Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3."

Transkript

1 Katrineholms kommun 1 (6) Vår handläggare Anna Arvidsson Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012 Plats: Pensionärernas Hus Tid: Närvarande: Ordinarie Ersättare Övriga Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Ulla Andersson (FP), Bror Janghage (M), Bror Johanson (PRO) vice ordförande, Rolf Johansson (PRO), Ritva Mäntykenttä (SFP), Maj-Britt Staaf (SKPF), Inga Eriksson (SPF), Kjell Larsson (SPF), Hans Melkersson (SPRF) Ulf Jonasson (M), Carl Frick (MP), Leif Högberg (S), Alf Andersson (PRO), Birger Harrsjö (PRO), Monica Kopra (PRO), Elisabet Hedfors (RPG), Outi Airaksinen (SFP), Siw Lundin (SKPF), Yvonne Claug (SPF), Göran Ivarsson (SPF), Marianne Dahlander (SPRF) Anhörigkonsulent Margareta Helgesson, sekreteraren Anna Arvidson 1. Mötets öppnande Ordföranden Marie-Louise Karlsson (S) förklarar mötet öppnat och hälsar alla välkomna. Det bestämdes att pensionärsrådet från och med detta möte skriver minnesanteckningar istället för protokoll. Detta för att protokoll i kommunallagens bemärkelse enbart gäller för beslutande organ och inte för rådgivande organ. Minnesanteckningarna gås igenom på nästkommande möte och justeras vid behov. 2. Föregående mötesprotokoll Några representanter tycker att det är onödigt med pappersförbnakningen som blir när man skriver protokoll och ibland endast fyller ett par rader per sida. Förbrukningen framöver kommer att bli mindre då mötena dokumenteras genom minnesanteckningar. Pensionärsrådet lade protokollet till handlingarna. 3. Nya frågor Bror Janghage (M) framför en hälsning och ett meddelande från Monica Johansson (S) som för dagen var frånvarande. Meddelandet är att det den maj hålls en musikfestival för äldre i Katrineholm. Festivalen kommer att hållas utomhus vid Igelkotten runt klockan tiden. Evenemanget är öppet för alla föreningar och information kommer gå ut till nätverk och föreningar inom kort. Men redan nu kan gärna informationen spridas vidare och datumet bokas.

2 l~atrineholms kommun ~ 2 ~6~ KOMMUNLEDNINGSFCORVALTNINGEN Aktuella ärenden och remissärenden Fastställande av mötesplan för 2012 Det tidigare utsända förslaget till mötesplan för 2012 justerades för marsmötet. Det mötesdatum som fastslogs blev istället den 9 mars Samtliga möten äger rum på Pensionärernas Hus från klockan med avslut senast klockan Pensionärsrådet fastslog följande mötesdatum för 2012: 27 januari 9 mars 13 april 11 maj ~ 15 juni 31 augusti 5 oktober 9 november 7 december En god hälsa för alla i Katrineholms kommun utmaningar Förslag till remissvar från pensionärsrådets arbetsgrupp var bifogat kallelsen. Några synpunkter lyftes för diskussion, men ingen förändring eller tillägg ansågs behöva göras i sak. Bifogat förslag godkändes av pensionärsrådet som ställde sig bakom det och översände det som sitt eget till kommunledningsförvaltningen. (Notering. Undertecknat remissvar överlämnades till kommunledningsförvaltningen den 27 januari 2012). 5. Övriga frågor, skrivelser och förfrågningar Kollektivtrafik och färdtjänst Göran Ivarsson (SPF) informerade från en konferens om kollektivtrafik som han varit på. Där diskuterades hur kollektivtrafiken mellan länen skulle kunna fungera på ett tillfredställande sätt. De synpunkter som framkom i pensionärsrådets remissvar över framtidens kollektivtrafik framhölls. Kollektivtrafikfrågorna kopplade till besökstider och läkarbesök på Mälarsjukhuset i Eskilstuna diskuterades flitigt av rådets representanter. Många byten och den omfattande tidsåtgången som blir för med sig problem för de som nyttjar kollektivtrafiken. Ofta får man räkna med att en dag går åt om man ska ta sig både fram och tillbaka, men framförallt är det en stor ansträngning om man är gammal eller sjuk. Pensionärsrådet menar också att frågan om anropsstyrd buss blir ännu viktigare om kollektivtrafiken glesas ut, och om färdtjänsten minskar. Ordförande Marie-Louise Karlsson (S) återkopplar från kommunstyrelsens sammanträde den 25 januari där frågan om framtidens kollektivtrafik varpå dagordningen. Del av pensionärsrådets remissvar citerades i beslutsunderlaget till

3 Katrineholms kommun ~ 3 (6) KOMMUNLEDNINGSFbRVALTNINGEN kommunstyrelsen. Den tjänsteskrivelse som utgjorde beslutsunderlag iärendet bifogas minnesanteckningarna så att alla kan ta del av resonemangen där. Alf Andersson (PRO) tydliggjorde att frågan också är komplicerad för att den berör tre olika huvudmän. Därför är det också viktigt att man hör av sig till rätt instans för att kunna fa hj ä1p. Kollektivtrafiken organiseras av Länstrafiken Färdtjänstens organiseras av kommunen Sjukresor organiseras av landstinget Pensionärsrådet efterfrågar en broschyr som talar om hur systemet ser ut och beskriver de olika villkoren för de olika trafiktyperna: Vart vänder man sig? Hur mycket kostar det? Vem gör vad? Hur gör du som brukare? Frågan är både aktuell och väldigt viktig för pensionärsrådet och en arbetsgrupp bildas för frågan. Arbetsgruppen som går under namnet "Kommunikationsgruppen" träffas för ett första möte den 6 februari klockan hos Margareta Helgesson på anhörigcentralen. Iarbetsgruppen ingår: Bror Janghage (M) sammankallande Alf Andersson (PRO) Yvonne Claug (SPF) Leif Högberg (S) Margareta Helgesson, adjungerad Alla kom överens om att en sammanställning bör göras med exempel för att det ska gå att påvisa när det inte blir bra för resenärerna. Skriva ner exempel och skicka in dessa direkt till Länstrimken (eller annan berörd huvudman). Exemplen kan också skickas till Bror Janghage (M) som sammankallande i arbetsgruppen. En sammanställning kan sedan skickas gemensamt från rådet. Framöver kan det också bli aktuellt att bjuda in Mats Hedberg som kommunens representant för kollektivtr~kfrågor. Trygghetsfrågorna Ordförande Marie-Louise Karlsson (S) informerade om att hon varit i kontakt med Johan Harter som är säkerhetsstrateg på kommunledningsförvaltningen. Marie-Louise Karlsson (S) informerar kort om kommunens brotts- och skadeförebyggande råd och meddelar att hon bjudit in Johan till pensionärsrådets kommande möte för att diskutera frågorna och se hur ett samarbete skulle kunna ske. Sekreterare Anna Arvidsson har varit i kontakt med Erland Fröjd. Erland skickade över visitkort med telefonnummer till risklinjen på ( ). Visitkorten fanns att ta del av under mötet.

4 1\atrineholms kommun \ 4 (g) En påminnelse om att pensionärsrådet önskar återkoppling från genomförda trygghetsvandringar framfördes också. På rådets uppdrag ska en kontakt tas igen för att framföra att pensionärsrådets representanter förväntar sig åtgärder utifrån resultatet i trygghetsvandringarna under början av våren Frågor gällande kransorterna Björkvik Yvonne Claug (SPF) informerar om att distriktssköterskemottagningen ibjörkvik har ändrat öppetdagar till torsdagar. Detta för att det ska fungera bättre med bland annat provtagning. Var fjärde fredag träffas BIT-center i Björkvik för att diskutera ett tema där olika nyckelpersoner är inbjudna för att informera. Senast berättade Leif Öskog om detaljplan vid Klubbetorps center. Julita Rolf Johansson (PRO) informerar om att Projekt Julita hade ett stort möte i början av december. Mötet hade upplevts som ett bra möte, och bland annat hade man fatt svar på tidigare frågetecken kring distriktssköterskemottagningen. Rolf Johansson (PRO) ställer ett par frågor om vilka möjligheter, rättigheter och skyldigheter som gäller för distriktssköterskorna och mottagningen. Vad ska en sjuksköterska göra? Varför säger läkarna på vårdcentralen att man måste gå till Linden för att lämna prover? Frågorna ställs till Monica Johansson (S), men efterson hon inte är närvarande ombeds sekreteraren föra dessa vidare till henne: Vad kan jag som patient gå till en sjuksköterska med? Vilka problem far sköterskan arbeta med? Måste man som patient åka till Linden när man ska lämna prover av olika slag? Kan man ta och/eller lämna dem direkt hos sjuksköterskorna? Hur går man i så fall tillväga? Sköldinge Birger Harrsjö (PRO) informerade om att allt är lugnt i Sköldinge. Strångsjö Alf Andersson (PRO) informerade om att allt är lugnt i Strångsjö. Rådet förde en diskussion om återvinningsstationer nch om trafikdelen Strångsjö-Ändebol där man från Strångsjö bör efterfråga möjligheten med en trafiklinje till Norrköping. Valla Bror Johansson (PRO) för en diskussion kring bland annat marken där scoutstugan som brann ner tidigare stod. Tomtmarken vid gamla scoutstugan är kommunens, och då den ligger mitt i genomfarten borde den skötas bättre.

5 _ 1\atrineholms kommun ~ 5 (6) 7. Information från vård- och omsorgsnämnden och landstinget Bror Janghage (M) informerade om att han på senaste sammanträdet vård- och omsorgsnämnden fått del av två broschyrer om kostnader för insatser inom äldre- och handikappomsorgen: '"Maxtaxa inom äldreomsorgen". "Maxtaxa inom handikappomsorgen SoL". Broschyrerna bifogas minnesanteckningarna så att alla kan ta del av dem. 8. Information från kommunens anhörigstöd Anhörigkonsulent Margareta Helgesson informerar om kommunens anhörigstöd: Den 10 maj flyttar anhörigcentralen ut sin verksamhet till Björkvik. Annonsering om detta kommer att ske i tidningen Yngarebygden. Anhörigutbildning för make/maka startar den 9 februari. Arbetet med taktilmassage har expanderat. En personal är anställd för massagen. Den upplevs som ett direkt stöd till anhöriga. Anhörigcentralen försöker vara med på alla anhörigträffar och anhörigcafeer som hålls på kommunens särskilda boenden för att informera och komma i kontakt med anhöriga. Många anhöriga i de yngre åldrarna har andra krav på det stöd de vill ha. Man månar som anhörig om sin egen tid på ett tydligare sätt än tidigare. Linda Duveblad inbjuds till nästa möte för att berätta mer om det arbete hon har gjort kring ett utvecklat anhörigstöd. Fritt anhörigstöd utan bistånd är 10 timmar per månad. Det är hemtjänsten som utför dessa insatser. För att få del av detta kan man som anhörig ta kontakt med områdeschefen i hemtjänsten. Margareta delar ut en broschyr med "Tips på aktiviteter för äldre 2012'" 9. Information från länspensionärsrådet Kjell Larsson (SPF) informerar från länspensionärsrådets senaste möte. Frågor som var uppe på dagordningen var bland annat den nya kollektivtrafikmyndigheten och vilken betydelse den kommer få för resenärerna. Högkostnadsskydd för läkemedel kommer att öka från 1800 kronor till 2200 kronor. Frågan om dialys på Kullbergska sjukhuset har blivit återremitterad till nästa möte den 21 mars då svaret som gavs inte upplevdes som tillräckligt. 10.Information från samrådsgruppsmöten Det hade inte skett några samrådsmöten sedan pensionärsrådets föregående möte. 11.Information från kommunstyrelsen Ordföranden Marie-Louise Karlsson informerade tidigare under mötet från kommunstyrelsen. Se under punkten 5 om kollektivtrafik och färdtjänst.

6 _ 1\atrineholms kommun ~ 6 (6) 12.Övrig information, rapporter och utbildningar alebben Sekreterare Anna Arvidsson informerar om att pensionärsrådets minnesanteckningar framöver kommer att publiceras på Katrineholms kommuns hemsida. I anslutning till dessa kommer även stående information som bland annat pensionärsrådets syfte, rådets mötesdagar och liknande upplysningar att publiceras. (Notering: Sidan är ännu inte framtagen men länken kommer att skickas med i samband med nästa kallelse). Seniorliv Kistamässan Den 8-10 februari hålls mässan "Seniorliv i världsklass" på Kistmässan. På mässan kan man vara med och påverka framtidens seniorliv i samband med EU:s år för aktivt åldrande Teman för mässan är bland annat hälsa och välmående, teknik, mat och dryck, samt boendeformer. På eller kan man registrera sig för gratis entre och kostnadsfria seminarier. 13. Frågor till nästa möte Linda Duveblad, processledare på vård- och omsorgsförvaltningen, bjuds in till pensionärsrådets nästa möte den 9 mars för att berätta om det arbete hon har gjort kring ett utvecklat anhörigstöd. Johan Harter, säkerhetsstrateg på kommunledningsförvaltningen, bjuds in till pensionärsrådets nästa möte den 9 mars för att berätta mer om kommunens säkerhetsoch brottsförebyggande arbete. 14. Mötet avslutas Ordförande Marie-Louise Karlsson (S) förklarar mötet för avslutat. Vid anteckningarna ~~'~-- Anna Arvidson Informationsmaterial som delades ut i anslutning till mötet: Hjälpmedelsinstitutets skrift "100 projekt för en bättre vardag för äldre och anhöriga". "Landets vassaste pensionärer", ett utdrag från tidningen Veteranens reportage om pensionärsrådet ikatrineholm. "Upptäck olycksfallsriskerna" (se punkt 5). "Tips på aktiviteter för äldre 2012" (se punkt 8). Informationsmaterial som bifogas utskicket av minnesanteckningarna "M~t~a inom äldreomsorgen". "Maxtaxa inom handikappomsorgen SoL". "Projekt Framtida kollektivtrafik isörmland kommunöversyn Katrineholms kommun", tjänsteskrivelse, kommunstyrelsens sammanträde den 25 januari 2012.

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 9 mars 2012. 1. Mötets öppnande

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 9 mars 2012. 1. Mötets öppnande Katrineholms kommun 1 (9) Vår handläggare Karin Rytter Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 9 mars 2012 Plats: Pensionärernas Hus Tid: 09.00 11.45 Närvarande: Ordinarie Ersättare

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF Protokoll 1(5) s pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, dr Prag, plan 2, den 17 februari 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Bodil Sihm (MP)

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-05-13 Kl 09.00 12.00 Kommunhuset, rum 434 1 Sammankallat av: Ulla Ortuño Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande: Närvarande Burhan Hussain Inga-Lis Sirenius

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (4) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 17 december 2013; klockan 08:30 10:30 Plats: Marielunds restaurang Närvarande: Ann-Sofie Wågström, ordförande Ulla Jilsmo,

Läs mer

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 VALLENTUNA KOMMUN Kommunalt pensionärsråd 1 (6) 19 mars 2015 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta Svanström FN (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns.

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns. fl\ij BORÅS STAD Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal Omfattning 51-65 Närvarande Lena Palmen, kommunstyrelsen, ordförande Rune Johansson, PRO Marja Lindstedt, PRO

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Länspensionärsrådet 21-31

Länspensionärsrådet 21-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-29 Länspensionärsrådet 21-31 Tid: Fredag den 29 maj 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Biblioteket, nedre botten, Vårdcentralen Hjortsberg, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t Sid 1(6) Sammanträdesdatum 2012-09-18 Plats KS-salen Stadshuset Tid Kl. 13:15 16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Alf Sahlström SPRF Maj-Britt

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-09-04 18 Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 4 september 2013, klockan 09.00 12.00 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Säv hämmar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, onsdagen den 30 maj 2012, Kl 09.00 11.45 Beslutande Bo Åberg, ordförande Pernilla Lestander, kommunstyrelsens representant

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00.

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. Beslutande Åke Bertils (S) Yvonne Kardell (C) Elsy Hammar

Läs mer

Tryckår 2013. Tryckt i Åre kommuns tryckeri. Bra telefonnummer. att känna till i din kommun

Tryckår 2013. Tryckt i Åre kommuns tryckeri. Bra telefonnummer. att känna till i din kommun Tryckår 2013. Tryckt i Åre kommuns tryckeri. Bra telefonnummer att känna till i din kommun 1 Kommunens verksamhet Ett angeläget område för Åre kommun är att verka för att äldre personer i kommunen ges

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-08-31 1 (13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Allhelgona/Skeppsås, Stadshuset, Mjölby kl 14.00-16.30 Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Göran Thapper (S) Monica Pettersson (PRO) Erik Teodorsson (PRO) Helge Björk (SPF) Börje Wedin (SPF) Birgitta Peräinen (RPG) Ingrid Bylund (Vision)

Göran Thapper (S) Monica Pettersson (PRO) Erik Teodorsson (PRO) Helge Björk (SPF) Börje Wedin (SPF) Birgitta Peräinen (RPG) Ingrid Bylund (Vision) Protokoll 1 (9) Plats och tid: Stora lektionssalen, Tekniska förvaltningen, kl 9:00-11:20 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Övriga deltagare: Birgitta Medin (M), ordf Majvor Westberg Jönsson

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Ledningsstaben 2009-10-07 18-25 1 (5) Monica Ulriksson kl 09.00-12.00. Renströmmen i Norrköping, lokal Stora Galleriet

Ledningsstaben 2009-10-07 18-25 1 (5) Monica Ulriksson kl 09.00-12.00. Renströmmen i Norrköping, lokal Stora Galleriet PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd Ledningsstaben 2009-10-07 18-25 1 (5) kl 09.00-12.00 Sammanträdesplats Renströmmen i Norrköping, lokal Stora Galleriet Närvarande Ledamöter Levi Eckeskog (kd) Landstinget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-11-20 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, C-salen i Folkets Hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Fägerås, PRO

Läs mer

PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd. Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt. Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden

PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd. Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt. Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt Sammanträdesplats Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden Närvarande Ledamöter Levi Eckeskog (KD) Landstinget

Läs mer

Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset

Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset Kommunala PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset Förtroendevalda Caroline Hedenström (ON), vice ordförande Ellena Dellios Vukic,( KS) s ledamöter Greta Nordquist,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Cecilia Hurtig, 0554-191 01 cecilia.hurtig@kil.se MINNESANTECKNINGAR 2012-05-14 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Måndagen

Läs mer

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman -

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman - Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-04-13 Plats och tid Beslutande Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson Isabell Korn Björn Norberg Rolf Gustavsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem.

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem. Reglemente för Kommunala pensionärsrådet Utgångspunkter för arbetet med pensionärsfrågor Kommunala pensionärsrådet (KPR) i är ett organ för ömsesidig information och samråd mellan kommunen och företrädare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset, Frösön 2004-09-16 kl 9:15-16:00 Beslutande Eliasson Martin Olofsson Anders Lindman Björn Johansson David Oskarsson Olov Englund Runar Abramsson Mikael Norlander Göte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (5) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 9 oktober 2012; klockan 09:00 11:30 Plats: Rekarnesalen, stadshuset Närvarande: Gäster: Ej närvarande: Leo Östergren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(5)

MINNESANTECKNINGAR 1(5) MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2015-04-01, 19:00-21:00 Plats Presidium Hålanda bygdegård, Hålanda Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1:e vice ordförande Örjan Claesson, 2:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Ansökan om medel för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående (2008)

Ansökan om medel för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående (2008) Vård- och omsorgsnämndens handling nr 25/2008 Monika Hammertjärn 2008-04-09 704-5300-2008 0155-26 41 18 Datum Dnr 1(5) Ansökan om medel för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar

Läs mer

Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015.

Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015. 1/5 Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015. Närvarande: Kjell Haraldsson, Bertil Abrahamsson, Ulla Andersson, Åse Arnestad (till

Läs mer

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Datum Kommunala pensionärsrådet, KPR Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän, klockan 09.00, Kahnamunmet, kommunhnset, Bålsta Maj Angman, PRO Monica

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 21 maj 2015, kl 09:30-12:00. Ekeby, Backa kulturhus, Selma Lagerlöfs torg

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 21 maj 2015, kl 09:30-12:00. Ekeby, Backa kulturhus, Selma Lagerlöfs torg Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 21 maj 2015, kl 09:30-12:00 Plats: Ekeby, Backa kulturhus, Selma Lagerlöfs torg Ledamöter: Kerstin Backström PRO, ordf. Ingalill Alsterlind SKPF,

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, 2015-02-18 klockan 9.00 10.30. Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström (S), ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.40, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO Gunnar Jönsson, PRO Dagny Nilsson, PRO Torsten

Läs mer

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 120227 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Tisdag den 14 februari

Läs mer

Dokumentbeteckning Arbetsordning för kommunfullmäktige. Handläggare/Förvaltning Kommunstyrelsens förvaltning

Dokumentbeteckning Arbetsordning för kommunfullmäktige. Handläggare/Förvaltning Kommunstyrelsens förvaltning Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Antalet ledamöter 1 Fullmäktige har 61 ledamöter. Ordförande och vice ordförande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Protokoll 2013-04-09 1(6) Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Ledamöter Maria Rydén, Göteborg (M), Ordförande Dennis Jeryd, Lerum (S), Vice Ordförande Jan

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Arbetsordning för kommunfullmäktige Antaget av fullmäktige den 20 januari 1992, 2 Ändrat av fullmäktige den 22 mars 2004, 16 Ändrat av fullmäktige den 26 januari 2010, 9 Arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011-08-19. Tid och plats: Klockan 09.00 13.05, Café Finland

Kommunala Pensionärsrådet 2011-08-19. Tid och plats: Klockan 09.00 13.05, Café Finland Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 13.05, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Barbro Kärrstrand (fp) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015 Pensionärsrådet Protokoll nr 11 2015 Sida 1 (8) 2015-12-08 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015 Förvaltningen, plan 9, Besöksrum 1. Kl. 10.00 12.00 Närvarande Rolf Lindquist

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-16 1

Sammanträdesdatum 2014-04-16 1 Katrineholms kommun FOLKHÄLSOUTSKOTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset klockan 10-12.20 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande,

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.05 Sommarro Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp) kommunstyrelsen Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO Gunnar Jönsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 1/5 Paragrafer 1-6 Innehållsförteckning Ärende 1 Inledning av Monica Lindell Rylén 2 Genomgång av dagordning och möjlighet att lägga till

Läs mer

Minnesanteckningar RFF 18 april 2016

Minnesanteckningar RFF 18 april 2016 Minnesanteckningar RFF 18 april 2016 1. Mötets öppnande och godkännande av dagordningen Mötet öppnades och dagordningen godkändes. En fråga om Eskilstuna Direkt läggs under punkt 6. Övrigt. 2. Kostorganisation

Läs mer

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Hälso- och sjukvårdsnämndens presidieberedning samt hälso- och sjukvårdsdirektören hade inbjudit samtliga länsföreningar till

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll !t. HEDEMORA 1 (12) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 08.30-11.00 Ledamöter Per Jansson, omsorgsnämnden, ordförande Eva-Lena Angskog-Koivisto,

Läs mer

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset PROTOKOLL Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Datum: Närvarande: 2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset P-O Klint, RPG Mikko Jokinanta, AHF Gottan Gustafsson, DHR Kenneth Gustavsson, DHR Rune Gustafsson,

Läs mer

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014 Dnr:LS/1364/2014 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2015-01-28 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 2015-01-28 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr:LS/1364/2014...

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Långängen 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Cecilia Sylten (m) ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Birgit Ljung SPF,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016 Pensionärsrådet Protokoll nr 3 2016 Sida 1 (7) 2016-04-05 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016 Förvaltningen, Besöksrum 1. Kl. 10.00 12.00 Närvarande Rolf Lindquist ordförande

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd Plats och tid Beslutande 2007-05-30 Sidan 1 av 11 Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363), onsdag 30 maj 2007 kl 08.00-11.55. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Övriga deltagande Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet, KPR 2010-10-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet, KPR 2010-10-18 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamns sjukhus, salen Vinö Beslutande Andreas Erlandsson Kommunstyrelsen, Ordförande Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO Oskarshamn Hagar Svedegård PRO Misterhult

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24 Pensionärsrådet 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Korallrummet, Korallen, Åby gata 6, Vallentuna Tisdagen den 24 september

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Sammanträdesdatum: 2015-09-14. Plats och tid Ale Kulturrum, sal 105, kl 13:30-16:30. Monica Samuelsson Isabell Korn

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Sammanträdesdatum: 2015-09-14. Plats och tid Ale Kulturrum, sal 105, kl 13:30-16:30. Monica Samuelsson Isabell Korn 1(14) Sammanträdesdatum: 2015-09-14 Plats och tid Ale Kulturrum, sal 105, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Isabell Korn Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström

Läs mer

Thomas Karlsson (TUP) Jean-Pierre Zune (PRO Tumba) Ann-Marie Peters (SPF Botkyrka) Anders Magnusson (SPF Botkyrka)

Thomas Karlsson (TUP) Jean-Pierre Zune (PRO Tumba) Ann-Marie Peters (SPF Botkyrka) Anders Magnusson (SPF Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Kommunala pensionärsrådet 2015-10-19 Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum Stange, kl 16:00-18:00 Beslutande Tuva Lund (S) ordförande Margareta Ståhlberg (SPF Grödinge)

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Hälsosamverkansberedningen

Hälsosamverkansberedningen 1 (5) Hälsosamverkansberedningen Tid 2010-03-10 klockan 13.00 15.00 Plats Östra sammanträdesrummet, Landstingshuset, Linköping Närvarande Hälsosamverkansberedningen Levi Eckeskog (kd) mötesordförande Anita

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2015-09-03 22 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 26 februari 2014, klockan 10.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Robert Skoglund, ordf. socialnämnden

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna Bakgrund Då den enskilde behöver insatser från både socialtjänst och hälsooch sjukvården ska kommunen tillsammans med landstinget upprätta en så kallad samordnad

Läs mer