KPFR:s sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KPFR:s sammanträde 2016-05-23"

Transkript

1 1 av 8 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär (Höken), kl Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden, ordf.) Lisbeth Grunditz (PRO) (vice ordf.) Bengt Englund (SPF) Pelle Lindelöf (SPF) Ulla Blomgren (SPF) Olle Bäckström (Synskadades Riksförbund) Susanne Edén, stadsbyggnadschef Leif Gannert (Neuroförbundet Roslagen) Malin Forsbrand (C) (Nämnden för teknik, fritid och kultur) Anette Dahlgren (S) (Socialnämnden) Birgitta Ståhl (Reumatikerföreningen) Brittmari Allen, bibliotekschef Pernilla Eckerbom, socialbibliotekarie Magnus Lublin, socialchef 1. Val av justerare och fastställande av ärendelistan Ulla Blomgren utsågs att tillsammans med ordföranden justera protokollet Protokoll från föregående möte Inga synpunkter framfördes. Post: Vaxholm Besök: Eriksövägen 27 Telefon: Fax: E-post: kansliet@vaxholm.se Webb: Org nr: Plusgiro:

2 2 av 8 3. Information från stadsbyggnadsförvaltningen Brittmari Allen, bibliotekschef och Pernilla Eckerbom, socialbibliotekarie, redogjorde för hur biblioteket arbetar för att dess verksamhet ska vara tillgänglig för samtliga invånare. De berättade bl.a. om ett projekt som biblioteket drivit under mars månad tillsammans med SPF och PRO, vars syfte var att utveckla äldres färdigheter i att hantera internet. Socialbibliotekarien har även besökt särskilda boenden inom staden och enskilda funktionsnedsatta personers hem för att tillhandahålla böcker. Biblioteket tillhandhåller även talböcker för vissa funktionsnedsatta. Det rör inte enbart synskadade och dyslektiker utan även andra personer som av någon anledning saknar förmåga att hantera böcker i traditionellt format. På stadens hemsida finns mer information om bibliotekets verksamhet. Se nedan länk. Susanne Edén informerade enligt nedan: Myndigheten för delaktighet följer kommunernas arbete med tillgänglighet inom en rad olika frågor. Utgångspunkten rör funktionsnedsatta personers rättigheter. Resultatet för år 2016 pekar på avsevärda förbättringsområden inom staden, bl.a. vad gäller funktionsnedsatta personers tillgång till arbetsmarknad och idrottsaktiviteter. Det sammantagna resultatet för Vaxholms del är dock aningen bättre än vid förra årets mätning. Nedan länk leder till en sammanställning på Myndigheten för delaktighets hemsida, över Vaxholms stads resultat i 2016 års mätning. En ramp vars syfte är att främja funktionsnedsatta personers tillgänglighet, beräknas installeras på Eriksöbadet kring midsommar.

3 3 av 8 4. Information från socialnämnden Ordföranden redogjorde för nedan frågor som hanterades vid socialnämndens sammanträde : Återrapportering av Socialjouren Nordosts arbete. Socialjouren hanterar socialtjänstens beredskap under jourtid, vilket bedöms fungera väl. Redovisning av avtalsuppföljning avseende Attendo Omsorg som sedan den 1 april 2014 driver verksamheterna enligt LSS i Vaxholms stad. Kvalitetsutvecklingen bedöms vara positiv. Överenskommelse mellan kommunerna i Stockholms län och Landstinget, som reglerar kostnaderna för omhändertagandet av avlidna personer. Upphandling avseende utförande av hälso- och sjukvård i verksamheter enligt LSS. Remittering av uppdragsbeskrivningar för Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet, som föreslås ersätta nuvarande Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning.

4 4 av 8 5. Information från kommunstyrelsen Malin Forsbrand redogjorde för nedan frågor som hanterades vid kommunstyrelsens sammanträde : Antagande av intentionsavtal med fastighetsägare om Resarö Mitt, vilket är en förutsättning för byggnation av gång- och cykelväg vid Ytterbyvägen. Antagande av förfrågningsunderlag för upphandling av mejeriprodukter och grönsaker. Upphandlingen sker tillsammans övriga Nordost-kommuner. Ett mål i upphandlingen är mer ekologisk och närproducerad mat. Antagande av avsiktsförklaring mellan Vaxholms stad och Polisen, avseende samverkan för minskad brottslighet och ökad trygghet i lokalsamhället 6. Information om seniordag 2016 Ordföranden informerade om planerna för 2016 års seniordag som genomförs fredagen den 30 september på Hamngatan 50. I programmet ingår bl.a. information från Apoteket om läkemedelshantering samt information från stadens flyktingsamordnare under rubriken stadens nya invånare. Pelle Lindelöf framförde önskemål om föreläsare inom ämnet ensamhet. 7. Återkoppling av remiss om uppdragsbeskrivningar för KFR och KPR Ett förslag är utarbetat som innebär att Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning (KPFR) ersätts av Kommunala funktionsnedsattas råd (KFR) och Kommunala pensionärsrådet (KPR). Förslaget har remitterats till de föreningar som ingår i nuvarande KPFR. Genomgång gjordes av inkomna remissvar, vilka även kommer redovisas för socialnämnden inför beslut i frågan Information från föreningsrepresentanterna Leif Gannert meddelade att ca 230 medlemmar ingår i Neuroförbundet Roslagen.

5 5 av 8 Ulla Blomgren informerade om BIG Boende i gemenskap, som är en ny ideell förening i Vaxholm. Föreningen har bjudit in politiker till dialog om boendefrågor som rör äldre. Vid nästa rådsmöte ska Ulla Blomgren mer utförligt presentera föreningen, liksom på seniordagen. Olle Bäckström informerade om att Synskadades Riksförbund har startat en lokalförening vilken omfattar Vaxholm och Österåker. Föreningen är i färd med att hitta personer som hör till målgruppen, för att informera om möjligheten till medlemskap. Det nuvarande medlemsantalet uppgår till 15 personer. Pelle Lindelöf påminde om onsdagscafé på Hamngatan 50 den 25 maj kl Läkemedelverket informerar vid detta tillfälle om läkemedelshantering. Pelle Lindelöf efterfrågade en presentation från förvaltningen om pensionärers ekonomiska situation i Vaxholm. Han påpekade att ett växande antal pensionärer i Vaxholm lever under existensminimum. 9. Avstämning av åtgärdslistan Presentation av FoUs verksamhet FoU har presenterat sin verksamhet. Dag för funktionsnedsatta personer, motsvarande seniordagen Ordföranden meddelade att staden vidare behöver se över frågan om eventuellt inrättande av dag för funktionsnedsatta personer, motsvarande seniordagen. En sådan dag skulle kunna bli aktuell först under år Transport av äldres grovsopor från Rindö Roslagsvatten ansvarar för frågor som rör transport av grovsopor. Det är möjligt för den enskilde att mot avgift beställa hämtning av grovsopor. Roslagsvatten kommer även se över möjligheten att deras leverantörer placerar ut containrar för grovsopor.

6 6 av Frågor från SPF Se punkt nr. 7. Hur ser processen ut för införandet av ett KPR och ett KFR? Hur ser användandet av Fixartjänsten ut? Ny statistik. Hur ser den fortsatta beslutsprocessen ut? Magnus Lublin berättade att fixarservice utnyttjas maximalt antal timmar per månad sedan årsskiftet. En nöjdhetsundersökning visar att fixarservice är mycket uppskattat. Förvaltningens ambition är att förlänga avtalet med nuvarande utförare i sex månader. Därefter krävs upphandling. Pelle Lindelöf betonade den exceptionella lämpligheten hos nuvarande utförare, och den uppskattning som finns bland dem som nyttjar tjänsten. Leif Gannert efterlyste en ersättare för stadens nuvarande samordnare av tjänsten, som kan täcka upp i händelse av sjukdom eller frånvaro av annan orsak. Hur tänker man sig, från förvaltningens sida, att det fortsatta referensgruppsarbetet kring Vitsippan skall fungera? Pelle Lindelöf efterfrågade ett bredare deltagande i gruppen. Ordföranden meddelade att referensgruppens arbete fortsätter tillsvidare, men att dess sammansättning kommer variera beroende av vilka frågor som hanteras. När och hur startar upphandling för drift av särskilda boenden? Pelle Lindelöf informerade att frågan rör särskilda boenden på fastigheten Landstinget 3 och 5. Ordföranden meddelade att ett förfrågningsunderlag är under utarbetande, vilket innebär ett omfattande och tidskrävande arbete. Pelle Lindelöf meddelade att staden är välkommen att vända sig till SPF under processen för att ta del av föreningens synpunkter i olika frågeställningar som kan uppstå. Hur går arbetet med att se över övergångsstället vid Kanonen? Malin Forsbrand meddelade att förvaltningen kommer se över olika möjligheter att förbättra belysningen vid övergångsstället vid Hamngatan 50.

7 7 av 8 I Socialstyrelsens Öppna Jämförelser redovisas antalet hemtjänstanställda per senior under en tvåveckorsperiod. Vilket antal gäller för Vaxholm? Magnus Lublin informerade om att för Vaxholms stad är antalet 14 personer. Det är just nu aktuellt i media att spegla hur Gode Män sköter sitt arbete gentemot klienter. Hur ser det ut i Vaxholm? Hur många gode män finns det och hur många klienter? Finns det någon övergripande kontrollapparat och hur sker revisionen? Ordföranden meddelade den gemensamma överförmyndarnämnden för Vaxholm och Värmdö har sin organisation i Värmdö kommun. Det ökade antalet ensamkommande barn har även inneburit en ökning av antalet gode män. Förvaltningen avser återkomma till rådsmötet i september med närmare svar på framförda frågeställningar. Den miljon kr som under 2015 fanns att rekvirera via Socialstyrelsen har endast utnyttjats till 60%. Varför? Magnus Lublin svarade att staden saknar den organisation som krävs för att använda medlen i enlighet med dess avsikt. För att kunna nyttja medlen hade nyanställningar krävts för vilka långsiktig finansiering saknas. Icke använda medel har återbetalats. Nya pengar kan rekvireras för Har detta gjorts och hur skall de i så fall användas? Kan SPF/KPR bidra med något i planeringen? Staden avser rekvirera medel. Inom hemtjänsten finns en ambition att använda medlen i syfte att möjliggöra en kontinuitet i verksamheten som innebär att den enskilde kunden har kontakt med ett mindre antal olika personal än i nuläget. Det finns vidare en ambition inom särskilt boende för äldre att använda medel i syfte öka nattbemanningen. Magnus Lublin tackade för beredskapen till deltagande, men meddelade att förvaltningen i denna fråga inte ser något direkt behov av stöd från SPF i planeringen.

8 8 av 8 I Seniorens (SPF:s tidning) senaste utskick görs en preliminär fördelning till kommunerna av de 10 miljarder som regeringen föreslog i sin vårbudget. Enligt denna preliminära fördelning får Vaxholm drygt 3,3 miljoner kr. Pengarna kommer ej att vara öronmärkta utan går till välfärd. Hur ser man på detta i Vaxholm? Vad kan SPF/KPR bidra med? Magnus Lublin meddelade att det i nuläget är svårt att veta vilken effekt som pengarna kommer ha för Vaxholm. Nästa möte genomförs eftermiddagen den 5 september. Exakt tidpunkt kommer meddelas efter socialnämndens ställningstaganden i frågan om att ersätta KPFR med KFR och KPR. Plats: Storskär (Höken), kommunhuset. Ordförande... Annicka Hörnsten Blommé (M) Justerande Sekreterare Ulla Blomgren (SPF).. Tobias Wistrand

9 Åtgärdslista Bilaga Nr.r Rubrik Beskrivning Datum Ansvarig Rapportering 1 Dag för funktionsnedsatta motsvarande Seniordagen Frågan om eventuellt införande av dag för funktionsnedsatta ska vidare ses över. Ordförande och socialchef Sammanträde Transport av äldres grovsopor från Rindö Roslagsvatten ser över möjligheten att deras leverantörer placerar ut containrar för grovsopor. Susanne Edén Sammanträde BIG Boende i gemenskap Ulla Blomgren ska informera om BIG Boende i gemenskap, som är en ny ideell förening i Vaxholm. Ulla Blomgren Sammanträde Gode männens arbete Förvaltningen ska informera om Vaxholms och Värmdös gemensamma överförmyndarnämnd enligt nedan frågeställningar: Hur väl sköter de gode männen sitt arbete i ärenden som rör Vaxholms klienter? Hur många gode män finns det och hur många klienter? Finns det någon övergripande kontrollapparat och hur sker revisionen? Socialchef Sammanträde

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Kallelse/föredragningslista 2016-02-17 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Norrskär, kl. 13-15

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2014-06-02

KPFR:s sammanträde 2014-06-02 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 6 juni kl. 14.30 15.30

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Kallelse/föredragningslista 2015 05 18 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Duvan, kl. 08 10 Kallade:

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning Kallelse/föredragningslista 2015-11-11 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015-11-30 Plats och tid: Kallade: Underrättade: Vid förhinder: Kommunhuset,

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 05 31 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet 2017 05 31 Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10:00 Kallade:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär, kl. 14:30 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 11 19 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 11 19 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 10 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 1 av 13 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10.00 15.30 Kallade: Representanter

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 11 20 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2017 11 20 Plats och tid: Matsalen, Kronängsskolan kl. 14:45 16.15 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

KPR:s sammanträde

KPR:s sammanträde 1 av 8 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KPR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 14:30 16:00 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden,

Läs mer

Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro)

Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Tid och plats Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 14-20 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Övriga närvarande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden

Läs mer

KFR:s sammanträde

KFR:s sammanträde 1 av 4 KOMMUNALA FUNKTIONSNEDSATTAS RÅD Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KFR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 13:00 14:17 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden,

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 9 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08 54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Höken, kl.

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C)

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) 133-139 Plats och tid Lokal Kanonen, Hamngatan 50 kl. 18.00 21.25 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren (S) Jonas Forsberg

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97 83-97 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 21 20 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd

Kommunala funktionsnedsattas råd Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 13:00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2015-09-14

KPFR:s sammanträde 2015-09-14 1 av 11 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Alceahuset,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Alf Sahlström SPRF Maj-Britt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Cecilia Hurtig, 0554-191 01 cecilia.hurtig@kil.se MINNESANTECKNINGAR 2012-05-14 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Måndagen

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Kommunala pensionärsrådet 2011-11-02 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Ann-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2 Mötesprotokoll 2012-05-23

Kommunala pensionärsrådet 2 Mötesprotokoll 2012-05-23 Kommunala pensionärsrådet 2 Plats: Debatten, kommunhuset, onsdagen den 23 maj 2012, kl. 08.30 11.10 Närvarande: Cecilia Norlin (M), ordförande från punkt 2 Inger Andersen (S), vice ordförande, ordförande

Läs mer

Socialnämnd 2015-02-17

Socialnämnd 2015-02-17 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Höken, kl. 18:00 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M) Leslie Öqvist (FP) Anna Hansson (M) Richard Gille (M) Carina Östergren (C) Kristina Elmlund Joelson (MP) Anette

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Norrskär, kommunhuset, kl. 18:00 19:30 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M) Viktor Pierre (M), tj. ersättare Rickard Gille (M) Carina Östergren (C) Kristina Elmlund

Läs mer

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Datum Kommunala pensionärsrådet, KPR Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän, klockan 09.00, Kahnamunmet, kommunhnset, Bålsta Maj Angman, PRO Monica

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken 1(5) M-nämnden M-förvaltningen Pensionärsrådet Tid: Plats: Kommunhuset, Kolabacken Närvarande: Carina Larsson, ordförande Birgitta Ericson Erch, vice ordförande Nils-Ola Roth, kommunstyrelsen Willy Olsson,

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 1 december kl. 15.00-17.00

Läs mer

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem.

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem. Reglemente för Kommunala pensionärsrådet Utgångspunkter för arbetet med pensionärsfrågor Kommunala pensionärsrådet (KPR) i är ett organ för ömsesidig information och samråd mellan kommunen och företrädare

Läs mer

Vivi Sjöström, PRO Anette Finnman, SPF Arvo Väisänen, Finska Föreningen Bemt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen

Vivi Sjöström, PRO Anette Finnman, SPF Arvo Väisänen, Finska Föreningen Bemt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet, KPR Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare, Kl. 09.00-10.34, Kalmarrummet, kommunhuset, Bålsta Maj Ångman, PRO Monica Borg, PRO

Läs mer

ltil NORDMALINGS KOMMUN

ltil NORDMALINGS KOMMUN ltil NORDMALINGS KOMMUN ~ Kommunala Pensionärsrådet 2014-04- 11 1(17) Plats och tid: Beslutande: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00-16.00 Anna Beccau (s), ordförande 22-24, 27-28 Vera Jonzon (c), vice

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 2015-05-18

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 2015-05-18 1 Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18.15 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Siv Nilsson (RA) Anders Engström (SRF) Britt-Marie Domeij (M) tjg.ers Torbjörn Johansson (HRF) tjg.ers

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(23)

Sammanträdesprotokoll 1(23) Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 19:30 ande Gunnar Tiger (S) ordförande Annika Hedberg Roth (S) Åke Andersson (V) Nancy Ibarra (V), tjg ersättare Torsten Jansson (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

1(6) Kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente. Styrdokument

1(6) Kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente. Styrdokument 1(6) Kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente Styrdokument 2(6) Styrdokument Dokumenttyp Reglemente Beslutad av Kommunfullmäktige 2015-01-28 12 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad

Läs mer

Pensionärsrådet torsdag 4 mars 2010

Pensionärsrådet torsdag 4 mars 2010 1 (5) Protokoll M-förvaltningen Assistent Dahlqvist, Tilde Tfn 040-42 52 44 Pensionärsrådet torsdag 4 mars 2010 Mötesdatum Plats Kommunhuset, Slusan Tid 13.00-15.00 Ordinarie Ersättare Övriga Carina Larsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2014-12-08 1 (8) Plats och tid PRO-huset, Mönsterås, den 8 december 2014, kl. 09.30-12.00. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-04-19 Anslags nedtagande: 2012-05-11

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-04-19 Anslags nedtagande: 2012-05-11 Socialnämnden 2012-04-12 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-04-12, kl. 9.30-12.10 Gruppsammanträden: 8.00-9.30 Beslutande: Birgitta Lieberth (C), ersättare Carin Olsson (KD), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.10 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

SKÖVDE KOMMUN Omvårdnadsnämnden

SKÖVDE KOMMUN Omvårdnadsnämnden Omvårdnadsnämnden 2008-04-15 1 Innehållsförteckning Verksamhetsinformation...3 Anmälan av delegationsbeslut...4 Rapporteringsskyldighet enl Socialtjänstlagen 16 kap. 6 f-h...5 Handlingsplan Kvalitetsutveckling...6

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-05-13 Kl 09.00 12.00 Kommunhuset, rum 434 1 Sammankallat av: Ulla Ortuño Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande: Närvarande Burhan Hussain Inga-Lis Sirenius

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2015.09.23 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2015.09.23 1 Socialnämnden 2015.09.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.42 Beslutande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (7) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS salen, Stadshuset, Kl. 13.15-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 1-10 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Tord

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 1/5 Paragrafer 1-6 Innehållsförteckning Ärende 1 Inledning av Monica Lindell Rylén 2 Genomgång av dagordning och möjlighet att lägga till

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Biblioteket kl 13.30 16.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Laila Andersson SPF

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2015-09-03 22 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 26 februari 2014, klockan 10.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Robert Skoglund, ordf. socialnämnden

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Christin Johansson redogör för strukturen i det nya avtalet och visar en power point presentation, se bilaga 1.

Christin Johansson redogör för strukturen i det nya avtalet och visar en power point presentation, se bilaga 1. Protokoll Kommunala pensionärsrådet Datum 2016-03-15 Närvarande Pia Almström (Ks ordförande), Catrin Tufvesson (Ks 3:e vice ordförande) Christin Johansson (socialchef) Ann-Louise Christensen (hemvårdschef)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Irene

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 21 september 2015

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 21 september 2015 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 21 september 2015 Tidpunkt: Kl. 14.00 Plats: Stora kollegiesalen Närvarande: Se bilaga 1-14 Justerat den 28 september

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2014-03-03

KPFR:s sammanträde 2014-03-03 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 3 mars kl. 15.00-16.55

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.25 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Arne Andersson,

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN Pensionärsrådet 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 18 augusti kl. 13.15-15.30. Politiskt

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2011-11-23 9 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 23 november 2011, klockan 10.00 11.30 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Kjell Rosén,

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ' ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-07 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skånes Fagerhultrummet Kommunhuset Tisdagen den 7 maj 2013, klockan 13.30 Madeleine

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (5) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 9 oktober 2012; klockan 09:00 11:30 Plats: Rekarnesalen, stadshuset Närvarande: Gäster: Ej närvarande: Leo Östergren,

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm 1 /SammanträdePlats/, kommunhuset, kl 18:00 20.10 Plats och tid Tom Ekwall, Susanne Carlsson Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 20 oktober 2010... Bengt Odeholm Utses att justera Justeringens

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Birgitta Lindahl (FP) 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S)

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Protokoll. fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund. Sammanträdesprotokoll. Ann Lundqvist

Protokoll. fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund. Sammanträdesprotokoll. Ann Lundqvist Sammanträdesprotokoll Protokoll S A M M A N T R Ä D E S D A T U M 2010-04-20 fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Tid: 2010-04-20 kl 13.30-18.00 Plats Beslutande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-20 1(8) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 20 mars 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg, sekreterare Agneta Hedberg, Vårdbolaget

Läs mer

Järfälla kommuns tillgänglighetsråd

Järfälla kommuns tillgänglighetsråd KALLELSE 2016-04-21 1 (2) Järfälla kommuns tillgänglighetsråd Tid Tisdagen den 3 maj 2016, kl. 18.00-20.00 Lokalen är upplåst fr.o.m. 17.30 Plats Kvarnen konferens, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Ärenden

Läs mer

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 15 september 2015 kl. 15.30 17.15 Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Erling Emsfors (M) Jan-Åke Lennartsson

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (4) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 17 december 2013; klockan 08:30 10:30 Plats: Marielunds restaurang Närvarande: Ann-Sofie Wågström, ordförande Ulla Jilsmo,

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, 15.00 17.40 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Vice ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing-Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) SN dnr Plats och tid Folkets Hus i Kristinehamn 4 april 2012 klockan 13.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström

Läs mer

Ingrid Wennerström (PRO) och Christina Eriksson (Astma och allergiförbundet) Kommunkontoret, måndagen den 18 maj 2015, kl 15.00.

Ingrid Wennerström (PRO) och Christina Eriksson (Astma och allergiförbundet) Kommunkontoret, måndagen den 18 maj 2015, kl 15.00. äf{! NORDMALINGS KOMMUN ~ Tillgänglighetsrådet 1 (17) Plats och tid: Deltagare: Kommunkontoret, Nordmaling, 11 maj, kl 13.00-16.00 Veronica Berggren (fp) ordförande Verajonzon (c) Sven Jonsson (s) Stig

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet KPR

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet KPR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet Sid 1 (9) Sammanträdesdatum 2009-12-01 KS salen Plats Tid Kl. 13.15-16.30 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 48-57 Sekreterare

Läs mer

Ärendeförteckning. 2013-05-27 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/7 71-80. 71 Mötet öppnas. kommun@ostragoinge.

Ärendeförteckning. 2013-05-27 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/7 71-80. 71 Mötet öppnas. kommun@ostragoinge. 2013-05-27 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen Sid 1/7 Ärendeförteckning 71-80 71 Mötet öppnas 72 Justeringsperson 73 Fastställa dagordningen 74 Inkomna/avsända handlingar 75 Minnesanteckningar 2013-05-03

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2014-09-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2014-09-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg 2014-09-17 Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2014-09-12

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer