Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2012-06-26 Sammanträdestid 8.30-11.45"

Transkript

1 Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Gerry Norberg (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M), 1:e vice ordförande Monika Bréti (S) Christer Norrman (M) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Jan Dickens (S) Björn Jönsson (S) Övriga förtroendevalda - Tjänstemän Rolf Landholm, kommunchef Oskar Åhrén, utredningssekreterare Barbro Odelberg, informatör Henrik Lundahl, kanslichef, Peter Axelsson, personalchef, 194 William Hedman, ekonomichef, 194 Patrik Linné, verksamhetsekonom, 194 Inge Emanuelsson, stadsbyggnadschef, 194, Josefin Selander, planchef, 194, 198 Eva Jonsson, kvalitetsstrateg, socialförvaltningen, 196 Karin Delin, kvalitetsstrateg, barn- och utbildningsförvaltningen, 196 Patrik Annervi, säkerhetsansvarig, 197 Linda Larsson, gatuchef, 199 Torbjörn Larsson, IT-strateg, 201 Helene Lis, kultur- och fritidschef, 202 Katarina Nilsson, förvaltningsinformatör, 202 Ingela Molander, VD, Falkenbergs turistbyrå, 202 Paragrafer Justering Ordföranden samt Gerry Norberg Underskrifter Sekreterare... Oskar Åhrén

2 Ordförande... Mari-Louise Wernersson Justerare... Gerry Norberg Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Oskar Åhrén 2 (12)

3 194 Förslag till budget för kommunstyrelsen Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna förslag till budgetunderlag 2013 samt förslag till budgetramar 2014, plan 2015 och investeringsplan för kommunstyrelsen. 2 Överlämna förslagen till budgetberedningen för vidare behandling. sunderlag Budgetunderlag KS Sammanställning äskande drift KS Investeringssammanställning KS Aktiviteter till övergripande mål KS Kommunledningskontoret har framlagt förslag till budgetunderlag 2013 samt budgetramar 2014, plan 2015 och investeringsplan för kommunstyrelsen. 195 Användning av läsplattor i beslutsprocessen. Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Läsplattorna kommer fortsätta användas bland ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden. Papperskallelser kommer från och med oktober 2012 inte längre skickas till ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen. 2 Läsplattor införs i fullmäktige och samtliga styrelser och nämnder förutom valnämnden och överförmyndarnämnden. 3 Kommunledningskontoret ges i uppdrag att, innan oktober 2012, anordna ytterligare ett utbildningstillfälle för de användare som har svårt att använda läsplattan för att hantera sammanträdena. 4 Kommunledningskontoret ges i uppdrag att, innan oktober 2012, anordna ett utbildningstillfälle som syftar till inspiration och fördjupning av hur läsplattorna kan användas i det politiska arbetet samt i kontakten med kommunmedlemmarna genom sociala medier. 5 Kommunledningskontoret ges i uppdrag att se vilka möjliga tekniska lösningar som finns för att underlätta arbetet ytterligare med användningen av läsplattor i sammanträdesprocessen. 3 (12)

4 sunderlag Enkätsvar från kommunstyrelsen och dess ersättare Enkätsvar från barn- och utbildningsnämnden och dess ersättare Ledamöter i kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden har under en försöksperiod på tre månader använt läsplattor för att hantera information i den politiska beslutsprocessen. En utvärdering i form av en enkät till ledamöterna har genomförts. Enkät gick ut digitalt och i pappersform till samtliga ledamöter. För kommunstyrelsen svarade 16 ledamöter och 18 i barn- och utbildningsnämnden. Av dessa är det en klar majoritet på 32 personer positiva till att fortsätta med läsplattorna. Förutom att hantera möteshandlingar använder politikerna läsplattan för omvärldsbevakning, e- post, sociala medier. Över 90 % uppger att de använder e-posten via läsplattan. Drygt hälften av ledamöterna använder läsplattan i sin politiska roll för att kommunicera via sociala medier med allmänheten. Av de svarande anger ca 90 % att de alltid läser kallelserna på läsplattan, emedan de resterande ibland använder läsplattan för att läsa kallelsen. Ledamöternas syn på hur det fungerar med läsplattor under sammanträdet är inte riktigt lika positiv. Ca 30 % tyckte det fungerade bra och 60 % tyckte det fungerade ganska bra. Av enkätsvaren framgår att 50 % inte vet om ytterligare nämnder ska införskaffa läsplattor till sina förtroendevalda. 25 % anser att samtliga förtroendevalda ska få läsplattor, 19 % anser inte att valnämnden bör ha läsplattor och för de övriga nämnderna är siffran ännu lägre. Ekonomi En läsplatta kostar ca 5000 kr inköp per förtroendevald till detta kommer en årlig summa på ca 2000 kr för internetabonnemang och tillgång till sammanträdesapplikationen. I nedanstående tabell framgår vilka kostnader läsplattor till de förtroendevalda kommer medföra: Politiska organ Engångskostnad (tkr) Årlig kostnad (tkr) Idag, KS, BUN Samtliga politiska organ Utan KF, VN, ÖN Utan VN, ÖN Övervägande Då en klar majoritet av politikerna som svarat på enkäten är positiva till införandet av läsplattor anser utredaren att detta ska ske. Positiva effekter av läsplattorna är bland annat att utskicken till de förtroendevalda blir snabbare vilket ger förvaltningarna längre tid på sig att ta fram ett adekvat beslutsunderlag till politikerna. 4 (12)

5 Av undersökning framgår även att de förtroendevalda i princip använder läsplattorna dagligen samt i väldigt stor utsträckning använder e-postfunktionen, vilket medför att kommunikationsvägen mellan förvaltningen och de förtroendevalda stärks ytterligare. Sekundära positiva effekter av införandet av läsplattor, för förtroendevalda, är att ett stort antal av de förtroendevalda använder sig av läsplattorna till omvärldsbevakningen och användingen av sociala medier, vilket torde ge Falkenbergs kommun mer upplysta politiker, som i större omfattning än tidigare kommunicerar direkt med kommunmedlemmarna och där med vitaliserar vår representativa demokrati. Däremot anser kommunledningskontoret att det finns behov av ytterligare utbildningsinsatser, så att samtliga förtroendevalda behärskar tekniken att använda läsplattorna i sammanträdesprocessen. Utredaren föreslår att ett utbildningstillfälle inrättas för de förtroendevalda som önskar repetition av grunderna i sammanträdesprocessen för läsplattor. Dessutom förslås att ett inspirationstillfälle anordnas där intresserade förtroendevalda kan delta för att få fördjupade kunskaper samt tips på hur läsplattor kan användas för kommunicering till kommunmedlemmarna. Idag har kostanden för läsplattor till förtroendevalda uppgått till 195 tkr i fasta kostnader och 78 tkr i årlig kostnad. Utredaren förordar att läsplattor införs i samtliga politiska organ förutom valnämnden och överförmyndarnämnden. Orsaken till att dessa exkluderas är för att valnämnden sammanträder väldigt oregelbundet och kostnaderna därmed inte kan motiveras. Vad gäller överförmyndarnämnden omges ärendena ibland av sekretess, men främsta skälet till att i dagsläget inte införskaffa plattor till nämnden är att nämnden sannolikt kommer att omorganiseras år Därmed borde den bli den nya kommunsamverkande nämnden som bör ta beslut om läsplattor och om de ska användas vid deras sammanträden. Det kostar visserligen ca 100 tkr i fasta kostnader att införa läsplattor i fullmäktige utöver resterande nämnder. Detta skulle dock ge väsentliga tidvinster för förvaltningen och ge en stringens av sammanträdesprocessen, vilket skulle medföra att ytterligare värdefull tid som skulle kunna läggas på att förbättra den digitala sammanträdesprocessen. Om inte kommunfullmäktige övergår till digital ärendehantering, kvarstår en relativt stor pappershantering i den politiska organisationen. Det har i enkätundersökningen även framgått att det finns önskningar om förbättringspotential för sammanträdesapplikation. Utredaren förslår därför att kommunledningskontoret ges i uppdrag att se vilka möjliga tekniska lösningar som finns för att underlätta arbetet ytterligare med användingen av läsplattor i sammanträdesprocessen. 196 Övertagande av kostnads- och verksamhetsansvar för korttidstillsyn för barn över 12 år enligt LSS. Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 5 (12)

6 1 Överföra kostnads- och verksamhetsansvar för korttidstillsyn för barn över 12 år enligt LSS från socialnämnden till barn- och utbildningsnämnden 2 Ansvaret för beslut om insatsen kvarstår hos socialnämnden 3 Överföringen ska vara genomförd senast årsskiftet 2012/2013 sunderlag och tjänsteskrivelse Socialnämnden Bilagor: tjänsteskrivelse till strategienheten kommunledningskontoret och personaltäthetsschema och tjänsteskrivelse Barn- och utbildningsnämnden Parallellt med förberedelserna för upphandling av all verksamhet inom LSS området hade ett arbete pågått med att tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen hitta en lokalmässig samordning av korttidstillsynen vid Villa Balder med Björksskolan. Syftet var att åstadkomma effektivare nyttjande av kommunens lokaler och därmed en mer normaliserad situation för de barn som är berörda. Vid socialnämndens arbetsutskotts sammanträde i november aktualiserades frågan om korttidstillsynen inte enbart lokalmässigt kan samordnas med skolan utan också om barn- och utbildningsnämnden skulle kunna överta hela ansvaret för att bedriva korttidstillsyn enligt LSS. Samtal hade redan inletts med barn- och utbildningsförvaltningen varvid information om omfattning i antal barn och prognostiserad kostnad 2011 för verksamheten lämnades efter utfall i oktober Det förslag i tjänsteskrivelse som därefter gick till beslut i socialnämnden i december 2011 överlämnades till barn och utbildningsförvaltningen därefter. Förslaget att barn- och utbildningsnämnden skulle ha kostnads- och verksamhetsansvar och socialnämnden behålla ansvaret för att fatta beslut i enskilda ärenden var barn- och utbildningsförvaltningens. Barn- och utbildningsnämnden fattade sitt beslut i februari Verksamheten omfattar i dagsläget 28 barn som barn- och utbildningsförvaltningen fått information om vilka de är för att kunna kartlägga var de har sin skolgång och för att planera för lokaler för verksamheten. Enligt socialförvaltningens tjänsteskrivelse uppgick den i oktober för 2011 prognostiserade årskostnaden till ca kr. I barn- och utbildningsförvaltningens skrivelse är ett belopp på kr angivet. Vid det tillfället hade verksamheten vid Varbergsvägen utgått då brukaren inte längre hade rätt till insatsen korttidstillsyn, kostnad kr. Därefter fick brukaren åter fått rätt till insatsen men i betydligt mindre omfattning och med komplettering med annan insats varför kostnaden avsevärt reducerats, kostnad kr. Från det ursprungliga beloppet är fråndraget denna kostnadsminskning samt kostnad för transporter till och från korttidstillsynen p.g.a. samlokaliseringen, kostnad kr. Resurs för arbetsledning och administration har baserats på 40 årsarbetare/enhetschef, kostnad ca kr. Kostnaden för verksamheten 2011 uppgick till kr. I beloppet ingår kostnader för personal i verksamheten samt ledning och administration. 6 (12)

7 Efter samråd mellan förvaltningarna har båda nämnderna beslutat att barn- och utbildningsnämnden ansvarar för insatsen korttidstillsyn för barn över 12 år under årets alla vardagar mellan kl. 06:30 och 17:00. För tid därutöver ansvarar socialnämnden fullt ut för verksamheten och dess kostnader. Personaltäthetsscheman för verksamheten där behovet av bemanning framkommer har överlämnats till barn- och utbildningsförvaltningen. Av dessa framkommer att i princip all verksamhet som barn- och utbildningsförvaltningen ska ansvara för bedrivs på eftermiddagen mellan kl. 12:00 och 17:00. Bemanningen av verksamheten har byggt på att ha det antal personal i tjänst som behövs när barnen faktiskt är närvarande i verksamheten. Det har inneburit som mest 7 personal samtidigt för att klara upp till 14 samtidigt närvarande barn. Sammantaget omfattar verksamheten idag 28 barn, övertagande av resurs motsvarande ca 8 årsarbetare samt resurser för ledning och administration till en årskostnad 2011 på ca 4 mkr. Den tillsvidareanställda personalen övertas av barn- och utbildningsnämnden. Ekonomi Förslaget förväntas minska kommunens kostnader för verksamheten. De kostnader kommunen haft för transport av barnen mellan skolan och korttidstillsynen försvinner genom samlokaliseringen mellan korttidstillsynen och skolan. Kommunens lokaler nyttjas bättre då skolans lokaler används och lokaler friläggs till annan verksamhet inom socialförvaltningen. Viss anpassning av lokalernas inredning och utrustning behöver vidtas (möbler, pedagogiskt material och liknande). Övervägande I flera kommuner i landet är det barn- och utbildningsnämnden eller motsvarande som ansvarar för fritidsverksamheten för de barn som har insatsen korttidstillsyn enligt LSS. Insatsen ges i anslutning till skoldagen. Motivet för dessa kommuner att ha denna lösning har bl.a. varit att normalisera förhållandena för barnen och att skapa en kvalitativt bättre verksamhet vad gäller verksamhetsinnehåll. Anknytningen till skolan genom den pedagogiska kompetens som tillförts sägs ha varit positiv för barnens utveckling i kommuner som har denna lösning. Ytterligare fördelar är att biltransporterna mellan skolan och korttidstillsynen försvinner till gagn för barnen, miljön och ekonomin. Vid samtal med representanter för barn- och utbildningsförvaltningen har intresse för att ta över verkställigheten av korttidstillsyn av liknande skäl som beskrivits av andra kommuner framkommit. Denna skrivelse till socialnämnden görs därför i samförstånd med barn- och utbildningsförvaltningen. 197 Yttrande över betänkandet En sammanhållen svensk polis SOU 2012:13. Dnr KS Arbetsutskottet beslutar 1 Avge yttrande i enlighet med gällande förslag 7 (12)

8 sunderlag Remiss En sammanhållen svensk polis Falkenbergs kommun tillstyrker förslagen och anser i likhet med polisorganisationskommittén att en sammanhållen myndighet ger de bästa förutsättningarna att bland annat förbättra verksamhetsresultatet, utjämna de skillnader som finns i dag mellan polismyndigheterna och ytterligare stärka polisens legitimitet hos medborgarna. Falkenbergs Kommun vill framhäva vikten av lokal förankring, tydlig närvaro för ökad trygghet. Falkenbergs kommun ifrågasätter underifrånperspektivet och ser hellre en tydligare styrning från centralnivå. Polismyndigheten bör vara den aktör som i framtiden för ett uttalat samordningsansvar i processarbetet med kommunerna. Falkenbergs kommun anser att SKL bör ges möjlighet att medverka i genomförandet av den nya organisationen, exempelvis som del i en referensgrupp till genomförandeutredningen, för att ta tillvara kommunernas intresse. Ekonomi Förslaget har ingen påverkan på Falkenbergs Kommuns ekonomi Övervägande Se vidare i remissvar En sammanhållen svensk polis samt PM En sammanhållen svensk polis 198 Återrapportering - genomlysning av kommunens planverksamhet. Dnr KS Arbetsutskottet beslutar 1 Notera redovisningen sunderlag Genomlysning av kommunens planverksamhet, upprättad av Owe Wigren kommunstyrelsens arbetsutskott , 385 Kommunledningskontoret fick i budget för 2011 i uppdrag att genomföra en genomlysning av kommunens planverksamhet. Uppdraget utfördes av Owe Wigren och rapporterades i KSAU , 385. KSAU beslöt att en återrapportering skall ske med anledning av föreslagna åtgärder. 1. Föreslagna förbättringar i planverksamheten 1.1 Prövning av planuppdrag 8 (12)

9 En mer restriktiv hållning till nya planuppdrag bör införas för att om möjligt utnyttja redan planlagd mark i större omfattning. Kommentar: Frågan har direkt inte aktualiserats sedan utredningen gjordes men synpunkten känns relevant och utredaren har noterat tidigare välvilliga inställning till många planuppdrag. Det senaste halvåret har det varit färre planförfrågningar än tidigare. 1.2 Minska antalet planprogram Kommentar: Eftersom ganska få nya planuppdrag har inletts efter genomlysningen har frågan inte aktualiserats i någon större omfattning. PBL ändrades 2011 ochprogram är inte längre obligatoriskt. 1.3 Begränsa antalet MKB Kommentar: Se svar 2.2 ovan men behovet av MKB regleras av lagstiftning. Behovsbedömning restriktiv på strikt professionella grunder 1.4 Förenkla planarbetet Utredaren menar att förenklingar kan göras genom att planen som genomgår flera skeden inte behöver redovisas lika fullständigt i alla lägen. Kommentar: Synpunkten är noterad. 1.5 Uppställda tider i ÖP skall hållas. Kommentar: Arbetet med ÖP 2013 har blivit betydligt mer omfattande än vad som tidigare förutsågs och fler perspektiv och parametrar har tagits med i underlaget. Som en konsekvens av detta har tidigare av lednings- och styrgrupp fastställda sluttider ej kunnat hållas. Dock anger tidplanen ännu antagande Planenhetens ledningsfunktion bör förstärkas med en halvtid Kommentar: En ny planchef har anställts som även tar hand om kollektivtrafik och infrastruktur som tillhör tekniska nämnden, vilket innebär an ökning med ½tjänst inm SBK. 1.7 Resursförstärkning med minst en planarkitekt Kommentar: Anställning av ytterligare en planarkitekt har skett. För närvarande är 6 planarkitekter i tjänst varav fyra huvudsakligen arbetar med detaljplaner och två med översiktsplanen. Ytterligare två förväntas återgå i tjänst under Återbesättning för översiktsplanerare som slutar i september pågår. Avsikten är att få kontinuitet i det fortsatta ÖP-arbetet inom kommunen. 1.8 Övriga förvaltningars medverkan i ÖP-arbetet Kommentar: I det nuvarande arbetet med ÖP 2013 har ett stort antal arbetsgrupper varit aktiva och i det arbetet har samtliga förvaltningar och bolag mer eller mindre engagerats, vilket har givit en stor förståelse och ett engagemang för ÖP-arbetet. Ekonomi En utökning av antalet medarbetare har skett vilket netto beräknas öka kostnaden f o m 2012 med ca 500 tkr. I den summan förutsätts att en stor del av kostnaden för den utökade bemanningen finansieras genom planavtal med exploatörer. 9 (12)

10 199 Avstämning inför sommaren uppställningsplats för husbilar. Dnr KS Arbetsutskottet beslutar 1 Anteckna informationen till protokollet. 2 Stadsbyggnadskontoret arbetar vidare enligt tidigare beslut. Linda Larsson, gatuchef, informerar om hur anläggandet av uppställningsplatser för husbilar fortskrider. 200 Information om klubbstugan på Falkenbergs idrottsplats. Dnr KS Arbetsutskottet beslutar 1 Anteckna informationen till protokollet. Rolf Landholm, kommunchef, informerar om kommunen sannolikt kommer köpa klubbstugan på Falkenbergs idrottsplats. 201 Bredbandsstrategi för Falkenbergs kommun. Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Fastställa bredbandsstrategin för Falkenbergs kommun. 2 Anteckna att kommunstyrelsens uppdrag till kommunledningskontoret därmed är utfört. sunderlag Bredbandsstrategi för Falkenbergs kommun (12)

11 Kommunstyrelsen beslutade att ge kommunledningskontoret i uppdrag att skyndsamt arbeta fram en bredbandsstrategi, vilken nu föreligger. I denna nya strategi är avsikten att Falkenbergs kommun skall ansluta sig till regeringens digitala agenda och med den som grund mer anpassa oss till framtiden och följa den ambition som regeringen har i sin strategi, dvs att 90% av alla hushåll bör ha möjlighet till 100 Mbit/s senast Kommunen skall i första hand se till att erhålla ett stomnät som genom marknadens aktörer erbjuder anslutningsmöjlighet till fiberföreningar som vill ansluta sig. Företrädesvis sker detta genom redan befintliga anslutningspunkter vid telestationer eller liknande, men det kan tillkomma nya anslutningspunkter också, för att möjliggöra för alla områden inom kommunen. Ytterligare sträckningar kan bli aktuella beroende på behov och var fiberföreningar etablerar sig. Anslutningsavgifter och driftkostnader kommer att bli de som ansvarig operatör tar ut. Falkenbergs kommun har med hjälp av konsulter inom området delat upp kommunen i lämpliga områden för etablering av fiberföreningar, dessa områden presenteras nedan. Falkenbergs kommun har inga åsikter om var gränserna dras mellan områdena, dock skall hela kommunen täckas och därmed skall ingen lämnas utanför eller hamna mellan två områden. Möjlighet finns även att samverka över kommungränser om det vore lämpligast. Ekonomi Ärendet i sig påverkar inte direkt kommunens ekonomi. Övervägande Kommunledningskontoret föreslår att strategin antas och att den skall utgöra grund för arbetet med att leva upp till regeringens ambition på området. 202 Information inför sommaren i Falkenberg. Dnr KS Arbetsutskottet beslutar 1 Anteckna informationen till protokollet. Ingela Molander, VD, Falkenbergs turistbyrån informerar om sommarens evenemang och nyheter inom besöksnäringen. Helene Lis, kultur- och fritidschef informerar om beredskapen på kultur- och fritidsförvaltningen och parkavdelningen, i synnerhet, under sommaren. 11 (12)

12 203 Arbetsutskottet beslutar anteckna till protokollet förteckning över inkomna skrivelser m m, daterad Bilaga AU 203/12 12 (12)

Bredbandsstrategi för Falkenbergs kommun. Dnr KS 2012-49

Bredbandsstrategi för Falkenbergs kommun. Dnr KS 2012-49 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-06-26 201 Bredbandsstrategi för. Dnr KS 2012-49 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg *kw' 2011-12-06 317 Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401

Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 32 Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg

Läs mer

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sammanträdestid 15.00-15.10 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74.

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-09 370 Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna

Läs mer

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-24 Sammanträdestid 08:30-11.00. Christer Norrman (M) Lars Fagerström (FP) Per Svensson (S) Marcelle Faijallah (S)

Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-24 Sammanträdestid 08:30-11.00. Christer Norrman (M) Lars Fagerström (FP) Per Svensson (S) Marcelle Faijallah (S) Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-24 Sammanträdestid 08:30-11.00 Nr 22 FALKENBERG Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45 1 Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45 Beslutande: Åsa Herbst (M) Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Övriga närvarande:

Läs mer

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg IO 2013-10-15 311 Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00 13.00 Beslutande Lis Lyrbo (S), ordförande Björn Remning (V), 1:e vice ordförande Leif Axelsson (M), 2:e vice ordförande Susanna Windh (S) Evy

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2012-01-31 Sammanträdestid 8.30-12.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2012-01-31 Sammanträdestid 8.30-12.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2012-01-31 Sammanträdestid 8.30-12.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Gerry Norberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Protokoll Nr 2015-1 Sammanträdesdatum 2015-01-21 Sammanträdestid 12.15-12.30 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Göran Löfquist (M)

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2010-06-01 Sammanträdestid 08.00 16.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän Mari-Louise

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 56 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 9 mars 2016 kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45 1 (10) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45 NÄRVARANDE Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande ej 58 Bill Andersson

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 20 april 2016 kl 09:00-11:20 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Budgetprocess för budget 2015 fastställs enligt kommunstyrelsekontorets förslag daterat den 7 november 2013.

Budgetprocess för budget 2015 fastställs enligt kommunstyrelsekontorets förslag daterat den 7 november 2013. Kommunstyrelsens arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2013-11-19 15 (53) Paragraf 199 Budgetprocess 2015 Beslut Förslag till kommunstyrelsen Ärendenummer KS2013/504 Budgetprocess för budget 2015 fastställs

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Agneta Wandefors-Hörström (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Agneta Wandefors-Hörström (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-24 1 (16) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.55 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-10:15. Beslutande Anders Svensson (S) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Katarina Honoré (S) Sven Nilsson (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16 2008-03-11 1-16 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.15 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Torbjörn Åberg (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll Sammantradesdatum 2013-11-19 Sammantradestid 08.30-11.20. Christer Norrman (M) Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S)

Protokoll Sammantradesdatum 2013-11-19 Sammantradestid 08.30-11.20. Christer Norrman (M) Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Protokoll Sammantradesdatum 2013-11-19 Sammantradestid 08.30-11.20 Nr 27 FALKENBERG Kommunstyrelsens arbetsutskott Narvarande Ledamoter Tjanstgorande ersattare Ersattare Mari-Louise Wernersson (C), ordforande

Läs mer

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 kommunstyrelsen i Falkenberg 2011-11-08 293 Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 70-75 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-08-11 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00 18:55 Beslutande Claes Jägevall (FP), ordförande Ann-Britt Danielsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 141 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 18.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Tore Håkansson (s) Lizette Åkerman (s) Tony Berglund (s)

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 71 Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT 2014-11-24 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C) Lennart Nilsson (S) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Ros-Mari Paulsson (FP) kommunchefen

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD)

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Protokoll Nr 20 Sammanträdesdatum 2013-09-02 Sammanträdestid 08.30 10.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L Ljung (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 264 Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Motion om klassfarmorsystem. (AU 215) KS 2014-14

Motion om klassfarmorsystem. (AU 215) KS 2014-14 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 189 Motion om klassfarmorsystem. (AU 215) KS 2014-14 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 Beslutande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Maria Lagerman (S), Lindesbergs

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-03-28 Sida 1 (16)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-03-28 Sida 1 (16) Sida 1 (16) Plats och tid Inlandsrummet klockan 13:00-18:05 ande Roger Bogren (M) Ordförande Göran Oskarson (FP) Glenn Ljunggren (S) Björn Saletti (V) Sekreterare Ingela Flodin Paragraf 14-25 Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (23) 2010-09-15 Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15 Innehållsförteckning ande... 2 Äldreomsorgen i Mariannelund, medborgarförslag...3 Rapportering

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 14 september 2015 kl 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \,

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \, HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 08.30-12.00 och 13.00-15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Östra Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande (S) Aina Wåhlund,

Läs mer

Christer Norrman (M) Daniel Bernhardt (KD) Marcelle Farjallah (S)

Christer Norrman (M) Daniel Bernhardt (KD) Marcelle Farjallah (S) Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2013-06-18 Sammanträdestid 8.30-11.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, lokal Nyhem Måndagen den 24 september 2012, kl. 8.00-16.30 Tisdagen den 25 september 2012, kl. 8.00-12.00 Jörgen

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.00-15.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-23 1 (20) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.30 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-10-22 1 Plats och tid för sammanträdet Södra Roslagens förskolor AB, Kusin Vitamin, Runristarvägen 2A, Vallentuna, torsdagen den 22 oktober 1998, kl. 19.30-22.10

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 250/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 250/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten Protokoll Sv 250/2013 Socialnämnd väster Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten Närvarande ledamöter Bodil Svensson (S) Marianne Ahlstrand (C) utgår 61 Ewa Leitzler (M) Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-04-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Protokoll Sammantradesdatum 2015-12-22 Sammantradestid 08.30-11.15. Georgia Ferris (KD), 364. Marcelle Farjallah (S) Jan Berge (MP)

Protokoll Sammantradesdatum 2015-12-22 Sammantradestid 08.30-11.15. Georgia Ferris (KD), 364. Marcelle Farjallah (S) Jan Berge (MP) Protokoll Sammantradesdatum 2015-12-22 Sammantradestid 08.30-11.15 Nr 28 FALKENBERG Kommunstyrelsens arbetsutskott Narvarande Ledamoter Tjanstgorande ersattare Ersattare Ovriga fortroendevalda Tjansteman

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer