Stadgar för Fiskeboda Båtklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadgar för Fiskeboda Båtklubb"

Transkript

1 Bilaga 11. Stadgar för Fiskeboda Båtklubb Klubben bildades den 24 mars 1962 och har sin hemort i Katrineholms kommun. Ursprungliga stadgar är fastställda av årsmötet den 17 november Nedanstående stadgar är godkända av årsmötet den 22/ Nedanstående stadgar är fastställda av 1. Ändamål Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att lokalt främja båtlivet. Klubben ska verka för god sjösäkerhet, god miljö samt ett gott kamrat- och sjömanskap. 2. Medlemskap 2.1 Ansökan och antagning Ansökan om medlemskap ska ske till styrelsen, som beslutar om antagning av ny medlem. Styrelsen får uppdra till sektionsstyrelse eller enskild person att anta medlem. Medlemskap kan erhållas av var och en, som ansluter sig till klubbens ändamål. 2.2 Medlemskategorier Medlemmar indelas i följande kategorier: 1. Medlem med båtplats 2. Medlem utan båtplats 3. Hedersmedlem Ansökan om medlemskap görs till kategorierna 1-2. Medlem som på ett förtjänstfullt sätt gagnat klubben, kan på medlems eller styrelsens förslag väljas till hedersmedlem. Beslut om detta fattas på årsmöte eller extra föreningsmöte. Av kallelsen ska framgå att fråga om val av hedersmedlem står på dagordningen. Hedersmedlem är befriad från årsavgift. 2.3 Rättigheter Medlem får utnyttja klubbens anläggningar och utrustning samt delta i klubbens verksamhet. Medlemskap berättigar i sig inte till plats i av klubben disponerad hamn- eller uppläggningsanläggning. Se vidare Skyldigheter Medlem som antagits, har genom inträdesansökan förbundit sig att följa klubbens stadga, reglemente, ordningsregler och i stadgeenlig ordning fattade beslut. Medlem med båt ska tillägna sig tillräcklig nautisk kompetens för att säkert kunna framföra sin båt.

2 Medlem, som avsiktligt eller genom bristande aktsamhet skadar klubbens tillhörigheter är ersättningsskyldig. Medlem är skyldig att ha en gällande försäkring för sin båt och sin utrustning. Denna försäkring ska innehålla en ansvarsdel. Försäkringsnummer ska meddelas styrelsen eller dess representant. 2.5 Utträde Medlem som vill utträda ur klubben ska skriftligen anmäla detta till styrelsen. Medlem som inte betalat fastställda avgifter inom föreskriven tid kan efter styrelsens prövning anses ha utträtt ur klubben. 2.6 Uteslutning På styrelsens förslag kan medlem av ordinarie eller extra föreningsmöte uteslutas ur klubben om medlem: 1. Motverkar klubbens syften 2. Skadar klubbens intressen 3. Inte fullgör de skyldigheter som är stadgade 4. Eller gör sig skyldig till sådant klandervärt handlingssätt eller uppträdande inom eller utom klubben att dess anseende äventyras. För sådant beslut fordras minst 2/3 dels majoritet av de närvarande vid mötet. Av kallelsen till mötet ska framgå att ett uteslutningsärende ska behandlas. Till mötet, där sådant ärende behandlas, ska medlemmen som är föreslagen att uteslutas kallas skriftligen. Denna kallelse ska även innehålla styrelsens motivering till uteslutningen. 3. Beslutande instanser Klubbens beslutande instanser är föreningsmöten såsom årsmöte och extra föreningsmöte. Styrelsen i sin helhet, eller enskild ledamot som styrelsen utser, företräder klubben och fattar beslut mellan föreningsmöten utom i frågor som är uttryckligen förbehållna föreningsmöten. Se vidare Verksamhetsår Klubbens verksamhetsår omfattar perioden 1 januari 31 december 5. Avgifter Samtliga avgifter fastställs på årsmötet. Extra uttaxering kan ske efter beslut på föreningsmöte. 6. Betalning Avgifterna ska vara klubben tillhanda senast det datum som står angivet på fakturan. Om avgifterna inte inkommit i tid skall påminnelsefaktura skickas varvid en påminnelseavgift kan läggas till det ursprungliga beloppet. 7. Föreningsmöten 7.1 Antal möten Förutom årsmöte kan extra föreningsmöte anordnas, när detta anses påkallat. Därutöver kan rena informationsmöten hållas. Styrelsen bestämmer plats och tid för mötena.

3 7.2 Kallelse Kallelse till årsmöte och extra föreningsmöte ska vara medlem tillhanda minst två veckor före mötet. Kallelse sker normalt via e-post. Kallelse via brev kan ske till den som saknar e-post och som anmält detta till styrelsen. I det senare fallet kan en administrationsavgift påföras. Inbjudan till informationsmöte görs på klubbens hemsida och anslås på anslagstavlan. 7.3 Förslag till dagordningspunkt/motion Medlem som vill ha särskilt ärende behandlat på årsmötet, ska senast 1 januari det år årsmötet ska hållas, skriftligen anmäla detta till styrelsen. Denna anmälan ska även innehålla en förklaring till varför medlemmen vill ha ärendet behandlat. 7.4 Årsmöte Årsmöte ska hållas före utgången av april månad. Vid årsmötet ska följande ärenden behandlas och protokollföras: Fastställande av röstlängd för mötet inkl kontroll av eventuella fullmakter Fråga om mötet är behörigen utlyst Fastställande av dagordning Val av ordförande och sekreterare för mötet Val av protokolljusterare och rösträknare Föredragning av styrelsens verksamhetsberättelse samt resultat- och balansräkning för senaste verksamhetsåret Revisorernas berättelse Fråga om ansvarsfrihet för styrelse och kassaförvaltare Genomgång av miljöplan Propositioner och motioner Fastställande av verksamhetsplan, avgifter och budget för det nya verksamhetsåret Val av styrelse Val av revisorer Val av valberedning Beslut om firmatecknare Övriga val 7.5 Extra föreningsmöte Extra föreningsmöte för behandling av brådskande ärende hålls när styrelsen finner detta påkallat eller på skriftlig begäran av revisorer eller minst 1/10 del av klubbens medlemmar. Vid extra föreningsmöte får endast de ärenden förekomma, som enligt kallelsen föranlett mötet. 7.6 Informationsmöten Av informationsmötena ska ett möte hållas under hösten. 7.7 Rösträtt, beslut och val Varje medlem som betalat gällande avgifter har rösträtt på årsmöte och extra föreningsmöte. Rösträtten är personlig, men medlem kan vid årsmöte och extra föreningsmöte företrädas av ombud med fullmakt. Varje ombud kan endast företräda en medlem. Fullmakt ska vara påskriven av såväl den medlem som lämnar fullmakten som det företrädande ombudet. Namnteckningarna ska vara vidimerade.

4 Beslut får endast fattas i ärenden som framgår av kallelsen. Valbara till styrelsen och till revisorer är de som nominerats. Alla ärenden avgörs med enkel majoritet där inte annat föreskrivs i dessa stadgar. Avgörande sker genom öppen omröstning utom då någon fordrar sluten röstning. Vid omröstning, som inte avser personval, gäller vid lika röstetal det förslag, som biträds av ordföranden för mötet. Vid omröstning, som avser personval, gäller vid lika röstetal det förslag som vinner genom lottning. 8. Styrelse och förvaltning 8.1 Styrelsens sammansättning och val Styrelsen väljs på årsmöte och ska bestå av minst fyra ledamöter. I styrelsen ska ingå och av årsmötet väljas ordförande, vice ordförande, kassör, sekreterare. Därutöver ska styrelsen ha minst en suppleant. Ordinarie ledamot väljs för en tid av två år och suppleant för en tid av ett år. Ordförande och minst en övrig ledamot väljs jämna år och övriga ordinarie ledamöter udda år. 8.2 Styrelsens skyldigheter Styrelsen sammanträder på ordförandens kallelse så ofta det är behovet påkallat, dock minst tre gånger per år. Styrelsen är beslutsmässig då alla ledamöter är kallade och mer än hälften är närvarande. För av styrelsen fattade beslut är de ansvariga, som deltagit i beslutet och inte reserverat sig. Reservation ska antecknas i styrelseprotokollet. Det åligger styrelsen att: Verkställa beslut fattade av föreningsmöte. Fördela arbetsuppgifterna inom styrelsen, till övriga funktionärer eller till anställd personal. Bereda ärenden inför föreningsmöten och arrangera dessa. Representera klubben. Förvalta klubbens egendom och medel. Besluta om antagning av ny medlem På föreningsmöten föredra av styrelsen fattade beslut. 9. Revisorer Klubben ska revideras av två revisorer. Dessa väljs av årsmöte för en tid av två år och avgår/omväljs växelvis vartannat år. En revisorssuppleant väljs varje år för en tid av ett år. Revisorerna ska granska styrelsens förvaltning och klubbens räkenskaper samt till årsmöte avge skriftlig revisionsberättelse och tillstyrka eller avstyrka ansvarsfrihet. 10. Valberedning Valberedningen bestående av minst två ordinarie ledamöter, varav en sammankallande och en suppleant väljs av årsmötet för en tid av ett år.

5 Valberedningens uppgift är att: Till årsmötet lämna förslag på kandidater till de poster som enligt stadgarna är föremål för val och till övriga poster som eventuellt blir vakanta. Motta nomineringar från klubbens medlemmar. Själva aktivt söka lämpliga kandidater. Vid föredragning på årsmötet även presentera eventuella övriga kandidater. Valberedningens förslag utsänds tillsammans med kallelsen till årsmötet. 11. Hamn och uppläggningsanläggningar Förhållandena vid klubbens hamn- och uppläggningsanläggningar finns reglerade i klubbens reglemente. Reglementet är fastställt av årsmötet. 12. Stadgeändring Beslut om stadgeändring fattas på årsmötes- och extra föreningsmötesnivå. Föreligger förslag till stadgeändring ska detta framgå av kallelsen. För att ett ändringsförslag ska kunna antas måste det godkännas vid två på varandra följande och beslutande föreningsmöten, varav ett ska vara årsmöte. För stadgeändring krävs 2/3 dels majoritet av de närvarande röstberättigade medlemmarna eller deras ombud vid varje möte. Vid andra godkännandet kan paragrafen förklaras omedelbart justerad. 13. Klubbens upplösning Förslag till klubbens upplösning kan endast behandlas på föreningsmöte och detta ska framgå av kallelsen. För beslut om upplösning fordras minst 2/3 dels majoritet av de närvarande röstberättigade medlemmarna eller deras ombud på två föreningsmöten. Dessa möten ska hållas med minst tre månaders mellanrum. Har beslut om upplösning fattats, ska mötet ge styrelsen direktiv om vad man ska göra med klubbens kvarvarande tillgångar och handlingar.

6 Reglemente för Fiskeboda Båtklubb Bilaga 12. Klubbens stadgar och reglemente är grunddokumenten som reglerar båtklubbens organisation och verksamhet. Nedanstående reglemente är antaget av årsmötet den 22/ Medlemskap Reglerna för medlemskap i klubben framgår av klubbens stadga Verksamhetsplan Klubben skall på årsmötet fastställa en plan för verksamheten under året. 3. Klubbens ledning Reglerna för hur klubben ska ledas framgår av klubbens stadga 3 och Ungdomsverksamhet I klubben välkomnas all ungdomsverksamhet med anknytning till båtlivet. Därför har klubben byggt upp en flotta med optimistjollar och trissjollar för seglingsintresserade ungdomar och deras föräldrar. Inom denna verksamhet sysslar klubben dock inte bara med segling utan även annat som ungdomar och föräldrar tycker bidrar till ett roligt och gemensamt båtliv, t ex navigation och sjömanskap. Ungdomsverksamheten är orienterad till vår jollehamn, där två sjöbodar med utrustning för olika aktiviteter finns. Styrelsen utser en ansvarig för ungdomsverksamheten. Denne ansvarar för den utrustning som verksamheten har samt informerar medlemmarna om planerade aktiviteter under året. 5. Försäkringar Båtklubben har en båtklubbsförsäkring, som gäller för klubbens verksamhet i hamnen och den egendom som klubben äger. Klubbens försäkringar innefattar inte medlemmars egendom. Varje medlem är därför alltid skyldig att ha en gällande försäkring för sin båt och sin utrustning. Denna försäkring ska innehålla en ansvarsdel. Försäkringsnummer ska meddelas till styrelsen eller dess representant. 6. Hamnmagasin, sliphus mm Medlemmar som önskar tillträde till klubbens gemensamma lokaler får en låskod av styrelsen. I hamnmagasinet finns bord, stolar samt kyl och frys för medlemmarnas fria utnyttjande. Varor som placeras kylen/frysen ska vara märkta med namn på ägaren. Omärkta varor och varor som anses uttjänade kastas. 7. Märkning. Medlem som förvarar utrustning i hamnagasinet, sliphuset eller på annan plats inom klubbens område ska se till att utrustningen är väl märkt med namn och/eller det medlemsnummer, som anges i Svenska Båtunionens register. Utrustning, som inte är märkt, kan omhändertas och förverkas efter beslut av styrelsen.

7 8. Elsystem och elsäkerhet. Huvudcentralen för el finns vid sjöboden. Undercentraler är placerade i anslutning till bryggorna. Varje medlem är skyldig att kontrollera och endast ansluta kablar och annan elektrisk utrustning som uppfyller kraven för god elsäkerhet i hamnen. Styrelsen eller dess representant kan utan förvarning koppla ur bristfällig utrustning. I mån av tillgänglighet ingår i medlemsavgiften elström för tillfälligt arbete på båten, för underhållsladdning av batterier, för tillfällig matlagning och tillsatsvärme. För utökat utnyttjande av el ska avtal träffas med styrelsen. 9. Brandsäkerhet Hamnen saknar brandskyddsplan. På vissa bryggor finns vattenutkast med tillhörande slang. I hamnen finns ett antal brandsläckare utplacerade. Var dessa är utplacerade ska vara angivet på hamnkartan på klubbens hemsida och anslagstavlan på hamnmagasinet. Varje medlem är skyldig att hantera och förvara brandfarliga ämnen på ett säkert sätt. Det är inte tillåtet att förvara större mängder bränsle, utöver det som finns i båtarnas tankar, i hamnen. Grillning med typ engångsgrillar på bryggor är inte tillåtet av säkerhetsskäl. 10. Sjukvårdsutrustning På klubbens anslagtavla ska finnas angivet larmnummer att använda vid olycksfall. Dessutom ska finnas angivet var närmaste sjukhus, vårdcentral och tandläkare finns. Förbandslåda finns placerad i hamnmagasinet. Varje medlem kan erhålla kod efter förfrågan hos styrelsen. I den mån sjukvårdsutrustningen används, ankommer det på den som utnyttjar utrustningen att återställa det material som utnyttjats. En hjärtstartare är placerad i hamnmagasinet. På klubbens anslagssida ska finnas namn på och telefonnummer till de klubbmedlemmar som fått utbildning i hjärt-lungräddning, samt i handhavandet av hjärtstartaren. 11. Hamnens skötsel och arbeten i hamnen Arbete i hamnen som sker av medlemmar ska normalt sett ske ideellt. För arbeten som är av större omfattning och engångskaraktär och som kräver speciella insatser kan styrelsen medge att ersättning utgår. Enklare underhållsarbeten utförs löpande av medlemmarna eller gemensamt på klubb- och familjedagar. Exempel på enklare underhåll är mindre reparationer av bryggor, vassröjning mm. För underhåll som kräver större material- och arbetsinsats ska anmälan göras till styrelsen. Styrelsen har sedan att besluta och tidsmässigt planera in arbetet. Underhåll av löpande karaktär t ex gräsklippning, grästrimning mm är för närvarande utlagda på entreprenad. 11 a) Arbetsledning Det är styrelsens huvudansvar att organisera och planera skötseln av hamnen. Ledningsansvaret för arbetet kan ligga direkt på styrelsen eller på en av styrelsen utsedd arbetsledare. 11 b) Brygglag Varje medlem med bryggplats ingår i ett brygglag. Brygglagsindelningen finns angiven på hamnkartan, som finns på klubbens anslagstavla. Brygglagsansvarig utses av styrelsen.

8 11 c) Bryggor Brygglagen skall sköta tillsynen och ordningen inom det egna brygglagets område, inkl skötseln av bryggorna. Brygglagsansvarige anmäler uppkomna fel och brister till styrelsen. 11 d) Bojar och förtöjning Tillsyn av bojar och bojkättingar ingår i brygglagets arbetsuppgift och ansvarsområde. Problem, fel och brister ska anmälas till styrelsen. 11 e) Städning Medlemmarna ansvarar tillsammans för att god ordning och trivsel råder i hamnen. Utrustning för städning ska finnas i hamnmagasinet. 11 f) Toaletter Klubben disponerar två toaletter för klubbens medlemmar och gäster samt för besättning från gästande båtar. Varje klubbmedlem är skyldig att se till att toaletterna hålls rena och fräscha. Brygglagen ansvarar för skötseln efter ett rullande veckoschema. Förråd av toalettpapper mm ska finnas i hamnmagasinet. Efter utfört städarbete ska veckoschemat som finns uppsatt i toaletterna signeras av den som utfört arbetet. 11 g) Vassröjning Brygglagen ansvarar för att behövlig vassröjning sker inom sitt brygglagsområde. 11 h) Gräsklippning Styrelsen ansvarar för att gräsklippning och trimning mm sker efter behov. 12. Avfall och sopor I hamnen finns en sopcontainer för hushållssopor. Den är endast till för sopor från medlemmar och gästande båtar. Miljöfarliga ämnen får inte lämnas i containern. För vidare information hänvisas till Fiskeboda Båtklubbs miljöplan. 13. Parkering Parkering ska ske på ett sätt så att hinder inte uppkommer för annan medlem eller för arbete i hamnen t ex gräsklippning, trimning. Parkeringskyltar är uppsatta på lämpliga parkeringsplatser. 14. Trivselytor Tältet och grillplatsen samt utrustningen för grillning är till för att alla medlemmar ska kunna träffas för att grilla, äta och umgås. Var och en svarar för egen kol och ved. Platsen ska lämnas städad och utrustning tillbakaställd. Eldar ska vara släckta. I hamnen finns dessutom ett antal bord och grillar uppställda på andra platser. Dessa är till för klubbens medlemmar och för besättningar från gästande båtar. Även dessa platser ska städas innan platsen lämnas och grillarna ska lämnas i ett eldsäkert skick. Det ankommer på varje medlem och gäst att se till att det finns släckningsmöjligheter/vattenhink i anslutning till eld- och grillplats. 15. Fiske Fiske i hamnen är endast tillåtet för medlemmar och medlemmars gäster. Fisket ska ske med stor försiktighet för att undvika skador på person, båtar och bojar. Det är viktigt att visa stor hänsyn till andra medlemmars privatliv.

9 16. Hundar För att alla ska känna sig trygga och säkra i hamnen ska alla hundar hållas kopplade inom båtklubbens område. 17. Sjösättning och upptagning. 17 a) Tidpunkt För de båtar som behöver kranlyft sker sjösättningen normalt första lördagen i maj och upptagningen normalt första lördagen i oktober. Sjösättning och upptagning kan ibland tvingas ske på annat datum beroende på t ex väderleksförhållanden och övriga förhållanden i hamnen. Det ankommer därför på varje medlem som önskar kranlyft att hållas sig underrättad om när sjösättning /upptagning kommer att ske. Information om detta ges på klubbens hemsida och genom anslag på tavlan i hamnen. Inför sjösättning och upptagning ska berörda medlemmar i god tid kontakta den sjösättnings-/ upptagningsansvarige för tid och båtplats samt meddela båtens vikt. Beträffande sjösättnings- /upptagningsansvarige hänvisas till funktionärslista som finns anslagen på anslagstavlan och angiven på klubbens hemsida. 17 b) Vaggor och båtkärror Alla vaggor och båtkärror som ska användas vid upptagningen med kran ska vara utplacerade på angiven plats senast lördagen före upptagningsdagen. Alla vaggor och kärror ska fraktas bort till avsedd förvaringsplats helgen efter sjösättningen. Vaggor och kärror ska vara märkta med namn/medlemsnummer. 17 c) Båt på land Alla båtar som är upplagda i hamnen ska vara sjösatta senast maj månads utgång. Medlem som inte avser att sjösätta sin båt ska meddela styrelsen om detta senast den 15 april. Plats anvisas därefter beroende på tillgång. Båt på land på en anvisad plats medför extra avgift. Båt på land där plats inte anvisats bortforslas till extra kostnad. Klubben friskriver sig i detta fall för skador på båten som kan uppkomma vid bortforslingen. Se i övrigt punkt avseende märkning. 17 d) Kranlyft Kranlyft sker med hjälp av en av klubben inhyrd mobilkran. Kostnad för kranlyftet faktureras av klubben och skall vara betald senast en vecka innan kranlyftet sker, alternativt det betalningsdatum som angivits på den utsända fakturan vilket som infaller först. 17 e) Ramp Medlemmar som sjösätter respektive tar upp sin båt i egen regi kan fritt utnyttja klubbens sjösättningsramp. För övriga uttas avgift. Avgiften beslutas av årsmötet. Beträffande avgiften hänvisas till gällande avgiftsplan. 17 f) Traktor Klubbens traktor kan användas vid sjösättning och upptagning av båtar på passande trailer mot avgift. Traktorn får endast användas av medlemmar som fått styrelsens tillstånd för detta samt utnyttjas endast om traktorn är tillgänglig. 17 h) Mastkran Max belastningen på mastkranen är 200 kg 18. Sliphuset Klubbens sliphus kan användas av båtägare för reparation och vinterförvaring av båt. Båtägare som önskar utföra reparation av båten under kortare tid får göra detta utan avgift. Medlem som vill

10 vinterförvara sin båt i sliphuset betalar avgift för detta enligt gällande taxa. I alla ärenden som rör sliphuset ska kontakt tas med den ansvarige för sliphuset. Beträffande ansvarige hänvisas till funktionärslistan som finns anslagen på anslagstavlan och angiven på klubbens hemsida. 19. Gästande båtar Gästande båtar skall betala gästhamnsavgift. Avgiftens storlek beslutas av årsmötet. Beträffande avgiftens storlek hänvisas till gällande avgiftsplan. Beträffande utnyttjande av rampen se punkt 17 e. 20. Stölder Alla stölder och andra oegentligheter ska rapporteras till styrelsen. Den drabbade bör göra polisanmälan. Bilagor till reglementet: Miljöplan Funktionärslista Förteckning över avgifter Hamnkarta Verksamhetsplan

11 Bilaga 13. Miljöplan och miljöregler för Fiskeboda Båtklubb Nedanstående miljöplan och miljöregler är antagna av årsmötet den 22/ Vår miljösyn Verksamheten ska förorsaka minimal belastning på den omgivande miljön och bedrivas i enlighet med samhällets krav. Klubbmedlemmar och gäster ska ta miljöhänsyn och följa klubbens regler. Medlemmar och gäster som upptäcker miljöproblem eller risker ska anmäla detta till klubbens styrelse. Toaletter och latrin Toaletter finns i röda huset vid reningsverket. Klubben saknar idag anordning för tömning av båtars toatankar. Klubbens mål är att en sådan anläggning ska finnas i hamnen våren Avfall På området finns en sopcontainer. Denna får endast användas av klubbens medlemmar och gäster samt av besättning från gästande båtar. I containern får i möjligaste mån endast kastas hushållssopor Övriga sopor ska lämnas till återvinningscentral av respektive båtägare. Till övriga sopor räknas bl a: Miljöfarligt avfall, t ex oljefilter, färgrester, lösningsmedel, batterier, el- och elektronikskrot. Frostskyddsmedel som samlats upp vid sjösättning och upptagning. Färgrester efter bottenskrapning och bottenmålning. Grovsopor av trä, metall, och plast från pallningar och båttäckningar Hantering av oljor, frostskyddsmedel och färger Oljespill ska snarast saneras. Oljehaltigt slagvatten får inte avsiktligt pumpas ut på hamnens mark eller i vattnet. I händelse av risk for utsläpp av miljöfarliga vätskor på land ska marken skyddas, exempelvis med presenning eller annat ogenomträngligt material så att vätskan inte tränger ner i marken. Vätskan ska därefter sugas upp med Absol eller liknande medel, som finns i redskapsboden i magasinet. Frostskyddsmedel ska i möjligaste mån tillvaratas. Vid bottenskrapning och bottenmålning bör marken i möjligaste mån täckas och rester samlas upp och omhändertas. Vid vinterförvaring av båten ska förebyggande åtgärder vidtas för att skydda marken från eventuella bränsle- och oljespill från motor och växelhus.

12 Bottenfärger och kemikalier Endast tillåtna bottenfärger för området och tillåtna tvättmedel får användas. Information om godkända och icke godkända båtbottenfärger och tvättmedel finns på Kemikalieinspektionens hemsida, Tankning Vid tankning och oljehantering ska stor försiktighet iakttas för att undvika spill och brand. Årlig miljögenomgång Minst en gång per år ska representant från båtklubbens styrelse genomföra en miljöinspektion på området. Miljöredovisning vid båtklubbens årsmöte Årsmötet fastställer miljöplanen. Årsmötet kan uppdra till styrelsen att under verksamhetsåret göra revideringar av planen till följd av förändringar i lagstiftning eller olika regelverk samt som en följd av andra uppkomna omständigheter, som av styrelsen bedöms kräva regeländring. Under särskild punkt på dagordningen vid klubbens årsmöte ska rapport om miljöarbetet lämnas och eventuella miljörelaterade framtidsfrågor diskuteras.

Stadgar för Lövsta Båtklubb

Stadgar för Lövsta Båtklubb Stadgar för Lövsta Båtklubb Klubben bildades 1969 och har sin hemort / verksamhetsområde i Enhörna i Södertälje kommun. Stadgarna antagna 1969. Reviderade 2010-05-16. 1 Ändamål Klubben är en allmännyttig

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Envikens Båtklubb Bergshamra

Envikens Båtklubb Bergshamra Stadgar för Envikens Båtklubb Bergshamra Klubben bildades 1979-01-21 och har sin hemort i Bergshamra, Norrtälje. Stadgarna senast reviderad 2003 Innehåll Sid 3 1 Ändamål 2 Medlemskap 2.1 Ansökan 2.2 Antagning

Läs mer

Stadgar för Torsby Båtklubb

Stadgar för Torsby Båtklubb Torsby Båtklubb bildades 1957 och har sitt verksamhetsområde i Övre Fryken i Värmland. Stadgarna ändrades och reviderades år 2003. 1 Föreningens ändamål o säte 1.1 Ändamål Torsby Båtklubb är en allmännyttig

Läs mer

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR Klubben stiftades den 29 september 1922 och har sin hemort i Stockholm. Stadgarna antogs 1923 och har reviderats: 1927, 1933, 1935, 1943, 1949, 1955, 1959, 1962, 1967, 1968,

Läs mer

TÖRE BÅTKLUBB Förslag till STADGAR

TÖRE BÅTKLUBB Förslag till STADGAR STADGAR FÖR TÖRE BÅTKLUBB Organisationsnummer: 898200-6721 Firma: Töre Båtklubb Säte: Kalix kommun Registreringslän: Norrbotten Föreningen bildades: 1969 TÖRE BÅTKLUBB Förslag till STADGAR 1 Målsättning

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

STADGAR FÖR FRÖSÖ BÅTKLUBB

STADGAR FÖR FRÖSÖ BÅTKLUBB STADGAR FÖR FRÖSÖ BÅTKLUBB Klubben bildades den 3 december 1947 och har sin hemort på Frösön. Stadgarna antagna vid årsmötet 2010-03-03. Reviderade vid årsmöte 2011 Revisionshistorik Antagna vid Datum

Läs mer

Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap

Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap Klubben bildades den 18 November 2004 och har sin hemort/verksamhetsområde i Upplands-Bro. Stadgarna antagna 2004-11-18. Ängsholmens BS är i stadgarna nedan kallad klubben.

Läs mer

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Klubben bildades 2013-04-25 och har sin hemort/verksamhetsområde i Östersund.. 1 Ändamål Klubben är en ideell förening och har till ändamål att lokalt

Läs mer

2.2 Genom inträde i Ekensbergs Båtsällskap är medlem förpliktad att rätta sig efter dess stadgar.

2.2 Genom inträde i Ekensbergs Båtsällskap är medlem förpliktad att rätta sig efter dess stadgar. STADGAR FÖR EKENSBERGS BÅTSÄLLSKAP 1 ÄNDAMÅL Ekensbergs Båtsällskap, stiftat den 7 juli 1924, är en ideell förening. Sällskapet har till ändamål att sammansluta båtägare och andra av båtsporten intresserade

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Båtsällskapet bildades 1987 och har sitt verksamhetsområde i Trosa.

Båtsällskapet bildades 1987 och har sitt verksamhetsområde i Trosa. Båtsällskapet bildades 1987 och har sitt verksamhetsområde i Trosa. Förslag till nya stadgar vid årsmöte 2016-11-24. 1. Ändamål Båtsällskapet är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB

STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB STADGAR FÖR BÄLLSTAVIKENS MOTORBÅTSKLUBB Klubben bildades 7:e oktober 1935 och har sin hemort i Bromma Reviderade: 23 augusti 2016 1 ÄNDAMÅL Klubben är en allmännyttig

Läs mer

Askersunds Segel & Motorbåtsklubb org.nr ASMK Stadgar

Askersunds Segel & Motorbåtsklubb org.nr ASMK Stadgar Askersunds Segel & Motorbåtsklubb org.nr 87 57 00-8339 ASMK Stadgar 1. Ändamål ASMK är en allmännyttig ideell förening, som bildades 1967-09-08 och har till ändamål att lokalt främja båtlivet och skall

Läs mer

Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna Reviderade 2006.

Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna Reviderade 2006. STADGAR FÖR ÅRJÄNGS BÅTSÄLLSKAP Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna 1965. Reviderade 2006. 1 Ändamål Båtsällskapet är en allmännyttig ideell förening och har

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18)

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgar Stadgar för Djursholms Ridklubb (Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgarna fastställda av årsmöte 20140216. Godkända av Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006

Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006 Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006 Klubben är ansluten till Kungliga Svenska Aeroklubben samt till Motorflygförbundet KSAK och Svenska

Läs mer

MILJÖPLAN FÖR PATHOLMSVIKENS SMÅBÅTSHAMN (PVBK)

MILJÖPLAN FÖR PATHOLMSVIKENS SMÅBÅTSHAMN (PVBK) MILJÖPLAN JANUARI 2008 MILJÖPLAN FÖR PATHOLMSVIKENS SMÅBÅTSHAMN (PVBK) Den verksamhet som bedrivs inom båtklubben ska inte åstadkomma skada på miljön. Miljöplanen ska bidra till att detta mål uppnås. Miljöplanen

Läs mer

Stadgar för VIGGBYHOLMS BÅTKLUBB

Stadgar för VIGGBYHOLMS BÅTKLUBB Stadgar för STADGAR GÄLLANDE FÖR - ANTAGNA 1983 - REVIDERADE 1989, 1990, 1995, 1996, 1997, 1998, 2005, 2011-05-19/CN. 1. NAMN OCH HEMORT Viggbyholms båtklubb bildades den 31 augusti 1947 under namnet Stora

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

WAXHOLMS BÅTKLUBB. Bildad Stadgar

WAXHOLMS BÅTKLUBB. Bildad Stadgar WAXHOLMS BÅTKLUBB Bildad 1927 Stadgar Waxholms båtklubbs stadgar fastställda mars 2007 1 Ändamål 1.1 Waxholms båtklubb bildad år 1927 och med hemort i Waxholms stad har till ändamål att som allmännyttig

Läs mer

Sveriges DX-Förbund 1/6

Sveriges DX-Förbund 1/6 Sveriges DX-Förbund 1/6 STADGAR FÖR SVERIGES DX-FÖRBUND Antagna vid ordinarie årsmöte i Laholm 2007 och reviderade vid ordinarie årsmöten i Karlstad 2008, Göteborg 2009, Delsbo 2012, Göteborg 2013, Norrköping

Läs mer

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK Stadgar för Obbola Båtklubb OBK 1 Ändamål Obbola Båtklubb bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Långhalsviken, Obbola. Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

Det senare gäller där SKK inte delegerat rasansvaret till befintlig specialklubb.

Det senare gäller där SKK inte delegerat rasansvaret till befintlig specialklubb. STADGAR Svenska Kennelklubben (SKK), Hundägarnas Riksorganisation, är det centrala organet för de ideella föreningar som ingår i SKK. Dessa föreningar, benämnda medlemsorganisationer, är länsklubbar, specialklubbar

Läs mer

SÖDERSLÄTTS FLYGKLUBB. Stadgar

SÖDERSLÄTTS FLYGKLUBB. Stadgar SÖDERSLÄTTS FLYGKLUBB Stadgar Gällande från och med år 2005 1 Ändamål Klubben, med hemort Vellinge, är en allmännyttig ideell förening och har som ändamål att verka för privatflygets utveckling i enlighet

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR Faställda av 1996 årsmöte Stadgar för Föreningen Rekryteringsgruppen Dalarna Dessa stadgar har antagits av föreningens årsmöte 1996. 1 Namn Föreningens namn

Läs mer

Finspångs Båtsällskap. Stadgar för Finspångs Båtsällskap

Finspångs Båtsällskap. Stadgar för Finspångs Båtsällskap 1 (8) för Innehållsförteckning för... 2 1 Ändamål... 2 2 Medlemskap... 2 2.1 Ansökan och antagning... 2 2.2 Medlemskategorier... 2 2.3 Rättigheter... 3 2.4 Skyldigheter... 3 2.5 Utträde... 3 2.6 Uteslutning...

Läs mer

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992.

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. 1 (6) Reviderade mars 1996, november 1998, november 2000, november 2001. HYC syfte. HYC är en ideell förening vars syfte är

Läs mer

Stadgar för Araby Båtklubb

Stadgar för Araby Båtklubb Sida 1 av 9 Stadgar för Araby Båtklubb 1 Namn Araby Båtklubb är en ideell förening för sjö- och båtintresserade Medlemmar som har eller köar för båtplatser i Araby småbåtshamn. 2 Ändamål och syfte Att

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE Riksnätverket är Sveriges organiserade nattvandrares gemensamma förening 1. Mål och uppgifter 1.1 Organisationens mål Organisationens grundläggande mål

Läs mer

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening.

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening. 1.(5) FÖRSLAG STADGAR Stadgar för Östra Laxsjöns samfällighetsförening antagna vid årsstämma 2015-06-28 (gäller efter godkännande av Lantmäteriet). enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS)

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) med hemort i Stockholms, Uppsalas, Göteborgs och Lunds kommuner. Bildad den 13 november 2008. Stadgarna fastställdes av årsmötet den 20 maj

Läs mer

Stadgar för Lokalförening

Stadgar för Lokalförening 1 (8) Stadgar för Lokalförening 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3. Årsmöte... 3 4. Konstituerande årsmöte... 5 5. Extra årsmöte... 5 6. Lokalföreningens styrelse... 6 7. Valberedning...

Läs mer

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Bilaga 5 till dagordningen vid Dessa stadgar har SvVF Årsstämma 2015 förelagts årsstämman 2014 och 2015 och blivit antagna 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2015 04 15 STADGAR för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Sammanträdesledare

Läs mer

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben.

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Fastställda av Svenska Terrierklubbens styrelse 2009-12-16 att gälla fr.o.m. 2010-01-01 Redaktionellt justerat 2012-03-31 i 7 avseende numrering av moment

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

STADGAR. för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22

STADGAR. för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22 1 STADGAR för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningens främsta syfte är att stävja antalet

Läs mer

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun 1 I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sida 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Anslutning... 3 4 Verksamhetsområde... 3

Läs mer

Stadgar för Rimbo Idrottsförening

Stadgar för Rimbo Idrottsförening Stadgar för Stadgarna reviderade och fastställda i oktober 1992 Stadgarna ändrade avseende 6 vid årsmöte 1996 Stadgarna ändrade avseende 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 17 och 22 vid årsmöte 2012 Sida 2 av 6

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. ÄNDAMÅL Syftet med Föreningen Kattakuten i Norrbotten är höja kattens status i samhället för att stävja

Läs mer

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA 1 (14) STADGAR för organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (14) INNEHÅLL Stadgar för den nationella föreningen Företagarna 1 Organisationen Företagarnas uppbyggnad 3 2 Ändamål 3 3 Antagande

Läs mer

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 ST ADG AR sid 1(5) STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 Ändamål: Näske Båtsällskap, stiftat den 28 januari 1974, har till syfte att sammansluta båtägare och för båtsporten intresserade

Läs mer

Stadgar för Östra Nedsjöns Fiskevårdsområdesförening

Stadgar för Östra Nedsjöns Fiskevårdsområdesförening Stadgar för Östra Nedsjöns Fiskevårdsområdesförening 1 NAMN Föreningens namn är Östra Nedsjöns fiskevårdsområdesförening. 2 OMFATTNING Föreningen förvaltar fisket i Östra Nedsjöns fiskevårdsområde i Bollebygds

Läs mer

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17.

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. STADGAR för Grinnekullens Samfällighetsförening Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. Stadgar för Grinnekullens Samfällighetsförening enligt

Läs mer

Stadgar för Båtklubben Färingarna

Stadgar för Båtklubben Färingarna Stadgar för Båtklubben Färingarna Stadgarna senast reviderade och antagna den 16 februari 2013. Klubben bildades den 16 juni 1967 och har sin hemort i Stenhamra, Ekerö kommun. 1 Ändamål Klubben är en allmännyttig

Läs mer

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx 1 Förbundets namn, juridiska form och säte Svenska OCD-förbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening

Läs mer

Stadgar för 101Net Käglinge

Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Malmö

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Stadgar

Huvudstadens Golfklubb Stadgar För Huvudstadens Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 12 september 1997 och med hemort i Vallentuna kommun. na fastställdes den 13 oktober 1997. Reviderad på årsmöte den 20 februari 2000 Reviderad

Läs mer

Stadgar. gällande från och med den 28 maj 2015 (Senast ändrat vid extra kongress 27 maj 2015)

Stadgar. gällande från och med den 28 maj 2015 (Senast ändrat vid extra kongress 27 maj 2015) Stadgar gällande från och med den 28 maj 2015 (Senast ändrat vid extra kongress 27 maj 2015) ST, 2004. Produktion: STs kommunikationsenheten. 6:e upplagan. Tryck: Vitt Grafiska 2015. Upplaga: 1000 ex.

Läs mer

Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18

Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18 Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18 1 Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera,

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund 2014 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte... 3 2 Ändamål... 3 3 Organisationer... 3 4 Medlemmar... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Kongress... 4 7 Förbundsmöte... 7 8 Förbundsstyrelse...

Läs mer

STADGAR FÖR AMUNDÖNS BÅTKLUBB

STADGAR FÖR AMUNDÖNS BÅTKLUBB Förslag till revidering av stadgar för Amundöns Båtklubb version 2, 2019-01-14 STADGAR FÖR AMUNDÖNS BÅTKLUBB Klubben bildades 28 mars 1968 och har sin hemort i Brottkärr, Hovås. Stadgarna antogs i april

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2 STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP Föreningens namn och firma 1 Föreningens namn och firma är Solängets Travsällskap. Föreningens ändamål är särskilt: Föreningens ändamål 2 anordna travtävlingar verka

Läs mer

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987.

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987. Stadgar för IFK Malmö FK Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987. Stadgar för IFK Malmö Fotbollklubb Stiftad den 23 april 1899, ombildning den 9 juni 1987 Idrottens mål och inriktning Definition

Läs mer

Stadgar för Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar. (SKF)

Stadgar för Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar. (SKF) Stadgar för Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar. (SKF) Antagna vid ordinarie årsmöte 2006-04-23. Fastställda av SKK 2006-01-28. Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) Hund ägarnas Riksorganisation

Läs mer

STADGAR FÖR AIRISTO SEGELSÄLLSKAP I ÅBO r.f.

STADGAR FÖR AIRISTO SEGELSÄLLSKAP I ÅBO r.f. STADGAR FÖR AIRISTO SEGELSÄLLSKAP I ÅBO r.f. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Airisto Segelsällskap i Åbo r.f. och dess hemort är Åbo. Föreningen benämns i dessa stadgar Sällskapet. 2 Språk Sällskapets

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Sida 1 (7) - - o 0 o - - Dessa stadgar bygger på normalstadgar antagna av förbundsstyrelsen 2010-04-16 STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Dessa stadgar är godkända av Sjövärnskårernas Riksförbunds styrelse

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna plus föreningsnamnet plus orten inom. distriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

Lunds Lasaretts Idrottsförening

Lunds Lasaretts Idrottsförening Lunds Lasaretts Idrottsförening MÅLSÄTTNING 1 Lunds Lasaretts idrottsförening är en korporationsidrottsförening för personalen inom Lunds sjukvårdsdistrikt, stiftad den 9 oktober 1950. Föreningen har som

Läs mer

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013 Stadgar Svenska Blå Stjärnan 2013 STADGAR SVENSKA BLÅ STJÄRNAN SBS 2013 STADGAR FÖR SVENSKA BLÅ STJÄRNANS SBS RIKSFÖRBUND INLEDNING Svenska Blå Stjärnan (SBS) är det centrala organet för SBS föreningar

Läs mer

Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera.

Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera. STADGAR för den ideella föreningen Jönköping Curling Club (JCC) med hemort i Jönköpings kommun. Bildad den 28 december 1961 Stadgarna senast fastställda/ändrade av årsmöte den 2011.05.16 Idrottsrörelsens

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga.

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga. 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2016 03 14 Sammanträdesledare --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stadgar för Gåsöområdets

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen RÅÅ s FRAMTID med hemort på Råå. Bildad den 24/11-2011 Stadgarna antagna vid årsmöte den 24 april 2013.

STADGAR för den ideella föreningen RÅÅ s FRAMTID med hemort på Råå. Bildad den 24/11-2011 Stadgarna antagna vid årsmöte den 24 april 2013. 1 STADGAR för den ideella föreningen RÅÅ s FRAMTID med hemort på Råå. Bildad den 24/11-2011 Stadgarna antagna vid årsmöte den 24 april 2013. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att

Läs mer

FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET

FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET STADGAR Antagna vid konstituerande årsmöte 1992-11-29 Stadgerevision vid årsmöte 1993-05-08; samtliga paragrafer Stadgerevision vid årsmöte 1995-04-25; paragrafer 3:1, 8:3

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2 2007-06-25 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagen bestämmer om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar.

Läs mer

REIJMYRE IDROTTSFÖRENING Grundad 1905 STADGAR Antagna av årsmötet 2011-02-21 Stadgar för den ideella föreningen Reijmyre Idrottsförening med hemort i Rejmyre i Finspångs kommun. Organisationsnummer: 825000-4010

Läs mer

STADGAR för Sveriges Skateboardförbund

STADGAR för Sveriges Skateboardförbund STADGAR för Sveriges Skateboardförbund Antagna 2012-01-20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 2 Organisation 2 3 Tillhörighet 2 4 Beslutande organ 2 5 Firmateckning 2 6 Verksamhets-

Läs mer

Stadgar för. Tygelsjö fiberförening

Stadgar för. Tygelsjö fiberförening Stadgar för Tygelsjö fiberförening 1 Stadgar för den ideella föreningen Tygelsjö fiberförening med hemort Malmö stad. Bildad den 4 juni 2015. Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål

Läs mer

Fiskekort 8 Medlem som bedriver fiske skall lösa fiskekort i enlighet med vad fiskestämman beslutar

Fiskekort 8 Medlem som bedriver fiske skall lösa fiskekort i enlighet med vad fiskestämman beslutar STADGAR för VALLENTUNASJÖNS FISKEVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Namn 1 Föreningens namn är Vallentunasjöns fiskevårdsområdesförening. Omfattning 2 Föreningen förvaltar fisket i Vallentunasjöns fiskevårdsområde i

Läs mer

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förslag Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förord Detta förslag till stadgar utgår från de normalstadgar som Svenska Budo- och Kampsportsförbundet har tagit fram för underförbund. Följande förändringar

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949

Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949 Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949 Stadgar för Billingens Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad 1949 och med hemort i Lerdala i Skövde kommun Stadgarna antagna den 11 april 1996,

Läs mer

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka.

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgar för Botkyrka Golfklubb För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgarna fastställda 12 mars, 1981 Stadgarna ändrade 1987 1990 1995

Läs mer

Unga Hörselskadades stadgar. Reviderade på årsmötet 2015

Unga Hörselskadades stadgar. Reviderade på årsmötet 2015 Unga Hörselskadades stadgar Reviderade på årsmötet 2015 Stadgar för Unga Hörselskadade 1 Ändamål Unga Hörselskadade (UH) är en intresseförening för personer med hörselskada i åldern 0 30 år. Med begreppet

Läs mer

Föreningens firma är Alsjöns Samfällighetsförening. För föreningen skall finnas en styrelse med säte i Lerums Kommun.

Föreningens firma är Alsjöns Samfällighetsförening. För föreningen skall finnas en styrelse med säte i Lerums Kommun. REGISTRERINGSBEVIS STADGAR Org nr 71 79 02-4356 Datum 1998-04-15 Lantmäterimyndigheten i Västra Götalands län har denna dag verkställt registrering av Alsjöns Samfällighetsförening (med ändring enligt

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 1 FIRMA Föreningens firma är Särö Villaägareförening, (org. nr. 849400 7076) 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Stadgarna senast ändrade av representantskapet 2014. Innehåller även normalstadgar för korpföreningar, korpförbund och specialdistriktsförbund. Innehåll

Läs mer

STADGAR För Svenska RC-Flygförbundet (RCFF)

STADGAR För Svenska RC-Flygförbundet (RCFF) STADGAR För Svenska RC-Flygförbundet (RCFF) Antagna vid konstituerande årsmöte den 2006-10-29 Kapitel 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Svenska RC-Flygförbundet, nedan kallat RCFF, är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Svenska Shorinji Kempoförbundet bildades 1993 11 06. Medlem i World Shorinji Kempo Organization sedan 1994 07 19. Senaste ändringar av dessa stadgar antagna

Läs mer

STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB

STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB Förslag till STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB Ideell förening, stiftad 1991-06-28. Stadgarna fastställda av årsmöte 1991-06-28. Stadgarna ändrade av årsmöte 2013- IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING Idrott är

Läs mer

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE Sida 1 av 6 STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE 1. Föreningens firma Den ideella föreningens firma är Energiföretagen Sverige. 2. Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning av företag inom den

Läs mer

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012...

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012... SGF:s NORMALSTADGAR FÖR GOLFKLUBB 1. STADGAR för Sölvesborgs Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 20 januari 1988 och med hemort i Sölvesborg Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9)

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) Kap. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 ÄNDAMÅL Svenska Bandyförbundet (förbundet) är en politisk och religiöst oberoende allmännyttig ideell

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Göteborgs Vattenskidklubb med hemort i Göteborgs kommun. Bildad den 15 september 1963.

STADGAR. För den ideella föreningen Göteborgs Vattenskidklubb med hemort i Göteborgs kommun. Bildad den 15 september 1963. STADGAR För den ideella föreningen Göteborgs Vattenskidklubb med hemort i Göteborgs kommun. Bildad den 15 september 1963. Stadgarna senast ändrade av årsmötet den 25 maj 2008. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÈ

Läs mer

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Linköpings koloniträdgårdar. 2 Föreningens ändamål 2.1 Linköpings koloniträdgårdar är en allmännyttig ideell förening som

Läs mer

Älvnäs vägförening Stadgar faststäl da 2003 Reviderade 2011

Älvnäs vägförening Stadgar faststäl da 2003 Reviderade 2011 Älvnäs vägförening Stadgar fastställda 2003 Reviderade 2011 2011-02-16 sid 1(4) Stadgar för Älvnäs vägförening Antagna vid ordinarie årsmöte 2002-03-12 samt vid extramöte 2002-08-28. Stadgar reviderade

Läs mer

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE Grundstadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 23

Läs mer

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar Antagna efter årsmötet 150423 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar för HSO Göteborg, antagna 2015-04-23 Namn, mål och uppgift 1 Namn Handikappföreningarnas samarbetsorgan i

Läs mer