VÅRT ALTERNATIV STRÄNGNÄS KAN BÄTTRE!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÅRT ALTERNATIV STRÄNGNÄS KAN BÄTTRE!"

Transkript

1 VÅRT ALTERNATIV S Ä N G N Ä R ST! E R T T Ä B N KA 1

2 Rent hus och öppna kort i Strängnäspolitiken Hej, jag heter Maria. Jag har levt det mesta av mitt liv utanför politiken som tandläkare och småföretagare. För tre år sedan blev jag deltidspolitiker. Nu söker jag ditt förtroende att leda Strängnäs kommun. Det är inte klokt att Strängnäs rasar mot botten i alla undersökningnar. Vi har fantastiska förutsättningar läget, naturmiljön och kulturarvet. Ändå går det så dåligt för Strängnäs kommun. Kommunal service som inte är tillräckligt bra, särskilt inte i förhållande till vad den kostar. Misstroende mellan invånarna och politikerna. Käbbel mellan partierna i kommunhuset. Det gammelkommunala sättet att vara och jobba duger inte längre. Jag vill vädra ut det gamla. Jag vill ersätta byråkrati, stängda dörrar och maktspel med samtal, samarbete och öppenhet. Nu får det vara nog med skatte- och taxehöjningar! Genom att skapa ordning och reda i kommunens urholkade ekonomi vill jag bygga en sund bas för skolor och omsorg. Politikerna måste sluta blunda för problemen. Det behövs rent hus och öppna kort, ja, helt enkelt ett nytt ledarskap i Strängnäspolitiken. Strängnäs kan bättre. 1 Maria von Beetzen, 54, Strängnäs Yrke: tandläkare som driver Mariakliniken på Nabbgatan. Aktuell: moderaternas kommunalrådskandidat. Intresserad av: att bryta med det som varit och ge Strängnäspolitiken en nystart. Brinner för stads- och naturmiljöfrågor. På fritiden gäller friluftsliv längdskidor, cykling och fjäll. Mejl: Mobil: Följ Marias engagemang på 2

3 Rädda skolan med ledarskap, lärarkvalitet och långsiktig planering Hej, jag heter Anders. Jag är en riktig ny moderat. Lämnade folkpartiet våren 2008 när centern och folkpartiet bytte sida i Strängnäspolitiken. Det är inte klokt att skolan funkar så dåligt. För tre år sedan var Strängnäs på väg mot Mälardalens bästa skola. Nu rasar vi utför i stället. För många skolor får bottenbetyg av Skolinspektionen. Nu måste ledarskap, lärarkvalitet och lärartäthet gå före lokaler och administration. Det behövs långsiktig planering för att få ner lokalkostnaderna. Men allra viktigast är duktiga lärare och skolledare. Därför vill jag satsa på rekrytering och vidareutveckling av medarbetarna i skolan. En annan viktig fråga är lika villkor för kommunala skolor och friskolor alla barn är lika mycket värda. Kvalitet och resultat i undervisningen måste ges en ekonomisk basgaranti. Kommunen måste sluta blunda för problemen. Det behövs rent hus och öppna kort i skolpolitiken. Strängnäs kan bättre. 2 Anders Jansson, 54, Strängnäs Yrke: jobbar med civil-militär samverkan vid Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm Aktuell: moderaternas talesman i skolfrågor och aktiv i Svenska Montessoriförbundets styrelse. Driver frågan om självstyrande skolor. Intresserad av: brinner för jämställdhet i skolan och jobbar aktivt som ordförande i Strängnäs Mansjour. Fritiden tillbringas på rullskidor och i en liten stuga på norra Gotland, där Anders jobbade några år. Mejl: Mobil:

4 Ett företagsklimat i toppklass för alla företagare Hej, jag heter Arne. Jag har lång erfarenhet från näringslivet och tar med mig det i mitt politiska engagemang. Det är inte klokt att näringslivet tycker att företagsklimatet blir allt sämre. Strängnäs har sjunkit från plats 77 till plats 155 av Sveriges kommuner bara sedan jag lämnade jobbet som chef för Nyföretagarcentrum. Strängnäs kan bli en företagarkommun i toppklass. Att underlätta för företagsamhet skall genomsyra hela kommunens verksamhet. Kontakterna skall vara snabba, tydliga och professionella. Vi vill skapa en företagslots som hjälper företagen igenom den kommunala byråkratin. Och jag vill ge företagen chansen att hjälpa till att göra kommunal verksamhet ännu bättre och billigare genom konkurrensutsättning och alternativa driftsformer. Mariefreds framtid gör att jag satsar på ytterligare en period i kommunpolitiken. Mariefred är inte Strängnäs. Mariefredsborna måste få chansen att bestämma mer över sin stad. Kommunen måste sluta blunda för problemen. Det behövs rent hus och öppna kort i relationen mellan kommunledningen och alla företagare gamla, nya och blivande! Strängnäs kan bättre. 3 Arne Arvidsson, 73, Mariefred Yrke: pensionär, f d företagsledare Aktuell: startade Mariefredsnämnden och jobbar hårt för att den ska vara kvar Intresserad av: brinner för näringslivsfrågor och Mariefreds utveckling. Semestrar gärna Europa i husbilen tillsammans med hustrun och säger inte nej till en golfrunda. Mejl: Mobil:

5 Miljardskulden hotar och hindrar Hej, jag heter Ann. Jag har lärt mig en hel del under mina tolv år i kommunpolitiken. Det viktigaste är att ordning och reda i kommunens ekonomi är grunden för all kommunal verksamhet. Det är inte klokt att kommunen har en skuld på över tre miljarder. En skuld som kommunledningen inte vill låtsas om. Nu kostar den snart 100 miljoner om året i bara räntor. Skulden är dyr och riskfylld. Och nu höjs räntorna det blir mindre kvar till skola, vård och omsorg. Miljardskulden hotar välfärden och hindrar viktiga framtidssatsningar. Därför måste vi skuldsanera kommunen och vi måste börja nu! Vi kräver långsiktig planering, budgetdisciplin och försäljning av onödig kommunal egendom (mark, fastigheter och bolag). Vi jobbar för smarta lösningar i stort och smått och vill skapa en effektivare organisation med ett tydligt politisk ledarskap. Färre politiker men bättre! Kommunen måste sluta blunda för problemen. Det behövs rent hus och öppna kort i saneringen av kommunens ekonomi. Strängnäs kan bättre. 4 Ann Landerholm, 48, Strängnäs Yrke: gruppledare för moderaterna Aktuell: f d kommunalråd som gjort come-back i politiken som gruppledare och sjua på Sörmlandsmoderaternas riksdagslista Intresserad av: ordning och reda i Sveriges och Strängnäs kommuns ekonomi. Kolonilotten i Kållandet och torpet på Fogdön. Mejl: Mobil:

6 En grön kommun med höga miljö- och klimatmål Hej, jag heter Jacob. Jag är en verkligt ny moderat. Jag är helt ny i politiken och kandiderar för första gången till fullmäktige. Det är inte klokt att det ska bli bråk så ofta när det ska byggas någonstans. Det verkar inte som om medborgarna litar på politikerna. Vi vill bygga förtroende genom mer dialog och öppenhet i planeringen av utveckling och bebyggelse. Vi vill göra kommunen till en dynamisk grön idyll. Jag är ung och vill kunna leva och vara verksam i den här kommunen hela mitt liv. Även på miljöområdet har Strängnäs kommun problem. Vår kommun har klimatrankats av Svenska Naturskyddsföreningen och sjunkit från plats 5 till plats nummer 43 bland Sveriges kommuner. Det är ännu ett exempel som går i fel riktning. Belastningen på miljön från transporter skall hållas nere genom att vi kämpar hårt för att förbättra tågkommunikationerna i Mälardalen. Planeringen skall också göra det lätt att cykla, gå och ta båten. På så sätt kan vi också njuta mer av skönhet och trivsel i bygd och stad. Kommunen måste sluta blunda för problemen. Det behövs rent hus och öppna kort när kommunen jobbar med byggplaner och naturmiljö. Strängnäs kan bättre. 5 Jacob Högfeldt, 30, Äleby, Stallarholmen Yrke: landsbygdsentreprenör utanför Stallarholmen Aktuell: nyast och yngst bland moderaternas toppkandidater. Intresserad av: Mitt företag, småskalig livsmedelsproduktion och att ständigt skapa! Att se vår byggd utvecklas med följden att fler väljer att bosätta sig och driva företag här. Mejl: Mobil:

7 Strängnäs kan bättre! Strängnäs är fantastiskt men Strängnäs kommun ligger långt efter. På alla topplistor tappar kommunen trots läget, lugnet och livsmiljön. Idyllen har stora problem med ekonomin, skolan, miljön, företagsklimatet och missnöjda invånare. Det behövs en ny majoritet som kan ta långsiktigt ansvar och som vill och vågar ta tag i problemen och sanera miljardskulden. 7

8 Våra fem toppkandidater presenteras på föregående sidor. I valet i höst hoppas vi på 18 moderata mandat i kommunfullmäktige. Kandidaterna på plats 6-18, kvinnor och män från hela kommunen, presenteras nedan. Och glöm inte bort att Du kan påverka genom att kryssa din favorit. 6 Christer Alvin, 59, 7 Tuula Fröderos, 8 Barbro Jergmar, 72, 9 Thomas Axelsson, 10 Sixten Skullman, 11 Magnus Stuart, 58, 12 Gustav Löfving, 19, 13 Patric Johansson, 14 Aestan Orstadius, 53, 15 Iwan Sjöström, 16 Kerstin Svensson, 67, 17 Gabriella Landerholm, civilingenjör, Aspö 54, egen företagare, Åkers stycke-bruk bokhandlare, Strängnäs 57, verksamhetscontroller, Mariefred egen företagare, Hedlandet 69, pensionär, Stallarholmen hushållslärare, Strängnäs studerande, Strängnäs f d personalchef, Fogdö 54, rektor, Strängnäs 54, civilekonom, Mariefred 20, organisationssekreterare, Strängnäs Du kan nå alla våra kandidater på mejladressen 18 Ingvar Lundborg, 8 66, pensionär, Strängnäs Du träffar oss varje dag i valrörelsen i valstugorna på Stora Torget i Mariefred och Gyllenhjelmstorget i Strängnäs. Aktuell information och vårt kommunalpolitiska program finns på Välkommen!

Kommunfullmäktige Järfälla

Kommunfullmäktige Järfälla (1435) Alexander Wilén Löfgreen, 37, Tekniker, Förälder som vill ha fram ett bättre och tryggare samhälle för mitt barn. (980) Anders Rosenberg, 54, IT-tjänsteman, Jag är engagerad fritidspolitiker sedan

Läs mer

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år.

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. 1 Rösta på oss! I år, 2014, är det val den 14 september. Då får alla svenska medborgare som har fyllt 18

Läs mer

Satsa på. Stockholm. Supporter och medlem. Ja, jag vill bli. i socialdemokraterna. Socialdemokraterna. Kundnr 110 651700 110 03 Stockholm.

Satsa på. Stockholm. Supporter och medlem. Ja, jag vill bli. i socialdemokraterna. Socialdemokraterna. Kundnr 110 651700 110 03 Stockholm. Socialdemokraterna Svarspost Kundnr 110 651700 110 03 Stockholm För att vi skall kunna ta hand om dig på bästa sätt kommer vi att lägga in dina uppgifter i vårt register. Satsa på Stockholm Ja, jag vill

Läs mer

Val till Europarlamentet

Val till Europarlamentet För mer demokrati Mitt val För mer demokrati Val till Europarlamentet Studiecirkeln»Mitt val«ger alla väljare möjlighet att bli delaktiga i den svenska demokratin! Mitt val Sida 3 Mitt val Det här är

Läs mer

i valet 2006 De 7 riksdagspartierna berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år.

i valet 2006 De 7 riksdagspartierna berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Rösta på oss! i valet 2006 De 7 riksdagspartierna berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Partierna har lämnat sina texter till Lättläst-tjänsten på Centrum för lättläst och vi har

Läs mer

Nyhetsbrev till dig som medlem i Företagarna maj 2014

Nyhetsbrev till dig som medlem i Företagarna maj 2014 Nyhetsbrev till dig som medlem i Företagarna maj 2014 Hej, Under våren har en ny styrelse bildats i Företagarna Piteå och vi vill hålla föreningen levande med att bland annat skicka ut ett nyhetsbrev en

Läs mer

Västervik Tillsammans. Tillsammans fortsätter vi att göra Västervik bättre för alla!

Västervik Tillsammans. Tillsammans fortsätter vi att göra Västervik bättre för alla! Västervik Tillsammans Tillsammans fortsätter vi att göra Västervik bättre för alla! Framtiden bygger på tolerans, viljan att förbättra och framför allt att vi gör det tillsammans Vår kommun är en av de

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! Sverige har blivit bättre men vi är inte klara. Valet 2014 handlar om hur jobben ska bli fler. Nu är det ett år kvar till valet. Nya Moderaterna har tillsammans med

Läs mer

Kommunfullmäktige Sigtuna

Kommunfullmäktige Sigtuna (866) Ahmad Saberi, 58, Tolk, Jag vill driva frågor som väljarna anser vara viktiga för att förbättra kommun och samhället i stort. Jag kommer engagera mig i föreningen och delta aktivt i kampanjarbetet

Läs mer

Kommunfullmäktige Vaxholm

Kommunfullmäktige Vaxholm (412) Agneta Wessberg, 70,, (1050) Anders Flodin, 52,, (1132) Anna Hansson, 49, VD Niana friskvård /Hälsostrateg, Från, jobbar som Vd och arbetar med friskvårds och hälsofrågor. Arbetar för att hjälpa

Läs mer

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA SÄTT VÄXJÖ I ARBETE Det viktigaste Växjö står inför är att klara jobben. Genom att fler växjöbor kommer i arbete så lägger vi grunden till att skapa det Växjö vi vill

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA staffanstorp BÄTTRE! Vi vill bygga en ännu bättre kommun! Staffanstorps kommun är och har varit framgångsrik på många sätt. God service till invånarna har förenats med låg skatt, samtidigt

Läs mer

Kommun och näringsliv tillsammans

Kommun och näringsliv tillsammans Kommun och näringsliv tillsammans Hur härligt vore Härjedalen utan idéer, jobb och företag? Det är lätt att inse att utan driftiga företagare, inga jobb och ingen tillväxt. Arbetet med Härjedalskontraktet

Läs mer

Skriftliga svar i Paneldebatt nr 2 om Hallstaviks framtid

Skriftliga svar i Paneldebatt nr 2 om Hallstaviks framtid Skriftliga svar i Paneldebatt nr 2 om Hallstaviks framtid På den första Paneldebatten som ägde rum den 9 april skrev mötesbesökare på små vita lappar de frågor som man var intresserad av att få ett svar

Läs mer

Almedalstal. Anna Kinberg Batra. 3 juli 2015

Almedalstal. Anna Kinberg Batra. 3 juli 2015 Almedalstal Anna Kinberg Batra 3 juli 2015 Anna Kinberg Batra i Almedalen, 3 juli 2015 Det har hunnit bli fredag kväll. Arbetsveckan är slut för de flesta. Det är fortfarande inte så långt sedan lönen

Läs mer

Tillsammans utvecklar vi Uppsala

Tillsammans utvecklar vi Uppsala Tillsammans utvecklar vi Uppsala Kommunalt handlingsprogram Uppsala 2014 Det går bra för Uppsala Nya moderaterna står redo att leda Uppsala de fyra kommande åren. Tillsammans med våra samarbetspartier

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

en tidning från nya moderaterna i östergötland #1 2014 En moderat skolresa ETT SKOLPOLITISKT TEMANUMMER AV MODERATERNA I ÖSTERGÖTLAND

en tidning från nya moderaterna i östergötland #1 2014 En moderat skolresa ETT SKOLPOLITISKT TEMANUMMER AV MODERATERNA I ÖSTERGÖTLAND om en tidning från nya moderaterna i östergötland #1 2014 En moderat skolresa ETT SKOLPOLITISKT TEMANUMMER AV MODERATERNA I ÖSTERGÖTLAND #1 2014 ALLA BEHÖVS om LEDARE En skola på rätt väg Den här tidningen

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer

Vårt Luleå. valspecial. 13 partier i kommunvalet Sidorna 4-13. 400 valarbetare Sidan 16. En informationstidning från Luleå kommun.

Vårt Luleå. valspecial. 13 partier i kommunvalet Sidorna 4-13. 400 valarbetare Sidan 16. En informationstidning från Luleå kommun. Vårt Luleå Vårt Luleå Nr 3 2014 valspecial En informationstidning från Luleå kommun. Nr 3 2014 13 partier i kommunvalet Sidorna 4-13 400 valarbetare Sidan 16 Ett nummer om kommunvalet valspecial Söndagen

Läs mer

Göran/Lars-Ingvar: Välkomna till vårt chat! Vi är beredda att besvara dina frågor och synpunkter - hör av dig!

Göran/Lars-Ingvar: Välkomna till vårt chat! Vi är beredda att besvara dina frågor och synpunkter - hör av dig! Moderaterna i Vellinge kommun Box 5, 236 21 Höllviken webmaster@vellinge.moderat.se Göran/Lars-Ingvar: Välkomna till vårt chat! Vi är beredda att besvara dina frågor och synpunkter - hör av dig! Lotta78:

Läs mer

foto: marja beckman konstverk: lars arrhenius jourfokus: Boende

foto: marja beckman konstverk: lars arrhenius jourfokus: Boende foto: marja beckman konstverk: lars arrhenius J jourfokus: Boende En kvinna söker hjälp för att komma undan en man som utsätter henne för våld. Hon får komma till kvinnojourens jourlägenhet och stannar

Läs mer

Håller du på att missa något viktigt?

Håller du på att missa något viktigt? Håller du på att missa något viktigt? Det är fredag kväll. Veckan är slut. Du vill koppla av. Tevesoffan är varm och mjuk. Du somnar. Vem mördade vem? Fick de varandra till slut? Allt missar du. Fast det

Läs mer

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Jag var med när det började, så sedan 2005 har jag varit medlem i Salt. Jag har varit med på lite olika sätt. Först var jag med via tonårsgruppen

Läs mer

Allt du inte visste om Kronofogden

Allt du inte visste om Kronofogden Allt du inte visste om Kronofogden Vi vill hjälpa, inte stjälpa Många känner rädsla eller obehag när de hör talas om Kronofogden. Ändå vet de flesta inte särskilt mycket om oss. Vi arbetar för att göra

Läs mer

Göteborg. - möjligheternas stad

Göteborg. - möjligheternas stad Göteborg - möjligheternas stad 20120704 Göteborg - möjligheternas stad Vi älskar vårt Göteborg. Det är en stad med enorm potential att bli något bättre. Många söker sig hit i hopp om en bättre framtid.

Läs mer

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer