HISSAR OCH RULLTRAPPOR. för alla miljöer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HISSAR OCH RULLTRAPPOR. för alla miljöer. www.althiss.se"

Transkript

1 HISSAR OCH RULLTRAPPOR för alla miljöer

2 ALT Hiss i korthet Bildades 1994 av fyra arbetskamrater med kompletterande bakgrunder från det nedlagda Devehissar Alvesta. Hade en egen produkt utöver konventionella hissar; en smalhiss med unika inbyggnadsmått och drivsystem. Denna gav eko som snabbt gjorde företaget känt bildas ALT Hiss Service AB i Göteborg certifieras ALT Hiss AB i enlighet med ISO 9001 och Idag arbetar företaget efter ett integrerat verksamhetssystem bildas ALT Mälardalen AB Stockholm och ALT Hiss i Malmö startas upp som ett eget regionkontor för Skåne 2006 bygger ALT nya lokaler på 2500 m 3 som är mera anpassade efter företagets verksamhet. Bland annat så byggs ett provtorn där det ges möjlighet att testa ny teknik och utrustning. Upp till fyra hissar med olika drivsystem kan testas samtidigt bildas ALT Hiss & Byggteknik i Eskilstuna. Idag produceras cirka 170 kompletta hissar och 100 bärramar för nyinstallation, därtill kommer moderniseringspaket för befintliga hissar med i huvudsak komplett styrsystem. Affärsidé: Att erbjuda kompletta och väldokumenterade hisskoncept och rulltrappor, för nyinstallation och existerande installationer, till kunder, företrädesvis på den svenska marknaden. 2

3 3 Välkommen till oss på ALT Hiss! Sedan många år är vi väl etablerade som en komplett, rikstäckande leverantör av lösningar för vertikala transporter för alla lyfthöjder och laster. vårt BredA produktsortiment med småvaru, handikapp, person och lasthissar samt rulltrappor gör oss unika som enda rikstäckande företag med egen tillverkning. Flexibilitet och speciallösningar är vår egen nisch vid såväl nybyggnation som ombyggnad. Vår filosofi är att använda några få väl utvalda leverantörer med hög kvalitet. Långsiktiga relationer med intimt samarbete gör att man skall känna igen en produkt från ALT Hiss var den än är monterad. Reservdelar skall finnas till rimliga kostnader under lång tid. sedan ett drygt år tillbaka finns vi i nyproducerade lokaler, i Alvesta, mitt i Småland. Härifrån styrs försäljning, konstruktion, logistik, montage och eftermarknad. Via våra lokalkontor i Malmö, Göteborg, Eskilstuna och Stockholm sköts de lokala kontakterna med försäljning, montage och eftermarknad. På en rad orter finns dessutom lokala hisstekniker utplacerade. kvalitet och miljö ligger oss varmt om hjärtat. Sedan ett antal år är vi certifierade för kvalitet, ISO9000 och miljö, ISO Den dagliga verksamheten styrs via vår verksamhetshandbok som även innehåller rutiner för vårt systematiska arbets miljöarbete. Resultatet ger energibesparande produkter med låg miljöpåverkan under hela dess livslängd. en välutbildad och kompetent personal med mångårig erfarenhet från många olika hissfabrikat ger oss ett försprång mot våra konkurrenter. Bra förebyggande underhåll och korta reparationstider med egna oberoende inköpskanaler gör att underhållskostnaderna för våra kontraktskunder kan minimeras. Övervakade hisstelefoner, anslutna till egen larmcentral och beredskapsverksamhet ger trygghet för passagerarna dygnet runt. vår målsättning är att ALT Hiss skall vara det naturliga valet för att få hjälp att hitta bra lösningar och rätt produkt för våra kunders behov. Kunden står alltid centrum för oss. Välkommen att kontakta oss! Göran Björkqvist, VD Ilabäcksvägen 6, ALVESTA Telefon Fax E-post info@althiss.se ALT HISS TIDNING HAR PRODUCERATS AV: Ansvarig utgivare... Göran Björkqvist Projektledare... Pelle Strömsten Mediasäljare... Cissi Åhlander Text... Nikas Boman Foto... Anders Kämpe, ALT Hiss Grafisk form... Stegra reklam & produktionsbyrå Tryck... Prinfo Bergs, Virserum Box 86, VIMMERBY Telefon: Internet:

4 18 HISSAR i Allum köpcenter Det var det tredje köpcentret som PEAB fick förtroende att bygga åt Steen & Ström Sverige AB. Och vilket projekt det blev. Under arbetets gång tvingades man att flytta E20 en dryg meter i sidled. Samtidigt skulle man bygga köpcentret över samma väg. Allum köpcenter ligger i Partille. Centrets kvadratmeter är fördelade på ömse sidor om E20, samt en bro med butiker över vägen. Sammanlagt rör det sig om ungefär 100 butiker och två restauranger. Arbetet tog två år och i april 2006 stod köpcentret klart. Veine Hägg var projektledare från PEAB och berättar att det inte var helt bekymmersfritt att bygga över vägen. Etage i Trollhättan Det hade sina sidor helt klart och inte blev det lättare av att vi tvingades flytta vägen 1,20 i sidled. Orsaken var att det skulle få plats en bussficka på ena sidan av vägen, vilket det inte gjorde från början. Men det gick bra och alla blev nöjda. PEAB hade sedan tidigare byggt Västra Torp i Uddevalla och Etage i Trollhättan för Steen & Ström. I Etage var även ALT Hiss involverade. Det funkade väldigt bra i Trollhättan och det är såklart anledningen till att de fick förtroendet igen. I Allum finns det sammanlagt 18 hissar av olika slag, varuhissar och personhissar, varav en inglasad, och rulltrappor. Jag tycker det funkar väldigt bra med Kjell (ALT Hiss i Göteborg). Han är oerhört seriös och man kan lita på det han säger och han gör alltid allt för att saker ska fungera. Sen är de oerhört flexibla, vilket har varit en förutsättning när det handlar om köpcenter där planerna ändras ofta. I sådana fall går det att föra bra diskussioner med honom, säger Veine Hägg på PEAB.

5 Hisskorgar från Åhmans Åhus Åhmans Åhus har samarbetat med ALT hiss så länge ALT varit ett företag. Innan dess hade vi kontakt med många i nuvarande ALT när de arbetade för DEVEhissar, säger Henning Beyer, VD Åhmans Åhus. Samarbetet mellan ALT och Åhmans Åhus går som sagt långt tillbaka i tiden. Så också Åhmans Åhus historia. Företaget grundades redan 1860, då som ett möbelsnickeri. Det var först 1920 som hisskorgstillverkningen började. Åhmans Åhus är idag en tekniskt mycket avancerad hisskorgstillverkare både vad det gäller konstruktionskompetens och produktionskompetens. Över 130 års erfarenhet har gett ett gediget kunnande när det gäller att kombinera metall, trä, sten och andra material. Familjeföretaget med cirka 45 anställda bedriver bland annat en egen konstruktionsavdelning, snickerier och metallbearbetning och är ledande oberoende tillverkare av hisskorgar och hissinredningar i Skandinavien. Hennig säger att samarbetet med ALT fungerar bra och att Åhmans fått förmånen att leverera det mesta till ALT, oftast enligt slutkundens specifika krav. Tillsammans gör vi många kundanpassade lösningar. Både ALT och vi är flexibla i vår produktion och ser till att leverera det kunden vill ha. Men Åhmans Åhus inte bara levererar saker till ALT, tillsammans arbetar de även med utveckling och förbättringar. Vi är ofta med på träffar med deras montörer och går igenom deras arbete. Det är jättebra för oss att vara med. Annars blir det många led mellan oss och montörerna och risken för att information från dem missuppfattas eller tappas bort är stor, säger han och fortsätter. Det är kul att arbeta med ALT, de har bra koll på grejerna. Det är aldrig något som hänger i luften. HISSnande säkerhet ÅF-Kontroll AB erbjuder besiktning, provning och certifiering i avsikt att trygga personsäkerhet och egendomsvärde. Genom engagemang, nytänkande och flexibilitet utvecklas kontinuerligt våra tjänster till bästa nytta för kunden.

6 KOMPLETT leverantör Hos ALT står kundens behov i centrum, varje hiss anpassas utifrån kundens specifika krav och förutsättningar. Kundanpassningen gör att varje installation blir optimal. Det är inte vårt utbud som styr vilken lösning vi föreslår kunden utan det är helt och hållet dennes förutsättningar som styr vilken lösning vi väljer, säger Peter Kjellsson. Kundanpassningen är möjlig tack vare bredden i sortimentet. ALT erbjuder allt från små varuhissar till de tyngsta godshissarna och även rulltrappor. Även när det gäller drivlinor är ALT heltäckande på korghissar med lin- eller hydrauldrift med eller utan maskinrum, vilket i sig är unikt och något som ALT i princip är ensamma om. Det är en klar fördel att kunna erbjuda alla fyra systemen eftersom alla har lite olika användningsområden. Vår flexibilitet blir därmed ännu större. Vi är dessutom ganska ensamma att fortfarande erbjuda hissar med maskinrum, detta är den klart enklaste och billigaste hissen att utföra reparationer och framtida moderniseringar på. Det är något som både konsulter och brukare glömmer idag. Även här tänker ALT långsiktigt. Det finns fabrikat som måste plocka ner motorn i schakttoppen och skicka maskinen till fabriken för att justera bromsen, det finns fabrikat som inte går att byta brytskiva på utan att byta hela motorn! Och då är det nästintill en slitdel. Vem betalar detta? Tror inte det är fabrikanten. Det händer allt som oftast att konsulter och fastighetsägare ringer till ALT för att be om råd och diskutera lämpliga lösningar. Tack vare sitt breda sortiment och gedigna kunskaper blir de ofta rådgivare och kan hjälpa dem att få rätt hiss i rätt byggnad. ALT har egen konstruktion och produktion av hissar med hisskorg. Med ALT som partner får kunderna en helhetslösning, de tar ansvar för hissen hela vägen från installation till service och underhåll till det att hissen ska monteras ner. Med egen servicepersonal erbjuder de dessutom serviceavtal och de är geografiskt spridda över landet tack vare intressebolag samt egna bolag. Hissar från ALT återfinns oftast i flerbostadshus, hotell, kontor, industri och gallerior. Tack vare det breda sortimentet är just gallerior en typisk ALT-kund. Gallerior har ofta ett väldigt brett behov av transportlösningar; rullbanor eller -trappor mellan våningar, ofta glasade personhissar, större godshiss på lager och små varuhissar i restaurangen. Rulltrappor är något som vuxit stadigt sen de kom in i sortimentet Idag står de för 15 procent av omsättningen och ALT har blivit ett alternativ till de traditionellt stora leverantörerna av rulltrappor. Precis som i det övriga sortimentet så är ledorden flexibilitet och kvalitet. ALT Hiss har ett komplett utbud av hissar och rulltrappor. Det i kombination med hissarnas flexibilitet gör att ALT helt och hållet kan anpassa hisslösningarna efter kundernas behov.

7 VÅRT PRODUKTSORTIMENT LINHISSAR Används vid högre byggnation då tekniken är fördelaktig att köra snabbare med. Idag används linhissen också på lägre lyfthöjder i maskinrumslöst utförande. Dessa hissar är oftast väldigt standardiserade och slimmade för att komma ner i pris med hydraulhissen. Vid sjukhus och liknande mer krävande och servicevänlig installation är det separat maskinrum oftast över toppen. HYDRAULHISSAR med och utan maskinrum Hydraulhissar är den optimala hisstypen för persontrafik och varutransporter. Vårt hydraulkoncept för persontrafik med indirekt drift ger en komfortabel och mjuk gång. Våra hissar med direkt drift, som ger en fastare gång, är framförallt lämpliga för truck och andra tyngre godstransporter. A-LIFTAR rullstolshiss A-lift används i första hand för lägre transporter. Hissen kan installeras i befintliga utrymmen och kräver inget maskinrum. Installationskostnaden blir låg p.g.a. enkelheten. SMÅVARUHISSAR Denna hisstyp används för mindre varutransporter t ex restauranger, kontor, butiker. Småvaruhissarna kan lätt varieras för olika behov. TRAPPLIFTAR/STOLLIFTAR I utrymmen där traditionella hisstyper inte kan monteras, t ex entréer, där man vill bevara befintliga trappor eller som ett enklare handikapphjälpmedel. RULLTRAPPOR/BANOR Inom butiker och i galleriors allmänna utrymmen är rulltrappor eller rullbanor ett måste för att slussa kunder mellan planen, de inbjuder till att användas och fungerar på så viss som inkastare. Trapporna tillverkas också i trafikutförande för placering på till exempel järnvägsstation eller tunnelbana. Tillverkningen sker i Kina och vår fabrik är ledande och håller högsta klass. MODERNISERING Paketlösningar för modernisering av alla förekommande fabrikat tas fram genom vårt flexibla nyhisskoncept. Därav känns alltid en ALT hiss igen oavsett om den är ny eller använts för uppdatering av ett främmande fabrikat. Komplettering enligt H10-programmet med till exempel korgdörr skräddarsys för varje hiss vilket alltid ger den optimala lösningen.

8 peter thulin, ByggnAds AB BrödernA persson: ALT Hiss bygger lösningar för kunden den 6 mars 2005 brann ett helt kvarter ner i Kristianstad. För Byggnads AB Bröderna Persson innebar det att 6000 kvadratmeter av deras fastigheter totalförstördes. Ganska omgående påbörjade de att återuppföra det som förstörts. Byggnads AB Bröderna Persson är ett fastighetsbolag med fastigheter i Kristianstad, Sölvesborg, Ystad och Helsingborg. Beståndet består till huvudsak av kommersiella fastigheter. Det aktuella kvarteret i Kristianstad innehöll såväl lägenheter som kontor, butiker och restaurang. Arbetet med att återställa kvarteret kom igång omedelbart. Rivningsarbetet startade direkt och vi började rita på hur det nya skulle se ut, säger Peter Thulin på Byggnads AB Bröderna Persson. i en fastighet av den här storleken krävs det såklart ett antal hissar, närmare bestämt fem stycken. Vi har alla typer av hissar. Det är mathissar, linhissar och hydraulhissar. Sen är det två rulltrappor också. Till hissinstallationerna valde man att anlita ALT Hiss, vilket var naturligt för Peter som hade arbetat med dem tidigare. Jag kom i kontakt med ALT första gången Då var jag entreprenör på att byggbolag i Växjö. Det hade fungerat bra tidigare så då kändes det naturligt att arbeta med dem igen. Peter säger att det är en stor fördel att de inte är bundna till något specifikt märke/leverantör. Det gör att de inte blir begränsade utan kan koncentrera sig på att bygga en lösning som fungerar för kunden. 8

9 Service En hiss kräver ett förebyggande underhåll för att alltid ge användarna maximal tillgänglighet och säkerhet. Det är många rörliga delar, varav flertalet säkerhetsfunktioner, som i en ganska tuff miljö ska fungera. Vår väl spridda serviceorganisation har kompletterande erfarenheter och finns alltid nära, reservdelshanteringen sköts företrädesvis via väl inarbetade kontakter direkt från ursprungstillverkare vilket gynnar underhållskostnaderna. Vi vill erbjuda fastighetsägaren bästa underhåll till lägsta möjliga kostnad. Kan vi arbeta med utbytesdelar gör vi det, kan vi få fram alternativa delar gör vi det. Mätt på årsbasis vill vi påstå att vi är nästintill oslagbara. Där vi inte med egna servicetekniker i ALT-gruppen täcker upp geografiskt har vi samarbetspartners som även är återförsäljare. Detta gör oss till enda fristående företag i Sverige som kan erbjuda rikstäckande service. Behöver användaren av hissen nå vår jourpersonal utanför kontorstid så har vi bemanning dygnet runt i vår larmcentral. Larmcentralen tar också emot nödtelefon från hisskorgen, vi tar endast emot kodade larm, givetvis också med talkommunikation. Man kan alltid få råd av ALT:s personal och vi hjälper alltid till med att sätta status på hissbeståndet och som en naturlig del i detta hjälpa fastighetsägare med långsiktig budget för att slippa överraskningar. Enda sättet att undvika jourutryckningar är ett gott underhåll och modernisering av hissbeståndet innan de drar på dig onödiga kostnader. Öppet elsystem Hissarna från ALT Hiss är uppbyggda kring helt öppna system, vilket gör att vem som helst (med erforderlig utbildning) kan serva och reparera hissarna. För kunderna innebär det att underhållskostnaderna blir lägre. ALT: s hissar är uppbyggda helt och hållet av standardkomponenter som finns att köpa på den svenska marknaden. Fördelarna är så klart många. Hela konceptet bygger på att vem som helst som är utbildad ska kunna serva våra hissar, säger Peter Kjellsson på ALT Hiss. Vi vill inte bygga in våra hissar i slutna system. Som kund innebär det att underhållskostnaderna blir avsevärt lägre tack vare att allt arbete kan utföras konkurrensutsatt. Det behövs heller inga specialkomponenter eller serviceinstrument. Världsledande leverantör av komponenter och system till Hydraulhissar. Kvalitetscertifierat enligt SS-EN ISO 9001 Godkänt enligt Hissdirektivet 95/16/EG Sammansatta system: Komponenter för komplett hiss Komponenter för standard personhiss GREENLIFT Drivpaket för hydraulhissar och linhissar Projektering och dokumentation enligt Hissdirektivet 95/16/EG Enskilda komponenter: Hydraulaggregat med elektromagnetiskt eller elektroniskt reglerade ventiler Lyftcylindrar utförda som 1-stegs eller teleskoperande Komponenter för modernisering GMV Sweden AB Box 19, Alvesta Tel Fax info@gmv.se

10 Viktigt med långsiktiga relationer ALT har valt ut en leverantör av varje komponent som behövs för att tillverka en hiss en för dörrar, en för drivlinor en annan för korgarna och så vidare. Alla uppfyller de krav som ALT ställer och tillsammans arbetar de för långsiktiga samarbeten. En hiss innehåller många komponenter som måste samspela och det krävs mycket jobb innan det blir en driftsäker och fungerande enhet. Därför är det oerhört viktigt med ett nära förhållande till underleverantörer. Vi har valt ut en leverantör för varje komponent som vi behöver till våra hissar och de flesta har vi arbetat med sedan starten 1994, säger Karl-Johan Stenkilsson som är teknikchef. Att långsiktighet är ett nyckelord i valet av leverantör står klart, kortsiktiga vinster är inte det viktigaste. På ALT jobbar vi utifrån att vi alltid ska ha underleverantörerna med oss, visst är priset viktigt, men vi byter inte leverantör kortsiktigt på grund av det. Vi arbetar i stället tillsammans för att utvecklas ihop. I och med att de vet hur vi arbetar och hur vi värderar dem finns de alltid tillhands och ger oss även gräddfil om så behövs. Det har ju hänt att en lyfthöjd mätts fel eller att det blivit en skada i transporten som kräver snabba insatser. Vårt nära samarbete med våra leverantörer gynnar våra kunder på alla sätt, menar Kenny Forsberg som är Logistik och inköpschef. Under åren som gått har ALT lärt sig leve rantörerna och deras produkter och långsiktiga relationer har byggts upp. Den feedback som ALT får från sina kunder går även direkt ner till berörd leverantör. Allt för att kundernas behov ska uppfyllas. Även de olika leverantörerna samarbetar tätt ihop, då deras komponenter måste kunna samspela i slutprodukten. Vi jobbar mycket tight ihop och tillsammans följer vi utvecklingen och arbetar fram nya produkter och lösningar. Wittur Din självklara partner inom hissbranschen Wittur är idag en globalt erkänd samarbets- och utvecklingspartner för alla behov inom hissindustrin, såväl för nykonstruktion som kundanpassade speciallösningar. Med en produktflora innehållande kompletta drivsystem, styrsystem, schaktutrustning samt dörrsystem erbjuder Wittur kompletta lösningar från idé till färdigt system. Wittur Sweden AB är huvudleverantör av maskiner och hissdörrar till ALT Hiss t: f: a: domnarvsg. 11, Spånga

11 11 FLEXIBILITET är vår styrka Wittur och ALT har många saker gemensamt. Till exempel så har båda företagen en stor fl exibilitet gentemot sina kunder och båda arbetar med kundanpassade lösningar. Det kanske är därför som de har ett så lyckat samarbete. vi har många dialoger med ALT, säger Kenneth Åberg på Wittur. Oftast pratar vi varje dag. Wittur gruppen finns över hela världen och har huvudkontor i Tyskland. I Sverige etablerades företaget 2001 och med Sverige som bas täcker de hela Norden. Wittur levererar hisskomponenter till såväl multinationella hissföretag som små och medelstora företag. Deras största produkt är hissdörrar Vår styrka är vår flexibilitet. Vi har lokalt egen ritavdelning och beredningsavdelning där vi löser många problem och hittar lösningar som fungerar för kunden. Det är inte många som har den kompetensen idag i en så stor företagsgrupp. Samarbetet med ALT inleddes 2002 efter att ALT innan använt deras produkter via dåvarande återförsäljare. Vi har ett väldigt nära samarbete och löser många problem tillsammans, främst när det gäller moderniseringar av äldre hissar. Just moderniseringar är en marknad som vuxit mycket de senaste åren och det beror på en ny lag som trätt i kraft. Den säger att alla personer som åker hiss måste vara skyddade. I praktiken innebär det att hisskorgen måste vara inbyggd. Det har varit på gång i tio år men nu har det äntligen blivit av. Fastighetsägare och andra ansvariga har till 2012 på sig att åtgärda detta. För vår del har det inneburit att vi vuxit tack vare lagen. Och planerna är att fortsätta växa. Kenneths mål är att omsättningen ska fördubblas inom en tre årsperiod. Förhoppningsvis kan de göra det till sammans med ALT. Vi har haft förmånen att växa tillsammans med ALT, när de växer gör vi det också och vice versa. Jag känner att vi har ett ömsesidigt förtroende för varandra och det vinner slutkunden på. när det gäller ALT vill Kenneth lyfta fram deras kapacitet att sälja. Trots att de i jämförelse med de stora i branschen är ganska små är de med och konkurrerar om projekt som normalt skulle gå till de större. Att de får dessa projekt är ett stort förtroende från kunden, vilket jag tror visar att de vet att ALT alltid arbetar för att kunden ska få den bästa lösningen.

12 Huvudkontor/produktion Sälj- och servicekontor Servicekontor Ilabäcksvägen ALVESTA Telefon info@althiss.se

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

Malmstens företaget med vattenvana

Malmstens företaget med vattenvana Just add water... Malmstens företaget med vattenvana Simhallen en plats för motion, välbefinnande och gemensamma aktiviteter. Vår målsättning på Malmstens är att hjälpa våra kunder att skapa vackra, lönsamma

Läs mer

Vår kunskap blir din konkurrensfördel

Vår kunskap blir din konkurrensfördel Vår kunskap blir din konkurrensfördel Ett teknikkonsultföretag för processindustrin Improvus ett teknikkonsultbolag Improvus har sin bas i Stockholm och verkar i hela Europa. Vi är specialiserade inom

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

Optima. - hissen för flerbostadshus. www.alt.se 0472-390 700

Optima. - hissen för flerbostadshus. www.alt.se 0472-390 700 Optima - hissen för flerbostadshus Optima är en standardiserad hiss för flerbostadshus upp till 16 våningar med en hisskorg som rymmer såväl möbler som bår. Standardiseringen ger minimal anpassning, vilket

Läs mer

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment Unika utsikter Innehåll fönster: -ret; pl. er, best. pl. ren el erna s. 1. öppning i vägg, tak el byggnad avsedd att släppa in ljus (o. luft). Äv. att se ut igenom. 2. en unik möjlighet att få den utsikt

Läs mer

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Det är dags att ta en titt på din KONE MonoSpace -hiss Tiden tar ut sin rätt även på hissar. Liksom bilen, datorn eller tvättmaskinen har även hissar en teknisk

Läs mer

Nyföretagarcentrum 5, 2, 3, 30, 4, 5, 5, 1, 1, 10, 10, 1, 6, 4, 1, 7, 6 20, 15, 10, 20, 3, 30, 4, 6, 20, 20, 3, 15, 10, 3, 1, 1, 2, 2, 3, 30, 10,

Nyföretagarcentrum 5, 2, 3, 30, 4, 5, 5, 1, 1, 10, 10, 1, 6, 4, 1, 7, 6 20, 15, 10, 20, 3, 30, 4, 6, 20, 20, 3, 15, 10, 3, 1, 1, 2, 2, 3, 30, 10, Bilaga 4 Sida 1(11) KL 1900 Inger Åckander, 630222 SAMMANSTÄLLNING AV FRÅGORNA AV TOTALT 37 INTERVJUER FÄRGADE SIFFROR FRÅN STORSTADSLÄN - 24 FRÅN STORSTADSLÄN OCH 13 FRÅN ÖVRIGA LÄN Frågor Ja Nej Hur

Läs mer

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV 2 EN ENTREPRENÖR MED KONTROLL Hygien Bygg Telge AB är ett entreprenadföretag inom byggbranschen som är specialiserat på entreprenader i känsliga miljöer och att utföra

Läs mer

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Smarta etiketteringslösningar på dina villkor. ONE kontaktperson ONE leverantör ONE faktura Att lösa våra kunders behov av etiketter och etiketteringslösningar

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND

BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND Fibernät med EU-stöd Fibernät Tillgång till bredband och Internet är idag lika självklart som tillgång till elektricitet och

Läs mer

Våra kärnvärden din trygghet

Våra kärnvärden din trygghet Våra kärnvärden din trygghet JUPP är en förkortning av våra kärnvärden; Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Dessa värden är viktiga för oss och vi jobbar ständigt med dem, till och med när

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

KLOKT KEMVAL ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ

KLOKT KEMVAL ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ Hantering och användande av kemprodukter kan på grund av slarv och bristande kunskap leda till olyckor med allvarliga arbetsskador som följd. Ri Ri Mycket

Läs mer

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik!

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Ackumulatortankar och beredare för både enkla och avancerade energisystem,

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5 S. 6-9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Miljödriven affärsutveckling

Miljödriven affärsutveckling Snabbguide till Miljödriven affärsutveckling För alla företag som vet vad de vill men inte hur. -Kan ni vara snäll att tala om vilken väg jag ska gå? -Det beror på vart du vill komma. -Det spelar inte

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN.

VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN. VÅR VÄG VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN. I över 20 år har CMT utvecklat lastbilsflak som gör transporter mer effektiva. Vi hjälper åkerier att få ut så mycket som möjligt av varje körning. Vi är specialister

Läs mer

Dok. Nr: VE-00172-V Verksamhetsmanual Benning Sweden AB

Dok. Nr: VE-00172-V Verksamhetsmanual Benning Sweden AB 1(12) Inledning... 3 Företagspresentation... 3 Affärsidè... 3 Verksamhetssystemets omfattning... 3 Organisation... 4 Ledningsforum... 4 Ledningsfunktionen, VD... 5 Försäljning... 5 Produktenheten... 5

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Kvalitet & Engagemang

Kvalitet & Engagemang Kvalitet & Engagemang Ett nyhetsbrev från Danfo #1 2015 Helhetskonceptet Sanirent Malmö stad - en förebild för offentliga toaletter SaniRent Helhetskoncept för bibehålle Placering och utformning i all

Läs mer

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 I all korthet Här skriver du en sammanfattning på din affärsidé med en (max två) meningar. Coola Prylar AB ska sälja trendiga och funktionella hushållsprylar främst

Läs mer

Räcket som är ett lyft för broarna broräcket

Räcket som är ett lyft för broarna broräcket Räcket som är ett lyft för broarna broräcket Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning och vårt huvudkontor

Läs mer

Yttrande över Boverkets förslag till ändringar i Boverkets föreskrifter om hissar och vissa andra motordrivna anläggningar

Yttrande över Boverkets förslag till ändringar i Boverkets föreskrifter om hissar och vissa andra motordrivna anläggningar Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassett Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassetter Dags för stambyte? Att riva gamla schakt är både dyrt och tidskrävande. Med

Läs mer

EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE. HYDROSCAND - EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE

EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE. HYDROSCAND - EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE ZERO LEAKAGE HYDROSCAND - EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE Vi på Hydroscand erbjuder dig hög service, från beställning till leverans. Vårt produktsortiment är brett och håller hög kvalitet. Dessutom är många

Läs mer

Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas. Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall.

Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas. Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall. Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall. E N N I V Å U P P Innehåll Trappa Balk 6 Trappa Zäta 1 10 Trappa Zäta 2 12 Trappa Gasell 14 Trappa Profil 16 Trappa

Läs mer

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING Bildförslag: Vi tar en bild på installation av NSP-rör. Uppifrån, så man ser hur röret förs ner i skorstenen, lite händer som jobbar, arbetskläder, 1964eventuell

Läs mer

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm IQ8Wireless - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm Börjar där kablarna slutar: Revolutionerande lösningar för branddetektion Det finns områden och byggnader där vanlig kabelinstallation kan

Läs mer

Fortum Värmes öppna fjärrvärme banar vägen för framtidens värmesystem i den hållbara staden

Fortum Värmes öppna fjärrvärme banar vägen för framtidens värmesystem i den hållbara staden Modellen med Öppen Fjärrvärme medger att många små energileverantörer i samverkan kan lämna ett stort bidrag till fjärrvärmeproduktionen. Foto: Kristina Sahlén Fortum Värmes öppna fjärrvärme banar vägen

Läs mer

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN

I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN VÄLKOMMEN TILL OSS Vi tar hand om hela affären Vi är ett stolt, fristående familjeföretag med över 70 år som marknadsledare i Båstad

Läs mer

Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer

Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer Vi siktar högt. Men arbetar jordnära. Sandström erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom Mark & Miljö, Bygg & Anläggning

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET THERMOPANEL ThermoCon Konvektorer ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET Stora glaspartier och öppna planlösningar. Det är 2000-talets boende, både i exklusiva villor och vanliga lägenheter. Här är det låga och

Läs mer

Gör det enklare att vara proffs

Gör det enklare att vara proffs Gör det enklare att vara proffs Det är det personliga handslaget som skiljer oss från mängden. MED AHLSELL SOM LEVERANTÖR FÅR DU: En trygg partner. Tillgång till marknadens bredaste ortiment via en kontaktperson,

Läs mer

www.tageochsoner.se Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004.

www.tageochsoner.se Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004. Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004. Bostadsrättslägenheter på Träkilsgatan för Egnahemsbolaget Göteborg. Interiör från kunskapscentrum Agardh. Nybyggnad av gymnasieskola och

Läs mer

Det nya byggandet såser det ut!

Det nya byggandet såser det ut! Det nya byggandet såser det ut! , Tyréns AB, Malmö Bakgrund som konstruktör och logistikkonsult Forskare inom industriellt byggande Tyréns satsar på industriellt byggande, som tekniska konsulter. Avdelning

Läs mer

ett starkt lyft för framtiden

ett starkt lyft för framtiden ett starkt lyft för framtiden För att ge våra kunder en förstklassig service arbetar vi kontinuerligt med bland annat teknik och utbildning. Vi tar hänsyn till önskemål, går igenom rutiner och utvärderar

Läs mer

Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket

Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket årstadal Inflyttning under våren 2009 kalkbruket_skiss.indd 1 06-12-11 09.54.05 Välkommen till det goda boendet! En ny stadsdel nära city, vatten

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

Upprop till energismart samarbete!

Upprop till energismart samarbete! Upprop till energismart samarbete! Tack vare ett ökat medvetande om byggnaders miljöpåverkan och fastighetsägares möjlighet till miljöcertifiering av sina byggnader för lägre energiförbrukning och hållbart

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. s. 4 s. 5 s. 6 S. 7-0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem.

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Ett av Sveriges största etikettryckerier med över 2.5 miljarder producerade etiketter/år. Din förpackning vår passion 2012 bildades

Läs mer

Rör det rörräcke rör det Birstaverken rörräcket

Rör det rörräcke rör det Birstaverken rörräcket Rör det rörräcke rör det Birstaverken rörräcket Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning och vårt huvudkontor

Läs mer

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris.

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Tryckt på Cyclus Offset/Print, ett till 100% återvunnet och miljövänligt papper producerat av avsvärtat returpapper från hushåll och

Läs mer

Optimalt inomhusklimat

Optimalt inomhusklimat Optimalt inomhusklimat Fördelar för människor, ekonomi och miljö. Gunnar Karlsen Region Öst Entreprenad Rådgivning Service Optimalt inomhusklimat Gunnar Karlsen Region Öst Sverige Sidan 1 Värdet av ren,

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) 1 Tillgänglighetsdatabasen (TD) 2 Förord Tillgänglighet handlar om att göra verksamheter och miljöer tillgängliga

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

Det ärinte pengar som får världen att fungera.

Det ärinte pengar som får världen att fungera. Det ärinte pengar som får världen att fungera. Det är standarder. Varför börjar du läsa just här i övre vänstra hörnet? Varför lämnar du raden här, och flyttar blicken hit till den här raden? Varför följer

Läs mer

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you Innehåll Om oss sid 04 Kvalitet sid 06 Miljö sid 08 PRODUKTION sid 10 PRODUKTER FÖR RETAIL sid 12 PRODUKTER FÖR INDUSTRI sid 13 VAD STENQVIST STÅR FÖR sid 14 Kontakt sid

Läs mer

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG Always with you 2 Getinge Online ARBETA SMARTARE OCH FÅ ÖKAD DRIFTTID Traditionellt görs en manuell översyn av statusen på steril- och

Läs mer

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer?

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer? PROCESS / OEM Nyfiken på hur våra funktionslösningar förbättrar dina processer? Armatec är ett renodlat kunskapsföretag på tekniska system inom processindustrin. Av naturliga skäl är det därför människorna

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang Levererar kompetens, kvalitet och engagemang ProffPartner din totalleverantör av verktyg, maskiner och material När alla gör det de är bäst på blir verksamheten optimal. Du är bäst på din verksamhet. Vi

Läs mer

STÖRST AV EN ANLEDNING

STÖRST AV EN ANLEDNING BEYSNING När din teknik ska upp i luften så ordnar vi på Scanmast det. Tre eller 300 meter spelar ingen roll, vi löser det. Det har vi gjort sedan 1950-talet. Och vi gör det bra. Runt 1960 byggde vi de

Läs mer

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB I 350 år har vi tillverkat stål. Det har gett oss en erfarenhet och en kunskap som lett fram till att vi idag tillverkar världens bästa verktygsstål. 1668

Läs mer

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se www.ttf.se Vår förvaltning din trygghet Totallösning eller skräddarsytt? Ägarna Matz Eklund och Nils Bengtsberg erbjuder en trygg och säker fastighetsförvaltning. Alla bekymmer med att förvalta fastigheter

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER 2015 KULSKRUV WWW.INTERALIA.SE LINJÄRENHETER STÄLLDON LINJÄRLAGER PLANETVÄXLAR SKRUVDOMKRAFTER KOPPLINGAR GLIDSKRUV SOLENOIDER OM INTERALIA InterAlia är ett

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer

RAKA TRAPPOR HÄFLA BRUKS AB

RAKA TRAPPOR HÄFLA BRUKS AB RAKA TRAPPOR HÄFLA BRUKS AB HÄFLA BRUK Tradition, kunskap och utveckling Man brukar säga att man lär så länge man lever. Häfla Bruk har en lång historia och under drygt 300 år har erfarenhet, kunskap

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

Varför har gamla hissar blivit farligare?

Varför har gamla hissar blivit farligare? Hissförbundet/Gunnar Hagelin Säkerhet och tillgänglighet 2 Sid 1/6 Varför har gamla hissar blivit farligare? Det finns flera samverkande förklaringar: Gamla och nya hissar lyder under olika bestämmelser

Läs mer

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 PRESSMEDDELANDE Innehåll 3 Pressmeddelande 5 Varför behövs Andelsägarmetoden? 6 Allmän presentation av Andelsägarmetoden hur går det till? 7 Vad avtalen

Läs mer

mobilisering Nyhet Sv 1202 S 1803 Lv 100 T2 i sitt rätta element SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT Mindre, flexiblare, lönsammare

mobilisering Nyhet Sv 1202 S 1803 Lv 100 T2 i sitt rätta element SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT Mindre, flexiblare, lönsammare mobilisering maskin mekano nyhetsbrev nr 1/2014 Nyhet Lv 100 T2 Mindre, flexiblare, lönsammare S 1803 i sitt rätta element Sv 1202 Kapabel men lättflyttad SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT LEDAREN

Läs mer

LK Våtrumskassett För smarta stambyten och enkelt underhåll i badrummet

LK Våtrumskassett För smarta stambyten och enkelt underhåll i badrummet LK VÅTRUMSKASSETT PREFABRICERADE OCH SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR LK Våtrumskassett För smarta stambyten och enkelt underhåll i badrummet Se filmen om LK Våtrumskassett Scanna QR-koden eller besök vår hemsida

Läs mer

Tänk dig ett varuhus för allt inom lyft och hantering.

Tänk dig ett varuhus för allt inom lyft och hantering. Tänk dig ett varuhus för allt inom lyft och hantering. Har mer. Kan mer. Gör mer. Dematek finns nu på fler platser, med fler folk och ett större urval av lyftprodukter än någonsin. Det här är en alldeles

Läs mer

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter Furhoffs Din leverantör av rostfria produkter FURO Golvbrunnar För vårt FURO-sortiment som omfattar golvbrunnar, golvrännor och terassbrunnar har vi dokumenterade standardlösningar med många smarta detaljlösningar.

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Electrolux Professional. Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad

Electrolux Professional. Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Electrolux Professional Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Produkt- och installationskostnaden Vi har alltid varit före vår tid är en minimal del av den totala livscykelkostnaden För oss

Läs mer

Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? Innehållsförteckning. All data avser år 2004

Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? Innehållsförteckning. All data avser år 2004 Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? All data avser år 2004 Innehållsförteckning Sid 2 - Grundkurs Sid 3 - Fördelning medborgare Sid 4 - Fördelning företag Sid 5 - Fördelning anställda Hur ser

Läs mer

Vårdnära service. en viktig del i framtidens sjukvård

Vårdnära service. en viktig del i framtidens sjukvård Vårdnära service en viktig del i framtidens sjukvård En viktig del i framtidslösningen Svensk sjukvård är komplex, dynamisk, kunskapsintensiv och spännande. Utvecklingen har varit och är omfattande när

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter om personhissar, varupersonhissar och småvaruhissar på svenska fartyg; beslutade den 17 november 2003. SJÖFS 2003:17 Utkom från trycket

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Se dig omkring för dina affärers skull

Se dig omkring för dina affärers skull Se dig omkring för dina affärers skull Omvärldsanalysens värde ökar i takt med globaliseringen. Här visar vi vad du bör tänka på när du gör din analys. Av Anne Nilsson, Dagens Miljö nr 10/2006 Omvärldsanalysen

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

Osséen Agency AB 2012:1 Ett samarbete mellan Osséen Försäkringsmäklare och Fastighetsägarna

Osséen Agency AB 2012:1 Ett samarbete mellan Osséen Försäkringsmäklare och Fastighetsägarna 2 Det självklara valet! Inte nog med att Fastighetsägarnas medlemmar* erbjuds en förmån i form av Sveriges mest fördelaktiga produkt. Dessutom blir den 15 år 2011, vilket borgar för en produkt att lita

Läs mer

Tukes-anvisning S6-2011 UNDERHÅLL, ÄNDRINGSARBETEN OCH BESIKTNINGAR AV HISSAR

Tukes-anvisning S6-2011 UNDERHÅLL, ÄNDRINGSARBETEN OCH BESIKTNINGAR AV HISSAR Tukes-anvisning S6-2011 UNDERHÅLL, ÄNDRINGSARBETEN OCH BESIKTNINGAR AV HISSAR 1. Inledning Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) meddelar med stöd av 56 i elsäkerhetslagen (410/1996) kompletterande anvisningar

Läs mer

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER funktion, trygghet, flexibilitet Funktion och trygghet med moderna skorstenar Våra skorstenar kan du ansluta till olika typer av små eller stora

Läs mer

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en

Läs mer

Vi bygger butiker där man gärna handlar

Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger för dig och för dina kunder På Butiksbyggen Sverige har vi som mål att alltid leverera i rätt tid, tillrätt pris och med rätt kvalitet. Att möta, motsvara

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

4.2 Fastställ en referenslösning... 6 4.2.1 Kundvärde... 6

4.2 Fastställ en referenslösning... 6 4.2.1 Kundvärde... 6 Inlämning 4 IKOT Inlämningsuppgift 4 Anders Segerlund andseg@student.chalmers.se Joakim Larsson joakiml@student.chalmers.se Toni Hastenpflug tonih@student.chalmers.se Fredrik Danielsson fredani@student.chalmers.se

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården MEDBORGARPANELEN 213 Rapport 1 Tillgänglighet MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 213 Tillgänglighet i vården Enkät nummer ett slutförd. Nu har landstinget Västmanland genomfört den första enkäten i Medborgarpanelen.

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

CronholmsNytt. CronholmsNytt är ett reklamutskick av Mäklarefirman A. Cronholm AB. Tema: Homestyling - en trend som har kommit för att stanna

CronholmsNytt. CronholmsNytt är ett reklamutskick av Mäklarefirman A. Cronholm AB. Tema: Homestyling - en trend som har kommit för att stanna är ett reklamutskick av Mäklarefirman A. Cronholm AB Nr. 1 September 2005 Idé och produktion - t.i.d media, www.tidmedia.se Homestyling sida 6-7 Tema: Homestyling - en trend som har kommit för att stanna

Läs mer

Finlarm Larm med trygghet och hänsyn

Finlarm Larm med trygghet och hänsyn Finlarm Larm med trygghet och hänsyn Finlarm grundades 1991 och är ett fristående säkerhetsföretag som ser personlig samverkan och hög kvalitet som en förutsättning i relationerna med våra kunder. Vi levererar

Läs mer