Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2013]

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2012-12-17. Senaste ändring 2012-12-17. Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2013]"

Transkript

1 Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2013]

2 1(15) Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga 1. Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga har från och med januari 2007 ansvaret för den finansiella samordningen i det geografiska området Degerfors/Karlskoga. Förbundet är ett politiskt och finansiellt förbund inom rehabiliteringsområdet. t med förbundet är att genom finansiell samordning: Underlätta och förbättra möjligheterna för de individer som är i behov av samordnande rehabiliteringsinsatser så att dessa ska kunna förbättra sin förmåga att utföra ett förvärvsarbete och därigenom stärka sin egen försörjning Underlätta en effektiv resursanvändning inom rehabiliteringsområdet mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kommun och Landsting. Förbundet ska stödja och utveckla samverkan mellan parterna inom rehabiliteringsområdet genom finansiell samordning. Åtgärderna anpassas efter lokala förhållanden. Samordningsförbundet har möjlighet att genomföra bl.a. fördjupade samverkansinsatser och kompetensutveckling. 1.2 Medlemmar Örebro läns landsting Degerfors kommun Karlskoga kommun Lokalt försäkringscenter Karlskoga Arbetsförmedlingen Karlskoga 1.3 Övergripande uppdrag Ett samordningsförbund består av en styrelse som ska besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen samt finansiera aktiviteter. Förbundet arbetar med resurser som förts över från staten, Örebro läns landsting och kommunerna Degerfors & Karlskoga. Förbundets uppdrag beskrivs övergripande i Lag (2003 :1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. Det övergripande målet för samverkan/samarbete är att samhällets resurser används på ett effektivare sätt och till större nytta för den enskilde. Det innebär att: ur ett individperspektiv erbjuda personer med behov av samordnad rehabilitering och habilitering ett individuellt processtöd där samhällets samlade kompetenser, insatser och lösningar står till förfogande. Det förväntande resultatet är ökade möjligheter till egen försörjning, ökad hälsa och livskvalitet. ur ett samhällsperspektiv optimera samhällets samlade resurser genom att arbetskraftsresurserna tas i anspråk och fler kommer i arbete. Det förväntade resultatet är en större effektivitet och att resurser frigörs till angelägna behov om fler rehabiliteras.

3 2. Arbetsorganisation 2(15) 2.1 Styrelse Styrelsen är samordningsförbundets högsta beslutande och förvaltande organ som har ansvar för utveckling och ekonomi. Styrelsens arbete regleras dels i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser och dels av styrelsen fastställd förbundsordning. I styrelsen ingår tjänstemän från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och politiskt valda representanter från landstinget och kommunen. 2.2 Kansli Förbundskansliet består av styrelsens verkställande tjänsteman. Förbundskansliet svarar för förbundets administration förutom ekonomitjänst samt personal och löneadministration som köps av Karlskoga kommun. Verkställande tjänstemanen ansvarar också för förbundets avtal och överenskommelser, att utbetalningar till aktiviteter redovisas korrekt, är språkrör mellan de samverkande parterna och samordningsförbundet, upprätthåller kontinuitet och struktur i förbundets samverkansarbete, inventerar behovsgrupper samt svarar för att aktiviteter följs upp utifrån det uppdrag som förbundet beslutat. Verkställande tjänstemanen deltar som adjungerande i samtliga aktiviteters styrgrupper. 2.3 Beredning Projektgruppen bereder ärenden beträffande ansökningar om medel från förbundet. Projektgruppen utgörs av chefer inom olika verksamhetsområden från de fem medlemmarna i Finsam. I projektgruppen utarbetas i samråd med verkställande tjänstemanen, förslag till aktiviteter som sedan tas upp för beslut i Finsams styrelse. Sedan oktober 2012 bereds ärenden som ska tas till beslut i Finsams styrelsen av en grupp som utgörs av ordförande, vice ordförande och verkställande tjänstemanen. Gruppen utarbetar dagordningen för styrelsemötena, underlag till beslut samt förslag från projektgruppen till aktiviteter som sedan tas upp för beslut i Finsams styrelse. 2.4 Revision Revisorerna är 4 till antalet. Revisor utses för Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan gemensamt. Landstinget och kommunerna har valt att ha en revisor var. 3 Styrprocess 3.1 Årscykel för styrprocess Av årscykel framgår tidpunkter för redovisning, uppföljning och beslut av vikt för styrning av förbundet. Se bilaga 1. 4 Verksamhetens inriktning 4.1 Vision Förbundets styrelse har för 2013 följande vision: Genom en gemensam strategi ska Finsam stärka individer att ta steget ut i arbetslivet. Verksamheten ska ge individerna ökade förutsättningar för egenmakt 4.2 Inriktning för finansierade aktiviteter

4 Insatserna är tidsbegränsade till max tre år. Slutmål är att projekten ska bli implementerade i den normala verksamheten hos respektive projektägare. Projekten ska anpassas efter lokala förutsättningar. Ska leda till nya sätt att arbeta och sammarbeta. Se bortom aktörers uppdrag och begränsningar. 3(15) Styrmodell Vision och målgrupper Förbundsstyrelsen Insatsspecifika mål Resultatmål Samverkansmål Förbundsstyrelsen Uppdrag Överenskommelse mellan Samordningsförbundet och utförarna/projektägarna 4.3 en utgörs av människor i arbetsför ålder, med komplexa problem och som är i behov av samordnande rehabiliteringsinsatser från flera av de samverkande parterna för att uppnå eller förbättra sin förmåga till förvärvsarbete. Bredden har varit viktig och bör vara så fortsättningsvis. Dock bör möjligheten till årliga prioriteringar efter aktuellt behov finnas. Förbundet ska under 2013 prioritera finansiering av individinriktade och förebyggande aktiviteter för unga vuxna med funktionsnedsättning i åldrarna år. 5 Finansierade aktiviteter, resultatmål och samverkansmål 5.1 Uppföljning av aktiviteter Projekten ska följas upp löpande, dels genom rapportering från projektledare, samt en gemensam analys av projekten. Uppföljning sker i form av delrapporter i samband med varje styrelsemöte, del- och helårsredovisning, rapportering enligt självvärderingsmodellen och slutrapportering. 5.2 Utvärdering av finansierade aktiviteter Finansiell samordning skall följas upp och utvärderas ur olika perspektiv. Utvärderingarna ska fokusera på effekter för individ, organisation och samhälle. Alla insatser/projekt som finansieras av Finsam Degerfors/Karlskoga ska följas upp och så långt det är möjligt ska resultat i form av minskat bidragsberoende, sysselsättning och upplevd hälsa beskrivas. Det nationella Systemet för Uppföljning i Samverkan (SUS) ska alltid användas. Utöver denna uppföljning, ska ansvariga för den egna verksamheten och andra insatser finansierade av Finsam Degerfors/Karlskoga, årligen redovisa och kommentera resultaten i mätningen, samt beskriva genomförandet av insatserna och kommentera framgångsfaktorer och hinder.

5 Arbete pågår på nationell nivå med att ta fram gemensamt utvärderingsverktyg för alla samordningsförbund. Styrelsen vill därför invänta resultatet av detta arbete innan man tar ställning till hur fortlöpande utvärdering av verksamheten ska ske. 5.3 Ansökningar som är bordlagda eller under beredning, preliminära belopp: Activa projektet, se bilaga Redo för arbete, se bilaga KASUS, se bilaga Prisma ungdomar, se bilaga Prisma arbetslivspraktik, se bilaga Komjobb, se bilaga Tehuset, se bilaga Ung och aktiv Sektorsövergripande utbildning, se bilaga Summa Beslut om tilldelning av medel kommer att tas i samband med nästa styrelsemöte, den 17 december Planerad finansiering för 2013 Tillgångar, preliminära belopp Medlemsbidrag Projektmedel från AF till Komjobb Ränta Prognostiserat resultat Summa Utgifter, tkr Förbundet Bordlagda aktiviteter/under beredning Summa Differensen mellan tillgångar och utgifter är kr, vilket enligt beräkningen skulle komma att utgöra förbundets hela kapital vid årsskiftet (15) 5.5 Aktiviteters resultat i förhållande till uppsatta mål Av förbundets riktlinjer för ansökan om medel framgår vad som krävs för att beviljas medel. Förbundet följer upp att man inom varje aktivitet utför sitt uppdrag enligt den plan och med de mål som förbundet godkänt och beviljat medel till. Aktivitet som pågår under mer än ett år följs upp för perioden januari-juni (delårsrapport) och januari-december (årsrapport), enligt självvärderingsmodellen. Kortare aktiviteter följs upp med en slutrapport vid avslut. Beroende på aktivitetens art så kan av plan/ansökan framgå ytterligare krav på redovisning och uppföljning.

6 Samtliga aktiviteters resultat i förhållande till uppdrag och mål dokumenteras i förbundets årsredovisning. Resultaten följs där också upp i en sammanfattande analys. 5.6 för samordning av samverkan Förbundet har som mål att den samverkan som man finansierar, ska ta vara på kunskap om en bra rehabilitering och en god samverkan. Kunskapen ska tas tillvara för att säkra en samverkan på lång sikt. På individnivå är målet för samverkan att bidra till att fler individer får inleda, prova på eller återgå till arbete. 5(15) 6 Budget 2013 med budgetöversikt 2013, 2014 och Budget 2013 med medlemsbidrag och utgifter Intäkter, kr Medlemsbidrag Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen Medlemsbidrag Örebro läns landsting Medlemsbidrag Degerfors kommun Medlemsbidrag Karlskoga kommun Projektmedel från Arbetsförmedlingen till Komjobb Ränta Summa Utgifter, kr Personal Personal-lön, sociala avgifter Övriga personalkostnader Summa Styrelsen, revision Styrelsen Revision Summa Lokal Lokal hyror, tillfälliga lokaler, P-plats Lokalvård Summa Kommunikation Telefoni Webb Program, licenser Summa Verksamhetsutveckling Utbildning, nätverk, resor, logi

7 Summa (15) Köp av tjänster Köp av stödverksamhet Summa Inventarier, förbrukningsinventarier Kontorsmaterial, övrigt Summa Avgifter Medlemsavgifter (NNS) Summa Övriga kostnader Övrigt, såsom annonsering, representation Summa Finansierade aktiviteter Bordlagda aktiviteter/under beredning Summa Summa utgifter Tabell med budgetöversikt för de tre kommande åren Finansiella intäkter Budget 2013 Prognos 2014 Prognos 2015 Verksamhetens medlemsbidrag Övriga intäkter Ränta Summa Verksamhetens kostnader Personal Styrelse, revision Kansli Aktiviteter, projekt Summa Finansiella kostnader Ränta Summa Periodens resultat Finansieringspolicy Förbundet planerar att finansiera aktiviteter och bedriva verksamhet som innebär att 2013 års medel kommer att förbrukas. Det mesta av förbundets medel kommer att reserveras till

8 olika aktiviteter redan vid början av Varje kvartal ska verkställande tjänstemanen och ekonomen göra en översyn av medel med en prognos för de kommande tre respektive sex månaderna. 7(15) 7 Samordningsförbund/sekretariat I detta anslag ingår bland annat kostnader för löner, arvoden, lokaler, kontorsmaterial, resor, kurser mm för förbundsstyrelsen och dess anställda. Vidare ingår kostnader för ekonomihantering, sekreterarskap, IT-stöd mm. Samordningsförbundet föreslås besluta att anslå kr för Samordningsförbund/ sekretariat år Förslag till beslut BESLUT Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga 7.l fastställer budgeten för år beslutar att för år 2013 tilldela medel ur egen budget för följande aktiviteter: Activa projektet Redo för arbete KASUS Prisma ungdomar Förstärkt arbetsprövning Komjobb Tehuset Sektorsövergripande utbildning Ung och aktiv Samordningsförbundet/sekretariat bemyndigar verkställande tjänstemannen rätt att utanordna medel inom de beslutade kostnadsramarna. 7.4 översänder tjänsteutlåtande till de samverkande parterna. Raéd Shaqdih Verkställande tjänsteman

9 Bilaga 1 8(15)

10 Bilaga 2 Ansökningar som är bordlagda eller under beredning 1. Activa insatser för jobb och utbildning Stiftelsen Activa i Örebro län Tid Verksamheten startade 1 juni 2012 Deltagarna ska förberedas för arbetsmarknaden. Detta sker genom att deltagarna kan erbjudas en individanpassad process med gradvis ökande krav och lärande för en etablering på arbetsmarknaden. Personer som är helt eller delvis sjukskrivna sedan minst 6 månader, personer med hel eller delvis sjuk och aktivitetsersättning, personer med ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen eller introduktionsersättning samt unga som befinner sig i övergången mellan studier och arbetsliv. I samtliga målgrupper finns personer med misstänkt eller konstaterad funktionsnedsättning 9(15) Bidra till att kvinnor och män som står långt från arbetsmarknaden utvecklas och kommer i arbete eller kommer närmare arbetsmarknaden samt att de får möjligheter att arbeta utifrån deras egna förutsättningar. Bidra till att underlätta för personer med utländsk bakgrund att etablera sig i arbetslivet. Bidra till att underlätta ungas etablering i arbetsliver samt förebygga att unga hamnar i utanförskap. Bidra till att underlätta en återgång till arbete för personer som är eller har varit långtidssjukskrivna. 2. Redo för arbete AME, Degerfors kommun Tid Verksamheten startade 1 januari 2012 Verksamheten syftar till att ge möjlighet att komma ut i arbetslivet med stöd från kommunens AME. t är också att stärka de enskilda individerna och hjälpa den att

11 finna strategier som gör denne bättre rustade för arbetslivet. 10(15) Funktionshindrade Sjuk- eller aktivitetsersättning Försörjningsstöd Ungdomar (bl.a. ensamkommande flyktingbarn) Andra personer som står långt från arbetsmarknaden Ca 30 personer (beroende på vilka målgrupper man vill vända sig till) kommer att ta del av insatsen varje år. 70 % av dessa ska gå vidare till en varaktig sysselsättning med eller utan bidrag (detta kan vara en hög siffra, men jag har skrivit sysselsättning och inte anställning). De samverkande parterna ska gemensamt samverka kring personer med behov av stöd från flera myndigheter. Metoder Arbetsprövning- och träning, skriva CV och söka jobb, självstärkande samtal individuellt och i grupp utifrån ett Empowerment tänk, social färdighetsträning utifrån Botkyrka-modellen, studiebesök, föreläsningar kring olika ämnen m.m. 3. KASUS Arbetsmarknadsenheten, Karlskoga kommun Tid Verksamheten startade 1 mars 2012 Projektet syftar till att ge individer som har blivit utförsäkrade möjligheter att få sin arbetsförmåga prövad. t är också att stärka de enskilda individerna och hjälpa de att finna strategier som gör de bättre rustade för framtiden. Personer med försörjningsstöd som är sjukskrivna men saknar ersättning från FK och/eller har bedömts sakna arbetsförmåga. Ålder från 18år till 55 år et är att hitta rätt åtgärd för deltagaren. Långtidsarbetslöshet eller lång sjukskrivning ska brytas. Flera ska komma ut i egenförsörjning.

12 4. Prisma ungdom Prisma, ekonomisk förening 11(15) Tid Verksamheten startade 1 januari 2012 t med verksamheten är att hjälpa ungdomar ut i arbetslivet, höja deras levnadsstandard genom bl.a. utbildning i kost och hälsolära Med den mångsidighet Prisma nu har finns det många möjligheter till praktik Ungdomar mellan år som ingår i AF:s ungdomsgaranti. Totalt kommer 20 ungdomar under 2012 att erbjudas möjlighet till att delta i projektet. Att få ungdomar i egenförsörjning är målet, vilket kan gå via arbete eller studier. Delmål för att uppnå det övergripande målet är ökad självkännedom om egen kompetens, bättre självförtroende och ökad självkänsla. 5. Förstärkt arbetsprövning Prisma, ekonomisk förening Tid Individuellt, många är klara för egenförsörjning på kortare tid men en del kan behöva längre tid. Att säkra platser för enskilda som har behov av arbetslivsinriktad praktik för att närma sig den öppna arbetsmarknaden. Platserna riktar sig till personer inom samordningsförbundets prioriterade målgrupper Långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa, som ej är berättigade att få arvoderade handledare Att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet. 6. Komjobb Finsam Dfs/Kga

13 12(15) t med insatsen är att Finsam Dfs/Kga vill skapa en fungerande struktur där individens vilja, behov och målsättningar sätts i centrum. Individerna skall därvidlag kunna få kvalificerat stöd i att återgå och behålla ett lönearbete genom den planerade verksamheten. sättningen är att med start hösten 2012 ska det finnas en struktur, som stöttas av tidigare nämnda organisationer, inom Finsam Dfs/Kga som kan stötta ca 25 personer med funktionsnedsättning som vill åter till arbetslivet. Personer med dokumenterat funktionshinder/sjukdom som bedöms ha behov av en lång introduktion till arbetslivet. Inskriven på Arbetsförmedlingen och aktuell på någon av de andra myndigheterna. Kom-jobb ska fungera som språngbräda mot arbetsmarknaden genom att ge en lång introduktion under handledning till arbetslivet. 7. Tehuset Föreningen Khatoon Tid Fas 1: Utbildning i mattknytning september 2012 maj De producerade mattorna kommer att ställas ut i våra lokaler. Man kan antingen köpa dem direkt av förlaget och nettointäkterna med avdrag för material och övriga kostnader kommer att tillfalla producenterna. Fas 2: Bildande av mattförlag i lämplig bolagsform. Förlaget tillhandahåller material, köper tillbaka de färdiga mattorna, marknadsför, försäljer och distribuerar produkterna. Att skapa en arbetsintensiv näring med låga krav på förkunskaper. Att bryta invandrarkvinnors isolering. Att ge dem ett visst mått av ekonomisk självständighet. Att bidra till familjens försörjning. Invandrarkvinnor främst Mellanöstern med begränsade möjligheter att hävda sig på arbetsmarknaden och i det

14 offentliga livet pga. bristfällig utbildning, begränsade språkkunskaper, kulturella begränsningar som hedersrestriktioner och avsaknaden av en egen ekonomi. et är att utbilda, i första rummet, ett tiotal kvinnor i persisk mattknytning (10-15) under 6 månader. De som visar fallenhet och intresse för arbetet ska kontrakteras för att producera mattor och andra vävda textilier för ett helt kvinnodrivet företag. Dessa kvinnor kommer att ha möjlighet att lära sig allt från inköp, knytning, marknadsföring, arbetsledning till distribution. Företaget ska drivas i förlagsform där företaget bidrar med råvaror och köper de färdiga produkterna av kvinnorna. Mattorna kan knytas i hemmen om det passar familjesituationen bättre eller i gemensamma lokaler. 8. Sektorsövergripande utbildning Finsam Degerfors/Karlskoga erbjuder de samverkande myndigheterna en processutbildning med fokus på att skapa ett forum för att diskutera metoder och tillvägagångssätt för en sektorsövergripande och kunskapsbaserad samverkan. Utbildningen sattes ihop utifrån diskussioner och önskningar som framkom från handläggare hos de samverkande myndigheterna. Utbildningen har bland annat resulterat i diskussioner om hur samsyn och samverkan kan skapas. Bl.a. har förbundet delfinansierat s.k. KUR projektet. Chefer och handläggare hos de samverkande myndigheterna. 13(15) 9. Ung och aktiv Försäkringskassan Tid Skapa gemensamma lokala samarbetsmetoder för Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen för att jobba med unga som uppbär aktivitetsersättning. Efter projekttiden ska framtagen metod implementeras och används i den fortsatta samverkan kring unga med aktivitetsersättning.

15 Personer mellan år som uppbär aktivitetsersättning. et med projektet är att: Identifiera de som har aktivitetsersättning och som är i behov av fördjupade samordningsinsatser. Dess personer ska sedan få en egen individuell handlingsplan. T.ex. innebär det att individens totala behov ska tillgodoses genom att vi tillsammans arbetar utifrån en helhetsyn. Handlingsplanen skall stötta individen så att hon/han kan utveckla en arbetsförmåga. Ta fram gemensamma lokala samarbetsmetoder för Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och övriga samverkansparter för personer som uppbär aktivitetsersättning. 14(15)

Verksamhets- och budgetplan 2015

Verksamhets- och budgetplan 2015 Verksamhets- och budgetplan 2015 Antagen av förbundsstyrelsen 2014-12-05 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2013

Verksamhets- och budgetplan 2013 Verksamhets- och budgetplan 2013 Antagen av förbundsstyrelsen 2012-11-23 2(10) Verksamhets- och budgetplan 2013 1. Verksamhet 1.1 Ändamål Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 5. Förbundets ändamål

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen: 2011-11-25 1 INLEDNING Samverkande parter i förbundet är Vänersborgs och Melleruds kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5 Budget 2013 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018

VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018 VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2015:14 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2014

Verksamhets- och budgetplan 2014 Verksamhets- och budgetplan 2014 Antagen av förbundsstyrelsen 2013-11-29 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2013-02-11. Senaste ändring. Dnr: [ÅRSREDOVISNING 2012 FÖR FINSAM DEGERFORS & KARLSKOGA]

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2013-02-11. Senaste ändring. Dnr: [ÅRSREDOVISNING 2012 FÖR FINSAM DEGERFORS & KARLSKOGA] Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2013-02-11. Senaste ändring Dnr: [ÅRSREDOVISNING 2012 FÖR FINSAM DEGERFORS & KARLSKOGA] Årsredovisning 2012 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 1. Inledning Samordningsförbundet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4)

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING DELÅRSRAPPORT 2008:1 1 (6) DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) 1. Inledning Samordningsförbundet Jönköping är en fristående juridisk person som är bildat

Läs mer

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Tjänsteutlåtande 2015-04-23 Diarienummer:0008/15 Förbundschef: Veronica Strömsten tel:031 366 46 57 Postadress: Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum 1. Inledning Samordningsförbundet

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2019

Verksamhets- och budgetplan 2019 Verksamhets- och budgetplan 2019 Fastställd av förbundsstyrelsen 2018-11-26 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbund för Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng finns framtaget. Inriktningen är att under 2015 fortsätta utveckla samverkan genom finansiering av Individ

Läs mer

Sjuhärads Samordningsförbund -ett sätt att finansiera rehabilitering, och främst - ett sätt att arbeta:

Sjuhärads Samordningsförbund -ett sätt att finansiera rehabilitering, och främst - ett sätt att arbeta: Sjuhärads Samordningsförbund -ett sätt att finansiera rehabilitering, och främst - ett sätt att arbeta: Samordningsförbundet verkar för nytänkande och flexibilitet genom att över tid anpassa insatser till

Läs mer

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2015]

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2015] Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2015-02-16 Senaste ändring 2015-02-16 Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2015] 2(15) Innehållsförteckning 1. Ingress 2. Samordningsförbundets uppgift

Läs mer

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2016]

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2016] Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2015-12-16 Senaste ändring 2015-12-16 Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2016] 2(14) Innehållsförteckning 1. Ingress 2. Samordningsförbundets uppgift

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Skaraborg

Samordningsförbundet Norra Skaraborg 2014 Samordningsförbundet Verksamhetsplan Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet 2 Mål- och ramdokument Mål, syfte, principer och centrala begrepp för samordningsförbundet Övergripande mål Det

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2016

Verksamhetsplan 2014-2016 Umeå kommun, Vännäs kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen Verksamhetsplan 2014-2016 Budget 2014-2016 Antagen av styrelsen för samordningsförbundet 2013-11-29 Innehållsförteckning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2016-2018

VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2016-2018 VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2016-2018 Samordningsförbundet i Örnsköldsvik Beslutad av förbundsstyrelsen 2015-11-26 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING...1 2. INRIKTNING...2 3. MÅL OCH PRIORITERADE OMRÅDEN

Läs mer

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund.

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund. Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-06-30 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2015:292 20901 Kommunstyrelsen Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning ARBETSMATERIAL Verksamhetsplan SF Västra 2015 Innehållsförteckning sid. 1. Lagen om finansiell samordning och samordningsförbund 2 2. Övergripande mål och syfte 2-3 3. Styrelsens uppgift och beslutanderätt

Läs mer

Förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn

Förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn 21 augusti 2012 Förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn Samordningsförbundet Östra Södertörn (nedan kallat förbundet) har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 GRUS 1 (10)

Verksamhetsplan 2007 GRUS 1 (10) Verksamhetsplan 2007 GRUS 1 (10) Verksamhetsplan 2007 GRUS 1. SAMMANFATTNING FINSAM - Finansiella samordningsförbundet Den 1 januari 2004 antogs en lag om finansiell samordning (Lag 2003:1210) som möjliggör

Läs mer

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Christoffer Martinelle 2014-05-19 LiÖ 2014-547 Landstingsstyrelsen Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Januari December 2007

ÅRSREDOVISNING. Januari December 2007 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 21, vån 6 737 80 Fagersta Telefon: 0223-442 55 www.samordningnv.se ÅRSREDOVISNING Januari December 2007 Innehållsförteckning Organisation 2 Förbundets

Läs mer

~1~7.2C\oH. Samordningsförbundet Soffejteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå. PROTOKOLL Samrnanträdesdatum 2014-11- 28

~1~7.2C\oH. Samordningsförbundet Soffejteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå. PROTOKOLL Samrnanträdesdatum 2014-11- 28 Samordningsförbundet Soffejteå FInansiell samverkan inom rehablltenngsområdet mellan FörsUflngskassan LandstJnget- ArbetstörtTledl1ngen -Sollefteå kommun Samrnanträdesdatum 2014-11- 28 1 (6) Förbundsstyrelsen

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Org.nr 222000-2774 Innehåll Uppdrag... 3 Samordningsförbundet Välfärd i Nacka ska verka för att...

Läs mer

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby- Ödeshög-Boxholms samordningsförbund

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby- Ödeshög-Boxholms samordningsförbund 1 (7) Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby- Ödeshög-Boxholms samordningsförbund Detta underlag utgör utgångspunkt för delårsredovisning/årsredovisning

Läs mer

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering Ansökan ställd av : ÖREBRO KOMMUN, ÖREBRO LÄNS LANDSTING, LOKALT FÖRSÄKRINGSCENTER ÖREBRO, ARBETSFÖRMEDLINGEN ÖREBRO SAMT STIFTELSEN ACTIVA ÖREBRO 1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv nedan under

Läs mer

Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost

Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost Sidan 1 av 10 Dnr 2009/03 Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost Styrelsen 2008 Ordinarie ledamöter: Försäkringskassan: Peter Engwall, ordförande Göteborgs

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2014/008-01 Kungälvs kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2010-02-04 1 Plats och tid Kommunhuset i Norberg, kl 13.15-16.30 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

OH bilder. Former för samverkan och exempel på olika samverkansprojekt. Margareta Liljeqvist, SKL

OH bilder. Former för samverkan och exempel på olika samverkansprojekt. Margareta Liljeqvist, SKL OH bilder Former för samverkan och exempel på olika samverkansprojekt Margareta Liljeqvist, SKL Samverkan i gemensam nämnd Landstingets uppgifter enligt Hälso- och sjukvårdslagen Tandvårdslagen Smittskyddslagen

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30

DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30 2011 DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30 Samordningsförbundet i Sollefteå presenterar här verksamhet och ekonomi för perioden 1/1 30/6 2011 2 Innehållsförteckning Förbundets verksamhet. Styrelsen... 3 Finansierade

Läs mer

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-12-18 1(8) Verksamhetsplan Samspelet Stegen Meta Fredriksson - Monfelt Förbundschef 054-540 50 44, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Samspelet

Läs mer

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-06-16 1 (9) HSN 1405-0623 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-09-30, p 5 Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden

Läs mer

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn 1 AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Mottagare Tjörns Kommun Insatser av generell art Ja Nej X Insatser för grupper Ja X Nej

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

TANUMS KOMMUN ARBETSMARKNADSENHETEN

TANUMS KOMMUN ARBETSMARKNADSENHETEN TANUMS KOMMUN ARBETSMARKNADSENHETEN - 1 - INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning. 2 Inledning.. 3 Syfte och mål.. 4-6 Arbetssätt 7 Verksamheter. 8 Övriga ansvarsområden. 9 Målgrupp 10 Resurser.. 11

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2015. (Dnr 2015:03 / 8) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2015. (Dnr 2015:03 / 8) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2015 (Dnr 2015:03 / 8) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2015 1. Sammanfattning

Läs mer

Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15

Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15 Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15 Förbundsordning för Skaraborgs Kommunalförbund Namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Skaraborgs

Läs mer

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 PM Socialtjänstförvaltningen Yasmine Ekman Munir, Shahid Saleem, Ulla-Britt Fingal 2005-04-05 Bilaga 1 Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 Bakgrund

Läs mer

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 7 1 (10) Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2011 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö

Läs mer

Utvecklingen av samverkansplattformen TRIS. Projektrapport 2008-2014

Utvecklingen av samverkansplattformen TRIS. Projektrapport 2008-2014 Utvecklingen av samverkansplattformen TRIS Projektrapport 2008-2014 TRIS idag TRIS-processen för individen TRIS som lokal samverkansplattform (TRIS-team) TRIS som infrastruktur för lokal och regional samverkan

Läs mer

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå Kom Med projektet Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skellefteå kommun och Landstinget Halvårsrapport 2008-02-16 2008-09-16 Rapporten sammanställd av: Anneli Edvinsson,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2010-10-29 36-47

Protokoll. Förbundsdirektionen 2010-10-29 36-47 Förbundsdirektionen 36-47 Förbundsdirektionen sammanträde 36. Godkännande av dagordning 37. Utseende av justeringsperson 38. Budget och verksamhetsuppföljning 2010, kvartal 3 39. Hantering av ackumulerat

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann-Marie Lundin (S), Landstinget Västmanland Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann-Marie Lundin (S), Landstinget Västmanland Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping, kl 13.00 15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun

Läs mer

Lägesrapport, arbetsmarknad s 1(2) 2007-11-23 Bilaga 1 Bakgrund Vid möte den 22 okt 2007(samordningsförbundet) diskuterades bl a arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Man lyfte även utredningen gällande navigatorcentrum.

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 2012-04- 12 Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn på verksamheten/insatsen/projektet Utveckling av arbetsintegrerade sociala företag på Gotland Bakgrund, problemområde

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Kompetensförsörjningsbehov... 3 Inom Kommunen... 3 Resterande arbetsmarknad... 3 Näringslivsråd

Läs mer

Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015

Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015 1 (6) Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015 Antagen av landstingsfullmäktige (LF) i Landstinget Västmanland, 2014-11-19, kommunfullmäktige (KF) i Fagersta

Läs mer

En förundersökning har legat till grund för arbetet.

En förundersökning har legat till grund för arbetet. Ansökan, KomHall har, i samarbete med en arbetsgrupp, utvald av FINSAM Kävlinge/Lomma, fått i uppdrag att skriva en ansökan, KomHall. Namnet KomHall ska betraktas som ett arbetsnamn och kan komma att ändras.

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 1. Förbundets ändamål och uppgifter Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Trelleborgs kommun svara för

Läs mer

ärm am Samordningsförbundet Värmdö

ärm am Samordningsförbundet Värmdö ärm am Samordningsförbundet Värmdö 1 Samordningsförbundets protokoll AMORDNNGSFÖRBUNDET 2011-08 29 Plats och tid Kommunhuset Skogsbo, Baggensfjärden måndagen den 29 november kl. 13.30 15.30 Omfattning

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

ÖVERSYN AV ARBETSSÄTT OCH MÅLGRUPP SAMT STRUKTURELLA FÖRÄNDRINGAR PÅ LUNDBYKAJEN

ÖVERSYN AV ARBETSSÄTT OCH MÅLGRUPP SAMT STRUKTURELLA FÖRÄNDRINGAR PÅ LUNDBYKAJEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/13 Hisingen 2005-06-13 Sekretariatet, OA, CA Ärende nr 7 ÖVERSYN AV ARBETSSÄTT OCH MÅLGRUPP SAMT STRUKTURELLA FÖRÄNDRINGAR PÅ LUNDBYKAJEN Bakgrund

Läs mer

Samarbetsavtal för Sundsvallsregionen

Samarbetsavtal för Sundsvallsregionen Sundsvallsregionen 1 (6) Samarbetsavtal för Sundsvallsregionen Nedanstående avtal är tecknat mellan följande kommuner i Sundsvallsregionen Hudiksvall, Härnösand, Nordanstig, Sundsvall, Timrå och Ånge.

Läs mer

Fastställd av styrelsen för Samordningsförbundet SOFINT Verksamhetsplan Organisationsnummer

Fastställd av styrelsen för Samordningsförbundet SOFINT Verksamhetsplan Organisationsnummer Fastställd av styrelsen för Samordningsförbundet SOFINT 2018-03-23 Verksamhetsplan 2018 Organisationsnummer 222 000-1818 Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2018... 1 VERKSAMHETSPLAN 2018... 3 1 Verksamhet...

Läs mer

PROJEKTETS NAMN: Naturkraft rehabilitering

PROJEKTETS NAMN: Naturkraft rehabilitering 1 AVTAL Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Skövde 2008-12-19 2008-00012 Mottagare Skövde kommun Arbetsmarknadsenheten PROJEKTETS NAMN: Naturkraft rehabilitering Insatser av generell art

Läs mer

Justeringens tid och plats: Underskrifter: Paragrafer 1-15

Justeringens tid och plats: Underskrifter: Paragrafer 1-15 Plats och tid: Kumla stadshus kl. 09.00-12.00 Närvarande Ordinarie: Ersättare: Övriga deltagande: Siv Ahlstrand, ordförande Annica Moberg Liisa Ejdenwik Susann Tegevi Richard Nygren Ida Andersson Raéd

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2015

Verksamhetsplan och budget 2015 Verksamhetsplan och budget 2015 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Laxå, kl 09.00 11.20 Beslutande Inger Trodell, Örebro läns landsting, ordförande Annelie Moilanen, Försäkringskassan Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbund BIL 1

Förbundsordning för samordningsförbund BIL 1 1 Förbundsordning för samordningsförbund BIL 1. Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn Förbundets namn är

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/008-01 Kungälvs kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR. Projektledare: Christina Reuterwall. Enhetschef AMA Arbetsmarknad

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR. Projektledare: Christina Reuterwall. Enhetschef AMA Arbetsmarknad PROJEKTANSÖKAN Datum: maj 2016 PROJEKTPLAN FÖR Projektbenämning Pilotprojekt Etableringsresurs Projektledare: Christina Reuterwall. Enhetschef AMA Arbetsmarknad Projektägare: Jonas Boman. Verksamhetschef

Läs mer

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå Kom Med projektet Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skellefteå kommun och Västerbottens läns landsting Halvårsrapport 2008-09-17 2008-12-31 Rapporten sammanställd av:

Läs mer

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset En väg till självförsörjning och framtidstro? -lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset Utvärderare, Christina Ehneström och Torbjörn Skarin Skellefteå, 11 februari 2013 Presentation

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR SOCIALFÖRVALTNINGENS STAB 2012-2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR SOCIALFÖRVALTNINGENS STAB 2012-2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR SOCIALFÖRVALTNINGENS STAB 2012-2014 Upprättad 2010-05-28 Reviderad 2011-12-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA Inledning 3 Kommunfullmäktiges mål för socialnämnden 3 Organisation 4 Socialnämndens

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier mellan Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier mellan Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier mellan Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier Parter Surahammars

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18)

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18) 2009-01-28 1 (18) Plats och tid Kommunhuset Kinna, kl 09.00-11.45, paus 10.00-10.15 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Erik Eriksson,

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SÄKERHETSPOLICY. Antagen av Kommunfullmäktige 2010-10-28 90

STRÖMSTADS KOMMUN SÄKERHETSPOLICY. Antagen av Kommunfullmäktige 2010-10-28 90 STRÖMSTADS KOMMUN SÄKERHETSPOLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2010-10-28 90 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA 1. Bakgrund 3 2. Inriktningsmål 3 3. Riktlinjer för att uppnå målen 3 3.1 Inriktning 4 3.1.1 Attityder

Läs mer

Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Västra Götalandsregionen Kommunerna Essunga, Götene. Lidköping, Skara och Vara. 2015-09-11.

Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Västra Götalandsregionen Kommunerna Essunga, Götene. Lidköping, Skara och Vara. 2015-09-11. Uppföljning ÅKA-modellen 2015-09-11 Bakgrund ÅKA-modellen implementerades i ordinarie AME-verksamhet i Västra Skaraborg under perioden 2014-01-01--2014-09-30. SoF Västra Skaraborg beviljade fortsatt finansiellt

Läs mer

Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro

Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro Revisionsrapport Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro inom Eslövs kommun Maj 2008 Carl-Gustaf Folkeson, Revisionskonsult Innehållsförteckning 1 Inledning...1 1.1 Bakgrund, syfte och avgränsning...1

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR PROJEKTANSÖKAN Datum: 2015-04-27 PROJEKTPLAN FÖR Implementering av MAC-metodiken i Pilotmodell: Samordningsteam Västerås 2015-11-01 t o m 2016-06-30 Projektägare Västerås stad, AMA Arbetsmarknad Koordinatorer

Läs mer

Delårsredovisning januari augusti 2010

Delårsredovisning januari augusti 2010 Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet Delårsredovisning januari augusti 2010 Samverkan är inte ett tillstånd som går att uppnå vid ett givet tillfälle utan en ständigt

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

Sociala företag Social resursförvaltnings strategi för stöd

Sociala företag Social resursförvaltnings strategi för stöd Sociala företag Social resursförvaltnings strategi för stöd Bakgrund och avsikt Social resursförvaltning beviljade under 2014 drygt sju miljoner kronor i ekonomiskt stöd till sociala företag. Dessa företag

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-11-18 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-11-18 1 Sida Sammanträdesdatum 2010-11-18 1 Plats och tid Norbergs kommunhus, sessionssalen, kl 08.30-12-20 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jan Johansson, tjänstgörande ersättare, Landstinget

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30 Datum 13-6-6 1(14) Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 1-4-1 13-4-3 Bilaga: Frågeformulär Postadress: Tel. 7-6 88 73 Samordningsförbundet i Kalmar län Organisationsnr -189 Lögstadsgatan 98 39 Vimmerby

Läs mer

REMISSVAR BETÄNKANDET FRÅN SOCIALBIDRAG TILL ARBETE SOU 2007:2

REMISSVAR BETÄNKANDET FRÅN SOCIALBIDRAG TILL ARBETE SOU 2007:2 REMISSVAR BETÄNKANDET FRÅN SOCIALBIDRAG TILL ARBETE SOU 2007:2 FRÅN SKOOPI SOCIALA ARBETSKOOPERATIVENS INTRESSEORGANISATION Presentation av SKOOPI I SKOOPI organiseras de sociala arbetskooperativen i Sverige.

Läs mer

Delårsrapport 2007-04-01 2007-08-31 Samordningsförbundet Skövde

Delårsrapport 2007-04-01 2007-08-31 Samordningsförbundet Skövde Samordningsförbundet Skövde PM 1(20) Delårsrapport 2007-04-01 2007-08-31 Samordningsförbundet Skövde Samordningsförbundet Skövde PM 2 (20) Innehållsförteckning Sidan 1 Inledning 3 2 Syfte 3 3 Målgrupp

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2013/013-002 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Projektplan för Samverkstan

Projektplan för Samverkstan Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-30 1(10) Projekt Samverkstan Runar Skoglund Arbetskonsulent 054-29 72 25 sms 070-691 72 39 runar.skoglund@karlstad.se Projektplan för Samverkstan Bakgrund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning VERKSAMHETSPLAN 212 (dnr 211:29 / 1) 1. Inledning Samordningsförbund har ett unikt uppdrag att stödja samordnade insatser för personer som behöver hjälp av flera huvudmän för att komma tillbaka till arbete.

Läs mer

Ansökan ambitionshöjning Ungdomshälsan

Ansökan ambitionshöjning Ungdomshälsan Ansökan ambitionshöjning Ungdomshälsan Bakgrund/Problemformulering Under senare år har olika nationella utredningar visat att barns och ungdomars psykiska ohälsa har ökat, vilket utöver det psykiska lidandet

Läs mer

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42 Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42 Arbetsförmedlingen i Göteborg 5 stadsdelskontor som ger service till arbetssökande och arbetsgivare inom sitt geografiska område.

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Verksamhetsplan Budget 2013 Plan 2014 2015 Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan Samordningsförbundet Lycksele, Lysa 1.

Läs mer

TIA Till och I Arbete

TIA Till och I Arbete Projektledare TIA Till och I Arbete Datum Michael Berliner 08 2013-01-08 0480-450134 Verksamhetsrapport Projekt TIA 2012-01-01 2012-12-31 TIA Arbetsmarknadsenheten Adress Verkstadsgatan 3, 392 39 Kalmar

Läs mer