Agdabladet nr En kundtidning från Visma Agda årgång 23. nr2. Rekrytering i Visma.net

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Agdabladet nr 2 2013. En kundtidning från Visma Agda årgång 23. nr2. Rekrytering i Visma.net"

Transkript

1 Agdabladet nr En kundtidning från Visma Agda årgång 23 nr2 Rekrytering i Visma.net

2 Ansvarig utgivare Sofia Gerstenfeld Framtid, frihet och framgång! Redaktör Louise Karlsson Grafisk form Andreas Cato Medarbetare i detta nummer Catarina Söderlund, Gunilla Eriksson Utgivare Visma Agda AB Kontaktinformation Långskeppsgatan Ängelholm Växel Jag heter Sofia Gerstenfeld och är ny VD på Visma Agda sen ett par veckor tillbaka. Det här är mitt första VD har ordet i Agdabladet och jag ser fram emot att få lära känna dig som kund framöver. Jag har tidigare arbetat som HR-chef inom Visma. HR och lön ligger mig därför varmt om hjärtat. Jag är riktigt stolt över att kunna säga, att Agda PS är HR-systemet som 100% av företagets anställda kan använda. För några veckor sen talade en kollega om framtiden på ett seminarium som vi inom Visma anordnar varje höst - Visma Summit. Titeln på hans föreläsning var Framtid, frihet och framgång. Daniel pratade om att samhällsutvecklingen snabbt går i riktning mot att den enskilda medborgaren, medarbetaren, kunden eller användaren ska kunna serva sig själv. Utföra allt mer på egen hand. För att det ska vara möjligt krävs ständig tillgång till information och obegränsad frihet att kunna göra det mesta. För oss på Visma Agda är det självklart att hänga med på de utmaningar ni kunder står inför. Jag är övertygad om att ni tillsammans med oss, våra produkter och tjänster, kan få mer frihet och större framgång i framtiden, helt oberoende av tid och plats blir ett spännande år! Vi går från två till tre releaser i Agda PS och nya produkter väntar på att få lanseras. Dessa kan du läsa mer om i det här numret av Agdabladet. Rekryteringsverktyget vågar jag lova är förpackat på ett riktigt bra sätt! Tryck Ljungbergs Tryckeri Distribution Kunder samt återförsäljare till Visma Agda AB Så, vem är då jag Sofia? Jag bor i Malmö, är gift och har två barn, 9 och 11 år gamla. Givetvis tillbringar jag min mesta fritid med familjen. Mycket tid går åt till att skjutsa barnen på alla deras aktiviteter. Att röra på mig gör jag ofta och gärna. När jag inte simmar, springer, spelar golf eller åker skidor går jag gärna långa promenader med vår labrador. Låter fantastiskt hurtigt eller hur? Men visst finns det stunder när även jag låter latmasken i mig ta över och ägnar mig åt att spela Candy Crush! Nu stundar snart efterlängtade lediga dagar för de flesta av oss. Jag vill passa på att önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År från oss alla här på Visma Agda! Sofia Gerstenfeld, VD PS. vill du lyssna på Daniel de Sousas inspirerande föreläsning om framtiden så hittar du den på

3 Lagar och avtal Förändrade basbelopp 2014 Prisbasbelopp kr Förhöjt prisbasbelopp kr Inkomstbasbelopp kr Sjukpenning Prisbasbeloppet påverkar sjukdom (SGI) 7,5*prisbasbeloppet = kr/12 = kr Prisbasbeloppet påverkar föräldraledighet (SGI) 10*prisbasbeloppet = kr/12 = kr Sociala avgifter Ruta 55 Normal avgift f % Ruta 57 Personer f % Ruta 59 Särskild löneskatt personer f % Personer f och tidigare 0.00% Nya förmånsvärdena för frukost, lunch och middag Fri frukost 42 kr Fri lunch 84 kr Fri middag 84 kr Helt fri kost 210 kr Aktiviteter våren 2014 Seminarium - Semesterrutiner i Agda PS Sundsvall 31/3, Stockholm 1/4 & 2/4, Umeå 3/4, Stockholm 4/4, Karlstad 7/4, Göteborg 8/4 & 9/4, Jönköping 10/4, Ängelholm 11/4 och Malmö 14/4 Seminarium Personal i Agda PS och Visma.net Under våren i Stockholm och Ängelholm Seminarium - Trix och tips i Agda PS Ängelholm 6/5 och Stockholm 7/5 Utställare på Personal & Chef, Kistamässan i Stockholm Stockholm 19-20/2 Huvudpartner på Competensdagen, Dunkers Hus i Helsingborg Helsingborg 28/3 Utställare på Företagardagarna i Ängelholm Ängelholm 9-10/5 Oförändrade belopp för 2014 Arbetsgivaravgifter, Egen bil i tjänsten, Kostavdrag, Skattefria traktamente och Tjänstebil i tjänsten Regeringen backar om förslaget om månatlig kontrolluppgift Regeringen kommer i höst inte att lämna någon proposition om att införa regler om månatliga kontrolluppgifter. Då månadsuppgifter skulle innebära en stor ökning av uppgiftsbördan för företagen finner regeringen ingen anledning att fortsätta arbetet med att ta fram en sådan proposition. Regeringen föreslår sänkt arbetsgivaravgift för unga Regeringen vill att unga som avslutar sin utbildning snabbt ska kunna komma in på arbetsmarknaden. För unga som inte fyllt 23 år vid årets ingång vill man sänka sociala avgifterna från dagens 15,49% till 10,21%. För de som fyllt 23 men inte 25 år vid årets ingång kvarstår dagens nedsättning (15,49%). Ändringarna bedöms kunna träda i kraft tidigast den 1 juli Nystartszoner Nya sociala avgifter införs enligt förslag i lagrådsremiss från nästa årsskifte för de regioner med låg sysselsättningsgrad, kombinerat med låg utbildningsnivå och där många erhåller långvarigt försörjningsstöd. De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2014.

4 Rekrytering i Visma.net Jobb workflow Ansökningsprocess Urvalsprocess Att det är dina medarbetares talanger som skapar ditt företags framgång är knappast någon nyhet. Däremot är det viktigare än någonsin att ha en strategi och färdiga processer i sitt rekryteringsarbete. Med Rekrytering i Visma.net kan du förbättra din rekrytering effektivt. Det blir enklare att snabbt kunna hitta och anställa de allra bästa medarbetarna före konkurrenterna. Redan under januari 2014 kommer Rekrytering i Visma.net ut på marknaden. Du kan då vara en av de första att få ett kraftfullt och användarvänligt verktyg, bättre kontroll och kan rekrytera via de bästa kanalerna. Jobb workflow Först skapas en jobbansökan. Det går väldigt snabbt för exempelvis en chef att själv skapa en ansökan, med hjälp av givna mallar. I Rekrytering i Visma.net har vi paketerat den bästa uppsättningen som ger dig och dina kollegor återanvändbara mallar och processer. Allt för att ditt jobb ska bli så effektivt och smidigt som möjligt. När platsannonsen godkänts internt publicerar du den smidigt på exempelvis er egen webbsida och/eller på externa rekryteringssidor. Ansökningsprocess I samband med att kandidaten söker det publicerade jobbet får han/hon fylla i färdigställda frågeformulär, bifoga sitt CV och personliga brev. Urvalsprocess Den här processen hjälper dig att mäta, poängsätta och jämföra kandidaternas ansökningar på ett enkelt sätt. Mejlmallar används för att kunna kommunicera med och ge feedback till kandidaterna genom hela processen. Du kan följa och uppdatera kandidaternas status löpande genom din egen urvalsprocess. Kandidaterna kan hanteras i olika talangpooler som skapas efter exempelvis kompetens. Anställa Här skapar du det jobberbjudande med detaljer jobbet kräver till den utvalda kandidaten. När erbjudandet med alla detaljer är överenskommet och klart skriver du enkelt ut ett anställningsavtal. Integration med Agda PS Information passerar till och från exempelvis Agda PS via smidiga integrationer. Vår paketering av Rekrytering i Visma.net ger dig en kort och effektiv implementering. Givetvis finns också möjligheten att skräddarsy leveransen genom unika uppsättningar och behörigheter.

5 Anställa Integration med övriga system Visma.net Vad händer under resten av 2014? En ny resemodul i Visma.net kommer att lanseras under hösten och vara fullt integrerad med Agda PS. Det blir enkelt att komma igång och enkelt att använda, alltid uppdaterat och tillgängligt. Det går snabbt att göra sin reseräkning och givetvis finns här olika kreditkortskopplingar. Kvitton skannas enkelt in med en särskild app så att allt blir samlat där det hör hemma. Vi kommer att berätta mer om den nya resemodulen i nästa nummer av Agdabladet. Vad är då Visma.net egentligen? Visma.net är Vismas flaggskepp. Det är en affärslösning som kopplar ihop ditt team med företagets verksamhet genom smarta, automatiserade och integrerade affärs-, ekonomi- och HRM-processer i molnet. Visma.net hjälper dig att fokusera på din kärnverksamhet och bli bäst på den. Visma är Nordens ledande leverantör av system och tjänster för företag. I mer än 15 år har Visma visat vägen med sina affärslösningar och tar nu sikte på att göra samma sak med sin revolutionerande molntjänst. Visma har inte bara tagit sina befintliga lösningar och flyttat dem till molnet; Visma.net är från grunden byggt i molnet. Som Nordens ledande leverantör av affärs-, ekonomi- och HRM-system är Visma den leverantör som har den erfarenhet och kunskap som krävs för att ta just ditt företag till molnet. Vill du veta mer om våra nya produkter som kommer att lanseras under 2014? Kanske står du redan nu i startgroparna att skaffa någon ny produkt inom de här områdena? Då ska du definitivt kontakta oss genom att skicka ett mejl till P.S. Agda PS utvecklas parallellt med Visma.net och Rekrytering och Resor i Agda PS kommer givetvis att finnas kvar när de nya produkterna i molnet lanseras.

6 + Tjänsteutbud Som kund hos oss får du tillgång till ett flertal tjänster som kan underlätta ditt arbete i/med Agda PS. + Visstid löneexpert Plötsligt slutar din löneexpert och rekryteringen tar tid, då kan Visma Agda hjälpa till med Visstid löneexpert. Tjänsten innebär att vi för din räkning utför lönebearbetning hos dig i ert företags installation av Agda PS. Du ser till att löneunderlagen och filöverföringar är attesterade och klara. Förutom löneberäkning kan vi samtidigt hjälpa dig igång med funktioner i ämnet lön som ert företag inte kommit igång med av ett eller annat skäl. + Agda Konsult Önskar du hjälp med uppläggning eller en utredning av ett ämnesområde i Agda PS? Vi kommer gärna till dig och stöttar dig på plats! När det är dags med lönerevision eller semesterbrytning och du känner behov av rådgivning, då kan du få hjälp med detta hemma i din egen Agda PS-installation av oss. Rapportcentralen i Agda PS är ett bra sätt att få ut information till chefer och arbetsledare. Du vill kanske ha hjälp med denna uppsättning så rätt information kommer till rätt chef, vi hjälper gärna till! + Agda Fjärrsupport Vi har möjlighet att använda en fjärrstyrningslösning via internet. Innebörden av detta är att vi har möjlighet att kunna se och ha delad kontroll över din dator. Detta betyder att du kan få snabb och säker service utan att behöva gå igenom onödiga steg för att utreda problem. När ärendet är löst kan du fortsätta ditt arbete direkt. Fler ärenden kan således lösas vid första kontakten med oss. + Företagsanpassade kurser Det kan vara ett kostnadseffektivt alternativ när många från samma företag behöver utbildas. Om du inte har möjlighet att gå någon av våra schemalagda kurser eller om du helt enkelt skulle vilja ha genomgång i lite av varje i Agda PS så finns det möjlighet för oss att ordna Företagsanpassade kurser helt enligt dina behov och önskemål. Kursen kan hållas i ditt företags egna lokaler, i våra kurslokaler eller på annan plats och ort. En ytterligare fördel kan vara att kursen kan hållas på företagets egen databas. + Agda Kundanpassning Behöver du hjälp med en integration, specialrapport till ledningen eller en kundanpassning? Då kan du vända dig till oss! Exempel på olika lösningar: Lönespecifikation via mejl Vi erbjuder en tjänst där du kan mejla lönespecifikationerna till era anställda. Vill du mejla ut era Lönespecifikationer? Då har vi lösningen i form av en kundanpassning! Automatisera inläsning av data Personuppgifter Konteringsbegrepp(Projekt) Tidsstämplingar Förtroenderapportering Arbetspass Personligt schema

7 Ordlista Personal Aa Talangpool Karriärplattform där arbetsgivare kan hämta information om kandidater för att kunna anställa. En kandidat vill också gärna finnas i en talangpool för att bli sedd och eventuellt anställd. Karriärportal Genom en uppdaterad och aktuell hemsida håller företaget sig intressant för sökande kandidater och ger vägledande funktioner till de sökande, så de kan ta nya steg i karriären. Exempelvis kan arbetsgivaren göra reklam för ett traineeprogram. Agda Drift För många företag och organisationer ökar kraven på en effektiv, stabil och värdeskapande IT-verksamhet. Många upptäcker svårigheten med att upprätthålla en hög tillgänglighet, driftsäkerhet och kompetens. Med Agda Drift kan du överlåta driften av Agda PS till oss. Fördelen med Agda Drift är att du enbart betalar för de tjänster som nyttjas och slipper fundera på it-kostnaderna. Vi tar ansvar för all drift av servrar och du behöver endast en dator med internetuppkoppling. En stabil, enkel, säker och anpassad lösning som gör att du inte behöver tänka på avancerade installationer, uppdateringar, säkerhet och backuptagande. Åtkomsten sker via Internet vilket gör att du blir geografiskt oberoende i ditt arbete. En fördel om du har kontor på olika platser eller vill jobba hemifrån. All trafik mellan klient och server är krypterad med hjälp av SSL, vilket borgar för hög säkerhet därtill sker inloggning till Agda PS med engångslösenord via säkerhetsdosa vilket höjer säkerhetsnivån ytterligare. Jobbportal En lite enklare variant av karriärportal, exempelvis där ett företag lägger ut lediga jobb. Jobbgodkännande Processen för jobbgodkännande definierar alla de steg ett jobb måste genomgå innan det är godkänt av chefen. Kandidat Externa och anställda som har sökt ett jobb i ditt företag. Kandidathantering Ger dig möjlighet att hantera sökande (källa, kandidatspårning, intern rörlighet osv.) oavsett vilken avdelning eller vilket jobb de är tilldelade till. Rekrytering Rekrytering är processen att söka, attrahera och kontraktera mänskliga resurser till att utföra någon form av arbete eller uppgift. Rekrytering är egentligen en gammal militär term som betyder att förse med nytt manskap (rekryter) som ersättning eller till förstärkning av truppstyrkan.

8 Avsändare: Visma Agda AB Långskeppsgatan ÄNGELHOLM B OBS! Kontrollera att våra adress- och kontaktuppgifter för ert kundnummer stämmer, se adressetikett ovan. Finns det ändringar, skicka e-post till så uppdaterar vi vårt register direkt. Agdalotteriet I varje nummer av Agdabladet lottar vi ut fem vinster bland våra kunder. Här är vinnarna i detta nummer. Brannan AB Elos Medtech Timmersdala AB Foria AB Projektgaranti AB Sveriges Ingenjörer Vinnarna i Agdalotteriet kommer få en present skickat till företaget med posten. Grattis! Välkomna! Vi hälsar alla nya kunder välkomna. Vi tycker det är roligt att så många ger Visma Agda förtroendet med några av företagens mest centrala funktioner - lön och personal! Här är ett axplock: Backa Läkarhus AB Con-Form Göteborg AB Gestamp HardTech AB Lessebo Bruk AB Platzer Fastigheter AB Med Agda Drift eller Agda PS/SaaS kan du överlåta driften av Agda PS till oss. Till vår driftmiljö välkomnar vi alla nya kunder, här är ett urval: Freedom Finance Kreditservice AB Malmö Bilcentrum AB Svenska Djurhälsovården AB Tallink Silja AB Tälje Sten och Transport AB God Jul önskar Visma Agda och husbandet Visma Agdaz

Agdabladet nr 1 2014. En kundtidning från Visma Agda årgång 24. nr1. Glad Sommar!

Agdabladet nr 1 2014. En kundtidning från Visma Agda årgång 24. nr1. Glad Sommar! Agdabladet nr 1 2014. En kundtidning från Visma Agda årgång 24 nr1 Glad Sommar! Ansvarig utgivare Sofia Gerstenfeld Redaktör Catarina Söderlund Grafisk form Andreas Cato Sunil Soondh Medarbetare i detta

Läs mer

Aktiviteter hösten 2015

Aktiviteter hösten 2015 En kundtidning från Årgång 25 #1 2015 Lagar & Avtal sidan 7 Lönespecifikation i App sidan 8 Servicecenter sidan 6 Intervju SCB - Lönestatistik sidan 4 Vi lever i förändringarnas tid! Innehåll Intervju

Läs mer

Löneexperten. nr1. Vi kikar på framtiden för. Vi har lunchat med Nina Fagerholm. HR-direktör på Abbott

Löneexperten. nr1. Vi kikar på framtiden för. Vi har lunchat med Nina Fagerholm. HR-direktör på Abbott Agdabladet nr 1 2012. En kundtidning från Agda årgång 22 nr1 Vi kikar på framtiden för Löneexperten Vi har lunchat med Nina Fagerholm HR-direktör på Abbott nominerad till Årets HR-Chef 2012 Ansvarig utgivare

Läs mer

Kurskatalog 2015 Boka din kurs på www.agda.se/utbildning

Kurskatalog 2015 Boka din kurs på www.agda.se/utbildning Kurskatalog 2015 Boka din kurs på www.agda.se/utbildning Innehåll rmation... 4 Företagsanpassade kurser... 6 Seminarium Seminarium - Årsrutiner i Agda PS... 7 Seminarium Semesterrutiner i Agda PS... 8

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

En telefonväxel för alla företag.

En telefonväxel för alla företag. Powered by En telefonväxel för alla företag. En enkel telefonväxel för krävande företag. Tele2 Direct gör ditt företag effektivare och dina medarbetare mer tillgängliga. Ni behöver inte missa några inkommande

Läs mer

Nyttja tid och resurser smartare

Nyttja tid och resurser smartare Nyttja tid och resurser smartare www.conscriptor.se 1 Jag har ett väldigt roligt jobb, mycket på grund av kontakten med mina kunder och sekreterarlaget, säger Sabine Geiser Kolehmainen. Hon är teamledare

Läs mer

MyBusiness. Plattformen har landat! Magazine Special. Användteknik somärvärdeskapande. Plattformär detendavettiga. Forskaren: Företagaren:

MyBusiness. Plattformen har landat! Magazine Special. Användteknik somärvärdeskapande. Plattformär detendavettiga. Forskaren: Företagaren: MyBusiness Magazine Special En tidning för företagare Forskaren: Användteknik somärvärdeskapande Företagaren: Plattformär detendavettiga Undersökning: 80 Procent gillar den ekonomiska överblicken PwC:s

Läs mer

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VÄRDEKEDJAN Marknadsföring, information och kommunikation är förmedling av tankar, idéer, fakta eller känslor. Men för att kunna förmedla måste ett budskap formuleras

Läs mer

Bankuellt Nr 8 Februari 2013

Bankuellt Nr 8 Februari 2013 Bankuellt Nr 8 Februari 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Under 2012 hände något historiskt. Bergslagens Sparbank öppnade ett nytt kontor på en ort som varit utan bankkontor

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

Möt personerna bakom Visma Spcs prisbelönta support

Möt personerna bakom Visma Spcs prisbelönta support tidningen för dig som vill förenkla ditt företagande Nr 75 2012 Möt personerna bakom Visma Spcs prisbelönta support Läs mer om Visma Spcs nya program och tjänster, hur du skyddar dig mot bluffakturor och

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VÄRDEKEDJAN Marknadsföring, information och kommunikation förmedlar tankar, idéer, fakta eller känslor. Men för att kunna nå fram måste ett budskap formuleras

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

Rekrytering framför publik. Snabbare från gröngöling till senior Radikala idéer ökade produktiviteten med 50 % Ett magasin från Combitech AB

Rekrytering framför publik. Snabbare från gröngöling till senior Radikala idéer ökade produktiviteten med 50 % Ett magasin från Combitech AB Tema: Rätt kompetens i företaget vad är det och hur behåller du den? Nr 1 maj 2011 Ett magasin från Combitech AB Rekrytering framför publik Snabbare från gröngöling till senior Radikala idéer ökade produktiviteten

Läs mer

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare?

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare? Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare Rollkoll Vad gör en god man och förvaltare? 1 Rollkoll är ett projekt som genomförs av Riksförbundet frivilliga samhälls arbetare (RFS)

Läs mer

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär Affärssystem på ditt sätt Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär SoftOne för detalj- och dagligvaruhandeln SoftOnes affärssystem är utvecklat

Läs mer

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN November December Januari * Ordförandekonferens * Föreningsårsmöten * Bokslut & revision Februari * Föreningsårsmöten * Medlemsrapportering klar 28 februari * Planeringskonferens * Bokslut & revision *

Läs mer

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL DIN EGEN MAKT En satsning från Nationell Psykiatrisamordning Utgiven av NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. www.nsph.se Din egen makt Författare: Maria Nyström Agback Utgiven av: NSPH, Nationell

Läs mer

MyBusiness. Nytt liv som entreprenör. Magazine Special. Eva Norlings begravningsbyrå tar hjälp av PwC med ekonomin

MyBusiness. Nytt liv som entreprenör. Magazine Special. Eva Norlings begravningsbyrå tar hjälp av PwC med ekonomin MyBusiness Magazine Special En tidning för företagare Försäljning Rätt pris med rätt rådgivning Ägarskap Delägarprogram lyfte Ledarskaparna Snabbväxare Leos Lekland trotsar lågkonjunktur Eva Norlings begravningsbyrå

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

Innehållsförteckning. Jag känner väldigt mycket glädje och energi... 10

Innehållsförteckning. Jag känner väldigt mycket glädje och energi... 10 Årsredovisning 2014 4 20 Jag känner väldigt mycket glädje och energi... 10 Huvudkontor Stockholm Trygghetsstiftelsen Box 1145 111 81 Stockholm Besöksadress: Kungsgatan 57 A, 5 tr Telefon: 08-613 14 00

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Struktur och översikt till Guide inför rekrytering till golfklubb.

Struktur och översikt till Guide inför rekrytering till golfklubb. 1 Struktur och översikt till Guide inför rekrytering till golfklubb. Motiv för guiden Mål med guiden Börja i underlagen Rekryteringssituationen Kontrollerad Okontrollerad Bra självprövning Rekryteringsdokumentet

Läs mer

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET KARRIÄR & KOMPETENS. Din rekryteringspartner inom Ekonomi och Management

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET KARRIÄR & KOMPETENS. Din rekryteringspartner inom Ekonomi och Management ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET Nr.1/September 2010 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus ANNONS KARRIÄR & KOMPETENS 6TIPS MOTIVERA DINA MEDARBETARE FOTO: ANGELICA

Läs mer

Moderna program- och informationslösningar för redovisningsbyrån

Moderna program- och informationslösningar för redovisningsbyrån Moderna program- och informationslösningar för redovisningsbyrån program kurser böcker nyhetstjänster helhetslösningar Har du koll på K3-reglerna? Se vår nya bok på sid 3. Moderna och kostnadseffektiva

Läs mer

Lättläst om. Sociala företag. 14-1037_bok_socialafo retag_laẗtla st_final.indd 1 2014-11-10 06:31

Lättläst om. Sociala företag. 14-1037_bok_socialafo retag_laẗtla st_final.indd 1 2014-11-10 06:31 Lättläst om Sociala företag 14-1037_bok_socialafo retag_laẗtla st_final.indd 1 2014-11-10 06:31 Visionen för projekt Östgötamodellen arbete för alla Rapporten som du nu läser handlar om arbetsintegrerande

Läs mer

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat HANDBOK I E-POSTMARKNADSFÖRING UPPDATERAD MED e-post för sociala medier och mobila enheter INNEHÅLL 1. nycklarna till framgång 6 2.

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer