Detta är första steget, i vårt arbete, med att göra det ännu enklare att arbeta i Capitex Säljstöd Fastighet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detta är första steget, i vårt arbete, med att göra det ännu enklare att arbeta i Capitex Säljstöd Fastighet."

Transkript

1 Nyheter i Capitex Säljstöd Fastighet ver 4.4 nov 2006 För dig som arbetar med Capitex Säljstöd Fastighet är den största nyheten att vi, väsentligt, har ändrat snabbgranskningen för fastigheter, lokaler, lägenheter och bilplatser. Det blir därigenom enklare att arbeta direkt ifrån listorna när du väl har registrerat en lägenhet eller en lokal. Du kan med hjälp av fördjupningspilarna komma direkt till inmatningen och göra förändringar utan att öppna registerkortet. Du kan också redigera bilder och se journalen direkt ifrån snabbgranskningen. Detta är första steget, i vårt arbete, med att göra det ännu enklare att arbeta i Capitex Säljstöd Fastighet. Vi har också lagt till modulen Aktivitet som är mycket användbar för att hantera Events och inbjudningar. Andra nyheter är dubblettsammanslagningen och magasineringen som du kan läsa mer om i detta nyhetsbrev. Vi rekommenderar att du läser igenom nyhetsbrevet innan du börjar jobba i programmet eller i alla fall ögnar igenom innehållsförteckningen så du vet vilka nya funktioner som har tillkommit. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 1(15)

2 Innehållsförteckning Nyheter i Capitex Säljstöd Fastighet ver 4.4 nov Innehållsförteckning...2 Snabbgranskningen...3 Aktivitet...4 Magasinering...5 Dubblettsammanslagning...7 Planlösningar - kopplingar till partners...8 Import...8 Adressering av etiketter, brev och massfakturor...8 Kategorisering i journalen...9 Kalenderhändelser i företags- och personlistor...9 Kopiera i journalen med kortkommando...10 Kopiera från fastighet...10 Kopplingarna mellan lokal och hyresgäst...11 Komplettering av lokalguiden...12 Nytt namn föreslås på objektbeskrivningen...12 Inställningar...12 Vyinställningen...12 Kategorisering av bilder...13 Journalkategorier...14 Kortkommandon...15 Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 2(15)

3 Snabbgranskningen Snabbgranskningen är omgjord efter ett nytt koncept med en fast del överst där en bild och en faktaruta visas för det markerade objektet. Under ser du flikar där du kan välja vad du vill se och arbeta med. Både från faktarutan och från översiktsfliken kan du fördjupa dig och ändra uppgifter vid de blåa pilarna. Ett fönster öppnas på skärmen och du kan ändra uppgifterna och sedan stänga dem igen. På flikarna Spekulanter, Hyresgäster och Journal finner du samma typ av listor som du ser på korten. Samma kolumner visas också. Du kan anpassa dessa listor genom att välja i menyerna som du får fram genom att högerklicka. Längst till höger finner du en flik med dokument så att du kan göra utskrifterna direkt ifrån snabbgranskningen. Nedan ser du exempel på hur det kan se ut i en lokallista. Du kan givetvis arbeta som tidigare genom att markera ett objekt och sedan välja Skriv ut på verktygsraden eller knappen Utför. Där hittar du samma funktioner som tidigare. Om du saknar snabbmenyn kan du lägga till den genom att sätta muspekaren på de tre små trianglarna uppe till vänster i listan. Du finner dock de flesta funktionerna på verktygsraden. Om du skulle sakna någon knapp på verktygsraden kan du högerklicka på verktygsraden och välja knappar i menyn du får fram. Den nya standarden på snabbgranskningen finns för fastigheter, lokaler, lägenheter och bilplatser. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 3(15)

4 Aktivitet Planering är en viktig faktor för att du ska lyckas med din marknadsaktivitet. Men att hålla ordning på allt är inte det enklaste. Med tilläggsmodulen Aktivitet får du en kraftfull förstärkning av ditt Säljstöd. Tilläggsmodulen Aktivitet ger dig det stöd du behöver för att administrera dina reklamutskick eller evenemang. Med modulen kan du enkelt hantera adresser och göra utskick och ta emot anmälningar - allt sköter du i Säljstöd. Du kan enkelt se vilka som har tackat ja till din inbjudan. Naturligtvis kan du göra urval i listorna och skicka ut påminnelser till dem som inte har svarat. Genom summeringsfunktionen kan du också se hur många som kommer. För mer information: kontakta någon av våra säljare på telefon Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 4(15)

5 Magasinering När många av våra användare nu har använt Capitex Säljstöd under flera år och fått mer och mer i sina register har gjort en tilläggsmodul som gör det möjligt att magasinera data på hårddisken utanför databasen. Observera att denna funktion kräver en särskild licens. Tala med din säljare om du inte har tillgång till den, på telefon Det innebär att informationen lagras för sig och inte är sökbar i de ordinarie listorna utan endast i listan Magasinet som finns bland Övriga listor i menyn Listor. Du gör magasineringen så här: Öppna en lista med den typ av objekt som du vill magasinera. Markera objekten genom att hålla ner Ctrl eller Shift och klicka i listan. Välj Utför och menyvalet Magasinera. Du får fram en lista över det som du har valt att magasinera och de objekt som är kopplade till det valda objektet. Väljer du t ex att magasinera en fastighet kommer du att få föreslaget att magasinera även lokaler och lägenheter i fastigheten och dess hyresgäster. Spekulanter magasineras aldrig. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 5(15)

6 När du kvitterar Magasinera i ovanstående fönster hamnar allt markerat i magasinet och du kan hämta tillbaka det i listan Magasinet. Där kan du markera vilka du vill återställa och klickar sedan på Återställ från magasinet. OBSERVERA! Alla dokument som finns för objekten kommer att göras om till arkivdokument innan du gör arkiveringen och kan inte ändras när objektet har återställts men kan givetvis läsas och skrivas ut. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 6(15)

7 Dubblettsammanslagning När du nu har använt Capitex Säljstöd ett tag kommer du att märka att du, trots dubblettkontrollen, har fått en hel del dubbletter bland dina personer och företag. I denna version gör vi det möjligt för dig att slå samman två personer till en. Denna funktion är mycket farlig på så sätt att om du slår ihop fel personer kommer endast det senast ändrade att vara kvar. Rent praktiskt gör du sammanslagningen utifrån en lista med t ex personer och företag. Du markerar en person och håller ner vänster musknapp och drar personen till den som den ska sammanslås med. Du får en fråga om vad som ska göras. Du väljer Dubblettsammanslagning och då kommer personerna att slås samman. Det som kommer att vara kvar är t ex det senast inmatade namnet, telefonnumret eller adressen. Kopplingarna kommer att läggas ihop. Det kan innebära att en person kan få dubbelt så många fruar och barn och det är därför lämpligt att efter sammanslagningen gå in på fliken Relationer på personkortet och också slå ihop fruarna och barnen. OBS! Det kommer upp varningar om detta. Alla produkter och journalposter kommer att läggas ihop och när det gäller önskemålen får du välja hur du vill att det ska vara. Du kan välja att behålla antingen det senast sparade önskemålet per objektkategori eller att spara samtliga önskemål. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 7(15)

8 Capitex har också möjlighet att göra en totalgenomgång av dina företags- och personregister där sammanslagning görs efter vissa givna regler t ex efter personnummer eller namn i kombination med adress. Detta utför vi som en konsulttjänst där vi säkerställer att säkerhetskopieringar utförs innan du gör sammanslagningen och vi går också igenom konsekvenserna mer er. Om ni är intresserade av denna tjänst ta då kontakt med någon av våra säljare på telefon Planlösningar - kopplingar till partners I denna version av Säljstöd finns möjlighet att föra över planritningar för bearbetning till Matrix direkt ifrån listan över lokaler, lägenheter eller fastigheter. Resultatet får du tillbaka som en 3Dplanritning i färg som är mycket snygg att publicera både i pappersform och på hemsidan. Du gör överföringen efter det att du lagt in planlösningen bland bilderna i Capitex Säljstöd och träffat ett avtal med Matrix. Detta får du fram första gången du markerar ett objekt och väljer Utför i snabbmenyn och menyvalet Matrix. Läs mer på så får du veta mera eller ta kontakt med någon av våra säljare på telefon Import Vi har gått igenom importen och gjort en del förändringar för att underlätta importerna bland annat när det gäller unika fält. Där har vi utökat så att du kan ha ännu flera fält som unika i kombination med andra fält. Vi har också gjort en del strukturella ändringar så att vi klarar av även mer komplicerade importer än tidigare. Adressering av etiketter, brev och massfakturor Från lokal/lägenhet och bilplats kan du nu välja att adressera till olika adresstyper för hyresgästerna. T ex i första hand ska adresseringen gå till företagets aviadress, i andra hand till lokalens adress och i tredje hand till företagets adress på grunduppgifterna. Adresseringen till företag från en företagslista kan du nu göra till olika adresser t ex besöksadress, aviadress, postadress. Du kan också göra utskick utan att välja någon kontaktperson alls. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 8(15)

9 Kategorisering i journalen När du efter ett tag har fått mycket information i journalen kan det vara bra att kunna kategorisera journalposterna för att lättare hitta det som är intressant genom att använda urvalet. Genom att lägga till kolumnen Journalkategori samt ställa in kategorierna under Gemensamma inställningar kan du göra dessa kategoriseringar och urval. Du ändrar kategori genom att använda funktionen Ctrl + Ä d v s Ändra listraden eller funktionen Massuppdatering. Kalenderhändelser i företags- och personlistor Nu kan du i företags- och i personlistor lägga till en kommande notering och ändå visa samtliga företag eller personer i listan. Detta kan vara en bra funktion att använda för att se när du ska ta nästa kontakt med en kund eller ska träffa en kund. Listan som du skapar kan se ut så här: Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version 4.4 9(15)

10 Kopiera i journalen med kortkommando Nu kan du kopiera t ex filer i journalen med kommandot Ctrl + C och klistra in dem igen med Ctrl + V. Med samma kortkommando kan du skapa en kopia av fastigheter, lokaler, lägenheter och bilplatser. Du markerar t ex en lokal i en lista och trycker Ctrl + C och får fram en fråga om du vill skapa en kopia av lokalen. Du finner sedan lokalen i listan över lokaler. Kopiera från fastighet Att kopiera uppgifter från en fastighet till lägenheter, lokaler och bilplatser kan du nu även göra inifrån fastighetens registerkort. Tidigare har du kunnat välja kopiering från Utför-menyn i den stora listan men nu kan du även göra det inifrån relationslistan på fastigheten. Vi rekommenderar att du registrerar så mycket uppgifter som möjligt på fastigheten och sedan väljer att kopiera dem till samtliga lokaler, lägenheter och bilplatser. Det gäller t ex uppgifter om gemensamma utrymmen, bilplatser, omgivningsbeskrivningar och bilder. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version (15)

11 Kopplingarna mellan lokal och hyresgäst Nu har vi utökat uppgifterna som du hittar i kopplingen mellan lokaler och hyresgäster så att den innehåller ännu mera hyresinformation. För att du ska se denna information krävs det att du har en flagga för utökad kontraktshantering i din licens. Det ser du under Inställningar menyvalet Systeminformation och Licensinformation. Har du inte det kan du tala med din säljare hos Capitex på telefon Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version (15)

12 Komplettering av lokalguiden. När du väljer att lägga upp en ny lokal via guiden eller att komplettera uppgifterna via guide kan du nu lägga in även den säljande beskrivningen direkt. Du måste dock komplettera dina bilder antingen via registerkortet eller via snabbgranskningen. Nytt namn föreslås på objektbeskrivningen Nu kommer namnet på objektet att ingå i det namn som föreslås för objektbeskrivningen när den sparas. Detta för att du lättare ska kunna hitta t ex pdf-filer som du sparar på din hårddisk för att skicka till en kund. Inställningar Vyinställningen Här kan du göra en inställning om hur du vill att vyerna ska visas när du väljer Ny vy från menyn Vyer. Du kan antingen välja att vyn ska visas i ett nytt huvudfönster eller att vyn ska ersätta det som du arbetar med i det fönster som du har aktuellt. Du finner inställningen under Gemensamma inställningar under gruppen Gränssnitt menyvalet Vyer. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version (15)

13 Kategorisering av bilder Här kan du välja vilken kategori de bilder ska ha som du hämtar in till ditt register. Du väljer vilket huvudobjekt det gäller och i den vänstra vilken kategori som ska vara förinställd. Om ingen av de kategorier som finns i listan passar måste du gå in på en bild och skriva in kategorin. Den blir då valbar i listan när du öppnar inställningen nästa gång. Du finner inställningen under Gemensamma inställningar menyvalet Kategorisering av bilder. Fram till denna version har Exteriörbild varit förinställt för alla bilder som hämtas in till alla objekttyper. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version (15)

14 Journalkategorier Om du arbetar med kategorisering av dina journalposter använder du denna inställning för att ställa in vilka kategorier som du vill arbeta med. Exempel på kategorier kan t ex vara förvaltning, uthyrning eller namnet på den person som har lagt upp journalposten. Inställningen finner du under Gemensamma inställningar menyvalet Journalkategorisering. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version (15)

15 Kortkommandon Tryck på F1 F3 F5 F7 F8 SHIFT + F7 SHIFT+F10 CTRL+I CTRL+N CTRL+M CTRL+L CTRL+K CTRL+R CTRL+D CTRL+M CTRL+Q CTRL+C CTRL+X CTRL+V CTRL+Z DEL TAB SHIFT+TAB CTRL+HÖGERPIL CTRL+VÄNSTERPIL CTRL+HOME CTRL+END CTRL+F4 CTRL+TAB ALT+F4 ALT+TAB ALT+ESC Om du vill visa hjälp. öppna sökrutan. uppdatera listan gå till föregående flik i registerkortet. gå till nästa flik i registerkortet. stavningskontroll visa snabbmenyn för det markerade objektet. nå inmatningsfälten i registerkort. nå flödeslistan i registerkort. nå snabbmenyn i en lista. nå listdelen i en lista. nå knapparna i listans verktygsrad. nå registerkortet i listan om detta är öppet. nå månadskalendern om du står i ett datumfält. räkna om månadsvärde till årsvärde. räkna om månadsvärde till kvartalsvärde. kopiera. Kopiera även i journal och av FBL-objekt. klippa ut. klistra in. ångra en åtgärd. ta bort. gå till nästa fält. gå till föregående fält. flytta insättningspunkten till början av nästa ord. flytta insättningspunkten till början av föregående ord. flytta insättningspunkten till början av texten. flytta insättningspunkten till slutet av texten. stänga det aktiva fönstret. växla mellan öppna fönster. stänga eller avsluta det aktiva objektet/programmet. växla mellan öppna fönster. växla mellan programmen i den ordning som de startades. Capitex Säljstöd Fastighet Nyhetsbrev november 2006 version (15)

Databasunderhåll i Säljstöd. Maj 2011

Databasunderhåll i Säljstöd. Maj 2011 Databasunderhåll i Säljstöd Maj 2011 AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720

Läs mer

Manual kontorssida för SkandiaMäklarna. september 2010, revision 1c

Manual kontorssida för SkandiaMäklarna. september 2010, revision 1c Manual kontorssida för SkandiaMäklarna september 2010, revision 1c AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen

Läs mer

Installationstjänst. maj 2011

Installationstjänst. maj 2011 Installationstjänst maj 2011 AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.3 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Din guide till. Ändra tillhörighetskoppling

Din guide till. Ändra tillhörighetskoppling Din guide till Ändra tillhörighetskoppling Januari 2013 Innehåll BAKGRUND... 3 Fastighetsutdrag... 3 Koppling objekt - internt företag... 4 Koppling användare - internt företag... 6 KORTKOMMANDON... 8

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.4 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.8 Version [1.0] VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.0 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.1 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Din guide till. Digitala assistenten

Din guide till. Digitala assistenten Din guide till Digitala assistenten Dec 2012 Innehåll SÅ HÄR SÄTTER DU DIGITALA ASSISTENTEN I ARBETE... 3 Steg 1 Skapa en ny kalenderhändelse... 3 Steg 2 Välj vad du vill att Digitala assistenten ska göra...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Projektmodulen

INFORMATION FRÅN VITEC. Projektmodulen INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Din guide till Projektmodulen I VITEC SÄLJSTÖD MARS 2013 VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL:

Läs mer

Nyheter i Capitex Säljstöd Försäkring ver 4.0 juni 2005

Nyheter i Capitex Säljstöd Försäkring ver 4.0 juni 2005 Nyheter i Capitex Säljstöd Försäkring ver 4.0 juni 2005 I denna version av programmet har vi satt dig som användare i fokus vi har lagt stor vikt vid just användarvänligheten. Vi har jobbat vidare med

Läs mer

Supernova med Internet Explorer. (SuperNova version 13 eller senare)

Supernova med Internet Explorer. (SuperNova version 13 eller senare) Supernova med Internet Explorer (SuperNova version 13 eller senare) 1 Innehåll Supernova med Internet Explorer... 1 1 Inledning... 3 1.1 Läsmarkör Supernovas markör på hemsidor... 3 1.2 Varför navigering?...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.2 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Skapa kontrolluppgifter

Skapa kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter From v1 innehåller Xdesk lön även funktion för att skapa kontrolluppgifter för föregående år. Innan du väljer att arbeta med att skapa dina kontrolluppgifter, bör du kontrollera

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Projektmodulen

INFORMATION FRÅN VITEC. Projektmodulen INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Din guide till Projektmodulen I VITEC SÄLJSTÖD APRIL 2014 VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

KALENDER2 Version 2.00 Ett program med stöd för talsyntes

KALENDER2 Version 2.00 Ett program med stöd för talsyntes KALENDER2 Version 2.00 Ett program med stöd för talsyntes Mars 2006 Programmet stöder talsyntes SAPI 4 och SAPI 5. Programmet kan spela upp ljudfiler (*.wav) OCH (*.mp3) Innehållsförteckning Rekommenderad

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Exchangekoppling

INFORMATION FRÅN VITEC. Exchangekoppling INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Din guide till Exchangekoppling JANUARI 2012 VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

Laboration 2 Grunderna i Photoshop

Laboration 2 Grunderna i Photoshop Mitthögskolan Institutionen för Informationsteknologi och medier. Jan-Erik Jonsson 060-14 87 90 Laboration 2 Grunderna i Photoshop Interaktiva multimedier v1.0 2001-11-27 lab_2.doc Sida 2/5 Allmänt Materialet

Läs mer

Vitec Säljstöd - Bearbeta Säljaren

Vitec Säljstöd - Bearbeta Säljaren INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Vitec Säljstöd - Bearbeta Säljaren Handledning VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Du ska nu få lära dig hur du enkelt kan göra ett bildspel i PowerPoint. Utifrån det du snart har lärt dig kan du sen göra mer avancerade bildspel genom att

Läs mer

Manual. Användargränssnitt

Manual. Användargränssnitt Manual Användargränssnitt 0 Innehållsförteckning ANVÄNDARGRÄNSSNITT... 1 1. MENYNAVIGERING... 1 2. BACKA-KNAPP... 2 3. GLOBALA FUNKTIONER... 3 4. PERIOD... 4 Avrundning... 4 5. FLERA FLIKAR SAMTIDIGT...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Online 2.1 Version 1.0 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Säljarens sida Användarhandledning

Säljarens sida Användarhandledning December 2009 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Word 2003. bengt hedlund

Word 2003. bengt hedlund Word 2003 bengt hedlund Det här dokumentet är tänkt underlätta för Dig när Du arbetar med Word. I kursen Datagrund, när Du skriver en rapport i någon annan kurs, eller i varje sammanhang när Du vill använda

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

KeyControl Sök person, nyckel eller cylinder

KeyControl Sök person, nyckel eller cylinder 5 Sök person, nyckel eller cylinder 5.1 Sök person Det finns två huvudmetoder att söka person. Metod 1. Genom att bara skriva in t ex namn eller anställningsnummer direkt på tangentbordet. Sökning sker

Läs mer

Vi är väl medvetna om att det finns många sätt att utföra samma sak på. Du hittar snart den variant som passar ditt arbetssätt.

Vi är väl medvetna om att det finns många sätt att utföra samma sak på. Du hittar snart den variant som passar ditt arbetssätt. 1 Förord Denna användarhandbok vänder sig både till dig som är ny användare av DurTvå men även till dig som fått utbildning i tidigare versioner. Handboken är tänkt att användas som ett material vid olika

Läs mer

Handbok KDE:s Menyeditor. Milos Prudek Anne-Marie Mahfouf Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok KDE:s Menyeditor. Milos Prudek Anne-Marie Mahfouf Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll Milos Prudek Anne-Marie Mahfouf Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 1.1 Användarfall......................................... 6 1.1.1 Anpassa en användares meny...........................

Läs mer

Easy Planning blir med dessa funktioner ett mycket kraftfullt verktyg för planering. Vi hoppas att våra kunder ska få stor nytta av programmet.

Easy Planning blir med dessa funktioner ett mycket kraftfullt verktyg för planering. Vi hoppas att våra kunder ska få stor nytta av programmet. Vad är nytt i Easy Planning 6.23 Många förbättringar har gjorts i denna release. Schemabilden har fått ett nytt utseende, formuläret för nya aktiviteter har nya funktioner samt ett flertal nya funktioner

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30 Mikromarc 3 Fjärrlån Version 6.30 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, januari 2015 Innehåll INLEDNING... 3 KOM IGÅNG MED FJÄRRLÅN... 4 KOPPLING MOT LIBRIS FJÄRRLÅN... 4 E-POSTINSTÄLLNINGAR... 4 FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR...

Läs mer

Software Translator 6.1 Manual

Software Translator 6.1 Manual Software Translator 6.1 Manual 1 Innehåll Sidan Inledning 3 Installation 4 Auktorisation 4 Översikt Programfönster 5 Menyer Arkiv 5 Visa 6 Språk 6 Verktyg 7 Hjälp 7 Handhavande Att lägga till ett program

Läs mer

Migrera till Word 2010

Migrera till Word 2010 I den här guiden Microsoft Microsoft Word 2010 skiljer sig rent utseendemässigt mycket, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig att snabbare lära dig programmet. Här kan du läsa om de viktigaste

Läs mer

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Sida 1 av 15 Förening Närvarokort ID KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Verksamhet Anläggning/Lokal ANSÖKAN AVSER PERIODEN 2011 Riktigheten av lämnade uppgifter intygas: Ledarens namnteckning NAMN PÅ DELTAGARE

Läs mer

KORTKOMMANDON I EXCEL

KORTKOMMANDON I EXCEL KORTKOMMANDON I EXCEL DEN ULTIMATA GUIDEN KORTKOMMANDON - ALLMÄNT Ctrl+C Ctrl+V Ctrl+X Ctrl+Z Ctrl+Y Ctrl+T eller Ctrl+L Ctrl+B Ctrl+H Ctrl+Q Ctrl+E Ctrl+D Ctrl+Shift+2 Ctrl+R Ctrl+Shift+L Alt+Shift+Högerpil

Läs mer

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet.

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet. 2. Komma igång Skapa grupper och elever Börja med att läsa texten nedan om hur man börjar jobba med programmet efter installationen. Skriv gärna ut sidan och ha bredvid dig tills du känner att du behärskar

Läs mer

B2C för Svensk Elitfotboll Urval

B2C för Svensk Elitfotboll Urval B2C för Svensk Elitfotboll Urval INNEHÅLL 1. Generellt om Urval... 2 1.1. Skapa nytt Urval... 2 1.2. Dela ut urval till dina kollegor... 6 2. Objektstruktur för B2C... 7 2.1. Privatpersonkortet... 7 2.2.

Läs mer

Din guide till. Kom igång med Vitec Säljstöd Fastighetsmäklare

Din guide till. Kom igång med Vitec Säljstöd Fastighetsmäklare Din guide till Kom igång med Vitec Säljstöd Fastighetsmäklare Februari 2012 Innehåll Innehållsförteckning START AV PROGRAMMET... 4 REGISTRERA EN NY VILLA... 4 Registrera en villa via fastighetsutdrag...

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

En guide till FirstClass

En guide till FirstClass En guide till FirstClass En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass (Windows) Starta programmet FirstClass på vanligt sätt, t.ex. genom skrivbordsgenväg eller Startmenyn/Startskärmen.

Läs mer

Hogia Redovisning & Revision AB. Anståndshantering Hogia Kund- och Uppdragshanterare

Hogia Redovisning & Revision AB. Anståndshantering Hogia Kund- och Uppdragshanterare Hogia Redovisning & Revision AB Anståndshantering Hogia Kund- och Uppdragshanterare Innehållsföteckning 1. Inledning 3 1.1 Syfte 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Termer och Förkortningar 3 1.4 Bakgrund 3 1.4.1 Skatteverket

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

1 Ändra kolumnbredd och radhöjd

1 Ändra kolumnbredd och radhöjd 330 1 Ändra kolumnbredd och radhöjd När en cell innehåller mycket data så är det lämpligt att öka kolumnbredden eller radhöjden för att informationen ska bli lättare att läsa. Det finns också tillfällen

Läs mer

Right On Target (ROT) annonsering

Right On Target (ROT) annonsering UTBILDNINGSMATERIAL FRÅN VITEC VITEC Right On Target (ROT) annonsering Juni 2014 VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL:

Läs mer

Nordic Business Monitor

Nordic Business Monitor Nordic Business Monitor Produktmanual Innehåll Introduktion... 3 Logga in och logga ut... 4 Urval händelser... 5 Valda händelser... 6 Urval objekt... 7 Valda objekt... 8 Uppdatera bevakningsobjekt... 9

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

Procapita + Hälso- och sjukvård

Procapita + Hälso- och sjukvård Procapita + Hälso- och sjukvård Sidan 1 av 79 Bakgrund: 090504 övergick hälso- och sjukvårdspersonalen i Mölndals Stad Vård och Omsorg till att arbeta i en gemensam journalstruktur enligt uppdrag från

Läs mer

Clicker 5. Lathund kring de vanligaste och mest grundläggande funktionerna för att komma igång med Clicker. Habilitering & Hjälpmedel

Clicker 5. Lathund kring de vanligaste och mest grundläggande funktionerna för att komma igång med Clicker. Habilitering & Hjälpmedel Clicker 5 Lathund kring de vanligaste och mest grundläggande funktionerna för att komma igång med Clicker. Habilitering & Hjälpmedel Vad är Clicker 5? Clicker 5 är ett stöd till personer i behov av extra

Läs mer

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Innehållsförteckning Förkunskaper... 2 Navigera mellan kategorierna i kategorivyn... 2 Flytta en kategori... 2 Gå till kategorivyn... 2 Välj kategori som ska

Läs mer

Boka visning internet

Boka visning internet INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Boka visning internet Handledning MAJ 2014 VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 16.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 16.1a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Rev. 1 Manual Revaq Portal

Rev. 1 Manual Revaq Portal Rev. 1 Manual Revaq Portal Cartesia GIS AB / Envisys AB 1 Innehåll Allmänt... 3 Introduktion till Revaq Portalen... 4 Behörigheter... 4 Formulär... 4 Administratör... 6 Lägga upp ett nytt reningsverk...

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

IA-systemet. För en säkrare och effektivare arbetsplats! Kom igång med IA

IA-systemet. För en säkrare och effektivare arbetsplats! Kom igång med IA IA-systemet För en säkrare och effektivare arbetsplats! Kom igång med IA Senast uppdaterad 29 september 2015 Start När du sätter upp IA-systemet för första gången är det bra om du följer lathunden steg

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Bud på internet - handledning

Bud på internet - handledning Bud på internet - handledning Mäklare och mäklarassistenter Senast ändrad 2012-06-05 Innehåll Innehåll... 1 1. Inledning... 3 1.1. Budgivaren får:... 3 1.2. Mäklaren får:... 3 1.3. Arbetsmetodiken... 3

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Läs detta innan du fortsätter, eller skriv ut det, klicka runt lite och läs samtidigt.

Läs detta innan du fortsätter, eller skriv ut det, klicka runt lite och läs samtidigt. Bruksanvisning Installera CubeBiz... 2 Välj språk... 2 När du vill köra testversionen i 15 dagar... 3 När du köper en CubeBiz-licens... 3 Registrera en giltig licensnyckel... 3 Starta ett nytt projekt...

Läs mer

Elmia Mässkatalog för PocketPC

Elmia Mässkatalog för PocketPC Elmia Mässkatalog för PocketPC Version 1.1 Licensinformation... 2 Systemkrav... 2 Installation... 2 Kom igång... 3 Utställare A-Ö... 4 Sök utställare... 5 Sök Produkt... 6 Företagsinformation... 7 Mina

Läs mer

Patrik Calén 2014-03-24

Patrik Calén 2014-03-24 PVF PLÅT & VENT FORUM AB PVF-Kalkyl Byggplåt Kom igång manual Patrik Calén 2014-03-24 1 Innehå ll Kom igång o Skapa ett projekt 3 Nytt projekt 4 Nytt projekt från mall 5 Ritningsinläsning 6 o Objektträd

Läs mer

Utbildning i sökning av produkter och produktinformation

Utbildning i sökning av produkter och produktinformation Hjälpmedelstjänsten information till förskrivare Hjälpmedelstjänsten är del av en befintlig databas som heter Nationell katalog för produkter och avtal. Västra Götalandsregionen ansvarar för drift, förvaltning

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Mawik Medlemsregister. Användarmanual

Mawik Medlemsregister. Användarmanual Mawik Medlemsregister Användarmanual INLEDNING Innehållsförteckning INLEDNING... 2 OM DENNA MANUAL... 2 Bilder från programmet... 2 Manualens innehåll... 2 STARTA PROGRAMMET... 3 MODULER OCH FLIKAR...

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

2010-01-08 Manual för Webbkartan

2010-01-08 Manual för Webbkartan 2010-01-08 Manual för Webbkartan Hitta länken till webbkartan... 2 Starta en karttjänst och genomgång av verktygens funktioner... 3 Lagerhantering, teckenförklaring och sökfunktioner... 5 Fliken Lager...

Läs mer

ORDBEHANDLIG MED OPEN OFFICE.ORG...2 PRINCIPER...2 STARTA PROGRAMMET...2 ARBETSINSTÄLLNINGAR...2

ORDBEHANDLIG MED OPEN OFFICE.ORG...2 PRINCIPER...2 STARTA PROGRAMMET...2 ARBETSINSTÄLLNINGAR...2 MED OPEN OFFICE 1 ORDBEHANDLIG MED OPEN OFFICE.ORG...2 PRINCIPER...2 STARTA PROGRAMMET...2 ARBETSINSTÄLLNINGAR...2 Marginaler...2 Sidnumrering...2 Och sedan Infoga/Fältkommando/Sidnummer...3 Radavstånd...3

Läs mer

Delegering i Procapita

Delegering i Procapita Manual Delegering i Procapita 2012-11-09 Innehåll 1 Delegering Sidan 3 2 Förnya delegering Sidan 7 3 Återkalla delegering Sidan 9 4 Personal Sidan 9 Sida 2 av 12 1 DELEGERING För regler och rutiner om

Läs mer

Outlook 2007. Axxell Utbildning Ab

Outlook 2007. Axxell Utbildning Ab Outlook 2007 Axxell Utbildning Ab 2 Innehåll Vad är Outlook 2007?... 3 Skicka ett nytt meddelande... 7 Bifoga en fil till meddelandet... 8 Öppna, läs och besvara ett e-postmeddelande... 9 Adressboken i

Läs mer

Matchningsutskick via e-post. Vitec Säljstöd

Matchningsutskick via e-post. Vitec Säljstöd Matchningsutskick via e-post November 2012 Innehåll INLEDNING... 3 VIKTIGT FÖR ATT BILDER OCH LÄNKAR SKA FUNGERA... 4 Varning vid ej överförda objekt... 4 LOGOTYP... 5 Förhandsgranska e-postbrevets utseende...

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

www.idrottonline.se IdrottOnline Klubb - en del av svenskidrott IdrottOnline Klubb tilläggsmanual

www.idrottonline.se IdrottOnline Klubb - en del av svenskidrott IdrottOnline Klubb tilläggsmanual IdrottOnline Klubb tilläggsmanual version 1.2 Bild & dokumenthantering Svenskidrott har sedan 1994 långsiktigt satsat på IT för att utveckla information och kommunikationsvägarna mellan förening och förbund.

Läs mer

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD I Navigationen hittar du genvägar till funktioner i programmet. För att utnyttja detta på bästa sätt kan du anpassa Navigationen så att det passar ditt sätt att arbeta.

Läs mer

Kundkategorisering i Rebus

Kundkategorisering i Rebus Kundkategorisering i Rebus 2004-10-15: Åbergs DataSystem AB. Start på dokumentet. 2005-01-11: Flik 2: Nytt om resor finns eller inte. I Rebus finns det ett kundregister och ett kategoriregister. I kategoriregistret

Läs mer

SANDÖDATA VETERANBILREGISTER ver. 2.5

SANDÖDATA VETERANBILREGISTER ver. 2.5 Användarhandledning SANDÖDATA VETERANBILREGISTER ver. 2.5 Välkommen till Sandödata Veteranbilregister. Sandödata Veteranbilregister är speciellt framtaget för att göra det enkelt att föra ett register

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign.

Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign. CW Door Design Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign. Programdelar CW DoorDesign innehåller två delar: Låssystem

Läs mer

INSTRUKTION Specifikation E modul.doc

INSTRUKTION Specifikation E modul.doc 1 (13) Syfte Detta är en instruktion för hur det är tänkt att specifikationen ska fyllas i vid beställning av en E modul. Förhoppningen är dock att specifikationsmallen är självinstruerande så att detta

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Flexibel meny i Studentportalen

Flexibel meny i Studentportalen Guide Flexibel meny i Studentportalen Via en flexibel meny kan lärare och administratörer skapa en menystruktur som består av menyblock och funktioner i valfri ordning. På så sätt kan menyn spegla kursens

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (16) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (16) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Tips och tricks 1 Cadcorp SIS 5.2 2003-03-03

Tips och tricks 1 Cadcorp SIS 5.2 2003-03-03 Tips och tricks 1 Cadcorp SIS 5.2 2003-03-03 Skapa en raster pensel från en Windows bakgrund (1) 1. Kontrollera att Paper är uppsatt som koordinatsystem/projektion 2. Öppna en Bitmap fil i ett tom fönsterfil

Läs mer

Produktionssättning 2013-05-21

Produktionssättning 2013-05-21 Produktionssättning 2013-05-21 Inskrivning/utskrivning - Ett förtydligande i utplaceringshistorik har gjorts. Nu visas texten "(Tillbaka)" efter vårdenhetens namn när en utplacerad patient har flyttats

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Blackboard Learn v. 9.1

Blackboard Learn v. 9.1 XXX Blackboard Learn v. 9.1 Delar av Lärarmanual Kap 8 (av 11) Grupper 0470-708897 1 Grupper... 1 1.1 Aktivera verktyget Grupper... 2 1.2 Skapa Grupp... 2 1.2.1 Skapa enstaka grupp med manuell inskrivning...

Läs mer

Användarmanual för Hemsida

Användarmanual för Hemsida Användarmanual för Hemsida Sida 1 av 44 Inledning Detta dokument är en användarmanual för redigerbara hemsidor utvecklade av. Du kan själv, i ett wordliknande gränssnitt, enkelt uppdatera din egen hemsida

Läs mer