Det lönar sig att prata med oss

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det lönar sig att prata med oss"

Transkript

1

2

3 Det lönar sig att prata med oss Lidbergs Grafiska är ett infomedia- och fullservicetryckeri i tredje och fjärde generationen med 105 års erfarenhet till dags dato. Genom ett stort utbud av kringtjänster till offsetoch digitaltryck har vi blivit en problemlösare, när våra kunder behöver producera grafiskt material. Vi tillför kundnytta genom att vi strukturerar, förädlar, producerar, lagerför och distribuerar din information. På Lidbergs Grafiska har våra rutiner för att förbereda, trycka, binda, lagra, plocka, packa och adressera dina trycksaker medfört att vi levererar precis i rätt tid till rätt mottagare. Med allt i samma hus har vi ständig kontroll på jobben. Säkert, effektivt och ekonomiskt både för oss och våra kunder. Inget jobb är för litet och troligtvis inte heller för stort. Utmana oss gärna! TIPS! Se under fliken kundnytta på Där finner du pdf-filer innehållande formatguide, fönsterguide, trycksaksvikter m.m.

4

5 Allt på ett ställe Vi producerar alla typer av marknadsmaterial. Låt oss hjälpa dig med blanketter, foldrar, visitkort, broschyrer, kuvert eller materialet till hela din kampanj. Vi trycker, packar och distribuerar både lokalt och globalt. Vi kan även hjälpa dig med originalarbete, att skapa er nya logotype och avancerad bildbehandling på vår prepressavdelning. Vi har ständigt nya mål och projekt för att bli ännu bättre inom kvalitet och miljö. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vad vi jobbar med just nu! Trots vår högteknologiska maskinpark är det inte maskinerna som är huvudpersonerna i vår verksamhet. Det är människorna. Hos oss möter du kunniga och erfarna yrkesmänniskor alltid med ditt bästa för ögonen. Vår övertygelse är, att det är just därför våra kunder kommer tillbaka. Om man ska välja en affärspartner långsiktigt, vill man troligen veta att företaget finns imorgon och dagen därpå. Lidbergs Grafiska har varit med länge, ända sedan 1905! Under decennier har vi byggt upp vår kunskap och anpassat oss. Vi är en trygg partner med helhetssyn, nytänkande och ansvar som bas. En tradition av tillförlitlighet vi står för stabiliteten Den långa erfarenheten av både ny och beprövad teknik bland våra medarbetare borgar för högsta kvalitét och service! Vi tänker långsiktigt, också för våra kunder. Vi bedriver utveckling och gör investeringar även i svåra tider för att förbättra våra produkter och tjänster. Vi erbjuder våra kunder tekniskt innovativa och effektiva lösningar. Vi har produktionen under ett tak, vilket gör att vi har fullständig kontroll på kvalité, kostnad och leveranstid. När ni gör affärer med oss på Lidbergs Grafiska så kommer ni att märka att vi inte ger oss förrän ni är helt nöjda. Det som bevisar detta allra mest är det citat, som genomsyrar hela vår organisation, från vår grundare Pontus Lidberg som sa;... Jag har alltid agerat efter principen hellre förlora pengar än förtroende. Mina fasta löften, tron på värdet av mina varor och mitt ord är mer värda än en UTE I SISTA MINUTEN? Oavsett om du behöver 50 ex idag eller ex på fredag så har vi resurserna som krävs för att säkerställa kvalitet och leveranstid. Allt anpassat efter ditt behov, tidsplan och budget.

6 Några av våra specialiteter Stamsatser Här ligger vår historia och själ, detta är våra storsäljare som vi tillverkar varje dag. Vi tillverkar upp till A3. Triohålning, paginering, neutraliseringsfärg är några vanliga attribut vi har på våra blanketter. Tryck 1-4 färger. Format upp till A3. Kan tillverkas med BG/PG-talong. - Lösa set eller i block med helomslag (praktiskt skrivunderlägg vid fältarbete ). Kedjeblanketter Även detta en klassisk produkt, kedjeblanketter är än idag ett otroligt kostnadseffektivt sätt att skriva ut fakturor, följesedlar och plocklistor mm. - Tryck 1-4 färger. - Format upp till Kan tillverkas med BG/PG-talong.

7 PROFILPRODUKTER Hör av dig till oss för offert. Vi tillhandahåller allt från pennor och nyckelband till reklamgodis. Broschyrer/Kataloger/Böcker Med hjälp av vår digitalpress kan vi leverera priseffektivt även vid mindre antal. - Tryck 1-4 färger + maskinlack. - Klammerhäftning, lim och wire-o-bindning. - Laminering, uv-lack och prägling är några exempel på efterbehandlingar. Limblockat Konferensblock och korrespondenskort i block är två populära produkter. Tidrapporter, beställningslistor och skrivbordsunderlägg är exempel på andra produkter som ofta limblockas. Tryck 1-4 färger. Format upp till A2. Tillverkas även med omslag. - Kan även perforeras med stor flexibilitet!

8 Några till... Dokument-/Offertmappar Vi har många olika stansar i vårt sortiment för att individualisera just era mappar. Skulle ni ändå vilja skaffa en egen mapp så har vi även tillverkning av stansar runt hörnet och kan snabbt ta fram just er nya mapp. - Tryck i 1-4 färger. - Kan fås med eller utan visitkortshållare. - Laminat, lack och foliering är några exempel på valbara efterbehandlingar. Visitkort/Korrespondenskort En standard produkt hos många tryckerier, men vår styrka är att vi är en av få som trycker relief. Idag lagerför vi stommar för att snabbt och kostnadseffektivt kunna leverera till våra kunder. - Kan limblockas. - Om du är webbshopkund så fyller du i kortet direkt på skärmen och skickar till tryck. - Laminering, lack, relief och stansning är exempel på vanliga tillval.

9 Etiketter Vi tillverkar flera olika typer av etiketter och taggar, både standardformat och enligt kundspecifika önskemål. Etiketter i papper och folie m.m. på rulle, ark eller lösa. Olika typer av lim för olika ändamål, som kan vara t.ex. Post-it -lim, permanent häftning eller starkt anpassad för stöldmärkning. Roll-up Det perfekta exponeringsverktyget som tål att rullas upp och ner många gånger. Levereras i praktiskt fodral/väska. - Storlek 85x200 cm Utöver det som visats på de här sidorna tillverkar vi bla följande samt tillhandahåller dessa tjänster Produkter Affischer, Almanackor, Bagagetaggar, Brevpapper/Laserark, Broschyrer, Blanketter i block, på bärbana och i kedja, Biljetter, Etiketter, Foldrar, Följesedlar, Hängetiketter, Instruktionsböcker, Konferensblock, Korresondenskort, Kuvert, Noteringsblock, Offertmappar, Produktblad, Roll-up, Stamsatser, Visitkort. Tjänster & Efterbehandling Arktryck, Design & formgivning, Digitala blanketter, Distribution, DR-utskick, Kuvertering & adressering, Lackning, Lagerhållning, Laminering, Limbindning, Paginering (numrering), Plockning, Prepress, Prägling, Klammerhäftning, Konsultation, Relief, Rotationstryck, Stansning, Storformatsprint, Spiralbindning, Variabeltryck, Web-to-Print.

10

11 Web-to-print Lidbergs web-to-print-lösning förenklar arbetet för många av våra kunder. Här kan medarbetare och återförsäljare själv gå in och beställa sina trycksaker/ marknads- och informationsmaterial. Det är möjligt för beställaren att redigera text- och bildinformation efter givna förutsättningar medan andra produkter har fasta parametrar. Artiklar som förekommer i vårt web-to-print-verktyg är t ex visitkort, produktblad, roll-ups, broschyrer och kuvert. Lidbergs Grafiska gör webshoppar både för återförsäljare och till slutkunder. Shoppen kan ligga på kundernas intranät eller ha en publik inloggning. Fördelar med egen webshop: - Fullständig kontroll över grafiska profilen. - Korrektur direkt vid beställningen. - Möjlighet att kunna skapa egna annonser och få originalet direkt via e-post. - Du som ansvarig kan tilldelas rollen attesterare, vilket ger dig total kontroll över allt som beställs. - Enkel översikt av beställningshistorik. Kontakta oss för en demonstration och genomgång av vad systemet skulle kunna göra för er. DEMOWEBSHOP Logga in i vår demoshop med: Adress: Användare: Lösenord: test

12

13 Miljöarbete Vi arbetar aktivt med att se till att vår miljö inte tar skada av de rutiner och processer som finns inom vår produktion. Därför innehar vi licens från Miljömärkning Sverige AB att trycka Svanenmärkta produkter (lic. nr ). Miljömärket Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. För att nå dit är det viktigt att allt fler av våra kunder väljer Svanenmärkta trycksaker. Läs mer om Svanen på Genom att välja en Svanenmärkt trycksak har du valt en av de mest miljöanpassade produkterna på marknaden. Genom att välja ett Svanenmärkt tryckeri har du valt ett företag som minimerar sin miljöpåverkan. Gör en miljöinsats som syns - Köp Miljömärkt! MER INFO? Vill ni veta mer om vårt miljöarbete? Kontakta oss så skickar vi en sammanfattning över vårt miljö & kvalitetsarbete.

14

15 Lite historia Pontus Lidberg övertog år 1905 John Floréns Bok- och pappershandel och ett boktryckeri, som hade etablerats av A. Liljegren Pontus Lidberg ledde företaget, som från början hette Pontus Lidbergs Bok-, Musikoch Pappershandel Accidenstryck, fram till sin död 1922, då hans hustru Hulda tog över chefskapet. Företaget ombildades till aktiebolag 1936 och då hade Huldas söner Gösta och Sven Lidberg hunnit gå in som medhjälpare delades firman, varvid Gösta tog hand om bokhandeln och Sven bok- och blanketttryckeriet flyttade tryckeriet ut från centrala Skurup till större och mera ändamålsenliga lokaler på Östra Industriområdet. I samband med detta tog Svens son Göran över som VD och företaget antog den form det har idag. Väl mött hos Lidbergs Grafiska! Göran Lidberg Boktryckare i 3:e generationen

16

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Webhandelspresentation

Webhandelspresentation Webhandelspresentation Inloggningssida För att komma igång behöver användaren identifiera sig. Det sker med hjälp av användarens e-postadress och lösenord. Det går också att skapa en direktlänk till en

Läs mer

DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING

DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING - PRODUKTER - LÖSNINGAR - SERVICE - MILJÖ - PARTNERS DOKUMENTHANTERING EFFEKTIVISERING & LÖNSAMHET RING OSS! RING OFFICE NÄR DET GÄLLER DOKUMENTHANTERING En fungerande

Läs mer

Mediabank introduktion

Mediabank introduktion Mediabank introduktion Mediabank är en webbaserad mediabank som gör ditt interna och externt marknadsmaterial tillgängligt för alla med behörighet. Du kan lagra, administrera, organisera, granska och hämta

Läs mer

KraftEn. En hel tidning om g-kraften som sätter tryck på alla budskap.

KraftEn. En hel tidning om g-kraften som sätter tryck på alla budskap. KraftEn En hel tidning om g-kraften som sätter tryck på alla budskap. Det låter som en paradox, att vi på Lule Grafiska tror på det papperslösa samhället. Med internet och nya digitala medier finns förutsättningarna,

Läs mer

Mika Sverige AB. Beskrivning för trycksaksköpare 2008. UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis:

Mika Sverige AB. Beskrivning för trycksaksköpare 2008. UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis: Mika Sverige AB UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis: Adobe, FujiFilm, EFI, Océ, Sharp, International Data Group (IDG), SAAB, SEB, Ericsson, Moniér,

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ETT KUNDMAGASIN FRÅN ÅGRENSHUSET OCH LILLA GULA OM VÄRDET AV ATT SYNAS. HUR KREATIV KOMMUNIKATION KAN FÖRA FRAM DITT BUDSKAP. ÅGRENSHUSETS NYA

Läs mer

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst Säljupproret Av: Mattias Hillestrand, mattias@hillestrand.se (Publicerad i Bonnier Ledarskapshandböcker - Säljledning #3 i augusti 2011) Introduktion Under den senaste tiden har vi fått höra både på radio

Läs mer

Ett steg längre inom Print och IT

Ett steg längre inom Print och IT Ett steg längre inom Print och IT TDO som IT-partner. Alla företag är i behov av IT-kompetens, men det är inte alla företag som kan eller vill anställa en IT-specialist. Låt oss berätta hur vi kan ta över

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN DÄCKDATA FULL KONTROLL PÅ DÄCKHOTELLET PRISLISTOR & LEVERANTÖRER ALLTID ONLINE TIDBOKNING VIA INTERNET SMS-TJÄNST DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN VÄLKOMMEN! Sedan jag startade Compilator för snart

Läs mer

Planera, skapa, beställa och skicka ut. Snabbt och enkelt dygnet runt.

Planera, skapa, beställa och skicka ut. Snabbt och enkelt dygnet runt. Planera, skapa, beställa och skicka ut. Snabbt och enkelt dygnet runt. Web2Print och Web2Market är webbaserade verktyg som effektiviserar trycksakshanteringen hos beställare och arbetet på marknadsavdelningar.

Läs mer

DECEMBER 2012 ISSUE 1

DECEMBER 2012 ISSUE 1 DECEMBER 2012 ISSUE 1 HIS Välkommen till Grafit! Här kan du läsa om allt du behöver veta om grafisk design. Vare sig du är amatör eller expert har vi alltid något som kan vara intressant för just dig.

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

Nyttja tid och resurser smartare

Nyttja tid och resurser smartare Nyttja tid och resurser smartare www.conscriptor.se 1 Jag har ett väldigt roligt jobb, mycket på grund av kontakten med mina kunder och sekreterarlaget, säger Sabine Geiser Kolehmainen. Hon är teamledare

Läs mer

SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER

SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER Skriven av SCOTTDANIELS SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER att välja ditt företag när de gör sin hemläxa på webben SAMMANFATTNING SCOTTDANIELS Varför vi publicerar den här informationen: Vi bedriver självklart

Läs mer

ÖKA DIN FÖRSÄLJNING MED SAMVERKANDE MARKNADSKANALER

ÖKA DIN FÖRSÄLJNING MED SAMVERKANDE MARKNADSKANALER Nummer 10. Höst/Vinter 2013 Kundernas krav skapar nya lösningar. Hänger du med? Så funkar dina kunder ÖKA DIN FÖRSÄLJNING MED SAMVERKANDE MARKNADSKANALER Vi spår e-handelns framtid Trendspaning: Hur beter

Läs mer

IT Scanning Copy Print. Eliminera fakturapärmarna!

IT Scanning Copy Print. Eliminera fakturapärmarna! IT Scanning Copy Print Eliminera fakturapärmarna! 1 Hur vore det att halvera fakturabetalningarna? Vi menar då inte beloppen som sådana, men väl arbetet och kostnaden för själva hanteringen av leverantörsfakturorna.

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Present Profilreklam

Present Profilreklam ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Provisa Information AB ANNONS Present Profilreklam Distribueras i DI oktober 2007 Profilprodukter en viktig del av reklamkakan Svenska företag har mycket att

Läs mer

Så började det. En kort historik

Så började det. En kort historik Så började det En kort historik Det som idag är Nossebro Mediaproduktion såg dagens ljus redan på den tiden då Bröderna Jan och Bo Ansbjer drev BALA Industri, men på den tiden var det ett in-house tryckeri

Läs mer

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND 8 mars 2010 OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND Version 1.0 8 mars 2010 Projektledare: Anders Ankarlid Vårt uppdrag: Att hjälpa företag med service. Invent Observer har funnits sedan

Läs mer

Stolta men inte nöjda

Stolta men inte nöjda stainless steel solutions Stolta men inte nöjda resultat av Damstahls kundundersökning KUNDUNDERSÖKNING 1 Fakta De 836 kunder som svarat på vår undersökning utgör 60 % av vår omsättning. 67 % av de som

Läs mer

Bankuellt Nr 8 Februari 2013

Bankuellt Nr 8 Februari 2013 Bankuellt Nr 8 Februari 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Under 2012 hände något historiskt. Bergslagens Sparbank öppnade ett nytt kontor på en ort som varit utan bankkontor

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Innehållsförteckning. Bakgrund... 3. Affärsidé... 3. Organisation... 3. Logotyp och företagsnamn... 4. Rådgivare... 4. Miljö... 5. Produkt...

Innehållsförteckning. Bakgrund... 3. Affärsidé... 3. Organisation... 3. Logotyp och företagsnamn... 4. Rådgivare... 4. Miljö... 5. Produkt... Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Affärsidé... 3 Organisation... 3 Logotyp och företagsnamn... 4 Rådgivare... 4 Miljö... 5 Produkt... 5 Produktion... 6 Marknad... 6 Kunder... 7 Konkurrenter... 7 Marknadsföring...

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Så här går det till 2012 Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Ett steg på vägen mot ert mål Vill ni komma iväg på träningsläger, åka på en drömresa med klassen eller köpa in

Läs mer