Camilla Fernlund (fp) 57 Michael Saltas (kd) Linnéa Nyman (s) Maria Liljeholm, förvaltningssekreterare. Vallentuna bibliotek, Vallentuna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Camilla Fernlund (fp) 57 Michael Saltas (kd) Linnéa Nyman (s) Maria Liljeholm, förvaltningssekreterare. Vallentuna bibliotek, Vallentuna"

Transkript

1 Kulturnämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 12 juni 2007 kl Lars-Bertil Ohlsson (kd), ordförande Jane Schultzberg (m) Nasrin Kabiry (m), ersätter Ove Hahn (m) Lillemor Filipoff (m) Anne Spetz (c) Bengt Dahlbeck (c) 55-57, ersätter Gunnar Lundgren (fp) Camilla Fernlund (fp) 58-63, ersätter Gunnar Lundgren (fp) Ulrika Erlandsson (kd) Sylvia Pettersson (s) Ylva Boström (s) Ersättare Bengt Dahlbeck (c) Camilla Fernlund (fp) 57 Michael Saltas (kd) Linnéa Nyman (s) Övriga deltagare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Maria Liljeholm, förvaltningssekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Ylva Boström Vallentuna bibliotek, Vallentuna Sekreterare Maria Liljeholm Paragrafer Ordförande Lars-Bertil Ohlsson Justerande Ylva Boström BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kulturnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kulturförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (15)

2 Innehållsförteckning: Sid Godkännande av dagordningen...3 Programsamråd för detaljplan för Vallentuna våtmarkspark, Vallentuna socken och kommun..4 Åttesta 2:1, Frösunda socken, Vallentuna kommun...6 Vallentuna-Rickeby 1:436, Vallentuna socken och kommun...8 Budgetuppföljning, VaSaRu tertial Motion (dex) Sälj Vallentuna teater...11 Bidrag till kulturverksamhet 2007 VAMP...12 Bidrag till kulturverksamhet 2007 Frösunda Skytteförening...13 Anmälningar (15)

3 Godkännande av dagordningen KN 55 Beslut Kulturnämnden godkänner dagordningen. 3 (15)

4 Programsamråd för detaljplan för Vallentuna våtmarkspark, Vallentuna socken och kommun KN 56 Dnr Beslut Kulturnämnden yrkar, i överensstämmelse med skrivningarna i programsamrådet, att stor hänsyn skall tas till de kulturhistoriska värdena när en våtmarkspark anläggs i nära anslutning till den medeltida kyrkan och den gamla socknens och häradets centrum. Det öppna landskap som omger kyrkan är en viktig del i miljön. Kulturnämnden instämmer vidare i att vegetation som tillförs ska hållas låg, inga träd eller större buskar bör planteras. Kulturnämnden yrkar dessutom att inga anläggningar av lekredskap, fotbollsmål eller dylikt skall finnas i området. Utformning av parkområdet med vegetation och gångstigar skall ske i samråd med kulturnämnden. Ärendet Kulturförvaltningen har från samhällsbyggnadsnämnden fått program samt utkast till miljökonsekvensbeskrivning (MKB). Området är centralt beläget vid Ormstaåns utlopp till Vallentunasjön. Det ligger väster om Roslagsbanan och Stockholmsvägen, öster om kyrkan, söder om centrum och norr om Vallentunasjön. Syftet med planen är att omhänderta dagvatten från centrala Vallentuna och förorenat åvatten från Ormstaån. Att öka rekreationsvärdet i det tätortsnära naturreservatet Björkby-Kyrkviken är också en intention. Kulturförvaltningen Området ligger inte inom riksintresseområde för kulturmiljövården. Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram ligger området inom kulturhistoriskt intressant helhetsmiljö där området kring kyrkan utgör en särskilt viktig närmiljö. Kring kyrkan gäller förordnande om skydd för landskapsbilden enligt 19 naturvårdslagen i dess äldre lydelse. Inga kända fornlämningar finns inom planområdet som ligger inom Björkby-Kyrkvikens naturreservat. Vallentuna kyrka är en medeltidskyrka från 1100-talet. Genom ristningar vet vi namnen på två av de stenmästare som deltagit i bygget, vilket är ovanligt och det enda exemplet i Stockholms län. Kyrkan har byggts om och utvidgats i flera omgångar, störst påverkan på dagens byggnad har restaureringen efter branden 1856 haft. I och vid kyrkan finns ett tiotal runinskrifter bevarade, bl.a. U 212 som är dubbelsidig och berättar om Jarlabanke Han ägde ensam hela 4 (15)

5 Täby / Han ägde ensam hela detta hundare samt U214 som berättar om en person som drunknade på Holms hav, Hans knarr gick i kvav, endast tre kommo av. Den äldsta rimmade vers som bevarats i svensk litteratur. Vallentuna sockencentrum ett litet sockencentrum utmed den gamla landsvägen, där prästgården från 1700-talets slut är ombyggd flera gånger. Sydost om prästgården ligger ett brygghus, troligen från 1800-talet. Norr om kyrkan ligger klockargården, uppförd 1864 och i bruk som skola fram till sekelskiftet Området omges ännu på flera håll av åkrar och vatten. Utgrävningar i området har gjorts bl.a och 2005, inga nya fornlämningar framkom vid dessa tillfällen. Strax söder om kyrkan finns den närmaste belägna lämningen som består av bebyggelselämningar från historisk tid där slagg daterats till 1660 e.kr. +/- 85 år. Detta område klassas som övrig kulturhistorisk lämning. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden yrkar, i överensstämmelse med skrivningarna i programsamrådet, att stor hänsyn skall tas till de kulturhistoriska värdena när en våtmarkspark anläggs i nära anslutning till den medeltida kyrkan och den gamla socknens och häradets centrum. Det öppna landskap som omger kyrkan är en viktig del i miljön. Kulturnämnden instämmer vidare i att vegetation som tillförs ska hållas låg, inga träd eller större buskar bör planteras. Kulturnämnden yrkar dessutom att inga anläggningar av lekredskap, fotbollsmål eller dylikt skall finnas i området. Utformning av parkområdet med vegetation och gångstigar skall ske i samråd med kulturnämnden. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 31 maj beslutat enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsnämnden. Samråd om program för detaljplan för Vallentuna våtmarkspark Kulturförvaltningen. Tjänsteskrivelse (15)

6 Åttesta 2:1, Frösunda socken, Vallentuna kommun KN 57 Dnr Beslut Kulturnämnden tillstyrker de föreslagna tomterna med tillägget att gestaltning av väg och bebyggelse i området skall ske i samråd med kulturförvaltningen. Ärendet Kulturnämnden har från samhällsbyggnadsförvaltningen fått en ansökan om förhandsbesked avseende fyra enbostadshus placerade i två grupper samt avstyckning av tomter kring dessa. Till tomterna skall en ny väg anläggas från den befintliga grusvägen. Kulturförvaltningen Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram är området klassat som en helhetsmiljö med kulturhistoriskt värdefull struktur. Den befintliga grusvägen upp mot Tarby förenar gårdar som sannolikt anlagts under järnåldern och talrika fornlämningar finns i området. På sockenkartan från 1851 har vägen sin nuvarande sträckning som sannolikt går mycket långt tillbaka i tiden. I närområdet finns tre gravfält. Bebyggelsen i området domineras av traditionella material och färgval och marken brukas fortfarande. Gården Odenslunda som är en av de närmsta grannarna bedöms som kulturhistoriskt intressant enligt den bebyggelseinventering som genomfördes 1970 på landsantikvariens initiativ. Manbyggnaden är från 1700-talet och restaurerades på 1940-talet. Enligt Översiktsplanen 2001, ÖP riktlinjer för bebyggelseutvecklingen i stora drag står följande: I glesbygd kan viss ny bebyggelse prövas som smärre komplettering i anslutning till befintlig bebyggelse och med god anpassning till befintlig bebyggelsemiljö och till landskapet. Smärre komplettering får dock ej åberopas för att successivt bygga upp en grupp av bostäder utan planläggning. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden avstyrker det föreslagna tomterna. Tomterna skulle komma att ligga på vad som idag nyttjas som åkermark och utgöra en bebyggelsegrupp i ett nytt läge. Det är från kulturmiljösynpunkt ej acceptabelt att skapa helt nya bebyggelselägen i områden med dessa höga kulturvärden. Länsstyrelsen bevakar att fornminneslagen efterlevs men det är kommunens skyldighet att säkerställa att intentionerna i lagtexterna efterlevs. Plan och bygglagen (PBL) 3 kap 15 Tomter som tas i anspråk för bebyggelse skall anordnas på ett 6 (15)

7 sätt som är lämpligt med hänsyn till stads- eller landskapsbilden och till natur- och kulturvärdena på platsen. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 31 maj beslutat lämna ärendet till kulturnämnden utan eget ställningstagande. Yrkanden Jane Schultzberg (m) yrkar att kulturnämnden tillstyrker de föreslagna tomterna. Sylvia Pettersson (s) yrkar att kulturnämnden beslutar enligt kulturförvaltningens förslag och avstyrker de föreslagna tomterna. Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner att kulturnämnden beslutar enligt Jane Schultzbergs förslag med tillägget att gestaltning av väg och bebyggelse i området skall ske i samråd med kulturförvaltningen. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Remiss Åttesta 2: Kulturförvaltningen. Tjänsteskrivelse (15)

8 Vallentuna-Rickeby 1:436, Vallentuna socken och kommun KN 58 Dnr Beslut Kulturnämnden avstyrker att bygglov ges till klocktornet, då enstaka bygglov enligt nämndens uppfattning ej bör ges förrän planarbetet kommit längre. I det fortsatta planarbetet är det viktigt att de ambitioner som finns i Riktlinjer för centrala Vallentuna följs, samt att den konstnärliga utsmyckningen inom området utformas med stor omsorg och med ett helhetsperspektiv. Kulturnämnden ser fram emot att samarbeta i detaljplaneprocessen samt med gestaltningsprogram för konstnärlig utsmyckning. Ärendet Kulturnämnden har från samhällsbyggnadsförvaltningen fått en ansökan om tillfälligt bygglov på fem år för klocktorn vid entrén till Tuna torg. Klocktornet är avsett att uppföras i stål och plåt med gröna stolpar och ljusgrönt tak. Fyra stålrör placeras i en kvadrat med 3,8 m avstånd, total höjd på bygget 6,9 m. Kulturförvaltningen I planprogrammet Riktlinjer för centrala Vallentuna där Strukturplan och gestaltningsprogram för centrala Vallentuna samt Riktlinjer för utvecklingsområdet centrala Vallentuna ingår (upprättade mars-april 2005, reviderade och antagna av kommunfullmäktige ) står följande: I denna strukturplan och gestaltningsprogram redovisas en stadsstruktur och grönstruktur för den centrala delen av Vallentuna som underlag för fortsatt utveckling. Kommunens mål är att det centrala området ska växa till en småskalig kvartersstad baserad på stadstypen småstad. Syftet är att de olika utbyggnadsetapperna vid fortsatt utveckling i området ska bilda en sammanhängande miljö av hög kvalitet och med god funktion, att kommunen, kommuninvånare, företagare, byggherrar och andra parter ska ha en gemensam syn på principerna för fortsatt utbyggnad samt att planen ska utgöra underlag för detaljplaner, ekonomiskplanering och exploateringsavtal. Denna strukturplan med illustrationer samt gestaltningsprogram ska ingå i ett planprogram som är gemensamt för kommande detaljplaner i området. Planprogrammet ska godkännas av kommunfullmäktige. Vidare framhålls att Utformningen av stationsområdet i sin helhet bör klarläggas i en särskild studie. 8 (15)

9 Riktlinjer för utvecklingsområdet centrala Vallentuna tar även upp hanteringen av den konstnärliga utsmyckningen i planarbetet: Det är viktigt för känslan av helhet och sammanhang att även konstnärlig utsmyckning och skyltar finns med i planeringen från början. Därför bör ett program för konstnärlig utsmyckning i utvecklingsområdet, framförallt i centrum, tas fram i samband med fortsatt planering. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden avstyrker att bygglov beviljas. Det är viktigt att de ambitioner som finns i Riktlinjer för centrala Vallentuna följs. Den konstnärliga utsmyckningen samt siktlinjer inom området bör utformas med stor omsorg och med en helhetssyn. Enstaka bygglov bör ej ges förrän planarbetet kommit längre. Kulturnämnden ser fram emot att samarbeta i detaljplaneprocessen samt med gestaltningsprogram för konstnärlig utsmyckning. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 31 maj beslutat föreslå att kulturnämnden avstyrker att bygglov ges till klocktornet, då enstaka bygglov enligt nämndens uppfattning ej bör ges förrän planarbetet kommit längre. I det fortsatta planarbetet är det viktigt att de ambitioner som finns i Riktlinjer för centrala Vallentuna följs, samt att den konstnärliga utsmyckningen inom området utformas med stor omsorg och med ett helhetsperspektiv. Kulturnämnden ser fram emot att samarbeta i detaljplaneprocessen samt med gestaltningsprogram för konstnärlig utsmyckning. Kulturnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Remiss Vallentuna-Rickeby 1: Tjänsteskrivelse Vallentuna Rickeby 1:436, Vallentuna kommun, nybyggnad av klocktorn tidsbegränsad åtgärd. 9 (15)

10 Budgetuppföljning, VaSaRu tertial KN 59 Dnr Beslut Kulturnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Ärendet Kulturförvaltningen har upprättat en budget och verksamhetsuppföljning efter fyra månader samt en prognos för utfallet för hela budgetåret Uppföljningen skall överlämnas till kommunstyrelsen. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 31 maj beslutat enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Kulturförvaltningen. VaSaRu-rapport (15)

11 Motion (dex) Sälj Vallentuna teater KN 60 Dnr Kulturnämnden beslutar anta kulturförvaltningens förslag som sitt eget och föreslår i överlämnandet till kommunstyrelsen, att motionen därmed kan anses besvarad. Ärendet I en motion till kommunfullmäktige förslår Demoex att kommunfullmäktige bör uppdra åt kommunledningen att undersöka möjligheten att lägga ut driften av Vallentuna teater på entreprenad. Det kan ske genom att ett företag bildas för att ta hand om verksamheten. Kommunstyrelsen har remitterat ärendet till kulturnämnden för yttrande senast Kulturförvaltningen I Kommunplan finns ett uppdrag till kulturnämnden att i samarbete med övriga nämnden utreda huvudmannaskapet för Vallentuna teater. Ett projekt Förstudie Vallentuna teater huvudmannaskap och utveckling, har startat med representanter från kultur- fritids- samhällsbyggnads- samt barn- och ungdomsförvaltningarna. Förstudien ska resultera i en rapport med förslag till handlingsplan för utveckling av Vallentuna teater, med administrativa och ekonomiskt realistiska lösningar för kommunen. Kulturförvaltningen anser att motionen därmed kan anses besvarad. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden beslutar anta kulturförvaltningens förslag som sitt eget och föreslår i överlämnandet till kommunstyrelsen, att motionen därmed kan anses besvarad. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 31 maj beslutat enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Motion (dex) Sälj Vallentuna teater (15)

12 Bidrag till kulturverksamhet 2007 VAMP KN 61 Dnr Kulturnämnden beslutar bevilja föreningen VAMP ett bidrag med högst kr mot redovisning av samtliga kostnader och eventuella intäkter för arrangemanget. Ärendet VAMP, Vallentuna Arrangemang & Musikproduktion, är en förening som arrangerar spelningar i Vallentuna. Föreningen har som mål att främja och utveckla musiklivet i Vallentuna och Norrort. Den 24 augusti arrangerar VAMP i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningarna en kulturfestival i Kommunalhusparken. Festivalen är ett arrangemang av och för ungdomar och är drogfri samt har fri entré. Program kommer att pågå på scenen i parken och tält för workshops, visning av konst och film m.m. kommer att finnas på torget. VAMP ansöker nu om ett bidrag på kr för kostnader i samband med kulturfestivalen. Kostnaderna avser arvode till medverkande artister. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden beslutar bevilja föreningen VAMP ett bidrag med högst på kr mot redovisning av samtliga kostnader och eventuella intäkter för arrangemanget. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 31 maj beslutat enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Ansökan från VAMP (15)

13 Bidrag till kulturverksamhet 2007 Frösunda Skytteförening KN 62 Dnr Kulturnämnden beslutar bevilja Frösunda Skytteförening ett produktionsbidrag på kr för kostnader i samband med tryckning och utgivning av boken Skyttarna i Frösunda 100 år. Ärendet Frösunda Skytteförening firade sitt 100-årsjubileum år En historik har sammanställs av f.d. skytten och medlemmen Bengt Andersson tillsammans med Sigvard Jansson och Gunnar Ahlén. Historiken har nu redigerats och illustrerats med fotografier från Vallentuna bildarkiv och med privat insamlade bilder. Frösunda Skytteförening har inkommit med en komplettering till sin ansökan om bidrag, behandlad i kulturnämnden den 24 april 2007, och ansöker om ett produktionsbidrag på kr för kostnader i samband med tryckning och utgivning av boken Skyttarna i Frösunda 100 år. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 31 maj föreslagit att kulturnämnden beslutar bevilja Frösunda Skytteförening ett produktionsbidrag på kr för kostnader i samband med tryckning och utgivning av boken Skyttarna i Frösunda 100 år. Kulturnämnden har den 24 april beslutat att föreningens ansökan om bidrag för tryckningen bör kompletteras med en ekonomisk kalkyl över kostnader för utgivningen och beräknade intäkter. Kulturnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Frösunda Skytteförening. Kostnadskalkyl för ansökan om anslag inför utgivandet av boken Skyttarna i Frösunda 100 år (15)

14 Anmälningar KN 63 Meddelas och lägges till handlingarna. 1. Protokoll Kommunfullmäktige 1.1 KF 14 Bokslut och Årsredovisning för år 2006, revisionsberättelse samt fråga om ansvarsfrihet KF 15 Trafiksäkerhetspolicy för anställda i Vallentuna kommun KF 16 Revidering av pensionspolicy för förtroendevalda KF 17 Svar på motion (s) Röjning av vegetation vid Röda skolan och muralmålningen vid Hjälmstaskolans fasad KF 18 Ombudgeteringar från 2006 års bokslut till 2007 års budget Kommunstyrelsen 1.6 KS 59 Förslag till ny biblioteksbyggnad i kommunalhusparken KS 63 Månadsuppföljning MU mars 2007 information KS 64 VaSaRu-uppföljning efter första tertialet KS 78 Ansökan om bidrag för bevarande av Väsby kvarn KS 83 Uppföljning av internkontrollplaner 2006 avvikelserapportering Länsstyrelsen i Stockholms län 1.11 Överklagande av ett positivt förhandsbesked enligt plan- och bygglagen beträffande åtgärd på fastigheten Skarpsundby 3: (15)

15 1.12 Beslut om särskild arkeologisk utredning enligt 2 kap 11 lagen (1988:950) om kulturminnen m.m. inför planläggning för industriområde, Okvista 4 arbetsområde, Vallentuna socken och kommun Diverse skrivelser 2.1 Rädda Abrahamnsberg!. Ang. detaljplan för bostäder vid Kulla, omfattande Lindholmen 2:1 och 3:1 samt delar av Kulla 1:1 m. fl. fastigheter Kommunledningskontoret. Angående Sjövillan och möjligheter till café/konferens/utställningar Kulturförvaltningen. Skolbio i Vallentuna Kulturförvaltningen. Tjänsteskrivelse. Toftesta 7:1, Össeby-Garns socken, Vallentuna kommun Kulturförvaltningen. Postlista (15)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp) Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl. 19.00 21.40 ande Ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2007-12-11. Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00.

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2007-12-11. Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00. Kulturnämnden 2007-12-11 Plats och tid för sammanträdet Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (kd), ordförande

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20.

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20. Kulturnämndens arbetsutskott Datum 2008-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna

Läs mer

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 Kulturnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 16.00 ca 17 Nämndmöte 17.00 ca 20.30 Guidad tur med paus för picknick.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2015-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.00 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - 1:e vice ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Blagoveska Poulsen

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Kl 09:00 10.45 Åke Uddén, ordförande (C) Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv

Läs mer

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 2000-10-17 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 17

Läs mer

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-06-11, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Niilo Kulojärvi, (S) Tore Sjö, (S) Rolf Stenward, (S) Annsofi Ramevik, (S) Håkan Johansson,

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Ove Riggers (kd) Johan Fredriksson (m)

Ove Riggers (kd) Johan Fredriksson (m) Miljö- o Byggnämnden 2009-05-20 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.30 11:50 Beslutande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd (c) Ulla Hjort (s) Kerstin Bäck

Läs mer

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S)

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, tisdagen den 20 dec, 2005, kl 10.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Fränsta 12:22, ändrad användning

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask Miljö- och hälsoskyddsnämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 23 mars, kl 18.30 20.00 Bo Ivgren (m) ordförande Claes Ericsson,

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Miljö- och byggnämndens exp.

Miljö- och byggnämndens exp. Miljö- o Byggnämnden 2009-06-17 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.30 12.00 Säters Stadshotell kl 13.00 15.45 Beslutande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-04-01 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl. 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna, kl 19.50-20.17 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Ylva Mozis (L) ordförande, Bengt-Åke Grip

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket Kulturnämnden Datum 2008-12-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 9 december 2008 kl. 19:00-20:15 Jane Schultzberg (m) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv 1(16) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-05-26 1(14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-05-26 kl 15.00 16.00 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Fredrik Ahl

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08 1 Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 08.00-13:00 ande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström, (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl (FP), Ing-Marie Elfström (S).

Läs mer

Maj-Britt Tönners. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-06-20 2007-06-25

Maj-Britt Tönners. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-06-20 2007-06-25 LJUSDALS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Blad 1 Samhällsbyggnadsnämnden 2007-06-20 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal Klockan 09.00 12.00 Beslutande John Nyman, ordförande Tommy

Läs mer

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 19.00-20.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande 1-2, 4-11, Jane Schultzberg (M)

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27 Kulturnämnden 2009-10-27 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.45. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf. Tore Andersson (-) Benght Andersson (S) Bertil Johansson (S) Birgit Åhlund (C) 54 64, 66 Berne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2012-10-16 1 Innehållsförteckning Revidering av alkoholpolicy vid representation... 3 Motion om att Skövde kommun söker bidrag från regionen för utbyggnad av cykelvägnätet, asfaltering

Läs mer

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 ande ledamöter Nils Lundqvist (M) Gunilla Lindberg (L) (ordförande) Sivert Åkerljung (KD) (vice ordförande) Per Sjödin (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Klockan 10-16.45, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad.

Klockan 10-16.45, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Samhällsbyggnadset 2011-06-13 1 (10) Tid och plats: Klockan 10-16.45, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande, jäv del av 77 Birgitta Sjöberg (M), ledamot Christian

Läs mer

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 1 (14) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden 2004-06-16 1 (23) Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.45

Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden 2004-06-16 1 (23) Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.45 Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden 2004-06-16 1 (23) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.45 Beslutande Emil Carlsson Catharina Fredriksson, 66-81, 83 Bodil Johansson, 82, 84-87 Torbritt Bökman,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kroksbo, Heby kommun 13.00 14.00 Beslutande Mats Jennische(M), ordförande Olof Nilsson(S), v ice ordförande Margaretha Quistberg(S) Per

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Gun Forssell-Spång

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-06 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 6 november 2007 kl. 13.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (m)

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30 augusti 2005, kl. 19.00 Pernilla Järveroth, kommunantikvarie

Läs mer

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002 Kulturnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Lindholmens gård, Lindholmen tisdagen den 3 december 2002 kl 18.00 19.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Stadsarkitektkontoret 2011-03-22 12-22

Stadsarkitektkontoret 2011-03-22 12-22 BYGGNADSNÄMNDEN 2011-03-15 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 10.55 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson 2:e vice

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef Sammanträdesdatum Sidan 1(13) Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00 Närvarande: Eva Pålsson (S) Ordförande Elizabeth Pettersson (S) Ola Jonsson (S) Åke Andersson (V) Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

Jävsnämnden 2015-03-12

Jävsnämnden 2015-03-12 Jävsnämnden 2015-03-12 Jn 1 Säter 7:1, Säter Uppsättning/utbyte av del av befintlig skylt/ljusanordning med programmerbar display... 2 Jn 2 Revidering av kalendarium 2015... 4 Jn 4 Redovisning av delegationsärenden...

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-04-24 Sida 1 (av 16) Tid 2013-04-24, kl 19.00-21:30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin 2015-08-25 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 14:00 16:00 ande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Mimmi Ingevall-Madsen, miljö- och hälsoskydds-inspektör, 8 Maria Wikström, chef Bygg-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Södergatan 2 i Gislaved, tisdagen den 22 april 2014, kl. 14.00-15.45, med ajournering mellan kl. 14.25-14.35. Beslutande Niclas Palmgren (M),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Strandskyddsdispens för uppförande av näststation Västerkärr 1:3... 107 57 Bygglov för tillbyggnad av industri Brandstorp 1:90... 109 58 Remiss handlingsprogram för Trygghet och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kulturnämnden. Innehållsförteckning

Kulturnämnden. Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sida Ekonomisk uppföljning/kvartalsrapport 2008-09-30...1 Kulturnämndens sammanträdesdagar 2009...2 Stöd till kulturverksamhet - Ordinarie verksamhetsbidrag 2009...3 Revidering av

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Bygg- och plannämnden 2003-05-27 1 (11)

Bygg- och plannämnden 2003-05-27 1 (11) Bygg- och plannämnden 2003-05-27 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, Myckelmyrberget, tisdagen den 27 maj 2003, kl 10.00 11.30. Beslutande Erik Rapp, (s), ordförande Sten Lundin, (s) Tord Åslund, (s)

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Protokoll 2011-02-01

Protokoll 2011-02-01 2011-02-01 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2011-02-01, klockan 17:30-19:10 Beslutande Katarina Hansson (S) ej 17 Britt Gelin (S), 17 Sven-Inge Carlsson (S) Christer Fallén

Läs mer

Byggnadsförvaltningen 2014-11-11 kl 16.00

Byggnadsförvaltningen 2014-11-11 kl 16.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.25 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Niklas Svalö (S) ordförande Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (C) Niels Madsen (M) Fredrik

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Selma, 2015-04-20, kl. 17.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Vik. Planarkitekt Lena Johansson, Miljöstrateg, 30 Sara Östberg, Energi

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer