Ordförande. Sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordförande. Sekreterare"

Transkript

1 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20: Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha Zettergren (FP) Roy Lundberg (S) Patrick Tillman (MP) Maria-Pia Neij Anders Einarsson Margareta Antonsson Peter Nilsson Issam Kasra Kerstin Nilsson Ordförande V. ordförande, Ledamot, jäv 135 Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare, tjänstgörande 135 Ersättare Ersättare Ersättare, tjänstgörande Ersättare Sekreterare Förvaltningschef, Avdelningschef, Avdelningschef, SACO, Kommunal, , Närvarande Marina Borneblad Utses att justera Social- och arbetsförvaltningen, Partille, Maria-Pia Neij Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Anna Strand Ordförande... Marina Borneblad ANSLAG/BEVIS Partille social- och arbetsnämnd Uppsättande: Nedtagande: Social- och arbetsförvaltningen, Partille Justerande Organ Sammanträdesdatum Datum för anslag Protokollet förvaras... Annika Dimberg Underskrift

2 2 131 Sammanträdets öppnande Ordförande Anna Strand (C) öppnar dagens sammanträde. 132 Information om PARSAM samverkan mellan Kvinnojouren och kommunen (SAN/2010:16) Git Metze, Kvinnojouren och Peter Breife, Stödcentrum för män i Partille, SMIP, informerar nämnden om ett gemensamt projekt, PARSAM, som bedrivs med finansiering med statsbidrag. Projektet bedriver uppsökande verksamhet för män med våldsproblematik och erbjuder dem samtalsstöd samt arbetar med att öka samförstånd kring umgänge med barn i kvinnofridsärenden. Projektet har pågått i två år och nått 23 män med våldsproblematik. I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att anteckna informationen till protokollet. 133 Nämndsbudget (SAN/2010:164) Vid Social- och arbetsnämndens sammanträde den 20 september behandlades förvaltningens förslag till Nämndsbudget Nämnden beslöt att återremittera ärendet till förvaltningen för vissa justeringar. I ärendet finns en justerad Nämndsbudget daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att anta förvaltningens förslag till Nämndsbudget för samt översänder handlingen till kommunfullmäktige. Social- och arbetsnämnden godkänner Marie Raasks (S) med flera (S och V) begäran om att bifoga en protokollsanteckning.

3 3 Protokollsanteckning Nämnden har gjort en bra fördelning av det kommunbidrag som man har fått i årets budget. Om den socialdemokratiska budgeten (som stöds av V) varit den som gått igenom i kommunfullmäktige så hade nämnden haft ytterligare 1,5 miljoner till sin verksamhet. Dessa pengar hade då kunnat fördelas där de verkligen behövs, till personer i behov av verkligt stöd. Exempelvis hade Skogslaget kunnat återinföras. Föreningsbidraget kunde varit högre. Vi hade kunnat satsa mer förebyggande för våra ungdomar med fler sommarjobb och en skollovskoloni på Flatön. Marie Raask (S) Hamza Demir (V) 134 Uppföljning av verksamhetens resultat (SAN/2011:26) Uppföljning av verksamheten har gjorts för perioden och en prognos av förväntat resultat per 31 december Kostnaderna för ekonomiskt bistånd har ökat och kommer att överstiga de budgeterade med -2,8 mkr medan kostnaderna för köpt vård barn och ungdom minskat och förvaltningen prognostiserar ett nollresultat I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att anteckna redovisningen till protokollet. 135 Förslag till fördelning av föreningsbidrag för 2012 (SAN/2011:81) Ledamot Lars Lewander (M) anmäler jäv och lämnar sammanträdet. Social- och arbetsförvaltningen har avsatt :- i budget för föreningsbidrag Sex ansökningar har kommit in från föreningar i Göteborg och Partille med totalt :-.

4 4 Förvaltningen har utarbetat ett förslag till fördelning av föreningsbidrag med c:a :- enligt nedan: Adoptionscentrum Göteborg 6 060:- BRIS Västra Götaland :- Föräldraföreningen mot narkotika, 1 010:- FMN, Göteborg Kamratföreningen Länken Partille :- Kvinnojouren i Partille :- Hela Människan i Partille :- I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social och arbetsnämnden beslutar att fördela föreningsbidraget i enlighet med förvaltningens förslag. Social- och arbetsnämnden godkänner Marie Raasks (S) med flera (S och V) samt Agne Eklunds (FP) begäran om att bifoga protokollsanteckningar. Protokollsanteckning 1 Den budget som Socialdemokraterna la i fullmäktige (som även stöds av Vänsterpartiet) hade gett ytterligare 1,5 miljoner kronor till verksamhet i Social- och arbetsnämnden. Pengarna skulle ha använts till personer i behov av särskilt stöd exempelvis kunde föreningsbidragen ökat. Marie Raask (S) Hamza Demir (V) Protokollsanteckning 2 Ledamot Agne Eklund (FP) vänder sig emot att Marie Raasks (S) med flera (S och V) protokollsanteckning godkänns eftersom det redan finns en protokollsanteckning i ärendet Nämndsbudget 2012 med samma lydelse och det gäller att ta ansvar för den beslutade budgetramen.

5 5 136 Förslag till sammanträdestider för Social- och arbetsnämnd samt Vårdutskott 2012 (SAN/2011:141) Förvaltningen har utarbetat ett förslag till sammanträdestider 2012 för Social- och arbetsnämnd och Vårdutskott. Sammanträdestider för Social- och arbetsnämnd är nedanstående datum klockan i Kommunstyrelserummet, Kommunhuset och sammanträdestider för Vårdutskott är nedanstående datum klockan i konferensrum Centrum, Kommunhuset. Tisdagen den 17 januari Tisdagen den 14 februari Tisdagen den 13 mars Tisdagen den 17 april Tisdagen den 15 maj Tisdagen den 12 juni Sommaruppehåll Tisdagen den 14 augusti Tisdagen den 18 september Tisdagen den 23 oktober Tisdagen den 13 november OBS! Onsdagen den 12 december I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att fastställa föreslagna sammanträdestider för Svar på motion angående mottagandet av nyanlända flyktingar (SAN/2011:56) Fredrik Erikson (Sd) har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att Partille kommun förändrar rådande avtalsförhållanden med Länsstyrelsen gällande mottagande av nyanlända flyktingar. Partille kommun har tagit emot nyanlända flyktingar och skyddsbehövande under ett flertal år inom ramen för de avtal som tecknats med Migrationsverket. Mottagandet av nyanlända är en av förvaltningens viktigaste uppgifter där inte minst Social- och arbetsnämnden engagerat sig och kontinuerligt följt upp verksamheten. Förvaltningen anser att Partille kommun har ett väl fungerande mottagande för nyanlända och verksamhetens sätt att arbeta har varit uppmärksammad såväl lokalt som regionalt.

6 6 I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att avslå motion om att säga upp avtal med migrationsverket. 138 Uppföljning av feriearbeten 2011 (SAN/2011:67) Förvaltningen har gjort en utvärdering av feriearbeten sommaren 2011 för att undersöka ungdomarnas egen upplevelse av feriearbetet. Frågor har ställts kring hur nöjda ungdomarna är med feriearbetet, hur de ser på arbetsplatsen och arbetsförhållanden samt om de kan tänka sig att utbilda sig och arbeta inom kommunal verksamhet i framtiden. I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att anteckna utvärdering av feriearbeten 2011 till protokollet. 139 Uppföljning av Vuxengruppens införande av nya rutiner och regler för att höja kvaliteten i arbetet (SAN/2010:129) Socialstyrelsen genomförde en tillsyn av arbetet med vuxna i februari En del brister fanns i handläggningen och förvaltningen utarbetade nya rutiner för verksamheten under våren En uppföljning av hur de nya rutinerna implementerats har genomförts och resultatet sammanställts i en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att anteckna informationen till protokollet, samt ger förvaltningen i uppdrag att återkomma med en ny rapport om den fortsatta utvecklingen under våren 2012.

7 7 140 Information om förändringar inom Arbetsmarknadsenheten (SAN/2011:142) Ateljé Futurum har varit en av tre verksamheter för praktik och arbetsträning på Arbetsmarknadsenheten under många år. Målgruppen för Ateljé Futurum har i första hand varit kvinnor med utomnordisk bakgrund med språksvårigheter. En ganska smal målgrupp som nu arbetsförmedlingen har det centrala ansvaret för i och med lagen om etableringsersättning. I samband med pensionsavgång läggs Ateljé Futurum ned vid årsskiftet och arbetet med rehabilitering med gröna inslag vid Jonsereds herrgårdsområde utökas. I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att anteckna informationen till protokollet. 141 Förvaltningschefen informerar Förvaltningschef Anders Einarsson informerar nämnden om den satsning på tillgänglighet och bemötande som pågår i kommunen. En undersökning genomfördes våren 2011 om kommunens tillgänglighet gällande telefon och e-post. Flera förbättringsområden finns för Social- och arbetsförvaltningen gällande hänvisning på telefon, svarsfrekvens på inkommande e-post och kontaktuppgifter. Förvaltningen kommer att arbeta på förbättringar och nämnden kommer att informeras kontinuerligt. Social- och arbetsnämnden beslutar att anteckna information till protokollet.

8 8 142 Fadderuppdrag Lars Lewander (M) har besökt Budget- och skuldrådgivningen där två socialsekreterare är anställda. Orsaker till att personer söker hjälp är skilsmässa, arbetslöshet och överkonsumtion. Skuldsatta personer kan få hjälp på olika sätt med t.ex. betalningsplaner och kontakter med långivare samt realistiska budgetar. Ett förebyggande arbete med information till gymnasieelever planeras för våren Marie Raask (S), Roy Lundberg (S) och Marlene Segersson (S) informerar att de besökt RIA under frukostservering. De uppfattade verksamheten som mycket positiv. Agne Eklund (FP) har besökt Familjerätten som handlägger adoptioner och vårdnadsärenden och ska göra ett nytt besök om två veckor där han eventuellt kommer att delta under ett klientbesök. Social- och arbetsnämnden beslutar att anteckna information till protokollet. 143 Rapport till Socialstyrelsen om beviljade icke verkställda beslut (SAN/2011:89) En rapportering av gynnande icke verkställda beslut ska lämnas till Socialstyrelsen, kommunens revisorer och kommunfullmäktige kvartalsvis enligt 6f Socialtjänstlagen. Under andra kvartalet 2011 hade alla gynnande beslut verkställts, däremot är det ett gynnande beslut som ej är verkställt under tredje kvartalet I ärendet finns en tjänsteskrivelse daterad Social- och arbetsnämnden beslutar att rapportera ej verkställda gynnande beslut till Socialstyrelsen och till kommunens revisorer samt beslutar att anmäla antalet ej verkställda beslut till kommunfullmäktige.

9 9 144 Yttrande till Göteborgs tingsrätt angående adoption Ärendet omfattas av sekretess enligt 26 kap. 1 Offentlighets- och sekretesslagen. 145 Inkomna handlingar och uppdrag Inkomna och upprättade handlingar perioden redovisas och antecknas till protokollet. 146 Anmälan om beslut Följande beslut anmäls och antecknas till protokollet: från Justitiekanslern, JK, daterat om tillerkänt skadestånd från Försäkringskassan till Partille kommun, dnr SAN 2010:79 Kommunfullmäktiges beslut daterat om revidering av reglementen för Social- och arbetsnämnden och Kommunstyrelsen med anledning av ändring av arbetsuppgifter, dnr SAN 2011:96 Kommunstyrelsens beslut daterat om Vuxenkraft arbete istället för ekonomiskt bistånd, dnr SAN 2011:143 Socialstyrelsens beslut daterat efter klagomål på handläggning i individärende, dnr SAN 2011: Anmälan om beslut i personalärenden Delegationsbeslut i personalärenden i maj-augusti 2011 fattade av enhetschefer Anna- Karin Eglén, Else-Marie Emilsson, Sofia Frederiksen Angervall och Eva Ahlstedt anmäls och antecknas till protokollet. 148 Anmälan om protokoll Följande protokoll anmäls och antecknas till protokollet: Styrgruppen för barn- och ungdomsarbete i Partille, BUS, Vårdutskott och

10 Sammanträdets avslutande Ordförande Anna Strand (C) förklarar dagens sammanträde avslutat.

Ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 19:30 Plats och tid 40-55 Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Margaretha Zettergren (FP) Karin

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:20 1-14 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Margaretha Zettergren (FP)

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:30 100-111 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Karin

Läs mer

Ordförande. Sekreterare

Ordförande. Sekreterare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:20 41-57 Plats och tid Paragrafer Marie Raask (S) Eva-Christine Stenberg (FP) Pamela Sjödin-Campbell (KD) Kerstin Ullnert Hansson (S) Ludwig Karestedt (M) Margaretha

Läs mer

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 20:10 Plats och tid 83-97 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Olli Högström

Läs mer

1 1 PARTILLE. KOMMUN Social- och arbetsnärnnden. KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:45. 115-128 Paragrafer

1 1 PARTILLE. KOMMUN Social- och arbetsnärnnden. KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:45. 115-128 Paragrafer 19:45 1 1 PARTILLE KOMMUN Social- och arbetsnärnnden SAMMANTRÄDESPROTOKDLL Sammanträdesdatum 20 14-1 0-14 Sida KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 Plats och tid 115-128 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:35 15-31 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Kaj Nämvik (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Sofie

Läs mer

1 1 PARTLLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

1 1 PARTLLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 60 60 20:05 1 1 PARTLLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Social- och arbetsnärnnden Sammantradesdatum 20 13-05-14 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:15 Plats och tid 49 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare, 95-105, 108 Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare, 95-105, 108 Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:50 92-108 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Kerstin Ullnert Hansson (S) Hamza Demir (V) Bert Nygren (KD) Margaretha Zettergren

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 118 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnärnnden KS-rurnrnet, kommunhuset, kl 18:00 18:55 Plats och tid 103-118 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Sofie Bichier

Läs mer

Ordförande V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 1 PARTILLE KOMMUN Social- och arbetsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-08-20 Sida KS-rurnmet, kommunhuset, kl 18:10 19:45 80-93 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask

Läs mer

1 1 PAR11LLE KOMMUN. Jonsereds Trädgårdar, Jonsered, kl. 18:00 20:35

1 1 PAR11LLE KOMMUN. Jonsereds Trädgårdar, Jonsered, kl. 18:00 20:35 1 1 PAR11LLE KOMMUN Social- och arbetsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-05 Sida Jonsereds Trädgårdar, Jonsered, kl. 18:00 20:35 S 60-76 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam

Läs mer

Ordförande V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. Sekreterare

Ordförande V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. Sekreterare 1 1 PARTILLE KOMMUN Social- och arbetsnärnnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 201 3-1 1-12 Sida KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:50 Plats och tid 130-143 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 15:00 20:16 27-37 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla Lindgren

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN. KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:35

1 1 PARTILLE KOMMUN. KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:35 20:35 1 1 PARTILLE KOMMUN Social- och arbetsnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Sida KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 1 17 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (5) Lars Lewander (M) Adam Algotsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnämnden Sammanträdesdatum :45

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnämnden Sammanträdesdatum :45 15 19:45 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnämnden Lokal Gäddan, Forellen, Partille, kl 18:00 Plats och tid 1-15 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson

Läs mer

Sam manträdesdatum 2015-09-15 19:50

Sam manträdesdatum 2015-09-15 19:50 19:50 1 1 PARTILLE KOMMUN Social- och arbetsnärnnden Sam manträdesdatum 2015-09-15 KS-rurnrnet, kommunhuset, kl 18:00 Plats och tid 119-134 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M)

Läs mer

20:33. Ordförande. V. ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare.

20:33. Ordförande. V. ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. KS-rummet, kommunhuset, kl 18: Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Åsa Lilja (MP) 214-6-1 66 8 Justerande Ordförande Sekreterare Utses att justera Lars Lewander (M) Sofie Bichler (M) Olli

Läs mer

Ordförande V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. Ersättare Ersättare, tjänstgörande

Ordförande V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. Ersättare Ersättare, tjänstgörande 165 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammantradesdatum 2014-12-09 Sida Kulturum, Hörsalen, kommunhuset, kl 18:00 20:30 Plats och tid 150-165 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (5) Lars Lewander

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19:55 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnärnnden Farniljehuset, Gamla Prästvägen 7, Partille kl 18:00 Plats och tid 73-88 Paragrafer Anna Strand (C) Ordförande Marie Raask

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Sida

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Sida 20:30 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Sida KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 Plats och tid 1-21 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Claes Neuman (FP) Vasvija Licina-Medic

Läs mer

1 PAR11LLE KOMMUN 29 Social- och arbetsnärnnden

1 PAR11LLE KOMMUN 29 Social- och arbetsnärnnden 1 PAR11LLE KOMMUN 29 Soial- oh arbetsnärnnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-1 0-1 1 Sida KS-rumrnet, kommunhuset, kl. 18:00 19:55 87-103 Plats oh tid Paragrafer Anna Strand () Marie Raask

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl 13.15 14.30 Beslutande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Södra Ågatan 4 kl. 17:00-19:35 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande) Anna-Maria Saastamoinen (S) Mona Berglund Nilsson

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2018-09-24, Klarälvsrummet, klockan 14:00-16:00 Avser paragrafer 71-82 ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Gert Björnvall (S) Ordförande Marian Gustavsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 16 juni 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-06-17 Nedtagande: 2009-07-08...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 16 juni 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-06-17 Nedtagande: 2009-07-08... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille, kl 18:00 20:20 Plats och tid 73-90 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Jonas Mårdbrink (M) Tom Ekwall (M) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Södra Ågatan 4b, 3 vån kl. 17:00-20:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande) Anna-Maria Saastamoinen (S) Mona Berglund

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.58 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Annika Duàn (S), vice ordf Hans Andersson (S) Tina Linder (S) Åsa

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl 09.40-11.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Håkan Andersson (C) Jenny Ulfvin (SD), tjg, ers. för Hans Lindström (SD), vice

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-10 Plats Sociala resursförvaltningen, Ingrid Marie Klockan 10.00 12.20 Paragrafer 143-155 Närvarande

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05 16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 14.27-14.36 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Individnämndens protokoll 2013-02-26

Individnämndens protokoll 2013-02-26 Datum: Tisdagen den 26 februari 2013 Tid: 16.00 18.00 Plats: Västra Roten, Kommunhuset, Lilla Edet. Justeringsdag: Fredagen den 8 mars 2013, klockan 12.00 Paragrafer: 10-14 Utses att justera: Paulina Svenungsson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23...

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23... 1 Ks-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:00 Plats och tid 65-80 Pia Karlsson (FP) Susanne Arvidsson (S) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Greta

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-01-18, kl. 08:30-09:54 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30 1(13) Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16:

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16: 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl.18:00 19:30 Plats och tid 52-60 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Henrik Sjöqvist (M) Anders Midby (KD) Michael Jonasson (S) Daniel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning Socialnämnden 2019-09-05 1(13) Innehållsförteckning Sida SON 71/19 Information... 3 SON 72/19 Ej verkställda beslut, kv 2 2019... 4 SON 73/19 Delegationsordning för Lag om tobak och liknande varor (2018:2088)

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Amvrosia 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Parkliden 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 13.45 15.30 Ajournering: kl. 15.05 15.15 Beslutande Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-12-13, kl. 08:30-11.14 Mötet ajournerades mellan 09.35-10.26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer