Detaljplan för fastigheten Åkeriet 4, vid Landsvägen/Humblegatan, i centrala Sundbyberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för fastigheten Åkeriet 4, vid Landsvägen/Humblegatan, i centrala Sundbyberg"

Transkript

1 STADSBYGGNADS OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN Jenny Nagenius DNR 83/ UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Åkeriet 4, vid Landsvägen/Humblegatan, i centrala Sundbyberg Bakgrund och syfte Den 25 januari 2010, 46 fick stadsbyggnads och miljönämnden i uppdrag att påbörja planarbete avseende fastigheten Åkeriet 4, Landsvägen 17, Humlegatan 13, i syfte att pröva möjligheterna att uppföra ett nytt bostadshus. Wåhlin Fastigheter AB äger fastigheten Åkeriet 4 i Lilla Alby. På fastigheten finns idag ett hyreshus uppfört, ett garage samt företagsetableringar. Syftet med detaljplaneprocessen är att pröva möjligheten att uppföra ett nytt bostadshus med cirka 75 lägenheter, inklusive så kallade bolokaler i byggnadens bottenplan. Befintligt garage bevaras och nyttjas som boendeparkering. Byggnaden är tänkt att placeras i vinkel med rundat hörn och följa Humblegatan och Landsvägen. Befintlig asfaltgård ska bli en grön gård för de boende i huset. Byggnadens höjd anpassas mot befintlig bebyggelse men ökar sedan i höjd där Humblegatan och Landsvägen möts. Programsamråd Programsamrådet var det första skedet i planprocessen. Programsamråd hålls i tidigt i planprocessen och anger utgångspunkter och mål för planen. Programsamrådet hölls mellan den under augusti och september Då skickades förslaget ut till remissinstanser och sakägare, och ställdes ut på bibllioteken och i kommunhuset. Ett programsamrådsmöte hölls på biblioteket i centrala Sundbyberg. Hur samrådet har bedrivits Samråd hölls mellan den 24 maj och den 21 juni Ett förslag till samråd skickades ut till remissinstanser och berörda sakägare. Samrådshandlingar ställdes ut i kommunhuset, biblioteket i Hallonbergen och på stadsbiblioteket. Annons om samråd och möte var införd i Mitt i Sundbyberg. Ett samrådsmöte hölls i form av öppet hus den 8 juni Utställning Planförslaget ställdes ut under perioden 24 januari 22 februari Förslaget skickades ut till berörda parter samt ställdes ut i kommunhuset, på biblioteken i Hallonbergen och centrala Sundbyberg. Sammanlagt inkom 16 yttranden under utställningen, varav sju av dessa innehållande synpunkter. Inför utställning var annons införd i Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter samt i tidningen Mitt i Sundbyberg. Sundbybergs stad, Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON TELEFAX ORG.NUMMER

2 Remissinstanser Planhandlingarna har sänts till remissinstanser enligt sändlista, internt inom kommunen samt till berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen. Synpunkter Nedan listas alla inkomna synpunkter från utställningen i sin helhet. Yttrandena redovisas i den ordning som de inkommit till förvaltningen. 1. Helene Liberth, boende inom fastigheten Berghällen 16 Jag bor på Gjuteribacken 2 och är alltså granne med husen som ska rivas i hörnet HumblegatanLandsvägen. Vårt hus har varit omgivet av rivning och byggande under många år nu, och det kommer att fortgå under flera år till. Först revs den gamla förskolan Kullen på Gjuteribacken, där nu byggt en ny, större skola. Sedan kom spårvägsbygget, som dessutom innebar sprängande och byggande under vårt hus, för elförsörjningen till spårvägen. Den nya spårvägsbron över spåren monterades ihop nedanför vårt hus, vilket medförde en hel del oväsen. Samtidigt med spårvägsbygget påbörjades bygget av nya bankhuset på Landsvägen, precis nedanför vårt hus. Där har man utför många mindre och större sprängningar, som tillsammans med varningsljudet före och efter, varit störande både ljudmässigt och dammässigt. När vinden legat på mot vårt hus har mycket damm från sprängningarna letat sig in i vårt hus och i våras och somras var det inte så trevligt att sitta på balkongen när sprängningarna utfördes. Hur mycket inskränkningar i sin boende ska man behöva tåla under så lång tid? Boendet ska väl vara den plats där man kan vila och ta det lugnt? Som det varit nu har nya byggnationer ständigt dykt upp och man ser inget slut på det hela. Det är i sig en stressfaktor. Således anser jag att rivningen/byggandet "Åkeriet 4" bör vänta tills byggandet av bankhuset och omgörningen av Landsvägen är klar, minst! Vi behöver få ha lite lugn och ro i vårt boende efter 3 stora byggnationer som dels gått i varandra tidsmässigt och dels utförts samtidigt. För mig personligen är det dessutom en yrkesmässig och ekonomiskt svårt situation, då jag arbetar hemifrån och är beroende av en bra ljudmiljö på kontorstid, min inkomst har minskat väsentligen under denna period och mitt förtroende hos min arbetsgivare likaså. Att flytta är, som ni förhoppningsvis vet, tämligen svårgörligt i Stockholmsområdet. Detaljplanen beräknas vara klar under våren/sommaren Efter detta är det upp till fastighetsägaren(wåhlin fastigheter) att avgöra när de vill ansöka om bygglov och påbörja en byggnation. Kommunen har alltså dessvärre inte möjlighet att påverka när byggnationen påbörjas, men innan detaljplanen har vunnit laga kraft och innan bygglov är beviljat för den nya byggnaden får inte byggnation eller rivning påbörjas. 2(7)

3 2. Norrvatten Norrvatten har inga ledningar i det aktuella området och har därför inga synpunkter på förslaget. 3. Sari Olkinuora, boende i Lilla Alby Det planerade bostadshuset i hörnet Humblegatan/Landsvägen passar inte alls in. Det skiljer sig markant från övrig bebyggelse på ett mycket negativt sätt. I princip alla hus i området är ju från 40 talet (Trädgårdsgatan, Tritonvägen, Stamgårdsparken) och 50talet (Humblegatan). Detta stilbrott förstör området tycker vi, och många med oss boende i området som vi har talat med. Det stod ju även i den antikvariska konsekvensbeskrivningen att de kulturhistoriska värdena påverkas negativt. Vi håller med om det. Det faktum att stadsdelen historiskt sett har genomgått stora förändringar är ju inget gott skäl till att göra samma misstag igen, dessutom har det ju varit större sammanhållna grepp, nu handlar det om ett hus som förstör ett helt område. Vi hoppas verkligen att detta bygge inte genomförs. De antikvariska värden som byggnaden idag innehar har under planarbetets gång vägts mot att skapa en bättre boendemiljö samt fler lägenheter. Utifrån denna avvägning har bedömningen gjorts att det nya tillskott som planförslaget innebär överväger de eventuella antikvariska värdena. Den förslagna byggnaden har en säregen karaktär och speglar den arkitektur som råder idag. 4. Individ och omsorgsförvaltningen Förvaltningen bedömer att detaljplanen för nybyggnation enligt förslaget innebär en mer tillgänglig och förbättrad boendemiljö och att såväl socialt som barnperspektiv har beaktats. Förslaget innebär att 24 lägenheter rivs i ett hus utan hiss och att 75 nya lägenheter tillskapas med hiss vilket är positivt utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Förslaget förstärker karaktären av stadskvarter som knyter an till övrig planerad bebyggelse i området, samtidigt som ett mer slutet kvarter med en tryggare, tystare, grönare och barnvänligare skyddad innergård tillskapas. Lägenheterna har balkonger mot gården. 3(7)

4 5. Storstockholms lokaltrafik SL anser att plankartans störningsskyddsbestämmelser kompletteras med följande riktvärden: 0,3 mm/s vid tågpassage (vibrationer från Tbanan). Beaktas. 6. Lantmäteriet 7. Barn och utbildningsnämnden 8. Storstockholms brandförsvar 9. Vattenfall Eventuell flytt/förändring av befintliga elanläggningar utförs av Vattenfall, men bekostas av exploatören. I övrigt gäller att befintliga elanläggningar måste hållas tillgängliga under alla skeden av plangenomförandet. Beaktas. 10. TeliaSonera Skanova access Skanova vill återigen betona att det är ett betydande ledningstråk, och en kabelbrunn som angränsar direkt till byggnadsytan. En ombyggnad av kabelbrunnen skulle innebära betydande kostnader. Fastighetsägaren är informerad om att TeliaSoneras kabelstråk och kabelbrunn ligger nära planområdet, varpå hänsyn ska tas till dessa anläggningar. 4(7)

5 11. Förskolenämnden. 12. Närpolisen i Sundbyberg Det är ett steg i rätt riktning att det finns en rubrik som nämner trygghet och säkerhet, likaså all byggherren uppmanas att ta del av polisens allmänna råd. Erfarenheten av flera tidigare nyproduktioner av bostadsfastigheter i Sundbyberg visar tyvärr att det krävs mer än i bästa fall uppmaningar eller rekommendationer avseende brottpreventiva åtgärder. Konsekvenserna av bristande inbrotts och skalskydd, både i äldre och nyare fastigheter, visar sig tyvärr konsekvent som en återkommande väsentlig faktor vid en stor mängd inbrott. Att vidta åtgärder för att förebygga och försvåra brott i boendemiljön, och öka tryggheten, är alla involverade aktörers ansvar utifrån sina möjligheter och befogenheter i olika skeden, men störst möjlighet att uppnå dessa effekter föreligger när åtgärder vidtas redan när fastigheterna planeras och byggs. Det är ett viktigt ansvar att tillvarata de blivande boendes intressen. Sundbybergs stad har en ypperlig möjlighet att ange en tydlig och konsekvent inriktning vad gäller trygghet och säkerhet i en bredare perspektiv. Det gäller både den upplevda subjektiva tryggheten och den objektiva säkerheten. Det är väsentligt att Sundbybergs stad tar hänsyn till och tar lärdom av erfarenheter av redan inträffade brott och utnyttjar sin möjlighet att styra och ange tydliga riktlinjer, konkreta åtgärder och lägsta nivåer av brottsförebyggande åtgärder som byggherren måste följa. Precis som staden genom avtal, anvisningar, villkor och ramar i bygglov och likvärdiga handlingar säkerställer olika andra intressen som anses väsentliga ur stadens eller det allmännas perspektiv. Skalskydd och planering, placering och utförande av till exempel garage, lägenhetsförråd, tvättstugor och cykel och barnvagnsrum kan då vara några konkreta åtgärder. En lägsta nivå att säkerställa är den på lägenhetsdörrars och entréportars kvalitet och utförande när vi nu ser en generellt kraftigt ökande trend med allt fler bostadsinbrott och fler gärningsmän som ägnar sig åt, och ser hur lätt och lukrativt det är all begå, denna typ av brott. I planarbeten generellt i Sundbyberg så finns alltid aspekten trygghet med vid utformning av nya områden och nya byggnader, så även i detta fall. Att uppföra en byggnad säker mot inbrott är i sig ingen planfråga, men för att säkerställa att exploatören/fastighetsägaren tar sitt ansvar ur ett tryggetsperspektiv finns detta reglerat i exploateringsavtalet som antas i samband med planens 5(7)

6 antagande. I exploateringsavtalet förbinder sig exploatören att utforma byggnaden i enlighet med tillämpliga delar ur handboken Bo Trygg 05, som är framtaget av Polismyndigheten i samarbete med Stockholms län och forskare på KTH och Chalmers. 13. Norrenergi Fastigheten Åkeriet 4 är ansluten till Norrenergis fjärrvärmenät och det finns kapacitet att ansluta den nya fastigheten. Norrenergis fjärrvärmeledningar finns i anslutning och i fastigheten och skall beaktas vid arbeten. Beaktas. 14. Svenska Kraftnät. 15. Länsstyrelsen 16. Solna Stad, men förvaltningen undrar om det finns några bedömningar av hur mycket ny trafik den nya bebyggelsen kommer att generera på Landsvägen och önskar få löpande information om dess framtida utformning. Någon trafikutredning har ej tagits fram i samband med detta planarbetet. Det kan dock konstateras att antalet nya bostäder blir ca 75 till antalet, i jämförelse med de 25 bostäder som idag finns och föreslås rivas. Alltså en ökning om ca 50 nya bostäder. Antalet parkeringsplatser är beräknade på ett ptal på 0,8 parkeringsplatser/bostad. Ställningstagande Följande ändringar har gjorts i planhandlingarna sedan planens utställning: Plankarta: I enlighet med SL,s yttrande ovan har ett tillägg gjorts under Störningsskydd. Detta för att säkerställa att byggnaden uppförs så att störningar från tunnelbanan ej uppstår. Namnlista Följande remissinstanser/sakägare har under planprocessens gång har haft synpunkter som inte har blivit tillgodosedda: 6(7)

7 Program: KB Landsvägen 15, Svenska Hus AB, genom Niklas Gahm(Åkeriet 8) Samråd: Utställning: Helene Liebert(Berghällen 16) Medverkande tjänstemän Handlingen har tagits fram av tjänstemän från stadsbyggnads och miljöförvaltningen i Sundbybergs stad. Charlotte Richardsson Planeringschef Jenny Nagenius Planarkitekt 7(7)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING Detaljplan för Kebal 1:33, Strömstads Kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-01-29 6 att genomföra en utställning gällande rubricerat ärende.

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Program för del av kvarteret Bävern 2, Friluftsvägen - Vackra vägen i Sundbybergs stad

Program för del av kvarteret Bävern 2, Friluftsvägen - Vackra vägen i Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2006-03-20 Anneli Eskilsson DNR 228/2004-214 PROGRAMHANDLING Program för del av kvarteret Bävern 2, Friluftsvägen - Vackra vägen i Sundbybergs stad Bakgrund Fastighets AB

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Preliminär Antagandehandling SÄRSKILT UTLÅTANDE Detaljplan för Del av Märsta centrum, kulturskola och bostäder omfattande del av fastigheterna Märsta 1:203 och Märsta 1:210 i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms

Läs mer

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Laxen, Laxen 14 OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer som haft synpunkter i ärendet dolts i den version av utlåtandet som

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2004-01-28 LUDVIG MILLES DNR64/2000-214 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad Handlingar Planhandlingarna utgörs av plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Bergsviken 6:56 i Piteå kommun, Norrbottens län. Samrådsredogörelse. ÅÅÅÅ-mm-dd

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Bergsviken 6:56 i Piteå kommun, Norrbottens län. Samrådsredogörelse. ÅÅÅÅ-mm-dd SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse Detaljplan för Bergsviken 6:56 i Piteå kommun, Norrbottens län A. Hur samrådet har bedrivits Förslaget har varit ute på samråd under tiden 16-11-2013 09-12-2013. Inbjudan

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg

Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg Kommunledningskontoret Plan- och exploateringsenheten Sida 1 av 10 Dnr 2007/731 KS 203 Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg REMISSINSTANSER Externa remissinstanser Interna remissinstanser

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976 STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Renoir Danyar SID 1 (5) Tfn 08-50826659 2012-05-21 Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Detaljplan för kontorsbyggnad inom KI, del av Haga 4:35.

Detaljplan för kontorsbyggnad inom KI, del av Haga 4:35. SOLNA STAD Utlåtande efter utställning 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Helena Persson 2010-09-07 SBN/2010:626 Utlåtande efter utställning Detaljplan för kontorsbyggnad inom KI, del av Haga 4:35. Bakgrund

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1. Liljeholmen Jönköpings kommun

Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1. Liljeholmen Jönköpings kommun Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135 Granskningsutlåtande Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1 Liljeholmen Jönköpings kommun 1 Samråd Ett planförslag har upprättats över fastigheten

Läs mer

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun 2011-04-12 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Centralskolans aula 19:00-21:00 Närvarande: Åhörare: ca 60 medborgare () Förtroendevalda:

Läs mer

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun

Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1813/2011 Dnr planmodul: P 11/0028 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM 2011-05-13 PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:334 M. FL. (NY ICA- BUTIK) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM ÄRENDEHANTERING Med anledning av planerad exploatering av fastigheten Gårö 1:334

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret november 2010 Annika Almqvist Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Detaljplan för Kavallerivägen-Rissneleden, del av Sundbyberg 2:26 m.fl fastigheter i Rissne, Sundbyberg

Detaljplan för Kavallerivägen-Rissneleden, del av Sundbyberg 2:26 m.fl fastigheter i Rissne, Sundbyberg STADSLEDNINGSKONTORET 2015-12-11 Henrik Nordström DNR KS-0039/2015 UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING DETALJPLAN Detaljplan för Kavallerivägen-Rissneleden, del av Sundbyberg 2:26 m.fl fastigheter i Rissne, Sundbyberg

Läs mer

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl VAXHOLMS STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Vår beteckning STAD 2013:KS047 Streckad linje avser programområde Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl Inledning Vaxholms stad är en expansiv kommun och efterfrågan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samråd UTLÅTANDE P 08004 Detaljplan för Södertälje Dubbelspår inom Södertälje Centrum Södertälje Hamn

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samråd UTLÅTANDE P 08004 Detaljplan för Södertälje Dubbelspår inom Södertälje Centrum Södertälje Hamn SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan och Bygg 1(9) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samråd UTLÅTANDE P 08004 Detaljplan för Södertälje Dubbelspår inom Södertälje Centrum Södertälje Hamn 2008-10-24 BESLUT Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Jamal Esfahani Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Dnr 2005-BN0541 Antagandehandling Genomförandebeskrivning tillhörande detaljplan för Mörby Centrum mm Danderyds kommun Genomförandebeskrivningen

Läs mer

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088 A n t a ga n d e h a n d l i n g DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda Dnr 2011.F0088 Framtaget av plan- och byggkontoret Färgelanda kommun april 2011 Antagen: KS 2011-05-27 289 Laga

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2004/2013 Dnr planmodul: P 17/2014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i

Läs mer

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6)

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6) 1 (5) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-09-19 Dnr. Sbn 2011-851 Teknik och samhällsbyggnadskontoret Katarina Löfquist, tel 013-206263 katarina.lofkvist-eriksson@linkoping.se SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Läs mer

Utlåtande efter granskning

Utlåtande efter granskning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) Anna Nilsson 2014-11-04 DNR:2007:587-214 Arkitekt Utlåtande efter granskning Tillhörande detaljplan för: Stora Sundby 4:3, del av Stora Sundby gård Strängnäs

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Del av Nyckleby 1:33 Strömstads kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Dnr MN/2002-0967

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Del av Nyckleby 1:33 Strömstads kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Dnr MN/2002-0967 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av Nyckleby 1:33 Strömstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-12-17 301 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat planförslag har varit ute för samråd under

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun

TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun 1 Detaljplan för Byalaget 27 Samråd- och granskningshandling Dnr Ädh Dnr ByggR TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun PLANBESKRIVNING SAMRÅD- OCH GRANSKNINGSHANDLING Samråd/granskning

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0419 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING Datum 2016-04-12 Dnr 2013/348 Detaljplan för Skönabäck 1:424 Hällevik, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kullen och Sundbyberg 2:4, Gjuteribacken 3 i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av kvarteret Kullen och Sundbyberg 2:4, Gjuteribacken 3 i Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2009-04-29 Charlotte Richardsson DNR 452/2008-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av kvarteret Kullen och Sundbyberg 2:4, Gjuteribacken 3 i Sundbybergs

Läs mer

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun 1 Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun Dnr Ädh 0098/2006 Dnr planmodul: P 06/0001 SÄRSKILT UTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande Detaljplanen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 ³ ³ Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen, samt kommunens ställningstagande

Läs mer

SVÄRDSLILJAN 1 Bygglov för ändrad användning av kontor/industribyggnad till bostäder och nybyggnad av 2 flerbostadshus samt installation av eldstad

SVÄRDSLILJAN 1 Bygglov för ändrad användning av kontor/industribyggnad till bostäder och nybyggnad av 2 flerbostadshus samt installation av eldstad Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (7) YTTRANDE Sven-Erik Kangas 016-710 29 52 Till Stadsbyggnadsnämnden SVÄRDSLILJAN 1 Bygglov för ändrad användning av kontor/industribyggnad till bostäder och

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD Detaljplan för del av Strömstad 4:31, Strömstads Kommun REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-02-26 45 att genomföra ett programsamråd gällande

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETERNA GÅRÖ 1:334 M.FL. I GNOSJÖ TÄTORT

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETERNA GÅRÖ 1:334 M.FL. I GNOSJÖ TÄTORT DETALJPLAN FÖR FASTIGHETERNA GÅRÖ 1:334 M.FL. I GNOSJÖ TÄTORT SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Upprättat av

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling

SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2015-08-19 Diarienummer 0350/14 Sida 1/13 SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling Foto eller bild! DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER NORR OM SOMMARVÄGEN ÖCKERÖ 2:397, 2:697, 2:779 M FL ÖCKERÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum

Läs mer

Västerråda handels- och industriområde

Västerråda handels- och industriområde SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådshandling avseende detaljplan för Västerråda handels- och industriområde Melleruds kommun Västra Götalands län Contekton Arkitekter Fyrstad AB har på uppdrag av Melleruds kommun

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm, S-Dp 2013-19232

Planbeskrivning Detaljplan för Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm, S-Dp 2013-19232 STADSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING PLANAVDELNINGEN Tony Andersson 2015-05-29 REV 2015-09-25 Tfn 08-508 27 318 1(11) Laga kraft 2015-11-23 Planbeskrivning Detaljplan för Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12 Tjänsteutlåtande Datum 2015-06-12 Sida 1 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Stadsarkitekt Tomas Johnsson 0280-181 69 Dnr: KS/2016:34 Detaljplan för Olarsgården annex Byggnadsnämndens beslut: det i januari

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling.

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. Dnr 08-10067.214 KS 08-560 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Laxforsen 4:53. Ändring med tillägg av detaljplan för del av Jukkasjärvi 9:5, antagen 1991-06-19 av byggnadsnämnden i Kiruna.

Laxforsen 4:53. Ändring med tillägg av detaljplan för del av Jukkasjärvi 9:5, antagen 1991-06-19 av byggnadsnämnden i Kiruna. Ändring med tillägg av detaljplan för del av Jukkasjärvi 9:5, antagen 1991-06-19 av byggnadsnämnden i Kiruna. Laxforsen 4:53 Kiruna Kommun Norrbottens län Laxforsen 4:53 Förslag till antagandehandlingar

Läs mer

Koncept till Granskningsutlåtande

Koncept till Granskningsutlåtande Samhällsbyggnadskontoret Koncept till Granskningsutlåtande Dnr: 2013-00149-214 Detaljplan för Överenhörna - Ekensberg 1:47 m.fl. Lundhagen inom Enhörna kommundel i Södertälje Upprättad 2013-12-13 Innehåll

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 2/7-2014 Dnr.: KS 2011/447.343 Planförslaget har varit på samråd under tiden 17 april 8 maj 2014 enligt

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Muraråsen, västra Charlottenberg Eda kommun Värmlands län UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Med samrådsredogörelse PLANENS SYFTE Planens syfte är att möjliggöra bostadsbebyggelse dels i form av flerfamiljshus

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-26 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Ny handelstomt i Odenskog Del av Odensala 13:1 & 14:1 Östersunds kommun

Detaljplan för Ny handelstomt i Odenskog Del av Odensala 13:1 & 14:1 Östersunds kommun Detaljplan för Ny handelstomt i Odenskog Del av Odensala 13:1 & 14:1 Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 518/2009 Dnr planmodul: P 09/0007 UTLÅTANDE 2 Samråd kring planförslaget skedde under våren 2011. Planen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Detaljplan för Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp 2010-15100-54 HANDLINGAR Planen består av

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2013-10-31 DNR: 13BMN72 HANDLÄGGARE: THOBIAS NILSSON Planbeskrivning Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Granskningsutlåtande 2015-12-14

Granskningsutlåtande 2015-12-14 Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-61 63 67 Dnr 2015.224 211 Ändring av detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Granskningsutlåtande 2015-12-14 Samrådsskede Samråd har skett med länsstyrelsen

Läs mer

Frågor och svar. Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen.

Frågor och svar. Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag M 2010:01 Frågor och svar Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen. Blir det några ändringar kring byggherrens ansvar?...

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-04-27 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2011-04-20, rev. 2011-11-21 ANTAGANDEHANDLING UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 20XX-XX-XX Detaljplan för fastigheten Tälje 4:73 m.fl. (kv Båtsman) i Norrtälje stad enligt

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN 1(6) SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN SAMRÅDSTID Samråd hölls mellan 2014-06-09-2014-07-08 Brev har skickats till samtliga

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Tutstad 1:67 m.fl. (Reningsverk Sysslebäck)

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Tutstad 1:67 m.fl. (Reningsverk Sysslebäck) Datum Diarienummer 2012-10-16 MBR 2007.1066.214 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Tutstad 1:67 m.fl. (Reningsverk Sysslebäck) Aktuell plan: Berörda fastigheter: Markägare:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande Dnr 2008/209 1(7) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Samrådshandling 2008-10-15, rev 2008-XX-XX Antagen 2008-XX-XX Laga kraft 2008-XX-XX Detaljplan för Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-05-26 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bjälken

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Foto med bredd:höjd-förhållande1 Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Planbeskrivning 2015-12-14 1 1.

Läs mer

Planförfarandet sker enligt nya plan- och bygglagen, PBL (2010:900). UTSTÄLLNING LAGA KRAFT

Planförfarandet sker enligt nya plan- och bygglagen, PBL (2010:900). UTSTÄLLNING LAGA KRAFT STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2013-01-18 Annika Colbengtson DNR SMN-0878/2012 PROGRAMHANDLING Detaljplan för kvarteret STOCKMAKAREN 1 och del av SUNDBYBERG 2:26, tillbyggnad av kontorsbyggnad,

Läs mer