Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 oktober 2014 tom 30 september ORGANISATIONEN Styrelseuppdrag Verksamhetsuppdrag Ansvarig Ordförande Informatör, redaktör, postbox Kaisa Nordquist Vice Ordförande Avrostning David Lagerström Kassör Yvonne Rengren Sekreterare Gerry Andersson Vice Sekreterare MCT, Rörkenansvarig Anders Hjelm Ledamot Klubbar, Webmaster, NTF Mathias Arvidsson Ledamot Webbmaster John Brundin Suppleant Trafikskoleansvarig Erik Andersson Suppleant Kioskansvarig Jan Bondesson Ledamoten John Brundin lämnade styrelsen i mars. Suppleanterna har fungerat som ersättare enligt SMC.s stadgar. Övriga utsedda (inte i styrelsen) Grusverksamheter Eva Berg Revisorer Revisor Ekonomisk revisor Jan Lindberg Revisor Verksamhetsrevisor Mikael Ollgren Valberedning Valberedare Sammankallande Valberedare Torbjörn Lindgren Hans Elmegren ARBETSGRUPPERNA Informationsgruppen I informationsgruppen har Kaisa Nordquist varit redaktör och även fungerat som Informatör. Under året har vi inte organiserat oss i en Informationsgrupp utan styrelsen har samarbetat inom flera områden. Anders Hjelm var ansvarig för årets Navet i samarbete med övriga i styrelsen, Fortbildningsgruppen: Anders Hjelm Håkan Sjölund och Eva Berg David Lagerström Jan Bondesson Vakant Mathias Arvidssson MCT, Rörken, Storbana Grus Avrostning Kiosk TVO TSR

2 Fortbildningsgruppen har inte haft några fysiska möten med anteckningar. Däremot har en mängd löpande kontakter tagits om vår omfattande verksamhet. Distriktet har även i år haft ett samarbete med Fortbildningsgruppen i SMC Stockholm. Det har även funnits en Rörkengrupp, som haft två egna möten, för att organisera och följa verksamheten på Rörken. MCT har haft flera kontakter med andra distrikt med Knix-verksamhet. Arbetsgrupperna har skött den löpande verksamheten med epost- och telefonkontakter mellan styrelsemöten. ANTAL MEDLEMMAR Medlemsantalet i distriktet har ökat. Vid verksamhetsårets slut var totalt st (2 469 st år 2014) medlemmar anslutna. Av dessa var 2267st (86%) män, 375 st (14%) kvinnor och ungdomar tom 25 år var 81 st (3%). Vi har ökat med 173 medlemmar under året. Andelen kvinnor har sjunkit med 1%. Medan antalet ungdomar varit oförändrat. MÖTEN OCH TRÄFFAR Årsmötet hölls den 9 november på Göteborgs Nation i Uppsala där 19 st röstberättigade medlemmar var närvarande. Efter mötet bjöd distriktet på middag. Under verksamhetsåret har 9 st (10) protokollförda styrelsemöten genomförts. Konstituerande styrelsemöte hölls direkt efter årsmötet den 9/11. En styrelsekonferens hölls på Hotel Radisson i Arlanda stad den 15-16/11 i samarbete med SMC Stockholm. Tillsammans tog vi fram gemensamt material som användes vid MC Mässan i Älvsjö 22-25/1. Flera ur styrelsen deltog på Mässsan i SMC;s monter och delade ut vårt material. Ordföranden har deltagit i centralt arrangerade ordförandemöte i Borlänge den 7/3 samt den 4/9 i Borlänge i samband med riksårsmötet. Valberedningen har haft flera kontakter under året och varit representerade vid de flesta styrelsemöten under året. MCT har deltagit i centralt arrangerat MCT-möte i Arlandastad i november. Ledamöter från distriktets styrelse har deltagit vid - NTF-möten i Uppsala - Möten med Trafiksäkerhetsrådet TSR i Uppsala Gemensamma grusträffar för instruktörer har genomförts. Det har varit en uppskattad eftersäsongsträff för distriktet och SMC Stockholms School-funktionärer i oktober (2014) som arrangerades av SMC Stockholm. Det har varit säsongsupptakt på Gillinge för instruktörer tillsammans med SMC Stockholm och egenträning för funktionärer på Rörken vid två tillfällen och på Tuvängen vid ett tillfälle. INTERNA UTBILDNINGAR I samband med SMC:s Konferenshelg vid Arlandastad i november, deltog styrelsen vid central information och fortbildning för webbmaster, distriktsinformatör, vägrapportörer, valberedare och introduktion av nya styrelsefunktionärer.

3 Under året har vi haft 1 ny instruktörsaspirant från distriktet, vilket är lite i underkant mot behovet på Knixkurser. Denne blev i slutet av augusti godkänd Grundinstruktör (GI) vid examination i Västerås. Vi har även haft flera GI-Aspiranter från andra distrikt som vi hjälp till att utbilda. SMC Riks arrangerade en ledarskapsutbildning i Upplands Väsby i november, där några instruktörer från distriktet deltog. SMC Riks arrangerade utbildning Aktiverande pedagogik för instruktörer där några instruktörer från distriktet deltog vid kursen i Stockholm i april. I mars var det två HLR-kurser med totalt 12 deltagare varav några från styrelsen. FORTBILDNINGAR Ingen annanstans kan man redovisa lika många fortbildade motorcyklister. Alla deltagare och funktionärer har löpande registrerats i Grundkurssystemet. Föregående års siffror anges inom parentes nedan. Grundkurs Avrostning Den 25:e april och 3:e maj anordnades Grundkurs Avrostning vid Söderforsgatan i Uppsala i samarbete med Östra Aros MCK. Totalt deltog (2014:56+25, 2013:55+60) deltagare vid resp tillfälle. I samband med avrostningen gavs möjlighet för såväl drop-in som föranmäld besiktning av motorcyklar hos Opus. Efter avrostningen genomfördes en traditionsenlig touring som avslutades vid klubbkåken i Stångby med korv och solsken Knixverksamheten på Rörken Knixverksamheten har ökat antalet deltagare trots att vi minskat antal övningstillfällen och är fortfarande landets i särklass största fortbildningsverksamhet. Vi har haft Knix-kurser vid 23 (26) tillfällen med totalt 917 (893) deltagare. Det blir ett snitt på drygt 37 (34) deltagare per kurs. Utöver våra ordinarie kursdagar på måndagarna (söndagar från mitten av augusti) har vi haft en välbesökt Tjejdag (24/5). Av deltagarna på Rörken har över 55% (60%) tillhört SMC Stockholm och drygt 33% (30%) SMC Uppsala. 3% tillhör annat distrikt och drygt 8% är inte med i SMC. I genomsnitt har det varit drygt 11 funktionärer per kurstillfälle, vilket är en marginell minskning mot förra året. Aktiviteter måste göras för att locka fler funktionärer för att kunna genomföra kursdagar med tillräcklig kvalitet. Gruskurser & grusturer Efterfrågan på gruskurser har varit stor och under maj och juni anordnades tre kurser tillsammans med SMC Stockholm med totalt 63 deltagare på Rörkenområdet. Som vanligt blev det mycket uppskattat. I april anordnades en avrostning för alla grusinstruktörer i Rosersberg samt en teoridag innan dess, till dessa dagar var även andra distrikt inbjudna och vi hade deltagare både från Södermanland, Gävleborg och Norrbotten. Den grustouring som var tänkt till mitten av september blev tyvärr inte av detta år heller. Avancerade kurser Avancerade kurser på storbana har erbjudits till både deltagare och instruktörer i distriktet. Distriktet har haft både instruktörer och resurser som hjälpt till på kurser anordnade av SMC Riks, SMC Stockholm eller SMC Väst. Distriktet har ej anordnat några egna kurser.

4 ANDRA AKTIVITETER Motorcykelns dag hos MC-handlarna SMC var tillsammans med Östra Aros representerade hos både Lelles och Sulas den 9-10 maj. Vi lyckades värva minst 3 nya medlemmar till SMC. Det var ett uppskattat inslag hos handlarna och kunderna. Länsträffen Den 12 augusti anordnades en träff ute i Fjällnora. Kortegen avgick som vanligt från Polacksbacken, i år så hjälpte några mc-ordonnanser ifrån Östra Aros till och styrde upp trafiken så att allt avlöpte så smidigt som möjligt. Vi körde genom city och ut i samlad tropp till målet där vi bjöds på både korv, kaffe och dricka. Vi var ca 50 st. MC som deltog. MC-Gudstjänst På Kristi Himmelsfärdsdag den 14 maj, arrangerade Curth Andersson tillsammans med Gamla Uppsala Församling en MC-gudstjänst. Kollekten som uppgick till kr gick oavkortat till SMC:s Trafikskadefond. Efter kyrkkaffet genomfördes en touring till Nostalgimuséet i Strömsberg. Nymedlemsträff För tionde gången anordnades i augusti en nymedlemsträff/touring, speciellt riktad till de nya medlemmar som tillkommit under året. Tillsammans med styrelserepresentanterna blev det 23 st. deltagare. Touringen gick på småvägar fram till Vidbo där fika intogs på Skapargården. Det var ett mycket lyckat och uppskattat arrangemang. Touringar och andra mc-aktiviteter Några ur styrelsen deltog i årets Mälaren Runt som funktionärer. Några som SMC och andra som Östra Aros. KLUBBAR I DISTRIKTET Under året har följande klubbar varit anslutna till vår distriktsorganisation: Bålsta MCK Dannemora MCK El Trocadero MCC Herkules Bikers Strul MCC Throttle Twisters MC Östra Aros MCK FMCK Bålsta Österbybruk Skutskär Enköping Enköping Uppsala Uppsala Uppsala Dessutom har SMC:s Riksklubb Iron Butt Association varit registrerad i distriktet. Tyvärr blev det ingen klubbkonferens under året. Vi har dock haft kontakter med klubbarna och flera har bjudit in länets medlemmar till olika evenemang och touringar. INFORMATIONSVERKSAMHET Intern information Under året har distriktets hemsida löpande uppdaterats med information och nyheter.

5 Distriktets hemsida, länsspalten i MC-Folket och SMC-forumet har fungerat som den huvudsakliga löpande informationskanalen till medlemmarna i distriktet. Facebook har varit/är ett snabbt och bra komplement till de andra officiella informationskanalerna. Medlemsbladet Navet med uppgift om styrelsens kontaktpersoner och årets planerade program skickades ut tillsammans med MC-Folket Nr 3/15. Extern Information och marknadsföring På trafikskolor med mc-utbildning i distriktet (2 st i Uppsala) har det funnits aktuell information om SMC:s verksamhet och körkortstagare har erbjudits gratis provmedlemskap i SMC. Under 2015 erbjöd vi alla nya mc-körkortstagare i distriktet, via körskolorna, en gratis kursplats på Knixkurs på Rörken. SAMARBETE MED ANDRA Distriktet har under året haft kontakter med organisationer, Kommunen och myndigheter. Kontakterna med kommunen har varit av trafiksäkerhetskaraktär t.ex. dynamiska farthinder på Dag Hammarskölds väg. Distriktet har också haft kontakt med kommunen om utökat antal p-platser för mc. SMC Uppsala län är medlem i NTF Uppsala (numera NTF-Öst) och Trafiksäkerhetsrådet i Uppsala Kommun där vi varit närvarande på mötena. Representant från SMC Uppsala har varit delaktig vid kurs för nya mc-poliser på Rörken under maj och juni efter förfrågan från Trafikpolisen i Uppsala. ÖVRIGA ENGAGEMANG Rabattställen Under året har det funnits olika medlemsrabatter, både riksrabatter och lokala. Alla rabattställen och distriktets sponsorer finns inlagda på distriktets hemsida. Riksårsmötet 2015 Riksårsmötet 2015 hölls i Borlänge den 4-6 september och organiserades av distrikt Dalarna tillsammans med Riks. Det stora samtalsämnet var den s.k. arbetslistan från Trafikverket. Både Ordförandekonferensen och Årsmötet gick enhälligt på Styrelsens skrivning mot Trafikverket. Skrivelsens andemening var att hastighet är endast en liten del av vad som orsakar MC-olyckor. Riksårsmötet beslutade att verksamhetsåret ska följa kalenderår. Detta innebär att nästa Riksårsmöte kommer ske EKONOMISK ÖVERSIKT Beträffande sammanställning av bokslut och den ekonomiska redovisningen, hänvisar vi till den separata Resultat- och balansrapporten. Bidrag till annan verksamhet året 2015 Av deltagaravgifterna på Rörken har 10 kr per deltagare avsatts till SMC:s Trafikskadefond och detta har inbringat 9170 kronor. Många funktionärer skänker dessutom sin milersättning och SMC:s Skadefond, SMC:s Rättsfond och Ezzo:s Minnesfond kommer att få ett tillskott från SMC Uppsalas fortbildningsverksamhet. Delaktighet i andra SMC Riksaktiviteter Mälaren Runt: SMC Uppsalas medlemsklubb Strul har ännu en gång varit slutdestination för många av deltagarna vid SMC:s Riks aktivitet vid Mälaren Runt i augusti. Representant från SMC Uppsala

6 samarbetade med SMC Riks utanför Struls klubbkåk där T-shirts såldes och informationsmaterial fanns tillgängligt. SLUTORD Av årets verksamhet kan vi se tillbaka på en omfattande och väl genomförd fortbildningsverksamhet. Vi har under verksamhetsåret haft ett samarbete med SMC Stockholm, framförallt när det gäller kursverksamheten av Knix/grus. SMC Uppsalas styrelse tackar alla som deltagit som funktionärer och deltagare på våra aktiviteter, och därmed gjort dessa till vad de blev. Vi önskar den nya styrelsen lycka till! Kaisa Nordquist David Lagerström Yvonne Rengren Gerry Andersson Anders Hjelm Mathias Arvidsson Jan Bondesson Erik Andersson

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013 Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 oktober 2012 tom 30 september 2013. 11. Verksamhetsinriktning Förslag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 20170101-20181231 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 januari 2018 tom 31 december 2018. ORGANISATIONEN Styrelseuppdrag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 20161001-20171231 Styrelsen lämnar följande redogörelse för det förlängda verksamhetsåret 1 oktober 2016 tom 31 december 2017. ORGANISATIONEN

Läs mer

SMC Uppsala. Årsmöteshandlingar 2011-10-22. Sida 1 av 13

SMC Uppsala. Årsmöteshandlingar 2011-10-22. Sida 1 av 13 SMC Uppsala Årsmöteshandlingar 2011-10-22 Sida 1 av 13 1. Dagordning Plats: Östra Aros MCK i Stångby Datum: Lördagen den 22 oktober 2011 Tid: 16:00 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande samt protokollförare

Läs mer

NAVET. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, 2015. Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser

NAVET. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, 2015. Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser NAVET Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, 2015 Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser Nytt år och en ny säsong! Navet är kvar och innehåller alla aktiviteter som erbjuds

Läs mer

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 18 februari 2018 kl 17.

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 18 februari 2018 kl 17. Uppsala Län Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 18 februari 2018 kl 17.00 ÅRSMÖTE Org: SMC Uppsala län Plats: Östra Aros Klubbkåk, Stångby,

Läs mer

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 24 februari 2019 kl 16.

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 24 februari 2019 kl 16. Uppsala Län Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 24 februari 2019 kl 16.00 ÅRSMÖTE Org: SMC Uppsala län Plats: Östra Aros Klubbkåk, Stångby,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013-2014 SMC Örebro Län

Verksamhetsberättelse 2013-2014 SMC Örebro Län Verksamhetsberättelse 2013-2014 SMC Örebro Län Ordförande har ordet Då har ytterligare ett verksamhetsår gått till handlingarna och inom distriktet har vi haft mycket verksamhet som riktat sig till samtliga

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse Årsredovisning 130901-140831 Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2013 t.o.m. 31 augusti 2014 Styrelse Styrelsen har under det gångna

Läs mer

SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse 2015. Organisationsnummer 818501-0447

SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse 2015. Organisationsnummer 818501-0447 SMC Södermanland Organisationsnummer 818501-0447 Verksamhetsberättelse 2015 Innehåll 1. Verksamhetsåret... 3 2. Medlemsantalet... 3 3. Föreningens ekonomiska ställning... 3 4. SMC-anslutna klubbar i länet...

Läs mer

Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2017 NAVET

Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2017 NAVET Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2017 NAVET NYTT ÅR OCH EN NY SÄSONG Välkommen till årets upplaga av SMC Uppsala läns informationsblad Navet. Vi har som vanligt fyllt den med alla olika aktiviteter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

NAVET. Grundkurser Avrostning Grus Knix. Aktiviteter. Utlottning! Läs mer längre in i bladet. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, år 2012

NAVET. Grundkurser Avrostning Grus Knix. Aktiviteter. Utlottning! Läs mer längre in i bladet. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, år 2012 NAVET Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, år 2012 Grundkurser Avrostning Grus Knix Aktiviteter Utlottning! Läs mer längre in i bladet. Motorcykelns Dag Träffar Touringar Klubbaktiviteter Fikakvällar

Läs mer

NAVET. Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2016

NAVET. Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2016 NAVET Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2016 NYTT ÅR OCH EN NY SÄSONG Denna säsong så tänkte vi prova några nya aktiviteter i Distriktet. Det ena är att vi har vi flyttat vår länsträff till våren

Läs mer

JER.NET NR 4 DECEMBER 2014

JER.NET NR 4 DECEMBER 2014 DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 4 DECEMBER 2014 - Välbesökt årsmöte - Bayerafton & Rackartaj - Vem blir årets Lucia? RAPPORT FRÅN ÅRSMÖTET Klubbens årsmöten brukar inte vara särskilt dramatiska

Läs mer

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 ÄNNU EN ÖAMCK-DAG PÅ RÖRKEN Det finns några tillfällen per år när det bara är ÖAMCK-medlemmar på gokartbanan och det inte är kursverksamhet.

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

NAVET. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, år 2013. Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser 50-års Jubileum

NAVET. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, år 2013. Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser 50-års Jubileum NAVET Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, år 2013 Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser 50-års Jubileum Aktiviteter i distriktet Detta är vad vi och klubbarna i distriktet

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser

Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser NAVET Medlemsblad från SMC Uppsala län Nr 1/14 Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser Ordis har ordet I din hand har du vår informationsskrift om säsongens aktiviteter. Som

Läs mer

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby.

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Närvarande: Peter Appelqvist (PA) Ordförande Jan Lindberg (JL) Kassör Roger Söderbom (RS) Sekreterare

Läs mer

NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN

NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN På söndag 20 maj kl 10-14 är det dags för årets första klubbdag på Rörken. Du har möjlighet att träna körteknik

Läs mer

ENKLARE OCH ROLIGARE

ENKLARE OCH ROLIGARE ENKLARE OCH ROLIGARE SMC appen är framtagen av motorcyklister för motorcyklister i farten. SMC appen gör livet enklare och roligare för dig som är SMC-medlem när du kör din MC! Det här kan du göra i SMC

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ)

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) 16/4 2015 Kallelse till Årsmöte för Caravan Club of Sweden, Sundsvallssektionen, YZ 2014. Plats Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29 (Folkets Hus). Tid Torsdag

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG VERKSAMHETSFÖRSLAG Verksamhetsförslag för 2016 och 2017 Brukshundklubbens uppgifter är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra förutsättningarna för hunden och

Läs mer

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Antagna vid årsmöte 2 september 2006 och ändrade vid årsmöte 8 november 2008 efter att ändringarna först ha godkänts vid årsmöte 10 november 2007,

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7 Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2010 Antagen 2009-10-24 Sidan 1 av 7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Hörselskadades distrikt i Västra Götaland kommer under år

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har under året arbetat med målstyrning utifrån den verksamhetsplan som beslutades om på årsmöte. Uppföljning har skett

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2006

Dagordning Årsmöte 2006 Dagordning Årsmöte 2006 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3. Val av justeringsperson, tillika rösträknare, att jämte ordförande justera mötets protokoll 4. Fastställande

Läs mer

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2015-1 Södermanland, 2014-10-15

Protokoll Styrelsemöte 2015-1 Södermanland, 2014-10-15 Sida 1 (5) Protokoll Styrelsemöte 2015-1 Södermanland, 2014-10-15 Plats: Gröndal Tid: 18.00 1 Mötets öppnande 1.1 Närvarande styrelsemedlemmar Erik Persson, Pelle Blomgren, Anna Runarsdotter, Kim Seppälä,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordf: Bodil Hansen, Eneryda V ordf: Elin Örheden, Värend Kassör: Ulf Wärnö, Värend Sekreterare:

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2015-09-20 Hesselby Jernvägscafe i Dalhem GOTLAND Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2015-09-20 Plats: Hesselby jernvägscafe i Dalhem 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 IF FRISKIS&SVETTIS TROLLHÄTTAN Organisationsnummer: 863000-7618 Verksamhetsberättelse 2014 (Bild från 3 timmars spinning) 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING STYRELSENS SAMMANSÄTTNING SID 3 TRÄNINGSUTBUD SID 3 FUNKTIONÄRER

Läs mer

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-09-20, Tid: kl.18.00 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2015. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 20161120 Verksamhetsberättelse för SMC Dalarna 2015 2016 Verksamhetsåret: Verksamhetsåret 2015-2016 omfattar perioden 2015-09-01 2016-08-31 Medlemsantal: Totalt antal medlemmar var den

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Tur att Orsa spelmän hade tak över huvudet i alla fall! 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSEN FÖR 2010 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 150901-160831 Alla sköna bikers i Jönköpings län. Nu har ytterligare ett MC-år gått. Under året har mycket fokus lagts på säkrare MC-vägar eller rättare sagt säkrare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2018-04-08 Uncle Joe's Visby Dagordning SMC Gotlands årsmöte 180408 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet 3 Val av två justeringsmän, tillika rösträknare,

Läs mer

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen.

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E Styrelsen för Mag- och tarmföreningen i Skåne, avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2006

Verksamhetsberättelse för 2006 Verksamhetsberättelse för 2006 Styrelsens sammansättning Owe Kannberg Lars Andersson Eric Eriksson Siv Janebjer Bo Ericsson Göran Bondesson Eva Karlsson Inger Lundvall Åke Sanell ordförande vice ordf.

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4, 6 Program...5 Val av regionstyrelse...7 Val av ombud...8 Valberedningen...9

Läs mer

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna.

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. Gör ett avbrott

Läs mer

Styrelsen för Karlshamns Hundungdom avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2014.

Styrelsen för Karlshamns Hundungdom avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2014. Karlshamns Hundungdom Årsmöteshandlingar 2015 1 Styrelsen för Karlshamns Hundungdom avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2014. Styrelsen Christer Nilsson Catja Knutsson Moa Gustafsson Julia

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

MedlemsBlad firar 5-årsjubileum

MedlemsBlad firar 5-årsjubileum Årgång 7, Nr 15 Nätupplagan Nr 1 Januari 2004 och det här är dessutom blad nummer 15. ur innehållet: 2004 MedlemsBlad firar 5-årsjubileum Det första medlemsbladet såg dagens ljus i december 1998 och då

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening Årsredovisning 2004 Innehåll Verksamhetsberättelse...3 Bokslut...8 Bilagor...11 Bilaga 1 Arrangemang under verksamhetsåret...11 Bilaga 2 Förortsgruppernas arrangemang under verksamhetsåret...12 StorStockholms

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA KURSKATALOG 2016 HSB VARMT VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT KURSÅR! Du som är invald i styrelsen i din bostadsrättsförening har fått ett ansvarsfullt uppdrag. Det är också en stor och rolig utmaning. Du ingår i

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Protokoll nr 454 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Närvarande: Adam Arvidsson (Ordf.) Mats Jarleborn (v ordf.) Daniel Bjerke Lottie Sköld Catarina Catta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013 En lokalklubbs uppgift enligt stadga för lokalklubb inom SBK är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra

Läs mer

Vulcan Riders Sweden

Vulcan Riders Sweden Arbetsgruppens slutförslag till Vulcan Riders Swedens årsmöte 2011-07-02 Vulcan Riders Sweden - s t a d g a r - 1. Föreningens firma är Vulcan Riders Sweden 1.1 Vulcan Riders Sweden är en självständig,

Läs mer

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, vice ordförande samt protokollförare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2015 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2015 hade föreningen totalt 688 (617) medlemmar, 418 (371) kvinnor och 269 (239) män. Av

Läs mer

Förslag till föredragningslista

Förslag till föredragningslista Distriktsårsmöte 2010 Förslag till föredragningslista 1 Mötet öppnas 2 Fastställande av föredragningslista 3 Fastställande av antalet anmälda och närvarande ombud 4 Ställningstagande till om distriktsårsmötet

Läs mer

med SMC Gävleborg i Hagsta,

med SMC Gävleborg i Hagsta, med SMC Gävleborg i Hagsta, 2013-09-01 Förslag till dagordning vid SMC Gävleborgs årsmöte i Hagsta 2013-09-01 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3 Val av två justerare

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14 SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 111014 Räkenskapsår: 100901 110831 Senaste vernr: A102 Resultatenhet: Hela föreningen Period: 100901 110831 Perioden Rörelsens intäkter och lagerförändring

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Verksamhetsberättelse 2010 [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Årsmöte Gävle- Dala BDF Datum: 2010-03-27 Tid: 12.00 16.30 Plats: Rektorsgatan 4, Gävle DAGORDNING.

Läs mer

Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523

Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523 Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523 1. Mötets öppnande Mötet öppnades ca 18.20 av Kenneth Johansson som hälsade alla hjärtligt välkomna till SHBFs årsmöte och efterföljande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2019-04-14 Uncle Joe's Visby Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2019-04-14 Uncle Joe s 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet 3 Val av två justeringsmän,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 TORSDAG 5 MAJ: Inkörning på KATRINEBERG, VESSIGEBRO, under dagen. Ni är även välkomna tidigare, skriv bara in ankomsten på anmälan. Koordinater: N 56 58

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av Verksamhetsberättelse 2015 och redovisning av verksamhetsplan 2014-2015 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING 1 REKRYTERA 1 RESULTAT 1 REFLEKTION 2 UTBILDA 3 RESULTAT 3 ARRANGERA 4 RESULTAT 4 LEDA & KOMMUNICERA 5

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

1 Inledning. 2 Övriga beslut. 3 Medlemsavgift

1 Inledning. 2 Övriga beslut. 3 Medlemsavgift 1 Inledning Här nns alla aktuella beslut för föreningen etanol.nu samlade. Ifall detta dokument på något sätt avviker från justerat mötesprotokoll så är det mötesprotokollet som gäller. Dokumentet uppdaterat

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 SÖDERMALMS FRIVILLIGCENTRAL VILJAN Verksamhetsidé Viljan, Södermalms frivilligcentral, är en ideell förening bildad 1993. Föreningen är demokratiskt uppbyggd och politiskt

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer