RAPPORT. Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola. Uppföljning och utvärdering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RAPPORT. Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola. Uppföljning och utvärdering 2009-2014"

Transkript

1 RAPPORT Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola Uppföljning och utvärdering Ulf Järphag

2 1. BAKGRUND Personlig Tränar (PT) -utbildningen på Katrinebergs folkhögskola har bedrivits sedan 2008, och omfattar en termins heltidsstudier, med plats för tolv deltagare. Mål för kuren är bl a att förbereda deltagarna för yrkesliv som personlig tränare, träningsrådgivare eller fystränare. Ambitionen är att gruppen ska vara blandad avseende bakgrund, erfarenheter, kön och ålder. Ett gemensamt förkunskapskrav är dock dokumenterade grundkunskaper i ämnena anatomi och fysiologi, samt vana och erfarenhet av olika typer av träning. Under de sju åren har utbildningen haft ett likartat upplägg, där små justeringar i form och innehåll dock gjorts löpande. För att få en uppfattning om utbildningens relevans och kvalitet samt effekter i form av anställningsbarhet och deltagarnas sysselsättning efter utbildningen görs uppföljningar av tidigare deltagare. En första sådan gjordes 2011, och omfattade åren Föreliggande rapport avser åren , och kan således ge en mer omfattande bild av utbildningen. 2. SYFTE Syftet med uppföljningen är främst att kartlägga utbildningens relevans och kvalitet samt deltagarnas sysselsättning och verksamhet inom PT-/Fystränaryrket eller motsvarande. Specifikt efterfrågas: Deltagarnas sysselsättning efter utbildningen, huvudsaklig sysselsättning, verksamhet/ej verksamhet inom PT-/Fystränaryrket, form och omfattning av sådan verksamhet, eget företagande, etc. I vilken omfattning och inom vilka områden man vidareutbildar sig efter PT-utbildningen samt vilka eventuella behov av fortbildning man anger. Hur man ser på PT-utbildningens kvalitet och relevans, styrkor och svagheter, etc. 3. METOD Undersökningen omfattar åren , med en relativt jämnt svarsfördelning över de sex åren. Totalt omfattar de sex åren 67 deltagare. Till undersökningen har inkommit 53 svar vilket innebär en svarsfrekvens på 78%. Undersökningen har genomförts via en digital enkät (se bilaga 1). Deltagarna har i första hand kontaktats och tillfrågats om medverkan via Facebook. Därutöver har tidigare angivna e-postadresser samt mobiltelefonnummer använts för kontakt och inbjudan att delta. I enstaka fall har också uppgifter från Eniro använts för kontaktuppgifter till deltagare. Undersökningsgruppen består av 60% kvinnor och 40% män. Bland de 67 deltagare som genomfört utbildningen är fördelningen 57% kvinnor och 43% män, vilket innebär att könsfördelningen i undersökningen är representativ för utbildningen totalt. En bortfallsanalys kan konstatera att det inte finns något direkt mönster bland de 14 deltagare som inte besvarat undersökningen. Möjligen kan fem-sex av dessa deltagare sägas inte ha fullföljt kursen fullständigt. Dessa hade möjligen påverkat resultatet i någon omfattning. Därutöver finns inget som tyder på att resultatet inte är representativt för den totala gruppen deltagare.

3 4. RESULTAT Resultaten av kartläggningen redovisas nedan, strukturerat utifrån de frågor som ställts. De områden som främst berörs i resultatredovisningen är: -Huvudsaklig sysselsättning -Verksamhet som PT/Fystränare -PT-utbildningens kvalitet och relevans, styrkor och svagheter -Vidare utbildning/behov av fortbildning 4.1 HUVUDSAKLIG SYSSELSÄTTNING EFTER UTBILDNINGEN Nedan redovisas deltagarnas huvudsakliga sysselsättning vid undersökningstillfället. Tabell 1. Huvudsaklig sysselsättning idag Huvudsaklig sysselsättning Antal Andel Exempel Arbete inom Träning/Friskvård/Idrott/Hälsa 23 43% Personlig Tränare Friskvårdsansvarig på träningsanläggning Sjukgymnast Platschef Träningsanläggning Studier inom Träning/Friskvård/Idrott/Hälsa 3 6% Hälsopedagogik Annat 27 51% Maskinoperatör Butiksmedarbetare sportbutik Barnpedagog Studerande Med huvudsaklig sysselsättning avses här den sysselsättning där deltagaren får huvuddelen av sin försörjning/lägger huvuddelen av sin arbetstid. Ungefär hälften av deltagarna arbetar eller studerar i detta avseende inom området träning/friskvård/idrott/hälsa, och hälften i andra branscher. 4.2 VERKSAMHET SOM PT/FYSTRÄNARE I detta avsnitt redovisas om, och i vilken form och omfattning deltagarna är verksamma inom PT-/ Fystränaryrket, hur lång tid efter utbildningen det tog att etablera sig, samt anledningar till att man inte är verksam inom området. Tabell 2. Verksamhet som PT/Fystränare idag Är du idag verksam som Personlig Tränare/Fystränare i någon form? Andel Antal Ja 72% 38 Nej 28% 15 Tabell 2 visar att över 70% av deltagarna vid undersökningstillfället var verksamma som PT/Fystränare i någon form. Som komplement till huvudsaklig sysselsättning enligt tabell 1, finns alltså en del annan sysselsättning inom området i form av bisysslor.

4 Tabell 3. Verksamhet som PT/Fystränare tidigare, men ej idag. Har du tidigare under någon period efter din utbildning men inte idag - varit verksam som Personlig tränare/fystränare i någon form? Andel Antal Ja 13% 7 Nej 15% 8 Ytterligare 13% av deltagarna har tidigare, men inte idag, varit verksamma som PT/Fystränare i någon form. Tabell 4. Total andel deltagare som är eller har varit verksamma som PT/Fystränare efter utbildningen. Är du idag/har du tidigare varit verksam som Personlig Tränare/Fystränare i någon form? Andel Antal Ja 85% 45 Nej 15% 8 I tabell 4 framgår att 85% av deltagarna är eller har varit verksamma som PT/Fystränare i någon form efter utbildningen. En del av dem som ej varit verksamma har nyligen avslutat utbildningen och har ännu inte hunnit etablera sig, medan den andra delen inte velat eller kunnat etablera sig som PT/Fystränare. Nedan anges en sammanfattning av de skäl som nämns till att man inte är/varit verksam som PT- /Fystränare. Tabell 5. Anledningar till att man inte är verksam som PT/Fystränare idag Angivna orsaker Antal Ej prioriterat Tidsbrist/Annan 6 utbildning/annat jobb Tappat intresse 3 Inte fått jobb/dåligt 3 kundunderlag/ingen säljare För låg inkomst 2 Uppgift saknas 1 Tabell 5 visar vilka olika anledningar man uppgett till att man inte är verksam som PT/Fystränare idag. De svarskategorier som anges ovan är inte absoluta, utan svaren kan i flera fall hänföras till flera olika kategorier. Noteras kan också att en del av deltagarna nämner att man fortfarande har ambition att etablera sig som PT/Fystränare på sikt, medan andra valt andra banor. (Se bilaga 2) Tabell 5. Verksamhet som PT i vilken form? I vilken form är/var du huvudsakligen verksam som Personlig Tränare/Fystränare? Form Andel Antal Tillsvidareanställd 33% 15 Eget företag 35% 16 Timanställd/tidsbegränsat/ 31% 14 Arvoderat uppdrag Ideellt 15% 7 Då flera verksamhetsformer kan förekomma uppgår totalsumman till mer än 100% Drygt en tredjedel av deltagarna är i någon omfattning verksamma i eget företag.

5 Tabell 6. Verksamhet som PT i vilken omfattning? I vilken omfattning är/var du huvudsakligen verksam som Personlig Tränare/Fystränare? Omfattning Andel Antal Ca 25% (upp till 10 tim/vecka) 76% 34 Ca 50% (upp till 20 tim/vecka) 9% 4 Ca 75% (upp till 30 tim/vecka) 2% 1 Ca 100% 11% 5 Uppgift saknas 2% 1 Den största andelen av deltagarna är verksamma som PT/Fystränare på deltid, motsvarande 25-50% av heltidsarbete. I vissa fall i kombination med andra uppdrag på en träningsanläggning eller liknande, i andra fall i kombination med annat. (se bilaga 3) Tabell 7. Tid från utbildningen till verksamhet som PT/Fystränare Hur lång tid gick det efter att du avslutade PT-utbildningen tills du var verksam som PT/Fystränare? Tid Andel Antal 0-1 månad 49% månader 19% månader 6% månader 5% 3 Mer än 12 månader 6% 3 Ej verksam som PT/Fystränare 15% 8 Majoriteten av deltagarna är/var verksamma som PT/Fystränare inom tre månader efter avslutad utbildning. 4.3 UTBILDNINGENS KVALITET Nedan redogörs för deltagarnas uppfattning av utbildningens kvalitet ut olika aspekter. Tabell 8. Upplevd kvalitet i förhållande till branschens krav Hur bedömer du innehållet - kvalitet och relevans - på Katrinebergs PTutbildning i förhållande till branschens krav? I högsta grad tillräckligt 53% Till stor del tillräckligt 36% Till viss del tillräckligt 9% Otillräckligt 2% Närmare 90% av deltagarna anger att man bedömer utbildningens kvalitet i högsta grad eller till stor del tillräcklig i förhållande till branschens krav.

6 Fördelar/styrkor som poängteras för PT-utbildningen på Katrineberg De styrkor som deltagarna främst identifierar i Katrinebergs PT-utbildning anges nedan i rangordning, tillsammans med exempel på citat som belyser svaren. Utbildningens längd och innehåll tid för lärande och reflektion Kursinnehållets djup och relevans gedigen grund Utbildningens bredd och praktiska inslag mångsidighet, och teori varvat med praktik Lärarnas kompetens Gemenskapen och samarbetet i klassen och på skolan Den är väldigt ingående. Jag upplever att jag har större kunskap än vad de som fått en licens någon annanstans har, plus att det var vansinnigt kul att läsa pt på Katrineberg Mångsidig, får chansen att praktisera kunskapen, lite annorlunda träningsformer, djup! Att man får tiden på sig att plugga ordentligt och att man får med ordentligt mycket innehåll, utan att det för den delen blir irrelevant. Samarbetet mellan elever som bor på skolan och kan lära sig mycket av varandra Nackdelar/svagheter som poängteras för PT-utbildningen på Katrineberg? De svagheter i Katrinebergs PT-utbildning som nämns berör främst nedanstående punkter. Exempel på citat som belyser svaren anges nedan. Efterlyses mer tid kring marknadsföring och försäljning, samt fördjupning i vissa kursmoment såsom kostrådgivning. Intensitet och tempo som periodvis kan bli för högt Att avsaknaden av licensutfärdande samt ett mindre etablerat namn än vissa andra utbildare gör att utbildningen inte får den status den förtjänar. Mer säljförberedande aktiviteter, eleven behöver gå från skolan med en egen personlig plan samt målsättningar. Ge möjligheten att få jobba på sitt personliga varumärke samt lyft in kunskap kring eget företagande, marknadsföring, sociala medier. "Jag hade nog i förväg velat få reda på att det krävs mycket tid utanför schemat för att klara av allting. Man blev "varnad" till viss del, men inte tillräckligt. Fördomarna om folkhögskola. Många gym och arbetsplatser (och framför allt kollegor) kan säkerligen se ner på det, tyvärr. "Att en så gedigen och bred utbildning inte har licens för lic.pt, då flera utbildningar som är 2-4 veckor har det. Synd, dåligt i branschen. Från Katrineberg har du en bättre utbildning

7 Synpunkter på PT-utbildning på Folkhögskola Deltagarnas synpunkter kring att PT-utbildningen genomförs på just folkhögskola är i huvudsak positiva. Det som framhålls är främst mångfalden, lärmiljön, att olika människor möts vilket leder till personlig utveckling och ett större lärande. Dessutom poängteras sammanhållning och bra kontakter med varandra och lärare. De negativa aspekter som nämns är dels att man upplever en viss okunskap och fördomar kring folkhögskola från omvärlden, dels att andra, skolgemensamma aktiviteter vid något tillfälle upplevs ta tid från PT-studierna. Exempel på citat som belyser svaren anges nedan. Jag som har gått många år på högskola såg det som en otrolig fördel när vi gått klart utbildningen. Bra miljö, bra kontakt med lärare och andra elever på andra program. Blandningen av människor gjorde att det även blev en personlig resa utöver studierna. Det kanske klingar lite flummigt i folks öron men jag tycker att jag får till det bra när jag berättar, att utbildningen antagligen är den bästa i landet och att samarbete med externa aktörer delvis förekommer. När folk frågar vart man har utbildat sig så får man ett tvekande när de hör folkhögskola. Licensiering Katrinebergs Folkhögskola har valt att inte använda sig av begreppet licens vid examinering av deltagarna i utbildningen. Detta beroende på att det fortfarande är oklart vad innebörden i en licensiering är, och att det skulle medföra i dagsläget omotiverade kostnader för deltagarna. Katrineberg ger i stället ett utbildningsbevis där det framgår vilka kursmoment som ingått i utbildningen, samt att deltagaren på ett godkänt sätt genomfört dessa kursmoment. Katrineberg följer också, och informerar sina deltagare om, de nationella riktlinjer för Personliga tränare/fystränare som tagits fram av Konsumentverket. Deltagarna uppmanades att ange huruvida de upplevt att avsaknaden av en licens utgjort något hinder gentemot arbetsgivare/uppdragsgivare när det gäller att arbeta som Personlig Tränare/Fystränare. Tabell 9. Avsaknad av licensbegreppet Katrineberg använder sig inte av begreppet ʺLicensʺ. Har du upplevt att detta utgjort något hinder gentemot arbetsgivare/uppdragstagare när det gäller att arbeta som Personlig Tränare/Fystränare? Svar Andel Antal Kommentarer - exempel Nej, inte alls Till liten del Till viss del 55% 29 Nej, inte alls, snarare en stor fördel i mitt fall, då mina dåvarande chefer kände till innehållet i utbildningen och ansåg det bättre än många andra kurser Certifiering eller licens har ej spelat roll, däremot jagar branschen ofta namn (typ "Pt-School/Actic, etc) 6% 3 Utåt sett ser det bättre ut då det står lic. 26% 14 Olyckligtvis så "driver" de större utbildningsföretagen inom hälsa på och marknadsför sin licens som "den bästa. Enligt min uppfattning finns en stor okunskap bland tränare och aktörer kring licens och inte. 4% 2 Till stor del Vet ej 9% 5

8 4.4 VIDARE UTBILDNING OCH FORTBILDNINGSBEHOV Deltagarna tillfrågades också om huruvida man utbildat sig vidare efter PT-utbildningen på Katrineberg. Dessutom angav deltagarna om man anser sig ha behov av fortbildning och i så fall inom vilka områden. Tabell 10. Genomfört ytterligare utbildning efter PT-utbildningen på Katrineberg Har du genomfört någon ytterligare utbildning/fortbildning efter PTutbildningen på Katrineberg? Svar Antal Andel Ja 27 51% Nej 25 47% Ej svar 1 2% Något fler än hälften av deltagarna har genomfört någon ytterligare utbildning/fortbildning efter PTutbildningen på Katrineberg. Tabell 11. Typ av utbildning/fortbildning Typ Antal Exempel Högskoleutbildning 4 Idrottsvetenskap, Sjukgymnast Kost/hälsa 4 Kostrådgivare, Kostkurs Internutbildning 6 Internutbildning SATS, Workshops, Säljutbildning Specialutbildningar 6 Löpcoach, Massör Träningsformer 4 Gruppträning, Kettlebells Ospecificerat 5 Deltagarnas vidare utbildning sträcker sig från högskoleutbildningar till diverse internutbildningar. Tabell 12. Önskemål/behov av fortbildning Svar Andel Antal Ja 55% 29 Nej 28% 15 Ej svar 17% 9 De kommentarer som ges i anslutning till frågan rör dels deltagarnas syn på behovet av fortbildning, dels vilka specifika områden som framhålls. Majoriteten av deltagarna uppger alltså att de har önskemål om/behov av fortbildning. Ett flertal av dessa framhåller att fortbildning, fördjupning och att uppdatera sig inom området, är en naturlig del av yrket. Här nämns också att fortbildningskurser/erfarenhetsutbyten skulle kunna förläggas till Katrineberg. De områden som specifikt nämns är främst: Generellt inom området, uppdatering, erfarenhetsutbyten etc. (13 st) Specifika områden (löpcoach, idrottspsykologi, grenspecifik träning, FaR, rörlighetsträning, etc) (11 st) Rehab/skador/massage (7 st) Kostrådgivning/nutrition (5 st) Marknadsföring/försäljning (3 st)

9 5. SAMMANFATTNING OCH SLUTSATSER En kort sammanfattning av resultaten av kartläggningen, samt slutsatser av dessa, återges här i punktform. Ungefär hälften av deltagarna har sin huvudsakliga sysselsättning inom Träning/Friskvård/Idrott/Hälsa. 85% av deltagarna är eller har varit verksamma som PT/Fystränare efter utbildningen. Drygt en tredjedel av deltagarna är eller har varit verksamma som PT/Fystränare i eget företag. Den största andelen som är verksamma PT/Fystränare är detta på högst 50% av heltid. Närmare 90% av deltagarna bedömer utbildningens kvalitet i högsta grad eller till stor del tillräcklig i förhållande till branschens krav. Deltagarna poängterar utbildningens styrkor, främst i form av o Utbildningens längd och innehåll o Kursinnehållets djup och relevans o Utbildningens bredd och praktiska inslag o Lärarnas kompetens o Gemenskapen och samarbetet i klassen och på skolan De svagheter som i vissa fall noteras är främst att intensitet och tempo periodvis kan bli för högt, att man efterlyser mer inslag av marknadsföring och försäljning samt att avsaknad av licensutfärdande gör att utbildningen inte får den status den förtjänar. Att utbildningen bedrivs på folkhögskola upplevs i huvudsak som mycket positivt. Det som framhålls är främst mångfalden, lärmiljön, att olika människor möts vilket leder till personlig utveckling och ett större lärande. Den brist som främst nämns är från deltagare som upplever en viss okunskap och fördomar kring folkhögskola från omvärlden. Ungefär hälften av deltagarna har hittills genomfört någon ytterligare utbildning/fortbildning efter PT-utbildningen på Katrineberg. Majoriteten av deltagarna uppger att de har önskemål om/behov av fortbildning. Ett flertal av dessa framhåller att fortbildning, fördjupning och att uppdatera sig inom området, är en naturlig del av yrket. 85% av deltagarna är eller har varit verksamma som PT/Fystränare efter utbildningen. Ca 50% har sin huvudsakliga sysselsättning inom området Träning/Friskvård/Idrott/Hälsa. Ca 90% anser att utbildningens kvalitet i högsta grad eller till stor del svarar upp mot branschens krav. Sammantaget tyder detta på att PT-utbildningen på Katrineberg har den kvalitet och ger de kunskaper som krävs för att kunna arbeta som PT-/Fystränare. Den stora andelen deltagare lägger högst 50%, oftast 25%, av sin arbetstid som PT/Fystränare. Samtidigt är en klar majoritet ändå verksamma/har varit verksamma som PT/Fystränare, och man upplever i stor utsträckning att utbildningens kvalitet är hög. Detta tyder på att arbete som PT- /Fystränare oftast inte bedrivs som heltidsarbete, utan som en del av en tjänst, eller en bisyssla. Ca 15% uppger att man inte är eller har varit verksam som PT/Fystränare. Anledningarna till detta varierar och handlar i vissa fall om att man behöver tid för att etablera sig, i andra fall om att man inte lyckats försörja sig, och ibland om att man tappat intresset. Dock kan antas att utbildningen ändå kan värderas högt och ha en betydelse för deltagarna, att döma av de kommentarer som lämnats om t ex utbildningens styrkor. Fortbildning efterfrågas av flertalet, och anges av många som en naturlig del i yrket. Katrinebergs folkhögskola bör utifrån detta se över möjligheterna att erbjuda såväl generell som specifik fortbildning, i form av t ex workshops, kurser, konferenser etc.

OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET?

OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET? OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET? En undersökning av anestesi- och intensivvårdssjuksköterskors arbetsvillkor Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Inledning... 3 2 Metod och urval...

Läs mer

Stöd på BVC vid misstanke att barn far illa

Stöd på BVC vid misstanke att barn far illa Stöd på BVC vid misstanke att barn far illa Kartläggning i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 08-123 132 00 Datum: 2015-11-10 Diarienummer: HSN 1402-0316 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Hälsa och balans i arbetslivet

Hälsa och balans i arbetslivet Hälsa och balans i arbetslivet 34 % tror Lorem sig inte kunna ipsumarbeta som de gör idag utan att hälsan på sikt påverkas negativt. En undersökning bland Civilekonomernas medlemmar Hälsa och balans i

Läs mer

Trivsel på jobbet en åldersfråga? Jobbhälsobarometern, Delrapport 2012:2, Sveriges Företagshälsor 2013-02-27

Trivsel på jobbet en åldersfråga? Jobbhälsobarometern, Delrapport 2012:2, Sveriges Företagshälsor 2013-02-27 Trivsel på jobbet en åldersfråga? 2 Om Jobbhälsobarometern Jobbhälsobarometern bygger på telefonintervjuer med ett representativt urval av svenskar i åldern 20 65 år som arbetar minst halvtid. Jobbhälsobarometern

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20 En hjälp på vägen Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra Slutversion 2013-12-20 Elin Törner 1 1. Inledning I denna PM redovisas en uppföljning av projektledarutbildningen

Läs mer

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag Termin: VT 2015 Program: W Kurs: Klimat 1TV026 10 hp Antal registrerade studenter: 11 Svarsfrekvens: (54%) 6/11 Datum: 2015-04-08 Utfall av examination Antal examinerade: 9 Betyg 5: 0 (0%) Betyg 4: 5 (56%)

Läs mer

Kursutvärderingsformulär

Kursutvärderingsformulär Enheten för Krisberedskap Kursutvärderingsformulär Kurs Vecka 1. Yrke 1. Läkare 2. Sjuksköterska 3. Undersköterska 4. Administratör 5. Annat. Vad? 2. Kön 1. Man 2. Kvinna 3. Ålder 1. 18 25 2. 26 35 3.

Läs mer

Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola

Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola Personlig Tränare Katrinebergs folkhögskola Uppföljning av deltagare 2008-2010 Sammanfattning Katrinebergs folkhögskola Rapport 2011:1 Ulf Järphag Sedan kartläggningen genomfördes har vissa justeringar

Läs mer

Bilaga 1 Checklista för förberedelser

Bilaga 1 Checklista för förberedelser Bilaga 1 Checklista för förberedelser Har valberedningen fått ta del av verksamhetens: JA NEJ Värderingar Vad styrelsen vill uppnå under mandatperioden; affärsidé, visioner och mål Hur styrelsen förväntas

Läs mer

2009-06-04 STUDENTER I JOBBKRISEN

2009-06-04 STUDENTER I JOBBKRISEN 2009-06-04 STUDENTER I JOBBKRISEN En rapport från TCO och Tria 2009 Författare Kristina Persdotter utredare Avdelningen för samhällspolitik och analys, TCO e-post: kristina.persdotter@tco.se tel: 08-782

Läs mer

UTVÄRDERING. Sammanställning av utvärderingsresultat. Historia 2 2014/2015 S2ab. Utvärdering Hi2 2014/15" 1

UTVÄRDERING. Sammanställning av utvärderingsresultat. Historia 2 2014/2015 S2ab. Utvärdering Hi2 2014/15 1 UTVÄRDERING Sammanställning av utvärderingsresultat Historia 2 2014/2015 S2ab Utvärdering Hi2 2014/15" 1 Inledning Kursen Historia 2 utvärderades i maj 2015 digitalt. 14 av 22 elever har fyllt i enkäten

Läs mer

Kursutvärdering. Samhällskunskap A

Kursutvärdering. Samhällskunskap A Samhällskunskap A Läsåret 9-1 Läsåret 9-1 8 6 4 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Mitt första inryck av denna kurs var: Mycket bra 6 29 Bra 14 67 Dåligt 1 5 Mycket dåligt - - Antal EAS:. Antal

Läs mer

Evaluation Summary - CD5570 DoA, distans VT 2004 Dan Levin

Evaluation Summary - CD5570 DoA, distans VT 2004 Dan Levin Evaluation Summary - CD7 DoA, distans VT Dan Levin Antal kursutvärderingar: 7. Hur tycker du informationen kring kursen har varit? (=dålig... =bra) Medel:.7 6 Det har varit bra information på alla plan

Läs mer

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 135 av 167 studenter (81%) har Lärare, tidigare år, förskola 39% besvarat utvärderingen Lärare, tidigare år, grundskola

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

ATTITYDER TILL ENTREPRENÖRSKAP PÅ HÄLSOUNIVERSITETET

ATTITYDER TILL ENTREPRENÖRSKAP PÅ HÄLSOUNIVERSITETET ATTITYDER TILL ENTREPRENÖRSKAP PÅ HÄLSOUNIVERSITETET InnovationskontorEtt Författare Gustav Pettersson Projektledare Robert Wenemark & Johan Callenfors 21 mars 2012 2012 Skill Om Skill Skill grundades

Läs mer

Helsingborgs Sportgymnasium. Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010. Ansvarig: Stefan Krisping

Helsingborgs Sportgymnasium. Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010. Ansvarig: Stefan Krisping Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Ansvarig: Stefan Krisping 1 Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Innehållsförteckning 1 Organisation och förutsättningar... 3 2 Rutiner och underlag för

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

FÖRDJUPAD ARBETSMILJÖUNDERSÖKNING KUNGLIGA MUSIKHÖGSKOLAN VÅREN 2003

FÖRDJUPAD ARBETSMILJÖUNDERSÖKNING KUNGLIGA MUSIKHÖGSKOLAN VÅREN 2003 FÖRDJUPAD ARBETSMILJÖUNDERSÖKNING PÅ KUNGLIGA MUSIKHÖGSKOLAN VÅREN 2003 Några reflektioner. Av Musikhögskolans anställda har 186 personer svarat på enkäten. Den svarsfrekvensen innebär att man inte kan

Läs mer

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå Kom Med projektet Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skellefteå kommun och Landstinget Halvårsrapport 2008-02-16 2008-09-16 Rapporten sammanställd av: Anneli Edvinsson,

Läs mer

Lika eller olika? Hur företagare och unga ser på löner och anställning ELIN BENGTSSON DECEMBER, 2009

Lika eller olika? Hur företagare och unga ser på löner och anställning ELIN BENGTSSON DECEMBER, 2009 Lika eller olika? Hur och ser på löner och anställning ELIN BENGTSSON DECEMBER, 9 Lika eller Olika? 1 Sammanfattning Lika eller olika? Ganska lika faktiskt. Unga kan inte bara tänka sig lägre ingångslön,

Läs mer

Elevdemokrati och inflytande

Elevdemokrati och inflytande Elevdemokrati och inflytande Student democracy and influence Projektarbete VT-13 Karin Bylund NVSP3 Handledare: Yvonne Toth Innehåll 1. Inledning... 3 1:1 Inledning... 3 1:2 Sammanfattning... 3 1:3 Syfte

Läs mer

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik Sammanställning kompetenskartläggning ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik 2012-05-11 Elisabet Ström Bilagor: Bilaga 1: Intervjumall Bilaga 2: Kompetensbehov per företag sammanställning Sidan 1 av 12 1. Introduktion

Läs mer

Åtgärdsprogram och lärares synsätt

Åtgärdsprogram och lärares synsätt SKOLPORTENS NUMRERADE ARTIKELSERIE FÖR UTVECKLINGSARBETE I SKOLAN Åtgärdsprogram och lärares synsätt En kartläggning av problem och möjligheter i arbetet med att upprätta åtgärdsprogram i en högstadieskola

Läs mer

Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna!

Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna! Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna! En undersökning av Uppsala universitets studievägledning Till Ted: En check förstasida här på något sätt. Loggan bör finnas med. * Det

Läs mer

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING Karriär på lika villkor för advokater Några citat från svaren GÅR DET AT T KOMBINERA KARRIÄR OCH FAMILJ? Karriär på lika villkor? UNDERSÖKNING BLAND ADVOKATSEKTIONENS MEDLEMMAR

Läs mer

Enkät bemanning. juni 2014

Enkät bemanning. juni 2014 Enkät bemanning juni 2014 Enkät bemanning juni 2014 Syfte Generell kartläggning av de bemanningsanställdas situation Jämförelse med tidigare resultat 2011 Sjunkande svarsfrekvens Enkäten skickades till

Läs mer

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten)

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten) Miniprojekt, pedagogisk grundkurs IV, ht 2000. Andreas Gyllenhammar & Johan Persson, Institutionen för geovetenskaper Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft

Läs mer

Kursrapport Bibliotek och användare 1, 7,5 hp, VT 2015, BIB14 (31BIA1)

Kursrapport Bibliotek och användare 1, 7,5 hp, VT 2015, BIB14 (31BIA1) Kursrapport Bibliotek och användare 1, 7,5 hp, VT 2015, BIB14 (31BIA1) Kursens innehåll och genomförande Kursen anknyter till forskningsfältet Information Needs, Seeking and Use (INSU) och fokuserar därmed

Läs mer

Utvärdering av 5B1117 Matematik 3

Utvärdering av 5B1117 Matematik 3 5B1117 Matematik 3 KTH Sidan 1 av 11 Utvärdering av 5B1117 Matematik 3 Saad Hashim Me hashim@it.kth.se George Hannouch Me hannouch@it.kth.se 5B1117 Matematik 3 KTH Sidan av 11 Svar till frågorna: 1 1.

Läs mer

Första jobbet. Ett starkt Sverige bygger vi tillsammans. Vi pluggar, vi jobbar och vi anstränger oss. Men någonting är på väg att gå riktigt fel.

Första jobbet. Ett starkt Sverige bygger vi tillsammans. Vi pluggar, vi jobbar och vi anstränger oss. Men någonting är på väg att gå riktigt fel. Första jobbet Ett starkt Sverige bygger vi tillsammans. Vi pluggar, vi jobbar och vi anstränger oss. Men någonting är på väg att gå riktigt fel. En av sju befinner sig i utanförskap i Sverige. För utrikes

Läs mer

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009 1(16) 1. Termin 1. Termin 1 20 49 2. Termin 2 0 0 3. Termin 3 8 20 4. Termin 4 12 29 5. Termin 5 1 2 6. Termin 6 0 0 Antal ej angivit svar: 2 av 43 (=4,65%). Antal svarande: 41. 2(16) 2. Möjligheterna

Läs mer

Uppföljning av ungdomstrainee 2013

Uppföljning av ungdomstrainee 2013 UPPFÖLJNING 1(8) 2013-10-30 AVN 2013/0207-2 009 Handläggare, titel, telefon Helena Wetterhall, nämndsekreterare 011-15 11 87 Uppföljning av ungdomstrainee 2013 Bakgrund I juni 2011 beslutade arbetsmarknads-

Läs mer

Föräldraföreningen Botkyrka Musikklasser, medlemsenkät 2013

Föräldraföreningen Botkyrka Musikklasser, medlemsenkät 2013 Föräldraföreningen Botkyrka Musikklasser, medlemsenkät 2013 Metod Enkäten genomfördes med hjälp av ett web-baserat verktyg (www.enkät.se) under januari 2013. Alla vårdnadshavare till elever i Botkyrka

Läs mer

Nordiska språk i svenskundervisningen

Nordiska språk i svenskundervisningen Nordiska språk i svenskundervisningen Nordiska språk i svenskundervisningen Innehåll Inledning 6 Lärarna i årskurs 4-6 i grundskolan 8 Lärarna i årskurs 7-9 i grundskolan 11 Lärarna i gymnasieskolan

Läs mer

Studie- och yrkesvägledarenkät 2016

Studie- och yrkesvägledarenkät 2016 Studie- och yrkesvägledarenkät 2016 Syftet med enkäten är att få veta var, de studenter som tar ut en Studie- och yrkesvägledarexamen på Stockholms universitet, tar vägen efter utbildningen. 2013 gjordes

Läs mer

Humanas Barnbarometer

Humanas Barnbarometer Humanas Barnbarometer 2014 1 Inledning Barnets bästa ska vara utgångspunkten i allt myndighetsutövande i Sverige. Barnens behov, inte verksamhetens, ska stå i centrum när kommunerna utreder, beviljar,

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

En undersökning bland lärare till ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN

En undersökning bland lärare till ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN En undersökning bland lärare till ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN Jag får inte den hjälp jag behöver för att kunna ge barnen en bra utbildning. Har absolut ingenting emot barnen i sig utan det är själva situationen.

Läs mer

Kvalitetsenkät till Individ- och Familjeomsorgens klienter

Kvalitetsenkät till Individ- och Familjeomsorgens klienter Kvalitetsenkät till Individ- och Familjeomsorgens klienter Kvalitetsrapport 13, 2007 KVALITETSRAPPORT En enkät har delats ut till alla personer som Individ- och familjeomsorgen hade kontakt med under vecka

Läs mer

UTVÄRDERING AV KOMPETENSHÖJNING I UTTALSPROJEKTET

UTVÄRDERING AV KOMPETENSHÖJNING I UTTALSPROJEKTET UTVÄRDERING AV KOMPETENSHÖJNING I UTTALSPROJEKTET Juni 2005 Innehåll Syfte 2 Bakgrund 1. Projektgruppen 3 2. Övriga lärare 4 Metod och Resultat 1. Projektgruppen 4 2. Övriga lärare 7 Avslutande diskussion

Läs mer

DEN NYA ADMINISTRATÖREN Ett ESF-finansierat kompetensutvecklingsprojekt mellan Tranemo kommun och Orust kommun

DEN NYA ADMINISTRATÖREN Ett ESF-finansierat kompetensutvecklingsprojekt mellan Tranemo kommun och Orust kommun DEN NYA ADMINISTRATÖREN Ett ESF-finansierat kompetensutvecklingsprojekt mellan Tranemo kommun och Orust kommun Kompetens Delaktighet Engagemang Bemötande Trygghet 1 Innehåll Bakgrund 3 Syfte 4 Mål och

Läs mer

Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm

Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm KM Sjöstrand 2009-06-07 Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm Myrstigen+ är till för dem som på grund av brister i svenska språket har svårast att ta sig in på arbetsmarknaden. Verksamheten

Läs mer

Motivering och kommentarer till enkätfrågor

Motivering och kommentarer till enkätfrågor ga 2 Motivering och kommentarer till enkätfrågor Kön Valet av denna variabel grundar sig på att vi vill se om det finns några skillnader mellan kön och hur de rekryterar. Kommentar: Vi hörde på namnet

Läs mer

Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011. April 2011 Genomförd av CMA Research AB

Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011. April 2011 Genomförd av CMA Research AB Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011 April 2011 Genomförd av CMA Research AB Sammanfattning Grundskoleelever För tredje året i rad har Norrköpings kommun genomfört en brukarundersökning bland grundskoleelever

Läs mer

Sammanställning av utvärdering och erfarenheter. av en utbildningsinsats för förskolor. i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011

Sammanställning av utvärdering och erfarenheter. av en utbildningsinsats för förskolor. i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011 Sammanställning av utvärdering och erfarenheter av en utbildningsinsats för förskolor i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011 SJÄLVKÄNSLA & VÄRDEGRUND I CENTRUM Ovillkorlig kärlek Jag är älskad oavsett hur

Läs mer

Enkäten inleds med några frågor om demografiska data. Totalt omfattar enkäten 85 frågor. 30-40 år. 41-50 år. 51-60 år. > 60 år. 6-10 år.

Enkäten inleds med några frågor om demografiska data. Totalt omfattar enkäten 85 frågor. 30-40 år. 41-50 år. 51-60 år. > 60 år. 6-10 år. 1 av 15 2010-11-03 12:46 Syftet med den här enkäten är att lära mer om hur lärare tänker och känner när det gäller matematikundervisningen, särskilt i relation till kursplanen och till de nationella proven.

Läs mer

VAD TYCKER GYMNASIEELEVER OM FILOSOFI?

VAD TYCKER GYMNASIEELEVER OM FILOSOFI? VAD TYCKER GYMNASIEELEVER OM FILOSOFI? Resultat från en enkätundersökning 2007 Filosofiska institutionen Innehåll Om undersökningen 3 Resultat 5 Några slutsatser 13 Bilaga 1: Enkäten Bilaga 2: Medföljande

Läs mer

Tid för matematik, tid för utveckling. Sveriges lärare om utökad undervisningstid och kompetensutveckling i matematik

Tid för matematik, tid för utveckling. Sveriges lärare om utökad undervisningstid och kompetensutveckling i matematik RAPPORT FRÅN LÄRARNAS RIKSFÖRBUND Tid för matematik, tid för utveckling Sveriges lärare om utökad undervisningstid och kompetensutveckling i matematik Tid för matematik, tid för utveckling Sveriges lärare

Läs mer

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. BEHANDLARENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av behandlare som remitterat barn, eller barn och föräldrar, till Terapikoloniers verksamheter under sommaren 2013. Syftet med enkäterna

Läs mer

Sammanfattning av kollegialt lärande inom Lärande och inflytande på riktigt när olikheten är normen

Sammanfattning av kollegialt lärande inom Lärande och inflytande på riktigt när olikheten är normen Sammanfattning av kollegialt lärande inom Lärande och inflytande på riktigt när olikheten är normen Kollegialt lärande Frågeställningar Hur upplever pedagogerna att processen i förändringsarbetet har förlöpt

Läs mer

Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2

Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2 Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2 Team Halmstad Syfte med deltagandet i Genombrott Förbättra den psykiatriska heldygnsvården med fokus på tvångsvård och tvångsåtgärder Teammedlemmar och Ledare

Läs mer

Riktlinjer vid risk för underkännande av PTP-tjänstgöring

Riktlinjer vid risk för underkännande av PTP-tjänstgöring Riktlinjer vid risk för underkännande av PTP-tjänstgöring Beslutade av Förbundsstyrelsen i november 013 Inledning De flesta psykologer genomgår sin PTP-tjänstgöring utan större problem och är väl förberedda

Läs mer

Att överbrygga den digitala klyftan

Att överbrygga den digitala klyftan Det finns många grupper som behöver nås i arbetet med att överbrygga den digitala klyftan. En av dessa är de invandrare som kommer till vårt land. Monica Öhrn Johansson på Karlskoga folkhögskola möter

Läs mer

Akademikerförbundet SSR Studenters ekonomi

Akademikerförbundet SSR Studenters ekonomi Akademikerförbundet SSR Studenters ekonomi T-114154 Akademikerförbundet SSR: Anna Ihrfors Wikström Synovate Temo: Arne Modig Datum: 2007-08-14 Undersökning om Studenters ekonomi Synovate Temo har på uppdrag

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare

Utvärdering APL frågor till handledare Utvärdering APL frågor till handledare Utvärdering för handledare VT 13 Jag har gått den nya handledarutbildningen A. Ja 14 53,8 B. Nej 12 46,2 Jag har endast gått den gamla handledarutbildningen A. Ja

Läs mer

Kommunernas arbete med psykisk hälsa bland personalen

Kommunernas arbete med psykisk hälsa bland personalen Kommunernas arbete med psykisk hälsa bland personalen Sveriges kommuner granskade genom Agenda PR:s kommunspegel november 2012 Sida 1 av 16 Inledning Endast hälften av Sveriges kommuner bedriver ett systematiskt

Läs mer

Tillbakablick Hur har året varit (bra/mindre bra, utvecklande, roligt, svårigheter, lärande mm)?

Tillbakablick Hur har året varit (bra/mindre bra, utvecklande, roligt, svårigheter, lärande mm)? Året som gått Tillbakablick Hur har året varit (bra/mindre bra, utvecklande, roligt, svårigheter, lärande mm)? Chefens återkoppling till Medarbetaren Vad fungerar bra i samarbetet? Vad fungerar mindre

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201120 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor 2013-02-06 Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp - Grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, Svenska för invandrare (SFI), Särskild utbildning för vuxna. Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Nöjd kund-undersökning 2011 Konsumentvägledning Hägersten-Liljeholmen, Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Södermalms stadsdelar.

Nöjd kund-undersökning 2011 Konsumentvägledning Hägersten-Liljeholmen, Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Södermalms stadsdelar. 1 Nöjd kund-undersökning 2011 Konsumentvägledning Hägersten-Liljeholmen, Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Södermalms stadsdelar. Box 38001, 10068 Stockholm Telefon: 08-508 44 220 Fax: 08-674 43 29

Läs mer

Resultat av betygsenkät gjord av Skogshögskolans Studentkårs Studieråd 2006.

Resultat av betygsenkät gjord av Skogshögskolans Studentkårs Studieråd 2006. Resultat av betygsenkät gjord av Skogshögskolans Studentkårs Studieråd 26. Enkäten delades ut i två versioner, en pappersform och en webform. Skillnaden mellan de olika versionerna var att kurserna fick

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Etablering av vissa nyanlända - etableringsuppdraget - genomförandet av 2015-02-20 Verksamhetsår 2014 Sida: 2 av 20 Sida: 3 av 20 Dnr: Af-2013/208922 Datum: 2015-02-20

Läs mer

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30 Datum 13-6-6 1(14) Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 1-4-1 13-4-3 Bilaga: Frågeformulär Postadress: Tel. 7-6 88 73 Samordningsförbundet i Kalmar län Organisationsnr -189 Lögstadsgatan 98 39 Vimmerby

Läs mer

Arbetsliv. Rapport: Lyckliga arbetsplatser. Maj 2007, Markör Marknad och Kommunikation AB. Rapport Lyckliga arbetsplatser 2007

Arbetsliv. Rapport: Lyckliga arbetsplatser. Maj 2007, Markör Marknad och Kommunikation AB. Rapport Lyckliga arbetsplatser 2007 Arbetsliv Rapport: Lyckliga arbetsplatser Maj 27, Markör Marknad och Kommunikation AB Rapport Lyckliga arbetsplatser 27 Markör Marknad och Kommunikation AB, Box 396, 71 47 Örebro Telefon: 19-16 16 16.

Läs mer

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset En väg till självförsörjning och framtidstro? -lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset Utvärderare, Christina Ehneström och Torbjörn Skarin Skellefteå, 11 februari 2013 Presentation

Läs mer

Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare. www.nyhs.se

Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare. www.nyhs.se Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare www.nyhs.se FRAMTIDENS KUNSKAPER - MORGONDAGENS JOBB! Välkommen till Norrlands Yrkeshögskola Norrlands Yrkeshögskola har

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Rapport till Ängelholms kommun om medarbetarundersökning år 2012

Rapport till Ängelholms kommun om medarbetarundersökning år 2012 Rapport till Ängelholms kommun SKOP har på uppdrag av Ängelholms kommun genomfört en medarbetarundersökning bland kommunens medarbetare. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningen har i

Läs mer

Egenföretagare om semester. Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 150624

Egenföretagare om semester. Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 150624 Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 150624 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Unionen. Undersökningen syftar till att ta reda på

Läs mer

Fler män ger fler män? Uppföljning av. MiFF, ett jämställdhetsprojekt. Gotlands kommun, Barn- och Utbildningsförvaltningen

Fler män ger fler män? Uppföljning av. MiFF, ett jämställdhetsprojekt. Gotlands kommun, Barn- och Utbildningsförvaltningen Fler män ger fler män? Uppföljning av MiFF, ett jämställdhetsprojekt. Gotlands kommun, Barn- och Utbildningsförvaltningen 2007 Under perioden februari02 oktober03 pågick AMS/Mål3-projektet MiFF (Män i

Läs mer

SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Örebro 2008-04-26 SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Styrkor: Bra informationskanaler FM med ombud från kårnivå Blandade åldrar i styrelser Utbildar goda ledare i samhället Ekonomin Engagerade

Läs mer

Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell

Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell Vi är glada att krögaren Roger Lindholm, ägare till Ekbackens Restaurang i Arboga, satte av tid för att träffa oss under temaveckan/företagens dagar. Att driva

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN I STOCKHOLMS LÄN

LÄNSSTYRELSEN I STOCKHOLMS LÄN LÄNSSTYRELSEN I STOCKHOLMS LÄN BAZAREN 2014 UTVÄRDERING BLAND BESÖKARE PÅ BAZAREN 2014 RAPPORT P1324 VINTERN 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Syfte... 3 1.3 Målgrupp...

Läs mer

Projektledare: Kjell Ackelman Utvecklingsansvarig Nyköpings Kommun Nyköping Vuxenutbildning 611 83 Nyköping 0155 24 86 27 kjell.ackelman@nykoping.

Projektledare: Kjell Ackelman Utvecklingsansvarig Nyköpings Kommun Nyköping Vuxenutbildning 611 83 Nyköping 0155 24 86 27 kjell.ackelman@nykoping. 1 Svenska ESF-rådet i Sörmland ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Projektnummer: 66501 Arbeta i Sverige eller annat EU - land

Läs mer

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Erik Aspeqvist, Emma Jarbo, Oskar Foldevi, Fredric Malmros och Hanna Stapleton 2011-11-11 Bakgrund Om utvärderingen Växthus

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Pedagogiskt nätverk skolkultur

Pedagogiskt nätverk skolkultur Pedagogiskt nätverk skolkultur Kundvalskontoret Upplands Väsby kommun 2013 Rapport Nätverksledare Linda Ireblad Harris 21013-12-07 08-594 213 60 Dnr: linda.irebladharris@vittra.se UBN/2014:15 Utbildningsnämnden

Läs mer

Jämställdhet på KMH. Enkätresultat. www.addgender.se

Jämställdhet på KMH. Enkätresultat. www.addgender.se Jämställdhet på KMH Enkätresultat www.addgender.se Praktisk Information Enkäten skickades ut 2 mars Add Gender har tittat på om frågor uppfattas olika mellan kvinnor och män samt mellan olika roller. Övergripande

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

Utvärdering av försöket med frivilliga drogtester i Landskrona kommun

Utvärdering av försöket med frivilliga drogtester i Landskrona kommun Utvärderare: Jens Sjölander, Malmö högskola E-post: jens.sjolander@mah.se Tel. 040/665 75 38, 073/261 35 49 Utvärdering av försöket med frivilliga drogtester i Landskrona kommun Bakgrund Under 2008 införs

Läs mer

Engelska skolan, Järfälla

Engelska skolan, Järfälla Elever År - Våren svar, % Kunskaper och bedömning. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 0 0 Medelvärde,,,,. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 0 0,0,,,. Lärarna

Läs mer

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med.

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med. Travskolans utbud Vi på travskolan har ett stegvist lärande för att vi på bästa sett ska kunna hjälpa eleven att nå sin dröm. Vi har kurser från 4 år och uppåt med ett stort utbud av olika kurser. Läs

Läs mer

2. Mitt namn är... och jag ringer för att vi har fått in en intresseanmälan av dig om att arbeta hemifrån, stämmer det?

2. Mitt namn är... och jag ringer för att vi har fått in en intresseanmälan av dig om att arbeta hemifrån, stämmer det? Manus för inbjudan till affärspresentation: 1. Hejsan (förnamn). 2. Mitt namn är... och jag ringer för att vi har fått in en intresseanmälan av dig om att arbeta hemifrån, stämmer det? 3. Vad bra. Jag

Läs mer

Lärarutbildningen. Validering för tillgodoräknande av kurserna Läraruppdraget, 15 hp och Lärande och utveckling, 15 hp i Lärarutbildning, 90hp

Lärarutbildningen. Validering för tillgodoräknande av kurserna Läraruppdraget, 15 hp och Lärande och utveckling, 15 hp i Lärarutbildning, 90hp Lärarutbildningen Validering för tillgodoräknande av kurserna Läraruppdraget, 15 hp och Lärande och utveckling, 15 hp i Lärarutbildning, 90hp Validering inför antagning till utbildning inom VAL-projektet

Läs mer

Asylboende Malmö 2016-04-05. Enkätnamn: Asylboende Malmö 2016-04-05 Antal respondenter: 66

Asylboende Malmö 2016-04-05. Enkätnamn: Asylboende Malmö 2016-04-05 Antal respondenter: 66 Asylboende Malmö 2016-04-05 Enkätnamn: Asylboende Malmö 2016-04-05 respondenter: 66 Urval: Alla Frågor: Alla frågor Fråga 1 Hur nöjd är du med Programupplägget? 1 Inte alls nöjd 0 0% 2 0 0% 3 6 13% 4 23

Läs mer

Den genuskodade räddningstjänsten: (GeRd)

Den genuskodade räddningstjänsten: (GeRd) Page 1 of 1 Den genuskodade räddningstjänsten: (GeRd) En undersökning om jämställdhetens förutsättningar inom den kommunala räddningstjänsten Om du har kommentarer runt frågorna så kommer det med jämna

Läs mer

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer?

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer? Enkäten Bakgrund 1. Vilket kön har du? Man Kvinna 2. Hur gammal är du? -25 26-30 31-35 36-3. Vilket program läste/läser du? Inom parenteserna står de olika namn utbildningarna haft genom åren. C (Datavetenskaplig

Läs mer

Medlemsenkät 2015. Bakgrund lyssna på medlemmarna

Medlemsenkät 2015. Bakgrund lyssna på medlemmarna Medlemsenkät 2015 Medlemsenkät 2015 Bakgrund lyssna på medlemmarna Vi vill locka ännu fler medlemmar till vår klubb. För att lyckas med detta arbete behöver vi din hjälp! Vi hoppas att du vill fylla i

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)

Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) Projektledare, Vägar till jobb ingela.halvarsson@attention-riks.se 1 Mina erfarenheter Möten med människor Möten med kommuner/myndigheter Möten

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Husdjursavel HV0081, 10057.1516 15 Hp Studietakt = 65% Nivå och djup = Grund Kursledare = Anna Maria Johansson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2016-01-14-2016-01-31 Antal svar 20 Studentantal 35 Svarsfrekvens

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Vad tycker norrbottningarna - Vårdbarometern, år 2005

Vad tycker norrbottningarna - Vårdbarometern, år 2005 Vad tycker norrbottningarna - Vårdbarometern, år 2005 Innehållsförteckning: Vad tycker norrbottningarna? Sammanfattning 1 Vårdbaromtern.2 De som besökt vården under 2005.. 2 Kontakt med vården Första kontakten.

Läs mer

SÅ SÅ HÄR ÄR ÄR VÅRA LIV, egentligen!

SÅ SÅ HÄR ÄR ÄR VÅRA LIV, egentligen! SÅ SÅ HÄR ÄR ÄR VÅRA LIV, egentligen! 1 Ungdomar vår framtid För att skapa en framgångsrik kommun behöver vi beslutsfattare veta en hel del om hur medborgarna ser på sin vardag. Med sådana kunskaper som

Läs mer