STÅENDE ORDER för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STÅENDE ORDER för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar"

Transkript

1 STÅENDE ORDER Version 1.1 STÅENDE ORDER för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar Stående order är ett regelverk som gäller för samtliga elever verksamma inom Östgöta Försvarsutbildningsförbunds ungdomsverksamhet. Reglerna gäller i huvudsak under övningstid, men vissa avser även tid utanför övningar. Det är var och ens skyldighet att känna till dessa regler, samt verka för att de åtlyds av samtlig personal. Fastställd Lt Fagerström Utbildningsledare

2 Allmänna ordningsregler 1. Verksamheten skall genomsyras av ömsesidig respekt och god kamratanda. Uppträd alltid så att du är en god representant för Försvarsutbildarna, Försvarsmakten och dina kamrater! a. All form av mobbning är förbjuden och skall motarbetas. Med mobbning avses upprepade handlingar av en eller flera individer som orsakar fysisk skada eller psykiskt lidande för en eller flera elever. Upptäcks någon form av mobbning skall detta omedelbart rapporteras till ungdomsledare/instruktör. b. Alla former av trakasserier är förbjudna. Det är inte tillåtet att reta eller tala nedsättande om någon pga t ex etniskt ursprung, religionsuppfattning, sexuell läggning, civil klädstil mm. c. Förvarsutbildarna Östergötland är en opolitisk organisation. Det är inte tillåtet att under övningsverksamhet bedriva värvning till politiska organisationer, agitera eller sprida broschyrer (motsvarande) för politiska idéer. d. Uppträd så att du inte utsätter andra för obehag. Det är naturligtvis mycket positivt om två elever finner varandra hos oss och blir tillsammans (motsvarande). Relationer förutsätts dock hållas utanför övningsverksamheten. Det är inte alla som uppskattar kramar och kyssar på logementet/i tältet. 2. Försvarsmaktens och Försvarsutbildarnas övningsverksamhet är inte alltid demokratiskt styrd. Båda organisationerna tilldelas dock befogenheter och uppgifter via demokratiska val och processer. Försvarsmakten och Försvarsutbildarna värnar om det demokratiska Sverige, dess folk, folkvalda, lagar och demokratiska värderingar. Det är därför inte förenligt att vara en del av Försvarsmakten/Försvarsutbildarna och samtidigt stöjda/ verka inom politiskt extrema organisationer. a. All form av medverkan i extrema organisationer är förbjuden för medlem i Försvarsutbildarna Östergötland. b. Som extrem organisation klassas alla former av organisationer som förtrycker en annan grupp människor pga etniskt ursprung, religion, sexuell läggning samt politisk åskådning. Även organisation som försöker uppnå politiska mål genom våld eller brytande mot gällande lagar anses vara extrem. c. Med medverkan menas att man öppet stödjer organisationen t ex genom att delta i offentliga arrangemang, propagerar för organisationen öppet eller på annat sätt offentligt stödjer organisationen. d. Självklart råder dock åsiktsfrihet. Vad var och en tycker och tänker är helt upp till individen. Försvarsutbildarna bryr sig inte om individens åsikt förens vederbörande öppet börjar agerar för sin sak. e. Elev som bevisligen stöttat och deltagit i en extrem organisations aktiviteter, kommer ovillkorligen att uteslutas ur Försvarsutbildarna. Samtal kring detta kommer att föras mellan Försvarsutbildarna, Försvarsmakten, eleven och dess vårdnadshavare. Brev kan även komma att skickas till Pliktverket med meddelande om att eleven ifråga är olämplig för värnpliktstjänstgöring. 2 (7)

3 3. Ungdomsverksamheten bedrivs under militära former med högre krav på ordning och reda, samt disciplin än vad ungdomar är vana vid i t ex skolan. Eftersom deltagande är frivilligt förutsätts eleven leva upp till de krav som ställs på disciplin. a. Instruktör skall tilltalas med grad. Saknar instruktör grad används Instruktör b. För samtal med instruktör utanför/mellan övningar skall anmälan om detta göras. c. Order skall lydas. Kommandon skall omedelbart verkställas. Detta gäller oavsett om order/kommando kommer från instruktör eller grupp/plutonschef. Förutsättning att diskutera/ifrågasätta en order finns endast om den är otydlig eller riskerar säkerheten. Detta görs i så fall under punkten frågor då hela ordern är given. d. När en order har verkställts skall detta anmälas. T ex vid omvisitation, vid ankomst till anbefalld plats m.m. 4. Försvarsutbildarna Östergötland har en nolltolerans mot användande av droger. Med droger avses alkohol, narkotika, lugnande medel/sömnmedel (utan recept) som är narkotikaklassade, olika medel som används för sniffning samt dopingsmedel. a. All hantering eller användning av droger är förbjuden. Upptäcks elev inneha, langa eller bruka droger, kommer detta att anmälas till Polis och föräldrar/vårdnadshavare. Elev riskerar därefter att uteslutas ur verksamheten. b. Det är strängeligen förbjudet att uppträda berusad under övning. Upptäcks elev medföra droger eller vara berusad/drogad, kommer elev att köras hem till föräldrar/vårdnadshavare. Utöver detta är det ytterst olämpligt att bruka alkohol kvällen före övning eftersom det kan påverka prestationsförmågan under övning. Det är därför förbjudet att uppträda bakfull under övning. c. Snusning är tillåten så länge det sköts snyggt och inte påverkar verksamheten. Det är dock inte tillåtet att snusa under uppställningar och andra formella sammanhang. Observera att det enligt lag inte är tillåtet att köpa snus om för den som är under 18 år. d. Rökning är endast tillåten under kommenderad rast/fritid. Elev måste dessutom be om lov att röka och bli anvisad plats. Detta på grund av brandrisk och bestämmelser i SäkI. Observera att det enligt lag inte är tillåtet att köpa cigaretter om för den som är under 18 år. Säkerhet 5. Verksamheten skall genomsyras av ett stort säkerhetstänkande. Såväl elever som instruktörer skall löpande verka aktivt för att all övningsverksamhet genomförs säkert. Samtlig personal har ett ständigt medansvar för sin egen och andras säkerhet. a. Om fara uppstår under något övningsmoment, kommenderas högt och tydligt Avbryt! av den som först upptäcker faran. b. Alla brister i säkerheten skall genast anmälas till närmsta befäl. c. Elev har rätt att ordervägra om given order riskerar säkerheten. Eleven skall i så fall anmäla detta till den som gav ordern i fråga. d. Sjuk-/skadeanmälan skall göras omedelbart vid skadetillfället ej i efterhand. 3 (7)

4 Anmälningar inför övning, intyg mm 6. Vår verksamhet är omfattande och kräver såväl mycket planering, många instruktörer och en hel del skattepengar. Därför är det mycket viktigt att elever i tid orienterar ungdomsledare om sådant som påverkar planering. a. Generellt skall anmälan om närvaro/frånvaro göras senast en vecka före övning. Vissa avvikelser förekommer dock. På övningsprogrammet framgår vad som gäller för respektive övning. b. Om en elev skall bort under en övning (t ex måste åka hem tidigare) skall detta anmälas i samband med föranmälan till övning. Om föranmälan ej krävs skall medlemmen ta kontakt med ungdomsledaren i god tid före övningen. Det är inte självklart att det går att komma senare/lämna tidigare. Vår verksamhet är inte av drop-in-karaktär. Med framförhållning och goda skäl går detta dock oftast att lösa. c. Elev skall orientera ungdomsledare ifall denne avser att besöka någon annan militär verksamhet i landet, t ex HvU-utbildning eller FMs praktikantläger. d. Elev som avser att gå någon av Försvarsutbildarnas centrala kurser skall anmälda detta på särskild blankett till ungdomsledare. Det är inte tillåtet att skicka kursanmälan direkt till Försvarsutbildarnas huvudkontor i Stockholm. e. Elev som avser att ta ett sabbatsår skall meddela detta skriftligen till ungdomsledaren. f. Elev som vill sluta skall använda, för ändamålet framtagen, blankett och lämna/posta denna till ungdomsledaren. g. Elev som önskar ett intyg och ett utbildningskort inför mönstring eller dylikt skall meddela detta i god tid (minst en månad) före aktuellt datum h. Elev som skall sluta och önskar ett intyg eller utbildningskort, skall ha varit medlem under minst två år. i. Elev som varit inaktiv under mer än ett år och inte svarar på e-post, brev etc, kan komma att uteslutas pga inaktivitet. Utrustning 7. Då elev uppträder i uniform (överdragsklädsel) representerar eleven Försvarsutbildarna, Försvarsmakten och sina kamrater. Allmänheten har ofta svårt att se skillnad på ungdomar och en soldat som gör lumpen. Många vet dessutom efter egen grundutbildning vad som gäller för utrustnings bärande och militärt uppträdande. Det är därför viktigt att ungdomar följer de regler som gäller. a. Eleven är personligen ansvarig för den utrustning som lånas av Försvarsmakten. Eleven bär själv ansvaret för att hålla den ren och funktionsduglig. Det mesta går att tvätta precis som civila kläder (se tvättråd). Fältjacka och fältbyxa skall dock inte tvättas i maskin. Plaggen görs rena med vatten och borste (ev med lite såpa). Fråga instruktör/ungdomsledare vid osäker om hur utrustningen skall vårdas. b. Det är generellt förbjudet att använda lånad utrustning under civil verksamhet. Elev må dock använda underkläder, vantar och regnkläder civilt. Vid egen marschträning må även kängor och ryggsäck användas. c. Namnbricka skall alltid bäras. Om fältjacka tas av flyttas namnbricka (och omvänt). 4 (7)

5 d. Reflexband/bricka skall bäras nedtill på vänster byxben. e. Civila persedlar som bärs på ett sådant sätt att de inte syns får användas fritt. (T ex underställ, strumpor, undertröjor etc. ) f. Civila kängor får efter samrådan med ungdomsledare användas under förutsättning att de är av diskret karaktär och svarta. Tänk på att vare sig Försvarsutbildarna eller Försvarsmakten ersätter dem om de går sönder. g. Civila handskar får användas förutsatt att de är av diskret karaktär och svarta. Arbetshandskar som tas på tillfälligt (vid t ex grävning etc) må ha annan färg. h. Byxbälte och mössor skall vara av Försvarsmaktens fastställda och utdelade modeller. i. Endast tilldelad ryggsäck 35 L får användas. Privata ryggsäckar av andra modeller får ej användas. (Undantag kan ske, men då krävs läkarintyg och uppvisning av den civila ryggsäcken som skall vara grön.) j. Vattenflaska förvaras i ryggsäck om inte annat kommenderats. Under fältlystring (t ex under längre marsch) må den bäras på valfri plats. k. Fältskjorta m/59 får bäras på följande sätt, i båda fallen väl nedstoppad i fältbyxorna: i. Med ärmarna nedvikta och manschetterna knäppta, namnbrickan fäst direkt över understa knappen. Översta knappen må knäppas upp, då fästes namnbrickan under nedersta knappen. ii. Med ärmarna uppvikta (ej rullade) markant över armbågarna, översta knappen uppknäppt och namnbrickan fäst under nedersta knappen. iii. Skjortan må förstärkas underifrån med fältskjorta m/90 eller t-shirt m/90. l. Om fältskjorta 90 eller t-shirt 90 bärs utan fältjacka fästs namnbricka i byxbältet ca 10 cm vänster om spännet. m. Hår som faller ned på axlarna skall bäras uppsatt eller i hårnät. n. Ingen kosmetika får bäras, vare sig i ansiktet, på händer eller andra platser. o. Eventuella ringar, armband och halsband får ej bäras. Det samma gäller piercingar i ansikte och på öron. I undantagsfall kan de tejpas över. p. I övrigt bärs klädseln så att eleven är ett föredöme för andra och en god företrädare för sin förening. Klädseln skall vara ren. Kragar skall vara väl vikta, fickor stängda och marschkängor rena och väl putsade. 5 (7)

6 Uniformsmärken 8. För all ungdomsverksamhet (oavsett organisation) gäller att svensk flagga, ungdomsmärke och ev föreningsmärke skall bäras. Inga andra märken får användas. a. Det är mycket viktigt att ungdomsmärket inte smutsas ned i onödan eller på något sätt maskeras. Elev som ej bär ungdomsmärke kan komma att avskiljas från övning. b. Ungdomsmärke, svensk flagga och föreningsmärke skall appliceras på uniform enligt skissen nedan. Vänster bröst Vänster ärm Utrustningslistor 9. Uniform bärs och packning medförs till var övning enligt anbefalld utrustningslista. Vilken lista som gäller framgår av programmet. Listorna hittas på vår hemsida. Civil utrustning 10. Civil utrustning må medföras till övningar under förutsättning att elev är medveten om att skada eller förlust av civil egendom inte ersätts av vare sig Försvarsutbildarna eller Försvarsmakten. Normalt sätt behövs inte annat än hygienartiklar, ev fyskläder och ev civila underkläder. a. Inga mobiltelefoner får vara på under övning. (De får dock sättas på under kommenderad rast eller om tillstånd getts av särskilda skäl.) Endast instruktörer får ha sina mobiltelefoner på under övning pga säkerheten. b. Kamera må användas efter godkännande under respektive övning av ungdomsledaren (alt övningsledaren) med hänsyn tagen till eventuella skyddsobjekt etc. 6 (7)

7 Enskilt uppträdande 11. Försvarsmaktsreglemente Formella Grunder (FMR) ligger till grund för exercisutbildningen och skall därmed följas. a. Anmälan Anmälan sker för att meddela befälet vem man är och vad man vill. Anmälan skall göras: vid sen ankomst, på befälsrum, vid omvisitation samt då du fått order om att inställa dig hos ett befäl. En anmälan sker i enskild ställning och formuleras enligt följande: - [Befälets grad] Fänrik! [Egen kurs och namn] GK-elev Svensson anmäler sig (ex: efter sen ankomst/för omvisitation av kängor)!. Sker anmälan utomhus skall enskild hälsning (honnör) göras. Anmälan på befälsrum (motsvarande) Anmälan på befälsrum görs vid behov. Om någon skall anmäla sig före avvaktar man minst tre meter bort i korridoren. Vid köbildning ställer sig alla på en kolonn under väntan. Väntan sker i lystringsgraden manöver. b. Anhållan Anhållan sker för att meddela befälet att man önskar något, till exempel lättnad av klädsel eller att få ställa en fråga motsvarande. En anhållan sker i enskild ställning och formuleras enligt följande. - [Befälets grad] Fänrik! [Egen kurs och namn] GK-elev Svensson anhåller om (ex: att få ställa en fråga/lättnad av klädsel)!. Anhållan sker från platsen där du är, t ex sluten ordning. Vid sluten ordning börjar du med att räcka upp vänster hand knuten strax ovanför huvudet. När befälet ger dig ordet gör du din anhållan. c. Enskild hälsning Du skall hälsa på egna och andra befäl med honnör eller, om honnör ej kan göras, med huvudvridning. Du bör även hälsa på andra elever och annan militär personal i uniform då det är lämpligt. d. Fältanmälan Då en grupp av elever övar något på kaserngården eller i fält och en officer (fänrik eller högre) som inte hör till övningen i fråga, besöker gruppen skall fältanmälan göras. Denna anmälan görs av den som först upptäcker officeren ifråga/den officeren kommer till först. Fältanmälan görs enligt följande: - [Befälets grad] Fänrik! [Förband/grupp] Försvarsutbildar-ungdom under (ex: sambandsövning, gruppering, sjukvårdsutbildning, förläggningsrek)!. Sker anmälan utomhus skall enskild hälsning (honnör) göras. e. Besvarande av frågor I lektionssal besvaras frågor genom uppräckning av vänster hand och inväntan av att få ordet. Utomhus i sluten ordning besvaras frågor genom att räcka upp vänster hand knuten strax ovanför huvudet. När befälet ger ordet besvaras frågan. Sluten ordning 12. För grupper med fler än fyra elever gäller följande om inte annat beordras: Förflyttning över t ex kaserngården (mellan olika lektioner etc), görs i sluten ordning. Om gruppen uppmanas att ställa upp, samlas, etc skall detta ske i sluten ordning. Exakt form fastslås av gruppchef motsvarande. (Se FMR för information om förband i sluten ordning.) 7 (7)

STÅENDE ORDER. för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar

STÅENDE ORDER. för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar STÅENDE ORDER Version 1.7 STÅENDE ORDER för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar Stående order är ett regelverk som gäller för samtliga elever verksamma inom Östgöta Försvarsutbildningsförbunds ungdomsverksamhet.

Läs mer

STÅENDE ORDER. för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar

STÅENDE ORDER. för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar STÅENDE ORDER Version 1.9 STÅENDE ORDER för Väst- och Östanstångs ungdomsavdelningar Stående order är ett regelverk som gäller för samtliga elever verksamma inom Östgöta Försvarsutbildningsförbunds ungdomsverksamhet.

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero.

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Reviderad 150427 Nulägesbeskrivning utifrån elevenkät dec 14 samt antalet inrapporterade rapporter

Läs mer

Följade gäller i föreningens aktiviteter och inkluderar såväl träningar, träningsläger som matcher samt resor till och från match:

Följade gäller i föreningens aktiviteter och inkluderar såväl träningar, träningsläger som matcher samt resor till och från match: Idrotts- och hälsocertifiering: Lerkils IF Under 2013 utformar Lerkils IF en policy i samstämmighet med Kungsbacka kommuns krav för att bli en idrotts- och hälsocertifierad förening. Innehållet i denna

Läs mer

SSP Svenska skolan i Paris

SSP Svenska skolan i Paris SSP Svenska skolan i Paris Likabehandlingsplan för att motverka diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling Läsåret 2015-16 1 Likabehandlingsplanen på Svenska Skolan i Paris Gäller klass

Läs mer

Likabehandlingsplan för Gribbylunds kommunala F-9 skola

Likabehandlingsplan för Gribbylunds kommunala F-9 skola Likabehandlingsplan för Gribbylunds kommunala F-9 skola Lagen om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever, lag (2006:67), innebär att diskriminering på grund av kön,

Läs mer

Likabehandlingsplan Martin Koch-gymnasiet och Gymnasiesärskolan

Likabehandlingsplan Martin Koch-gymnasiet och Gymnasiesärskolan Likabehandlingsplan Martin Koch-gymnasiet och Gymnasiesärskolan VT 2009-VT 2010 Bild av: Sofia Lundvall 2 Vad säger skollagen och läroplanen: Skollagen 1 kap. 2 står följande: Verksamheten i skolan skall

Läs mer

Likabehandlingsplan för. Eductus Sfi, Gruv. Höganäs 2011

Likabehandlingsplan för. Eductus Sfi, Gruv. Höganäs 2011 Likabehandlingsplan för Eductus Sfi, Gruv Höganäs 2011 (reviderat 08.02.2011) Datum: 08.02.2011 Vad: Sfi, Gruv, Eductus Var: Höganäs Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 4 Visioner... 4 Definition..... 5 Diskriminering....

Läs mer

2015-2016. Upprättad av elever och lärare 2015.08.23

2015-2016. Upprättad av elever och lärare 2015.08.23 2015-2016 Praktiska Nykvarns årliga plan för att förebygga och motverka och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling enligt lagar och förordningar Upprättad av elever och lärare 2015.08.23

Läs mer

SNIFFNING Vi tolererar inga former av sniffning av lättflyktiga lösningsmedel eller gaser i samband med föreningens aktiviteter eller liknande.

SNIFFNING Vi tolererar inga former av sniffning av lättflyktiga lösningsmedel eller gaser i samband med föreningens aktiviteter eller liknande. Utveckla det drogförebyggande arbetet DROGPOLICY För oss i Kungsbacka Basketklubb är det viktigt med gemenskap, kamratskap och social fostran. Kungsbacka Basketklubb har med tanke på detta antagit en drogpolicy,

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

HANDLINGSPLANER FÖR MOBBNING, SEXUELLA TRAKASSERIER OCH KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING.

HANDLINGSPLANER FÖR MOBBNING, SEXUELLA TRAKASSERIER OCH KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING. HANDLINGSPLANER FÖR MOBBNING, SEXUELLA TRAKASSERIER OCH KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING. Bakgrund styrdokumenten säger: Det demokratiska uppdraget är formulerat i skollagen, läroplaner och kursplaner. Det består

Läs mer

PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Arboga Högskolecentrum Box 6 732 21 Arboga PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING DEKLARATION Arboga Kommun arbetar för att alla elever ska ha samma rättigheter. På Högskolecentrum arbetar studenter och medarbetare

Läs mer

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger Strömbackaskolan läsåret 2015-2016 Handlingsplan mot droger! Piteå maj 2015, Piteå kommun Strömbackaskolan. Handlingsplan mot droger I detta dokument avses med ordet drog, alkohol, narkotika, icke medicinsk

Läs mer

IFK Simning Åland. Föreningshandbok. Kjell Hansen 2015-10-14

IFK Simning Åland. Föreningshandbok. Kjell Hansen 2015-10-14 Föreningshandbok Kjell Hansen 2015-10-14 Innehåll Värdegrunder...1 Idrottens verksamhetsidé...1 Idrott är...1 Idrott består av...1 Idrotten ger...1 Vi delar in vår idrott...1 Idrotten följer...1 Idrottens

Läs mer

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund VÅR VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

2010-04-19. Skolans årliga plan mot kränkande behandling. 2010-2011 Freinetskolan Tallbacken

2010-04-19. Skolans årliga plan mot kränkande behandling. 2010-2011 Freinetskolan Tallbacken 2010-04-19 Skolans årliga plan mot kränkande behandling 2010-2011 Freinetskolan Tallbacken Innehållsförteckning Inledning 3 Förklaring av begrepp 3 Vision 3 Mål för Freinetskolan Tallbacken 3 Förebyggande

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015 Planen utvärderas varje år Övertygelse (vision) Alla människor har ett egenvärde och alla duger. Alla är olika och alla har

Läs mer

Ängskolans likabehandlingsplan för åk 7-9 läsåret 2014/2015

Ängskolans likabehandlingsplan för åk 7-9 läsåret 2014/2015 Ängskolans likabehandlingsplan för åk 7-9 läsåret 2014/2015 I enlighet med lag och förbud mot diskriminering och kränkande behandling av barn och elever i skolan 1 Bakgrund Vid årsskiftet 2008-2009 infördes

Läs mer

Vision. Förväntansdokument. Ordningsregler. Läsåret 2014-2015

Vision. Förväntansdokument. Ordningsregler. Läsåret 2014-2015 * Vision Förväntansdokument Ordningsregler * Läsåret 2014-2015 Vision Habo ska bli Sveriges bästa skolkommun och Hagaboda 7-9 ska ha den bästa verksamheten! Hagabodaskolan strävar efter att utbilda sina

Läs mer

Likabehandlingsplan. Förskolan Lärkdrillen

Likabehandlingsplan. Förskolan Lärkdrillen Likabehandlingsplan Förskolan Lärkdrillen 2011 10 25 Styrdokument Läroplanen för förskolan, Lpfö 98/10, poängterar vikten av en lika behandling av alla individer inom verksamheten, bl.a. går det att läsa:

Läs mer

STEFANSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN 2013-2014

STEFANSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN 2013-2014 STEFANSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN 2013-2014 1 BAKGRUND Likabehandlingsarbetet regleras av diskrimineringslagen (2008:567) och skollagen (2010:800). Likabehandlingsarbetet behövs för att skapa en skola

Läs mer

Fågelsta skolas likabehandlingsplan

Fågelsta skolas likabehandlingsplan VIPpärm Rev nr: 080818 Ersätter: 070807 Dok: 9.7 Flik: 9 Sid 1 (6) Fågelsta skolas likabehandlingsplan Antagen av skolråd, elevråd och samverkansgrupp. Beslutad av rektor den 1 mars 2007, reviderad 080818.

Läs mer

Näsums skola och skolbarnomsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Näsums skola och skolbarnomsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Näsums skola Ingrid Andersson, 0456-82 27 30 Ingrid.andersson@bromolla.se TJÄNSTESKRIVELSE 1(11) Näsums skola och skolbarnomsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

Område Söder - Nygårdsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Område Söder - Nygårdsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Område Söder - Nygårdsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Skolan har ett stort ansvar när det gäller att garantera alla barns och elevers trygghet i skolan. Det innebär att diskriminering på grund av kön, etnisk

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015. Fyrklöverns förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015. Fyrklöverns förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Fyrklöverns förskola Ljungdala förskolor Ljungdala förskolors vision På vår förskola ska alla barn, elever och personal känna

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2015/2016 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

VÄSTERÅS STAD 2012-01-26 ProAros/Lärande och utbildning Storängsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

VÄSTERÅS STAD 2012-01-26 ProAros/Lärande och utbildning Storängsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 1 STORÄNGSSKOLAN Grundskola & Fritidshem 2011/2012 Innehållsförteckning Inledning 3 Definitioner och begrepp 3 Främjande arbete

Läs mer

Så här arbetar vi mot kränkningar och mobbning på Ängaboskolan, Ängabo förskola, Stockslycke förskola och Herrgårdens förskola

Så här arbetar vi mot kränkningar och mobbning på Ängaboskolan, Ängabo förskola, Stockslycke förskola och Herrgårdens förskola 20090817 Så här arbetar vi mot kränkningar och mobbning på Ängaboskolan, Ängabo förskola, Stockslycke förskola och Herrgårdens förskola LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ÄNGABO ENHET Inget barn i förskolan, ingen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Varje verksamhet (förskola, skola och fritidshem) i AcadeMedia AB ska varje år beskriva sitt arbete mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande

Läs mer

Mönsterås Komvux Likabehandlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling 2016-2017

Mönsterås Komvux Likabehandlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling 2016-2017 Datum: 2015-12-28 Mönsterås Komvux Likabehandlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling 2016-2017 Innehåll: 1. Inledning 2. Likabehandlingsplanens syfte 3. Definitioner 4.

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12)

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan 0 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Skolbyns skola (Diskrimineringslagen 2008:567) (Skollagen 6 kap, 2011) Upprättad 160101 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling för vuxenutbildningen. Vad säger lagen om förbud om diskriminering och annan kränkande behandling?

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling för vuxenutbildningen. Vad säger lagen om förbud om diskriminering och annan kränkande behandling? Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling för vuxenutbildningen Planen utgår från diskrimineringslagen (2008 :657 ) samt kränkande behandling kapitel 6 skollagen (2010:800) och förordningen kränkande

Läs mer

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015 Sidan 1 av 5 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015 ÅBYSKOLAN Planen är framtagen i samverkan med elever och personal. Elever och personal har analyserat utvärderingen av 2014 års arbete,

Läs mer

Elevernas delaktighet: Vårdnadshavarnas delaktighet: Personalens delaktighet:

Elevernas delaktighet: Vårdnadshavarnas delaktighet: Personalens delaktighet: 1 Vår vision: Vår vision på Långängskolan är att alla elever ska vara trygga, trivas och må bra. Ingen ska utsättas för diskriminering eller kränkande behandling. På Långängskolan skall alla elever och

Läs mer

2015-08-11 Välkommaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

2015-08-11 Välkommaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. 1 2015-08-11 Välkommaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Skolledning Vår vision Välkommaskolan

Läs mer

Mariebergsskolans årliga Likabehandlingsplan

Mariebergsskolans årliga Likabehandlingsplan Mariebergsskolans årliga Likabehandlingsplan 2009-09-23 Mariebergsskolans vision och uppdrag Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. Uppdraget

Läs mer

L I K A B E H A N D L I N G S P L A N

L I K A B E H A N D L I N G S P L A N L I K A B E H A N D L I N G S P L A N handlar om: 1. att främja barns och elevers lika rättigheter. 2. att motverka diskriminering på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning,

Läs mer

Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1 (10) Lärande Lärande Centralt Christian Jerhov Verksamhetsutvecklare 0302-52 12 04 Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande

Läs mer

Riktlinjer mot droger

Riktlinjer mot droger Riktlinjer mot droger Riktlinjer för skola/fritidsgård i Centrum stadsdelsförvaltning Handbok för personal. Information för föräldrar och elever. Mål Alla som arbetar inom grundskola och fritidsgård i

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät med frågor om hur du mår och vad du gillar att göra. Enkäten har tagits fram tillsammans med andra ungdomar i Östergötland och kommer att användas så att

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot kränkande behandling. Boo Gårds skola 2011/12

Likabehandlingsplan. Plan mot kränkande behandling. Boo Gårds skola 2011/12 Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling Boo Gårds skola 2011/12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Policy... 3 Lagar och begrepp... 3 Främjande och förebyggande arbete... 4 Varningssignaler...

Läs mer

Förskolans plan mot kränkande behandling och

Förskolans plan mot kränkande behandling och Förskolechef BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Förskolechef Ann-Charlotte Nilsson Mångfald och jämställdhetsgruppen 2014-09-29 1 (6) Förskolans plan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp - Grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, Svenska för invandrare (SFI), Särskild utbildning för vuxna. Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Likabehandlingsplan 2014/15. År 2009. Bildning, Fritid och Kultur. Barn, utbildning och fritid

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Likabehandlingsplan 2014/15. År 2009. Bildning, Fritid och Kultur. Barn, utbildning och fritid Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Förskola/Lofsdalens Förskolan Norrskenet skola 2014/15 År 2009 Bildning, Fritid och Kultur Barn, utbildning och fritid 2013 06 12 Verksamhet

Läs mer

Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor)

Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor) Gymnasieskola Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor) Skolsyster Ingela Bergling, Specialpedagog Agneta Ernstson, Kurator Åsa Berg Alma Lindblom, Elevrådsordförande

Läs mer

Bergshamraskolan 2014-2015. Likabehandlingsplan - Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bergshamraskolan 2014-2015. Likabehandlingsplan - Plan mot diskriminering och kränkande behandling Bergshamraskolan 2014-2015 Likabehandlingsplan - Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2014-2015 Genomförda aktioner och kartläggningar under året: Vi har under årets gång upprättat

Läs mer

Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Innehåll

Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Innehåll Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Innehåll Kyrkenorumskolans vision sid 3 Diskrimineringslagen sid 3 Definition av begreppen sid 3 Åtgärder vid diskriminering och kränkande

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling Ålidhemsskolan 2009-08-20 Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling INLEDNING Vid Ålidhemsskolan ska det råda nolltolerans mot all diskriminering och annan kränkande behandling

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling Lå 2015-2016. Kinnarummaskolan/Falkens fritidshem

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling Lå 2015-2016. Kinnarummaskolan/Falkens fritidshem Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling Lå 2015-2016 Kinnarummaskolan/Falkens fritidshem 1 Vision Kinnarummaskolan och Falkens fritidshem skall utgöra en trygg arbetsplats

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2011-2012 Definition av likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Sävsjö Kristna Skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande

Läs mer

Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015

Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015 Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015 Giltig 140602-150602 Borås stads vision: Lust att lära Möjlighet att lyckas 1 Likabehandlingsplan och plan

Läs mer

Årlig likabehandlingsplan

Årlig likabehandlingsplan Årlig likabehandlingsplan för trygghet respekt ansvar på S:ta Gertruds skola Denna plan har utarbetats i samråd med personalen, föräldrasamrådet, elevvårdsteamet och elevrådet. reviderad mars 2010 Förord

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 2013-2014 Diskrimineringslagen och skollagen Två regelverk, diskrimineringslagen (208:567) och skollagen (2010:800, kap.6) reglerar hur skolan,

Läs mer

Barn har rätt till en trygg skola

Barn har rätt till en trygg skola Barn har rätt till en trygg skola Det är nolltolerans mot kränkningar i förskola och skola. Det är de vuxnas ansvar att se till att alla barn och elever har en skolmiljö fri från diskriminering, trakasserier

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Lillmons skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Lillmons skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Lillmons skola Reviderad oktober 2013 Vision Skolan är en plats fri från diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. På Lillmons skola

Läs mer

Donnergymnasiets ANTD-plan

Donnergymnasiets ANTD-plan Donnergymnasiets ANTD-plan ANTDPLAN VID MISSTÄNKT DROGANVÄNDNING OCH ALKOHOLMISSBRUK ANTD=Alkohol, narkotika, tobak och doping Donnergymnasiets vision Vår vision med det drogförebyggande arbetet är att

Läs mer

Västerås Idrottsgymnasium

Västerås Idrottsgymnasium Västerås Idrottsgymnasium Vasagatan 95 722 23 VÄSTERÅS Västerås 2012-01-03 Likabehandlingsplan samt plan mot kränkande behandling för Västerås Idrottsgymnasium Likabehandlingsplan varför det? I april 2006

Läs mer

Drogvaneundersökning åk 7-9. Strömsunds kommun 2014

Drogvaneundersökning åk 7-9. Strömsunds kommun 2014 Drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2014 Undersökningen gjordes i mars 2014 Samtliga skolor i årskurs 7-9 deltog Totalt 335 svar varav 43 % flickor och 57% pojkar Procent anges som andel av samtliga

Läs mer

Förskolornas plan mot diskriminering och kränkande behandlig

Förskolornas plan mot diskriminering och kränkande behandlig Förskolornas plan mot diskriminering och kränkande behandlig Krokom 2013-01-01 Inger Olsson, förskolechef Innehåll Inledning...5 Bakgrund...6 Mobbning kännetecknas av:... 7 Befogade tillsägelser... 7 Lagar

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2014/2015 Lackarebäcksskolan För verksamheterna grundskola, förskoleklass samt fritidshem 1( 12) Inledning Lackarebäcksskolans plan

Läs mer

kännedom om att någon utsätts för diskriminering, kränkande behandling eller trakasserier

kännedom om att någon utsätts för diskriminering, kränkande behandling eller trakasserier PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Uppdaterad 2014-05-05 Värdegrundsfrågor/Likabehandling/Mobbning Denna plan för att definiera, upptäcka och åtgärda kränkningar, trakasserier eller konflikter

Läs mer

Persöskolans Likabehandlingsplan/Plan mot kränkande behandling 2013-2014

Persöskolans Likabehandlingsplan/Plan mot kränkande behandling 2013-2014 Persöskolans Likabehandlingsplan/Plan mot kränkande behandling 2013-2014 Innehåll Vision... 1 Regelverk... 1 Definitioner av begrepp... 1 Främjande arbete... 2 Kartläggning... 3 Förebyggande arbete...

Läs mer

Kyrkbyns förskola. Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet. LIKABEHANDLINGSPLAN och Plan mot kränkande behandling 2015-16

Kyrkbyns förskola. Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet. LIKABEHANDLINGSPLAN och Plan mot kränkande behandling 2015-16 Kyrkbyns förskola Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet LIKABEHANDLINGSPLAN och Plan mot kränkande behandling 2015-16 Innehållsförteckning Bakgrund/Definition Kränkande Behandling..

Läs mer

Plan mot kra nkande behandling 2013-14. I Ur och Skur Lötkärrsskolan

Plan mot kra nkande behandling 2013-14. I Ur och Skur Lötkärrsskolan Plan mot kra nkande behandling 2013-14 I Ur och Skur Lötkärrsskolan 2013/2014 Plan mot kränkande behandling Lötkärrsskolan Främjande arbete: Verksamhetsansvariga på I Ur och Skur Lötkärrsskolan har tillsammans

Läs mer

FÖRSKOLAN ÅSTUGANS TRYGGHETSPLAN

FÖRSKOLAN ÅSTUGANS TRYGGHETSPLAN FÖRSKOLAN ÅSTUGANS TRYGGHETSPLAN 2016 Trygghet, respektfullt bemötande och ett demokratiskt förhållningssätt är grunden för det livslånga lärandet TILL DIG SOM BARN Förskolan Åstugan arbetar utifrån att

Läs mer

Mariebergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/14 Mariebergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling vårt arbete för att förhindra diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid vår skola 1 Rev ht 2013 (13-09-12)

Läs mer

Kartläggning av kända missbrukare i Åtvidaberg, 2007. Anna Södergren Samordnare för kommunens alkohol- drog- och brottsförebyggande arbete

Kartläggning av kända missbrukare i Åtvidaberg, 2007. Anna Södergren Samordnare för kommunens alkohol- drog- och brottsförebyggande arbete Kartläggning av kända missbrukare i Åtvidaberg, 2007 Anna Södergren Samordnare för kommunens alkohol- drog- och brottsförebyggande arbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING 3 BAKGRUND 4 METOD 4 RESULTAT

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Jönåkers skola Förskoleklass Grundskola Fritidshem 2013/14 Vi Lyckas tillsammans! Syftet med planen är: Syftet är att skydda elever mot diskriminering och

Läs mer

Mölstadskolans Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Denna plan gäller för Mölstadskolan F-6 samt fritidshemmet 2015-2016

Mölstadskolans Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Denna plan gäller för Mölstadskolan F-6 samt fritidshemmet 2015-2016 Mölstadskolans Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Denna plan gäller för Mölstadskolan F-6 samt fritidshemmet 2015-2016 Upprättad augusti 2015 1 Innehållsförteckning Mölstadskolan,

Läs mer

Likabehandlingsplan. Förskolan Ugglan. Ph-12

Likabehandlingsplan. Förskolan Ugglan. Ph-12 Likabehandlingsplan Förskolan Ugglan Ph-12 2012/2013 Innehåll sida Inledning 3 Vår vision, målsättning 4 Delaktighet 5 Utvärdera 6 Främja 7 Kartläggning 8 Kontinuerliga mål: Kön 9 Etnisk tillhörighet 10

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för:

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för: 2008-06-30 Vi är många som arbetar i verksamheten, alla med olika bakgrund, kunskap och utbildning, och ibland gör vi rätt och ibland gör vi fel. Det är fullständigt mänskligt! LEDARE Ledare inom Lycksele

Läs mer

Värdegrund Ellös Skola F-6

Värdegrund Ellös Skola F-6 Värdegrund Ellös Skola F-6 Reviderad 141022 Värdegrunden Värdegrunden handlar om relationer mellan människor och om hur vi behandlar och värderar varandra som barn och vuxna. Alla har rätt till ett bra

Läs mer

Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014

Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014 Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014 Innehållsförteckning Vision 4 Så här arbetar vi för att nå vår vision: 4 Kyrkenorumskolans värdegrund 5 På Kyrkenorumskolan

Läs mer

Likabehandlingsplan. för. Örsjö skola

Likabehandlingsplan. för. Örsjö skola Madesjö Verksamhetsområde Likabehandlingsplan för Örsjö skola Plan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling Läsåret 2015-16 Inledning Planen mot diskriminering, trakasserier och

Läs mer

Brinells högstadiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Brinells högstadiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Brinells högstadiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundskolan 7-9, grundsärskolan, förberedelseklass Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. För Nordingrå Förskola

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. För Nordingrå Förskola PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING För Nordingrå Förskola Reviderad september 2014 I Kramfors kommuns förskolor vill vi att alla ska känna sig lika mycket värda och bli sedda för den de är.

Läs mer

Erikslundskolan 20130423 Grundskola F-9 Fritidshem F-6. Likabehandlingsplan. Plan mot kränkande behandling

Erikslundskolan 20130423 Grundskola F-9 Fritidshem F-6. Likabehandlingsplan. Plan mot kränkande behandling Erikslundskolan 20130423 Grundskola F-9 Fritidshem F-6 Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling 2013 Inledning Till Erikslundskolan ska alla elever gå med glädje varje dag. Alla elever ska känna

Läs mer

Likabehandlingsplan SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015 CAMPUS LIDKÖPING

Likabehandlingsplan SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015 CAMPUS LIDKÖPING Likabehandlingsplan SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015 CAMPUS LIDKÖPING Innehållsförteckning Introduktion... 1 Vision... 1 Bakgrund... 1 Definitioner... 2 Kartläggning av risker... 3 Metod för kartläggningen...

Läs mer

Plan för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Plan för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Plan för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Planen gäller från 2014-03-31 Planen gäller till 2015-01-31 Årets plan ska utvärderas senast 2015-01-10

Läs mer

KOMETSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING

KOMETSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING KOMETSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Det händer att uttryck som jag bara skojade eller tål du inte lite skämt används till personer som precis blivit/känt sig kränkta, diskriminerade

Läs mer

Mot kränkande behandling, och diskriminering FÖR PÅRYDSSKOLAN 2015-2016

Mot kränkande behandling, och diskriminering FÖR PÅRYDSSKOLAN 2015-2016 LIKABEHANDLINGSPLAN Mot kränkande behandling, och diskriminering FÖR PÅRYDSSKOLAN 2015-2016 Vår vision Pårydsskolan skall vara en plats där elever och personal trivs och känner trygghet. Vårt mål Vårt

Läs mer

Rödbäckens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödbäckens plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödbäckens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef

Läs mer

Pinnhagens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pinnhagens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pinnhagens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Förskoleverksamhet Ansvariga för planen. Förskolechefen Vår vision. På Pinnhagens

Läs mer

Likabehandlingsplan. Flurkmarks fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2012/13

Likabehandlingsplan. Flurkmarks fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2012/13 Likabehandlingsplan Flurkmarks fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2012/13 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Gläntan för planen Rektor

Läs mer

Plan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling

Plan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling Plan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling Älvstrandsgymnasiets vuxenutbildning, Hagfors läsåret 2014-2015 LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ÄLVSTRANDSGYMNASIETS

Läs mer

Ungdoms och Fritidsverksamheten Öppen fritidsverksamhet. Omr Malmslätt Malmengården och Vikingstad fritidsgård

Ungdoms och Fritidsverksamheten Öppen fritidsverksamhet. Omr Malmslätt Malmengården och Vikingstad fritidsgård 1 Likabehandlingsplan Ungdoms och Fritidsverksamheten Öppen fritidsverksamhet Omr Malmslätt Malmengården och Vikingstad fritidsgård Vår organisation främjar blandning av alla slags likheter och olikheter.

Läs mer

Hällaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hällaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hällaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 7-9 Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Ulriksdalsskolans Likabehandlingsplan

Ulriksdalsskolans Likabehandlingsplan Ulriksdalsskolan Barn- och utbildningsförvaltningen 2015-10-26 Ulriksdalsskolans Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2015/16 Ulriksdalsskolans förskoleklass, skola

Läs mer

Läsåret 2015-2016 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling och utvärdering. Askungens förskola.

Läsåret 2015-2016 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling och utvärdering. Askungens förskola. Läsåret 2015-2016 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling och utvärdering. Askungens förskola. En viktig uppgift för verksamheten är att grundlägga och förankra de värden som vårt samhällsliv

Läs mer

Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2013

Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2013 Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2013 Undersökningen gjordes v 11-13 Undersökningen gjordes i åk 7-9 i hela kommunen Totalt 377 svar. Största andelen från åk 7 och 9 (ca 37

Läs mer

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 Reviderad 2009-09-30 av rwk Sidan 1 av 23 Innehållsförteckning HANDLINGSPLAN - AMT...3 Åtgärdstrappan en handlingsplan

Läs mer

Trygghet, respekt och ansvar

Trygghet, respekt och ansvar Trygghet, respekt och ansvar Alla barn och elever ska känna sig trygga i förskolan, skolan och vuxenutbildning. Diskriminering och alla andra former av kränkande behandling hör inte hemma i ett demokratiskt

Läs mer

Välkommen till Österstad skola! Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Välkommen till Österstad skola! Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Välkommen till Österstad skola! Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Vänner ger glädje! Läsåret 2013-2014 1 Innehållsförteckning Framsida. 1 Innehållsförteckning.. 2 Grunduppgifter

Läs mer

Björnligans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Björnligans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Björnligans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015-2016 Biträdande förskolechef Jessica Svensson jessica.svensson@horby.se

Läs mer

Mariebergsskolans Likabehandlingsplan och Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolans Likabehandlingsplan och Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 Mariebergsskolans Likabehandlingsplan och Plan mot diskriminering och kränkande behandling vårt arbete för att förhindra diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid vår skola

Läs mer