Årsredovisning. Brf Essinge Park

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning. Brf Essinge Park"

Transkript

1 Årsredovisning för Brf Essinge Park Räkenskapsåret 2013

2 Brf Essinge Park 1(16) Styrelsen för Brf Essinge Park, Stockholms kommun, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Upplåtelse får även omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken ska användas som komplement till bostadslägenhet eller lokal. Föreningens fastighet Föreningen förvärvade den 4 juli 2005 fastigheten Köksfläkten 6 i Stockholms kommun. Föreningens fastighet består av sex flerbostadshus i sex till sju våningsplan och ett flerbostadshus i tre våningsplan samt garageplan med förråd och teknikutrymmen med totalt 150 bostadsrätter och sju lokaler. Den totala boytan är ca kvm. I fastigheten finns också sju lokaler med en total uthyrningsbar yta om ca kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Gemensamma utrymmen I fastigheten finns det en gemensamhetslokal vilken används till övernattningslägenhet och styrelserum. Samfällighet Föreningen har del i gemensamhetsanläggningar för sopsug och garage med grannfastigheter enligt följande: Samfälligheten för sopsuganläggningen med mobil sopsug bildades den 16 juni Andelstalet är fastställt till / Garagets samfällighet bildades juni Vår andel är 105 platser av 425. I anläggningen ingår även gångväg med trappa och hiss. Förvaltning Teknisk förvaltning Föreningen har ett avtal med Valvet AB avseende den tekniska förvaltningen. Ekonomisk förvaltning Föreningen har ett avtal med Fastum AB (tidigare namn UBC) avseende den ekonomiska förvaltningen. Parkförvaltning/renhållning av tomt- och gemensamma ytor Föreningen har ett avtal med Rubb och Stubb AB om trädgårdsskötsel. Föreningen har ett avtal med Städpolen AB om städning gemensamma utrymmen.

3 Brf Essinge Park 2(16) Föreningens lokaler/hyreskontrakt Föreningens lokaler var vid årets slut uthyrda enligt följande: Lokal Verksamhet Moms Yta kvm/platsantal Löptid t o m 1 GNÅ AB ja 46, Dessert & Choklad AB ja 46,5 * 3 Dessert & Choklad AB ja 77 * 4 Förorten i Centrum ja 62 * 5 Rolf K Guld & Silver ja Hamzehnejad (Tempo) ja 267, Kungsholmens SDN ja * Mellan föreningen och Stockholm Dessert & Choklad AB pågår en omförhandling av hyresavtalet. I nuläget pekar allt på att avtal skrivs på nio år från , med tre års förlängning vid avtalets utgång. Föreningen är redovisningsskyldig för moms för uthyrning av lokaler samt för garageplatser för externa hyresgäster. Verksamhet under året Styrelsearbete Styrelsen valdes vid föreningsstämma i maj Från och med juni har styrelsen sammanträtt ca en gång per månad. Arbetet har till viss del fördelats mellan styrelsens medlemmar så att samtliga ansvarat för ett eller flera områden. Styrelsen har fattat sina beslut utifrån de fakta och de rekommendationer som medlemmarna presenterat för sina respektive områden. Detta avspeglas i följande framställning. Ekonomi 2013 var ytterligare ett bra år för föreningens ekonomi, bland annat tack vare det fortsatt låga ränteläget. De finansiella kostnaderna har sjunkit under 2013, jämfört med tidigare år. Under 2013 löpte också föreningens ränte-swap ut. Tecknandet av SWAP:en om 26 miljoner gjordes hösten 2008, med löptid till september 2013 (5 år). En SWAP är ett finansiellt instrument som tecknas för att skydda föreningen mot högre räntor. Några planer på att anskaffa en ny SWAP finns i nuläget inte. Under 2013 avslutade föreningen alla affärer hos Swedbank. Därmed är föreningens hela ekonomi samlad hos SEB (med transaktionskonto hos Fastum). Föreningen har idag ca 3,8 miljoner på ränteplaceringskonton i SEB. Pengarna är i första hand tänkta att täcka upp för underhållsfonden. Föreningen betalar från och med år 2012 fastighetsavgift på medlemmarnas lägenheter, en kommunal avgift (fastighetsskatt på bostadsrätter) som föreningen varit befriad ifrån under föreningens första 5 verksamhetsår. Kostnaden för åren kommer uppgå till dryg 100 tkr/år.

4 Brf Essinge Park 3(16) Räntestrategi Föreningens lån uppgår till drygt 150 mkr. Styrelsen har under både 2013 och föregående verksamhetsår arbetat fram en räntestrategi som syftar till att minska risken för höga räntekostnader. Styrelsen ser på lånet i tre delar (3 x 50 mkr), med tanken att inte låta mer än en del vara rörlig åt gången. De övriga 2/3 av lånen bör således ligga med bunden ränta. Tanken är att skapa en långsiktig planering, såväl likviditets- som kostnadsmässigt, för föreningen. När ett förmånligt läge för att binda 1/3 av lånet på längre tid uppstår, agerar styrelsen på detta. Detta har medfört att föreningen nu har 1/3 av lånen bundna till hösten 2016 med ränta på ca 2,9%. Nästa 1/3 av lånen är bundna till april 2018 med en ränta på 2,96%. För tillfället ligger den sista 1/3 med rörlig ränta. Tanken med räntestrategin är också att säkerställa att inte mer än 1/3 av lånen förfaller under samma år, eftersom detta skulle kunna leda till en kraftigt ökad räntekostnad för föreningen, om räntan råkar vara hög när lånen löper ut. Föreningens lån per (samtliga lån i SEB): Lån nr. Bundet/rörligt Belopp Ränta Tecknat Omläggningsdatum Bundet 24,3 mkr 2,96% Bundet 26,1 mkr 2,96% STIBOR (7-90) 52,0 mkr 2,21%* Rörlig ränta Bundet 26,3 mkr 2,85% Bundet 23,9 mkr 2,96% Totalt: 152,6 mkr *ungefärlig ränta per Fastighet och underhåll Under 2013 genomfördes filterbyte i samtliga lägenheter av Folkfilter. Detta genomförs ungefär en gång per år. Löpande fastighetsskötsel har utförts av Valvet. Det har huvudsak varit löpande underhåll. Under året har vi uppdragit Valvet att ta fram en underhållsplan för de kommande åren. Underhållsplanen innehåller uppgifter om allmänna utrymmen i källare, trapphus, teknikutrymmen, byggnadsdelar och installationer. Utredningen avses att användas för den ekonomiska planeringen samt underhållsplanering av fastigheten. I underhållsplanen har hyreslokalers eller lägenheters inre underhållsbehov inte undersökts eller fastställts. Underhållsplanen innehåller en bedömning av det periodiska underhållsbehovet under kommande 20 årsperiod. Varje enskild åtgärd har en uppskattad kostnad och åtgärdstidpunkt angiven. Stockholm dessert & choklad visade under 2013 intresse för att ta över den närliggande lokalen. Styrelsen valde med anledning av detta att säga upp Förorten i Centrum. För att anpassa lokalen genomförde Stockholm dessert & choklad en större renovering. Bland annat skapades en ny ingång till lokalen och lokalerna sammanfogades. Kostnaden för renoveringen togs av Stockholm dessert och choklad.

5 Brf Essinge Park 4(16) Garaget Föreningen innehar, som tidigare nämnts, 105 av 425 parkeringsplatser/andelar i Garagets samfällighetsförening. Föreningen samägs med övriga bostadsrättsföreningar i Luxområdet samt en privat aktör (Bengt Malmegård). Essinge Park disponerar över "sina" garageplatser och tar in intäkterna för dessa (i nuläget via Apcoa, tidigare Europark). Garagesamfälligheten fakturerar sedan en samfällighetsavgift till respektive förening, som ska täcka drift och underhåll av garaget. Avtal Under 2013 beslutade styrelsen att vi skulle se över avtalen för TV- och bredbandsleverantör. Styrelsen tog in offerter från Comhem, Bredbandsbolaget, Ownit samt AllTele och valde därefter att fortsätta med Comhem som leverantör av kabel-tv och Ownit som ny bredbandsleverantör. Efter bytet av bredbandsleverantör och omförhandling av TV-avtalet räknar styrelsen med en minskad kostnad om ca kr per år. Gästlägenheten Uthyrningen av gästlägenheten på Patentgatan 1 har rullat på som vanligt. På en av föreningens medlemmars initiativ har ett "uppfräschningsprojekt" av gästlägenheten påbörjats. Bland annat planeras sängen och bäddsoffan att ersättas, då dessa inte bytts ut under de senaste 7 åren. Projektet fortsätter under Lokalen har totalt utnyttjats 235 nätter under året och har även använts till styrelsens och valberedningens möten. Inre miljö En storrensning i alla trapphus, korridorer och utrymmen längst med förråden har utförts i samtliga hus. Mycket skräp och annat hittades i flera av husen. Mest bråte fanns i ett av förrådsutrymmena på Luxgatan 23. Detta avlägsnades och slängdes efter att boende hade informerats. Främsta skälet till att rensningen i de gemensamma utrymmena genomfördes, var av brandsäkerhetsskäl. Om en brand eller annan olycka skulle inträffa är det mycket viktigt att korridorer och trapphus är fria från skräp för att inte hindra en räddningsinsats. Under våren 2013 genomfördes också en resning i cykelrummen. Gamla cyklar som inte märkts upp av någon ägare omhändertogs av styrelsen och placerades på en samlad plats i föreningens lokaler. Totalt omhändertogs över 30 cyklar. Ingen har dock hört av sig och efterfrågat sin cykel. I samband med rensningen i cykelrummen monterades också krokar i taken i cykelrummen på Patentgatan, där takhöjden är högre än i cykelrummen på Luxgatan. Yttre Miljö Rubb och Stubb AB har skött föreningens gräsmattor och buskar i enlighet med förvaltningsavtalet. På grund av köld kunde en planerad beskärning av föreningens parkträd inte genomfras under hösten 2013, men detta är nu planerat att utföras i maj En 7 meter hög julgran levererades av firma Stig Nelsson till första advent och lyste upp innergården till sista januari.

6 Brf Essinge Park 5(16) Överlåtelser Under året har19 överlåtelser skett till ett genomsnittligt försäljningspris på :-/kvm. Styrelsen Styrelsen har efter ordinarie föreningsstämma den 23 maj 2013 haft följande sammansättning: Rasmus Åström Ledamot, ordförande/avgick i december 2013 Christoffer Krusell Ledamot, kassör/ordförande från december 2013 Farbod Bozorgzad Ledamot Carl Carlsten Ledamot Jessica Synnergren Suppleant/ledamot från december 2013 Tomas Lindholm Suppleant Föreningens firma tecknas, förutom av styrelsen, av styrelsens ledamöter två i förening. För styrelsens ledamöter har ansvarsförsäkring varit tecknad i Trygg Hansa. Revisorer Niklas Jonsson Ordinarie Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB Valberedning Britt Johnsson, sammankallande Karin Larsson Föreningens stadgar Föreningens stadgar har registrerats hos bolagsverket den 7 juni Nyckeltal Bokfört fastighetsvärde per kvm boyta Lån per kvm bostadsyta Genomsnittlig skuldränta % 3,25 3,35 3,59 2,99 3,77 Fastighetens belåningsgrad % 30,84 31,06 31,07 31,17 31,57 Genomsnittlig skuldränta definieras som bokförd räntekostnad i förhållande till genomsnittlig låneskuld. Fastighetens belåningsgrad definieras som fastighetslån i förhållande till balansomslutningen. Att beakta är att nyckeltalet, lån per kvm bostadsyta, kan ge en missvisande bild då det inte tar hänsyn till föreningens tillgångar i form av garaget om 105 platser och 7 st. lokaler som har ett marknadsvärde.

7 Brf Essinge Park 6(16) Vid föreningsstämmor i UBC Ekonomisk förening år 2012 beslutade medlemmarna att avveckla den ekonomiska föreningen och dela ut tillgångarna (aktier i Fastum UBC Förvaltning AB) till samtliga medlemmar, i enlighet med stadgarna. Fastum UBC Förvaltning AB har aktier och Brf Essinge Park har den 29 januari 2013 tilldelats 28 aktier. Samtliga aktier har samma röstvärde, en röst per aktie, samt lika rätt till utdelning. Avsättning till yttre fond Avsättning till föreningens fond för yttre underhåll skall årligen göras enligt stadgarna med minst 25 kr/kvm lägenhetsyta. Fonderade medel avser att bidraga till planerat underhåll på fastigheten. Förslag till vinstdisposition Till förfogande för föreningens föreningsstämma står: balanserad vinst årets vinst disponeras så att till yttre fonden reserveras utöver stadgarna i ny räkning överföres Föreningens resultat och ställning i övrigt framgår av efterföljande resultat- och balansräkning med tilläggsupplysningar.

8 Brf Essinge Park 7(16) Resultaträkning Not RÖRELSENS INTÄKTER Årsavgifter Hyresintäkter Övriga rörelseintäkter Summa nettoomsättning RÖRELSENS KOSTNADER Reparationer och underhåll Driftskostnader Administrationskostnader Fastighetsskatt Summa kostnader för fastighetsförvaltning Avskrivning byggnad Avskrivningar övrigt Summa avskrivningar RESULTAT FÖRE FINANSIELLA POSTER Resultat från aktier och andelar Ränteintäkter Räntekostnader lån Räntebidrag Övriga finansiella poster Summa kapitalnetto RESULTAT EFTER FINANSIELLA POSTER ÅRETS RESULTAT

9 Brf Essinge Park 8(16) Balansräkning Not TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Byggnad Mark Inventarier och maskiner Summa materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Långfristiga värdepappersinnehav Summa finansiella anläggningstillgångar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Skattekontot Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Avräkningskonto förvaltare Summa kortfristiga fordringar Kassa och bank Kassa och bank Summa kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

10 Brf Essinge Park 9(16) Balansräkning Not EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital 10 Bundet eget kapital Insatskapital Upplåtelseavgift Föreningens fond för yttre underhåll Summa bundet eget kapital Fritt eget kapital Balanserat resultat Årets resultat Summa fritt eget kapital Summa eget kapital Långfristiga skulder Skulder till kreditinstitut Övriga skulder Summa långfristiga skulder Kortfristiga skulder Kortfristig del av fastighetslån Leverantörsskulder Skatteskulder Momsskuld Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER Ställda säkerheter För egna skulder och avsättningar Fastighetsinteckningar Ansvarsförbindelser Inga Inga

11 Brf Essinge Park 10(16) Tilläggsupplysningar Redovisningsprinciper Årsredovisningen har upprättats enligt årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd. Inkomster och utgifter är periodiserade enligt god redovisningssed. Redovisningsprinciperna är oförändrade jämfört med föregående år. Fond för yttre underhåll är redovisad som bundet eget kapital enligt BFNAR 2003:4. Värderingsprinciper Tillgångar och skulder har värderats till anskaffningsvärde om inget annat anges nedan. Markvärdet är inte föremål för avskrivning, utan en eventuell värdenedgång hanteras genom nedskrivning. Kortfristiga placeringar värderas till det lägsta av anskaffningsvärde och verkligt värde. Fordringar har efter individuell värdering upptagits till belopp varmed de beräknas inflyta. Avskrivningsprinciper Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar värderas till anskaffningsvärde minskat med ackumulerade avskrivningar. Avskrivningarna sker systematiskt över den bedömda nyttjandetiden. Avskrivning sker enligt en progressiv avskrivningsplan där den årliga avskrivningen är låg i början av avskrivningstiden och därefter successivt ökar. Avskrivningsplanen innebär att den totala avskrivningsperioden uppgår till 100 år och att byggnaden kommer att vara till hälften avskriven efter cirka 70 år. Från och med det räkenskapsår som påbörjas 2014 träder ny normgivning i kraft, vilken innebär att föreningen framtida år kommer att upprätta årsredovisning enligt ett så kallat K-regelverk. Förändringarna kommer sannolikt att ske vad gäller synen på avskrivningar, investeringar och underhåll. Detta kan medföra att framtida resultat och jämförelsetal avviker från denna årsredovisning och budget för 2014.

12 Brf Essinge Park 11(16) Noter 1 Hyresintäkter Hyresintäkter lokal Hyra garage Hyresbortfall, lokaler moms Övriga rörelseintäkter Intäkt gästlägenhet Intäkt förråd lokalhyresgäst Fastighetsskatt lokaler Ersättning för 2013 enligt avtal Luxgaragets SFF Övriga rörelseintäkter Reparationer och underhåll Reparationer Reparation tvättstuga Hissar Reparation av huskropp utvändigt Reparation övrigt Planteringar, träd och buskar Planerat underhåll Underhåll hissar OVK-besiktning Sotning/rensn av kanaler plan

13 Brf Essinge Park 12(16) 4 Driftskostnader Fastighetsskötsel Trädgårdsskötsel Snöröjning/sandning Städning Hyra av entrémattor Hisskostnader Bevakn.kostn utryckning/jour Serviceavtal Gemensamhetsanläggning sopsug Gemensamhetsanläggning garage El Uppvärmning Vatten Avfallshantering Fastighetsförsäkring Försäkringsersättningar Kabel-TV Bredband Korttidshyra av inventarier Förbrukningsinventarier Förbrukningsmaterial Övriga driftskostnader Administrationskostnader Telefoni Datorkommunikation Postbefordran Styrelsearvode Sociala avgifter Revisionsarvode extern revisor Arvode UBC Bankkostnader Medlem/föreningsavgifter Övriga administrativa kostnader

14 Brf Essinge Park 13(16) 6 Byggnader och mark Ackumulerade anskaffningsvärden byggnader Ingående anskaffningsvärde Utgående ackumulerade anskaffningsvärden byggnader Ackumulerade avskrivningar Ingående avskrivningar Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Ackumulerade anskaffningsvärden mark Ingående anskaffningsvärde Utgående ackumulerade anskaffningsvärden mark Bokfört värde byggnader och mark Taxeringsvärden byggnader Taxeringsvärden mark Matavfallskvarnar Ackumulerade anskaffningsvärden Ingående ackumulerade anskaffningsvärden Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ackumulerade avskrivningar Ingående ackumulerade avskrivningar Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående balans Avskrivningstid 10 år

15 Brf Essinge Park 14(16) 8 Värdepapper 28 st aktier á 1 900:- Bokfört värde Marknadsvärde Aktieinnehav i Fastum UBC Förvaltning AB, Org nr Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kabel-TV / bredband Försäkringar Ekonomisk förvaltning Lux Samfällighetsförening Europark Fastighetsskötsel Ränta swap Övriga förutbetalda kostnader Eget kapital Inbetalda Upplåtelse- Yttre Balanserat Årets insatser avgifter fonden resultat resultat Belopp vid årets ingång Disposition av föregående års resultat Årets resultat Belopp vid årets utgång

16 Brf Essinge Park 15(16) 11 Skulder till kreditinstitut SEB , ffd rta 2,96% SEB , ffd , rta 2,82% SEB , ffd , rta 2,96% SEB , rörlig ränta, rta 2,21% SEB , ffd , rta 2,96% Avgår kortfristig del av långfristig skuld Övriga skulder Depositionsavgifter Skatteskulder Slutlig skatt 2011 Taxering Slutlig skatt 2012 Taxering Slutlig skatt 2013 Taxering Skatt och sociala avgifter

17 Brf Essinge Park 16(16) 14 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Hyres- och avgiftsfordringar Upplupet revisionsarvode Upplupna utgiftsräntor Värme Sophämtning El Vatten Reparation hissar Nettoskuld ränteswap Övrigt Stockholm Brf Essinge Park Christoffer Krusell Farbod Bozorgzad Carl Carlsten Jessica Synnergren Vår revisionsberättelse har lämnats den Öhrlings PricewaterhouseCoopers Niklas Jonsson Godkänd revisor

Årsredovisning. Brf Skalbaggen 1

Årsredovisning. Brf Skalbaggen 1 Årsredovisning för Brf Skalbaggen 1 Räkenskapsåret 2010 Brf Skalbaggen 1 1(12) Styrelsen för Brf Skalbaggen 1, Stockholms stad, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Västra Saltsjön

Årsredovisning. Brf Västra Saltsjön Årsredovisning för Brf Västra Saltsjön Räkenskapsåret 2010 Brf Västra Saltsjön 1(12) Styrelsen för Brf Västra Saltsjön, Nacka kommun, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Bildhuggaren 25-29

Årsredovisning. Brf Bildhuggaren 25-29 Årsredovisning för Brf Bildhuggaren 25-29 Räkenskapsåret 2009 Brf Bildhuggaren 25-29 1(13) Styrelsen för Brf Bildhuggaren 25-29, Stockholms Stad, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Arsredovisning för. Brt Fågelbärslunden 769603-6784. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Arsredovisning för. Brt Fågelbärslunden 769603-6784. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Arsredovisning för Brt Fågelbärslunden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 6 Redovisningsprinciper

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

BRF HOLMGÅRD 1. Org nr 716422-1140 ÅRSREDOVISNING

BRF HOLMGÅRD 1. Org nr 716422-1140 ÅRSREDOVISNING BRF HOLMGÅRD 1 Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2003 Brf Holmgård 1 1(13) Styrelsen för Brf Holmgård 1, Huddinge kommun, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Garm 717600-0573. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Garm 717600-0573. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Garm Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 6 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Brf Hamngatan 32 1 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Förslag till vinstdisposition Till föreningsstämmans förfogande står följande vinstmedel: Årets resultat 226 957 Dispositionsfond 673 383 Återstår

Läs mer

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården Årsredovisning för Brf Slottsträdgården 769600-1523 Räkenskapsåret 2014 l (12) Styrelsen för BrfSlottsträdgården får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Bf Port Arthur UPA Årsredovisning 2012

Bf Port Arthur UPA Årsredovisning 2012 Bf Port Arthur UPA Årsredovisning 2012 1(9) Årsredovisning Bf Port Arthur UPA Org.nr 717600-5325 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012. Fastigheten Förvaltningsberättelse

Läs mer

Brf Nr 1 Näset Lidingö

Brf Nr 1 Näset Lidingö Årsredovisning för Brf Nr 1 Näset Lidingö Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Brf Violen Årsredovisning 2014

Brf Violen Årsredovisning 2014 Brf Violen Årsredovisning 2014 Brf Violen Org. nr 717600-3023 RESULTATRÄKNING 4(9) INTÄKTER Nettoomsättning 2014 Not 2013 Årsavgifter 1 595 424 1 595 424 Hyresintäkter 53 231 1 648 655 1 53 141 1 648

Läs mer

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diariet 6 Årsredovisning 2013 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 7 Årsredovisning Styrelsen för, Bromma,

Läs mer

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org.nr 712400-1467 Sida 1 av 13 HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org no:712400-1467 Årsredovisning För räkenskapsåret 2003 Org.nr 712400-1467 Sida 2 av 13 Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Brf Sjötungan

Läs mer

Årsredovisning. 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641

Årsredovisning. 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641 Årsredovisning 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 6 Balansräkning 7 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 8 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Brf Floragården. Årsredovisning för 769608-4438. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning

Brf Floragården. Årsredovisning för 769608-4438. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning Årsredovisning för Brf Floragården Räkenskapsåret 2014-01-01 - Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ansvarsförbindelser och ställda säkerheter Noter och redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning. Brf Bällstavik

Årsredovisning. Brf Bällstavik Årsredovisning för Brf Bällstavik Räkenskapsåret 2012 Brf Bällstavik 1(13) Styrelsen för Brf Bällstavik, Stockholms stad, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Tessingården

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Tessingården Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Tessingården Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30 1(14) Brf Torsgården Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011

Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011 Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011 1 (10) ÅRSREDOVISNING för bostadsrättsföreningen Skogsviolen Org nr 716422-5349 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari-31 december 2011.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KLOCKHAMMAREN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN UTSIKTEN TORSBYFJÄRDEN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Stengodset nr 15

Årsredovisning. Brf Stengodset nr 15 , Årsredovisning för Brf Stengodset nr 15 716422-1751 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Brf Stengodset nr 15 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Fastighet:

Läs mer

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Humlegården Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31. Verksamhetens art och inriktning Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(14) Brf Stora Badhusgatan 30 i Göteborg Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

Brf Haren i Krokslätt

Brf Haren i Krokslätt Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Haren i Krokslätt, org.nr 769614-9355 får härmed avge följande årsredovisning för perioden 2009-01-01-2009-12-31. Föreningen allmänt Föreningen

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Innehåller Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(15) Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren nr 3-5 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning

Läs mer

Brf Mälarhöjdsparken 1

Brf Mälarhöjdsparken 1 Årsredovisning för Brf Mälarhöjdsparken 1 Räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Brf Eriksberg. Årsredovisning 2014 /15

Brf Eriksberg. Årsredovisning 2014 /15 Brf Eriksberg Årsredovisning 2014 /15 1(10) Årsredovisning Brf Eriksberg Org. nr 717600-3353 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1/9 2014 31/8 2015. Förvaltningsberättelse 2014/2015

Läs mer

Årsredovisning 2014. Bostadsrättsföreningen HORISONTEN KALLEBÄCK, ÖRGRYTE NR 2

Årsredovisning 2014. Bostadsrättsföreningen HORISONTEN KALLEBÄCK, ÖRGRYTE NR 2 Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen HORISONTEN KALLEBÄCK,

Läs mer

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh Årsredovisning för Brf Doktor Lindh 716444-9758 Räkenskapsåret 2014 1 (12) Styrelsen för Brf Doktor Lindh får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Verksamheten Allmänt om verksamheten I

Läs mer

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen POPPELN nr 12

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 40 Tiunda får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-09-01 till och med 2013-08-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Det gångna räkenskapsåret

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diligensen 4

Bostadsrättsföreningen Diligensen 4 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Diligensen 4 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Bostadsrättsföreningen Diligensen 4 1(12) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Diligensen

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Slottskogsledet

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Slottskogsledet Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Slottskogsledet Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Brf Thunbergia. Årsredovisning 2014 /15

Brf Thunbergia. Årsredovisning 2014 /15 Brf Thunbergia Årsredovisning 2014 /15 1(10) Årsredovisning Brf Thunbergia Org. nr 717600-6141 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1/9 2014 31/8 2015. Förvaltningsberättelse 2014/15

Läs mer

Brf Botvid Org.nr 717600-2546

Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Sida 1(9) Årsredovisning Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Fastigheten Förvaltningsberättelse 2011 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Årsredovisning för Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FYRISÄNG Org. nr. ÅR 2012 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012-01-01-2012-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsföreningen Triangeln

Årsredovisning. Bostadsföreningen Triangeln Årsredovisning Bostadsföreningen Triangeln Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2009. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31.

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Bostadsrättsföreningen registrerades den 30 november 2001. Föreningens ekonomiska plan

Läs mer

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret 1 Årsredovisning För BRF Vinkremlan. Räkenskapsåret 2005 2 Styrelsen för BRF Vinkremlan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Allmänt om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. 2014-01-01-2014-12-31 Brf Aspsätra 1 Org.nr 769618-2190

Årsredovisning. 2014-01-01-2014-12-31 Brf Aspsätra 1 Org.nr 769618-2190 Årsredovisning 2014-01-01-2014-12-31 Brf Aspsätra 1 Org.nr 769618-2190 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 7 Balansräkning 8 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 9 Kassaflödesanalys

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Båtsmannen mindre 9

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Båtsmannen mindre 9 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Båtsmannen mindre 9 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013 Brf Kasper Org nr 716406-7758

ÅRSREDOVISNING 2013 Brf Kasper Org nr 716406-7758 ÅRSREDOVISNING 2013 Brf Kasper ÅRSREDOVISNING Brf Kasper Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2013 Föreningsfrågor

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kapprocken

Årsredovisning. Brf Kapprocken Årsredovisning för Brf Kapprocken 702002-1668 Räkenskapsåret 2012 09 01 2013 08 31 1 (16) Årsredovisning Styrelsen för Brf Kapprocken får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012 09 01 2013 08

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KATTEN 4. Gunnar Norén Suppleant, t o m 2013-08-19

ÅRSREDOVISNING. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KATTEN 4. Gunnar Norén Suppleant, t o m 2013-08-19 ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KATTEN 4 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Katten 4 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013. STYRELSEN Filip Widebäck

Läs mer

Årsredovisning 2014 KASTELL 20. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 KASTELL 20. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen KASTELL 20 Årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning 2014 BOKLOK SÖDRA BERGET. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 BOKLOK SÖDRA BERGET. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen BOKLOK SÖDRA

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6. Org.nr 769618-1655

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6. Org.nr 769618-1655 Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6 2014 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014, vilket är föreningens

Läs mer

Årsredovisning. Bf Kättingen upa

Årsredovisning. Bf Kättingen upa Årsredovisning för Bf Kättingen upa 702001-2477 Räkenskapsåret 2012 1 (11) Årsredovisning Styrelsen för Bf Kättingen upa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Föreningens

Läs mer

Årsredovisning 2010. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu

Årsredovisning 2010. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Årsredovisning 2010 BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Sida 1 (12) ÅRSREDOVISNING 2010 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Masken 34 i Stockholm, org

Läs mer

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)!

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)! BrfBorggården99 Org.nr76960327493 Org.nr76960327493 Förvaltningsberättelse2014 Föreningensverksamhet Fastigheter BrfBorggårdenbildadesimaj1999.FastighetenRimfrosten2förvärvadesden19 september2000avstockholmshemab.fastighetenvilkenmanupplåterlägenheter

Läs mer

Årsredovisning 2014 ALLIERO. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 ALLIERO. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen ALLIERO Årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Bockhornsgatan 13

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Bockhornsgatan 13 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Bockhornsgatan 13 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ODENSE Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkningar

Läs mer

Årsredovisning. Brf Vasaborgen

Årsredovisning. Brf Vasaborgen Årsredovisning för Brf Vasaborgen Räkenskapsåret 2007 Brf Vasaborgen 1(9) Styrelsen för Brf Vasaborgen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet:

Läs mer

Årsredovisning. Brf Karlavagnsgränd

Årsredovisning. Brf Karlavagnsgränd Årsredovisning för Brf Karlavagnsgränd Räkenskapsåret 2011 1(13) Styrelsen för Brf Karlavagnsgränd, Järfålla kommun, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Siffror inom parentes avser

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Katthuvudet 26

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Katthuvudet 26 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Katthuvudet 26 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Årsredovisning 2014 SKOGSBRYNET I BACKA. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SKOGSBRYNET I BACKA. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SKOGSBRYNET

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Viking Birkastan

Bostadsrättsföreningen Viking Birkastan Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Viking Birkastan Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Brf Eda 1 Årsredovisning 2014

Brf Eda 1 Årsredovisning 2014 Brf Eda 1 Årsredovisning 2014 1(8) Årsredovisning Brf Eda 1 Org.nr 769626-1028 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2014. Fastigheten Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Räkenskapsåret 2005 Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård 1(11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning Brf Järven 8

Årsredovisning Brf Järven 8 Årsredovisning Brf Järven 8 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 1 (10) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Brf Järven 8 avger härmed följande årsredovisning. Alla belopp

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2006. HSB Bostadsrättsförening. VISITÖREN i Helsingborg

ÅRSREDOVISNING 2006. HSB Bostadsrättsförening. VISITÖREN i Helsingborg ÅRSREDOVISNING 2006 HSB Bostadsrättsförening VISITÖREN i Helsingborg Visitören i Helsingborg 1(13) Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Visitören i Helsingborg, org.nr, får härmed avge redovisning för

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF TROLLSKOGEN MARIEHÄLL Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(10) Brf Gustavsberg 27 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter 8 Om inte

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1 (11) Brf Gullrankan i Täby Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll förvaltningsberättelse resultaträkning - balansräkning tilläggsupplysningar

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen NOBELGÅRDEN Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2007. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning 2012. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu

Årsredovisning 2012. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Årsredovisning 2012 BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Sida 1 (12) ÅRSREDOVISNING 2012 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Masken 34 i Stockholm, org

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185 ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården ÅRSREDOVISNING Brf Finagården Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2012

Läs mer

Årsredovisning 2014 HSB:S MÄSTER SIMON 256. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 HSB:S MÄSTER SIMON 256. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen HSB:S MÄSTER

Läs mer

Årsredovisning 2014. Kvarnen På Norra Älvstranden. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014. Kvarnen På Norra Älvstranden. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen Kvarnen På Norra

Läs mer

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Långkorven Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning 2014 NYBODA 9. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 NYBODA 9. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen NYBODA 9 Årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(12) Brf Bullaren i Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter 8 Om

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Tågaborg. 769606-5346 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning

Årsredovisning för. Brf Tågaborg. 769606-5346 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning Årsredovisning för Brf Tågaborg Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Ansvarsförbindelser och ställda säkerheter 7 Noter

Läs mer

Årsredovisning 14/15 MIDSOMMARBUKETTEN. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 14/15 MIDSOMMARBUKETTEN. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 14/15 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen MIDSOMMARBUKETTEN

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HJÄLMAREN-SKÖNTORP

Bostadsrättsföreningen HJÄLMAREN-SKÖNTORP Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse ersätts av text fr styrelsen 1-5 Resultaträkning 6 Balansräkning 7-8 Ställda

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Källorna. 769625-2845 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31. Innehållsförteckning

Årsredovisning för. Brf Källorna. 769625-2845 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31. Innehållsförteckning Årsredovisning för Brf Källorna Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Ansvarsförbindelser och ställda säkerheter 7 Noter

Läs mer

Årsredovisning 2014 BLÅVINGEN 4. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 BLÅVINGEN 4. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen BLÅVINGEN 4

Läs mer

Brf Södergatan Årsredovisning 2014

Brf Södergatan Årsredovisning 2014 Brf Södergatan Årsredovisning 2014 Kallelse till årsstämma Härmed kallas medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Södergatan till ordinarie föreningsstämma för verksamhetsåret 2014. Tid: Onsdagen den 27 maj

Läs mer

Årsredovisning. Brf New York 5

Årsredovisning. Brf New York 5 Tegeluddsvägen 30 115 40 Stockholm Årsredovisning för Brf New York 5 769615-7226 Räkenskapsåret 2013 1 (17) Styrelsen för Brf New York 5 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Skonaren på Masthugget 6 18

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Skonaren på Masthugget 6 18 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Skonaren på Masthugget 6 18 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2009. Förvaltningsberättelse Brf Skonaren på Masthugget

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. Brf Luthagen

Årsredovisning. Brf Luthagen Årsredovisning för Brf Luthagen 716401-2226 Räkenskapsåret 2012 Org.nr 716401-2226 1 (14) Årsredovisning Styrelsen för Brf Luthagen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ordförande v ordförande sekreterare ledamot ledamot ledamot utsedd av HSB Skåne suppleant

ordförande v ordförande sekreterare ledamot ledamot ledamot utsedd av HSB Skåne suppleant ÅRSREDOVISNING HSB Brf Jordabalken i Lund Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 föreningens 21:e verksamhetsår FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning 2014 LILLGÄRDAN 1. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 LILLGÄRDAN 1. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen LILLGÄRDAN 1

Läs mer

BRF SMÅLAND 4 OCH 5 716416-7129. Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31.

BRF SMÅLAND 4 OCH 5 716416-7129. Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. 1 BRF SMÅLAND 4 OCH 5 Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll: Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning 2014 AURORA I FINSPÅNG. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 AURORA I FINSPÅNG. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen AURORA I FINSPÅNG

Läs mer

Årsredovisning 2014 INGEMAR 3. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 INGEMAR 3. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen INGEMAR 3 Årsredovisning

Läs mer