Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012)"

Transkript

1 Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Helena Brogren (HB) Peter Hermanson (PH) Madelene Lidmalm (ML) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson, Idrottskonsulent (JP) Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012) 1 Mötet öppnas Pontus Axelsson öppnande mötet och hälsade välkommen. 2 Val av mötesordförande Beslutades att välja Pontus Axelsson till mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare Beslutades att välja Johan Wahlberg till mötessekreterare. 4 Val av justerare Beslutades att välja Peter Hermanson till justerare. 5 Godkännande av dagordning Beslutades att lägga till följande övriga frågor: Internationellt samarbete. 6 Genomgång av föregående protokoll Beslutades att godkänna och lägga protokoll #179 till handlingarna. Beslutades att godkänna och lägga förbundsmötesprotokollet till handlingarna, med tillägg till protokollet att andre justeringsperson Calle Martins, ej varit nåbar och därför ej har kunnat justera protokollet. Protokollet är justerat av förste justeringsperson samt mötesordföranden. Beslutet att godkänna protokollet har stöd av RF:s jurister. 7 Uppföljning av verksamheten 7.1 Genomgång av verksamhetsrapport och ekonomisk rapport (KP) Generalsekreterare redogjorde för utfallet t.o.m. 31 maj i förhållande till verksamhetsplan och budget. Några poster diskuterades, bl.a. utgifter i samband med Första-hjälpen kurs, se punkt 16. Inget anmärkningsvärt fanns att rapportera. KP redogjorde för kommittéernas verksamhet och deras pågående arbete. 1(7)

2 7.2 Rapport från verkställande utskott (PA) Utvärdering av organisationen VU diskuterade hur FS kan utvärdera organisationen: Beslutades att PA skickar ut uppdragsbeskrivningar för kommittéer till styrelsen. Beslutades att förbundsstyrelseledamöterna ringer kommittéerna och samtalar om hur de ser på sitt uppdrag i förhållande till verksamhetsmålen. Syftet är att FS ska skapa sig en bild över vad som fungerar och inte bland kommittéerna. Samtalen ska vara gjorda innan nästa styrelsemöte och KP fördelar ansvaret mellan ledamöterna. Beslutades att KP mailar ut verksamhetsmålen med ett följebrev till kommittéordförande innan styrelsen genomför samtalen Verksamhetsmål VU diskuterade hur FS kan bryta ner målen i verksamhetsplanen: Beslutades att styrelsen håller ett möte där enbart denna punkt diskuteras. Önskvärt var att så många som möjligt kunde närvara, men inget krav. JW utsågs till sammankallande. Mötet genomfördes den 4 juni. Under mötet kategoriserades verksamhetsmålen för vidare bearbetning. Beslutades att JR är sammankallande till nästa arbetsmöte Kommittékonferens Under föregående styrelsemöte bestämdes att VU ändrar datum för kommittékonferensen då liggande datum krockar med andra åtaganden, samt att VU tillsätter en arbetsgrupp. Beslutades att hålla konferensen den oktober. Beslutades att tillsätta HB som projektledare. PA pratar med KP och HB om uppdraget Prestationsmärken Beslutades att PA pratar med KP om vad kansliet gjort i frågan, samt tydliggör för kansliet hur styrelsen vill att kansliet arbetar med detta och liknande ärenden framöver. 7.3 Genomgång av åtgärdsliggare (JW/PA) Åtgärdsliggaren följdes upp. Se bilaga Hantering av internationella inbjudningar (KP) Kansliet har skrivet ett förslag på styrdokument för hur internationella inbjudningar ska hanteras. Se bilaga. Förslaget diskuterades. Beslutades att fastställa förslaget och lägga det till handlingarna som ett nytt policydokument Uttagningskriterier till landslaget i sportklättring Uttagningskriterier finns publicerade på förbundets hemsida. Medlemmar har uttryckt osäkerhet i hur kriterierna ska tolkas och vilka krav som ställs. Beslutades att KP till nästa styrelsemöte bereder frågan hur vi ska utvärdera och tydliggöra uttagningskriterierna. 7.4 Omkostnader IFSC domarträff (KP) Kansliet har kontaktat Åke Nilsson. Han har inkommit med faktiska kostnader i samband med IFSC domarträff samt ska inkomma med budget för Se bilaga. 2(7)

3 Beslutades att ge full kostnadstäckning för utgifterna i samband med domarträffen. 8 Projekt 8.1 Stadgerevision (PA) Under föregående styrelsemöte (#179) beslutades att starta ett projekt för att revidera stadgarna. HB beslutades att bli styrelsens representant. PA har inkommit med ett förslag på projektbeskrivning. Se bilaga. Beslutades att godkänna projektbeskrivningen enligt bilaga. Nytt förslag på reviderade stadgar lämnas av projektet till förbundsstyrelsen senast 31 oktober 2013, för behandling av förbundsmötet Beslutades att utse Arne Kanth till projektledare. 8.2 Strategisk utvecklingsplan (PA) PA redogjorde för aktuell status i projektet. Beslutades att PA är sammankallande till nästa arbetsmöte. 8.3 Kommittékonferens (KP) Se punkt 7.2, rapport från verkställande utskott. Beslutades att utse HB som projektledare. Arbetet utförs tillsammans med kansliet som arrangerar konferensen. 8.4 Kommunala klätteranläggningar och tävlingsväggar (KP) Förbundsmötet beslutade att uppdra till förbundsstyrelsen att tillsätta en grupp som i kontakt med kommuner, stat, RF och andra idrottsförbund kartlägger hur förbundet kan få fler kommunala klätteranläggningar och tävlingsväggar där vi kan arrangera tävlingar och andra arrangemang. KP har enligt beslut från föregående styrelsemöte berett frågan. Se bilaga. Beslutades att HB skriver ett förslag på projektplan till nästa styrelsemöte (8 september). Beslutades att kansliet söker efter lämplig projektledare. 8.5 Ny teknisk plattform för hemsidan (PA) Inget nytt fanns att rapportera och frågan bordlades till nästa styrelsemöte. 8.6 Prestationsmärken (KP) Se punkt 7.2, rapport från verkställande utskott. KP redogjorde för bakgrunden till projektet. Diskussioner fördes kring utformning av projektet samt framgångsfaktorer som är viktiga att ta hänsyn till: - Kriterier - Antalet märken och pris - Affärsmodell, distribution och återförsäljning - Remissförfarande - Målgrupp och discipliner - Omvärldsanalys, t.ex. andra förbund - Vad vi vill förmedla med märkena Beslutades att byta namn på projektet till klättermärken. Beslutades att KP skriver ett förslag på projektbeskrivning, inklusive förslag på projektgrupp, till nästa styrelsemöte i september. 3(7)

4 8.7 Utvecklingsplan (elitplan) (ML) Enligt beslut från föregående möte skulle VU diskuterat utvecklingsplanen på senaste sammanträdet. Då ML ej hade möjlighet att närvara beslutades att bordlägga detta till nästa sammanträde. Beslutades att styrelsen inkommer med kommentarer på utvecklingsplanen senast 31 juli. Beslutades att ML, innan nästa styrelsemöte, kallar till ett separat möte där projektet diskuteras. 8.8 Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) (JW) JW redogjorde för projektets fortskridande. Den 22 maj träffade JW, PA och KP Farsta gymnasiums (FaGy) rektor Johan Klintberg för diskussioner om hur projektet ska fortskrida. Frågor som diskuterades var främst marknadsföring, rekrytering och antagning, tränare och träningslokaler. Bland annat beslutades att FaGy senast den 15 augusti ska ha tagit fram ett marknadsföringsmaterial som delvis kommer att distribueras via SKF:s kanaler såsom webb, nyhetsbrev och Bergsport. 9 Förslag på tävlingsdiscipliner juniorlandslag (PA) Reino Horak har inkommit med förslag på vilka discipliner som juniorlandslaget ska representeras utav. Se bilaga. PA redogjorde för bakgrunden till frågan. Beslutades att kansliet tillsammans med ES bereder frågan genom att den skickas ut på remiss till berörda kommittéer, klubbar och andra viktiga intressenter. Beslut fattas på nästa styrelsemöte i september. 10 Klagomål angående kommunikation via nätforum (PA) Förbundet har mottagit ett klagomål från Mats Engqvist angående att förbundsfunktionärer väljer att kommunicerar via olika nätforum, främst 8a, och på vilket sätt deras åsikter framförs. Se bilaga. Styrelsen åsikt är att Medicinska kommitténs sätt att uttala sig på 8a kvällen innan en tävling ej är önskvärt beteende. Beslutades att kansliet tydliggör för kommittéerna att klätterförbundet kommunicerar med medlemmarna genom våra officiella kanaler och ej via andra forum. 11 Riktlinjer för samarbeten kring mediekommunikation (KP) Svenska Klätterförbundet får med jämna mellanrum förfrågningar om att stötta eller på annat sätt samarbeta kring olika projekt. Det rör sig ofta om böcker, filmer eller annan mediaproduktion. Hittills har vi inte haft några riktlinjer för detta. Målsättningen är därför att tydliggöra vår syn på sådana samarbeten, för att underlätta för SKF:s representanter att fatta beslut när frågor av den här typen dyker upp. Se bilaga på förslag till riktlinjer. Riktlinjerna diskuterades. Beslutades att kansliet arbetar vidare med förslaget samt presenterar ett reviderat förslag till nästa styrelsemöte. 12 Integrationsprojekt i samarbete med Sv Friluftsliv och Ungdomsstyrelsen (KP) SKF har kontaktats av Svenskt Friluftsliv med anledning av en dialog med Ungdomsstyrelsen, som är en av de myndigheter som ska genomföra regeringens friluftspolitik. Ungdomsstyrelsen är intresserad av att genomföra ett eller flera integrationsprojekt inom friluftsliv. Se bilaga 4(7)

5 Om tillräckligt många medlemsorganisationer är intresserade kommer Svenskt friluftsliv att inbjuda till ett möte mellan Svenskt Friluftsliv, Ungdomsstyrelsen och medlemsorganisationerna. Beslutades att SKF anmäler sitt intresse och närvarar med en representant från kansliet, och att FS därefter tar ett beslut om vi ska genomföra ett integrationsprojekt. 13 Remiss avseende utformning av idrottslyftet (KP) Samtliga SF, DF och SISU-d har av RF blivit ombedda att yttra sig över bifogat förslag om utformningen av idrottslyftet Remissvaret ska inkomma till RF senast 15 juni Se bilaga. Beslutades att HB tillsammans med kansliet inkommer med remissvar till RF senast 15 juni Riktlinjer för Svenska klätterförbundets accessfond (KP) Accesskommitteen har inkommit med förslag på riktlinjer för accessfonden. Se bilaga. Förslaget diskuterades. Beslutades att styrelsen genom kansliet inkommer med synpunkter innan 31 juli. Färdigt förslag ska presenteras av accesskommittén på styrelsemötet i september. 15 Jurymedlemmar för SKF:s utmärkelser (HB, ES) Enligt beslut från föregående styrelsemöte har HB och ES inkommit med förslag på jurymedlemmar till Svenska klätterförbundets utmärkelser. Juryn ska innefatta fyra till sex personer. Olika namn presenterades och förslaget diskuterades utifrån olika perspektiv. Beslutades att ett färdigt förslag presenteras på styrelsemötet den 8 september. 16 Brev från utbildningskommittén angående första hjälpen-kurs Utbildningskommittén har inkommit med ett brev till FS, kansliet och till medicinska kommittén angående sjukvårdskraven för blivande sportklätter- och klippklätterinstruktörer samt arvoden för kurser i första hjälpen. Se bilaga. Något svar från medicinska kommittén finns ej. Beslutades att KP kontaktar medicinska kommittén för att få deras svar innan 21 juni. Beslutades att frågan därefter bereds av VU till nästa styrelsemöte. 17 Girls Get Higher (HB) HB har bjudit in nätverket Girls Get Higher angående eventuellt framtida samarbete. HB väntar fortfarande på svar från nätverket varför frågan bordläggs till nästa styrelsemöte. 18 Rekrytering PA redogjorde för alternativ kring rekryteringsaktiviteter och tankar på hur vi kan få fler individer att engagera sig i förbundsarbetet. Frågan diskuterades utifrån ett flertal perspektiv. Beslutades att kansliet arrangerar ett möte den 3 september, där förbundets arbete, arbetssätt, kommittéer och projekt presenteras i syfte att söka efter individer som vill engagera sig i förbundets arbete. Beslutades att kansliet tar fram en lista över kommande klätterträffar och evenemang, där förbundet kan medverka med en representant. Listan mailas till förbundsstyrelsen omgående. 5(7)

6 19 Övrigt 19.1 Deltagande på handikapp-vm i sportklättring (PA) Handikapp-VM i sportklättring arrangeras i Paris i september Sista datum för anmälan är 15 juli. Eventuellt deltagande diskuterades. Styrelsen ställde sig positiv till ett deltagande utifrån flera perspektiv. Beslutades att PH undersöker vilka klasser som representeras, kostnader och vilka övriga krav som ställs. PH tillsammans med kansliet beslutar därefter om vi ska skicka en representant och i så fall vem EU Mountaineering Forum (PA) PA deltog under UIAA GA 2010 i en paneldiskussion då Italien presenterade idén om ett europeiskt förbund. PA förmedlade att Sverige är positiva till mer europeiskt samarbete, men inte till fler autonoma förbund (med bland annat egen administration). Italien, Portugal och Slovenien har nu presenterat en reviderad idé om ett forum under UIAA, för diskussion av frågor som rör de europeiska förbunden inom UIAA. En inbjudan har gått ut till samtliga europeiska UIAA-medlemmar. Beslutades att PA besvarar inbjudan och meddelar att Sverige avser att deltaga i forumet Kickoff (PH, KP) Följande gäller för styrelsens kickoff: Lördag 9/6: Söndag 10/6: Styrelsemöte, Idrottens hus Aktivitet, Tantolunden Middag, Gondolen Samling, Häringe Slott Aktivitet, Häringe Slott Avrundning Internationellt samarbete (JR) JR har träffat tränaren för schweiziska junior- och seniorlandslaget och föreslagit honom att komma till Sverige för att deltaga i en workshop. Syftet är att stärka vårt internationella samarbete samt att lära och inspireras av en väletablerad klätternation. Beslutades att föra frågan vidare till VU för beredning och beslut. 20 Ärenden som förs vidare till nästa möte - Utvärdering av organisationen. - Verksamhetsmål. - Uttagningskriterier till landslaget i sportklättring. - Kommunala klätteranläggningar och tävlingsväggar. - Klättermärken (tidigare prestationsmärken). - Tävlingsdiscipliner juniorlandslag. - Riktlinjer för mediekommunikation. - Riktlinjer för accessfond. - Jurymedlemmar SKF:s utmärkelser. - Rekryteringsmöte. 6(7)

7 21 Ärenden som förs vidare till verkställande utskott - Brev från utbildningskommittén angående första hjälpen kurs. - Internationellt samarbete. 22 Mötet avslutas Ordförande avslutar mötet och tackar för visat intresse. För protokollet, Johan Wahlberg Sekreterare Pontus Axelsson Ordförande Peter Hermansson Justerare 7(7)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #179 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 5 maj 2012)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #179 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 5 maj 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Helena Brogren (HB) Peter Hermanson (PH) Madelene Lidmalm (ML) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare,

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) 14 och 18.3, Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson,

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #188 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 7 september 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #188 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 7 september 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #184 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 2 februari 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #184 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 2 februari 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Jonas Paulsson, adjungerad (JP) Ej närvarande Madelene

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #192 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 8 februari 2014)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #192 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 8 februari 2014) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Johan Ringstedt (JR), ej punkt 9.1 Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Punkt 1-8.1, Madelene Lidmalm (ML) Erik Massih (EM) Mikaela Rydberg (MR) Moa Wall, (MW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen)

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Via länk, Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Martin Hjälle (MJ) Karin Persson (KP), generalsekreterare

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Andreas Atthammar (AA) Cecilia Horak (CH) Frida Heilert (FH) Joel Nyberg (JN) Jenny Råghall (JR) Thomas Winnberg (TW) Karin Persson (KP), generalsekreterare Kl.16

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Protokoll FS-möte nr 11/09 Datum: 2009-06-13 Tid: 10.00 18.00 Plats: Idrottens Hus, Helsingborg Närvarande: Kent Härstedt, ordförande (KH), Alf Tornberg, vice ordförande (AF), Peo

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 19 maj 2018. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras vid

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Fredrik Örneblad (FÖ) Karin Persson (KP), generalsekreterare Emma Borggrén-Franck,

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #235, Svenska Klätterförbundet (19 maj 2018, Idrottens Hus, Stockholm)

Protokoll styrelsemöte #235, Svenska Klätterförbundet (19 maj 2018, Idrottens Hus, Stockholm) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Thomas Winnberg (TW) Martin Hjälle (MJ) Fredrik Örneblad (FÖ) Karin

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 4/13 Tid och plats Onsdagen den 6 maj klockan 09,35 till 15,35 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 2011-07-30 (10.00) - 2011-07-31 (16.00) SVEMO kansli, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna.

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 1/2017 Datum söndag den 29:e januari, 2017 Tid Kl. 12.40 17.35 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Helena Hugosson, och Johanna Rydberg, Adjungerade Jonathan

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm.

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. SCF:s klädleverantör PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. NÄRVARANDE Yvonne Mattsson Bo Sjöberg Tony Pölder Åsa Hermanson Anders Karlsson

Läs mer

Verkställande utskottet 10-6

Verkställande utskottet 10-6 1 (5) Verkställande utskottet 10-6 Tid Söndag 2010-05-09 kl. 20:00 Plats Skype Närvarande, Robert Piehl-Fridqvist,, Berörda Förbundsstyrelsen, personal 1 Mötets öppnande att 1 att 2 att 3 2 Dagordning

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse.

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Svenska Judoförbundet Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Fastställd av förbundsstyrelsen 2016-04-03 1. INLEDNING Styrelsens uppgifter och arbete i Svenska Judoförbundet regleras av Svenska

Läs mer

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 14-02

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 14-02 1 (6) VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 14-02 Tid Lördagen 2014-01-25 kl. 11:45 Plats Teamspeak Närvarande Alexandra,, Berörda Förbundsstyrelsen, Verkställande utskott, Daniel Madhani, David Andersson, Tove Verner

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 12, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-11- 22, kl 11.00 16.32 På Idrottens Hus, Uppsala Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

Protokoll nr 5/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Scandic Victoria Tower, Kista

Protokoll nr 5/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Scandic Victoria Tower, Kista Protokoll nr 5/2018 25-38, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2018-04-13--14 på Scandic Victoria Tower, Kista Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Åsa Llinares

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180813, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Datum: Plats: löpnummer: 15 maj 2017 Scouternas kansli, Örnsberg / Skype 051-8-2017 Deltagare Närvarande O rd}o'mnde Leelamole r Britta Burreau Gustaf Haag Martin Persson

Läs mer

Tid , kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid , kl Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 13/2004 1(6) PROTOKOLL STY 13/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-11-12, kl 10.00-16.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13-2018 179-198 Plats: Telefonmöte Datum: 2018-10-08 Tid: 18.30-21.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Daniel Everborn, Tony Irving, Jan Falk, Jan Lund-Jensen,

Läs mer

Svenska Klätterförbundets idéprogram

Svenska Klätterförbundets idéprogram Antaget av förbundsmötet 2010 Svenska Klätterförbundets idéprogram Klätterförbundets verksamhetsidé Vi främjar och utvecklar alla typer av klättring och gör dem tillgängliga för alla i Sverige. Vi företräder

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 14-2014 235-254

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 14-2014 235-254 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 14-2014 235-254 Plats: Skype Datum: 2014-10-13 Tid: 19.30-22.30 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Erik Hellners, Yvonne

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13 / 2006 116-127

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13 / 2006 116-127 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13 / 2006 116-127 Plats: Telefonmöte Datum: 2006-10-18 Tid: 19.30 22.25 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

1. Dagordningen Dagordningen godkänns. 2. Mötessekreterare Till mötessekreterare utses Fredrik Gundmark.

1. Dagordningen Dagordningen godkänns. 2. Mötessekreterare Till mötessekreterare utses Fredrik Gundmark. FS-PROTOKOLL Nr 4/2018 Datum söndag den 25 mars 2018 Tid Kl. 12.30 15.57 Plats Scandic Continental, Stockholm Närvarande August Wallén, George Sallfeldt, Elin Bladh, Musse Hasselvall, Johanna Rydberg,

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2011 Datum: 2011-08-02 och 2011-08-04 Tid: Tisdag 2 augusti kl 19.00-20.45 fram till pkt C6, därefter ajournerades mötet till torsdag 4 augusti kl 19.00-20.30.

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Peter Langley, tf Generalsekreterare (PL) Amelie Wigzell, adjungerad sekreterare (AW)

Peter Langley, tf Generalsekreterare (PL) Amelie Wigzell, adjungerad sekreterare (AW) PROTOKOLL Sammanträde: Datum och plats: Deltagare: Svenska Ishockeyförbundet Förbundsstyrelse nr 5 2013/14 Den 24 oktober 2013, Förbundskansliet Christer Englund, ordförande (CE) Jonas Bergqvist (JB) Peter

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Fastställd av styrelsen den 9 november 2015 Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta stiftelsens angelägenheter.

Läs mer

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen.

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen. Lisa Hagström E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll AU 13 juli Närvarande: Ansa Eneroth Åsa Frostfeldt Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Lisa Hagström Petra Tötterman Andorff Birgitta Lorentzi 0 Runda

Läs mer

Förortsprojektet är på gång och kommer att ha en träff nu i februari för att sedan sätta igång ordentligt efter att ledarna fått en del utbildning.

Förortsprojektet är på gång och kommer att ha en träff nu i februari för att sedan sätta igång ordentligt efter att ledarna fått en del utbildning. FS-PROTOKOLL Nr 1/2014 Datum söndag den 26:e januari, 2014 Tid Kl. 14.00 18.00 Plats Scandic Park, Stockholm Närvarande Stefan Stenudd, Helena Hugosson, Arnela Hadzisulejmanovic August Wallén, Daniel Norrgård

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Tid Fredag den 27 september 2013. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad

Tid Fredag den 27 september 2013. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad 2013-10-03 1(5) PROTOKOLL UK 3/2013 Sammanträdesdata Tid Fredag den 27 september 2013 Plats Quality Hotel Arlanda Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator Förhinder

Läs mer

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Allmänt Förbundsstyrelsen (FS) har det yttersta ansvaret för Svenska Brukshundklubbens verksamhet och ekonomiska

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll till styrelsemöte 3 (2019-02-14) Närvarande: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Jonas Gustafsson, Kari Fredheim, Oskar Samuelsson och Tommy Jacobsson samt tjänsteman Jamie Spörndli. Anmält frånvaro:

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Närvarande: Johan Robertson, Conny Thunberg, Suzan Edvardsson, John Hall, Frida Bulukin Wilén och Anders Dahlén, 1-15 Adjungerad: Peter Lundmark

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-18 Tid: Kl. 19.00-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Ange ev. nedan Kirsten Wretstrand Margaretha Carlsson

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-05-08 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE ONSDAGEN DEN 13 JUNI 2008 1 Styrelsen Protokoll 3/2008 06 13 Protokoll från möte med Föreningen Nordens styrelse Datum: Fredagen den 13 juni 2008 Tid:

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50.

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 49 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte Nählinder,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 10 2012 2012-09-15 (10.00-16.30) Norrköping Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Jörgen Hafström Dag Hjalmarsson Tony Jacobsson Per Westling Anna Wilhelmsson

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 3-2018 48-73 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 14 juni 2018. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans

Läs mer

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund Datum: 2015-08-21 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Österlånggatan 43, Stockholm Protokoll nummer: 4/2015 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Justerare:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-06-14 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Datum: Plats: Löpnummer: oktober 2015 Telefonmöte Dnr O Gustaf Haag hälsar alla välkomna och förklarar styrelsemöte för öppnat.

Datum: Plats: Löpnummer: oktober 2015 Telefonmöte Dnr O Gustaf Haag hälsar alla välkomna och förklarar styrelsemöte för öppnat. Styrelseprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 9 14 oktober 2015 Telefonmöte Dnr O51-17-2015 Närvarande Ordförande Inger Ekvall Gustaf Haag Ledamöter Martin Björgell Malin Amnefelt William Persson Arvid Nilsson

Läs mer

Anmält förhinder: Thomas Johansson, Eva Norberg, och Bertil Karlsson,

Anmält förhinder: Thomas Johansson, Eva Norberg, och Bertil Karlsson, PROTOKOLL 2009-10-19 Protokoll fört vid möte med styrelsen för Gamleby OK i Klubbstugan, Heda den 19 oktober 2009 kl.18.30 20.45. Närvarande: Tomas Holgersson ordf., Solvig Petersson, Lena Persson, Hans

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 6/2016 Datum: 2016-08-08 Tid: Kl. 19.00-22.25 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Tid 17 mars 2018 Plats Närvarande Världskulturmuseet i Göteborg Ordinarie ledamöter: Veronica Magnusson Hallberg Mattias Andersson Anne-Charlotte Lallerman

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 5/2016 Datum: 25 september 2016 Tid: Söndag kl 19-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Arne Jonsson Carina Andersson

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Protokoll nr 10/2018 85-96, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2018-12-07 08 i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Sussan Eriksson, inte 85-88,

Läs mer

Svenska Läkaresällskapet Nr 5 2011/2012 2012-03-13

Svenska Läkaresällskapet Nr 5 2011/2012 2012-03-13 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Läkaresällskapets nämnd den 13 mars 2012. Närvarande Ledamöter: Peter Friberg (PF) (ordförande), Kerstin Nilsson (KN) (vice ordförande), Per Tornvall (PT) (sekreterare),

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Mötet genomfördes på Idrottens Hus i Stockholm, lokal Rosen. Mötesdeltagare: Annica Landström Walther (ordförande) Bo Andersson Leif Söderling Hans Wirén

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2011 2011-09-03 (10.00-16.00) Hotell Alfred Nobel, Karlskoga Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 2-2017 21-40 Plats: DSF kansli Datum: 2017-02-25--26 Tid: Lördag 09.00-18.30 Söndag: 09.00-14.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Sven

Läs mer

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti.

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti. Protokoll från Svenska Judoförbundet FS-möte nr 5 påbörjat den 16-17 juni 2007 i Borås, på Hotel Scandic Plaza, och avslutat vid telefonmöte den 20 juni 2007 Tider : kl 13-16.45 den 16 juni, kl 9-13 den

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 5. Mötets öppnande Gustaf Haag hälsade

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll SISU Idrottsutbildarna Skåne Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 46 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Beslutande: Fredrik Löndahl, ordförande Hannah Helgegren, 1:e vice ordförande Sven Georén, 2:e vice ordförande Jonas Bergstedt,

Läs mer

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse Dokumenttyp: Arbetsordning Utfärdat av: Kicki Nordström Datum: 2018-05-07 Beslutad av: Styrelsen konstituerande Datum: 2019-05-22 Arbetsordning för Cancerfondens styrelse 1. Inledning 1.1. Val av ledamöter

Läs mer