PROTOKOLL Nr 2/ (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid K 20, Skövde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde"

Transkript

1 PROTOKOLL Nr 2/ (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin Hulmarker Hjo kommun Katarina Jonsson Skövde kommun Claes Jägevall Tibro kommun Conny Haraldsson Arbetsförmedlingen Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 1 Sammanträdet öppnas Torgny Andersson hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Conny Haraldsson är Arbetsförmedlingens nyvalde ordinarie ledamot i styrelsen och hälsades särskilt välkommen till Samordningsförbundets styrelse. 2 Val av justerare Till protokollsjusterare utsågs Conny Haraldsson. Beslutsfrågor 3 Budget 2014 Efter sammanträdet den 9 december 2013 äskade Samordningsförbundet medel av Försäkringskassan centralt för en insats vars syfte är att utveckla arbetet mot våld i nära relationer. Förbundet har inte fått svar på den framställan som gjorts, vilket innebär att möjligheten ff. finns att ytterligare medel kan komma att tillföras förbundet.

2 PROTOKOLL Nr 2/ (7) Ansökan om utvecklingsuppdraget riktat mot våld i nära relationer har inkommit till förbundet där en enig socialnämnd i Skövde kommun står bakom ansökan. Ett uppdrag skall beröra fler än en part och utifrån den kraftiga ökningen av sjukskrivna kvinnor med psykisk ohälsa, så kommer ansökan kompletteras med att Skövde kommun och Försäkringskassan tillsammans utvecklar metod och metodik att lära sig mer i detta viktiga ämne och ytterst våga ställa frågan om våld i nära relationer. Ansvarig för omskrivning av projektansökan är Socialförvaltningen i Skövde kommun. Vid ett eventuellt beslut från Försäkringskassan centralt om ytterligare medel till förbundet kommer dessa medel destineras till Försäkringskassan för att de på ett ännu tydligare sätt skall kunna vara delaktig i det gemensamma uppdraget. Styrelsen ställde sig bakom beslutet till budget för verksamhetsåret ,5 miljoner SEK av eget kapital kommer disponeras under innevarande år och 0,5 miljoner SEK är beräknat att överföras till nästa års verksamhet. Om förbundet 2015 blir beviljat ett ESF uppdrag är styrelsen medveten om att förbundet får be en av parterna att agera bank, eftersom vi med den omsättning vi har inte kan ligga ute med förskottsutbetalningar för lång tid. 4 FINSAM konferens Uppsala 2014 Budgeten för konferensverksamheten ligger under året på SEK. I den kostnaden ryms bland annat de insatser vi gör inför den förestående sammanslagningen till ett förbund östra Skaraborg. Till FINSAM konferensen har vi sex intressenter varav tre kommer från beredningsgruppen. Mycket intressant och som bådar gott utifrån våra ord i verksamhetsplanen: samverkan är inte ett tillstånd som går att uppnå vid ett givet tillfälle, utan en levande process som varje dag måste erövras. En av de som anmält sitt intresse är regionens representant i beredningsgruppen och utifrån den avsaknad av representationen som varit med regionen i beredningsgruppen är det bara av den anledningen viktigt att stötta ett sådant initiativ. Styrelsen beslöt att bifalla medverkan i årets FINSAM konferens med totalt 6 personer. Beräknad kostnad ca SEK. Styrelsen representeras av Roland Wanner, Linnéa Hultmark och Tomas Rosenlundh.

3 PROTOKOLL Nr 2/ (7) 5 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen kompletteras med en skrivning om ansatsen att utveckla arbetet mot våld i nära relationer med fokus på målgruppen sjukskrivna kvinnor. Projektägare Skövde kommun. Aktiv samverkan med Försäkringskassan. Erfarenheterna som görs i uppdraget skall spridas till samtliga parter i förbundet. Styrelsen beslöt att godkänna verksamhetsplanen för En populärutgåva kommer nu tas fram för spridning till våra parter i förbundet. 6 Firmatecknare 2014 Ordförande Roland Wanner, vice ordförande Torgny Andersson samt förbundsdirektör Tomas Rosenlundh är var för sig, firmatecknare för Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg. 7 Tjänst som utredare till Vi vill vara med Fem personer anmälde sitt intresse till tjänsten som utredare. Fyra intervjuades och efter referenstagning föreslås att Rickard Stenström från Arbetsförmedlingen i Mariestad erbjuds uppdraget från och med den 17 mars 2014 och till och med den 31 december Rickard har bland annat arbetet i ESF uppdraget Vägen till arbete/studier, har ett brett kontaktnät och har under sin tid som arbetsförmedlare i Mariestad arbetat med målgrupper som står långt ifrån arbetsmarknaden. Anställningen kvarstår på Arbetsförmedlingen i Mariestad. Förbundet skriver ett avtal med Arbetsförmedlingen där villkoren framkommer. Grundlönen från förmedlingen kvarstår med ett personligt lönetillägg på 1000 SEK/månad fram till den 31 december Lönetillägget utgår utifrån det speciella ansvaret att hålla ihop förstudien fram till en konkret ESF ansökan. Styrelsen beslöt att bifalla förslaget.

4 PROTOKOLL Nr 2/ (7) 8 Års- och förvaltningsberättelse 2013 Års- och förvaltningsberättelsen godkändes av styrelsen. Under innevarande år bör inriktningen i uppföljningen vara att utvärdera de långvariga effekterna av de insatser förbundet finansierar. Ett initiativ bör tas att bjuda in regionens representanter från hälso- och sjukvården för att konkret diskutera hur samverkan med den enskilde kan förtydligas. Idag är denna samverkan en svag punkt i kedjan runt en individ. 9 Rekryteringsprocessen ny förbundschef Östra Skaraborg Processen pågår och ansökningstiden går ut den 28 februari Presidierna för de båda förbunden kommer träffas den 11 mars 2014 för att få en första redovisning över de kandidater till uppdraget som enligt rekryteringsföretaget kan vara intressanta att gå vidare med. Representanter från beredningsgruppen har därefter erbjudit sig att medverka i processen med att intervjua de kandidater som presidiet har valt ut som intressanta kandidater. Två representanter från vardera beredningsgruppen och att man inom gruppen har representanter från varje ingående part i förbundet. Tänkt intervju dag är den 27 eller 28 mars Presidiet möts därefter den 7 april 2014 där det slutgiltiga urvalet till djupintervjun gör. Slutmålet är att till styrelsesammanträdet den 28 april 2014 vara klar med processen och ha ett förslag till nu förbundschef för Samordningsförbundet östra Skaraborg. Styrelsen ställde sig bakom förslaget. Samråd kommer ske med Samordningsförbundet FalköpingTidaholm så att enighet i förfaringssättet kan uppnås. 10 Inriktningsbeslut lokalisering 2015 De nuvarande lokalerna som förbundet hyr idag är uppsagda till den 31 december 2014 i och med att Arbetsförmedlingen flyttar sin verksamhet. I och med att Arbetsförmedlingens nya lokaler till allra största del kommer bestå av gemensamma arbetsplatser i kontorsutrymmen innebär det att förbundets verksamhet inte kommer passa in i det mönstret.

5 PROTOKOLL Nr 2/ (7) Tre alternativ till lokalisering har undersökts Gothia Science Park med närhet till Kommunalförbundet, ett företagshotell på Kungsgatan och slutligen den nybyggda kontorsfastigheten på Stationsgatan/Trädgårdsgatan i Skövde. Gällande det först nämnda tillhör vi inte rätt målgrupp att hyra av GSP, gällande företagshotellet, som skulle vara det mest ekonomiska alternativet, saknas hiss upp till andra våningen vilket gör att det faller utifrån tillgänglighetsprincipen. Det tredje alternativet utgör det bästa alternativet i och med att en av förbundets parter från hösten 2014 flyttar in i dessa lokaler. Förbundet kan med den närheten nyttja delar av deras uppbyggda kontorsservice som kopiator och postgång, kontorshuset har tillgång till sammanträdesrum, tillgängligheten kan tillgodoses genom att hiss finns. Styrelsen ställde sig bakom att gå vidare med förhandlingarna tillsammans med Rapp fastigheter AB. Beräknad årlig hyreskostnad är SEK. Samordningsförbundet FalköpingTidaholm underrättas om inriktningsbeslutet så att även de har en möjlighet att ta aktiv del och besluta om den framtida gemensamma lokaliseringen. 11 Domänadress från 1 januari 2015 Styrelsen beslöt att godkänna förslaget till ny domänadress för det nya förbundet Östra Skaraborg: sofoskgb.se. Ärendet är processat med Samordningsförbundet FalköpingTidaholm, men de underrättas om beslutet så att ett gemensamt agerande kan göras. Informationsärende och återkoppling: 12 Förbundsordning Samordningsförbundet Östra Skaraborg Förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Skaraborg har nu granskats av jurister på SKL och en korrigering har gjorts i ursprungsförslaget. Sammanträde per capsulam stryks eftersom det inte är förenligt med kommunallagen. Samordningsförbundets gällande förbundsordnings 16 kompletteras med en skrivning att ett eventuellt eget kapital överförs till det nya förbundet Östra Skaraborg och dessa båda förbundsordningar skickas tillsammans

6 PROTOKOLL Nr 2/ (7) med en missivskrivelse till samtliga parter i förbundet att senast den 30 juni 2014 ha fattat beslut om de samma. 13 Övriga frågor Skaraborgs kommuner samverkar kring upphandling av gemensamma tjänster för att skapa goda ekonomiska villkor för parterna. Samordningsförbundet har en möjlighet att anmäla intresse att kunna ta del av de upphandlade tjänsterna och som för förbundet kan innebära bättre ekonomiska villkor. Ett exempel kan vara leasingavtal gällande biluthyrning, ett annat kan vara kontorsmaterial. Styrelsen ställde sig bakom förslaget att tillskriva Skövde kommun med en begäran om att få tillgång till konceptet. Folkhälsokommittén i VGR har skickat ut en remiss till samtliga 16 samordningsförbund i regionen att senast den 4 april 2014 svara på en remiss om en regional folkhälsomodell. Förutom förbunden har kommunerna tillskrivits och hälso- och sjukvårdsnämnderna. Förslagets syfte är att förbättra organisering och samverkan för att få ett effektivare folkhälsoarbete. Parallellt till denna remiss pågår en process ifrån Folkhälsokommitténs sida att bjuda in samtliga förbunds presidier till gemensamma överläggningar för att diskutera fortsatt effektiv samverkan. Ett förslag till yttrande tas fram av förbundsdirektören med stöd av Linnéa Hultmark som har erfarenhet både av lokalt folkhälsoarbete och har uppdraget att sitta i Hälso- och sjukvårdsnämnden. Förslaget processas under beredningen med presidiet så att ett yttrande kan avges senast den 4 april Styrelsen ställde sig bakom föreslagen arbetsgång. 14 Nästa sammanträde Måndagen den 28 april 2014 klockan Plats: K 20. På dagordningen: återrapportering förstudie Unga vuxna Skövde

7 PROTOKOLL Nr 2/ (7) kommun, socioekonomiskt synsätt i Tibro kommun samt en lägesrapport över tjänstetillsättningen av en förbundschef. 15 Sammanträdet avslutas Torgny Andersson förklarade formellt sammanträdet för avslutat. Vid protokollet Justerat Tomas Rosenlundh Conny Haraldsson Torgny Andersson

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 1/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsförmedlingen Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Catrin Hulmarker Hjo kommun Roland

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10 PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Kanalhotellet Karlsborg Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander.

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander. PROTOKOLL Nr 4/2010 1 (5) 2010-09-22 Sammanträde Tid 2010-09-22 Plats Petter Helénsgata 2, Skövde Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande, 1-8, 10-11 Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 2/2013 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Stadshuset, Hjo Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 7/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Lärcenter Falköping Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3 Torgny Andersson Försäkringskassan 1-2, 7-11

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2008 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Kjell Sjölund Karlsborgs kommun ordförande Christer Janson Länsarbetsnämnden vice

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 5/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Hellidens folkhögskola, Tidaholm Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

Informationsärende och återkoppling:

Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Naturkraft Rehabilitering, AME, Skaraborgsgatan 19, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Claes-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04 PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) 2010-04-16 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Servicekontoret, Skatteförvaltningen, Skolgatan 1, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling:

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2011 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Haganäset Karlsborg Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3-8 Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-05-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Skattekontoret, Skolgatan 2, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra 1(6) Samordningsförbundet Östra Skaraborg PROTOKOLL Nr 1/2016 2016-02-29 Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid 9:00-12:00 Plats Stationsgatan 14, Skövde Närvarande Catrin Hulmarker, Hjo

Läs mer

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 4/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:30 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 2/2010 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Petter Helénsgata 2. Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29 PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Badhusgatan 29 Närvarande Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran Borg

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25 PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 5/2010 1 (7) 2010-12-03 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2010-12-03 Plats Närvarande Knistad Hotel & konferens Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Anna-Britta Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21 PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsmarknadsenheten Tibro Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 6/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Samordningsförbundets lokaler i Skövde Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 2/2012 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Skaraborg

Samordningsförbundet Östra Skaraborg Informationsunderlag till styrelsemötet 2017-09-12 6 Informationsärenden 6.1 Medelstilldelning 2018 Tilldelningen för 2018 är 9 210 000 och parterna har fått information om deras tilldelning. Jag har inte

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (7) Sammanträde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Claes-Göran Borg

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48 Plats och tid Falköping kl. 8:30 11:30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen, Hasse Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2007-01-15 Plats Närvarande Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24 PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Anita Lindgren Skövde kommun Sewon Ekberg

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 09:00 11:05 Ledamöter Christian Orsing, ordförande Helsingborgs stad Ulrika Arvidsson, vice ordförande Försäkringskassan Bengt Andersson Arbetsförmedlingen

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Karin Viklund Försäkringskassan

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Skomakaren, Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson ordförande Skövde kommun Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-02-22 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 22 februari 2009, klockan 13.15 18.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Gunilla Druve Jansson,

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

Sammanträdesdatum. Åmål

Sammanträdesdatum. Åmål Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20140127 Plats och tid Åmål 9.00-12.00 Beslutande Ordf Peter Joensuu LiV Vice ordf. Monica Klar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 114/05 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad Protokoll styrelsemöte 2019-05-17 Samordningsförbundet Sundbybergs stad Närvarande Frånvarande Åsa Rundlöf ordförande, Morteza Pourdanandeh vice ordförande, Annika Zetterlund samt Morgan Lindqvist och

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 31 mars 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 25 september 2015

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 25 september 2015 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 13:00 15:00 Ledamöter Anna Jähnke, ordförande Helsingborgs stad Ulrika Arvidsson, vice ordförande Försäkringskassan Bengt Andersson Arbetsförmedlingen Franziska

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Informationsärende och återkoppling:

Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 1/2009 1 (1) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2009-01-23 Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Anna-Britta Andersson Skövde

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Tid: 2014-02-28 kl. 10:00 12:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Malin Welin, Försäkringskassan, vice ordförande Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun Claes Jägevall Rolf Eriksson Kjell Sjölund Pierre Rydén Övriga deltagare Frida Blomqvist Utses att justera Justeringens plats och tid Rolf Eriksson

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-12-13 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 13 december 2010, klockan 10.00 14:00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen Tid: 2018-04-27 kl 9:00 12:00 Plats: Rullagergatan 6A Ledamöter Närvarande: Förhindrade: Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP),

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet.

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet. PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (10) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Fullmäktigesalen, Karlsborg kommun Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110222 Plats och tid Bengtsfors 13.00-15.30 Beslutade Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf. Lennart Jonasson Christina

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 3/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-08-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Linnea

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-17 1 (4) HSN 1512-1461 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 13 Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Bakgrund Ovanstående Samordningsförbund bildades den 1 januari 2011, bildandet gjordes genom en ombildning av Samordningsförbundet i Kristianstads

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Ann Åkerlund Rilegård, förbundssamordnare Ulf Wall, controller NVE. Anna-Maria Magnusson och Elisabeth Hanning

Ann Åkerlund Rilegård, förbundssamordnare Ulf Wall, controller NVE. Anna-Maria Magnusson och Elisabeth Hanning 1 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-16 Plats och tid Folkets Hus, Surahammar klockan 09:00-12:30 samt 15:00-15:45 ande Mariette Sjölund, Hallstahammars kommun Hans Söderström, Försäkringskassan

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 201711 27 Plats och tid Åmål 13:00-15:00 Beslutande Almasa Idrizovic, ordf Arbetsförmedlingen Johnny

Läs mer

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm.

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm. Förbundsordning för Falköping/Tidaholm Förbundsordning för i kommunerna Falköping/Tidaholm. har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti 2013. City Konferenscenter, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT

Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT 1 (7) Protokoll Nr 6 Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT Tid: 09.00-10.45 Plats: Försäkringskassan, Lindesberg Närvarande Ledamöter Maud Björnemalm, Försäkringsdelegationen Thomas

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning.

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning. 1 AVTAL Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet 2007-0003 HjoTiBorg 2007-09-05 Mottagare Tibro kommun Arbetsmarknadsenheten Insatser av generell art Ja Nej X Insatser för grupper Ja X Nej PROJEKTETS

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-11-30 Plats och tid Arbetsförmedlingen, klockan 08.15-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-06-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 12.45 14.25 PLATS Vågmästaregatan 1 D, fjärde

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-15:15 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2012-10-05 Tid och plats: fredagen den 5 oktober 2012, kl. 8.30 12 i Stadshuset i Södertälje 17-25 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting,

Läs mer

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.30-15.35 Deltagande ande Conny Johansson (S) Lena Sjödahl (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre Ryden (S) LeifWalterum (C) Marie Elunan

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-04-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 08.40 10.35 (Ajournering 09.40-09.45) PLATS

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 22 juni 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer