Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 09 dec 2015, kl 1215 (..) Styrelserummet, M-huset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 09 dec 2015, kl 1215 (..) Styrelserummet, M-huset"

Transkript

1 Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 09 dec 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande Josefin Brannestam, Skattmästare Viktoria Ringdahl, SRM-ordförande Christoffer Nilsson, NGM-ordförande Julia HP Petersson, InfU-ordförande Ludvig Wingren, Sexmästare Martin Walter, Verkmästare Ola Andrén, AktU-ordförande Jessica Wedmark, Cafemästare Närvarande adjungerande: Niklas Ingemansson, Seniorsordförande Beata von Kock, TD-grupps ordförande André Jeppsson, Revisor Simon Kroon, Revisor Gustav Seeman, TLTH Jonas Johnsson, Medlem av Maskinsektionen inom TLTH Anton Lundström, Medlem av Maskinsektionen inom TLTH Max Svensson, Svetslök Robin Hjerén, Seniorsledamot 1 OFMÖ (Beslut) Ordförande Rasmus Johnsson förklarade mötet öppnat kl Val av mötesordförande (Beslut) att välja Rasmus Johnsson till mötesordförande 3 Val av mötessekreterare (Beslut) att välja Marie Bye Løken till mötessekreterare 4 Val av justerare (Beslut) att uppdra Viktoria Ringdahl att jämte ordförande justera mötesprotokollet 5 Val av klockringare (Beslut) att välja Max Svensson till klockringare för mötet

2 6 Mötets behöriga utlysande (Beslut) att mötet är behörigt utlyst 7 Adjungeringar (Beslut) att adjungera följande närvarande till mötet: Niklas Ingemansson, Seniorsordförande Beata von Kock, TD-grupps ordförande André Jeppsson, Revisor Simon Kroon, Revisor Gustav Seeman, TLTH Jonas Johnsson, Medlem av Maskinsektionen inom TLTH Anton Lundström, Medlem av Maskinsektionen inom TLTH Max Svensson, Svetslök Robin Hjerén, Seniorsledamot 8 Godkännande av tidigare protokoll (Beslut) att godkänna mötesprotokollet från Fastställande av dagordning (Beslut) att godkänna dagordningen i sin helhet 10 Kommentarer kring rapporter (Diskussion) Rapporter finns bifogat. Tilläggsinfo och övriga kommentarer står nedan Styrelsen Ordförande - Rasmus har haft möte med Likabehandlingsombuden Vice ordförande Skatt Café Verkstan Projektgrupp café Sexet InfU

3 - Sista Moment för i år är skickat på tryck och Momentsläpp är fredag 11 december - InfU-ordförande Julia har varit på andra och sista InfU-kollegiemöte på kåren för i år tillsammans med sin efterträdare Jonas Karlsson - InfU har varit på en lyckad resa till Prag SRM - Programledningen tillsammans med SRM är i full gång med planeringen avreklamfilmen för Maskinteknik som ska vara klar innan ansökningesperioden till programmet öppnar. - Jan-Eric Ståhl, i samarbete med SRM, håller i ett projekt för att utvärdera utbildningen i sin helhet. Projektet är i gång. - Programledningen har haft sitt sista möte för året och varit på Julbord på Grand Hotel. - Utbildningnämden har haft sitt sista möte. - SRX ska ha sista mötet den 15e December. - Projektet Stora Studiedagen,där det under nollningen arrangerades en studiedag för nollor på alla program, är avslutat och utvärderat. - SRM ska ha myskväll i dag och har sista möte för 2015 den 15 december - Största utmaningen för SRM just nu är att ge en så bra överlämning som möjligt inför nästa år NGM AktU Seniors Phøset Kåren TD Revisor 11 Godkännande av förening (Beslut) Se bilaga 2 Julia HP Petersson har skickat in ansökan om föreningen Spektakel på M. Syftet med föreningen är att skapa en grupp för de som är intresserade av spex. För ansökningsblankett se bilaga 2. Detta är första ansökan om medlemsförening sedan möjligheten öppnades i oktober. Styrelsen anser att medlemsföreningens syfte inte erbjuds vid sektionen i dag och att det finns ett intresse för en sådan medlemsförening. Styrelsen anser även att föreningen inte kommer konkurrera med befintliga utskott vid sektionen.

4 Styrelsen anser att det kan finnas risk till jäv för Julia HP Petersson och Jessica Wedmark i frågan om godkännande av föreningen Spektakel på M då de båda ska vara medlemmar av föreningen. De får av den anledningen inte delta vid beslut i frågan. att godkänna upprättelse av medlemsföreningen Spektakel på M 12 Fyllnadsval alumniansvariga (Beslut) Två förtroendevalda poster som Alumniansvariga är vakanta för vårterminen Posterna är utlysta för fyllnadsval. Christoffer Nilsson och Ola Andrén har intervjuat kandidater till posterna. Förslaget till Alumniansvariga för Vårterminen 2016 är Jonas Johnsson och Anton Lundström. Styrelsen anser att de två kandidaterna är mycket lämpliga för posterna. att fyllnadsvälja Jonas Johnsson och Anton Lundström till Alumniansvariga för vårterminen Äskning tomteverkstad (Beslut) Bilaga 3 Verkstan planerar att ha tomteverkstad de 10 och 17 december. För att genomföra detta behöver verkstan medel till att köpa in lite material till tomteverkstaden samt till andra julstämningshöjande effekter. Förra styrelsemöte äskade Verkstan 500kr för tomteverkstaden från projektfonden men de har i efterhand upptäckt att detta inte räckte till pepparkakor och glögg. Verkstan äskar av den anledning 400kr från projektfonden till Tomteverkstaden. Styrelsen tycker fortfarande det låter jättetrevligt med tomteverkstad och att Verkstan ska få bjuda på pepparkakor och glögg för att höja julstämningen. Äskningen innehåller även en noggrant utformad kostnadsanalys som visar kostnader för pepparkakor och glögg vilket är i linje med reglerna för äskning från projektfonden. att godkänna äskningen på 400kr från Projektfonden till verkstans tomteverkstad.

5 14 Nästa Styrelsemöte (Beslut) Sista styrelsemöte för året blir nästa onsdag 16 december. 15 Kåren informerar (Beslut) På Kåren håller de på med en del rekrytering i dagsläget. Nyårsbalen som TLTH arrangerar varje år på AF-borgen har sålt slut. Kåren rekryterar nu arbetare. Det finns fortfarande möjlighet att köpa eftersläppsbiljetter. Det är generellt sätt lågt deltagande från Maskinsektionen på kåren vilket är tråkigt. Nu har två Maskinare blivit valda till heltidare på kåren, vilket är bra! 16 ODUPOFF (Diskussion) Ordförande delar ut presenter och får feedback Rasmus skickar runt en låda där alla deltagande får plocka det de vill ha. Rasmus har varit väldig duktig på att hålla i möten i år. Mötena har utvecklats och förbättras hela året. 17 Övriga frågor (Information) Revisor Simon Kroon undrar hur Styrelsen har tänk med överlämning till nästa års styrelse och berättar att det är viktigt att utbilda nästa års styrelsen i hur föreningar fungerar, formalia och ansvarstänkande. Kåren meddelar att datumet för nästa års styrelseutbildning är satt till 14 februari. 18 OFMA (Ordningsfråga) Ordförande Rasmus Johnsson förklarade mötet avslutat kl 12:53.

6 Vid protokollet Marie Bye Løken Vice Ordförande Justeras Rasmus Johnsson Ordförande Viktoria Ringdahl Justerare

7 Bilaga 1 11 Godkännande av förening En ansökan för förening Spektakel på M tas upp för godkännande. Se bifogat formulär. 13 Äskning: Tomteverkstad Återupptagande av äskningen till den av verkstan anordnade tomteverkstaden. En ny summa efterfrågas. 14 Nästa styrelsemöte Nästa styrelsemöte kommer hållas onsdag 16/12. Detta blir det sista för året.

8 Bilaga 2 Medlemsföreningar - Maskinsektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola ANMÄLNINGSFORMULÄR MEDLEMSFÖRENING Denna blankett fylls i vid anmälan av en ny medlemsförening vid Maskinsektionen inom TLTH. Det är viktigt att alla fält fylls i noggrant med rätt information. Innan ni ansöker bör ni vara påläsa om föreningar på hemsidan samt vara införstådda med reglemente- och stadgedelar som berör medlemsföreningar vid Maskinsektionen. FYLL I FÖLJANDE UPPGIFTER Ladda ner denna pdf innan ni fyller i för att svaren ska sparas Namn på förening: Spektakel på M Föreningens syfte: Föreningens syfte är att främja gyckel och spex på Maskinsektionen inom TLTH. Tanken är att väcka spex-lusten hos så många maskinare som möjligt och ge alla chansen att använda sina kreativa sidor. Eftersom det idag inte finns ett utskott på maskinsektionen som sysslar med spex så är min tanke att detta ska kunna göra att man arbetar mot ett skapande av ett sådant. Det ska finnas chans för folk att kunna göra förfrågningar om spex till sina event (exempelvis storskiphte eller masqueradbal) och även att vi kommer försöka få vara med på så många event som möjligt. Kontaktuppgifter för Föreningsordförande: För- och efternamn: Julia Petersson Klass (ex M14): MD13 Telefonnummer: Mailadress: jmv.petersson@gmail.com Namn på eventuellt befintliga medlemmar: Vivian Kamel, M12 Jessica Wedmark, MD13 Joakim Sandberg, M13 Maskinsektionen inom TLTH Ole Römers väg Lund mail: viceordf@maskinsektionen.com web:

9 Medlemsföreningar - Maskinsektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Vad är föreningens mål för det första verksamhetsår? Tanken är att starta upp föreningen och först och främst arbeta för att marknasföra föreningen och se till att visa att föreningen finns. Jag planerar att starta upp ordentligt efter tentorna i januari. Efter det är det meningen att vi då ska börja spåna på spex och leta så många tillfällen som möjligt att kunna spexa på. Hur tänker ni sköta den kontinuerligt öppna ansökningen till er förening? Tanken är att skapa en mail, förhoppningsvis genom maskinsektionen, där man lätt kan höra av sig om man är intresserad av att vara med. Hur ser ni på de skyldigheter ni har gentemot sektionen? Självklart ska allt som görs göras med avseende på sektionen och se till att de regler som finns på sektionen följs även inom föreningen. Den färdigt ifyllda blanketten mailas till viceordf@maskinsektionen.com. I ämnesraden ska det stå FÖRENINGSANMÄLAN: [namn på förening]. Kontrollera så att all information finns med i pdf filen innan den skickas in. Maskinsektionen inom TLTH Ole Römers väg Lund mail: viceordf@maskinsektionen.com web:

10 Bilaga 3 Blankett(för(Maskinsektionen(inom(inom(Teknologkåren(vid(Lunds(Tekniska(Högskola( ( ÄSKNINGSBLANKETT( Fylli,sparasompdfochskickatillskatt@maskinsektionen.com. VidfrågorhöravdigtillutskottsordförandeellertillSkattmästeriet. FÖLJANDEUPPGIFTERFYLLSIAVÄSKARE Datum:( Ansvarig:( Mobilnummer:( Mailadress:( Utskott/grupp/post*:( Syfte,(ändamål,( målgrupp:( (Bifoga(eventuell(projektplan)( 12/ Martin Walter mat12mwa@student.lu.se Verkstan/ToMteVerkstan Syftet är att bjuda på en fin julstämning samtidigt som man kan fixa något inför julen. Till detta bjudes Alkoholfri glögg samt pepparkakor för att uppmuntra fler att besöka verkstan. God Jul! Budget:( 4 flaskor glögg * 2 tillfällen = 240 kr 3 burkar pepparkakor* 2 tillfällen = 120 kr marginal 40 kr Summa(som(äskas:( Förslag(på(fond:( 400 Projektfonden *Frivilliguppgift FÖLJANDEUPPGIFTERFYLLSIAVSKATTMÄSTAREN Datum(för(beslut:( (((((((((Äskningen(godkänns(med(summan:( (((((((((Äskningen(avslagen( Motivering(till(beslut:( Signatur:( Skattmästare(Josefin(Brannestam( Maskinsektionen(inom(TLTH( ( ( mail:(skatt@maskinsektionen.com( Box(118( ( ( ( telefon:(0763d25(17(78( 221(00(Lund(( ( ( ( web:(

11 Rapporter, Inför styrelsemötet skriver ni här hur det går för oss. Skriv kortfattat, utskottsvis på punktform. Kommentera gärna andras rapporter redan här, allt för att spara tid på styrelsemötet och fokusera på kaffedrickandet istället. Dessutom är det väldigt kul att läsa och kommentera! Exempel: Caféet har bakat 4000 semlor till fettisdagen. Det var uppskattat och vi tror att alla i hela världen kommer vilja jobba hos oss varje dag i fortsättningen. NGM har tjänat en miljon under veckan Deadlines: Fyll i din rapport senast kl dagen innan styrelsemötet (normalt tisdag) Läs igenom alla rapporter och kommentera senast 2 timmar innan styrelsemötet (normalt onsdag 10.15) STYRELSEN i sin helhet Anordnat ett budgetdiskussionsmöte inför höstterminsmöte 2. Bra diskussioner ägde rum och mötet resulterade i ett yrkande. Detta lade till budgetposten Ordensbandsbyte inom Seniors budget. Varit på konferens (SMART, Sveriges MaskinRelaterade Teknologer) på KTH, Stockholm, med Maskinstyrelser från hela landet. Representerat sektionen och lärosätet! Konferensen var givande och många lärdomar har tagits till och från LTH. Nästa SMART kommer äga rum i Linköping, VT16. Anordnat ett styrelseskiphte med Styret -16. Överlämningen skedde med utbildnings-, överlämnings- och diskussionspass under en hel dag. Styret -16 fick möjlighet att ställa frågor riktade till såväl posten som styrelsen och sektionen i stort. Väl genomfört. Anordnat höstterminsmöte 2, uppdelat i två möten där budgeten för 2016 godkändes och bl.a. vice utskottsordförande samt phøs blev framröstade. Gå Luciatåg! Avsluta/överlämna det som är påbörjat och förbereda avgång. Vad är styrelens största utmaning just nu? Att inte börja gråta vid insikten av att vi måste lämna över vårt kärebarn - sektionen - till våra efterträdare ORDFÖRANDE Vad har du gjort sen förra rapporten? Planerat och deltagit vid SMART Skrivit och överräckt testamente till min efterträdare Planerat och genomfört styrelseskiphte Planerat och genomfört höstterminsmöte 2 Haft avstämningsmöte med likabehandlingsombuden Vad ska du göra härnäst? Planera sista två veckorna i detalj och se till att avsluta/överlämna allt påbörjat Prova luciakronan Vad är din största utmaning just nu? Vad kom ni fram till med Libe? //Ola VICE ORDFÖRANDE Vad har du gjort sen förra rapporten?

12 Deltagit vid SMART på KTH Planerat och genomfört styrelseskiphte Börjat skriva testamente Planerat och genomfört Höstterminsmöte 2 (del 1 och 2) Varit på Vice Ordförande Kollegie tillsammans med min efterträdare Haft möte med presidiet på I Avslutat höstens studiecirklar Utlyst fyllnadsval av Vice Skattmästare med TSM-ansvar Vad ska du göra härnäst? Göra klart testamentet Få in de sista, och skicka in studiecirklarna till Folkuniversitetet Skrive protokoll från Höstterminsmöte 2 Ha överlämning med min efterträdare Vad är din största utmaning just nu? Hinna med att skriva klart testamente Att det närmar sig slut och det är jättetråkigt SKATT Utvärderat vårt år Skattmästaren har haft genomgång av budgetförslag på diskussionsmöte och hösterminsmöte Börjat överlämning till Skattmästare 2016 Vice skattmästare för caféet har Inlett utredning och tagit fram statistik kring caféets försäljning Ha sista bokföringskvällen för året med glöggmys Göra de sista utbetalningarna efter deadline Fakturera de sista fakturorna till bl a SVL Förbereda fyllnadsval av vice skattmästare för TSM Förbereda bokslutet så gott det går Ha möte med nya och gamla vice och ordförande för caféet angående deras verksamhet SKRIVA KLART TESTAMENTE Vad är din största utmaning just nu? Få klart, men nu *** kör vi! CAFÉ VERKSTAN Haft paus i verkstan pga sektionsmöte. Haft sista verkstadsmötet Handlat virke inför tomteverkstan

13 Köpt skruvdragare Dewalt 1495 kr som ska göra verk-16 till magisk! Tomteverkstan! Verkstadshäng på söndag och bränna upp arbetsglädjen! Året är snart slut så det är vemodigt men annars inga direkta utmaningar. PROJEKT: CAFÉ SEXET Massor med sammanställning och utvärdering av året Väldigt mycket redovisningsarbete Planerat sista AS Haft överlämning till nästa år Sista AS Avsluta all redovisning Förmedla vårt tänk till nästa års förtroendevalda, ser ut att bli intressant uppsättning INFU SRM NGM

14 Vi har haft en lyckad lunchföreläsning med Tetra Pak Skrivit testamente Haft sista lunchmötet NGM-medlemmarna har skrivit testamente till kommande år Haft avslutningsmiddag och planerat skiphte Fånga dagen Leva life Lush life - Zara Att inte gråta för att det är över AKTU Deltagit SMART på KTH Passionsgruppen har anordnat Dodgeball & Julbord - superlyckat event. Idrottsgruppen har anordnat innebandyturnering tillsammans med TIF. Testamenten har börjat skrivas och lämnats in till mig Vi har fått ny vice invald och deras intervjuer har börjat - lyckat vad jag förstår. Prylmästaren har tagit fram idéer på plagg och det ska överlämnas till prylmästaren -16. Vi har gemensam planering av vår privat anordnade akturesa på gång, vi är borta tor-mån i Gdansk. Haft vårt sista veckomöte med AktU-15 i fredags, sjukt mysigt. Använda det sista av vår arbetsglädje på gemensam lunch/middag och ta fram testamenten. Att förbereda för en bra överlämning till AktU-16. SENIORS Varit på Diskussionsmöte inför HTM2 och Höstterminsmöte 2. Haft avslutningsmiddag med utskottet. Ha avslutande möte där vi ska utforma testamente. Skriva testamente och ha mer överlämning. Titta på John och Robins medlemsdatabas. Tapetsera tillsammans med Verkstan. Få ihop mötestid. PHØSET

15 KÅRREPRESENTANTER, TLTH F1röj Pubrunda FIFA-turnering Bästa Festen-träff m. Sveriges Förenade Studentkårer - Sthlm Bära fana på Nobelfesten! Nyårsbalen. Information om LTHs nya organisation, Tisdagen den 15/12 kl , Kårens hörsal ARKAD börjar sin rekrytering av nästa projektgrupp, ansökan öppen mellan 9 dec - 9 jan International day den 10/12 i Cornelis. För internationella studenter och hur man startar karriär här i Sverige/Norden. LTH Griparna vs KTH Hockey, samt skridsko-disco 12/12. Corneliusbalen söker Balkommitté Rekrytering av nolleöverstar är öppen fram till 14/12 Fullmäktigevalet: Den totala röstandelen på Kåren var 9.83%. I-sektionen hade högst valdeltagande med 27.84%, M-sektionen hade 3:e högsta valdeltagande på ca 12%! Tidningen Pålsjö Ängsblad söker nya medlemmar till redaktionen. Överlämning till nya heltidare Skriva testamente Svårt att hinna med ordentlig överlämning med nya läsårsindelningen. TD-GRUPPEN Vi har haft en lyckad TD-sittning med fördrink Vi har städat studion! Vi har utvärderat årets arbete och testamenterat Vi hade vårt sista lunchmöte idag, så för denna td-grupp blir det inte så mkt mer. men Wille ska börja med rekryteringen av nästa TD-grupp. Var dock krångel med formuläret vad jag förstod. Säga hejdå till varandra :( REVISOR

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 25 nov 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 25 nov 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 25 nov 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 30 mars 2016, kl 1215 (..) Styrelserummet, M-huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 30 mars 2016, kl 1215 (..) Styrelserummet, M-huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 30 mars 2016, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Hanna WIggman, Ordförande Wilhelm Andrén, Vice Ordförande

Läs mer

MaskinsektioneninomTLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 12 nov2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset

MaskinsektioneninomTLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 12 nov2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset MaskinsektioneninomTLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 12 nov2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Josefin Brannestam, Skmästare Christoffer

