjuda spinning 3 pass/dag, mån-sö utom lördag Erbjuda Individuella instruktioner minst 1 pass/dag må,-sö, utom lördag Erbjuda Tillgänglig instruktör minst 1 pass/dag mån-sö, utom lördag Erbjuda Träna ute 2 pass/vecka Lördag ses som en mellandag där många medlemmar väljer andra aktiviteter än Friskis&Svettis. På lördagar kan det finnas utrymme för gästpass (instruktör från annan förening eller något temapass med instruktör från vår egen förening). Löpande måste grundutbudet säkras med nya ledare i det fall någon slutar, vilar eller går till annan träningsform. Grundutbudet skall kännas igen av våra medlemmar och bör så långt som möjligt helst ligga på samma schemaposition termin efter termin. TRÄNING MOT RIKTADE MÅGRUPPER Barn och unga Vi vill bredda träningsutbudet för denna målgrupp. Säkerställa att vi har träning för målgruppen 2-15 år. Arbeta med att marknadsföra träningen för barn och ungdomar. Gravida & Nyblivna mammor Vi saknar riktad träning för denna målgrupp idag. Friskis&Svettis Riks håller på att arbeta fram nytt utbuds och utbildningsmaterial för denna målgrupp. Vi följer deras arbete och rekommendationer.

27 Äldre Antalet äldre ökar i samhället varför även vi måste kunna möta denna växande målgrupp. Vi vill komplettera det utbud vi har idag till målgruppen med ytterligare träningsformer inom Soft-familjen. Många av de som är äldre idag upplever sig inte som gamla, vilket gör att de vill fortsätta träna som det gjort tidigare men på dagtid, vilket gör att vi vill utöka träningsutbudet på dagtid. Med allt från tuff till skonsammare träning. För de äldre-äldre behöver vi lägga in Senior special som träningsform (för effektiv träning används stol och gummiband). Vi behöver möta de äldre med presentation av vår förening och vårt träningsutbud på deras egen arena, PRO, SPF och liknande, därefter bjuda in dem till våra egna lokaler. Presentera vår DVD Träna mjukt som inspiration för personalen på äldreboenden. Rörelse- och funktionshindrade Idag erbjuder vi denna målgrupp träning inom vårt ordinarie utbud till väldigt förmånliga priser. Vi vill arbeta för att komma igång med mer riktad träning för målgruppen - typ Enkeljympa och Tillgänglig instruktör/tmi/small Group. Samtidigt är man självklart välkomna att även i fortsättningen delta i vårt ordinarie utbud. Vi behöver möta de rörelse- och funktionshindrade med presentation av vår förening och vårt träningsutbud och ge inspiration på deras egen arena, d v s serviceboenden, dagcenter m fl. Därefter bjuda in dem till våra egna lokaler. ÖNSKADE NYA TRÄNINGSFORMER under Här vill vi kort beskriva de träningsformer vi ser att vi vill, om möjligt, utöka med under Detta medför förstås utbildning av ledare/tränare och i vissa fall även inköp av utrustning/maskiner samt beredning av ytterligare träningsyta. Cirkelfys funktionell och sportig träning i stationer skulle bredda vår träning inom den högintensiva träningen

28 Cirkelgym Gruppträning i gymmet med speciella gymmaskiner Årets träningsraket inom Friskis&Svettis 2 år i rad Enkel och lättillgänglig gruppträning i gymmet Kräver både yta, minimum 50 kvm, och inköp av utrustning Indoor walking Individuell konditionsträning i grupp på crosstrainer Kräver både yta och inköp av utrustning Box Tuff träning med box och mycket kampsportkänsla Är en träningsform som efterfrågas Kräver inköp av utrustning HIT Högintensiv träning Kräver inköp av utrustning Innan vi tar in denna träningsform vill vi ha kört Cirkelfys ett tag Small Group Fast grupp med 5-8 personer som tränar tillsammans under 8 veckor Spin soft Konditionsträning på en lugnare nivå Flex soft Funktionell och mjuk rörlighetsträning Yoga soft Mjuk och extra hänsynsfull yoga Offroad Äventyrlig och lekfull träningsupplevelse ute Knatte Lekfull jympa för barn 4-6 år utan vuxen Träningsskola Lära testa utvecklas

29 PERSONAL OCH FUNKTIONÄRER Anställd personal Vi måste se vår verksamhet, IF Friskis&Svettis Nyköping som en helhet. Vi vill öka medlemsantalet, vi vill få till fler och bättre pass, vi vill ha fler individuella tränare i gymmet, vi vill förbättra servicen jämtemot både medlemmar och ideella funktionärer. Detta medför att vi under måste se över, och troligtvis utöka antalet anställd personal och/eller öka på tjänstgöringsgraden på de deltidsanställda vi har idag. Nya anställda tjänster det kan handla om är vaktmästare, gymansvarig, IT-ansvarig, ekonomiansvarig. Dessutom krävs troligtvis en utökning av verksamhetsplanerarens tjänst och lokalvården. Funktionärssamtal Under 2014 måste vi ordentligt komma igång med arbetet med medarbetarsamtal med våra funktionärer. Det är viktigt att alla funktionärer blir sedda och lyssnade på. Det handlar om att se och prata med funktionären kring sitt uppdrag i föreningen och få den att växa och bli det bästa den kan i uppdraget. Detta är otroligt viktigt för vår kontinuitet och kvalitet. Ledar-, värd- och funktionärsuppföljning Friskis&Svettis Riks har arbetat om upplägget kring uppföljning av funktionärer. Vi måste se över hur vi ska arbeta med våra ledare/tränare framöver. Vi behöver peppa och hjälpa våra ledare/individuella tränare att arbeta kring ledaruppföljningen på detta lite nya sätt. För att säkra upp kvaliteten på vår träning har Friskis&Svettis Riks tagit fram dokumenten pass.nu, där det framgår hur olika träningsformer/intensiteter är uppbyggda, vad man ska tänka på mm. Dessa dokument uppdateras två gånger/år. Det är varje ledares ansvar att se till att man är uppdaterad kring vad som gäller för min träningsform just nu. Önskvärt är att värdlaget börjar även börjar arbeta med uppfölning av föreningens värdar. Varje år efter årsmötet ska styrelsen genomföra en FLUF (föreningsledningsuppföljning). FLUF handlar om att se till att styrelsen som helhet har koll på föreningsstrukturen och de regler som gäller.

30 HLR och BASK Arbetet med att utbilda våra funktionärer inom HLR (hjärt-, lungräddning) och BASK (Brand Akut Skada Kris) ska fortgå. Utbildningen ska erbjudas minst två gånger/år. Föreningens målsättning är att alla funktionärer ska genomgå grundutbildningen samt uppdatera sig/repetera en gång om året. REKRYTERING Rekryteringsmodell Under 2014 ska dokument kring olika funktionärsrekrytering tas fram/ses över/arbetas om. I förlängningen av detta ska vi även ta fram dokumentation kring introduktionen av våra olika funktionärsuppdrag, samt även instruktion för våra värdar. Allt detta görs för att säkerställa kvaliteten kring våra olika funktionärsuppdrag. Rätt person på rätt plats Rekryteringsbehov Utifrån ambitionen att utveckla F&S Nyköping med de planer som beskrivs ovan följer ett stort behov av att via Friskis&Svettis Riks utbilda nya och vidareutbilda gamla ledare/tränare under Vi har idag några ledare/tränare som leder väldigt mycket. Detta är otroligt sårbart om någon av dessa blir sjuk, skadad eller väljer att sluta som ledare/tränare i föreningen. Samtidigt gäller det att fylla på med nya ledare/tränare så att våra gamla kan vidareutbilda sig och släppa det den leder idag.

31 Träningsform Grundutbud jympa Grundutbud spinning Soft (jympa, spin, flex) Inom ramen för behovet ovan Box 2 Gym Indoor walking 10 Cirkelfys 2 2 HIT 2 Värdar Smallgroups/TMI Inom ramen för behovet ovan Barn & unga 2 Cirkelgym 1 1 Skivstång Core 2 All ledar-/tränarrekrytering handlar om att vi hittar rätt ledare/tränare till rätt träningsform. Detta gäller både nyrekrytering och vidareutbildning av gamla ledare/tränare. Ofta är det så att vi har en önskan om hur många vi vill ha, och denna önskan sammanfaller väldigt sällan med hur många vi hittar. Det är väldigt svårt att hitta ledare/tränare. En del har inte de kvaliteter vi söker, men många backar också när vi berättar om hur mycket tid det tar att vara ledare/tränare (främst inom gruppträningen som har musiken som ett verktyg). LOKALER En högst väsentlig del och som stort påverkar vår verksamhetsutveckling är hur vi på bästa sätt använder och utnyttjar våra lokaler. Efterfrågan på nya träningsformer (bl a indoor walking, cirkelgym), individuell träning och ett breddat gruppträningsutbud ställer ökade krav på de utrymmen och lokaler föreningen disponerar. Ökad utnyttjandegrad ställer även krav på hur logistiken organiseras, t ex hur entré och reception utformas, layouten i gym och spinningsal ser ut, hur olika gruppträningsformer bäst samsas i delade lokaler. Vi har även en situation där befintliga utrymmen som t ex hyllan inte utnyttjas rationellt. Även möjligheter till att öka golvytan i anslutning till hyllan och som också behöver beaktas.

32 Aktivitet: Tillsätt en arbetsgrupp som tar fram förslag på hur vi på ett effektivt sätt använder föreningens lokaler. Förslaget skall ses som en helhet och skall harmonisera med föreningens verksamhetsutveckling med ett tidsperspektiv om 3-5 år. Underhåll Prio 1 Renovering av bastun hos herrarna Ytskiktsrenovering i gymmet Prio 2 Ytskiktsrenovering av utrymmet utanför stora träningssalen Herrarnas omklädningsrum Golven i stora och lilla salen Golven bedöms kunna hålla ett antal år till Vidare anser vi inte att golvens prestanda behöver vara av samma klass som befintliga. Bl a kan ett enklare golv passa bättre för rullstolskörning Fondering För att klara framtida utvecklings- och underhållsbehov behöver föreningen även fokusera på att fondera medel. Detta för att så långt som möjligt undvika att låna medel för uppkomna men även för att parera icke planerade behov. KIOSKFÖRSÄLJNING Det är stor efterfrågan från våra medlemmar på att vi ska bredda vårt sortiment kring försäljning av kioskvaror. Vid en ombyggnation av receptionen/inpasseringen bör vi tänka på möjligheten kring att bredda vårt försäljningsutbud. FRISKIS&SVETTIS RIKSUTBILDNING PÅ HEMMAPLAN Våra lokaler ses vara väl anpassade för att ordna riksutbildningar i Nyköping. Vi kommer att etablera en närmare kontakt med F&S Riks i frågan.

33 TRÄNINGSGUIDE, INFO OM FRISKIS&SVETTIS NYKÖPING Under 2014 ska vi ta fram en mer omfattande träningsguide med prislista och schema till våra medlemmar. Guiden ska även innehålla text om vilka Friskis&Svettis är och vad vi står för. SAMVERKAN, SAMARBETEN OCH SYNERGIER Samverkan med andra Friskis&Svettis-föreningar i närområdet. Samarbeten med lokala aktörer, föreningar, företag i Nyköping/Oxelösundsområdet. Nätverkande och medverkande vid lokala aktiviteter Synergieffekter får vi genom att föreningen och de vi samarbetar med får samarbetsfördelar och en motor till att utveckla/förfina detta. VERKSAMHETSMÅL Medlemmar antal aktiva kort Anställda och funktionärer Medarbetarsamtal Anställda 100 % 100 % 100 % Funktionärer 50 % 70 % 80 % (minst ett samtal per person under perioden) HLR Samtliga 75 % 85 % 95 % BASK Samtliga 75 % 85 % 95 % Kvalitetsuppföljning LUF 90 % 95 % 98 %

34 VUF 70 % 75 % 80 % FLUF 100 % 100 % 100 % En gång per år Ekonomi Kassalikviditet % 110% 120 % Kassa och bank >= kortsiktiga skulder Fondering ksek Årets resultat ksek

35 Friskis&Svettis Nyköping Budget 2015 Nettointäkter 3000 Träningskort 4 månaders Träningskort Årskort Intersportkampanj Engångsavgifter Prova på kort Träningskort 1 mån Klippkort Specialkort Träningskort 3 mån Träningskort 6 mån Medlemsavgift S:a nettomsättning ,00 Aktivierat arbete för egen räkning 3811 Uthyrning av Glödis ,00 38 Uthyrning Massage , Försäljning reception ,00 S:a Aktivierat arbete för egen räkning ,00 Bidrag 3910 Kommunala bidrag , Kundförlust 3889 Övriga bidrag 3930 Sponsring , Övr ersättning och intäkter S:a Bidrag ,00 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter 4130 Inköp reception , Olycksfallsförsäkring medlemmar 3 000,00 S:a Råvaror och förnödenheter ,67 Bruttovinst ,33 Övriga externa kostnader 5010 Lokalhyra , El hyrd lokal , Vatten , Lokaltillbehör 0, Städning/städtillbehör , Torky , Reparationewr hyrd lokal , Övr kostnader hyrd lokal 5 000, Hyra leasing inventarier 5212 Leasing gym+spin , Övr kostnader gym , Förbrukningsinventarier , Programvaror , Förbrukningsmaterial 7 000, Idrottsmaterial, ledare , Idrottsmaterial, vikarier 4 000, Funktionärskläder , Musikanläggning 4 000, Musikanläggning, förbrukningsmaterial 0, Rep spinn + reservdelar spinn , Resekostnader biljetter 7 500, Hyrbilskostnader 0, Kost och logi 7 500, Marknadsföring , Friskispressen 0, Film och internetrelaterade 0, Kontokortskostnader , Kontorsmaterial , Kopieringskostnader , Mobiltelefon ,00

36 6230 Datakommunikation , Porto 4 000, Företagsförsäkring 4 000, Övr kostnader 0, IT tjänster , Årsavgifter F&S Riks , Avgifter STIM , Bankkostnader , Gästledare 5 000, TV licens 4 000,00 S:a Övriga externa kostnader ,00 Personalkostnader 7010 Löner timanställda , Idrottsledararvode , Löner månadsanställda , Sjuklön tjänstemän , Semesterlön , Förändrad semesterlöneskuld , Bengts ersättning 0, Bilersättning, skattepliktigt 6 000, Sociala avgifter , Arbetsgivaravgifter (nya pensionssystemet) 0, Löneskatt , Foraavgift 3 000, ITPK , Utbildning Riks , Utbildning Adm , Personal /funkiskostnader , Övriga personalkostnader 0, Lönebidrag ,00 S:a Personalkostnader ,00 S:a Rörelsens kostnader inkl råvaror ,00 Rörelseresultat före avskrivningar ,33 Finansiella investeringar 8010 Avskrivningar , Kassadiff 80xx Avskrivningar Matta stora salen + Nyckelgym 8 000,00 S:a avskrivningar ,00 Rörelseresultat efter avskrivningar ,67

37

38

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping 2014 Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över 552 000 människor. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis

Läs mer

VERKSAMHETSSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping 2014-2020

VERKSAMHETSSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping 2014-2020 VERKSAMHETSSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping 2014-2020 Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över 552 000 människor. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis

Läs mer

Årsmöte. Friskis&Svettis Lund 3 april 2016

Årsmöte. Friskis&Svettis Lund 3 april 2016 Årsmöte Friskis&Svettis Lund 3 april 2016 Verksamhet 2015 3 kommuner 13 orter Friskishuset + 22 hyrda lokaler 330 ideella krafter 9 anställda (6,3 årsarbetskrafter) 153 gruppträningspass/vecka 80 timmars

Läs mer

VERKSAMHETSSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping

VERKSAMHETSSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping VERKSAMHETSSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över 552 000 människor världen över. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. Friskis&Svettis är i dag en av Sveriges största idrottsföreningar och finns på 159 olika ställen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT. IF Friskis&Svettis Karlstad

VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT. IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT IF Friskis&Svettis Karlstad Inledning Verksamhetsplanen för 2014 utgår från det sk Styrkortet, vilket är en metod för effektiv verksamhetsplanering. Detta dokument

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad Verksamhetsplan 2016-18 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året.

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 TRÄNINGSFESTEN HAR BÖRJAT 2015 - ett historiskt år för föreningen med start av anläggning nummer två nu i norra Täby i Täby kyrkby. Söndagen den 11 januari slog vi mycket stolta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013-2015. IF Friskis&Svettis Karlstad

VERKSAMHETSPLAN 2013-2015. IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSPLAN 2013-2015 IF Friskis&Svettis Karlstad Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. VISION... 2 3. VERKSAMHETSIDÉ... 2 4. VÄRDERINGAR... 2 5. VÅR GEMENSAMMA MÅLBILD... 3 6. STYRKORTET 2013... 4 7. FOKUSOMRÅDEN

Läs mer

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö.

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Kortpriser kommentar:

Läs mer

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 F&S ändamål - vårt enda mål! Ändamålet med Friskis&Svettis: Vi ska få så många människor som möjligt att motionera och uppleva rörelseglädje, erbjuda olika

Läs mer

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI ASKIM 11.00-15.00 19.00 Puls/m 18.00 Station /station 18.30 Skiv/spin 18.00 Yoga 1 19.00 Skivstång 17.30 Intervall flex /dans 18.15 Puls/intervall 11.30 Cirkelgym 17.30 Cirkelgym 10.15 Senior /intervall

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN 2016 VISION Människor ler när de tänker på träning. VAD GÖR FRISKIS&SVETTIS? Vår verksamhetsidé beskriver vad vi gör: Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013 VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013 Fastställd av styrelsen 2011-08-24 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare

Läs mer

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI ASKIM 11.00-15.00 19.00 Puls/m 18.00 Station /station 18.30 Skiv/spin 18.00 Yoga 1 19.00 Skivstång 17.30 Intervall flex /dans 18.15 Puls/intervall 11.30 Cirkelgym 17.30 Cirkelgym 10.15 Senior /intervall

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 BOLLMORA GÅRDSVÄG 8 135 39 TYRESÖ www.friskissvettis.se/tyreso info@tyreso.friskissvettis.se ORDFÖRANDE HAR ORDET MEDLEMMEN I CENTRUM NÄR FRISKIS&SVETTIS

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 Fastställd av styrelsen 2013-11-12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare

Läs mer

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 I vår strävan att hela tiden förbättras och utvecklas, vill vi ta till oss våra medlemmars synpunkter och åsikter, de är viktiga för vår verksamhet.

Läs mer

Gym Lokal Gym - Trivsel

Gym Lokal Gym - Trivsel Gym och träning Gym Lokal Större friytor. Hoppas vi att vi kan fixa till det, åtminstone på CITY och RL. Utegym liknande Tufteparken. Vi vill fixa det på RL. Men vet inte om nuvarande uteplätt måste flyttas

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 IF Friskis&Svettis Nyköping Styrelsen för IF Friskis&Svettis Nyköping avger följande redogörelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen har bestått av: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014

IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014 IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014 Föreningen är alla medlemmar! I vår strävan att hela tiden förbättras och utvecklas, vill vi ta till oss våra medlemmars synpunkter och åsikter, de är viktiga

Läs mer

Årsmöte 21 mars Dagordning och verksamhetsberättelse

Årsmöte 21 mars Dagordning och verksamhetsberättelse Årsmöte 21 mars 2019 Dagordning och verksamhetsberättelse 1. Öppnande av mötet 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande och sekreterare 4. Val av två protokolljusterare och rösträknare, som liksom

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud 11 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANFATTNING AV DE VIKTIGASTE HÄNDELSERNA Verksamheten 2012 innebar ett lyft när det gäller antalet medlemmar som

Läs mer

Dagordning för årsmöte

Dagordning för årsmöte Dagordning för årsmöte Den 14:e April 2013 Kl 18.00 Plats: Folkets hus, lokal Embla 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 2. Årsmöteskallelse 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande

Läs mer

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014.

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Organisationsform och firma Famna är en ideell förening för organisationer

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 140211 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.00

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 140211 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.00 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 140211 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.00 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt Oskar Anneborg 94 Isabel Lindbom Hussein

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 & Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsberättelse 2015 & Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsberättelse 2015 & Verksamhetsplan 2016 IF Friskis&Svettis i Kungsbacka Verksamhetsberättelse 2015 Friskis&Svettis Friskis&Svettis syn på träning Vår träning ska vara fri från krav Människor

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150113 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150113 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150113 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.30 Närvarande: Styrelse: Bengt Sjöstedt Katarina Zambrell Erik Andersson Hussein Darwiche Pär Hansson

Läs mer

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANFATTNING AV DE VIKTIGASTE HÄNDELSERNA Under året som gått har vi gjort en satsning

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Uppfyllelse av strategiska målområden - Styrkortet

Uppfyllelse av strategiska målområden - Styrkortet Tertialbokslut 2014 Uppfyllelse av strategiska målområden - Styrkortet Varje tertial följs styrkortets resultat/aktivitetsmål upp. Målen har fyra olika koder 0, 1, 2, 3 samt givits olika färger för att

Läs mer

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsmöte 2015 24 mars Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014 Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsta Scenfolk FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA ÅRSMÖTE 2015 1. Öppnande 2. Fastställande av

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET [REGIONENS] ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet [Region] är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets och arbetslivets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12

VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Närvarolista bifogas protokollet. 144 Ordförande Anders Björfeldt hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö VERKSAMHETSPLAN & Budget 2014 IF Friskis&Svettis Lidingö Vi har som mål att få fler att röra på sig Lusten ska vara drivkraften det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta Basen i Friskis&Svettis

Läs mer

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Förslag till nya stadgar STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Visby Tennisklubb har till ändamål att verka för att medlemmarna kan utöva tennis och annan passande idrottsverksamhet i enlighet med klubbens vision

Läs mer

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013 Årsredovisning Verksamhetsår 2013 Innehåll Verksamhetsberättelse 2013... 4 Styrelse och förtroendevalda... 4 Relationer och representationer... 4 Information och rekrytering... 4 Avgifter... 4 Medlemmar...

Läs mer

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Ursprunget antagna den 20 feb. 1992 vid ordinarie kretsstämma. Förslag till ändringar markerat i rött skall antas definitivt på årsmöte 25/2 2016

Läs mer

11 Stöd att starta ny klubb

11 Stöd att starta ny klubb 11 Stöd att starta ny klubb Förslag till stadgar för medlemsklubbar i SAASDC Inledning Föreningens stadgar utgör grundvalen för föreningens existens. Av stadgarna framgår föreningens ändamål, vilket är

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 IF Friskis&Svettis Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2011 IF Friskis&Svettis Helsingborg Verksamhetsberättelse 2011 IF Friskis&Svettis Helsingborg Träning mitt i city Inledning Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål, ett leende. Tack vare engagerade

Läs mer

Utvecklingen av medlemsavgift

Utvecklingen av medlemsavgift Utvecklingen av medlemsavgift År medlemsavgift/år antal inköpta verk medelpris på verken 1985 120 kr /år 8 st 1752 kr 2012 150 kr /år 15 st 1361 kr Löneutveckling medlemsavgift i % av årsinkomsten Medellön

Läs mer

Huddinge. Ny basledare Från motionär till ledare. Funktionalitet Få styrka genom balans på Core

Huddinge. Ny basledare Från motionär till ledare. Funktionalitet Få styrka genom balans på Core Huddinge Nr 1-2014 MORGONPIGG? FRÅN 13/1 ÖPPNAR VI 06:30 MånDAG TILL FREDAG Funktionalitet Få styrka genom balans på Core Äntligen tillbaka! Core leds av Madeleine Westerlund, som lotsar motionärerna genom

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna Stadgar v 2.0 Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10 Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna STADGEGRUPPEN Lena Ståhl, ordförande Stadgegruppen Ylva Sundkvist, föreningens ordförande Esbjörn

Läs mer

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx 1 Förbundets namn, juridiska form och säte Svenska OCD-förbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 IF FRISKIS&SVETTIS TROLLHÄTTAN Organisationsnummer: 863000-7618 Verksamhetsberättelse 2014 (Bild från 3 timmars spinning) 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING STYRELSENS SAMMANSÄTTNING SID 3 TRÄNINGSUTBUD SID 3 FUNKTIONÄRER

Läs mer

Reflektioner från Friskis&Svettis Södertäljes deltagande på Träningskonferens2013. 20-21 september 2013 i Stockholm

Reflektioner från Friskis&Svettis Södertäljes deltagande på Träningskonferens2013. 20-21 september 2013 i Stockholm Reflektioner från Friskis&Svettis Södertäljes deltagande på Träningskonferens2013 20-21 september 2013 i Stockholm Stefan Björk, träningsansvarig på Friskis&Svettis Södertälje var på Friskis&Svettis Riks

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

Ärende 15, bilaga A. Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté

Ärende 15, bilaga A. Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté Ärende 15, bilaga A Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté Förslag till beslut vid årsmötet 2016 Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) Fastställda av årsmötet 2016 Kap. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016

DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016 2015 DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016 1 Mötets öppnande. 2 Fastställande av dagordning. 3 Val av protokollsjusterare tillika rösträknare. 4 Frågan om mötets behöriga utlysande.

Läs mer

TÄLJE NORR Sommarprogram 2016

TÄLJE NORR Sommarprogram 2016 NORRTÄLJE Sommarprogram 2016 Foto: Alvreten Sommar när den är som bäst Det är tisdagkväll i mitten av juli, strax efter 19. Jag har precis varit med på ett cirkelfyspass i Societetsparken mitt i Norrtälje.

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Tillhörighet Styrelsen äger rätt att ansluta sig till organisationer som främjar föreningens syften.

Tillhörighet Styrelsen äger rätt att ansluta sig till organisationer som främjar föreningens syften. 6075-13 STADGAR FÖR DALNET EK. FÖR. 1 FIRMA Föreningens namn är DALNET EK. FÖR. med org.nr. 769625-8685 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET 2015 Huvudmål Mål 2015 5% vinst 2500 medlemmar Övergripande mål 2015-2017 Tillväxt på 3% till 2630st medlemmar.

Läs mer

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 För åttonde året i rad har vi sammanställt statistik på träningsutbudet. Det handlar framför allt om frekvens, t ex hur många gånger per vecka ett pass förekommer.

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2012

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2012 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2012 1. Val av ordförande samt sekreterare för mötet. 2. Val av två justeringsmän, vilka jämte ordföranden skall justera mötets protokoll samt rösträknare. 3. Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Araby Båtklubb

Stadgar för Araby Båtklubb Sida 1 av 9 Stadgar för Araby Båtklubb 1 Namn Araby Båtklubb är en ideell förening för sjö- och båtintresserade Medlemmar som har eller köar för båtplatser i Araby småbåtshamn. 2 Ändamål och syfte Att

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 18 mars 2014 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal innanför datasalen.

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt ordf Staffan Marmelin 22 Hussein Darwiche

Läs mer

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling Bakgrund Västerbottens Gymnastikförbund arrangerade 1990 gymnastikspelen i Umeå och sedan dess har Umeå GF i omgångar uppvaktat Umeå fritid för att diskutera lokalproblematiken för tävlingsgymnastiken

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE Sida 1 av 6 STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE 1. Föreningens firma Den ideella föreningens firma är Energiföretagen Sverige. 2. Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning av företag inom den

Läs mer

vett&svett september Aktuellt för dig som funktionär i IF Friskis&Svettis Göteborg

vett&svett september Aktuellt för dig som funktionär i IF Friskis&Svettis Göteborg vett&svett september 2012 Aktuellt för dig som funktionär i IF Friskis&Svettis Göteborg Så kom den 1. - Passbekräftelsen Sedan kom den där, du vet som kör gruppträning. -Nu måste jag börja tänka musik

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Årsredovisning - IF Friskis&Svettis Sollentuna.xlsx Organisationsnummer: 814800-7761

ÅRSREDOVISNING. Årsredovisning - IF Friskis&Svettis Sollentuna.xlsx Organisationsnummer: 814800-7761 ÅRSREDOVISNING 2014 Idrottsföreningen Friskis&Svettis Sollentuna Organisationsnummer 814800-7761 Sida 1 av 12 Styrelsen för IF Friskis&Svettis Sollentuna får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning

Läs mer

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR Faställda av 1996 årsmöte Stadgar för Föreningen Rekryteringsgruppen Dalarna Dessa stadgar har antagits av föreningens årsmöte 1996. 1 Namn Föreningens namn

Läs mer

Stadgar för Rimbo Idrottsförening

Stadgar för Rimbo Idrottsförening Stadgar för Stadgarna reviderade och fastställda i oktober 1992 Stadgarna ändrade avseende 6 vid årsmöte 1996 Stadgarna ändrade avseende 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 17 och 22 vid årsmöte 2012 Sida 2 av 6

Läs mer

Södertälje. Eterlängtad utveckling. Utmanande & lustfyllt i höst

Södertälje. Eterlängtad utveckling. Utmanande & lustfyllt i höst Södertälje utmana dig själv! Uttagning AV VÄRDAR, LEDARE & INSTRUKTÖRER onsdag 28 sept. sid 5. Utmanande & lustfyllt i höst Hösten är fylld av roliga utmaningar för dig som vill utveckla din träning. Läs

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena Styrelsens förslag till reviderade stadgar för Mälarens vattenvårdsförbund 2016 Mälarens vattenvårdsförbund är en ideell organisation vars gällande stadgar enligt nedan fastställdes den 13 mars 1998. Ändringsförslag

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2 STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP Föreningens namn och firma 1 Föreningens namn och firma är Solängets Travsällskap. Föreningens ändamål är särskilt: Föreningens ändamål 2 anordna travtävlingar verka

Läs mer

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund VERK SAM HETS PLAN 2015 Friskis&Svettis Östersund INLEDNING Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB

Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB Till alla medarbetare på Active Landvetter Denna handbok är skapad för alla medarbetare på Active Landvetter AB. Handboken beskriver företagets värderingar & kultur,

Läs mer