Samråd om framtiden för europeisk bolagsrätt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samråd om framtiden för europeisk bolagsrätt"

Transkript

1 Samråd om framtiden för europeisk bolagsrätt EU:s bolagsrätt är en av den inre marknadens hörnstenar och har utvecklats mycket under de senaste 40 åren. EU:s harmonisering på bolagsrättsområdet täcker områden som skydd av aktieägare och andra parter, bildande av aktiebolag och bevarande av aktiebolags kapital, uppköpsbud, offentlighet i filialer, fusioner och uppdelningar, minimiregler för enmansbolag med begränsat ansvar, aktieägares rättigheter och besläktade områden som finansiell rapportering och redovisning. Mycket har också åstadkommits när det gäller olika juridiska former, till exempel europabolag (SE-bolag), europeiska ekonomiska intressegrupperingar (EEIG) och europeiska kooperativa föreningar (SCE-föreningar). Under de senaste åren har det dock blivit svårare att driva igenom initiativ på bolagsrättsområdet i EU. Dessa svårigheter märks bland annat på att det har varit svårt att få igenom vissa förenklingsinitiativ och förslaget om en stadga för europeiska privata aktiebolag (SPE-bolag). Samtidigt har näringslivet blivit alltmer gränsöverskridande, både ur företagens och ur konsumenternas perspektiv. Mot denna bakgrund inledde generaldirektoratet för den inre marknaden i slutet av 2010 en diskussion om dessa frågor genom att inrätta en tillfällig arbetsgrupp av framstående akademiker på området. Arbetsgruppen lade fram en ett antal rekommendationer om lämpliga åtgärder. Rapporten diskuterades vid en rapport för kommissionen med public conference in Brussels ffentlig konferens i Bryssel den maj Nu vill kommissionen inleda ett offentligt samråd för att inhämta åsikter från alla intressenter på området europeisk bolagsrätt. Samrådet kommer att löpa från 2012 och framåt. I mitten av 2012 kommer kommissionsledamot Michel Barnier sedan att presentera de alternativ på bolagsstyrnings- och bolagsrättsområdet som han kommer att arbeta med under andra hälften av sitt mandat. Efter att alla frågor vid samrådet har besvarats har du möjlighet att lämna in ett dokument med ytterligare kommentarer. Vänligen använd detta alternativ endast för kommentarer som du inte redan har framfört under samrådet. Questions marked with an asterisk * require an answer to be given. I BAKGRUNDSINFORMATION Detta samråd riktas till en så bred publik som möjligt eftersom det är viktigt att få in synpunkter från alla berörda parter och intressenter. För att kunna analysera svaren på detta samråd vill vi gärna att du som svarar lämnar vissa bakgrundsuppgifter om dig själv.

2 1. Vilken kategori tillhör du?:* Företag (inte finansinstitut) Konsult Privat investerare Försäkring Andra fria yrken Myndighet Bank Branschsammanslutning Forskningsinstitut/Tankesmedja Andra finansiella tjänster Fackförening/Arbetsgivarorganisation Universitet/Högskola Advokat/notarie Organisation från civilsamhället Privatperson Revisor Institutionell investerare Annan Ange vilken (högst 500 tecken) 2. Vilket land är du etablerad/bosatt i?:* Österrike Finland Polen Belgien Frankrike Portugal Bulgarien Ungern Rumänien Tjeckien Irland Slovakien Cypern Italien Slovenien Tyskland Litauen Sverige Danmark Luxemburg Storbritannien Estland Lettland EU-omfattande organisation Grekland Malta Land som inte är EU-medlem Spanien Nederländerna Annan

3 Ange vilket (högst 500 tecken) Ange vilket (högst 500 tecken) 3. Kontaktuppgifter (namn, adress och e-postadress) * 4. Är din organisation registrerad i registret över intresseorganisationer? * Ja Nej Du kan registrera din organisation innan du skickar in ditt bidrag.

4 II MÅL FÖR EU:S BOLAGSRÄTT 5. Vilket/vilka mål bör EU:s bolagsträtt ha?* Förbättra företagsklimatet för europeiska företag och deras rörlighet inom EU. Göra det lättare att starta företag i EU. Skapa en lämplig ram för konkurrenslagstiftningen, med stor flexibilitet och valfrihet. Förbättra skyddet av de anställda. Förbättra skyddet av borgenärer, aktieägare och medlemmar. Annan. Ange alternativ. (högst 500 tecken) III RÄCKVIDD FÖR EU:S BOLAGSRÄTT Fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUF-fördraget) utgör den rättsliga grunden för att anta direktiv om harmonisering av EU:s bolagsrätt (artikel 50). Denna rättsliga grund har använts för att anta direktiv om offentlighet för företag och deras filialer, om giltigheten av bolagens förpliktelser och om bolagens ogiltighet, om bevarande och ändring av aktiebolags kapital, om fusioner och delningar av aktiebolag samt om enmansbolag med begränsat ansvar. Samma rättsliga grund har också använts för antagandet av direktiv om uppköpserbjudanden, gränsöverskridande fusioner av företag och vissa av aktieägares rättigheter i börsnoterade företag.

5 6. Anser du att EU bör prioritera att förbättra den befintliga harmoniserade rättsliga ramen, eller anser du att man bör överväga att harmonisera nya områden? * Ja, följande befintliga rättsakter om harmonisering av bolagsrätten skulle kunna moderniseras ytterligare Ja, det finns nya områden som skulle kunna harmoniseras ytterligare, till exempel... Ja, båda alternativen kan kombineras och i framtiden skulle man kunna inrikta sig på Nej, det behövs ingen ytterligare harmonisering. Arbetet bör snarare inriktas på: Ange vad. * Icke-bindande instrument, t.ex. rekommendationer. Ökat administrativt samarbete och utbyte av god praxis. Ange vad. * Direktiven om offentlighet för företag och deras filialer samt giltigheten av bolagens förpliktelser och om bolagens ogiltighet. Direktivet om att bilda ett aktiebolag samt att bevara och ändra dettas kapital. Direktiven om fusioner och delningar av aktiebolag. Direktivet om enmansbolag med begränsat ansvar. Direktivet om uppköpserbjudanden. Direktivet om gränsöverskridande fusioner. Direktivet om vissa av aktieägares rättigheter i börsnoterade företag. Ange vad. Flyttning av ett företags säte över gränserna. Gränsöverskridande delningar. Koncerner. Gränsöverskridande omvandling av företagsform.

6 Ange vad Direktiven om offentlighet för företag och deras filialer samt giltigheten av bolagens förpliktelser och om bolagens ogiltighet. Direktivet om att bilda ett aktiebolag samt att bevara och ändra dettas kapital. Direktiven om fusioner och delningar av aktiebolag. Direktivet om enmansbolag med begränsat ansvar. Direktivet om uppköpserbjudanden. Direktivet om gränsöverskridande fusioner. Direktivet om vissa av aktieägares rättigheter i börsnoterade företag. Flyttning av ett företags säte över gränserna. Gränsöverskridande delningar. Koncerner. Gränsöverskridande omvandling av företagsform. EU:s bolagsrätt har utgått från en åtskillnad mellan offentliga och privata aktiebolag. Vissa EU-direktiv gäller alla bolagstyper medan andra inriktas på särskilda typer av bolag. Förhållandena har emellertid förändrats under de senaste åren, särskilt när det gäller skyddet av offentliga aktieägare. En tendens i vissa medlemsstater är att aktiebolag ofta används som juridisk form för börsnoterade företag, medan andra stora och medelstora företag är privata aktiebolag. Därför har en del av medlemsstaterna utformat nya hybridbolagsformer för att öka flexibiliteten. Dessutom skiljer inte alla medlemsstater mellan offentligt och privat.

7 7. Bör EU slopa åtskillnaden mellan aktiebolag och andra bolag med begränsat ansvar inom bolagsrätten och i stället skilja mellan börsnoterade/icke börsnoterade företag för att se till att aktieägarna ges tillräckligt skydd? * Ja, för alla rättsliga instrument för harmonisering av EU:s bolagsrätt. Ja, men endast för rättsliga instrument som är kopplade till Nej Ange vad * Offentlighet för företag och deras filialer samt giltigheten av bolagens förpliktelser och om bolagens ogiltighet. Bevara och ändra kapital. Fusioner och delningar. Enmansbolag med begränsat ansvar. Uppköpserbjudanden. Gränsöverskridande fusioner av företag. Vissa av aktieägares rättigheter i börsnoterade företag. IV EN ANVÄNDARVÄNLIG RAM FÖR EUROPEISK BOLAGSRÄTT EU:s bolagsrätt betraktas ibland som svår att använda eftersom den är uppdelad i ett antal olika direktiv. Detta innebär även att det finns en risk för inkonsekvenser, luckor eller överlappningar. En lösning för att komma till rätta med det problemet skulle kunna vara att ändra och kodifiera de befintliga direktiven, och antingen ha en enda rättsakt eller ett mycket begränsat antal direktiv genom att

8 omgruppera närstående områden. 8. Anser du att en kodifiering av EU:s befintliga direktiv om bolagsrätt för att minska eventuella inkonsekvenser, överlappningar eller luckor är ett förslag som är värt att gå vidare med? * Ja, alla befintliga direktiv bör ersättas med en enda rättsakt för EU:s bolagsrätt. Ja, bolagsrättsdirektiv med liknande räckvidd bör slås ihop. Nej, det är inte ett bra förslag. Ange vad (högst 500 tecken) V BOLAGSFORMER I EU-LAGSTIFTNINGEN Förutom harmoniering har EU:s bolagsrätt även inriktats på att inrätta särskilda bolagsformer, till exempel europabolag (SE-bolag), europeiska kooperativa föreningar (SCE-föreningar), europeiska ekonomiska intressegrupperingar (EEIG) och mer nyligen, förslaget om ett europeiskt privat aktiebolag (SPE-bolag). Sådana instrument kallas ofta den 28:e ordningen, eftersom de syftar till att införa nya juridiska bolagsformer som inte innebär att de befintliga nationella juridiska bolagsformerna harmoniseras, ändras eller ersätts, utan erbjuder kompletterande och alternativa juridisk former.

9 9. Vilket mervärde, om något, tillför EU:s juridiska bolagsformer det europeiska näringslivet? * Att dessa bolagsformer har en EU-profil. Deras EU-märke ( SE, SCE ). Att de är fullständiga juridiska personer. Kostnadsbesparingar vid gränsöverskridande transaktioner. En temporär lösning på gränsöverskridande problem. De är praktiska alternativ till befintliga nationella juridiska bolagsformer. Man slipper obligatoriska nationella krav (formen europabolag ger till exempel aktiebolag möjligheten att välja mellan ett bolagsstyrningssystem med en tredjedel eller två tredjedelar). Möjligheten att till exempel flytta ett företags säte över gränserna. Skatteskäl. Arbetsrättsliga skäl. Inget mervärde. 10. Vilka, om några, är de största bristerna i EU:s lagstiftning om europeiska juridiska bolagsformer? * De många korshänvisningarna till relevant nationell lagstiftning är krångliga. Det skapas osäkerhet till följd av att olika nationella lagstiftningar tillämpas samtidigt. Skillnaderna när det gäller hur EU:s juridiska bolagsformer uppfattas och används på nationell nivå. De europeiska bolagsformerna är inte lika attraktiva i alla medlemsstater. En beslutsprocess som kräver enhällighet har sina begräsningar. Det finns inga större brister.

10 11. Bör EU:s befintliga juridiska bolagsformer ses över?* Ja, särskilt när det gäller:... Nej Ange vad. * Förenkling och rationalisering av befintliga förfaranden. Ökad enhetlighet genom ett minskat antal korshänvisningar till nationell lagstiftning. Minskning av det obligatoriska minimikapitalkravet. Radering av kraven för gränsöverskridande aspekter. Möjlighet att ha registrerat säte och huvudkontor i två medlemsstater. En konkret lösning på problemet med brevlådeföretag. * Målet med en europeisk bolagsrättslig modellakt (European Model Company Act, EMCA), som akademikerna för närvarande arbetar med, är att skapa en modern och flexibel modellakt för att ta hänsyn till den senast utvecklingen i medlemsstaterna. Syftet med detta initiativ är inte att harmonisera den nationella bolagsrätten, utan snarare att göra särdragen i de olika nationella systemen mer förståeliga. Modellakten är alltså tänkt att tjäna som en flexibel och valfri modell.

11 * För närmare upplysningar, se: Kan valfria modeller som EMCA eller liknande projekt vara ett lämpligt alternativ till traditionell harmonisering? * Ja Nej Förklara närmare. (högst 500 tecken) Förklara närmare. (högst 500 tecken) VI DET SÄRSKILDA FALLET MED EUROPABOLAG SOCIETAS PRIVATA EUROPAEA, SPE) TFörslaget om europabolag har diskuterats i över tre år utan att man kunnat enas. Efter de utdragna diskussionerna var det särskilt två frågor som medlemsstaterna inte var överens om, nämligen om det ska finnas möjlighet att dela på företagens registrerade säte och huvudkontor och systemet för de anställdas deltagande. Kommissionen är emellertid fortfarande övertygad om att de små och medelstora företagen i EU behöver stöd på EU-nivå, särskilt under de rådande ekonomiska förhållandena.

12 13. Bör kommissionen överväga alternativa sätt för att stödja de små och medelstora företag i EU som bedriver gränsöverskridande verksamhet?* Ja Nej, mer bör göras för att nå en överenskommelse om förslaget om stadga för ett europeiskt privat aktiebolag. Finns det andra möjligheter som bör utforskas? till exempel: * Kommissionen skulle kunna utarbeta ett nytt lagstiftningsförslag för att främja små och medelstora företag i EU genom en EU-märkning av befintliga nationella bolagsrättsliga instrument som uppfyller ett antal på förhand fastställda harmoniserade krav. Det tolfte bolagsrättsdirektivet skulle kunna ses över för att införa en förenklad företagsstadga med målet att underlätta organisationen av koncerner (enmansbolag med begränsat ansvar skulle undantas från vissa harmoniserade regler som inte är absolut nödvändiga för denna bolagstyp). Tillämpningsområdet för europabolag skulle kunna ändras så att mindre EU-företag kan dra fördel av denna bolagsform genom mer flexibla krav.

13 VII GRÄNSÖVERSKRIDANDE FLYTTNING AV ETT FÖRETAGS REGISTRERADE SÄTE Förutom reglerna i stadgan för europabolag och europeiska kooperativa föreningar (SCE föreningar) föreskriver de gällande EU-reglerna ingen allmän rättighet att flytta ett företags registrerade säte över gränserna, vilket skulle innebära att företaget behåller sin juridiska form. För närvarande tillåter endast ett fåtal av medlemsstaterna flyttning av säte utan att företaget avvecklas och sedan bildas på nytt. I de flesta medlemsstaterna måste företagen därför etablera en ny juridisk enhet i den nya medlemsstaten, slå samman de berörda företagen och därefter registrera det företag som bildas genom fusionen i den medlemsstaten. 14. Bör EU agera för att underlätta flyttningar av företags registrerade säte över gränserna?* Ja, genom ett direktiv som harmoniserar bestämmelserna. Ja, genom någon annan åtgärd. Nej, den befintliga EU-ramen (stadgan för europabolag, direktivet om gränsöverskridande fusioner) ger tillräckliga verktyg för flyttning av företags registrerade säte över gränserna. Nej Förklara din åsikt närmare (högst 500 tecken) Förklara din åsikt närmare (högst 500 tecken)

14 Förklara din åsikt närmare (högst 500 tecken) 15. Vilka villkor bör gälla för flyttning av ett företags registrerade säte över gränserna?* En flyttning bör inte vara möjlig om ett förfarande för avveckling, likvidation, insolvens, inställda betalningar eller liknande har inletts mot företaget i fråga. Medlemsstaterna bör själva få bestämma om de ska kräva att ett företag som vill flytta sätet även måste flytta sitt huvudkontor eller sin huvudsakliga verksamhet. Alla medlemsstater bör godta en flyttning av säte, även om företaget inte flyttar sitt huvudkontor eller sin huvudsakliga verksamhet. En flyttning av säte bör endast vara tillåten om företaget också flyttar sitt huvudkontor och sin huvudsakliga verksamhet. 16. Vilka konsekvenser bör en flyttning av säte över gränserna få?* Företaget ska inte behöva avveckla sin verksamhet i hemmedlemsstaten. Företaget ska inte förlora sin juridiska form. Flyttningen bör vara skatteneutral enligt bestämmelserna i direktiv 90/434/EG om fusioner, delningar, flyttningar, överföringar av tillgångar och utbyten av aktier mellan företag i olika medlemsstater. En flyttning ska inte leda till att aktieägare, ledamöter, borgenärer och anställda i det berörda företaget förlorar de rättigheter de redan har. VIII Cross-border mergers Direktivet om gränsöverskridande fusioner av bolag med begränsat ansvar innehåller regler om fusioner mellan företag från olika medlemsstater. Genom direktivet inrättas en harmoniserad ram för gränsöverskridande fusioner, nationella regler för fusioner och beslutsprocesser samt regler för gemensamma områden, till exempel borgenärers rättigheter. * Direktiv 2005/56/EG. Direktivet i fulltext finns att läsa på

15 17. Anser du att fusiondirektivets bestämmelser bör harmoniseras ytterligare?* Ja Nej Ange vilka områden. * Bolagsstämmans godkännande av gränsöverskridande fusioner. Tidsfristerna för de nationella myndigheternas behandling av ansökningar om gränsöverskridande fusioner. Värderingsmetoderna av tillgångar vid gränsöverskridande fusioner. Datumet för inledandet av skyddsperioden för borgenärers rättigheter. Varaktigheten för skyddsperioden för borgenärers rättigheter. Konsekvenserna av borgenärernas rättigheter för slutförandet av en gränsöverskridande fusion. Ange vad. * Det finns inget behov av ytterligare harmonisering av gränsöverskridande fusioner. Uppdelningen mellan EU-lagstiftning och nationell lagstiftning utgör inte ett problem. De områden som för närvarande inte omfattas av EU-lagstiftning behandlas bättre i nationell lagstiftning. IX GRÄNSÖVERSKRIDANDE DELNINGAR Delningar på nationell nivå är för närvarande harmoniserade genom direktivet om delningar *, men EU:s bolagsrätt innehåller inga

16 bestämmelser om gränsöverskridande delningar. * Direktiv 82/891/EEG. Direktivet i fulltext finns att läsa på: Anser du att lagstiftning om gränsöverskridande delningar bör införas på EU-nivå?* Ja Nej Ange varför. * Dessa områden behandlas bäst på nationell nivå. Uppdelningen mellan EU-lagstiftning och nationell lagstiftning utgör inte ett problem. De harmoniserade reglerna bör ha följande syften:* Reglerna bör bygga på den ram för gränsöverskridande delningar som fastställs i direktivet om gränsöverskridande fusioner. Ange varför. Gemensamt ansvar för de berörda företagen när det gäller befintliga fordringar vid tidpunkten för delningen.

17 Ange varför. * Alla berörda intressenter är väl insatta i hur ramen fungerar. Ramen har visat sig vara hållbar. Ramen är den bästa strukturen för att hantera denna typ av gränsöverskridande verksamheter. Bör detta gemensamma ansvar baseras på fördelningen av tillgångar vid delningen? Ja Nej *

18 Ange varför. (högst 500 tecken) Ange varför. (högst 500 tecken) X KONCERNER Företagskoncerner eller holdingföretag är en realitet i dagens näringsliv. Alla nationella rättssystem innehåller emellertid inte särskilda rättsliga ramar för koncerner. Många medlemsstater har infört skyddsbestämmelser för att täcka de viktigaste rättsliga frågor som kan uppstå i detta sammanhang. På EU-nivå har man tidigare försökt ta fram en omfattande EU-ram för koncerner, det så kallade nionde bolagsrättsdirektivet. Detta initiativ lyckades aldrig. Arbetsgruppen har lagt fram rekommendationer, men syftet med * rekommendationerna är inte att inrätta en heltäckande ram, utan de inriktas på särskilda aspekter där det behövs åtgärder. Vi vill gärna få in åsikter om dessa aspekter. * För närmare upplysningar se arbetsgruppens rapport, s , Anser du att EU bör ingripa på detta område?* Ja, EU bör ingripa Nej, det finns inget behov av ett ingripande från EU:s sida.

19 Ange vad. * Kommissionen bör rekommendera att koncernernas intresse erkänns. EU bör kräva att koncerner lämnar information om sin struktur i ett sammanfattande och lättläst dokument som är lätt tillgängligt för investerarna. XI KAPITALSYSTEM År 2008 beställde kommissionen en extern studie för att undersöka om det finns några genomförbara alternativ till systemet för * bevarande av kapital i det andra bolagsrättsdirektivet (77/91/EEG) och effekterna av införandet av IFRS-standarden om vinstfördelning. I studien dras slutsatsen att de nuvarande minimikapitalkraven och reglerna för bevarande av kapital inte utgör några större hinder för vinstfördelning. I studien hävdas också att IFRS-standarden inte har påverkat vinstfördelningen i någon större grad. Mot bakgrund av resultaten av denna studie beslutade kommissionen att inte vidta några omedelbara åtgärder i form av en uppföljning eller en ändring av det andra bolagsrättsdirektivet. * Se Anser du att det andra bolagsrättsdirektivet bör ses över?* Ja Nej

20 Ange vilka syften du anser att översynen bör ha * * Förutom räckvidden privat-offentlig, se fråga nr 7. * Upphäva eller ändra minimikapitalkravet. Ersätta balansräkningstestet med ett solvenstest. Kumulativ användning av balansräkningstestet och solvenstestet. Alternativ användning av balansräkningstestet och solvenstestet. Användning av IFRS-standarder för fastställande av vinstfördelning. Klargöra systemet för röstnedläggning. Ange varför * De gällande reglerna är flexibla och ger medlemsstaterna handlingsutrymme.. Current rules have stood the test of time. Företagens efterlevnadskostnader är inte för höga.

21 XII YTTERLIGARE KOMMENTARER 21. Vill du lägga upp ett dokument med ytterligare kommentarer? Om du har ytterligare kommentarer kan du lämna in dessa här, i ett separat dokument. Vänligen använd detta alternativ endast för kommentarer som du inte redan har framfört. Ja Nej

Enmansbolag med begränsat ansvar

Enmansbolag med begränsat ansvar Enmansbolag med begränsat ansvar Samråd med EU-kommissionens generaldirektorat för inre marknaden och tjänster Inledande anmärkning: Enkäten har tagits fram av generaldirektorat för inre marknaden och

Läs mer

Fusioner och delningar över gränserna

Fusioner och delningar över gränserna Fusioner och delningar över gränserna Fusioner och delningar över gränserna Samråd med EU-kommissionens generaldirektorat för inre marknaden och tjänster INLEDNING Bakgrund Med det här samrådet vill vi

Läs mer

Flytt av ett bolags säte till ett annat EU-land samråd från GD MARKT

Flytt av ett bolags säte till ett annat EU-land samråd från GD MARKT Flytt av ett bolags säte till ett annat EU-land samråd från GD MARKT Inledning Inledande anmärkning: Följande dokument har tagits fram av generaldirektoratet för inre marknaden och tjänster för att bedöma

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS ARBETSDOKUMENT. Åtföljande dokument till

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS ARBETSDOKUMENT. Åtföljande dokument till SV SV SV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 24.9.2008 SEK(2008) 2487 KOMMISSIONENS ARBETSDOKUMENT Åtföljande dokument till Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om förenkling

Läs mer

Samråd om hur UHF-bandet ska användas i framtiden: Lamyrapporten

Samråd om hur UHF-bandet ska användas i framtiden: Lamyrapporten Samråd om hur UHF-bandet ska användas i framtiden: Lamyrapporten Fields marked with are mandatory. Fält markerade med är obligatoriska. 1 Om dig som svarar g svarar som privatperson företrädare för en

Läs mer

Eftervalsundersökning 2014 VALET TILL EUROPAPARLAMENTET 2014

Eftervalsundersökning 2014 VALET TILL EUROPAPARLAMENTET 2014 Directorate-General for Communication PUBLIC OPINION MONITORING UNIT Brussels, October 2014 Eftervalsundersökning 2014 VALET TILL EUROPAPARLAMENTET 2014 SAMMANFATTANDE ANALYS Urval: Respondenter: Metod:

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET 2014-2019. Utskottet för rättsliga frågor ARBETSDOKUMENT

EUROPAPARLAMENTET 2014-2019. Utskottet för rättsliga frågor ARBETSDOKUMENT EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Utskottet för rättsliga frågor 6.2.2015 ARBETSDOKUMENT Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om privata enmansbolag med begränsat ansvar Utskottet för rättsliga

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 7.7.2006 KOM(2006) 371 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN om tillämpningen av bestämmelserna i direktiv 2003/88/EG (arbetstidens förläggning för arbetstagare

Läs mer

Förordning (2011:443) om Europeiska unionens punktskatteområde

Förordning (2011:443) om Europeiska unionens punktskatteområde Skatter m.m./skatter m.m. 1 Förordning (2011:443) om Europeiska unionens punktskatteområde 1 [2101] Vid tillämpningen av lagen (1994:1563) om tobaksskatt ([3501] o.f.), lagen (1994:1564) om alkoholskatt

Läs mer

YRKESKOMPETENS (YKB) Implementeringstid för YKB

YRKESKOMPETENS (YKB) Implementeringstid för YKB Implementeringstid för YKB Fakta och implementeringstider är hämtade ifrån EUkommissionens dokument: National timetables for implementation of periodic training for drivers with acquired rights deadlines

Läs mer

Ett effektivt sätt att lösa

Ett effektivt sätt att lösa Ett effektivt sätt att lösa dina problem i Europa ec.europa.eu/solvit TA REDA PÅ DINA RÄTTIGHETER! Du kan bo, arbeta eller studera i vilket EU-land du vill. Det är en grundläggande EU-rättighet. Företag

Läs mer

Schengen. Din väg till fri rörlighet i Europa SEPTEMBER 2013

Schengen. Din väg till fri rörlighet i Europa SEPTEMBER 2013 SV Schengen Din väg till fri rörlighet i Europa SEPTEMBER 2013 Innehåll INLEDNING 1 FRI RÖRLIGHET FÖR PERSONER 2 POLIS- OCH TULLSAMARBETE 2 Inre gränser 2 Yttre gränser 3 SIS (Schengens informationssystem)

Läs mer

521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Schwedisch (Normativer Teil) 1 von 7 SLUTAKT. AF/CE/AL/sv 1

521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Schwedisch (Normativer Teil) 1 von 7 SLUTAKT. AF/CE/AL/sv 1 521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Schwedisch (Normativer Teil) 1 von 7 SLUTAKT AF/CE/AL/sv 1 2 von 7 521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Schwedisch (Normativer

Läs mer

ADE ADAS AGROTEC- Evaluators.EU

ADE ADAS AGROTEC- Evaluators.EU Kort sammanfattning Den här utvärderingen avser genomförandet av systemet för jordbruksrådgivning. Det övergripande målet med utvärderingen är att granska systemets effektivitet och verkningsfullhet när

Läs mer

För att föra EU närmare medborgarna och främja en subsidiaritetskultur.

För att föra EU närmare medborgarna och främja en subsidiaritetskultur. Varför finns Regionkommittén? För att de lokala och regionala myndigheterna ska kunna påverka utformningen av EU-lagstiftningen (70 % av EU:s lagstiftning genomförs på lokal och regional nivå). För att

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 29.4.2004 KOM(2004) 348 slutlig 2004/0114 (CNS) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om införande av vissa restriktiva åtgärder till stöd för ett effektivt genomförande

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 12.7.2012 COM(2012) 385 final RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN om genomförandet

Läs mer

Ny lag om krav på YRKESKOMPETENS. för förare av buss och tung lastbil

Ny lag om krav på YRKESKOMPETENS. för förare av buss och tung lastbil Ny lag om krav på YRKESKOMPETENS för förare av buss och tung lastbil Att köra buss och lastbil i yrkestrafik är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför infördes,

Läs mer

Varumärken 0 - MEDVERKAN

Varumärken 0 - MEDVERKAN Varumärken 29/10/2008-31/12/2008 Det finns 391 svar, av totalt 391, som motsvarar dina sökvillkor 0 - MEDVERKAN Land DE Tyskland 72 (18.4%) PL Polen 48 (12.3%) NL Nederländerna 31 (7.9%) UK Storbritannien

Läs mer

BILAGA. Medlemsstaternas svar om genomförandet av kommissionens rekommendationer för valen till Europaparlamentet. till

BILAGA. Medlemsstaternas svar om genomförandet av kommissionens rekommendationer för valen till Europaparlamentet. till EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 27.3.2014 COM(2014) 196 ANNEX 1 BILAGA Medlemsstaternas svar om genomförandet av kommissionens rekommendationer för valen till Europaparlamentet till RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET >r >r EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION "A- * "A" Bryssel den 15.9.25 KOM(25) 43 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET OM MEDLEMSSTATERNAS TILLÄMPNING AV RÅDETS DIREKTIV

Läs mer

2 EU på 10 minuter. EU i din vardag

2 EU på 10 minuter. EU i din vardag ! EU på 10 minuter 2 EU på 10 minuter EU i din vardag Visste du att ungefär 60 procent av besluten som politikerna i din kommun tar påverkas av EU-regler? Det kan till exempel handla om kvaliteten på badvattnet

Läs mer

RÅDETS DIREKTIV 2001/115/EG

RÅDETS DIREKTIV 2001/115/EG L 15/24 RÅDETS DIREKTIV 2001/115/EG av den 20 december 2001 om ändring av direktiv 77/388/EEG i syfte att förenkla, modernisera och harmonisera kraven på fakturering när det gäller mervärdesskatt EUROPEISKA

Läs mer

RIKSDAGENS SVAR 117/2003 rd

RIKSDAGENS SVAR 117/2003 rd RIKSDAGENS SVAR 117/2003 rd Regeringens proposition om godkännande av fördraget om Tjeckiens, Estlands, Cyperns, Lettlands, Litauens, Ungerns, Maltas, Polens, Sloveniens och Slovakiens anslutning till

Läs mer

L 314/28 Europeiska unionens officiella tidning (Rättsakter vilkas publicering inte är obligatorisk) RÅDET

L 314/28 Europeiska unionens officiella tidning (Rättsakter vilkas publicering inte är obligatorisk) RÅDET L 314/28 Europeiska unionens officiella tidning 15.11.2006 II (Rättsakter vilkas publicering inte är obligatorisk) RÅDET RÅDETS BESLUT av den 7 november 2006 om att tillåta vissa medlemsstater att tillämpa

Läs mer

från sparande i form av räntebetalningar)

från sparande i form av räntebetalningar) Statsrådets skrivelse till riksdagen med anledning av ett förslag till rådets direktiv om upphävande av rådets direktiv 2003/48/EG (upphävande av direktiv om beskattning av inkomster från sparande i form

Läs mer

Schematiska diagram över hur europeiska utbildningssystem är uppbyggda, 2011/12

Schematiska diagram över hur europeiska utbildningssystem är uppbyggda, 2011/12 Schematiska diagram över hur europeiska utbildningssystem är uppbyggda, 2011/12 Dessa diagram ger en överblick över hur den traditionella skolgången är uppbyggd i de olika länderna, från förskolenivå till

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 8 mars 2010 (15.3) (OR. en) 17279/3/09 REV 3 ADD 1. Interinstitutionellt ärende: 2008/0192 (COD)

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 8 mars 2010 (15.3) (OR. en) 17279/3/09 REV 3 ADD 1. Interinstitutionellt ärende: 2008/0192 (COD) EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 8 mars 2010 (15.3) (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2008/0192 (COD) 17279/3/09 REV 3 ADD 1 SOC 762 CODEC 1426 RÅDETS MOTIVERING Ärende: Rådets ståndpunkt vid första

Läs mer

Offentligt samråd om en möjlig revidering av förordning (EG) nr 764/2008 om ömsesidigt erkännande

Offentligt samråd om en möjlig revidering av förordning (EG) nr 764/2008 om ömsesidigt erkännande Offentligt samråd om en möjlig revidering av förordning (EG) nr 764/2008 om ömsesidigt erkännande Fält märkta med är obligatoriska. Namn E-post Inledning 1 Om ett företag lagligen säljer en produkt i en

Läs mer

Mångfald på arbetsplatsen och mångfaldsarbete i ditt företag

Mångfald på arbetsplatsen och mångfaldsarbete i ditt företag Mångfald på arbetsplatsen och mångfaldsarbete i ditt företag 31/03/2008-28/04/2008 Det finns 371 svar, av totalt 371, som motsvarar dina sökvillkor 0. Medverkan Land DE Tyskland 58 (15.6%) PL Polen 44

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET, EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET, EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 17.6.011 KOM(011) 35 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET, EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN Andra rapporten

Läs mer

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN Bryssel den 31 mars 2005 (OR. en) AA 23/2/05 REV 2 ANSLUTNINGSFÖRDRAGET: SLUTAKT UTKAST TILL RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT

Läs mer

BOLAGSRÄTT RÄTTSLIG GRUND MÅL

BOLAGSRÄTT RÄTTSLIG GRUND MÅL BOLAGSRÄTT Även om det inte finns någon riktig kodifierad europeisk bolagsrätt, har det genom EU-lagstiftningen införts minimistandarder som gäller för alla bolag i EU. Två viktiga lagstiftningsinstrument

Läs mer

Europass Sverige. Så dokumenterar du dina meriter i Europa

Europass Sverige. Så dokumenterar du dina meriter i Europa Europass Sverige Så dokumenterar du dina meriter i Europa Förord För att Europa ska vara konkurrenskraftigt i världen behövs medborgare med högt kvalificerade kunskaper. Grunden för detta är att kunna

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2001L0018 SV 21.03.2008 003.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV 2001/18/EG av den

Läs mer

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den 14.12.2012

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den 14.12.2012 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.12.2012 C(2012) 9330 final KOMMISSIONENS REKOMMENDATION av den 14.12.2012 om ändring av rekommendation om inrättande av en gemensam Praktisk handledning för gränsbevakningspersonal

Läs mer

ZA5887. Flash Eurobarometer 370 (Attitudes of Europeans towards Tourism in 2013) Country Questionnaire Sweden

ZA5887. Flash Eurobarometer 370 (Attitudes of Europeans towards Tourism in 2013) Country Questionnaire Sweden ZA887 Flash Eurobarometer 70 (Attitudes of Europeans towards Tourism in 0) Country Questionnaire Sweden Tourism - SE D Hur gammal är du? (SKRIV NER OM "VÄGRAR" KOD '99') D Kön Man Kvinna (FRÅGA ALLA) Q

Läs mer

RIKTLINJER DEN CENTRALA KONTAKTPUNKTEN FÖR ANMÄLNINGSFÖRFARANDET 98/34 OCH FÖR DE ANMÄLNINGSFÖRFARANDEN SOM FÖRESKRIVS I SÄRSKILD EU-LAGSTIFTNING

RIKTLINJER DEN CENTRALA KONTAKTPUNKTEN FÖR ANMÄLNINGSFÖRFARANDET 98/34 OCH FÖR DE ANMÄLNINGSFÖRFARANDEN SOM FÖRESKRIVS I SÄRSKILD EU-LAGSTIFTNING 24 oktober 2012 RIKTLINJER DEN CENTRALA KONTAKTPUNKTEN FÖR ANMÄLNINGSFÖRFARANDET 98/34 OCH FÖR DE ANMÄLNINGSFÖRFARANDEN SOM FÖRESKRIVS I SÄRSKILD EU-LAGSTIFTNING Innehållsförteckning I. Inledning II. EU-lagstiftning

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 107/2004 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om arbetstagarinflytande i europabolag (SE) PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att det stiftas

Läs mer

L 165 I officiella tidning

L 165 I officiella tidning Europeiska unionens L 165 I officiella tidning Svensk utgåva Lagstiftning sextioförsta årgången 2 juli 2018 Innehållsförteckning II Icke-lagstiftningsakter BESLUT Europeiska rådets beslut (EU) 2018/937

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN OCH REGIONKOMMITTÉN

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN OCH REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 23.3.2011 KOM(2011) 138 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN OCH REGIONKOMMITTÉN Andra rapporten

Läs mer

En rapport från Skattebetalarnas Förening. Välfärdsindex. - en kvalitetsjämförelse 2008-10-14

En rapport från Skattebetalarnas Förening. Välfärdsindex. - en kvalitetsjämförelse 2008-10-14 En rapport från Skattebetalarnas Förening Välfärdsindex - en kvalitetsjämförelse 2008-10-14 Box 3319, 103 66 Stockholm, 08-613 17 00, www.skattebetalarna.se, info@skattebetalarna.se 1 Sammanfattning I

Läs mer

Kommittédirektiv. En förbättrad varumärkesrätt inom EU. Dir. 2015:53. Beslut vid regeringssammanträde den 7 maj 2015

Kommittédirektiv. En förbättrad varumärkesrätt inom EU. Dir. 2015:53. Beslut vid regeringssammanträde den 7 maj 2015 Kommittédirektiv En förbättrad varumärkesrätt inom EU Dir. 2015:53 Beslut vid regeringssammanträde den 7 maj 2015 Sammanfattning Genom att använda sig av varumärken kan företag särskilja och framhäva sina

Läs mer

Ditt första EURES-jobb

Ditt första EURES-jobb Ditt första EURES-jobb 2012-2013 Gör det lättare a t t fl y t t a, a t t a r b e t a och att rekrytera ungdomar i Europa Guide Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. MÅLSÄTTNING... 4 3. STRUKTUR...

Läs mer

ENKÄT OM AVTALSREGLER FÖR KÖP AV DIGITALT INNEHÅLL OCH FYSISKA VAROR PÅ NÄTET

ENKÄT OM AVTALSREGLER FÖR KÖP AV DIGITALT INNEHÅLL OCH FYSISKA VAROR PÅ NÄTET ENKÄT OM AVTALSREGLER FÖR KÖP AV DIGITALT INNEHÅLL OCH FYSISKA VAROR PÅ NÄTET Uppgifter om svaranden 1. Ange för- och efternamn ELLER namnet på den organisation / det företag / den institution du företräder

Läs mer

Riktlinjer för utredning av rätt till skolgång för EU-medborgare

Riktlinjer för utredning av rätt till skolgång för EU-medborgare Riktlinjer för utredning av rätt till skolgång för EU-medborgare Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Utredning av uppehållsrätt och rätt till utbildning för EUmedborgare Riktlinjer

Läs mer

Hälsa: är du redo för semestern? Res inte utan ditt europeiska sjukförsäkringskort!

Hälsa: är du redo för semestern? Res inte utan ditt europeiska sjukförsäkringskort! MEMO/11/4 Bryssel den 16 juni 2011 Hälsa: är du redo för semestern? Res inte utan ditt europeiska sjukförsäkringskort! Njut av semestern ta det säkra för det osäkra! Planerar du att resa inom EU eller

Läs mer

ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSBEDÖMNINGEN. Följedokument till

ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSBEDÖMNINGEN. Följedokument till EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 22.11.2012 SWD(2012) 392 final ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSBEDÖMNINGEN Följedokument till Rapport från kommissionen till

Läs mer

EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU

EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU IP/11/355 Bryssel den 23 mars 2011 EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU Under nödsituationer och kriser, såsom de som inträffat i Japan, Libyen och Egypten, har

Läs mer

Allmänna uppgifter om dig

Allmänna uppgifter om dig Offentligt samråd om EU-lagstiftningen om växtskyddsmedel och bekämpningsmedelsrester Fält märkta med * är obligatoriska. Allmänna uppgifter om dig Observera: Den här enkäten riktar sig till allmänheten,

Läs mer

Kommittédirektiv. Genomförande av sjöfolksdirektivet. Dir. 2015:116. Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015

Kommittédirektiv. Genomförande av sjöfolksdirektivet. Dir. 2015:116. Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015 Kommittédirektiv Genomförande av sjöfolksdirektivet Dir. 2015:116 Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015 Sammanfattning En särskild utredare ska analysera sjöfolksdirektivet, som ändrar vissa

Läs mer

Trafikförsäkringsförordning (1976:359)

Trafikförsäkringsförordning (1976:359) Skatter m.m./trafikförsäkring 1 Försäkringsanstalts trafikförsäkringsverksamhet 1 Paragrafen har upphört att gälla enligt förordning (1995:791). 2 [7451] Premie för trafikförsäkring får ej bestämmas till

Läs mer

Information angående registrering vid Sveriges advokatsamfund enligt 8 kap. 2 a rättegångsbalken (jfr direktiv 98/5/EG)

Information angående registrering vid Sveriges advokatsamfund enligt 8 kap. 2 a rättegångsbalken (jfr direktiv 98/5/EG) Information angående registrering vid Sveriges advokatsamfund enligt 8 kap. 2 a rättegångsbalken (jfr direktiv 98/5/EG) Inledning En advokat från EU som utövar stadigvarande advokatverksamhet i Sverige

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPEN EUROPEISKA ATOMENERGIGEMENSKAPEN FÖRSLAG TILL ÄNDRINGSBUDGET NR 5 TILL BUDGETEN FÖR 2007 SAMLADE INKOMSTER

EUROPEISKA GEMENSKAPEN EUROPEISKA ATOMENERGIGEMENSKAPEN FÖRSLAG TILL ÄNDRINGSBUDGET NR 5 TILL BUDGETEN FÖR 2007 SAMLADE INKOMSTER EUROPEISKA GEMENSKAPEN EUROPEISKA ATOMENERGIGEMENSKAPEN FÖRSLAG TILL ÄNDRINGSBUDGET NR 5 TILL BUDGETEN FÖR 2007 SAMLADE INKOMSTER TEKNISK BILAGA TILL MOTIVERINGEN UPPRÄTTAD AV RÅDET DEN 13 JULI 2007 11707/07

Läs mer

2016-02-05 BESLUTSPROMEMORIA. FI Dnr 14 13970. Sammanfattning

2016-02-05 BESLUTSPROMEMORIA. FI Dnr 14 13970. Sammanfattning 2016-02-05 BESLUTSPROMEMORIA FI Dnr 14 13970 Ändringar i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd med anledning av en ny förordning om förbättrad värdepappersavveckling och om värdepapperscentraler

Läs mer

Jag befinner mig i Dublinförfarandet vad betyder det?

Jag befinner mig i Dublinförfarandet vad betyder det? SV Jag befinner mig i Dublinförfarandet vad betyder det? B Dublinförfarandet information till sökande av internationellt skydd som befinner sig i ett Dublinförfarande i enlighet med artikel 4 i förordning

Läs mer

ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSANALYSEN. Följedokument till

ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSANALYSEN. Följedokument till EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 10.9.2014 SWD(2014) 274 final ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSANALYSEN Följedokument till Förslag till Europaparlamentets och

Läs mer

AEPO-ARTIS undersökning 2007 Sammanfattning

AEPO-ARTIS undersökning 2007 Sammanfattning AEPO-ARTIS undersökning 2007 Sammanfattning Utövares rättigheter i europeisk lagstiftning: Situationen och faktorer som kan förbättras Om AEPO-ARTIS AEPO-ARTIS förenar 27 utövarorganisationer, som är verksamma

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 18 maj 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 18 maj 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 18 maj 2017 (OR. en) 9438/17 ADD 1 MAP 12 FÖLJENOT från: inkom den: 17 maj 2017 till: Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Läs mer

Omsorgsminister Osmo Soininvaara

Omsorgsminister Osmo Soininvaara Statsrådets skrivelse till Riksdagen med förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om maskiner och om ändring av direktiv 95/16/EG I enlighet med 96 2 mom. grundlagen översänds till riksdagen

Läs mer

EBA:s riktlinjer. för jämförelse av ersättningar EBA/GL/2012/4

EBA:s riktlinjer. för jämförelse av ersättningar EBA/GL/2012/4 EBA:s riktlinjer för jämförelse av ersättningar EBA/GL/2012/4 London den 27 juli 2012 Innehåll I. Sammanfattning...3 II. Bakgrund och motiv...4 III. EBA:s riktlinjer för jämförelse av ersättningar (EBA/GL/2012/4)...6

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 oktober 2015

Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 oktober 2015 1(5) Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 oktober 2015 Sammanfattning Förslag till förenklingar av vissa rapporteringskrav diskuterades. Röstning om ändringar av förordning 555/2008,

Läs mer

ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSBEDÖMNINGEN. Åtföljande dokument till

ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSBEDÖMNINGEN. Åtföljande dokument till EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 27.3.2013 SWD(2013) 96 final ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR SAMMANFATTNING AV KONSEKVENSBEDÖMNINGEN Åtföljande dokument till Förslag till EUROPAPARLAMENTETS

Läs mer

ZA5617. Flash Eurobarometer 334 (Survey on the Attitudes of Europeans Towards Tourism in 2012) Country Questionnaire Finland (Swedish)

ZA5617. Flash Eurobarometer 334 (Survey on the Attitudes of Europeans Towards Tourism in 2012) Country Questionnaire Finland (Swedish) ZA567 Flash Eurobarometer 334 (Survey on the Attitudes of Europeans Towards Tourism in 0) Country Questionnaire Finland (Swedish) FL334 - European's Attitudes towards Tourism - FIS D Hur gammal är ni?

Läs mer

Offentligt samråd om en möjlig revidering av förordning (EG) nr 764/2008 om ömsesidigt erkännande

Offentligt samråd om en möjlig revidering av förordning (EG) nr 764/2008 om ömsesidigt erkännande Offentligt samråd om en möjlig revidering av förordning (EG) nr 764/2008 om ömsesidigt erkännande Fält märkta med är obligatoriska. Namn E-post Inledning 1 Om ett företag lagligen säljer en produkt i en

Läs mer

JC 2014 43 27 May 2014. Joint Committee Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn (Esma) och banksektorn (EBA)

JC 2014 43 27 May 2014. Joint Committee Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn (Esma) och banksektorn (EBA) JC 2014 43 27 May 2014 Joint Committee Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn (Esma) och banksektorn (EBA) 1 Innehåll Riktlinjer för hantering av klagomål inom värdepapperssektorn

Läs mer

Dagordningspunkt 3 (lagstiftningsöverläggningar) Rubrik: Förslag till direktiv om en europeisk skyddsorder Riktlinjedebatt

Dagordningspunkt 3 (lagstiftningsöverläggningar) Rubrik: Förslag till direktiv om en europeisk skyddsorder Riktlinjedebatt Rådspromemoria 2010-02-15 Justitiedepartementet Rådets möte (rättsliga och inrikes frågor) den 25-26 februari 2010 i Bryssel Dagordningspunkt 3 (lagstiftningsöverläggningar) Rubrik: Förslag till direktiv

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN 28.5.2014 SV Europeiska unionens officiella tidning C 163 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Europeiska datatillsynsmannen Utlysning av ledig tjänst som biträdande datatillsynsman

Läs mer

BILAGOR. till. Meddelande från kommissionen

BILAGOR. till. Meddelande från kommissionen EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.12.2015 COM(2015) 639 final ANNEXES 3 to 4 BILAGOR BILAGA III: Samlad bedömning av additionalitet (artikel 95 i förordningen om gemensamma bestämmelser) BILAGA IV:

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2012/13:FPM141. Anpassning av direktiv om tryckbärande anordningar till nya lagstiftningsramverk. Dokumentbeteckning

Regeringskansliet Faktapromemoria 2012/13:FPM141. Anpassning av direktiv om tryckbärande anordningar till nya lagstiftningsramverk. Dokumentbeteckning Regeringskansliet Faktapromemoria Anpassning av direktiv om tryckbärande anordningar till nya lagstiftningsramverk Arbetsmarknadsdepartementet 2013-08-14 Dokumentbeteckning KOM (2013) 471 Förslag till

Läs mer

Rekrytera i Europa. en vägledning för arbetsgivare. Europeiska kommissionen

Rekrytera i Europa. en vägledning för arbetsgivare. Europeiska kommissionen Rekrytera i Europa en vägledning för arbetsgivare Europeiska kommissionen Varken Europeiska kommissionen eller någon annan part som verkar i kommissionens namn kan ta ansvar för hur informationen i denna

Läs mer

GRÖNBOK. om rätt till familjeåterförening för tredjelandsmedborgare som är bosatta i Europeiska unionen (direktiv 2003/86/EG)

GRÖNBOK. om rätt till familjeåterförening för tredjelandsmedborgare som är bosatta i Europeiska unionen (direktiv 2003/86/EG) EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 15.11.2011 KOM(2011) 735 slutlig GRÖNBOK om rätt till familjeåterförening för tredjelandsmedborgare som är bosatta i Europeiska unionen (direktiv 2003/86/EG) I. INLEDNING

Läs mer

Uwe CORSEPIUS, generalsekreterare för Europeiska unionens råd

Uwe CORSEPIUS, generalsekreterare för Europeiska unionens råd EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 11 december 2013 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2013/0408 (COD) 17633/13 ADD 2 DROIPEN 159 COPEN 236 CODEC 2930 FÖLJENOT från: mottagen den: 28 december 2013

Läs mer

TIDIGA INSATSER FÖR BARN I BEHOV AV STÖD (ECI) MEDDELANDEN OM RIKTLINJER

TIDIGA INSATSER FÖR BARN I BEHOV AV STÖD (ECI) MEDDELANDEN OM RIKTLINJER TIDIGA INSATSER FÖR BARN I BEHOV AV STÖD (ECI) MEDDELANDEN OM RIKTLINJER Inledning Här följer en översikt över slutsatser och rekommendationer av den analys om tidiga insatser för barn i behov av stöd

Läs mer

Kvarsättning i europeiska skolor: stora skillnader mellan länderna

Kvarsättning i europeiska skolor: stora skillnader mellan länderna Kvarsättning i europeiska skolor: stora skillnader mellan länderna Rapporten Kvarsättning i europeiska grundskolor: regelverk och statistik jämför hur kvarsättning metoden att låta eleverna gå om ett år

Läs mer

Europeiska gemenskapernas officiella tidning

Europeiska gemenskapernas officiella tidning 10. 7. 1999 SV Europeiska gemenskapernas officiella tidning L 175/43 RÅDETS DIREKTIV 1999/70/EG av den 28 juni 1999 om ramavtalet om visstidsarbete undertecknat av EFS, UNICE och CEEP EUROPEISKA UNIONENS

Läs mer

ZA6285. Flash Eurobarometer 414 (Preferences of Europeans towards Tourism, 2015) Country Questionnaire Finland (Swedish)

ZA6285. Flash Eurobarometer 414 (Preferences of Europeans towards Tourism, 2015) Country Questionnaire Finland (Swedish) ZA68 Flash Eurobarometer (Preferences of Europeans towards Tourism, 0) Country Questionnaire Finland (Swedish) FL TourismFIS D Hur gammal är ni? (SKRIV NER OM "VÄGRAR" KOD '99') D Kön Man Kvinna (FRÅGA

Läs mer

Cabotage. Promemoria

Cabotage. Promemoria Cabotage Promemoria RättsPM 2007:1 Utvecklingscentrum Malmö Februari 2007 2 Innehållsförteckning 1 Vad är cabotage?...3 2 Lagstiftning om cabotage....3 2.1 Centrala EU förordningar.....3 2.2 Förordning

Läs mer

Privatpersoners användning av datorer och Internet. - i Sverige och övriga Europa

Privatpersoners användning av datorer och Internet. - i Sverige och övriga Europa Privatpersoners användning av datorer och Internet - i Sverige och övriga Europa Undersökningen Görs årligen sedan år Omfattar personer i åldern - år ( och - år) Data samlas in i telefonintervjuer som

Läs mer

MOTTAGNING AV LÄRARASSISTENT

MOTTAGNING AV LÄRARASSISTENT Comenius Europeiska unionens program för skolundervisning MOTTAGNING AV LÄRARASSISTENT Comeniusprogrammet Comenius för skolundervisning erbjuder alla inom skolgemenskapen eleverna, lärarna och övrig personal

Läs mer

Kommittédirektiv. Ett enklare aktiebolag. Dir. 2007:132. Beslut vid regeringssammanträde den 19 september 2007

Kommittédirektiv. Ett enklare aktiebolag. Dir. 2007:132. Beslut vid regeringssammanträde den 19 september 2007 Kommittédirektiv Ett enklare aktiebolag Dir. 2007:132 Beslut vid regeringssammanträde den 19 september 2007 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska ta ställning till om kravet på lägsta tillåtna

Läs mer

Den utfärdande myndigheten behåller originalet av arvsintyget.

Den utfärdande myndigheten behåller originalet av arvsintyget. BILAGA 5 FORMULÄR V Europeiskt arvsintyg (Artikel 67 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 650/2012 av den 4 juli 2012 om behörighet, tillämplig lag, erkännande och verkställighet av domar

Läs mer

Tilläggsregler 1. Innehåll. Kapitel III Anmälan om mened eller ovarsam utsaga av vittne eller sakkunnig (artiklarna 6 och 7) Kapitel I

Tilläggsregler 1. Innehåll. Kapitel III Anmälan om mened eller ovarsam utsaga av vittne eller sakkunnig (artiklarna 6 och 7) Kapitel I Tilläggsregler 1 Innehåll Kapitel I Framställning om bevisupptagning (artikel 1 3) Kapitel II Rättshjälp (artiklarna 4 och 5) Kapitel III Anmälan om mened eller ovarsam utsaga av vittne eller sakkunnig

Läs mer

ARBETSMILJÖ RÄTTSLIG GRUND MÅL RESULTAT

ARBETSMILJÖ RÄTTSLIG GRUND MÅL RESULTAT ARBETSMILJÖ Allt sedan 1980-talet har en bättre arbetsmiljö varit en viktig fråga för EU. EU-lagstiftningen har infört normer för minimiskydd för arbetstagare, men den lagstiftningen förbjuder inte EU-länder

Läs mer

Haagkonventionen av den 13 januari 2000 om internationellt skydd för vuxna

Haagkonventionen av den 13 januari 2000 om internationellt skydd för vuxna GENERALDIREKTORATET FÖR EU-INTERN POLITIK UTREDNINGSAVDELNING C: MEDBORGERLIGA RÄTTIGHETER OCH KONSTITUTIONELLA FRÅGOR RÄTTSLIGA FRÅGOR Haagkonventionen av den 13 januari 2000 om internationellt skydd

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR. som åtföljer. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR. som åtföljer. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 14.2.2008 SEK(2008) 193 ARBETSDOKUMENT FRÅN KOMMISSIONENS AVDELNINGAR som åtföljer Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT om ändring av rådets

Läs mer

Ett Sverige i förändring: betydelsen av social sammanhållning

Ett Sverige i förändring: betydelsen av social sammanhållning Ett i förändring: betydelsen av social sammanhållning Jesper Strömbäck 2013-10-10 Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt måste man se upp Tage Danielsson Framtidskommissionens uppdrag Identifiera

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 18 december 2015 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 18 december 2015 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 18 december 2015 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2015/0286 (NLE) 15495/15 FÖRSLAG från: inkom den: 11 december 2015 till: Komm. dok. nr: Ärende: FISC 192 ECOFIN

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 31.7.2015 COM(2015) 382 final RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET enligt artikel 10.2 i förordning (EG) nr 391/2009 om gemensamma regler och standarder

Läs mer

Inbyggd tendens till budgetunderskott (deficit bias) Politiska konjunkturcykler Allmänningarnas tragedi Strategiskt beteende Tidskonsistensproblemet

Inbyggd tendens till budgetunderskott (deficit bias) Politiska konjunkturcykler Allmänningarnas tragedi Strategiskt beteende Tidskonsistensproblemet Skriftens syfte Översikt över förändringarna av stabilitetspakten och analys av konsekvenserna Analys av olika sätt att hantera den situation som uppstått Inbyggd tendens till budgetunderskott (deficit

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET OCH EUROPAPARLAMENTET

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET OCH EUROPAPARLAMENTET EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 21.5.2003 KOM(2003) 284 slutlig MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET OCH EUROPAPARLAMENTET Modernare bolagsrätt och effektivare företagsstyrning i Europeiska

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 12.05.2003 KOM(2003) 252 slutlig 2003/0094 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV om harmonisering av medlemsstaternas lagstiftning om

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2004 Utskottet för regional utveckling 2009 2008/0013(COD) 6.6.2008 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för regional utveckling till utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet

Läs mer

Förslag till RÅDETS GENOMFÖRANDEBESLUT

Förslag till RÅDETS GENOMFÖRANDEBESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.10.2015 COM(2015) 546 final 2015/0254 (NLE) Förslag till RÅDETS GENOMFÖRANDEBESLUT om bemyndigande för Lettland att införa en särskild åtgärd som avviker från artiklarna

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS REKOMMENDATION

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS REKOMMENDATION SV SV SV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 30.4.2009 K(2009) 3177 KOMMISSIONENS REKOMMENDATION om att komplettera rekommendationerna 2004/913/EG och 2005/162/EG när det gäller ordningen

Läs mer

BILAGA IV TILLÄMPLIGA ENHETSBIDRAGSSATSER

BILAGA IV TILLÄMPLIGA ENHETSBIDRAGSSATSER BILAGA IV TILLÄMPLIGA ENHETSBIDRAGSSATSER A. VOLONTÄRARBETE SAMT PRAKTIK OCH JOBB 1. Resor Anm.: Reseavståndet är avståndet mellan ursprungsorten och platsen för verksamheten, och beloppet omfattar bidraget

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning. (Lagstiftningsakter) DIREKTIV

Europeiska unionens officiella tidning. (Lagstiftningsakter) DIREKTIV 8.10.2015 L 263/1 I (Lagstiftningsakter) DIREKTIV EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV (EU) 2015/1794 av den 6 oktober 2015 om ändring av Europaparlamentets och rådets direktiv 2008/94/EG, 2009/38/EG

Läs mer

BILAGA. till. Förslag till rådets beslut

BILAGA. till. Förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 18.2.2016 COM(2016) 70 final ANNEX 1 BILAGA till Förslag till rådets beslut om undertecknande, på Europeiska unionens och dess medlemsstaters vägnar, av protokollet

Läs mer

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV. om ändring av direktiv 2003/88/EG om arbetstidens förläggning i vissa avseenden

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV. om ändring av direktiv 2003/88/EG om arbetstidens förläggning i vissa avseenden "A - "A - EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 22.9.2004 KOM(2004) 607 slutlig 2004/0209 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV om ändring av direktiv 2003/88/EG om arbetstidens

Läs mer

EU:s riktlinjer om dödsstraff reviderad och uppdaterad version

EU:s riktlinjer om dödsstraff reviderad och uppdaterad version EU:s riktlinjer om dödsstraff reviderad och uppdaterad version I. INLEDNING i) Förenta nationerna har bl.a. i den internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter (ICCPR), konventionen

Läs mer