din prestandamässiga och miljömässiga fördel.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "din prestandamässiga och miljömässiga fördel."

Transkript

1 New Holland CX8OOO CX8O4O CX8O5O CX8O7O CX8O8O CX8O9O

2 2 3 din prestandamässiga och miljömässiga fördel. Över CX tröskor har tillverkats sedan introduktionen år 2001 och under tiden har de genomgått en konstant utvecklingsprocess för att garanterat kunna tackla alla förändringar inom moderna lantbruket med allra senaste innovativa lösningar. CX8090 är världens mest kraftfulla skakartröska och dess nya motor, som uppfyller avgaskraven enligt Steg 3B, med den effektiva ECOBlue SCR tekniken (Selective Catalytic Reduction), är det senaste steget framåt i vår kontinuerliga strävan att hela tiden förbättra prestandan hos CX8000 tröskorna. Föraren av en CX8000 har dessutom alltid full kontroll över skördeprocessen med en mängd användbar information på fingertoppsavstånd tack vare IntelliView III monitorn med den stora färgdisplayen med pekskärmsnavigation. Automatstyrsystemet IntelliSteer maximerar precisionen i fält ytterligare för ännu högre produktivitet. Med en komplett serie på fem modeller som levererar upp till 490 hk kommer du säkert att finna din perfekta skördepartner. Från Zedelgem! För över 100 år sedan, år 1906, tillverkade Leon Claeys sina första stationära tröskverk i Zedelgem, Belgien byggdes Europas allra första självgående skördetröska här. I dag är fabriken i Zedelgem New Hollands globala utvecklingscentrum för skördemaskiner. De nya CX8000 modellerna är konstruerade och byggda av hängivna människor som är medvetna om vad total tillfredsställelse hos kunderna innebär, både vad gäller kapacitet i fält och driftsäkerhet under hela skördesäsongen.

3 CX8040 CX8050 CX8070 CX8080 CX8090 Skärvidd (m) 4,57-7,32 4,57-7,62 5,18-9,15 6,10-10,67 7,62-10,67 Motoreffekt vid 2100 varv/min [kw/hk] 220/ / / / /449 Max motoreffekt vid 2000 varv/min [kw/hk] 245/ / / / /490 Tröskcylinder Bredd / Diameter (m) 1,3 / 0,75 1,3 / 0,75 1,56 / 0,75 1,56 / 0,75 1,56 / 0,75 Antal skakare Volym spannmålstank (l)

4 4 5 skärbord en PERFEkT START. Varifeed skärbord anpassad till grödan Vid skörd i högre hastigheter, oavsett vilka skördeförhållanden som än råder, är det av största vikt att CX8000 tröskans potential utnyttjas till fullo! Varifeed skärbordet med möjlighet att justera knivens avstånd till inmatningsskruven ser till att materialflödet in i tröskan blir korrekt från början. Knivens position ställs in från förarplatsen och skärbordsbotten förblir helt sluten vid knivens alla inställbara lägen. Inmatningen är optimal från start och igenom hela tröskan, vilket maximerar tröskans kapacitet. Den hydrauliskt drivna haspeln ökar tröskans produktivitet ytterligare i speciellt svårhanterliga grödor. 575 mm senaste Generationen Varifeed Gii spannmålsskärbord Den senaste generationen av Varifeed GII skärbord för spannmål, vars längd kan justeras hela 575 mm, finns tillgängliga i tre storlekar: 7,62 m (25 fot), 9,15 m (30 fot) och 10,67 m (35 fot). Den robusta ramkonstruktionen och de många utrustningsfördelarna, inklusive heavy-duty höghastighets knivdrivning, inmatningsskruv med stor diameter och den längre räckvidden hos haspelfingrarna, garanterar en imponerande kapacitet hos kniv och inmatningsmekanism för att matcha prestandan hos tröskmodellerna i CX8000 serien. NEW HOLLAND MAjsbord New Hollands majsbord är din garanti för att få maximal produktivitet ur din CX8000. Tillgängliga både som fasta och uppfällbara, erbjuder de en mängd fördelar, som den bästa avskärningen av stjälkarna i branchen, aggressiva matarrullar och plåtarna som till och med kan justeras bekvämt från förarplats. Dessa majsbord, som finns i versioner för 6, 8 och 12 rader, är de perfekta borden för CX8000 tröskorna som ger dig möjlighet att fullt utnyttja maskinens hela potential för högre kapacitet och effektivitet under skörden.

5 STANDARDSKÄRBORD MED FAST KNIVPOSITION - HIGH CAPACITY SKÄRBORD För att kunna uppnå jämn matning av grödan till både kniv och inmatningsskruv har High Capacity skärborden på alla New Holland skördetröskor en haspel med stor diameter och enkla justeringsmöjligheter. Den höga knivhastigheten och inmatningsskruven med inmatningsfingrar över hela arbetsbredden tillåter hög hastighet i fält och hjälper till att säkra jämn inmatning.

6 6 7 urtröskning och frånskiljning oöverträffad urtröskning med den största tröskcylindern PÅ MARKNADEN. Imponerande urtröskning MED BIBEHÅLLEN KÄRNKVALITET CX8000 tröskorna är välkända för effektiv urtröskning av de mest svårtröskade grödor med en oöverträffad hastighet. Marknadens största tröskcylinder har en diameter av hela 75 cm. Med en omslutningsvinkel av 111 grader resulterar detta i en effektiv slagskoyta av 1,18 m 2 i modellerna med sex skakare och 0,98 m 2 i modellerna med fem skakare. Urtröskning av varje spannmålskärna eller frö sker utan problem. med varaktig hög prestanda En stor cylinderdiameter betyder att cylindern inte behöver så högt varvtal för att uppnå optimal urtröskning. Detta ger en avsevärt lugnare gång och mycket mindre belastning på drivningen. Den höga svängmassan hos den stora cylindern jämnar också ut toppbelastningar, även under fuktiga skördeförhållanden.

