NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER FRÅN KOMMUNEN :"

Transkript

1 ANSVARIG UTGIVARE: John Wrede, KD, tel SAMMANSTÄLLNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Linda Berg, tel NÄSTA INFOBLAD: Utkommer vecka 18 DEADLINE: Vill du ha något med i Infobladet når du mig på tel eller e-post linda.berg@aland.net A P R I L KOMMUNENS HEMSIDA: NYHETER FRÅN KOMMUNEN : Kommunstyrelsen(Kst.) i urval: - Kst. valt följande av sina medlemmar till representanter i nämnderna (gäller ); Mathilda Öström i biblioteks- och kulturnämnden, Benny Karlström i byggnadstekniskanämnden, Margaret Lundberg i närings- och utvecklingsnämnden, Mari Sjöman i skolnämnden och Tommy Öström i socialnämnden. - Beslut om att verkställa Kfges beslut om lån på till Andelslaget Brändö-Kumlinge BKF fiber - Konstaterat att Tom Grahn (som ombud för markägaren Märta Grahn) tillsammans med Kristiina Grahn annullerat Ramsö (Fiskö) ansökan om detaljplan och att ärendet sålunda förfaller. - Höjning av hyrorna i de nyrenoverade bostäderna 1-3 i Hemgården från nuvarande 6,06 /m2 till 7,27 /m2. Renoveringen av resterade bostäder 4-8 påbörjas senare under året. - beslut om att ånyo bjuda ut Korsö hallen. Se separat annons. - beviljat klassläraren och föreståndaren Mathias Eriksson tjänstledigt för tiden beviljat klassläraren Anna-Lena Eriksson tjänstledigt för tiden beviljat KD John Wrede möjlighet att ta ut sparad semester per under i första hand sommarsäsongen. I beslutet ingår också en option om möjlighet till 6 veckors sommarsemester. - beredning av Lr:s besök i kommunen 9 maj Kick-off (avspark) för mandatperioden (se separat redogörelse). Inskrivning av nya elever vid Brändö grundskola sker torsdagen den 19 april kl Kom ihåg ert barns socialskyddssignum! Välkomna! LANDSKAPSREGERING PÅ KOMMUNRUNDA ONSDAGEN 9 MAJ 2012 MÖJLIGHET ATT TRÄFFA MINISTRARNA OCH LANTRÅDET ca kl Kaffe och bulla och diskussion, närmare om platsen i maj infoblad. Korsö depå är öppen torsdagen den 19 april 2012 kl

2 2 NYHETER FRÅN KOMMUNEN : Kick-off d.v.s. avspark för fullmäktiges mandatperiod Till avsparken kallade Kst., Kfge, nämndernas ordf. och viceordf. samt avdelningscheferna. Avsparken gick av stapeln i Brändö bibliotek torsdagen kl och samlad totalt ca 25 personer. Meningen med avsparken att behandla viktiga målsättningar för mandatperioden och samtidigt skapa en vi-anda. Föreläsare och inspiratörer i första hand Lars Losvik (konsult) och Jan-Åke Jocke Törnroos. En vi-anda som förhoppningsvis så många som möjligt av invånarna i kommunen känner delaktighet i. Kan formuleras enkelt: enade vi stå splittrade vi falla. Detta mot bakgrunden av att utmaningar inför framtiden är många och tuffa. Men det är också möjligheterna. Bl.a. följande kom fram under avsparken där både tankesmedjans rapport och kommunens vision diskuterades (finns på hemsidan, biblioteket och kansliet): - flere invånare är huvudmålsättningen (både återflyttare, återvändande ungdomar och helt nya inflyttare). Konstaterades, vilket ibland glöms bort, att det årligen redan nu flyttar personer till kommunen....detta viktigt att komma ihåg fast motsvarande antal flyttar bort och det finns en naturlig avgång. - vi måste fokusera oss på de frågor som är viktiga för oss och vi har mera krafter än vi tror. - Rom byggdes inte på en dag...d.v.s. tålamod behövs (till en viss grad). - saker skall göras professionellt...och det kostar ibland en slant extra. - Brändö har i många avseenden ett utmärkt läge...lars L tyckte inte att det var någon större sak att ta sig från Jakobstad till Brändö också om de flesta i hans bekantskapskrets trodde att han måste ta sig via Mariehamn... så nära och ändå så annorlunda uttryckte Lars flere gånger förtjust. - viktigt att synas och göra sig ett märke. Brändö kan bli ett utmärkt märke. - marknadsföringen både utom och inom kommunen viktig - viktigt att träffas inom kommunen...tala och ventilera och förstås också att komma vidare..få något konkret till stånd - ta fram allt det som redan är bra i kommunen lite skryt och vara lite nöjd från och till. - anställa en fritids m.m. koordinator. Mot bakgrunden av att tredjesektorn från och till känner sig rätt pressad överarbetad (en eloge till det stora frivilligarbete som görs i kommunen; är viktigt och behövs absolut framöver som en viktig bit i en framtida framgångssaga..). - anställa en projektledare för förverkligande av visionen (flere saker redan på gång!). - fortsätta med samarbete inom kommunen mellan byarna. Ett absolut måsta. - bostäder den gordiska knuten d.v.s. måste finnas...både bostäder och tomter. - undersöka varför folk väljer att flytta till kommunen resp. flytta härifrån (en viss koll finns redan) Alla får delta och bidra för att vi skall nå målsättningen. Ring, skriv, facebooka ; med namn eller anonymt. Till kommunen direkt eller via någon förtroendevald eller tjänsteman. Full diskretion utlovas. Nya idéer och tankar precis som konstruktiv kritik är välkommen. Tillsammans kan vi så enkelt är det!

3 Egnahemshus efterfrågas! 3 NYHETER FRÅN KOMMUNEN : Det finns idag en konstaterad efterfrågan på bostäder i skärgården och framförallt Brändö. Kansliet får vanligen några samtal i månaden, speciellt såhär års, av personer som är intresserade av att flytta till Brändö. En förutsättning för att flytta till vår kommun är att det finns hus/ lägenheter antingen att hyra eller köpa. Många frågar efter egnahemshus /villor med sjöutsikt men de flesta nöjer sig med ett hus i skärgården d.v.s. på land duger också. Det viktigaste för många är att det är ett eget hus. Ett bebott hus mår som känt dessutom bättre än ett hus som står tomt. Meddela kansliet om du är intresserad av att hyra ut alt. sälja. Full diskretion Kansliet, John Wrede, fungerar bara som mellanhand. Det är fritt fram att godkänna hyresgästen eller inte. M.a.o. inget tvång. Det går bra att annullera med kort varsel. Hus kan både presenteras på kommunens hemsida med utförlig beskrivning (se och bostäder) alt. intresset att hyra ut kan också finnas bara som förmedling av kontaktuppgift via kansliet. Resten är som sagt mellan hyresvärden och hyresgästen. Kontakta John Wrede, kansliet, tel.56500, e-post: kommundirektor@brando.ax Företag & Föreningar. Ber att ni kontrollerar hemsidan, Företag, Föreningar...d.v.s. att uppgifterna om era företag/ föreningar är korrekta eller om ert företag/förening helt och hållet saknas. Det är på ert ansvar att uppgifterna är korrekta (jag tar på mig ansvaret förutsatt att ni har meddelat mig J). John, kansliet som kontaktas i första hand per e-post; kommundirektor@brando.ax och i andra hand på Miljötips! April: Kylan från maten du tinar upp kan tas om hand av kylen och energi sparas. Maten mår också bättre av att tinas upp långsamt. LEDIGA JOBB : Socialnämnden i Brändö kommun lediganslår ordinarie befattning i arbetsavtalsförhållande som STÄDARE med placering vid daghemmet Milan i Torsholma. Arbetstiden, som är 6h/v, bör fördelas över tre vardagar i veckan. Om avvikande arrangemang kan överenskommas för perioder med få barn på plats. Tillträde eller enligt överenskommelse. Prövotiden är fyra månader. Godtagbart läkarintyg bör uppvisas före tillträde. Ansökan bör vara Socialnämnden i Brändö, ÅVA, tillhanda senast torsdag kl Föreståndare Katarina Juthman, tfn 56165, svarar gärna på frågor. Socialnämnden i Brändö

4 4 LEDIGA JOBB: VID BRÄNDÖ GRUNDSKOLA FINNS FÖLJANDE BEFATTNINGAR LEDIGA ATT SÖKAS 1. En befattning som klasslärare för åk 1-2 (24 h). Tjänsten är ett tvåårigt vikariat, d.v.s. läsåren samt En befattning som klasslärare för åk 3-4 (24 h). Tjänsten är ett tvåårigt vikariat, d.v.s. läsåren samt En befattnings som lektor i matematik, fysik och kemi (21 h). Tjänsten är ordinarie. 4. En befattnings om timlärare i huvudsyssla (24 h) omfattande klassföreståndarskap i åk 5-6, specialundervisning i åk 1-9 samt religion, historia och samhällskunskap i åk 5-9. Den exakta timkombinationen fastställs senare. Läsåret Flera tjänster kommer att utlysas inom kort. Håll koll på under fliken lediga jobb. Närmare upplysningar ger skoldirektör Emelie Bergendahl, tel , skoldirektor@brando.ax eller föreståndare Mathias Eriksson tel , mathias.eriksson@brando.ax Den som blir vald skall visa straffregisterutdrag. Ansökan med CV och behörighetsintyg skall vara skolkansliet tillhanda senast fredagen den 13 april 2012 kl Markera kuvertet med nummer för den befattning som söks. Adress: Skolnämnden i Brändö kommun, AX Åva Brändö Skolnämnden i Brändö kommun Vikarie i sommar till arbetet som lokalvårdare (städare) på m/s Alfågeln Ålands landskapsregering anställer en vikarie i sommar till arbetet som lokalvårdare (städare) på m/s Alfågeln. Arbetet utförs under tiden , veckovis enligt överenskommet schema. Arbetet innefattar städning av de allmänna utrymmen på färjan (cafeteria, passagerarsalong, toaletter osv.) samt personalens hytter. Mera information om arbetet ger Mats Bergman, trafikavdelningen, ÅLR tel , e-mejl: mats.bergman@regeringen.ax Arbetsansökan skall riktas till: Ålands landskapsregering, Trafikavdelningen, PB 1060, Mariehamn, Eller till ovanstående e-mejl. SENAST SKALL ANSÖKAN VARA INLÄMNAD TILL ÅLR! Byggnadstekniska nämnden bjuder ut på entreprenad: 1. Renovering av hemgården, del II 2. Grundförbättringen av Åva byväg del II, 880 m. Anbuden skall vara inlämnade före 25 april 2012 till byggnadstekniska nämnden, Åva. Närmare info och handlingar eller Bo Qvarnström.

5 5 NYHETER FRÅN KOMMUNEN : Brändö IK:s innebandylag har skördat stora för att inte säga otroliga framgångar i de Åländska mästerskapen för årgång 2000 och Lördagen 31 mars tog de yngre en bronsmedalj (snäppet från att ta sig till final) och de äldre en silvermedalj. Bästa utdelningen någonsin. Visar att också små skärgårdskommuner, ca 1/3 av spelarna från grannkommunen Kumlinge, kan under engagerad ledning producera skickliga spelar och lag. Kommunen bjöd samtliga spelar och ledare på en bit mat som belöning och uppmuntran. Forza!

6 6 HALLEN I KORSÖ - begäran om anbud Korsö hallen inkl. tomt om ca m2 bjuds ut för (1,5 x m2 för tomten och för byggnaden) som utgångspris. Skriftligt anbud för hallen/tomten bör vara kommunkansliet i Åva (22940 Åva) tillhanda senast 20 april 2012 kl Anbud bör märkas Korsö hallen-anbud. Kommunen förbehåller sig rätten att redan i detta skede (d.v.s. Kst:s behandling) förkasta möjliga anbud samt påpekar att slutligt beslut i ärendet tas av Kfge. För närmare uppgifter om hallen och markområdet kontakta KD John Wrede, tel.56500, e-post: kommundirektor@brando.ax. Brändö hälso och sjukvårdsmottagning Nästa läkardag med Wilhelm Lohmeier blir onsdagen den 4/ Läkardagar med Nina Alopaeus blir onsdagen och torsdagen den 18-19/4. Lämna in recepten före läkardagen (om ni inte själva har läkartid) så underlättar det för oss med hanteringen av dem. Om ni har glömt förnya på läkardagen och medicinen tar slut innan nästa läkardag här, får ni själva ringa direkt till Godby hvc tel och be att deras läkare förnyar recepten. Den nya avgiftsstadgan börjar gälla från Härefter kommer nästan alla besök hos hälsovårdare att kosta 10. T.ex. så kommer även blodtrycksmätningarna att kosta om inte läkaren uttryckligen har ordinerat mätningar. Under beredskapstid som tidigare, 20. Under påskdagarna har vi enbart beredskap. KLIPP UT: SPARA SPARA - SPARA - SPARA - SPARA - SPARA - SPARA - SPARA Våra telefonnumror: Dagtid 56115, i akuta fall Beredskapstid Telefontid vardagar kl Eftersom vi inte har beredskap på natten upprepar vi hur man söker hjälp: tel 112 (alarmcentralen) vid stora, akuta och självklara behov tel (akuten) om man vill fråga sig för om något båda dessa instanser ska kunna ordna lämplig transport när det behövs. Man kan alltid ringa till dem och diskutera så man får stöd i hur man ska tänka när man är ensam och orolig med sina symtom.

7 7 Brändö kommunbibliotek Nyhetslista april 2012 Skönlitteratur BILLINGHAM Så gott som död CHILD Fienden FREDRIKSSON Sommarhuset LAPIDUS Sverige 2017 LÄRN Öster om heden MORTON I det förflutna NESBØ Gengångare OHLSSON Änglavakter ROBERTS Jagad av lögnen Facklitteratur CHRISPINSSON ERIKSSON FORSGÅRD HALL HELGEGREN HEXEBERG INGVAR JOHANSSON LARSSON Barn-och ungdomslitteratur GAHRTON LLOYD MICKWITZ PERSSON Serien Finlands djur DVD Där vi en gång gått Franska nerver Midnatt i Paris Pilotens hustru Biografiskt lexikon för Finland 1-2 Den glömda historien Livet i Mariehamn Ålandsosten Kom igång med Facebook Bra mat vid typ 1 diabetes Frisk med LCHF Hjärnkoll på värk och smärta Amandas mönster nya vävar Livskraftigt ledarskap Rivalen från Karelen Mitt klimatkatastrofala liv Emilia Teknikgrytan Kräftan Svanen Bävern Fasanen Musen Ekorren Laxen Observera att biblioteket är stängt måndag 30.4 kl 18:00 20:30 och tisdag 1.5 Öppethållningstider: Brändö Mån 13:00 15:00 18:30 20:30 Ti 9:00 13:00 To 9:00 13:00 18:30 20:30 Lappo Tisdag Jämn vecka 14:00 17:30 (3.4, 17.4) Stängt 1.5. Tisdag Ojämn vecka 17:00 20:00 (10.4, 24.4) Kontaktuppgifter Telefon Brändö 56216, Lappo hemsidan: bibliotek e-post: brandobibliotek@brando.ax lappobibliotek@brando.ax Det händer i biblioteket i april 2.4 kl. 19:00 Stickcafé på bibliotekets balkong 24.4 kl. 19:00 Bokprat i Lappo 26.4 kl 19:30 Bokprat på bibliotekets balkong

8 8 Medis i Brändö våren 2012 Vårens sista kurs i Brändö Smide i Lapposmedjan (16 lektioner, ett veckoslut) Kursen hålls i Lappo smedjan fredagen den 20 april kl och lördagen den 21 april kl med kursledare Anna Sundblom. Du får lära dig att forma det hårda materialet järn i den mysiga smedjan i Lappo. Kursinnehållet bestäms utifrån gruppens sammansättning. Tag med oömma icke eldfängda kläder, gärna hörselskydd och mat. Allt material, så som kol och stål finns. Materialkostnad tillkommer och betalas på plats. Kursavgift 54. För anmälan, idéer eller mera information kontakta Medis kontaktperson Linda Berg, tel eller e-post linda.berg@aland.net. DIVERSE : FINA FISKEN till salu! Dagens fisk sik, forell Torsdagar kl Brändö Lax på Rönnskärsrevet i Åva (vid Åva bron) UTHYRES: 3 rumslägenhet med bastu och garage i Åva Fastighets Ab Tallhyddan Telefon Varmt välkomna på Skärgårds-VERA kortfilmsfestival till Klockkulla, Lappo söndagen den 8 april kl m/s Spoven avgår från Torsholma kl 17.40, retur (beställningstur) kl Uppvärmningsbidrag inkl. kaffe och kaka 10 Arr: LUF r.f. "I Harry Erikssons anda - för skärgårdsentreprenörer och kulturverkare" Nu kan du även detta år se om du något får för det du gör för skärgården för att folk ska vistas och trivas i den. Är du en skärgårdsentreprenör som odlar idéer som sig bör? Är du en som lockar folk i ur och skur med en liten skvätt kultur? Här är en fond för dig, skriv en ansökan och sänd den till mig! Erika Eriksson Örtvägen 30 lgh Mariehamn eller till: i.harry.erikssons.anda@gmail.com Sista ansökningsdag är Hjärtligt TACK för att jag har fått sköta era bankaffärer vid ÅAB-Brändö i 30 år. Tack vare Er alla trevliga kunder har jag trivts så bra med mitt arbete. Nu är jag en glad pensionär och vill gärna träffa Er i fortsättningen. Ritva.

9 9 DIVERSE : VÄLKOMNA PÅ MINI MÄSSA TILL BRÄNDÖ HALLEN lördagen den 14 april kl Du träffar följande hemförsäljare och får se deras produkter, prova och köpa: *Amway produkter *Blingo ekologiska barnkläder *Friendtex kläder *Herbalife produkter *PXC underkläder *Tulpano smycken VARMT VÄLKOMNA! Mår Du bra? Vill Du må bättre? Yvonne Nordlund, Hälsoinspiratör, Coachning och näringsprodukter Vill Du göra en kropps scanning? Du får veta din vikt, kropps fett procent, muskelmassa och din kropps ålder! Värde 35. Gratis kroppsscanning den 14 april! Vi bjuder ut STRANDTOMTER på Ramsö, Fiskö, mitt emellan Korsö och Fiskö i Brändö! * Tomterna är stora: ha * Stränderna är långa: m * Naturen är norra Brändö unik * Prisen på tomterna varierar mellan 2.3 och 5.8 EUR / m2 Ålänningar har fritt fram för sommar- och fastboende. Icke-ålänningar är välkomna inom ÅL lag, förordning och regelverk. Vi har ritat en karta och en väg hur personer utan hembygdsrätt inom ca 5 år kan äga ha på Ramsö. öppnar vecka 13. Vi är på Egen Stuga mässan i Helsingfors / PS-Bostäder avd 7p51 /. Följ också med Facebook / Brändö Det är bara att ringa , Kristiina, eller , Tom / tpgrahn@gmail.com./ Brändö behöver inflyttare i tiotal och vi vill hjälpa till. Be om prospekt. Tom Grahn

10 10 DIVERSE : Facebook BRÄNDÖ GRUPPEN är ett bra diskussionsforum för frågor som berör Brändö. Läs och/eller delta. Till dig som motionerar på Åva. Om du går förbi Bockholm och reningsver ket vore jag tacksam för dina upplevelser av lukt och buller. Meddela mig gärna på e-post: bjorn.raija@gmail.com Eller på sms/tel Björn Carneholm SÄLJES: Öppen snipa 7 m. Plastad. Yanmar diesel 18 hkr. Trailer (eller byte mot mindre pulpetbåt) Taisto tfn FÖRENINGEN VÅRD I LIVET RF. HAR ÅRSMÖTE TISDAGEN DEN 24 APRIL KL I NORDLINGSKA LÄGENHETEN. NYA OH GAMLA MEDLEMMAR ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA! ÖNSKAR STYRELSEN MER INFO OM FÖRENINGEN FINNS PÅ Brändö Idrottsförening har årsmöte lördagen den 14 april kl på Trixies. INFORMERAR: ZUMBA med Ingela Bergendahl på tisdag den klockan i Brändöhallen. Prova på - avgift 4,00 / person. Välkomna med såväl unga som gamla, nybörjare eller erfarna dansare! Mersina håller danspass för flickor och pojkar i skolåldern på måndagar kl i Brändöhallen. Kom med för att lära dig något nytt och ha kul med kompisar! Mimosel- träff med Marja på måndag den klockan på Solkulla. Kaffeavgift 2,00 / person, kom ihåg att det går att beställa taxiskjuts till träffen mot en 2,00 avgift/ passagerare, ta kontakt med Marja tel / ifall du behöver skjuts! Nu har vi datumen bekräftade för simskolorna: den i Jurmo och i Korsklobbsrevet den i Lappo och i Torsholma inskrivningen kommer att ske direkt till simombudsmannen, mera info kommer att finnas på anslagstavlorna när tiderna närmar sig. Simläraren är Frida Nyman och lekledarna Charlotta Bäcksbacka och Erica Sjöberg.

11 11

12 12 Brändö-Kumlinge Församling April GUDSTJÄNSTER 1.4 Palmsöndagen Mässa i S:ta Anna kl. 16. PB 5.4 Skärtorsdagen Nattvardsgudstjänst kl S:ta Anna: Anna Lindén, Alice Wikström - S:t Jacob: Peter Blumenthal, Marja Karlsson 6.4 Långfredagen Passionsgudstjänst kl S:ta Anna: Anna Lindén, Alice Wikström - S:t Jacob: Peter Blumenthal, Marja Karlsson 8.4 Påskdagen Mässa kl.11 - S:ta Anna. Anna Lindén, Alice Wikström - S:t Jacob: Peter Blumenthal, Marja Karlsson Efter mässan kyrkkaffe I Församlingshemmet I Brändö söndag efter påsk Medeltida mässa i S:ta Anna kl. 11. Efter mässan kyrkkaffe ute vid kyrkan söndag efter påsk Mässa i S:t Jacob kl. 11. PB/AW söndag efter påsk Mässa i S:ta Anna kl. 13. Vikarie söndag efter påsk Mässa i S:t Jacob kl. 11. PB/AW ANDAKTER 9.4 Påskandakt med kaffeservering i Bygården kl.14: Skärtorsdagen - Enklinge servicehus kl 14:30 - Solkulla kl. 15: Nattvardsandakt i Solkulla kl. 15: Nattvardsandakt i Enklinge servicehus 6.5 Nattvardsandakt i Solkulla kl. 15 SÅNGSTUNDER MED KANTORN 16.4 i Solkulla kl i Enklinge servicehus eftermiddag 30.4 i Solkulla kl i Enklinge servicehus eftermiddag PSALMCAFÉ i församlingshemmet i Brändö fredagar kl. 14:30 PÅSKCAFÉ Påsk Annandagen 9.4 kl. 13 i Församlingsgården i Kumlinge Vi sjunger påskens psalmer och visor, äter memma och firar Kristi uppståndelse. Anna Lindén och Sara Strandberg. KYRKOHERDEN ÄR ANTRÄFFBAR På pastorskansliet i Brändö: onsdag fredag kl På pastorskansliet i Kumlinge: onsdag kl. 16:30 18 på telefon nr : onsdag söndag kl Peter Blumenthal är ledig måndag och tisdag. KONTAKTUPPGIFTER Pastorskansliet i Brändö Pastorskansliet i Kumlinge brando@evl.fi t.f kyrkoherde: Peter Blumenthal Peter.blumenthal@evl.fi Kantor: Alice Wikström Kyrkvärd i Brändö: Markus Linnanlehto Kyrkvaktmästare i Kumlinge: Susanne Danielsson Kanslist: Åsa Lundberg

13 13 BrändöBrändö-Kumlinge Församling April SOMMARJOBB KYRKVAKT Brändö-Kumlinge församling anställer kyrkvakt i kyrkorna Ansökan skickas som post till Brändö-Kumlinge församling, Brändöby, Brändö, eller som e-post till brando@evl.fi före Du bör vara 14 år eller fylla 14 under år 2012 för att kunna få tjänsten. Vid frågor kontakta t.f. kyrkoherde Peter Blumenthal tfn Guidning av turister kan ingå i arbetsuppgifterna. MEDELTIDA SÅNG PÅ VÅREN En workshop med Marja Korkala i S:ta Anna kyrka på Kumlinge april Kom med och låt din naturliga röst komma fram inom medeltida murar! Arrangeras av Brändö-Kumlinge församling. Deltagaravgift inkl. mat och boende från 130. Anmäl dig före den 6 april till Kora Klapp, Mera information på Heliga sång till Skapelsen i S:ta Anna kyrka i Kumlinge fredagen kl Sång: Marja Korkala Under konserten får vi lyssna till tidig kyrkosång från talet. Till konserten har texter med anknytning till skapelsen valts ut. Den medeltida poesin berättar om skapelsens skönhet och hur värdefull skapelsen är. De tidiga liturgiska texterna är en rikedom med sina beskrivningar av naturen. Konserten innehåller även tidig kyrkosång med texter från Genesisboken. Himlen och Jorden är krönta av skönhet Konsertens längd: 45 minuter Medeltida mässa Söndag kl. 11:00 med Anna Lindén Efter mässan kyrkkaffe ute vid kyrkan. Änglar på luta och trumpet om konstskatter i S.ta Anna kyrka med Kent Danielsson Söndag kl. 12:45 Hela kyrkan sjunger i S:ta Anna Tisdag är det 50 år sedan Kaj-Gustav Sandholm kom till Kumlinge som kantor. Detta firar vi genom att komma till kyrkan 1.5.kl. 13:30 och lyssna till: Pensionärskören Moderato S:t Olofskören Sångensemblen Laudamus Kaj-Gustav Sandholm och kyrkoherde Roger Syrén medverkar.

14 MOBILTELEFONLISTA A Adamsson Raimo Andberg Morgan, Diverse byggjobb & Catering B Baer Ole, dykare, reparatör Bengtsson Peo Berg Erik Berg Evald, lastbil & grävmaskin Berg Linda Berg Nina Bergendahl Emelie Bergendahl Emelie, Brändö kommun Bergendahl Göran, lastbil Bergendahl Harry Bergendahl Ingela Bergendahl Johnny, Coldwing Bergendahl Randolph RB Marin Consult Berglund Kenneth Björk Elin Björkvall Harald, Tele Björkvall Nancy Blomqvist Karl-Erik Brändström Hemming Brändö Lax Brändö Lax, Lappo Bäcksbacka Sonja Bäcksbacka Tore C Carneholm Björn Carneholm Raija Carneholm Björn & Raija E Eklund Mikael Englund Hemming Englund Kaj Englund Klas-Göran Englund Klas-Göran, Brändö kommun Englund Krister Englund Kurt Englund Kurt, Englunds Transport Eriksson Ingmar Eriksson Jan-Ole Eriksson Leif, Djurholms Fisk Eriksson Anna-Lena Eriksson Mathias Eriksson Richard F Fagerlund Marjut Forsberg Anneli Forsman Elisabeth Forsman Lennart och Margit Föreningen för Vård i Livet G God-Mod, Jaana Pettersson Granberg Bertil Granberg Gösta Granberg Anneli Granbergs taxi, Marco Granberg Granbergs taxi, Marja Tuomola Granberg Peter Granlund Bengt Granlund Benita Granlund Margareta Gustafsson Christer Gustafsson Jörgen Gustafsson Sture H Hake Raili Hampf Patrick Hellström-Sandberg Anita Henriksson Anders Henriksson Bertel, Bertels Bygg Henriksson Imme Henriksson Karl-Johan, DjurholmFisk Holmberg Anne-Maj Holmberg Bjarne, Einar Holmberg Ab Holmberg Kurre Hotell & Restaurang Gullvivan Husell Gunvor Husell Roger Husell-Karlström Anita Hytönen Heikki Hälsoinspektör (ÅHS), S-G Nordberg Hälsovårdaren, mån-fre kl Hälsovårdaren, beredskap J Janson Daniel Janson Herbert Janson Patrik Johansson Berit Johansson Per-Henry Juthman Katarina K Kalske Päivi Kalske Risto Kaffestugan, Brändö Stugby Kafe o Camping Karlsson Benita Karlsson Lis, Företagsam Skärgård Karlsson Marja Karlsson Ritva Karlström Agneta Karlström Bengt Karlström Georg, GK-Service Karlström Jonny L Lappo familjedagvård, Brändö kommun

15 Liljehage Emilia Liljehage Jan Linde n Ingvar Lindholm Jan-Erik Lindholm Lena Lindman Alf Lundberg Joakim Lundberg Kaj Lundberg Leif Lundberg Margaret Lundberg Åsa M M/S Alfågeln M/S Alfågeln, Café M/S Doppingen M/S Spoven M/S Viggen Malm Tage Mickelsson Gun N Nordberg P G Torsten Nordberg Bjarne Nordberg Lola Nordling Göran Nordlund Elof Nordlund Else-Maj Nordlund Eva, Posten Nordlund Hele n Nordlund Jörgen Nordlund Marina Nordlund Marita Nordlund P-H Nordlund Yvonne, Kristinas Hembageri Nygårds Semesterlägenhet, Björkö Nylund Johan Nylund Runar Nyman Harry Nyman Aila O Ohlson Erik Ojanto Arto, Gustaf Taxi Ojanto Arto, Gustaf Taxi P Pellas gästhem Pettersson Lasse Pettersson Margareta, Brändö Stugby Pettersson Tommy Q Qvarnström Bo Qvarnström Bo, Brändö kommun Qvarnström Gustaf Qvarnström Oskar R Rosenberg Karl-Gustav S Sandberg Göran Sandberg Ralf Sandberg Susanne Sjöblom Salme Sjöblom Sven Sjöman Thomas Sjöman Pelle Sjöman Stina Smeds Nina Snellman Mikko Strandvall Börje Stenroos John Stenroos Tage T Thörnroos Ingmar Thörnroos Jan-Tore Thörnroos Jonas Thörnroos Magnus Thörnroos Stefan, Brändö Bygg Thörnroos Veronica Thörnroos Viveca Thörnroos Bjarne Törnroos Erik Törnroos Jan-Åke Törnroos Märta Törnroos Siw Törnroth Anna-Greta V,W Vauras Raimo Viitala Greta Viitala Pentti Viitasola Kaj Viitasola Merja Wahlström Barbro Wahlström Björn Westerberg Sören Wrede John, Brändö kommun Å Åberg Marlene, kollektiv taxi Åberg Tryggve, kollektiv taxi Åkerberg Dan-Ole Åkerberg Maj-Len Åkerberg Sigvard Åström Lena Ö Österberg Nils Österlund Anton Österlund Caroline Österlund Eija Österlund Guy Öström Iris Öström Kjell Öström Olof Öström Olof, Brändö Lax Öström Tommy, Landskapsgaraget

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : Tycker du om glögg, pepparkakor och mingel? Välkommen! om frågor kontakta Ewert tel.0400 311 801 eller John tel.

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : Tycker du om glögg, pepparkakor och mingel? Välkommen! om frågor kontakta Ewert tel.0400 311 801 eller John tel. ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 2 D EADLINE: 27.12.2013 Vill du

Läs mer

SKOLSTART BRÄNDÖ SKOLA

SKOLSTART BRÄNDÖ SKOLA ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 36 D EADLINE: 25.08.2014 Vill du

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIKEN fortsätter minst november ut enligt nuvarande d.v.s. Åbergs taxi kör ALL kollektivtrafik och alla serviceturer.

KOLLEKTIVTRAFIKEN fortsätter minst november ut enligt nuvarande d.v.s. Åbergs taxi kör ALL kollektivtrafik och alla serviceturer. ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 49 D EADLINE: 25.11.2013 Vill du

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 18 D EADLINE: 25.04.2016 Vill du

Läs mer

A U G U S T I 2 0 1 2

A U G U S T I 2 0 1 2 ANSVARIG UTGIVARE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄLLNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA INFOBLAD: Utkommer vecka 36 DEADLINE: 27.8.2012 Vill du ha något

Läs mer

NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 10 D EADLINE: 25.02.2014 Vill du

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 10 D EADLINE: 24.02.2015 Vill du

Läs mer

NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVARIG UTGIVARE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄLLNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA INFOBLAD: Utkommer vecka 35 DEADLINE: 26.08.2013 Vill du ha något

Läs mer

NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 14 D EADLINE: 25.03.2014 Vill du

Läs mer

NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 6 D EADLINE: 27.01.2014 Vill du

Läs mer

Kollektivtrafiken, serviceturerna /handelsturerna samt övrig kollektivtrafik fortsätter som tidigare :

Kollektivtrafiken, serviceturerna /handelsturerna samt övrig kollektivtrafik fortsätter som tidigare : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 14 D EADLINE: 25.03.2015 Vill du

Läs mer

Visningsresa till Brändö & Kumlinge Tipsa vänner, bekanta, släkt och andra ärliga och trevliga människor...

Visningsresa till Brändö & Kumlinge Tipsa vänner, bekanta, släkt och andra ärliga och trevliga människor... A N S VA R I G U TG I VA R E : John Wrede, KD, tel 56500 S A M M A N S TÄ L L N I N G : A K Stugor & redovisning R E DA K T Ö R : Marianne Karlström, tel 04575958077 N Ä S TA I N F O B LA D : Utkommer

Läs mer

NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVARIG UTGIVARE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄLLNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA INFOBLAD: Utkommer vecka 26 DEADLINE: 24.06.2013 Vill du ha något

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.12.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 december 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 december 2013 kl.17.00 Kommunkansliet i Åva 105 Laglighet och beslutförhet 106 Protokolljusterare

Läs mer

Hemvård och hälsovård Läkardag

Hemvård och hälsovård Läkardag April 2014 Utgiven av Sottunga kommun Nästa nummer av Sottunga Nytt utkommer torsdagen den 7 maj. www.sottunga.ax Stopptid för material är måndagen den 5 maj kl. 18.00 Redaktör: Kent Eriksson sottunganytt@sottunga.ax

Läs mer

INFOBLAD V36~MÅNDAGEN 3 SEPTEMBER 2012. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling.

INFOBLAD V36~MÅNDAGEN 3 SEPTEMBER 2012. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling. INFOBLAD V36~MÅNDAGEN 3 SEPTEMBER 2012. NUMMER 9/2012 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF Nu är det Bingodags igen. Kom till Kapellhagen torsdagen

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 27 D EADLINE: 25.06.2015 Vill du

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes KALLELSESIDA utfärdad 19.03.2014. Sammanträdestid:, kl.18.30. Sammanträdesplats: kommunkansliet i Åva, mötesrummet. 10. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 11. PROTOKOLLJUSTERARE. 12. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

MEKTEK GÅRD. SALONG HUVUDSAKEN semesterstä ngt v. 11 14-20 mars. Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland

MEKTEK GÅRD. SALONG HUVUDSAKEN semesterstä ngt v. 11 14-20 mars. Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland SOMMARJOBB SOM STÄDVIKARIE Vill Du ha ett sommarjobb som städare i Hammarlands kommun. Vi kan erbjuda två skolelever, studerande eller andra unga ett

Läs mer

+ 16,75% kommunalskatt (lägst efter Grankulla och långt under medeltalet som nuddar 19%... en söderresa i året för medelinkomsttagaren).

+ 16,75% kommunalskatt (lägst efter Grankulla och långt under medeltalet som nuddar 19%... en söderresa i året för medelinkomsttagaren). ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 6 D EADLINE: 26.01.2015 Vill du

Läs mer

INFOBLAD V2~TISDAG 7 JANUARI 2014. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling

INFOBLAD V2~TISDAG 7 JANUARI 2014. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling INFOBLAD V2~TISDAG 7 JANUARI 2014. NUMMER 1/2014 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF Torsdagen den 9 januari kl.13.00 på Kapellhagen. Lumparlands

Läs mer

Korsö Återvinningscentral öppet 25 oktober kl 14 18. O k t o b e r 2 0 1 2 NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

Korsö Återvinningscentral öppet 25 oktober kl 14 18. O k t o b e r 2 0 1 2 NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVARIG UTGIVARE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄLLNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA INFOBLAD: Utkommer vecka 44 DEADLINE: 26.10.2012 Vill du ha något

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 15.10.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 oktober 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 15 oktober 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION

ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIO TEKETS Ö PPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 O NSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 18.00-20.00

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 27.1.2015 Sammanträdestid: Tisdag kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 7.3.2013 Sammanträdestid: Måndag den 6 juni 2013 kl. 15 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 22 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 23 PROTOKOLLJUSTERARE 24 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 12.2.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 februari 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 12 februari 2015 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare

Läs mer

Kommunala meddelanden:

Kommunala meddelanden: ANSVAR IG UTG IVARE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANST ÄLLN IN G: A K Stugor & redovisning REDAKT ÖR: Linda Berg, tel 56147 NÄSTA INFOBL AD: Utkommer vecka 18 DEADL INE: 25.4.2010 Vill du ha något med

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 45 D EADLINE: 25.10.2015 Vill du

Läs mer

Årets första Kfge går av stapeln på kansliet torsdagen 21 januari kl Välkommen!

Årets första Kfge går av stapeln på kansliet torsdagen 21 januari kl Välkommen! ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 5 D EADLINE: 25.01.2016 Vill du

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015

ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015 ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015 Samhällsinforma on Kommunkansliet är nu öppet efter sommarstängningen och all personal är på plats igen. Vi välkomnar Jessica Björn som tillträdde som vik. socialchef den 3.8.2015.

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 13 D EADLINE: 25.03.2016 Vill du

Läs mer

NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 35 D EADLINE: 25.8.2018 Vill du

Läs mer

Eckerö infoblad Februari 2016

Eckerö infoblad Februari 2016 Eckerö infoblad Februari 2016 Kommunfullmäktige sammankallas torsdagen den 25 februari kl 19.00 Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Nya kommunfullmäktige sammanträdde för första

Läs mer

SALTVIK. INFORMERAR april 4 / 2010 INSKRIVNING I SKOLORNA

SALTVIK. INFORMERAR april 4 / 2010 INSKRIVNING I SKOLORNA SALTVIK 4 / 2010 INFORMERAR april Gruppbrev med posten når alla Utgivare: Saltviks kommun, Lillängs 14 Nääs, AX-22320 ÖDKARBY Tel: 48 900 Fax: 489 011 E-post: info@saltvik.ax Hemsida: www.saltvik.ax Skol-

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Resultatslista DM i Mete 4 juni 2006, Mariebergsviken, Karlstad. Arrangör Skoghall SFK LAG Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Damseniorer: 1. SFK Wasa 2308 gram 4 tävlande

Läs mer

INFOBLAD V6~MÅNDAGEN 4 FEBRUARI 2013. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling. Önskar: Hemservicepersonalen

INFOBLAD V6~MÅNDAGEN 4 FEBRUARI 2013. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling. Önskar: Hemservicepersonalen INFOBLAD V6~MÅNDAGEN 4 FEBRUARI 2013. NUMMER 2/2013 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF Torsdagen den 14 februari, alla Hjärtansdag kl 13.00 på

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

Korsö Återvinningscentral

Korsö Återvinningscentral A N S VA R I G U TG I VA R E : John Wrede, KD, tel 56500 S A M M A N S TÄ L L N I N G : A K Stugor & redovisning R E DA K T Ö R : Marianne Karlström, tel 04575958077 N Ä S TA I N F O B LA D : Utkommer

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 22 D EADLINE: 25.05.2015 Vill du

Läs mer

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM en del av Programblad 8 mars - 9 juni 2015 NU ÄR DET OFFENSIVEN......som gäller. Det finns inga alternativ. När jag på 70-talet var pastor här i Hässleholm innebar

Läs mer

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll kommuninfo Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Specialnummer vård- och omsorg Gruppförsändelse till hushåll Specialnummer från vård- & omsorg Ansvarig utgivare Ulf Norberg ulf.norberg@vannas.se

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Kansliet semestrar sommaren 2014

Kansliet semestrar sommaren 2014 ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 27 D EADLINE: 25.06.2014 Vill du

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 11.9.2015 Sammanträdestid : Torsdagen den kl.19.00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Åva Ärenden: - BYGGNADSANMÄLAN AV VIKING HENRIKSSON FÖR ETT UTHUS I FISKÖ BY. - BEGÄRAN

Läs mer

INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 05.11.2015. Bästa Rödakorsare. Datum att komma ihåg:

INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 05.11.2015. Bästa Rödakorsare. Datum att komma ihåg: INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015 Utgiven 05.11.2015 Ålands Distrikt Bästa Rödakorsare. Jag har glädjen att meddela, att jag nu fem månader framåt på deltid kommer att vikariera Eva Storgårds, som från 2.11

Läs mer

INFOBLAD V14~TISDAGEN 2 APRIL 2013. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling

INFOBLAD V14~TISDAGEN 2 APRIL 2013. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling INFOBLAD V14~TISDAGEN 2 APRIL 2013. NUMMER 4/2013 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF torsdagen den 11 april kl.13.00 på Kapellhagen. Allsång

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

INFOBLAD V10~MÅNDAGEN 5 MARS 2012. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling

INFOBLAD V10~MÅNDAGEN 5 MARS 2012. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling INFOBLAD V10~MÅNDAGEN 5 MARS 2012. NUMMER 3/2012 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF Torsdagen den 8 mars kl 13.00 träffas vi på Kapellhagen.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 44 D EADLINE: 25.10.2017 Vill du

Läs mer

O k t o b e r 2 0 1 3

O k t o b e r 2 0 1 3 ANSVARIG UTGIVARE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄLLNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA INFOBLAD: Utkommer vecka 44 DEADLINE: 25.10.2013 Vill du ha något

Läs mer

Korsö Återvinningscentral

Korsö Återvinningscentral ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 48 D EADLINE: 25.11.2018 Vill du

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 1 D EADLINE: 24.12.2014 Vill du

Läs mer

SOTTUNGANYTT. Aktuellt. Händelsekalender. Dagens motto. Mitt mål är det att leva ett liv som jag inte har behov att ta semester ifrån.

SOTTUNGANYTT. Aktuellt. Händelsekalender. Dagens motto. Mitt mål är det att leva ett liv som jag inte har behov att ta semester ifrån. SOTTUNGANYTT Sottungas kommuntidning Redaktör: Kennet Lundström sottunganytt@sottunga.ax September 2015 Aktuellt Händelsekalender 5.9 Höstfest i skolan 7.9 Läkardag 9.9 Besök från Skördefestkontoret 10.9

Läs mer

Under året har Finlands kommunförbunds förtjänsttecken tilldelats följande anställda och förtroendevalda inom kommunen:

Under året har Finlands kommunförbunds förtjänsttecken tilldelats följande anställda och förtroendevalda inom kommunen: Bolvik, Knutsboda Nyårsklockorna har ringt och vi har redan kommit en liten bit in på det nya året! På sitt sammanträde den 9 december godkände kommunfullmäktige Lemlands kommuns budget för år 2016 samt

Läs mer

SALTVIK. INFORMERAR september. Kommunkansliet informerar: Kommunstyrelsen. informerar: Äldreomsorgen. informerar: 9 / 2013 NY KOMMUNDIREKTÖR

SALTVIK. INFORMERAR september. Kommunkansliet informerar: Kommunstyrelsen. informerar: Äldreomsorgen. informerar: 9 / 2013 NY KOMMUNDIREKTÖR SALTVIK 9 / 2013 INFORMERAR september Samhällsinformation Utgivare: Saltviks kommun, Lillängs 14 Nääs, AX-22320 ÖDKARBY Tel: 48 900 Fax: 489 011 E-post: info@saltvik.ax Hemsida: www.saltvik.ax Kommunkansliet

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Under maj och oktober månad 2013 besökte representanter från nämnden sammanlagt tolv gymnasieskolor i Sjuhärad;,, Naturbruksgymnasiet

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Kalender. Juli/Augusti 2010 SALEMKYRKAN. Pastorn Hörna. ect. Programblad. Bli berörd. Gifta: Programblad. Kontaktinformation. Sommar konferensen

Kalender. Juli/Augusti 2010 SALEMKYRKAN. Pastorn Hörna. ect. Programblad. Bli berörd. Gifta: Programblad. Kontaktinformation. Sommar konferensen SALEMKYRKAN V ÄXA I HABO J E S U S KÄRLEK Programblad Kontaktinformation Pastorn Hörna Bli berörd församlingshelg Gifta: Josef och Linnea Sommar konferensen Kalender ect. 1 Programblad Juli/Augusti 2010

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

SALTVIK. Saltviks kommun önskar alla en GLAD PÅSK! INFORMERAR mars. Kommunkansliet informerar: 3 / 2016 SOMMARJOBB FÖR UNGDOMAR I ÅLDERN 15-17 ÅR

SALTVIK. Saltviks kommun önskar alla en GLAD PÅSK! INFORMERAR mars. Kommunkansliet informerar: 3 / 2016 SOMMARJOBB FÖR UNGDOMAR I ÅLDERN 15-17 ÅR SALTVIK 3 / 2016 INFORMERAR mars Samhällsinformation Utgivare: Saltviks kommun, Lillängs 14 Nääs, AX-22320 ÖDKARBY Tel: 48 900 Fax: 489 011 E-post: info@saltvik.ax Hemsida: www.saltvik.ax Kommunkansliet

Läs mer

biblioteksfunktionär (biblioteksassistent)

biblioteksfunktionär (biblioteksassistent) ANSVARIG UTGIVARE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄLLNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Linda Berg, tel 050 5992237 NÄSTA INFOBLAD: Utkommer vecka 36 DEADLINE: 25.8.2011 Vill du ha något med i

Läs mer

WWW.SUND.AX ÅRGÅNG 25, NUMMER 8 27 AUGUSTI 2011. Smedsböle, 3 rum och kök, 74,5 m2, i fristående småhus på Lisafastersgränd 12, Smedsböle

WWW.SUND.AX ÅRGÅNG 25, NUMMER 8 27 AUGUSTI 2011. Smedsböle, 3 rum och kök, 74,5 m2, i fristående småhus på Lisafastersgränd 12, Smedsböle WWW.SUND.AX ÅRGÅNG 25, NUMMER 8 27 AUGUSTI 2011 UTGIVNING AV SUNDSAKTUELLT NR DEADLINE UTG. 9 15.09 24.09 10 20.10 29.10 Tiden för deadline är 14.00 Annonsavgifter (inkl. moms) Helsida 80,- Halvsida 40,-

Läs mer

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 13 D EADLINE: 25.3.2017 Vill du

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Maila norrcupen@gmail.com eller ring 070-3908521 /Petter Nilsson

Maila norrcupen@gmail.com eller ring 070-3908521 /Petter Nilsson Totalresultat Norrcupen 2013 Reviderad 2013-10-06 18:00 Tack för den här säsongen! Hoppats ni haft kul! Jag har inte hört något negativt angående årets regler/upplägg, betyder det att ni är nöjda eller

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1 17.02.2016 s.1 1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 17.02.2016 kl.18.30 Sammanträdesplats: Åva, kommunkansliet. 12. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 13. PROTOKOLLJUSTERARE 14. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

STRATEGI FÖR ATT ÖKA ANTALET INVÅNARE I BRÄNDÖ KOMMUN

STRATEGI FÖR ATT ÖKA ANTALET INVÅNARE I BRÄNDÖ KOMMUN 1 STRATEGI FÖR ATT ÖKA ANTALET INVÅNARE I BRÄNDÖ KOMMUN Omfattat av kommunfullmäktige 15.11.2012. Bakgrund: Brändö kommun, liksom som stora delar av skärgården på båda sidor om Skiftet, har efter andra

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

Sundom Ungdomsförening r.f. Infoblad hösten 2015

Sundom Ungdomsförening r.f. Infoblad hösten 2015 Sundom Ungdomsförening r.f. Infoblad hösten 2015 KÄRA SUNDOMBOR Sommaren visade sig efter mycket om och men och årets sommarfest hölls under otroligt vackert väder. Det var rörande att till slut se att

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1 23.01.2019 s.1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 23.01.2018, kl.18.30 -. Sammanträdesplats: Brändö kommunkansli, Åva. 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 2. PROTOKOLLJUSTERARE 3. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

AKTUELLT I GETA KOMMUN

AKTUELLT I GETA KOMMUN AKTUELLT I GETA KOMMUN KONTAKTUPPGIFTER KOMMUNKANSLIET Kommunkansliet flyttade till barackerna vid Furulund under julhelgen. I och med flytten övergick kansliet till IP-telefoni vilket innebär att telefonnumren

Läs mer

INFOBLAD V23~MÅNDAGEN 6 JUNI 2011. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands Lumparlands församling

INFOBLAD V23~MÅNDAGEN 6 JUNI 2011. Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands Lumparlands församling INFOBLAD V23~MÅNDAGEN 6 JUNI 2011 NUMMER 6/2011 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF och GENTLEMANNATRÄFF Torsdagen den 9 juni kl 13.00

Läs mer

N o v e m b e r 2015 SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN :

N o v e m b e r 2015 SAMHÄLLSINFORMATION NYHETER FRÅN KOMMUNEN : ANSVA RIG UTGIVA RE: John Wrede, KD, tel 56500 SAMMANSTÄ L LNING: A K Stugor & redovisning REDAKTÖR: Marianne Karlström, tel 04575958077 NÄSTA IN FOB LAD: Utkommer vecka 49 D EADLINE: 25.11.2015 Vill du

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT!

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Vad händer i Färgelanda? November Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Onsdag 29 oktober klockan 19.30 välkomnar musiklärare Johan Ahl alla spelsugna ungdomar till Fritidgården. En prova på kväll där du

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Praktisk information Komvux Folkuniversitetet Göteborg

Praktisk information Komvux Folkuniversitetet Göteborg Praktisk information Komvux Folkuniversitetet Göteborg Post - och Besöksadress Telefon E-mail Polstjärnegatan 4 D 031-10 65 80 vux.gbg@folkuniversitetet.se 417 56 Göteborg 1 Vart vänder jag mig? Generella

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet och hans namn är Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig fader,

Läs mer

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening Navet Nr 3 2014 KALENDARIUM Här har vi samlat inkomna uppgifter om vad som är på gång i Fåglum under juli - september 2014. Alla är välkomna att lämna in uppgifter till nästa nummer av Navet som gäller

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel: 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Monica Hirn: 050 463 4746 Telefon till kansliet: 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer