240 Dnr 2014/ KS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "240 Dnr 2014/208-031 KS"

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/ KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans med bl a länsstyrelsen och regionförbundet inför pågående förstuden om Vrakriket Småland i Nederländerna Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - planerat möte med Migrationsverket, länsstyrelsen och kommunala förvaltningar inför kommande placeringar av asylsökande på företag i kommunen. - rekryteringen av personalchef. - ledningsgruppens arbete inför kommunens framtida värdegrundsarbete samt framtagandet av en grafisk profil för Borgholms kommun. Arbetet påbörjas under hösten socialförvaltningens begäran om budget till förebyggande teamet. 242 H id Information; skrivelse från Stora Rörs Intresseförening gällande korsningen väg 136/Stora Rörsvägen. Stora Rörs Intresseförening överlämnade skrivelse med begäran om förbättrad vägkorsning till Trafikverket och Länsstyrelsen tillsammans med namnlistor. Skrivelsen lämnades till kommunen för kännedom. Kommunstyrelsens arbetsutskott noterar skrivelsen och att densamma skickats till Trafikverket och Länsstyrelsen i Kalmar län för åtgärd. 243 Dnr 2014/ KS Remiss ansökan om hastighetssänkning på väg 136 förbi Södvik. Länsstyrelsen i Kalmar län hemställer i remiss om kommunens yttrande över ansökan om lokal trafikföreskrift på väg 136 innebä-

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (11) rande hastighetssänkning till 70 km/h respektive 50 km/h förbi Södvik. I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret att kommunen tillstyrker en hastighetsbegränsning till 60 km/h sommartid samt föreslår att en spärrlinje målas på vägen för att förhindra omkörning på vägsträckan. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i egenskap av trafiknämnd tillstyrka en hastighetsbegränsning till 60 km/h sommartid på den aktuella vägsträckan i stället för de angivna begräsningarna i ansökan, föreslå att en permanent spärrlinje målas på vägen för att på så sätt hindra omkörning på den aktuella vägsträckan 244 Dnr 2014/ KS Fastighetsförsäljning Borgholm Böda 1:23 (gamla Böda skola). Kommunfullmäktige beslutade att sälja fastigheten Borgholm Böda 1:23 i sin helhet. att uppdra till kommunstyrelsen att via kommunens mäklare genomföra försäljning med förbehåll att via utbildningsnämnden få återhyra förskolelokaler med hyresavtal om 3-5 år med möjlighet till förlängning. att kommunen ska ha fri prövningsrätt vid försäljningen. Till dagens sammanträde finns upprättat köpeavtal med Villa Böda AB där kommunen överlåter fastigheten för en överenskommen köpeskilling om kronor. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist informeraratt det finns ett upprättat hyresavtal gällande återhyrning av förskolelokaler under 10 år med möjlighet till förlängning. Kommunstyrelsen behandlar hyresavtalet vid dagens sammanträde. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar sälja Borgholm Böda 1:23 till Villa Böda AB i enlighet med upprättat köpekontrakt. köpeskillingen ska vara kronor.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (11) 244 Dnr 2014/ KS Hyresavtal gällande förskolelokaler, Böda. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist redogör för upprättat hyresavtal med Villa Böda AB gällande förskolelokaler i fastigheten Borgholm Böda 1:23 (gamla Böda skola). Av avtalet framgår bland annat att - hyrestiden är 10 år. - hyran är kronor/månad (total årshyra kronor). - utöver hyra utgår ett hyrestillägg för uppvärmning och vatten. - hyresgästen ansvarar för snöröjning, sandning och sopning av ytan som tillhör förskolelokalen, avsedda parkeringsplatser samt avsedd körväg mellan väg och parkeringsplats. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen godkänna upprättat hyresavtal. Protokollsanteckning Vi Socialdemokrater har hela tiden haft samma ställningstagande i frågan och det är att kommunen själv skulle äga lokaler för förskolan i Böda. Detta anser vi som den bästa alternativen utifrån ekonomisk synpunkt men även när det gäller långsiktigheten i den frågan. Ilko Corkovic (S) 245 Dnr 2013/ KS Riktlinjer/checklista för jämställda beslut. Eddie Forsman (M) föreslog i skrivelse att Borgholms kommun utarbetar riktlinjer/checklista för jämställda beslut. I skrivelsen hänvisade Forsman till att det övergripande målet för svensk jämställdhetspolitik är att kvinnor och män, flickor och pojkar ska ha makt att forma samhället och sina egna liv. Makt, både formell och informell, ska delas lika och alla medborgares erfarenheter och kunnande ska värderas lika. Jämställdhet är en grundläggande mänsklig rättighet och jämställdhet leder till ekonomisk tillväxt genom att människors kompetens och skaparkraft främjas. Kvantitativ jämställdhet innebär en jämn fördelning mellan kvinnor och män inom alla områden i samhället, t ex inom olika utbildningar, yrken, fritidsaktiviteter och maktpositioner. Kvalitativ jämställdhet innebär att både kvinnors och mäns kunskaper, erfarenheter och värderingar tas tillvara och får berika och påverka utvecklingen inom alla områden i Borgholms kommun.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till personalkonsulent Margita Westring att upprätta förslag på riktlinjer/checklista för jämställda beslut. Vid arbetsutskottets sammanträde fanns upprättat förslag till riktlinjer/checklista. Kommunstyrelsens arbetsutskott remitterade förslaget till nämnderna för synpunkter senast Till dagens sammanträde finns följande remissvar från Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden utreder och handlägger ett stort antal inkommande ärenden avseende bygglov, miljö-, hälsoskydd-, livsmedel- och alkoholärenden, BAB (bostadsanpassningsärenden) m m samt genomför tillsyn och kontroll av verksamheter och beviljade lov. Handläggningen av dessa ärenden regleras genom speciallagstiftning och särskilda regelverk. Ärendena handlar vanligen om sökta eller utförda åtgärder på en specifik plats eller i en viss verksamhet. Det handlar sällan om vem, kvinna eller man som sökt tillstånd eller utfört en viss åtgärd. Det går inte att pröva t ex ett bygglov mot checklistan utan bygglovet måste prövas mot den lagstiftning som finns, dvs plan- och bygglagen. Däremot i planärenden och i interna ärenden kan checklistan användas. I planärenden genomförs en omfattande medborgardialog och det är självklart att i denna dialog ta tillvara både kvinnors och mäns erfarenheter och behov och att dessa behov synliggörs. I interna beslut som personalfrågor, arbetsmiljö, organisations- och ledarskapsfrågor kan checklistan också vara ett bra stöd. Kommunens mål med lika rättigheter och möjligheter för kvinnor och män respektive för flickor och pojkar är viktiga och att dessa mål följs upp, inte minst i budgetarbetet och i tilldelningen av resurser till olika ändamål. Socialnämnden nuvarande socialnämnd arbetar med jämställdhet i verksamheterna, det ligger även i det balanserade styrkortet. Riktlinjer/checklista är bra som underlag, men det förutsätter att nya nämndledamöter får utbildning för att arbetet ska kunna fortgå. Utbildningsnämnden ställer sig bakom förslaget. Vid dagens sammanträde diskuteras checklistan och förslag framkommer att beslut ska fattas i kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige anta riktlinjer och checklista för jämställda beslut att användas vid beslutsfattande i de kommunala nämnderna och bolagen.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (11) 246 Dnr 2014/ KS Samverkansöverenskommelse med Frivilliga Radioorganisationen. I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret att kommunen ska teckna samverkansöverenskommelse med Frivilliga Radioorganisationen FRO. Av skrivelsen framgår följande bakgrund och utgångspunkter för tecknande av samverkansöverenskommelse med FRO. Vid en inträffad och omfattande el-/telestörning måste kommunen ha beredskap för de olika ansvarsområdena ska hanteras. För rapportering/- kommunikation inom krisledningen har kommunen inköpt och anslutit två stycken RAKEL-radioapparater som företrädesvis är tänkta för kontakt med Länsstyrelsen, räddningstjänsten m fl myndigheter. Utöver detta behöver kommunen och dess verksamheter analysera vad som behövs för att kunna kommunicera under en mer omfattande el-/telestörning. Att inköpa ett antal RAKEL-radioapparater kan vara ett sätt att hantera vissa delar av behovet. En RAKEL-radio kostar dock ca 5000 kr i inköp och ca 6500 kr/år i abonnemangskostnad varför alternativa/kompletterande lösningar också bör övervägas. FRO har i sin organisation på Öland ca 20 medlemmar boende mellan Böda och Mörbylånga. Medlemmarna har ett antal radioapparater som man sinsemellan kan kommunicera med. De har också tillgång till repeatersystem som gör att det går att länka radiosamtal över längre sträckor. För närvarande pågår arbetet med att förse dessa repeateranläggningar med elnätsoberoende laddning via solcellssystem. En del av FROs medlemmar har militär bakgrund och har erfarenhet av stabsarbete och radiokommunikation i denna typ av sammanhang. FRO skulle vid ett längre el-/teleavbrott kunna: - Utgöra en backuppresurs med personal med uppgift att stötta med radiosamband i kommunens krisledningscentral i Borgholm. - Utgöra en backupresurs i av kommunen tillfällig upprättade trygghetspunkter på olika ställen i kommunen där kommuninnevånarna bl a ska kunna komma för att kunna ge och ta emot information. - Kunna rapportera läget i kommunen på de ställen där FROs medlemmar är boende eller uppehåller sig. För att FRO-medlemmarna ska kunna fullgöra dess uppgifter behövs information, utbildning och övning. Om kommunen använder FRO-personal i sin krisledningscentral eller ute på kommunala trygghetspunkter så bör detta ske utifrån timanställning av personalen från FRO. Vanligt är att anställningsavtal baseras på avtal liknande de som används för deltidsanställda brandmän. Även försäkringsfrågan bör vara löst i avtalet. Lämpligt är även att FRO är representerat i Ölandskommunernas gemensamma krishanteringsråd.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (11) Säkerhets- och utvecklingsstrateg Anders Sporrong har diskuterat ovanstående samverkansmöjligheter med FROs ordförande på Öland, Erik Nyberg. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar uppdra till kommunledningskontoret att ta fram en samverkansöverenskommelse med FRO avseende kompetensutveckling, övningsverksamhet samt nyttjande av FRO s utrustning vid en långvarig el-/telestörning. Årlig ersättning till FRO för detta får maximalt utgå med kr. uppdra till personalavdelningen att ta fram ett anställningsavtal som kan användas vid engagerande av frivilligpersonal, exempelvis från FRO, vid en kris. 247 Dnr 2014/ KS Remiss vägledning angående tillståndsprövning av vindkraftverk enligt Miljöbalken. Energimyndigheten ger samtliga kommuner m fl möjlighet att senast lämna synpunkter på förslag till vägledning för kommunal tillstyrkan vid tillståndsprövning av vindkraftverk enligt 16 kap 4 Miljöbalken. Syftet med vägledningen är att ge rekommendationer för tillämpning av bestämmelsen om kommunal tillstyrkan. Målet är att vägledningen ska underlätta och effektivisera placerings- och tillståndsprocessen vid etablering av vindkraftanläggningar. Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande synpunkter: Borgholms kommun tycker att det är en bra och klargörande vägledning som tydliggör vad som ingår i den kommunala tillstyrkan enligt Miljöbalken 16 kap 4 och vad som inte är förenligt.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (11) 248 Dnr 2014/ KS Skrivelse översiktsplan/fördjupad översiktsplan med fokus på utveckling östra sidan. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) föreslår i skrivelse att arbetsutskottet ska ge samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att snarast påbörja arbete med en ny översiktsplan för Borgholms kommun med fokus på utvecklingsmöjligheter på östra sidan, alternativ att göra en fördjupad översiktsplan för östra sidan för att möjliggöra långsiktig planering av markanvändning och utveckling av samhällsservice i samklang med näringslivet. Av skrivelsen framgår att ett försök att göra en lokal utvecklingsplan över kommungränsen gjordes för något år sedan men fick inte alls samma lyckade resultat som t ex den lokala utvecklingsplanen i Bödaområdet. Under de senaste åren har arbetet med fördjupade översiktsplaner lett till mycket engagerade diskussioner om framtida markanvändning och möjligheter till service och tjänster i flera orter i kommunen. Orter som inrymts i detta långsiktiga processinriktade arbete är Löttorp, Rälla-Stora Rör-Ekerum, Djupvik- Lofta, Byxelkrok och Borgholm-Köpingsvik. Samtliga har därför nu ett mycket bra underlag för en kommande ny Översiktsplan för Borgholms kommun. För att få ett långsiktigt utvecklingsarbete i samklang med mångfalden i alla småföretagen och de större lantbruken på östra sidan behövs ett större övergripande perspektiv och en nära dialog med ortsbefolkning och besökare/fritidshusägare. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till samhällsbyggnadsförvaltningen i samband med arbetet med ny översiktsplan även fokusera på utvecklingsmöjligheter på östra sidan. Detta arbete bör ske i samarbete med Mörbylånga kommun. 249 Dnr 2014/ KS Motion (Per Lublin ÖP) närpolis i Löttorp. Per Lublin (ÖP) föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar uppdra till kommunstyrelsen att närpolis etableras i Löttorp på norra Öland som komplement till polisstationen i Borgholm. Kommunfullmäktige lämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (11) I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret avslag på motionen. Av skrivelsen framgår att Polislagen reglerar polisens ansvar för: 1. förebygga brott och andra störningar av den allmänna ordningen eller säkerheten, 2. övervaka den allmänna ordningen och säkerheten, hindra störningar därav samt ingripa när sådana har inträffat, 3. bedriva spaning och utredning i fråga om brott som hör under allmänt åtal, 4. lämna allmänheten skydd, upplysningar och annan hjälp, när sådant bistånd lämpligen kan ges av polisen, 5. fullgöra den verksamhet som ankommer på polisen enligt särskilda bestämmelser. Polismyndigheten ansvarar för organiseringen av polisens verksamhet. Detta är således inte en kommunal uppgift. Kommunen har dock i remissvar över Geografisk underindelning av Polisregions Syd, anfört att det vore bra om polisen ökade närvaron i kommunen och då framförallt i den norra delen av densamma. Konsekvensanalys et leder till att juridiskt ansvarig för polisens organisation är den som fattar beslut om densamma. Kommunen kommer vid tecknande av samverkansavtal följa upp huruvida kommunens önskemål beaktas. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen förslå kommunfullmäktige avslå motionen då frågan inte ligger inom kommunens ansvarsområde. 250 Utsmyckning av Borgholms torg i samband med Skördefest Kommunchef Christina Madeling frågar om kommunstyrelsens arbetsutskotts synpunkter på förslag att utsmyckningen av Borgholms torg under skördefesten 2014 ska placeras utanför Stadshuset. Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig positiva till att utsmyckningen placeras utanför Stadshuset.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (11) 251 Dnr 2014/ KS Samlat grepp gällande marknadsföring/kommunikation. Till sammanträdet finns förslag från ordförande Lisbeth Lennartsson (C) att samla all kommunal marknadsföring, både avseende förvaltningarna och den skattefinansierade delen av bolaget, under kommunledningskontoret, gärna i samråd med Ölands Turismnätverk i de fall det är turisminriktad marknadsföring. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar uppdra till kommunledningskontoret att upprätta förslag på marknadsföringsplan för kommunens interna och externa marknadsföring/kommunikation. i budget 2015 avsätta medel till marknadsföring. 252 Dnr 2013/ KS Utveckling av verksamheten, Åkerbobadet. Vid dagens sammanträde lyfter ordförande Lisbeth Lennartsson (C) frågan om hur verksamheten vid Åkerbobadet kan utvecklas och hur öppettiderna kan förändras för att tillgodose allmänhetens önskemål. Frågan om vem som ska ansvara för verksamheten har diskuterats vid möten med styrelsen för Borgholm Energi vid ett flertal tillfällen under året. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att frågan om verksamhetstillhörighet ska diskuteras på tjänstemannanivå för att undersöka utvecklingsmöjligheten och eventuella tjänsteköp vad avser simundervisningen. Fritidsansvarig Jan-Åke Johansson redogör för verksamheten och presenterar statistik för besökande/aktivitet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar uppdra till fritidsansvarig Jan-Åke Johansson att tillsammans med kommunchef Christina Madeling och ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg att upprätta förslag på hur Åkerbobadet kan utvecklas med verksamheten kvar i kommunens regi. Uppdraget återrapporteras januari 2015.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (11) 253 Information under sammanträdet. Fritidsansvarig Jan-Åke Johansson informerar om kommande smärre renovering av Kallbadhuset samt Lötgården som kommer att ske med hjälp av arbetsmarknadsavdelningen. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar - från möte med boende och företagare i Löttorps Framtidsförening. - om att det i Byxelkroks hamn finns en husbåt som måste flyttas från fiskekajen nu när höstfisket börjar. Eddie Forsman (M) informerar om inlämnad statistik gällande färjelinjen mellan Oskarshamn och Byxelkrok.

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm.

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 82 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringsbehovet på kommunledningskontoret. - servicecenter. - arbetet med att få människor

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/134-106 KS

Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/134-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (17) Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/134-106 KS Information om projektet Youngsters (Ung ö,

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

KS 19 6 NOVEMBER 2013

KS 19 6 NOVEMBER 2013 KS 19 6 NOVEMBER 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Holmgren Ulla Juhlin Henrik Datum 2013-10-02 Diarienummer KSN-2012-0476 KSN-2013-0197 Kommunstyrelsen Motioner av Ilona Szatmari Waldau m fl (alla

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-03-16. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 16 mars, klockan 08.00

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-03-16. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 16 mars, klockan 08.00 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 16 mars, klockan 08.00 Tobias Nordlander (S) ordförande Johanna Skottman (S) Chatarina Ståhl (S) Erkki Visti (C) Urban Olsson (Fp) Övriga

Läs mer

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla.

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 100 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - gjorda intervjuer avseende tjänsten som personalchef. - regionförbundets erbjudande att

Läs mer

Kommunchef Christina Madeling informerar om - pågående avtalstecknande och övriga samarbetsfrågor mellan kommunen och bolaget.

Kommunchef Christina Madeling informerar om - pågående avtalstecknande och övriga samarbetsfrågor mellan kommunen och bolaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (21) 123 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om - pågående avtalstecknande och övriga samarbetsfrågor mellan kommunen och bolaget. Ordförande Lisbeth Lennartsson

Läs mer

Sverigeförhandlingen: Ett författningsförslag om värdeåterföring

Sverigeförhandlingen: Ett författningsförslag om värdeåterföring PM 2015:146 RI (Dnr 111-1146/2015) Sverigeförhandlingen: Ett författningsförslag om värdeåterföring (SOU 2015:60) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 1 oktober 2015 Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar följande tillkommande ärende: Politiska uppdrag ny M-ersättare.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar följande tillkommande ärende: Politiska uppdrag ny M-ersättare. Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning 183 Godkännande av kungörelse. 184 Godkännande av dagordning 185 Politiskt uppdrag 2015-2018; Ny M-ersättare, kommunfullmäktige. 186 Begäran om tilläggsbudget;

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Kommunledning Ärendenr: 2015/267 Fastställd: KS 2009-11-10 Reviderad: KS 2016-03-09 FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kommunstyrelsen 2/16 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Generella

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

11 Dnr 2011/254-145 KS

11 Dnr 2011/254-145 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 11 Dnr 2011/254-145 KS Information projektet Öppna portar. Öppna portar är ett treårigt utvecklingsprojekt som drivs av Statens Fastighetsverk (SFV) och omfattar fyra av

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 10:00-11:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-6 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149)

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2016-04-11 56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) Sammanfattning Den nya anvisningslagen innebär att Solna stad, under 2016,

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 9 KS/2015:418. Begäran om extra anslag för tjänst som bygglovhandläggre/ byggnadsinspektör

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 9 KS/2015:418. Begäran om extra anslag för tjänst som bygglovhandläggre/ byggnadsinspektör Arbetsutskott 2016-01-25 1 (1) 9 KS/2015:418 Begäran om extra anslag för tjänst som bygglovhandläggre/ byggnadsinspektör Vid dagens sammanträde upptas byggnadsnämndens äskande för beredning. Arbetsutskottet

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 14 Information från verksamheten. 15 Förslag upphävande av beslut KF 97/213; Fastighetsförsäljning, Borgholm Södra Runsten 9:1 (Runstens skola m fl). 16 Revidering av kommunvapen,

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516

Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Kommunstyrelsens arbetsutskott 189 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-11-23 Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Arbetsutskottets förslag till beslut

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren kl. 18:00-20:10 Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 71 Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

00' 1""0"""'''''''' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) 181 Dnr 543/14. Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016

00' 10'''''''' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) 181 Dnr 543/14. Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016 00' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) _. KOMMUNSTRVRaSENS AU 181 Dnr 543/14 Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016 Rosie-Marie Fors och Malin Lindskog redogör för

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 121 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 122 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Förnyat samverkansavtal för gemensam bygg- och miljöorganisation Sala-Heby

Förnyat samverkansavtal för gemensam bygg- och miljöorganisation Sala-Heby SAMMANTRÄDESPROTOKOll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 5(15) Sammanträdesdatum 2011-01-18 3 Förnyat samverkansavtal för gemensam bygg- och miljöorganisation Sala-Heby Dnr 2008/169 INLEDNING Genom detta avtal

Läs mer

Reviderat reglemente för Kommunstyrelsen i Strömstads kommun

Reviderat reglemente för Kommunstyrelsen i Strömstads kommun 1 (8) Reviderat reglemente för Kommunstyrelsen i Strömstads kommun Utöver vad som är föreskrivet om Kommunstyrelsen i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Kommunstyrelsen har att i samverkan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll arbetsutskott 2013-01-16

Sammanträdesprotokoll arbetsutskott 2013-01-16 Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-12.00 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Carl-Göran Svensson (C) tjänstgör istället för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson

Läs mer

Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti (C)

Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti (C) 2011-11-04 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 november 2011, klockan 08.00 10.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Sollentuna Antagen av fullmäktige 1992-04-27, 38 Reviderad 1994-03-21, 28 Reviderad 2003-05-19, 65 Reviderad 2003-11-17, 142 ( 5 och 22) Reviderad 2006-02-06, 29

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-19 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

Fastställande av timavgift inom hemtjänsten

Fastställande av timavgift inom hemtjänsten 1995-02-06 1 Ks 29 Dnr 1994.364 706 Fastställande av timavgift inom hemtjänsten När kommunfullmäktige antog nya avgifter för äldreomsorgen förbisågs att fastställa timavgiften för tillhandahållande av

Läs mer

Innehållsförteckning 2(13)

Innehållsförteckning 2(13) 2(13) Innehållsförteckning 54 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslista 3 55 Ekonomiuppföljning oktober 2014 56 Remissvar Regional strategi för miljökvalitetsmålet Ingen övergödning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16 2008-03-11 1-16 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.15 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Torbjörn Åberg (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-10 192 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 63 Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets

Läs mer

Vidare besvaras frågeställningar från Ilko Corkovic (S) gällande handläggning av alkoholtillstånd och musikunderhållning på allmän plats.

Vidare besvaras frågeställningar från Ilko Corkovic (S) gällande handläggning av alkoholtillstånd och musikunderhållning på allmän plats. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 89 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - att de båda ölandskommunerna nu kommit överens om att anställa den planerade tjänsten som destinationsutvecklare

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Motion om laddinfrastruktur

Motion om laddinfrastruktur KF 28:1 KF 28:2 KF 28:3 KF 28:4 ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:517-034 2016-03-31 1/3 Motion om laddinfrastruktur Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. bifalla motionen,

Läs mer

Medborgarförslag om att täcka Rådhustorget med gräs under två veckor sommartid. (AU 247) KS 2014-166

Medborgarförslag om att täcka Rådhustorget med gräs under två veckor sommartid. (AU 247) KS 2014-166 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-09-09 217 Medborgarförslag om att täcka Rådhustorget med gräs under två veckor sommartid. (AU 247) KS 2014-166 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande insatser från Ung i Väsby 2016

Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande insatser från Ung i Väsby 2016 Tjänsteutlåtande Projektledare 2016-02-29 Sofia Gullberg 08-590 974 79 Dnr: sofia.gullberg@upplandsvasby.se KS/2015:365 10101 Kommunstyrelsens allmänna utskott Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande

Läs mer

PEOL i Enskede AB, fråga om eventuell förlängning av tillfälligt serveringstillstånd m. m.

PEOL i Enskede AB, fråga om eventuell förlängning av tillfälligt serveringstillstånd m. m. Kommunstyrelsen den 27 mars 2006 Ks 48 Dnr KS05/562 702 PEOL i Enskede AB, fråga om eventuell förlängning av tillfälligt serveringstillstånd m. m. Ärende Peol i Enskede AB ansöker 2005-11-09 om både tillfälligt

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, 2014-01-20, kl 1300-1540 ande Kurt Wennberg, S, 1-3 Anne Niska, S, 4-9 Laila Mäki, S Åke Johdet, S, 3-9 Maria Alldén, V Stig Töyrä,

Läs mer

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 70 Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2013-05-14 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Kommunalkontoret, Skillingaryd 14 maj 2013 klockan 14.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter Kommunstyrelsen 2013-05-08 1 (10) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2013:228 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.40 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Mira Wedenberg (M) Sören Söderström (C)

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETS OCH PERSONALUTSKOTT. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, vån 9, Stadshuset

KOMMUNSTYRELSENS ARBETS OCH PERSONALUTSKOTT. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, vån 9, Stadshuset LULEÅ KOMMUN KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Kommunledningsförvaltningen 2013 02 19 Ledamöter och ersättare KOMMUNSTYRELSENS ARBETS OCH PERSONALUTSKOTT Tid Måndag den 25 februari 2013, kl 08.15 Plats Kommunstyrelsens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KF 145 Dnr 327/2010 Kod 109. Medborgarförslag - Gör Vimmerby till en Fairtrade City

KF 145 Dnr 327/2010 Kod 109. Medborgarförslag - Gör Vimmerby till en Fairtrade City Sammanträdesdatum 1(5) KF 145 Dnr 327/2010 Kod 109 Medborgarförslag - Gör Vimmerby till en Fairtrade City Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag att

Läs mer

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.20 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-08-05 152 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 161-167 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 9 oktober 2013 KLAGANDE Göteborgs stads parkeringsaktiebolag, 556119-4878 Ombud: AA Förvaltnings AB Framtiden Box 111 401 21 Göteborg MOTPART

Läs mer

Ägardirektiv 2015-2018. Strängnäs Fastighets AB Organisationsnummer 556665-3100

Ägardirektiv 2015-2018. Strängnäs Fastighets AB Organisationsnummer 556665-3100 Dnr KS/2015:240-003 2015-05-26 1/7 Ägardirektiv 2015-2018 Strängnäs Fastighets AB Organisationsnummer 556665-3100 För den verksamhet som bedrivs i Strängnäs Fastighets AB, i det fortsatta kallad SFAB,

Läs mer

KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C)

KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C) STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 26 (31) 2012-12-05 KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C) beslutar föreslå

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-13 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 71-76 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 2016-02-15. Svar på medborgarförslag 2014:17 om hastighetssänkande åtgärder i korsningen Staffansvägen/Häradsvägen KS-2014/748

PROTOKOLL 2016-02-15. Svar på medborgarförslag 2014:17 om hastighetssänkande åtgärder i korsningen Staffansvägen/Häradsvägen KS-2014/748 Kommunstyrelsens arbetsutskott 49 Utdrag ur PROTOKOLL 2016-02-15 Svar på medborgarförslag 2014:17 om hastighetssänkande åtgärder i korsningen Staffansvägen/Häradsvägen KS-2014/748 Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Kartläggning av islamism Motion (2015:37) av Maria Danielsson (-)

Kartläggning av islamism Motion (2015:37) av Maria Danielsson (-) Utlåtande 2016:91 RVI (Dnr 106-896/2015) Kartläggning av islamism Motion (2015:37) av Maria Danielsson (-) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2015:37) av Maria Danielsson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt 272-273, 275-285 KD Per-Olof Hermansson tjänstgör

Läs mer

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt

Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt Rune Thomsson Chefsjurist Fastighetsägarna Sverige 2008-05-12 Utredningsförslag om vissa frågor om hyra och bostadsrätt En pågående statlig utredning, Hyreslagsutredningen, har i uppdrag att göra en genomgripande

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Protokoll 2009-11-16

Protokoll 2009-11-16 2009-11-16 Plats och tid Folkets Hus, Teatern, 2009-11-16, klockan 17:00 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Gun-Britt Ahlin (S) Britt Gelin (S) Roger Arvidsson (S) Thomas Bäck (S) Göran Arveståhl (M) Annica

Läs mer

Innehållsförteckning 2(11)

Innehållsförteckning 2(11) 2(11) Innehållsförteckning 12 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslista 3 13 Årsbokslut 2013 4 14 Medfinansieringsavtal för framtagande av vägplan för Engarns vägskäl 5 15 Svar på

Läs mer

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) 1(25) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.15-10.20 Beslutande Ledamöter Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S)

Läs mer

Svar på Motion - om att ta fram förslag på Minnesmärkta platser med historiskt och kulturellt värde i Strömstads centralort

Svar på Motion - om att ta fram förslag på Minnesmärkta platser med historiskt och kulturellt värde i Strömstads centralort KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 14 (22) 2015-09-10 Kf 95 Ks 134 Au 149 KS/2012-0110 Svar på Motion - om att ta fram förslag på Minnesmärkta platser med historiskt och kulturellt värde i Strömstads centralort

Läs mer

Svar på motion om iordningsställande av plats för återvinningsstation på söder i Arboga

Svar på motion om iordningsställande av plats för återvinningsstation på söder i Arboga SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-05-07 Blad 12 Ks 67 Au 75 Dnr 213/2012-101 Svar på motion om iordningsställande av plats för återvinningsstation på söder i Arboga Mats Öhgren,

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kollektiva hemförsäkringar för hyresgäster boende i bostadsföretag ägda av Stockholms stad Motion av Mårten Levin (s) (2002:45)

Kollektiva hemförsäkringar för hyresgäster boende i bostadsföretag ägda av Stockholms stad Motion av Mårten Levin (s) (2002:45) Utlåtande 2004:70 RIII (Dnr 217-2502/2002) Kollektiva hemförsäkringar för hyresgäster boende i bostadsföretag ägda av Stockholms stad Motion av Mårten Levin (s) (2002:45) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Gunilla Josefsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-06-01 Plats och tid Stadshuset, Storrummet onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf Dan-Åke

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 augusti 2015 kl. 08.30-12.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-06 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Hans-Petter

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer