År 2015 innehöll ett flertal aktiviteter som alla på det stora hela taget ser ut att gynna klubben på såväl kort som lång sikt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "År 2015 innehöll ett flertal aktiviteter som alla på det stora hela taget ser ut att gynna klubben på såväl kort som lång sikt."

Transkript

1 Skogaby Golfklubb/Skogaby Golf AB Verksamhetsplan 2016 Inledning År 2015 innehöll ett flertal aktiviteter som alla på det stora hela taget ser ut att gynna klubben på såväl kort som lång sikt. Den nyinvestering som nybyggnad av övernattningslägenheterna utgjort tycks ha ett flertal gynnsamma effekter. Intäkterna när det gäller uthyrning har överstigit budget. Dessutom har lägenheterna sannolikt höjt klubbens attraktionsvärde liksom den medger utökade aktivitetsmöjligheter t.ex. i form av golfläger. Banan har under större delen av säsongen hållit sedvanlig hög klass, Tidigare fågelhacksskador har minskat betydligt i omfång och under 2016 kommer den insatta bekämpningen att fortsätta. Inför året har ett flertal träd avlägnats delvis som en följd av stormen Gorm under hösten Medlemsantalet har under 2015 minskat marginellt. Under 2016 kommer ett flertal åtgärder för att öka medlemsantalet att prövas. I februari 2015 arrangerade klubben tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, som är idrottens eget studieförbund, ett seminarium med ett 30-tal deltagare som representerade klubbens alla aktiviteter, detta i syfte att gå genom och förbättra klubbens organisation. En uppföljningsaktivitet planeras under Inför verksamhetsåret 2016 vill styrelsen speciellt ta nedanstående i beaktande. Vision och målinriktning Klubbens vision formulerad under 2015 står fast: Vi ska erbjuda en bana och ge ett bemötande som överträffar våra kunders/besökares förväntningar. Klubben ska genomsyras av klubbkänsla och tillhörighet. Klubben skall dessutom leva upp till mätbara mål för ett flertal aktiviteter.

2 Speciell uppmärksamhet kommer under 2016 att ägnas följande punkter. 1. Miljöanpassning/-förbättring 2. Förbättra banan och anläggningen samt att marknadsföra övernattningslägenheterna 3. Bibehålla och rekrytera medlemmar bl.a. med inriktning på barn och ungdom 4. Utöka kontakterna med närliggande kommuner samt att därvid se till att bibehålla och rekrytera sponsorer 5. Trygga och utöka personalstyrkan 6. Anpassa banan till spelare med rörelsehinder 7. Turism 1. MILJÖANPASSNING/-FÖRBÄTTRING I ansökan till Länsstyrelsen från och vid planerad förnyad ansökan våren 2015 om EU-bidrag framhålls bl.a. följande: Golfbanan är av parkkaraktär och erkänt välskött vilket resulterat i att antalet tillfälliga besökare, greenfee-gäster, varit relativt högt vilket också resulterat i ett ekonomiskt tillskott. Anläggningen har en besvärande brist eller nackdel. Parkeringsplatsen ligger i omedelbar anslutning till träningsområden och golfshop. Under en stor del av året är neddamning ett påtagligt problem. Permanentning av parkeringsplats med anslutande vägar vore ett påtagligt lyft för klubben. Anställda liksom spelare och funktionärer skulle slippa att ständigt besväras av dammet. Dessutom skulle ett stort antal bilar per vecka inte behöva tvättas föranlett av att de dammats ned på klubbens parkeringsplats. Tillfälliga lösningar såsom oljegrus eller liknande metoder ägnade att binda damm är inte optimala. Bl.a. har beläggningar av detta slag en tendens att fastna på bilar och vidare att via skor spridas till innerutrymmen. Behandlingen måste dessutom göras om med jämna mellanrum och kan därmed bli kostsam.

3 Klubben har för närvarande och inom överskådlig framtid inte ekonomiska möjligheter att bekosta permanent beläggning av parkeringsområdet varför bidrag sökes. Det bör understrykas att permanentning av parkeringsområdet påtagligt skulle öka trivselfaktorn på golfbanan vilket såväl i ett kortare som längre perspektiv skulle gynna klubbens ekonomi och därmed bidra till den framtida anställningstryggheten i klubben. Till detta skall läggas att en permanentning av parkering och transportvägar/stigar påtagligt skulle underlätta för rörelsehindrade att nyttja anläggningen. Kostnadsförslag avseende beläggning med s.k. Grön asfalt har inhämtats från SKANSKA och NCC,. SKANSKA beräknar asfalteringsarbetet på parkeringsplatsen till :- exkl. moms och NCC motsvarande till :- exkl. moms Ytterligare ett anbud rörande permanentbeläggning av parkeringsplatsen och kommunikationsvägar till shop, övernattningslägenheter och klubbhus har ingivitas av LBC-Ängstorp, Laholm på :- exkl. moms. Ovanstående avser således parkeringsplatsen med tillfartsvägar. Om områdets samtliga transportvägar skulle asfalteras skulle totalkostnaden hamna på drygt 3 MKR exkl. moms. Finansieringsbidrag från EU har sökt hos Jordbruksverket/ Länsstyrelsen 2015 och en ansökan kommer att inges till Allmänna arvsfonden under I den senare samverkar vi med Bidragförmedling i Sverige KB, Kungsbacka. Klubben har en Miljöpolicy och en Miljöplan. I enlighet därmed genomförs regelbundet en miljöbesiktning. Avsikten är därvid bl.a. att övervaka avrinningszoner, vattenflöden och dammar så att inte gällande gränsvärden överskrids. Tillsynen ombesörjs av Miljökontoret i Laholms kommun. När det gäller slamavskiljning har skriftliga skötsel- och interna besiktningsinstruktioner upprättats under Ett europeiskt certifieringssystem, GEO-certifiering, gällande miljön håller på att inrättas på golfbanorna i Sverige. Skogaby Golfklubb har anmält sitt intresse att delta

4 i en utbildningsaktivitet med två deltagare i avsikt att så småningom uppfylla kraven för certifieringen. 2. FÖRBÄTTRA BANAN OCH ANLÄGGNINGEN SAMT ATT MARKNADSFÖRA ÖVERNATTNINGSLÄGENHETERNA Banan har genom åren hållit en erkänt hög kvalité och gör så fortfarande. Genom bl.a. planteringar och avskärmningar har säkerheten på banan ständigt förbättrats och denna aktivitet kommer att fortgå under En relativt kostsam åtgärd är bekämpning av insekter och gnagare. De förras larver drar till sig fåglar som orsakar utbredda hackningsskador, speciellt på fairways. Under 2016 kommer tidigare mekaniska bekämpningsmetoder eventuellt att kompletteras med kemisk bekämpning, vilken under 2015 visat sig vara effektivt. Under 2016 kommer efter spelares önskemål 150-metersmarkeringar kompletteras med 100-metermarkeringar. Det är ingen hemlighet att många golfklubbar har ekonomiska problem. För att på längre sikt se till att Skogaby GK inte hamnar i en sådan situation finns flera alternativa åtgärder, bl.a. nyrekrytering av medlemmar och sponsorer, besparingar och investeringar som ökar banans attraktivitet. Klubben har härvidlag sett investeringar som viktiga inslag. Under 2014 invigdes en övernattningslänga med sex lägenheter för maximalt 24 gäster. Under 2015 har beläggningen överskridit den butgeterade volymen. Tidigare marknadsföring kommer under 2016 att intensifieras. Broschyrer med information kommer att distribuerats till golfklubbar i närliggande län, i Danmark och i viss utsträckning i Norge. Materialet kommer dessutom att översättas till tyska och distribueras till klubbar i nord- Tyskland. Information kommer under 2016 dessutom att ges i golf-guider i Sverige och Danmark. För att uthyrningen av lägenheterna skall fungera optimalt är samarbete och samordning med restaurangen av stor betydelse. Infor säsongen 2016 har nytt avtal skrivits med restaurangägaren där servicen stärks i detta avseende. En annan viktig funktion är lokavården och inför 2016 har denna säkrats på ett betryggande sätt.

5 3. BIBEHÅLLA OCH REKRYTERA MEDLEMMAR BL.A. MED INRIKTNING PÅ BARN OCH UNGDOM En marginell minskning i antalet medlemmar under 2015 och förändringar i medlemsstatus har medfört minskade intäkter till klubben Undersökningar tyder på att de som slutar spela golf i stor utsträckning är spelare med högt handicap. Många av dem upplever spelet som svårt, stressande och därmed tråkigt. Klubbens medlemskommitté har därför under 2015 testat flera olika spel- och deltagarformer, detta för att attrahera såväl etablerade som nya medlemmar med olika inriktning för sitt golfspel. Dessa aktiviteter kommer att fortgå under En alternativ modell är ett prova-på-medlemskap till en reducerad årsavgift. Detta har under 2015 visat sig ge ett tillskott av fullvärdiga medlemmar varför en liknande modell kommer att prövas också under 2016 nya fullvärdiga medlemmar till låg årsavgift ett erbjudande som omfattande kommer att annonseras. För att långsiktigt verka som friskvård, något som golf-sverige strävar efter att få erkänt, bör aktiviteter sättas in redan i barn- och ungdomsåren. Därför satsar klubben också på att involvera individer redan från unga år. Anpassning härtill av vår golfklubb sker genom aktiviteter, allt från knattegolf till juniorgolf. Utbildning av ledare/tränare är viktig och klubben kommer även under 2016 att satsa på sådan utbildning. Genom möjlighet till övernattning ökar också förutsättningarna för att anordna utbildnings- och träningsläger inte minst för unga spelare och deras tränare/föräldrar. Medlemskommittén kommer under 2016 kontakta idrottsföreningar, som huvudsakligen bedriver inomhusaktiviteter under vinterhalvåret, och informera om och erbjuda introduktionspaket, eventuellt under en introduktionsdag vårensommaren Dessa aktiviteter kommer att riktas speciellt mot barn och ungdom. 4. UTÖKA KONTAKTERNA MED NÄRLIGGANDE KOMMUNER SAMT DÄRVID SE TILL ATT BIBEHÅLLA OCH REKRYTERA SPONSORER. Klubben har en marknadskommitté som ständigt håller kontakt med och informerar våra sponsorer. Kommittén har under slutet av 2015 för att bredda kontaktytorna. Under 2016 är avsikten att ytterligare bredda kontakterna med Laholms och

6 Markaryds kommuners politiker och tjänstemän för att öka förutsättningarna för utökade sponsorkontakter. Representanter för de båda kommunernas närings- och friluftslivsansvariga har således deltagit i planeringsaktiviteter under 2015 och kommer att inviteras till uppföljning av planeringsseminarium under våren Vår klubb deltar i Offensiva Laholm, en intressegrupp av företagare som regelbundet träffas. Under 2015 har klubben inviterat deltagarna i Offensiva Laholm till en frukost i vår restaurang. Där gavs tillfälle att informera om möjligheterna till golfspel, självfallet, men också till att förlägga företagssammanträden med t.ex. lunch till klubbens lokaler under Detta torde medföra ytterligare möjligheter till rekrytering av sponsorer. Klubben kommer att producera en broschyr, Partner 2016, där ett flertal sponsorpaket skisseras. Broschyren kommer att distribueras till ett stort antal företagare. 5. TRYGGA OCH UTÖKA PERSONALSTYRKAN Skogaby Golf AB anställer kanslipersonal, banpersonal, städpersonal, pro och säsongsansarbetare. Under 2015 har kanslichefen gått i pension. Styrelsen har därför rekryterat en kanslist som tjänstgör heltid under april-september och med förtur för återanställning Sedan tidigare har kansliet en anställd som under 2015 kommer att tjänstgöra i genomsnitt 75% på årsbasis. Kansliet beräknas kompletteras med 1-2 säsongsanställda under Banpersonalen utgörs av 2 heltidsanställda och 3 deltidsanställda något beroende på säsongsfluktuationer. Städpersonal är anställd på deltid, 75 % på årsbasis, varvid tagits i beaktande den belastning som städning av övernattningslägenheterna medför. Ovanstående bemanning är att betrakta som minimal för att alla funktioner och arbetsuppgifter ska kunna fullgöras på ett tillfredsställande sätt. Högst önskvärd är således anställning av ytterligare 1-2 personer som arbetar med banan samt ytterligare en deltidsanställd i kansliet. Dessutom bör shopens personal förstärkas

7 med en deltidsanställd. Under 2016 kommer styrelsen att på olika sätt undersöka möjligheten av att personalstyrkan i dessa avseenden kan förstärkas. 6. ANPASSA BANAN TILL SPELARE MED RÖRELSEHINDER Det finns omkring rörelsehindrade över 16 år i Sverige, och dessutom omkring 7000 barn i den situationen. Ungefär hälften av dessa använder någon form av förflyttningshjälpmedel. 63 % av personerna med rörelsehinder är kvinnor och 37 % är män. Förbundet Rörelsehindrades (FöR) mål är att människor med rörelsehinder ska uppnå full delaktighet och jämlikhet. FÖR arbetar för att bristande tillgänglighet ska betraktas som diskriminering och införas i diskrimineringslagen. Allmänna arvsfonden har beviljat medel till Svenska Golfförbundet för projektet Handigolfriks där sex golfklubbar i Sverige under en treårsperiod ska utveckla Handigolfverksamheten på sina anläggningar. Golfklubbarna skall rekrytera spelare som är funktionsnedsatta och målgruppen är barn, ungdomar samt vuxna som är: - Rörelsehindrade - Utvecklingsstörda - Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (t.ex. ADHD, Aspergers syndrom, autism) - Hörselskadade - Synskadade Syftet med projektet är att fler personer med funktionsnedsättnings ska få möjlighet att ha golf som en aktivitet i sina liv och att Handigolf får en bredare bas i Golfsverige. Detta innebär att fler involverade golfklubbar, distrikt, och utbildade ledare som har kompetens, kan bjuda in och ta hand om funktionsnedsatta golfare. De sex utvalda golfklubbarna ska i sin tur bli ambassadörer inom Handigolf och stötta närliggande golfklubbar i deras arbete. Skogaby GK vill gärna att framöver i samarbete med utvalda närliggande klubbar sträva efter att anpassa vår bana till f.a. rörelsehindrade. Vi avser att under 2016 utöka samarbetet med Kommunala handikapprådet i Laholms kommun. För närvarande finns i kommunen ett drygt 25-tal rörelsehindrade som bl.a. deltar i bowlingspel och som kan tänkas pröva på golfspel, under förutsättning att golfbanan

8 är anpassad till deras handikapp. Vi kommer också att samverka med DHR och FUB, viktiga samarbetspartners när det gäller handikappade. Vi har tagit kontakt med Alexander Hjalmarsson (flerfaldig världsmästare i handikappgolf, VW Golf Arena Ringenäs). Han kommer att ställa sin kompetens till förfogande när det gäller praktisk utformning a vår anläggning, tävlingar m.m. Under våren kommer samtliga engagerade i handikappaktiviteter att inviteras till ett rådslag med inriktning mot att handikappanpassa vår golfanläggning. Detta är en viktig förutsättning för att bidrag ska kunna sökas i t.ex. Allmänna arvsfonden. Rörelsehindrade har behov av underlättad logistik (asfalterad parkering, asfalterade transportvägar), handikappanpassade toaletter på banan och i klubbhus/lägenheter och anpassning på driving range. Som ett led i denna anpassning kommer klubben således att ansöka i Arvsfonden om medel för att permanenta beläggningar på parkering och transportvägar. I såväl klubbhus som i en av övernattningslägenheterna har toaletterna redan handikappanpassats. 7. TURISM Skogaby GK har ett nära samarbete med turismaktiviteterna i Laholms kommun. Inom ramen för Destination Laholm kommer turistsajten att under 2016 ytterligare byggas ut med nya funktionaliteter. I turistsajten kan man på ett överskådligt sätt i en helikoptervy virtuellt besöka golfbanan. I golflägenheterna panoreras vardagsrummet med pentry och sovrummet. Under 2016 kommer dessutom läggas till korta filmsekvenser från klubben och banan med bakomliggande intalade kommentarer. Viktigt för klubben är att vi lever upp till vår vision så att medlemmar och gäster tar med sig ett positivt intryck från bana, restaurang, shop och lägenheter. Klubben kommer under 2016 att liksom tidigare regelbundet inhämta information via enkäter för att utröna huruvida vi lever upp till våra högt ställda ambitioner.

9 Skogaby i mars 2016 Styrelsen

Skogaby Golfklubb Skogaby Golf AB. Verksamhetsplan

Skogaby Golfklubb Skogaby Golf AB. Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb Skogaby Golf AB Verksamhetsplan 2017 1 Inledning År 2016 fortsatte klubben att investera i sin vision att överträffa medlemmars och andra besökares förväntningar på ett besök. Övernattningslägenheterna

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

Miljöplan för Högbo Golfklubb

Miljöplan för Högbo Golfklubb Miljöplan för Högbo Golfklubb 2006-01-01 MILJÖPOLICY FÖR HÖGBO GOLFKLUBB Högbo golfklubb ska genom sin verksamhet bidra till hållbar samhällsutveckling genom kretsloppstänkande. Miljöhänsyn ska tas i varje

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong Nyhetsbrev #1 2016 Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong kallelse Sida 1 av 6 Kallelse årsmöte Frösåker Golfklubb

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30.

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafson, ordförande Ossian Nilsson Johan Grevelius

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Sammanställning av enkäterna

Sammanställning av enkäterna Sammanställning av enkäterna Under senhösten gjordes två enkäter som besvarades av medlemmar respektive gäster. Ovanligt många svar från gäster och framförallt medlemmar har gett mycket värdefull input.

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12)

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå.

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

BLI PARTNER TILL LINDESBERGS GOLFKLUBB OCH BLI EN DEL AV KOMMUNENS STÖRSTA IDROTTSFÖRENING

BLI PARTNER TILL LINDESBERGS GOLFKLUBB OCH BLI EN DEL AV KOMMUNENS STÖRSTA IDROTTSFÖRENING BLI PARTNER TILL LINDESBERGS GOLFKLUBB OCH BLI EN DEL AV KOMMUNENS STÖRSTA IDROTTSFÖRENING Lindesbergs Golfklubb bildades 1984 och de 18 hålen ritade av Jan Sederholm i Dalkarshyttan stod färdiga 1985.

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5)

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) VERKSAMHETSPLAN Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) NULÄGESANALYS Under 2012 har två träningsgrupper för ungdomar haft kontinuerlig träning med ett ledarlett pass i veckan. Totalt 30 ungdomar har deltagit med varierande

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

Klubbarna och miljön

Klubbarna och miljön Klubbarna och miljön Varför förs miljöfrågan inom golfen? Golfen står inför stora miljöutmaningar med klimatförändringar, nya lagar, begränsade naturresurser, allmänhetens okunskap och ett för närvarande

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 9/2013 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Lördagen den 9/11 kl.9.00-11.40 Plats: Sjökrogen/Villan, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Maria Uller, MU Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016

Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016 Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016 Bakgrund Arbetsplanen är det årliga dokument som ska styra vår verksamhet. Den har utformats utifrån det dokument som beskriver mål, strategier och

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB den 15 februari 2019 Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Vision Klubbens nuvarande vision är fortfarande aktuell och ligger

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb. underlag till marknads- & aktivitetsplan 2008-2011

Forsgårdens Golfklubb. underlag till marknads- & aktivitetsplan 2008-2011 Forsgårdens Golfklubb underlag till marknads- & aktivitetsplan 2008-2011 Vision 2011 Vision Forsgården- En helhetsupplevelse i svensk toppklass för alla golfare Våra nyckelord i vår strävan att uppnå visionen

Läs mer

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad.

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad. Österåkers Golf 06 En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet. Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Vardag eller Hagby ) Bli medlem i Österåkers Golfklubb 06 Som medlem

Läs mer

Allmän information Gripsholms Golfklubb

Allmän information Gripsholms Golfklubb 2006-01-24 Allmän information Gripsholms Golfklubb Medlemskap i Golfklubben Medlemskap i Gripsholms Golfklubb erhålls genom ansökan ställd till och efter godkännande av Golfklubbens styrelse. Spelrätt

Läs mer

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet:

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet: Idrottsprogram Nicklastorp Golfklubb 2005 Framtaget av Idrottsteamet: Lars Remröd, instruktör, medarbetare i utbildningskommittén, marknadskommittén, junior/elitkommittén, adjungerad i styrelsen. Huvudansvarig

Läs mer

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne 2014 Inledning är namnet på Skånes golfförbunds spelarutvecklingsprogram. Verksamheten riktar sig till spelare mellan 13 18 år och som satsar på en tävlingskarriär. Syftet med verksamheten är att inspirera,

