Iréne M. Ilonen, Platschef Angelica Bergström, sekreterare. Helena Larsson. Sven- Erik Eriksson. Helena Larsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Iréne M. Ilonen, Platschef Angelica Bergström, sekreterare. Helena Larsson. Sven- Erik Eriksson. Helena Larsson"

Transkript

1 Protokoll 1 (15) Plats och tid: Svågagården, 2 maj 2011 kl Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Sven-Erik Eriksson (Op) Anette Svensson (Op) Ej 22 Peter Eriksson (Op) Helena Larsson (Op) Helena Bergerståhl (Op) Ej 22 Marianne Tunhult(Op) Kenneth Kalén (Op) Helmut Klingenberg (Op) 22 Birgitta Hedberg (Op) 22 Helmut Klingenberg (Op) Birgitta Hedberg (Op) Eva Edström (Op) Ej 22 Karl-Erik Brink (Op) Kristina Bäckström (Op) Övriga deltagare: Utses att justera: Iréne M. Ilonen, Platschef Angelica Bergström, sekreterare Helena Larsson Justeringens plats och tid: kl Underskrifter: Paragrafer: Sekreterare: Angelica Bergström Irene M. Ilonen Ordförande: Sven- Erik Eriksson Justerande: Helena Larsson

2 Protokoll 2 (15) Bevis/anslag Protokollet är justerat. Justeringen tillkännagiven genom anslag. Anslagstid, från och med till och med Förvaringsplats för protokollet Svågagården Underskrift

3 Protokoll 3 (15) 18 Utse ordförande i arbetsutskottet Arbetsutskottet föreslår att nämnden skall utse ordförande i arbetsutskottet enligt Svågadalsnämndens reglemente. Marianne Tunhult yrkar på att Vice Ordförande i Svågadalsnämnden utses som ordförande i Arbetsutskottet. Anette Svensson yrkar på att den roterande ledamoten utses som Vice Ordförande i Arbetsutskottet. Svågadalsnämnden beslutar enligt Marianne Tunhults förslag och enligt Anette Svenssons förslag.

4 Protokoll 4 (15) 19 Förslag till ändringar i delegationsordningen Sven-Erik Eriksson och Iréne M. Ilonen informerar om att i samband med personalanställningar i januari och februari 2011 framkom det att Svågadalsnämndens delegationsordning angående anställningar inte är samstämmig med kommunens övriga nämnder. Angående dessa anställningar informerade Iréne M. Ilonen ordförande, Sven-Erik Eriksson, och vice ordförande, Anette Svensson, om planerna innan de gjordes då det även samverkades med fackliga representanter. När Iréne M. Ilonen i februari upptäckte att Svågadalsnämnden hade en annan delegationsordning än i övriga kommunen informerade hon ordförande Sven-Erik Eriksson och vice ordförande Anette Svensson om felaktigheten omgående. Det innebar att platschefen Iréne M. Ilonen gjorde fel som anställde utan delegation från nämnden. Felet gjordes på grund av att platschefen tog för självklart att det ingår i chefsuppdraget att anställa personal inom budgetram. I kommunens övriga nämnder är det tjänstemännen som har delegation på anställningar. Arbetsutskottet föreslår utifrån att Svågadalsnämnden bör anpassas till samma arbetssätt som övriga nämnder i denna fråga samt att arbetsrutinerna skall bli mer lätthanterliga för platschefen, att delegationsordningen ändras under personalärenden, punkt 6, enligt följande: * Anställning av personal mer än sex (6) månader inom budgetram. Delegat: Skola Rektor Övrig verks. Platschef Platschefen anställs av KF i konsensus med nämnden. Peter Eriksson yrkar på en revidering och genomgång av hela delegationsordningen så att den blir uppdaterad till år Kenneth Kalén yrkar på att personalanställningsfrågan ändras enligt arbetsutskottets förslag samt att en revidering av hela delegationsordningen utförs snarast möjligt. Svågadalsnämnden beslutar Enligt Kenneth Kaléns förslag. Peter Eriksson reserverar sig skriftligen.

5 Protokoll 5 (15) Arbetsutskottet föreslår vidare utifrån dessa föreslagna förändringar att nämnden i efterhand skall godkänna anställningarna som platschefen gjorde i januari och februari Kenneth Kalén yrkar på beslut enligt arbetsutskottets förslag. Svågadalsnämnden beslutar enligt Kenneth Kaléns yrkande. Peter Eriksson reserverar sig skriftligen.

6 Protokoll 6 (15) 20 Information om den preliminära budgeten för 2011 och ekonomisk uppföljning i dagsläget Irené M Ilonen informerar om s budgetläge. Budgeten är preliminär på grund av att avtalsförhandlingarna inte är avslutade med Folkets Hus. Ett nytt konto, oförutsett, är skapat inför 2011 för att ha ett utrymme att möta eventuella oförutsedda utgifter som till exempel Hospiceärenden eller ökade behov inom förskola/skola. Övrigt är det preliminära budgetförslaget grundat på fasta kostnader som till exempel personal, billeasing, drivmedelskostnader och skolskjutsar. Den ekonomiska uppföljningen för första kvartalet påvisar inget onormalt. Sven- Eriks Eriksson informerar vidare om att det gäller ekonomisk återhållsamhet nu i hela Hudiksvalls Kommun. Detta i och med ett nytt budgetförslag som innebär nerdragningar på sammanlagt 16 miljoner. Svågadalsnämnden tackar för informationen

7 Protokoll 7 (15) 21 Driftbidragsansökan från Ängebo IK Ängebo IK har ansökt om ett driftbidrag på kronor. Hudiksvalls kommuns målsättning är att bidrag ska kunna beviljas med 80% av driftkostnader. Räcker inte pengarna som är avsatta för ändamålet minskar bidragen proportionellt. Från social- och fritidsnämnden ligger beviljade bidrag på 45-50% av godkända driftkostnader under Arbetsutskottet föreslår att Ängebo IK beviljas bidrag med 60% utifrån de budgeterade pengarna som är avsatta. Det vill säga kr. Kenneth Kalén yrkar på beslut enligt arbetsutskottets förslag. Svågadalsnämnden beslutar enligt Kenneth Kaléns yrkande.

8 Protokoll 8 (15) 22 Ansökan om driftbidrag från Bjuråkers Baptistförsamling Helena Bergerståhl, Anette Svensson och Eva Edström anmäler jäv och lämnar lokalen. Helmut Klingenberg och Birgitta Hedberg ersätter Helena Bergerståhl och Anette Svensson. Bjuråkers Baptistförening har ansökt om ett driftsbidrag på kronor. Hudiksvalls kommuns målsättning är att bidrag ska kunna beviljas med 80% av driftkostnader. Räcker inte pengarna som är avsatta för ändamålet minskar bidragen proportionellt. Från social- och fritidsnämnden ligger beviljade bidrag på 45-50% av godkända driftkostnader under Arbetsutskottet föreslår att Bjuråkers Baptistförsamling beviljas bidrag med 60% utifrån de budgeterade pengarna som är avsatta. Det vill säga kr. Peter Eriksson och Kenneth Kalén yrkar på att återremittera ärendet för att begära in kompletterande uppgifter vad gäller specifikation av barn-och ungdomsverksamheten från Bjuråkers Baptistförsamling. Svågadalsnämnden beslutar enligt Peter Erikssons och Kenneth Kaléns yrkande.

9 Protokoll 9 (15) 23 Uppföljning av skrivelse till post och telestyrelsen angående förbättrad datauppkoppling samt andra arbetssätt Sven- Erik Eriksson informerar om att det 2006 sändes en skrivelse till post och telestyrelsen angående en 3G mast på Klövberget. Peter Eriksson yrkar på att platschefen Iréne M. Ilonen ska göra en skrivelse till Fiberstaden samt begära in ett tidsschema runt deras planer av utvecklingen i denna fråga. Peter Eriksson yrkar även på att skrivelsen skall skickas till telia och post- och telestyrelsen. Svågadalsnämnden beslutar enligt Peter Erikssons yrkande.

10 Protokoll 10 (15) 24 Information om fortsatta projektplaneringen angående bro och ledarbete Irené M Ilonen informerar om det projektarbete som år 2010 åter togs upp med leder utifrån ett inventeringsarbete som gjordes Många leder och broar rustades under 2010 och planeringen för 2011 är framförallt att arbeta med bron över Svågan vid Svågagården och Jubba-bron i Brännås samt fortsätta upprustningen av övriga leder. Iréne M. Ilonen informerar att planen är att Per Pelle Persson kommer att vara projektledare för detta. Till detta används de så kallade översvämningspengarna från 2000 som är öronmärkta för Svågadalens broar och anslutande leder. Det finns även funderingar kring att bjuda in till en Markägarträff för att hitta ett bra forum där information och diskussion med berörda markägare kan föras. Svågadalsnämnden tackar för informationen och godkänner att platschefen Irené M. Ilonen arbetar vidare utifrån denna planering.

11 Protokoll 11 (15) 25 Information om skolbussen till Ljusdal Platschefen Iréne M. Ilonen informerar att hon kommer att träffa skolcheferna i Hudiksvall respektive Ljusdal kommun den 10 maj för att se över vilka möjligheter det finns till ett samarbete angående skolskjutsen över Svartsjövägen. Svågadalsnämnden tackar för informationen.

12 Protokoll 12 (15) 26 Ansökan från Skolresegruppen Svågadalens årskurs 4-6 ansöker om ett bidrag på 3000 kronor för studiebesök under sin skolresa som går till Gotland den juni Peter Eriksson och Kenneth Kalén yrkar på att bevilja ett bidrag på 3000 kronor, med ytterligare en summa på 2000 kronor utöver som är öronmärkta till om de vill göra en utställning om sin resa. Med formuleringen att om eleverna vill göra en utställning så ska kostnaderna redovisas för deras utlägg på max 2000 kr. Marianne Tunhult yrkar på att bevilja den sökta summan på 3000 kronor. Svågadalsnämnden beslutar enligt Peter Erikssons och Kenneth Kaléns yrkande. Marianne Tunhult reserverar sig skriftligen.

13 Protokoll 13 (15) 27 Uppföljning av grupparbetet Arbetsklimat från 14 april Anette Svensson uppdaterar och informerar om vad Svågadalsnämndens ledamöter under grupparbeten den 14 april kom fram till om vad nämndens egna arbetsklimat skall kännetecknas av. Hon informerar även om vad nämnden framåt vill arbeta för. Se bilaga 1. Svågadalsnämnden diskuterar och reflekterar omkring detta och föreslås att fortsätta detta arbete längre fram under en informell kväll, helst i maj. Svågadalsnämnden tackar för informationen och beslutar att arbeta vidare med denna fråga på en informell kväll i maj.

14 Protokoll 14 (15) 28 Uppföljning av Dialogkvällen Svågadalsnämnden diskuterar och följer upp dialogkvällen.

15 Protokoll 15 (15) 29 För kännedom 1. Sven-Erik Eriksson informerar om att den 3 maj är han och Iréne M. Ilonen bjudna till Svanbacken på Strategidagar tillsammans med kommunstyrelsen, alla nämndsordföranden i kommunens alla nämnder och kommunens alla förvaltningschefer samt kommunens bolagsrepresentanter. 2. Iréne M Ilonen skall göra ett studiebesök hos SKL för att se hur man distrubierar administrationen via mail. 3. Protokoll KF Underrättelse KS , Kallelse KS Delges nämnden och läggs till handlingarna.

Iréne M. Ilonen, Platschef. Helmuth Klingenberg. Irene M. Ilonen. Sven- Erik Eriksson. Helmuth Klingenberg

Iréne M. Ilonen, Platschef. Helmuth Klingenberg. Irene M. Ilonen. Sven- Erik Eriksson. Helmuth Klingenberg Protokoll 1 (10) Plats och tid: Svågagården, 30 maj 2011 kl. 9.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Sven-Erik Eriksson (Op) Anette Svensson (Op) Peter Eriksson (Op) Marianne Rahm (Op) Kenneth

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Gällivare Kommun Dokumentnamn UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR SAMRÅDSGRUPP MINORITETSSPRÅK Dokumenttyp Diarienummer Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Beslutad av Framtagen av Kommunstyrelsen Beslutad KF 2015-05-25

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) B. 7 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN KRISLEDNINGSNÄMNDEN OCH DESS UPPGIFTER 1 Kommunstyrelsen utgör kommunens krisledningsnämnd. Nämnden har befogenhet att, med de begränsningar

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12 Tid och plats Onsdagen den 12 januari 2011, Åsasalen, 13.00 Tjänstgörande Ledamöter Ersättare Kurt Persson (kd), ordförande Karina Eliasson (s), vice ordförande Yvonne Takvam (kd) Eva Madestam (kd), kl

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2010-02-04 1 Plats och tid Kommunhuset i Norberg, kl 13.15-16.30 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kavelbron Event, kl. 13.30-16.30 ande Anne-Marie Wahlström (S) Ann-Britt Danielsson (M) Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson (C) Ann Ohlsson (L) justerande Peter Björklund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Sala kommun Kommunal författningssamling Reglemente för krisledningsnämnden KFS 042 revision 02 REGLEMENTE ANTAGEN: 2012-12-17 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2012-12-20 ERSÄTTER: 366/2004 Utöver det som föreskrivs

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-21 Blad 1 (19)

Sammanträdesdatum 2015-01-21 Blad 1 (19) Barn-, kultur- och utbildningsnämnden 2015-01-21 Blad 1 (19) Plats och tid Folkets Hus Strömsund, sammanträdesrum Grelsgård kl 8.30-14.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Maud Fortuna

Läs mer

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden Sal A, klockan 15:00-16:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Gunnar Canslätt (KD) Gunnar Grenholm (C) Gunnel Nordin (FP)) Stefan Svedman (C) Tommy Ljung

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl. 12.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Reglemente för arbetsutskottet

Reglemente för arbetsutskottet Antagen av Förbundsstyrelsen 2012-11-07, 98 DNR: 12RV0382 1 Allmänna bestämmelser I förbundsordningen anges att förbundsstyrelsen utser inom sig ett arbetsutskott och ett kollektivtrafikutskott. De ärenden

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande...

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Plats och tid Ljusdalssalen 8:30-11:40 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Markus Evensson (S) ordf Maria Andersson (S), Birgitta Ek (S) Per Gunnar Larsson (S), Mona Wandel (SRD) Annasara Svanteson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 arbetsutskott 2006-01-31 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 12.00 17:15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz (C)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Tid 8.15-10.00 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 amuel Gonzalez Westling (V) Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Direktjustering

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-20. Charlotta Krusell (S) 55-58 Alice Nordlander Bernt Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-20. Charlotta Krusell (S) 55-58 Alice Nordlander Bernt Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Ridhuset Stjärnholm, kl 14.10-16.45 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) 57-65 Ordförande Malin Björgum (S) 55-56 Ordförande Ulf Melén (M) Charlotta Krusell

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

ÄLMHULTS KOMMUN ARBETSORDNING 1 (5)

ÄLMHULTS KOMMUN ARBETSORDNING 1 (5) ÄLMHULTS KOMMUN ARBETSORDNING 1 (5) ARBETSORDNING FÖR STYRELSER OCH NÄMNDER I ÄLMHULTS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2011-01-31, 9. Utöver det som föreskrivs om nämnder och styrelser i kommunallagen

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S)

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Sal VO3, Bergagymnasiet, Verkstadsgatan 1, Eslöv kl 18.00-20.15 ande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Madeleine Atlas (C) Håkan

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och nämnder

Arbetsordning för styrelse och nämnder Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 72, 2011-05-02 Utöver vad som föreskrivs om nämnder och styrelser i kommunallagen gäller bestämmelserna i denna

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning.

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. 2009-10-14 1 (1) Plats och tid 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. Birgitta Larsson Bengt Wieslander Ann-Mari Louison Ulf Bengtsson Froste Persson Alf-Göran Andersson

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid H-huset, Hudiksvall, kl. 09.15 15.25 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg (S) Bollnäs kommun Anette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun (2016) Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2016-01-25 19 2 Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Utöver det som står skrivet om nämnder i kommunallagen

Läs mer

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Gunnel Persson (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:30. Beslutande Anders Svensson (S) Sven Nilsson (C) Niclas Nilsson (SD) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin 2015-08-25 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 14:00 16:00 ande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Mimmi Ingevall-Madsen, miljö- och hälsoskydds-inspektör, 8 Maria Wikström, chef Bygg-

Läs mer

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 1 Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Antaget av fullmäktige 2014-12-10, 200 att gälla från och med 2015-01-01. Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområde

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) 2013-10-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl 14.30-17.40

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) 2013-10-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl 14.30-17.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl 14.30-17.40 ande Britt Marinder (S) Inga Karlsson (V) Hans Gleimar (M) Torbjörn Tomtlund (M) Seppo

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2

Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2 Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2 Reglemente för krisledningsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 13 juni 2013 Gäller fr.o.m. den 14 juni 2013 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälso- och arbetsmiljöenheten (HoA), Stortorget 2, Östersund Kl 08.30-16.30 Beslutande Harriet Jorderud (s) Bernt Söderman (c) Mona-Lisa Norrman (v) Finn Cromberger (fp) Nina Fållbäck-Svensson

Läs mer

Henrik Persson (S) Caroline Schmidt (C) Holger Uhlin (PRO) Maj-Britt Norlander (SPF) Helge Björk (SPF) Margit Settlin (SPF) Berndt Söderström (SKPF)

Henrik Persson (S) Caroline Schmidt (C) Holger Uhlin (PRO) Maj-Britt Norlander (SPF) Helge Björk (SPF) Margit Settlin (SPF) Berndt Söderström (SKPF) Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden, A-salen kl. 13:00 15:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S), ordf Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Anna-Lisa Jonsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Birgit Winges (V) Justeringens plats och tid LSS kontoret fredagen den 1 november Justerade

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Datum Tid kl 08.15--11.15 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Inga Käll (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret måndagen den 24 juni Justerade

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard Möller

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard Möller 1(13) Plats och tid Insikten, Hedslund, kl 08.30 12.15 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Åstorps kommuns Reglemente för överförmyndarnämnden Beslutat av Kommunfullmäktige 2014-11-17 197 Dnr 2014/292 2(8) Innehåll 1 VERKSAMHETER... 3 2 NÄMNDSPECIFIKA UPPGIFTER:... 3 3 NÄMNDGEMENSAMMA UPPGIFTER:...

Läs mer

PROTOKOLL. Plats och tid Veckeborummet, Förvaltningshuset, Ljusdal 11:00 12:00 Sunnanåsrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal 13:00-15:15

PROTOKOLL. Plats och tid Veckeborummet, Förvaltningshuset, Ljusdal 11:00 12:00 Sunnanåsrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal 13:00-15:15 Plats och tid Veckeborummet, Förvaltningshuset, Ljusdal 11:00 12:00 Sunnanåsrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal 13:00-15:15 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Peter Engdahl (S) Birgitta Ek (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Bildningsnämnden 2009-04-07 1. Ann-Charlotte Olsson (c ), Lars-Olov Hedfors (kd) 27-35, Lilli Márton (mp), Lotta Back (v)

Bildningsnämnden 2009-04-07 1. Ann-Charlotte Olsson (c ), Lars-Olov Hedfors (kd) 27-35, Lilli Márton (mp), Lotta Back (v) Bildningsnämnden 2009-04-07 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, kl. 15-19 Beslutande Anneli Hedberg (s) ordf., Gunilla Magnusson (s) 1:e vice ordf., Lars Härnström (m) 2:e vice ordf., Anna Hagberg (s)

Läs mer

Socialkontoret 2009-10-23 kl.13.00

Socialkontoret 2009-10-23 kl.13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Socialkontoret, kl.15.30-16.20 ajournering kl.15.55-16.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 10 12.05 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Kenneth Forssell (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Bodil Eriksson (FP), ersättare för Helena Brink (C)

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Kenneth Forssell (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Bodil Eriksson (FP), ersättare för Helena Brink (C) Plats och tid Enåsenrummet, Förvaltningshuset i Ljusdal 13:00-15:45 Beslutande Roland Bäckman (S) Kenneth Forssell (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Bodil Eriksson (FP), ersättare för Helena Brink (C)

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-09-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-09-03 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Tid Torsdag 3 september 2015, kl. 13.15 18.30, ajournering 15.00 15.20 Plats Hyltenäsrummet Beslutande C Eva Åberg Andersson, tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) FP Niklas

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer