Förslaget i sin helhet:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslaget i sin helhet:"

Transkript

1

2 Förslaget i sin helhet: Valberedningen föreslår följande förslag till Kungsholmens Gymnasiums Elevkårs årsmöte i sin helhet. I beaktning har valberedningen tagit följande personers kompletterande förmågor och styrkor. Det är valberedningens fulla övertygelse att följande personer har den förståelse, det driv och den hängivenhet som kommer att utveckla och förvalta respektive posts åtaganden, samt Elevkårens anseende i helhet, till nya höjder. Det har varit en omtumlande valberedningsprocess med uteslutande kompetenta kandidater. Den energi som de totalt 25 kandidaterna har utstrålat har bekräftat vår förhoppning om verksamhetsåret fantastiska förutsättningar. Tack för förtroendet, vi ses på årsmötet!

3 ORDFÖRANDE Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Temisan Hambraeus till Ordförande av Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Temisan har under det gångna året visat på stort engagemang samt ledarskap, något som valberedningen ser som centrala kvalitéer hos nästa ordförande. Han har genom sitt arbete med Påverkansutskottet visat en stor förståelse för elevkårens struktur samt för elevrättsliga frågor. Temisan omfamnar den anda som genomsyrar Kungsholmens Gymnasium. Att vara stolt över sin skola är en självklarhet för denna mångsysslare. Men ur stoltheten kommer en övertygelse om att elevkåren kan bli bättre. Med en stark personlighet och ett fantastiskt driv är valberedningen övertygad om att Temisan är rätt person att leda elevkåren vidare mot höga höjder. Årets "Kungsholmare" 2014 har alla förutsättningar att bli den bästa ordförande Kungsholmens Gymnasiums Elevkår någonsin haft.

4 VICE ORFÖRANDE Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Harald Bäcklund till Vice Ordförande av Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Energi, energi, ENERGI! Här har ni mannen som sprang till sin intervju med valberedningen för att han inte kunde vänta. Passion för elevkårer tar sig sällan sådana kraftfulla uttryck. Kommunikationen inom styrelsen är vad som driver detta leende energiknippe. Styrelsemötena kommer att vara fartfyllda och roliga med Harald som vice. Men, när det krävs är Harald inte rädd för att kavla upp ärmarna och ta tag i problem. När leendet byts ut mot en beslutsam blick är det med ens tydligt att nu behöver ett problem lösas. Han besitter en personkännedom som kommer vara essentiell när stresströsklarna höjts till sin gräns och ledamöter i hela ledningen behöver avlastas och vägledas. Harald är representativ och respektabel. I en nyttig kontrast till Elevkårens anammade riktning ut i samhället och världen kommer Harald att säkra riktningen inåt - samtalet med medlemmarna Elevkåren i allmänhet, och styrelsen i synnerhet, behöver individer som lyckas kombinera bubblande energi med genuin ansvarskänsla. Valberedningen är övertygad om att Harald Bäcklund kommer att göra det och därmed se till att styrelsearbetet går som på räls!

5 SKATTMÄSTARE Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Martina Löfquist till Skattmästare för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Posten Skattmästare är, som i de flesta ideella organisationer, en av de tyngsta posterna att axla. Allt eftersom Elevkårens omsättning ökat under de senaste åren har även kraven på Skattmästaren skärpts. Det är utifrån den föreställningen Valberedningen anser att Elevkåren behöver Martina. Martina har den precision, det driv och den organisationsanalytiska förmåga Skattmästaren förväntas inneha idag. Hon är beredd att axla ett större ansvar än att i tystnad räkna pengar; hon vill tillsammans med Serviceutskottet och respektive utskotts kassör öka omsättningen samtidigt som alla medel uteslutande ska komma medlemmarna till nytta - hon har en långsiktig ekonmisk vision. Med en aktsamhet, som inte bör misstas för försiktighet, kommer hon att leda arbetet med järnhand och inte tillåta något svinn eller oaktsam pengahantering. När Elevkåren fortsätter växa ekonomiskt handlar det om att kunna tänka om tidigare fördelning av likvida medel. Martina har den problemlösningsförmåga Valberedningen värdesätter i någon som kommer att behöva fatta snabba beslut i stora frågor, utan att för den saken inte förankra besluten i resten av Elevkåren. Martina är en problemlösare och en idébank som med sin skärpta utstrålning kan få både samarbetspartners, skolledning och jurister att tänka om. Hon kommer att vara en ovärdelig del av Styrelsen och hennes visioner går i god hand med Elevkårens principprogram.

6 SEKRETERARE Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Linnea Dubois till Sekreterare för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Sekreterarens främsta uppgift är enkel att beskriva men svår att utföra: Att vara närvarande på såväl styrelsemöten som utskottsmöten och sammanfatta allas åsikter, för att sammanställa och tillgängligöra detta för Elevkårens medlemmar. S om sekreterare krävs det att vara snabbtänkt, alert och organiserad. Med bakgrund i Scouterna och som sekreterare i Elevkårens Föreningsutskott har Linnea det föreningsöga som är essentiellt för nyckelrollen sekreterare. Formalia och möten är inget som skrämmer Linnea. Hon har en klar uppfattning om hur strukturen ser ut inom elevkårens ledning och inser vikten i att medlemmarna också får det. Valberedningen anser Linnea vara en driven och välorganiserad person som kommer göra sitt yttersta för att garantera Elevkårens transparens inför medlemmarna. Linneas inlyssnande förmåga kan misstas för att hon skulle vara obrydd eller blyg men är egentligen taktisk. Hon har en, hos eldsjälar, ovanlig förmåga att kunna ta ett steg tillbaka i mötessituationer och analysera samt reflektera över vad som sagts innan hon kommer med sina egna åsikter och idéer. Linnea har innovativa om hur ledningens alla möten ska bli mer tillgängliga för medlemmarna. Det är valberedningens uppfattning att Linnea är en hjälpsam person, och, i och med sin struktur och insikt i Elevkårens verksamhet är en resurs för övriga ledamöter och mötesdeltagare. Valberedningen tror att med Linnea som sekreterare kommer Elevkåren inte bara få en utmärkt protokollförare, utan även någon som kan bidra med det där lilla extra, en sakupplysning till och från samt höja energin runt mötesbordet.

7 EXTERNPOLITISK LEDAMOT Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Gabriella Knudsen till Externpolitisk ledamot för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Externpolitisk ledamot är den post som mer än någon annan markerar ett generationsskifte i Elevkåren. Det visionerande arbetet sätts på sin spets och verksamheten lyfts en gång för alla, i medlemmarnas intresse, utanför Kungsholmens Gymnasiums tjocka väggar. På en solid bakgrund av Elevkårens politiska engagemang under senare år, en elevexkluderande skolpolitik både i dator- och IB-vägar, samt elevkårers växande roll som samhällsaktörer och debattörer tillsätts en externpolitisk ledamot. Gabriella lyser självklar som det stjärna Valberedningen tror att Elevkåren behöver i sin första Externpolitiska ledamot. Sin unga ålder till trots har hon god erfarenhet av partipolitiskt obunden opinionsbildning, samtal med makthavare och påverkan i skolväsendet. Gabriella kommer att sätta en flitig och utåtriktad prägel på den nya posten. Hon är en inspirerande, självständig ledare och driven person. Gabriella kommer att göra sitt yttersta för att all politisk agenda är djupt förankrad hos medlemmarna, i den mån det bäst görs mellan två årsmöten, och räds inte att sätta sina egna åsikter åt sidan till förmån för uppdraget. Det senare är en utmaning och valberedningen tror att Gabriellas starka integritet är essentiell i den balansgången.

8 GENERALSEKRETERARE Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Fabian Ripke till Generalsekreterare av Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Generalsekreteraren är nyckeln till allt. Det är posten som kommer få den nya organisationsstrukturen att fungera, kommunikationslänken med god överblick över allt som händer i Elevkåren. Som generalsekreterare krävs det en tydlig, tillmötesgående person med goda ledaregenskaper och ett stort ansvarstagande. Eftersom generalsekreteraren ansvarar för kommunikationen mellan de två olika instanserna i ledningen, krävs goda kommunikativa egenskaper. En riktig diplomat. Fabian är den kommunikativa eldsjäl som posten behöver. Under sin intervju och i sin kandidatur lade Fabian stor vikt vid hur viktig kommunikation är för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår. Anknytningen till medlemmar, samt att se kårens utveckling på sikt är visioner som är perfekta för en generalsekreterare. Posten är ny för i år och ska under kommande år formas och etableras. Med starka visioner, stabilitet och med en passion för Elevkåren kan den komma till sin rätt. Valberedningen har fullt förtroende för att Fabian är rätt person för Elevkårens första generalsekreterare. Det är valberedningens övertygelse att Fabian kommer att kunna arbeta nära, konstruktivt och effektivt med Valberedningens förslag till Operativ Chef i den gemensamma ledningen av det operativa arbetet. De två kommer att utgöra det bultande hjärta som håller Elevkåren full av liv och värme.

9 OPERATIV CHEF Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Olivia Bladh till Operativ Chef för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret I och med de, av Kårmötet antagna, ändringarna som görs i organisationsstrukturen tar Operativ Chef mer av en fast form. Det är i den nya rollen som mer av en ordförande och arbetsledare för hela elevkårens operativa arbete Olivia Bladh kommer att göra medlemskåren stolt. Hon är förtroendeingivande och uppmuntrande, och vill se att alla förmågor tillåts en personlig utveckling. I en Elevkår där alla tillåts bli sina bästa jag kommer stämningen höjas och stressnivån att sjunka. Olivia är kommunikativ och en problemlösare ut i fingerspetsarna. Under sitt år som stabmedlem i Sociala Utskottet har hon visat framfötterna och uppskattats för sitt egeninitierade, dock respektfulla initiativtagande. Olivias arbetslivserfarenheter har visat hur hon trivs bra mitt i smeten, alltid vänder situationer till det positiva och kan axla en stressfylld vardag.

10 ORDFÖRANDE FÖR SOCIALA UTSKOTTET Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Isabella Hallin till Ordförande för Sociala Utskottet av Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Sociala Utskottets Ordförande är till viss del en tacksam post. Eventen är mycket uppskattade av och etablerade hos medlemmarna. Men det är också en stor utmaning för den som tar sig an Ordförandeposten för Sociala Utskottet. Det är mycket som ska planeras, genomföras och koordineras. Utan rätt ledaregenskaper med ett positivt men bestämt agerande, finns det mycket som kan rasa. Isabella Hallin har kontrasterna som behövs. Hon är både peppande och social, samtidigt som hon är den ledare och järnhand som behövs för att hantera Sociala Utskottet. Med storslagna idéer och visioner för verksamheten kommer hon att ta Sociala Utskottet till nya nivåer. Valberedningen är övertygad om att hon kommer omfamna utskottet med en positiv drivkraft och med inställningen att allt är möjligt.

11 ORDFÖRANDE FÖR PÅVERKANSUTSKOTTET Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Ada Hakyemez till Påverkansutskottets Ordförande vid Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Ada har under det senaste året varit en del av Påverkansutskottet. Där har hon observerat vad det innebär att vara en ledare. Ada har där även fått en stor förståelse för vikten av att kämpa för elevhälsa och elevfackliga intressen. Med Ada vid rodret har Påverkansutskottet alla förutsättningar att vidareutvecklas. Adas visioner är många och hon vet hur hon ska kanalisera sin energi för att få med alla utskottsledamöter på tåget. Men det främsta målet för Ada, är att skapa en plattform för alla. För allas möjligheter att påverka sin skolmiljö, sin egen och andras gymnasietid. Valberedningen är mycket glada att få föreslå Ada.

12 ORDFÖRANDE FÖR FÖRENINGSUTSKOTTET Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Adrian Salamon till Ordförande för Föreningsutskottet av Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret En av Kungsholmens alla stoltheter är föreningslivet. Skolan är berikad med ett enormt föreningsliv, men för att föreningar ska växa, utvecklas och koordineras behövs ett riktigt bra föreningsutskott med en vass utskottsordförande. Trots att Adrian endast gått på KG ett år, har han redan hunnit förstå vikten av föreningarna. Han har under året som gått suttit i flertal föreningar och utvecklat visioner utifrån vad han uppfattat är viktigt att sträva mot. Han kommer bli den seglande föreningsutskottsordföranden som har rätt hängivenhet och passion, för att hantera utskottet och föreningslivet på ett strukturerat och engagerat vis. Valberedningen är övertygad om att Adrian kommer segla Föreningsutskottet framåt i samma hastighet och med samma glöd som med sin 29er. Med både ett EM- och SM-guld i segling är det här personen som kan göra att KG tar ett nytt guld: inom föreningsverksamhet.

13 ORDFÖRANDE FÖR SERVICEUTSKOTTET VAKANT VÄCK DIN KANDIDATUR PÅ ÅRSMÖTET!

14 PROJEKTLEDARE Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Rebbeca Ericzén till Projektledare för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår under verksamhetsåret Projektledarens roll är att ta tag i allt det där elevengagemanget som inte omfattas av något utskott och är svårt att ta i. Vad gör man om man brinner för att arrangera en specifik fest men glömde gå med i sociala utskottet? Eller har en sån bra idé så att den inte passar inom ramen för något utskott? Då kan du gå till projektledaren. Projektledaren är som en av drakarna i draknästet: någon som kan ge en råd, expertis och genom kåren eventuellt finansiellt stöd. Rebecca vill komma in i elevkåren med ett nytt driv och förespråka nya idéer. Hon är en hard-working, self-made woman som utstrålar elevengagemang. Valberedningen blev främst imponerade av Rebeccas förmåga att visionera. En projektledare behöver kunna tillämpa alla dessa egenskaper för att förverkliga evenemang som aldrig tidigare genomförts på Kungsholmens Gymnasium. I rollen som projektledare kommer Rebecca alltid att vara tillgänglig, och med sina goda kommunikativa kvalitéer snabbt vara beredd att stå till förfogande med ett par goda råd. Framför allt besitter Rebecca den kvalitet som är allra viktigast för rollen: det är väldigt enkelt att starta en konversation med henne, och hon är inte någon som tar över den. Sammanfatta allt detta, och lägg till liknande erfarenheter inom Barracudatv, och du får Rebecca, kanske Kungsholmens alldeles egen drake.

15 MARKNADSFÖRINGS- ANSVARIG Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Alice Härse till posten som marknadsföringsansvarig för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår under Verksamhetsåret Elevkårens marknadsföringsansvarig har i uppgift att sköta styrelsens kommunikationen utåt mot medlemmarna. Marknadsföringsansvarig behöver främst kunna driva ett arbete med hjälp av sin stab, och kunna se till att produkten håller en hög grafisk och informationsmässig kvalité. Valberedningen tror att Alice kommer sköta båda delarna utmärkt. Tidigt i Alices intervju stod det klart att hon var en skicklig kommunikatör och en pådrivande ledare, som kommer vara rättvis men ändå se till så att alla deadlines följs. Alice vill även hjälpa till att utvidga synen på marknadsföring, bort från enbart affischer och sociala media, något som Valberedningen välkomnar starkt. Förutom att vara en organiserad ledare har Alice även påvisat en väldigt god kunskap över de olika medier som används inom marknadsföring, bland dessa fotografering, ljud- och bildredigering och kameraarbete. Vidare har Alice, med de dokument som hon redan gjort till årets elevvalskampanjer, inte bara visat prov på en mycket god grafisk kompetens utan även på ett extremt driv och en hängivenhet som Valberedningen tror verkligen kan göra nästa års PR till något speciellt.

16 LÄROVERKSFEJDS- REPRESENTANT 1 Valberedningen har valt att föreslå inför medlemmarna Otto Ruin till läroverksfejdsrepresentant för Kungsholmens Gymnasiums Elevkår för verksamhetsåret Namnet Otto Ruin är redan delvis synonymt med Läroverksfejden på KG. Han har redan hunnit med att vara både funktionärsansvarig och ansvarig för uttagningskommittéer. Otto har även arbetat inom serviceutskottet. Kårkortet ligger han till stor del bakom. Han har i det arbetet i stor utsträckning ägnat sig åt kontakt med externa parter, en erfarenhet som är mycket relevant för arbetet i Styrelsen för Läroverksfejden. Men det mest relevanta är nog KG-andan Otto besitter. Han brinner för elevkåren och dess medlemmar. Den egenskapen, tillsammans med de ovan listade meriterna, gör Valberedningen mycket trygg med att Otto kommer göra sitt allra yttersta i Styrelsen för Läroverksfejden.

17 LÄROVERKSFEJDS- REPRESENTANT 2 VAKANT BRINNER DU FÖR KG? TYCKER DU OM JOBBET I DET TYSTA? KAN DU HÅLLA MÅNGA BOLLAR I LUFTEN SAMTIDIGT? VÄCK DIN KANDIDATUR PÅ ÅRSMÖTET!

18 VALBEREDNING TILLIKA REVISORER VALBEREDNINGEN HAR VALT ATT EJ FÖRESLÅ KANDIDATER TILL VALBEREDNING TILLIKA REVISORER PÅ DEMOKRATISKA GRUNDER. VALBEREDNINGEN ANSER INTE ATT EN VALBEREDNING BÖR FÖRESLÅ SIG SJÄLV. VÄCK DIN KANDIDATUR PÅ ÅRSMÖTET!

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Höstmöte 2014 Tid: klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare samt två justerare, tillika rösträknare vid votering. 4. Upprättande

Läs mer

Bilaga 1 Checklista för förberedelser

Bilaga 1 Checklista för förberedelser Bilaga 1 Checklista för förberedelser Har valberedningen fått ta del av verksamhetens: JA NEJ Värderingar Vad styrelsen vill uppnå under mandatperioden; affärsidé, visioner och mål Hur styrelsen förväntas

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet

För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet OM OSS Nu vet jag att jag kan Min resa började för ett år sedan med att vi satt i ett klassrum dagarna långa och

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX Uppdaterad 15XXXX Ledarpolicy Innehåll 1. Inledning 2 2. Att vara ledare 2 3. Förväntningar på ledare i Borgenkyrkan Ung 2 4. Nya ledare 3 5. Ledarvård och ledarutbildning 3 6. Förebyggande verksamhet

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Kvartalsredovisning 2015/16!

Kvartalsredovisning 2015/16! Kvartalsredovisning 2015/16 2015-06-01 2015-08-31 Kungsholmens Gymnasiums Elevkår org. nr. 802452-2438 INNEHÅLL Förord 2 Verksamhetsberättelse i kort.2 Resultaträkning 7 Balansräkning..8 Noter till delårsbokslut

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 Valberedningens förslag till styrelse för 2016 innehåller två ordföranden och sju ledamöter, totalt nio personer. Vi har gjort intervjuer med personal och sittande

Läs mer

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn Kandidatur till vice ordförande Anna Horn I ett myller av sensationsmedia, moderpartiets krav och andra ungdomsförbunds trams glöms kärnan i vårt uppdrag bort. Vi behöver starka liberala principer som

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Käre vän, Vi hoppas och tror att det nya året har börjat bra för dig!!! Paulus uppmanar oss i 1kor13:5 Pröva er själva om

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar till barn som ensamma åkte ut på Terapikoloniers sommarverksamheter sommaren 2014. Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad

Läs mer

socialdemokraterna.se WORKSHOP

socialdemokraterna.se WORKSHOP socialdemokraterna.se WORKSHOP Innehållsförteckning: Vårt fokus ligger på framtiden!...3 Del 1: Vårt utgångsläge...4 Del 2: Vår nya inriktning, Socialdemokraterna framtidspartiet...8 Del 3: Hur blir vi

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

Styrelsens egenskaper och kompetens

Styrelsens egenskaper och kompetens Internt PM Dokumentet skapat Senaste ändrat Grupp/avdelning/projekt Version Författare 2012-03-08 2013-08-21 Förbundsvalberedningen 1.2 Stefan Lundberg Styrelsens egenskaper och kompetens 1 (11) Bakgrund

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Påverka ditt ledarskap

Påverka ditt ledarskap PåvilketsätttrorduledarskapsutbildningenDenGodaArbetsplatsenkommeratt. Påverkadittledarskap På ett konstruktivt sätt bättre kommunikation och mindre rädd för sanningen. Hanna Engström Jag kommer att vara

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten TEMA MUSIK Utbildning av kultur- och aktivitetsinspiratörer (dag 3 av 3) Uppföljning Plats: Hotell Lappland, Lycksele Dag/tid: onsdag 27 maj kl 20.00

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

Valberedningens förslag, styrelse 2013-2014 2012-10-24

Valberedningens förslag, styrelse 2013-2014 2012-10-24 Valberedningens förslag, styrelse 2013-2014 2012-10-24 Presentation av kandidaterna: Ordförande Martin Björgell Nyval 2 år Bunkeflo scoutkår Ordförande Josefine Larsson Nyval 2 år Borås scoutkår IC Thomas

Läs mer

För att kunna genomföra en diskussion bör ämnet och syftet för diskussionen vara kända för eleven.

För att kunna genomföra en diskussion bör ämnet och syftet för diskussionen vara kända för eleven. Att kunna föra en strukturerad diskussion handlar om att på ett fungerande sätt delge andra sina åsikter och tankar i ett ämne. Det handlar om att både kunna tala, lyssna och förstå turtagningens principer.

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

Information till legitimerade tandhygienister. Lönepolitiskt program

Information till legitimerade tandhygienister. Lönepolitiskt program SVERIGES Information till legitimerade tandhygienister Lönepolitiskt program TANDHYG 2 Lönepolitiskt program Inledning Sveriges Tandhygienistförening, STHF vill med detta lönepolitiska program presentera

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Rollspelsregler SweMUN 2015

Rollspelsregler SweMUN 2015 Rollspelsregler SweMUN 2015 Allmänna instruktioner Delegaterna ska alltid rätta sig efter och respektera Generalsekreterarens och ordförandenas beslut utan att öppet visa sitt eventuella missnöje. Ordförandena

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KFUM GÖTEBORG DÅ BARN MISSTÄNKS FARA ILLA

HANDLINGSPLAN FÖR KFUM GÖTEBORG DÅ BARN MISSTÄNKS FARA ILLA HANDLINGSPLAN FÖR KFUM GÖTEBORG DÅ BARN MISSTÄNKS FARA ILLA Innehållsförteckning 1. Handlingsplan vid misstanke om övergrepp mot barn och ungdomar 2. Handlingsplan vid misstanke om sexuella övergrepp där

Läs mer

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som:

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som: Att ge feedback Detta är ett verktyg för dig som: Vill skapa ett målinriktat lärande hos dina medarbetare Vill bli tydligare i din kommunikation som chef Vill skapa tydlighet i dina förväntningar på dina

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

Reglemente. Antaget 2013-04-12

Reglemente. Antaget 2013-04-12 Antaget 2013-04-12 Innehållsförteckning Förtext... 3 Organisation... 3 2.1 Organisationens olika enheter... 3 2.2 Styrelsens sammansättning och arbetsordning... 4 2.3 Utskottens sammansättning och arbetsordning...

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Hemsida Sociala medier (i dagsläget: Facebook, Instagram, Twitter och Wordpress) Nyhetsbrev One.com

Hemsida Sociala medier (i dagsläget: Facebook, Instagram, Twitter och Wordpress) Nyhetsbrev One.com 1 Motion VT2014:1 Att vara ansvarig för kommunikationsutskottet är stundvis väldigt krävande. Bland annat på grund av behovet att personligen ansvara för lösenord är det även ett arbete som inte går att

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Handbok för LEDARSAMTAL

Handbok för LEDARSAMTAL Handbok för LEDARSAMTAL Ett material som kan vara en hjälp till att möta ideella ledare till enskilda utvecklingssamtal. 1 Förord SAU skulle aldrig vara vad det är idag om det inte var för alla de ideella

Läs mer

Idrottens föreningslära GRUND

Idrottens föreningslära GRUND 1 Lärgruppsplan Idrottens föreningslära GRUND Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet Idrottens

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Barnens Dag R. STADGAR för BARNENS DAGS RIKSFÖRBUND. Antagna vid årsmöte 2000-03-19

Barnens Dag R. STADGAR för BARNENS DAGS RIKSFÖRBUND. Antagna vid årsmöte 2000-03-19 Barnens Dag R STADGAR för BARNENS DAGS RIKSFÖRBUND Antagna vid årsmöte 2000-03-19 Reviderade 2006-04-02 vid ordinarie årsmöte i Borlänge Stadgarna reviderade 2013-04-27 Barnens Dag R 1. FÖRENINGENS NAMN

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014 Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014 Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Vid frågor, kontakta valberedningen@chalmers.it FanbärerIT 15 Med stolt och härlig

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Beredningsprocessen i kommunens nämnder och styrelsen

Beredningsprocessen i kommunens nämnder och styrelsen Revisionsrapport Beredningsprocessen i kommunens nämnder och styrelsen Smedjebackens kommun December 2009 Hans Gåsste Innehållsförteckning 1 Inledning...3 1.1 Bakgrund och revisionsfråga...3 1.2 Kontrollmål...3

Läs mer

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation Handbok för politiker i Ängelholms politiska organisation Innehåll Inledning Organisation Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Välfärdsnämnden Myndighetsnämnden Överförmyndarnämnden Valnämnden Krisledningsnämnden

Läs mer

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning HT2013 Caroline Engels Tidigare utbildning: Kandidat i Utvecklingsstudier med inriktning

Läs mer

om demokrati och föreningskunskap

om demokrati och föreningskunskap Lärgruppsplan Vår förening om demokrati och föreningskunskap Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet

Läs mer

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 1 Antagna av kommunfullmäktige den 16 februari.2009 och gäller från och med den 1 mars 2009 till och med 2012 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 Fastställd av styrelsen 2013-11-12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare

Läs mer

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF 2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING Move it Bag UF Innehållsförteckning: 1. VD har ordet..sid 1 2. Förvaltningsberättelse.sid 2 3.

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Nordiska språk i svenskundervisningen

Nordiska språk i svenskundervisningen Nordiska språk i svenskundervisningen Nordiska språk i svenskundervisningen Innehåll Inledning 6 Lärarna i årskurs 4-6 i grundskolan 8 Lärarna i årskurs 7-9 i grundskolan 11 Lärarna i gymnasieskolan

Läs mer

Bengts seminariemeny 2016

Bengts seminariemeny 2016 Bengts seminariemeny 2016 Bengt Kallenberg Bengt Kallenberg, civilingenjör som sedan 2006 arbetar med ledarutveckling, coaching, grupputveckling, seminarier och föredrag. Han har många års erfarenhet från

Läs mer

Mentorguide. Handledning för mentorer i mentorprogram på Chalmers

Mentorguide. Handledning för mentorer i mentorprogram på Chalmers Mentorguide Handledning för mentorer i mentorprogram på Chalmers 1 Innehåll 2 Så här används guiden... 4 3 Översikt över mentorprogrammet... 5 3.1 Syfte och mål med mentorprogrammet... 5 3.2 Mentorprogrammets

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08 Tid: 2015-01- 08 kl 19.15-20.30 Plats: Segerlindsgatan 17, Göteborg Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie Emma

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Xmentor - för potentiella partners

Xmentor - för potentiella partners Xmentor - för potentiella partners Xmentor AB - www.xmentor.se - Köpmannagatan 2-652 26 Karlstad OM XMENTOR Den höga förändringstakten i dagens organisationer liksom den ofta kritiska tillgången på kompetens

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Skall ni dra igång en förening? Här finns viktig information Innehåll Varför bilda en förening?... 3 Vad krävs?... 3 Förberedelser... 4 Bildandemötet... 4 Styrelsen... 5 Det första

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Ett arbetsmarknadsprogram för personer med funktionsnedsättning, i samarbete mellan Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen och HSO Göteborg. Programmet

Läs mer

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar Juridiska föreningen i Uppsala Grundad 24 maj 1844 Stadgar Innehållsförteckning Kapitel 1 Inledande bestämmelser... 3 Kapitel 2 Medlemskap... 3 Kapitel 4 Föreningsstämma... 5 Kapitel 5 Styrelse... 6 Kapitel

Läs mer

Proposition: Treårsstrategi i MSF

Proposition: Treårsstrategi i MSF Innehåll Innehåll... 1 Proposition: Treårsstrategi i MSF... 2 Proposition: Verksamhetsrevision i MSF... 4 Proposition: Flytt av fullmäktigemöte... 5 Bilaga 1 Strategisk plan för Medicine Studerandes Förbund

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Anmälningskod: GU-18150 Sök senast: 15 april

Anmälningskod: GU-18150 Sök senast: 15 april MATIX - Management av Tillväxtföretag Antagningsprocess 2013 Anmälningskod: GU-18150 Sök senast: 15 april Välkommen att söka till MATIX! För att samspelet mellan student, företag och akademi ska bli så

Läs mer

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket!

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Amanda Bergqvist Ålder: 25 år Ort: Helsingborg Träningsbakgrund:

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Stor, stark och omtyckt

Stor, stark och omtyckt Nyhetsbrev nr 33 Stor, stark sid 1/5 Bra stämning präglade årsstämman Den 30 och 31 maj genomfördes Svenska Jägareförbundets årsstämma på Öster Malma. Det som karaktäriserade årets stämma är den positiva

Läs mer

Knivsta Scoutkår. Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012

Knivsta Scoutkår. Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012 Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012 Inledning till vår policy Vår förenings värderingar bygger på scoutrörelsen synsätt och uppfattningar. Nedan finns

Läs mer

Kongressutbildning 2013. Med Milena Kraft, mångfaldskoordinator

Kongressutbildning 2013. Med Milena Kraft, mångfaldskoordinator Kongressutbildning 2013 Med Milena Kraft, mångfaldskoordinator Lite för- och bakgrundssnack Maktmätningen 2012 Några resultat: de flesta utan tidigare erfarenhet många förstod inte allt eller endast mycket

Läs mer

2008-09-04. Enkätsvar

2008-09-04. Enkätsvar 2008-09-04 Enkätsvar Fråga: Vad tycker du fungerar bra i KonstRingen? Det mesta. Mycket. Kartan är jättefin. Bra organisation som fungerar. Organisation till deltagarna. Mötena bra och strukturerade. Festen

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

1 Sammanfattning och slutsatser

1 Sammanfattning och slutsatser 1 Sammanfattning och slutsatser 1.1 Bakgrund Enligt regeringsformens 11 kap. 9 skall vid tillsättning av statlig tjänst avseende fästas endast vid sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet. Det

Läs mer

Konsten att leda workshops

Konsten att leda workshops Konsten att leda workshops Förbättra din kommunikation, prestation och ledarskap. www.lacinai.se 1 Några grundbultar: I ett seminarium är målet satt liksom innehållet I en workshop är målet satt, men innehållet

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Handlingar till Scouternas förvaltningsmöte 2015

Handlingar till Scouternas förvaltningsmöte 2015 Handlingar till Scouternas förvaltningsmöte 2015 Vänner! 2014 präglades av ett omfande och intensivt strategiarbete för formulera och förankra den gemensamma väg Scouterna skall gå de kommande 10 åren.

Läs mer

Ungdomsrådet - rekrytering

Ungdomsrådet - rekrytering Ungdomsrådet - rekrytering Nu är det dags att rekrytera nya ledamöter till Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas Ungdomsråd. Vi söker dig som: Har erfarenhet från SF/DF/SISU-d arbete Gillar

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun

Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun Mats Rydby 2004-12-16 Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun Jag är som ledare och chef medveten om att organisationens kärna och höjdpunkt är kunden/brukaren och dennes möte med medarbetaren i ett

Läs mer

Släpp scouterna loss det är vår!

Släpp scouterna loss det är vår! AIRNEWS För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT Släpp scouterna loss det är vår! I DETTA NUMMER: Tåpar Nya roverprogrammet & lanseringsträffar #24h scout EXTRA TJOCKT VÅRNUMMER! Att vara

Läs mer