7 ett jämnt inmatningsflöde ökar dagskapaciteten Förmågan att upprätthålla maximal produktivitet är en av de viktigaste egenskaperna som tekniken med fyra cylindrar medför. Frånskiljningscylindern innebär inte bara en viktig förlängning av urtröskningsprocessen utan den bidrar också i hög grad till att säkra ett jämnt materialflöde för högsta kapacitet. Genom att förbättra flödet mellan frånskiljningscylindern och halmskakarna bidrar även halmflödescylindern Straw Flow till det jämna materialflödet genom tröskan och därmed till tröskans höga kapacitet. oöverträffad frånskiljningspotential Den stora cylinderslagskon ger en väldig frånskiljningsyta. Slagskorna under mellancylindern och frånskiljningscylindern innebär ytterligare aktiv frånskiljningsyta. Halmcylindern, frånskiljningscylindern och Straw Flow halmcylindern skapar var för sig en riktningsändring i materialflödet vilket ytterligare bidrar till urtröskningsprocessen. Multi-Thresh systemet, en del av tekniken med fyra cylindrar, innebär att slagskorna under både halmcylindern och frånskiljningscylindern kan sänkas för att åstadkomma skonsammare behandling av halmen i grödor som inte är så svårtröskade. robust effektivitet Den slutliga separationen av eventuella kvarvarande kärnor i halmen, efter den intensiva urtröskningen som tekniken med fyra cylindrar innebär, ombesörjes av halmskakarna som transporterar halmen bakåt i tröskan. Skakarna har slutna bottnar, inte bara för att det ger bättre stabilitet och styrka och ökad livslängd, utan också för att kunna leverera de separerade kärnorna jämnt över uppsamlingsplanet även vid arbete i sluttande terräng. är Allt ok? Ta ett tröskprov och kontrollera den höga kvaliteten. Att försäkra sig om att tröskprocessen är optimal med välrensad spannmål utan skador på kärnorna är en snabb och enkel operation tack vare provtagningsluckan precis utanför hyttdörren och IntelliView III systemet med pekskärm.

8 8 9 rensning Spannmålsprov med högsta kvalitet. rena kärnor i en jämn ström, helt i linje med kapaciteten hos CX8000 Sållådan i CX8000 producerar perfekt tröskvara i alla varianter av gröda tack vare den stora effektiva sållytan. De motgående sållrörelserna ger respektive såll den perfekta slaglängden för korrekt behandling av materialet. Både över- och undersåll kan bekvämt ställas in från förarplats. Det fläktpåverkade försållet, som sitter mellan förberedningsplanet och översållet, skiljer ifrån merparten av kärnorna som då hamnar direkt på undersållet. Detta medför att översållet belastas mindre vilket höjer kapaciteten eftersom den extra luftströmmen som uppstår mellan försåll och översåll också bidrar till att höja den totala renskapaciteten. styrning av luften som matchar enorma materialflöden Med en total fläktkontrollerad rensyta av 6,54 m 2 på modellerna med sex skakare och 5,40 m 2 på femskakarmodellerna kan rensapparaten i CX8000 utmärkt väl hantera de enorma mängder spannmål som produceras av det högeffektiva urtröskningsoch frånskiljningssystemet. Massor av luft sugs in både från fläkthusets gavlar och från dess ovansida medan två utsläppskanaler fördelar luftströmmen jämnt över sållen. Den kraftfulla fläkten med sex fläktblad kan förses med varvtalsreduktion för tröskning av känsligare grödor med lätta fröer. marknadens effektivaste system för nivåreglering Tröska i sidolut utan att behöva sänka hastigheten med bibehållen full renskapacitet: det är vad New Hollands nivåreglerande sållåda innebär när du arbetar i kuperad terräng med upp till 17% lutning. Med styrning via en nivåsensor hålles hela sållådan horisontell i sidled, inklusive det långa förberedningsplanet, försållet och både över- och undersåll. Materialet hålles i ett jämnt lager över hela rensytan och en jämn luftström genom sållen upprätthåller maximal renseffekt. Detta medför att du kan bibehålla optimal hastighet även på kuperade fält utan att kompromissa med vare sig kapacitet eller kvalitet.

9 Aggressiv rensning En viktig komponent i CX8000 tröskornas sållkonstruktion är försållet. Det ger dels en extra fläktkontrollerad sållyta, men än viktigare är att det åstadkommer en extra luftström genom materialet när det faller ner mot översållet. Redan här separeras en hel del boss och agnar bort innan själva rensningsprocessen påbörjas. full kontroll på returgodset Effektiviteten i CX8000 tröskornas urtrösknings-, frånskiljnings- och rensningsprocesser håller mängden returgods nere på ett minimum. Varierande skördeförhållanden kan ändå påverka mängden och föraren får då indikationer om detta i IntelliView lil monitorn. För att undvika den extra belastning det skulle innebära att addera returgodset till urtröskningssystemet, tas det effektivt omhand av returgodscylindern Roto- Thresher, en New Holland uppfinning. Om extra urtröskning krävs sker detta i returgodscylindern. I CX8000 tröskorna kompromissas aldrig med urtröskning eller frånskiljning - det separerade returgodset transporteras därefter vidare och sprids jämnt över förberedningsplanet. lättåtkomligt För att förberedningsplanet skall kunna arbeta effektivt med transport av spannmålen och förberedelse före sållens rensning viktiga steg i tröskans totala kapacitet - måste det hållas rent. Vid arbete i fuktiga förhållanden eller i grödor som lätt fastnar kan det vara nödvändigt att rensa regelbundet. För att underlätta rengöringen kan förberedningsplanet i CX8000 tröskorna lätt dras ut framifrån i två sektioner.

10 10 11 hantering av spannmålen Hantering av stora volymer spannmål. CX8040 CX8050 CX8070 CX8080 CX8090 Spannmålstankens rymd (l) tankkapacitet som matchar hög avverkning I CX8000 tröskorna fylls spannmålstanken snabbt. Därför krävs ett transportsystem för spannmålen som kan matcha den enorma kapaciteten. För att skörden ska kunna genomföras så effektivt som möjligt är spannmålstankarnas volym verkligen imponerande - från 9000 liter på CX8040 till liter på CX8090. För att kunna ha spannmålstankar med så stora volymer utan att tröskans totalbredd omöjliggör vägtransporter fungerar tanklockets plåtar även som förhöjningar som kan fällas upp elektriskt från förarplats. När tanklocken öppnas fälls automatiskt den övre sektionen av fyllningsskruven i arbetsposition så att tankens hela volym utnyttjas.

11 snabb och effektiv tömning Föraren har en oinskränkt sikt mot tömningsröret vilket gör att skördearbetet kan fortlöpa helt ostört även under tömning. Med en tömningshastighet av 110 liter per sekund, töms till och med den största literstanken på mindre än 100 sekunder.

12 12 13 hantering av boss och halm rätt behandling av boss och halm för alla förhållanden. vikten av att hantera boss och halm korrekt Då halmen inte skall bärgas från fältet är CX8000 tröskorna utrustade för att hantera halm och boss optimalt. Minimerad jordbearbetning, en odlingsmetod som röner allt större intresse, innebär att sådden sker efter minimal eller till och med ingen bearbetning alls. Metoden innebär mindre arbetstid och kan leda till högre skördar och mindre jorderosion. En nackdel däremot som denna metod kan medföra är sjukdoms- och skadedjursproblem orsakade av fukt som hålles kvar i skörderesterna. Det är därför av största vikt att halmen hackas effektivt och att den och bosset sprids jämnt efter tröskan, speciellt när man arbetar med så stora skärvidder som är vanligt på CX8000 modellerna. Jämn spridning av halm och boss minskar också risken för stopp i samband med sådden.

13 New Holland halmhackar: hackar fint sprider brett Den allt större betydelsen av att halm och boss hanteras effektivt har resulterat i ett utbud av halmhackar som helt utvecklats och tillverkats av New Holland. För CX8000 tröskorna finns ett urval av hackar med fyra eller sex rader knivar. Hackarnas höga varvtal på 3500 varv/min ser till att även halmen efter de tyngsta grödorna hackas fint och sprids jämnt. Full spridning över hela arbetsbredden Spridarplåten med tio fullt justerbara spridarvingar och den effektiva centrumvingen ser till att det hackade materialet sprids jämnt över hela arbetsbredden. Flexibel hantering av boss För CX8000 finns två system tillgängliga för hantering och spridning av boss som båda innebär perfekt spridning över hela arbetsbredden i alla grödor och under alla skördeförhållanden. En fläkt blåser bosset till halmhacken som sprider bosset även när halmen inte hackas. Två horisontella spridartallrikar arbetar helt oberoende av halmhacken. Exceptionell halmkvalitet I CX8000 tröskorna sker urtröskning och frånskiljning över stora ytor. Därför behöver processen inte vara så aggressiv vilket resulterar i en skonsammare behandling av halmen som därmed håller högre kvalitet. De stora halmsträngarna ger perfekta balar. Halmhuven har två strängläggningsgaller som föraren bekvämt kan justera i fyra olika positioner vardera för att bestämma halmsträngens bredd.

14 14 15 motor och framdrivning kraftfull och skonsam mot miljön: en vinnande kombination. Alla CX8000 tröskorna är försedda med Steg 3B godkända motorer med common rail-teknik. Detta är en del av New Holland Agricultures miljömässiga utfästelse: att utveckla lösningar som gör jordbruket effektivare medan man samtidigt tar största möjliga hänsyn till miljön. Den andra delen är att erbjuda skräddarsydda lösningar till varje enskild produkt, och hela CX8000 serien utnyttjar ECOBlue SCR teknologin (Selective Catalytic Reduction). Detta system med efterbehandling av avgaserna innebär att en katalysator tar hand om de kväveoxider som finns i avgaserna och omvandlar dem till de helt ofarliga komponenterna vattenånga och kvävgas som förekommer normalt i atmosfären. Eftersom systemet arbetar efter motorn påverkar det inte vare sig effekt eller vridmoment negativt varför det slutliga resultatet blir bättre motorprestanda och effektivare bränsleutnyttjande. Avgaser innehållande NOx Kvävgas och vattenånga Doseringsmodul SCR Katalysator Matarmodul AdBlue tillsats AdBlue tank CX8040 CX8050 CX8070 CX8080 CX8090 Effekt vid 2000 varv/min [kw/hk] 245/ / / / /490 AdBlue utan att addera problem AdBlue är en nyckelkomponent i ECOBlue SCR systemet. Det är en blandning av vatten och urea som tillsätts avgaserna för att göra dem ofarliga. Din New Holland återförsäljare tillhandahåller AdBlue som du kan lagra hemma på gården i behållare som motsvarar dina behov. Det enkla systemet är lätt att använda. Bara fyll den 120 liter stora AdBluetanken i din CX8000 och när det börjar ta slut indikeras detta på IntelliView III skärmen. Dessutom räcker innehållet i Adbluetanken dubbelt så länge som innehållet i en fylld bränsletank.

15 Hög kylarkapacitet Kylarsektionerna och luftfiltret är alla lätta att komma åt för grundlig rengöring och har samtidigt dimensioner som garanterar maximal kylkapacitet i alla klimat och väderförhållanden. CX8000 tröskornas kylarpaket omfattar separata kylare för motorns kylarvätska, för oljan till hydrostatiska framdrivningen och för motorns laddluftkylare. Integrerat i det roterande luftintaget sitter luftkonditioneringens kylare. Excellent effektöverföring En av de viktigaste transmissionskomponenterna är tröskcylinderns variator. För att säkerställa en tillförlitlig konstant överföring av effekten löper drivremmen i variatorskivor med stor diameter och den hålls alltid korrekt spänd helt automatiskt av ett posi-torque system. Detta ger optimalt grepp med effektivaste kraftöverföring även under allra svåraste förhållanden. mjuk inkoppling ger driftsäkerhet För skonsam inkoppling av effektkrävande komponenter mellan motorn och trösk- eller tanktömningssystemen har CX8000 tröskorna en högeffektiv huvudväxellåda med hydrauliska våtlamellkopplingar. Denna driftsäkra och urstarka konstruktion kopplar in kraften succesivt vilket resulterar i en mjuk och effektiv inkoppling. LåNGa arbetsdagar De bränsleeffektiva CX8000 tröskorna har stora bränsletankar som räcker för långa skördedagar utan stillestånd. För maximal bekvämlighet sitter AdBluetanken alldeles intill bränsletanken.

16 16 17 förarkomfort den absoluta upplevelsen av utrymme och komfort. utmärkt sikt! För att åstadkomma högsta effektivitet har föraren en perfekt oinskränkt överblick över hela arbetsområdet. utökad komfort Den stora förarhytten på New Hollands tröskflaggskepp erbjuder inte bara mer utrymme. Luftkonditioneringen med automatisk klimatkontroll ingår i standardutrustningen. För att tillgodose de individuella behoven hos varje enskild förare kan den luftfjädrade förarstolen justeras i höjdled, framåt-bakåt och ryggstödslutning medan fjädringen kan justeras för att passa förarens vikt. Det finns dessutom ett bekvämt passagerarsäte. Upplev tystnaden CX tröskorna erbjuder en helt unik upplevelse, bekvämare och tystare än någon annan tröska. Du kan njuta av det generösa utrymmet i en lugn och tyst miljö under långa tröskdagar.

17 bekvämt insteg I arbetsposition ger trappstegen ett bekvämt och säkert insteg till den rymliga hytten. För att minimera tröskans totalbredd under vägtransport kan stegen på CX8000 tröskorna svängas in framför drivhjulet. Stegens position kan enkelt ändras både från marken och från förarplattformen. för långa arbetsdagar För att kunna hålla full skördekapacitet även nattetid är det viktigt att aldrig kompromissa med sikten från förarhytten. Inte mindre än sjutton arbetsstrålkastare är standardutrustning på CX8000 tröskorna. För att ytterligare förbättra sikten, både på längre avstånd och över skärbordet, kan tröskan utrustas med Xenonbelysning som tillval.

18 18 19 Manövrering maximera prestandan utan ansträngning. INTELLIVIEW III monitorn ger dig Intuitiv kommunikationsförmåga Att alltid kunna arbeta med rätt information är en av de viktigaste förutsättningarna för att maximera prestanda. I alla CX8000 tröskorna är IntelliView III monitorn med pekskärm inbyggd i konsolen i höger armstöd. I displayen visas alla typer av information och den fungerar som gränssnitt för styrning och inställning av en mängd funktioner. Tack vare färg-, pekskärmsfunktionen och den lättförståeliga hanteringen visas informationen mycket strukturerat så att föraren finner den information som behövs. förarens förlängda arm Multifunktionsspaken på CX8000 tröskorna är förarens viktigaste redskap när han styr tröskan. Med den ergonomiskt utformade körspaken kontrolleras framdrivning, tömningsrörets position, aktivering av tanktömningen samt skärbordets och haspelns alla funktioner.

19 förenklad inställning spar tid För att minimera improduktiv spilltid och för att förenkla inställning av tröskan vid byte mellan olika grödor eller vid arbete under varierande skördeförhållanden har CX8000 tröskorna ett automatiskt inställningssystem. Det finns sexton olika grundinställningar tillgängliga från fabrik som var och en är anpassade till en specifik gröda. Ytterligare tio olika inställningar finns att tillgå som föraren kan programmera individuellt, även för vändningsrutiner på vändtegen. Inställningarna omfattar haspelns hastighet och position, cylindervarvtal och slagskoinställning, sållöppningar och varvtalet för rensfläkten. Briljant ergonomi Utformningen av höger armstöd är logisk med alla reglage bekvämt placerade, för att göra förarens arbete så fri från stress som möjligt. Hela konsolen kan justeras för att passa föraren perfekt och den innehåller alla kontakter och reglage som behövs för att ställa in och styra tröskan. Elektroniskt styrd växelväljare ger bekväm växling.

20 20 21 Precisionsodling New Hollands system för skördekartering och precisionsodling. få ut mer av dina insatser i grödan En odlingsmetod som är inriktad på markspecifik jordbearbetning, gödsling och såteknik är ett sätt att optimera effektiviteten i odlingen. Första steget mot precisionsodling är skördekartering. Den exklusiva, patenterade och mycket exakta avkastningssensorn, utvecklad av New Holland, anses av de flesta som marknadens bästa. Den använder en sensorplatta som är monterad på en ledbart upphängd enhet med en motvikt, vilket neutraliserar skillnader i friktion mellan olika grödor. Dessutom gör den speciellt uträknade kastvinkeln från spannmålselevatorn att systemet inte påverkas av spannmålens volymvikt. I spannmålselevatorn finns också en vattenhaltssensor monterad som regelbundet känner av vattenhalten hos den skördade kärnan. Avkastningssensor Vattenhaltssensor ingen kalibrering behövs Tack vare den genialiska och unika konstruktionen hos avkastningssensorn på CX8000 tröskorna påverkas mätningen inte av kärnornas tusenkornvikt. Oavsett vilken gröda, sort eller vattenhalt som är aktuell registreras avkastningen med extremt hög noggrannhet. Inga kalibreringar är nödvändiga, vare sig mellan olika fält, olika grödor eller mellan spannmål och majs. Avverkning (ton/t) Majs Vete Bönor Raps sensorsignal (volt)

21 modern överföring av information För bekvämaste överföring av insamlad data från CX8000 tröskornas avkastningssensor till gårdsdatorn används ett vanligt USB minne. Back-up ger förtroende Specialiserade supportföretag i alla europeiska länder assisterar New Hollands kunder genom att erbjuda en hel dags utbildning i hur programvaran (tillval) för precisionsodling bäst utnyttjas. Dessa specialister finns tillgängliga för fri, direktuppkopplad hjälp och för information om tillgängliga uppdateringar. Praktisk skrivare En skrivare som monteras i förarhytten och som kan skriva ut information om ett specifikt arbete eller en hel dags jobb finns tillgänglig som tillval. olika möjligheter för varierande behov Vilken nivå på system för automatisk styrning och precisionsodling du väljer beror på en rad olika faktorer, som t.ex. gårdens inriktning och storlek, lokala förhållanden, krav från maskinstationens kunder eller dina egna eller din personals personliga intressen. De tillgängliga paketlösningarna omfattar: System för vattenhaltsmätning System för avkastnings- och vattenhaltsmätning Komplett precisionsodlingssystem med avkastnings- och vattenhaltsmätning, DGPS skördekartering, programvara för att skapa skördekartor och programsupport.

22 22 23 Innovativa lösningar öka tröskförarens effektivitet. automatstyrning Senare års utveckling inom jordbruket har betonat vikten av att använda allt mera avancerad teknologi för att få ut maximalt av de jord- och naturresurser som finns tillgängliga. På CX8000 tröskorna finns automatiska styrsystem att tillgå som avlastar förarna så att de kan koncentrera sig på att maximera maskinens prestanda. Dessa system kan styra tröskan automatisk både vad gäller framkörningshastighet och riktning men föraren kan närsomhelst ta över kontrollen då det är nödvändigt.

23 Laserbaserade styrsystemet SmartSteer förenklar arbetet New Hollands SmartSteer automatiska styrsystem använder en laserskanner som monteras under hyttakets vänstra sida. Skannern läser av kanten mellan den tröskade och den otröskade delen av fältet och ger en signal som styr tröskan exakt så att föraren kan koncentrera sig på att optimera tröskan för att bibehålla maximal prestanda. Skannern kan ställas in för att läsa av kanten på det otröskade på antingen tröskans högra eller vänstra sida. Automatisk radstyrning för majsskärbord Beröringssensorer i framkanten av en radenhet registrerar kontinuerligt majsradens position. Baserat på denna information kontrollerar CX8000 tröskans elektroniska system styrventilen och håller tröskan på rätt kurs i alla typer av majsbestånd. framkörningshastighet belastning IntelliCruise systemet strävar efter att hålla maximal avverkning IntelliCruise kapacitetsstyrning anpassar automatiskt tröskans framkörningshastighet efter hur hårt belastad tröskan är. För snabbast möjliga anpassning av variationer i grödan mäter en sensor monterad i inmatningselevatorns drivning kontinuerligt effektbehovet i både skärbord och elevator. IntelliCruise ger smidiga hastighetsändringar och resulterar i att tröskans avverkning bibehålles på toppnivå oberoende av variationer i grödans avkastning.

24 24 25 NEW HOLLAND erbjuder Så mycket MeR. IntelliSteer AutomatStyrning CX8000 serien kan utrustas med IntelliSteer, ett helt integrerat automatstyrningssystem, designat och utvecklat av New Holland. Systemet utnyttjar DGPS eller RTK teknologi och fullt integrerade kontrollsystem och IntelliSteer systemet ger raka och parallella kördrag med en noggrannhet av upp till 1-2 cm*. IntelliSteer systemet har utformats för att vara anpassat till dagens moderna breda skärbord och förbättrar dramatiskt förarens prestanda och komfort i de mest krävande situationer. En extra fördel med att utnyttja RTK korrektion med IntelliSteer systemet är den garanterade noggrannheten år efter år, något som blir allt viktigare med dagens moderna lantbruksteknik. Allt detta och mycket mer enbart med en knapptryckning. * Vid användande av RTK korrektion. IntelliView III terminal. en skärm för alla funktioner. Med standard Intelliview III skärmen, är IntelliSteer lätt att integrera i CX8000 seriens övriga styrsystem. IntelliSteer systemet kan arbeta efter en mängd olika körmönster. Bilden visar exempel: NH 262 mottagare NH 262 mottagaren kan arbeta med EGNOS, OmniSTAR eller RTK korrektion. För RTK applikationer tillkommer en radiomottagare under GPSmottagaren. RTK BasStation En RTK basstation kan användas för att sända korrektionssignal för att uppnå en noggrannhet mellan kördragen av 1-2 cm. Navigation Controller II Navigation Controller II heter datorn som kontinuerligt korrigerar för lutningar och fordonsrörelser i alla riktningar. Tre accelerometrar och tre gyroskop av extremt hög kvalitet ser till att maskinen får exakt markposition. Integrerat kontrollsystem New Holland IntelliSteer använder en fabriksmonterad styrvinkelgivare för att informera Navigation Controller II om styrriktningen. I hydraulsystemet finns en integrerad styrventil som omvandlar signalerna från Navigation Controller II till styrsystemet.

25 efter att din tröska levererats. GEDIGEN FÖRARUTBILDNING New Hollandtröskorna innehåller en mängd automatiska funktioner som effektiviserar och underlättar handhavandet. Trots detta är det viktigt att föraren är väl insatt i tröskans alla funktioner för att kunna utnyttja den inbyggda kapaciteten maximalt. Därför arrangerar vi varje år endagsutbildningar för både ägare och förare på ett antal platser runt om i landet. Med New Holland har du aldrig långt till kunskap. FÖRMÅNLIG FINANSIERING Varje kund är unik, med specifika behov både när det gäller tekniska lösningar och finansiella behov. Därför skapade vi 1998 S&H finans som kännetecknas av enkel och effektiv administration, snabba besked och ett finansieringsupplägg som är anpassat till lantbrukets förutsättningar. Du löser finansieringen av din investering direkt genom din återförsäljare utan onödigt krångel. Detta i kombination med låg rörlig ränta och upp till sju års löptid gör att vi kan erbjuda ett av branschens bästa finansieringsalternativ. EN TRYGG INVESTERING När du köper en New Holland skördetröska ingår vår 5-åriga trygghetsförsäkring som standard. Du slipper oförutsedda kostnader om det trots allt skulle hända något med din skördetröska. Kontakta din lokala New Holland återförsäljare för mer information. Söderberg & Haak Maskin AB STORT UTBUD AV ORIGINALTILLBEHÖR New Holland är ett globalt varumärke, men samtidigt inser vi att det finns behov av lokala lösningar. För optimerad prestanda oavsett klimat och lokala förhållanden erbjuder vi därför ett omfattande sortiment av originaltillbehör, som levereras och monteras av din lokala New Holland återförsäljare. Vill du att New Holland ska vara en del av din vardag? På www. newhollandstyle.com finns ett stort utbud av produkter. Där finns slitstarka arbetskläder, flera olika skalenliga modeller och mycket mer. New Holland - lika personlig som du. NATURAL LEADER

26 26 27 Specifikationer Modell CX8040 CX8050 CX8070 CX8080 CX8090 Skärbord Skärvidd: High Capacity spannnmålsskärbord (m) 4,57-7,32 4,57-7,32 5,18-7, Varifeed spannmålsskärbord (m) 5,18-7,32 5,18-7,62 5,18-7,62 6,10-9,15 7,62-9,15 Knivhastighet Standard / Varifeed GII spannmålsskärbord (snitt/min,) 1150 / / / / / 1300 Komplett reservkniv samt extra knivblad l l l l l Inmatningsskruv med indragbara fingrar över hela arbetsbredden l l l l l Haspeldiameter (m) 1,07 1,07 1,07 1,07 1,07 Elektrohydraulisk inställning av haspelns position l l l l l Automatisk synkronisering av haspelns varvtal med framkörningshastigheten l l l l l Snabbkoppling för hydraulik l l l l l Majsskärbord Antal rader: Flip-up majsskärbord Antal rader: Fast majsskärbord Elektriskt justerbara täckplåtar l l l l l Integrerad stjälkkross O O O O O Roterande avskiljare O O O O O Automatisk radstyrning O O O O O Automatiska styrsystem för skärbordet Stubbhöjdskontroll automatisk automatisk automatisk automatisk automatisk Tryckkompensering l l l l l Autofloat system l l l l l Inmatningselevator Antal kedjor Skärbords- och elevatorreversering hydraulisk hydraulisk hydraulisk hydraulisk hydraulisk Lutningskompensation l l l l l Justerbar frontplatta O O O O O Hytt Luftfjädrad förarstol l l l l l Passagerarsäte l l l l l IntelliView III monitor med justerbar position l l l l l Upp till 3 övervakningskameror O O O O O Automatiska tröskinställningar l l l l l Luftkonditionering och kylfack l l l l l Automatisk klimatkontroll O O O O O Värme O O O O O Integrerad kylbox O O O O O Ljudnivå - 77/311EEC (db(a)) New Holland precisionsodlingssystem Automatiska styrsystem SmartSteer automatiskt styrsystem O O O O O IntelliSteer automatiskt styrsystem O O O O O IntelliCruise automatisk kapacitetsstyrning O O O O O Automatisk radstyrning för majsskärbord O O O O O Precisionsodling Vattenhaltsmättning O O O O O Mätning av avkastning och vattenhalt O O O l l Komplett precisionsodlingssystem omfattande: Avkastningsmätning och vatttenhaltsmätning, DGPS skördekartering O O O O O PLM datormjukvara och mjukvarusupport O O O O O Tröskcylinder Bredd (m) 1,3 1,3 1,56 1,56 1,56 Diameter (m) 0,75 0,75 0,75 0,75 0,75 Standard type / Universal type l / O l / O l / O l / O l / O Antal slagor Varvtalsområde (r/min) Slagsko Yta (m 2 ) 0,98 0,98 1,18 1,18 1,18 Antal slagskolister Omslutningsvinkel (grader) Halmcylinder Cylinder med 8 medbringare - diameter (m) 0,475 0,475 0,475 0,475 0,475 Slagskoyta under halmcylinder (m 2 ) 0,24 0,24 0,29 0,29 0,29

Nya 1470 och 1570 tröskor. MER maskin

Nya 1470 och 1570 tröskor. MER maskin Nya 1470 och 1570 tröskor MER maskin 2 Mer kvalitet Mer maskin. Behöver du öka din skördeproduktivitet? De nya 1470 och 1570 tröskorna har allt du behöver för att få jobbet gjort i tid enastående tillförlighet

Läs mer

AutoTrac Universalsats 200

AutoTrac Universalsats 200 AutoTrac Universalsats 200 Introduktion till guidning John Deere GreenStar guidesystem ökar inte bara värdet på dina maskiner, det hjälper dig också att effektivisera din tid på fältet. John Deere erbjuder

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE Förser dagens lantbrukare med lösningar för högre kapacitet McHale Fusion Vario är en kombipress,

Läs mer

INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG MF7200 MF BETA skördetröskor - skörda med högsta kapacitet 2 modeller: 5 eller 6 halmskakare HK 275-335 VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG Skörda framgång med

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

Baler Range. Det professionella alternativet

Baler Range. Det professionella alternativet Baler Range Det professionella alternativet Press- serie utvecklad utifrån kraven från dagens lantbrukare och maskinstationer Maskinen är konstruerad och byggd för lång livslängd med tester från områden

Läs mer

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION SKÖRDAREN PONSSE SCORPION ÖVERLÄGSEN KRAFT OCH ERGONOMI Otrolig sikt och styrförmåga, oslagbar stabilitet, kraft och produktivitet med miljön i åtanke och

Läs mer

Blastkrossar i KS-serien. Blastfri upptagning Skörda framgång!

Blastkrossar i KS-serien. Blastfri upptagning Skörda framgång! Blastkrossar i KS-serien Blastfri upptagning Skörda framgång! Öka ditt utbyte med Grimme blastkross Under åren har blastkrossning före lagringsduglighet. Oavsett om det skördesäsongen fått större och större

Läs mer

långsiktighet är alltid VÅR StYrkA tidig planering lönar sig. kontakta din säljare redan idag.

långsiktighet är alltid VÅR StYrkA tidig planering lönar sig. kontakta din säljare redan idag. långsiktighet är alltid VÅR StYrkA planera inför 2015 tidig planering lönar sig. kontakta din säljare redan idag. för en framgångsrik dinvision framtid startar idag tröskor TC Skakare kw/hk Max Spannmålstank

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN VÅR NYA MC 130 - EN SOPMASKIN FÖR ALLA När Kärcher Belos som är marknadsledare inom två områden med sina

Läs mer

MINI DUMPER C08. YANMAR LN 100 AE 10 HK 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Effekt Arbetsvikt Mått

MINI DUMPER C08. YANMAR LN 100 AE 10 HK 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Effekt Arbetsvikt Mått MINI DUMPER C08 Motor Effekt Arbetsvikt Mått YANMAR LN 100 AE 10 HK 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm C08 EFFEKTIVITET I ALLA KOMPAKT Reducerad totalbredd och en liten svängradie för att passa i trånga ytor.

Läs mer

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering Svenska Twin Demolition Ett nytt koncept för demolering ROBOT 185 Nytänkande inom rivningsrobotar Teleskopbom ger 46 cm extra räckvidd och anpassning vid krävande applikationer Speciella polykarbonatskydd

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

Användarvänlig teknologi. Bestående kvalitet.

Användarvänlig teknologi. Bestående kvalitet. JX 60-95 hk u Förarkomfort. Den fullt justerbara upraktisk teknologi i alla avseende. u förarstolen kan lätt ställas in för att ge dig en bekväm arbetsplats, även under besvärliga förhållanden. Som tillval

Läs mer

INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HK MF MF ACTIVA Kostnadseffektiva och flexibla skördetröskor Nu 6 modeller med 5 eller 6 halmskakare 176-275 7200 VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG Okomplicerade

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

För dig som kräver MeR. AXIAL FLOW 230-SERIEn AGRICULTURAL ENGINEERING

För dig som kräver MeR. AXIAL FLOW 230-SERIEn AGRICULTURAL ENGINEERING För dig som kräver MeR. AXIAL FLOW 230-SERIEn OF AGRICULTURAL ENGINEERING EFTER MER ÄN 160 ÅR HAR VI FORTFARANDE SAMMA VISION: FÖR FRAMTIDENS LANTBRUK MÅSTE MASKINERNA ALLTID VARA EN INNOVATIV, TILLFÖRLITLIG

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

Sätt fart. Lita på hållbarheten

Sätt fart. Lita på hållbarheten Groundsmaster 580-D Sätt fart Groundsmaster 580-D Klippbredd på 4,88 m 59,6 kw (80 hk) motor Toro Traction Plus drivsystem Kan svänga 180 utan att lämna något gräs oklippt Toro ACE diagnossystem Då produktiviteten

Läs mer

T 6 A U T O C O M M A N D

T 6 A U T O C O M M A N D Auto Command T 6 A U T O C O M M A N D TA KONTROLL Modernt lantbruk utvecklas ständigt. Du måste hela tiden få ut mer ur varje kvadratmeter åker och ur varje timme av din arbetsdag. Du är värd att unna

Läs mer

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING PONSSE fox PONSSE FOX-SKÖRDAREN JÄMN PRODUKTIVITET PONSSE Fox-skördaren har den senaste tekniken och tillförlitliga baslösningar för utmärkt övergripande effektivitet. En innovativ

Läs mer

JCB din nya favorit

JCB din nya favorit JCB 457 - din nya favorit En ny maskin i maskinparken. För att göra det enkelt vill vi presentera en ny JCB 457 med bara några få bilder. Låt dina medarbetare ta del av denna nya fantastiska produkt från

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAver En allsidig liten skördare som är ett riktigt kraftpaket Mångsidiga PONSSE Beaver är perfekt lämpad för avverkning från första gallringen till slutavverkning. PONSSE

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

PONSSE-SKOGSMASKINER OCH SCR-MOTORTEKNIK

PONSSE-SKOGSMASKINER OCH SCR-MOTORTEKNIK PONSSE-SKOGSMASKINER OCH SCR-MOTORTEKNIK INNEHÅLL 1. Utsläppsstandarderna skärps maskinerna förbättras 2. Utsläppsstandardernas tidsplan 3. PONSSE:s SCR-lösning 4. Fördelar med SCR-systemet 5. Prestanda

Läs mer

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien Tallrikskultivatorer med individuellt upphängda tallrikar för stubbearbetning + OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 OPTIMER+ 1000 103-, 103R- OCH 1003-SERIEN EFFEKTIV

Läs mer

Pöttinger TOP. Strängläggare med centrerad strängplacering 97+023..0910

Pöttinger TOP. Strängläggare med centrerad strängplacering 97+023..0910 Pöttinger TOP Strängläggare med centrerad strängplacering 97+023..0910 TOP s-line Strängläggare med centrerad strängplacering, två och fyra rotorer Pöttinger har utvecklat en ny rotorlyft, med en lutande

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

378-413. Högkapacitetströskor med skakare 2 modeller plus Auto Level-versioner

378-413. Högkapacitetströskor med skakare 2 modeller plus Auto Level-versioner MF7200 Högkapacitetströskor med skakare 2 modeller plus Auto Level-versioner HK 7200 378-413 VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG Det är dags att skörda Det finns

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

Guidning/Autostyrning

Guidning/Autostyrning Redovisning av projekt till Partnerskap Alnarp, nr 45/05/005 Guidning/Autostyrning Demonstration och seminarium Den 29 och 30 juni 2005 genomförde HIR Malmöhus och LT, SLU med medel från Partnerskap Alnarp

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET 1 Nya torktumlare av kompromisslös kvalitet PODAB erbjuder torktumlare av toppkvalitet. Varje detalj är genomtänkt och den unika

Läs mer

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen.

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen. Ombyggnad av elledning. Arbetet innebär resning av nya stolpar, montering av ledning med hjälp av lift samt nedmontering av gamla stolpar. VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Linjearbete och kabelplöjning innebär

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Maskininformation vm-1200

Maskininformation vm-1200 VM-1200 INFO AMADA MACHINE TOOLS är ett välkänt begrepp för industriaktörer världen över. Företaget leder utvecklingen av såväl sågmaskiner som sågblad och har ett av världens största sortiment av bimetall-

Läs mer

Burna slåtterkrossar. GXS GXS P GXS Triple GXF

Burna slåtterkrossar. GXS GXS P GXS Triple GXF Burna slåtterkrossar GXS GXS P GXS Triple GXF Rotorbalk GXS GXS-slåtterkrossarna är utrustade med den unika JF-rotorbalken med slät undersida som utmärker sig genom: Top Service Helt slät undersida Låg

Läs mer

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande LASTARE 3248/A 3248/TA med hytt Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande 3248/A för panoramasikt, se det du lastar Säker skyddshytt.

Läs mer

Exakt produktivitet börjar här Pro-moduler och mängddosering.

Exakt produktivitet börjar här Pro-moduler och mängddosering. Exakt produktivitet börjar här Pro-moduler och mängddosering. Precisionslantbruk är enkelt Äger du redan en ISOBUS-förberedd spruta, såmaskin och/eller gödselspridare och vill nu kunna utnyttja fördelarna

Läs mer

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS SKÖRDARAGGREGAT SKGSTEKNLGISK TTALKMPETENS 1 SKÖRDARAGGREGAT 16RH 16RHS 18RH 18RHS SKÖRDAR TEKNLGISK AUKTRITET ÖVERLÄGSEN SLITSTYRKA CH UTRUSTNING Keslas långa erfarenhet av skogsteknologi har gett företaget

Läs mer

New Holland BR6000 BR6080 BR6090 BR6090 Combi

New Holland BR6000 BR6080 BR6090 BR6090 Combi New Holland BR6000 BR6080 BR6090 BR6090 Combi En modell för varje jobb. Två grundmodeller New Holland erbjuder två modeller av fixkammarpressar, BR6080 och BR6090. Eftersom pressarna producerar balar med

Läs mer

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Huvudkontor Danska vägen 87 521 32 Falköping, Tel 0515-777 640, Fax 0515-801 88 Friggeråkers Verkstäder sedan

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

Clean cut. Vallskördemaskiner och fullfodervagnar

Clean cut. Vallskördemaskiner och fullfodervagnar Clean cut Vallskördemaskiner och fullfodervagnar JF har alltid varit innovativa Ända sedan lantbruket började mekaniseras har JF bidragit med innovativa och effektiva lösningar. JF grundades 1951 av Jens

Läs mer

Framtiden inom lantbruk 5 mod 270-370 8600 VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

Framtiden inom lantbruk 5 mod 270-370 8600 VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HK MF8600 Framtiden inom lantbruk 5 mod 270-370 8600 VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG Precis som en traktor ska vara. Ren kraft med högt vridmoment. Med en konstruktion

Läs mer

ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR

ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR NYA PONSSE BEAR KRAFT, PRODUKTIVITET OCH ARBETSGLÄDJE Helt nya PONSSE Bear är en sann skogens konung. Den representerar bästa tänkbara prestanda, produktivitet

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

NYHET! EUROPROFI COMBILINE. Ensilagevagnar med inmatningsrotor 97+125.13.1013

NYHET! EUROPROFI COMBILINE. Ensilagevagnar med inmatningsrotor 97+125.13.1013 EUROPROFI COMBILINE Ensilagevagnar med inmatningsrotor 97+125.13.1013 En ny multitalang EUROPROFI COMBILINE För att uppfylla de olika användningsvillkoren för självlastarvagnen och de individuella kundkraven

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Drivematic Delight För strålande golv. Och strålande ögon.

Drivematic Delight För strålande golv. Och strålande ögon. Drivematic Delight För strålande golv. Och strålande ögon. Drivematic Delight: Intelligent teknik som gör en glad. Personalen uppskattar intuitiv manövrering. Och de glädjer sig åt bättre effektivitet

Läs mer

HarvestLab torrsubstansmätare

HarvestLab torrsubstansmätare HarvestLab torrsubstansmätare HarvestLab på fältet Exakt analys av ensilaget under gång! På John Deere självgående exakthackar sitter HarvestLab sensorn på utloppsröret, där den under gång utför tusentals

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

Tiger. Robust kultivatorteknologi för intensiv jordbearbetning

Tiger. Robust kultivatorteknologi för intensiv jordbearbetning Tiger Robust kultivatorteknologi för intensiv jordbearbetning Tiger AS Det smarta alternativet till plöjning Tiger LT Kompakt med litet dragkraftsbehov Tiger En klass för sig själv! Kapacitetsstyrkor för

Läs mer

Pushing Limits: Den nya generationens skjutstativtruckar R14 R20

Pushing Limits: Den nya generationens skjutstativtruckar R14 R20 Pushing Limits: Den nya generationens skjutstativtruckar R14 R20 1 2 Pushing limits Den nya generationens skjutstativtruckar från Linde flyttar fram gränserna i sin klass på fler än ett sätt: De nya truckarna

Läs mer

Lamellkompressor HV 01 04

Lamellkompressor HV 01 04 HV 01 04 Lamellkompressorn är baserat på en mycket välbeprövad teknologi som har utvecklats under 50 år. IP55 klass F motorn driver kompressorenheten direkt med låga varvtal. Ingen växellåda, inga remmar

Läs mer

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF TELESKOPLASTARE MF 9, MF 9 Xtra, MF 9 Xtra, MF 9S Xtra - HPMF FRÅN MASSEY FERGUSON Funktioner för alla behov Ett stort urval redskap som krävs för alla jobb Hydrauliska snabbkopplingar för snabbt, effektivt

Läs mer

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi Kraftfull, stabil OCH ergonomi PONSSE ergo PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ETT PAKET PONSSE Ergo är en mångsidig skördare för olika förhållanden och finns både som sex- och åttahjuling. Den kraftfulla

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar.

VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar. VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar. Demolering. En viktig del på vägen till framgång. Nedmontering av byggnader, broar, och andra konstruktioner är tuffa och smutsiga jobb.

Läs mer

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Manufacturer: Danska vägen 87, SE-521 32 Falköping, Sweden Phone +46 515 777 640, Telefax +46 515 801 88 www.friggeraker.se

Läs mer

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Redskap Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Perfekt passform. Vi introducerar det nya sortimentet kompaktgrävskopor från Volvo. Dessa hållbara redskap är utformade för att prestera i perfekt harmoni

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

Hjullastare 2,8-8,0 ton

Hjullastare 2,8-8,0 ton Hjullastare 2,8-8,0 ton Atlas Weyhausen GmbH & Co. KG är ett medelstort, traditionellt tyskt oberoende företag. Ursprunget går tillbaka till 1919 då företaget startades av Hinrich Weyhausen KG, med säte

Läs mer

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE DEN NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE Kraft i överflöd Som Belos tidigare maskiner är denna redskapsbärare

Läs mer

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 TALLRIKSSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Manufacturer: Danska vägen 87, SE-521 32 Falköping, Sweden Phone +46 515 777 640, Telefax +46 515 801 88 www.friggeraker.se Friggeråkers

Läs mer

Kylaggregat EWAQ-E-/F- EWYQ-F- Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar

Kylaggregat EWAQ-E-/F- EWYQ-F- Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar Kylaggregat Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar Högeffektiva värden både vid kyla och värme Extremt stort driftsintervall, omgivningsstemperatur upp till 52 C 1 eller 2 köldmediekretsar

Läs mer

218 HK ACTIVA7344 FRÅN MASSEY FERGUSON

218 HK ACTIVA7344 FRÅN MASSEY FERGUSON 218 HK MF ACTIVA7344 FRÅN MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com Breganze, Italien MF ACTIVA 7344 Massey Fergusons tröskfabrik, hemorten för konstruktion och tillverkning av högsta precision. Detta

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

Vägen till nya prestanda. Fendt 700 Vario

Vägen till nya prestanda. Fendt 700 Vario Vägen till nya prestanda Fendt 700 Vario 700 Nya 700 Vario Perfektion när den är som bäst Med nya Fendt 700 Vario lanserar Fendt en kompakt stortraktor som saknar motstycke vad gäller praktiska innovationer.

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

SUPERLIGHT. Betongroterare LASTBILSPÅBYGGNAD MSM I SAMARBETE MED IMER GROUP

SUPERLIGHT. Betongroterare LASTBILSPÅBYGGNAD MSM I SAMARBETE MED IMER GROUP SUPERLIGHT Betongroterare LASTBILSPÅBYGGNAD MSM I SAMARBETE MED IMER GROUP En serie superlätta betongroterare från IMER Dessa superlätta betongroterare har en helt ny konstruktion, som garanterar maximal

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

www.tokvam.no Produktkatalog

www.tokvam.no Produktkatalog www.tokvam.no Produktkatalog Förvänta dig mer Tokvam Räkna med kvalitetsprodukter: Komponenter och material i våra produkter kommer från erkända leverantörer. Vi använder höghållfast stål i alla produkter.

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

Drivematic Delight Delarge För skinande rena golv. Och strålande ögon.

Drivematic Delight Delarge För skinande rena golv. Och strålande ögon. Delight Delarge För skinande rena golv. Och strålande ögon. Enkel teknik som sprider glädje. Personalen uppskattar intuitiv manövrering. Och de glädjer sig åt bättre effektivitet och att kunna arbeta snabbt.

Läs mer

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK 1200/1000 HACKERTRUCK 89, Envie (CN) 077 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it www.pezzolato.it Trumhuggar Serien Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE HACKERTRUCK 1000/820 HACKERTRUCK HACKERTRUCK

Läs mer

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 TALLRIKSSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Huvudkontor Danska vägen 87 521 32 Falköping, Tel 0515-777 640, Fax 0515-801 88 Friggeråkers Verkstäder sedan 1937 Familjeföretaget

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

FLISHUGGAR FRÅN MILJÖVÅRD TILL ENTREPRENAD

FLISHUGGAR FRÅN MILJÖVÅRD TILL ENTREPRENAD FLISHUGGAR FRÅN MILJÖVÅRD TILL ENTREPRENAD VI TALAR AV ERFARENHET Flishuggarna från Junkkari är av typen skivhuggar. Företaget har redan över 30 års erfarenhet av tillverkning och en totalproduktion på

Läs mer

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet PALIFT Lastväxlare Kundernas behov är vår prioritet TELESCOPIC T 17 T 20 T 22 Den kraftiga allväxlaren Våra lastväxlare är kända för optimal balans mellan vikt och lyftkapacitet såväl som för det utmärka

Läs mer

DeLaval mixrar Kraftfulla, effektiva, robusta och pålitliga

DeLaval mixrar Kraftfulla, effektiva, robusta och pålitliga DeLaval mixrar Kraftfulla, effektiva, robusta och pålitliga Stationära mixrar bättre mixning, bättre foder En foderrådgivares rekommendationer kan ofta vara mycket detaljerade och exakta. Men med en stationär

Läs mer

Välj rätt från början!

Välj rätt från början! Välj rätt från början! DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Din lösning varje dag Vår mest avancerade robotarm DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Den hydrauliska robotarmen hos DeLaval VMS

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

GEIGER-SoftPlusWireless

GEIGER-SoftPlusWireless Produktdatablad GEIGER-SoftPlusWireless radiomotorn som är skonsam mot duken i kassettmarkisen Innehåll Problem och lösning...1 Utformning och särskilda egenskaper...2 Funktioner...5 Kortfattad instruktion

Läs mer