Share Music Sweden - Presentation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Share Music Sweden - Presentation"

Transkript

1 Share Music Sweden - Presentation

2 Share Music Sweden är en kulturorganisation som skapar innovativ scenkonst. Vår vision är att alla människor ska ha möjlighet att uttrycka sig konstnärligt i en värld där olikheter ses som värdefulla. Vi arrangerar och leder kurser i scenkonst, skapar banbrytande föreställningar och startar konstnärliga processer. Hos oss möts människor med olika förutsättningar och förmågor, för att tillsammans skapa och utveckla sin potential. On Stage - våra föreställningar Föreställningarna skapas från grunden, med nytt material, under ledning av professionella konstutövare. Med föreställningarna vill vi nå en bred publik och bidra till att förändra samhällsnormer kring funktionsförmåga, konstnärliga uttryck och vem som får ta plats på scen. Academy - kurser och kunskapsspridning Inom utbildningsområdet står vi för något unikt, där såväl nybörjare som professionella ser våra kurser som en utmaning. Vi erbjuder en palett av utbildningar, från grund till avancerad nivå. Vår användning av tekniska innovationer och nya instrument möjliggör kreativt skapande oavsett funktionsförmåga och driver på utvecklingen av ny teknik. Vi samarbetar med några av världens främsta aktörer inom detta område. Vi arbetar med kunskapsspridning där vi delar med oss av våra unika erfarenheter genom workshops, föreläsningar och i samarbetsprojekt över hela Sverige och internationellt. Vi har hållit föreläsningar och workshops för bland annat Assembly of European Regions sommarskola på Azorerna, symposiet Level Playing Field i London och vid konferensen Inclusive Creativity -The Impact of Technology på Nordirland. Samhällsengagemang Vi tror på alla människors inneboende kapacitet och kulturens roll i samhällsutvecklingen. Vi drivs av ett starkt samhällsengagemang och en strävan mot ett hållbart samhälle. Vår styrka ligger i vår förmåga att frigöra och ge utrymme åt varje människas unika potential i konstnärligt arbete. Expansivt skede Nu befinner sig Share Music Sweden i ett spännande och expansivt skede där vi med dryga 10 års erfarenhet ser stora möjligheter att skala upp verksamheten och nå många fler. Ett stort, globalt och mångfacetterat nätverk ger oss styrka, förutsättning för samverkan och fortsatt utveckling. Från vår bas i det vackra Gränna leder vi vår verksamhet i Sverige och internationellt.

3 Historia 1995 deltog Sophia Alexandersson i en Share Music-kurs i Wales och blev oerhört fascinerad av konceptet. Några år senare blev hon tillfrågad att arrangera en kurs i Sverige var hon projektledare för den första kursen i Sverige, som blev en oväntat stor succé. Share Music-konceptet kommer ursprungligen från Storbritannien där läkaren Michael Swallow startade verksamheten Swallow hade i sin yrkesvardag sett ett behov av musikaktiviteter för unga personer med funktionsnedsättning när de slutade sin skolgång. Share Music startade på Share Center i Lisnaskea på Nordirland, som även bidrog med namnet till verksamheten. Konceptet spreds över hela Storbritannien, men idag finns endast regional verksamhet kvar i England. Efter starten 2002 bildades den ideella föreningen Share Music Sweden i mars 2003, juridiskt fristående från den brittiska verksamheten. Genom åren har vi arrangerat kurser och aktiviteter i 12 län och regioner och våra deltagare har kommit från 94 av landets 290 kommuner. Vi har arrangerat aktiviteter internationellt i fyra länder och haft kursdeltagare från 10 länder. Utifrån grundkonceptet har vi medvetet utvecklat och lyft verksamheten till en högre nivå och till nya arenor. Idag ses vi glädjande nog som en banbrytande verksamhet och man önskar få tillbaka det utvecklade konceptet till Storbritannien. Organisation Share Music Sweden drivs sedan 2003 av en ideell förening som är fackligt, religiöst och partipolitiskt obunden och har ca 70 medlemmar. Huvudkontoret finns i Gränna och har idag 5 heltidsanställda med Sophia Alexandersson som verksamhetschef. I projekten tillkommer fler anställda. Styrelsen består av: Ordförande Magnus Berntsson Andre vice ordförande i Västra Götalands regionfullmäktige och ordförande i Film i Väst AB. Sara Modig Entreprenör, skribent och rådgivare inom hållbar samhällsutveckling. Tidigare arbete med forsknings- och innovationspolitik på Vinnova, Regeringskansliet och EU-kommissionen. Mats Andersson Programchef på GöteborgsOperan och har funnits i operans ledning under mer än 20 år i olika positioner. Vice ordförande Maria Rydén Verksamhetsledare för KulturKraft Stockholm. Tidigare arbetat som Norrbottens länsdanskonsulent samt som chef för Dans i Nord. Susanne Spicar Rådgivare inom PR och varumärke på kommunikationsbyrån Solberg. Lång erfarenhet som journalist och chef inom media, senast som chef för P4 Sveriges Radio Göteborg. Svante Runnquist Tidigare VD, VSM Group AB och Volvo Deutschland. Finansiering Verksamheten har utvecklats med stöd från bl a Kulturrådet och Allmänna Arvsfonden. Idag finansieras verksamheten genom offentliga medel, projektstöd samt egna intäkter. Föreningen har ett flerårigt kulturstrategiskt uppdrag för Västra Götalandsregionen och ett kulturpolitiskt motiverat uppdrag från Region Jönköpings län.

4 Kurser Våra kurser vänder sig i huvudsak till deltagare från 16 år och uppåt. Kurslängden varierar från en dag till kurser som ingår i projekt och sträcker sig över längre perioder. Merparten kurser arrangeras som folkhögskolekurser. Våra kursledare är alla aktiva på professionell nivå inom sitt konstområde och kommer från Sverige och Storbritannien. Kurserna är oftast minst tvåspråkiga. Vi har genomfört 31 kurser runt om i landet och en stor mängd workshopdagar (t.o.m. 2014). Vi har de senaste åren satsat på att utveckla ett koncept för sommarkurs i Jönköping. Se film från föreställningen i Kulturhuset Spira: Under 2015 arrangeras kurserna i Jönköping och Västra Götaland i samarbete med GöteborgsOperan. Föreställningar Våra föreställningar visas runt om i landet på både vanliga och ovanliga platser; resecentrum, konserthus, på gatan och på festivaler. Dessa visar Share Musics unika tillvägagångssätt där den konstnärliga processen med hög delaktighet, är en förutsättning för resultatet. Gryning i Galamanta Vår första större föreställning, Gryning i Galamanta hade urpremiär 2009 och framfördes då på Stockholms Central. Föreställningen filmades och visades i sin helhet tillsammans med en dokumentär i SVT 2010 och sågs då av mer än personer. I juli 2012 gick föreställningen på turné till London och gjorde succé med stående ovationer och recenserades i dagstidningen The Times. Ensemblen från Share Music framförde verket tillsammans med Blåsarsymfonikerna under City of London Festival och föreställningen var också en del i den jättelika kulturolympiaden som löpte parallellt med sommar-os. Gryning i Galamanta är en djärv berättelse om kärlek, svek och mord- fylld av starka känslor men också humor, i det allra mörkaste. Verket är skrivet av den kände trombonisten och tonsättaren Christian Lindberg, med koreografi av Helene Karabuda. Se ett filmklipp från London-föreställningen: Hi-Hat Xpres Vårt andra stora beställningsverk som hade världspremiär 2012 på kulturhuset Spira i Jönköping. Föreställningen turnerade följande år med både offentliga föreställningar och skolföreställningar runt om i Sverige, samt gjorde gästspel i Nordirland och Polen. I Hi-Hat Xpres ingick dansare och musiker från Share Music Sweden, danskompaniet Spinn och slagverksensemblen Kroumata. Den brittiske tonsättaren Nigel Osborne och koreografen Veera Suvalo Grimberg har arbetat tillsammans med de medverkande och skapat en föreställning med halsbrytande energi, snabbt tempo och stark närvaro rakt igenom. Turnén producerades i samarbete med Riksteatern. Se kortfilmen om turnén:

5 Mondgewächse In:fluence är ett paraplybegrepp för vårt arbete inom arts technology och musikteknologi. Vi introducerar hur teknologi kan användas för konstnärligt skapande teknik som möjliggör att fler kan spela och skapa musik. Som en del av detta arbete skapades 2014 vårt tredje beställningsverk Mondgewächse av In:fluence-ensemblen från Share Music tillsammans med musikerna i Göteborgsbaserade Gageego! och tonsättaren Patricia Alessandrini. I Mondgewächse möts musikteknologi och traditionella instrument. Premiären skedde i Göteborgs Konserthus. Bloggen om Mondgewächse fick många internationella läsare: Bildgalleri från premiären: Dansverket WORK Dans som ett kroppsarbete vad innebär det? Dansverket WORK lyfter frågor kring arbete, funktionalitet och kroppsliga uttryck. Det är skapat under koreografisk ledning av Alexander Gottfarb tillsammans med vår dansensemble och med musik av Jonas Jonasson. Ensemblen har under tre arbetsperioder tagit fram moduler, som kan framföras var för sig eller tillsammans. Framträdanden har skett på Länsmuseet i Jönköping, Arbetets Museum i Norrköping och Vandalorum i Värnamo. Föreställningen har utarbetats i vårt pågående projekt WORK. Bildgalleri från föreställningen på Vandalorum: WORK WORK är ett treårigt nationellt projekt som ska skapa förutsättningar att anställa fler personer med funktionsnedsättning inom kulturområdet och i Share Musics verksamhet, samt medverka till att bredda befintlig arbetsmarknad. Inom WORK arbetar vi med inom tre olika områden: opinionsbildning, utbildning och konstnärlig gestaltning. Hur ser vi på arbete och arbetsförmåga i vårt samhälle? Finns det plats för konstutövare med andra förmågor och uttryck än den rådande normen? Vi har samlat en fokusgrupp till projektet, bestående av representanter från olika myndigheter, organisationer och engagerade personer som möts kontinuerligt i Nässjö. Påverkansarbete I arbetet med att mana fram opinionsbildning kring en jämlik scen, är offentliga seminarier en viktig del. Under 2014 genomförde vi seminariet Se artisten! under Almedalsveckan och temadagen Focus:WORK - om scenkonst på (o)lika villkor. Vi lyfter olika frågeställningar kring arbete och arbetsförmåga, utifrån normer, kulturpolitik och scenkonstområdet. Globala och lokala sammanhang Från vår bas och vårt kreativa nav i Gränna, verkar vi som inspirations- och kunskapsresurs. Vi har presenterat vårt arbete i många sammanhang och på olika nivåer; från politiker och myndigheter till företag, organisationer och skolor. Internationell verksamhet har präglat Share Music från start. Vårt nätverk växer ständigt och vi har väl upparbetade kontakter globalt inom kultur, forskning, utbildning och andra sektorer.

6 Projekt DAJ! Sedan 2010 har vi arbetat med flera projektpartners i Vitryssland, Ukraina och Georgien, för att utveckla metoder där kultur används som verktyg i arbete med personer med funktionsnedsättning släppte vi vår första inspirationsbok, skriven på ryska. Bokens heter Projekt DAJ: i kreativitetens värld tillsammans och är en samling av olika erfarenheter och upplevelser från konstnärliga ledare och deltagare som medverkat i projektet. Projekt Mundesi Under arbetade vi i Kukës, norra Albanien med att synliggöra och inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället, genom att använda kreativt arbete och skapa publika föreställningar. Se en film från projekt Mundesi: Projekt Inspiragera Projektet har bland annat undersökt möjligheten till kulturexport i Ryssland och Tyskland; en utveckling av vår verksamhet på internationella marknader med föreläsningar, workshops och föreställningar. Utmärkelser och recensioner 2010 vann Share Music ett internationellt pris, en Ability Media International Award i dans och beskrevs som ett exceptionellt och kreativt lysande företag vann vår verksamhetschef Sophia Alexandersson Visa vägen-priset som Årets Eldsjäl i Götaland utsågs Share Music till Årets Företag i Gränna av Gränna Näringslivsförening, med motiveringen Share Music visar på en förmåga långt utöver det vanliga, skapar tillsammans med världsmusiker levande musik som i olika former är en lisa åt åtskilliga världen över. Kontakt Sophia Alexandersson, Verksamhetschef Mobil E-post sophia@sharemusic.se info@sharemusic.se Beställ nyhetsbrev: newsletter@sharemusic.se

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2012

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2012 Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2012 SHAREMUSIC SWEDEN Inledning Share Music Sweden har som organisation under 2012 stått på helt egna ben, från att tidigare ha varit knuten närmare till Västra

Läs mer

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2013

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2013 Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2013 Vision Alla människor ska ha möjlighet att uttrycka sig konstnärligt i en värld där olikheter ses som värdefulla. 12 Mission Vi vidgar scenkonsten globalt

Läs mer

Man börjar från noll,

Man börjar från noll, Man börjar från noll, & själva skapandet blir centrum Borta är alla invanda professionella mönster & förväntade arbetssätt - vägen, inte målet, blir det som bär den djupaste meningen Sedan är jag övertygad

Läs mer

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2010

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2010 Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2010 SHAREMUSIC SWEDEN Inledning Det gångna året 2010 har inneburit både stor uppmuntran och en stor förändring. Vi vann AMI Awards utmärkelse inom kategorin dans!

Läs mer

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2011

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2011 Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2011 SHAREMUSIC SWEDEN Inledning Det år vi snart lämnar bakom oss, har varit ett omvälvande år. Vi har tidigare haft mycket god hjälp administrativt av Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Styrgrupp Kultur för hälsa

Styrgrupp Kultur för hälsa MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens hus, sal C Närvarande: Paula Bergman Laila Bradling Jesper Ekberg Birgitta Ekeberg Åsa Eklund Tomy Eklöv Lena Larking Jörgen Lindvall Sergei Muchin Irene Oskarsson

Läs mer

BILAGA SHARE MUSIC SWEDEN, APRIL 2009 ANSÖKAN KULTURSTRATEGISKT UPPDRAG. Bakgrund

BILAGA SHARE MUSIC SWEDEN, APRIL 2009 ANSÖKAN KULTURSTRATEGISKT UPPDRAG. Bakgrund BILAGA SHARE MUSIC SWEDEN, APRIL 2009 ANSÖKAN KULTURSTRATEGISKT UPPDRAG Bakgrund Share Music Sweden är en kulturorganisation en ideell och nationell förening, som arbetar för att ge alla människor, oavsett

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Stockholm 2011 01 07 VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Loco Motion har arbetat och utvecklat Mässprojektet sedan 2008. Under två omgångar, 2009 och 2010, har projektet genomförts, utvärderats och utvecklats.

Läs mer

Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION

Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION MOVING BEYOND INCLU- SION 2016 2018 2016 23/8 2/9 Danskompaniet Spinn och Candoco Dance Company bjuder in till Lab Sweden ett

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

WORK för en jämlik scen 1.

WORK för en jämlik scen 1. WORK scen k i l m ä j n för e 1. WORK -Ett opinionsbildande projekt Arbete ska inte vara det viktigaste i ens liv, säger många. Men det kan vara en vattendelare när det gäller vem som står på utsidan eller

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund. Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet. Kreativitet, mångfald och

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 1 (11) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2009

Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2009 Share Music Sweden Verksamhetsberättelse 2009 SHAREMUSIC SWEDEN Från wellpapp till TV-sändning Rubriken är en bra beskrivning av Share Musics utveckling från starten 2003. Under första åren hade vi en

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Auktionsverket Kulturarena 12 13 november 2015 Vad behövs för att fler ska ta del av och delta i det offentligt finansierade kulturlivet?

Läs mer

Regionalt dansnätverk

Regionalt dansnätverk Projektbeskrivning Regionalt dansnätverk Projektstart respektive projektslut: 2015.07.01 2016.12.31 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 3. Syfte och mål 4. Genomförande 5. Tidsplan 6. Målgrupper 7. Projektets

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk PROJEKTBESKRIVNING DcV kommer i denna ansökan för projektutveckling från Västra Götalandsregionen (VGR),, att fokusera på marknaden för dansutövarna, nämligen

Läs mer

Kulturrådets internationella strategi

Kulturrådets internationella strategi Kulturrådets internationella strategi 2016 2018 Kulturrådet har antagit denna strategi för att bidra till att stärka den konstnärliga utvecklingen samt skapa en mångfald och kvalitet i kulturutbudet genom

Läs mer

Kulturpolitik för hela landet

Kulturpolitik för hela landet Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:2950 av Per Lodenius m.fl. (C) Kulturpolitik för hela landet Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om vikten

Läs mer

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016 STREETSTAR - GIRL ACADEMY Tid: 15 mars 2014-15 december 2016 Bakgrund: STREETSTAR - FOR URBAN STREETCULTURE Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskommunikation och kultur. Som

Läs mer

Västra Götalandsregionens kulturnämnd

Västra Götalandsregionens kulturnämnd Västra Götalandsregionens kulturnämnd Västra Götalandsregionen Övergripande uppdrag: att bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland VGR - 53 000 anställda Tillväxt och hållbar utveckling:

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 1 (12) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson kulturvara Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson Välkommen till Karta x 2 Vara kommun 16 000 invånare - varannan på landsbygd - var fjärde i Vara Tillverkn/Jordbruk Tillverkningsindustri Jordbruk Låg utbildningsnivå

Läs mer

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning - 11-07 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning RUS och RUD

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Animation med äldre Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Stanislaw Przybylski, projektledare Projektägare: Folkhälsosektionen, Landstinget i Jönköpings län Paula Bergman, Eva Timén Innehållsförteckning

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

Kulturrådets strategi för att stärka den professionella dansen 2010 2014

Kulturrådets strategi för att stärka den professionella dansen 2010 2014 2010-06-09 Beslutsbilaga S 2010:21 Kulturrådets strategi för att stärka den professionella dansen 2010 2014 Inledning Kulturrådet överlämnade Handlingsprogrammet för den professionella dansen (KUR 2005/2366)

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013

AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013 AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013 Blekinges första (oss veterligen) dansfestival gick av stapeln den 16 22 september 2013. Det var ett omtumlande, spännande och överraskande event för både

Läs mer

Det här är Kulturrådet. Myndighet under Kulturdepartementet Ca 75 anställda Styrelse Referens- och arbetsgrupper samt sakkunniga

Det här är Kulturrådet. Myndighet under Kulturdepartementet Ca 75 anställda Styrelse Referens- och arbetsgrupper samt sakkunniga Det här är Kulturrådet Myndighet under Kulturdepartementet Ca 75 anställda Styrelse Referens- och arbetsgrupper samt sakkunniga Kulturrådets uppdrag Kulturrådet har till uppgift att, med utgångspunkt i

Läs mer

Här formas. framtiden

Här formas. framtiden Här formas framtiden ESTETISKA PROGRAMMET GISLAVEDS GYMNASIUM Det ESTETISKA PROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, där valfriheten ger dig möjlighet att lägga tyngdpunkten på det du är intresserad

Läs mer

Slutrapport: Act Art for Tourism

Slutrapport: Act Art for Tourism Slutrapport: Act Art for Tourism 1. Projektfakta. Projektnamn: Hotspot Kölleröd 2.0. Act Art for Tourism Leaderområde: MittSkåne Projektägare: Coompanion Jordbruksverkets journalnummer 2013 4929 Kontaktperson:

Läs mer

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet.

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet. 1. Revidering av detaljbudget 2. Budget strategiområden 2015 Kulturnämnden beslutar: 1. Kulturnämnden reviderar detaljbudgeten för 2015 enligt bifogade förslag Budgetförändringar avseende statliga medel

Läs mer

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr Matsesgården Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD Projektägare: Korda Art Productions, ideell förening Projektledare: Linda Forsman Kommun: Hedemora

Läs mer

KULTURRÅDETS UPPDRAG. Kulturrådet är en statlig myndighet under Kulturdepartementet.

KULTURRÅDETS UPPDRAG. Kulturrådet är en statlig myndighet under Kulturdepartementet. KULTURRÅDETS UPPDRAG Kulturrådet är en statlig myndighet under Kulturdepartementet. Statens kulturråd har till uppgift att, med utgångspunkt i de nationella kulturpolitiska målen, verka för kulturens utveckling

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Bilaga 4 Verksamhetsplan - Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision

Läs mer

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling.

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Vi samverkar regionalt, nationellt och internationellt. Våra 19 medlemsteatrar

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB

Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB 1 (11) Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 UTVÄRDERING o c h R ed o vi s ning Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 Drivs av Musik GävleborG i samarbete med Destination Gävle kultur & FritiD Gävle kommun länsmuseet GävleborG idka-kulturkiosken

Läs mer

Regional kulturstrategi för Västra Götaland

Regional kulturstrategi för Västra Götaland Regional kulturstrategi för Västra Götaland 2020-2023 Kultursamverkansmodellen Kultursamverkansmodellen styrs av lagen om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet (2010:1919). Enligt

Läs mer

Union to Union på Union to Union: Samlat program på Bokmässan 2015

Union to Union på Union to Union: Samlat program på Bokmässan 2015 Union to Union på Union to Union: Samlat program på Bokmässan 2015 Våra seminarier på Bokmässan 2015 Union to Union deltar på Internationella torget - Bokmässan -den 24-27 september med ett program späckat

Läs mer

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan 2005-04-21 Bilaga 1 1 Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan Verksamhetsplan för det nationella utvecklingsprogrammet för dans i skolan mellan NCFF, Myndigheten för skolutveckling, Statens kulturråd

Läs mer

SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND

SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND Med 35 års erfarenhet och verksamhet i danslivet har vi länge varit bekymrade över utvecklingen inom danskonsten i Göteborg. Danskonsten i Göteborg

Läs mer

VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012

VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 1 VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 2009-04-08 1.1 Teatercentrums betydelse för kulturlivet i Västra Götaland Teatercentrum/västra regionen företräder den fria teaterkonsten i

Läs mer

Enligt preliminärt snabbprotokoll från kongressen

Enligt preliminärt snabbprotokoll från kongressen Enligt preliminärt snabbprotokoll från kongressen RIKSTEATERNS STRATEGISKA PLAN 2011-2015 Vision Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse för alla överallt. Verksamhetsidé Riksteatern är en folkrörelse

Läs mer

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015.

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. Festivalen KROPPSFUNKTION handlar om språk, koreografi och rörelse, där olika funktioner och variationer tar plats. Festivalen vill ställa

Läs mer

Vår verksamhets plan

Vår verksamhets plan Vår verksamhets plan upswedens verksamhet bygger på en grundsyn att musik kan användas som ett verktyg för att öka människors förståelse för sig själva, sin omvärld och ge en känsla av sammanhang samtidigt

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-04-12 09:00-11:10 Plats: Malin Wengholms tjänsterum 16 Uppföljningsbara handlingsplaner för särskilda satsningar

Läs mer

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang.

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang. Ur Skövde kommuns Kulturpolitiska vision: Alla medborgare oavsett kön, ålder och etnicitet har möjlighet att utöva och uppleva mångsidig kultur Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet

Läs mer

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-01 Handläggare Ditte Westin Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva 10-18 juni 2017 Förvaltningens förslag

Läs mer

KREATIVA PLATSER år 1

KREATIVA PLATSER år 1 Guide för sökande 2017 av bidraget KREATIVA PLATSER år 1 en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? Vilka områden kan söka? Hur mycket pengar finns att söka?

Läs mer

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation.

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation. Verksamhet i Jönköpings län 2017 Vi är Riksteatern Vi är mötesplatser. Vi är upplevelser. Vi är teater, dans och musik i hela landet. Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten

Läs mer

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten, Sverige Elisabeth Skoog Garås, Sveriges Kommuner och Landsting Hur kom den till av vilka Vad är Mötesplatsen

Läs mer

Produktion2030. Strategiskt innovationsprogram för hållbar produktion i Sverige Cecilia Warrol, programchef

Produktion2030. Strategiskt innovationsprogram för hållbar produktion i Sverige Cecilia Warrol, programchef Produktion2030 Strategiskt innovationsprogram för hållbar produktion i Sverige Cecilia Warrol, programchef Ett strategiskt innovationsprogram, 2013-20 Vision: 2030 är Sverige förstahandsvalet för resurseffektiv

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

~ Gävleborg Ankom

~ Gävleborg Ankom Ankom 2016-11- 1 7 1(7) För åtgärd w,~ För kännedom Uppdragsöverenskommelse 2017 REGION GÄVLEBORG Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävleborg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande

Läs mer

Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20

Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20 Pressmeddelande Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20 Kulturnämndens sammanträde 31 maj 5,7 miljoner kr fördelades till projekt Vid torsdagens sammanträde fördelade Kulturnämnden i Västra Götaland

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Kalmar November 2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för, i bland annat kulturplanerna, själva ska få komma till tals.

Läs mer

Kulturskolerådet Hornsgatan 103 S STOCKHOLM

Kulturskolerådet Hornsgatan 103 S STOCKHOLM Kulturskolerådet Hornsgatan 103 S- 117 28 STOCKHOLM www.kulturskoleradet.se Verksamhetsplan 2017 Kulturskolerådet är en ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening där kommuner samverkar för en

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014

RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014 RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014 Print Visby 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund Riksutställningar ska enligt regleringsbrev för budgetåret 2011 utforma en strategi för sin barn- och

Läs mer

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK 2014 2020 INNEHÅLL Inledning... 4 Uppdrag... 4 Bakgrund... 4 Kulturrådets uppdrag inom det regionala

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB CS 2018-04-18 Bilaga 1 Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 2 maj 2018 Medlem Årsavgift Antal röster Kungliga Operan AB 2 140 870 12 GöteborgsOperan AB 1 922 660 12 Stockholms Stadsteater

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 1 (10) Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014,dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Utbildningen förbereder för vidare studier på avancerad nivå, konstnärlig magister eller konstnärlig master.

Utbildningen förbereder för vidare studier på avancerad nivå, konstnärlig magister eller konstnärlig master. Dansarutbildningen, 180 hp/ Programme in Dance Performance, 180 ECTS Konstnärlig Kandidatexamen, 180 hp/ Degree of Bachelor of Arts, 180 ECTS UTBILDNINGSPLAN Fastställd av Danshögskolans utbildningsnämnd

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

Presentation vid Länsteatrarnas vårmöte i Växjö 2013. Clas-Uno Frykholm

Presentation vid Länsteatrarnas vårmöte i Växjö 2013. Clas-Uno Frykholm Presentation vid Länsteatrarnas vårmöte i Växjö 2013 Clas-Uno Frykholm Myndighetens uppgifter är! Att med utgångspunkt i de nationella kulturpolitiska målen utvärdera, analysera och redovisa effekter av

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 RealStars IF 1(5) Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 Innehållsförteckning 1. Om RealStars, vision, syfte 2. Verksamhet 2010 Resultatuppfyllelse

Läs mer

Scenkonst för barn och unga med svåra intellektuella och kognitiva funktionsvariationer

Scenkonst för barn och unga med svåra intellektuella och kognitiva funktionsvariationer Scenkonst för barn och unga med svåra intellektuella och kognitiva funktionsvariationer Foto: Neal Houghton (från Oily Cart Theatres Mirror, mirror ) Folkteatern Gävleborg/Projektet Scen:se erbjuder teaterföreställningar

Läs mer

HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND

HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND INLEDNING Hur skall danslivet i Västra Götaland lyftas till en ny nivå? Hur kan vi använda befintliga resurser och strukturer på ett effektivt och framåtriktat

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Ökat stöd till det fria kulturlivet

Ökat stöd till det fria kulturlivet Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-11 Handläggare Monica Christensen Luotsinen Birgitta Granbacka Niclas Lindblad Nadja Åhlström Till Kulturnämnden 2015-02-17

Läs mer

Praktisera med inriktning verksamhetsutveckling

Praktisera med inriktning verksamhetsutveckling Praktisera med inriktning verksamhetsutveckling Är du intresserad av ungas samhällsengagemang, att skapa mötesplatser, frågor som rör civilsamhället, antirasism och mångfald? Ansök då om att göra din praktik

Läs mer

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord.

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord. Film Kulturskolan 1 Din filmregion dig Sveriges 19 filmregioner har bildat föreningen Filmregionerna som arbetar för att stärka filmen och de filmkulturella frågorna över hela landet. Vi är en resurs för

Läs mer

IUC SYD GLIMTAR FRÅN 2017

IUC SYD GLIMTAR FRÅN 2017 IUC SYD GLIMTAR FRÅN 2017 SMART INNOVATION, 3D-PRINTING Projektet Smart innovation fortsatte med träffar under 2017. 3D-printing: Vilka är styrkorna med 3Dprinting? Hur långt har utvecklingen kommit? Olaf

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst Datum: 2017-02-24 Diarienummer: xx-åååå-xxxxx Utvecklingsplan Film i Väst 2 Inledning Detta dokument är ett utdrag ur Film i Västs strategiska utvecklingsplan som sträcker sig mellan 2017 2021. Film i

Läs mer

Förvaltningsnamn Regionala utvecklingsdelegationen

Förvaltningsnamn Regionala utvecklingsdelegationen 1(5) Förvaltningsnamn Regionala utvecklingsdelegationen Kulturbidrag Bakgrund - beslut Landstingsfullmäktige har i budget för 2015 beslutat att anvisa 6 860 000 kronor för kulturbidrag. Enligt arbetsordning,

Läs mer

Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland

Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland Projektpresentation Black/North SEAS är ett 3,5 årigt Europeisk konstnärligt samarbetsprojekt med grundfinanisering från EU Culture 2007-2013 som kopplar

Läs mer

Innehåll. 1 Bakgrund. 2 Inledning

Innehåll. 1 Bakgrund. 2 Inledning Innehåll 1 Bakgrund... 1 2 Inledning... 1 3 Mission... 2 4 Vision... 2 5 ICT Swedens värdegrund... 3 6 Aktiviteter... 3 7 ICT Swedens verksamhet och ledning... 4 8 Budget... 5 9 Uppföljning och utvärdering...

Läs mer

Kulturfakta.

Kulturfakta. Page 1 of 7 Subscribe Past Issues Tra Nyhetsbrev från Kulturanalys Norden View this email in your browser Kulturfakta Välkommen till Kulturanalys Nordens nyhetsbrev Kulturfakta. Här lyfter vi fram nyheter

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé

Folkuniversitetets verksamhetsidé folkuniversitetet Box 26 152. 100 41 Stockholm Tel 08-679 29 50. Fax 08-678 15 44 info@folkuniversitetet.se www.folkuniversitetet.se Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

2. Kulturpolitiska prioriteringar

2. Kulturpolitiska prioriteringar 2. Kulturpolitiska prioriteringar 2A. Stärkt kulturell infrastruktur 2B. Förbättrade villkor för konstnärligt skapande 2C. Kulturlivet med särskilt fokus på barn och unga 2D. Ökad tillgång och tillgänglighet

Läs mer