Altro säkerhetsgolv. Lösningar för en krävande värld. NCS-koder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Altro säkerhetsgolv. Lösningar för en krävande värld. www.altro.se. NCS-koder"

Transkript

1 Altro säkerhetsgolv. Lösningar för en krävande värld Altros produkter utvecklas kontinuerligt. För aktuell information, var vänlig besök eller kontakta din lokala Altrorepresentant. NCS-koder

2 Företaget i korthet 2 Altro. Ett etablerat företag med nya idéer Altro grundades 1919 och är världsledande tillverkare och leverantör av säkerhetsgolv. Vår framgång beror på våra anställdas engagemang och intresse att tillgodose kundernas krav på stegsäkra, hygieniska och hållbara golv. Hygien- och säkerhetsexperter Det var Altro som uppfann säkerhetsgolvet. Det ogenomträngliga vinylgolvet kombinerar stegsäkerhet, hygien samt bibehåller sitt utseende även efter många års användning. Säkerhetsgolv är särskilt viktiga på ytor där säkerhet, hygien och hållbarhet prioriteras, som exempelvis på sjukhus, vårdinrättningar och i restaurang- och cateringbranschen. Forskning och utveckling Rätten att kalla sig marknadsledande måste förtjänas. Det är därför Altro lägger så stor vikt vid forskning och utveckling. Vi lyssnar på våra kunders önskemål och behov för att kunna erbjuda den rätta lösningen. Ett bra exempel på det är utvecklingsarbetet av våra säkerhetsgolv. Vårt kunnande inom hygien och nya tillverkningstekniker har resulterat i säkerhetsgolv som bevarar sitt utseende genom åren och är lätta att underhålla. Följer högsta internationella standardkrav Som internationellt företag följer Altro kvalitetsstyrningsstandarden EN ISO 9001:2008. Altro och miljön 2009 blev Altro första tillverkare att återvinna säkerhetsgolv. Efter att ha ackrediterats till ISO 14001:2004 har Altro blivit en frivillig förkämpe för ett miljöhållbart synsätt. Vi arbetar kontinuerligt med att minska vår miljöpåverkan i alla led av produktionen så att du kan göra väl underbyggda och långsiktiga miljöval i dina projekt. Du kan läsa exakt hur Altro uppnår detta på sidan 43 och genom att besöka Altro försäkring Altros nöjd kundförsäkring är ett åtagande från oss att ge dig bästa kvalitet på leverans, service och support:

3 Innehåll 3 Inledning 2-3 Arbetssäkerhet, halk- och fallrisker 4-5 Hur fungerar ett säkerhetsgolv? 6-7 Precisionsbedömning av halkrisker 8-9 Branschspecifikt Produktval Produktöversikt Altro säkerhetsgolv ett komplett system Tekniska ritningar Kostnader över tid/rengöring 42 Miljöhållbarhet 43 Altros produkter är testade och uppfyller kända oberoende standarder. Altro ger support åt kunder över hela världen med välutbildad och erfaren personal. Altro ger råd om val och installation av alla våra produkter. Altro följer upp leveransen i efterhand för att försäkra oss om att kunden är nöjd med sitt köp. Altro Limited är certifierat av SGS till ISO 9001 och ISO

4 Arbetssäkerhet för ditt eget bästa 4 Personalen i fokus Arbetsgivare är självklart medvetna om sitt ansvar att erbjuda anställda och besökare en säker arbetsmiljö. Som en del av det ansvaret måste man göra riskbedömningar av arbetsplatsen. Golvytor kan utgöra en särskild risk, och där skall arbetsgivare följa EU:s riktlinjer: Arbetsgivare har ansvar för de anställdas hälsa och säkerhet. De är även ansvariga för besökare som kunder, leverantörer och allmänhet. Det finns en skyldighet att se till att golv, ramper, trappor etc. är säkra att använda." "Golven på en arbetsplats får inte ha några farliga ojämnheter. Upphöjningar, hål och lutningar måste åtgärdas så det blir stadigt och halkfritt." Ökat medvetande om halk- och snubbelrisker Kostnader för halk- och snubbelolyckor Halk- och snubbelolyckor är den största orsaken till skador som kräver sjukfrånvaro från arbetet. En halk- eller snubbelolycka inträffar var tredje minut. I Sverige svarar sådana olyckor för 23 procent av arbetsplatsolyckorna och kostade arbetsgivarna över 750 miljoner kronor år EU:s arbetsmiljöbyrå uppskattar att arbetsskador kostar 2,6 till 3,8 procent av BNP varje år. Vem bär ansvaret? Människors säkerhet får med andra ord inte äventyras på grund av hala golv. Slutanvändare, förskrivare och tillverkare har samtliga ett ansvar för att prioritera säkerheten. På Altro har vi satsat hårt på att erbjuda ett brett sortiment av säkerhetsgolv så att inredare alltid skall kunna hitta ett attraktivt alternativ som uppfyller kraven på säkerhet och hälsa. EU Direktiv 89/391/EEC om Hälsa och Säkerhet på arbetsplaser och Europarådets direktiv 89/654/EEC 1989 avseende minimikrav på säkerhet och hälsa på arbetsplatser.

5 5 Prioritera golven där det finns risk att halka Golvens beskaffenhet har stor betydelse för att minska halkolyckorna. Om man minimerar halkriskerna i utsatta utrymmen har man kommit en god bit på väg att skapa en olycksfri zon. Riskfaktorer för hala golv Ett golv som inte är halkfritt utgör normalt ingen olycksrisk om förhållandena i övrigt är perfekta. Men förhållandena kan förändras efter hand och göra att ett sådant golv senare under sin livslängd kommer att utgöra en halkrisk. Det här bör man tänka på när man skall bedöma behovet av ett stegsäkert golv: olämpliga golvmaterial med t.ex. blank eller polerad yta läckage, spill och stänk om vatten kommer att användas i lokalen våta golv efter städning regn och lera sluttande golv fettpartiklar i luften där livsmedel behandlas olämpliga entrémattor olämpliga skor damm och annan torr smuts läckande tak eller kondens från rörledningar Fråga efter Altros faktabroschyr om du vill veta mer.

6 Hur fungerar ett säkerhetsgolv? 6 Viktiga grundförutsättningar för säkerhetsgolv Altros unika och patenterade konstruktion med friktionskorn i hela slitlagret gör att man får en hållbar yta som är stegsäker under hela sin livlängd. Så här fungerar ett säkerhetsgolv Altros säkerhetsgolv ser ut att ha en slät yta men är mycket stegsäkert när man går på det. Trycket som uppstår när man går på ett säkerhetsgolv gör att kornen i golvet gnids mot skon och skapar friktion. Det är därför Altros säkerhetsgolv är stegsäkra även om man spillt fett eller vatten på dem Varför säkerhetsgolv? Släta golv kan vara lättstädade, men är inte stegsäkra när de är våta. Säkerhetsgolv av klinker kan vara svårstädade pga att de är ojämna på ytan. Altros säkerhetsgolv är mycket stegsäkra även när de är våta tack vare de integrerade friktionskornen, samtidigt som de är lättstädade med sina släta ytor. Varför Altros säkerhetsgolv? Altros stegsäkra säkerhetsgolv är en modern lösning som uppfyller de högsta standardkraven på säkerhet och hygien. Stegsäkra under hela sin livslängd, även när de är våta. Tät och ogenomtränglig. Kan vikas upp mot väggen i en rundad övergång. Utnyttjar Altros Easyclean-teknik som förbättrar städbarheten. Sviktande yta som är bekväm och tyst att gå på. Homogena och heterogena alternativ i högklassig PVC med integrerade friktionskorn i hela slitlagret som ger stegsäkerhet under hela golvets livslängd.

7 Traditionell konstruktion av säkerhetsgolv (med undantag från Altro XpressLay) Högklassig PVC för hållbarhet, flexibilitet och styrka. 7 Högkvalitativ glasfiberväv ger mått- och formstabilitet. Friktionskorn i hela slitlagret ger livslång stegsäkerhet. Produkter som innehåller Altro Easyclean Maxis PUR Teknologi för förbättrad städbarhet och färgäkthet: Altro Walkway 20/VM20 og Plus, Altro Suprema II, Altro Aquarius, Altro Unity, Altro XpressLay og Plus. Vetenskapen bakom Altros säkerhetsgolv: Olika typer av friktionskorn som silikonkarbid, kvarts och aluminiumoxid är inbyggda i golvvinylen för att förhindra halk- och fallolyckor. Bakterie- och svampstoppande medel ingår i golvmaterialet. Hela golvmaterialet har egenskaper som förhindrar halka och förbättrar hygienen. Högkvalitativ, förstärkt glasfiberväv ger styrka och måttstabilitet. Inbyggd avancerad städningsteknologi. Altro Aquarius för säkerhet, med eller utan skor, för både patienter och vårdpersonal. Willowthorpe Care Home, UK.

8 Halkvärdestester 8 Precisionsbedömning av halkvärdet Med stöd av Altros egen forskning och erfarenhet anser vi att det följande representerar en översikt av de vanligaste och mest pålitliga internationella testmetoderna för halka. Metoderna ger konsekventa resultat och är mobila, vilket innebär att de kan utföras på plats när som helst under golvets livslängd och inte enbart i laboratoriemiljö. Halkvärdestester Europeiska tester Det finns två europeiska standards (EN) som Europeiska Standardiseringskommittén (CEN) har utvecklat, och båda måste vara uppfyllda. De är en del av EN som är CE-standard för elastisitet, textil- och laminatgolvsbeläggningar. De två testerna är: EN en slädtest där kraven på friktionskoefficient är 0,30 EN Annex C en ramptest som är snarlik DIN och DIN där man använder tvål och vatten. För områden där man går barfota är kraven på lutningsvinkel innan man halkar 15 och för områden där man vanligen bär skor 20. En tillverkare som Altro måste klara dessa test om man vill hävda att golvet är stegsäkert och kan säljas i Europa. Pendel TRRL BS7976 "Pendelkoefficienten" för friktionstester mäts med hjälp av en pendlande mekanisk häl som är försedd med en standard gummisula och som rör sig över en golvyta under kontrollerade former. Golvets halkvärde har en direkt och mätbar effekt på pendelns värde. Resultaten kan utläsas i denna tabell. Potentiell halkklassificering baserat på värdet i ett pendeltest: Pendelvärde/ Halkresistentvärde (TRRL) Halkrisk 0-24 Hög Medel 36 + Låg Samtliga Altros golv för ytor där man vanligen går med skor har högre halkresistens än 36+. Det innebär den lägsta halkrisken. Ytsträvhet En indikation på halkrisken kan man få genom att mäta ytsträvheten på golvmaterial. I ett sådant test används en mikrosträvhetsmätare som mäter mikrosträvhet i enheten Rz. Testet görs för att undersöka halkrisken på redan installerade golv, vid behov i kombination med ett pendeltest. Resultaten kan utläsas i denna tabell. Potentiell halkklassificering baseras på Rz mikrosträvhetsvärden (våta gångytor med låg trafik) Rz ytsträvhet (micro) Halkrisk Under 10 Hög 10 eller mer Medel 20 eller mer Låg Pendeltestvärde Friktionskoefficient Riskfaktor : : : : : 20 En ytsträvhet på 20 micron eller mer innebär låg halkrisk. I de flesta fall, både när det gäller pendelkoefficient (CoF) och ytsträvhetsmätning, måste resultaten tolkas för att ge ett exakt värde på golvytans halkresistens.

9 Ramptestet Ramptestet (DIN 51130) används ofta, och "R-värdet" som det ger brukar anges av de flesta golvföretag. R9-R13 klassning baseras på vinkelmätningar när en person står på en lutande ramp som är täckt av olja. Ramptestet är en användbar mätmetod som dock inte kan utföras på plats på installerade golv. 9 Ramptest - Halkvinkel R12 > R11 > R10 > R R9 är den lägsta klassen på R-skalan med en halkvinkel på bara 6. Det är en klassning som även förekommer på släta vinylgolv. Samtliga Altros säkerhetsgolv är klassade som R10 eller mer. Ett golv klassas i R12 och är därför särskilt lämpligt för oljiga miljöer som t.ex. professionella kök. Det finns även en barfotaversion av ramptestet (DIN 51097) där den lutande rampen i stället är täckt av vatten. C > 24 B > 18 A > 12 Altro Aquarius/AQ20 säkerhetsgolv är klassat som klass B och Altro Marine / T20 barfotagolv är klassat som C i DIN standarden, vilket är skalans högsta värde för stegsäkerhet. Halk och snubbel Nya golvmätningar kan bli föråldrade på bara några veckor. Många golv som förmodas vara stegsäkra har en fabriksbeläggning på ytan som kan slitas bort och göra att golvet blir mindre stegsäkert. Den stegsäkerhetsteknologi som Altro använder gör att golvet fortsätter vara lika stegsäkert under hela sin livslängd. Kontakta Altro för mer information om detta.

10 Branschspecifikt 10 Hälso- och sjukvård På Altro är vi stolta över att våra golv används på många vårdhem och sjukhus. Altros säkerhetsgolv är vattentäta och ogenomträngliga och därför lämpliga för våtrum som badrum, öppna duschrum och cateringkök. Altro har utvecklat motståndskraftiga säkerhetsgolv som även är estetiskt tilltalande. De är idealiska i behandlingsrum, korridorer, entréer, gemensamhetsutrymmen och sovrum på vårdhem. Kort sagt, alla ytor där man behöver stegsäkra golv som är hygieniska, långlivade och bekväma att gå på. Altros utbud av säkerhetsgolv finns med olika kombinationer av dessa egenskaper till skillnad mot vad som annars erbjuds på marknaden av mattor eller släta golv. Säkerhetsgolven finns i tjocklekar mellan 2 och 4 mm och man kan välja utseende mellan traditionella, moderna och normala golv eller golv med hemkänsla. Du kan vara säker på att samtliga uppfyller dina hygienkrav eftersom de utnyttjar Altro Easyclean Technology och därför kommer att se bra ut under många år. Fritidsanläggningar och detaljhandel När det gäller säkerhetsgolv som ska ge intryck erbjuder Altro ett brett utbud av moderna, traditionella, minimalistiska och uppseendeväckande lösningar, som utmärker sig i alla affärseller fritidsmiljöer. Hållbara, slitstarka och hygieniska ytor, som utlovar halksäkerhet och komfort under fötterna är några av de kvaliteter som gör Altros säkerhetsgolv utmärkt för områden/platser såsom butiker, utställningsytor, foajéer, receptioner, våtrum, omklädningsrum och poolområden. I områden med begränsad plats och frekvent gångtrafik, såsom till exempel entréer i dagligvarubutiker eller utställningsmiljöer, ska du välja Altro Unity 2,5 mm säkerhetsgolv. Det har en ny färgpalett och PUR teknologi för enkel renhållning. Med sitt utbud på hela 40 färger, erbjuder Altro Suprema II en oerhörd valmöjlighet att anpassa golvets färger till företagsprofiler i offentliga miljöer. Vår PUR teknologi gör golvet dessutom lätt att rengöra och underhålla och är färgbeständig under lång tid. Den nya revolutionerande Altro Aquarius är idealisk för sport- och fritidsmiljöer och erbjuder ett golv för människor med alla typer av skor eller barfota i våta och torra miljöer. Vår konstruktion av flexibel, högkvalitativ PVC med integrerade hårdpartiklar genom hela golvets tjocklek, ger inte bara en stegsäkerhet och hållbar yta utan också ett rent samvete. Besök för att läsa mer om våra senaste referenser.

11 11 Mat och dryck Altros säkerhetsgolv är slitstarka och passar därför bra i högtrafikerade lokaler. De har använts inom livsmedelsindustrin de senaste 50 åren. De är tillverkade med Altros unika teknologi som gör dem stegsäkra, motståndskraftiga och hållbara. De är idealiska för lokaler där det förekommer vatten- och fettspill, genom att ytan uppfyller högsta krav på hygien och underhåll. De finns i olika tjocklekar vilket gör dem lämpliga för olika typer av lokaler. Golv med normal eller hög stegsäkerhetsklassning har en god balans mellan stegsäkerhet och städbarhet, vilket gör dem särskilt lämpliga i lokaler för matberedning. Hellimmade vinylgolv med svetsade skarvar är helt vattentäta. Dessutom utnyttas Altro Easyclean Technology i samtliga Altros säkerhetsgolv vilket underlättar städning. För att ytterligare förbättra städbarheten och motståndskraften mot kemikaler finns även Altro Maxis Technology. Se respektive produktsida för mer detaljer. Utbildning Altro erbjuder snygga och säkra interiörytor som "gömmer" smuts och skapar en stimulerande miljö i utbildningssektorn. Våra golv finns i ett omfattande urval av färger för olika stämningar och användningsområden, från entréer och korridorer till omklädningsrum och klassrum. I EU:s kampanj för ett Säkrare Europa har man satt särskild fokus på de ungas säkerhet. Bland antalet olyckor i Europa med barn inblandade utgör tonåringar och unga vuxna en stor andel. De långsiktiga konsekvenserna påverkar inte bara människors liv utan får också ekonomiska följder i form av sjukvårdskostnader. En golvlösning som sätter säkerheten främst minskar antalet halkolyckor, som är den allra största orsaken till olyckor. Altros golv med flexibel första klassens vinyl och inbakade friktionskorn i hela golvet ger inte bara stegsäkerhet och en hållbar yta, utan också ett gott samvete. Vare sig man använder golvet vid tillverkning av mat och dryck, i bagerier, slakterier, kommersiella kök, barer eller lagerutrymmen, så har Altro en speciallösning för varje projekt.

12 Produktöversikt 12 Din guide till rätt val av säkerhetsgolv Här visas några exempel på vanliga användningsområden. För särskilda projektkrav, kontakta gärna Altro direkt. Marknadssegment Restaurang/ Livsmedelsberedning / Kommersiella kök Hälso- och sjukvård Industri Utbildning Butiker/Kontor Våtutrymmen Lokaler känsliga för statisk elektricitet Användningsområden Lokaler för matbredning och tillagning. Livsmedelslokaler, livsmedelslager, kommersiella kök, bagerier, barserveringar (våta och torra utrymmen), kantiner, våtutrymmen Operationssalar, behandlings- och rekreationsrum, apotek, väntrum, åldringsvårdslokaler, laboratorier, obduktionsrum, bårhus, veterinärkliniker, våtutrymmen Lokaler för matlagning, kemiska processer, maskinrum, läkemedelslaboratorier Klassrum, korridorer, omklädningsrum, våtutrymmen, kök och kantiner Caféer, allmäna ytor, butiker, provhytter, lager och kopieringslokaler Badrum, duschar, lokaler med mycket vattenspill, hydroterapipooler, bubbelpooler, golvytor vid simbassänger, våta kemilokaler Datorrum, lokaler för elektronikmontering SLITSTARKT Altro Suprema II (SU20) Altro Wood Safety Altro Walkway 20 (VM20) / VM20 Plus Altro Walkway 20 SD* (VM20 SD) Altro XpressLay (XL22) / Altro XpressLay Plus (XL22 Plus) ROBUST Altro Unity 25 Altro Designer 25 (D25) Altro Classic 25 (X25) Altro Atlas 40 (X40) SPECIALIST Altro Stronghold 30 (K30) Altro K20 Altro Aquarius (AQ20) * SD = Antistatisk (VM20 SD). Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

13 13 Tjocklek Vikt per m 2 Rullängd Rullbredd Antal färger Homogena 2,00 mm 2,5 kg 20 m. 2,00 m. 40 2,00 mm 2,66 kg 20 m. 2,00 m. 12 2,00 mm 2,6 kg 20 m. 2,00 m. 23/19 2,00 mm 2,6 kg 20 m. 2,00 m. 1 2,20 mm 2,6 kg 20 m. 2,00 m. 23/19 2,50 mm 3,2 kg 20 m. 2,00 m. 18 2,50 mm 3,3 kg 20 m. 2,00 m. 9 2,50 mm 3,2 kg 20 m. 2,00 m. 6 4,00 mm 5,6 kg 12,5 m. 2,00 m. 5 3,00 mm 3,9 kg 15 m. 2,00 m. 13 2,00 mm 2,7 kg 20 m. 2,00 m. 4 2,00 mm 2,6 kg 20 m. 2,00 m. 16

14 Altro Suprema II Patent Number GB Altro Suprema II, Malibu Färg och Design 40 färger, varav ett antal chippade för fler designval Utan glans och glitter som traditionella säkerhetsgolv har Banbrytande färgbeständighet Vi presenterar NYA Altro Easyclean Maxis PUR teknologin för långsiktig, industriledande städbarhet Idealisk då både utseende och säkerhet är viktiga Receptioner Gångarealer Väntrum Gemensamma utrymmen Sjukhusgångar Epokgörande smutsavstötning som räcker länge Banbrytande stegsäkerhet under golvets hela livslängd Resistent mot de flesta fläckar och kemikalier Utvecklad för hållbarhet Innehåller biomjukgörare från förnybara källor Innehåller återvunnet material Uppnår högsta möjliga BRE Global allmänna miljöklassning, A+/A LRV är reflektionsvärdet mätt i CIE Y skalan enligt standarden BS 8493:2008. Skalan går från 0 till 100 där 0 är helt svart och 100 helt vitt. Med den här standarden kan man kontrastera ytor med olika blankhet vilket underlättar orienteringen för synskadade.

15 2mm heterogen stegsäkerhet >36/R10 15 Stegsäkerhetens livslängd år 15 Altro Suprema II, Melon and Caspian Altro Suprema II Altro Suprema ståtar med ett jämnt och diskret utseende som framhäver dina egna designidéer. Golvet passar bra i specialvårdhem, receptioner, korridorer och allmäna ytor. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 20 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 2 mm Färgerna i Altro Suprema II har tagits fram för att tillmötesgå dagens och framtidens interiörtrender. De har valts med tanke på internationella arkitekter och formgivare och en strävan att fortsätta skapa unika och tekniskt överlägsna säkerhetsgolv tillsammans med Altro. Sonia Novak - Kreativ chef på Brindley Novak Concultancy EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Vattentäthet EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN Beställning av provbitar och produktinformation. Tel: info@altro.se Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

16 Altro Suprema II Patent Number GB Parchment SU2041 WR267 A1M20 LRV 45 Wheat SU2051 WR281 A1M225 LRV 36 Prairie SU2044 WR279 A1M20 LRV 31 Loam SU2047 WR260 A1M260 LRV 8 Honey SU2053 WR152 A1M152 LRV 32 NCS LV 0.65 NCS LV 0.54 NCS LV 0.57 NCS LV 0.20 NCS LV 0.60 NCS S 3010-Y20R NCS S 4020-Y20R NCS S 4010-Y30R NCS S 8000-N NCS S 3030-Y20R Paprika SU2043 WR278 A1M42 LRV 13 Oatmeal SU2046 WR265 A1M265 LRV 38 Cocoa SU2060 WR62 A1M62 LRV 10 Poppy SU2045 WR280 A1M238 LRV 10 Sugar SU2042 WR284 A1M01 LRV 65 NCS LV 0.27 NCS LV 0.57 NCS LV 0.23 NCS LV 0.21 NCS LV 0.78 NCS S 5040-Y60R NCS S 4005-Y20R NCS S 7010-Y70R NCS S 5040-Y90R NCS S 2005-Y20R Taupe SU2040 WR282 A1M239 LRV 23 Calico SUI2069 WR283 A1M20 LRV 48 Earth SUI2066 WR282 A1M239 LRV 23 Lava SUI2070 WR260 A1M260 LRV 8 Owl SUI2068 WR20 A1M20 LRV 40 NCS LV 0.47 NCS LV 0.66 NCS LV 0.47 NCS LV 0.18 NCS LV 0.57 NCS S 5005-Y50R NCS S 3010-Y20R NCS S 5005-Y50R NCS S 8000-N NCS S 4005-Y20R Olive SU2048 WR263 A1M89 LRV 14 Caspian SU2038 WR194 A1M71 LRV 18 Bluebird SU2037 WR231 A1M73 LRV 10 Dew SU2036 WR191 A1M191 LRV 43 Vine SU2035 WR233 A1M233 LRV 20 NCS LV 0.28 NCS LV 0.36 NCS LV 0.23 NCS LV 0.63 NCS LV 0.38 NCS S 7010-Y10R NCS S 5020-R80B NCS S 7010-R70B NCS S 3502-Y NCS S 6005-G20Y Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa.

17 2mm heterogen stegsäkerhet >36/R10 15 Stegsäkerhetens livslängd år 17 Fennel SU2049 WR262 A1M154 LRV 25 Aegean SU2057 WR270 A1M56 LRV 23 Bubble SU2039 WR285 A1M203 LRV 29 Wolf SU2050 WR261 A1M81 LRV 29 Flint SU2034 WR82 A1M82 LRV 13 NCS LV 0.47 NCS LV 0.39 NCS LV 0.53 NCS LV 0.53 NCS LV 0.27 NCS S 5010-G70Y NCS S 5020-B30G NCS S 4010-R90B NCS S 4502-Y NCS S 7005-R50B Meadow SUI2072 WR233 A1M233 LRV 21 Bluewater SUI2073 WR194 A1M71 LRV 17 Cotton SUI2071 WR284 A1M01 LRV 65 Moon SUI2065 WR191 A1M191 LRV 44 Shell SU2055 WR268 A1M79 LRV 39 NCS LV 0.38 NCS LV 0.36 NCS LV 0.83 NCS LV 0.63 NCS LV 0.57 NCS S 6005-G20Y NCS S 5020-R80B NCS S 1505-G80Y NCS S 3502-Y NCS S 4005-Y80R Raven SU2054 WR277 A1M100 LRV 7 Shadow SU2056 WR269 A1M84 LRV 24 Grape SU2058 WR274 A1M34 LRV 7 Berry SU2059 WR275 A1M44 LRV 8 Platinum SUI2064 WR201 A1M84 LRV 24 NCS LV 0.16 NCS LV 0.47 NCS LV 0.15 NCS LV 0.22 NCS LV 0.47 NCS S 8500-N NCS S 5005-R50B NCS S 7020-R50B NCS S 7010-R10B NCS S 5005-R50B Fossil SUI2067 WR232 A1M82 LRV 12 Melon SU2061 WR271 A1M271 LRV 33 Malibu SU2062 WR272 A1M272 LRV 26 Flamingo SU2063 WR276 A1M276 LRV 16 Tangerine SU2052 WR273 A1M273 LRV 20 NCS LV 0.30 NCS LV 0.56 NCS LV 0.40 NCS LV 0.34 NCS LV 0.40 NCS S 7000-N NCS S 4010-G90Y NCS S 4030-B NCS S 3050-R20B NCS S 2070-Y70R Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

18 Altro Wood Safety Patent Number GB Bleached Oak WSA2001 Autumn Maple WSA2005 Vintage Cherry WSA2002 Urban Cherry WSA2003 Rustic Oak WSA2006 Walnut Noir WSA2011 WR335 A1M335 WR339 A1M339 WR336 A1M239 WR337 A1M337 WR340 A1M340 WR345 A1M62 LRV 52 LRV 24 LRV 22 LRV 17 LRV 37 LRV 6 Century Oak WSA2012 Heritage Maple WSA2010 Oak Traditions WSA2013 Oak Riche WSA2014 Washed Oak WSA2015 Manor Oak WSA2016 WR346 A1M62 WR344 A1M41 WR353 A1M225 WR227 A1M227 WR347 A1M200 WR348 A1M200 LRV 8 LRV 10 LRV 25 LRV 10 LRV 38 LRV 7 Antique Walnut WSA2007 Beech Comber WSA2008 Farmhouse Oak WSA2004 Seasoned Cherry WSA2009 WR341 A1M160 WR342 A1M224 WR338 A1M27 WR343 A1M246 LRV 15 LRV 36 LRV 38 LRV 15 Beställning av provbitar och produktinformation Tel: info@altro.se Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

19 2mm heterogen stegsäkerhet >36/R10 15 Stegsäkerhetens livslängd år NYHET 19 Altro Wood Safety, Antique Walnut Altro Wood Safety Vårt nya träliknande säkerhetsgolv har allt det senaste, såväl när det gäller klassisk som trendriktig design, vilket gör det möjligt att skapa en välkomnande och hemtrevlig inredning. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 20 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 2 mm Variera känslan kan från klassisk och sval för hälso-och sjukvårdsinrättningar till varm och omhändertagande för hotellverksamhet och vårdhem. Välj de ljusa färgerna om du vill skapa ett intryck av rymd, till exempel i skolentréer och matsalar med lågt i tak. Installera golvet i miljöer för dementa och dra nytta av den blänkfria ytan. EN14041 Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Vattentäthet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN Innehåller Altro Easyclean Maxis PUR-teknologi för optimal och långvarig städbarhet och smidigt underhåll Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN 685. Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

20 Altro Walkway 20 / VM20 Patent Number GB Altro Walkway 25 år Altro Walkway 20/VM20, Biscuit and Waterfall Altro Walkway 20 / VM20 Ett uppskattat 2 mm homogent golv med utmärkt hållbarhet för många olika lokaler där hälso- och säkerhetstandarden kräver ett halkfritt golv firar vi Altro Walkways 25 år som det mest populära säkerhetsgolvet. För att fira detta, ger vi dig ännu fler valmöjligheter genom att utöka vårt sortiment med Altro Walkway Plus. (se motsatt sida). VM20 og VM20 Plus Den lätta renhållningen och utmärkta motstånd mot smuts och kemikalier som Altro Easyclean Maxis PUR erbjuder, bidrar markant med att upprätthålla den högsta standarden när det gäller hygien Beställning av provbitar och produktinformation. Tel: info@altro.se

21 2mm homogen stegsäkerhet >36/R10 Altro Walkway Plus 20 / VM20 Plus 15 Stegsäkerhetens livslängd år 21 Altro Walkway Plus 20/VM20 Plus, Temple Altro Walkway Plus 20 / VM20 Plus Altro Walkway Plus är ett nytt homogent 2 mm PUR säkerhetsgolv med tillförlitlig funktion på många användningsområden. Altro Walkway Plus har en ny, ickeindustriellt färgurval vilket gör det möjligt att skapa en varm och inbjudande miljö även i stora offentliga utrymmen som till exempel inom friskvård och skola. Altro Walkway Plus är klassat R10 med bevisat långvarigt halkskydd, vilket gör det idealiskt till en mängd användningsområden. Dess konstruktion gör golvet lämpligt till hårt utsatta områden, såsom offentliga platser, där spill, väta och smuts kan öka risken för halka. Som tillägg ger Altro Walkway Plus utomordentligt varaktighet och robusthet. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 20 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 2 mm EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Vattentäthet EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN 685. Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

22 Altro Walkway 20 / VM20 Patent Number GB Cloud VM2014 Blizzard VMI2055 Fog VM20153* Winter VMI2053 Sand VMI2051 Tango VM2031 WR79 A1M191 LRV 41 WR79 A1M191 LRV 44 WR81 A1M81 LRV 27 WR105 A1M01 LRV 72 WR20 A1M20 LRV 40 WR42 A1M42 LRV 14 NCS LV 0.74 NCS LV 0.74 NCS LV 0.53 NCS LV 0.89 NCS LV 0.66 NCS LV 0.27 NCS S 2502-R NCS S 2502-R NCS S 4502-B NCS S 1002-G50Y NCS S 3010-Y30R NCS S 4050-Y80R Whale VMI2054 Dolphin VM2010 Coal VMI2058 Biscuit VM20907 Bone VM20215 Cherry VM20920 WR86 A1M86 LRV 20 WR86 A1M86 LRV 21 WR100 A1M100 LRV 6 WR146 A1M20 LRV 30 WR20 A1M120 LRV 37 WR148 A1M148 LRV 10 NCS LV 0.43 NCS LV 0.43 NCS LV 0.15 NCS LV 0.57 NCS LV 0.65 NCS LV 0.29 NCS S 5502-B NCS S 5502-B NCS S 8005-R50B NCS S 4010-Y30R NCS S 3010-Y40R NCS S 5030-R10B Black VM20892 Midnight VM20421 Nightfall VMI2056 Savannah VMI2050 Tundra VM20910 Skyline VM20332 WR100 A1M100 LRV 6 WR72 A1M72 LRV 11 WR72 A1M72 LRV 10 WR153 A1M239 LRV 19 WR153 A1M239 LRV 17 WR52 A1M52 LRV 24 NCS LV 0.20 NCS LV 0.27 NCS LV 0.23 NCS LV 0.38 NCS LV 0.47 NCS LV 0.48 NCS S 8000-N NCS S 7005-R80B NCS S 7010-R70B NCS S 6005-Y50R NCS S 5005-Y50R NCS S 5005-B80G Waterfall VM20912 River VMI2057 Blue VM20412 Tarragon VMI2052 Lupin VMI2059 WR155 A1M135 LRV 31 WR71 A1M71 LRV 22 WR71 A1M71 LRV 22 WR52 A1M52 LRV 26 WR286 A1M286 LRV 17 NCS LV 0.57 NCS LV 0.42 NCS LV 0.46 NCS LV 0.48 NCS LV 0.33 NCS S 3020-B NCS S 4030-R90B NCS S 4020-B NCS S 5005-B80G NCS S 4040-R80B * Finns även som statiskt dissipativ (permanent antistatisk). Använd den vanliga produktkoden följd av SD. På grund av produktens statiskt dissipativa egenskaper har inte Altro Walkway 20 SD exakt samma utseende som på bilden ovan. SD (statiskt dissipativ) används i utrymmen som till exempel datorrum där det är ett krav. Alla ovanstående färger finns också tillgängliga som Altro XpressLay och Altro XpressLay Plus löslagda säkerhetsgolv. Besök Besök för mer information.

23 2mm homogen stegsäkerhet >36/R10 Altro Walkway Plus 20 / VM20 Plus 15 Stegsäkerhetens livslängd år 23 Streetlight VMI2005P Temple VM2009P Rock VMI2004P Swan VMI2012P Minster VM2018P Monument VMI2008P WR287 A1M79 LRV 45 WR261 A1M81 LRV 27 WR84 A1M84 LRV 23 WR291 A1M01 LRV 75 WR289 A1M265 LRV 40 WR305 A1M239 LRV 23 NCS LV 0.74 NCS LV 0.54 NCS LV 0.43 NCS LV 0.93 NCS LV 0.65 NCS LV 0.45 NCS S 2502-R NCS S 4500-N NCS S 5010-R70B NCS S 0603-G80Y NCS S 3005-Y50R NCS S 5010-Y50R Pavement VMI2007P Pitch VM2020P Runway VM2006P Arena VM2019P Gallery VM2011P Roof Garden VM2000P WR83 A1M83 LRV 14 WR277 A1M100 LRV 5 WR72 A1M72 LRV 9 WR297 A1M20 LRV 41 WR62 A1M62 LRV 10 WR262 A1M154 LRV 23 NCS LV 0.33 NCS LV 0.16 NCS LV 0.24 NCS LV 0.66 NCS LV 0.23 NCS LV 0.46 NCS S 6502-B NCS S 8502-B NCS S 7010-R90B NCS S 3010-Y30R NCS S 7010-Y70R NCS S 5010-G50Y Stream VM2001P Fresco VMI2017P Mallard VMI2013P Forge VM2015P Signal VMI2016P Gecko VMI2002P WR288 A1M71 LRV 22 WR309 A1M309 LRV 31 WR302 A1M302 LRV 13 WR248 A1M238 LRV 9 WR300 A1M42 LRV 13 WR308 A1M308 LRV 18 NCS LV 0.42 NCS LV 0.52 NCS LV 0.30 NCS LV 0.24 NCS LV 0.33 NCS LV 0.41 NCS S 4030-R90B NCS S 3030-R90B NCS S 4050-B20G NCS S 4050-Y90R NCS S 4050-Y60R NCS S 5020-G30Y Silk VMI2003P WR310 A1M35 LRV 10 NCS LV 0.25 NCS S 6020-R50B Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

24 Altro XpressLay / Altro XpressLay Plus 15 Stegsäkerhetens livslängd år 24 Altro XpressLay, Biscuit Den Hållbara lösningen Världens första löslagda säkerhetsgolv tillgodoser utan konkurrens kravet på den bästa hållbarheten och utesluter behovet av lim. Altro XpressLay Innehåller återvunnet materia Är 100 % återvinningsbart efter användning Kan plockas upp och läggas på nytt Tejp används i stället för lim Behöver inte skickas till deponering kan återvinnas Så här fungerar det Altro XpressLay levereras med Altro LooseLays dubbelsidiga tejp, som är speciellt utformad för att fungera med undersidan av golvet, och försäkrar därmed optimalt resultat. När golvet är lagt svetsas det och läggs rakt mot vägg eller med uppvik med hålkäl liksom övriga standard säkerhetsgolv. Se sidan för färgprover och besök Besök för mer information. Typical applications Passager Skolkorridorer Klassrum Sjukhuskorridorer Butiker Montrar/skyltning Historiska byggnader Temporära byggnader A+BRE Generic Green Guide Rating för säkerhetsgolv. Fler detaljer finns på Altro XpressLay bidrar till LEED: MR krediterat 4.1, 4.2 återvunnet innehåll (återvunnet material + ½ återtaget material) IEQ krediterat 4.3 låg-emissionerande material. (FloorScore).

25 Altro XpressLay Plus, Roof Garden 25

26 Altro Aquarius Patent Number GB Dragonfly A Q2001 Blue Penguin AQI2002 Treefrog A QI2003 Cygnet AQ2004 Puffin AQI2005 Terrapin AQI2009 WR292 A1M292 LRV 33 WR288 A1M71 LRV 24 WR293 A1M271 LRV 33 WR287 A1M79 LRV 46 WR287 A1M79 LRV 46 WR289 A1M265 LRV 40 NCS LV 0.57 NCS LV 0.46 NCS LV 0.57 NCS LV 0.70 NCS LV 0.70 NCS LV 0.65 NCS S 2040-R90B NCS S 4020-B NCS S 4010-G70Y NCS S 3000-N NCS S 3000-N NCS S 3005-Y50R Walrus AQ2007 Tern AQI2008 Otter AQI2006 Vole AQ2010 Salamander AQI2011 Swan AQI2012 WR261 A1M81 LRV 29 WR261 A1M81 LRV 31 WR290 A1M239 LRV 26 WR289 A1M265 LRV 43 WR294 A1M294 LRV 41 WR291 A1M1 LRV 75 NCS LV 0.54 NCS LV 0.54 NCS LV 0.47 NCS LV 0.65 NCS LV 0.63 NCS LV 0.88 NCS S 4500-N NCS S 4500-N NCS S 5005-Y50R NCS S 3005-Y50R NCS S 3010-R10B NCS S 1002-Y Mallard AQI2015 Hippo AQI2013 Spoonbill AQI2016 Coral Crab AQI2014 WR302 A1M302 LRV 13 WR301 A1M82 LRV 11 WR303 A1M303 LRV 11 WR300 A1M42 LRV 14 NCS LV 0.30 NCS LV 0.24 NCS LV 0.30 NCS LV 0.33 NCS S 4050 B20G NCS S 7502-B NCS S 4040-R20B NCS S 4050-Y60R Beställning av provbitar och produktinformation. Tel: info@altro.se Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

27 2mm homogen stegsäkerhet >36/R10 Klass B 15 Stegsäkerhetens livslängd år 27 Altro Aquarius, Cygnet Altro Aquarius Det revolutionära Altro Aquarius ger optimal stegsäkerhet i såväl våta som torra miljöer, oavsett om man går med eller utan skor. Altro Aquarius följer standarderna för DIN klass B och EN klass ESb ramptest för barfotaområden. Det är särskilt idealt att använda inom hälsosektorn, där vårdare och sjukhuspersonal med skor på ser efter barfota patienter i potentiella våta områden, som badrum och duschar. Det här nya framtagandet är inte bara avsett för skor med mjuka sulor, utan också till hårda sulor, gummisulor och träningsskor, vilket gör golvet perfekt för en rad ändamål. Altro Aquarius innehåller PUR, som förenklar rengöringen, säkrar bibehållningen av färg och ger en fantastisk hållbarhet. Altro Aquarius känns mjukare än traditionellt säkerhetsgolv, men ger samtidigt en känsla av ett säkert underlag under fötterna. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 20 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 2 mm EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Vattentäthet EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN 685. Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

28 Altro Stronghold 30 / K30 28 Abyss K3001 WR100 A1M100 LRV 7 NCS LV 0.16 Dolphin K3010 WR86 A1M86 LRV 21 NCS LV 0.43 Monsoon K30153 WR81 A1M81 LRV 24 NCS LV 0.53 Surf K30412 WR71 A1M71 LRV 20 NCS LV 0.46 Lagoon K30910 WR39 A1M34 LRV 7 NCS LV 0.15 Midnight K30421 WR72 A1M72 LRV 11 NCS LV 0.27 NCS S 8502-B NCS S 5502-B NCS S 4502-B NCS S 4020-B NCS S 7020-R70B NCS S 7005-R80B Maple K30522 Oyster K30215 Tundra K30500 Camel K3017 Skyline K30332 Velvet K30365 WR24 A1M27 LRV 31 WR20 A1M20 LRV 40 WR153 A1M239 LRV 17 WR64 A1M239 LRV 26 WR52 A1M52 LRV 24 WR256 A1M148 LRV 8 NCS LV 0.56 NCS LV 0.67 NCS LV 0.38 NCS LV 0.56 NCS LV 0.48 NCS LV 0.15 NCS S 4010-Y50R NCS S 3005-Y20R NCS S 6005-Y50R NCS S 4005-Y50R NCS S 5005-B80G NCS S 7020-R Russet K30262 WR41 A1M41 LRV 14 NCS LV 0.27 NCS S 6020-Y80R Altro K20 R11 Abyss K2001 WR100 A1M100 LRV 7 NCS LV 0.16 Dolphin K2010 WR86 A1M86 LRV 21 NCS LV 0.43 Monsoon K20153 WR81 A1M81 LRV 24 NCS LV 0.53 Oyster K20215 WR20 A1M20 LRV 36 NCS LV 0.67 Tundra K20500 WR153 A1M239 LRV 17 NCS LV 0.38 NCS S 8502-B NCS S 5502-B NCS S 4502-B NCS S 3005-Y20R NCS S 6005-Y50R Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

29 K20 K30 2mm homogen stegsäkerhet >36/R11 3mm homogen stegsäkerhet >50/R12 20 Stegsäkerhetens år livslängd 29 Altro Stronghold 30/K30, Dolphin Altro Stronghold 30 / K30 Ett 3 mm tjockt, homogent golv utvecklat för säkerhet på våta och oljiga ytor som ofta utsätts för spill. Den är sviktande och bekväm att gå på och har goda akustiska egenskaper, kombinerat med utmärkt stegsäkerhet, lång hållbarhet och är lätt att städa. Med en R12 klassificering är det här Altros högst rankade produkt gällande stegsäkerhet, perfekt för till exempel storkök. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Altro Stronghold 30 (K30) Altro K20 Dimensioner: 15 m x 2 m 20 m x 2 m Format: Rulle Rulle Tykkelse: 3 mm 2 mm Innehåller Altro Easyclean teknologi för bättre städbarhet och bibehållet utseende genom åren. Altro K20 2 mm säkerhetsgolv, stegsäkerhet R11 (DIN51130). Perfekt för ytor som kräver mellan R10 och R12, t.ex. mindre kök och liknande. EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Vattentäthet EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN Beställning av provbitar och produktinformation. Tel: info@altro.se Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

30 Altro Unity 25 Patent Number GB Pool UBI2503 Fountain UBI2502 Stream UB2501 Runway UB2506 Streetlight UBI2505 Temple UB2509 WR307 A1M73 LRV 10 WR306 A1M71 LRV 22 WR288 A1M71 LRV 22 WR72 A1M72 LRV 9 WR287 A1M79 LRV 45 WR261 A1M81 LRV 27 NCS LV 0.23 NCS LV 0.46 NCS LV 0.40 NCS LV 0.24 NCS LV 0.75 NCS LV 0.54 NCS S 7010-R70B NCS S 4020-R80B NCS S 4030-B NCS S 7010-R90B NCS S 2502-Y NCS S 4500-N Rock UBI2504 Statue UBI2513 Arena UB2510 Ice Rink UBI2514 Pavement UBI2507 Vault UBI2517 WR84 A1M84 LRV 23 WR304 A1M12 LRV 62 WR297 A1M20 LRV 41 WR291 A1M01 LRV 70 WR83 A1M83 LRV 14 WR277 A1M100 LRV 5 NCS LV 0.46 NCS LV 0.86 NCS LV 0.66 NCS LV 0.88 NCS LV 0.36 NCS LV 0.50 NCS S 5005-R80B NCS S 1015-Y30R NCS S 3010-Y30R NCS S 1005-Y10R NCS S 6005-R80B NCS S 8005-R50B Plaza UBI2512 Monument UBI2508 Gallery UB2511 Signal UBI2516 Forge UB2515 Roof Garden UB2500 WR27 A1M27 LRV 32 WR305 A1M239 LRV 23 WR62 A1M62 LRV 10 WR300 A1M42 LRV 13 WR248 A1M238 LRV 9 WR262 A1M154 LRV 23 NCS LV 0.60 NCS LV 0.45 NCS LV 0.23 NCS LV 0.33 NCS LV 0.24 NCS LV 0.46 NCS S 3020-Y40R NCS S 5010-Y50R NCS S 7010-Y70R NCS S 4050-Y60R NCS S 4050-Y90R NCS S 5010-G50Y Beställning av provbitar och produktinformation. Tel: info@altro.se Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

31 2.5mm homogen stegsäkerhet >36/R10 20 Stegsäkerhetens år livslängd 31 Altro Unity 25, Fountain Altro Unity 25 Väljer du detta nya 2,5 mm säkerhetsgolv får du ett tåligt och slitstarkt golv i en fräsch färgpalett, samt alla fördelar med Altro Easyclean Maxis PUR teknologin. Altro Unity har ett modernt utseende som höjer estetiken och ger dig möjlighet att skapa en attraktiv inomhusmiljö som ger dina kunder ett bättre förstahandsintryck när de besöker dig. Altro Unity innehåller aluminiumtrioxid och färgad kvarts och är idealiskt för att använda på platser där golvet blir utsatt för ett stort tryck på grund av mycket gångtrafik på lite tid. Altro Unity är särskilt lämplig på platser där det t ex ska lastas av varor, så väl som att lägga i teknologirum och laboratorier, samt i tvätterier och på hotell. Det är lätt att rengöra och underhålla, samtidigt som det har en fantastisk förmåga att vidhålla färgintensiteten. Altro Unity ger en exceptionell hållbarhet och är särskilt motståndskraftigt mot mekaniska eller fysiska skador, och ger därför besparingar när det gäller långsiktiga ersättningskostnader. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 20 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 2,5 mm EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Vattentäthet EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN 685. Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

32 Altro Designer 25 / D25 32 Jet D2501 WR100 A1M100 LRV 6 NCS LV 0.16 Storm D25903 WR82 A1M82 LRV 16 NCS LV 0.35 Midnight D25421 WR72 A1M72 LRV 11 NCS LV 0.24 Twilight D25910 WR39 A1M34 LRV 8 NCS LV 0.15 Rust D25907 WR150 A1M238 LRV 10 NCS LV 0.23 NCS S 8500-N NCS S 6500-N NCS S 7010-R90B NCS S 7020-R70B NCS S 5040-Y80R Bone D25215 WR20 A1M20 LRV 37 Biscuit D25904 WR146 A1M20 LRV 30 Skyline D25332 WR52 A1M52 LRV 25 Fog D25153 WR81 A1M81 LRV 27 NCS LV 0.66 NCS LV 0.57 NCS LV 0.48 NCS LV 0.53 NCS S 3010-Y50R NCS S 4010-Y30R NCS S 5005-B80G NCS S 4502-B Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

33 2.5mm homogen stegsäkerhet >36/R10 20 Stegsäkerhetens år livslängd 33 Altro Designer 25/D25, Fog Altro Designer 25 / D25 Ett 2,5 mm tjockt, homogent säkerhetsgolv med färgade kvartskristaller i spännande basfärger som ger stor valfrihet i interiördesignen. Långsiktig stegsäkerhet och hållbarhet kompletteras med Altro Easyclean teknologi för bibehållet utseende genom åren. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 20 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 2,5 mm Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Vattentäthet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN Beställning av provbitar och produktinformation. Tel: info@altro.se Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

34 Altro Classic 25 / X25 34 Anvil X2594R11 WR101 A1M72 LRV 11 Pewter Grey X2539R11 WR81 A1M81 LRV 26 Mushroom X2542R11 WR24 A1M27 LRV 32 Walnut X2586R11 WR62 A1M62 LRV 10 Quarry Red X2560R11 WR42 A1M42 LRV 13 NCS LV 0.24 NCS LV 0.53 NCS LV 0.65 NCS LV 0.23 NCS LV 0.30 NCS S 7502-B NCS S 4502-B NCS S 3010-Y40R NCS S 7010-Y70R NCS S 4050-Y70R Blue X2541R11 WR71 A1M71 LRV 20 NCS LV 0.42 NCS S 4030-R90B Beställning av provbitar och produktinformation Tel: info@altro.se Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

35 2.5mm homogen stegsäkerhet >36/R11 20 Stegsäkerhetens år livslängd 35 Altro Classic 25/X25, Walnut Altro Classic 25 / X25 Originalet av stegsäkert, homogent säkerhetsgolv kombinerar kiselkarbid på ytan med aluminiumoxid genom hela golvet för att ge långsiktig stegsäkerhet. Det är ett populärt golvval när man förutom stegsäkerhet även behöver ett golv som klarar kemikalier. Det är populärt att välja ett slitstarkt, stegsäkert golv, särskilt anpassat för hårt trafikerade platser med mycket spill. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 20 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 2,5 mm Innehåller Altro Easyclean teknologi för bättre städbarhet och bibehållet utseende genom åren. Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Vattentäthet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN 685. Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

36 Altro Atlas 40 / X40 36 Anvil X4094 WR101 A1M72 LRV 11 Pewter Grey X4039 WR81 A1M81 LRV 26 Mushroom X4042 WR24 A1M27 LRV 32 Walnut X4086 WR62 A1M62 LRV 10 Quarry Red X4060 WR42 A1M42 LRV 13 NCS LV 0.24 NCS LV 0.53 NCS LV 0.65 NCS LV 0.23 NCS LV 0.30 NCS S 7502-B NCS S 4502-B NCS S 3010-Y40R NCS S 7010-Y70R NCS S 4050-Y70R Förkortningar: LRV=Reflektionsvärde, WR=Svetstråd, A1M=Tätningsmassa, NCS=National Colour System, NCS LV=NCS Lightness Value För att få ett enhetligt utseende finns matchande svetstråd och tätningsmassa. Erfarenheten visar att färger inte kan återges korrekt i tryck. om exakt färgnyans är viktig, var vänlig begär att få en provbit. Tänk alltid på vad rummet ska användas till innan ni väljer färg. Kontakta Altro vid minsta tveksamhet.

37 4mm homogen stegsäkerhet >36/R10 20 Stegsäkerhetens år livslängd 37 Altro Atlas 40/X40, Quarry Red Altro Atlas 40 / X40 Med sin 4 mm tjocklek är denna homogena serie Altros kraftigaste säkerhetsgolv. Det passar i lokaler med hårt slitage och i industrilokaler. Se även produktvalstabellen på sidorna 12 och 13 för mer detaljer. Dimensioner: 12,5 m x 2 m Format: Rulle Tjocklek: 4 mm Kontinuerlig trafik med små hjul EN 425 Vattentäthet EN Klassificeringsvärde 43 Industriellt tungt bruk EN 685 EN EN GB06/72664 Tillverkad av: Altro Ltd. Works Road Letchworth Garden City SG6 1NW United Kingdom Motståndskraft mot kemikalier EN 423 Reaktion på eld EN Stegsäkerhet EN Förhöjd stegsäkerhet EN Klassificeringsvärde 34 Kommersiellt mycket tungt bruk EN Beställning av provbitar och produktinformation. Tel: info@altro.se Alla Altro vinylgolv innehåller biologiska mjukgörare och är ftalatfria.

38 Säkerhetsgolv är ett komplett system 38 Altro Säkerhetsgolv Lim Spackelmassa Primer Cementundergolv Förarbete av undergolvet Undergolvet måste vara torrt, stabilt, jämnt och fritt från damm och fett. Golvbranschens krav gäller. Undergolv som ligger direkt på mark måste förses med en effektiv fuktspärr. Underlag När man behöver extra ljudisolering kan man först lägga ett akustiskt underlag. Kontakta Altro för mer information om Altro Akustik Altrolay är gjort för att klara problemen man ibland kan råka ut för när man lägger golv ovanpå nya eller gamla undergolv. Altrolay kan läggas på olika typer av ytor som gamla vinylplattor, plåt, fuktiga undergolv eller golv som är förorenade av olja eller färg. Man får då en jämnt underlag på plattor som ligger stabilt och blir okänsligt för fukt. Kontakta Altro för mer information om Altrolay. Om du har några frågor om installation, underhåll, lim eller fläckar kan du vända dig till din lokala Altro-representant. Altro distributör och få ett gratis exemplar av Altros installations- DVD eller Altros guide om motståndskraft mot kemikalier.

Släta golv. Släta golv en sammanfattning: Släta golv

Släta golv. Släta golv en sammanfattning: Släta golv Släta golv Släta golv Släta golv ger dig precis vad du är ute efter snygga golv som är lätta att installera. Lika idealiskt för kontoret som för butiksmiljöer, där golvet skapar en bakgrund som ger utrymme

Läs mer

VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR

VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR Säkerheten går alltid i första hand Vi har golv anpassade till alla rum på sjukhus och vårdhem. Det är stor skillnad mellan golv och golv. Kulvert, akutmottagning,

Läs mer

Introduktion till Altro gummigolv

Introduktion till Altro gummigolv Introduktion till Altro gummigolv Introduktion till Altro gummigolv Mjukt, spänstigt och tåligt. Gummi är både starkt och hållbart, men dessutom skönt att gå på. Altro Nuvola Gummigolv står emot stötar

Läs mer

Altro Aquarius. 16 nya färger nu med AltroBead Technology. som ger ett unikt, mjukt och hemtrevligt utseende! www.altro.se

Altro Aquarius. 16 nya färger nu med AltroBead Technology. som ger ett unikt, mjukt och hemtrevligt utseende! www.altro.se 16 nya färger nu med AltroBead Technology som ger ett unikt, mjukt och hemtrevligt utseende! Altro Aquarius Säkerhetsgolv för våta miljöer för både skor och barfota finns nu i 16 nya färger som har alla

Läs mer

Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem. Som gjorda för varandra

Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem. Som gjorda för varandra Altros golv och väggbeklädnad den kompletta lösningen Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem Lothingland Community Unit Som gjorda för varandra Romeo och Julia. Filip och Fredrik. Korv och mos. Vissa

Läs mer

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC ZERO PVC -FRITT GOLV UPOFLOOR ZERO PVC-FRITT GOLV Fritt från PVC, klor och mjukgörare Fritt från ftalater, halogener och tungmetaller Homogen sammansättning Utmärkt hållbarhet Lätt att lägga Ingen vaxning,

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

LJUSET GÖR SKILLNADEN

LJUSET GÖR SKILLNADEN LJUSET GÖR SKILLNADEN Vissa hävdar att det är något magiskt med ljuset i Skandinavien. Andra menar att de speciella skiftningarna beror på närheten till polcirkeln eller att vårt klimat är rikt på kontraster.

Läs mer

Läggningsanvisning Vinylgolv

Läggningsanvisning Vinylgolv VINYL-Golv... För ett perfekt resultat 1. Mätning Mät den maximala längden och bredden på rummet inklusive alla gångar och dörröppningar. Lägg på en extra bredd om 10cm på varje sida. 2. Förberedelse Kontrollera

Läs mer

En naturprodukt. Jute Cork Trämjöl Harts

En naturprodukt. Jute Cork Trämjöl Harts Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum, en naturprodukt 02. DLW golvmaterial En stolt tradition 03. Kollektionen Lino Art Linea 04. Tekniska data 05. LPX Enkel rengöring 06. Användningsområden 07.

Läs mer

Introduktion till Altro säkerhetsgolv

Introduktion till Altro säkerhetsgolv Säkerhetsgolv Introduktion till Altro säkerhetsgolv Introduktion till Altro säkerhetsgolv Lösningar för tuffa förhållanden Inspirerande lösningar Altro Suprema II, Altro Wood Safety Altro Unity 25, Altro

Läs mer

fördelar med laminatdörrar

fördelar med laminatdörrar laminatdörrar 2 fördelar med laminatdörrar För att kunna tillgodose den ökade efterfrågan har vi valt ut ett standardsortiment med ett mycket stort antal färger och träreproduktioner. Med samtliga varianter

Läs mer

Steni Colour FASADSKIVA

Steni Colour FASADSKIVA Framhäv fasaden med Steni Colour FASADSKIVA Steni Colour framtidens fasadskiva Steni Colour är en robust, flexibel och lätt fasadskiva som är enkel att rengöra och inte minst har mycket lång livslängd.

Läs mer

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv.

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. creating better environments In plast we trust. Forbos plastgolv förenar skönhet och styrka på ett sätt som är svårslaget. Minst sagt. De är vackra,

Läs mer

Välkommen till Heimdall Industrigolv

Välkommen till Heimdall Industrigolv Välkommen till Heimdall Industrigolv Om företaget Heimdall Industrigolv öppnade 2003 i Gävle och har sedan dess levererat polerad betong, massagolv, flytspackling och slipning i olika miljöer och infrastrukturer

Läs mer

Våtrumskoncept för golv, väggar & bårder

Våtrumskoncept för golv, väggar & bårder SPIRIT of SPA Våtrumskoncept för golv, väggar & bårder Välbefinnande ända in i plånboken. Ordet spa associeras främst till kurorter, varma bad och avkoppling. Men vi på Forbo har tagit oss friheten att

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

FRAMHÄV FASADEN MED STENI COLOUR INNEHÅLL. 02 Framtidens fasadskiva 06 En skola som skiljer sig från mängden 08 Produktfördelar 14 Låt dig inspireras

FRAMHÄV FASADEN MED STENI COLOUR INNEHÅLL. 02 Framtidens fasadskiva 06 En skola som skiljer sig från mängden 08 Produktfördelar 14 Låt dig inspireras FRAMHÄV FASADEN MED STENI COLOUR INNEHÅLL 02 Framtidens fasadskiva 06 En skola som skiljer sig från mängden 08 Produktfördelar 14 Låt dig inspireras 2 FRAMTIDENS FASADSKIVA Fuktbeständig Miljövänlig UV-beständig

Läs mer

Designed for possibilities. Made for people. Guide till golv och väggbeklädnader för kök. Omvandla köksutrymmet och dess omgivande miljöer. altro.

Designed for possibilities. Made for people. Guide till golv och väggbeklädnader för kök. Omvandla köksutrymmet och dess omgivande miljöer. altro. Designed for possibilities. Made for people. Guide till golv och väggbeklädnader för kök Omvandla köksutrymmet och dess omgivande miljöer altro.se Altro till kök och mer därtill Med mer än 60 års erfarenhet

Läs mer

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 bildar ett harmoniskt tak som ger ett vackert helhetsintryck. Ett nytt taksystem med dolt bärverkssystem En trivsam känsla Ett tak

Läs mer

Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti

Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti Ingen kan förvaring som vi. I över 65 år har vi utvecklat, tillverkat och levererat förvaringslösningar. Är det något vi kan så är det förvaring och den

Läs mer

Vackra trägolv för användning i generationer

Vackra trägolv för användning i generationer Vackra trägolv för användning i generationer Omslagsbild: Furu massiv ljusgrå slät Ovan: Furu massiv obehandlad slät (samma utseende får du om du väljer klarvax) En av världens viktigaste och mest fantastiska

Läs mer

Modern Betong. Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK

Modern Betong. Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK Modern Betong Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK Innehåll 3 4 5-7 Att välja rätt lösning Specifiera riskerna Att skydda utsatta ytor - CONIDECK system 2 Att välja rätt lösning Parkeringshus

Läs mer

BLI MER EFFEKTIV I VÅR!

BLI MER EFFEKTIV I VÅR! BLI MER EFFEKTIV I VÅR! Trött på att köra runt och hämta varor? Du vet väl att Lunds Kakelvaruhus alltid kör ut ditt badrumsprojekt GRATIS inom 046-området och till kraftigt reducerat pris inom 040 och

Läs mer

Designed for possibilities. Made for people. Altro Wood collection. Förnya dina inomhusutrymmen med trendiga träliknande golv. altro.

Designed for possibilities. Made for people. Altro Wood collection. Förnya dina inomhusutrymmen med trendiga träliknande golv. altro. Designed for possibilities. Made for people. Altro Wood collection Förnya dina inomhusutrymmen med trendiga träliknande golv altro.se01 Altro Wood -kollektionen Inspirerad av naturen Vi presenterar våra

Läs mer

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom kontor, skola, butik, dagis, hotell och restaurant

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom kontor, skola, butik, dagis, hotell och restaurant 1+2+3 Tre enkla steg för dig inom kontor, skola, butik, dagis, hotell och restaurant 1+2+3 Tre enkla steg till effektiv rengöring Miljöer och inredning har de senaste åren genomgått en revolution inom

Läs mer

Geberit Group. badstudıose. VÅRKAMPANJ Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment *)!

Geberit Group. badstudıose. VÅRKAMPANJ Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment *)! Geberit Group badstudıose 8-16 VÅRKAMPANJ Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment *)! UTAN spolkant för hygienens och städningens skull. Ny påfyllningsventil som sparar upp till 0,5 l vatten vid varje

Läs mer

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS LÄGGNINGSANVISNING F L Y T A N D E G O L V WICANDERS KORKGOLV WIC-CORK Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS Wicanders flytande golv - läggningsanvisning

Läs mer

Gyptone Undertak Funktion och design

Gyptone Undertak Funktion och design Gyptone Undertak Funktion och design Reflecting everyday life 1 1 Reflecting everyday life För den dagliga användaren av en byggnad är undertaket en naturlig del av vardagen som ofta märks ifall det inte

Läs mer

NATURLIGA MATERIAL. Lätt att leva med

NATURLIGA MATERIAL. Lätt att leva med ETT NATURLIGT KLICK NATURLIGA MATERIAL Varje Marmoleum Click-panel är tillverkad av HDF (High Density Fibreboard) med en ljudabsorberande korkbotten och 2,5 mm tjock Marmoleum på ovansidan. De naturliga

Läs mer

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak 1 Kompromissa aldrig med takets kvalitet Innehåll Sida Icopal Shingel 3 Icopal Takpapp 4-5 Tillbehör

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Detaljer som gör skillnad Designbrunnar har blivit populära inslag i moderna badrum. Oavsett om det gäller väggbrunnar eller golvrännor urvalet gör det möjligt

Läs mer

Lita Laminatgolv. LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic

Lita Laminatgolv. LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic Lita Laminatgolv LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic Lita amazone Detta är golvet för den stilmedvetne, klassiskt och elegant med mörka träslag som bas. Lita Amazone har smalare brädor för att

Läs mer

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER funktion, trygghet, flexibilitet Funktion och trygghet med moderna skorstenar Våra skorstenar kan du ansluta till olika typer av små eller stora

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

ROCKFON BLANKA TÄNK OM ALLT VITT VAR SÅ HÄR LJUST

ROCKFON BLANKA TÄNK OM ALLT VITT VAR SÅ HÄR LJUST ROCKFON BLANKA TÄNK OM ALLT VITT VAR SÅ HÄR LJUST VISSA VITA NYANSER ÄR LJUSARE ÄN ANDRA Kritvit. Snövit. Benvit. Mjölkvit. Det finns otaliga nyanser av vitt och de upplevs och beskrivs helt olika beroende

Läs mer

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös.

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. GRASS UTDRAGSSYSEM NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. www.grass.eu Nova Pro Scala Synonymt för flexibilitet, design, inspiration och kreativitet. Nova Pro Scala präglas av avskalad

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

Klassade massivdörrar. Hus och Fastighet

Klassade massivdörrar. Hus och Fastighet Klassade massivar Hus och Fastighet Dörrar för fastighetens alla behov Nedan ser du ett urval av våra modeller. Släta ar Gedigen stomme med 110 mm ram, tät fyllning och 4 mm spärrskiva. Fanerad D43 Mönsterlagt

Läs mer

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Welcome W Velkommen Välko Accueil illkommen Tervetuloa mmen Första intrycket består Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Det första

Läs mer

premium Förberedelser 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Förberedelser 1 INSTALLATION INFORMATION Förberedelser 1 Pergo Premium klickgolv levereras med läggningsinstruktioner i form av illustrationer. Texten nedan förklarar dessa illustrationer och är indelad i tre delar: Förberedelser, Läggning och

Läs mer

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS QUALITY IN WOOD SINCE 1857 TRADITION INNOVATION DESIGN 1 2 3 Trä är det mest miljövänliga, vackraste och mest flexibla golvmaterial som finns. Det är därför som vi bara

Läs mer

Checklista fallolyckor

Checklista fallolyckor Maj 2014 Checklista fallolyckor Fallolyckor på samma nivå som följd av att man halkar och snubblar Europeisk kampanj SLIC 2014 Checklistan kan vara till hjälp när ni ska undersöka om det finns risk för

Läs mer

ULTRATUNN NATURSTEN FÖR VÄGG OCH ANDRA YTOR. Äkta sten men lätt, flexibel och milimetertunn

ULTRATUNN NATURSTEN FÖR VÄGG OCH ANDRA YTOR. Äkta sten men lätt, flexibel och milimetertunn ULTRATUNN NATURSTEN FÖR VÄGG OCH ANDRA YTOR Äkta sten men lätt, flexibel och milimetertunn VAD ÄR ULTRATUNN NATURSTEN? Ultratunn natursten är sten faner laminerat på ett tunt underlag av: glasfiber och

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor Flyttverktyg för professionellt bruk U n i v e r s a l m o v i n g s y s t e m FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor När du bekantar dig med FOURMI -systemet märker du att

Läs mer

Designed for possibilities. Made for people. Golv- och vägg guide. altro.se. Produktkatalog

Designed for possibilities. Made for people. Golv- och vägg guide. altro.se. Produktkatalog Designed for possibilities. Made for people. Golv- och vägg guide Produktkatalog 1 Jag blev verkligen imponerad när jag fick höra talas om Altros stegsäkra golv för professionella kök och Altros hygieniska

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

Nyhet! Smart badrumskollektion för de minsta. Storsäljaren i miniformat. Detaljer som gör skillnad. Extra hållbar design. Enkelt att hålla rent

Nyhet! Smart badrumskollektion för de minsta. Storsäljaren i miniformat. Detaljer som gör skillnad. Extra hållbar design. Enkelt att hålla rent SE 145-12 Nyhet! Smart badrumskollektion för de minsta 1 Extra hållbar design www.ifo.se Enkelt att hålla rent Detaljer som gör skillnad Storsäljaren i miniformat Vår tuffaste testpanel någonsin Att utveckla

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Create är skåp för kreativ möblering Create är vår nya flexibla

Läs mer

KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN

KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN CARECO - KULÖR- & MATERIALGUIDE - 3 CARECO KULÖR- & MATERIALGUIDE funktion - kvalitet - kreativitet - flexibilitet VÅR AFFÄRSIDÉ

Läs mer

SE 102-12. care. Badrum för livet

SE 102-12. care. Badrum för livet SE 102-12 care Badrum för livet Välj ett badrum som matchar dig. De flesta av oss vill givetvis bo hemma så länge som möjligt. Idag är vi också ofta piggare och friskare lite längre än förr. Det är nu

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET 1) Allmänt Uniclic X-systemet: Klicksystemet som innebär att du kan ersätta en skadad bräda i mitten av rummet snabbt,kvickt och lätt, utan

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

Rengöringsanvisningar

Rengöringsanvisningar och skötsel av lackade och oljade Pergo-parkettgolv HÅLLBART ANVÄNDARVÄNLIGT EFFEKTIVT Varför? Genom att rengöra ditt golv på rätt sätt kan du garantera att ditt köp underhålls på bästa sätt. Produkterna

Läs mer

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Nyhet! Färgade påsar Bubbelpåsar Denna populära produkt är lätt som luft och skyddande som en kudde. De små bubblorna ger utmärkt skydd för känsliga komponenter

Läs mer

DeLaval Oktober 3.824,- 3.983,- 3.586,- månadserbjudanden! Elklipper C2. Vintervatten. Vintervatten 5.034,- Värde 475,- 4.

DeLaval Oktober 3.824,- 3.983,- 3.586,- månadserbjudanden! Elklipper C2. Vintervatten. Vintervatten 5.034,- Värde 475,- 4. DeLaval Oktober månadserbjudanden! Du finner produkterna hos din DeLaval servicetekniker Återförsäljande butik DeLaval Webbutik Vintervatten E300 med transformator på köpet Köp vattenkopp E300 och få transformator

Läs mer

Lock-Tile Sweden AB. Lock-Tile golv Installation Instruktioner. www.lock-tile.se. 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se

Lock-Tile Sweden AB. Lock-Tile golv Installation Instruktioner. www.lock-tile.se. 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se Om du har några frågor angående installationen av ett Lock-Tile golv tveka inte att konkakta oss på 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se Lock-Tile golv Installation Instruktioner Lock-Tile Sweden AB www.lock-tile.se

Läs mer

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV LÄGGNINGSANVISNING BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV PRODUKTINFORMATION Europeisk ekstav med ca. 3,6 mm slitskikt, färdigslipad till 120 korn. Stavformat L=340 mm, B=68 mm, T=13 mm. 1st fp.

Läs mer

BerryAlloc Kitchen Wall

BerryAlloc Kitchen Wall warm grey BerryAlloc Kitchen Wall BerryAlloc, wonderwalls Ett unikt sortiment väggpaneler som är både vackert och praktiskt; BerryAlloc. Modernt, retro eller klassiskt? Vi har många olika strukturer, kakeleffekter

Läs mer

Betyg MVG. Inredning för utbildning

Betyg MVG. Inredning för utbildning Betyg MVG Inredning för utbildning VÄLJ MELLAN TVÅ INREDNINGSSYSTEM För att möta nya krav på estetik och valmöjligheter erbjuder iab två omfattande inredningssystem för utbildning iab EDU och ST. Med utgångspunkt

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Strålande tider för designbrunnar. Fler och fler föredrar en ren design i duschen. Våra designbrunnar möjliggör individuella lösningar som uppfyller detta önskemål.

Läs mer

Dekorativa radiatorer

Dekorativa radiatorer InspiratioN Dekorativa radiatorer PURMO PURMO RADIATORER PURMO PURMO RADIATORER Vi bryr oss om stil. Passionerat. En personlig touch Dagens trender inom inredning handlar om att skapa ett rum med individuella

Läs mer

AKUSTIKVÄGGAR KOMPOSITMATERIAL

AKUSTIKVÄGGAR KOMPOSITMATERIAL Det ställs höga krav på arbetsmiljön idag. Med över 20 års erfarenhet av ljudsanering har Järven Plast & Smide AB kunskap om buller. För att uppnå bästa möjliga resultat, har vi kontinuerlig forskning

Läs mer

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

We love. vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *införs successivt från januari 2014

We love. vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *införs successivt från januari 2014 We love vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA PHTHALATE FREE Technology *införs successivt från januari 2014 Kollektion 2014 generationens Den nya vinylgolv är här! Tarketts

Läs mer

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line Bänkar För mat- och dryckesförvaring Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line för professionell förv Cold Line-produkterna är designade och tillverkade för att uppfylla de strängaste

Läs mer

OPTIONER Living Collection och Prime Series

OPTIONER Living Collection och Prime Series OPTIONER Living Collection och Prime Series Innehåll Living Collection Living CL...4 Living M...6 Living C4000...10 Living C7000...13 Living XTR2000...16 Living XTR7000...18 Prime Series PRIME CL2000...

Läs mer

Mer än bara ledstänger...

Mer än bara ledstänger... den rätta kopplingen Mer än bara ledstänger... Design och material Interclamp är ett modulsystem av rörkopplingar av galvaniserat kvalitetsmidesjärn med många användningsmöjligheter. Interclamp är ett

Läs mer

Borghamns Stenförädling AB

Borghamns Stenförädling AB Svensk natursten Borghamns Stenförädling AB 1 2 Svensk natursten Den svenska berggrunden är stabil. Orsaken är bland annat åldern. Det handlar om hundratals miljoner år. Till exempel är det mellan 450

Läs mer

INDUSTRI SÄKRA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR

INDUSTRI SÄKRA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR INDUSTRI SÄKRA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR Skaffa dig ett bra fotfäste Altro har olika golvlösningar för alla miljöer och behov i en industri Med Altros heltäckande sortiment av golv behöver du ingen annan

Läs mer

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom hälso- och sjukvård

1+2+3 Tre enkla steg för dig inom hälso- och sjukvård 1+2+3 Tre enkla steg för dig inom hälso- och sjukvård 2014 Rengöring i 3 enkla steg 1 2 3 Entrén Formeln är enkel: Ju mindre smuts som kommer in utifrån, desto enklare blir städningen. Därför är entrémattor

Läs mer

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Effektivt inbrottsskydd genom Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Secura för säkerhet. Frågan om säkerheten blir allt viktigare hela tiden. Entrédörrar med omfattande låssystem

Läs mer

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs. 2014-10 SE UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se UNDERHÅLL AV KÄHRS TRÄGOLV 2 INNEHÅLL UNDERHÅLL

Läs mer

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Massiv Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Ett golv som är lika personligt som du. Vår stavparkett i massivt trä ger alla utrymmen en exklusiv känsla. Varje unik stav kommer från

Läs mer

Vanliga frågor om konstgräs på balkong

Vanliga frågor om konstgräs på balkong den 18 april 2011 Vanliga frågor om konstgräs på balkong 1. Hur beställer jag? - Det smidigaste är att maila in en beställning till order@konstgrasexperten.se. Uppge typ av konstgräs, mått, faktura & leveransadress,

Läs mer

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING Insulation Technology TM Made in Sweden Grymt bra isolering, finns inget bättre. Matte Karlsson, snickare NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING - för varma, tysta och sunda hus med miljövänlig cellulosaisolering

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

En liten skrift om Solohyvelns möjligheter

En liten skrift om Solohyvelns möjligheter Från panel till list En liten skrift om Solohyvelns möjligheter Dimensionering och släthyvling av virke En nysågad bräda är plan men har måttavvikelser. Efter torkning till byggtorrt dvs. 15-20% fukthalt

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Antagen 2015--02-16, 12. Dnr 2014-M0364 RIKTLINJER FÖR UTESERVERINGAR 2015-02-10

Miljö- och byggnämnden Antagen 2015--02-16, 12. Dnr 2014-M0364 RIKTLINJER FÖR UTESERVERINGAR 2015-02-10 Miljö- och byggnämnden Antagen 2015--02-16, 12 Dnr 2014-M0364 RIKTLINJER FÖR UTESERVERINGAR 2015-02-10 Detta program sammanfattar de krav och riktlinjer som Älmhults kommun ställer på utformning av uteserveringar

Läs mer

NORDIC³ EN KOMPLETT BADRUMSSERIE

NORDIC³ EN KOMPLETT BADRUMSSERIE NORDIC³ EN KOMPLETT BADRUMSSERIE NYHET! PRISVÄRDA PRODUKTER FÖR ALLA BADRUM ÄVEN FÖR KÖK I Nordic³serien ingår en hög köksblandare som passar de flesta kök med sin klassiskt skandinaviska design. WC OCH

Läs mer

time to go wild. bring nature home creating better environments

time to go wild. bring nature home creating better environments time to go wild. bring nature home creating better environments Exotiska golv från världens skogar! Adventure är vår nya exotiska kollektion inspirerad av träslag från tre världsdelar. Golvets gedigna

Läs mer

Det alternativa uppvärmningssystemet Modernt och effektivt.

Det alternativa uppvärmningssystemet Modernt och effektivt. Det alternativa uppvärmningssystemet Modernt och effektivt. www.infranomic.se 2 Naturlig värme med Infranomic Infranomic Den alternativa Värmeteknologin Trots kall lufttemperatur så värmer lägerelden och

Läs mer

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä PRESTIGE ett urval Kvalitetstrappor i trä Med känsla för material och detaljer Snickarlaget är en av Sveriges ledande tillverkare av trappor med fokus på design, nytänkande och flexibilitet. Vi är med

Läs mer

Nödduschsystem. Därför att det kan bli dyrt att ta chanser

Nödduschsystem. Därför att det kan bli dyrt att ta chanser Nödduschsystem Därför att det kan bli dyrt att ta chanser BROEN-LAB utvecklar, producerar och säljer kompletta armatur- och nödduschlösningar till professionella laboratorier och utbildningssektorn samt

Läs mer

solbacken! Strandnorum Län: Västra Götaland Datum 140423

solbacken! Strandnorum Län: Västra Götaland Datum 140423 solbacken! Strandnorum Län: Västra Götaland Kommun: stenungsund Datum 140423 Vi bygger hus som tål livet Vi vet att en bra hemkänsla är något av det viktigaste som finns. Det är hemma familjemiddagar,

Läs mer

INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR

INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR CC0949 i TM INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR ColorCore by Formica Group erbjuder en helt ny dimension för dekorytor. Dekorytans homogena färg sträcker sig ända

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

Montering luftspaltsbildande golv.

Montering luftspaltsbildande golv. Montering luftspaltsbildande golv. Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till mögelbildning, rötsvampsangrepp, frostsprängningar. Fukt är en av

Läs mer

REN ViNST. Ett smart sätt att öka lönsamheten. REN ViNST

REN ViNST. Ett smart sätt att öka lönsamheten. REN ViNST REN ViNST Ett smart sätt att öka lönsamheten Danderyds Snickeri AB Mallslingan 5 187 66 Täby 08-544 44 160 www.dandent.se info@dandent.se REN ViNST Dandent, som tillverkar och marknadsför högkvalitativa

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

Kakelbranschen informerar. av kakel och klinker

Kakelbranschen informerar. av kakel och klinker Kakelbranschen informerar Skötsel av kakel och klinker Städråd för väggar och golv med ytskikt av keramiska plattor! I denna folder redovisas råd och rekommendationer om hur ytskikt med keramiska plattor

Läs mer

Införliva. Få liv i leken

Införliva. Få liv i leken Införliva Få liv i leken Ytor med säkerhet och snyggt utseende Playtops stötdämpande lekunderlag ger säkrare lekplatser runt om i världen. Det är den mest avancerade produkten inom sitt område. Efter att

Läs mer

VIONARO lådsystem. www.grass.eu

VIONARO lådsystem. www.grass.eu VIONARO lådsystem De kubistiska lådsidorna i minimalistisk design bildar i kombination med Dynapro utdragsskenor ett modern och elegant lådsystem. www.grass.eu Funktion. Fulländad form. Vionaro. Öppna

Läs mer

SHOP DISPLAY CONCEPT

SHOP DISPLAY CONCEPT SHOP DISPLAY CONCEPT Innehåll 3 Inledning 4 Steelo Shop Display Concept 6 Ryggpaneler 8 Spårad ryggpanel 12 Perforerad ryggpanel 16 Slät ryggpanel 19 Tillbehör Slaget om kunderna står i butiken. Det var

Läs mer

Din verksamhet är vår affärsidé!

Din verksamhet är vår affärsidé! SE Din verksamhet är vår affärsidé! Ammeraal Beltech:» förstår din process» för alla dina transportbandbehov» just-in-time leveranser www.ammeraalbeltech.com Förstå din produktionsprocess Specialist i

Läs mer

Luftspaltbildande fuktspärr golv

Luftspaltbildande fuktspärr golv Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA Luftspaltbildande fuktspärr golv Black Line Monteringsanvisning Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till

Läs mer