gymnasiet Utbildning Idrott Äventyr Nationella program Nationell idrottsutbildning Internationell motiveringsresa I samarbete med:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "gymnasiet Utbildning Idrott Äventyr Nationella program Nationell idrottsutbildning Internationell motiveringsresa I samarbete med:"

Transkript

1 ATLETICA gymnasiet Utbildning Idrott Äventyr I Nationella program Nationell idrottsutbildning Internationell motiveringsresa I samarbete med:

2 Välkommen till Atletica! Jag heter Jose Calvo och är rektor på Atleticagymnasiet. Atleticagymnasiet är en skola med ett kompetent lärarteam som tillsammans med eleverna bidrar till en god stämning. Gemenskap är ett ledord på Atletica som vi alla arbetar med på olika sätt. Det är viktigt att kunna känna trygghet, att våga tänja gränser för att utvecklas. Våra elever hjälper och stöttar varandra för att klara av sina studier samtidigt som de har roligt. Motivation är också en värdering som närvarar i varje arbetstimma på Atletica. Vi tror att motiverade elever lär sig bättre på längre sikt, vilket är en grund för framgång för fortsatta studier eller jobb direkt efter gymnasiet. Därför ställer vi också krav så att du skall kunna nå dina mål. Elevrådet på Atleticagymnasiet medverkar i skolans utveckling, och deras arbete med t ex pedagogiska frågor och arbetsmiljö får inflytande i Atleticas vardag. På vår skola finns också Atleticas Änglar, en grupp elever som arbetar för samhörighet och trivsel. Söker du efter gemenskap, motivation och inflytande i ditt val av gymnasieskola så har du kommit rätt. Välkommen till vårt Atletica! Hälsningar, Vi tror på utveckling av verksamheten med eleven i centrum. Möjligheten att se och bli sedd som också handlar om att visa tillit och respekt, att skapa lust i lärandet. Att vara engagerad! Vi tror på våra elever och respekterar deras åsikter.

3 Generationer på Atletica På Atletica går många syskonpar och även syskon och släktingar till elever som slutat. Detta är en kvalitetsgaranti som verifierar sig själv. Ingen skulle väl rekommendera en skola till sitt syskon om det inte var så att skolan är bra och håller vad den utlovar? - Jag gillar att skolan har ett bra läge, säger Lucas Svensson som har börjat naturvetenskapsprogrammet på Atletica. Jag ville börja på en ny skola med ett bra läge, bra mat och och där kunna lära känna nya kompisar. Allt detta kunde storebror Felix intyga att Atletica hade. Han läser sista året på naturvetenskapsprogrammet. - När jag var på gymnasiemässan 2009 så lade jag märke till Atleticas stora och coola monter och blev nyfiken, berättar Felix. De båda bröderna tycker att skolan har ett bra upplägg med idrott och äventyr, men det som ger den största motivationen är resan som sker i slutet av varje läsår. - Ja, att åka till Spanien med klassen är ett stort plus! säger bröderna enigt. Självklart är skolan bra rent studiemässigt också annars hade vi ju inte gått här. Felix och Lucas hänger utanför skolans mysrum. Atletica - Jag kan lätt rekommendera Atletica! berättar Huda Hariri. Vid förra årets gymnasiemässa stod hon och delade ut kataloger och berättade varför man skulle välja Atleticagymnasiet. Det var inte heller svårt att uppmuntra lillasyster Nada till att börja på skolan. - Vi är som en enda stor familj här på skolan, fortsätter Huda. - Ja, det är en liten skola med bra stämning, fyller Nada i. Nada ville gå på en skola där hon kunde satsa på att plugga, möta bra lärare men där det också var bra stämning mellan eleverna. Det kunde Huda intyga att det fanns på Atletica. Det fanns också andra fördelar med att ha en storasyster på samma skola. - Jag kände ganska många som pluggar andra året när jag började här och det var skönt! avslutar Nada. Lillasyster Nada får hjälp av storasyrran. Anna Mared studerar första året på ekonomiprogrammet och det är mycket tack vare de äldre bröderna Oscar och Gustav. Gustav tog studenten för tre år sedan men storebror Oscar finns kvar på skolan där han läser det tredje året på naturvetenskapsprogrammet. - Jag rider mycket på min fritid så det var viktigt med idrott. Jag ville också gå på en skola med bra sammanhållning, säger Anna. - Vår storebror Gustav tränade mycket tennis och jag ville göra detsamma, säger Oscar. Att ha mycket idrott var viktigt. Bra sammanhållning, mycket idrott och god mat var viktiga delar när syskonen skulle välja gymnasium och tre generationer Mared kan intyga att det finns på Atleticagymnasiet. Anna är tredje generationen Mared efter Oscar och Gustaf som gick ut för 3 år sedan.

4 Nationellt idrottsgymnasium NIU-för dig som vill satsa mot elitfotboll eller elitbordtennis NIU betyder nationell idrottsutbildning och är en utbildning som är godkänd av Skolverket. På Atleticagymnasiet kan du läsa NIU-fotboll eller NIU-bordtennis eftersom skolan är rekommenderad av Svenska Fotbollförbundet och Svenska Bordtennisförbundet Träning sju gånger i veckan och matcher på helgerna. Amanda Kohlbacher siktar på att bli proffs och kombinerar gymnasiestudierna med fotbollen. När Amanda Kohlbacher var sju år och kompisarna började spela fotboll stod hon bredvid och tittade på. Men med lite övertalning gick hon med på att testa, och fastnade direkt. I tonåren bestämde hon sig för att satsa fullt ut på fotbollen och idag lever hon sin sport. Hon är mittback för damjuniorerna i AIK, tränar sju dagar i veckan och går första året på en Nationell Idrottsutbildning, NIU, med fotbollsinriktning på Atleticagymnasiet. Det bästa med fotbollen är lagkänslan. Man gör allt som ett lag, som en helhet. Och så är det ju kul att vinna jag är tävlingsmänniska, säger Amanda och ler. När Amanda skulle välja till gymnasiet var fotbollen en viktig parameter. Jag gillar lite mindre skolor där lärare och elever har en nära kontakt. Om du blir antagen som NIU elev så kommer du att läsa dessa kurser: Idrottsspecialisering p Idrottsspecialisering p Tävlings- & träningslära p Tävlings- & träningslära p Här på Atleticagymnasiet bemöttes man på ett personligt sätt och när jag pratade med tränarna om upplägget kändes det helt rätt. Jag tycker att det är viktigt att få en bra utbildning, och här kombineras det med fotbollen på ett bra sätt, säger Amanda. Amanda läser Samhällsprogrammet med inriktning medier, kommunikation och information. Hon går i en vanlig klass, men många av eleverna har fotboll som inriktning. Tre morgnar i veckan är det fotbollsträning på schemat. När vi tränar har de andra i klassen också idrottspass. Efter träningen är det lunch och sen vanliga lektioner på eftermiddagen. Skolan kombinerar det väldigt bra så att vi inte ska missa något, berättar Amanda. Nu i höst åker Amanda och de andra NIUeleverna på en utbildningsresa till Malaga med träningstillfällen, matchspel och studiebesök. Vi kommer att få träna med Malaga CFs damlag. Känslorna är inför resan är många; kul, spännande och väldigt nervöst, ler Amanda. Text: Amelie Furborg Foto: Christin Philipson,Gymnasieguiden Atleticagymnasiet samarbetar med Malaga CF. Skolans NIU elever kan få träna med Malagas juniorlag och damlag. Atleticas tränare har dessutom samarbete på tränarnivå. NIU bordtennis arrangerar skolan i samarbete med Ängby SK - Bordtennis

5 Idrott och hälsa-specialisering idrott - för dig som vill kombinera din idrott med studier på gymnasiet Väljer du kurserna Idrott och hälsa specialisering på Atletica blir du erbjuden mer tid och resurser till din idrott. Du får möjlighet att träna på skoltid, där skolans träningspass ses som komplement till din klubbträning. För närvarande kan vår skola erbjuda träning i fotboll, bordtennis, innebandy och tennis. Tränarna på skolan coachar dig vidare i din utveckling genom att fokusera på regler, tekniker och taktik inom din idrott. Träningspassen sker på skolan eller i skolans närhet. Om du utövar en annan idrott än ovanstående, kan du ändå läsa specialiseringskurserna. Du kommer då att träna fysträning i en mixgrupp med elever som har olika idrottsbakgrunder. Oavsett idrott kan du träna aktivt. Intresset styr, och du kan träna på såväl bred nivå som elitnivå. Cassandra Bernhus och Adam Holm läser kursen Idrott och hälsa - specialisering på Atletica och ingår i den så kallade mixgruppen, för elever med olika idrotter. Cassandra tränar truppgymnastik sedan åtta år tillbaka och Adam började med vindsurfing för sex år sedan. - Det bästa med truppgymnastik är att man får en sådan otrolig gemenskap inom laget. Varje träning är en utmaning och de gånger jag sätter något som jag övat på länge så är det en kick! berättar Cassandra entusiastiskt. - För mig är frihetskänslan det viktigaste, säger Adam. Jag är väldigt tävlingsinriktad och tycker om att sätta upp mål som jag arbetar hårt för Adam Holm, 18, är världsmästare i vindsurfing. att uppnå. Jag tycker att idrottsspecialiseringen på Atletica har lärt mig mycket. Min lärare hjälper mig med allt från att träna rätt till att söka sponsorer. Både Adam och Cassandra vill ha träningen som en del av sin utbildning och ser fram emot sina år på Atletica. För Adam, som ofta är iväg på tränings- och tävlingsresor, är det viktigt att ha ett bra samarbete med lärare och idrotten. -På så sätt kan jag fortsätta att satsa på vindsurfing på hög nivå, men också hantera skolan bra. På Atletica kan du träna din idrott! Du kan hålla på med vilken idrott som helst och du behöver inte vara "proffs". Det räcker med att du tycker det är kul och viktigt att idrotta. Du läser då dessa kurser: Idrott & Hälsa specialisering 1 Idrott & Hälsa specialisering 2

6 Äventyr på Atletica - för dig som vill ha hela Stockholm som klassrum Grottvandring, klättring och parcour, stads- och urskogsvandring, bäver- och fladdermussafari, amazing race i skogen med tältning, överlevnadskunskap och matlagning i det fria, förarbevis för båt och skutsegling är några av de aktiviteter som de elever som valt äventyrsrelaterade kurser har haft möjlighet att prova på och lära sig av under åren. I kursen Besöksnäringen lär du dig om turismindustrin och dess utvecklingsmöjligheter idag, och i kursen Aktiviteter och upplevelser får du fördjupa dig och praktisera det du lärt dig. Du får också utveckla dina ledarskapsförmågor med betoning på äventyrsturism. Vi samarbetar över årskurserna vilket innebär att äldre elever får lägga upp och genomföra aktiviteter för de yngre. Du får träna mycket på att tala på ett intresseväckande sätt inför grupper och göra olika presentationer; något du har användning av hela livet. I båda kurserna, som är valbara inom ditt individuella val, får du möjlighet att utveckla intressen och förmågor, planera, genomföra och utvärdera, samarbeta och guida grupper. Det blir en bra grund att stå på om du vill vidareutbilda dig till reseledare, guide mm inom turistnäringen. - I de här kurserna har jag lärt känna många nya människor och fått göra saker som jag aldrig trodde att jag skulle prova på i hela mitt liv! säger Mikael Diaz entusiastiskt. Han och Sarah Damberg är Antonia Cedlöf, Julia Carlsen, Sarah Damberg och Ida Larsson tar ut kurser på sjökortet två tredjeårselever på Atletica som har valt skolans äventyrskurser. De berättar att den första kursen var väldigt mångsidig och att de bland annat fick prova på att grottvandra, paddla och bada isvak. - Det utvecklas en fin gemenskap mellan oss elever i de här kurserna genom att vi som går olika äventyrs kurser hjälper varandra säger Sarah. Även om de båda är mest intresserade av de praktiska delarna i kurserna ser de även nyttan av de vanliga lektionerna när de sitter i klassrummet och arbetar. - Man får ett nytt tänk för turism och turister, bland annat att turister faktiskt hjälper vår ekonomi genom att bo på våra hotell, äta på

7 Äventyr resturanger med mera, istället för att tycka att de bara är jobbiga och i vägen! Roligast hittills har nog varit den segling de var iväg på för några veckor sedan. Efter att ha tränat navigering och sjövägsregler i klassrummet under några veckor fick de gå ombord på segelskutan Constantia för en tredagars seglats i skärgården. - Vi fick prova på precis allt man gör när man seglar: hissa segel, läsa sjökort, styra, laga mat, skura golven, det var verkligen riktigt kul! säger Mikael. Sara instämmer. Nu ska de snart examineras, och klarar de provet kan de skryta med att inneha förarbevis för båt! Constantia är en kulturmärkt skuta med hemmahamn Solna. Sandra, en av våra lärrare. Om du blir Äventyrare på Atletica så kommer du att läsa ämnet Turism. Du läser då kurserna: Besöksnäringen Aktiviteter och upplevelser Mikael hissar segel.

8 Motiveringsprogrammet Hola! Motiveringsprogrammet går ut på att skolan hjälper till med att hålla elevernas studiemotivation uppe genom att göra en motiveringsresa till Nerja i Spanien varje läsår. Resorna betalas av skolan, men det är du som elev som förtjänar dem genom att sköta dina studier. I Nerja kan du prova på fotboll, basket, tennis, simning, friidrott, cykling, vandring, grottbesök och canyoning. Det mest populära inslaget brukar vara turneringarna i beachvolleyboll. Det är mycket som står på spel när klasserna möter varandra! Vi har kunnig personal med rötter i Spanien som har varit till stor hjälp när vi har byggt upp och utvecklat motiveringsprogrammet. Eftersom vi ständigt utvecklar innehållet är det bra att ha någon på plats som förstår språket och den spanska mentaliteten. Vi försöker hela tiden att förnya aktiviteterna, och under åren har innehållet blivit mer och mer varierat. Basen är närheten till naturen och teambuilding. Nerja ligger vid havet, men det är inte bara stranden vi utnyttjar utan vi rör oss också inåt landet, till floderna, bergen och grottorna. Vi har mountainbikes som tar oss ut på cykelturer men vi måste också vara beredda på att använda benen på vandringar. Nerja är bra ur många synvinklar. Solen och värmen gör att det är enkelt och lätt att genomföra alla idrotts- och äventyrsaktiviteter. När kvällen kommer är det gångavstånd till restaurangerna, affärerna och stranden. Alla upplevelser tillsammans gör att sammanhållningen och gemenskapen inte bara blir starkare i den egna klassen, utan också i skolan som helhet. Under tiden i Nerja ser man hur klasserna blandar sig mer och mer. Från att mestadels ha haft kontakt med klasskompisar brukar eleverna åka hem med nya kompisar från andra klasser och årskurser vilket ökar samhörigheten på skolan!

9 Motivering Vi åkte till Spanien! Henrietta Parkkila och Frida Öhman var i Nerja andra gången i våras. De berättar att det bästa med resan var att man kom närmre sina vänner i klassen men också att de fick nya vänner i andra klasser. - Det blev så automatiskt, säger Henrietta. Dels genom alla aktiviteter men också genom att vi alla bodde på samma hotell. Vi gick runt och snackade med alla, och gick ut och åt tillsammans. Bilden är från vandringen till bergsbyn Frigiliana, en av de bästa dagarna enligt Henrietta. Hon berättar också att hon tillsammans med två kompisar hyrde hästar och guider som följde med dem upp i bergen. - Det var fantastiskt att galoppera uppe i bergen bland alla avocadoträd! Atleticas motiveringsprogram Atleticas motiveringsprogram ger dig möjlighet att åka på intensiva tränings- och äventyrsresor. För närvarande åker vi till Nerja i södra Spanien. Där använder skolan moderna anläggningar för fotboll, tennis, friidrott, simning, basket, handboll och styrketräning. Vi paddlar till öde stränder, spelar strandvolley, hoppar från klippor, klättrar och cyklar i berg och badar i Medelhavet.

10 Ekonomiprogrammet Är du intresserad av ekonomi? Vill du bli egenföretagare eller leda ett företag? På Atleticas Ekonomiprogram får du möjligheten att utveckla ditt ledarskap och din kreativa förmåga för att få en bra grund för vidare studier på universitet och högskola. På programmet får du lära dig om internationell ekonomi; hur olika länder fungerar ekonomiskt och samarbetar över landsgränserna. Du får även lära dig mer om hur internationell handel är uppbyggd och den betydelse den har för vår utveckling. Vår ambition är att verklighetsanpassa undervisningen på Ekonomiprogrammet, vilket innebär att vi genomför studiebesök, bjuder in föreläsare från näringslivet och tar upp aktuella ekonomiska frågor och händelser. Atletica har dessutom ett samarbete med Ung Företagsamhet (UF) som ger möjlighet för dig och dina studiekamrater att driva företag. Du kan då förverkliga dina idéer och samtidigt få användning av dina kunskaper i företagsekonomi, marknadsföring, matematik, språk samt entreprenörskap. Mer än bara siffror - Jag som lärare har chans att vara kreativ och skapa nya roliga upplägg för kurserna. Vi är en skola som förändras och utvecklas hela tiden. Om du väljer att läsa Ekonomiprogrammet på Atleticagymnasiet så kommer du att få en bred kunskapsbas. Du kommer att lära dig grunder inom organisation, ledarskap, starta eget, kalkylering, finansiering, marknadsföring och bokföring. Du kommer också att få kunskaper som relaterar till din vardagsekonomi, en god allmänbildning och goda baskunskaper inom ekonomi. Detta kan sedan vara något som leder vidare till ett arbete direkt eller till fortsatta studier inom ekonomi. Ann Lindgren samlar ihop sina elever innan det är dags för att stiga av Djurgårdsfärjan vid Gröna Lund. - Det är här vi ska av! ropar hon till gruppen. Dagens lektion har formen Walking and teaching och Ann har tagit med sig eleverna ut på en runda via Djurgården. Idag ska de som en introduktion till ämnet få en glimt av vad företagsekonomi kan vara. Att komma ut i verkligheten är något som är viktigt för Ann då hon skapar sin undervisning. Eleverna upptäcker snart att företagen finns överallt, Djurgården, Skansen och Gröna Lund är klassiska företag i området. - Och där är Svenska Dagbladet! hojtar en elev samtidigt som en spårvagn dundrar förbi med Svenska Dagbladets reklam. Ann arbetar som lärare i företagsekonomi och marknadsföring och hon beskriver Atletica som en skola med högt i tak.

11 Mattias och Lilja läser Ekonomi Mattias Husén och Lilja Björk går båda tredje året på Ekonomiprogrammet. - Jag är intresserad av entreprenörskap och företagsekonomi, det var därför jag valde ekonomiprogrammet, säger Lilja. Atletica är dessutom en bra skola för den som vill få mer tid till sin idrott, i mitt fall fotboll, lägger hon till. Mattias berättar att han redan hade bestämt sig för att gå inriktningen ekonomi när han fick veta att Atletica även hade äventyrsrelaterade kurser. - Det var ett stort plus för mig! En kombination av ekonomi och turism ger en bra möjlighet att i framtiden starta eget inom turismbranschen. Båda två trivs bra på skolan. Lilja berättar att motivationsresan till Spanien i ettan och tvåan gjorde mycket för sammanhållningen. - I Spanien lär man känna varandra över årskurserna. Genom roliga aktiviteter kommer man varandra nära på ett sätt som man inte gör en vanlig skoldag. - Sammanhållningen i min klass är grym, vi klickade direkt! berättar Mattias. Det är också viktigt att kunna ha en god relation med lärarna, vilket funkar här på Atletica. Det gör att man blir motiverad och kan prestera mer. Framgångsrika UF-företag på Atletica. Oskar Frigell, Andreas Pettersson och Emil Lundwall startade tillsammans UF-företaget Tapeless UF hösten Deras idé byggde på att skapa en fotbollsstrumpa som håller benskyddet på plats utan att använda tejp. Under vintern 2012 knöt killarna ett avtal med Seger AB och det ledde till att produktionen av strumpor började. Under våren 2012 fick deras företag kontakt med Nike som blev imponerade av strumpan och valde att skicka idén vidare till den globala utvecklingsgruppen. Samarbetet fortsatte och i somras åkte killarna till Gothia-cup för att presentera sin produkt i Nikes monter. Ett strålande gott betyg för Tapeless UF! Program Tjejerna, Mikaela Norberg, MikaelaThambert, Josefin Wahrolén och Emelie Norberg startadeuf-företaget Matstudenterna UF. På UF-mässan 2011 vann de första pris för bästa monter. MuVi Broadcasting UF vann andra pris för bästa tjänst 2011.

12 Naturvetenskapsprogrammet Gillar du naturvetenskapliga ämnen såsom matematik, biologi, kemi och fysik? Är du en nyfiken person som tycker om att laborera och upptäcka naturvetenskapens hemligheter? Då är Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap programmet för dig! Här på Atletica får du lärarledda lektioner med varierat och kreativt innehåll. Vi bedriver vår undervisning i nya fräscha lokaler. Vi har till exempel en fullt laborationssal där du får tillämpa praktiska och teoretiska kunskaper. Du kommer att få öva och utveckla kritiskt tänkande och ansvarskänsla då du utför olika experimentella undersökningar och fältstudier. Dessutom är ämnesövergripande samarbeten vanliga inslag. Vi fördjupar grundskolans kunskaper, ger dig en bred behörighet och förbereder dig inför högre studier. Våra behöriga och kompetenta lärare guidar dig genom matematikens gåtor och naturens lagar. Vårt mål är att utveckla nytänkande och optimistiska elever. Upptäck naturvetenskapen tillsammans med studiemotiverade klasskamrater! Upptäckarglädje på natur Det är tidig måndagsmorgon när biologiläraren Sara går ned till prep-rummet för att göra i ordning dagens lektion. Just idag ska hennes elever titta närmare på djurplankton och Sara har tagit med sig prover från sjö- och havsvatten. - Att varva teoriska genomgångar med labrationer och praktiska experiment är något som vår skola är bra på, berättar Sara. Vi har mycket bra utrustning för ämnena kemi, biologi och fysik. Sara Börjesson, lärare i Kemi och Biologi Sara har arbetat på Atleticagymnasiet i snart sex år. Eftersom skolan är relativt liten med sina 435 elever finns det gott om utrymme för att lägga upp kurserna efter gruppens behov. Den nära kontakten mellan lärare och elever gör att stämningen blir mer familjär. Sara gör i ordning ett mikroskop och placerar några droppar vatten på ett objektsglas. Det är bland annat det här som gör att hon vill undervisa i biologi. - Det är fascinerande att se hur allting hänger ihop. Alltifrån kroppens organ som arbetar tillsammans till naturen och alla dess beståndsdelar. De här cellerna som vi ska titta på idag kan ju verkligen verka obetydliga men det är de långtifrån, säger Sara engagerat. Att få upptäcka och få kunskap om hur allting hänger ihop i naturen är bland annat det som du får lära dig om du väljer att studera på naturprogrammet. Som naturvetare har du sedan ett brett yrkesområde där du kan välja att arbeta med medicin, kemi och miljö.

13 Sara och Axel läser Naturvetenskap Axel Abrahamsén och Sara Ervik går tredje året på naturvetenskapsprogrammet. - Det finns en logik i ämnena som jag gillar, men så är jag väl också en typisk naturvetare! skrattar Sara när jag frågar varför hon valde Naturvetenskapsprogrammet. - Det är en bra bas, en öppen linje som ger många möjligheter efter gymnasiet, tycker Axel. Både Sara och Axel vill slå hål på myten att Naturvetenskapsprogrammet ska vara så mycket svårare än andra program. Sara Ervik undersöker mikroskopiska djur. - Så länge man är ambitiös och vill lära sig är det inte så mycket tuffare, tror Sara. Vi har också fördelen att många ämnen bygger på varandra: matte, kemi, fysik. Det gör att man tycker att det mesta hänger ihop, och då känns det lättare. Att sammanhållningen i klassen är bra hjälper förstås till. Axel berättar att alla i klassen vill samma sak och att de hjälper och stödjer varandra. Lärarna i kärnämnena är också bra på att koppla sina ämnen till naturvetenskap på något sätt, och att samarbeta med naturlärarna. - Jag höll till exempel en presentation i svenskan om geotermiska krafter, berättar Axel. Men det mesta kretsar ändå kring naturämnena och de är mycket nöjda med tekniken och utrustningen i salarna. - Här finns allt man behöver! Vi har flera dragskåp att labba i, var sitt mikroskop och en personlig labbrock. Jag saknar ingenting! säger Axel. På naturvetenskapsrogrammet jobbar de mycket praktiskt, ofta får de själva utforska och hitta svar. Detta varvat med teori förstås, och avslutande uppsatser. De uppskattar alla studiebesök som görs. Program Axel Abrahamsén labbar tillsammans med Felix Svensson. - Igår var vi på Naturhistoriska riksmuseet och tittade på mineraler och bergarter med anknytning till grundämnen i kemikursen, berättar Sara. Studiebesöken sätter saker i ett större sammanhang och gör att man får en bättre förståelse för vad och varför man pluggar. Så, vad händer efter gymnasiet, vad vill ni bli? Även här är de överens och jag får samma svar från båda: - Det blir nog KTH, men vilken linje vet jag inte. Det bästa är att det känns som att alla dörrar är öppna efter Naturvetenskapsprogrammet!

14 Samhällsvetenskapsprogrammet På Atleticas Samhällsvetenskapsprogram får du möjlighet att uveckla ett vetenskapligt förhållningssätt samtidigt som du utvecklar din kreativitet. Tillsammans ger det en bra grund för vidare studier på universitet och högskola. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig mer om hur omvärlden fungerar och framförallt hur du som individ ska förhålla dig till den. Eftersom vi idag lever i en värld av ständigt ökat informationsflöde blir kritiskt tänkande en självklar utgångspunkt i fler ämnen. Du får också grundläggande kunskap om mediernas och reklamens roll i samhället, samtidigt som du tränar upp din förmåga att själv i olika genrer anpassa ditt budskap till olika målgrupper. Vår ambition är att du ska utveckla din förmåga att både analysera och skapa berättande; grunden i allt text- och bildarbete. Du får möjlighet att utveckla din kreativitet och att jobba i verklighetstrogna projekt där olika former av kommunikation står i fokus. Vi lägger grunderna för ett vetenskapligt tänkande som syftar till att du ska vara väl förberedd för vidare studier vid universitet och högskola. Som samhällselev på Atletica kommer du att tränas i att tänka analytiskt, för att kunna se samband mellan aktuella och historiska händelser i vår omvärld. Att kritiskt granska sin omvärld - Vi samlas runt redaktionsbordet! ropar medieläraren Josefine Alm. Det är dags för kursen Foto1 och de sjutton eleverna slår sig ner runt det stora bordet placerat mitt i datasalen. Det aktuella uppdraget är bildreportage och temat är engagemang: eleverna ska välja en person eller ett område som engagerar dem. Vid bordet börjar en diskussion kring bilder de har tagit. - Eleverna lär sig jättemycket av varandra genom att ge och ta emot feedback på varandras bilder. Hur funderar andra kring uppgiften, hur fångar man en känsla på bästa sätt? Efter genomgången går eleverna ut för att fortsätta fotografera. - Man kan inte lära sig foto genom bara teorier, eleverna måste ut i verkligheten och hitta sina motiv, säger Josefine. Hon finns under tiden till hands för att bolla idéer och tankar om bildmotiv. Även i de mer teoretiska mediekurserna vill Josefine komma ut i samhället, för att se hur medierna fungerar. Genom att skolan ligger så centralt finns alla möjligheter att komma iväg på studiebesök, menar hon och berättar att hon redan har varit på Sveriges Radio, Filmstadens Kultur och på olika tv-inspelningar med sina grupper. - Att förstå och kritiskt granska sin omvärld är viktigt. Medierna är en stor del av vårt samhälle idag, det kommer vi inte ifrån. På samhällsvetenskapsprogrammet på Atletica kan du välja mellan tre olika spår samhällsvetenskap, journalistik och film. Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som ger dig behörighet till flera högskoleutbildningar oavsett spår. Josefine Alm är medielärare på Atleticagymnasiet. Calle Renman, Sara Järvås, Alice Johansson Hubbard och Marie-Louise Palmqvist under klimatrollspelet 2011.

15 Elin och Axel läser medieinriktning - Det här är jätteroligt! säger Elin Franzén Phianoo entusiastiskt. Vår grupp ska skapa en musikvideo till en R n B-låt och vi har redan många bra och roliga idéer. Elin läser andra året på samhällsprogrammet med medieinriktning. Hon och hennes gruppkompisar har precis börjat planera inför en musikvideo där Elin fungerar som producent. Elin gillar det hon får lära sig under kurserna medieproduktion, visuell kommunikation och journalistik, reklam och information. Utbildningen är bred och hon har fått goda grundkunskaper i medieämnena. - I framtiden vill jag arbeta som journalist och moderedaktör för en tidning och jag tror att jag kommer att ha nytta av allt som jag får lära mig nu, berättar Elin. På fritiden driver Elin en blogg, som handlar om mode och kläder, där hon fotar och lägger upp bilder. Just nu består bloggen mest av fotografier men bloggen kommer snart att utökas med animation och rörliga bilder. - Vi har precis lärt oss att klippa filmer och det kommer jag vilja använda mig av! Elin ställer in ljusklaffar i skolans nya studio. Att plåta mode och kläder till sin egen blogg gillar Elin Program Även Axel Wråkhufuvd läser andra året på samhällsprogrammet med medieinriktning och för honom var medieinriktningen ett självklart val. - Jag har skapat egna filmer på fritiden sedan länge. Oftast är det filmer med humor som jag sedan lägger ut på Youtube och får respons på, berättar Axel. Axel och några kompisar skapar just nu en musikvideo till låten Intro av gruppen XX, där grundstoryn är att man får följa en kille och hans liv under en dag. Han tycker att han får lära sig bra grunder inom animation, film- och medieproduktion. - Eftersom jag inte är helt säker på vad jag vill göra i framtiden så vill jag ha en så bred utbildning så möjligt. Det skulle vara jättekul att arbeta med reklamfilm men jag vill hålla så många vägar som möjligt öppna, säger Axel. Längre fram i utbildningen kommer Axel och Elin att få skapa egna kortfilmer och deltaga i Atleticas filmfestival. I december är det också dags för Sam-medieelverna att skapa egen julkalender där tanken är att ett avsnitt ska sändas varje dag. En rolig utmaning för elever som älskar att skapa film! Axel älskar att skapa film. Närmast ligger en produktion av en julkalender.

16 Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi 1250p Gymnasiegemensamma ämnen Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Idrott och hälsa 1 Matematik 1b Matematik 2b Naturkunskap 1b Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1b Samhällskunskap 2 Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 50p De gymnasiegemensamma ämnena kommer att vara lika för alla gymnasieprogram. Skillnaden är att man läser olika mycket av varje ämne beroende på vilket gymnasieprogram man går. 350p Programgemensamma karaktärsämnen Företagsekonomi 1 Privatjuridik Moderna språk Psykologi 1 50p 300p Inriktning Ekonomi Entreprenörskap och företagande Företagsekonomi 2 Matematik 3b De programgemensamma karaktärsämnena är samma för alla som läser Ekonomiprogrammet. Dessa kurser är gemensamma för alla som läser inriktning Ekonomi. 300p Programfördjupning * (ett av nedanstående spår väljs) Management Engelska 7 Ledarskap och organisation Marknadsföring Internationell ekonomi Affärsjuridik Internationell ekonomi Marknadsföring 200p Individuellt val Du kan välja fritt ur Atleticas kursutbud. Gymnasiearbete EK Summa 2500 poäng Programfördjupningen är din chans att fördjupa dig inom programmet. Du väljer själv ett av dessa spår som intresserar dig. *Med reservation för ändringar och att ovanstående kurser inte får tillräckligt många sökanden

17 Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation 1150p Gymnasiegemensamma ämnen Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Idrott och hälsa 1 Matematik 1b Matematik 2b Naturkunskap 1b Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1b Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 50p De gymnasiegemensamma ämnena kommer att vara lika för alla gymnasieprogram. Skillnaden är att man läser olika mycket av varje ämne beroende på vilket gymnasieprogram man går. Program 300p Programgemensamma karaktärsämnen Filosofi 1 50p Psykologi 1 50p Modernaspråk 200p De programgemensamma karaktärsämnena är samma för alla som läser Samhällsprogrammet. 350p Inriktning Medier, information och kommunikation Journalistik, reklam och information 1 Medieproduktion 1 Medier, samhälle och kommunikation Psykologi 2 50p 400p Programfördjupning * (ett av nedanstående spår väljs) Dessa kurser är gemensamma för alla som läser inriktning medier, information och kommunikation. Samhällsvetenskap Samhällskunskap 2 Samhällskunskap 3 Geografi 1 Historia 2 Journalistik Samhällskunskap 2 Textkommunikation Visuell kommunikation Fotografisk bild 1 Film Film och TV-produktion 1 Film och TV-produktion 2 Animation 1 Film- och TV-kunskap 200p Individuellt val Du kan välja fritt ur Atleticas kursutbud. Gymnasiearbete SA Summa 2500 poäng Programfördjupningen är din chans att fördjupa dig inom programmet. Du väljer själv ett av dessa spår som intresserar dig. *Med reservation för ändringar och att ovanstående kurser inte får tillräckligt många sökanden

18 Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap 1150p Gymnasiegemensamma ämnen Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Idrott och hälsa 1 Matematik 1c Matematik 2c Matematik 3c Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1b Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 50p 450p Programgemensamma karaktärsämnen De gymnasiegemensamma ämnena kommer att vara lika för alla gymnasieprogram. Skillnaden är att man läser olika mycket av varje ämne beroende på vilket gymnasieprogram man går. Biologi 1 Fysik 1 Kemi 1 Moderna språk 150p De programgemensamma karaktärsämnena är samma för alla som läser Naturvetenskapsprogrammet 400p Inriktning Naturvetenskap Biologi 2 Fysik 2 Kemi 2 Matematik 4 Dessa kurser är gemensamma för alla som läser inriktning Naturvetenskap. 200p Programfördjupning Naturvetenskap Engelska 7 Matematik 5 200p Individuellt val Du kan välja fritt ur Atleticas kursutbud. Gymnasiearbete NA Programfördjupningen är din chans att fördjupa dig inom programmet eller plocka meritpoäng till högre studier. Summa 2500 poäng *Med reservation för ändringar och att ovanstående kurser inte får tillräckligt många sökanden

19 Atleticagymnasiet Vi hjälper dig att nå dina mål! För oss är det viktigt att du trivs i en stimulerande miljö och vi vill att du blir så konkurrenskraftig som möjligt när du går vidare i ditt liv. Därför erbjuder vi de kurser i matematik, engelska och moderna språk som ger dig meritpoäng. Bibliotek och studieforum: Ger dig möjlighet att få lärarledd handledning utöver undervisningen, så att du når dina mål. Kort fakta Lärarna på Atletica aktiverar och motiverar dig som elev att analysera, reflektera, bearbeta och erövra ny kunskap guidar dig som elev i informationsflödet för att du ska lyckas utvärdera och omvandla informationen till kunskap skapar trygghet och arbetsro för ett bra studieklimat. Vi använder modern IT-teknik för att du som elev ska kunna dokumentera och presentera dina nya kunskaper. Elevvårdsteam: Vi har ett starkt team med kurator, sjuksköterska, specialpedagog och studievägledare. Lunch: Du äter vällagad och god mat, givetvis gratis! Här finns vi: En lugn del av Kungsholmen med goda kommunikationer. Nordenflychtsvägen STOCKHOLM Telefon: Du söker till Atleticagymnasiet via

20 B Öppet hus Tis 29 Jan Lör 2 Feb Ons 17 April VÄLKOMMEN!

NATIONELLA PROGRAM NATIONELL IDROTTSUTBILDNING INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA

NATIONELLA PROGRAM NATIONELL IDROTTSUTBILDNING INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA NATIONELLA PROGRAM NATIONELL IDROTTSUTBILDNING INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA VÄLKOMMEN TILL ATLETICA! Jag heter José Calvo och är rektor på Atleticagymnasiet. Atleticagymnasiet är en skola med ett kompetent

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA

INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA 15/16 KUNSKAP ÄR MAKT! Något av det viktigaste samhället har för framtiden är elevernas kunskaper. Den allra viktigaste

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA

INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA KUNSKAP ÄR MAKT! Något av det viktigaste samhället har för framtiden är elevernas kunskaper. Den allra viktigaste faktorn

Läs mer

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi Ekonomi På görs flera studiebesök på lokala företag och domstolar och du får möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare! Du som söker EKONOMIPROGRAMMET väljer en studieförberedande utbildning inom

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

Program på Aspero Idrottsgymnasium

Program på Aspero Idrottsgymnasium ASPERO Program på Aspero Idrottsgymnasium Idrotten Alla elever på Aspero har idrott som individuellt val. Idrotten genomför vi som grenspecifik teknisk/taktisk träning, fysträning och idrottsteori. Vi

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

Roligare att lära lättare att lyckas!

Roligare att lära lättare att lyckas! Roligare att lära lättare att lyckas! Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Under vår tid här har vi ofrivilligt, och många gånger omedvetet, ständigt ställts inför nya utmaningar, och

Läs mer

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV RIKSIDROTTSGYMNASIET EK EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR : 5 FÖR DIG SOM satsar på en internationell karriär på elitnivå inom snowboard. Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET Regementsgatan 4 Malmö / Tel. 040-6918300 VÄLKOMMEN Einar HansEngymnasiEt är en liten skola och kommer aldrig att bli större än 200 elever. syftet med det är att bibehålla

Läs mer

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM)

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS

Läs mer

Välkommen till SjölinsKungsholmen!

Välkommen till SjölinsKungsholmen! KUNGSHOLMEN Välkommen till SjölinsKungsholmen! VAR MED OSS FRÅN BÖRJAN! Från höstterminen 2017 finns Sjölins Ekonomiska på Kungsholmen i Stockholm. Adressen blir Sysslomansgatan 18, ett stenkast från kommunikationerna

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) ska utveckla elevernas kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer.

Läs mer

Programplaner och annan viktig information

Programplaner och annan viktig information Programplaner och annan viktig information Fridegårdsgymnasiet presenterar i den här broschyren våra programplaner och annan viktig information som förklarar hur programmen är uppbyggda. Hösten 2011 görs

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig skola där alla är trevliga mot varandra och det är en positiv

Läs mer

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran i Sverige. I Stockholm, 1640, grundades en gymnasieskola,

Läs mer

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION PROGRAM 2017/ 2018 Känner du till Odenplansgymnasiet sedan tidigare? Skolan grundades 2012 och ligger på Surbrunnsgatan 66 vid Odenplan. Vi är en förhållandevis liten skola med drygt 200 elever, vilket

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst Planera ditt

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag skulle säga att det bästa med PB är undervisningen och lärarna. En annan sak som är bra är att det är en avslappnad miljö. Alla får

Läs mer

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:...

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:... NUVARANDE SKOLA OCH KURSER Uppgifter angående nuvarande skola: Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Tel:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

För dig som vill vidare. Mycket vidare.

För dig som vill vidare. Mycket vidare. För dig som vill vidare. Mycket vidare. 2013 Jag ska bli jurist och jobba med jämställdhetsfrågor För att veta vad man ska bli, så måste man förstå hur man ska bli det Jag vill jobba med finansiella lösningar

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014 Välkomna Informationskväll 24 september 2014 Ingrid Crabo, biträdande rektor Jan Liljegren, rektor En månad sedan... Upprop - album ...18 augusti 2014 Upprop - album Uppropet 9.00 Upprop - album Resan

Läs mer

Information inför gymnasievalet 2017

Information inför gymnasievalet 2017 Information inför gymnasievalet 2017 Det finns 18 nationella gymnasieprogram. Av de är 12 yrkesprogram och 6 är högskoleförberedande program. Alla nationella program är 3-åriga. Det finns också 5 olika

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS

EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS Birger Nils Magnus Program i Trollhättan och Vänersborg EKONOMIPROGRAMMET ESTETISKA PROGRAMMET (Mu) NATURVETENSKAPSPROGRAMMET SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET TEKNIKPROGRAMMET

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum. Samhällsvetenskap Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskole för beredande program vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet och högskola. Du får en bred utbildning där fokus ligger

Läs mer

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och utbildningen ska i första hand förbereda för vidare studier i teknikvetenskap och naturvetenskap men också i

Läs mer

Valutbud inför läsåret 14-15

Valutbud inför läsåret 14-15 Valutbud inför läsåret 14-15 Valet kommer att ske på Internet den 27/1 9/2. Inloggning får du av din mentor. NIUeleverna gör ett blankettval. Endast kurser med tillräckligt antal sökande kommer att startas.

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

Igelstavikens idrottsgymnasium

Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens gymnasium är Södertäljes kommunala Idrotts- och Hälsogymnasium. Här går elever som elitidrottar samtidigt som de vill ha en riktigt bra utbildning. Många av

Läs mer

GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD)

GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD) GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS STÖRSTA

Läs mer

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola Språkintroduktion fortsättning Språkintroduktion fortsättning är för dig som har kommit en bit på väg med din svenska. Du har till exempel läst Språkintroduktion nybörjare, något eller några år i grundskolan

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2015/2016

Individuellt val. Läsår 2015/2016 Individuellt val Läsår 2015/2016 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet (NA) 246 gymnasieskola 2011 (NA) Examensmål för naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

Einar Hansen. Natur. gymnasiet. Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1

Einar Hansen. Natur. gymnasiet. Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1 Einar Hansen gymnasiet Natur 2014 Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet

Läs mer

Fakta om gymnasieexamen...3

Fakta om gymnasieexamen...3 Gymnasieexamen Innehållsförteckning Fakta om gymnasieexamen...3 Inriktningar som leder till en yrkesexamen Barn och fritidsprogrammet...4 Handels- och administrationsprogrammet...6 Hotell- och turismprogrammet...8

Läs mer

Drömmer du om. en framtid som. möjligheten att gymnasiestudier. Amerikanska IDROTT. Tyresö Gymnasium. både på studierna PROGRAM SOM.

Drömmer du om. en framtid som. möjligheten att gymnasiestudier. Amerikanska IDROTT. Tyresö Gymnasium. både på studierna PROGRAM SOM. Amerikanskt Fotbollsgymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet (högskoleförberedande) Ekonomiprogrammet (högskoleförberedande) Handels- och administrationsprogrammet (yrkesprogram) Nationellt godkänd idrottsutbildning

Läs mer

Individuell och stöttande gymnasietid

Individuell och stöttande gymnasietid Individuell och stöttande gymnasietid AST-programmen är för dig som har en neuropsykiatrisk diagnos inom autismspektrat och vill studera vidare på högskola eller universitet. Här läser du antingen naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made SÖDERMALM Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium på Södermalm i Stockholm, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara seminarier, öppna redovisningar

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2015-2016 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. 14 Antal heltidstjänster per

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET

FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET 1 ANSÖKAN OCH ANTAGNING Få koden till webben och genomgång - 8 Januari Sista dag att göra ansökan på webben Skriv ut ansökan, skriv under till SYV -

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande sprogrammet Inriktningar och samhälle Skolan har en härlig stämning och sköna elever. NA valde jag för att man kan göra vad man vill efter utbildningen. Man får mycket kunskap om allt

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens. Valet till gymnasiet Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.se Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

Borgis idrottsutbildningar

Borgis idrottsutbildningar Välkomna till information om NIU och LIU Borgis idrottsutbildningar Allmänt om våra idrottsutbildningar Elever på idrottsutbildningarna har ett starkt socialt nätverk. Kan kombinera skola och idrott på

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Gymnasieskolan En presentation av gymnasieskolan och dess program En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Dagens Gymnasieskola består av 18 olika program indelade

Läs mer

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT-PROGRAMMET UNDERVISNING. Våra lektioner består av tvåtimmarspass. För de elever som vill nå ytterligare högre betyg eller har behov av extra stöd och hjälp erbjuds två timmar extra undervisning

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS.

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. KALMAR Tidigare Östersjögymnasiet. 2003 SKOLAN GRUNDADES 95% ANDEL ELEVER SOM TRIVS VADÅ GILLAR OCH KRÄVS? Vi på Fria Läroverken är övertygade om att du får

Läs mer

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet Humanistiska programmet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b och 2b - kultur 200 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Yrkesprogram. Hotell- och turismprogrammet

Yrkesprogram. Hotell- och turismprogrammet Yrkesprogram Hotell- och turismprogrammet Jag valde PB för att jag ville gå HT. Vill jobba med service och inom turism. Det är kul med praktik! Ebba PB valde jag på grund av HT. HT valde jag för att man

Läs mer

Att tänka på inför ditt gymnasieval

Att tänka på inför ditt gymnasieval Gymnasiemässa 2010 Att tänka på inför ditt gymnasieval Information från Gymnasieintagningen och studie- och yrkesvägledare Informationspass kl. 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 Vägen till att välja gymnasieprogram

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Barn och fritidsprogrammet BF

Barn och fritidsprogrammet BF KUNGSHÖGASKOLAN Barn och fritidsprogrammet BF Programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar Vårt fokus ligger på ledarskap, hälsa och utveckling. På Barn- och fritidsprogrammet får du

Läs mer

Gymnasievalet 2017 Tremedia 2015

Gymnasievalet 2017 Tremedia 2015 Gymnasievalet 2017 2015 Studie och yrkesvägledare Alicja Sjölund Studie och yrkesvägledare Måndag, Tisdag, Torsdag, Fredag Tfn. 0850822707 Alicja.sjolund@stockholm.se Gymnasieskolan 18 nationella program

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet INNEHÅLL Din gymnasietid! 2 Cybergymnasiet Göteborg 3 Programutbud 5 Ekonomiprogrammet 6 Estetiska programmet 6 Naturvetenskapsprogrammet 7 Samhällsvetenskapsprogrammet 7 Teknikprogrammet 8 Preparandutbildning

Läs mer

Välkommen till Gymnasieinformation!

Välkommen till Gymnasieinformation! Välkommen till Gymnasieinformation! Gymnasieskolan enligt GY2011 18 Nationella program 60 inriktningar 12 Yrkesprogram 6 Högskoleförberedande program Alla program omfattar 2 500 poäng Yrkesprogram Gymnasiegemensamma

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktningar Hotell och konferens Turism och resor Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Pris i SEK för program Läsåret 2017/2018 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Valutbud inför läsåret 14-15

Valutbud inför läsåret 14-15 Valutbud inför läsåret 14-15 Valet kommer att ske på Internet den 27/1 9/2. Inloggning får du av din mentor. NIUeleverna gör ett blankettval. Endast kurser med tillräckligt antal sökande kommer att startas.

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 SPYKEN 2017/2018 Estetiska programmet 280 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 370 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 370 elever

Läs mer

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil www.mimersgymnasium.se Mimers gymnasium Mimers gymnasium är en vanlig skola med högskoleförberedande program anpassad för dig som har en diagnos inom

Läs mer