Visst svarar November snabbt.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Visst svarar November snabbt."

Transkript

1 PRECISION Tror du att du upp för det här? det kommer inte bli lätt Frågar en ljuv röst från Radion. Ja, jag klarar det Svarar Vincent tröttsamt medans han spanar byggnaden. Bra, Din utrustning ligger ett par hundra meter bort Svarar November. Vincent tar ett tungt andetag innan han svarar Jag trodde dem skulle lämna utrustningen nära min plats? Vincents uppdrag är att infiltrera en byggnad som är förklarat misstänkt till vapenstöld, och hitta bevis. Vincent accepterade detta uppdrag för ett par månader sedan för att det är honoms sista. Inte jag som bestämmer svarar hon. Vincent vrider huvudet mot solen då den håller på att gömma sig bakom horizonten, samtidigt kollar han på sin klocka. Den är 18:23. Bara sju minuter kvar. Du borde vara här, solnedgången är fantastisk. Önskar att jag kunde men Säger November men blir avbruten av Vincent. Du sitter ungefär 34 mil från min plats, jag vet säger Vincent snabbt, och byter blicken mot byggnaden igen. Det blir en kort tystnad som varar i en minut. Tystnaden får Vincent att tänka på November. Dem har känt varandra sedan de var båda var små. Med samtliga små relationer från då och då blir det bara konstigare när dem pratar med varandra. Ofta tänker Vincent på sitt liv, hur det har varit förut. Speciellt på November. Av någon anledning lyckades båda hamna i samma jobb.. Ännu en gång kollar Vincent på klockan. Tre minuter kvar. Nu börjar det närma sig. Bara tre minuter kvar säger Vincent medans han sträcker sig. Han håller ögonen på klockan noggrant från då och då. Om han inte lyckas göra detta exakt 18:30 så misslyckas han. Kom ihåg, Du kan bara ta in in genom östra sidan av byggnaden Säger November. Medans han lyssnar på November märker han att hans klockar piper, vilket menar att det är dags. Vincent reser på sig och snabbt lägger märke till att solen kan inte synas längre, bara den blodröda himlen. Och Vincent? utbrister November från radion. Vincent svarar Ja? Var försiktig säger hon. Det tar ett par sekunder innan Vincent svarar. Har jag någonsin varit försiktig? Svarar Vincent tyst för sig själv.

2 Det är den, lådan. Där ligger min utrustning. Mitt i mellan två trupper av vakter. Hur jävla svårt är det att lämna en låda på en bättre plats? Ibland tröttnar jag på detta jobbet. Men nu måste jag tänka på hur jag ska få tag på lådan, det finns ingen tid för att klaga. Lådan ligger mellan två trupper av vakter som vaktar ingången, och av någon anledning är så blinda så dem inte märker den. Kanske för att lådan ligger i en buske? Äsch, jag vet inte. Det kommer bli omöjligt att bara gå rakt fram och ta lådan. Det är totalt fem vakter och alla är bra rustade. Beväpnade med allt från gevär till granater. För att bara vara vakter till en ingång får jag en känsla att det kommer finnas värre inne i byggnaden. Kanske jag lura vakterna? Måste bara komma på något. En dräkt kanske? Nej, de skulle märkt mig. Det måste finnas någonting runtomkring dem som kan distrahera dem, eller iallafall locka bort dem. Är dem dumma nog om jag kastar en sten? Jag måste försöka. Jag tittar runtomkring och försöker se om jag kan hitta en stor nog sten som kan få deras distraktion. Efter ett par sekunders letande hittar jag en som värkar bra nog. Vakterna har inte någon sorts hjälm på sig, vilket menar att dem måste höra det. Jag siktar ett par meter bort mot vakten sedan kastar jag. Vaktens ögon rör sig bara mot stenens håll. Det värkar som det inte funkar att kasta en sten. hmm, inte så dumma alltså.. Skrattar Vincent tyst för sig själv. Vincent tar en skarpare titt på vakterna. Han märker hur dem greppar vapnen. Dem är inte från polisen eller militären. Dem är legoknektar. Billigt köpta också, troligen är dem kriminella. Förmodligen resten av dem andra i byggnaden också. Men bara för dem är legoknektar kan jag fortfarande inte attackera dem. Dem är beväpnade, och jag ska inte ta liv utan en bra anledning. Jag måste också komma ihåg att detta är en undersökning. Vincent börjar tvivla på hur han ska få sin utrustning tills han tänker på ett annat alternativ. Vakterna är ju legoknektar, vilket menas att dem blir betalade. I och med att dem är kriminella borde det inte vara svårt att lura dem. Vincent rättar till sina kläder och går fram till Vakterna. Den ena mannen lägger märke till Vincent och riktar sitt vapen mot honom. Vad har du för anledning att vara här? frågar vakten. Vincent märker på hur relativt ung mannen låter. Du värkar inte så himla professionell svarar Vincent. Vakten blir förvirrad. Vad har det med saken att göra? frågar vakten. Vincent skakar på huvudet besviken.

3 Du har ingen aning om hur man är redo för strid. Du står helt oförberett, håller vapnet helt fel säger Vincent. Vakten börjar att bli nervös och istället hotar Vincent. Jag bryr mig, stick eller så dör du. Vincent suckar. Lugn, Jag vet att du inte jobbar kommunt. Du är en legoknekt. Jag kan nämligen offra mer pengar än dem som betalar dig för stunden. säger Vincent. Vakten sänker sakta sitt vapen och kollar på resten av vakterna, sedan tittar han tillbaka på Vincent. Du kan offra mer? hur mycket? frågar Vakten. Vincent skrattar inombords. Dubbelt så mycket. Jag kan även göra det för resten av vakterna. Men det finns bara ett sätt att göra det. Du får lämna din plats direkt. säger Vincent. Vakten funderar ett par sekunder och säger åt Vincent att vänta. Vincent nickar och vakten pratar med dem andra. Vincent kollar på sin klocka medans dem andra pratar. Vakten kommer tillbaka och säger till Vincent; Visst, vi tar det. Vart ska vi samlas? frågar han. Ett par kilometer bort, bredvid bowlinghallen svarar Vincent. Vakten vilket nu längre inte är en vakt nickar och vinkar åt sina kollegor att dem ska följa med. Legoknektarna går sin väg medans Vincent går mot sin utrustning. Han säger Idiot tyst för sigsjälv. En G17, Två rökbomber vilket är olika, tårgas och en kniv. Vilket borde räcka.. Precis innan jag stänger lådan helt märker jag att någonting sitter fast på locket. Jag drar av den och tittar på det. Objektet är cylinder format och är ganska tung. En text visas på sidan. Olyckligt är det på ett annat språk. Vincent trycker igång sin mikrofon och börjar prata. November, jag har utrustningen. Men också något objekt jag inte har sätt förut, ligger i lådan Radion startas. Härligt. Juste, om objektet. Det är en RED, en tidsbomb som släpper ut strålning. Ingenjörerna ville skapa något som skadar fiender genom väggar utan att det förstör omgivningen. Använd den bara när det verkligen behövs svarar November genom radion. Vincent kollar på den medans han svarar; Kommer inte strålningen skada mig också?. Nejdå, ingenjörerna har byggt in spektrum reflekterande glas i din jacka. Du kommer inte bli skadad svarar hon. Mhm, jag fortsätter in i byggnaden... November, kan du också vara snäll och skicka poliser till bowlinghallen? säger Vincent medans han stänger av mikrofonen och öppnar dörren in till byggnaden.

4 Visst svarar November snabbt. Kamerorna är utan funktion. Varför är dem det? Lamporna i byggnaden fungerar perfekt. Det är annorlunda, oftast vill folk se vad som händer. Antar att någonting eller någon har förstört dem. Måste finnas en anledning någonstans. Jag behöver iallafall inte bli orolig om att bli upptäckt. När jag kommer in i byggnaden blir jag överaskad av en lång korridor, vilket ser ut att leda ungefär hundra meter. Korridoren leder till antingen rum eller flera korridorer. Jag har ingen karta, vilket menar jag måste hitta ledtrådar till den rätta vägen. Bredvid väggarna ligger det ett par lådor. Några av dem värkar redan vara öppnade. Jag vill kolla igenom dem, men vill helst inte skapa massa oväsen. Däremot kan jag ana att dem höll något onormalt. Det är ganska tyst, då och då hör man människor som går och pratar. Jag inbillar mig ibland att någon ska märka mig. Några steg in i korridoren ligger det ett medelstort rum. Direkt märker jag att det är någon där inne. Jag hör ljudet, personen sover. Mitt intresse fokuserar på personen som sover. Han bär nycklar vid midjan. Jag får en känsla om att han är vaktmästaren. Nycklarna kan vara användbara. Ska jag försöka ta nycklarna från honom? Jag måste försöka. Golvet är inte gjort av trä, det gör mig lycklig. Vilket menar att jag tyst kan ta mig fram. Jag smyger mig tyst fram till vaktmästaren och skär snabbt av nycklarna. Det var lättare än vad trodde. Innan jag går ut ur rummet märker jag någonting. Flera kameror är fortfarande fungerande. Det stressar mig lite. Kameran som leder till ingången är den ända som inte fungerar. Jag tror jag aldrig har haft sådan tur. Mina ögon byter till en annan skärm. Kameran visar flera personer samlade i ett stort rum. Jag kan inte se så himla mycket, men får en förvarning. Människorna packar upp en massa lådor. Exakt likadana lådor som jag såg i korridoren. Jag lägger märke till någonting som hänger på väggen bland människorna. Jag lyckas zooma in med kameran. Det tar mig en stund för att förstå vad det är. Den är ganska stor, lång och orange. Nu förstår jag vad det är. Det är en MOAB. En av dem största icke kärn bomberna av tiderna. En MOAB kan lätt förstöra stora byggnader. Jodå, visst är det vapen stöld. Detta stressar mig ganska mycket. Istället för att stanna fortsätter jag vidare. Efter en stund av letande, tror jag att jag hittar den rätta vägen. Ett stort rör som jag inte märkte förut leder ner för korridoren och till källaren. Jag försöker låsa upp dörren. Nyckeln passar perfekt, men innan jag öppnar hör jag en röst från källaren. Snabbt släpper jag nycklarna. Vilken det än är som är i källaren, måste ha hört ljudet av nycklarna för han närmar sig.

5 Nu har måste jag välja. Det finns två val. Det första är att snabbt ta mig här ifrån och hitta en annan väg. Det finns tyvärr bara en väg, vilket är källaren. Det andra valet är att vänta på personen och attackera så tyst som möjligt. Det ända valet jag kan ta är det andra. Snabbt gömmer jag mig bakom väggen och väntar på personen som närmar sig. Jag kan höra ljudet av dörren som öppnas. Personen kliver ut ur rummet. Personen i det här fallet är en vakt, och en kvinna. Jag tvivlar under en sekund, men kommer på att vakten är en legoknekt och precis lika farlig som dem andra. Innan vakten märker mig lägger jag handen över munnen för att det inte ska låta. Medans vakten kämpar att komma loss tar jag fram kniven. Jag greppar snabbt tag i nacken och hugger i halsen. Kanske lite dåligt ställe, men det får räcka. Kniven lyckas ta sig igenom luftstrupen, från och med nu kan inte vakten skrika för hjälp. Eggen på kniven kommer ut ur andra sidan av halsen. Blodet sprutar ut på golvet, och en liten del rinner ner på mina händer. Efter ett par sekunder drar jag ut kniven igen. Varje gång jag dödar någon känns det hemskt. Denna gången känns det som jag kommer åka till helvetet. Men jag vet att om jag inte lyckas med detta uppdraget hotas flera tusentals civila människor att dö. Medans vakten kämpar om att få luft, tar jag nycklarna och öppnar dörren till källaren, sedan säger jag: Ju mer du försöker andas, dränker du dina lungor i blod och går ner till källaren. Källaren luktar krut. Jag antar att dem skapar ammunition här. Efter en titt runtomkring kan jag bevisa det. Flera tomma hylsor ligger i rader på hyllorna. Ett par säckar är fyllda med texten Håll elden borta. Det finns också flera burkar fyllda med salpeter, vilket är bevis nog. Konstigt nog finns det inga människor. Antagligen så finns det redan svartkrut så det räcker. Allt som behövs är en vakt som bevakar. Vilken nu är död. Jag fortsätter genom källaren. Efter en stund hittar jag ytterligare en till dörr, vilket jag också kan öppna med nycklarna. Dörren öppnas inte med ett handtag utan ett valv. Det tar ganska mycket styrka att öppna det men jag lyckas. Dörren måste vara riggad till lamporna. Det tänds i rummet. Konstigt nog är rummet helt tomt. Bara ett par stolar ligger vid hörnet. En till dörr göms bakom en pelare. Jag antar att det är den ända vägen. Precis när jag ska ta i handtaget märker jag att flera människor vistas i nästa rum. Det skulle vara omöjligt att smyga förbi människorna. Jag måste hitta en väg. Min rygg vänds och jag börjar leta runt i rummet. Det tar mig ett tag, men tillslut lyckas jag hitta vägen in till ventilations systemet. Jag tar ett par stolar och pelar dem på varandra. Sedan kliver jag upp och försöker trycka in migsjälv bland ventilationena. Det är trångt och varmt.