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2016 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2016 2016-01-01 2016-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2013 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Utvecklingsförslag Upplands GDF

Utvecklingsförslag Upplands GDF Utvecklingsförslag Upplands GDF agenda Golfen är del av Upplevelseindustrin, men arbetar med stora utmaningar Öregrunds Golfklubb Stärker sin konkurrenskraft både mot medlemmar och gäster Utvecklingsförslag

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Handlingsplan Vision 50/50+ Bosjökloster Golfklubb

Handlingsplan Vision 50/50+ Bosjökloster Golfklubb Handlingsplan Vision 50/50+ Bosjökloster Golfklubb 2017-2020 Inledning I syfte att stärka Bosjökloster Golfklubbs värdegrund och attraktivitet har vi beslutat att genomföra ett program som skapar större

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och

1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 5. Val av två protokolljusterare,

Läs mer

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015 Verksamhetsplan, Ekängens IF Verksamhetsåret 2015 2 (7) 1 Innehåll 2 Föreningsutveckling 2015... 3 2.1 Administration... 3 2.1.1 Ekonomi... 3 2.1.2 Byggnader och planer... 3 2.1.3 Marknadsföring och varumärke...

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN Vision Laholms Golfklubbs målsättning är att vara en ekonomiskt trygg och i övrigt välskött golfklubb som tillgodoser olika golfspelares behov, oavsett spelstyrka. Besöket

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE

TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE HandiGolf Tour 2008-03-31 1 (9) TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE mars 2008 Bäste tävlingsledare, Inom Svenska Golfförbundet är samtliga tävlingar

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera både medlemmar i Vasatorps Golfklubb och övriga funktionärer under Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open?

Läs mer

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret!

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret gör det enklare. Golfäventyret är barnens resa i golfen vägen från att vara ny till att

Läs mer

Ledarskap och Kommunikation

Ledarskap och Kommunikation Ledarskap och Kommunikation En utbildningsserie med inriktning mot ledarskap, kommunikation och professionalism för Greenkeepers Swedish Greenkeepers Association Tele: 044 24 86 60 Web: www.sgariks.se

Läs mer

Budgetmöte 19 oktober 2013

Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Dagordning 1. Ordförande öppnar mötet 2. Ordförandens punkt 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet 4. Fråga om mötet har behörigen utlysts

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3 Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK Version 3 Bakgrund 3 Damkommitténs vision 4 Ledord 4 Värderingar 4 Verksamhet 4 Långsiktiga mål 5 Kortsiktiga mål 2014 5 Förutsättningar 6 Kommitténs

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

Efter godkännande av planprogram skall detaljplaner upprättas. Den första planen rör Erikstorpsområdet med camping, stugby och golfbana.

Efter godkännande av planprogram skall detaljplaner upprättas. Den första planen rör Erikstorpsområdet med camping, stugby och golfbana. Landskrona 2011-03-10 KS 45 Stadsbyggnadskontoret har lämnat ut till samråd förslag till planprogram för Norra Borstahusen. Avsikten med programmet är att skapa planstöd för byggnation på upp till 1100

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

SVERIGES SCHACKFÖRBUND

SVERIGES SCHACKFÖRBUND SVERIGES SCHACKFÖRBUND Styrelsen 2007-02-03 Plan för MARKNADSFÖRING av svenskt schack - synas.. - säljas.. - stimuleras... - styras.. Inledning Schack har i breda kretsar blivit en symbol för taktik och

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2015

Verksamhetsinriktning 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 2 Verksamhetsinriktning 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 3 Vårt uppdrag Norrbottens Idrottsförbund är en samlande kraft för länets idrott. Vi stöder föreningar

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt... 3 4. Goda

Läs mer

WISBY OPEN 12-14 JUNI 2014 PÅ VISBY GOLFKLUBB. Funktionärsmanual

WISBY OPEN 12-14 JUNI 2014 PÅ VISBY GOLFKLUBB. Funktionärsmanual WISBY OPEN 12-14 JUNI 2014 PÅ VISBY GOLFKLUBB Funktionärsmanual DU ÄR VIKTIG! Vecka 24, 12-14 juni är det dags för Wisby Open på Visby Golfklubb. Tävlingen ingår på Nordea Tour. Wisby Open är Visby Golfklubbs

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

Reviderad 16 april 2009. MILJÖPOLICY OCH MILJÖPLAN För Karlskoga golfklubb

Reviderad 16 april 2009. MILJÖPOLICY OCH MILJÖPLAN För Karlskoga golfklubb Reviderad 16 april 2009 MILJÖPOLICY OCH MILJÖPLAN För Karlskoga golfklubb 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 3 Organisation 3,4 Miljölagstiftning 4,5 Miljöpolicy 5 Beskrivning av banan 5,6 Underhåll och

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017 Strategi 2020 och Vision Bättre idrott för fler Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att idrotta och vara fysiskt aktiva SAMMANFATTNING Detta dokument

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014 KANSLI/SHOP 2014 Peter Falck som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, Greenfeegäster,

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Examensarbete HGU 2011

Examensarbete HGU 2011 Examensarbete HGU 2011 Hur man tar fram en Masterplan! Av Patrik Togelid Banchef Falkenbergs GK 1 Innehållsförteckning: Vad är en Masterplan? Sida 3 Tidsaxel (för Falkenbergs GK). Sida 3 Historik och anledning.

Läs mer

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Proposition till extra Förbundsmöte 21 februari 2010 Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Bakgrund På några decennier gick golf från att vara en överklassport utan förankring

Läs mer

VARFÖR LEASAR VI VÅRA ARBETSMASKINER?

VARFÖR LEASAR VI VÅRA ARBETSMASKINER? PROJEKTARBETE 2006-02-01 HGU-utbildning 04-06 VARFÖR LEASAR VI VÅRA ARBETSMASKINER? Författare: Stefan Thoresson Skaftö Golfklubb 1 Sammanfattning I enkätundersökningen har jag frågat varför leasar vi

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning ÅRSREDOVISNING 1 (6) 882601-9724 Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhetens art och inriktning Golfklubben

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 2007-03-16 Skandia Scramble 1 (6) SKANDIA SCRAMBLE TJEJER och SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 2 2. Klubbkval 2 3. Regionkval

Läs mer

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset Verksamhetsseminarierna 2016 Ledningspasset Ledningspasset - programmet Tid Programpunkt Föredragshållare 10:15 Nya klubbrådgivningen Bo Bengtsson GAF: arbetsmiljö & nyckeltal Stig Persson Två grupper

Läs mer

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen Projektplan Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen 1. Projektets namn: Tånga Julmarknad 2. Projektidé Vårgårda kommun har tillsammans med Herrljunga kommun en geografisk gränsroll i Sjuhäradsregionen och

Läs mer

Manual till Genomförandeplan

Manual till Genomförandeplan Manual till Genomförandeplan SoL särskilt boende SoL korttidsplats äldre Jenny Järf Utredare, avdelningen ledning- och verksamhetsstöd 05-2015 2015-04-24 1 (11) Innehåll 1. BESKRIVNING AV GENOMFÖRANDEPLANENS

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Landskapsregeringens verksamhetsplan för år 2016 med närmare inriktning på arbetsmarknadspolitiken

Landskapsregeringens verksamhetsplan för år 2016 med närmare inriktning på arbetsmarknadspolitiken Landskapsregeringens verksamhetsplan för år 2016 med närmare inriktning på arbetsmarknadspolitiken i landskapet Åland Arbetslösheten, fokus och lagstiftning Trendbrott I den ekonomiska översikten 2015

Läs mer

Delårsrapport 2013-08-31 arbetsmarknadsnämnden

Delårsrapport 2013-08-31 arbetsmarknadsnämnden 1 (7) Datum 2013-08-22 Delårsrapport 2013-08-31 arbetsmarknadsnämnden Sammanfattning Nämndstotal (tkr) Delår 130831 Årsbudget 2013 Prognos 2013 Avvikelse Verksamhetens intäkter 24 187 32 715 34 253 1 538

Läs mer

Vision för Kulturföreningen Ormen 2008-02-02

Vision för Kulturföreningen Ormen 2008-02-02 Vision för Kulturföreningen Ormen 2008-02-02 Föreningens ändamål och verksamhet enligt stadgarna Föreningen skall vara en mötesplats för kulturens olika uttrycksmedel, med teatern som ett nav för verksamheten.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

En vision med övergripande mål för Kiruna kommun

En vision med övergripande mål för Kiruna kommun Antagen i kommunfullmäktige 2013-05-27, 68 En vision med övergripande mål för Kiruna kommun Inledning Att ta fram en vision för framtidens Kiruna är ett sätt att skapa en gemensam bild av hur framtiden

Läs mer

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) 1 Tillgänglighetsdatabasen (TD) 2 Förord Tillgänglighet handlar om att göra verksamheter och miljöer tillgängliga

Läs mer

Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011. Eskilstuna kommun. Granskning av anhörigstöd

Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011. Eskilstuna kommun. Granskning av anhörigstöd Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011 Eskilstuna kommun Granskning av anhörigstöd Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Syfte och

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 2007-02-16 Svenska Mini-Touren, 1 (6) TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 SGF SGT GK Mars 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 3 2. Tävlingsfakta 3 3. Presentation i

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. HSO Skånes verksamhetsplan och ekonomisk budget för 2015. www.hsoskane.se

Verksamhetsplan 2015. HSO Skånes verksamhetsplan och ekonomisk budget för 2015. www.hsoskane.se Verksamhetsplan 2015 HSO Skånes verksamhetsplan och ekonomisk budget för 2015 www.hsoskane.se Sammanfattning HSO Skåne är en samarbetsorganisation för funktionshinderrörelsen i Skåne. 2014 var 37 länsövergripande

Läs mer

Handigolf på Storsjöbygden

Handigolf på Storsjöbygden Handigolf på Storsjöbygden Golf för funktionsnedsatta, Handigolf, är integrerat i Svenska Golfförbundets ordinarie verksamhet. Handigolfgruppen har i uppdrag från Svenska Golfförbundets styrelse att utveckla

Läs mer

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010.

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010. Projekt Svensk Cykel Förslag till projektplan 2009-2010 Projekt Svensk Cykel Projekt Svensk Cykel syftar till att nå långsiktiga framgångar såväl för elit som för bredd, för Svenska Cykelförbundet. Ett

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 1 2 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 3 Verksamhetsidé SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Revisionsrapport Familjehem Mora kommun

Revisionsrapport Familjehem Mora kommun Revisionsrapport Familjehem Mora kommun Inger Kullberg Cert. kommunal revisor December 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning och revisionell bedömning 1 1.1 Rekommendationer 1 2 Bakgrund 2 3 Uppdrag

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Motala GK klubben för alla golf med gemenskap och glädje Det yttersta målet för klubbens verksamhet är en nöjd golfspelare medlem eller greenfeegäst, som upplever att han/hon kan spela

Läs mer

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION Danderyd den 27 augusti 2002 KALLELSE Distriktsrepresentanter för kallas härmed till höstårsmöte tisdagen den 24 september 2002 klockan 16 30 på Hotell Winn i Västerås 1. Fastställande av röstlängd 2.

Läs mer

Framtidsforum 2014-2023

Framtidsforum 2014-2023 Framtidsforum 2014-2023 Fritidsnämnden Innehåll sida Bakgrund & revideringsarbetet 3 Dokumentbeskrivning 4 Prioriteringsgrupp 1 5 Prioriteringsgrupp 2 7 Prioriteringsgrupp 3 10 Totalsammanställning 13

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5 HÖSTMÖTE 30 N OV E MBE R 201 5 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Asfaltkartellen fälld i högsta instans. Dom i Marknadsdomstolen den 28 maj 2009

Asfaltkartellen fälld i högsta instans. Dom i Marknadsdomstolen den 28 maj 2009 2009-05-28 1 (8) Asfaltkartellen fälld i högsta instans Dom i Marknadsdomstolen den 28 maj 2009 Asfaltkartellen, den största kända kartellen hittills i Sverige, är nu slutligen avdömd i Marknadsdomstolen.

Läs mer

Golfen i siffror. FAKTA OM SVERIGES STÖRSTA BREDDIDROTT. Visste du detta om golf?

Golfen i siffror. FAKTA OM SVERIGES STÖRSTA BREDDIDROTT. Visste du detta om golf? Golfen i siffror. FAKTA OM SVERIGES STÖRSTA BREDDIDROTT Visste du detta om golf? Fakta om golf. Med nästan en halv miljon medlemmar och 6,5 miljoner spelade ronder per år är golfen en av Sveriges största

Läs mer