KOMBIPRESS. Fusion 3 & Fusion 3 Plus. DET SJÄLVKLARA VALET

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KOMBIPRESS. Fusion 3 & Fusion 3 Plus. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET"

Transkript

1 KOMBIPRESS Fusion 3 & Fusion 3 Plus DET SJÄLVKLARA VALET

2 KOMBIPRESS Innovativ lösning med hög kapacitet för förutseende lantbrukare och entreprenörer Över hela världen strävar lantbrukare och entreprenörer mot att sänka sina kostnader och öka kapaciteten. Den ständigt pågående utvecklingen av lantbruksteknik har lett fram till behovet av mycket tillförlitliga och specialiserade maskiner för att möte dessa krav. Under det senaste årtiondet har McHales serie av rundbalspressar producerat rundbalar över hela världen under några av världens mest krävande förhållanden och har erhållit ett prisbelönt anseende om att ge hög kapacitet, utmärkt tillförlitlighet, användarvänlighet och högt andrahandsvärde. McHale Fusion är världskänd för sin driftsäkerhet, unika och patenterade balöverföring, vertikala inplastarring och höga kapacitet. McHale Fusion 3 är konstruerad för att ge bättre användarvänlighet och flexibilitet, samt maximera kapaciteten och serviceintervallen. Balen nätas i kammaren samtidigt som inplastad bal läggs av STEG 1 FÖRDELARNA 1 Enkel transport & mindre hantering 2 Säker balöverföring på kuperade fält Då den nedre delen av balkammaren transporterar den nätade balen direkt till rullarna i den vertikala inplastarringen, finns inget behov av lastarbord eller lyftarmar för transport mellan press och inplastning. Resultatet blir mindre hantering och högre driftsäkerhet, snabbare balöverföring och en kompakt konstruktion med en totallängd på enbart 5,8 m. Balen transporteras direkt till inplastarenheten med hjälp av balkammarens 5 nedre pressrullar. McHales patenterade balöverföringssystem gör Fusion mycket pålitlig och säkrar balöverföring under alla fältförhållanden, även i medlut.

3 PATENTERAD BALÖVERFÖRING McHales patenterade balöverföring STEG 2 3 Pålitlig balöverföring vid sidolutning 4 Snabb och skonsam balöverföring Vid pressning i sluttningar kan det med vissa kombipressar uppstå driftstörningar när balen transporteras från press till inplastare. Med McHale Fusion 3 är detta inget problem då balen styrs av balkammaren när den transporteras från press till inplastare. Detta ger säker balöverföring även vid ojämna markförhållanden med sidolutning. Transport av tunga välpackade balar sker över hjulaxelns centrum, vilket reducerar belastning på traktor och maskin. McHale Fusion har alltid en fördelaktig viktfördelning mellan traktor och maskin där hjulaxeln är placerad mellan press och inplastarenheten. Maskinen är mycket driftsäker, tack vare McHales enkla och unika balöverföringssystem med få rörliga delar och minimalt med elektronik.

4 Fusion 3 en automatisk kombipress med hög kapacitet McHale Fusion 3 är försedd med ett lastkännande hydrauliksystem, vilket kombinerat med Expert Plus manöverbox, gör hela press- och inplastningsprocessen automatisk. Maskinen är utrustad med ett snittverk med 25 knivar. När balen är formad appliceras nätet automatiskt och sedan öppnas balkammaren horisontellt på mitten. Den nedre sektionen av balkammaren transporterar sedan balen till inplastarringen. När balkammaren åter är stängd kan föraren fortsätta pressarbetet och inplastningen startar automatiskt. Förarkomforten är enastående på Fusion 3 och allt eftersom maskinen effektivt arbetar sig upp längs materialsträngen övervakar manöverboxen maskindriften kontinuerligt. Skulle någonting oväntat hända som t ex förändring av knivarnas arbetstryck, knivkassetens position eller ett filmbrott, informeras föraren omedelbart om detta. När balen i inplastarenheten är färdig förblir den kvar där och läggs automatiskt av på marken när nästa bal i kammaren nätas. Under besvärliga förhållanden kan föraren själv välja när balen ska läggas av. Samtidig pressning och inplastning STEG 3 5 Balöverföring i ett moment 6 Hög kapacitet Balöverföring sker i ett moment då balkammare enbart öppnar och stänger för att släppa ut balen. Detta medför att tiden för att transportera balen från balkammaren till inplastarenheten är ungefär lika med en traditionell rundbalspress utan inplastare. Balöverföringen påverkar alltså inte nämnvärt maskinens kapacitet. Balkammaren är delad horisontellt och den nedre delen av balkammaren transporterar den nätade balen direkt till rullarna i den vertikala inplastarringen.

5 PRESSNING OCH INPLASTNING I EN ÖVERFART

6 VÅR SPECIFIKATION Sidoskydd 2 Chassiets uppbyggnad 3 Delad växellåda 4 Pickup 4 5 Konstruktion av snittrotor 6 Snittverk 1. Sidoskydd Sidoskydden på Fusion 3 har konstruerats med hjälp av en slitstark komposit med dubbla skikt, som kan absorbera de dagliga stötar och törnar dessa maskiner oundvikligen kommer i kontakt med. När sidoskydden på maskinen öppnas upp har användaren enkel åtkomst till maskinens olika komponenter. 4. Pickup Efter omfattande tester bestämdes att alla Fusion 3-maskiner skulle utrustas med en 2.1 meter bred galvaniserad högkapacitetspickup. Denna pickup plockar säkert upp även den kortaste grödan. Pickupen är försedd med laterala inmatningsskruvar som effektivt styr grödan in till snittrotorn. 2. Chassiets uppbyggnad Fusion 3 har en ny uppbyggnad av chassiet. Chassiet utgörs av en stålrörskonstruktion och har inga tvärbalkar vilket ger följande fördelar: 2.1meter - Mindre gräsansamlingar på ramen - En snabbare och mer säker balöverföring - En lättare maskin med mindre marktryck - Förbättrad komfort vid vägtransport 3. Delad växellåda Fusion 3 är utrustad med en väl beprövad delad växellåda som ser till att kraften fördelas jämnt mellan rullarna i balkammaren, som drivs från vänster sida, och pickup och snittvek som drivs från höger sida av maskinen. Detta system ger en kort och effektiv drivlina samt optimal kraftöverföring.

7 VÅR SPECIFIKATION 5. Konstruktion av snittrotor När grödan kommer in i den spiralformade snittrotorn matar parvis monterade rotorfingrar grödan genom snittverket. De dubbla fingrarna på snittrotorn säkrar hög kapacitet och spiralkonstruktionen minskar belastningstoppar när maskinen arbetar i tjocka strängar. Rotorkonstruktionen ger ett jämnt materialflöde, vilket minskar risken för stopp och därmed maximeras kapaciteten. Snittrotorn och avskraparen i snittverket på Fusion 3 är extra kraftiga. Rotorfingrarna är svetsade på båda sidor för hög hållbarhet och på drivsidan har snittrotorn lager med dubbla banor som ger lång livslängd. 6. Snittverk Knivarna i snittverket på Fusion 3 kan kopplas in och ur från förarplats. När de är aktiverade sträcker sig knivarna ända in till centrum av snittrotorn, vilket säkrar en konsekvent hög snittkvalitet. Knivarna har hydrauliskt överbelastningsskydd, så att om ett främmande föremål kommer in i snittverket kan knivarna tryckas bakåt och sedan automatiskt återgå till snittposition. Knivarna i snittverket är tillverkade av härdat verktygsstål, vilket ger lång livslängd och maximal produktivitet genom att minska driftstopp i samband med knivslipning. På Fusion 3 har föraren möjlighet att välja till ett snittverk med valbart antal knivar i arbete. För att säkra att maskinen alltid levererar en bra snittkvalitet har dubbla övervakningssystem införts på Fusion 3-modellerna. (A) För det första övervakas knivarnas arbetstryck och visas på displayen i kontrollboxen. Om knivarnas arbetstryck blir för högt eller för lågt, aktiveras ett akustiskt och visuellt larm för att varna föraren. (B) För det andra övervakar en sensor avståndet mellan knivkassetten och centrum på rotorn. Om knivkassetten av någon anledning flyttas ur sitt läge varnas föraren via kontrollboxen. A. Knivarnas arbetstryck visas på displayen B B. Knivsensor

8 GÖR PRESSNING ENKLARE!

9 VÅR SPECIFIKATION 3 ENKLA STEG FÖR STOPPRENSNING Sänk ned knivkassetten Koppla in traktorns kraftuttag Återställ knivkassetten Om blockering i inmatning uppstår utlöser frikopplingen på kraftöverföringsaxeln. Kraftöverföring kopplas ur och föraren sänker hydrauliskt ned knivkassetten från förarplatsen. Inmatningskanalen är nu mer öppen och traktors kraftuttag kan aktiveras igen. Blockerat material passerar genom inmatningen. Knivkassetten återställs i snittposition och pressningen kan fortsätta. 7. Drop Floor stopprensning Alla Fusion 3 är utrustade med McHales väl testade och beprövade drop floor -system för att frigöra stopp i inmatningen, en funktion som användarna har kommit att älska för den användarvänliga och effektiva stopprensningscykeln. Eftersom pressförhållandena inte alltid är perfekta, kan ojämna strängar förekomma, vilket kan leda till stopp. McHale Fusion 3 är utrustad med drop floor, ett system där man sänker knivkassetten, vilket innebär att stopp kan rensas via tre enkla steg. När du använder drop floorcykeln på nya Fusion 3, sänks nu knivarna och knivkassetten tillsammans under processen för stopprensning, vilket ger ännu mer utrymme för att mata igenom stoppet. Fusion 3 är också utrustad med en hydraulisk kontrollfunktion som säkrar att den sänkbara knivkassetten är i rätt position efter varje bal.

10 VÅR SPECIFIKATION 8. Balkammare Balkammarens specifikation Hjärtat på denna maskin är balkammaren med måtten 1,23 x 1,25 meter och som är uppbyggd av 18 extra kraftiga pressrullar. Balkammaren delas horisontellt på mitten och den nedre sektionen av balkammaren rör sig uppåt/bakåt, vilket får den färdiga balen att kickas ut ur balkammaren till inplastarenheten. Detta minimerar tiden för balöverföring och maximerar tillförlitligheten. Pressrullarna konstruktion Pressrullarna tillverkas av högkvalitativa stålrör och har kraftiga 50 mm smidda axlar. Balkammarens lager Alla pressrullar har 50 mm lager av högsta kvalitet på driv- och icke drivsidan av balkammaren. På områden med högst belastning är lager med dubbla banor monterade för att säkra maximal tillförlitlighet. Denna kombination ger maximal styrka och garanterar en lång livslängd.

11 KOMBIPRESS Smörjsystem Fusion 3 har ett automatiskt progressivt smörjsystem som förser lagren med fett. Detta trycksatta system levererar effektivt exakt mängd fett till alla smörjpunkter via individuella stålrör. Det automatiska smörjoljesystemet säkrar att kedjorna till balkammaren, snittrotorn och pickupen alltid får rätt mängd olja. Efter ett förinställt antal balar ges ett smörjlarm som informerar föraren att se över smörjsystemet. Ett smörjsystem levererar fett till följande lager: - Balkammarens lager på driv- och icke drivsidan - Snittrotorns lager (driv- och icke drivsida) - Pickupens lager FETTSMÖRJNING FETTSMÖRJNING 4 Ett oljesmörjningssystem smörjer följande kedjor: - Kedjorna på balkammarens drivsida, vilka är 1-1/4 tum (20B) - Kedjan till snittrotorn, vilken är 1 tums Duplex (16B-2) - Pickupens kedjor, vilka är ¾ tum (ASA 60H) OLJESMÖRJNING OLJESMÖRJNING 4

12 KOMBIPRESS Balkammaren Pressrullarnas konstruktion & tätning Pressrullarnas ändar är försedda med en effektiv, självrensande tätning med ett unikt motgående gängspår, som hindrar att material kommer i kontakt med lagren. Eftersom pressrullen går i en riktning, går gängspåret på tätningen i motsatt riktning, vilket säkrar att material som försöker hitta sin väg in till lagret automatiskt gängas ut. Tätningarna stoppar därmed fettet runt lagren från att bli förorenat av gräsrester. Justering av baldensitet På Fusion 3 kan balkammarens inställda presstryck enkelt justeras via den lättåtkomliga styrventilen ute på maskinen. Genom att vrida ratten medurs kan presstrycket ökas och vrids ratten i motsatt riktning, minskas detsamma. Extra kraftiga kedjor Högkvalitativa, extra kraftiga kedjor säkrar tillförlitlig drift av maskinen. Huvudkedjan från växellådan är en ändlös kedja för maximal styrka, medan alla andra kedjor på drivsidan av balkammaren är 1 1/4 tum eller 20B. Rotorkedjan är 1-tums duplex eller 16 B2 och alla pickupkedjorna är 3/4 tum eller ASA 60H.

13 System med ledad nätsträckare Nätet utan sträckning Efter att signalen för full bal ljuder i manöverboxen, fälls nätsträckaren framåt vilket gör att nätet osträckt kan matas in i balkammaren. Sträckning av nät När nätet kommer i kontakt med den roterande balen fälls nätsträckaren tillbaka och applicerar maximal nätsträckning. Detta säkrar effektiv användning av nätet och att ett välspänt nätlager appliceras på balen.

14 KOMBIPRESS

15 KOMBIPRESS BALKAMMAREN FUNGERAR ÄVEN SOM MEKANISM FÖR BALÖVERFÖRING Balöverföring Inplastning När nätet lagts på balen delar balkammaren sig horisontellt. Övre sektionen på balkammaren lyfts upp samtidigt som undre sektionen kickar ut balen för överföring till inplastarenheten. När balkammaren är stängd startas inplastningen automatiskt och pressning av nästa bal kan direkt påbörjas, vilket ger hög presskapacitet.

16 KOMBIPRESS ANVÄNDARVÄNLIG KONSTRUKTION 1 Vertikal inplastarring 2 Klipp-och-hållsystem 3 Förvaring av sträckfilm Den vertikala inplastarringen har två (750 mm) försträckare som plastar in 4 lager på ungefär 20 sek. och 6 lager på 30 sek. Detta gör att inplastarenheten alltid står redo för att ta emot nästa bal. Under sista varvet på inplastningsprocessen skjuts filmhållarna ut för att skonsamt samla in sträckfilmen till en punkt för avklippning. När filmhållarna dras tillbaka klipps sträckfilmen mot balen av och den lösa delen mot plastrullen sitter säkert fastklämd redo för nästa bal. Detta system gör maskinen driftsäker speciellt vid varma eller blöta förhållande. Fem rullar med sträckfilm kan lagras på varje sida av maskinen innanför sidoluckorna. Ytterligare två kan sitta monterade i försträckaren, vilket ger totalt 12 rullar sträckfilm. Filmhållarna kan vinklas ner och med några enkla handgrepp byter du snabbt sträckfilmsrulle.

17 VERTIKAL INPLASTARRING 4 Enkelt och smidigt byte av sträckfilm 5 Filmautomatik 6 Avläggning / balställare Sträckfilm byts bekvämt från vänster sida på maskinen. När filmen är utbytt på första försträckaren trycker föraren på rotationsknappen som gör att filmsträckarringen roterar ett halvt varv och ställer den andra filmsträckaren i position för filmbyte. Nu är det enkelt att byta även den andra filmrullen. Maskinen är utrustad med två filmbrottssensorer som hela tiden kontrollerar att sträckfilm läggs på balen. Om filmen brister eller tar slut på en försträckare meddelas föraren på manöverboxens display. Maskinen ställer automatiskt om för inplastning med enbart en filmrulle och balen roterar nu stegvis för rätt överlappning. Om båda filmrullarna tar slut eller filmen går av informeras föraren om att det är slut på film och inplastarringen stannar med filmhållaren i läge för filmbyte. När maskinen lägger av den inplastade balen går den bakre inplastarrullen ner till marken för att skonsamt lägga av balen på marken. Detta eliminerar problemen med skador på balen som annars kan uppstå om den tippas av från hög höjd och balen kan då även rulla iväg. Fusion 3 är också utrustad med balställare som ställer upp balen på dess plana sida där det är flest lager sträckfilm. Balställaren reducerar ytterligare risken för skador på sträckfilmen och balen blir kvar där man lägger av den.

18 KOMBIPRESS Expert Plus manöverbox för Fusion Fusion 3 manövreras via Expert Plus manöverbox, vilken har en stor grafisk display och ger föraren möjlighet att tydligt övervaka pressprocessen från manöverboxen. Fusion 3 har full automatik för press- och inplastningsprocessen, men föraren har möjlighet att välja olika inställningar beroende på gröd- och fältförhållanden. Föraren kan också välja om så önskas; - snittaggregatets knivar i eller ur. - om maskinen skall hålla kvar eller lägga av balen automatiskt. - avstängning av inplastare vid pressning av hö eller halm. - olika varianter av balöverföring mellan press och inplastare beroende på markförhållande. - flera balräknare för olika fält och/eller kunder. Elektronikenheten övervakar även smörjsystemet och påminner föraren att kontrollera fett och olja efter 300 balar.

19 KOMBIPRESS

20 PLUS GEMENSAMMA SPECIFIKATIONER MED FUSION 3 2.1m.pickup Balkammare med 18 pressrullar Fusion 3 snittrotor 50 mm lager för pressrullarna Snittverk med 25 knivar 1-1/4 tum drivkedja för balkammaren Visning av knivarnas arbetstryck Kontinuerlig oljesmörjning Sensor för knivarnas position Automatisk progressiv fettsmörjning Drop Floor-system för Vertikal inplastarring stopprensning Filmbrottssensorer Positionssensor för Drop Floor Standard däcksutrustning: 560/60 R 22.5 FUSION 3 PLUS YTTERLIGARE SPECIFIKATIONER System för sträckfilmsapplicering Övervakningssystem för sträckfilm itouch manövreringssystem med integrerad funktion för backkamera

21 TEKNIK MED FILM PÅ FILM Teknik med film på film refererar till applikationen av sträckfilm på balens mantelyta redan i balkammaren. Sträckfilmen binder ihop balen innan den förs över till inplastarenheten, vilket eliminerar behovet av bindgarn eller nät. Sträckfilmen som binder ihop balen formar ett plastlager och ger bättre täckning på balens största yta. Fördelarna 1 Balkammarfilmen fungerar som ett lager plast Den i balkammaren applicerade sträckfilmen på balens mantelyta, som håller ihop balen när det transporteras till inplastarenheten, är även en del i inplastningsprocessen och tillför det extra värdet av mer plastfilm på balens största yta. 2 Balkammarfilm resulterar i bättre balform När stäckfilmen appliceras på balens mantelyta försträcks den ungefär 20 %. Denna försträckning är högre än vad som kan fås med nätbindning och som ett resultat binder sträckfilmen materialet mer tight, vilket i slutänden ger bättre balform. 3 Balkammarfilm ger högre foderkvalitet Eftersom plastfilmen förstäcks när den appliceras på balens mantelyta pressar den ut mer luft än vad nätbindning gör och som en följd av detta fås bättre och jämnare kvalitet på fodret. 4 Balkammarfilm gör återvinningen enklare Tack vare att plastfilm används både för att binda ihop balen i balkammaren och plasta in balen, fås vid utfodring endast en restprodukt. Detta reducerar tidsåtgången vid utfodring och eliminerar det otrevliga och tidskrävande jobbet att separera bindgarn eller nät från plastfilmen innan denna återvinns.

22 PATENTERAT SYSTEM FÖR APPLICERING AV STRÄCKFILM PATENTERAT SYSTEM FÖR APPLICERING AV STRÄCKFILM Vid utvecklingen av McHale Fusion 3 Plus insåg McHale att temperaturförändring och solljus kunde påverka balkammarens sträckfilm. När dagen blev varmare eller kallare blev sträckfilmen antingen översträckt eller understräckt och detta kunde orsaka problem med tillförlitligheten och resultera i ineffektiv filmanvändning. Som ett resultat av detta har McHale utvecklat ett patenterat appliceringssystem, vilket justerar bromskraften mot plastrullen i förhållande till arbetsförhållandena och möjliggör kontinuerlig variabel stäckning som automatiskt justeras efter dagens förändrade förhållanden, utan att föraren behöver ändra några inställningar. McHales patenterade system för filmaplicering säkrar konsekvent filmsträckning, tillförlitlig filmapplicering, optimal balform och baldensitet. Om föraren vill använda nätbindning vid pressning av hö eller halm, kan detta göras med några enkla justeringar. McHale Fusion 3 Plus - itouch-terminalen McHale Fusion 3 Plus har full automatik, vilken styrs via McHales itouch-terminal. McHales itouch-system har en 7 tums pekskärm i färg, vilken ger en hög nivå på övervakningen via den tydliga och lättöverskådliga displayen. itouch-terminalen har även ett integrerat övervakningssystem som säkrar att plast appliceras på balen. Föraren kan bekvämt från förarplats justera antal lager av sträckfilm som appliceras på balen och även försträckningen av filmen som appliceras på balen i balkammaren. Föraren kan välja: - om knivarna i snittverket ska vara uppe eller nere - om maskinen ska lägga av den inplastade balen automatiskt eller manuellt - ett endast pressning -program för hö eller halm - mellan ett antal balräknare - aktivering av smörjlarm - olika funktioner för balöverföring beroende på fältförhållanden Integrerad backkamerafunktion itouch-monitorn omfattar en backkamerafunktion för övervakning av inplastningsprocessen. Kameran kan arbeta i två lägen: Manuell visning Automatisk visning

23 KOMBIPRESS PLUS MCHALE FUSION 3 PLUS - LÄGEN FÖR BACKKAMERA 1 Manuell visning 2 Automatisk visning När som helst under maskinens process kan föraren slå om till kameraläge för att se inplastaren och i bak av maskinen på itouch-skärmen. I det automatiska läget visas bilden från backkameran på skärmen automatiskt vid ett antal förutbestämda tillfällen, som t.ex. när föraren lägger av balen eller när första filmlagret appliceras av den vertikala inplastarringen.

24 TILLBEHÖR PLUS TILLBEHÖR Rulle för strängledarplåt Valbart antal knivar Balställare En strängledarplåt med rulle för jämnare imatning finns tillgänglig som tillbehör till Fusion 3. Denna rulle bidrar till att jämna ut ojämna strängar och öka inmatningskapaciteten. På Fusion 3 ger valbart antal knivar i snittverket föraren tre möjligheter: snitta grödan med 12 eller 13 knivar. Skulle finare snittning krävas, kan föraren välja att snitta grödan med alla 25 knivar, vilket ger en nominell snittlängd på 46 mm. Balställaren roterar balen 90 grader och ställer den på dess plana sida. Detta är en fördel vid pressning på sluttande fält och i grödor med grova stjälkar som t.ex. alfalfa

25 TEKNISK SPECIFIKATION Mått och vikt Längd 5,8 m 5,8 m Bredd 2,76 / 2,94 m* 2,76 / 2,94 m* Höjd 3,02 m 3,02 m Vikt 5500 kg 5650 kg Pickup Arbetsbredd 2100 mm 2100 mm Antal rader pickupfingrar 5 5 Fingeravstånd 70 mm 70 mm Manövrering av pickup Hydraulisk Hydraulisk Pickuphjul av gummi Standard Standard Snittaggregat Max antal knivar Teoretisk snittlängd 46 mm 46 mm Stopprensning inmatning Öppningsbar knivbrygga (Drop Floor) Öppningsbar knivbrygga (Drop Floor) Knivmanövrering Hydrauliskt från traktor Hydrauliskt från traktor Knivskydd Hydrauliskt Hydrauliskt Balkammare Antal rullar Bredd (m) 1,23 1,23 Diameter (m) 1,25 1,25 Fettsmörjning Progressiv (standard) Progressiv (standard) Lager 50 mm** 50 mm** Bindning i balkammaren Typ Nät Sträckfilm eller nät Justering av antal lager Manuellt på pressen Från förarplats Antal nätrullar extra nätrulle I hållare extra nätrulle i hållare Bindningssystem Pivoterande nätstäckare (4 bommar) Steglös försträckning Manövrering Manuell eller automatisk Manuell eller automatisk Inplastning System Vertikal inplastarring Vertikal inplastarring Magasin för sträckfilm 10 rullar + 2 i försträckare 10 rullar + 2 i försträckare Antal lager sträckfilm system system Sträckfilm i försträckare 70% x 750 mm 70% x 750 mm Försträckning 70 % standard (55 % tillval) 70 % standard (55 % tillval) Drivlina Överbelastningsskydd på pickup Slirkoppling Slirkoppling Överbelastningsskydd Smatterkoppling på PTO-axel Smatterkoppling på PTO-axel Växellåda Delad drivning Delad drivning Kedjesmörjning Automatik (standard) Automatik (standard) Manövrering Justering av densitet Justerventil på press Justerventil på press Drift Full automatik Full automatik Manöverbox Expert Plus itouch System Integrerad backkamera Ej tillgänglig Standard Övrigt Hjulaxel 8 hjulbultar 8 hjulbultar Däcksutrustning 560/60R 22.5 (standard) 560/60R 22.5 (standard) 650/50R 22.5 (tillval) 650/50R 22.5 (tillval) Elektronik 12 volt DC, ca: 7-8 amp 12 volt DC, ca: 7-8 amp Vägbelysning Standard Standard Traktorkrav Min. hydraulflöde 45 lit/min vid 180 bar 45 lit/min vid 180 bar Hydraulsystem Open Center, Closed Center eller Load Sensing Open Center, Closed Center eller Load Sensing Minsta kraftuttagseffekt 80 kw (107 hk) 80 kw (107 hk) Förklaring *Bredd beroende på val av däckutrustning **Lagring är med 50 mm innerdiameter och dubbla kulbanor på drivsidan Högre specification på Fusion 3 Plus

26 KOMBIPRESS McHale har under lång tid tillverkat, sålt och levererat maskiner till slutkonsument, lantbrukare och maskinstationer. Även i dag levererar McHale lantbruksmaskiner som körs och testas under de tuffaste förhållandena. Denna bakgrund har varit en utmärkt grund för utveckling och tillverkning av effektiva och kraftiga lantbruksmaskiner. Tillverkning sker i en specialbyggd produktionsenhet med det senaste inom laser- och robotteknik. McHale är ackrediterade enligt kvalitetsstandard ISO 9001/2008. All forskning och utveckling sker med egna resurser. Maskinerna går igenom hårda tester under utvecklingsfasen och maskinernas prestanda mäts kontinuerligt. Som resultat av detta, försäkrar McHale att produkten får en specifikation och konstruktion med högsta kvalitet levererad till dig, vilket förklarar varför en McHale-produkt är en säker investering för framtiden 991B 998 v660 F5000 Fusion 3 MArknADSFöreS Av: Ballinrobe, co. Mayo, Ireland T. 353 (0) F. 353 (0) e. AGCO AB Box Uppsala AGCO AB Box Uppsala DISclAIMer Denna publikation är ämnad för internationell användning. Med anledning av kontinuerlig produktutveckling reserverar McHale sig för rätten att ändra specifikationer och konstruktion utan meddelande. Då maskinerna exporteras till många olika länder är informationen allmän med bilder och beskrivning, dessa kan innehålla utrustning som inte ingår i standardutrustning. Vänligen kontakta Din lokala återförsäljare/distributör för ytterligare information.

Baler Range. Det professionella alternativet

Baler Range. Det professionella alternativet Baler Range Det professionella alternativet Press- serie utvecklad utifrån kraven från dagens lantbrukare och maskinstationer Maskinen är konstruerad och byggd för lång livslängd med tester från områden

Läs mer

www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET

www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS KOMBIPRESS Fusion 3 & Fusion 3 Plus McHale har under lång tid tillverkat, sålt och levererat maskiner till slutkonsument, lantbrukare och maskinstationer. Även i dag levererar McHale lantbruksmaskiner

Läs mer

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE Förser dagens lantbrukare med lösningar för högre kapacitet McHale Fusion Vario är en kombipress,

Läs mer

Balhanteringsredskap. Det professionella valet

Balhanteringsredskap. Det professionella valet Balhanteringsredskap Det professionella valet 994 Baldelare Med kombinationen enkelhet och styrka klyver McHale baldelare snabbt, noggrant och effektivt balar av ensilage, hö eller halm. Manövrerad via

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

En förare Rundbalspressning

En förare Rundbalspressning En förare Rundbalspressning och inplastning med en överfart Kompakt design För hög effektivitet integrerad maskin med mycket stor kapacitet.. Maskinen är konstruerad och byggd för lång livslängd med tester

Läs mer

Flexkammarpressar Kverneland 6516-6520. Högpresterande Rundbalspress

Flexkammarpressar Kverneland 6516-6520. Högpresterande Rundbalspress Flexkammarpressar Kverneland 6516-6520 Högpresterande Rundbalspress 2 Högpresterande flexkammarpressar Fördelar: 2,20 m bred pickup med låg inmatningshöjd för effektivt fl öde. SuperCut-14 och 25 knivars

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

Flexkammarpressar 6716-6720, FlexiWrap. Högpresterande flexkammarpress

Flexkammarpressar 6716-6720, FlexiWrap. Högpresterande flexkammarpress Flexkammarpressar 6716-6720, FlexiWrap Högpresterande flexkammarpress Högpresterande pressar med marknadsledande baldensitet 2 6716 6720 6716 / 6720 FlexiWrap 6700-seriens balpressar producerar högkvalitativa

Läs mer

Burna slåtterkrossar. GXS GXS P GXS Triple GXF

Burna slåtterkrossar. GXS GXS P GXS Triple GXF Burna slåtterkrossar GXS GXS P GXS Triple GXF Rotorbalk GXS GXS-slåtterkrossarna är utrustade med den unika JF-rotorbalken med slät undersida som utmärker sig genom: Top Service Helt slät undersida Låg

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

Balpackningsprodukter. Maximerar värdet på varje bal

Balpackningsprodukter. Maximerar värdet på varje bal Balpackningsprodukter Maximerar värdet på varje bal 2 Balpackningsprodukter Balpackningsprodukter 3 Perfekta balar. Varje gång. Det finns många anledningar till att välja balpackningsprodukter i original

Läs mer

SKÄRMASKINER. Översikt Skärmaskiner

SKÄRMASKINER. Översikt Skärmaskiner SKÄRMASKINER Översikt Skärmaskiner Modellöversikt Skärmaskin 1133 1142 1134 1135 1046 IDEAL 1133 IDEAL 1142 IDEAL 1134 IDEAL 1135 IDEAL 1046 Skärlängd, mm 340 430 350 350 460 Skärkapacitet ark (70 g/m²)

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

www.tokvam.no Produktkatalog

www.tokvam.no Produktkatalog www.tokvam.no Produktkatalog Förvänta dig mer Tokvam Räkna med kvalitetsprodukter: Komponenter och material i våra produkter kommer från erkända leverantörer. Vi använder höghållfast stål i alla produkter.

Läs mer

Finsnittsvagn Kverneland Taarup 10045 R-10055 R. Högsta kapacitet och snittkvalitet

Finsnittsvagn Kverneland Taarup 10045 R-10055 R. Högsta kapacitet och snittkvalitet Finsnittsvagn Kverneland Taarup 10045 R-10055 R Högsta kapacitet och snittkvalitet Kverneland Taarup 10055-10055 R Med en kapacitet på upp till 55 m 3 och en lastvikt på 20 ton är Kverneland Taarup 10055

Läs mer

PEMA Rullbockar. Rullbockar

PEMA Rullbockar. Rullbockar Rullbockar PEMA Rullbockar Rullbockar är en nödvändighet vid hantering av cylindriska objekt såsom tankar, tryckkärl, vindkrafttorn, stora rör eller liknande vid svetsning, målning, blästring eller montering.

Läs mer

EXAKTKOMBI JC XL ORIGINALET FRÅN TUME.

EXAKTKOMBI JC XL ORIGINALET FRÅN TUME. EXAKTKOMBI JC EXAKTKOMBI JC XL ORIGINALET FRÅN TUME. Kombisåmaskinernas vägvisare. Tume var den första tillverkaren som lanserade en kombisåmaskin utrustad med en hjulsektion bakom maskinen. Maskinen blev

Läs mer

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare AP Gyllevogne Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare Tillverkas i Danmark Kvalitet för den professionella användaren Våra gödselvagnar används av maskinstationer, entreprenörer och lantbrukare med höga krav

Läs mer

Storbalspress. QUADRANT

Storbalspress. QUADRANT Storbalspress. QUADRANT 4000 Nytänkande. QUADRANT 4000. Framgångsmodellen. För 17 år sedan kom QUADRANT 1150 ut på marknaden, en press för lantbruk där man satsar på skonsam foderhantering. 2014 lanserar

Läs mer

ROLLANT 455 UNIWRAP 454 UNIWRAP 455 454 375 UNIWRAP 375 374

ROLLANT 455 UNIWRAP 454 UNIWRAP 455 454 375 UNIWRAP 375 374 ROLLANT 455 UNIWRAP 454 UNIWRAP 455 454 375 UNIWRAP 375 374 Alternativet. Gräsensilage har fått en allt större betydelse inom mjölkkohållningen. Det är viktigt med en hög och jämn kvalitet för att ge

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

PÖTTINGER NOVADISC / NOVACAT

PÖTTINGER NOVADISC / NOVACAT PÖTTINGER NOVADISC / NOVACAT Front- och bakmonterade tallriksslåtteraggregat 97+012.13.0813 012.00.0813_Novacat_Novadisc_2013_11_21.indd 2 22.11.13 09:21 Tallriksslåtteraggregat för perfekta snitt Den

Läs mer

Skapa systemarkitektur

Skapa systemarkitektur GRUPP A1 Skapa systemarkitektur Rapport D7.1 Andreas Börjesson, Joakim Andersson, Johan Gustafsson, Marcus Gustafsson, Mikael Ahlstedt 2011-03-30 Denna rapport beskriver arbetet med steg 7.1 i projektkursen

Läs mer

Kort bruksanvisning FLUX

Kort bruksanvisning FLUX Kort bruksanvisning FLUX Bruksanvisning art nr MB 3301KB Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd av Flux bakåtvänd rollator. Genom

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer

Trumhuggar PTH Serien. www.pezzolato.it. Det bästa fliset av alla typer av trä PTH 1000/820 PTH 1200/820 GREENLINE

Trumhuggar PTH Serien. www.pezzolato.it. Det bästa fliset av alla typer av trä PTH 1000/820 PTH 1200/820 GREENLINE PTH 1000/820 M 9, Envie (CN) 77 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it Trumhuggar PTH Serien www.pezzolato.it Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE PTH 1000/820 PTH 1200/820 PTH 1200/820 G

Läs mer

Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning

Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning Tekniska specifikationer Kraftförsörjning: 230 V, 50 Hz, 6,6 A Motorstyrka: 1.1 Kw Storlek:

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

Gilles 12,5-160kW. Pelletspanna

Gilles 12,5-160kW. Pelletspanna Pellets Flis Pelletspanna Gilles,-60kW Gilles har väl beprövade produkter med hög kvalité till ett konkurrenskraftigt pris. Anläggningarna har stor driftsäkerhet tack vare Gilles smarta självkorrigerande

Läs mer

Vedkombi 330 Bruksanvisning

Vedkombi 330 Bruksanvisning Vedkombi 330 Bruksanvisning Produktpresentation Effektiv och användarvänlig vedkombi som kapar och klyver veden i ett moment. Producerar ca 5 m3 per timme. Klarar vedlängder upp till 53 cm och veddiameter

Läs mer

KRONE över 100 år av framgång

KRONE över 100 år av framgång Rundbalspressar Kombipressar SE KRONE över 100 år av framgång Kompetent Innovativt Kundorienterat Under mer än ett århundrade har KRONE varit ett begrepp inom lantbruksmaskinbranschen. Tack vare den rätta

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s Bloms packbord bygger på det flexibla Multi Flex stativet, vilket innebär att tillbehören i katalogen även passar detta bord. Bordet går att få i andra mått och layouter än de som är standard. Packborden

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG Slagklippare Modell KT Innan du tar klipparen i bruk för första gången ska du först läsa igenom bruksanvisningen mycket noga och observera säkerhetsåtgärderna. I denna

Läs mer

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK 1200/1000 HACKERTRUCK 89, Envie (CN) 077 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it www.pezzolato.it Trumhuggar Serien Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE HACKERTRUCK 1000/820 HACKERTRUCK HACKERTRUCK

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik R GYRO Den perfekta lösningen för avgradning och slipning Oscillerande slipteknik För stål, rostfritt och metaller - ett starkt och effektivt maskinkoncept..! Ett karakteristiskt kännetecken för varje

Läs mer

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline Bruksanvisning trailerline elvinsch Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007 trailerline INLEDNING Tack för att du har valt en elvinsch från vårt företag. Vi ber dig att noga läsa igenom och sätta dig

Läs mer

Pixy redskaps tillbehör

Pixy redskaps tillbehör Pixy redskaps tillbehör GRÄV SKOPA Idealisk för insamling, transport av sand, grus eller liknande material, men också för utjämning av marken genom att använda den på baksidan, alltid lätt och säkert att

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå våra kunders behov, både med avseende på

Läs mer

BROMSIDÉER FÖR VINDKRAFTVERK

BROMSIDÉER FÖR VINDKRAFTVERK BROMSIDÉER FÖR VINDKRAFTVERK Utvecklingen av ren energi fokuseras allt mer på vindkraftverk, vilket innebär att det blir allt viktigare att få ut största möjliga verkningsgrad av dessa. Mängden användbar

Läs mer

Strip till för täta radavstånd

Strip till för täta radavstånd Spirit C StripDrill Strip till för täta radavstånd Spirit C StripDrill är en unik, kompakt och integrerad strip-till-lösning för att så spannmål, raps och baljväxter i farter upp till 15 km/tim. Väderstad

Läs mer

maximal funktionalitet

maximal funktionalitet mervärde HÖGRE SÄKERHET maximal funktionalitet tillbehör för utökad funktionalitet Till EdmoLift s lyftbord finns en mängd olika tillbehör som ger ett mervärde på Er investering. I den här broschyren ser

Läs mer

K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200

K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200 K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200 Rundballshacare och utfodringsmaskin Marknadens mest kompletta program www.tks-as.no Stationär På hjul Opphängd i skenor Magasin K2 COMBICUTTER Arbetsbesparande, beprövad

Läs mer

LELY WELGER. PRO-LINK RPC 445 Tornado. Bruksanvisning PRO-LINK. 4895.99.12.02 11.10 (Översättning av den ursprungliga bruksanvisningen)

LELY WELGER. PRO-LINK RPC 445 Tornado. Bruksanvisning PRO-LINK. 4895.99.12.02 11.10 (Översättning av den ursprungliga bruksanvisningen) LELY WELGER PRO-LINK RPC 445 Tornado PRO-LINK 4895.99.12.02 11.10 (Översättning av den ursprungliga bruksanvisningen) Bruksanvisning VARNINGSSYMBOLER FÖRORD Läs igenom den här bruksanvisningen! I den

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

10. Universalklämmor. 198 Produktkatalog fr.o.m. 2015-01-01 Vi reserverar oss för fel eller framtida ändringar.

10. Universalklämmor. 198 Produktkatalog fr.o.m. 2015-01-01 Vi reserverar oss för fel eller framtida ändringar. 10. Universalklämmor Oavsett om du behöver tak-, vägg- eller golvmonterade klämmor har lösningen. e patenterade S-klämmorna har ljudabsorberade gummibelägg och är enkla att montera med hjälp av spärrfjädersystemet.

Läs mer

Lift 1420 & 2000. Teknik på hög nivå! Huddig Lift 1420 och 2000: Manövrering sker antingen från personkorgen eller från förarhytten.

Lift 1420 & 2000. Teknik på hög nivå! Huddig Lift 1420 och 2000: Manövrering sker antingen från personkorgen eller från förarhytten. LIFT 1420 & 2000 Lift 1420 & 2000 Teknik på hög nivå! Huddig Lift 2000 20,1 m arbetshöjd Maxlast 200 kg Huddig Lift 1420 14,2 m arbetshöjd Maxlast 200 kg Huddig Lift 1420 och 2000: Huddig Lift 1420 och

Läs mer

DeLaval Optimat II spara tid och skär ner på din största utgift

DeLaval Optimat II spara tid och skär ner på din största utgift spara tid och skär ner på din största utgift Se utfodringen som en möjlighet DeLaval Optimat är ett utfodringssystem som kommer att minska din arbetsbörda med timmar varje dag. Det kommer också ge dig

Läs mer

BALGRIP HG50/51/52/53

BALGRIP HG50/51/52/53 INSTRUKTION BALGRIP HG50/51/52/53 Reviderad 2011-06-13 VARNING! Under inga förhållanden får produktens ursprungliga utformning ändras utan tillstånd från tillverkaren. Använd alltid originaltillbehör.

Läs mer

Automatic Systems. Mekanisk enhet vändkors Standardarm TR4XX FÄLTMANUAL. Intergate AB Kilegatan 1 452 97 Strömstad Tel: 0526-605 26 Fax: 0526-605 33

Automatic Systems. Mekanisk enhet vändkors Standardarm TR4XX FÄLTMANUAL. Intergate AB Kilegatan 1 452 97 Strömstad Tel: 0526-605 26 Fax: 0526-605 33 A5-B5 Automatic Systems Mekanisk enhet vändkors Standardarm TR4XX FÄLTMANUAL Intergate AB Kilegatan 1 452 97 Strömstad Tel: 0526-605 26 Fax: 0526-605 33 Intergate AB reserverar sig för produktförändringar

Läs mer

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR GRUSSKOPOR Grusskopa 400 400 1400 155 365 Grusskopa 600 600 1700 215 455B Grusskopa 850 850 1800 335 655C Grusskopa 1000 1000 2100 365 655C Grusskopa 1300 1300 2300 450 855C - För lastning och lossning

Läs mer

ELHO Slåtterkrossar och slåttermaskiner

ELHO Slåtterkrossar och slåttermaskiner ELHO Slåtterkrossar och slåttermaskiner www.elho.fi ELHO slåtterkrossar för framtidens lantbruk ELHO producerar ett stort urval slåtterkrossar av olika typer och storlekar. I nästan alla modeller finns

Läs mer

Fixkammarpress Kverneland 6325 Professionell rundbalspress

Fixkammarpress Kverneland 6325 Professionell rundbalspress Fixkammarpress Kverneland 6325 Professionell rundbalspress 2 Högpresterande rundbalspress med fixkammare Fördelar: 2,20 m bred pickup med låg inmatningshöjd, 5 rader pickuppinnar. SuperFeed inmatningsrotor,

Läs mer

Novus LUFTKUDDEMASKIN

Novus LUFTKUDDEMASKIN Novus LUFTKUDDEMASKIN MANUAL Luftkuddemaskin Novus Kära kund Gratulerar och tack för att du har valt denna luftkuddemaskin från oss. Den är tillverkad enligt senaste teknologiska rön och är av mycket hög

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK. Vispmaskin VIKING 40 & 60

INSTRUKTIONSBOK. Vispmaskin VIKING 40 & 60 INSTRUKTIONSBOK Vispmaskin VIKING 40 & 60 Innehåll 1. Allmänt 2. Installation 3. Användning 4. Reglage 5. Användarinstruktion, Kapacitet 6. Underhåll 7. Felsökning 8. Garanti 9. Standardutrustning 10.

Läs mer

Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag!

Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag! Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag! www.ilsbotools.se För trepunktslyft och kranarmar Made in sweden Ilsbo Kättingröjare är en egenutvecklad produkt, som idag levereras till ett återförsäljarnät i Sverige

Läs mer

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen.

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. MaxiWash STORT UTBUD Vi har rätt lösning för din fordonstvättverksamhet: KOMMERSIELL TUNG FORDONSTVÄTT ROLLOVER BILTVÄTTAR för låga, medelstora

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal Hultdins SuperSaw, högproduktiv buntkapning i Brasilien Hultdins gripsågar i SuperSaw-serien har under många år varit det naturliga kvalitetsvalet bland skogsentreprenörer världen över. Kaptillsatsen appliceras

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

KOBRA. Användarmanual. Manual 025

KOBRA. Användarmanual. Manual 025 KOBRA Användarmanual Manual 025 Säkerhet Ankarspelet skall inte användas som förtöjning utan en avlastning skall alltid skapas via en pollare eller liknande. Båtens motor skall alltid vara igång som en

Läs mer

Tippvagnar. Universalvagn för transport av i stort sett alla material.

Tippvagnar. Universalvagn för transport av i stort sett alla material. vagnar FARMER 140BT Universalvagn för transport av i stort sett alla material. Vagnens sidor är 150 cm höga, varav den översta lämmen på 100 cm kan nedmonteras så att sidhöjden bara är 50 cm. De avtagbara

Läs mer

GEIGER-SoftPlusWireless

GEIGER-SoftPlusWireless Produktdatablad GEIGER-SoftPlusWireless radiomotorn som är skonsam mot duken i kassettmarkisen Innehåll Problem och lösning...1 Utformning och särskilda egenskaper...2 Funktioner...5 Kortfattad instruktion

Läs mer

SES Fatvärmare. Postadress Box 102 40 434 23 Kungsbacka. Besöksadress Magasinsgatan 8C 434 37 Kungsbacka

SES Fatvärmare. Postadress Box 102 40 434 23 Kungsbacka. Besöksadress Magasinsgatan 8C 434 37 Kungsbacka SES Fatvärmare Till standard 200 l fat. Mobil, svep värmaren runt fatet Inga uppvärmda utrymmen. Lätt att hantera. Inga värmeytor, säker även vid känsliga material. Exakt temperaturreglering. SES MANTEL/200

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

Strängläggare med fyra rotorer GA 13131 / GA 15131. www.kuhn.com. be strong, be KUHN

Strängläggare med fyra rotorer GA 13131 / GA 15131. www.kuhn.com. be strong, be KUHN Strängläggare med fyra rotorer GA 13131 / GA 15131 www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 13131 15131 100 % HYDRAULISKT DRIVEN STRÄNGLÄGGARE! GA Strängläggarna GA 13131 och GA 15131 med fyra rotorer är inte

Läs mer

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Resultatet är en extremt tyst och användarvänlig kompressor med reducerad elförbrukning och återvinningsbara komponenter. = Energibesparingar och lägre CO2 utsläpp

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HP 19,5-46 MF 1500 Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Brett specifikationsutbud för maximal mångsidighet VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv

PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv Pump från M-tec brukspump P50! Allsidig pump med kapacitet upp till 150 l/min. Pumplängd upp till 120 meter och pumphöjd upp till 40 meter med 30 bars max tryck. Enkel att

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

Specifikation: BOX KING box maker från Klett

Specifikation: BOX KING box maker från Klett Specifikation: BOX KING box maker från Klett Box King - framifrån Box King - bakifrån Tillverkning av små och stora lådor i små och medelstora upplagor - över 70 Fefco olika lådor kan tillverkas - upp

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar RUF Brikett Pressar är indelade I 8 olika serier. RUF Brikett Systems for trä och organiskt material > Serie 1 RUF Brikett Systems för metall > Serie 2 och 3 RUF Brikett Systems för slipmull slam -stoft

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se DTH-CPC 10 Vakuumsolfångare med CPC reflektor och koaxialrör Solfångaren Solfångarna av DTH-CPC 10 serien är resultatet av många års arbete i strävan

Läs mer

RFID. 100% återvinningsbar. anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare.

RFID. 100% återvinningsbar. anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare. LASTKLASS 6 Standardiserad enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter för anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare. Svensktillverkad. 100% återvinningsbar. Typkontrollerade av SP (Sveriges

Läs mer

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien Tallrikskultivatorer med individuellt upphängda tallrikar för stubbearbetning + OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 OPTIMER+ 1000 103-, 103R- OCH 1003-SERIEN EFFEKTIV

Läs mer

New Holland BR6000 BR6080 BR6090 BR6090 Combi

New Holland BR6000 BR6080 BR6090 BR6090 Combi New Holland BR6000 BR6080 BR6090 BR6090 Combi En modell för varje jobb. Två grundmodeller New Holland erbjuder två modeller av fixkammarpressar, BR6080 och BR6090. Eftersom pressarna producerar balar med

Läs mer

AL WINCH LV-X2500, LV-X3500, LV-X4500. Montering & Användarinstruktioner

AL WINCH LV-X2500, LV-X3500, LV-X4500. Montering & Användarinstruktioner AL WINCH LV-X2500, LV-X3500, LV-X4500 Montering & Användarinstruktioner INTRODUKTION Gratulerar till ditt köp av en högkvalitativ vinsch. Vi designar och bygger vinschar i enlighet med strikta specifikationer,

Läs mer

OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT

OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT WRC System 3 SLÄT YTA FÖR MINIMALT SLITAGE WRC-skruven med sitt koniska huvud skapar en slät, närmast homogen yta med slitplåten, vilket ger ett jämnt slitage av plåten,

Läs mer

Vedmaskiner fra Per Wikstrand AB i Sverige

Vedmaskiner fra Per Wikstrand AB i Sverige Vedmaskiner fra Per Wikstrand AB i Sverige Sagutstyr AS Spara ryggen och kapa veden med säkraste vedkapen Rättvikskapen är en vedkap av balanstyp med rullbord. Det som främst skiljer Rättvikskapen från

Läs mer

en og Sk skydd Slir 2009 1

en og Sk skydd Slir 2009 1 2009 1 Skogen Slirskydd Vi på BEMA har under ett stort antal år i samarbete med skogsmaskintillverkarna utvecklat en serie slirskydd. BEMA har lagt förutsättningarna, och har genom stort tekniskt kunnande

Läs mer

NYHET! EUROPROFI COMBILINE. Ensilagevagnar med inmatningsrotor 97+125.13.1013

NYHET! EUROPROFI COMBILINE. Ensilagevagnar med inmatningsrotor 97+125.13.1013 EUROPROFI COMBILINE Ensilagevagnar med inmatningsrotor 97+125.13.1013 En ny multitalang EUROPROFI COMBILINE För att uppfylla de olika användningsvillkoren för självlastarvagnen och de individuella kundkraven

Läs mer

Tekniskt hjälpmedel vid lång slangdragning

Tekniskt hjälpmedel vid lång slangdragning Tekniskt hjälpmedel vid lång slangdragning Arbetsmiljö och slamtömning Uppsala Vatten och Avfall AB Org nr 556025-0051. Hemsida: www.uppsalavatten.se Postadress: Box 1444, 751 44 Uppsala. Telefon 018-727

Läs mer

RollerForks. En revolution inom pallfri godshantering

RollerForks. En revolution inom pallfri godshantering RollerForks En revolution inom pallfri godshantering RollerForks Pallar är en nödvändighet för lagerhantering. Men tänk om du kunde spara tid och utrymme genom att skicka gods utan pallar. Nu finns MSE

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

SANDSPRIDARE. för effektiv halkbekämpning

SANDSPRIDARE. för effektiv halkbekämpning SANDSPRIDARE för effektiv halkbekämpning OPTIMAL Svensk kvalitet! OPTIMALA Flera arbetsområden OPTIMAL sandspridare är ett lättmanövrerat redskap för spridning av sand, salt och stenfl is. De passar även

Läs mer

LELY WELGER Rundbalspress med fixkammare

LELY WELGER Rundbalspress med fixkammare Rundbalspress med fixkammare www.lely.com innovators in agriculture Det är ett nöje att öppna varje ny bal Pålitlig genomströmning Kapaciteten avgörs av det utrymme som finns tillgängligt för grödan att

Läs mer

Clean cut. Vallskördemaskiner och fullfodervagnar

Clean cut. Vallskördemaskiner och fullfodervagnar Clean cut Vallskördemaskiner och fullfodervagnar JF har alltid varit innovativa Ända sedan lantbruket började mekaniseras har JF bidragit med innovativa och effektiva lösningar. JF grundades 1951 av Jens

Läs mer

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS SKÖRDARAGGREGAT SKGSTEKNLGISK TTALKMPETENS 1 SKÖRDARAGGREGAT 16RH 16RHS 18RH 18RHS SKÖRDAR TEKNLGISK AUKTRITET ÖVERLÄGSEN SLITSTYRKA CH UTRUSTNING Keslas långa erfarenhet av skogsteknologi har gett företaget

Läs mer

8. Kolvackumulatorer. Mobilhydraulik Kolvackumulatorer. Typ Volym Tryck Flöde Sida liter max bar max l/min ACP 0,08-0,95 275 100 8-1-1 8-0- 1

8. Kolvackumulatorer. Mobilhydraulik Kolvackumulatorer. Typ Volym Tryck Flöde Sida liter max bar max l/min ACP 0,08-0,95 275 100 8-1-1 8-0- 1 Index Mobilhydraulik 8. Typ Tryck Flöde Sida max bar max l/min CP 0,08-0,95 275 100 8-1-1 8 8-0- 1 CP-serien P 97/23/G ackumulatorer för arbetstryck upp till 275 bar Katalog HY07-1246/S ugusti 2002 CP-serien

Läs mer