FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2003"

Transkript

1 Monte Viñas Verksamhetsberättelse för år 2002

2 2. FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2003 Föreningens medlemmar kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen (annandag påsk) den 21 april 2003 kl Stämman hålls i Manilva kommunhus. Reservdag, om stämman inte blir beslutsför, är den 23 april d.å., samma tid. Huvudspråk vid mötet är svenska, men översättning sker löpande till engelska. Medlem som är förhindrad att delta kan använda bifogat fullmaktsformulär (bilaga 10). Kallelsen till föreningsstämman skickas ut till samtliga medlemmar samt kommer att anslås på föreningens anslagstavla. FÖREDRAGNINGSLISTA Kapitel 1. Stämman öppnas. Val av ordförande för stämman. Kapitel 2. Fastställande av dagordning. Kapitel 3. Val av sekreterare och två justeringsmän som tillika är rösträknare. Kapitel 4. Upprop och fastställande av röstlängd. Medlem som vid stämmans öppnande häftar skuld till föreningen har inte rösträtt. Kapitel 5. Stämmans stadgeenliga utlysande. Kapitel 6. Fråga om stämman är beslutsför. Kapitel 7. Verksamhetsberättelse samt resultat- och balansräkning. Kapitel 8. Revisorernas berättelse. Kapitel 9. Fastställande av resultat- och balansräkning. Kapitel 10. Ansvarsfrihet för styrelsen. Kapitel 11. Motioner från medlemmar samt yttranden. Bilaga 1-4 Kapitel 12. Styrelsens förslag till verksamhetsplan för år Kapitel 13. Styrelsens förslag till budget samt medlemsavgift för år Kapitel 14. Styrelsens förslag till målsättning för den långsiktiga verksamheten. Kapitel 15. Förslag och meddelanden från styrelsen. Kapitel 16. Val av ordförande, ledamot och suppleanter till styrelsen, revisor och revisorssuppleant samt ledamöter till valberedningen. Kapitel 17. Medlemmar med skuld till föreningen (ej rösträtt). Kapitel 18. Övriga frågor bl.a. prisutdelning till vinnaren i Monte Viñas golf masters. Kapitel 19. Tid och plats för nästa ordinarie föreningsstämma. Kapitel 20. Stämmans avslutande. Bilagor: Nr Motion från husägare Yttrande från husägare 95,96 och Motion från husägare Yttrande från husägare 85 4 Fullmaktsformulär...5

3 3. VERKSAMHETSBERÄTTELSE KAPITEL 7 LEDNING och ADMINISTRATION Styrelsen och övriga funktionärer har varit följande: Ordförande Owe Rull V. ordförande Hans Lundström Kassör Marica Brandin Sekreterare Claes Rosvall Ledamot Lene Hjalmarsson Suppleant Stig Stieberth Elisabeth Wahlström Jan Müller Stanley-John Cutts Per-Johan Diedrichs Revisor Jan Eriksson Leif Näs Revisorssuppleant Lennart Lehrmark Gerhard Hornich Valberedning Per Dahlman (avflyttat under 2002) Berit Nyström Claes Rosvall (styrelsens repr.) Föreningens administratör är Victor López Sanchez. Han biträder styrelsen i dess arbete och är arbetsledare för föreningens vaktmästare/trädgårdsmästare samt tillfälligt anställd personal. Han har även ansvaret för att engagerade entreprenörer genomför sina uppdrag. Agustin Ferrer Garcia är anställd som föreningens vaktmästare/trädgårdsmästare med ansvar för skötsel av föreningens gemensamma anläggningar som grönområden, planteringar, poolanläggning etc. Han har en egen arbetsbeskrivning. Under en 6-månaderperiod (april-september) har EU-praktikanten Eva Hallgren arbetat åt föreningen och under några sommarveckor har Marita Högberg varit informatör samt arbetat med skötsel av poolområdet. Dessutom har Ismael och Yosé Domingoes biträtt Agustin med bl.a. bevattning gräsklippning en kort period under sommaren. 7.1 VERKSAMHET Styrelsen har haft 3 protokollförda sammanträden och 4 AU-sammanträden Informationsbladet Monte Viñas-nytt har sänts ut 2 gånger.

4 Vår introduktionsbroschyr för nya medlemmar har distribuerats till nytillkomna husägare och till radiostationen Solymar 101,6. Under sommaren har dom haft en lång intervju med familjen Näs casa 54 om deras fastboende härnere. Programmet sändes under oktober månad på radio Solymar. Styrelsemedlemmarna har under sin närvaro i Monte Viñas tillsammans med administratören medverkat i c:a 17 veckovisa arbetssammanträden, s.k. casitamöten. Agustin har deltagit i flertal möten och vissa entreprenörer har temporärt inbjudits att medverka, särskilt när offerter diskuterats. De flesta av styrelsens medlemmar har tillgång till eller fax vilket medför att information och kontakter sker löpande genom dessa hjälpmedel. Handlingar till sammanträden, kommentarer, kallelser och protokoll har sänts på samma sätt. Styrelse- och AU-sammanträdena har genomförts på telefon. Telefonsammanträden är kostsamma därför ska dessa minimeras i framtiden och andra former bör istället utvecklas. Särskilt s.k. -sammanträden ska prövas. Ägarbyten av 6 fastigheter har anmälts till styrelsen under året. För att uppfylla målsättningen att hela Monte Viñas ska hållas vackert har styrelsen påtalat för några få husägare att vissa åtgärder behöver vidtas från deras sida. Det har gällt synliga fasadens kondition vad avser målning eller att trädgården är i så dålig kondition att den bl. a. förfular området. Styrelsens åtgärd ska ses mot bakgrunden av att alla ska trivas att bo i Monte Viñas och vilja vara här i ökad utsträckning år efter år. Styrelsen har samtalat med ägaren till hus 35 att denne, enligt GM-beslut, ska ommåla sitt hus till vit färg istället för gul. Ägaren har inte viljat hörsamma styrelsens uppmaning varför ett brev med uppmaning att ommåla huset ska sändas från vår advokat. Genom brev, och direktkontakter har medlemmarna korresponderat med styrelsen. Olika arbeten har genomförts under det gångna året. Några redovisas nedan; Föreningens sanering av tomterna 101 och 102 har medfört att antalet P-platser blivit fler, 8-10 stycken. I samband med saneringen har föreningen reparerat och lagt om avloppen. Föreningen, som ska hållas skadeslös beträffande kostnader för saneringsarbetet, har av praktiska skäl och i enlighet med kommunens dekret betalat alla räkningar som sammanhänger med saneringsarbetet. Föreningen har därefter sänt räkningarna till familjerna Essén och Snöbohm. Husägarna i 95,96 och 100 har anmält att de efter reparationen får dålig lukt i sina badrum. De undersöker om luktproblemen kan avhjälpas genom vattenlås till de egna badrummen eller om föreningen måste göra ett vattenlås på den stora avloppsledningen 4.

5 Med familjen Essén har kostnaderna reglerats medan familjen Snöbohm vägrar betala sina saneringskostnader. Det innebär att Snöbohms skuld till föreningen växer med den ränta som åläggs enligt lag. Förhandlingarna med Snöbohm ombesörjes av föreningens advokat. Familjen Snöbohm har under januari 2003 betalat en del av sin totala skuld till föreningen, nämligen sina medlemsavgifter. Förhandlingar pågår alltså. Styrelsen har låtit göra en hemsida för att främja informationen till medlemmarna samt rationalisera administrationen. Hemsidan kommer att finnas på fyra språk nämligen svenska, engelska, spanska och tyska. Den ena delen av hemsidan kommer att vara öppen för den allmänhet som vill se och läsa om Monte Viñas, medan den andra är intern och endast avsedd för medlemmarna. Den senare delen innehåller stadgar, protokoll, handlingar till sammanträden etc. Medlemmarna kommer årligen att få ett särskilt lösenord som berättigar dem att gå in i den föreningsinterna delen. Årets lösenord är manilva. För underhållet av hemsidan är Marianne Björnfot (hemsidans konstruktör) kontrakterad. Den gamla Monte Viñas-anvisningstavlan som informerar om husens placering mm. håller på att bytas ut mot en ny. Den kommer att bli relativt likartad, men av hållbarare material. Dessutom kommer 2-4 mindre tavlor att sättas upp vid ingångarna till området. Områdets interna el.-ledningar är i dåligt skick säger vår egen elektriker Morales efter en undersökning som gjordes sedan två kraftfulla el.-smällar drabbat MV. Vissa hushållsmaskiner slogs ut i somras i några hus p.g.a. dessa kortslutningar. Styrelsen har tillsammans med Sevilliana påbörjat överläggningar om att dom ska ta över underhållet på vårt interna el.-nät samt att jordlägga kraftledningarna som går genom vårt område. Sevilliana kräver dock att föreningen upprustar el.- nätet innan dom är beredda att ta över underhållet. Även telefonledningarna som är dragna i luften mellan husen är i dåligt skick. Periodvis under vinterstormarna går telefonerna inte att använda, inte heller Internet-kopplingar. Överläggningar har även här påbörjats för att lägga ledningarna i jorden. Agustin har tagit bort trädgrenar etc. under sommaren för att temporärt förbättra läget. Det kommer även att undersökas om vi kan få tillgång till Internet samt om det är lönsamt att installera Kabel-TV. Stort arbete har lagts ner för att få fram en huvudritning på tomtgränserna samt Monte Viñas områdesgränser. Detta är särskilt viktigt för att styrelsen ska kunna fatta korrekta beslut utifrån ett lagligt dokument. Det har av tidigare styrelsers protokoll, andra handlingar, intervjuer med tidigare styrelsemedlemmar eller gamla husägare inte gått att få entydig klarhet i om GM fastställt några tomtgränser för vårt område. 5.

6 En s.k. Ground committé gav förslag i maj 1981 om vilka tomtgränser som då förelåg, men av senare protokoll framgår att vissa tomters gränser ändå var föremål för diskussion. Det finns dock fastställda kartor av Manilva kommun. Dessa sägs av vissa medlemmar inte överensstämma med verkligheten. Arbetet fortsätter under I arbetsutskottet och mellan närvarande styrelseledamöter i MV har diskuterats behovet av en stödmur för Monte Viñas. Styrelsen anser det synnerligen angeläget att föreslå åtgärder så att 1989 års ras inte upprepas. Vissa efterforskningar har gjorts huruvida en geologisk undersökning har genomförts efter raset. Det visar sig att Manilva kommun inte har gjort någon sådan, men föreningen gjorde en som redovisades En sannolik kostnad för en ny geologisk undersökning är c:a 2500, enligt vår administratör Victor. Om en stödmur skulle byggas mot den nordöstra yttre gränsen bör samtidigt undersökas om P-platser kan tillkomma utefter gatan från hus Detta är givetvis beroende på den yttre gränsens placering. Frågan är av den storleksordningen att den särskilt ska behandlas i GM. Styrelsen har haft kontakt med borgmästaren på Big party för extranjeros den 25 januari. Denne är positiv till nya träffar med föreningen. En sådan träff genomfördes den 17 mars Poolen reparerades under sommaren liksom pooltäcket. Täcket är dock i ett så dåligt skick att det finns risk för att det måste bytas under Enligt leverantören beror det på att det hanterats oskickligt av föreningen. Någon bruksanvisning har leverantören dock aldrig delgett oss. Dom har utlovat en rabatt på 20% när vi behöver köpa ett nytt täcke. Miljönämnden i kommunen har ålagt oss att anpassa höjden till en manshöjd i maskinrummet samt göra vissa åtgärder runt poolstegarna så att barn inte kan fastna bakom stegarna. Helst ska dessa vara infällda i poolväggens långsida. Arbetet fortsätter under Alla medlemmar uppmanas att lösa ut sin nyckel till POSTFACKEN. Cirka 60-talet medlemmar har tecknat AUTOGIRO för sina medlemsavgifter. Det underlättar och nedbringar kostnaderna för föreningens administration. Styrelsens målsättning är dock att alla medlemmar ska hörsamma föreningsmötet 2001 önskan att medlemmarna framledes övergår från manuell betalning av sina medlemsavgifter till betalning genom autogiro. FRÅGA VÅR ADMINISTRATÖR Victor OM EN ANSÖKNINGS- BLANKETT! Som alla vet sänds det inte ut några inbetalningskort inför betalningstillfällena från vår kassör utan det åligger var och en att betala sina avgifter. Detta torde avsevärt underlättas om autogiro tillämpas. 6.

7 Avgifterna betalas halvårsvis och ska vara föreningen tillhanda senast 1/1 och 1/7. Utöver ovannämnda verksamheter har ett flertal åtgärder i form av underhållsreparationer, underhåll av gräsmattor och buskar/träd m.m. gjorts. Vår EU-praktikant Eva Hallgren har haft en egen arbetsplanering. Hon har bidragit till en hög standard på planteringar och poolskötseln. Eva H har i sin slutrapport (se nedan) bl.a. pekat på att området är tungarbetat. Vidare har hon gett förslag till hur man ytterligare kan utveckla den automatiska bevattningen. Styrelsen anser att det är viktigt att ta fasta på Eva:s synpunkter och fortsätta att dels periodvis förstärka vaktmästarefunktionen och dels rationalisera denna verksamhet. EU-praktikantens rapport i sammandrag: Eva Hallgren berättar inledningsvis att Monte Viñas är tungarbetat. Hon ger exempel på hur lång tid det tar att klippa en liten gräsplätt högst upp vid toppgrinden. Eva talar vidare om att de flesta sommargästerna badar och är mycket trevliga, men det finns tyvärr de som härjar, smutsar ner och inte är lika trevliga. Det tar två timmar att rengöra och starta upp poolen varje morgon och människor nyttjar den dagligen under sommarmånaderna. Eva anser vidare att en poolvakt sommartid är nödvändigt, denne måste ha auktoritet och intresse för människor. Det skulle ge större trivsel i poolområdet och samtidigt förhindra att saker går sönder, säger hon. 7. Monte Viñas måste vattnas två gånger per vecka under den varmaste tiden, mindre under vår och höst. Eva har föreslagit att den automatiska bevattningen bör utökas, hon har gjort en särskild plan för detta. Ogräset frodas under maj till mitten av september, det är alltså mycket att rensa. De vårplanterade blommorna blommar fram t.o.m. juni och om de vattnas under den varma perioden kan de överleva sommaren, annars dör de. Hibiskusen växer inte ordentligt förrän framåt juli. Rosorna blommar rikligast under försommaren och sommaren. De överblommade rosorna ska då klippas bort för att förhindra att nypon bildas och förhindrar ny knoppsättning. Eva förordar inte plantering av kaktusar och liknande växter i befintliga planteringar, det är farligt. Men en stor plantering med fetbladsväxter o.dyl. som inte har taggar vore dekorativt. Då ska matta och singel i botten förhindra ogräset att växa. Bougainvillea, rosor, hibiskus och oleander är växter som trivs i det spanska klimatet.

8 Det stämmer till eftertankar: Hur kan vi på bästa sätt stödja Agustin/trädgårdsmästarenheten i arbetet och har vi de bästa formerna för uthyrning? Vem besitter bättre auktoritet än Agustin? Kan någon annan än Agustin plocka ogräs, ansvara för bevattning, beskära rosor eller anlägga en eller flera belysta planteringar? 7.2 EKONOMI Vår kassör har fortsatt att utveckla nya administrativa rutiner tillsammans med vår administratör. Detta arbete är tänkt att fortsätta i syfte att eliminera dubbelarbete och därmed kunna hålla nere föreningens administrativa kostnader. Revisorerna har under året fått fortlöpande information om verksamheten och ekonomins utveckling i form av rapporter från veckovisa möten med vår administratör samt protokollerade styrelse- och AU-beslut. Årets resultat visar ett överskott på jämfört med det budgeterade nollresultatet. Överskottet beror på att vissa budgeterade investeringar inte har blivit genomförda under Årsavgiften för år 2002 har varit 900 och föreslås höjas med inflationen 4% till 936 för Då de flesta medlemmarna har betalat 450 för första halvåret 2003 föreslås att ingen extrabetalning sker utan att det resterande beloppet (486 ) inbetalas senast 1 juli KAPITEL 8. REVISIONSBERÄTTELSE Leif Näs Jan Eriksson Att verksamhetsberättelsen med godkännande läggs till handlingarna.

9 KAPITEL 9 COMUNIDAD DE PROPIETARIOS PUEBLO ANDALUS MONTE VIÑAS 9. Bokslut 2002 Resultaträkning Belopp i Euro Föreningens intäkter Budget 2002 Medlemsavgifter , ,00 Övriga intäkter 1 200,00 Summa föreningens intäkter , ,00 Föreningens driftskostnader Administration , ,00 Styrelsen 2 311, ,00 Underhåll reparationer 7 499, ,00 Trädgårdskommittén 725,00 900,00 Underhåll poolen 4 295, ,00 Vatten o avlopp , ,00 Elektricitet 4 413, ,00 Trädgårdssopor 1 414, ,00 Personalkostnader , ,00 Sociala avgifter 5 244, ,00 Försäkringskostnader 553,00 450,00 Fastighetsskatt ,00 300,00 Statlig skatt 51,00 300,00 Summa driftskostnader , ,00 Föreningens investeringskostnader Förbättringar området 1 551, ,00 Trädgårdskommittén 2 000,00 Förbättringar poolen 3 655, ,00 Summa investeringskostnader 5 206, ,00 Summa föreningens kostnader , ,00 Finansiella intäkter och kostnader Räntor medlemmar 1 602,00 Räntor bank 577,00 Räntor och bankkostnader -185,00 Årets resultat ,00 0,00

10 COMUNIDAD DE PROPIETARIOS 10. PUEBLO ANDALUS MONTE VIÑAS Balansräkning Belopp i Euro Tillgångar Omsättningstillgångar Unicaja cta crrte Unicaja, cargos Banco Atlántico Banco Atlántico Deposito Kassa Summa bankmedel Kortfristiga fordringar Fordran sanering hus 101 (exkl. föreningsräntor enl lag) Förfallna medlemsavgifter Not Förfallna räntor Not Summa kortfristiga fordringar Fastigheter Fastigheten tomt 102 Not Euroavrundning 3 Summa tillgångar Kortfristiga skulder Inneh. Skatt och soc. Avgifter Upplupna kostnader Not Inb. För postboxar Förskott medlemsavgifter Okänd inbetalare 361 Summa kortfristiga skulder Eget kapital Balanserat resultat Årets resultat Reservfond Summa skulder och eget kapital Not 1.Hus 5: 559, Hus 6: 585, Hus 33: 59, Hus 52: 598, Hus 84: 1058, Hus 87: 14, Hus 92: 406, Hus 101: 2817 Not 2.Fastigheten är upptagen till samma belopp som föreningen betalat Not 3.Vatten och avlopp 3.500, elektricitet 500, telefonmöte och kontorskostn 772, Victor Lopez dec 638, advokatkostnad hus 35: 180, container 461

11 11. KAPITEL 11 MOTIONER Familjen Snöbohm hus 101 har avgett tre motioner. Motion nr 1 se bilaga 1 Styrelsens förslag till svar på motion nr 1 GM 2002 avslog samma motion med motivering att det inte är styrelsen som gjort kostnadsfördelningen utan att de anlitade entreprenörerna har fakturerat separat för de två tomterna. Inget nytt har framkommit i sak. Styrelsen föreslår därför: GM besluta Att avslå motionen. Motion nr 2 Styrelsens förslag till svar på motion nr 2: Motionären ska inkomma med fullständiga byggnadsritningar/-handlingar som är upprättade enligt gällande praxis, alltså av professionell yrkesperson. GM vill uppmärksamma Snöbohm på att föreningens stadgar reglerar byggenskap inom Monte Viñas. Särskilt 26 som reglerar väsentligare förändring av byggenskap. Styrelsen föreslår GM besluta: Att avslå motionen samt uttalar att när Snöbohm fullföljt borttagande av kvarvarande rester av det gamla huset, sina betalningar till föreningen samt inkommit med fullständiga ritningar/handlingar enl. ovanstående ska föreningen yttra sig över det planerade husbygget så att Snöbohm därefter kan söka erforderligt bygglov hos Manilva kommun. Härmed meddelas att husägarna till husen 95,96 och 100 har inkommit med särskild skrivelse p.g.a. Snöbohms planerade byggenskap (bilaga 2). Motion nr 3 Styrelsens förslag till svar på motion nr 3:

12 Motionärens agerande i rasärendet har åsamkat föreningen mycket arbete och medlemmarna både obehag och extra kostnader. Styrelsen finner Snöbohms förslag förolämpande och föreslår GM besluta: Att avslå motionen. Motion från familjen Karlsson hus 86 se bilaga 3 Yttrande från familjen Rull hus 85 se bilaga 4 Styrelsens förslag till motionssvar 12. Styrelsen har vid möte konstaterat att den byggnation som tillkommit mellan husen 85 och 86 inte överensstämmer med till styrelsen inkomna ritningar och uppmanar parterna att i samförstånd finna en för båda parter acceptabel lösning. Någon kompromisslösning har inte kunnat nås mellan parterna. GM föreslås besluta: Att om trots allt inte en kompromisslösning kan uppnås måste frågan hänskjutas till en civilrättslig prövning parterna emellan. KAPITEL 12 FÖRSLAG till VERKSAMHETSPLAN år 2003 Styrelsen vill förvalta och utveckla Monte Vinas så att alla skall trivas samt att relationerna till våra spanska grannar är goda. Styrelsen arbetar efter en långsiktig Arbetsplan som ligger till grund för förslag till budget för den kommande perioden. För år 2003 föreslår styrelsen bl.a. följande poolen är i behov av åtgärder. Kommunens miljöavdelning har ålagt oss att vi måste höja taket till maskinrummet, åtgärda poolstegarna så att de badande inte gör illa sig samt blästra/slipa poolkanterna så att halkrisken minimeras. Maskinrummets tak måste höjas. Försök med belysning av vissa planteringar kommer att göras. gångvägar byggs om/repareras och trasiga VA-ledningar byts ut vid behov underhåll av planteringar och gräsmattor samt målning av kantstenar, trappnosar och murar ses över i syfte att höja kvaliteten arbetet med att finna en godtagbar lösning på hanteringen av trädgårdsavfall skall fortsätta öppningen mellan hus 18 och gångväg läggs igen

13 upprustningen av "Röda torget" fortsätter i enlighet med tidigare planer Vakt- och trädgårdsmästarens Agustins arbete är föremål för löpande översyn. Bl.a. kommer hans organisatoriska uppläggning av arbetet att ses över. Den automatiska bevattningen ska utökas och vissa planteringar etc. ska belysas. Följande frågor behöver successivt diskuteras med kommunen: # polisens patrullering # trafikbulor/rondell ovanför MV # vägarnas underhåll runt vårt område # behövs en geologisk undersökning göras # hur kan avrinningen från vägarna förbättras # kan kommunen anlägga en nerfart till P-platser bakom hus 1 när dom anlägger ny väg till radhus väster om vårt område # ev. stöd för MV utmed vägen # vad åligger kommunen av ovanst. arbeten * Hemsidan på Internet ska utvecklas så att vi kan underlätta för våra medlemmar att själv kunna hämta information som är relevant för den enskilde. Ex.vis kommer telefonlista, stadgar, Monte Viñas-nytt, protokoll etc. att finnas på hemsidan. Även adresser och telefonnummer till olika företag, kommunala inrättningar, banker och till olika hantverkare. Till föreningsmötet 2003 kommer alla GM-handlingar att finnas på hemsidan samt även sändas till föreningens medlemmar. Omådets interna el.-ledningar är i dåligt skick. Innan Sevilliana vill ta över underhållet måste ledningarna bytas ut. Projektering av detta måste genomföras. Kostnaderna för ledningsbyte av de interna el.nätet är en föreningskostnad. Denna är beroende av om ledningarna läggs i jorden eller i luften, enl. vår elektriker Morales. Kostnad för projekteringen är bedömd till Styrelsen får i uppdrag att fortsätta de påbörjade överläggningarna med Sevilliana och i samband därmed kräva att Sevilliana påbörjar arbetet med att jordlägga kraftledningarna som går genom vårt område. Kostnaderna för kraft- och telefonledningarnas jordläggning bör till största delen tillhöra Sevilliana och Telefonica. Förhandlingar skall föras med dem om dels detta och dels samordning av kablarnas jordläggning. TV-ledningar och möjligheter till Internetkopplingar är en föreningskostnad. Offerter kommer att tas och senare redovisas i GM. Ytterligare information kommer att lämnas på GM. 13. * En huvudritning för området gällande tomtgränserna och Monte Viñas områdesgränser kommer att tas fram. Handikappramperna kommer att utökas så att en rullstol ska kunna ta sig från ingången till området vid hus 18 till poolområdet. De inkomna anbuden visar att kostnaden för nya kompletterande ramper är hög varför utbyggnaden måste ske etappvis. Etapp 1 ned till poolområdet och upp till hus 38 samt

14 14. från röda torget till hus 15 kommer att genomföras Tre anbud på byggandet har tagits. * Fastigheter i Monte Viñas har sprickbildningar såväl i sina hus som på altaner. Styrelsen anser det synnerligen angeläget att föreslå åtgärder så att 1989 års ras inte upprepas. Efterforskningar visar att en geologisk undersökning har genomförts av föreningen efter raset. Den redovisades i styrelsemöte den 16 juni En ny undersökning kan vara nödvändig för att statusen ska kunna fastställas och styrelsen ska kunna föreslå nödvändiga åtgärder såsom ex.vis en stödmur. Kostnad för en ny undersökning är c:a Skisser som har gjorts (se bilaga) visar dessutom att c:a 19 P-platser kan rymmas mellan den befintliga vägen och fram till murkanten. Detta skulle sannolikt lösa MV parkeringsproblem för lång tid framåt. Boende utefter den sträcka som muren byggs bör i första hand erbjudas en P-plats eftersom deras ursprungliga tomt gick till murens gräns. Styrelsen ges i uppdrag att föra överläggningar med aktuella hus/tomtägare. Styrelsen bör uppta överläggningar med kommunen för att diskutera frågans lösning. I detta sammanhang bör även diskuteras ny beläggning på och bättre dränering av omslutande vägar och förbättrad trafiklösning på nerfarten till MV. För att få fart på ovanstående arbeten föreslår därför styrelsen GM föreslås besluta: Att uppdra till styrelsen att genomföra ovannämnda verksamhetsplan Att uppdra till styrelsen att genomföra en fullständig projektering av ovannämnda arbeten. Att uppdra till styrelsen att redovisa finansieringsförslag vid genomförande av ovannämnda arbeten för GM. Att uppdra till styrelsen att föra förhandlingar med motparter som Manilva kommun, Sevilliana, Telefonica m.fl. Att styrelsen årsvis redovisar projektens tekniska och ekonomiska status. Ägaren till hus 21, som är i projekteringsbranschen, har lovat att bistå styrelsen i dess arbete. Styrelsen kompletterar verksamhetsplanen med en BUDGET för 2003.

15 KAPITEL BUDGET 2003 INTÄKTER BUDGET Medlemsavgifter Räntor bank 500 SUMMA INTÄKTER DRIFTSKOSTNADER Administration Styrelsen Underhåll reparationer Trädgårdskommittén Underhåll poolen Vatten o avlopp Elektricitet Trädgårdssopor Personalkostnader Sociala avgifter Försäkringskostnader 600 Fastighetsskatt Statlig skatt 300 Summa driftskostnader INVESTERINGAR Förbättringar området Trädgårdskommittén Förbättringar poolen Projektering och geologisk undersökning Summa investeringskostnader ÅRETS KOSTNADER ÅRETS RESULTAT Styrelsen föreslår GM besluta: Att godkänna den föreslagna budgeten samt Att fastställa medlemsavgiften till 936 /år

16 16. KAPITEL 14 FÖRSLAG till MÅLSÄTTNING för den LÅNGSIKTIGA VERKSAMHETEN Föreningen ska genom styrelsen tillvarata medlemmarnas intressen och fysiskt och ekonomiskt vårda urbanisationen. Styrelsen ska i sina beslut se till hela urbanisationens bästa. Fastigheter och gemensamma anläggningar ska ha högsta möjliga värde ur såväl kulturell som ekonomisk synpunkt. Detta är övergripande mål som alltid är styrelsens utgångspunkt Föreningen har vidare som mål att medlemmarna ska kunna känna sig:..väl informerade..stolta över att hela Monte Viñas är välskött och vackert..nöjda med den tekniska och administrativa skötseln..omgiven av hänsynsfulla och hjälpsamma grannar..väl bemötta av valda funktionärer och anställda och v.v...ha rimliga driftkostnader..väl insatt i den spanska kulturen..säkra och trygga med avseende på geologiska förutsättningar (rasrisker) Styrelsen ska: - vidta åtgärder som fordras för att ovanstående mål ska kunna uppfyllas - fortsätta att utveckla informationen till medlemmarna - höja nivån på underhållet av de gemensamma anläggningarna - kontinuerligt överse organisation och administration - stödja kommittearbete, sponsring och frivilliga medlemsinsatser samt - knyta kontakter med Manilva kommun och andra serviceinrättningar Föreningsstämman uppdrar till styrelsen att verka i ovanstående anda och inriktning. KAPITEL 15 FÖRSLAG och meddelanden från STYRELSEN 1. Styrelsen har i uppdrag från tidigare GM att föreslå nya stadgar med anledning av den nya urbanisationslagen. Styrelsen är klar över sitt uppdrag, men behöver ytterligare tid för bearbetning. 2. Arbetsutskottet har föreningsstämmans mandat att skyndsamt slutföra förhandlingarna med ägaren till fastigheten 101 på ett sätt som tillvaratar föreningens ekonomiska intressen. Som framgår i verksamhetsberättelsens inledning har Snöbohm betalat de senast årens medlemsavgifter, men häftar fortfarande skuld med saneringskostnaderna om förseningsräntor enligt spansk lag. Det innebär att Snöbohm inte har rösträtt på GM 2003.

17 3. Husfärg i Monte Viñas. Styrelsen har under året, vid flertal tillfällen försökt ta kontakt med ägaren till det gula huset. Detta har endast lyckats en gång och var strax efter GM. Syftet är att få husägaren att måla sitt hus vitt. Föreningens advokat har i uppdrag att meddela husägaren föreningens ståndpunkt och hans skyldighet att måla om sitt hus Styrelsen har i uppdrag från senaste GM att utreda möjligheten av gemensam målning av hus och hur kostnaderna för detta ska fördelas. Allt fler medlemmar bor längre perioder och oftare i Monte Viñas. Styrelsen kan se följande fördelar med att ha gemensam målning bl.a. kan: - föreningen bestämma färgsättning på husen om medlemsavgiften ligger till grund för målningsentreprenaden - en jämn standard/kvalitet kan hållas på yttre målning - kvaliteten kan höjas till den nivå som föreningen bestämmer - husägaren koppla av från ansvaret för målning av sitt hus (ibland är husägaren här bara en kort tid) - husägaren göra andra saker som förgyller den egna tillvaron i Monte Viñas Viktigt torde vara att i avtal med målningsentreprenören eliminera tveksamheter samt att: - samma höga standard på målningen ska hållas såväl på föreningens murar, trappnosar, vägkanter, brunnslock, belysningsstolpar etc. (= gemensamma målningsytor) som på de yttre husfasaderna - föreningens gemensamma målningsytor och husfasaderna ska mätas upp av målningsentreprenören och godkännas av föreningen - kontrakt ska skrivas på minst 3-4 år beroende på hur långt mellan målningarna det ska vara - en målningskommitte kan övervaka målningarna så att kontraktet uppfylls och kommitten ska tillsammans med målningsentreprenören bestämma färgkvalitet. I målningskommitten ska en styrelsemedlem ingå - målningsentreprenören ska lämna garanti att målningen håller god kvalitet (avgörs av målningskommitten och entreprenören tillsammans) under den målningsperiod som är bestämd i avtalet. Entreprenören ska göra förbättringar under avtalsperioden om så erfordras. - kostnaden kan läggas på medlemsavgiften. Eventuellt kan särskilt husmålningskonto vara befogat - om husägaren önskar kan denne själv utföra förskönande målning/dekorering runt fönster, dörrar, räcken, taknosar, s.k. ögonbryn etc. Följande offerter har tagits: - A - B - C

18 5. Många medlemmar hyr ut sina hus på kortare och längre tid. Fastboende anser att MV blivit allt bullrigare på somrarna och krav ställs på föreningen att ha anställd personal vid poolen och helst någon försäljning av bl.a. glass. Fastboende anlitas för att hjälpa hyresgäster tillrätta när nycklar inte fungerar, när det saknas gasol, när det är ostädat etc. Monte Viñas är i första hand till för sina medlemmar. Husägarna är ansvariga för sina hyresgäster. Styrelsen är inte negativt inställd till uthyrningen, men det bör ske på villkor som ligger i tiden. Därför bör en diskussion föras på föreningsmötet om nya former för uthyrningsverksamheten. Bl.a. uppstår följande frågor: 1. Ska varje medlem som hyr ut sitt hus ha någon som ser till det under uthyrningen och därmed kunna vara förhyraren behjälplig vid behov? 2. Ska medlemmar behöva acceptera en bullrig miljö? 3. Ska föreningen ta betalt för kostnader som uppstår p.g.a. uthyrningen? 4. Ska styrelsemedlemmar behöva få ovett av hyresgäster för brister etc. under förhyrningen? 5. Var bör hyreskostnaderna ligga för lång- och kortuthyrningarna? Är det en fråga för den enskilde husägaren att bestämma? KAPITEL 16 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG 18. Vid föreningsstämman i Manilva den 16 april 2002 valdes Per Dahlman och Berit Nyström till medlemmar i valberedningen med uppgift att föreslå nya förtroendevalda för den kommande valperioden. Styrelsen har utsett Claes Rosvall till sin representant. Under året har Per Dahlman avyttrat sin fastighet och avgår därmed som deltagare i valberedningen. I tur att avgå: Kvarstår till 2003 Ordf. Owe Rull Sekreterare Claes Rosvall Ledamot Lena Hjalmarsson Kassör Marica Brandin Suppleant Elisabeth Wahlström Ledamot Hans Lundström Stig Stieberth Suppleant Jan Müller Stanley-John Cutts Per-Johan Diedrich Revisor Jan Eriksson Revisor Leif Näs Rev.suppl Gerhard Hornich Rev.suppl. Lennart Lehrmark

19 19. Efter kontakter och överväganden har valberedningen enhälligt kommit fram till följande förslag: Ordförande till 2006 Ledamot... till 2006 Suppleant... till till till 2006 Revisor till 2006 R. Suppl. till 2006 Manilva den Claes Rosvall Berit Nyström KAPITEL 17 MEDLEMMAR MED SKULD TILL FÖRENINGEN Nedanstående medlemmar häftade skuld till föreningen vid utgången av år Hus nr 5 Christina Johansson. 559 Hus nr 6 Robert Potter Hus nr 33 Dennis Godfrey Hus nr 52 Roland Krause Hus nr 84 Peter Lünenburg Hus nr 87 Jörg Jacobs. 14 Hus nr 92 Björn Anker..406 Hus nr 101 Björn Snöbohm För att föreningen på ett juridiskt korrekt sätt skall kunna driva in fordringar från medlemmar behöver föreningsstämman bekräfta de utestående fordringarna samt ge styrelsen mandat att vidta nödvändiga åtgärder för att driva in dom. Ovanstående belopp kommer att uppdateras med räntor och eventuellt övriga kostnader beroende på vid vilken tidpunkt skulderna betalas. Styrelsen föreslår GM besluta: Att bekräfta utestående fordringar avseende gäldenär och belopp KAPITEL 18 ÖVRIGA FRÅGOR

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2010

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2010 FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2010 Föreningens medlemmar kallas till ordinarie föreningsstämma lördagen (påskafton) den 3 april 2010 kl.11.00. Stämman hålls i kommunens nya möteslokal (samma lokal som 2009) bredvid

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2016

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2016 Sid 1 FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2016 Föreningens medlemmar kallas till ordinarie föreningsstämma lördagen den 26 mars 2016, kl.11.00. Stämman hålls i möteslokalen bredvid polisstationen i Manilva. Reservdag,

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2012

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2012 FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2012 Föreningens medlemmar kallas till ordinarie föreningsstämma lördagen (påskafton) den 7 april 2012 kl.11.00. Stämman hålls i kommunens möteslokal (samma lokal som 2011) bredvid polisstationen

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2013

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2013 FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2013 Föreningens medlemmar kallas till ordinarie föreningsstämma lördagen (påskafton) den 30 mars 2013 kl.11.00. Stämman hålls i kommunens möteslokal (samma lokal som 2012) bredvid polisstationen

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2006

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2006 FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2006 Föreningens medlemmar kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen (annandag påsk) den 17 april 2006 kl.16.00. Stämman hålls i Casa de la Cultura, Manilva. (ovanför biblioteket).

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

Styrelsemöte den 2 april 2010

Styrelsemöte den 2 april 2010 Mölle Tennisklubb Protokoll den 7 april 2010 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 2 april 2010 Närvarande Björn Gudmundson, Carl-Johan Nordblom (ordförande), Gustaf Rodhe, Leif Wahlund, Maud Wahlund och Christer

Läs mer

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Lärkan. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening 1(1) 2012-04-05 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 för Tid och plats: Torsdagen den 19 april, kl. 19:30 i Församlingslokalen Järfälla Kyrka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

Envikens Båtklubb Bergshamra

Envikens Båtklubb Bergshamra Stadgar för Envikens Båtklubb Bergshamra Klubben bildades 1979-01-21 och har sin hemort i Bergshamra, Norrtälje. Stadgarna senast reviderad 2003 Innehåll Sid 3 1 Ändamål 2 Medlemskap 2.1 Ansökan 2.2 Antagning

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) Antagna den 2015-10-30 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Stadgar för Torsby Båtklubb

Stadgar för Torsby Båtklubb Torsby Båtklubb bildades 1957 och har sitt verksamhetsområde i Övre Fryken i Värmland. Stadgarna ändrades och reviderades år 2003. 1 Föreningens ändamål o säte 1.1 Ändamål Torsby Båtklubb är en allmännyttig

Läs mer

Brf Nr 1 Näset Lidingö

Brf Nr 1 Näset Lidingö Årsredovisning för Brf Nr 1 Näset Lidingö Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Stadgar för Araby Båtklubb

Stadgar för Araby Båtklubb Sida 1 av 9 Stadgar för Araby Båtklubb 1 Namn Araby Båtklubb är en ideell förening för sjö- och båtintresserade Medlemmar som har eller köar för båtplatser i Araby småbåtshamn. 2 Ändamål och syfte Att

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Laxton i Nacka. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. ÄNDAMÅL Syftet med Föreningen Kattakuten i Norrbotten är höja kattens status i samhället för att stävja

Läs mer

Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm.

Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm. Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm. Ändamål och verksamhet 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Linköpings koloniträdgårdar. 2 Föreningens ändamål 2.1 Linköpings koloniträdgårdar är en allmännyttig ideell förening som

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16 Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16. Styrelsen har sitt säte i Stockholm. Ändamål och verksamhet 2 Föreningen

Läs mer

Stadgar Gerlesborg 2:1 ef 2015-11-18

Stadgar Gerlesborg 2:1 ef 2015-11-18 Stadgar för Gerlesborg 2:1 ekonomisk förening 290754/08 Diarie nr. Bolagsverket Affärsidé: Uthyrning och underhåll av ändamålsenliga lokaler till olika kulturverksamheter som drivs av KKV-B och andra föreningar

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 10 juni 2013 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF).

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). STADGAR 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). 2 Förbundets ändamål och verksamhet Motorhistoriska Riksförbundet är en politiskt obunden ideell sammanslutning

Läs mer

b) Fastställande av röstlängd

b) Fastställande av röstlängd a) Stämmans öppnande b) Fastställande av röstlängd 49 st c) Val av stämmoordförande Björn Eriksson d) Val av stämmosekreterare Ann-Louise Johansson e) Val av en person som har att jämte ordföranden justera

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2014

FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2014 FÖRENINGSSTÄMMA ÅR 2014 Föreningens medlemmar kallas till ordinarie föreningsstämma lördagen den 12 april 2014 kl.11.00. Stämman hålls i kommunens möteslokal (samma lokal som 2013) bredvid polisstationen

Läs mer

Årsredovisning. Bf Kättingen upa

Årsredovisning. Bf Kättingen upa Årsredovisning för Bf Kättingen upa 702001-2477 Räkenskapsåret 2012 1 (11) Årsredovisning Styrelsen för Bf Kättingen upa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Föreningens

Läs mer

STADGAR Bostadsrättsföreningen MULLVADEN

STADGAR Bostadsrättsföreningen MULLVADEN STADGAR Bostadsrättsföreningen MULLVADEN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens Firma är Bostadsrättsföreningen Mullvaden Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(12) Brf Bullaren i Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter 8 Om

Läs mer

Dagordning för årsmöte

Dagordning för årsmöte Dagordning för årsmöte Den 14:e April 2013 Kl 18.00 Plats: Folkets hus, lokal Embla 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 2. Årsmöteskallelse 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Solklippan 1 716426-3449

Bostadsrättsföreningen Solklippan 1 716426-3449 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Solklippan 1 Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Bostadsrättsföreningen Solklippan 1 1(10) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solklippan 1, Stockholm, får härmed

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(15) Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren nr 3-5 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

1 Föreningens firma är Rökepipan och styrelsen har sitt säte i Lunds Kommun.

1 Föreningens firma är Rökepipan och styrelsen har sitt säte i Lunds Kommun. FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Rökepipan och styrelsen har sitt säte i Lunds Kommun. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KÄMPERSVIK-EJGDE VÄGSAMFÄLLIGHET

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KÄMPERSVIK-EJGDE VÄGSAMFÄLLIGHET 1 STADGAR FÖR FÖRENINGEN KÄMPERSVIK-EJGDE VÄGSAMFÄLLIGHET antagna vid stämmor 2014-01-18 och 2014-07-26 1 Firma Föreningens firma är Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet 2 Samfällighet Föreningen förvaltar

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Handlingar inför föreningsstämman 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen ordinarie stämma onsdagen den 15 April i skogsängskyrkan med början

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(14) Brf Stora Badhusgatan 30 i Göteborg Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖSTERGÅRD

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖSTERGÅRD STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖSTERGÅRD FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Östergård, org.nr 702002-6865. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses.

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. Lundsbäckskolonier i Helsingborg, stadgar av 2010 1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. 2 ÄNDAMÅL

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31

Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31 Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31 Bostadsrättsföreningen Arbetaren 13 716411-7025 Årsredovisningen omfattar: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Noter 8 Styrelsen för bostadsrättsföreningen

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Innehåller Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Revisionsberättelse

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Kallelse till Årsstämma 2016

Kallelse till Årsstämma 2016 Till samtliga fastighetsägare inom Stadskällarens Samfällighetsförening Kallelse till Årsstämma 2016 Härmed kallas du, som ägare av fastighet i Stadskällarens Samfällighetsförening, till ordinarie årsstämma

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

Stadgar för. Paraden 6

Stadgar för. Paraden 6 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Paraden 6 Skeppargatan 94, Stockholm (antagna vid ordinarie föreningsstämma i maj 2002) Stadgar för bostadsrättsföreningen Paraden 6 Sid 1 Sid Innehållsförteckning 1

Läs mer

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården Årsredovisning för Brf Slottsträdgården 769600-1523 Räkenskapsåret 2014 l (12) Styrelsen för BrfSlottsträdgården får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Inedal 3. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2 2007-06-25 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagen bestämmer om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar.

Läs mer

Malmö Nya Egnahemsförening 2008-01-14 11.45 Stadgar för bostadsrättsföreningen Malmö Nya Egnahemsförening Föreningens namn och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Malmö Nya Egnahemsförening.

Läs mer

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 1. Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Grinden98. Föreningens har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens

Läs mer

5 Avsättning till fonder Av föreningens vinst skall årligen avsättas minst 5 % till reservfond.

5 Avsättning till fonder Av föreningens vinst skall årligen avsättas minst 5 % till reservfond. Stadgar för Bostadsföreningen Norrbacka U. P. A. bildad den 4 september 1918. Stadgar antagna 2001 04 24 och registrerade på Patent- och Registreringsverket 2001 10 30. 1 Namn och ändamål Föreningen vars

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA BRF Kyrkbacken i Solna STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Kyrkbacken i Solna Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Årsredovisning 2014 SKOGSBRYNET I BACKA. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SKOGSBRYNET I BACKA. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SKOGSBRYNET

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Småland 4 och 5. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Brf Mälarhöjdsparken 1

Brf Mälarhöjdsparken 1 Årsredovisning för Brf Mälarhöjdsparken 1 Räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet.

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet. Protokoll fört vid Svenska Vorsteh- Klubbens fullmäktigemöte på Scandic Hotel, Upplands Väsby, den 16-17 maj 2009. Närvarande: se bilaga 1 Svenska Vorstehklubbens ordförande Anders Eriksson hälsade de

Läs mer

JätNät Fiberförening

JätNät Fiberförening Föreningsstadgar JätNät Fiberförening Föreningsstadgar för JätNät fiberförening. Antagna av föreningens konstituerande stämma den 9:e juni, 2014. 1 Föreningens namn Föreningens namn är JätNät ekonomisk

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

STADGAR. FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Appelgarden, Kv Dalen 5

STADGAR. FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Appelgarden, Kv Dalen 5 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Appelgarden, Kv Dalen 5 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 3 MEDLEMSKAP OCH ÖVERLÅTELSE AV BOSTADSRÄTT 3 INSATS OCH AVGIFTER MED MERA 3 BOSTADSRÄTTSHAVARENS

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 1 (6) Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 Org nr 716417-1956 Styrelsens sammansättning Peter Lindén, ordförande Göran Randquist, kassör Helena Nildén, sekreterare

Läs mer

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande STADGAR Antagna vid det konstituerande årsmötet 1999-05-08 i Missionskyrkan, Alingsås. Ändrade 2007-04-21 vid ordinarie årsmöte i Konserthuset, Grästorp. Ändrade 2011-04-16 vid ordinarie årsmöte på Hjälmareds

Läs mer

TORS FISKE BRF KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

TORS FISKE BRF KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA ÅRSMÖTE 2013 KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: kl.19.00 tisdagen den 7 maj 2013 Plats: Titti Nylander Förslag till Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av ordförande

Läs mer

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (9) Förvaltningsberättelse Allmänt om föreningen Föreningen har tilländamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom att i föreningens ägda fastighet i Åre Björnen upplåta fritidsbostäder

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422 Firma, ändamål och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Årsredovisning 2006. HSBs bostadsrättsförening. Viksäng Strand

Årsredovisning 2006. HSBs bostadsrättsförening. Viksäng Strand Årsredovisning 2006 HSBs bostadsrättsförening Viksäng Strand HSB en kooperativ organisation i samverkan HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Rapport för verksamhetsperioden 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll Verksamhetsberättelse..2 Resultat- och balansräkning.4 Revisionsberättelse.5 Stadgar..6

Läs mer

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21)

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) 1 Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) Innehåll 1 Föreningsnamn... 4 2 Ändamål och verksamhet... 4 3 Föreningens säte... 4 4 Inträde i föreningen... 4 5 Antagande av medlem... 4 6 Vägrat medlemskap...

Läs mer

Årsredovisning 2014 SJÖLUNTEN. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SJÖLUNTEN. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SJÖLUNTEN Årsredovisning

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Långkorven Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org.nr 712400-1467 Sida 1 av 13 HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org no:712400-1467 Årsredovisning För räkenskapsåret 2003 Org.nr 712400-1467 Sida 2 av 13 Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Brf Sjötungan

Läs mer

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Boplatsens Samfällighetsförening Lund Samtliga delägare kallas till ordinarie föreningsstämma för Boplatsens Samfällighetsförening Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Dagordning 1.

Läs mer

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm.

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Nya stadgar antagna första gången på extra stämma den 16 januari 2013 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Brf Sjömannen 7 till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Onsdagen den 14 juni 2007 klockan 19:00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie

Läs mer