KÖPEKONTRAKT. Den överenskomna köpeskillingen är:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KÖPEKONTRAKT. Den överenskomna köpeskillingen är:"

Transkript

1 KÖPEKONTRAKT Säljare Anna Mölbo /2-del Skålevikstïlen 5 E, 5178 Loddefjord, Norge Johan Mölbo /2-del Österleden 52 D Lgh 1102, Växjö nedan benämnd Säljaren. Köpare Nybro Kommun /1-del Nybro nedan benämnd Köparen. Fastighet Köpeskilling Säljaren försäljer till Köparen på nedan angivna villkor fastigheten del av Nybro Mölebo 5:1, skifte A, nedan benämnd Fastigheten. Den överenskomna köpeskillingen är: FEM MILJONER KRONOR kr Tillträdesdag Fastigheten skall tillträdas , nedan kallad Tillträdesdagen. En förutsättning för att Köparen skall ha rätt att tillträda är dock att köpeskillingen betalas enligt villkoren i detta kontrakt. Säljaren förbehåller sig äganderätten till Fastigheten intill dess tillträde skett. 1 Betalningsvillkor Köpeskillingen skall betalas enligt följande: a) Köparen betalar kontant som handpenning denna dag kr att insättas på LRF Konsult ABs klientmedelskonto b) Köparen betalar kontant på Tillträdesdagen kr Summa kr På Tillträdesdagen upprättas en likvidavräkning. Av likvidavräkningen framgår vad Köparen skall betala kontant på Tillträdesdagen. 2 Deponering Säljaren och Köparen är överens om att deponera handpenningen hos mäklaren. Särskilt avtal om deposition av handpenningen på ovanstående klientmedelskonto har träffats mellan Säljaren och Köparen. 3 Lånevillkor Köparen har uppgett att han skall ordna finansieringen på egen hand. Detta köp är därför inte villkorat av att Köparen skall få eller överta lån. Sida 1 (6)

2 4 Inteckningar, inskrivna rättigheter mm Säljaren har upplyst om att Fastigheten på Tillträdesdagen besväras av de inteckningar, inskrivningar och upplåtna rättigheter som framgår av bifogat utdrag ur fastighetsregistret, samt följande: Rättigheter-last: Avtalsservitut kraftledning, område, ledningsrätt tele. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut kraftledning, område. Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Område Pantbrev: kronor. Fastigheten överlåtes fri från penninginteckningar. Köparen skall från och med Tillträdesdagen överta ansvaret för de avtal som angivits ovan. 5 Jakt Jakträtten följer fastigheten på tillträdesdagen, skriftligt avtal finns ej. 6 Fiske Tomten har gräns mot S:t Sigfridsån. 7 Samfälligheter Samfällighetsutredning ej verkställd. 8 Gemensamhetsanläggning Fastigheten har del i Nybro Överstatorp GA:1. Skattetal: Mantal. 1/8. Servitutsutredning ej verkställd. Andel i gemensamhetsanläggning mm bestäms i samband med lantmäteriförrättning. 9 Faran mm Fram till och med Tillträdesdagen skall Säljaren dels bära risken för att Fastigheten med dess byggnader skadas eller försämras av olyckshändelse (den s k faran för Fastigheten) dels ansvara för att byggnader och annat som hör till Fastigheten väl vårdas. Faran går över på Köparen även om Köparen inte tillträder på Tillträdesdagen och detta beror på Köparen. Säljaren skall fram till och med Tillträdesdagen hålla Fastigheten med dess byggnader försäkrad till fulla värdet. Om ersättningsgill skada inträffar före Tillträdesdagen, och utfallande försäkringsersättning inte överstiger 10 % av avtalad köpeskilling, skall avtalet stå fast och utfallande försäkringsersättning tillfalla Köparen mot betalning av köpeskillingen. Överstiger utfallande försäkringsersättning 10 % av avtalad köpeskilling har Köparen rätt att häva avtalet. Inträffar skada, för vilken Säljaren står faran, före Tillträdesdagen, skall köpet ändå stå fast. Köparen har, sedan köpeskillingen betalats, rätt till utgående försäkringsersättning, i den mån den enligt lag inte skall utbetalas till panthavare, och/eller annan ersättning för skadan. Om ingen ersättning utgår, skall Köparen i stället ha rätt till nedsättning av köpeskillingen enligt 4:11 jordabalken. Ersättningsbelopp som är tillgängligt för lyftning före Tillträdesdagen, skall fram till Tillträdesdagen deponeras hos bank för parternas gemensamma räkning. Om köpet hävs på grund av Köparens betalningsdröjsmål eller annat kontraktsbrott, skall ersättningen tillfalla Säljaren. 10 Avkastning Utgifter, såsom skatter, räntor och andra periodiska avgifter för Fastigheten, som belöper på tiden före Tillträdesdagen, skall betalas av Säljaren och för tiden därefter av Köparen. Sida 2 (6)

3 Inkomster, såsom arrenden och hyror, som belöper på tiden före Tillträdesdagen, skall tillfalla Säljaren och för tiden därefter Köparen. Köparen skall ensam betala kostnader för lagfart och nya pantbrev. Vad avser kommunal fastighetsavgift/fastighetsskatt är parterna införstådda med att betalningsskyldigheten åvilar den av dem som är ägare av fastigheten den 1 januari respektive år. 11 Avverkning av skog Säljaren garanterar att det inte finns några avverkningsrätter som belastar Fastigheten. Säljaren får inte avverka skog eller upplåta avverkningsrätter på Fastigheten från denna dag. Säljaren garanterar att inga avverkningar skett efter det att skogsinventeringen, som ligger till grund för lämnade uppgifter i objektsbeskrivningen, utförts. 12 Städning mm Ingen lös egendom ska ingå i köpet. Köparen har rätt att på Säljarens bekostnad bortforsla eventuellt kvarvarande föremål från fastigheten efter tillträdesdagen. 13 Köparens kontraktsbrott (dröjsmål med betalning eller tillträde mm) Om Köparen inte betalar köpeskillingen i rätt tid och på rätt sätt enligt detta kontrakt, har Säljaren rätt att häva köpet, om kontraktsbrottet är av väsentlig betydelse. Häver Säljaren köpet, har han också rätt till ersättning för skada (skadestånd). Säljaren har rätt till skadestånd bl a för prisskillnad, om Fastigheten - vid en omsorgsfull försäljning - säljs till ett lägre pris, samt för kostnader för kapital och drift. Även Säljarens kostnad för provision skall ersättas av Köparen. Skadeståndet regleras i första hand ur betald handpenning. Är Säljarens skada större skall Köparen omedelbart betala mellanskillnaden till Säljaren. Om Köparen inte tillträder i rätt tid och detta beror på Köparen, har Säljaren rätt till skadestånd. Är dröjsmålet väsentligt får Säljaren även häva köpet. 14 Säljarens kontraktsbrott (dröjsmål mm) 15 Rådighetsinskränkningar Vägrar Säljaren utan skäl att låta Köparen tillträda Fastigheten, har Köparen rätt till skadestånd. Är dröjsmålet väsentligt, har Köparen dessutom rätt att häva köpet. Underlåter Säljaren, utan skäl, att underteckna köpebrev, om sådant skall upprättas, eller på annat sätt att medverka till att Köparen får lagfart, har Köparen rätt till skadestånd. Är dröjsmålet väsentligt, har Köparen dessutom rätt att häva köpet. Såvida inget annat anges i detta kontrakt eller i bilaga till det, garanterar Säljaren att Fastigheten inte berörs av myndighetsbeslut som på något sätt begränsar Köparens möjlighet att råda över Fastigheten. Köparen måste själv ta reda på vad som gäller för Fastigheten i fråga om olika typer av planer och byggnadsbestämmelser. 16 Anslutningsavgifter mm Såvida inget annat anges i detta kontrakt eller i bilaga till det, garanterar Säljaren vidare att det per denna dag inte finns några debiterade eller behörigen beslutade kostnader eller avgifter, som ägaren av Fastigheten skall betala, såsom för fastighetsbildning, gemensamhetsanläggning eller samfällighet. Sida 3 (6)

4 17 Fastighetens fysiska skick, tillbehör mm Köparen har före köpet tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper. Köparen har informerats om vad det innebär att han enligt 4 kap 19 2 stycket jordabalken har undersökningsplikt. Byggnader: Säljaren ansvarar för att byggnaderna på Fastigheten har den standard som Köparen har haft fog att förutsätta vid köpet främst med hänsyn till byggnadernas ålder och byggnadssätt, såvida inte Säljaren i något avseende åtagit sig ett större ansvar eller begränsat sitt ansvar. Skog: Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper. Köparen är medveten om att areal enligt skogsbruksplanen ej överensstämmer med taxerad areal. Köparen har beretts möjlighet att besiktiga fastigheten och godtar härmed fastighetens skick. Säljaren friskriver sig härmed från fel eller brister i fastighetens skick. Köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren på grund av fel och brister i dessa delar. Säljaren är dock skadeståndsskyldig, om felet är en avvikelse från vad Säljaren får anses ha garanterat. 18 Energideklaration Säljaren ska enligt 6 lagen om energideklaration för byggnader se till att det inför försäljningen finns en egenergideklaration för byggnaden upprättad. En upprättad energideklaration får användas i tio år. Säljaren har upplyst om att någon sådan energideklaration inte finns. Köparen begär inte att Säljaren fullgör sin skyldighet enligt ovan. Köparen är medveten om att detta innebär att Köparen avstår sin rätt enligt 14 lagen om energideklaration för byggnader låta upprätta en energideklaration på Säljarens bekostnad. 19 Fastighetsreglering Säljaren är medveten om att Köparen avser att fastighetsreglera Fastigheten till av Köparen ägd fastighet med detta köpekontrakt som grund. 20 Köpebrev mm Sedan köpeskillingen blivit i sin helhet betald enligt detta avtal, skall parterna på Tillträdesdagen upprätta köpebrev, likvidavräkning samt övriga handlingar som är nödvändiga för att Köparen skall få full lagfart. 21 Handlingar mm Säljaren skall på Tillträdesdagen dessutom till Köparen överlämna samtliga arrende- och hyreskontrakt samt andra kontrakt. Säljaren skall vidare överlämna kartor och ritningar samt andra handlingar såsom skogsbruksplan, arealkarta angående Fastigheten, som Säljaren innehar och som är av betydelse för Köparen som ägare till Fastigheten. 22 Fullständig reglering Parterna är införstådda med att denna kontraktshandling med bilagor utgör en uttömmande reglering av samtliga frågor som har betydelse för köpet. Detta innebär därför att alla åtaganden som gjorts eller uppgifter som lämnats - skriftligen eller muntligen - före kontraktsskrivningen medvetet har utelämnats och skall sakna rättslig verkan. Sida 4 (6)

5 23 Ändringar och tillägg efter kontraktstillfället Antal Övriga kommentarer Ändringar i och tillägg till detta avtal skall för att vara bindande avtalas skriftligen och undertecknas av båda parter. Detta avtal har upprättats i TVÅ (2) likalydande exemplar, varav parterna tagit var sitt. Åker- och betesmarken är utarrenderat under växtsäsongen 2014, till och med oktober månad. Inga stödrätter medföljer köpet. Köparen skall inom 10 dagar från kontraktsdagen söka förvärvstillstånd. Har sådant tillstånd inte meddelats senast har Säljaren därefter rätt att frånträda avtalet. Säljaren frånträder avtalet genom att lämna skriftligt meddelande till Köparen där han förklarar att han frånträder köpet. Meddelandet skall anses vara Köparen tillhanda den tredje dagen efter det att meddelandet avsänts med rekommenderat brev under Köparens adress enligt detta avtal. Om Säljaren frånträder avtalet på denna grund, skall han genast återbetala eventuell handpenning jämte normal bankränta från dagen för betalningen av handpenningen till dess hela handpenningen är återbetald. Har handpenning deponerats på klientmedelskonto eller på annat särskilt för ändamålet öppnat konto, skall ränta utgå motsvarande den ränta som gäller för kontot. Handpenningen skall återbetalas på samma villkor även för det fall att avtalet blir ogiltigt på den grunden att det föreligger ett lagakraftvunnet beslut att vägra förvärvstillstånd. Detta köp är villkorat av kommunfullmäktiges beslut och att det vinner laga kraft. Avslår kommunfullmäktige köpet ska detta köp återgå i sin helhet och handpenningen ska återgå till Köparen. Säljarens underskrift (Ort och datum) Jörgen Mölbo genom fullmakt för Anna och Johan Mölbo Köparens underskrift (Ort och datum) För Nybro Kommun Peter Lilja Köparens underskrift För Nybro Kommun Stefan Björn Handpenning FEMHUNDRATUSEN KRONOR kr (bokstäver) (siffror) Ovanstående handpenning kvitteras på separat kvitto. Sida 5 (6)

6 Bilaga Signatur Följande bilagor tillhör köpekontraktet: Depositionsavtal Identitetskontroll köpare Parterna har, genom sina signaturer på tillhörande bilagor, tagit del av och godkänt innehållet. Sida 6 (6)

7 KUNDKÄNNEDOM KÖPARE (ID-KONTROLL) Från och med den 15 mars 2009 omfattas fastighetsmäklaren av lagen (2009:62) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism, kallad "penningtvättslagen". Vid medverkan till enstaka transaktioner till ett belopp som uppgår till minst Euro, vilket anses föreligga när fastighetsmäklaren förmedlat en fastighet eller annat objekt och blivande köpeskilling motsvarar eller överstiger detta, är fastighetsmäklaren skyldig att vidta åtgärder för att uppnå s.k. kundkännedom beträffande köparen. Detta innefattar bland annat att mäklaren är skyldig att utföra identitetskontroll av köparen. Är köparen en juridisk person ska behörig företrädare först fastställas genom kontroll av registreringsbevis som inte är äldre än tre månader. För det fall köparen företräds av någon genom fullmakt skall ID-kontroll ske av såväl ombudet som den han företräder. Kontrollen skall ske senast före köparens/ombudets undertecknande av köpehandling. ID-kontrollen skall ske med ledning av giltig ID-handling och dokumenteras genom att ID-handlingen kopieras eller fotograferas, varefter kopian/ fotoutskriften vidimeras av mäklaren med angivande av datum för kontrollen. Utförd kontroll, noteras nedan. Fastighetsmäklare Anders Bernhardsson, LRF Konsult, Storgatan 15 C, Nybro. Förmedlingsobjekt Fastigheten Nybro Mölebo 5:1 Mölebo 202, Nybro Köpare, /-del Peter Lilja, För Nybro Kommun, Köpare, /-del Stefan Björn, För Nybro Kommun, Underskrift fastighetsmäklare Kalmar 2014 M Anders Bernhardsson Sida 1 (1)

KÖPEKONTRAKT. Säljaren försäljer till Köparen på angivna villkor fastigheten Nybro Idehult 2:3, nedan benämnd Fastigheten.

KÖPEKONTRAKT. Säljaren försäljer till Köparen på angivna villkor fastigheten Nybro Idehult 2:3, nedan benämnd Fastigheten. KÖPEKONTRAKT Säljare Inga Johansson db C/O Visioner Advokatbyrå Gun Thorstensson Box 2, 382 21 Nybro nedan benämnd Säljaren. 281102-2942 1/1 Köpare Nybro Kommun 382 80 Nybro nedan benämnd Köparen. 212000-0753

Läs mer

Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress. Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84.

Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress. Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84. Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, 212000-0746 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84. 1 Överlåtelseförklaring

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Lars Rystadius 600826-1916 1/3-del Långgatan 11 Lgh 1101, 647 30 Mariefred

KÖPEKONTRAKT. Lars Rystadius 600826-1916 1/3-del Långgatan 11 Lgh 1101, 647 30 Mariefred KÖPEKONTRAKT Säljare Annika Rystadius 670502-2009 1/3-del Kanbergsgatan 4 Lgh 1001, 582 28 Linköping Håkan Rystadius 630510-1914 1/3-del Engelbrektsgatan 3 A Lgh 1302, 582 21 Linköping Lars Rystadius 600826-1916

Läs mer

SKOGSFASTIGHET - VÄGSELE

SKOGSFASTIGHET - VÄGSELE AB SkogensHus Viktoriaesplanaden 23 891 33 ÖRNSKÖLDSVIK Tel 0771-120 140 Fax 0660-190 50 SKOGSFASTIGHET - VÄGSELE Fastighet Fastigheten Lycksele Vägsele 1:17 Adress Belägen i Lycksele kommun och Lycksele

Läs mer

Ljusdal, 31 ha. Kläppen

Ljusdal, 31 ha. Kläppen Ljusdal, 31 ha Kläppen 1 2 SKOG VID KÖLSTRÖMMEN Del av fastighet i en ägofigur omfattande ca 30 ha skogsmark med ett virkesförråd om ca 4 300 m³sk. God tillgänglighet genom tre korsande vägar varav en

Läs mer

Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4

Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4 Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4 Två rena skogsfastigheter med gemensam gräns. Totalt ca 45 hektar produktiv skog plus 14 hektar impediment. Virkesinnehåll uppskattas

Läs mer

Dalarna Tällberg. Gård, äldre byggnader, skog och åker 7,7 ha, virkesförråd ca 1000 m³sk. Jakt i VVO samt obebyggd Tomt för avstyckning

Dalarna Tällberg. Gård, äldre byggnader, skog och åker 7,7 ha, virkesförråd ca 1000 m³sk. Jakt i VVO samt obebyggd Tomt för avstyckning Dalarna Tällberg LEKSAND LAKNÄS 47:12 Gård, äldre byggnader, skog och åker 7,7 ha, virkesförråd ca 1000 m³sk. Jakt i VVO samt obebyggd Tomt för avstyckning Utgångspris: 950 000 kronor Försäljningssätt:

Läs mer

Åmål, 50 ha SKOG I HUMLETORP

Åmål, 50 ha SKOG I HUMLETORP Åmål, 50 ha SKOG I HUMLETORP Sammanhållet skogsskifte utan byggnader med gräns mot Käppesjön. Ca 50 ha varav ca 40 ha produktiv skogsmark. Ca 6 400 m 3 sk varav ca 1 700 m 3 sk i S1 och S2. 1 SKOG SKOGSMARK

Läs mer

7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29

7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29 7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29 7,5 ha - Ca 2 ha åker, ca 1 ha bete och ca 3,5 ha skog. Belägen i enskilt läge "längst in på vägen". Mindre bostadshus för permanent-

Läs mer

SKOGSMARK - TIDAHOLM - PRIS: 750 000 KR EL.HÖGSTBJ.

SKOGSMARK - TIDAHOLM - PRIS: 750 000 KR EL.HÖGSTBJ. SKOGSMARK - TIDAHOLM - PRIS: 750 000 KR EL.HÖGSTBJ. Fastighet Äganderätt Tidaholm Otterstorp 2:5, 7:2, 2:11, 2:12 Bäck 10:4 Adress Skogsmark Arealer Taxeringsvärde Ekonomi Bostadsbyggnad Otterstorp Storemon,

Läs mer

Hudiksvall, 87 ha. Sörhoga

Hudiksvall, 87 ha. Sörhoga Hudiksvall, 87 ha Sörhoga 1 2 OBEBYGGD SKOGSFASTIGHET Fastighet belägen vid Ofärne, väster om Hudiksvall. Den produktiva skogsmarksarealen uppgår till ca 73 ha och virkesförrådet till ca 8 700 m³sk. Jakt

Läs mer

Skog i Söderbärke. Utgångspris: 475 000 kronor Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2016-01-13.

Skog i Söderbärke. Utgångspris: 475 000 kronor Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2016-01-13. Skog i Söderbärke SMEDJEBACKEN SÖRBO 8:1, DEL AV Skogsinnehav med god tillväxt i Sörbo, strax söder om Söderbärke. Försäljningen omfattar del av fastighet, fem skiften om totalt ca 18 ha varav ca 15 ha

Läs mer

Skog i Spjutsäl med stuga i Tiberget

Skog i Spjutsäl med stuga i Tiberget Skog i Spjutsäl med stuga i Tiberget MORA TIBERGET 28:2 Skogsskifte om ca 31 ha produktiv skogsmark intill Spjutsäls fäbodar med virkesförråd om ca 2 950 m³sk. Den östra gränsen utgörs av väg. Medelboniteten

Läs mer

Åkermark - Silte. Bud på helheten i första hand men även bud på vardera skifte kan komma att beaktas.

Åkermark - Silte. Bud på helheten i första hand men även bud på vardera skifte kan komma att beaktas. Åkermark - Silte GOTLAND SILTE AJPE 1:22, DEL AV Chans att förvärva ca 14 ha åkermark genom fastighetsreglering. 2 bra skiften myrmark avdelade med dike samt ytterligare ett mindre skifte med åker och

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T 1 (5) Mellan NCC AB Publ (556034-5174), 170 80 Solna, nedan kallad säljaren och Nacka kommun (212000-0167), 131 81 Nacka, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad köparen har träffats följande K Ö P E K

Läs mer

Jakt- och fiskeliv i norra Värmland

Jakt- och fiskeliv i norra Värmland Jakt- och fiskeliv i norra Värmland TORSBY ASPBERGET 1:110 DEL AV Skogsfastighet i Bastuknappen med ett virkesförråd om ca 4 280 m³sk och en tillväxt på 208 m³sk/år. Förutom skogsvärdet har fastigheten

Läs mer

Skogsfastighet nära Arjeplog

Skogsfastighet nära Arjeplog Skogsfastighet nära Arjeplog ARJEPLOG BÅTSJAUR 8:2 Stor och mycket välskött skogsfastighet med egen sjö och välbyggd stuga i Båtsjaur, Arjeplog. Fastighetens totala areal uppgår till ca 364 hektar, varav

Läs mer

Stor skogsfastighet i Hassela

Stor skogsfastighet i Hassela Stor skogsfastighet i Hassela NORDANSTIG NORDANBRO 5:2 En skogsfastighet på 160 hektar med skog i varierande ålder med bra tillväxt på. Fina skogsbilvägar och en skogsfastighet med bra arrondering och

Läs mer

Skogsfastighet i Bergs kommun

Skogsfastighet i Bergs kommun Skogsfastighet i Bergs kommun BERG SVARTNÄSET 2:7, MARKOMRÅDE AV Talldominerad skogsfastighet i närheten av Gillhov, areal 155,7 ha, varav produktiv skogsmark om 128,3 ha. Totalt virkesförråd om 13 948

Läs mer

Skogsfastighet i Björbo

Skogsfastighet i Björbo Skogsfastighet i Björbo GAGNEF BJÖRBO 15:13 Lättillgänglig skogsfastighet belägen ca 4 km väster om Björbo, samt två mindre inägoskiften i Björbo, total areal om ca 88 hektar varav ca 56 hektar är produktiv

Läs mer

Kringbyggd skånegård med äldre charm

Kringbyggd skånegård med äldre charm Kringbyggd skånegård med äldre charm ÄNGELHOLM AUSÅS 32:3 OCH 5:7 Kringbyggd skånegård på vackert läge i Ausås i Ängelholms kommun. Närhet även till Helsingborg. Gården har välbevarad äldre charm och är

Läs mer

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(11) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till Hammersta Fastigheter AB, org.nr: 556493-7737, Box 307, 135 29

Läs mer

Sjöarp. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.nu

Sjöarp. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.nu Sjöarp Gård om 14 ha varav 11 ha inägomark och 1,5 ha skog och mellan Mariannelund och Lönneberga kyrka. Äldre byggnader med sjönära läge och strand i Djursbosjön. Jakt och fiskerätt. Prisidé: 700 000

Läs mer

Kringbyggd skånegård med äldre charm

Kringbyggd skånegård med äldre charm Kringbyggd skånegård med äldre charm ÄNGELHOLM AUSÅS 32:3 OCH 5:7 Kringbyggd skånegård på vackert läge i Ausås i Ängelholms kommun. Närhet även till Helsingborg. Gården har välbevarad äldre charm och är

Läs mer

Vallentuna, 55 ha BRA LÖPANDE INTÄKTER

Vallentuna, 55 ha BRA LÖPANDE INTÄKTER Vallentuna, 55 ha BRA LÖPANDE INTÄKTER På uppdrag av Stockholms Stad bjuder Areal ut fast igheterna Lövsättra 1:11 och 1:12 i Vallentuna kommun. På fastigheterna som har goda arrendeintäkter finns upplåtelse

Läs mer

Skogsfastighet vid sjö i Dala-Järna

Skogsfastighet vid sjö i Dala-Järna Skogsfastighet vid sjö i Dala-Järna Vansbro Noret 19:13 Obebyggd välarronderad skogsfastighet i ett skifte om totalt ca 115,6 ha vackert beläget vid Martjärnen strax norr om Dala-Järna. Den produktiva

Läs mer

Unikt tillfälle. Accepterat pris: 15 500 000 kr. Försäljningssätt: Anbud oss tillhanda senast 2015-09-01.

Unikt tillfälle. Accepterat pris: 15 500 000 kr. Försäljningssätt: Anbud oss tillhanda senast 2015-09-01. Unikt tillfälle PITEÅ BONDÖN 1:1 En av Piteås unikaste fastigheter är till salu. Skogsfastighet om 718 ha, produktiv skogsmark uppgår till 594 ha med ett virkesförråd om 27 200 m³sk. Egen licensjakt. Förutom

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(8) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till, Tekno- Bygg i Stockholm AB, orgnr 556544-4113, Box 1139, 131 26

Läs mer

Dalarna. Dalarna, Större skogsegendom ca 2 mil NV om Mora. 345 ha, 34000 m³sk. Obebyggd. Jakt i två Viltvårdsområden, fiske i FVO

Dalarna. Dalarna, Större skogsegendom ca 2 mil NV om Mora. 345 ha, 34000 m³sk. Obebyggd. Jakt i två Viltvårdsområden, fiske i FVO Dalarna MORA SELJA S:2 Dalarna, Större skogsegendom ca 2 mil NV om Mora. 345 ha, 34000 m³sk. Obebyggd. Jakt i två Viltvårdsområden, fiske i FVO Utgångspris: 9 000 000 kronor Försäljningssätt: Skriftligt

Läs mer

AVTAL OM ÖVERLÅTELSE AV VERKSAMHET

AVTAL OM ÖVERLÅTELSE AV VERKSAMHET Skåne läns landsting, org nr 232100-0255, 291 89 Kristianstad ( Region Skåne ) och Hälsomedicinskt Centrum, företag under bildande vilket kommer att ägas gemensamt av Peter Bosson 561121-3975 samt Anders

Läs mer

Tuveryd. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.

Tuveryd. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg. 46 ha, Skog och inägomark Tuveryd Gård belägen 12 km nordväst om Vetlanda i höjd med infarten till Björkeby. Bostadshus uppfört 1972 med fasadtegel i 1½ plan med källare under hela huset. Ekonomibyggnader.

Läs mer

Lantbruksfastighet. Försäljningssätt: Fast pris 7 800 000 kronor.

Lantbruksfastighet. Försäljningssätt: Fast pris 7 800 000 kronor. Lantbruksfastighet KUNGSÖR RÅSTA 1:33 Lantbruksfastighet med bostadshus för åretruntboende och stora ekonomibyggnader i nära anslutning till Kungsörs samhälle. Stor välarronderad fastighet om totalt 141

Läs mer

Skog vid Siljan på Sollerön samt i Gesunda

Skog vid Siljan på Sollerön samt i Gesunda Skog vid Siljan på Sollerön samt i Gesunda Mora Gruddbo 166:1 En obebyggd skogsfastighet med 2 skogsskiften där det ena ligger vid Siljan på Sollerön och det andra ligger på baksidan av Gesundaberget.

Läs mer

Bollnäs, 0,2 ha. Linds

Bollnäs, 0,2 ha. Linds Bollnäs, 0,2 ha Linds 1 2 SOMMARTORP VID ÄNGA Äldre byggnader med patina i charmig miljö vid Änga, ca 5 km nordost om Vallsta. 3 BOSTADSBYGGNADER BOSTADSHUS Gammal byggnad i två delar, två respektive ett

Läs mer

Åkermark! Ca 37 ha bördig åkermark i en ägofigur. Området är beläget utanför Järpås ca 2 mil sydväst om Lidköping.

Åkermark! Ca 37 ha bördig åkermark i en ägofigur. Området är beläget utanför Järpås ca 2 mil sydväst om Lidköping. ! LIDKÖPING PINNEBRYNE 1:1 & BRYNE 1:19 DEL AV Ca 37 ha bördig åkermark i en ägofigur. Området är beläget utanför Järpås ca 2 mil sydväst om Lidköping. Utgångspris: 4 700 000 kronor Försäljningssätt: Skriftligt

Läs mer

Trollhättan, 108 ha. Grandalen

Trollhättan, 108 ha. Grandalen Trollhättan, 108 ha Grandalen 1 2 VÄLSKÖTT SKOGSFASTIGHET Grandalen är en större och virkesrik skogsfastighet som ligger i Götaälvdalen. Den produktiva skogsarealen uppgår till 103 ha och har en god bonitet.

Läs mer

Vägnära tillväxtfastighet i Väse

Vägnära tillväxtfastighet i Väse Vägnära tillväxtfastighet i Väse KARLSTAD MO 1:16 Obebyggd skogsfastighet om totalt ca: 34 ha med bra tillgänglighet och jakträtt. Produktiv skogsmark utgör 27,7 ha och domineras av ungskog med ett totalt

Läs mer

JORDBRUKS-/SKOGSFASTIGHET - SKÖVDE - PRIS: 7 400 000 KR PRISIDÉ

JORDBRUKS-/SKOGSFASTIGHET - SKÖVDE - PRIS: 7 400 000 KR PRISIDÉ JORDBRUKS-/SKOGSFASTIGHET - SKÖVDE - PRIS: 7 400 000 KR PRISIDÉ Fastighet Fastigheten Skövde Tåstorp 1:14, 1:53, 1:55 Adress Tåstorp Åsebacken, 541 93 Skövde. Belägen i Skövde kommun och Skultorp församling.

Läs mer

Skog i Orsa. Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2015-11-20.

Skog i Orsa. Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2015-11-20. Skog i Orsa ORSA STACKMORA 29:11, 29:13 Två fastigheter om tillsammans ca 19 ha. Andel i Orsa Besparingsskog som för närvarande lämnar bidrag för bland annat skogsvård. Den produktiva skogsmarksarealen

Läs mer

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Rustningen X-X, med adress Hjortvägen

Läs mer

Ett skifte nära industrin

Ett skifte nära industrin Ett skifte nära industrin KRAMFORS NORDANÅKER 2:10 Virkesrik skogsfastighet i ett skifte med jämn åldersfördelning på 157 ha. Virkesförråd 15 600 m³sk, varav slutavverkningsskog 6 100 m³sk. Ny skogsbruksplan

Läs mer

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen. 1 (4) Mellan Ekerö kommun, org nr 212000-0050 (Kommunen) och AB Storstockholm Lokaltrafik, org nr 556013-0683, (SL) har med anledning av att behov föreligger om att flytta SLs bussdepå från Ekerö Centrum

Läs mer

Gård- Himmelstorp BÅSTAD HIMMELSTORP 1:23 OCH 1:25

Gård- Himmelstorp BÅSTAD HIMMELSTORP 1:23 OCH 1:25 Gård- Himmelstorp BÅSTAD HIMMELSTORP 1:23 OCH 1:25 På vackert och avskilt läge med vy över delvis egen damm ligger denna mysiga gård. Unikt läge mitt i naturen med ett rikt djurliv. Med cirka 5 ha betesmark

Läs mer

Skogsfastighet. Utgångspris: 3 400 000 kronor Försäljningssätt: Intresseanmälan oss tillhanda senast 2015-09-14.

Skogsfastighet. Utgångspris: 3 400 000 kronor Försäljningssätt: Intresseanmälan oss tillhanda senast 2015-09-14. Skogsfastighet LYCKSELE LUGNET 1:93 Välbestockad skogsfastighet i ett skifte nära Lycksele tätort. Fastigheten är obebyggd och har ett bra vägnät. Den totala virkesvolymen enligt skogsbruksplanden uppgår

Läs mer

Fastigheten Piteå Hortlax 17: 17, i fortsättningen kallad fastigheten, Överenskommen köpeskilling - i kronor (SEK) 500 000

Fastigheten Piteå Hortlax 17: 17, i fortsättningen kallad fastigheten, Överenskommen köpeskilling - i kronor (SEK) 500 000 :. il, "1:( ~ KÖPEKONTRAKT l~~lstighctsbyrån Säljare: Piteå Kommun 94185 Piteå med en 1/1-del Org.nr: 212000-2759 1 (4) överlåter härmed - genom försäljning Fastighet: Fastigheten Piteå Hortlax 17: 17,

Läs mer

KS 17 10 SEPTEMBER 2014

KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Fastighet: Uppsala kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-3005, nedan kallad Säljaren. Uppsala Kommun Skolfastigheter AB, org nr 556911-0751,

Läs mer

Åkermark 31 ha. Utgångspris: 11 250 000 kronor Försäljningssätt: Intresseanmälan oss tillhanda senast 2015-12-10.

Åkermark 31 ha. Utgångspris: 11 250 000 kronor Försäljningssätt: Intresseanmälan oss tillhanda senast 2015-12-10. Åkermark 31 ha TRELLEBORG KLÖRUP 8:7, 8:8, 8:9, 8:10, 8:13 SAMT DEL AV 13:3 Högklassig åkermark omfattande totalt ca 31,2 ha, tillhörande Haga gård, utbjudes härmed till försäljning. Åkermarken som är

Läs mer

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren )

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr 212000-0142 Box 8312, 104 20 Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) 1/2- del Fredrik Koffner, 720524-5173 1/2- del Sandra

Läs mer

Torp utanför Flen FLEN STENHAMMAR 1:5

Torp utanför Flen FLEN STENHAMMAR 1:5 Torp utanför Flen FLEN STENHAMMAR 1:5 Germundslöt ligger enskilt beläget strax sydöst om Transätterssjön, cirka fyra kilometer nordväst om Flen. Torpet har tre rum och kök samt badrum och toalett. Pris:

Läs mer

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT Öresundskraft AB, org nr 556089-7851 ( Öresundskraft ) och nedan angiven fastighetsägare ( Fastighetsägaren ) har ingått avtal på de villkor som framgår

Läs mer

Orust, 100 ha. Härmanö

Orust, 100 ha. Härmanö Orust, 100 ha Härmanö 1 2 SJÖBOD OCH 24 ÖAR I HAVSBANDET Fastigheten Härmanö är en chans utöver det vanliga att få äga en inredd sjöbod i bästa möjliga läge med 100 ha mark fördelat på 24 öar och skär

Läs mer

33 HA JORD OCH SKOG. Fastigheten Avesta Bodarne 12:1, del av. Bodarne 102, 774 98 Horndal. Belägen i Avesta kommun och By församling.

33 HA JORD OCH SKOG. Fastigheten Avesta Bodarne 12:1, del av. Bodarne 102, 774 98 Horndal. Belägen i Avesta kommun och By församling. Bodarne 12:1 del av 33 HA JORD OCH SKOG Fastighet Adress Arealer Fastigheten Avesta Bodarne 12:1, del av. Bodarne 102, 774 98 Horndal. Belägen i Avesta kommun och By församling. Arealuppgifter enligt

Läs mer

Skogsfastighet Alvesta, 10 ha

Skogsfastighet Alvesta, 10 ha Skogsfastighet Alvesta, 10 ha Alvesta Hössjö 3:6 Trevlig skogsfastighet om ca 10 ha belägen på pendlingsavstånd från Alvesta och Växjö. Skogsmark ca 7,9 ha med virkesförråd om ca 1 400 m3sk. Slutavverkningsskog

Läs mer

Bogård. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.nu

Bogård. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.nu Bogård En virkesrik fastighet om 140 hektar 12 km öster om Eksjö, strax öster om Hult. Bostadshus med 2 uthyrda lägenheter, en i vardera plan. Ladugård och ekonomibyggnader. 116 ha skogsmark med ett högt

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER Parter är Avida Finans AB, nedan kallad Avida, och den eller de som tecknat avtal med Avida om Avidas tjänster och för vilken respektive ett konto förs, nedan

Läs mer

KÖPEKONTRAKT Fastighet SÄLJARE Namn Adress Andel Personnummer

KÖPEKONTRAKT Fastighet SÄLJARE Namn Adress Andel Personnummer Sida. 1/5 KÖPEKONTRAKT Fastighet SÄLJARE KÖPARE 1. KÖPEOBJEKT Säljaren överlåter till köparen på nedan angivna villkor Fastigheten: 2. KÖPESKILLING Belopp (med siffror) 000.000 Kr 3. TILLTRÄDESDAG Sida.

Läs mer

Vackert belägna Riddargården, Bjäre BÅSTAD ÄNGELSBÄCK 28:2

Vackert belägna Riddargården, Bjäre BÅSTAD ÄNGELSBÄCK 28:2 Vackert belägna Riddargården, Bjäre BÅSTAD ÄNGELSBÄCK 28:2 Vackert beläget på Bjärehalvön ligger fyrlängade Riddargården. Gården har ett fritt läge med genomrinnande vatten i natursköna Ängelsbäck. Med

Läs mer

Välarronderad skogsgård, 111 ha

Välarronderad skogsgård, 111 ha Välarronderad skogsgård, 111 ha HULTSFRED GÖLHULT 1:2 Skogsgård 111 ha, varav 93,5 ha skog och 9,9 ha inäga, utanför Pauliström. Välarronderad fastighet med bonitet om 8,3 m³sk/ha och ett virkesförråd

Läs mer

Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (9) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om journal, anbudsförteckning och kundkännedom - grundläggande åtgärder. Prövning av om den av fastighetsmäklaren

Läs mer

Remiss: Tydligare tillståndsgivning i lotterilagen Ds 2015:46

Remiss: Tydligare tillståndsgivning i lotterilagen Ds 2015:46 Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-10-15 KS 2015/0868 Finansdepartementet 103 33 Stockholm Remiss: Tydligare tillståndsgivning i lotterilagen Ds 2015:46 Kalmar kommun avstår från att lämna yttrande

Läs mer

Försäljningsunderlag. Piteå Rosvik 29:1. Avd 11, S1

Försäljningsunderlag. Piteå Rosvik 29:1. Avd 11, S1 Försäljningsunderlag Piteå Rosvik 29:1 Avd 11, S1 Virkesrik skogsmark i Rosvik om ca 24 hektar fördelat på flera skiften. Väg till alla skiftena. Virkesförråd om ca 3 800 m³sk varav 2 700 m³sk äldre än

Läs mer

SKOGSFASTIGHET SJÖBO

SKOGSFASTIGHET SJÖBO SKOGSFASTIGHET SJÖBO NYBRO SJÖBO 2:3, DEL AV Allmänt Skogsfastighet i ett sammanhängande skifte beläget i byn Sjöbo. Skiftet om totalt 72,1 ha domineras av ungskog i röjningsfasen. God bonitet och förväntad

Läs mer

Gård - 20 ha. Utgångspris: 1 750 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning.

Gård - 20 ha. Utgångspris: 1 750 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning. Gård - 20 ha VARBERG SKÄLLÅKRA 1:16 & 5:5 Kringbyggd gård med mangårdsbyggnad från 1864. Bostad med renoveringsbehov men samtidigt många äldre byggnadsdetaljer bevarade. Belägen i en expansiv region med

Läs mer

Vildmarksfastighet i Bakvattnet KROKOM HÄGGSJÖN 1:110

Vildmarksfastighet i Bakvattnet KROKOM HÄGGSJÖN 1:110 Vildmarksfastighet i Bakvattnet KROKOM HÄGGSJÖN 1:110 Sofia Palmkvist Mäklare LRF Konsult Östersund +46670614775 sofia.palmkvist@lrfkonsult.se Mindre skogsfastighet belägen vid fjällbyn Bakvattnet efter

Läs mer

Eksjö Grönebäck 1:1. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.

Eksjö Grönebäck 1:1. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg. Eksjö Grönebäck 1:1 Sjöläge invid Lilla Bellen Minde gård belägen utmed sjön Lilla Bellens nordöstra strand. Två bostadshus med strandtomt, ett äldre timmerhus samt ett bostadshus uppfört i början av 60-talet.

Läs mer

Skogsobjekt Överkalix

Skogsobjekt Överkalix Skogsobjekt Överkalix ÖVERKALIX VÄNNÄS 24:16, 24:18. LAVASJÄRV 1:5, HEDEN 1:11 Skogsfastigheter om 114 ha, produktiv skogsmark uppgår till 81 ha. Virkesförrådet uppskattas till ca 5 500 m³sk ca 2 200 m³sk

Läs mer

Jordsbruksmark Grödby 21 ha

Jordsbruksmark Grödby 21 ha Jordsbruksmark Grödby 21 ha BROMÖLLA GRÖDBY 107:1, 90:1 DEL AV OCH GRÖDBY 8:7 DEL AV Nu ges möjlighet till tillköp av ca 21 ha mark i byn Grödby strax utanför Bromölla. Fastigheterna är obebyggda och fördelar

Läs mer

Solberga. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.

Solberga. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg. Skog, jakt och fiske, 46 ha Solberga Högt och vackert belägen gård med sjö, 8 km SO om Rydsnäs och 30 km NO om Eksjö. 16 ha inägomark i anslutning till gårdscentrum bestående av bostadshus och ekonomibyggnader,

Läs mer

Skog och torp i Oxberg

Skog och torp i Oxberg Skog och torp i Oxberg LEKSAND HOLEN 6:18 En välarronderad fastighet i den högt belägna byn Oxberg. Innehavet omfattar ca 19 ha varav ca 16 ha utgörs av produktiv skogsmark med hög bonitet. Virkesförrådet

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003 Konsument verket KO PROTOKOLL Datum Dnr 2003-02-21 2002/2916 Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor 1 Konsumentverket/KO och Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) har träffat en överenskommelse

Läs mer

Skogsfastighet Rian. Försäljningssätt: Anbud oss tillhanda senast 2016-01-11.

Skogsfastighet Rian. Försäljningssätt: Anbud oss tillhanda senast 2016-01-11. Skogsfastighet Rian KALIX RIAN 4:2, DEL AV Talldominerad ungskogsfastighet om 100 ha. Produktiv skogsmarks areal uppgår till 80 ha med ett virkesförråd om 4 700 m³sk. Fastigheten har varierad åldersstruktur.

Läs mer

K Ö P E A V T A L avseende fastighet

K Ö P E A V T A L avseende fastighet K Ö P E A V T A L avseende fastighet Säljare: Peab Bostad AB, (556237-5161), nedan kallad Säljaren, Box 808, 169 28 Solna Köpare: Österåkers Kommun, (212000-2890), nedan kallad Köparen, 184 86 Åkersberga

Läs mer

Mosstorp. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.

Mosstorp. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg. Mosstorp Gård med mark ner mot Solgens östra strand. 19 km nordost om Vetlanda och 21 km sydost om Eksjö. Trevligt gårdscentrum med äldre fritidshus i 1½-plan, ladugård och bodar. Ungskogsdominerad skogsmark

Läs mer

Del av ö i Mälaren. Utgångspris: 4 500 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning.

Del av ö i Mälaren. Utgångspris: 4 500 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning. Del av ö i Mälaren På en ö i Mälaren, med underbar utsikt över sjön, endast 1 timme från Stockholm, ligger dessa två små jordbruksfastigheter. Den totala arealen är ca 26 ha. Marken består av härlig sjöäng,

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(5) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad

Läs mer

Köp av fastigheterna Palmen 3, Palmen 4, Olivträdet 2, Olivträdet 4, Hörningsnäs 1:26 och Hörningsnäs 1:27 i Storängen

Köp av fastigheterna Palmen 3, Palmen 4, Olivträdet 2, Olivträdet 4, Hörningsnäs 1:26 och Hörningsnäs 1:27 i Storängen KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-03-03 KS-2014/1413.211 1 (2) HANDLÄGGARE Gustav Hector 08-535 313 99 gustav.hector@huddinge.se Kommunstyrelsen Köp av fastigheterna

Läs mer

Mellerud, 61 ha. Benebo gård

Mellerud, 61 ha. Benebo gård Mellerud, 61 ha Benebo gård 1 2 BENEBO GÅRD Benebo gård har ett fantastiskt läge med markerna samlade mellan Ånimmen i norr och Svanefjorden i söder. Mangårdsbyggnad i mycket gott skick och väl underhållna

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott föreslår tekniska nämnden att besluta försälja del av Prästgärdet 2:1, Karlsdal för 560 000 kronor.

Tekniska nämndens arbetsutskott föreslår tekniska nämnden att besluta försälja del av Prästgärdet 2:1, Karlsdal för 560 000 kronor. ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-05-10 Blad 15 Ks63 Au 65 Dnr 115/253-2010 Försäljning av del av Prästgärdet 2:1, Karisdal Från tekniska nämnden har den 19 april

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Enligt överenskommelse, dock senast

KÖPEKONTRAKT. Enligt överenskommelse, dock senast KÖPEKONTRAKT Säljare Martti Luoma 441117-8470 Salme Luoma 441030-9282 Bjälkebräcka 110, 454 92 Brastad Mobiltel: 076-795 28 50 Köpare Lysekils Kommun 212000-1389 1/1-del 453 80 Lysekil E-post: mats.tilander@lysekil.se

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. I det följande kallad fastigheten. Säljaren överlåter härmed fastigheten till köparen

KÖPEKONTRAKT. I det följande kallad fastigheten. Säljaren överlåter härmed fastigheten till köparen KÖPEKONTRAKT Säljare NN Personnummer Adress (valbart) E-post (valbart) telefon (valbart) fax Köpare NN Personnummer del Adress (valbart) E-post (valbart) telefon (valbart) Fax Köpeobjekt Fastigheten XX

Läs mer

Anvisningar och beskrivning av processen vid ansökan om uthyrning i andrahand.

Anvisningar och beskrivning av processen vid ansökan om uthyrning i andrahand. Anvisningar och beskrivning av processen vid ansökan om uthyrning i andrahand. Huvudregeln i föreningen är att en hyresgäst/bostadsrättsinnehavare inte får hyra ut sin lägenhet i andra hand utan styrelsens

Läs mer

Försäljning av del av Tegelviken 2:4, blivande Bläcksvampen 20

Försäljning av del av Tegelviken 2:4, blivande Bläcksvampen 20 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Josefine Robertsson 2016-03-21 KS 2016/0096 50088 Kommunstyrelsen Försäljning av del av Tegelviken 2:4, blivande Bläcksvampen 20 Förslag till beslut

Läs mer

Virkesrik fastighet på Vikbolandet

Virkesrik fastighet på Vikbolandet Virkesrik fastighet på Vikbolandet Norrköping Risätter 1:2, del av Obebyggd fastighet på Vikbolandet. Arealen uppgår till totalt 55,7 hektar varav 11,9 hektar åker och 38,8 hektar är produktiv skogsmark.

Läs mer

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion 1 Upplåtare, arrendator Mellan genom dess Tekniska avdelning, 456 80 Kungshamn, (nedan kommunen), och XXXXXXXXX, org.nr XXXXXX- XXXX, adress

Läs mer

Skogsfastighet Sörbyn

Skogsfastighet Sörbyn Skogsfastighet Sörbyn Boden Sörbyn 34:1, del av Skogsfastighet i ett skifte om totalt 81 ha, produktiv skogsmark uppgår till 78. Fastighetens virkesförråd uppskattas till ca 7 500 m³sk. Jakträtt medföljer.

Läs mer

Lars-Pers i Vallsta. Utgångspris: 1 700 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning.

Lars-Pers i Vallsta. Utgångspris: 1 700 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning. Lars-Pers i Vallsta BOLLNÄS HOV 14:5 Gården Lars-Pers med anor från 1700-talet ligger med öppet läge omgiven av jordbruksmark i Vallsta 2 mil norr om Bollnäs i Ljusnandalen, Hälsingland. De vackra äldre

Läs mer

Företagsnamn:.. ( EDI-användaren ) Adress:... Organisationsnummer:

Företagsnamn:.. ( EDI-användaren ) Adress:... Organisationsnummer: SvK1000, v3.3, 2014-03-26 AVTAL 2015/1169 EDI-avtal för el- och naturgasmarknaden PARTER Affärsverket svenska kraftnät ( Svenska kraftnät ) Box 1200 172 24 Sundbyberg Organisationsnummer: 202100-4284 Företagsnamn:..

Läs mer

Köpekontrakt. Maria Nielsen Telefon: E-post: Säljaren överlåter härmed fastigheten till köparen.

Köpekontrakt. Maria Nielsen Telefon: E-post: Säljaren överlåter härmed fastigheten till köparen. Säljare Maria Nielsen Telefon: 0735039008 E-post: mariachristinanielsen@hotmail.com Mikael Nielsen Skridskovägen 6, 43853 Hindås Telefon: 0735039005 E-post: nielsenbygg@hotmail.com 760503-4847 1/2-del

Läs mer

Vålbergets fäbod. Välskött och naturskönt belägen fäbod.

Vålbergets fäbod. Välskött och naturskönt belägen fäbod. Vålbergets fäbod Välskött och naturskönt belägen fäbod. 2 VÅLBERGETS FÄBOD Välkommen till Vålbergets fäbodvall Malung-Sälen Öje 27:4 Vålbergets fäbodvall ligger naturskönt beläget med en makalös utsikt

Läs mer

Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (9) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om objektsbeskrivning, kundkännedom - grundläggande åtgärder, kundkännedom - dokumentation och bevarande, journal

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i jordabalken; SFS 2000:226 Utkom från trycket den 9 maj 2000 utfärdad den 19 april 2000. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om jordabalken 2 dels att

Läs mer

Fastigheten Nybro Regeln 9 med adress Verkstadsgatan 3A, Nybro I det följande kallad fastigheten

Fastigheten Nybro Regeln 9 med adress Verkstadsgatan 3A, Nybro I det följande kallad fastigheten Köpekontrakt 1 (5) Säljare med 1 / 1 -del 212000-0753 Köpare Köpeobjekt Överlåtelseförklaring Wittenbergs Skötselbolag ABmed 1 / 1 -del 556966-9210 Duvetorp 210 38291 NYBRO Fastigheten Nybro Regeln 9 med

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (9) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om kundkännedom - skärpta åtgärder och kundkännedom - dokumentation och bevarande. Prövning av fastighetsmäklarens

Läs mer

Vetlanda Björkö 1:11

Vetlanda Björkö 1:11 Vetlanda Björkö 1:11 Smålandsgård 33 ha Skogsgård med fritidsboende, belägen 15 km nordväst om Vetlanda. Fritidshus i 1½ plan. Ekonomibyggnader. Inägomark om 8,6 ha. Skogsmark om 13,6 ha med ett virkesförråd

Läs mer

Försäljningsunderlag. Krokvattnet 75. Åkermark ned mot sjön Stora Krokvattnet

Försäljningsunderlag. Krokvattnet 75. Åkermark ned mot sjön Stora Krokvattnet Försäljningsunderlag Krokvattnet 75 Åkermark ned mot sjön Stora Krokvattnet Unik gårdsställe 4 mil från Luleå. Totalt 10 hektar med skiftat vatten, 2,75 hektar åker samt ca 1,1 hektar skog. Boningshus

Läs mer

Marholma. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg.

Marholma. Lars Wesslund Fredrik Zetterqvist. Gårdsmäklare Skogsmästare 070 589 38 50 070-519 38 50 E-post: lw@sg.nu E-post: fz@sg. Marholma 62 ha skogsgård intill sjön Flen Virkesrik skogsgård med strand vid sjön Flen. Gården är belägen 4 km nordost om Pauliström och 38 km öster om Vetlanda. Gårdscentrum med äldre byggnader. Det ursprungliga

Läs mer

Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal

Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal BÅSTADS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Blad Ekonomiutskottet 2013-02-27 KSeu dnr. KS Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal Beskrivning

Läs mer

Skogsfastighet. om 57,4 ha varav 55,9 ha skogsmark med ett virkesförråd om 3 696 m3sk. Ett skifte. väg i skiftet

Skogsfastighet. om 57,4 ha varav 55,9 ha skogsmark med ett virkesförråd om 3 696 m3sk. Ett skifte. väg i skiftet Skogsfastighet ALVESTA RYAMON 1:3 om 57,4 ha varav 55,9 ha skogsmark med ett virkesförråd om 3 696 m3sk. Ett skifte. väg i skiftet Försäljningssätt: Anbud oss tillhanda senast 2016-01-15. Ansvarig mäklare

Läs mer

Gård för boende, hästverksamhet och uthyrning VARBERG SPANNARP 63:1 & 63:2

Gård för boende, hästverksamhet och uthyrning VARBERG SPANNARP 63:1 & 63:2 Gård för boende, hästverksamhet och uthyrning VARBERG SPANNARP 63:1 & 63:2 Pris: 7 500 000 SEK utgångspris Försäljningssätt: Öppen budgivning, Christian Persson Mäklare LRF Konsult Stockholm 0771-27 27

Läs mer