Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55"

Transkript

1 Utbildnings- och arbetsmarknads 8 april 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Elisabeth Rydström (c) Lars Hasselcrona (m) Lennart Edsparr (m) Roswitha Melzer (kd) Lena Lantz (s) Rolf Lindblad (s) Åke Wyöni (s) Ulla Lid (m), tjänstgörande ersättare Ragnar Glav (fp), tjänstgörande ersättare Barbro Gustafsson (c) Carin Jävert (kd) Gunnel Palm (s) John Droguett Salinas (s) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Enhetschef Lars Lundqvist Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Lars Lundqvist Paragrafer Ordförande Elisabeth Rydström Justerande BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Utbildnings- och arbetsmarknads Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Utbildnings- och arbetsmarkandsförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (23)

2 Innehållsförteckning: Sid Studiebesök på Vallentuna Teamwork...3 Budgetuppföljning efter två månader, MU Åtgärder för att klara en budget i balans Kommunplan remissunderlag till nämnderna...7 Rapport från intagningsdelegationen i nordostsektorn informationsärende...8 Beslut om intagningsstopp på specialutformade program med hästskötarinriktning...10 Revidering av utbildnings- och arbetsmarknadss delegationsordning...12 Begäran om ekonomiskt bistånd från Vallentuna Volleybollklubb...13 Ändring av riktlinjer för introduktion och introduktionsersättning...15 Feriearbeten Detaljplan och gatukostnadsutredning för Uthamra Strand samråd Ansökan från Kenneth Lundgren om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun...19 Anmälningar...20 Ansökan från Vallentunaelev om att få studera på individuellt program i Stockholms kommun21 Matersättning till elever på arbetsplatsförlagd utbildning - information (23)

3 Studiebesök på Vallentuna Teamwork UAN 22 Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads tackar för visningen och informationen och lägger ärendet till handlingarna. Sammanträdet inleds med ett studiebesök på Vallentuna Teamwork, arbetsmarknadsenhetens projekt för arbetsträning och biståndsarbete i samarbete med Erikshjälpen. 3 (23)

4 Budgetuppföljning efter två månader, MU 2 UAN 23 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads godkänner utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens uppföljning och överlämnar den till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutade den 17 januari 2003 att nämnderna förutom den kvartalsvisa uppföljningen skall lämna månadsvis uppföljning. Månadsrapporten för februari, MU 2, skall lämnas till kommunledningskontoret senast den 18 mars för att behandlas i kommunstyrelsen den 14 april. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har därför överlämnat rapporten före utbildnings- och arbetsmarknadss sammanträde. Eventuella korrigeringar i får lämnas direkt till kommunstyrelsen. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har gjort en uppföljning t o m februari och en prognos för 2003 samt upprättat enmånadsuppföljning, MU 2, enligt kommunledningskontorets anvisningar. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen prognostiserar redan nu ett underskott på interkommunala ersättningar. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads godkänner utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens uppföljning och överlämnar den till kommunstyrelsen. s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 8 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Handlingar i ärendet 1. Ekonomisk uppföljning per Månadsuppföljning till kommunstyrelsen daterad (23)

5 Åtgärder för att klara en budget i balans 2003 UAN 24 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar om åtgärder utifrån utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: Punkt 1 Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Punkt 2 Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag vad avser nedläggning av hästskötarprogrammet. I övrigt får utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningen i uppdrag att göra en överenskommelse med fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och föreningslivet om en gemensam lösning vad avser vakmästarnas bemanning på gymnasiet kvällar och helger. Punkt 3 Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Punkt 4 Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen får i uppdrag att återkomma till utbildnings- och arbetsmarknads med alternativa Utbildnings- och arbetsmarknadschefen har fått i uppdrag av kommundirektören att presentera åtgärder för att kunna klara en budget i balans Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen prognostiserar ett underskott på cirka 3 miljoner kronor Hela underskottet faller inom ramen för de interkommunala ersättningarna till gymnasie- och vuxenstuderande. Utgångsläget för prognos 2003 är svårigheten att beräkna kostnaderna för särgymnasium, interkommunala kostnader samt elevintäkter för externa elever på Vallentuna gymnasium. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har analyserat resultatet av de preliminära gymnasieansökningarna som gjorts av eleverna i årskurs 9 men vet att mycket kan hända under hösten då många elever ändrar sitt ursprungliga val. Att hel balansera underskottet för interkommunala ersättningar med besparingar eller intäktsökningar inom våra egna verksamheter är inte möjligt, eftersom flertalet förslag till åtgärder bara får halvårseffekt innevarande år. 5 (23)

6 Forts 24 Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Åtgärder Effekt 2003 Helårseffekt 1. Kostnadsminskning genom organisationsförändringar 0,75 mkr 1,0 mkr pedagogisk personal samt minskat kursutbud gymnasiet 1. Kostnadsminskning genom organisationsförändringar, bl a 0,3 mkr 0,6 mkr nedläggning av hästskötarprogrammet 2. Insatser för ökade intäkter 0,2 mkr 0,3 mkr arbetsmarknadsenheten 3. Intäkter genom måltidsavgifter 0,75 mkr 1,5 mkr för gymnasieelever Netto 2,0 mkr 3,5 mkr s tidigare handläggning Arbetsutskottet beslutar , 9 att överlämna ärendet till utbildnings- och arbetsmarknads utan eget ställningstagande. Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Efter avslutad diskussion beslut utbildnings- och arbetsmarknads enligt följande åtgärder utifrån utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: Punkt 1: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Punkt 2: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag vad avser nedläggning av hästskötarprogrammet. I övrigt får utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i uppdrag att göra en överenskommelse med fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och föreningslivet om en gemensam lösning vad avser vakmästarnas bemanning på gymnasiet kvällar och helger. Punkt 3. Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Punkt 4: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen får i uppdrag att återkomma till utbildnings- och arbetsmarknads med alternativa 6 (23)

7 Kommunplan remissunderlag till nämnderna UAN 25 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar att överlämna utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutade den 17 februari 2003 att skicka den borgerliga majoritetens förslag till kommunplan för på remiss till nämnderna. Nämnderna har fått i uppdrag att Utarbeta förslag till åtaganden, d v s precisera vad man åtar sig att klara med föreslagna budgetramar i riktning mot föreslagna inriktningsmål. Nämnderna bör i sina remissvar redovisa vilka planer och policys som bör aktualiseras under planperioden och anpassas till inriktningsmål och ekonomiska ramar i kommunplan Nämndernas remissvar ska lämnas till kommunstaben senast de 24 mars Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar att överlämna utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till kommunstyrelsen. s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 10 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets Handlingar i ärendet 1. Remiss från kommunstyrelsen Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag daterat (23)

8 Rapport från intagningsdelegationen i nordostsektorn 11 mars 2003 informationsärende UAN 26 Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads lägger informationen till handlingarna. Intagningsdelegationen består av representanter från Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Delegationens uppgift är att följa intagningen till gymnasieskolan i nordostkommunerna och föreslå förändringar i utbud och lokalisering av gymnasieutbildningar. Intagningsdelegationen kan ej fatta beslut, dess funktion är endast rådgivande. Vid mötet 11 mars presenterade intagningskansliet statistik över det preliminära valet till gymnasiet hösten Eleverna i år 9 och eleverna på det individuella programmet har valt gymnasieskola och gymnasieprogram. Varje studerande har 6 valalternativ till sitt förfogande men i s underlag presenteras endast förstahandsvalen. Vid det slutgiltiga valet i maj 2003 kommer en stor del av eleverna att ha ändrat sina val var andelen omval så hög som 40 % för eleverna i sektorn. För Vallentunas del visar intagningssiffrorna att 46 % av våra ungdomar även i år väljer Vallentuna gymnasium som sitt första val. Inte heller antalet sökande totalt har nämnvärt förändrats inför hösten. 396 sökande jämfört med 402 sökande Detta är något förvånande, eftersom vi befinner oss mitt i den s.k. elevpuckeln och hade förväntat oss fler sökande Noterbart från årets preliminärval är det stora antalet elever som söker sig till byggprogrammet i Vallentuna. 29 ungdomar har byggprogrammet som förstahandsval medan bara 21 väljer det naturvetenskapliga programmet som förstaval på Vallentuna gymnasium. Det kraftigt minskade intresset för naturvetarprogrammet måste analyseras. Vad är det som gör att eleverna inte lockas till ett av de studieförberedande programmen? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads lägger informationen till handlingarna. 8 (23)

9 Forts 26 s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 11 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets Handlingar i ärendet 1. Intagningsstatistik 9 (23)

10 Beslut om intagningsstopp på specialutformade program med hästskötarinriktning UAN 27 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar om intagningsstopp höstterminen 2003 och nedläggning från höstterminen 2004 för de specialutformade programmen med hästskötarinriktning som i dag erbjuds på Vallentuna gymnasiums samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga program. De specialutformade programmen inrättades 1997 och lockade från start många externa sökande. Efter hand har det visat sig att bara få elever är beredda att resa längre sträckor för att få ägna sig åt sitt hästintresse. Undan för undan har eleverna hoppat av och i dag är flertalet elever hemmahörande i kommunen. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen anser det inte längre motiverat att erbjuda hästskötarexamen som specialutformat program. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen föreslår att eleverna i årskurs 2 och 3 får avsluta sina studier och att de specialutformade programmen upphör våren Utbildnings- och arbetsmarknads beslutade den 24 april 2002 om ett intagningsstopp läsåret 2002/03 på de specialinriktade programmen med hästskötarinriktning som i dag erbjuds på Vallentuna gymnasiums samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga program, om antalet sökande till den slutliga intagningen underskrider 10 elever. Eftersom antalet sökande till höstterminen 2002 understeg 10 eleve beslutades om intagningsstopp höstterminen 2002.Under innevarande läsår 2002/03 är det nio elever i årskurs 3, sju elever i årskurs 2 och en elev på IV-programmet som läser NV- eller SP-programmet med hästinriktning. Inför höstterminen 2003 har fyra elever sökt inriktningen som sitt förstahandsval, en till NV-programmet och tre till SP-programmet. Detta innebär att det under läsåret 2003/04 skulle finnas fyra (eventuellt fem) elever i årskurs 1, inga elever i årskurs 2 och sju elever i årskurs 3. Merkostnaderna för en elev på hästskötarprogrammet är konor/år och regleras genom avtal med Vallentuna Ridklubb. Till denna 10 (23)

11 Forts 27 kostnad tillkommer transporter till och från Veda samt viss administration som är ganska oberoende av antalet elever. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar att avveckla de specialutformade programmen med hästskötarinriktning som i dag erbjuds på Vallentuna gymnasiums samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga program. s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 12 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar om intagningsstopp höstterminen 2003 och nedläggning från höstterminen 2004 för de specialutformade programmen med hästskötarinriktning som i dag erbjuds på Vallentuna gymnasiums samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga program. 11 (23)

12 Revidering av utbildnings- och arbetsmarknadss delegationsordning UAN 28 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads fastställer den reviderade delegationsordningen enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Utbildnings- och arbetsmarknads fastställde s delegationsordning den 12 januari Delegationsordningen har sedan reviderats i den 27 april 1999 och den 9 november Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har konstaterat att det föreligger ett nytt behov av revidering på grund av ändringar i lagar och förordningar, organisationsförändringar samt vissa onödigt byråkratiska bestämmelser. Dessutom har det framkommit att vissa redaktionella ändringar är befogade. Därför har utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i samråd med verksamhetsansvariga upprättat ett förslag till reviderad delegationsordning. Förändringarna är i huvudsak av två slag: 1. Delegationsbeslut av mindre principiell betydelse har fått åtgärden verksällighet istället för anmälan. 2. Föråldrade kvarlevor från skolstyrelsens tid har strukits. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads fastställer den reviderade delegationsordningen enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 13 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets Handlingar i ärendet 1. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen förslag till reviderad delegationsordning. 12 (23)

13 Begäran om ekonomiskt bistånd från Vallentuna Volleybollklubb UAN 29 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads ställer sig positiv till att ungdomar får goda möjligheter att utöva alla former av idrott inom ramen för sina gymnasiestudier. I gymnasiet kan alla elever välja att läsa specialidrott istället för vanlig idrott och på så sätt få mera tid över för sitt aktiva idrottande på ordinarie undervisningstid På Vallentuna gymnasium finns i dag ett gott samarbete med Vallentuna volleybollklubb, vilket bland annat resulterat i extra träningstider för ungdomarna i sporthallen i direkt anslutning till skoldagen samt att klubbens tränare anställts som idrottslärare. Utbildnings- och arbetsmarknads finner däremot inte att frågan om ekonomiskt bistånd till föreningars ungdomsverksamhet ligger inom s ansvarsområde. Vallentuna volleybollklubb framför i brev till kommunstyrelsen ett antal önskemål om stöd till idrottsverksamheten i klubben. Utbildnings- och arbetsmarknads har fått ärendet på remiss för yttrande till kommunstyrelsen senast 8 april Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads ställer sig positiv till att ungdomar får goda möjligheter att utöva alla former av idrott inom ramen för sina gymnasiestudier. I gymnasiet kan alla elever välja att läsa specialidrott istället för vanlig idrott och på så sätt få mera tid över för sitt aktiva idrottande på ordinarie undervisningstid På Vallentuna gymnasium finns i dag ett gott samarbete med Vallentuna volleybollklubb, vilket bland annat resulterat i extra träningstider för ungdomarna i sporthallen i direkt anslutning till skoldagen samt att klubbens tränare anställts som idrottslärare. Utbildnings- och arbetsmarknads finner däremot inte att frågan om ekonomiskt bistånd till föreningars ungdomsverksamhet ligger inom s ansvarsområde. s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 14 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens 13 (23)

14 Forts 29 Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets Handlingar i ärendet 1. Skrivelse från Vallentuna Volleybollklubb (23)

15 Ändring av riktlinjer för introduktion och introduktionsersättning UAN 30 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar att fastställa Riktlinjer för introduktion och introduktionsersättning enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Introduktionsersättning infördes den 1 juli 1994, med utgångspunkt från dåvarande utbildningsbidraget. Ersättningen har i vissa fall inte täckt alla utgifter och flyktingarna har då varit hänvisade till att söka socialbidrag/försörjningsstöd eller varit hänvisade till KAM-ersättning (kommunal arbetsmarknadsersättning). För alla personer, barn som vuxna, som tas emot i det kommunala flyktingmottagandet ska en introduktionsplan upprättas. En översiktlig introduktionsplan ska utarbetas inom 2 veckor från ankomsten till kommunen i samråd med den enskilde, dokumenteras skriftligt samt undertecknas av den enskilde. Kommunens flyktingmottagande svarar för att förtydligande och precisering, uppföljning och revidering av introduktionsplanen sker i samråd med berörd person. Ett villkor för att introduktionsersättning ska beviljas är att den enskilde flyktingen förbinder sig att följa den individuellt fastställda introduktionsplanen. Om den upprättade introduktionsplanen inte följs får kommunen besluta att introduktionsersättningen inte skall betalas ut för en viss tid eller att introduktionsersättningen helt dras in. Kommunens beslut att inte betala ut introduktionsersättning kan överklagas hos Länsrätten. Beslut om introduktionsersättningens storlek kan inte överklagas. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har upprättat ett förslag till Riktlinjer för introduktion och introduktionsersättning. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar att fastställa Riktlinjer för introduktion och introduktionsersättning enligt utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens förslag s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 15 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens 15 (23)

16 Forts 30 Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets Handlingar i ärendet 1. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till Riktlinjer (23)

17 Feriearbeten 2003 UAN 31 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Feriearbetande ungdomar erbjuds sysselsättning sex timmar per dag i tre veckor med en lön på 55 kr per timme inkl semesterersättning. Vallentuna kommun har fått statsbidrag ( kr) för att arrangera feriearbeten för ungdomar som har svårt att få sommarjobb. Enligt länsarbetss anvisningar ska satsningen gynna t ex ungdomar med invandrarbakgrund, unga handikappade. I första hand kommer ungdomar i årskurs 1 och 2 på gymnasiet erbjudas feriearbete. För att så många som möjligt (25 ungdomar) ska få feriearbete kommer ungdomarna erbjudas sysselsättning sex timmar per dag i tre veckor med en lön på 55 kr per timme inkl semesterersättning. Det är en höjning med 10 kr/timme jämfört med förra året. Arbetsmarknadsrådet har ett övergripande uppföljningsansvar för verksamheten. UAN beslutar om lön och arbetstider. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Feriearbetande ungdomar erbjuds sysselsättning sex timmar per dag i tre veckor med en lön på 55 kr per timme inkl semesterersättning. s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 16 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets 17 (23)

18 Detaljplan och gatukostnadsutredning för Uthamra Strand samråd 2. UAN 32 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads har ingen erinran mot planen. Detaljplanen Planområdet ligger vid Vallentunasjön i södra delen av Vallentuna tätort, ca 3 km söder om Vallentuna centrum. Området begränsas i väster av Vallentunasjön, i öster av Uthamra II, i söder av kommungränsen mot Täby och i norr av fastigheterna Kragsta 1:52 samt 2:7. Syftet med planen är att planlägga området för permanentboende samt att lösa VA-försörjningen i området. Planen utgör den tredje etappen av utbyggnaden i Uthamrarområdet. Totalt föreslås i planen ca 200 tomter i Uthamra Strand varav 76 tomter för gruppbyggda småhus och övriga för villabebyggelse. I planen föreslås att kommunen är huvudman för allmän platsmark (gator och naturområden) i planen. Kommunen är också huvudman för VA-nätet inom Uthamra Strand. Gatukostnadsutredningen Utredningen beskriver lagregler, kommunens praxis och förslag till gatukostnader inom planområdet Uthamra Strand. Gatukostnaderna fördelas på fastigheterna inom planområdet. Eventuella synpunkter ska lämnas till samhällsbyggnads senast 11 april Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads har ingen erinran mot planen. s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 17 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets Handlingar i ärendet 1. Samrådsresmiss från samhällsbyggnadsförvaltningen (23)

19 Ansökan från Kenneth Lundgren om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun UAN 33 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads har ingen erinran mot ansökan. Kenneth Lundgren har hos Skolverket ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun fr o m läsåret 2004/2005. Ansökan avser inrättande av fristående gymnasieskola i Mörby centrum för naturvetenskapsprogrammet med inriktningarna naturvetenskap och matematik och data samt samhällsveteskapsprogrammet med inriktningarna ekonomi samt samhällsvetenskap. Planerat elevantal är fullt utbyggd 225 elever år Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknads har ingen erinran mot ansökan. s tidigare handläggning Arbetsutskottet föreslår , 18 att utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt arbetsutskottets 19 (23)

20 Anmälningar UAN 34 Meddelas och läggs till handlingarna: 1. Inkomna och upprättade skrivelser Utdrag ur diariet enligt bilaga. 2. Cirkulär m m Från Svenska Kommunförbundet enligt bilaga samt 2003:23 Information om remissen för skollagskommitténs betänkande (Skollag för kvalitet och likvärdighet SOU 2002:121) 3. Delegationsbeslut Från chefen för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen: Vidaredelegation till studie- och yrkesvägledaren Monica Benon Från rektor för gymnasiet: Vikariatsanställning av bygglärare. 4. Protokoll Från kommunstyrelsen 24/2003 Uppföljning av verksamhet och ekonomi Övriga skrivelser Från Revisorerna, Granskning av verkställighet av kommunfullmäktiges beslut 2002 Från Skolverket, Effektstudie av kvalitetsgranskningen 2000 Från Socialstyrelsen, Kunskapsutveckling inom socialtjänsten en presentation av projektet för nationellt stöd Från Skolverket, Flera språk fler möjligheter, särtryck av rapport 228 Från SISUS, Habilitering och elevhemsboende inom riksgymnasieverksamheten för elever med svåra rörelsehinder Från Skolverket, Årsredovisning (23)

21 Ansökan från Vallentunaelev om att få studera på individuellt program i Stockholms kommun UAN 35 Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads avslår begäran att få studera på individuellt program i Stockholms kommun. Socialtjänsten i Vallentuna har hos utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen förhört sig om möjligheterna för en flicka skriven i Vallentuna, att få studera på individuellt program i Stockholms stad. Eleven avbröt sina studier under vårterminen i år 9 och har sedan sommaren 2002 vårdats på barn och ungdomspsykiatriska klinikens ungdomsavdelning inom landstinget Stockholms län. Eleven uttrycker, enligt socialtjänstens handläggare, en längtan efter att ta ett kliv mot en mer normaliserad tillvaro men uppvisar varken intresse eller motivation för specifik behandling. Placering på behandlingshem bedöms därför inte som primärt mål i nuläget. Det är vidare, enligt handläggaren, angeläget att flickan kommer i gång med daglig verksamhet så snart som möjligt. Hon ansöker därför om att få påbörja sina studier redan denna termin, för att sedan fortsätta under nästa läsår. Flickan saknar behörighet för gymnasiestudier men hade höga betyg från grundskolan när hon avbröt sina studier våren Skolan som eleven söker till är ett individuellt gymnasieprogram för flickor, X- ist, som förutom undervisning har en socialpedagogisk ambition att stärka elevens självkänsla och identitet. X-ist är en gymnasieutbildning, vilket innebär att hela kostnaden för en eventuell elevplacering måste bäras av utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. För närvarande är terminskostnaden kr för undervisning och kr för det socialpedagogiska arbetet. Totalt kr per termin. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har ingen skyldighet att bevilja studier på individuellt program i annan kommun, såvida inte eleven är placerad på behandlingshem och saknar behörighet att studera på ett nationellt program. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen bedömer att en placering på X-ist skulle kunna vara en god lösning för den sökande eleven men vi finner oss ändå nödsakade att föreslå avslag på 21 (23)

22 Forts 35 ansökan med hänvisning till den höga kostnad vi tvingas betala till Stockholms kommun. s tidigare handläggning har inte behandlats i arbetsutskottet. Beslutsgång i utbildnings- och arbetsmarknads Utbildnings- och arbetsmarknads beslutar enligt utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens 22 (23)

23 Matersättning till elever på arbetsplatsförlagd utbildning - information UAN 36 Utbildnings- och arbetsmarknadss beslut Utbildnings- och arbetsmarknads konstaterar att Vallentuna kommuns ersättning ligger relativt högt i jämförelse och finner ingen anledning att nu ta upp frågan om en ev höjning. Informationen läggs till handlingarna. På uppdrag av redovisar utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen en undersökning som gjorts i andra kommuner om nivån på matersättning till elever på arbetsplatsförlagd utbildning. 23 (23)

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-10-27 1(17) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Team-Works lokaler,

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003 Utbildnings- och arbetsmarknads 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19.00 Utbildnings- och arbetsmarknadschef

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Lars Rundgren

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Förvaltningschef

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl Utbildnings- och arbetsmarknads 2 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl 19.00-19.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-03-30 30 Reviderad plan för utbildning på introduktionsprogram (UN 2015.101) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13)

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag ARVIDSJAURS KOMMUN DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens utbildnings- och näringslivsutskott 2010-05-31 23 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl Utbildningsnämnden 20 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 27 april 2011, klockan 16.00-17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Margareta Barkselius

Läs mer

2010-09-17 Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

2010-09-17 Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Sida 1 (5) Plats och tid Folkhögskolan, Hemse, torsdag 9 september, 9.00 14.30 Beslutande Stefan Wramner (m) ordförande Kjell Genitz (c) v.ordförande Kerstin Löfgren-Dahlström (c) Börje Nordh (c) Lena

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 1(18) Plats och tid ande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 13:00-16:00 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Erik Söderberg (FP) ordförande Carola Granell (S) vice ordförande Helen Andersson (M) Katja Nikula

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-06-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet (fd Bravidas lokaler), Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-16.00 Louise Branting (c), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx 1. Sammanfattning:... 2 2. Regler kring delegering... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Ej delegeringsbara ärenden... 3 2.3 Delegering i brådskande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare 18.30-20.40, Bällstarummet Roswitha Melzer (FP), ordförande, Zarah Sjökvist (M), Maya Mallo (M) (ersätter

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid avgörande Kommunhuset Lessebo, Rottnen Onsdagen den 27 juni 2012 kl. 17.00 20.00 Ragnar Lindberg (s) ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(20) Plats och tid: Partille Kulturhus, Partille kl. 08:30-15.00 Beslutande Monica Samuelsson (S), ordf Kent Carlsson (S) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (FP) Elisabeth Mörner (M) Åke Andersson

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-06-04 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämnden 6 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 mars 2007 kl 17.30-19.50 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-04-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(14) Plats och tid Stocksundsskolan, tisdagen den 20 mars 2012, kl. 19.30-21.00 Paragrafer 19-31 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Christian Hoas, 1:e vice

Läs mer

Reviderad Delegationsordning

Reviderad Delegationsordning UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGENTNINGEN 1 (9) MISSIV JAKOB FJELLANDER DIREKT: 0224-556 27 DNR 2008/23 UAN NR 11/10 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden MISSIV Reviderad Delegationsordning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 26 augusti 2009, klockan 16.00 18.40 Beslutande Elisabeth Persson (S), Mikael Peterson (S) 32, Camilla Dahl (S),

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14 2013-06-05 Sida 1-15 Gymnasienämnden Plats och tid Konferensrummet, S:t Mikaelsskolan, onsdag 5 juni 2013 kl 09.00-12.00 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

Beslutsgång. inom UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDENS. ansvarsområde. med DELEGATIONSORDNING. Vallentuna kommun

Beslutsgång. inom UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDENS. ansvarsområde. med DELEGATIONSORDNING. Vallentuna kommun AB VALLENTUNA KOMMUN arbetsmarknadsnämnden 1(8) Beslutsgång inom UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDENS ansvarsområde med DELEGATIONSORDNING i Vallentuna kommun Fastställd av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2009-10-22 kl 08.00-11.45 Beslutande Anne Sörqvist (C) ordförande Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson (C) Torbjörn Kock

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

Protokoll 2011-05-30

Protokoll 2011-05-30 2011-05-30 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, Stadshuset, 2011-05-30, klockan 13:00-13:55 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S) Madelene Tammi (M) Thomas Andersson (S) Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS SA~ANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19:00-20.10 1 Beslutande Bo Selander (M) Gun Johansson (M), tjänstgörande ersättare Christina Ebenfors (M) Eva-Lena Rasmusson

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06 Grundskolenämnden 2001-11-06 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Vallentuna tisdagen den 6 november 2001 kl 19.00 21.15 Sten-Åke Adlivankin (m),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Utskottet för lärande 2015-10-12

Utskottet för lärande 2015-10-12 1 Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Ellös F-6 skola 2015-10-12 kl 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 3 Hälsön 2015-10-12 13:00-16:30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Erik Sköldeberg

Läs mer

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Revisionsrapport Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Katrineholms kommun April 2010 Marie Lindblad 2010-05-06 Marie Lindblad Kerstin Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Bakgrund

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-22 1 (17) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--16.50 Beslutande C Bardh (M), ordf, M Hahn (S), E-K Hjalmarsson (S) kl 13.30--14.30,16.25--16.50, K Olofsson (S), C-A Bengtsson (M), S-G

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde 35 30 Ekonomisk månadsrapport 36 31 Budget: Ramförslag 2013-2015......37 32 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012...40 33 Ansökan om bidrag

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-05-12 Plats och tid Beslutande Motorstadion, Tibro Tisdagen den 12 maj 2009, kl. 17.30 20.00 Ann Ohlsson (fp) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

Gun-Britt Emanuelsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande

Gun-Britt Emanuelsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande Sammanträdesdatum Sida 1-12 Gymnasienämnden 2011-05-23 Plats och tid S :t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S) ordförande Gunilla Elings Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Plats och tid A 1, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer