VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR"

Transkript

1 VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR Säkerheten går alltid i första hand

2 Vi har golv anpassade till alla rum på sjukhus och vårdhem. Det är stor skillnad mellan golv och golv. Kulvert, akutmottagning, vårdsal, patientrum, operation, laboratorier, personalutrymmen och så vidare i all oändlighet. Varje rum har sina egna behov och funktionskrav. Gemensamt för dem alla är att både i sjukhus och vårdhem är det frågan om att gå en balansgång mellan design, miljö, funktion och ekonomi. Allt samtidigt sett ur patientens, personalens och ekonomens ögon. Vi på Altro kan erbjuda tilltalande lösningar för alla parter. Vad sägs om det? Vård & omsorg Inget får gå fel! Aldrig någonsin! 2 mm högkvalitativ vinyl med bakteriostat SiC Kiselkarbid Glasfibernät av hög kvalitet Al, O (Aliminiumoxid) (SiO) Kvartskorn 2,5 mm högkvalitativ vinyl med bakteriostat SiC Kiselkarbid Glasfibernät av hög kvalitet Al, O (Aliminiumoxid) (SiO) Kvartskorn Under mer än 50 år har våra unika Altro Safety säkerhetsgolv minskat halk- och fallolyckor runt om i världen. Altros världsomspännande rykte som pionjär vad gäller utveckling och framställning är fortfarande lika oomstritt. Inget annat säkerhetsgolv erbjuder så många olika lösningar anpassade efter kundernas vitt skilda praktiska behov. Så här fungerar Altro Safety golven I grunden finns en unik patenterad konstruktion av flexibel vinyl av hög kvalitet, med färgade kvartskorn och karborundum genom hela tjockleken, samt diamanthård kiselkarbid i ytan som skapar ett stegsäkert, slitstarkt golv som ändå är lättstädat. Så här fungerar det i praktiken: trycket från foten komprimerar golvet och frilägger stegsäkra partiklar på ytan för att ge ett säkert fotfäste. När trycket försvinner återfår golvet sin ursprungliga släta yta. Under årens lopp har vi på Altro utvecklat och förfinat våra Safety golv med bakteriostat, AltroSan, och i vissa fall är de också antistatiska. Dessutom har vi alltid haft användarens nytta i fokus. Därför är det applikationen som styr vår rekommendation. Vilket du ser här i denna folder.

3 Det finns nog inga byggnader som har så många olika behov beroende på vilket rum man befinner sig i som just sjukhus och vårdhem. Då kan det vara skönt att veta det räcker med en enda golvleverantör (som dessutom har hygienväggar). Samtliga Safety golv har bakteriostat AltroSan inbyggd, vilket garanterar en långsiktig hygien. ALTRO SAFETY D25 & ALTRO NUVOLA I korridorer på vårdavdelningar rekommenderar vi D25 som är lika halksäkert som snyggt och ekonomiskt. Men vi på Altro har andra lösningar för platser med riktigt hård trafik. I vår serie av gummibaserade golv finns Cirrus, Nimbus, Stratus och Cumulus. ALTROSMOOTH ETHOS & MOODS AltroSmooth Ethos är en trämönstrad kollektion av släta vinylgolv som är lättstädade och slitstarka tack vare ett ytskikt som skyddar mot t ex klackmärken. AltroSmooth Moods har samma prestanda men är marmormönstrat. NUWAY & ALTRO SAFETY VM20 Med Nuway entrésystem håller du all smuts kvar i vindfånget. Och med VM20 finns inga gränser för hur välkomnande och färgrik du kan göra entrén och receptionen. Vill du ha hjälp att ta fram avancerade mönster eller kanske ett motiv så ring oss på Altro. ENTRÉ & VINDFÅNG KORRIDOR & GÅNGAR PATIENT VÅRDSA GARAGE & LASTINTAG KÖK KULVERT ALTRO QUARTZ VINYL Flexibelt, slitstarkt och lätt att underhålla är bara några av fördelarna med Quartz Vinyl. Golvet kommer i plattor om 30x30 cm så det är lekande lätt att lägga. ALTRO IBOLITH Ibolith är inget vanligt betonggolv. Den stora skillnaden är slitstyrkan och en större motståndskraft mot slag och stötar än ett vanligt betonggolv. Allt tack vare en ballast av ett rundkornigt mineral som är betydligt hårdare och segare än normal ballast av sand och sten. Vilket i sin tur gör att golvet inte dammar. ALTRO SAFETY K30 Ett extremt slitstarkt säkerhetsgolv speciellt framtagen för köksmiljöer. Med sin utprovade yta skapar K30 grepp oavsett spill av fett, vatten etc. Dessutom är golvet resistent mot kemikalier och syror samt har inbyggd bakteriostat. Ytterligare ett plus är att det är lättstädat och ergonomiskt.

4 ALTRO SAFETY IP20 & VM20 Klassiska VM20 eller färgstarka IP20 är egentligen mer en fråga om smak än funktion. Båda golven är ur vårt Safety sortiment så du vet vad de står för när det gäller långsiktig säkerhet och slitstyrka. Detsamma gäller naturligtvis också ekonomin. ALTRO SAFETY X25 & D25 Är man i första hand ute efter ett funktionellt golv på alla sätt och vis så rekommenderar vi X25, det klassiska och välrenommérade säkerhetsgolvet från Altro. D25 har i stort sett samma prestanda som X25 men med den skillnaden att D25 finns i 12 olika färgnyanser som adderar färgprakt till funktionen. RUM & LAR AKUT VÄNTRUM LABRATORIER ALTRO WHITEROCK Whiterocks ogenomträngliga och lättstädade yta uppfyller de strängaste hygienregler. Den förhindrar att smuts, sot, bakterier och lukt fastnar på ytan. Och olikt traditionella alternativ, som keramiska plattor, är Whiterock praktiskt taget underhållsfritt och behöver aldrig målas eller efterbehandlas. Lite färg på väggarna? Whiterock finns även i rena pastellfärger eller med diskreta mönster. PERSONAL- UTRYMMEN ALTRO SAFETY VM20SD VM20SD är Altros säkra och ekonomiska alternativ till släta vinylgolv som dessutom är antistatiskt. En stor fördel är att du kan trådsvetsa golvet och dra upp det på väggarna vilket skapar ett fullhygieniskt renrum. VM20SD finns i fyra färgställningar och VM20 kommer i 18 matchande färger. ALTRO SAFETY T20 & IPT20 Altro T20 & IPT20 är speciellt framtagna för bästa säkerhet i barfotamiljöer, som t ex duschar. Detta 2 mm tjocka golv har en präglad yta och hårdpartiklar genom hela tjockleken. Finns i 10 olika pastellfärger och mönstrade nyanser. Till alla andra personalutrymmen rekommenderar vi gärna IP20 eller VM20. Din Altro-säljare har alla specifikationer du kan behöva.

5 Tryggheten är viktigast av allt Förutom den trygghet som läkare och annan personal står för så finns det känslor inbyggda i husets alla väggar och golv. Harmonin kommer från helhetsintrycket av huset. Idag finns det ingen som längre strävar efter att ha sjukhusets väggar ljusgröna (alternativt blekgula) och linoleum på golvet. Idag finns det alternativ som samtidigt är säkrare, mer lättstädade och mer estetiskt tilltalande. Altro kan erbjuda allt ett sjukhus eller vårdhem behöver när det gäller golv och till en viss del även väggar. Och vi lovar att står man tryggt så sprider man också trygghet. Fråga gärna din Altro-säljare så berättar han mer. Så uppåt väggarna lättstädat Under alla de 50 år som Altro Safety har funnits så har vi hela tiden förfinat och utarbetat rekommendationer om skötsel och rengöring. I vissa fall har vi även specialframtagna rengöringsprodukter som garanterar bästa möjliga livslängd och renlighet. Avgörande om du väljer ett golv från Altro. Men vi nöjer oss inte med hygieniska golv. Altro Safety i kombination med Altro Whiterock ger dig hela rumslösningar med renrums-standard. Whiterock är en väggserie som snabbt och enkelt appliceras direkt på befintliga väggar. Den ogenomträngliga och lättstädade ytan uppfyller de strängaste regler. Den förhindrar att smuts, bakterier och lukt fastnar på ytan. Whiterock uppfyller de flesta skandinaviska brand- och byggnormer. Och vi garanterar att både personal och patienter kommer att uppskatta den ljusa, rena miljö som Altro Whiterock erbjuder. Den riktiga ekonomin visar sig med åren Visst ligger en stor del av kostnaderna i nybyggnationen av ett sjukhus eller vårdhem. Men de rörliga kostnaderna som underhåll och städning drar ofta iväg. Därför är det viktigt att redan från början ha en bild av vad skötseln kostar. Till varje Altro golv finns en specifikation som visar vilket underhåll som krävs för att uppnå maximal nytta. Ring gärna din Altro-säljare så berättar han mer om vår Easyclean Technology. Är du riktigt nyfiken så finns allt att läsa på

6 Altros produktsortiment PRODUKTGRUPP EGENSKAPER APPLIKATIONER Altro Safety Stegsäkra golv Altro Nuvola Gummigolv AltroSmooth Ethos & Moods Slätt vinylgolv Altro Quartz Vinyplattor Altro Whiterock Väggsystem Nuway Entrésystem Altro Ibolith Hårdbetonggolv Inget annat säkerhetsgolv ger lika många olika lösningar, anpassade efter kundernas vitt skilda praktiska behov. Vår mer än 50-åriga erfarenhet av säkerhetsgolv, som uppfyller internationella hygieniska krav, är oöverträffad. Våra nya gummigolv med fräscha färger som passar där slitstyrka krävs. De har mycket god gångkomfort, är lätta att lägga samt har en utomordentlig motståndskraft mot t ex cigarrettglöd. Slätt vinylgolv på rulle i trämönster eller sten- och marmormönster. Altro Quartz vinylplattor har en marmorerad yta och ett ytskikt av PUR. Altro Whiterock är det perfekta valet för utrymmen där man söker efter vägglösningar. Altro Whiterock kan lätt installeras ovanpå de flesta underlag med minimala förberedelser eller avbrott för installationen. Nuways entrésystem håller sand, grus och väta borta från husets golv och mattor med resultatet att dessa får ett betydligt längre liv med lägre underhålls- och städkostnader. Ett golv där trafiken är tung och intensiv samtidigt som höga krav ställs på hållbarhet. 10 mm hårdbetonggolv som läggs vått i vått vid nyproduktion. Kök Laboratorier Akutrum Entré Omklädningsrum och duschutrymmen Väntrum Matsalar Korridorer Gångar Trappor Samlingsrum Patientrum Vårdsalar Korridorer & kulvertar Förråd Laboratorier Akutrum Operationsrum Sterilisering Renrum Omklädningsrum Entré Vindfång Garage Kulvertar Lager Altro Nordic Altros unika säkerhetsgolv har minskat halk- och fallolyckor under mer än 50 år. Vi har ett världsomspännande rykte som pionjärer vad gäller utveckling och framställning av säkerhetsgolv. Inga andra säkerhetsgolv ger dig lika många olika lösningar oavsett dina krav eller behov. Våra säkerhetsgolv uppfyller alla internationella krav. Vår noggranna kvalitetskontroll, från råmaterial till färdig produkt, ger världen golv som bevarar sin stegsäkerhet och slitstyrka liksom sin färgstabilitet och hygieniska egenskaper under hela sin livslängd. ALTRO NORDIC AB, Box 9055, Flintyxegatan 4, Malmö, Tel: , Fax: , E-post: info@altro.se

INDUSTRI SÄKRA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR

INDUSTRI SÄKRA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR INDUSTRI SÄKRA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR Skaffa dig ett bra fotfäste Altro har olika golvlösningar för alla miljöer och behov i en industri Med Altros heltäckande sortiment av golv behöver du ingen annan

Läs mer

Introduktion till Altro gummigolv

Introduktion till Altro gummigolv Introduktion till Altro gummigolv Introduktion till Altro gummigolv Mjukt, spänstigt och tåligt. Gummi är både starkt och hållbart, men dessutom skönt att gå på. Altro Nuvola Gummigolv står emot stötar

Läs mer

Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem. Som gjorda för varandra

Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem. Som gjorda för varandra Altros golv och väggbeklädnad den kompletta lösningen Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem Lothingland Community Unit Som gjorda för varandra Romeo och Julia. Filip och Fredrik. Korv och mos. Vissa

Läs mer

Läggningsanvisning Vinylgolv

Läggningsanvisning Vinylgolv VINYL-Golv... För ett perfekt resultat 1. Mätning Mät den maximala längden och bredden på rummet inklusive alla gångar och dörröppningar. Lägg på en extra bredd om 10cm på varje sida. 2. Förberedelse Kontrollera

Läs mer

Altro Aquarius. 16 nya färger nu med AltroBead Technology. som ger ett unikt, mjukt och hemtrevligt utseende! www.altro.se

Altro Aquarius. 16 nya färger nu med AltroBead Technology. som ger ett unikt, mjukt och hemtrevligt utseende! www.altro.se 16 nya färger nu med AltroBead Technology som ger ett unikt, mjukt och hemtrevligt utseende! Altro Aquarius Säkerhetsgolv för våta miljöer för både skor och barfota finns nu i 16 nya färger som har alla

Läs mer

Välkommen till Heimdall Industrigolv

Välkommen till Heimdall Industrigolv Välkommen till Heimdall Industrigolv Om företaget Heimdall Industrigolv öppnade 2003 i Gävle och har sedan dess levererat polerad betong, massagolv, flytspackling och slipning i olika miljöer och infrastrukturer

Läs mer

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Welcome W Velkommen Välko Accueil illkommen Tervetuloa mmen Första intrycket består Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Det första

Läs mer

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC ZERO PVC -FRITT GOLV UPOFLOOR ZERO PVC-FRITT GOLV Fritt från PVC, klor och mjukgörare Fritt från ftalater, halogener och tungmetaller Homogen sammansättning Utmärkt hållbarhet Lätt att lägga Ingen vaxning,

Läs mer

NATURLIGA MATERIAL. Lätt att leva med

NATURLIGA MATERIAL. Lätt att leva med ETT NATURLIGT KLICK NATURLIGA MATERIAL Varje Marmoleum Click-panel är tillverkad av HDF (High Density Fibreboard) med en ljudabsorberande korkbotten och 2,5 mm tjock Marmoleum på ovansidan. De naturliga

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

En naturprodukt. Jute Cork Trämjöl Harts

En naturprodukt. Jute Cork Trämjöl Harts Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum, en naturprodukt 02. DLW golvmaterial En stolt tradition 03. Kollektionen Lino Art Linea 04. Tekniska data 05. LPX Enkel rengöring 06. Användningsområden 07.

Läs mer

KÅBE CORAL. Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se

KÅBE CORAL. Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se KÅBE CORAL Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se FRÅN PRAKTISK OCH FUNKTIONELL... Antal steg för att stoppa 90% av smutsen Gata (standard) smuts Strand sand Extrem lera...till ATTRAKTIV OCH SPECIELL

Läs mer

LJUSET GÖR SKILLNADEN

LJUSET GÖR SKILLNADEN LJUSET GÖR SKILLNADEN Vissa hävdar att det är något magiskt med ljuset i Skandinavien. Andra menar att de speciella skiftningarna beror på närheten till polcirkeln eller att vårt klimat är rikt på kontraster.

Läs mer

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv.

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. creating better environments In plast we trust. Forbos plastgolv förenar skönhet och styrka på ett sätt som är svårslaget. Minst sagt. De är vackra,

Läs mer

Kärleken till ett golv

Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Visst kan man bli förälskad i vackra ting. I synnerhet om de består i all oändlighet och bara blir vackrare med åren. Ett trägolv är ett levande material som

Läs mer

Kakelbranschen informerar. av kakel och klinker

Kakelbranschen informerar. av kakel och klinker Kakelbranschen informerar Skötsel av kakel och klinker Städråd för väggar och golv med ytskikt av keramiska plattor! I denna folder redovisas råd och rekommendationer om hur ytskikt med keramiska plattor

Läs mer

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Massiv Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Ett golv som är lika personligt som du. Vår stavparkett i massivt trä ger alla utrymmen en exklusiv känsla. Varje unik stav kommer från

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

noraplan valua INSPIRERAT AV NATUREN FÖRFINAT FÖR DIG

noraplan valua INSPIRERAT AV NATUREN FÖRFINAT FÖR DIG noraplan valua INSPIRERAT AV NATUREN FÖRFINAT FÖR DIG Föreställ dig ett golv som fyller ditt rum med naturens skönhet och välbefi nnande. Ett golv som utstrålar en känsla av värme, ljus och lugn. Föreställ

Läs mer

Vattensäkert kök-vattenskadeförebyggande produkter för kök och dolda ytor

Vattensäkert kök-vattenskadeförebyggande produkter för kök och dolda ytor Vattensäkert kök-vattenskadeförebyggande produkter för kök och dolda ytor Kondensskydd för vitvaror-vattenlarm-vattenfelsbrytare Bänkskåpsinsatser-Slanggenomföring-Tätningar Golvskydd Alla våra produkter

Läs mer

Montering luftspaltsbildande golv.

Montering luftspaltsbildande golv. Montering luftspaltsbildande golv. Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till mögelbildning, rötsvampsangrepp, frostsprängningar. Fukt är en av

Läs mer

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO Designanpassade produkter från ELKO Scandic Grand Central Hotell ELKO vill som ledande leverantör av designprodukter, inom elinstallation, ge dig en helhetsbild av lösningar för hotellmiljöer. I denna

Läs mer

TRANSPORT & FÖRVARING AV VARM MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969

TRANSPORT & FÖRVARING AV VARM MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 TRANSPORT & FÖRVARING AV VARM MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 SDX välkända kvalitet och livslängd Insidan helt i rostfritt Snabbast från 0 till 80 grader Pressade gejdrar, enkel rengöring och ökad

Läs mer

Betyg MVG. Inredning för utbildning

Betyg MVG. Inredning för utbildning Betyg MVG Inredning för utbildning VÄLJ MELLAN TVÅ INREDNINGSSYSTEM För att möta nya krav på estetik och valmöjligheter erbjuder iab två omfattande inredningssystem för utbildning iab EDU och ST. Med utgångspunkt

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Lita Laminatgolv. LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic

Lita Laminatgolv. LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic Lita Laminatgolv LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic Lita amazone Detta är golvet för den stilmedvetne, klassiskt och elegant med mörka träslag som bas. Lita Amazone har smalare brädor för att

Läs mer

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3 FM Mattsson Kök Trycksak nr 251/3 Tillgång på sand och kunskapen om metallbearbetning var en förutsättning när FM Mattsson grundades i mitten av 1800-talet. Kunskapen har gått i arv och sanden är fortfarande

Läs mer

Luftspaltbildande fuktspärr golv

Luftspaltbildande fuktspärr golv Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA Luftspaltbildande fuktspärr golv Black Line Monteringsanvisning Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till

Läs mer

Släta golv. Släta golv en sammanfattning: Släta golv

Släta golv. Släta golv en sammanfattning: Släta golv Släta golv Släta golv Släta golv ger dig precis vad du är ute efter snygga golv som är lätta att installera. Lika idealiskt för kontoret som för butiksmiljöer, där golvet skapar en bakgrund som ger utrymme

Läs mer

BerryAlloc Kitchen Wall

BerryAlloc Kitchen Wall warm grey BerryAlloc Kitchen Wall BerryAlloc, wonderwalls Ett unikt sortiment väggpaneler som är både vackert och praktiskt; BerryAlloc. Modernt, retro eller klassiskt? Vi har många olika strukturer, kakeleffekter

Läs mer

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor Flyttverktyg för professionellt bruk U n i v e r s a l m o v i n g s y s t e m FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor När du bekantar dig med FOURMI -systemet märker du att

Läs mer

Modern Betong. Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK

Modern Betong. Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK Modern Betong Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK Innehåll 3 4 5-7 Att välja rätt lösning Specifiera riskerna Att skydda utsatta ytor - CONIDECK system 2 Att välja rätt lösning Parkeringshus

Läs mer

Cederroth First Aid Första Hjälpen för ögonen

Cederroth First Aid Första Hjälpen för ögonen Cederroth First Aid Första Hjälpen för ögonen Med rätt utrustning har du större chans att rädda ögonen Bevisat mer effektiv än koksaltlösning vid stänk från alkalier och syror. De vanligaste ögonskadorna

Läs mer

Det alternativa uppvärmningssystemet Modernt och effektivt.

Det alternativa uppvärmningssystemet Modernt och effektivt. Det alternativa uppvärmningssystemet Modernt och effektivt. www.infranomic.se 2 Naturlig värme med Infranomic Infranomic Den alternativa Värmeteknologin Trots kall lufttemperatur så värmer lägerelden och

Läs mer

Rengöringsanvisningar

Rengöringsanvisningar och skötsel av lackade och oljade Pergo-parkettgolv HÅLLBART ANVÄNDARVÄNLIGT EFFEKTIVT Varför? Genom att rengöra ditt golv på rätt sätt kan du garantera att ditt köp underhålls på bästa sätt. Produkterna

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

Vackra trägolv för användning i generationer

Vackra trägolv för användning i generationer Vackra trägolv för användning i generationer Omslagsbild: Furu massiv ljusgrå slät Ovan: Furu massiv obehandlad slät (samma utseende får du om du väljer klarvax) En av världens viktigaste och mest fantastiska

Läs mer

Värme att längta hem till

Värme att längta hem till LK Golvvärme LK GOLVVÄRME KOMPLETTA SYSTEM INDIVIDUELL RUMSREGLERING Värme att längta hem till Lättlagda och smarta lösningar för vattenburen golvvärme Ett golv som sprider värme och välbehag Om du är

Läs mer

Borghamns Stenförädling AB

Borghamns Stenförädling AB Svensk natursten Borghamns Stenförädling AB 1 2 Svensk natursten Den svenska berggrunden är stabil. Orsaken är bland annat åldern. Det handlar om hundratals miljoner år. Till exempel är det mellan 450

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5 S. 6-9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Nyhet! Smart badrumskollektion för de minsta. Storsäljaren i miniformat. Detaljer som gör skillnad. Extra hållbar design. Enkelt att hålla rent

Nyhet! Smart badrumskollektion för de minsta. Storsäljaren i miniformat. Detaljer som gör skillnad. Extra hållbar design. Enkelt att hålla rent SE 145-12 Nyhet! Smart badrumskollektion för de minsta 1 Extra hållbar design www.ifo.se Enkelt att hålla rent Detaljer som gör skillnad Storsäljaren i miniformat Vår tuffaste testpanel någonsin Att utveckla

Läs mer

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom kontor, skola, butik, dagis, hotell och restaurant

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom kontor, skola, butik, dagis, hotell och restaurant 1+2+3 Tre enkla steg för dig inom kontor, skola, butik, dagis, hotell och restaurant 1+2+3 Tre enkla steg till effektiv rengöring Miljöer och inredning har de senaste åren genomgått en revolution inom

Läs mer

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar R Aluminium in Architecture För ett ljusare liv WICSLIDE 65FS Vikdörrar Dörrar som flexibla rumsavslutningar mellan inne och ute Vem önskar sig inte ett rum vars gränser vid vackert väder kan utökas med

Läs mer

Klassade massivdörrar. Hus och Fastighet

Klassade massivdörrar. Hus och Fastighet Klassade massivar Hus och Fastighet Dörrar för fastighetens alla behov Nedan ser du ett urval av våra modeller. Släta ar Gedigen stomme med 110 mm ram, tät fyllning och 4 mm spärrskiva. Fanerad D43 Mönsterlagt

Läs mer

Universalrörskål. Säkert motage

Universalrörskål. Säkert motage Universalrörskål Säkert motage 1 Universalrörskål Böjbar rörisolering är det säkraste sättet att isolera rör. Med Universalrörskålen behöver man inte skära till rörskålarna vilket ger ett snabbare montage

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS LÄGGNINGSANVISNING F L Y T A N D E G O L V WICANDERS KORKGOLV WIC-CORK Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS Wicanders flytande golv - läggningsanvisning

Läs mer

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING Insulation Technology TM Made in Sweden Grymt bra isolering, finns inget bättre. Matte Karlsson, snickare NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING - för varma, tysta och sunda hus med miljövänlig cellulosaisolering

Läs mer

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav Industrigolv Tilltalande skydd för golv och väggar Högsta kvalitet för krävande industrier För utrymmen med specifi ka krav Någon du kan lita på Välkommen till Indufl oor med fogfria lösningar för industrigolv

Läs mer

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom hälso- och sjukvård

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom hälso- och sjukvård 1+2+3 Tre enkla steg för dig inom hälso- och sjukvård 2014 Rengöring i 3 enkla steg 1 2 3 Entrén Formeln är enkel: Ju mindre smuts som kommer in utifrån, desto enklare blir städningen. Därför är entrémattor

Läs mer

NYA IFÖ SPIRA ART. Formad av Skandinavien

NYA IFÖ SPIRA ART. Formad av Skandinavien NYA IFÖ SPIRA ART Formad av Skandinavien Vi har tillverkat porslin i Bromölla i långt mer än 100 år, produkter för badrum i 80 år. Därför är det inte konstigt att Skandinavien inspirerade oss när vi utformade

Läs mer

Geberit Group. badstudıose. VÅRKAMPANJ Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment *)!

Geberit Group. badstudıose. VÅRKAMPANJ Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment *)! Geberit Group badstudıose 8-16 VÅRKAMPANJ Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment *)! UTAN spolkant för hygienens och städningens skull. Ny påfyllningsventil som sparar upp till 0,5 l vatten vid varje

Läs mer

REN ViNST. Ett smart sätt att öka lönsamheten. REN ViNST

REN ViNST. Ett smart sätt att öka lönsamheten. REN ViNST REN ViNST Ett smart sätt att öka lönsamheten Danderyds Snickeri AB Mallslingan 5 187 66 Täby 08-544 44 160 www.dandent.se info@dandent.se REN ViNST Dandent, som tillverkar och marknadsför högkvalitativa

Läs mer

Konstgräs. Låt dig inspireras. Fler än 300 projekt. Mer än bara konstgräs. Lek för aktiv utveckling. Svenska Konstgräs Akademin lär ut och utvecklar

Konstgräs. Låt dig inspireras. Fler än 300 projekt. Mer än bara konstgräs. Lek för aktiv utveckling. Svenska Konstgräs Akademin lär ut och utvecklar Konstgräs Låt dig inspireras Fler än 300 projekt Sedan starten 2012 har vi haft en stark utveckling Mer än bara konstgräs Svenska Konstgräs Akademin lär ut och utvecklar Lek för aktiv utveckling Stimulerande

Läs mer

Värde 30 kr LADY. Minerals. Kalkfärg. God smak förtjänar det bästa

Värde 30 kr LADY. Minerals. Kalkfärg. God smak förtjänar det bästa Värde 30 kr LADY Minerals Kalkfärg God smak förtjänar det bästa NYHET HÄMTAD FRÅN NATUREN FÖR ATT SKAPA RUM MED VACKRA, KALKADE VÄGGAR OCH UNIKT UTTRYCK FRAMSIDA VÄGG: LADY 1623 MARRAKESH DEN HÄR SIDAN

Läs mer

We love. vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *införs successivt från januari 2014

We love. vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *införs successivt från januari 2014 We love vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA PHTHALATE FREE Technology *införs successivt från januari 2014 Kollektion 2014 generationens Den nya vinylgolv är här! Tarketts

Läs mer

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET THERMOPANEL ThermoCon Konvektorer ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET Stora glaspartier och öppna planlösningar. Det är 2000-talets boende, både i exklusiva villor och vanliga lägenheter. Här är det låga och

Läs mer

ULTRATUNN NATURSTEN FÖR VÄGG OCH ANDRA YTOR. Äkta sten men lätt, flexibel och milimetertunn

ULTRATUNN NATURSTEN FÖR VÄGG OCH ANDRA YTOR. Äkta sten men lätt, flexibel och milimetertunn ULTRATUNN NATURSTEN FÖR VÄGG OCH ANDRA YTOR Äkta sten men lätt, flexibel och milimetertunn VAD ÄR ULTRATUNN NATURSTEN? Ultratunn natursten är sten faner laminerat på ett tunt underlag av: glasfiber och

Läs mer

Klor och Bromin manuellt tillsatt

Klor och Bromin manuellt tillsatt Klor och Bromin manuellt tillsatt Det absolut viktigaste i all rening av vatten är att vi har ett korrekt ph värde. Om ph är för lågt eller för högt, så kan inte klor eller Bromin arbeta på ett bra sätt.

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET 1) Allmänt Uniclic X-systemet: Klicksystemet som innebär att du kan ersätta en skadad bräda i mitten av rummet snabbt,kvickt och lätt, utan

Läs mer

COMTEC KOMPOSITTEKNOLOGI KVALITATIVA KOMPOSITMATERIAL BETONG SKYDD FÖRSTÄRKNING REPARATION ÅTERBYGGNAD

COMTEC KOMPOSITTEKNOLOGI KVALITATIVA KOMPOSITMATERIAL BETONG SKYDD FÖRSTÄRKNING REPARATION ÅTERBYGGNAD COMTEC KOMPOSITTEKNOLOGI KVALITATIVA KOMPOSITMATERIAL BETONG SKYDD FÖRSTÄRKNING REPARATION ÅTERBYGGNAD SKYDD MOT FROST- OCH ROSTSPRÄNGNING SAMT SLITAGE OCH KEMIKALIEANGREPP COMTEC HÖGTEKNOLOGI FÖR BYGGNADSINDUSTRIN

Läs mer

Stora format. www.cchoganas.se

Stora format. www.cchoganas.se Stora format www.cchoganas.se Stora format Vi har jobbat med Byggkeramik i nästan 130 år och de otaliga projekt som vi haft förmånen att få leverera till ger oss en samlad erfarenhet och ett laddat varumärke.

Läs mer

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil Plisségardiner Unika uttryck för en personlig stil Förnya och förändra med vackra veck En plisségardin kombinerar på ett skönt sätt strama, raka linjer med mjuka och vackra tyger. Därför passar gardinen

Läs mer

Insidan helt i rostfritt...

Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt R-serien av Thermobox är en vidareutveckling av ett beprövat koncept. Alla produktens uppskattade egenskaper som lång livslängd, elektronisk temperaturstyrning,

Läs mer

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Nyhet! Färgade påsar Bubbelpåsar Denna populära produkt är lätt som luft och skyddande som en kudde. De små bubblorna ger utmärkt skydd för känsliga komponenter

Läs mer

ÖPPNA NYA HORISONTER. EXOS. tillbehör och tvättställ

ÖPPNA NYA HORISONTER. EXOS. tillbehör och tvättställ ÖPPNA NYA HORISONTER EXOS. tillbehör och tvättställ ÖPPNA NYA HORISONTER EXOS. det nya Frankesystemet, öppnar nya horisonter med sina tillbehör och tvättställ för installation på offentlig och halvoffentlig

Läs mer

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Effektivt inbrottsskydd genom Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Secura för säkerhet. Frågan om säkerheten blir allt viktigare hela tiden. Entrédörrar med omfattande låssystem

Läs mer

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se DTH-CPC 10 Vakuumsolfångare med CPC reflektor och koaxialrör Solfångaren Solfångarna av DTH-CPC 10 serien är resultatet av många års arbete i strävan

Läs mer

Städmoment som inte görs av städorganisationen i det ordinarie städarbetet.

Städmoment som inte görs av städorganisationen i det ordinarie städarbetet. Sida: 1/6 Städning är i mycket stor omfattning till för att behålla en god, trivsam & hygienisk arbetsmiljö för personal och besökare, samtidigt som den också skall bidra till att vårda lokalerna och inredning

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

TRÄTJÄRA NATURENS EGEN MÅLARFÄRG

TRÄTJÄRA NATURENS EGEN MÅLARFÄRG MÅLNINGS- GUIDE PIGMENTERAD TRÄTJÄRA LJUS TJÄROLJA TRÄTJÄRA NATURENS EGEN MÅLARFÄRG TJÄRLEK by HUNDRAÅRIG TJÄRLEKSHISTORIA FRÅN SKOGEN Från vikingaskepp till moderna villor och utemöbler. Trätjära är som

Läs mer

Centraldammsugare. Enklare snabbare renare

Centraldammsugare. Enklare snabbare renare Centraldammsugare Enklare snabbare renare Överlägsen sugeffekt Olika modeller Golvmunstycken med hjul Handtag med start/stopp och teleskoprör Enklaste tömningssystemet Tystgående Enkel montering i gamla

Läs mer

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion.

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Produkt Tänk nytt & innovativt. Bygg ansvarsfullt & ekonomiskt. Wekla Colorit är en mångsidig ytterväggsskiva, gjord på naturliga material som ger

Läs mer

Lock-Tile Sweden AB. Lock-Tile golv Installation Instruktioner. www.lock-tile.se. 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se

Lock-Tile Sweden AB. Lock-Tile golv Installation Instruktioner. www.lock-tile.se. 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se Om du har några frågor angående installationen av ett Lock-Tile golv tveka inte att konkakta oss på 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se Lock-Tile golv Installation Instruktioner Lock-Tile Sweden AB www.lock-tile.se

Läs mer

Rostfritt Stål för Badrum och Kök

Rostfritt Stål för Badrum och Kök Rostfritt Stål för Badrum och Kök KATALOG 2009 SENTO vår kvalitet ett tryggt köp När vi stått ute hos olika kunder och demonstrerat våra blandare och duschar från SENTO har vi ofta fått frågor om kvaliteten

Läs mer

fagerhult health & care

fagerhult health & care fagerhult health & care Fagerhult Health & Care Vi har arbetat med att utveckla belysningssystem och medicinska försörjningsenheter till sjukhus sedan 1968 och är idag marknadsledande i Skandinavien.

Läs mer

LED ERSÄTTNINGSLAMPOR. Mr LED LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT

LED ERSÄTTNINGSLAMPOR. Mr LED LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT LED ERSÄTTNINGSLAMPOR 12 1 2 13 14 3 4 11 10 Mr LED 9 8 7 6 5 LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT EN SERIE MYCKET ENERGISNÅLA LED LAMPOR LED = LIGHT EMITTING DIOD DEN STÖRSTA SKILLNADEN MELLAN LED & VANLIGA

Läs mer

SE 102-12. care. Badrum för livet

SE 102-12. care. Badrum för livet SE 102-12 care Badrum för livet Välj ett badrum som matchar dig. De flesta av oss vill givetvis bo hemma så länge som möjligt. Idag är vi också ofta piggare och friskare lite längre än förr. Det är nu

Läs mer

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Har du som fastighetsägare satt dig in i frågan om enkelt avhjälpta hinder? Om inte så är det hög tid nu! Varför denna broschyr?

Läs mer

TEAM Verksamheten bedrivs idag från Stockholm och Malmö

TEAM Verksamheten bedrivs idag från Stockholm och Malmö PARTNERS TEAM Verksamheten bedrivs idag från Stockholm och Malmö Vi är idag tre personer I bolaget med fokus på utveckling och försäljning Närmast har vi anställt Ulf Jansson tidigare export chef på INR

Läs mer

80% 40% 35% Produktöversikt avtorkning & rengöring. Tork Rengöringsdukar i jämförelse med tygtrasor. Lägre kostnader för avfallshantering 1

80% 40% 35% Produktöversikt avtorkning & rengöring. Tork Rengöringsdukar i jämförelse med tygtrasor. Lägre kostnader för avfallshantering 1 Gäller fr o m 2016-04-01 översikt avtorkning & rengöring ar i jämförelse med tygtrasor 80% Lägre kostnader för avfallshantering 1 40% Mindre användning av lösningsmedel 2 35% Snabbare rengöring 3 x2 Dubbel

Läs mer

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Smarta skorstenslösningar Smarta skorstenslösningar Schiedel är Europas största skorstenstillverkare och har tillverkat skorstenar för den svenska marknaden

Läs mer

Trygga och klimatsmarta byggelement. KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se

Trygga och klimatsmarta byggelement. KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se Trygga och klimatsmarta byggelement KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se Grunder, Väggar, Tak och Terrasselement... Världsledande teknik i långsiktigt miljöbyggande. Högsta miljövärdering och kvalitet.

Läs mer

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä PRESTIGE ett urval Kvalitetstrappor i trä Med känsla för material och detaljer Snickarlaget är en av Sveriges ledande tillverkare av trappor med fokus på design, nytänkande och flexibilitet. Vi är med

Läs mer

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport Från Sveriges största expert på garageportar Tre smarta alternativ när du ska byta garageport GPE 200/300/400 takskjutportar www.garageportexperten.se Tre speciellt utvalda och prisvärda garageportar.

Läs mer

Byggnationen av kommunalt VA är avslutad i området

Byggnationen av kommunalt VA är avslutad i området INFORMATIONSBREV 2015-10-19 1 (3) Information till fastighetsägare i Gustavsberg, del av Bergshamra tätort Byggnationen av kommunalt VA är avslutad i området Hej! Nu är det dags för ett nytt informationsbrev

Läs mer

Kompositer för f betongskydd

Kompositer för f betongskydd Totala lösningar inom industriapplikationer Applikationsrapport Kompositer för f betongskydd 2003-2009 2009 VÅ R LÖ HEL NS HE AM T HE - ER T Applikation Industri: Industri och företag som har betongkonstruktioner

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer

SKILLNADER I FIBERSAMMANSÄTTNING GÖR SORBENTER ÖVERLÄGSNA VID UPPSUGNING AV VÄTSKA

SKILLNADER I FIBERSAMMANSÄTTNING GÖR SORBENTER ÖVERLÄGSNA VID UPPSUGNING AV VÄTSKA SORBENTER Sorbenter ABSORPTION - ADSORPTION SKILLNADER I FIBERSAMMANSÄTTNING GÖR SORBENTER ÖVERLÄGSNA VID UPPSUGNING AV VÄTSKA ABSORPTION: Gäller vid organiska material såsom bomull, sågspån, papper etc.

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. s. 4 s. 5 s. 6 S. 7-0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD.

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. 2 VI TROR PÅ EN RENARE VÄRLD. Med Pure Effect gör du rent på riktigt, på naturens egna villkor. Vi låter nämligen naturens egna mikroorganismer - i form av goda bakterier

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

Hållbarhet, Rengöring och Underhåll i hälsovården Elastiska golvs bidrag

Hållbarhet, Rengöring och Underhåll i hälsovården Elastiska golvs bidrag Hållbarhet, Rengöring och Underhåll i hälsovården Elastiska golvs bidrag Sammanfattning Golvens ytegenskaper måste tas i betraktning som en viktig del när det kommer till rengörings- och underhållsmetoder

Läs mer

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING Bildförslag: Vi tar en bild på installation av NSP-rör. Uppifrån, så man ser hur röret förs ner i skorstenen, lite händer som jobbar, arbetskläder, 1964eventuell

Läs mer

Golvvärme för alla typer av golv

Golvvärme för alla typer av golv Golvvärme för alla typer av golv T2Röd självbegränsande värmekabel T2Reflecta energismart isolerskiva + T2Reflecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs. 2014-10 SE UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se UNDERHÅLL AV KÄHRS TRÄGOLV 2 INNEHÅLL UNDERHÅLL

Läs mer