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 7 okt 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 7 okt 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 7 okt 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 nov 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 nov 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 nov 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 mars 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 mars 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 mars 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 25 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 25 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 25 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 18 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 18 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 18 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 mars 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 mars 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 mars 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset 01042015 Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, Mhuset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört torsdag den 6/11 2014 i Styret Närvarande styrelsemöte Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Viktor Nilsson, Skattmästare Niklas Ingemansson

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 22 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 22 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset 22042015 Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 22 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, Mhuset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 2 sept 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 2 sept 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 2 sept 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Marie Bye Løken, Vice Ordförande Josefin Brannestam, Skmästare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 20/år 2015 Datum: 23/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 20/år 2015 Datum: 23/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 13 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 13 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 13 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 15 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 15 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset 15042015 Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 15 april 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, Mhuset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice

Läs mer

Vårterminsmöte 25 april 2013

Vårterminsmöte 25 april 2013 Lund, 2013-04-18 Vårterminsmöte 25 april 2013 M:A kl 17 Föredragningslista 1. TFMÖ 2. Val av mötessekreterare 3. Fråga angående mötets behöriga utlysande 4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH

Maskinsektionen inom TLTH Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: Klockan 12.05 (..), ons 22 januari 2014 Plats: Styrelserummet M-huset Närvarande styrelseledamöter: Henrik Håkansson (ordf.), Robin Hjerén (cafémästare),

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 27 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 27 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 27 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi Tid: 2015-09-22, kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Kallade: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice ordf), Hanna Krokström (Admin), Emil

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört onsdagen den 17/12 2014 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Niklas Ingemansson, INFU Axel Philipson,

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi

Protokoll. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Styrelsemöte 2015-08-26 Protokoll Styrelsemöte, Tid: 2015-08-26, kl. 11.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Kallade: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice ordf), Hanna Krokström (Admin), Emil Persson

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 23 sept 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 23 sept 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 23 sept 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört onsdagen den 7/5 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Viktor Nilsson, Skattmästare Carl-Johan Fredman,

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Närvarande: Jonas Bergström, Aktu-ordförande Gustav Nilsson Orviste, Ngm-ordförande Robin Gustavsson, Verkmästare Benjamin Mattsson,

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört torsdag den 25/9 2014 i Styret Närvarande styrelsemöte Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Viktor Nilsson, Skattmästare Niklas Ingemansson

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 19 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 19 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: tis 19 maj 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 21 okt 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 21 okt 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 21 okt 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört tisdagen den 19/11 2014 i Styret Närvarande styrelseledamöter Henrik Håkansson, Ordförande Viktor Nilsson, Skattmästare Axel Philipson, AktU-ordförande Robin

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag?

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag? FAQ till Kassören I detta dokument följer svaret på en rad frågor Kassören ofta får. Om du inte hittar svaret här är du självklart välkommen att kontakta Kassören! Kontaktuppgifter finns längst ner. Göra

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: 12.10, ons 19 Feb 2014 Plats: Styrelserummet

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: 12.10, ons 19 Feb 2014 Plats: Styrelserummet Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: 12.10, ons 19 Feb 2014 Plats: Styrelserummet Närvarande styrelseledamöter: Robin Hjerèn, Camilla Feledy, Axel Philipsson, Niklas Ingemansson, Mark

Läs mer

STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK)

STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK) TLTH, K-sektionen STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK) Protokollmöte 2 2015-02-23 SrBK:s andra protokollmöte 2015. Mötet äger rum måndag den 23 februari 2015 kl. 17.15 i Marie- Curierummet

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört onsdagen den 3/12 2014 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Niklas Ingemansson, INFU Axel Philipson,

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Felicia Bindekrans, Vice Ordförande Har haft möte med AMO för att få bättre uppfattning om deras jobb.

Felicia Bindekrans, Vice Ordförande Har haft möte med AMO för att få bättre uppfattning om deras jobb. Mötesprotokoll Datum: 2013-05-01 Tid: 17:00 Plats: Wallenberg Närvarande: Amer Ali, Felicia Bindekrans, Frida Christensen, Josefine Strömsrud, Julia Persson, Victor Norberg, Hiren Kerai, Jenny Strömberg,

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum 2015 11 23 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum 2015 11 3 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 2 31/8. Närvarande. Bilagor: 5 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 2 31/8. Närvarande. Bilagor: 5 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL $$M 2 31/8 Måndagen den 14/9-2015 kl. 18:01. Lokalansvarigs lägenhet, Margretelundsvägen 32, lgh 1202, 167 41 Bromma Närvarande Anna Wessén, ordförande Fredrik Abele, vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 2/år 2016 Datum: 2/2-2016 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 2/år 2016 Datum: 2/2-2016 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl-Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Näringslivsansvarig Arvid Widén Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU-ordförande Emma

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH

Maskinsektionen inom TLTH Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: 12.15 (..), ons 5 mars 2014 Plats: Styrelserummet Närvarande styrelseledamöter: Henrik Håkansson (Ordförande), Robin Hjerén (Cafémästare), Camilla

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Onsdagen den 2/11 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Johan Suvanen öppnar mötet 17.06. 1.2

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2015 Datum: 16/2 Tid: 12:10(..) Plats: Brunnen, Studiecentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2015 Datum: 16/2 Tid: 12:10(..) Plats: Brunnen, Studiecentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare.

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare. Styrelsemöte 11 december 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:43. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Samtliga styrelsemedlemmar är närvarande.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

F-teknologsektionen. Protokoll fört vid Sektionsmöte 2005-09-27. Tid: tisdag 2005-09-27 Plats: KE, Kemihuset

F-teknologsektionen. Protokoll fört vid Sektionsmöte 2005-09-27. Tid: tisdag 2005-09-27 Plats: KE, Kemihuset F-teknologsektionen Protokoll fört vid Tid: tisdag Plats: KE, Kemihuset 1. Mötets öppnande F-styrets ordförande Julien Aubert förklarade mötet öppnat. 2. Val av justeringsmän tillika rösträknare Daniel

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Marcus Sundberg väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Patric Westberg (styrit)

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 Senast reviderad: 2012-11-25 STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS-SEKTIONEN Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2010

Dagordning Årsmöte 2010 DAGORDNING Kårhuset Lund, 12 november 2010 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Årsmöte 2010 Tid: Torsdag 2 december 2010 klockan 18.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört tisdagen den 8/10 2014 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Niklas Ingemansson, INFU Axel Philipsson,

Läs mer

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 02 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet IDIOT Intresseföreningen för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1 Öppnande

Läs mer

Vårterminsmöte. Tisdagen 2012-03-20. M:A kl 17.00

Vårterminsmöte. Tisdagen 2012-03-20. M:A kl 17.00 Förslag till föredragningslista vid Maskinsektionens Vårterminsmöte Tisdagen 2012-03-20 M:A kl 17.00 1) OFMÖ 2) Val av mötesordförande 3) Val av mötessekreterare 4) Val av två justeringsmän tillika rösträknare

Läs mer

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Styrelsemöte #16 Torsdag 7/2 2013 Styrelserummet, Smedjan Kl. 18:00 22:30.1 Mötets öppnande. Elise Winje förklarade mötet öppnat kl. 18:15.2 Val av sekreterare.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 140319

Maskinsektionens styrelsemöte 140319 Maskinsektionens styrelsemöte 140319 Protokoll fört tisdagen den 19/4 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Carl-Johan Fredman, SRM-Ordförande

Läs mer

Maskinsektionens vårterminsmöte

Maskinsektionens vårterminsmöte Maskinsektionens vårterminsmöte Protokoll fört tisdagen den 19/3 i M:A 1 TFMÖ Talman Johan Bson Bergfalk förklarade mötet öppnat kl. 17.15. 2 Val av mötessekreterare att välja Rakel Hed till mötessekreterare.

Läs mer

Datum: 2014-04-08 Lokal: Naturvetarhuset, sektionslokalen Basen, Umeå universitet

Datum: 2014-04-08 Lokal: Naturvetarhuset, sektionslokalen Basen, Umeå universitet Sid 1(4) Protokoll fört vid styrelsemöte 11 13/14 Datum: 2014-04-08 Lokal: Naturvetarhuset, sektionslokalen Basen, Umeå universitet F13-11 FORMALIA F13-11.1 Mötets öppnande Ordförande Linnea Kyrö Stenlund

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2014-03-24 Tid 17:15-18:30, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2014-03-24 Tid 17:15-18:30, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2014-03-24 Tid 17:15-18:30, plats TP54 Närvarande: Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande FTL Valerie Dahl, studienämndsordförande

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört tisdagen den 3/9 2014 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Victor Nilsson, Skattmästare Niklas

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Närvarande: Philip Karlsson, Ordförande Mike Persson, Festerichef Alexander Lagerbielke, Rekrytering Erik Wetterin, Webb/Tryck/PR Elias Olsson, Näringsliv Jerry Sundin, SnOrdf Niklas Bohman, Vice SnOrdf

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-05-14 Styrelsemöte 2014, 14 maj 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Boris K, Ebba D, Hanna Maria N, Hannah E, Fredrik Ro, Julia FE, Melinda P, Julia M, Albin T, Hanna

Läs mer

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal.

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Dagordning 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna 2 Mötets behörighet

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10 Styrelsemöte 10 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Datum: 19 oktober 2011 Tid: Kl 17:00-19:00 Plats: Klubbrummet, Gumbalde Närvarande: Adam Munkhammar, Agnes Olofsson, Johan Larsson, Filip Andersson, Josefine Eliasson,

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 11/år 2015 Datum: 14/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 11/år 2015 Datum: 14/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-09-11 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Karolina Lundh Dea Ternström Pernilla Lindau Johannes Corbee Daniel Håkansson

Läs mer

Proposition till Sektionen för Energi och miljö om revidering av Verksamhetsplanen 2015/2016

Proposition till Sektionen för Energi och miljö om revidering av Verksamhetsplanen 2015/2016 Proposition till Sektionen för Energi och miljö om revidering av Verksamhetsplanen 2015/2016 Bakgrund: Detta gäller en revidering av verksamhetsplanen för verksamhetsåret 2015/2016. Styrelsen har gått

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

JURIDISKA FÖRENINGEN S TOCKHOLM

JURIDISKA FÖRENINGEN S TOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED JURIDISKA FÖRENINGENS STYRELSE DEN 15 FEBRUARI 2012 Närvarande styrelseledamöter: Hrafn Steiner Fredrik Hansson Anna da Silva Börjesson Andreas Stadler Josefin Rundström

Läs mer

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört tisdagen den 2/4 2014 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Victor Nilsson, Skattmästare Carl-Johan

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2011-08-17

Protokoll Styrelsemöte 2011-08-17 Närvarande: Andreas Paulsson, Birger Hanning, Jennie Carlsson, Johan Herrnsdorf, Magnus Haglund, Magnus Johnsson (punkt 14), Mattias Tauson (punkt 14), Mikael Ölmestig, Rasmus Palm och Robert Tiinus. 1.

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört tisdagen den 26/3 i Styrelserummet Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Viktor Nilsson, Skattmästare Carl-

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram

Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram Dokumentet uppdateras löpande. Generella frågor om utlysningen Q: Varför är utlysningen avgränsad till samhällsutmaningar

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi

MÖTESPROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi Styrelsemöte 2015-11-17 MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi Tid: 2015-11-17, kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice Ordf),

Läs mer

Servicemätning via telefon och e-post

Servicemätning via telefon och e-post RAPPORT Servicemätning via telefon och e-post KROKOM Januari 2013 BOX 55650 102 14 STOCKHOLM TEL 08 783 82 90 E-MAIL info@jsm-telefront.se BESÖKSADRESS: NÄRINGSLIVETS HUS, STORGATAN 19 www.jsm-telefront.se

Läs mer

Motion 1- Motion om ST

Motion 1- Motion om ST Motion 1- Motion om ST Motion till Sektionen för Energi och miljö Till SM6 2014/2015 Motivering/bakgrund: Det har tidigare varit tal om att masterprogrammet Sustainable technology (på svenska Teknik och

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 17.15 19.00, torsdag, 20141120 Plats: D315 Närvarande: Sandra Sjölander, Jessica Andersson, Martina Kraff, Petra Landestål, Emma Rydén, Linnéa Fällström, Sofia

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Styrelsemöte 10 februari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört tisdagen den 22/5 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Victor Nilsson, Skattmästare Carl- Johan

Läs mer