Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2007-12-04 1"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Rådhuset i Säter, kl :10. Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Sixten Carlsson (s) Göran Johansson (v) Tommy Andersson (mp) Karl-Erik Finnäs (c) Emil Nilzon (c) Tommy Andersson (m) Marie Richaud (m) Lars-Evert Dahlberg (kd) Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson, kanslichef Peter Alfredsson Christer Malmstedt, kommunchef Anna Nygren Bert Stabforsmo, ekonomichef Linda Nilsson Elisabet Rooth-Eriksson, Kreditgarantiföreningen Bengt Östblom Klas Jansson Utses att justera Tommy Andersson (m) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Christer Malmstedt Ordförande Justerande Abbe Ronsten Tommy Andersson Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kommunkansliet Margareta Jakobsson

2 Kommunstyrelsen Ks 215 Dnr KA07/331 Svar på medborgarförslag om utveckling av Biografmuseet Dan Ericson inlämnade till kommunfullmäktiges sammanträde medborgarförslag om utveckling av Biografmuseet. Medborgarens förslag: Att kommunstyrelsen och dess personal snarast sätter sig ner med styrelsen för Folkets Hus och tar gemensamma tag för att utveckla Biografmuseet, bl.a måste museet få en större del av yxfabriken, sätta någon-några som får i uppdrag att ta reda på var man kan söka bidrag och om så är möjligt söka bidrag Beredning: Under oktober/november har kommunens ledning haft utvecklingsdiskussioner med Folkets Hus föreningens ledning om utveckling av Biografmuseet. Resultaten av samtalen är att museet får disponera en större lokalyta och i kommunens budgetförslag för 2008 har i investeringsbudgeten anslagits kr för iordningställande av den. I och med anser det kommunkansliet att medborgarförslaget är bifallet. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen är bifallen. - föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen är bifallen.

3 Kommunstyrelsen Ks 216 Dnr KA07/220 Förslag till överenskommelse om samverkan i gemensam nämnd Borlänge kommun och Säters kommun. Sedan har Borlänge kommun och Säters kommun haft en överenskommelse om en gemensam gymnasienämnd för kommunernas gymnasieverksamhet i Borlänge och Säter i enlighet med kommunallagen 3 kap 3a. Nuvarande överenskommelse upphör Den nya avtalsperioden föreslås till , med ett kalenderårs uppsägning. Beredning: Förslaget diskuterades vid arbetsutskottets sammanträde och har därefter beretts ytterligare mellan kommunerna. Kommunstyrelsen beslutade vid sammanträde , 185 att återremittera ärendet till arbetsutskottet för utredning av uppsägningsreglerna i avtalet och avtalstidens längd. Slutligt förslag till överenskommelse har framtagits. Yrkanden Tommy Andersson och Karl-Erik Finnäs yrkar att avtalet ska kompletteras med att elever från Säter alltid ska ha möjlighet till fritt gymnasieval. Abbe Ronsten yrkar avslag till Anderssons yrkande. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner att arbetsutskottet bifaller ordförandes yrkande. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige godkänna förslag till överenskommelse om samverkan i gemensam nämnd - Borlänge kommun och Säters kommun. Bilaga 1 Au 347/07. Yrkanden Tommy Andersson (m) och Karl-Erik Finnäs yrkar att avtalet ska kompletteras med att elever från Säter alltid ska ha möjlighet till fritt gymnasieval. Jan-Erik Steen yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner att kommunstyrelsen bifaller arbetsutskottets förslag. forts

4 Kommunstyrelsen Ks 216 forts - föreslå kommunfullmäktige godkänna förslag till överenskommelse om samverkan i gemensam nämnd - Borlänge kommun och Säters kommun. Bilaga 1 Ks 216/07.

5 Kommunstyrelsen Ks 217 Dnr KA07/327 Förlängning av reglemente för den gemensamma gymnasienämnden. Gällande reglemente gäller till Parallellt med att överenskommelsen om gemensam gymnasienämnd förlängs bör även reglementet för gymnasienämndens arbetsformer förlängas. Beredning: Förslaget till överenskommelse påverkar reglementet inte på annat sätt än tidsaspekten och därför föreslås reglementets tidsmässigt följa överenskommelsen. Kommunstyrelsen beslutade , 186 att återremittera ärendet till arbetsutskottet för utredning av reglementets mål och riktlinjer, frågor omkring utskick av kallelsen mm. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige godkänna förlängning av reglemente för den gemensamma gymnasienämnden. Bilaga 1 Au 348/07. Yrkande: Tommy Andersson (mp) yrkar att i reglementets paragraf 10 skall följande ändring vidtas: kallelse..senast 7 dagar före sammanträdesdagen och nästa stycke kallelsen skall åtföljas av föredragningslistan. - föreslå kommunfullmäktige godkänna förlängning av reglemente för den gemensamma gymnasienämnden med Tommy Anderssons (mp) ändring. Bilaga 1 Ks 217/07.

6 Kommunstyrelsen Ks 218 Dnr KA07/161 Hyresavtal av lokaler för Dahlandergymnasiet och Resurscentrum med Vuxenutbildningen och SFI Dagon erbjuder Säters kommun nya hyresvillkor för hyra av lokaler för Dahlandergymnasiet och Resurscentrum med Vuxenutbildning och SFI fr o m med möjlighet till 2 års förlängning. Separata avtal har träffats för del olika verksamheterna. För gymnasiet och delar av vuxenutbildningen uppgår bashyran till kr. Den totala årshyran för kontrakt beträffande Resurscentrum och delar av Vuxenutbildningen uppgår bashyran till kr per år. Beredning: Förslaget diskuterades vid arbetsutskottets sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 301, att remittera ärendet till kommunchefen för ytterligare beredning och till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Slutligt förslag har framtagits som innebär 3 plus 2 år. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige godkänna hyresavtal av lokaler för Dahlandergymnasiet och Resurscentrum med vuxenutbildningen och SFI. Bilaga 1 och 2 Au 349/07. - föreslå kommunfullmäktige godkänna hyresavtal av lokaler för Dahlandergymnasiet och Resurscentrum med vuxenutbildningen och SFI. Bilaga 1 och 2 Ks 218/07.

7 Kommunstyrelsen Ks 219 Dnr KA07/126 Förbundsordning för Räddningstjänsten Dala Mitt Förslag till ny förbundsordning för kommunalförbundet Räddningstjänsten Dala Mitt att antas av medlemskommunerna, Borlänge, Säter och Falun. Den nya förbundsordningen har anpassats till den nya Lagen om skydd mot olyckor. I nu gällande förbundsordning fastställer medlemskommun årligen sin egen räddningstjänstplan och årligen tecknas ett räddningstjänstavtal mellan förbundet och resp medlemskommun. Konstruktionen innebär bl a, att de olika medlemskommunerna kan teckna avtal om olika ambition för räddningstjänsten i den egna kommunen. Det nya förslaget är anpassat till Lagen om skydd mot olyckor som innebär att handlingsprogram för räddningstjänst och förebyggande verksamhet ska i ett kommunalförbund antas av den beslutande församlingen, dvs förbundsdirektionen. Beredning Ett första förslag till förbundsordning för Räddningstjänsten Dala Mitt framtogs av räddningstjänstens förbundschef, Leif Andersson och godkändes av förbundsdirektionen. Därefter har förslaget vidareberetts gemensamt av Dala Mitts kommunalråd och kommunchefer till nu liggande förslag. Vid arbetsutskottets sammanträde , 298, upptas förslaget för diskussion och synpunkter till ordförande för att tas med till sammanträdet med direktion för Räddningstjänsten, för slutligt antagande av förslag till kommunerna för antagande. Slutligt förslag är framtaget. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige anta förslag till förbundsordning för Kommunalförbundet Räddningstjänsten Dalamitt. Bilaga 1 Au 350/07 - föreslå kommunfullmäktige anta förslag till förbundsordning för Kommunalförbundet Räddningstjänsten Dalamitt. Bilaga 1 Ks 219/07.

8 Kommunstyrelsen Ks 220 Dnr KA07/369 Prolongering av skolplan för gymnasieskolan Borlänge/Säter. Gymnasienämnden Borlänge/Säter har vid sammanträde beslutat föreslå kommunfullmäktige i Säter och Borlänge att prolongera den nuvarande skolplanen för gymnasieskolan ett år, till och med Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige förlänga skolplanen för gymnasieskolan Borlänge/Säter till och med föreslå kommunfullmäktige förlänga skolplanen för gymnasieskolan Borlänge/Säter till och med

9 Kommunstyrelsen Ks 221 Dnr KA 07/040 Utvecklingsplan för näringslivsenheten Utvecklingsplanen ligger till grund för årliga verksamhetsplaner för näringslivs- och turismarbetet i Säters kommun. Beredning: Näringslivsenheten har arbetat fram förslag till utvecklingsplan för Näringslivs- och turismutskottets beslut , 39 som föreslår kommunfullmäktige anta utvecklingsplanen för perioden anta utvecklingsplanen för perioden Bilaga 1 Ks 221/07

10 Kommunstyrelsen Ks 222 Dnr KA 06/519 Serviceplan Serviceplanen ersätter varuförsörjningsplanen och som underlag för utbetalande av stöd till kommersiell service är det viktigt för kommunen att ha en aktuell serviceplan för att vid behov kunna erhålla stöd från länsstyrelsen till lanthandlarna. Tanken med serviceplanen är att den skall vara mer omfattande och innehålla alla tillgänglig service, både kommersiell och offentlig. Bakgrunden är ett initiativ från länsstyrelsen och Säters kommun är tillsammans med Ludvika och Gagnef kommuner pilotkommuner i serviceplanarbetet. För nedlagt arbete kommer kommunen att erhålla ett bidrag om kronor. Beredning: För att skapa en förankring i arbetet har innevånarna i de olika kommundelarna deltagit vid sammankomster under våren De synpunkter som framkommit vid dessa möten har beaktats i planarbetet. Planen kommer att ses över inför varje ny mandatperiod efter att uppföljning gjorts av gällande plan. Näringslivsenheten har efter vårens sammankomster upprättat förslag till serviceplan för Säters kommun Näringslivs- och turismutskottet beslutade vid sammanträde , 40 föreslå kommunfullmäktige anta serviceplanen för innevarande mandatperiod. - föreslå kommunfullmäktige anta serviceplanen för innevarande mandatperiod. Bilaga 1 Ks 222/07.

11 Kommunstyrelsen Ks 223 Dnr KA07/346 Granskning av delårsrapport januari-augusti 2007 Kommunens revisorer har genom Komrev granskat kommunens delårsrapport. Revisorernas granskningsrapport har översänts till kommunstyrelsen och önskar svar på rapporten senast 21 december. Beredning: Ekonomikontoret har utarbetat förslag till yttrande över granskningen: Vad gäller avsteget från god sed så har kommunen gjort ett val att inte redovisa en fullständig sammanställd redovisning i delårsrapporten. Med sammanställd redovisning avses en total redovisning för hela kommunkoncernen med koncerninterna poster eliminerade. Detta görs till årsredovisningen och är en tidskrävande arbetsuppgift. Kommunkoncernen i Säters kommun utgörs av kommunen själv, kommunens bostadsbolag och ett dotterbolag till bostadsbolaget. Det är en relativt liten koncern. För bolagen redovisas resultaträkningar för perioden med prognos för helåret, samt en kortfattad redogörelse för verksamhetsutvecklingen i bolagen. Till detta har de senaste åren lagts en förteckning över större koncerninterna poster. Med denna redovisning gör ekonomikontoret bedömningen att en tillräckligt god bild ges av utvecklingen i kommunkoncernen. En fullständig sammanställd redovisning skulle inte öka informationsvärdet i en sådan utsträckning att det kan motivera den arbetsinsats en sådan redovisning kräver. Utöver synpunkten om sammanställd redovisning innehåller revisorernas granskningsrapport endast en del smärre synpunkter om periodisering av vissa kostnader, och om redovisning av verksamhetsmål. Ekonomikontoret tar till sig dessa synpunkter och kommer att beakta dem i kommande delårsrapporter. Arbetsutskottets beslut föreslå kommunstyrelsen som yttrande till kommunrevisionen anta ekonomichefens förslag som yttrande till kommunrevisionen anta ekonomichefens förslag

12 Kommunstyrelsen Ks 224 Dnr KA07/392 Kalendarium 2008 Förslag till kalendarium för sammanträden med kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen Arbetsutskottets beslut föreslå kommunstyrelsen anta kalendarium för Bilaga 1 Au 353/07 anta kalendarium för Bilaga 1 Ks 224/07

13 Kommunstyrelsen Ks 225 Dnr KA07/027 Skötselavtal mellan Säters kommun och Dalsällskapet Ärendet Nuvarande skötselavtal om Säterdalen mellan Säters kommun och Dalsällskapet upphör Beredning Nytt skötselavtal har framtagits gemensamt av kommunkansliet och Dalsällskapet. Avtalet är 5-årigt med möjlighet till uppsägning under avtalstiden. Bidraget är kr per år och från 2009 sker en indexuppräkning. Arbetsutskottet beslutar: - hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen. godkänna upprättat avtal mellan Dalsällskapet och Säters kommun för skötsel av Säterdalen. Bilaga 1 Ks 225/07.

14 Kommunstyrelsen Ks 226 Dnr KA07/361 Rapport om projekt Leverantörsfaktura, e-faktura Kommunstyrelsen beslutade i april 2005 att fastställa direktiv för elektronisk handel. Projektgrupp Leverantörsfaktura har jobbat med att ta fram ett underlag för ekonomiska konsekvenser och en plan för genomförande att införa elektroniska fakturor. Beredning Projektet har lett fram till en rapport med förslag Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Säters kommun inför elektronisk fakturahantering som ett första led i processen mot e-handel; vi ska jobba vidare mot svefaktura, orderlösa fakturor samt elektroniska beställningar. Säters kommun upphandlar tjänsten inskanning av faktura genomförandefasen görs via ett nytt projekt med delvis nya personer i gruppen + en person som på 0, tjänst driver arbetet vidare under och efter införandet av elektronisk fakturahantering. Mycket resurser krävs precis vid igångkörning, men sedan ser vi ett dalande behov. Arbetet med genomförandet måste löpa parallellt med uppgraderingen av ekonomisystemet. Uppgradering är redan beställd inom ekonomikontorets ram och beräknas köras skarpt innan maj månads utgång till styrgrupp utse kommunchef, IT-inköpschef, ekonomichef, samt förvaltningscheferna för socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden ekonomichefen utser deltagare i projektgruppen utbildnings- och införandekostnaderna finansieras inom förvaltningarnas ramar, övergripande kostnader är avsatta i ekonomikontorets samt IT- och inköpsenhetens budget för Det blir mest intern utbildning, vilket innebär avsatt tid mer än pengar. en översyn och effektivisering av kommunens inköps- och fakturahantering påbörjas som nästa fas i införandet av e-handel. utvärdering av förväntade effekter av införande av e-faktura sker efter ett år i full drift. enligt arbetsutskottets förslag.

15 Kommunstyrelsen Ks 227 Dnr KA07/307 Information om verksamheten inom Kreditgarantiföreningen Dalarna Elisabeth Rooth Eriksson informerar om verksamheten inom Kreditgarantiföreningen Dalarna.

16 Kommunstyrelsen Ks 228 Dnr KA07/323 Rutiner för digitala utskick av kallelser till kommunstyrelsen. Ärendet Som en del i att minska kommunens papperskonsumtion och förenkla hanteringen av sammanträdeskallelser och handlingar föreslås nya rutiner från årsskiftet 2007/08. Beredning Kommunkansliet och kommunens IT-enhet har tagit fram förslag på rutiner och organisation för utskick av digitala kallelser och sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsens ledamöter och ersättare. Det innebär att alla förtroendevalda införskaffar egna bärbara datorer. För detta får den förtroendevalde en årlig ersättning om kr. Inför varje sammanträde kommer ett kallels att skickas till alla. Föredragningslistan och handlingar kan därefter hämtas från kommunens e-postsystem (First Class) i en särskild konferens. Materialet laddas ner i den egna datorn som sen tas med till sammanträdet. Kommunstyrelsen beslutar: anta förslag till rutiner för utskick av digitala kallelser till kommunstyrelsen och dess utskott.

17 Kommunstyrelsen Ks 229 Dnr KA 07/355 Ungdomsledarstipendium Säters kommuns ungdomsledarstipendium har instiftats för att kommunen en gång årligen ska ha möjlighet att på ett tydligt sätt visa sin uppskattning av en ungdomsledarinsats som bedöms vara så pass meriterande att en officiell belöning är befogad. Stipendiet om kr skall kunna utgöra en grundplåt till någon form av vidareutbildning. Kommunstyrelsen beslutar: hänskjuta ärendet till arbetsutskottets sammanträde den 11 december.

18 Kommunstyrelsen Ks 230 Dnr KA 07/382 Fyllnadsval efter Marie-Louise Boström som ordförande i Brottsförebyggande rådet Ärendet Fyllnadsval efter Marie-Louise Boström som ordförande i Brottsförebyggande rådet fr o m 1 januari Kommunstyrelsen beslutar: välja Åke Öhrnberg som ny ordförande i Brottsförebyggande rådet efter Marie-Louise Boström fr o m 1 januari 2008.

19 Kommunstyrelsen Ks 231 Verksamhetsinformation Verksamhetsinformation från kommunstyrelsens förvaltningschefer, Klas Jansson, Bengt Östblom, Anna Nygren, Peter Alfredsson och Bert Stabforsmo.

20 Kommunstyrelsen Ks 232 Dnr KA07/425 Kommunal medfinansiering och avsiktsförklaring för Leader Nedre Daläven Skrivelse har inkommit från Ledaer Nedre Dalälven. Inför formandet av det nya Leader Nedre Dalälven har under hösten 2007 en interimistisk LAG (lokal aktionsgrupp/styrelse för leaderarbetet) bildats. Denna är identisk med LAG för Leder+ Nedre Dalälven, kompletterad med representanter från de kommuner som för närvarande inte har representation i LAG för Leader+ Nedre Dalälven. Det nya Leader Nedre Dalälven beräknas komma igång under första kvartalet För närvarande pågår utformandet av utvecklingsstrategin, vilken i enlighet med direktiv från den interimistiska LAG i huvudsak ska följa strategin för nuvarande Leader+ Nedre Dalälven. Den kommunala medfinansieringen sträcker sig under perioden För 2008 har kr budgeterats i näringslivsenhetens driftsbudget. Kommunstyrelsen beslutar meddela att kommunen vill stödja LAG:s verksamhet inom Leader Nedre Dalälven inom Landsbygdsprogrammet under en sjuårig programperiod Denna avsiktsförklaring motsvarar kommunens andel av kommunernas medfinansiering.

21 Kommunstyrelsen Ks 233 Dnr KA07/426 Överenskommelse om fastighetsreglering Lövåsen 1:1 och 1:7 Förslag till överenskommelse om fastighetsreglering för fastigheterna Lövåsen 1:1 och 1:7 har upprättats. Byggnadsvård i Dalarna AB, Amshyttevägen 19, Stora Skedvi, genom Stefan Östberg, erhåller del av kommunens fastighet Säter Lövåsen 1:1 att regleras till bolagets fastighet Säter Lövåsen 1:7. Köpeskillingen för det överförda området uppgår till kr att erläggas när förrättningen har vunnit laga kraft. Kommunstyrelsen beslutar: föreslå kommunfullmäktige godkänna upprättad överenskommelse om fastighetsreglering mellan Säters kommun och Byggnadsvård i Dalarna AB gällande fastigheterna Säter Lövåsen 1:1 och 1:7

22 Kommunstyrelsen Ks 234 Delgivningar 1. Protokoll från sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott, Protokoll från sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott, Protokoll från sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunfullmäktige 2007-12-20 1

Kommunfullmäktige 2007-12-20 1 Kommunfullmäktige 2007-12-20 1 Plats och tid Folkets Hus Säter, kl.18.00-21.00 Beslutande Övriga deltagare Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef Kommunstyrelsen 2009-08-25 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.35 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson ersättare för Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret.

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret. Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.30 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Annaklara

Läs mer

Kommunkansliet, Säter

Kommunkansliet, Säter Kommunfullmäktige 2007-05-31 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl. 19.00 21.30 Beslutande Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik Larsson (

Läs mer

Kommunfullmäktige Sixten Carlsson (s)

Kommunfullmäktige Sixten Carlsson (s) Kommunfullmäktige 2009-05-28 1 Plats och tid Uflshyttans Herrgård, Ulfshyttan kl. 19.00 20.50. Beslutande Sixten Carlsson (s) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Sven Frejd ( c) Ulla Högberg (s)

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00 Kommunstyrelsen 2003-12-09 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 15.00 16.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo, ekonomichef.

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo, ekonomichef. Kommunstyrelsen 2011-06-16 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 15.00 16.10. Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Sixten

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-03-31 1

Kommunfullmäktige 2011-03-31 1 SÄTERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2011-03-31 1 Blad Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 19.00-20.50 Beslutande Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige 2019-03-21 Kommunfullmäktige 2019-03-21 Kf 116 Utbildning EU-kunskap... 2 Kf 117 Parentation... 3 Kf 118 Kf 119 Nytt medborgarförslag GC-led centrum-säters järnvägsstation-säterdalens nedfartsområde...

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-21

Kommunfullmäktige 2013-03-21 Kommunfullmäktige 2013-03-21 Kf 22 Månadens blombukett... 2 Kf 23 Verksamhetsinformation från Näringslivs- och arbetsmarknadsenheten... 3 Kf 24 Ny motion om informationspolicy... 4 Kf 25 Ansökan om kommunal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-11-13 1

Kommunstyrelsen 2007-11-13 1 Kommunstyrelsen 2007-11-13 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.45 12.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunfullmäktige 2007-04-26 1

Kommunfullmäktige 2007-04-26 1 Kommunfullmäktige 2007-04-26 1 Plats och tid Församlingsgården i Gustafs, kl. 19.00-21.00 Beslutande Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-11-24

Kommunstyrelsen 2015-11-24 Kommunstyrelsen 2015-11-24 Ks 226 Kommunalt handlingsprogram LSO (Lagen om skydd mot olyckor) 2015-2018... 2 Ks 227 Delegering av beslutanderätt att träffa avtal med Migrationsverket om asylplatser för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-05-08 Ks 102 Rapportering av ej verkställda beslut... 2 Ks 103 Uppföljning av Folkhälsoarbetet 2011... 3 Ks 104 Granskningsrapport verkställighet av beslut... 4 Ks 105 Förlängning

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2005-05-10 1

Kommunstyrelsen 2005-05-10 1 Kommunstyrelsen 2005-05-10 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 10.00 14.30 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2005-01-11 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 10.00 14.30 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-17

Kommunfullmäktige 2014-02-17 Kommunfullmäktige 2014-02-17 Kf 1 Månadens blombukett... 2 Kf 2 Nytt medborgarförslag om IDA-avdrag för ideellt arbete... 3 Kf 3 Ny motion om företagarvänligare miljötillsyn... 4 Kf 4 Återbetalning av

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SÄTERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-08-19 1 Blad Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.30 08.45. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Abbe Ronsten, ordförande (s)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(15) Plats och tid Förbundsdirektionen kl. 09.00 10.30 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Bengt Lindgren Per

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-05-26

Kommunstyrelsen 2015-05-26 Kommunstyrelsen 2015-05-26 Ks 138 Kommunal borgen för konstgräsplan vid Säters IP... 2 Ks 139 Antagande av detaljplan för Stora Skedvi skola m m... 5 Ks 140 Förslag till samarbetsavtal avseende särskild

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2009-12-02 Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2009-12-02, klockan 17:00-17:15 Beslutande Lennart Eriksson (S) Torbjörn Ahlin (C) Katarina Hansson (S) Linda Axäng (FP) Björn Eriksson (S) Maria Haglund

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(15) 2011-06-22 Plats och tid kl. 09.00 10.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav El Rachidi

Läs mer

Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf Lars-Evert Dahlberg (kd) 2:e vice ordf Abbe Ronsten (s) Marit Ragnarsson ( c)

Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf Lars-Evert Dahlberg (kd) 2:e vice ordf Abbe Ronsten (s) Marit Ragnarsson ( c) Kommunfullmäktige 2012-02-23 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 19.00 19.50 Beslutande Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf Lars-Evert Dahlberg (kd) 2:e vice ordf Abbe Ronsten (s) Marit

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2017-02-23 Kf 17 Svar på medborgarförslag om hyreshustablering i Säter... 2 Kf 18 Information om kulturnämndens verksamhet... 3 Kf 19 Förslag till Informationssäkerhetspolicy... 4 Kf

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo Lennart Eriksson. Sven-Erik Emanuelsson Kommunkansliet

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo Lennart Eriksson. Sven-Erik Emanuelsson Kommunkansliet Kommunstyrelsen 2003-08-19 2 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 10.00 12.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Lars-Evert Dahlberg (kd)

Lars-Evert Dahlberg (kd) Kommunstyrelsen 2011-01-11 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.30 11.20. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Annaklara

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden Tid och plats 2013-05-22 Kommunhuset klockan 13.30-15.00. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot Gunnar Edvardsson (KD) - ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 10.00 12.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav

Läs mer

Marie Dahlin (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen

Marie Dahlin (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-05-10 1 (7) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 10 maj 2012, kl 08.30-10.30. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Karl-Erik Finnäs. Patrik Hjalmarsson. Abbe Ronsten. Karl-Erik Finnäs

Karl-Erik Finnäs. Patrik Hjalmarsson. Abbe Ronsten. Karl-Erik Finnäs Kommunstyrelsen 2006-11-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 09.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Lonja

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Lessebo kommunkontor, tisdagen den 14 augusti kl.13:30-15:00 Monica Widnemark (s), ordf. Anders Jonsäng (c), 1:e vice ordf. Lars Altgård (s), 2:e vice ordf. Charlotta Book (s) Roger

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(11) Plats och tid Förbundsdirektionen kl. 09.00 11.15 på Lärcenter Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Seija Ojala Shiro Biranvand Sten Nordström Stig Henriksson Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Förbundsdirektionen Beslutande Ulrica Persson Shiro Biranvand Bengt Lindgren Jan Johansson Seija Ojala Stig Henriksson Marjatta Nurmi Lars Andersson Ordförande

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54)

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.55 1 (12) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2007-03-29 1 Plats och tid Sockenstugan i Stora Skedvi, kl. 19.00 20.30 Beslutande Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik Larsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer