Share Music Sweden - Presentation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Share Music Sweden - Presentation"

Transkript

1 Share Music Sweden - Presentation

2 Share Music Sweden är en kulturorganisation som skapar innovativ scenkonst. Vår vision är att alla människor ska ha möjlighet att uttrycka sig konstnärligt i en värld där olikheter ses som värdefulla. Vi arrangerar och leder kurser i scenkonst, skapar banbrytande föreställningar och startar konstnärliga processer. Hos oss möts människor med olika förutsättningar och förmågor, för att tillsammans skapa och utveckla sin potential. On Stage - våra föreställningar Föreställningarna skapas från grunden, med nytt material, under ledning av professionella konstutövare. Med föreställningarna vill vi nå en bred publik och bidra till att förändra samhällsnormer kring funktionsförmåga, konstnärliga uttryck och vem som får ta plats på scen. Academy - kurser och kunskapsspridning Inom utbildningsområdet står vi för något unikt, där såväl nybörjare som professionella ser våra kurser som en utmaning. Vi erbjuder en palett av utbildningar, från grund till avancerad nivå. Vår användning av tekniska innovationer och nya instrument möjliggör kreativt skapande oavsett funktionsförmåga och driver på utvecklingen av ny teknik. Vi samarbetar med några av världens främsta aktörer inom detta område. Vi arbetar med kunskapsspridning där vi delar med oss av våra unika erfarenheter genom workshops, föreläsningar och i samarbetsprojekt över hela Sverige och internationellt. Vi har hållit föreläsningar och workshops för bland annat Assembly of European Regions sommarskola på Azorerna, symposiet Level Playing Field i London och vid konferensen Inclusive Creativity -The Impact of Technology på Nordirland. Samhällsengagemang Vi tror på alla människors inneboende kapacitet och kulturens roll i samhällsutvecklingen. Vi drivs av ett starkt samhällsengagemang och en strävan mot ett hållbart samhälle. Vår styrka ligger i vår förmåga att frigöra och ge utrymme åt varje människas unika potential i konstnärligt arbete. Expansivt skede Nu befinner sig Share Music Sweden i ett spännande och expansivt skede där vi med dryga 10 års erfarenhet ser stora möjligheter att skala upp verksamheten och nå många fler. Ett stort, globalt och mångfacetterat nätverk ger oss styrka, förutsättning för samverkan och fortsatt utveckling. Från vår bas i det vackra Gränna leder vi vår verksamhet i Sverige och internationellt.

3 Historia 1995 deltog Sophia Alexandersson i en Share Music-kurs i Wales och blev oerhört fascinerad av konceptet. Några år senare blev hon tillfrågad att arrangera en kurs i Sverige var hon projektledare för den första kursen i Sverige, som blev en oväntat stor succé. Share Music-konceptet kommer ursprungligen från Storbritannien där läkaren Michael Swallow startade verksamheten Swallow hade i sin yrkesvardag sett ett behov av musikaktiviteter för unga personer med funktionsnedsättning när de slutade sin skolgång. Share Music startade på Share Center i Lisnaskea på Nordirland, som även bidrog med namnet till verksamheten. Konceptet spreds över hela Storbritannien, men idag finns endast regional verksamhet kvar i England. Efter starten 2002 bildades den ideella föreningen Share Music Sweden i mars 2003, juridiskt fristående från den brittiska verksamheten. Genom åren har vi arrangerat kurser och aktiviteter i 12 län och regioner och våra deltagare har kommit från 94 av landets 290 kommuner. Vi har arrangerat aktiviteter internationellt i fyra länder och haft kursdeltagare från 10 länder. Utifrån grundkonceptet har vi medvetet utvecklat och lyft verksamheten till en högre nivå och till nya arenor. Idag ses vi glädjande nog som en banbrytande verksamhet och man önskar få tillbaka det utvecklade konceptet till Storbritannien. Organisation Share Music Sweden drivs sedan 2003 av en ideell förening som är fackligt, religiöst och partipolitiskt obunden och har ca 70 medlemmar. Huvudkontoret finns i Gränna och har idag 5 heltidsanställda med Sophia Alexandersson som verksamhetschef. I projekten tillkommer fler anställda. Styrelsen består av: Ordförande Magnus Berntsson Andre vice ordförande i Västra Götalands regionfullmäktige och ordförande i Film i Väst AB. Sara Modig Entreprenör, skribent och rådgivare inom hållbar samhällsutveckling. Tidigare arbete med forsknings- och innovationspolitik på Vinnova, Regeringskansliet och EU-kommissionen. Mats Andersson Programchef på GöteborgsOperan och har funnits i operans ledning under mer än 20 år i olika positioner. Vice ordförande Maria Rydén Verksamhetsledare för KulturKraft Stockholm. Tidigare arbetat som Norrbottens länsdanskonsulent samt som chef för Dans i Nord. Susanne Spicar Rådgivare inom PR och varumärke på kommunikationsbyrån Solberg. Lång erfarenhet som journalist och chef inom media, senast som chef för P4 Sveriges Radio Göteborg. Svante Runnquist Tidigare VD, VSM Group AB och Volvo Deutschland. Finansiering Verksamheten har utvecklats med stöd från bl a Kulturrådet och Allmänna Arvsfonden. Idag finansieras verksamheten genom offentliga medel, projektstöd samt egna intäkter. Föreningen har ett flerårigt kulturstrategiskt uppdrag för Västra Götalandsregionen och ett kulturpolitiskt motiverat uppdrag från Region Jönköpings län.

4 Kurser Våra kurser vänder sig i huvudsak till deltagare från 16 år och uppåt. Kurslängden varierar från en dag till kurser som ingår i projekt och sträcker sig över längre perioder. Merparten kurser arrangeras som folkhögskolekurser. Våra kursledare är alla aktiva på professionell nivå inom sitt konstområde och kommer från Sverige och Storbritannien. Kurserna är oftast minst tvåspråkiga. Vi har genomfört 31 kurser runt om i landet och en stor mängd workshopdagar (t.o.m. 2014). Vi har de senaste åren satsat på att utveckla ett koncept för sommarkurs i Jönköping. Se film från föreställningen i Kulturhuset Spira: Under 2015 arrangeras kurserna i Jönköping och Västra Götaland i samarbete med GöteborgsOperan. Föreställningar Våra föreställningar visas runt om i landet på både vanliga och ovanliga platser; resecentrum, konserthus, på gatan och på festivaler. Dessa visar Share Musics unika tillvägagångssätt där den konstnärliga processen med hög delaktighet, är en förutsättning för resultatet. Gryning i Galamanta Vår första större föreställning, Gryning i Galamanta hade urpremiär 2009 och framfördes då på Stockholms Central. Föreställningen filmades och visades i sin helhet tillsammans med en dokumentär i SVT 2010 och sågs då av mer än personer. I juli 2012 gick föreställningen på turné till London och gjorde succé med stående ovationer och recenserades i dagstidningen The Times. Ensemblen från Share Music framförde verket tillsammans med Blåsarsymfonikerna under City of London Festival och föreställningen var också en del i den jättelika kulturolympiaden som löpte parallellt med sommar-os. Gryning i Galamanta är en djärv berättelse om kärlek, svek och mord- fylld av starka känslor men också humor, i det allra mörkaste. Verket är skrivet av den kände trombonisten och tonsättaren Christian Lindberg, med koreografi av Helene Karabuda. Se ett filmklipp från London-föreställningen: Hi-Hat Xpres Vårt andra stora beställningsverk som hade världspremiär 2012 på kulturhuset Spira i Jönköping. Föreställningen turnerade följande år med både offentliga föreställningar och skolföreställningar runt om i Sverige, samt gjorde gästspel i Nordirland och Polen. I Hi-Hat Xpres ingick dansare och musiker från Share Music Sweden, danskompaniet Spinn och slagverksensemblen Kroumata. Den brittiske tonsättaren Nigel Osborne och koreografen Veera Suvalo Grimberg har arbetat tillsammans med de medverkande och skapat en föreställning med halsbrytande energi, snabbt tempo och stark närvaro rakt igenom. Turnén producerades i samarbete med Riksteatern. Se kortfilmen om turnén:

5 Mondgewächse In:fluence är ett paraplybegrepp för vårt arbete inom arts technology och musikteknologi. Vi introducerar hur teknologi kan användas för konstnärligt skapande teknik som möjliggör att fler kan spela och skapa musik. Som en del av detta arbete skapades 2014 vårt tredje beställningsverk Mondgewächse av In:fluence-ensemblen från Share Music tillsammans med musikerna i Göteborgsbaserade Gageego! och tonsättaren Patricia Alessandrini. I Mondgewächse möts musikteknologi och traditionella instrument. Premiären skedde i Göteborgs Konserthus. Bloggen om Mondgewächse fick många internationella läsare: Bildgalleri från premiären: Dansverket WORK Dans som ett kroppsarbete vad innebär det? Dansverket WORK lyfter frågor kring arbete, funktionalitet och kroppsliga uttryck. Det är skapat under koreografisk ledning av Alexander Gottfarb tillsammans med vår dansensemble och med musik av Jonas Jonasson. Ensemblen har under tre arbetsperioder tagit fram moduler, som kan framföras var för sig eller tillsammans. Framträdanden har skett på Länsmuseet i Jönköping, Arbetets Museum i Norrköping och Vandalorum i Värnamo. Föreställningen har utarbetats i vårt pågående projekt WORK. Bildgalleri från föreställningen på Vandalorum: WORK WORK är ett treårigt nationellt projekt som ska skapa förutsättningar att anställa fler personer med funktionsnedsättning inom kulturområdet och i Share Musics verksamhet, samt medverka till att bredda befintlig arbetsmarknad. Inom WORK arbetar vi med inom tre olika områden: opinionsbildning, utbildning och konstnärlig gestaltning. Hur ser vi på arbete och arbetsförmåga i vårt samhälle? Finns det plats för konstutövare med andra förmågor och uttryck än den rådande normen? Vi har samlat en fokusgrupp till projektet, bestående av representanter från olika myndigheter, organisationer och engagerade personer som möts kontinuerligt i Nässjö. Påverkansarbete I arbetet med att mana fram opinionsbildning kring en jämlik scen, är offentliga seminarier en viktig del. Under 2014 genomförde vi seminariet Se artisten! under Almedalsveckan och temadagen Focus:WORK - om scenkonst på (o)lika villkor. Vi lyfter olika frågeställningar kring arbete och arbetsförmåga, utifrån normer, kulturpolitik och scenkonstområdet. Globala och lokala sammanhang Från vår bas och vårt kreativa nav i Gränna, verkar vi som inspirations- och kunskapsresurs. Vi har presenterat vårt arbete i många sammanhang och på olika nivåer; från politiker och myndigheter till företag, organisationer och skolor. Internationell verksamhet har präglat Share Music från start. Vårt nätverk växer ständigt och vi har väl upparbetade kontakter globalt inom kultur, forskning, utbildning och andra sektorer.

6 Projekt DAJ! Sedan 2010 har vi arbetat med flera projektpartners i Vitryssland, Ukraina och Georgien, för att utveckla metoder där kultur används som verktyg i arbete med personer med funktionsnedsättning släppte vi vår första inspirationsbok, skriven på ryska. Bokens heter Projekt DAJ: i kreativitetens värld tillsammans och är en samling av olika erfarenheter och upplevelser från konstnärliga ledare och deltagare som medverkat i projektet. Projekt Mundesi Under arbetade vi i Kukës, norra Albanien med att synliggöra och inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället, genom att använda kreativt arbete och skapa publika föreställningar. Se en film från projekt Mundesi: Projekt Inspiragera Projektet har bland annat undersökt möjligheten till kulturexport i Ryssland och Tyskland; en utveckling av vår verksamhet på internationella marknader med föreläsningar, workshops och föreställningar. Utmärkelser och recensioner 2010 vann Share Music ett internationellt pris, en Ability Media International Award i dans och beskrevs som ett exceptionellt och kreativt lysande företag vann vår verksamhetschef Sophia Alexandersson Visa vägen-priset som Årets Eldsjäl i Götaland utsågs Share Music till Årets Företag i Gränna av Gränna Näringslivsförening, med motiveringen Share Music visar på en förmåga långt utöver det vanliga, skapar tillsammans med världsmusiker levande musik som i olika former är en lisa åt åtskilliga världen över. Kontakt Sophia Alexandersson, Verksamhetschef Mobil E-post Beställ nyhetsbrev:

RAPPORT FRÅN FÖRSTUDIEN FEBRUARI 2008 - MAJ 2009

RAPPORT FRÅN FÖRSTUDIEN FEBRUARI 2008 - MAJ 2009 RAPPORT FRÅN FÖRSTUDIEN FEBRUARI 2008 - MAJ 2009 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN FÖRSTUDIEN...3 Idén...3 Syfte...3 Mål...4 Vision...4 ÅRET SOM GÅTT...5 Projektledarens berättelse...5 Samtal...6 Erfarenhetsbyten,

Läs mer

Vi har också en stor communitybaserad ungdomsverksamhet och ur den har insikten formats att Tillsammans är vi starkare.

Vi har också en stor communitybaserad ungdomsverksamhet och ur den har insikten formats att Tillsammans är vi starkare. Projektbeskrivning för 5 Celsius 5 Celsius är projektnamnet på en konstnärligt nyskapande totalföreställning om de globala hoten mot klimatet. Idén, regin och koreografin är gjord av danskompaniet Twisted

Läs mer

I din hand håller du utvärdering och redovisning av projektet RESiDANS 2009-2013. får kan rätt fel 2009 2010-2011 2011-2012 2012-2013 Projektledning

I din hand håller du utvärdering och redovisning av projektet RESiDANS 2009-2013. får kan rätt fel 2009 2010-2011 2011-2012 2012-2013 Projektledning REDOVISNING 2009-2013 I din hand håller du utvärdering och redovisning av projektet RESiDANS 2009-2013. Projektet RESiDANS innebar att en etablerad koreograf/projektår gavs möjlighet att skapa en föreställning

Läs mer

BERÄTTELSEN OM SANDVIKENS LITTERATURHUSPROJEKT. Från idé till invigning

BERÄTTELSEN OM SANDVIKENS LITTERATURHUSPROJEKT. Från idé till invigning BERÄTTELSEN OM SANDVIKENS LITTERATURHUSPROJEKT Från idé till invigning Innehåll Förord 3 Personer som finns med i berättelsen 4 ETT UNIKT PROJEKT 5 Begreppet litteraturhus 5 Berättandet i fokus 5 KORT

Läs mer

Projektredovisningsmall Innovativ Kultur

Projektredovisningsmall Innovativ Kultur Projektredovisningsmall Innovativ Kultur Projekt Dans i Lägenhet 1. Projektidé Samma som i projektansökan med ev. behov av korrigeringar som gjorts under projektets gång. Dans i lägenhet vill etablera

Läs mer

Svensk Scenkonst verksamhetsberättelse med årsredovisningar 2012

Svensk Scenkonst verksamhetsberättelse med årsredovisningar 2012 Svensk Scenkonst verksamhetsberättelse med årsredovisningar 2012 2 svensk scenkonst Verksamhetsberättelse med årsredovisningar 2012 Innehåll VD har ordet 4 Arbetsgivarfrågor 6 Branschens förutsättningar

Läs mer

Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013. Det rör på sig!

Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013. Det rör på sig! Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013 Det rör på sig! - dansfestival på biblioteken i Sjuhärad våren 2013 Åtta kommuner ett projekt

Läs mer

//////////////////// //////////////////// //////////////////// ÅRSBERÄTTELSE 2013 //////////////////// //////////////////// ////////////////////

//////////////////// //////////////////// //////////////////// ÅRSBERÄTTELSE 2013 //////////////////// //////////////////// //////////////////// //////////////////// //////////////////// //////////////////// ÅRSBERÄTTELSE 2013 //////////////////// //////////////////// //////////////////// 2013 ORDFÖRANDE SAMMANFATTAR Under våren 2013 genomförde

Läs mer

Ett frö som grott. Cultural planning laboratory 2010

Ett frö som grott. Cultural planning laboratory 2010 Ett frö som grott Cultural planning laboratory 2010 Denna skrift är en sammanställning av verksamheten i Cultural planning laboratory och de deltagande kommunerna under 2010. Innehåll Cultural planning

Läs mer

Förord. Om oss. Året i siffror. Utställningar. Program och debatt. Samverkan med andra myndigheter och aktörer. Arkitektur- och designpolitiken

Förord. Om oss. Året i siffror. Utställningar. Program och debatt. Samverkan med andra myndigheter och aktörer. Arkitektur- och designpolitiken Innehållsförteckning Förord Om oss Året i siffror Utställningar Program och debatt Samverkan med andra myndigheter och aktörer Arkitektur- och designpolitiken Pedagogik Samlingar och bibliotek Forskning

Läs mer

En konferens om ekonomisk bärkraft och kulturell utveckling, Göteborg den 27 28 mars 2001.

En konferens om ekonomisk bärkraft och kulturell utveckling, Göteborg den 27 28 mars 2001. EN KONFERENS OM EKONOMISK BÄRKRAFT OCH KULTURELL UTVECKLING En konferens om ekonomisk bärkraft och kulturell utveckling, Göteborg den 27 28 mars 2001. Arrangörer: Nätverkstan Kultur i Väst AB i samarbete

Läs mer

Aktuellt magasin från Regionbibliotek Västra Götaland Nr 2 2008. Från triss till ess. En ny förvaltning tar form. Framsidan 2/2008 1

Aktuellt magasin från Regionbibliotek Västra Götaland Nr 2 2008. Från triss till ess. En ny förvaltning tar form. Framsidan 2/2008 1 Framsidan Aktuellt magasin från Regionbibliotek Västra Götaland Nr 2 2008 Från triss till ess En ny förvaltning tar form Framsidan 2/2008 1 Utlåningen av böcker och annat material sjunker på de flesta

Läs mer

FRÅN KULTURSTRATEGIER TILL SNABBA SVAR. Hur din kommun kan samverka med och dra verklig nytta av Västra Götalandsregionens resurser i kulturfrågor

FRÅN KULTURSTRATEGIER TILL SNABBA SVAR. Hur din kommun kan samverka med och dra verklig nytta av Västra Götalandsregionens resurser i kulturfrågor FRÅN KULTURSTRATEGIER TILL SNABBA SVAR Hur din kommun kan samverka med och dra verklig nytta av Västra Götalandsregionens resurser i kulturfrågor Drar vi nytta av varandra på bästa sätt? KÄRA VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Läs mer

INNEHÅLL VERKSAMHETSPLAN 2015

INNEHÅLL VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 INNEHÅLL INLEDNING 3 UNGA MUSIK I SYD 3 Målgrupper 3 Mål och visioner 3 UNGA MUSIK I SYD UTVECKLINGSCENTRUM 4 Fokusområden 4 Kompetensutveckling 4 VIKTIGA HÄNDELSER 2015 5 SÅ HÄR ARBETAR

Läs mer

Redovisning av förstudie till projektet KULTURAKADEMIN i Stockholm

Redovisning av förstudie till projektet KULTURAKADEMIN i Stockholm Redovisning av förstudie till projektet KULTURAKADEMIN i Stockholm 1 Innehållsförteckning Sid Bakgrund 3 Genomförande 4 Resultat 6-31 Göra studiebesök och skapa kontaktnät. 8 Undersöka och få ökad kännedom

Läs mer

kulturens icke offentliga finansiering kulturrådets skriftserie 2010:4

kulturens icke offentliga finansiering kulturrådets skriftserie 2010:4 kulturens icke offentliga finansiering kulturrådets skriftserie 2010:4 Bild omslag: Akvarellmuseet, foto: Kalle Sanner Statens kulturråd 2010 ISSN 1654-210x ISBN 978-91-85259-74-8 Statens kulturråd, Box

Läs mer

//////////////////// //////////////////// //////////////////// ÅRSBERÄTTELSE 2010 //////////////////// //////////////////// ////////////////////

//////////////////// //////////////////// //////////////////// ÅRSBERÄTTELSE 2010 //////////////////// //////////////////// //////////////////// //////////////////// //////////////////// //////////////////// ÅRSBERÄTTELSE 2010 //////////////////// //////////////////// //////////////////// 2010 ORDFÖRANDE SAMMANFATTAR Tre år går fort när man har

Läs mer

Lokal kulturplan KOMMUNFULLMAÄ KTIGE

Lokal kulturplan KOMMUNFULLMAÄ KTIGE KOMMUNFULLMAÄ KTIGE KULTURPLAN FÖR SALA KOMMUN 2014 2016 KOMMUNFULLMÄKTIGE KULTURPLAN FÖR SALA KOMMUN 2014 2016 FÖRORD Bakgrund och utgångspunkter Sala kommuns kulturplan är formad i samtal med det lokala

Läs mer

COMMUNITY-KONST. Community-Konst Konferens den 11 april 2011. Stiftelsen framtidens kultur i samverkan med Mångkulturellt Centrum

COMMUNITY-KONST. Community-Konst Konferens den 11 april 2011. Stiftelsen framtidens kultur i samverkan med Mångkulturellt Centrum COMMUNITY-KONST 1 Community-Konst Konferens den 11 april 2011 Stiftelsen framtidens kultur i samverkan med Mångkulturellt Centrum COMMUNITY-KONST Stiftelsen framtidens kultur genomförde i samverkan med

Läs mer

Årsredovisning 2011 1. SAMMANFATTNING OCH SLUTSATS. 1.1 Sammanfattning medborgarperspektivet. Sida 1(33) GöteborgsOperan AB

Årsredovisning 2011 1. SAMMANFATTNING OCH SLUTSATS. 1.1 Sammanfattning medborgarperspektivet. Sida 1(33) GöteborgsOperan AB Sida 1(33) Årsredovisning 2011 GöteborgsOperan AB 1. SAMMANFATTNING OCH SLUTSATS Efter en tuff vår med färre antal besökare än vad vi förutsatte vände det under hösten och besöksantalet ökade över förväntan.

Läs mer

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr i Sverige Verksamhetsberättelse 2012 1 Index 5 6 8 Godkänd affärsplan, mentor Presentationsträning Kompetenspanel Uppföljning Riskkapital, kompetensforum SPRÅNGBRÄDAN

Läs mer

Handbok i i cultural planning. Att fånga platsens själ

Handbok i i cultural planning. Att fånga platsens själ Handbok i i cultural planning Att fånga platsens själ H a n d b o k i c u l t u r a l p l a n n i n g Att fånga platsens själ Sveriges Kommuner och Landsting Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm Tfn 08-452

Läs mer

SPACE MAGAZINE AFFÄRSIDÉER FÖR EN SMARTARE LIVSSTIL PARKEN ZOO ÖKAR FARTEN GENOM INNOVATION ENAD FRONT FÖR NÄRINGSLIVET

SPACE MAGAZINE AFFÄRSIDÉER FÖR EN SMARTARE LIVSSTIL PARKEN ZOO ÖKAR FARTEN GENOM INNOVATION ENAD FRONT FÖR NÄRINGSLIVET SPACE MAGAZINE ETT MAGASIN FRÅN MUNKTELL SCIENCE PARK ESKILSTUNA AFFÄRSIDÉER FÖR EN SMARTARE LIVSSTIL PARKEN ZOO ÖKAR FARTEN GENOM ENAD FRONT FÖR NÄRINGSLIVET ER SKAPAR KUNDVÄRDE FÖR GLOBALT FÖRETAG 1

Läs mer

Projektredovisning Allt är möjligt

Projektredovisning Allt är möjligt Projektredovisning Allt är möjligt Innehåll Förord... 3 Bakgrund... 4 Projektmål... 4 Metod... 5 Marknadsföring... 5 Projektåret... 6 Hösten 2013... 6 Illustration av dikter... 6 Poetryslam med Louise

Läs mer

Verksamhet 2014 DIVISION KULTUR OCH UTBILDNING

Verksamhet 2014 DIVISION KULTUR OCH UTBILDNING Verksamhet 2014 DIVISION KULTUR OCH UTBILDNING Inledning...5 Kultursamverkansmodellen...7 Organisation...9 Divisionens värdegrund...9 Projektstöd...11 Fördelning projektstöd...11 Projektstöd fördelat per

Läs mer

GUIDE TILL EN ÖVERENSKOMMELSE

GUIDE TILL EN ÖVERENSKOMMELSE GUIDE TILL EN ÖVERENSKOMMELSE 10 Varför en lokal 4 eller regional överenskommelse? 26 Inledning och syfte 12 De sex I principerna 29 Det här är Överenskommelsen II Framgångsfaktorer i en 8 dialogprocess

Läs mer

Ansökan om projektstöd till Ung Scenkonst

Ansökan om projektstöd till Ung Scenkonst UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Handläggare Datum Diarienummer Ulf Lundström 2014-04-29 UAN-2014-0191 Rev.2014-05-15 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan om projektstöd till Ung Scenkonst

Läs mer

Metoder & ideér som fungerar. i projekt för unga om jämställdhet

Metoder & ideér som fungerar. i projekt för unga om jämställdhet Metoder & ideér som fungerar i projekt för unga om jämställdhet Skriften kan rekvireras kostnadsfritt från fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun, telefon 036-10 69 00. Kontaktperson: Liz Modin. Texter

Läs mer

Vilken spännande vår!

Vilken spännande vår! Vilken spännande vår! På flera olika sätt har vi den senaste tiden sett hur svenskt teckenspråk uppmärksammas utanför minoritetsgruppen genom TV (Melodifestivalen, UR, SVT dokumentärer), Röhsska museum

Läs mer

DISKUSSIONS- PROTOKOLL

DISKUSSIONS- PROTOKOLL DISKUSSIONS- PROTOKOLL Yttranden vid Riksteaterns kongress i Stockholm den 20-22 maj 2011 FREDAGEN DEN 20 MAJ Inledning Uppträdande av Jannes Fenomenala Orkester. 1 Kongressens öppnande (föredragningslistans

Läs mer