Sommarkurser Skådespeleri - Klassiska scener. Idrottsvecka - Prova på kurs. Yoga och Meditation. Målarkurs - landskapsmålning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sommarkurser 2016. Skådespeleri - Klassiska scener. Idrottsvecka - Prova på kurs. Yoga och Meditation. Målarkurs - landskapsmålning"

Transkript

1 Sommarkurser 2016

2 Vårt kök erbjuder god och vällagad husmanskost med ett salladsbord som är mycket uppskattat. Sommartid finns det gott om uteplatser att sitta vid och njuta av solskenet. Boende i vackra rum med modern standard. Du har dusch och toalett samt TV på rummet. Handdukar och lakan finns också. Det finns både enkelrum och dubbelrum. I skolans park kan du njuta av den vackra naturen. Här finns stora ytor för lek och spel, beachvolleybollplan och boulebana, samt en grillplats. Du kan även spela basket, utomhusschack eller gå en runda med vår frisbeegolf i parken. Katrinebergs folkhögskola ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland i det lilla samhället Vessigebro ca: 10 km öster om Falkenberg och dess havsbad. Det finns även gott om golfbanor i närheten och är man shoppingsugen är det självklara besöksmålet Gekås i Ullared, endast 2 mil från Katrineberg.

3 Sommarkurser 2016 Skådespeleri - Klassiska scener Manus och filmanalys Idrottsvecka - Prova på kurs Skriv! Yoga och Meditation Active English Akvarell - grundkurs Målarkurs - landskapsmålning Akvarell, - fortsättningskurs Natur och Kultur i fjällen Använd rösten i sång och tal! Filmkurs för tjejer år 7-11 juni 7-10 juni juni juni 1-2 juli juli juli juli juli juli 1-3 augusti 6-12 augusti

4 Skådespeleri - Klassiska scener 7-11 juni 2016 Vi arbetar med scener ur teaterns klassiker. Basen för arbetet kommer ligga i den psykologiska realismen och vi fokuserar på textanalys, karaktärsgestaltning och samspel. Vi jobbar omväxlande i stor grupp och i enskilda scener med få personer. Innan kursstart vill vi att alla ska ha läst pjäserna Hedda Gabler av Henrik Ibsen och Körsbärsträdgården av Anton Tjechov. Sökande till kursen bör ha någon erfarenhet av teater, även om det inte är ett krav. Öystein är lärare på Katrinebergs folkhögskolas skådespelarlinje och högskolekandidat i drama- och teaterkommunikation från Högskolen i Oslo, har läst teatervetenskap och litteraturvetenskap vid Universitetet i Oslo och filmvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Har dessutom ett antal längre kurser i skådespelarteknik från Grenland Friteater i Norge och Odin Teatret i Danmark. Linus är lärare på Katrinebergs folkhögskolas skådespelarlinje och utbildad vid Institutionen för Dramatik på Göteborgs universitet samt lärarhögskolan i Göteborg. Linus har även arbetat på Estetiska programmet teaterinriktning i Uddevalla, Borås och Bollnäs. Han har även varit en tid bakom scenen på Folkteatern i Göteborg och som skådespelare och författare varit med att driva frigruppen Zebrakorsning.

5 Kurstider Vi börjar tisdagen den 7 juni kl med förmiddagskaffe. Kursen beräknas sluta lördagen den 11 juni kl med eftermiddagskaffe. Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursledarna Linus Widner eller Öystein Flaa på telefon eller via mail linus.vidner@regionhalland.se, oystein.storseth-flaa@regionhalland.se Sista ansökningsdagen är 16 maj.

6 Manus & filmanalys 7-10 juni 2016 Vi arbetar med analys av film och manus i en avvägd mix blandat med korta skrivövningar. Tanken är att skapa förståelse för filmens och manusets struktur, dramaturgi och uppbyggnad. Vi ser massor av film, kort dokumentär och spelfilm, som vi analyserar och diskuterar i syftet att ge en fördjupande förståelse för hur man tänker och jobbar med sin film, sina karaktärer och manuset. Vi tittar också på hur bilden, bildutsnitt, riktningar m.m påverkar vårt sätt att se på filmen. Inga förkunskaper krävs. Kursen kan vara en bra grund för dig som är intresserad av eget skrivande för film.

7 Kurstider Vi börjar tisdagen den 7 juni kl med förmiddagskaffe. Kursen beräknas sluta fredagen den 10 juni kl med eftermiddagskaffe. Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursledarna Thomas Möller eller Anders Ahlberg på telefon eller via mail thomas.moller@regionhalland.se, anders.ahlberg@regionhalland.se. Sista ansökningsdagen är 16 maj.

8 Idrottsvecka - Prova på kurs juni 2016 Motionera, koppla av och ha kul med idrott! Kursen vänder sig till dig som vill utöva och prova nya och gamla idrottsaktiviteter på en nivå som passar alla, oavsett tidigare erfarenheter. Vi sätter upplevelser och glädje i första rummet när vi tillsammans tar oss fram under en vecka med aktiviteter såsom t.ex golf, tennis, jogging, boule, kanot m.m. Dina tidigare erfarenheter kan variera, vi vill försöka anpassa våra aktiviteter så att det passar både nybörjare och den som har mer erfarenhet. Katrinebergs folkhögskola med en lugn och naturskön miljö, och många aktivitetsmöjligheter i närheten är en perfekt plats för idrottsveckan. Välkomna hit! Målgrupp: Deltagare över 18 år, intresserad av att prova på idrottsaktiviteter av olika slag. Inga förkunskaper krävs. Normal fysisk status.

9 Kurstider Vi börjar söndagen den 19 juni kl med lunch. Kursen beräknas sluta torsdagen den 23 juni kl med lunch. Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. I priset ingår material och aktivitetskostnader. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursledarna Ulf Järphag , Stefan Gustavsson och Håkan Samuelsson eller via mail ulf.jarphag@regionhalland.se, stefan.gustavsson@regionhalland.se hakan.samuelsson@regionhalland.se Sista ansökningsdagen är 23 maj.

10 Skrivarkurs Att skriva i vackra Ätradalen juni 2016 Inled semestern med en skrivarkurs på Katrinebergs folkhögskola! Ta tag i dina skrivardrömmar tillsammans med kursledarna Isabel Kristiansson, Eva Hermansson och författaren Sara Beischer (som debuterade med uppmärksammade Jag ska egentligen inte jobba här). Under veckan ägnar vi oss åt olika former av kreativt skrivande. Vi rör oss från vardagsrealism till magiskt tänkande och låter texterna växa i diskussioner med varandra. Fokus ligger på inspiration, respons, berättarglädje - och diverse skrivtips. Mängder av historier väntar på att berättas av just dig. Låt dina historier få ta plats!

11 Kurstider Vi börjar måndagen den 27 juni kl Kursen beräknas sluta torsdagen den 30 juni kl Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursledaren Isabel Kristiansson på telefon eller via mail Sista ansökningsdagen är 7 juni.

12 Yoga och meditation 1-2 juli 2016 Behöver du varva ner och ladda batterierna? Kursen vänder sig till dig som vill prova olika yoga och meditationstekniker, inga förkunskaper krävs. Du får vägledda pass i yoga och meditation som innehåller dynamiska inslag och andningsövningar. Vid fint väder kommer vi mestadels vara ute i vår fina park. Förutom två dagar i harmoni kommer kursen ge dig verktyg för att på egen hand kunna fortsätta med yoga och meditation i din vardag.

13 Kurstider Vi börjar fredagen den 1 juli kl med samling i kurslokalen. Kursen beräknas sluta lördagen den 2 juli kl med eftermiddagskaffe. Kostnad för kursen är 780 kr, vilket inkluderar helpension. Väljer du att inte bo på skolan är priset 335 kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursledaren Camilla Swensson på telefon eller via mail camilla.i.svensson@regionhalland.se Sista ansökningsdagen är 10 juni.

14 Active English juli 2016 English for Culture, Communication and Education Deltagarna får välja mellan en avancerad och mindre avancerad nivå Kursen går ut på att deltagarna aktivt ska kunna använda den engelska språket i olika vardagssituationer och i yrkeslivet. Träning i konversation, grammatik, ordkunskap, uttal och intonation ingår. På programmet står även filmvisning, sång och musik, samkväm och utflykter i Hallands sommarlandskap. Du får också tips om metoder för användning av Internet. Kursledare är Stuart Malcolm, Storbritannien, talar både svenska och engelska och undervisar på den allmänna kursen

15 Kurstider Vi börjar måndagen den 11 juli kl , lunch serveras från kl i matsalen. Kursen beräknas sluta lördagen den 16 juli kl med lunch. Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension med utflyktskorg. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursledaren Stuart Malcolm på telefon eller via mail stuart.malcolm@regionhalland.se Sista ansökningsdagen är 8 juni.

16 Akvarell - grundkurs juli 2016 Kursen vänder sig till dej som aldrig målat akvarell men som gärna vill testa på tekniken och till dej som målat en del men som känner att du behöver ta del av grundkunskaperna en gång till. Vi kommer att belysa de mer bildmässiga aspekten av måleriet, såsom komposition och färglära Landskapet är varierat och närheten till hav och kust erbjuder rika möjligheter till val av motiv. Om vädret tillåter är vi utomhus och arbetar i skolans vackra omgivningar, där vi lätt finner inspiration till våra bilder. Kursledare är Ullamay Lägermo, konstnär, keramiker och folkhögskolelärare med drygt trettio års erfarenhet av pedagogiskt arbete. Hon behärskar flera tekniker inom måleri, teckning och skulptur. Varje deltagare tar med sitt eget målarmaterial.

17 Kurstider Vi börjar måndagen den 11 juli kl , lunch serveras från kl i matsalen. Kursen beräknas sluta lördagen den 16 juli kl med lunch. Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension med utflyktskorg. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon Sista ansökningsdagen är 1 maj.

18 Målarkurs Landskapsmålning vid Hallandskusten och i Ätradalen juli 2016 Kursen vänder sig i första hand till dig som har viss erfarenhet av att måla. Den största delen av tiden används till målning utomhus. Vår kursledare Bosse Blomén Svensson kommer från Värnamotrakten. Han har bedrivit konststudier på flera kostskolor runt om i landet och behärskar olika tekniker: oljemålning, teckning, akvarell och akryl. I december 2011 ställde Bosse ut på den internationella Florencebiennalen. Du kan läsa mer om Bosse på hemsidan: Under kursen får du tillfälle att diskutera material, måla landskapet i sin helhet eller finna detaljer. Vid genomgång diskuteras bildens färg, kompositionen och framför allt bildens innehåll och uttryck. Allt för att utveckla din egen personliga stil. Landskapet är varierat och närheten till hav och kust erbjuder rika möjligheter till val av motiv.

19 Kurstider Vi börjar måndagen den 18 juli kl Kursen beräknas sluta lördagen den 23 juli med lunch. Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension med utflyktskorg. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. Ytterligare information får du genom att kontakta oss på telefon eller kursledaren Bosse Blomén Svensson på telefon Sista ansökningsdagen är 1 maj.

20 Akvarell-fortsättningskurs juli 2016 Kursen vänder sig till dej som tidigare gått vår grundkurs i akvarell men även till dej som målat en del a kravell och därför klarat de grundläggande kunskaperna och vill gå vidare. Vi kommer att belysa de mer bildmässiga aspekten av måleriet, såsom komposition och färglära. Landskapet är varierat och närheten till hav och kust erbjuder rika möjligheter till val av motiv. Om vädret tillåter är vi utomhus och arbetar i skolans vackra omgivningar, där vi lätt finner inspiration till våra bilder. Kursledare är Ullamay Lägermo, konstnär, keramiker och folkhögskolelärare med drygt trettio års erfarenhet av pedagogiskt arbete. Hon behärskar flera tekniker inom måleri, teckning och skulptur. Varje deltagare tar med sitt eget målarmaterial.

21 Kurstider Vi börjar måndagen den 18 juli kl Kursen beräknas sluta lördagen den 23 juli med lunch. Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension med utflyktskorg. Väljer du att inte bo på skolan är priset kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon Sista ansökningsdagen är 1 maj.

22 Natur och Kultur i Jotunheimen, Norge Fjällvandring för dig som är intresserad av fjällens natur och kultur och vill ha sällskap under en aktiv vecka för kropp och själ juli 2016 I år vandrar vi i Jotunheimen i Norge, ett otroligt spektakulärt fjällområde med Norges högsta toppar. Vi vandrar från Gjendebu till bl.a Glitterheim och Memurubu. Spännande vandringar på markerade leder i underbar vild natur med möjlighet att göra vissa toppturer till bl.a. Galdhöpiggen och den klassiska turen över Besseggen. Vi som leder vandringen är: Stuart Malcolm är lärare på Katrinebergs folkhögskola - har vandrat mycket i bergen i sitt hemland Skottland, i Norge och Sverige, tar gärna med intresserade upp på toppar efter vägen. Per-Erik Lindbäck är en erfaren fjällvandrare från Sundsvall, mycket intresserad av fjällets flora och fauna och delar gärna med sig av sina kunskaper som fjällfotograf. Andreas Wihlborg är historielärare på Katrinebergs folkhögskola. Har en examen i naturgeografi och har ett stort intresse för fjällvärlden.

23 Du kan vara fjällvan eller aldrig ha gått i fjällen förut. Du bör dock ha god kondition samt vara van vid att vandra i naturen. Du ska också klara av att gå i kuperad mark med ryggsäck under en hel dag. Priset för kursen är: kronor I priset ingår övernattningar med halvpension (rejäl middag och frukost) och lunchpaket i alla fjällstugor och fjällstationer i Norge. Vi förutsätter att deltagarna är medlemmar i STF (kortet måste tas med) för att vi ska få de mest förmånliga priserna. Sista ansökningsdagen är 15 maj.

24 Använd rösten i sång och tal 1-3 augusti 2016 En tredagars kurs för dig som vill lära mer om hur din röst fungerar och som gärna vill sjunga men inte har vågat riktigt. Vi kommer att kombinera sång och talövningar på ett enkelt och lättsamt sätt. Eftersom sång/röstarbetet innefattar hela kroppen är det bra om du har ledig klädsel. Vi kommer att göra några avspänningsövningar och lätta rörelser. Kursledare är Christina Lindström, Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Har arbetat med musik, rörelse och dramautbildning på alla nivåer sedan 1976.

25 Kurstider Vi börjar måndagen den 1 augusti kl , och kursen beräknas sluta onsdagen den 3 augusti kl Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension. Väljer du att inte bo på skolan är priset. 670 kr. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursledaren Christina Lindström på telefon eller via mail christina.b.lindstrom@regionhalland.se Sista ansökningsdagen är 15 juni.

26 Filmkurs för tjejer 6-12 augusti 2016 En kurs för dig som är tjej mellan år. Lär dig mer, eller testa för första gången! Vi skriver egna berättelser som vi filmar. Erfarna handledare går igenom grunderna i regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering. Vi jobbar med full filmutrustning och redigering. Kursens handledare är: Emma Nordström, regissör och producent. Johanna Andersson, regissör och manusförfattare. Anna Östh, manusförfattare, filmare och filmklippare. Emma och Johanna gick ut Filmlinjen på Katrinebergs folkhögskola våren 2015, Anna har också varit deltagare på Filmlinjen. Idag arbetar de i filmbranschen med regi, manus, produktion, klippning m.m. Emma jobbar i produktionsbolaget movemotion: och Johanna jobbar i produktionsbolaget Färgfilm: Kursen görs i samarbete med Katrinebergs folkhögskola, Kultur i Halland - Film samt FilmCloud.

27 Kurstider Vi börjar lördagen den 6 augusti kl Kursen beräknas sluta fredagen den 12 augusti kl Kostnad för kursen är kr, vilket inkluderar helpension. Om du är skriven i Halland så är kostnaden kr. Är du skriven i Västra Götaland kan du ansöka om stipendie från FilmCloud.se Är du skriven på annan ort så kan du ansöka om stipendie från ditt regionala resurscentrum. Du kan även söka särskilt stöd för kostnadsfritt deltagande. Kontakta Kultur i Halland - Film så hjälper de dig med kontakter. Ytterligare information får Du genom att kontakta oss på telefon eller kursansvarig Emma Nordström på telefon eller via mail emma@movemotion.se Sista ansökningsdagen är 12 juni.

28 Om du söker Vandrarhem Kom till oss på Katrinebergs folkhögskola! Bra boende till bra pris! Närhet till det mesta!

29 Bra boende till bra pris! Vandrarhem i folkhögskolemiljö! Passa på och gästa oss under din resa genom Halland. Katrineberg ligger naturskönt i Ätrans dalgång med en stor vacker park, där du kan koppla av och njuta av naturen. ÖPPET 27 juni - 14 augusti 2016 BOKNING Boka gärna online via SVIF:s hemsida Drop in, eller förhandsbokning på telnr LOGI Boende i enkel eller dubbelrum. Tillgång till kök och tvättstuga. Sällskapsrum med TV och DVD. PRISER Vuxen 275 kr/bädd/natt Barn, 4-12 år, 125 kr/bädd/natt Barn under 4 år gratis Vi hyr ut lakan för 75 kr/set FRUKOST Frukostservering i skolans matsal. Frukost, vuxen 60 kr Barn, 4-12 år, 30 kr Barn under 4 år gratis HUSDJUR Får inte bo på skolan på grund av allergirisken.

30 Katrinebergs folkhögskolas långkurser Allmän kurs - En ära att lära Du kan även läsa våra profilkurser: Språk, Musik/Performance eller Idrott & Hälsa Sportmanagement - Idrott, Projekt, Ledarskap Personlig tränare - Den kompletta yrkesutbildningen! Skådespelarlinje - Din väg till scenen! Filmlinje - Tystnad för tagning! Praktisk linje - Boende, Arbete, Fritid Diplomerad hälsovägledare - Kunskap, Glädje, Personlig utveckling! Folkhögskolan i Halmstad - En liten skola med stort hjärta!

31 Hoppas vi ses i sommar! Hjärtligt välkomna!

32 Dalsgård VESSIGEBRO Telefon: Fax: E-post: 56 40'37.9"N 12 51'27.4"E

Sommarkurser 2015. Natur och kulturkurs i Lapplandsfjällen. Akvarell, fortsättningskurs. Målarkurs - Landskapsmålning. Använd rösten i sång och tal

Sommarkurser 2015. Natur och kulturkurs i Lapplandsfjällen. Akvarell, fortsättningskurs. Målarkurs - Landskapsmålning. Använd rösten i sång och tal Sommarkurser 2015 Vårt kök erbjuder god och vällagad husmanskost med ett salladsbord som är mycket uppskattat. Sommartid finns det gott om uteplatser att sitta vid och njuta av solskenet. Boende i vackra

Läs mer

Sommarkurser Använd rösten i sång och tal! Skådespeleri-Klassiska scener. Filmkurs för tjejer år. Natur och Kultur i fjällen

Sommarkurser Använd rösten i sång och tal! Skådespeleri-Klassiska scener. Filmkurs för tjejer år. Natur och Kultur i fjällen Sommarkurser 2017 Vårt kök erbjuder god och vällagad husmanskost med ett salladsbord som är mycket uppskattat. Sommartid finns det gott om uteplatser att sitta vid och njuta av solskenet. Boende i vackra

Läs mer

Katrinebergs folkhögskola

Katrinebergs folkhögskola Katrinebergs folkhögskola Sommarkurser 2018 Vårt kök erbjuder god och vällagad husmanskost med ett salladsbord som är mycket uppskattat. Sommartid finns det gott om uteplatser att sitta vid och njuta av

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Själens kallelse Under dessa dagar frisläpps själens vibration, den du är. Vi kliver upp på berget och låter oss synas, det finns inget att dölja. Våra ord och våra handlingar

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet

Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet Sommarkurser på Kosmosgården i Varnhem 2009 28 juni - 4 juli Rekreation och inspiration 5 juli - 11 juli Personlig utveckling genom självkännedom Om Kosmosgården

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Själens kallelse Under dessa dagar frisläpps själens vibration, den du är. Vi kliver upp på berget och låter oss synas, det finns inget att dölja. Våra ord och våra handlingar

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Walk your Talk Under dessa dagar kastar vi oss ur boet och flyger vinge till vinge med den store anden, vi vet att våra egna vingar bär. Vi lär känna vår själsresa i detta

Läs mer

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan Gymnasiesärskolans Naturbruksprogram Öknaskolan Välkommen till Naturbruksprogrammet på Öknas gymnasiesärskola! Vi har ca 20 elever. Här går du i 4 år. Du tränar på att ta ansvar, att arbeta både självständigt

Läs mer

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING Jogersö är en lugn familjecamping vid Sörmlands största havsbad i Trappviken. Njut av en dag på sandstranden med bryggor och hopptorn eller roa dig med våra aktiviteter som kajakpaddling

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Walking the path of gratidude

Walking the path of gratidude Walking the path of gratidude Walk your Talk Under dessa dagar kastar vi oss ur boet och flyger vinge till vinge med den store anden, vi vet att våra egna vingar bär. Vi lär känna vår själsresa i detta

Läs mer

Tips på aktiviteter vår & sommar 2016

Tips på aktiviteter vår & sommar 2016 Allt är kostnadsfritt och utan anmälan! Tips på aktiviteter vår & sommar 2016 Rådgivning: Fysisk aktivitet Har du funderingar kring hur fysisk aktivitet kan främja din hälsa? Kom och få kortare personlig

Läs mer

Intensivkurs i litterär gestaltning

Intensivkurs i litterär gestaltning Intensivkurs i litterär gestaltning Andalusien 8 13 september Vad är en litterär text? Varför skriver du? Vad vill du berätta? Du får hjälp att utveckla ditt skrivande tillsammans med författarna Susanna

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

HÄLSOTEKET. Örgryte-Härlanda. Sommaren 2014

HÄLSOTEKET. Örgryte-Härlanda. Sommaren 2014 HÄLSOTEKET Örgryte-Härlanda Sommaren 2014 Välkommen att delta på våra inspirerande aktiviteter i sommar! Hälsoteket i Örgryte-Härlanda är till för att ge dig förutsättningar för en hälsosam livsstil. I

Läs mer

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 LÅT OSS INSPIRERA DIG Varmt välkommen till en ny säsong tillsammans med oss på Björn Axén Academy! Vi erbjuder kurstillfällen med bara demo eller längre kurser där du själv arbetar

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Løken Bjørn Arne, mobil +47 900 20 173, slagbjorn.loken@gmail.com Walking the path of gratitude Seendets dagar Under dessa dagar kliver vi in i de seendes värld, att öppna upp sinnena för det synliga och

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

klangfärg kurser vår 2012

klangfärg kurser vår 2012 klangfärg kurser vår 2012 vårens kurser Mitt i klistret 4 Pastareservage 4 Musikens kraft 4 Fotoscreen 5 Trumma! 5 Musik som upplevelse 5 Spela tillsammans 6 Studiebesök på Forma 6 Screentryck mönster

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Hjärtats dagar Dessa dagar ligger fokus på att öppna hjärtat för att kunna omfamna och kommunicera med hela vårt jag. Jag delar tankesätt om att jag är skaparen och således

Läs mer

0647-50700 INFO@AREGUIDERNA.SE

0647-50700 INFO@AREGUIDERNA.SE VINTER SKOTER Våra skoteräventyr är en av fjällens mest minnesvärda upplevelser. Följ med vår guide längs slingrande skoterleder mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld. När tillfälle

Läs mer

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2016 www.leanlink/lss LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur. Semesterverksamhet, sommaren 2016! Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor med föräldrar,

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Sommaren 2014 Korta kurser, Solskens- och temaveckor.

Sommaren 2014 Korta kurser, Solskens- och temaveckor. Sommaren 2014 Korta kurser, Solskens- och temaveckor. Sök mer information på vår hemsida www.furuboda.org Välkommen till en skön sommar på Furuboda! Låt oss få göra din sommar till ett minne att plocka

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Seendets dagar Under dessa dagar kliver vi in i de seendes värld, att öppna upp sinnena för det synliga och det osynliga. Vi lär oss att se från olika nivåer av oss själva

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer. Vi har ett varierat utbud

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten!

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten! Vandring vid Höga Kusten Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten Är du en Äntligen friluftsmänniska får du chansen som gillar Nu att vandra? arrangerar Vill du Ung

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Hälso och Träningsweekend 16-18 september

Hälso och Träningsweekend 16-18 september Hälso och Träningsweekend 16-18 september Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap och motivation. Nya

Läs mer

Dille Gård. Naturbruksgymnasium

Dille Gård. Naturbruksgymnasium Dille Gård Naturbruksgymnasium Naturbruksprogrammet det breda yrkesprogrammet med många möjligheter. Välkommen till Dille Gård vi ger dig både rötter och vingar! Vi har utbildningar för dig som vill kombinera

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Naturen ger nya chanser

Naturen ger nya chanser Sida 7 Weng Chia Hui och Eurydiki Takka två av flera lärare på besök i Linköping för magisterkurs i utomhuspedagogik. Naturen ger nya chanser Ju längre jag jobbar desto mer övertygad blir jag att idrottsämnet

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2011/12

Särvux. Kurskatalog 2011/12 Särvux Kurskatalog 2011/12 2 Innehåll Grundläggande särvux motsvarande träningsskolan Svenska 14 Bild 15 Arbete/boende 16 Dator 17 Fritid 18 Mitt Malmö 19 Natur 20 Pengar 21 Grundläggande särvux motsvarande

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Välkommen till TV-utbildningen i Piteå!

Välkommen till TV-utbildningen i Piteå! Välkommen till TV-utbildningen i Piteå! Vi har en utbildning fylld av utmaningar som väntar på dig. Hos oss utbildar du dig inte bara till en extremt kunnig TV-arbetare, utan skaffar dig även kunskaper/verktyg

Läs mer

I samarbete med Funäsdalen Berg & Hotell samt Studieförbundet Vuxenskolan

I samarbete med Funäsdalen Berg & Hotell samt Studieförbundet Vuxenskolan Ull & fjäll 2015 Funäsdalen En fjällvistelse med hantverkskurser för dig, och möjlighet till natur-och kulturupplevelser med familj och goda vänner. Lördag 8 augusti till torsdag 13 augusti 2015 Mer info

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

ZHelhet. Träningsresa. Program. entaio m. Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive

ZHelhet. Träningsresa. Program. entaio m. Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive Resa för kropp & själ Mat & motion, möten & motivation upplev härliga Turkiet och tänk bara dig själv! Träningsresa Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten

Läs mer

Ansökningsblankett Seniorkurs Höstterminen 2016 Sökandes namn..

Ansökningsblankett Seniorkurs Höstterminen 2016 Sökandes namn.. Ansökningsblankett Seniorkurs Höstterminen 2016 Sökandes namn.. Man är aldrig för gammal att lära nytt, mer eller på andra sätt. Det som är utmärkande för folkhögskolan är att man i en grupp gemensamt

Läs mer

kyrkfönstret nr 1 februari maj 2010 Vi gör allt vi kan för att barnen ska bli sedda

kyrkfönstret nr 1 februari maj 2010 Vi gör allt vi kan för att barnen ska bli sedda kyrkfönstret nr 1 februari maj 2010 Vi gör allt vi kan för att barnen ska bli sedda 1 kontakt Församlingsexpedition Partille och Sävedalens församlingar Öppettider: mån, tis, tor 8-14, lunch 12-13. Ons

Läs mer

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER 2009 Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13 18 år!!! Vill du åka med på någon aktivitet så sker anmälan via blanketten längst bak i broschyren, eller

Läs mer

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation & Retreater andlig vägledning vandringar bön & meditation Vägar till stillhet våren 2013 Att låta stillheten få vara en del av våra liv I en tid där tempot ofta är högt, kraven stora och intrycken flödar

Läs mer

Mycket trevlig helg med många nya kontakter från andra föreningar och andra idrotter

Mycket trevlig helg med många nya kontakter från andra föreningar och andra idrotter Välkommen till SISU-helgen den 29-30 september 2012! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande och duktiga föreningsmänniskor

Läs mer

INFORMATION TILL APL-PLATSERNA Barn- och fritidsprogrammet, elever i årskurs 3 inriktning Pedagogiskt arbete

INFORMATION TILL APL-PLATSERNA Barn- och fritidsprogrammet, elever i årskurs 3 inriktning Pedagogiskt arbete INFORMATION TILL APL-PLATSERNA Barn- och fritidsprogrammet, elever i årskurs 3 inriktning Pedagogiskt arbete Flera känner kanske till vårt BARN- OCH FRITIDSPROGRAM, men för dig som inte gör det tänkte

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

STICK en helg till Dalarna!

STICK en helg till Dalarna! STICK en helg till Dalarna! Fredag 19 augusti söndag 21 augusti 2011 på Sätergläntan, Hemslöjdens gård i Insjön Välkommen och njut av en helg med mycket stickning, god mat och upplev den härliga miljön

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

KNYPPELKURSER I VADSTENA 2016

KNYPPELKURSER I VADSTENA 2016 KNYPPELKURSER I VADSTENA 2016 GRUNDKURS I KNYPPLING FORTSÄTTNINGSKURS I KNYPPLING BARNKURS I KNYPPLING MONTERING AV SPETSAR KNYPPLA MED METALLTRÅD Grundkurs KNYPPLA MED METALLTRÅD Fortsättningskurs SKÅNSKA

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way, Fort William Inverness, 7 nätter 1(5) Vandra i Skottland Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way är en underbar vandring från Fort William genom

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Sverige. Hamnen i Båstad

Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Sverige. Hamnen i Båstad Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6 Vandra i Sverige Hamnen i Båstad Bjärehalvön, 3 nätter Skummeslövstrand Torekov, 2 vandringsdagar Leden på Bjärehalvön ingår i Skåneleden

Läs mer

VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen

VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen GYMNASTIKFÖRBUNDET SKÅNE TELEFON Lingvallen 0431-20107 Lingvägen 19 262 61 Ängelholm E-POST skane@distrikt.gymnastik.se HEMSIDA www.gymnastik.se/skane

Läs mer

Inbjudan till. Sundsvalls Cup 2012. Sundsvalls Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda Er klubb och Era simmare till Sundsvalls Cup 2012.

Inbjudan till. Sundsvalls Cup 2012. Sundsvalls Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda Er klubb och Era simmare till Sundsvalls Cup 2012. Inbjudan till Sundsvalls Cup 2012 Sundsvalls Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda Er klubb och Era simmare till Sundsvalls Cup 2012. Sundsvalls Cup riktar sig till hela klubben, grenordning och ålderklasser

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga.

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga. NYHET! Introduktionskurs under en halvdag För dig som vill ha en kort, men ändå gedigen introduktion i iyengaryoga. Du lär dig grunderna, så du sedan kan fortsätta på nivå 1 2, om du önskar. Kursen består

Läs mer

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!!

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! Programmet för årets Dante-dagen är som alltid anpassat för alla lärare i åk F till och med gymnasiet. Vi har tyvärr fått tilldelat oss mindre resurser än tidigare år, men

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup Teaterläger på Krapperup Sommaren 2005 Sommarteater på Krapperup Sida 1 Hej alla ni, som varit med under ett par härliga veckor förra sommaren och alla ni som har bidragit till att vårt teaterläger kunde

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Guideprogram 2015 Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Välkommen ut i naturen! Årets program innehåller som vanligt en härlig blandning av guidningar och utflykter runt om i

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

Kursprogram 2012. Kurser för människor för rovdjur!

Kursprogram 2012. Kurser för människor för rovdjur! Kursprogram 2012 Kurser för människor för rovdjur! Elstängsel för att förebygga angrepp från stora rovdjur Kursbeskrivning Denna tvådagarskurs genomförs i samarbete med Viltskadecenter på plats i Grimsö.

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Individuella val läsåret 2010-2011

Individuella val läsåret 2010-2011 SPÅNGBERGSGYMNASIET Den lilla skolan med de stora möjligheterna Gäller åk 2 Individuella val läsåret 2010-2011 Ditt val skall lämnas till din mentor senast onsdag 10 mars DATA Val nr 1 - Webbdesign Ämne

Läs mer

SKOLPrOgram vår/sommar 2014

SKOLPrOgram vår/sommar 2014 SKOLProgram vår/sommar 2014 VÄLKOMMEN TILL VÅR SKOLVERKSAMHET VÄLKOMMEN TILL VÅR SKOLVERKSAMHET VISNING I DET MEDELTIDA LÖDÖSE Under hela medeltiden var Lödöse Sveriges enda hamnstad på västkusten. Här

Läs mer

KURSPROGRAM VÅREN 2016

KURSPROGRAM VÅREN 2016 KURSPROGRAM VÅREN 2016 VI VÄXER! Nytt kursutbud, ny påbyggnadsutbildning och helt nya makeup-utbildningar. Vi växer och utökar, både vårt utbud och våra lokaler. Därför känns det extra spännande att presentera

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs 13-14 september 2008 i Växjö Sveriges schackförbunds utvecklingskommitté bjuder härmed in till framtidshelg med inriktning Schack4an. Platsen

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola

Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola Folkhögskola Furuboda Folkhögskola är mer än en vanlig skola Vår vision är självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle. På Furuboda arbetar vi

Läs mer

sätergläntan skola LÄSÅRSUTBILDNINGAR väv sömnad trä smide

sätergläntan skola LÄSÅRSUTBILDNINGAR väv sömnad trä smide sätergläntan skola LÄSÅRSUTBILDNINGAR väv sömnad trä smide 2015 Sätergläntans huvudbyggnad sätergläntan hemslöjdens gård Knippbodarna 119 793 41 Insjön 0247-645 70 info@saterglantan.se www.saterglantan.se

Läs mer

Välkommen till Idre Fjäll!

Välkommen till Idre Fjäll! Välkommen till Idre Fjäll! Aktiviteter och öppettider 19-26 juni Har du akuta frågor gällande ditt boende som inte kan vänta till dagen efter så ringer du 070-532 1963. Aktiviteter Träning Avkoppling Ledarledda

Läs mer

Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13. ditt val din profil

Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13. ditt val din profil Björknässkolan BJÖRKNÄSSKOLAN SKOLÅR 7 9 LÄSÅR 2012/13 ditt val din profil 1 Björknässkolans profiler 4 Engelska 5 Idrott och Hälsa 6 Matematik/ Naturorienterande ämnen 7 Musik 8 Bild och form 8 Hemkunskap

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer

Pris: 15kr. November Månadsprogram För Mötesplats Sommarro

Pris: 15kr. November Månadsprogram För Mötesplats Sommarro Pris: 15kr November Månadsprogram För Mötesplats Sommarro Inledning Till mötesplatsen är du välkommen, antingen du bor på Sommaros trygghetsboende eller i annat boende. Här finns olika aktiviteter. Kanske

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

För order och information ring: 020-36 87 00 Öppettider: mån-fre: 8.30-17.15 beställning innan 16.45 skickas samma dag. sid. 2

För order och information ring: 020-36 87 00 Öppettider: mån-fre: 8.30-17.15 beställning innan 16.45 skickas samma dag. sid. 2 KURSPROGRAM VÅREN 2016 KURSFOLDER_VT_2016.indd 1 2015-10-12 15:54 KURSUTBUD VÅREN 2016 EXTENSIONS Keratinvax värmetång sid. 4 Limsystem limpistol sid. 5 Tape tape extensions sid. 6 Ultralinks (microringar)

Läs mer