6 Precis när jag stänger rammen till ventilationen hör jag ett högt ljud. Det är högtalarna. Ett lik har hittats bland område A. Håll ögonen öppna och ifall du ser något ovanligt. Rapportera till en rådgivare säger en medelåldrig röst. Fan, dem måste har hittat vaktens kropp. Nu måste jag vara riktigt försöktig. Jag glömmer bort att jag hörde rösten och fortsätter vidare. Du måste skoja med mig viskar jag för mig själv. Ventilationen leder till en treväg. Alla leder åt olika håll. Jag har ingen aning vilken går vart. Ifall jag tar fel väg slösar jag bara tid. Jag får fundera. Kanske November kan hitta den rätta vägen? Jag vet redan att hon kommer säga att hon inte kan. Det är ingen mening, jag får helt enkelt gissa. Jag väljer att fortsätta framåt. Jag vet inte hur, men på något sätt valde jag rätt väg. Jag har nu kommit in till salen jag såg på kameran. Människorna är fortfarande kvar och packar upp lådor. Dem packar upp bomber. Brandbomber mer specifikt. Jag känner igen dem. Vad i helvete ska dem gör med det? Vad det än är, så måste jag stoppa dem. Nu. November, är du där? säger jag i mikrofonen. Ja? svarar hon från radion. Dem packar fan Napalm säger Vincent nervöst. Det tar ett par sekunder för November att svara. Napalm?... Vincent, du måste ta stopp på det här. Hitta personen som ligger bakom detta säger hon. Det ska jag svarar Vincent snabbt och hoppar ut ur ventilationen. Ungefär trettio vakter. För många för mig att klara. Jag antar att jag ska använda RED för detta. Men det skulle vara osmart. Vem det än är som styr allt det här skulle bara fly. Jag måste tala med personen först, och jag tror jag vet vem han är. Mina ögon lägger sikte på en man som står och hanterar papper. Jag känner igen honom. För ett par månader sedan var han arresterad. Men hur kan han vara här? Jag måste distrahera vakterna Jag kommer på att jag kan kanske tänd eld på svartkrutet i det rummet som jag var i förut Det här var en jävligt bra plan I min tanke. Halva byggnaden håller nu på att brinna till grunden. Jag måste fånga mannen innan han lyckas att rymma och hitta en väg ut. Mina tankar byter till November. Det är just nu November kommer in i leken. Med snabba fingrar lyckas jag få igång mikrofonen och kontaktar henne. November, jag kan behöver hjälp säger jag högt så hon hör. Ja, jag märker det! Du får inte rymma, du måste hitta mannen Säger hon. Det finns knappt några vägar att gå för att undvika lågorna, jag kan redan känna svetten i min tröja.

7 Jag vet, just nu skulle jag behöva dig lokalisera honom! säger Vincent. Jag ska försöka använda en satellit Svarar November. Medans jag väntar på ett svar försöker jag undvika elden så mycket som möjligt. Av någon anledning lyckas en Vakt ta sig igenom elden. Han märker mig. Vi står båda och tittar på varandra i ett par sekunder, det är nu han förstår vilken jag är och drar fram sitt vapen. Jag märker direkt att hans vapen är en SA80 vilket kan lätt döda mig på ett par skott. Nu handlar allt om vem som skjuter först. Med ett ryck drar jag fram min pistol. Jag struntar i att försöka sikta, det tar för långt tid. Tillslut skjuter jag flera skott. Det blir helt tyst mellan oss. Jag tittar upp och märker att jag har träffat honom. Jag vet inte hur, men jag har lyckats att träffa honom i ögat. Efter någon minut så svarar November igen. Han är ungefär tvåhundra meter ifrån din plats, åt väster! säger hon snabbt. Jag får lite panik och börjar leta efter vägar öster ut. De flesta dörrar är antingen blockerade eller låsta. Efter att jag springer förbi ett fönster så ser jag faktiskt honom. Han är påväg mot en helikopter. Nu blir jag ganska sur. Vart fan är polisen och stoppar helikoptern? Det finns ingen tid att tjata. Jag backar ett par steg och tar sats. Sen kutar jag mot fönstret och hoppar. Höjden är ungefär bara tre meter, vilket jag borde överleva. Mina ben landar lite fel så jag snubblar nästan, men jag reser mig upp och springer så snabbt jag kan. Nu måste jag improvisera, det är omöjligt att försöka skjuta honom. Det finns inte tillräckligt med tid heller för att fånga honom, han är för långt ifrån. Efter par sekunder kommer jag snabbt på en ide. Ifall detta misslyckas nu så finns det ingen anledning att fortsätta. Det finns en enormt stor chans att jag gör det. Jag kutar så snabbt jag kan. Till vänster av mig finns det en trappa, snabbt springer jag upp för den. Vid trappan finns det en stege som jag klättrar uppför. Snabbt rör jag mig mot helikoptern. Nu börjar det närma sig. Mannen hoppar upp på helikoptern, det är nu planen sätts igång. Snabbt sliter jag av RED. Mina ögon fokuserar extremt mycket på helikoptern. Jag vet inte hur, men jag har lycka och aktiverar RED. I hela mitt liv har jag aldrig tagit i så mycket. Jag siktar och kastar så stark det bara går. Svetten rinner ner för min panna. Precision är nyckeln för stunden, RED flyger rakt mot helikoptern och träffar rotorn. Bara efter ett par sekunder kan jag höra hur den börja pipa. Mina reflexer får mig att söka skydd från strålningen, tills jag kommer på att min jacka skyddar mig mot det. Innan helikoptern hinner nå bara femtio meter hör jag hur någon skriker. RED har detonerats. Strålning kan knappt bli sedd av människans öga, vilket menar att det är en relativt tyst bomb.

8 Helikoptern börjar snurra vertikalt. strålning kommer döda alla i helikoptern, inklusive mannen. Nu tänker jag på att jag kanske skulle valt en annan plan. Men det är redan försent. Helikoptern krashar rakt in i sidan av byggnaden och exploderar. Jag hör att radion startas. Har du fångat honom än? frågar November. Han Är död svarar Vincent besviken medans han kollar på solen som kommer upp bakom horizonten igen. Det blir en kort tystnad Jag skickar en helikopter som plockar upp dig säger hon. Det är ingen mening, jag slutar det här jobbet ändå svarar Vincent medans han lämnar byggnaden. SLUT

Men jag försov mig! Ge mig en andra chans! Snälla Om du tar dig hit på 10 minuter så kan vi forsätta prata. Men det tar 15 minuter med bil!

Men jag försov mig! Ge mig en andra chans! Snälla Om du tar dig hit på 10 minuter så kan vi forsätta prata. Men det tar 15 minuter med bil! En brottslig polis Jag känner hur jag börjar kallsvettas, att jag nästan får panik när jag hör att telefonen börjar ringa. Jag slänger mig över den och svarar med ett svagt hej. Det är en man som svarar,

Läs mer

Livets lotteri, Indien

Livets lotteri, Indien Livets lotteri, Indien Jag heter Rashmika Chavan och bor i Partille, men mitt ursprung är Indien (Mumbai). Jag, min mamma Angirasa och lillebror Handrian flydde till Sverige när jag var 11 år. Nu är jag

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

ENSAM. Av Matilda Jerkvall

ENSAM. Av Matilda Jerkvall 1 ENSAM Av Matilda Jerkvall Hennes steg ekar där hon går genom den tysta staden. Hon är alldeles ensam där hon skyndar förbi de stängda butikerna. Hur kan hon vara alldeles ensam där det annars brukar

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan.

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan. `````Stormen En ensam kula visslade genom natten En ensam kula, var menad för honom En ensam kula kan få den starkaste att falla En ensam kula penetrerar sitt mål En ensam kula som genom för sin mening,

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar finns, finns inte. En så mycket bättre värld. Den var vadderad, full av förmildrande omständigheter. Hon ville aldrig vakna mer och behöva återvända till det där andra till verkligheten. Nej, hellre då

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Malin Sandstedt. Smuts

Malin Sandstedt. Smuts Smuts Smutsen bränner i såren på flickans bara fötter. Döda rosentaggar river och färgar hennes ben i rött. Hon vandrar till ljudet av sin egen viskande röst. Den vita klänningen är inte längre vit utan

Läs mer

Magiska dörren Elin Gustafsson

Magiska dörren Elin Gustafsson Magiska dörren Elin Gustafsson Kapitel 1 Hej Jag red snabbt till stallet och sadlade av Bingo. Det skulle snart bli mörkt och jag skulle behöva cykla hem själv. Jag ställde in Bingo i boxen och gav honom

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar.

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar. Mannen som äger campingen, förklarar Maja. Han sa det när jag ringde. Fråga bara efter Gunnarsson, sa han. De går in i huset. Där inne står konserv burkar och paket på olika hyllor. Hallå, ropar Lasse.

Läs mer

Utdrag ur Misstänkt ljus. Kapitel 1: Ljuset från ett ufo

Utdrag ur Misstänkt ljus. Kapitel 1: Ljuset från ett ufo Utdrag ur Misstänkt ljus Kapitel 1: Ljuset från ett ufo Har du tänkt på att ljuset från ficklampan syns ut genom tältduken, viskade Kajsa. Om det skulle komma ett ufo flygande där uppe över trädtopparna

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Utan smärta, ingen ära - El Camino

Utan smärta, ingen ära - El Camino Utan smärta, ingen ära - El Camino Shaeen Svanede 1 Utan smärta, ingen ära - El Camino Copyright 2012, Shaeen Svanede Ansvarig utgivare: Shaeen Svanede Framställt på vulkan.se ISBN: 978-91-637-1405-4 2

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Carlos Castaneda Citat

Carlos Castaneda Citat Carlos Castaneda Citat Här följer en samling av både roliga och tänkvärda citat Trollkarlarnas värld. Alla citat är sagda av Don Juan där inget annat anges. Detta är ett universum av rovdjur. (Drömmandets

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Bildmanus. Förvandlingen

Bildmanus. Förvandlingen Bildmanus Förvandlingen av Franz Kafka Niklas Ekström DBA 101 Digital berättar teknik HT-11 Avgränsning Jag har valt att begränsa mig till den första delen av Franz Kafkas Förvandlingen, vilket motsvarar

Läs mer

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL Bättre än på femtiotalet 16 jan 2016 Fler sketcher Regeringen har kallat till presskonferens på Rosenbad. Vid podiet sitter statsministern, allvarlig. Han tittar i sina papper,

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

VAD HÄNDE MED HUNDEN? av Paula Rehn-Sirén (Tel: +358 405514166)

VAD HÄNDE MED HUNDEN? av Paula Rehn-Sirén (Tel: +358 405514166) Här kan du läsa en scen ur VAD HÄNDE MED HUNDEN?. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. (Och ifall du är för blyg för att ta kontakt kan du få veta följande: möjligtvis kommer hela

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson Författare: Emmy jansson Målade bilderna: Emmy Jansson 1 Draken Kapitel:1 Drakägget Jag vaknar av att mamma smäller upp dörren och ropar till mig. - Julie det finns ingen ved! - Jag kan gå ut och fixa

Läs mer

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL Fråga doktorn 4 jan 2016 Fler sketcher Konferensrum med liten scen. En kvinna och en man, båda i yngre medelåldern, sitter på stolar på scenen. De har varsin mikrofon i handen.

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Låt Stå. /fröken 2A. Matilda Sköld

Låt Stå. /fröken 2A. Matilda Sköld Låt Stå /fröken 2A Matilda Sköld LåtSas Hon sitter i tamburen. Vill inte gå till skolan. Har inga vänner där. Barnen i klassen tycker nog inte ens om henne. Lärarna spelar bara. Men som fröken får man

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Jag tog några mackor och lite saft och sa att vi skulle sitta på bryggan och fika. Vi gick ner till bryggan och fikade och pratade.

Jag tog några mackor och lite saft och sa att vi skulle sitta på bryggan och fika. Vi gick ner till bryggan och fikade och pratade. Huset Huset är precis så stort som på bilden pappa visade oss. Det ligger i utkanten av det lilla samhället på en kulle. Vart man än tittar ser man granskog eller vatten. Mörk och tät som i sagorna. Det

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Passa dig jävligt noga. Jonathan K, jonathan B, Roffe, Christer, Alexander, Emil. Alexander Jönssons manus Laura

Passa dig jävligt noga. Jonathan K, jonathan B, Roffe, Christer, Alexander, Emil. Alexander Jönssons manus Laura Passa dig jävligt noga Av Jonathan K, jonathan B, Roffe, Christer, Alexander, Emil Alexander Jönssons manus Laura 1 1. INT - LÄGENHET/VARDAGSRUM - DAG Vi ser ett vardagsrum med möbler och planscher på

Läs mer

Donny Bergsten. Skifte. vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost

Donny Bergsten. Skifte. vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost Donny Bergsten Skifte vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost bäcken syr sitt täcke igelkotten luktar på vinden ute på havet seglar ett skepp mot horisonten

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

GLÖMSKANS KATAKOMBER. Anders Larsson

GLÖMSKANS KATAKOMBER. Anders Larsson GLÖMSKANS KATAKOMBER av Anders Larsson PERSONER: Gäst på småstadshotell Hotellets innehavare C: Stadens kyrkoherde Alla tre är i samma ålder Ett hotellrum: Dubbelsäng med nattygsbord, telefon. Attachéportfölj

Läs mer

Avundsjuka och Besvikelse. Besvikelse Jag kanske blandar ihop besvikelse med sorg ibland, men jag tror att båda har en närhet av varandra i våra liv.

Avundsjuka och Besvikelse. Besvikelse Jag kanske blandar ihop besvikelse med sorg ibland, men jag tror att båda har en närhet av varandra i våra liv. Avundsjuka och Besvikelse Två helt klart starka ord som bränner i mitt inre och där avundsjuka även kan ha en positiv betydelse, men oftast har besvikelse ingen ljus sida alls. Besvikelse Jag kanske blandar

Läs mer

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop.

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop. Självkänsla Självkänsla är lika med att bottna i sitt innerst. Självkänslan finns i varje människa och söker plats att få fäste i och växa ur. Vissa ger den utrymme medan vissa inte låter den gro. Det

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Upprättelsen. Vad är ert ärende? frågade plötsligt en tjock man med oklanderligt välkammade polisonger.

Upprättelsen. Vad är ert ärende? frågade plötsligt en tjock man med oklanderligt välkammade polisonger. FÅGELSKRÄMMAN Upprättelsen Paulo hade äntligen blivit insläppt, och nu stod han där mitt i salen. Runt omkring honom satt män, kvinnor och barn och betraktade honom nyfiket. Vad är ert ärende? frågade

Läs mer

EN ANNAN PERSON. Fabian Buebo. inspirerad av en verklig händelse

EN ANNAN PERSON. Fabian Buebo. inspirerad av en verklig händelse EN ANNAN PERSON av Fabian Buebo inspirerad av en verklig händelse SLUTVERSION 160428 fabian@fabianbuebo.se 0735554992 1 INT. HOTELLRUM - KVÄLL Vi hör en kvinna sjunga för sig själv. Vi ser hela hotellrummet.

Läs mer

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund 1 om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund Detta är en bilderbok för tonåringar och för vuxna, en bok som handlar om utanförskap och vilsenhet. Det är en poetisk bok med korta

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 3 ABK gör avspark. Först går bollen lite fram och tillbaka mellan lagen. Två klungor jagar efter den hit och dit, men sedan får Tina tag i bollen och drar sig ut på kanten. Hon ser Max komma och

Läs mer

Dennis kamp. Läsförståelse - Kapitel 1. Elevmaterial. Elevmaterial. Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.)

Dennis kamp. Läsförståelse - Kapitel 1. Elevmaterial. Elevmaterial. Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) SIDAN 1 Läsförståelse - Kapitel 1 1. Varför tycker Dennis att det är skönt att bo själv? 2. Vad är det för dag, i kapitel 1? 3. Hur länge har Dennis varit arbetslös? 4. Varför blev Dennis mamma galen på

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer

OM KRITERIER av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2004

OM KRITERIER av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2004 OM KRITERIER av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2004 Ibland dyker det upp ord som är så fantastiskt användbara och bra att man inte kan begripa hur man någonsin klarat sig utan

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n K o r e a Hej! Det är jag som är huvudpersonen i den här berättelsen jag heter. Jag har en tvillingbror som heter. Jag tävlar i slalom-åkning och tävlar i snowboard-åkning,

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor:

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Kerstin Lundberg Hahn Vad handlar boken om? Boken handlar om Ebba och Ivar, som är tvillingar. En dag, när de kommer till skolan, är fröken sjuk. Deras vikare, Fröken

Läs mer

Fyra sekunder Arbetsmaterial för läsaren Författare: Kirsten Ahlburg

Fyra sekunder Arbetsmaterial för läsaren Författare: Kirsten Ahlburg Fyra sekunder Arbetsmaterial för läsaren Författare: Kirsten Ahlburg Om arbetsmaterialet Det här arbetsmaterialet följer sidorna i boken. Till varje sida finns det ordförklaringar och frågor att fundera

Läs mer

Du kan inte ens ana. Stacia hade uppenbarligen känt av hans rädsla och hennes tankar nådde in i hans huvud.

Du kan inte ens ana. Stacia hade uppenbarligen känt av hans rädsla och hennes tankar nådde in i hans huvud. 6 Han hade aldrig sett henne så arg, tänkte Blake där han hängde nästan en meter upp i luften. Stacia, snälla bad han i ett försök att blidka henne. Hon knyckte till med handen och plötsligt flög han genom

Läs mer

Ett svek i tålamod. av Oskar Lundgren

Ett svek i tålamod. av Oskar Lundgren Ett svek i tålamod av Oskar Lundgren Presentation: Jag bor i ett litet hus på landet några mil utanför Linköping, tillsamman med fästmö Cecilia, hund och häst. Nu under våren läser jag termin 10 på läkarutbildningen

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

Stacia ville straffa Blake. Skära upp kroppen och hacka sönder hans kön för att han påminde henne om allt det hon inte hade. Men

Stacia ville straffa Blake. Skära upp kroppen och hacka sönder hans kön för att han påminde henne om allt det hon inte hade. Men 7 Stacia ville straffa Blake. Skära upp kroppen och hacka sönder hans kön för att han påminde henne om allt det hon inte hade. Men Det var något med honom som hon inte hade märkt förut, utöver hans fantastiska

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

När Jim går i polisskolan

När Jim går i polisskolan kapitel 1 När Jim går i polisskolan Hej jag heter Jim. Jag vill bli en polis. Jag är 18 år.jag måste gå på poliskola för att bli polis. Jag bor i Stockholm på ett hotell vid T centralen. Hotellet är fint.

Läs mer

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och Hisstunnan Det luktar verkligen rök. Inte cigarettrök, utan ungefär sådan där rök som kommer från eld. De fortsätter försiktigt i den rangliga järntrappan, som ringlar sig neråt. Kolla! Det är den där

Läs mer

Greven av Monte Cristo. Av Alexandre Dumas

Greven av Monte Cristo. Av Alexandre Dumas Ur Greven av Monte Cristo Av Alexandre Dumas 1 2 1 Slottet If En smal strimma dagsljus silade in genom den lilla gluggen till en av de underjordiska fängelsehålorna på slottet If, den dystra gamla fästningen

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Elevmaterial. Natet dras at SIDAN 1. Reportern

Elevmaterial. Natet dras at SIDAN 1. Reportern Natet dras at SIDAN 1 Reportern Under läsningen Kapitel 1 (Du kan läsa och hitta svaret i texten. Precis där.) 1. Hur tror Rasmus att mc-gänget hittar honom? 2. Varför gör Rasmus sig inte av med sin mobil?

Läs mer

sa r a st r i dsberg m ede a l a n d och a n dr a pjä ser a lbe rt bon n i e rs för lag

sa r a st r i dsberg m ede a l a n d och a n dr a pjä ser a lbe rt bon n i e rs för lag sa r a st r i dsberg m ede a l a n d och a n dr a pjä ser a lbe rt bon n i e rs för lag 1 medealand 5 dissekering av ett snöfall 139 valerie jean solanas ska bli president i amerika 307 efterord av steve

Läs mer

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering UPPLYSANDE» för säkrare hantering Första-hjälpen modiga till hästar Hur vi hanterar hästars rädslor kan variera väldigt och resultaten blir inte alltid som vi önskat. Svante Andersson, erkänd hästtränare,

Läs mer

Sociala berättelser 1

Sociala berättelser 1 Sociala berättelser 1 De olika delarna av en social berättelse Deskriptiva meningar beskrivning av situationen Deskriptiva delen de ska åskådliggöra och beskriva en situation, händelse eller ett beteende.

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Barnens Ö funderingsfrågor, diskussion och skrivövning

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Barnens Ö funderingsfrågor, diskussion och skrivövning en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Barnens Ö funderingsfrågor, diskussion och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Särgymn, Vux, Särvux Lektionstyp: reflektion

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Pernilla Kans, Elin Ulander, 2008 Illustrationer

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer