Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 21 december (48) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 21 december 2006 1 (48) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-21.15 Ajournering 20.30-20."

Transkript

1 Kommunfullmäktige 21 december (48) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Beslutande: Anita Widman ordf. Irene Frisk Per Gruvberger Owe Karlson Paavo Jussila Olle Engström Bengt-Olof Persson Levi Klausen Helene Larsson-Saikoff Marina Isaksson Pär Johansson Anders Nilsson till Dan Stjernlöf Karin Fredriksson Solveig Andersson Benny Granberg till Benny Persson Urban Granfeldt Sune Frisk Jacelle Mattsson Christina Persson Hans Seffel Harry Johansson Bo Olsson Michael Helmersson Jerry Klausen Sune Carlsson Gudrun Henriksson Annika Johansson Claes-Eric Ericsson Ann-Marie Rosö Marianne Andersson Monica Ljung-Alm Hans Nahlbom Peter Johansson (c ) Stefan Andersson Bengt Sjöberg Ulf Söhrman Lars Björklund Karin Fredriksson från Peter Johansson (kd) Övriga deltagande:bo Forsberg, sekreterare Utses att justera: Dan Stjernlöf och Gudrun Henriksson med Marianne Andersson och Jacelle Mattsson som ersättare Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli torsdagen den 28 december 2006 kl Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer: Ordförande Anita Widman Marina Isaksson 27 Justerande Dan Stjernlöf Gudrun Henriksson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige 21 december 2006 Anslagsdatum: 2 januari 2007 Datum för anslags nedtagande: 23 januari 2007 Förvaringsplats Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Kommunfullmäktige 21 december Kf 20 Dnr Allmänhetens frågestund Under frågestunden aktualiseras frågor beträffande buslivet i Filipstad och kostnader för omhändertagande av barn. Under frågestunden yttrar sig Sune Frisk.

3 Kommunfullmäktige 21 december Kf 21 Dnr 270/06 Interpellation ang. buslivet i Filipstad I interpellation inkommen till kommunkansliet 18 december 2006, ställd till kommunstyrelsens och socialnämndens ordförande, anför Michael Helmersson följande: Buslivet i kommunens centralort tycks bara bli värre, Knappast en vecka går utan alt man kan konstatera nedskräpning av stadens centrum, krossade skyltfönster, åverkan på fordon bränder i containrar och byggbaracker samt ofredande exempelvis genom s. k. Hitlerhälsning. Ordningsproblemen i Filipstad är nu ingen ren kommunal fråga. Polisen har ett stort ansvar att finnas till hands på de av dygnets timmar deras närvaro som mest behövs. Oroshärden tycks till stor del bestå av etablerade och nya missbrukare, men inte enbart vuxna. Det är under en lång tid som Filipstads centrum kvällstid och nattetid varit tillhåll lösdrivande ungdomar och barn som enbart på grund av sin låga ålder borde varit hemma på dygnets sena timmar. Vi vet att dessa ungdomar utgör en fantastisk rekryteringsbas för framtida grava sociala problem. Några har säkert visat sådana tecken redan. När de vuxna i hemmen inte tar det ansvar man har rätt att kräva måste samhället vara berett att ingripa och hjälpa dessa unga att inte hamna ohjälpligt snett. Mot denna bakgrund ställer jag följande frågor tillkommunstyrelsens och socialnämndens ordförande: Hur agerar kommunledningen gentemot Polismyndigheten för att öka närvaron av Polis i Filipstad? Om hjälp inte finns alt få i tillräcklig utsträckning av Polisen kan kommunledningen då överväga att finna en lösning via patrullerande väktare med hund för att hålla åtminstone Filipstads centrum lugnare? Vad gör kommunen och då i första hand socialförvaltningen för att råda bol på ordningsproblemen i Filipstads centrum avseende de ännu icke straffmyndiga? Vad gör socialförvaltningen för att undvika nyrekrytering till gruppen rnissbrukare bland de yngsta av dessa barn och ungdomar?

4 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen som varit utdelad till samtliga ledamöter får framställas. Kommunstyrelsens ordförande Per Gruvberger och socialnämndens ordförande Sune Frisk avger svar enligt följande: Helmersson har i interpellation ställt fyra frågor till oss vilka vi försöker besvara i den ordning de ställts. 1. Polisen deltar i lokala folkhälsorådets möten och där förs en kontinuerlig dialog om dessa frågor. Resursbristen inom Polisen är väl känd och från kommunledningens sida har vi vid flertalet tillfällen efterlyst större närvaro. Det finns även kontakter mellan socialförvaltning och polis bl a i den sk "pilotgruppen" Där kartläggs och initieras insatser för ungdomar i riskzonen. 2. Vi tror inte att hundar är modellen för ett lugnare centrum i Filipstad. Kommunen stöder stadsvakarna i Filipstad och har för avsikt att fortsätta med detta. För övrigt tror vi mer på förebyggande insatser och polisiärt arbete. 3. Socialförvaltningen får besked från polisen om ungdomar som varit inblandade i skadegörelse. Olika metodik har använts i detta arbete. Föräldrar, personal från skolan och socialtjänsten har träffats tillsammans för att ge stöd och råd. En av de frågor den nyanställde samordnaren för drogförebyggande insatser arbetar med är att på nytt starta "föräldrar på sta 'n" 4. Under tidigare arbete i projektet "Filipstads ansvar" har "upptäckarteam" startats på skolorna för att på ett tidigt stadium kunna stötta föräldrar och familjer där ungdomarna visar tecken på att vara i riskzonen. I teamen ingår personal från socialtjänst och elevvårdande personal från skolan. Från socialtjänsten har man "fältverksamhet" där social sekreterare är ute bland ungdomar kvälls och helgtid. Under 2006 har verksamhet i ungdomens hus utvecklats för att vara ett komplement till den verksamhet som idrottsföreningar och andra föreningar bedriver. I interpellationsdebatten tackar Michael Helmersson för svaret och utvecklar sina synpunkter. I debatten deltar även Per Gruvberger, Bengt Sjöberg, Harry Johansson, Anders Nilsson,Sune Frisk, Benny Granberg och Peter Johansson (kd).

5 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktige beslutar att lägga interpellationen och svaret till handlingarna.

6 Kommunfullmäktige 21 december Kf 22 Dnr 272/06 Interpellation ang. förstörelse och nedskräpning I interpellation 18 december 2006, ställd till kommunstyrelsens ordförande, anför Benny Persson följande: Förstörelsen och nedskräpningen i centrala Filipstad tycks bli värre och värre. När man kommer ner på stan, särskilt en morgon under lördag-söndag, möts man av skräp och sönderslagna fönsterrutor. Även åverkan på papperskorgar, informationstavlor, bilar m m och en del bränder hör till förstörelsen. En del fastighetsägare/affärsidkare har bytt till en del glasrutor till plåt vilket jag har full förståelse för, men det ser inte särskilt snyggt ut. På en del ställen är rutorna tejpade och provisoriskt lagade under långa tider. Man får ibland känslan av att det varit "krig" på stan. Vad gör kommunledningen i Filipstad for att försöka få ett stopp på denna förstörelse? Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen som varit utdelad till samtliga ledamöter får framställas. Kommunstyrelsens ordförande Per Gruvberger avger svar enligt följande: Benny Persson har i interpellation frågat vad kommunledningen gör far att stoppa förstörelse och nedskräpning i centrala Filipstad Förstörelse är i första hand en polisiär fråga, men naturligtvis finns kontakter mellan kommun och polis. De deltar i lokala folkhälsorådets möten och där förs en kontinuerlig dialog. Resursbristen inom Polisen är väl känd och från kommunledningens sida har vi vid flertalet tillfällen efterlyst större närvaro. Det finns även kontakter mellan socialförvaltning och polis bl a i den sk "pilotgruppen" Där kartläggs och initieras insatser får ungdomar i riskzonen. Under hösten har extra städning på helg genomförts vid en del tillfällen på grund av den ökade nedskräpningen. Normalt sett städas centrum inte på helgdagar under vinterhalvåret.

7 Kommunfullmäktige 21 december Kommunen stöder stadsvakarna i Filipstad och har för avsikt att fortsätta med detta. De har en lugnande inverkan eftersom det bidrar till närvaron av vuxna personer i centrum kvälls och nattetid. I interpellationsdebatten utvecklar Benny Persson sina synpunkter. Även Per Gruvberger återkommer i interpellationsdebatten. Kommunfullmäktige beslutar att lägga interpellationen och svaret till handlingarna.

8 Kommunfullmäktige 21 december Kf 23 Dnr 263/06 Motion angående rättshjälpsförsäkring i kommunen. I motion inkommen till kommunkansliet 12 december 2006 anför Ulf Söhrman följande: Kommunens revisorer har kritiserat kommunens handläggning av advokatkostnaderna till miljö- och byggnämndens ledamöter som blivit åtalade för ett beslut i nämnden år Kommunen har betalat advokatkostnader med :-, vilket avser advokathjälp i det aktuella ärendet. Kostnader har uppkommit p.g.a. bristen på rättshjälpsförsäkring vilket inte varit för handen i de aktuella fallen. Alla som har en egen hemförsäkring är normalt försäkrad och har ett moment av rättshjälpsförsäkring i sin hemförsäkring. Denna rättshjälpsförsäkring omfattar inte yrkesmässig verksamhet. Rättssystemet har i sin bedömning av miljö- och byggnämndens ledamöters agerande i det aktuella ärendet, ansett att ledamöterna har tjänstemans ställning, vilket innebär att den privata rättshjälpsförsäkringen inte omfattar åtal - och skadeståndskrav som kan riktas mot ledamoten i en nämnd som åtalas tillföljd av beslut i nämnden. P.g.a. den situation som uppkommit i det aktuella ärendet är det påkallat med en kommunal rättshjälpsförsäkring som omfattar alla ledamöter och tjänstgörande i kommunens nämnder. Yrkande till kommunfullmäktige: Kommunen bör därför snarast se över sitt försäkringsskydd så att det omfattar rättshjälpsförsäkring som kan tillämpas på alla kommunala ledamöter i händelse av åtal eller konflikter tillföljd av ledamöternas agerande i kommunens olika nämnder. Vidare bör nämnden ge revisorerna i uppdrag att granska kommunens försäkringsskydd och se om det finns andra brister i försäkringsskyddet också..

9 Kommunfullmäktige 21 december PS/ Revisorernas kritik av att advokatkostnaderna skulle vara privata utgifter är bristfällig då revisorerna inte har tagit hänsyn till avsaknandet av en kommunal rättshjälpsförsäkring. Det som skall kritiseras är att kommunen inte haft fullgott försäkringsskydd för de aktuella ledamöterna och inte att kommunen har betalat advokatkostnaderna./ Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen.

10 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 18 september 2006/4 december /2 Kommunfullmäktige 11 september 2006, 21 december /10 Ks 131 Kf 24 Au 141 Au 108 Kf 71 Dnr 209/06 Motion ang. cykelbanan Filipstad, Motjärnshyttan, Hagfors I motion 5 augusti 2006 anför Alfred Maultasch och Benny Granberg följande: FILIPSTAD BRA MYCKET BÄTTRE säger vi här, (vi frågar "än vadå"). När våra grannkommuner bygger cykelbanor på nedlagda järnvägsspår och därmed ökar turismen, glädjen och hälsan hos närboende och ökar kommunens och regionens attraktionskraft, så avvaktar vi. Varför? Jo det finns inga pengar? Karlstad, Forshaga, Munkfors och Hagfors kommun byggde en cykelbana på 90km, detta är kommuner som har ungefär samma ekonomi som vi, men de gjorde detta, varför inte i Filipstad där allt skall bli bättre! När cykeln kom till Värmland blev resultatet mindre inavel i lokalbefolkningen. (citat av Gunde Johansson) skall vi bryta trenden från bilismen till cykeln och öka turismen och trivseln, hälsan i vår kommun, då måste vi investera i framtiden. Vi föreslå att Filipstads Eko kommun blir också en cykelkommun, där frågan om möjliga cykelbanor utreds och byggs som asfaltväg i etapper vi ha råd med och söker bidrag till dessa projekt. Vi förslår även att Klarälvsbanans projektledare Jan Ceder inbjuds till kommunfullmäktige för en projektpresentation. För den som vill läsa vidare finns: och \vww.waterworldsweden.com. Kommunfullmäktige beslutar Ks KC att remittera motionen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till kommunledningsstaben.

11 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Kommunchefen Claes Hultgren anför i yttrande 6 november 2006: I motionen påstås att kommunen inte som andra kommuner satsar på att bygga cykelbanor på nedlagda järnvägsspår. I motionen föreslås vidare att möjliga cykelbanor utreds och byggs i etapper samt att bidrag söks. Slutligen föreslås att projektledaren för Klarälvsbanan, Jan Ceder inbjuds till kommunfullmäktige. De första påståendena är inte överensstämmande med sanningen. Under Klarälvsbanans utveckling har kommunen deltagit i projektet som observatör. Samtal har under åren förts med Klarälvsbanan för att undersöka och realisera möjligheten att bygga samman NKLJ-banan, sträckan Filipstad - Hagfors. Tillsammans med kommunerna i Klarälvsbanan undersöktes även möjligheten att tillsammans med andra aktörer, andra svenska kommuner och utländska intressenter, driva ett gemensamt Eu-projekt för att stödja ett ökande användande av cykel. I detta låg bl.a. en utbyggnad av cykelbanor. Projektet som kallades "No Cars Just Wheels" föll dock på att det inte gick att få finansiering via EU. Dessutom har kommunen under några år via bidrag stötta bi.a. Nordmarks hembygdsförening med att iordningställa området och gamla järnvägsbanken runt Änggruvan. 18 maj, 2006 beviljades Filipstads kommun 463 tkr i bidrag från länsstyrelsen till det lokala naturvårdsprojektet "Cykelbaneprojekt i Filipstads kommun" som i huvudsak följer gamla NKLJ-banan. Projektets budget uppgår till totalt 936 tkr. Finansiärer utöver länsstyrelsen och kommunen är Stora Enso och Arbetsförmedlingen. Syfte med projektet är att restaurera banan och dess omgivning på ett sådant sätt att det blir ett attraktivt naturområde som möjliggör såväl cykling, som promenader, ridning, skid- och skoteråkning. Någon asfaltering är inte aktuell. För att uppnå detta kommer bansträckningen från Abbortjärn i söder till Nordmark i norr att iordningställas. Fn. pågår arbete längs flera avsnitt. Projektet ska vara slutfört den 31 oktober Får projektet det utfall som vi tror och hoppas på är det naturligt att gå vidare och titta på möjligheten att fortsätta restaureringen av NKLJbanan upp till Hagfors. Jan Ceder har också ställt sig positiv till om intresse finns, att medverka vid ett framtida kommufullmäktige.

12 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att med kommunchefens yttrande som grund anse motionen besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Efter föredragning av ärendet yttrar sig Benny Granberg och Per Gruvberger utan att säryrkande framställes. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag.

13 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Kommunfullmäktige 6 november 2006, 21 december /13 Ks 132 Kf 25 Au 142 Kf 7 Dnr 240/06 Motion angående bättre hjärnfysik i Filipstad I motion inkommen till kommunkansliet 18 oktober 2006 anför Ulf Söhrman följande: I dagens samhälle när medborgarna blir allt äldre och möjligheterna till att utvecklas till friska och välmående personer, så har en del sjukdomar utvecklats parallellt med människornas vällevnad. Dessa sjukdomar har ofta med den viktiga kroppsdelen hjärnan att göra. Jag tänker här främst på psykiska sjukdomar av typen depressioner och dylika diagnoser, men även på äldres sjukdomar av typen demens och alzheimers sjukdomar. Den mänskliga hjärnan består till nästan 85 % av fett i denna fettvävnad lagras våra förmågor till minne och kunskaper. I min barndom så mer eller mindre tvångsmatades vi med fiskleverolja dagligen. Denna metod var använd mer av gammal hävd än grundad på vetenskapligt kunnande och hade säkert pågått några decennier. Det har på senare tid kommit fram uppgifter från forskningsvärlden om studier som jämfört vällevnadssjukdomar hos inuiter ( eskimåer) och japaner med nordeuropeer. V id dessa studier så visar det sig att inuiterna inte har nästan några hjärtinfarkter eller liknande sjukdomar. Hjärt- och kärlsjukdomar tycks även kunna leda till sämre blodflöde i hjärnan och därmed indirekt till åldringssjukdomar av typen demens och alzheimers sjukdom. Jämförande studier mellan nordeuropéer och japaner visar på en situation där japanerna endast har 1150 så många depressionssjukdomar som européerna. Den verkliga orsaken till dessa skillnader tycks vara intaget av feta fiskar. Inuiternas huvudföda har varit fisk och sälkött (även rått kött). Japanerna äter av hävd mycket fisk. I Sverige har fiskätarna ofta drabbats av s.k. larmrapporter, som att fisk från östersjön innehåller tungmetaller och dioxiner. Dessa larmrapporter är kontraproduktiva eftersom de då minskar intaget av naturliga fiskfetter. Filipstad är en inlandskommun där älgjakten värdesättes högt och förmodligen då även befolkningen matintag blir mer kött. Filipstad skiljer sig med detta resonemang från städer som Varberg och Falkenberg, vilka haft fisket som viktig näring i kommunen. Så frågan är vart vill jag komma med detta jo att Filipstads kommun skall pröva möjligheten att se till att befolkningen får sin dagliga dos av omega - 3 olja (fett).

14 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Kommunfullmäktige 6 november 2006, 21 december /14 Dessa fetter finns idag i form av kapslar med ca 1 ml i varje. Eskimåerna äter ca 40 ml per dag, men det dagliga intaget behöver inte vara mer än 1-2 ml. Skulle kommunen investera i en kapsel per innevånare och dag, så kan de långsiktiga vinsterna får kommunen och dess ekonomi bli betydande, så betydande att möjligheten inte bör ignoreras. Framtida besparingar inom området psykiska sjukdomar, AD HD problem och demensvårdens område kan vara betydande. En omvandling av hjärnkontoret till att bestå av mjuka fetter istället får hårda fetter är säker väg till bättre liv för många innevånare i kommunen. Tänk själv om hjärna är en isterklump istället får mjukare formbar massa som dessutom släpper fram signalsubstanserna och blodet lättare i sina vindlingar. Mitt förslag är därför att kommun snabbt prövar möjligheten till att ge följande befolkningsgrupper en ampull med omega - 3 om dagen: Gravida Blivande pensionärer Barn i förskolan. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. KS Kanslienhetschefen Bo Forsberg anför i yttrande 20 november 2006: Hur lovvärt än motionärens syfte kan vara måste man konstatera att motionens förslag ligger utanför den kommunala kompetensen enl. kommunallagen 2 kap. 1. I den grundläggande kompetensbestämmelsen ligger ett principiellt förbud mot att ge understöd åt enskilda, eftersom det i regel inte kan vara ett allmänt intresse att sådant stöd lämnas. Undantag från förbudet att ge understöd åt enskilda finns i viss speciallagstiftning, t ex socialtjänstlagen och lagen om kommunalt stöd till boende. Eftersom lagligt stöd för åtgärder enl. motionens förslag saknas föreslås att motionen avslås.

15 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att med kanslienhetschefens yttrande som grund avslå motionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Efter föredragning av ärendet tackar Ulf Söhrman för den snabba handläggningen av motionen. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag.

16 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 18 april 2006, 4 december /8 Kommunfullmäktige 3 april 2006, 21 december /16 Ks 133 Kf 26 Au 143 Au 53 Kf 26 Dnr 93/06 Motion ang. mätning av studieresultat I motion inkommen till kommunfullmäktige 3 april 2006 anför Michael Helmersson följande: Filipstads kommun har en dyster förmåga att utmärka sig i fel ände av mätskalor. Våra skolelever kostar mer än de flesta andra Värmlandskommuners elever, räknat i kronor per betygspoäng. I Filipstads kommun behöver 2 av 5 elever i grundskolan någon form av extra stöd. Detta täcker in elever med behov från någon timme i veckan med hjälp till de som kräver plats i särskoleklass. När Pliktverket hade sammanställt resultaten från de 20 senaste årens mönstringar visar det sig att männen från Filipstad placerar kommunen 4 från slutet i begåvningstesterna. Filipstads Barn- och Utbildningsförvaltning har under ett stort antal år tillämpat olika utbildningsmodeller för staden Filipstads två låg- och mellanstadieskolor, årskursvis och åldersblandad undervisning. Det är hög tid att vi utvärderar om studieresultaten skiljer sig mellan skolformerna och om så är fallet att vi finner vilken modell som hittills fungerat bäst. Mot den bakgrunden yrkar jag följande: Att Barn- och Utbildningsförvaltningen ges i uppdrag att redovisa skillnaden i studieresultat, det statistiska genomsnittet, för Åsenskolan respektive Strandvägsskolan under den tid de skilda utbildningsmodellerna bedrivits. Att denna redovisning ska omfatta samma mått före samt efter studierna på Ferlinskolan. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. KS

17 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 18 april 2006/4 december /9 Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. BUN Barn- och utbildningsnämnden har vid sammanträdet 7 oktober 2006, 74, beslutat att som yttrande över motionen anta förvaltningschefen Ulf Almqvist förslag till yttrande enl. följande: Bakgrund 1983 startade ett utvecklingsprojekt med årskurslös undervisning I åldersblandade klasser på Åsenskolan. Projektet startade på initiativ av lärarna i den då nybyggda skolan. Årskurslös undervisning initierades i många skolor i landet under 1980talet. Grundstenarna i undervisningssättet var individualisering samt elevernas delaktighet och ansvarstagande i planeringen av sin inlärning. Åldersblandade klasser, d. V.s. klasser där elever i olika åldrar tillhör samma undervisningsgrupp, är den mest förekommande organisationen för skolår ett till fem i Filipstad. Det är över 20 år sedan Åsenskolan startade sitt utvecklingsprojekt. Åsenskolan profilerade sig då men efter införandet av Lpo 94 finns inte längre någon grundläggande skillnad mellan de båda skolornas sätt att arbeta. Redovisning av resultat Kunskapsresultat för grundskolan redovisas på nationell nivå för slutbetyg i skolår nio. Jämförelser kan göras mellan skolor och kommuner. Ämnesprov för skolår fem i matematik, svenska och engelska är ej obligatoriska varför det inte finns någon jämförande statistik på nationell nivå. Varje kommun avgör om proven ska användas. BUN i Filipstad har beslutat att ämnesproven ska användas. Statistik finns fr.o.m. läsåret 1999/2000. (Bilaga 2) Statistik från ämnesprov skolår 5 och slutbetyg i nian redovisas årligen i kommunens kvalitets redovisning. Möjlig jämförande statistik enligt yrkandet i motionen har tagits fram för de årskullar som lämnat Ferlinskolan och där jämförande statistik finns att hämta från skolår fem i ämnena matematik, svenska och engelska. (Bilaga 3)

18 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Påverkansfaktorer vid analys av resultatet: Litet statistiskt material (årskullar från resp. skola från 29 till 49 elever) Ej identiskt samma elevgrupp som jämförs (utflyttningar under fyra år) Slutsats: Resultaten för ämnesprov i skolår fem visar inte på någon skillnad i resultat mellan de båda skolorna över tid. Däremot är det stora skillnader mellan olika årskullar. I jämförelsen med slutbetyg i skolår nio framgår inte heller någon avvikelse i resultat mellan elever från de båda skolorna. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att med barn- och utbildningsnämndens yttrande som grund anse motionen besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Efter föredragning av ärendet tackar Michael Helmersson för motionssvaret och yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag. BUN

19 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Ks 134 Kf 27 Au 144 Dnr 250/06 Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda Kommunstyrelsen har vid sammanträdet 27 september 2006, 111, beslutat att uppdraga åt en grupp bestående av Anita Widman, Annika Johansson, Peter Johansson och Harry Johansson med Bo Forsberg som sekreterare att inför kommande mandatperiod se över och föreslå eventuella förändringar i kommunens ersättningsregler för förtroendevalda. Gruppen har haft två sammanträden och avger förslag till Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda, daterat 15 november Tidigare bestämmelser omfattade även arvoden till ledamöter i valnämnd samt valdeputerade. Där föreslår gruppen att beslut avseende ersättningar till dessa tas i anslutning till de val som ska genomföras. Med anledning av redovisat förslag hemställer gruppen om att bli befriad från sitt uppdrag. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att för tillämpning i kommunen från och med 1 januari 2007 anta förslag till Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda daterat 15 november Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att befria utredningsgruppen från sitt uppdrag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla arbetsutskottets förslag att uppdraga åt kommunkansliet att till kommunstyrelsens januarisammanträde redovisa de möjligheter till rättsskydd till förtroendevalda som finns.

20 Kommunfullmäktige 21 december Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Harry Johansson med instämmande av Annika Johansson att årsarvodet till kommunfullmäktiges ordförande höjes till 20 tkr/år. Sedan överläggningen förklarats avslutad framställer ordförande propositioner om bifall dels till kommunstyrelsens förslag och dels till Harry Johanssons förslag. Sedan propositionerna besvarats förklarar sig ordförande anse kommunstyrelsens förslag med den av Harry Johanssons föreslagna ändringen med övervägande Ja antaget. Kommunfullmäktige beslutar att för tillämpning i kommunen från och med 1 januari 2007 anta förslag till Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda, daterat 15 november 2006, med den av Harry Johansson föreslagna ändringen beträffande årsarvode till kommunfullmäktiges ordförande. Kommunfullmäktiges ordförande Anita Widman deltar på grund av jäv ej i behandlingen av ärendet. Kommunfullmäktiges 1 vice ordförande Marina Isaksson tjänstgör som ordförande under detta ärende. Personalenh. Styrelser & nämnder

21 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december BRT Kf 28 Ks 135 Au 145 Dnr 254/06 Hantering av överlikviditet Bergslagens Räddningstjänstförbund Kommunchefen Claes Hultgren redovisar i skrivelse 27 november 2006 att Bergslagens Räddningstjänstförbund vid sammanträde behandlat förslag om hantering av förbundets överlikviditet och vill att medlemskommunerna antar förbundets förslag innan verkställighet sker. För Filipstads del innebär förslaget att återbetalning sker med kronor, och att nuvarande reversbelopp ökas från kronor till kronor. Reversen löper utan ränta. Samtidigt ökar kommunens medlemsbidrag till förbundet med kronor, vilket motsvarar räntebortfall för förbundet. Finansiering av det ökade medlemsbidraget för kommunen sker genom ett förbättrat finansnetto. Kommunchefen föreslår att kommunen antar Bergslagens Räddningstjänstförbuds förslag till hantering av överlikviditet. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna det förslag till hantering av överlikviditeten inom Bergslagens Räddningstjänstförbund som angivits i förbundets protokoll 16 oktober 2006, 31. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag.

22 Kommunfullmäktige 21 december 2006 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Kommunstyrelsens teknikutskott 15 november Kf 29 Ks 136 Au 146 Dnr 252/06 Tu 92 Dnr 65/2006 Parkeringsövervakning Övervakningen av efterlevnaden av föreskrifter som avser parkering eller stannande av fordon kan ske dels av polismyndigheten dels av kommunen genom förordnande av parkeringsvakt. Tyvärr är det så att polismyndigheten i dag, på grund av personella resurser, prioritera denna övervakning mycket låg. Detta medför att om någon form av övervakning skall komma till utförande måste kommunen själv ta initiativ till detta. Av 2 i lagen om kommunal parkeringsövervakning(sfs 1987:24) framgår att Om det för parkeringsövervakning i en kommun behövs parkeringsvakter får kommunen besluta att den själv skall svara för övervakningen. I beslutet skall anges det område som parkeringsöverrvakningen skall omfatta och det minsta antalet parkeringsvakter som behövs där. Parkeringsvakter förordnas av kommunen och till parkeringsvakt får förordnas arbetstagare hos kommunen, andra kommuner, kommunala parkeringsaktiebolag och sådana bevakningsföretag som omfattas av lagen(1974:191) om bevakningsföretag. Kommunen fastställer själv vilken avgift, inom intervallet 150 till 1000 kronor, som skall utgå för felparkeringen. Teknik och Service föreslår att eftersom polisen har förklarat att de inte har resurser att sköta någon form av övervakning samtidigt som vi får allt fler klagomål på felparkerade fordon föreslås att Teknikutskottet hemställer hos kommunfullmäktige om att de beslutar om införande av kommunal parkeringsövervakning inom kommunens tättbebyggda områden i enlighet med meddelad lokal trafikföreskrift därom. att vid ett bifall bör i första hand undersökas möjligheten till köp av parkeringsövervakning hos Karlstads kommun eller något av i orten verksamma bevakningsföretag som har denna behörighet innan frågan om utbildning av egna vakter närmare utreds.

23 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Teknikutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige Enligt förvaltningens förslag Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att bifalla teknikutskottets förslag beträffande parkeringsövervakning i kommunen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag. TU

24 Kommunfullmäktige 21 december 2006 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Kommunstyrelsens teknikutskott 15 november Kf 30 Ks 137 Au 147 Dnr 252/06 Tu 91 Dnr 66/2006 Höjning av felparkeringsavgifter Felparkeringsavgiften har i vår kommun varit oförändrad i många år. Teknik och Service anser att det därför finns skäl att höja avgiften för att därigenom förhoppningsvis få en bättre efterlevnad av gällande bestämmelser. Filipstads kommun har en av de lägsta felparkeringsavgifterna i landet. För närvarande är felparkeringsavgiften 150 kronor med undantag för felparkering på parkeringsplats avsedd för rörelsehindrad där avgiften är 300 kronor. Enligt 2a i förordningen om felparkeringsavgift är det högsta belopp som får tas ut 1000 kronor. Två avgiftsnivåer, nämligen 300 resp 600 kronor enligt för nedan angivna förseelser, synes lämpliga att införa. Dessa beloppsnivåer är vid jämförelser med andra likvärdiga kommunen att anse som fullt rimliga. Teknik och Service föreslår därför Teknikutskottet besluta att hos kommunfullmäktige hemställa om att nedan angivna felparkeringsavgifter skall gälla från och med 1 januari 2007: 600 kronor vid överträdelse av lokal trafikföreskrift avseende uppställning på plats reserverad för fordon med särskilt parkeringstillstånd för rörelsehindrad samt mot förbud att stanna fordon enl 3 kap 53 Trafikförordningen (TrF 1998:1276) eller mot förbud att stanna fordon genom lokal trafikföreskrift. 300 kronor för övriga förseelser enligt 1 förordningen om felparkeringsavgift (FelPF 1976:1128). Samråd har skett med polismyndigheten i Filipstad som tillstyrker förslaget. Teknikutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige Ks Enligt förvaltningens förslag

25 Kommunfullmäktige 21 december 25 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att bifalla teknikutskottets förslag till nya felparkeringsavgifter, vilka skall gälla från och med 1 januari Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag. TU

26 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Kf 31 Ks 138 Au 148 Dnr 255/06 Förlängning ränte- och amorteringsfritt lån - Lesjöfors Fjädrar Kommunchefen Claes Hultgren noterar i skrivelse 28 november 2006 att Lesjöfors Fjädrar AB: s industrilokaler i Lesjöfors totalförstördes genom en häftig brand För att möjliggöra en fortsatt drift i Lesjöfors beviljade kommunfullmäktige 25 juli, , Lesjöfors fjädrar ett ränte- och amorteringsfritt lån på 1,5 mkr för att förvärva norra delen av valsverket. I samband med att företaget koncentrerade produktionen i Lesjöfors och att ytterligare arbetsplatser tillskapades beslutade kommunfullmäktige 24 september, att avskriva lånet. Åtgärden blev dock aldrig genomförd då beslutet ogillades av Länsrätten. Utgångspunkten i upprättad skuldförbindelse är att lånet ska vara ränteoch amorteringsfritt så länge fastigheten är i bolagets ägo men förfaller till betalning den dag bolaget säljer fastigheten eller upphör med verksamheten. Kommunen är även beredd vid en ev. försäljning medverka till att lånet överlåts till ny ägare. Lesjöfors Fjädrar AB: s verksamhet i Lesjöfors har fortsatt att utvecklas positivt och nya investeringar har genomförts för att stärka företagets framtid. Kommunchefen föreslår att befintligt ränte- och amorteringsfritt lån om 1,5 mkr förlängs och förfaller till betalning den dag bolaget säljer fastigheten eller upphör med verksamheten samt att villkoren regleras i ny skuldförbindelse. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att bifalla kommunchefens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet.

27 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag. Det noterades att ledamoten Christina Persson ej deltager i behandlingen av ärendet. EK Lesjöfors Fjädrar AB

28 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kf 32 Ks 145 Dnr 260/06 Ang. fortsatt bredbandsutbyggnad i Värmland I skrivelse 25 september 2006 ang. Information och beslutsunderlag för bredbandsutbyggnad anför Region Värmland att i dagsläget har ca 90 % av länets hushåll tillgång till fast bredbands uppkoppling, med lokala avvikelser från kommun till kommun. En stor del av den utbyggnaden har gjorts av Teracom som vann tidigare genomförd upphandling och där merparten av kostnaderna var finansierade av statliga bredbandspengar. Region Värmland är nu i färd med att genomföra en upphandling av den återstående bredbandsutbyggnaden i länet. Syftet är att kunna bygga bort de "vita fläckar" som återstår i länet och målet är att nå minst 98 % täckning av hushållen. Under våren 2006 har en anbudsförfrågan varit ute, vilket har resulterat i att sju anbud lämnats in. En särskild arbetsgrupp, bestående av tjänstemän på Region Värmland och några av kommunernas IT-ansvariga, har såväl formulerat underlaget som utvärderat anbuden. Avsikten är att Region Värmland ska teckna ramavtal med ett antal aktörer. Kommunerna ska i sin tur kunna avropa bredbandsinstallationer av de aktuella operatörerna. I den anbudsutvärdering som genomförts har arbetsgruppen konstaterat att endast ett par av anbuden är riktigt intressanta. Övriga anbud ligger på en mycket hög prisnivå och medför i vissa fall höga driftkostnader, utöver den inledande anläggningskostnaden. Ett ramavtal håller på att upprättas med TeliaSonera Sverige AB och det avtalet har föregåtts av ett s.k. Intentionsavtal, vilket gjort det möjligt att påbörja diskussioner mellan respektive kommun och TeliaSonera kring telestationer som känns intressanta att bygga ut. Den andra part som vidare diskussionen förts med är Nordisk Mobiltelefon Sverige AB, som erbjuder en lösning som bygger på radioteknik. Denna lösning innebär att länet måste ses som en enhet avseende etablering och täckning, och att utbyggnad sker samtidigt. Förslaget innebär att man bygger 37 st basstationer med inplacering i befintliga master i länet. NMTAB svarar för 12 av dessa medan kommunerna i länet betalar för resterande 25 basstationer. Inplaceringen är gjord efter en avancerad radioplanering för att uppnå maximal täckning och bandbredd. Detta innebär att man inte kan ta hänsyn till var masterna är fysiskts placerade, utan det handlar om en helhetsbild för länet.

29 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Region Värmland IT-enh. Till Region Värmlands skrivelse har förslag till kostnadsfördelning mellan kommunerna bifogats. Detta förslag har sedermera reviderats och totalt uppgår kostnaden till kronor. För Filipstads kommuns del uppgår kostnaden enl. förslaget till kronor. Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna den upphandling beträffande fortsatt bredbandsutbyggnad som Region Värmland genomfört samt att för genomförande av utbyggnad inom Filipstads kommun anvisa ca kronor ur rörelsekapitialet. Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Bengt Sjöberg bifall till kommunstyrelsens förslag. Även Benny Granberg och Per Gruvberger yttrar sig under överläggningen utan att säryrkande framställes. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag.

30 Kommunfullmäktige 21 december Kommunstyrelsen 11 december Kf 33 Ks 148 Dnr 266/06 Ang. bildande av finansiellt samordningsförbund (FINSAM) Socialchefen Kristina Steijner har i skrivelse 4 december 2006 redogjort för de diskussioner som förevarit mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget i Värmland och Filipstads kommun ang. bildande av ett förbund för finansiell samordning. Förbundets uppgift skulle vara att inom Filipstads kommuns geografiska område svara för en finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget i Värmland och kommunen i syfte att underlätta och uppnå en effektiv resursanvändning. Finansieringen av förbundets verksamhet sker genom att Filipstads kommun avsätter 400 tkr, Landstinget 400 tkr och de statliga myndigheterna Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen 400 tkr vardera. Budgeten kommer således att omfattas av kronor. Till skrivelsen har även fogats ett Exempel på Förbundsordning för samordningsförbundet i enlighet med det förbund som bildats i Västra Götalandsregionen. Det noterades vid sammanträdet att medel för verksamheten avseende Filipstads kommuns del anvisats i budget för Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att Filipstads kommun gemensamt med Arbetsförmedlingen Värmland, Försäkringskassan Värmland och Landstinget i Värmlands län bildar ett finansiellt samordningsförbund att godkänna de principer för förbundets ändamål m m som framgår av Exempel på Förbundsordning på samverkansförbundet (Västra Götaland) att bemyndiga kommunstyrelsen att fastställa förbundsordningens formella lydelse när den föreligger samt att konstatera att kommunfullmäktige i samband med antagande av 2007 års budget anvisat 400 tkr för verksamheten.

31 Kommunfullmäktige 21 december Efter föredragning av ärendet föreslår valberedningens ordförande Bengt-Olof Persson och 2 vice ordförande Bo Olsson att Anita Widman utses till ordinarie ledamot i samordningsförbundet med Benny Persson som ersättare. Till revisor föreslås Hans Tallberg med Valborg Nilsson som ersättare. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla kommunstyrelsens förslag att utse Anita Widman med Benny Persson som ersättare i styrelsen för samordningsförbundet samt A Widman B persson H Tallberg V Nilsson att utse Hans Tallberg med Valborg Nilsson som ersättare som revisor i samordningsförbundet.

32 Kommunfullmäktige 21 december Kf 34 Dnr Anmälningsärenden 1. Revisionsrapport Granskning av rutinen för debitering av äldreomsorgsavgifter /utsändes/ Kommunfullmäktige beslutar att med godkännande lägga anmälningsärendet till handlingarna.

33 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Kf 35 Kfvb 1 Dnr 227/06 Val av revisorer och ersättare i kommunrevisionen m fl revisionsorgan för Valberedningen föreslår kommunfullmäktige välja enligt följande Kommunrevisionen Revisorer Presidium Ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande

34 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Kommunens donationsstiftelser/fonder A Då auktoriserad eller godkänd revisor erfordras Revisor Utses genom särsk. upphandl. Utses genom särsk. upphandl. B Övriga stiftelser/fonder Revisor Hans Tallberg Valborg Nilsson Bergslagens Räddningstjänst Revisor Hans Tallberg Valborg Nilsson Filipstad Energi AB och Filipstad Energinät AB Revisor (auktoriserad/godkänd) Utses genom särsk. upphandl. Utses genom särsk.upphandl. Lekmannarevisor Hans Tallberg Lekmannaersättare Valborg Nilsson HSB:s i Filipstad huvudstyrelse Revisor Ulf Söhrman Rolf Wennerlöf

35 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Stiftelsen Bergsskolan Revisor (auktoriserad/godkänd) Utses genom särsk. upphandl. Revisor Hans Tallberg Utses genom särsk.upphandl. Valborg Nilsson Stiftelsen Filipstadsbostäder Revisor (auktoriserad/godkänd) Utses genom särsk. upphandl. Revisor Hans Tallberg Utses genom särsk.upphandl. Monica Iversen Vårdförbund Värmland Region Värmland bemyndigas att utse gemensam revisor och revisorsersättare för medlemskommunerna. Kommunfullmäktiges ordförande Bengt-Olov Persson och 2 vice ordförande Bo Olsson föreslår enligt följande: Kommunrevisionen Revisorer Hans Tallberg Lars-Olov Eriksson Simone Hullström Lars-Åke Hugosson Valborg Nilsson Monica Iversen Kenneth Haglund Presidium Ordförande Hans Tallberg Vice ordförande Valborg Nilsson

36 Kommunfullmäktige 21 december Med anledning av nomineringarna till kommunrevisionen redovisar sekreteraren följande undantag till revisionen: Från revisionen av valnämndens förvaltningsområde undantages Valborg Nilsson. Från revisionen av Hjälpmedelsnämnden i Värmland undantages Monica Iversen. Kommunfullmäktige beslutar Rev. Valda att bifalla valberedningens förslag med de tillägg som föredragits och yrkats enl. ovan.

37 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Kf 36 Kfvb 2 Dnr 227/06 Val av ledamöter, ersättare och presidier i styrelsen, nämnderna o dyl för Valberedningen föreslår kommunfullmäktige välja enligt följande: Kommunstyrelsen Ledamöter Per Gruvberger Åsa Hååkman-Felth Sune Frisk Bengt-Olof Persson Anita Widman Torbjörn Parling Anders Nilsson Harry Johansson Marian Väpnargård Peter Johansson (c ) Björn Stålhammar Ann-Marie Rosö Per-Åke Sandberg Sune Carlsson Urban Granfeldt Marina Isaksson Paul Andersson Hans Nahlbom Bo Olsson Göran Andersson (kd) Benny Persson Michael Helmersson Presidium Ordförande Per Gruvberger 1:e vice ordförande Sune Frisk 2:e vice ordförande Harry Johansson

38 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Barn- och utbildningsnämnden Ledamöter Torbjörn Parling Olle Engström Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Annika Johansson Ulf Söhrman Michael Helmersson Göran Andersson (s) Lars Björklund Helene Larsson-Saikoff Birgitta Geijer Morgan Mittonen Gudrun Henriksson Bengt Sjöberg Presidium Ordförande Torbjörn Parling 1:e vice ordförande Olle Engström 2:e vice ordförande Michael Helmersson Bergslagens Räddningstjänst Ledamot Per-Åke Sandberg Bo Olsson Filipstad Energi AB Ledamöter Olle Engström Sune Carlsson Yngve Löfstrand Ulf Söhrman Sven-Åke Gustavsson Bengt-Olof Löf P-O Feldt Owe Karlson Carl-Gustaf Brolin Ordförande Olle Engström Vice ordförande Sune Carlsson Filipstad Energinät AB Se Filipstad Energi AB.

39 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Miljö- och byggnadsnämnden Ledamöter Bengt-Olof Persson Torbjörn Parling Stefan Andersson Irene Frisk Anders Nilsson Owe Karlson Rolf Christoffersson Claes-Eric Ericsson Hans Seffel Ann-Marie Rosö Jan Larsson Karin Fredriksson Peter Johansson (kd) Fredrik Johansson Presidium Ordförande Bengt-Olof Persson 1:e vice ordförande Anders Nilsson 2:e vice ordförande Owe Karlson Socialnämnden Ledamöter Sune Frisk Marina Isaksson Rolf Wennerlöf Britt-Marie Wall Monica Lövgren Benny Persson Anita Johansson Marianne Andersson Urban Granfeldt Susanne Nilsson Solveig Andersson Ann-Marie Nilsson Kerstin Thorstensson Margareta Moberg Presidium Ordförande Sune Frisk 1:e vice ordförande Monica Lövgren 2:e vice ordförande Benny Persson

40 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Stiftelsen Filipstadsbostäder Ledamöter Sune Stark Anita Widman Sune Carlsson Bo Olsson Harry Johansson Stefan Andersson Hans Karlsson Paavo Jussilia Karl-Erik Brobäck Benny Persson Presidium Ordförande Sune Stark 1:e vice ordförande Sune Carlsson 2:e vice ordförande Bo Olsson Valnämnden Ledamöter Helene Larsson-Saikoff Christina Persson Ann-Marie Rosö Göran Skillerstrand Kerstin Brunn Sune Stark Anita Widman Marianne Andersson Elisabeth Qvarnström Carl-Gustav Brolin Presidium Ordförande Helene Larsson-Saikoff 1:e vice ordförande Christina Persson 2:e vice ordförande Göran Skillerstrand Överförmyndare Ordinarie Sune Carlsson Ulf Söhrman

41 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberednings ordförande Bengt-Olov Persson föreslår vid sammanträdet följande ändring till valberedningens förslag: På 6:e ersättarplats i kommunstyrelsen föreslås Hans Nahlbom. Förslaget förklaras antaget. På 7:e ersättarplats i kommunstyrelsen föreslås Annika Johansson. Förslaget förklaras antaget. På 3:e ersättarplats i Filipstads Energi AB föreslås Paul Andersson. Förslaget förklaras antaget. Kommunfullmäktige beslutar Ledamöter Styrelser & nämnder att bifalla valberedningens förslag med de ändringar som här ovan förtecknats.

42 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Kf 37 Kfvb 3 Dnr 227/06 Val av ledamöter och ersättare i diverse organ för Valberedningen föreslår kommunfullmäktige välja enligt följande: Arbetsmarknadsnämnden Ledamöter Baron Gerhard De Geers minnesfond Ledamöter Bror Ödman Björn Stålhammar Anita Bergwall Belöningsanstalten för tjänstefolk Ledamöter Anna-Kajsa Nilsson Anita Widman Berit Karlson Karl-Henrik Henriksson Britt-Marie Dahlberg Christina Persson Marian Väpnargård Björn Stålhammar Direktionen för Forsmanska fonden Ledamöter Sune Frisk Lars Björklund Bo Olsson Benny Persson

43 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Filipstads Bergslags hembygdsförening Ledamot Bengt-Olof Löf Marian Väpnargård Föreningen Filipstads Bergslags kanal Ledamot Bengt-Olof Löf Axel Fornander Föreningen Värmländska industriminnesmärken Ledamot Per Gruvberger Marian Väpnargård Gammelkroppa skogsskolas stödförening Ledamot Per Gruvberger Björn Stålhammar Godemän enl. fastighetsbindningslagen Tätortsfrågor Bengt-Olof Persson Peter Adolfsson Bo Olsson Jord- och skogsbruksfrågor Rolf Wennerlöf Paul Andersson Karl-Henrik Henriksson

44 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december HSB:s i Filipstad huvudstyrelse Ledamot Per Gruvberger Lena Vikehult Nordmark-Tabergs flickskolefond Ledamöter Svante Gustavsson Berit Gustavsson Kerstin Dahlqvist Ove Persson Benny Persson Nämndemän Marina Isaksson Paul Andersson Helene Larsson-Saikoff Anita Johanson Benny Persson Ombud till Värmlandstrafik AB Ledamot Per Gruvberger Owe Karlsson Rämmens blomsterfond Ledamöter Ann-Marie Hjelm Björn Stålhammar Bror Ödman

45 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberedning 8 december Stiftelsen hemgårdens styrelse samt styrelsen för Frida och Helge Anderssons stiftelse Ledamot Britt-Marie Dahlberg Kerstin Thorstensson Stiftelsen Storbrohytta Styrelsen utgöres av styrelsen för Filipstads Bergslags hembygdsförening Styrelsen för stiftelsen Bergsskolan Ledamöter Per Gruvberger Olle Engström Bo Olsson Daniel Juvél Gert Nilsson Dan Lindell Åsa Hååkman-Felth Torbjörn Parling Michael Helmersson Magnus Öhman Kommunens tjänstgörande förvaltningschef i utbildningsfrågor ska ingå i styrelsen Värmlands läns Vårdförbund - direktionen Ledamot Sune Frisk Värmlands läns kalkningsförbund Ledamot Bengt-Olof Persson Owe Karlsson

46 Kommunfullmäktige 21 december Kommunfullmäktiges valberednings ordförande Bengt-Olov Persson och 2 vice ordförande Bo Olsson föreslår följande tillägg till valberedningens förslag: Arbetsmarknadsnämnden (nominering till Länsarbetsnämnden) Ledamöter Per Gruvberger Tomas Gustavsson Sören Kronberg Förslaget förklaras antaget. Hjälpmedelsnämnden i Värmland Ledamot Sune Frisk Anita Johansson Förslaget förklaras antaget. Som ersättare i Värmlands läns Vårdförbund direktionen föreslås Kerstin Thorstensson. Förslaget förklaras antaget. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla valberedningens förslag med de tillägg som här ovan förtecknats.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Beslutande: Anita Widman ordf. Ulf Söhrman Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson Hans Seffel Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14. Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Jomark Polintan Christer Olsson Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19. Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.35 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 25 juni 2007 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.20 Ajournering kl.19.04-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 25 juni 2007 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.20 Ajournering kl.19.04-19. Kommunfullmäktige 25 juni 2007 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.20 Ajournering kl.19.04-19.15 Beslutande: Anita Widman ordf. Irene Frisk Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15 Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Karl-Erik Brobäck, ej tjänstgörande ersättare Bo Forsberg,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45 Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson Harry Johansson Peter

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Matrikel 2015-2018 November 2015

Matrikel 2015-2018 November 2015 Matrikel 2015-2018 November 2015 Gruppledare för de politiska partierna S Jomark Polintan Kyrkovägen 16, 680 90 Nykroppa e-post : jomark.polintan@filipstad.se C Benny Ahremark Persson Vasagatan 20, 682

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Sammaträdesdatum 17 augusti 2011 1 (8) Plats och tid: Servicehuset Ugglan, Lesjöfors kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2007 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-20.55 Ajournering kl. 20.30-20.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2007 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-20.55 Ajournering kl. 20.30-20. Kommunfullmäktige 12 mars 2007 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-20.55 Ajournering kl. 20.30-20.40 Beslutande: Anita Widman ordf. Irene Frisk Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35

Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.45 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman (s) Ann-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00-11.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (S) Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Plats och tid: Lektionssalen, Spångbergshallen kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Hans Nahlbom Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17) Sida 2011-06-13 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 13 juni, 2011 klockan 18.00 20.05 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Björn Stålhammar

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 13.00 kl 14.45 Beslutande: Bengt-Olov Persson, ordförande Torbjörn Parling Stefan

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 3 juni 2009 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 3 juni 2009 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 3 juni 2009 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.55 Beslutande: Bo Olsson, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bengt-Olov

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Matrikel Juni 2019

Matrikel Juni 2019 Matrikel 2018-2022 Juni 2019 1 Innehållsförteckning Sid Kommunfullmäktige 2 Kommunfullmäktiges valberedning 3 Kommunstyrelsen, nämnderna och utskott 3-6 Stiftelser och fonder 6-7 Gemensamma nämnder och

Läs mer

Matrikel December 2018

Matrikel December 2018 Matrikel 2018-2022 December 2018 Mandatfördelningen i kommunfullmäktige 2018-2022 Socialdemokraterna 16 Moderaterna 9 Sverigedemokraterna 6 Vänsterpartiet 3 Centerpartiet 2 Liberalerna 1 Summa 37 Gruppledare

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

Kristina Saxerud (V) 46-47

Kristina Saxerud (V) 46-47 Kommunstyrelsen 2011-04-11 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, klockan 17.07-18.44 med ajournering för allmänhetens frågestund klockan 17.09-18.02. Ledamöter Björn-Olov Hallberg (S) ordförande

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Sune Frisk, Elisabeth Nordin, Henric Forsberg

Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Sune Frisk, Elisabeth Nordin, Henric Forsberg Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00-11.55 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (S) Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) 2006-05-23 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Färgelanda Allhem, tisdag 2006-05-23, kl. 19.00-21:20 med ajournering mellan kl 20:00-20:25 28 ordinarie ledamöter och 5

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger Tid: Måndag 27 september 2004 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-08-22 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 22 augusti 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Matrikel januari 2019

Matrikel januari 2019 Matrikel 2018-2022 januari 2019 Mandatfördelningen i kommunfullmäktige 2018-2022 Socialdemokraterna 16 Moderaterna 9 Sverigedemokraterna 6 Vänsterpartiet 3 Centerpartiet 2 Liberalerna 1 Summa 37 Gruppledare

Läs mer

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers.

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(4) 2012-11-27 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 10.00 - Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist (s) Thomas Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-05-21 11 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.10 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl.15.00-15.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 264 Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-05-17 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.45 16.15 Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer